AQUARIUMHOBBY Maandblad voor zoetwater- en zeewater aquarianen Jaargang 4, nummer 09, oktober 2005 y

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "AQUARIUMHOBBY Maandblad voor zoetwater- en zeewater aquarianen Jaargang 4, nummer 09, oktober 2005 y"

Transcriptie

1 A q u a r i u m h o b b AQUARIUMHOBBY Maandblad voor zoetwater- en zeewater aquarianen Jaargang 4, nummer 09, oktober 2005 y N i d a j v e r l Aquariumhobby is een uitgave van aquariumvereniging AQUARIUMHOBBY NIJVERDAL IN DIT NUMMER : Over Amano, Zen en de De Gulden Snede Depotproat ADVIES INSTALLATIE ONDERHOUD OREMUSPLEIN 56, 6815 DS ARNHEM (noord 2 minuten van BURGERS ZOO) TEL: De grootste op zee en zoetwateraquaria van Arnhem en omgeving Wekelijks nieuwe import van vissen, planten en koralen Technische hulpmiddelen van simpel tot computer gestuurd Alle bekende merken aanwezig zoals Aqua Medic, Fisher, Ratz, Shuran, Sander, Salifert, Tetra, Sera enz.enz. Kom vrijblijvend kijken naar onze onderwaterwereld, tot ziens Gerrit, Marian en Eric OPENINGSTIJDEN: maandag uur Dinsdag t/m/ vrijdag uur Zaterdag uur Elke eerste zondag van de maand uur Leden aquariumhobby krijgen na vertoon laatst verschenen clubblad 10% korting op ons gehele assortiment -

2 AQUARIUMHOBBY NIJVERDAL AQUARIUMHOBBY NIJVERDAL BESTUUR VOORZITTER Laurens de Jong Verlengde oranjestraat 26 Rijssen voorzitter@aquariumhobby.nl SECRETARIS Wil Boelens Het Erf KD Raalte secretaris@aquariumhobby.nl PENNINGMEESTER & LEDENADMINISTRATIE Harry Heuver Postbankrekening t.n.v. Aquariumhobby Nijverdal Veldmanserve BJ Hellendoorn penningmeester@aquariumhobby.nl REDACTIE Adriaan Briene Kopij kan worden ingeleverd in het depot of gestuurd worden naar redactie@aquariumhobby.nl of Schapendijk LR Wierden Maak A3aan blij met kopij CLUBGEBOUW Edwin Verhoef ZOETWATERGROEP Rob Ghielen ZEEWATERGROEP Marcel Jannink Voorpagina Eén van de aquaria in "The Deep", Hull, Engeland. Meer erover in het volgende nummer Zaterdagmiddag!!! 01 Oktober Districtsviering 75 jaar NBAT! Aanvang 12:00 in Enschede Zaterdagmiddag!!! 08 Oktober Rondgang Aanvang 9:30 vanaf depot Maandagavond 10 Oktober Discussie-avond De laatste ontwikkelingen bij zeewateraquaria Aanvang 20:00 op depot Zaterdag 29 Oktober Uitslag landelijke keuring! Veenendaal Vertrek 8:00 vanaf depot Voor in de Agenda! 75 jaar NBAT wordt in ons district gevierd met een groot aantal lezingen en de uitslag van de vijverkeuring! Dit evenement duurt de hele dag! Meer info en routebeschrijving op de allerlaatste pagina van dit blad! Deze zaterdag gaan we weer eens bakken bekijken bij wat leden. Zee- en zoetwater bakken staan op het programma!!! Dus voor elk wat wils. Vertrek zo rond 10:00 en we hopen zo rond 15:00 weer terug te zijn. Deze avond gaan we het hebben over de laatste ontwikkelingen bij zeewateraquaria. De onderwerpen hierbij kunnen door jullie zelf aangedragen worden. O.a. voor-/nadelen fosfaatverwijderaars, Naaldradpompen wel/niet etc! Aanmelden is niet nodig, de avond gaat sowieso door vanwege de verwachte opkomst! De landelijke staat weer voor de deur. Zaterdagmorgen om 8:00 verzamelen bij depot!! Dat wordt weer gezellig samen stappen! Eens kijken hoe onze Loek en Annie het dit jaar doen! Gezocht bestuursleden voor vereniging en het district!! Voor volgend jaar zijn we op zoek naar een nieuwe penningmeester als opvolger voor onze Harry. Belangstelling? meld je dan aan! Voor het bestuur van het district Twente zijn we op zoek naar nieuwe bestuursleden. Draag je de aquariumhobby een warm hart toe meld je dan aan bij één van onze bestuursleden!! Verenigingskeuring Voor 4 t/m 6 November staat de verenigingskeuring weer op stapel!! Dus breng die bakken in orde en meld je zo snel mogelijk aan bij één van de bestuursleden of bij het depot! Sluitingsdatum 14 Oktober. Jeugdleden gratis!

3 AQUARIUMHOBBY NIJVERDAL Over Amano, Zen en de Gulden Snede Door Peter-Jan Margrin Amano Amano-aquariums zijn gebaseerd op eenvoud en niet teveel plantensoorten. De plantensoorten lijken meestal ook nog op elkaar. Er zijn wel contrastverschillen, maar meestal in zowat dezelfde kleuren zoals groen donker groen. Rood komt vrij weinig voor omdat rood een aggressieve kleur is en veel ruimte opeist. De aandacht wordt ook meestal naar de rode planten getrokken, zodat Amano weinig met rood werkt. De absolute tegenhanger zijn de Hollandse plantenbakken, die juist redelijk veel contrastverschillen maar ook bladvormen gebruiken. Rood komt er relatief veel voor. Golden Ratio of Gulden Snede De Gulden Snede is de theorie/wetenschap dat alles draait om het getal 1,618. In de architectuur kom het getal tegen als : hoogte : breedte = 1 : 1,618 Ter voorbeeld : pyramides zijn op dit getal gebouwd. Maar ook vingerkootjes of ringen van slakkenhuizen worden met 1,618 groter. De natuur werkt met dit getal en het is bewezen dat het menselijk oog gevoelig is voor deze verhoudingen. Met name in de fotografie wordt met deze regel rekening gehouden. Hoe bepalen of maken we de Gulden Snede? Nou die kunnen we uit de verhoudingen uitrekenen. Hebben we bijvoorbeeld een bak van 100 cm lang dan liggen de punten voor de Gulden Snede op: 100 x 0,618 = ca. 62 cm en = 38 cm. Voor een bak van 160 cm liggen de punten dan op: 160 x 0,618 = 99 cm en op = 61 cm. Voor de hoogte werken we net zo. Bij een bakhoogte van 50 cm liggen de punten dan op: 50 x 0,618 = 31 cm en op = 19 cm. Zen rules en 1,618 T. Amano richt aquariums in volgens bepaalde regels. De Japanse invloed is duidelijk zichtbaar omdat getracht wordt om eenheid te brengen in het geheel. De Zen-regels zijn vrij simpel : eenvoud, 'less is more', geen oneven getallen. Met oneven getallen wordt bedoeld 3 stenen ipv 4 stenen. Of 5 stenen ipv 4 of 6 stenen. Het getal 4 wordt het liefst vermeden aangezien dat synoniem is voor dood. Het geheel moet rust en eenvoud uitstralen. 1e voorbeeld Hier rechtsboven een Amano-bak en hiernaast met de 1,618- lijnen waarbij de snijpunten zogenaamde focus-punten zijn (bolletjes) waabij de regels duidelijk worden. Die vier focuspunten hebben we dus berekend uit de lengte en de hoogte van de bak.

4 AQUARIUMHOBBY NIJVERDAL De natuurlijke lijnen (kienhout, beplanting) wijzen naar het gebruikte focuspunt: cirkel Ook een andere bak werkt volgens deze principes. Ter voorbeeld : De vorige opzet van mijn bak was ok, maar er doken enkele foutjes op. Focus-punten gingen verloren. Zoals hier te zien is : De javavaren op het linker-kienhout moest als focuspunt gaan dienen. Echter de plantenmassa eromheen deed het focuspunt vervagen en het verdwijnt in het geheel.

5 AQUARIUMHOBBY NIJVERDAL Een ingetekende foto van deze bak met wat wijzigingen laat zien dat het wel wat beter kan : In ieder geval ligt het focuspunt wat vrijer, maar zit er nog geen geheel in de bak. Dieptewerking was ook nog niet optimaal, dus de bak wordt op z n kop gezet. Hier met de lijnen op t glas getekend. Bruine prut is voedingsbodem. Let op het kienhout dat hier vrij staat en met nog relatief weinig javavaren. Het geheel ziet er nog transparant uit, maar later zal dat veranderen.

6 AQUARIUMHOBBY NIJVERDAL Hier de bak net na t inrichten (28 december 2003). De horizontale lijnen dienen als leidraad voor terrassen en beplantingshoogte. De rechterkant heeft een heuvel van grind : Hier de bak op 31 januari 2003 ( 4 weken oud). De rechterkant wordt goed volwassen en groeit volgens plan. Echter het linkergedeelte past niet bij het geheel. Daar zal nog wat aan worden gedaan om het kienhout wat transparanter te maken en enkele planten zullen worden vervangen. Rood is te agressief in deze bak : eist hier letterlijk teveel aandacht op. Ook de enorme groei van de javavaren maakt van het stuk kienhout een muur. En zo zie je maar weer dat zelfs het inrichten van een aquarium nog wat met wiskunde te maken heeft. Dus de volgende keer als u de planten en het hout gaat plaatsen. Hou eens rekening met focuspunten en de Golden Ratio/Gulden Snede Regel. Grote kans dat de bak er een stuk beter uit gaat zien! Dus als we straks Loek met een rekenmachientje zien rondstruinen, dan weten we waar ie mee bezig is! Met z'n inrichting dus!

7 AQUARIUMHOBBY NIJVERDAL AQUARIUMHOBBY NIJVERDAL LIDMAATSCHAP Aquariumhobby Nijverdal Met lidmaatschap van één bond naar keuze (N.B.A.T. of N.B.B.Z.) 67,50 per jaar Lidmaatschap N.B.A.T. en N.B.B.Z. 102,50 per jaar Jeugdleden 20,00 per jaar Betaling contributie vooruit en alleen automatische incasso. Opzeggen schriftelijk of bij penningmeester o.v.v. naam en adres voor 1 november van het lopende jaar CLUBGEBOUW Prins Hendrikstraat 36 Nijverdal Iedere donderdag 19:30 22:00 Iedere zaterdag 14:30 17:30 en tijdens clubactiviteiten ZOETWATER EN ZEEWATER Zaterdag 1 Oktober Districtsviering 75 jaar NBAT Aanvang 12:00 in Enschede Zie laatste pagina! Zaterdag 8 Oktober Rondgang!!!!!!!!!! Aanvang 09:30 op depot Rond 15:00 weer terug Maandagavond 10 Oktober Discussie avond over de laatste ontwikkelingen op zeewatergebied. Aanvang 20:00 op depot Zaterdag 29 Oktober Uitslag landelijke huiskeuring in Veenendaal! Vertrek 8:00 vanaf depot Het zal nou ondertussen wel opgevallen zijn, het zacht blauwe kleurtje dat voor de opmaak van het clubblad is toegepast. Nou, en da's niet alleen in het clubblad zo gebleven. Als je op dit moment ons depot binnenstapt en dan wat doorloopt dan zul je es wat zien! Jawel, onze wanden hebben een nieuw kleurtje gekregen, en schrik niet! Da's ongeveer hetzelfde soort blauw als in het clubblad. Hebben we dat goed gecoördineerd of niet? Met dat zachte blauw lijkt het depot nu wel een baby-jongenskamer. De grote zeewaterbak is ondertussen helemaal uitgeruimd en ligt op de grote tafel klaar voor de volgende stap. De metamorfose naar zoetwaterbak. Er komen achterwanden in en dan wordt e.e.a. weer opnieuw opgesteld. Wij zijn eigenlijk net zo benieuwd als jullie wat dat gaat worden. De keien lezing van Rob Ghielen is dus helaas i.v.m. de drukke werkomstandigheden van Rob een beetje in het water gevallen, onze excuses voor diegenen die toch zijn komen opdagen en niet te horen hebben gekregen waarvoor ze kwamen. Maar ja, soms lopen zaken nu eenmaal niet helemaal zoals ze gepland waren, de lezing houden we in ieder geval nog te goed! En als we naar deze maand kijken dan staat er in principe genoeg op het programma!! Op één Oktober gaan we met z'n allen naar Enschede. De NBAT bestaat maar liefst 75-jaar en dat moet natuurlijk gevierd worden! Als ik zo op het programma kijk dan wordt dat zeker de moeite waard en ik hoop dan ook dat we met een aardige delegatie van onze vereniging aanwezig zullen zijn! Met vier lezingen, een video presentatie en de uitslag van de vijverkeuring is er in ieder geval een programma samengesteld waar voor iedereen wel wat bij zit. Afgaande op vorige jaren, dan weten ze in Enschede de catering ook goed te verzorgen, en de Grolsch zit er bijna om de hoek, dus ook op dat gebied kan het niet meer stuk! En dan moet natuurlijk ook de Zaterdag erop gereserveerd worden, ditmaal niet voor een winkeltocht maar voor onze rondgang. We zullen hierbij weer wat fraaie bakkies van een aantal enthousiaste aquarianen gaan bekijken. Daar zitten grote bakken bij, maar ook hele kleintjes... Zoetwater, en Zeewater. Vraag die aquarianen gerust de oren van het hoofd, die groeien daarna heus wel weer aan. Zo'n rondgang is er immers voor om wat ideeën op te doen. Ook als je geen aquarium (meer) hebt, gewoon meekomen! Altijd interessant, en misschien begint het wel (weer) te kriebelen! Wat 10 Oktober betreft...daar staat ons een discussie-avond te wachten over de nieuwste ontwikkelingen op zeewatergebied. Is het allemaal nuttig? En wat zijn de hype's van dit moment? Nieuwsgierig geworden, kom dan maandagavond op 10 Oktober gewoon langs en je krijgt het allemaal mee uit eerste hand. De jaarprogramma's van zee- en zoetwater voor 2006 moeten binnenkort weer doorgesproken worden. Dus als iemand nog ideeën, suggesties e.d. heeft voor uitstapjes of lezingen, laat het ons zo snel mogelijk weten en dan kunnen we het mooi in het nieuwe programma inpassen. Zo krijgt U het programma dat U wilt, en wij tevreden leden, Uw hulp bij het opstellen is dus zeer welkom! Zo bijna weer genoeg geschreven, Ik ga nu duimen voor Loek en Annie, dat ze nu maar eens hoog op het erepodium mogen eindigen bij de uitslag van de landelijke keuring. En ik hoop dat de beroemd/beruchte aquariumhobby groep de 29e oktober ook weer in grote aantallen in Veenendaal bij de uitslag aanwezig zal zijn! We hebben tenslotte een reputatie hoog te houden nietwaar? De verenigingskeuring is er al weer in 't eerste weekend van November! Opgave bij depot of één v/d bestuursleden We hebben al een aardig aantal aanmeldingen binnen, maar er is nog ruimte over! Leerzaam en nuttig voor iedereen. Slutingsdatum van de inschrijving is 14 Oktober. Inschrijven voor Jeugdleden is gratis.

8 Bij ons is mogelijk al uw kopieerwerk te laten verzorgen. Wij doen alles wat met een kopieermachine te maken heeft. u kunt zelf uw kopieën maken of wij doen het voor u. Ook verkopen en verhuren wij kopieermachines en natuurlijk doen wij ook het onderhoud en de service ervan. Website info@kopieercentrum.nl Argonstraat 8, 7463 PD, te Rijssen Tel: Fax: Oktober 75-jaar NBAT Districtsviering!!!! In samenwerking met de nu 75-jarige NBAT wordt er zaterdag 1 oktober een zeer interessante districts middag en avond georganiseerd. s Middags zijn er vier interessante lezingen door bekende top-aquarianen. De lezingen bestrijken vrijwel alle gebieden van de N.B.A.T. Programma: Zaal open vanaf uur eerste lezing Ernst van Genne cichliden tweede lezing Ab Ras gezelschapzoetwater PAUZE derde lezing Jos Hoedeman vijvers vierde lezing Ab Ras zeewater pauze en tijd voor verzorgen van de inwendige mens uur opening. Doorlopende videopresentatie vijvers districtskeuring Buffet uur Uitslag vijver keuring 2005 Twente door Geert van Laarhoven, Huldiging jubilarissen door VZ NBAT uur Uitslag verloting uur Sluiting avond Als u verwacht daar heen te gaan dan graag nu al opgeven bij Wil Boelens, de secretaris. De kosten voor het avondbuffet bedragen 12,50 EURO p.p. Alleen bezoek van het middagprogramma kan natuurlijk ook. AAN Plaats: Adres: Clubgebouw hengelsport vereniging VIOS in Enschede Vlierstraat GG Enschede

AQUARIUMHOBBY Maandblad voor zoetwater- en zeewater aquarianen Jaargang 4, nummer 1, januari 2005

AQUARIUMHOBBY Maandblad voor zoetwater- en zeewater aquarianen Jaargang 4, nummer 1, januari 2005 A q u a r i u m h o b b y AQUARIUMHOBBY Maandblad voor zoetwater- en zeewater aquarianen Jaargang 4, nummer 1, januari 2005 N i d a j v e r l Aquariumhobby is een uitgave van aquariumvereniging http://www.aquariumhobby.nl

Nadere informatie

AQUARIUMHOBBY Maandblad voor zoetwater- en zeewater aquarianen Jaargang 4, nummer 10, november 2005

AQUARIUMHOBBY Maandblad voor zoetwater- en zeewater aquarianen Jaargang 4, nummer 10, november 2005 A q u a r i u m h o b b y AQUARIUMHOBBY Maandblad voor zoetwater- en zeewater aquarianen Jaargang 4, nummer 10, november 2005 N i d a j v e r l Aquariumhobby is een uitgave van aquariumvereniging AQUARIUMHOBBY

Nadere informatie

AQUARIUMHOBBY Maandblad voor zoetwater- en zeewater aquarianen Jaargang 4, nummer 03, maart 2005

AQUARIUMHOBBY Maandblad voor zoetwater- en zeewater aquarianen Jaargang 4, nummer 03, maart 2005 A q u a r i u m h o b b y AQUARIUMHOBBY Maandblad voor zoetwater- en zeewater aquarianen Jaargang 4, nummer 03, maart 2005 N i d a j v e r l Aquariumhobby is een uitgave van aquariumvereniging http://www.aquariumhobby.nl

Nadere informatie

AQUARIUMHOBBY Maandblad voor zoetwater- en zeewater aquarianen Jaargang 4, nummer 06, juni 2005 y

AQUARIUMHOBBY Maandblad voor zoetwater- en zeewater aquarianen Jaargang 4, nummer 06, juni 2005 y A q u a r i u m h o b b AQUARIUMHOBBY Maandblad voor zoetwater- en zeewater aquarianen Jaargang 4, nummer 06, juni 2005 y N i d a j v e r l Aquariumhobby is een uitgave van aquariumvereniging http://www.aquariumhobby.nl

Nadere informatie

AQUARIUMHOBBY Maandblad voor zoetwater- en zeewater aquarianen Jaargang 3, nummer 03, maart 2004

AQUARIUMHOBBY Maandblad voor zoetwater- en zeewater aquarianen Jaargang 3, nummer 03, maart 2004 A q u a r i u m h o b b AQUARIUMHOBBY Maandblad voor zoetwater- en zeewater aquarianen Jaargang 3, nummer 03, maart 2004 y N i d a j v e r l Aquariumhobby is een uitgave van aquariumvereniging http://www.aquariumhobby.nl

Nadere informatie

AQUARIUMHOBBY Maandblad voor zoetwater- en zeewater aquarianen Jaargang 3, nummer 01, januari 2004

AQUARIUMHOBBY Maandblad voor zoetwater- en zeewater aquarianen Jaargang 3, nummer 01, januari 2004 A q u a r i u m h o b b y AQUARIUMHOBBY Maandblad voor zoetwater- en zeewater aquarianen Jaargang 3, nummer 01, januari 2004 N i j v e l r d a Aquariumhobby is een uitgave van aquariumvereniging http://www.aquariumhobby.nl

Nadere informatie

AQUARIUMHOBBY Maandblad voor zoetwater- en zeewater aquarianen Jaargang 4, nummer 2, februari 2005

AQUARIUMHOBBY Maandblad voor zoetwater- en zeewater aquarianen Jaargang 4, nummer 2, februari 2005 A q u a r i u m h o b b y AQUARIUMHOBBY Maandblad voor zoetwater- en zeewater aquarianen Jaargang 4, nummer 2, februari 2005 N i d a j v e r l Aquariumhobby is een uitgave van aquariumvereniging http://www.aquariumhobby.nl

Nadere informatie

AQUARIUMHOBBY Maandblad voor zoetwater- en zeewater aquarianen Jaargang 3, nummer 11, december 2004

AQUARIUMHOBBY Maandblad voor zoetwater- en zeewater aquarianen Jaargang 3, nummer 11, december 2004 A q u a r i u m h o b b y AQUARIUMHOBBY Maandblad voor zoetwater- en zeewater aquarianen Jaargang 3, nummer 11, december 2004 N i d a j v e r l Aquariumhobby is een uitgave van aquariumvereniging http://www.aquariumhobby.nl

Nadere informatie

AQUARIUMHOBBY Maandblad voor zoetwater- en zeewater aquarianen Jaargang 4, nummer 04, april 2005

AQUARIUMHOBBY Maandblad voor zoetwater- en zeewater aquarianen Jaargang 4, nummer 04, april 2005 A q u a r i u m h o b b y AQUARIUMHOBBY Maandblad voor zoetwater- en zeewater aquarianen Jaargang 4, nummer 04, april 2005 N i d a j v e r l Aquariumhobby is een uitgave van aquariumvereniging http://www.aquariumhobby.nl

Nadere informatie

AQUARIUMHOBBY Maandblad voor zoetwater- en zeewater aquarianen Jaargang 3, nummer 10, november 2004

AQUARIUMHOBBY Maandblad voor zoetwater- en zeewater aquarianen Jaargang 3, nummer 10, november 2004 A q u a r i u m h o b b AQUARIUMHOBBY Maandblad voor zoetwater- en zeewater aquarianen Jaargang 3, nummer 10, november 2004 y N i d a j v e r l Aquariumhobby is een uitgave van aquariumvereniging http://www.aquariumhobby.nl

Nadere informatie

AQUARIUMHOBBY Maandblad voor zoetwater- en zeewater aquarianen Jaargang 3, nummer 05, mei 2004

AQUARIUMHOBBY Maandblad voor zoetwater- en zeewater aquarianen Jaargang 3, nummer 05, mei 2004 A q u a r i u m h o b b y AQUARIUMHOBBY Maandblad voor zoetwater- en zeewater aquarianen Jaargang 3, nummer 05, mei 2004 N i d a j v e r Aquariumhobby is een uitgave van aquariumvereniging http://www.aquariumhobby.nl

Nadere informatie

AQUARIUMHOBBY Maandblad voor zoetwater- en zeewater aquarianen Jaargang 4, nummer 08, september 2005 y

AQUARIUMHOBBY Maandblad voor zoetwater- en zeewater aquarianen Jaargang 4, nummer 08, september 2005 y A q u a r i u m h o b b AQUARIUMHOBBY Maandblad voor zoetwater- en zeewater aquarianen Jaargang 4, nummer 08, september 2005 y N i d a j v e r l Aquariumhobby is een uitgave van aquariumvereniging http://www.aquariumhobby.nl

Nadere informatie

AQUARIUMHOBBY Maandblad voor zoetwater- en zeewater aquarianen Jaargang 3, nummer 09, oktober 2004

AQUARIUMHOBBY Maandblad voor zoetwater- en zeewater aquarianen Jaargang 3, nummer 09, oktober 2004 A q u a r i u m h o b b y AQUARIUMHOBBY Maandblad voor zoetwater- en zeewater aquarianen Jaargang 3, nummer 09, oktober 2004 N i d a j v e r l Aquariumhobby is een uitgave van aquariumvereniging http://www.aquariumhobby.nl

Nadere informatie

AQUARIUMHOBBY Maandblad voor zoetwater- en zeewater aquarianen Jaargang 4, nummer 10, november 2005 y

AQUARIUMHOBBY Maandblad voor zoetwater- en zeewater aquarianen Jaargang 4, nummer 10, november 2005 y A q u a r i u m h o b b AQUARIUMHOBBY Maandblad voor zoetwater- en zeewater aquarianen Jaargang 4, nummer 10, november 2005 y N i d a j v e r l Aquariumhobby is een uitgave van aquariumvereniging AQUARIUMHOBBY

Nadere informatie

Verenigingsblad Aquariumvereniging Aquaria Hoogezand-Sappemeer

Verenigingsblad Aquariumvereniging Aquaria Hoogezand-Sappemeer Verenigingsblad Aquariumvereniging Aquaria Hoogezand-Sappemeer 44 ste jaargang Seizoen 2015-2016 Onze hobby avond, wat doen we deze maand 1 Op elke 1 e maandag van de maand is er een hobbyavond in Wijkcentrum

Nadere informatie

AQUARIUMHOBBY Maandblad voor zoetwater- en zeewater aquarianen Jaargang 3, nummer 08, september 2004

AQUARIUMHOBBY Maandblad voor zoetwater- en zeewater aquarianen Jaargang 3, nummer 08, september 2004 A q u a r i u m h o b b y AQUARIUMHOBBY Maandblad voor zoetwater- en zeewater aquarianen Jaargang 3, nummer 08, september 2004 N i d a j v e r Aquariumhobby is een uitgave van aquariumvereniging http://www.aquariumhobby.nl

Nadere informatie

CLUBBLAD B.S.V. WEST. Editie maart

CLUBBLAD B.S.V. WEST.  Editie maart CLUBBLAD B.S.V. WEST Mail Jeugd: Mail: Website: opgevenbsvwestjeugd@hotmail.com bsvwestleden@hotmail.com www.bsv-west.nl 2018 Editie maart Dagelijks bestuur en bestuursleden: Voorzitter : Jan de Vos Henri

Nadere informatie

Inhoud van dit maandblad. 73e jaargang nummer 5, januari 2019

Inhoud van dit maandblad. 73e jaargang nummer 5, januari 2019 Bestuursleden: Vereniging voor Aquarium-, Terrarium- en Vijverkunde. Rekeningnummer: NL38 INGB 0000 8459 52. Opgericht: 15 augustus 1945 (Koninklijk goedgekeurd). Aangesloten bij de Nederlandse Bond Aqua-Terra.

Nadere informatie

Met hierin o.a. Uitnodiging jaarvergadering dinsdag 13 maart 2018 Uitnodiging lezing maandag 23 april 2018 (unieke kans!) Terugblik feestavond

Met hierin o.a. Uitnodiging jaarvergadering dinsdag 13 maart 2018 Uitnodiging lezing maandag 23 april 2018 (unieke kans!) Terugblik feestavond Met hierin o.a. Uitnodiging jaarvergadering dinsdag 13 maart 2018 Uitnodiging lezing maandag 23 april 2018 (unieke kans!) Terugblik feestavond Bestuur van vogelvereniging Zang & Kleur Woudenberg e.o. Voorzitter:

Nadere informatie

Verenigingsblad Aquariumvereniging Aquaria Hoogezand-Sappemeer

Verenigingsblad Aquariumvereniging Aquaria Hoogezand-Sappemeer Verenigingsblad Aquariumvereniging Aquaria Hoogezand-Sappemeer 44 ste jaargang Seizoen 2015-2016 Onze hobby avond, wat doen we deze maand 1 De Hobbyavond Op elke 1 e maandag van de maand is er een hobbyavond

Nadere informatie

3. Verslag secretaris over 2015. Dit werd door de secretaris, Joop Bootz, voorgelezen. Werd zonder op of aanmerkingen aangenomen.

3. Verslag secretaris over 2015. Dit werd door de secretaris, Joop Bootz, voorgelezen. Werd zonder op of aanmerkingen aangenomen. TC De Viskoerier Jaargang 36 Nummer 2 jan. 2016 www.terracollinaria.nl Verslag jaarvergadering Terra Collinaria 15-januari 2016. Afgemeld: Nic Luijten, Hans Mommer, Remy Meertens en Hub Hartmans. Aanwezig:

Nadere informatie

December 2015. Jaargang 37

December 2015. Jaargang 37 December 2015 Jaargang 37 Bij ons voelt uw viervoeter zich thuis! T 0162 437822 F 0162 437284 I www.teraalst.nl Aquariumvereniging De Siervis Ingeschreven onder 40258165 bij de K.v.K te Tilburg. Goedgekeurd

Nadere informatie

www.deschuttervis.nl Aan: Beste Leden, Als eerste wens ik u namens het bestuur een goed en gezond 2012 toe.

www.deschuttervis.nl Aan: Beste Leden, Als eerste wens ik u namens het bestuur een goed en gezond 2012 toe. Beste Leden, Als eerste wens ik u namens het bestuur een goed en gezond 2012 toe. Even een terugblik naar onze jaarlijkse feestavond van december 2011. Met een goed gevulde zaal, blije mensen en vele mooie

Nadere informatie

Met o.a. Uitnodiging jaarvergadering dinsdag 17 maart a.s. Locatie tentoonstelling Laatste kans voor ringenbestellen 2015 Ledenlijst maart 2015

Met o.a. Uitnodiging jaarvergadering dinsdag 17 maart a.s. Locatie tentoonstelling Laatste kans voor ringenbestellen 2015 Ledenlijst maart 2015 Met o.a. Uitnodiging jaarvergadering dinsdag 17 maart a.s. Locatie tentoonstelling Laatste kans voor ringenbestellen 2015 Ledenlijst maart 2015 Maart 2015 Bestuur van vogelvereniging Zang & Kleur Woudenberg

Nadere informatie

Agenda Het Korennieuws Juli Zaterdag 26 Augustus Vossenjacht Dinsdag 29 Augustus Vergadering Spooktocht

Agenda Het Korennieuws Juli Zaterdag 26 Augustus Vossenjacht Dinsdag 29 Augustus Vergadering Spooktocht Agenda 2017 Het Korennieuws Juli 2017 Zaterdag 26 Augustus 14.00 Vossenjacht Dinsdag 29 Augustus 20.30 Vergadering Spooktocht Zondag 03 September 07.30 Vissen Zondag 17 September 13.30 Fietstocht BBQ Zaterdag

Nadere informatie

Aquariumvereniging ``A.V. Waterweelde ``

Aquariumvereniging ``A.V. Waterweelde `` Heerlerheide Aquariumvereniging ``A.V. Waterweelde `` Opgericht: 7 oktober 1961 te Heerlerheide gemeente Heerlen. Koninklijk goedgekeurd bij besluit van 4 september 1975 Aangesloten bij de N.B.A.T. en

Nadere informatie

Zondagmiddag 4 januari vanaf uur

Zondagmiddag 4 januari vanaf uur December 2014 Belangrijke data Zondagmiddag 4 januari vanaf 15.00 uur Alle leden zijn met partner en kinderen van harte welkom in ons clubhuis om samen het glas te heffen op een spetterend 2015! Maar eerst

Nadere informatie

Met o.a. Goed nieuws over de tentoonstellingslocatie! Uitnodiging jongvogelavond woensdag 9 september 2015 Terugblik presentatie René de Waal

Met o.a. Goed nieuws over de tentoonstellingslocatie! Uitnodiging jongvogelavond woensdag 9 september 2015 Terugblik presentatie René de Waal Met o.a. Goed nieuws over de tentoonstellingslocatie! Uitnodiging jongvogelavond woensdag 9 september 2015 Terugblik presentatie René de Waal Herinnering contributie Augustus 2015 Bestuur van vogelvereniging

Nadere informatie

Bestuur van vogelvereniging Zang & Kleur Woudenberg e.o.

Bestuur van vogelvereniging Zang & Kleur Woudenberg e.o. Met hierin o.a. Uitnodiging jongvogelavond dinsdag 19 september 2017 2e ringenbestelling 2018 Inschrijfavond tentoonstelling 2017 Bestuur van vogelvereniging Zang & Kleur Woudenberg e.o. Voorzitter: Erik-Jan

Nadere informatie

Waarom een vereniging:

Waarom een vereniging: Aquavo is 19 mei 1950 opgericht door een stel enthousiaste aquarium- en vogelliefhebbers. Deze mensen zochten een naam voor de club waar beide hobby's in vertegenwoordigd waren, daarom werd voor de naam

Nadere informatie

Onze sponsoren: Van onze voorzitter: Nummer 1, maart Beste Motovatiërs,

Onze sponsoren: Van onze voorzitter: Nummer 1, maart Beste Motovatiërs, Onze sponsoren: Nummer 1, maart 2018 Van onze voorzitter: Beste Motovatiërs, Hier is-ie dan; de eerste MTC Motovatie Nieuwsbrief! Alle bestuursleden hebben hun zegje gedaan in deze nieuwsbrief; we hopen

Nadere informatie

AQUARIUMHOBBY Maandblad voor zoetwater- en zeewater aquarianen Jaargang 3, nummer 04, april 2004

AQUARIUMHOBBY Maandblad voor zoetwater- en zeewater aquarianen Jaargang 3, nummer 04, april 2004 A q u a r i u m h o b b AQUARIUMHOBBY Maandblad voor zoetwater- en zeewater aquarianen Jaargang 3, nummer 04, april 2004 y N i d a j v e r l Aquariumhobby is een uitgave van aquariumvereniging http://www.aquariumhobby.nl

Nadere informatie

Aquariumvereniging ``A.V. Waterweelde ``

Aquariumvereniging ``A.V. Waterweelde `` Heerlerheide Aquariumvereniging ``A.V. Waterweelde `` Opgericht: 7 oktober 1961 te Heerlerheide gemeente Heerlen. Koninklijk goedgekeurd bij besluit van 4 september 1975 Aangesloten bij de N.B.A.T. en

Nadere informatie

daar krijg je zin in Juni 2015 SKH Ceder

daar krijg je zin in Juni 2015 SKH Ceder daar krijg je zin in Juni 2015 SKH Ceder Beste ouder(s), verzorger(s), Hierbij ontvangt u de nieuwsbrief van SKH Ceder. Verhuizing Ceder: Ja u leest het goed. De BSO gaat verhuizen. Volgend schooljaar

Nadere informatie

Kangoeroewedstrijd editie Koala: jaargang 2011, probleem 1. c Vlaamse Wiskunde Olympiade v.z.w.

Kangoeroewedstrijd editie Koala: jaargang 2011, probleem 1. c Vlaamse Wiskunde Olympiade v.z.w. 1. In de linkerschaal ligt in totaal 20+26 = 46 kg. De holbewoner heeft dus nog een rotsblok van 46 37 = 9 kg nodig. Kangoeroewedstrijd editie Koala: jaargang 2011, probleem 1. c Vlaamse Wiskunde Olympiade

Nadere informatie

Dus heb je tijd op donderdag 10 augustus kom dan om u naar Moershei 13 in Landgraaf.

Dus heb je tijd op donderdag 10 augustus kom dan om u naar Moershei 13 in Landgraaf. Jaargang 37 Nummer 15 aug. 2017 www.terracollinaria.nl E-mail: info.terracollinaria@gmail.com TC Onze vakantie-hobby-avond bij Luc en Kristel. EXTRA, EXTRA, EXTRA, EXTRA, EXTRA, EXTRA, EXTRA, EXTRA,EXTRA

Nadere informatie

Aquarius nieuwsbrief. Van de voorzitter 2019 FEBRUARI NO 2. Er komt weer leven in de brouwerij.

Aquarius nieuwsbrief. Van de voorzitter 2019 FEBRUARI NO 2. Er komt weer leven in de brouwerij. 2019 FEBRUARI NO 2 Aquarius nieuwsbrief Van de voorzitter Er komt weer leven in de brouwerij. In dit nummer 1 van de voorzitter klaverjas Zoo Zajac Bakkentoer Dia lezing Leo Brand Artikelen bestellen Water

Nadere informatie

www.deschuttervis.nl Aan:

www.deschuttervis.nl Aan: Beste Leden, Wat gaat de tijd toch snel, alweer 3 maanden geleden dat onze laatste clubavond was. A.s. zal daarom in het teken staan van een grote vis en plantenveiling en tijdens de pauze vindt er nog

Nadere informatie

Nieuwsbrief 3 maart 2017

Nieuwsbrief 3 maart 2017 PONTO In deze Ponto: Mededelingen van de directie Even voorstellen: Francesca Welkom! NLdoet Lente in de aula Ondertussen op onze website Sportnieuws Agenda Beste ouders/verzorgers, Heeft u het al gezien?

Nadere informatie

Aquarium & Terrarium Vereniging Betta Splendens Almelo

Aquarium & Terrarium Vereniging Betta Splendens Almelo Aquarium & Terrarium Vereniging Betta Splendens Almelo Clubblad Juni 2013 jaargang 54 www.avbettasplendens.nl info@avbsalmelo.nl www.avbettasplendens.nl Rappersweg 79a 7603 VP Almelo Achter het wijkcentrum

Nadere informatie

Aquariumvereniging ``A.V. Waterweelde ``

Aquariumvereniging ``A.V. Waterweelde `` Heerlerheide Aquariumvereniging ``A.V. Waterweelde `` Opgericht: 7 oktober 1961 te Heerlerheide gemeente Heerlen. Koninklijk goedgekeurd bij besluit van 4 september 1975 Aangesloten bij de N.B.A.T. en

Nadere informatie

L.L. Louwerse, Kon. Wilhelminastraat TT Reeuwijk. M.J. Schellekens, Raafstraat EB Alphen aan den Rijn

L.L. Louwerse, Kon. Wilhelminastraat TT Reeuwijk. M.J. Schellekens, Raafstraat EB Alphen aan den Rijn Alphapost Orgaan van de Nederlandsche Vereeniging van Postzegelverzamelaars Afdeling Alphen aan den Rijn. Opgericht 24 januari 1946. Inschr. K.v.K. 40 44 63 36 Verschijnt vijfmaal per jaar. Website: http://nvpv-alphen.voosterom.nl/

Nadere informatie

MAKWARIUM NIEUWSBRIEF!

MAKWARIUM NIEUWSBRIEF! Beste MAK-kers, 01 april 009 MAKWARIUM NIEUWSBRIEF! We zijn in de running naar onze tentoonstelling, de hete adem is duidelijk voelbaar in je omgeving! Tijdens de voorbije werkvergaderingen is gebleken

Nadere informatie

Bestuur van de vogelvereniging Zang & Kleur Woudenberg

Bestuur van de vogelvereniging Zang & Kleur Woudenberg Mei 2012 Bestuur van de vogelvereniging Zang & Kleur Woudenberg Voorzitter: Erik-Jan Huisman de Heuvel 5 3931 RH Woudenberg tel. 033-2866901 1 e Secretaris: Daan Huisman John F. Kennedylaan 101 3931 XH

Nadere informatie

KoliBrief Nummer 18, Nov 2016

KoliBrief Nummer 18, Nov 2016 Nummer 18, Nov 2016 Beste VKZ leden, In deze speciale kolibrief vinden jullie de uitnodiging voor de jaarvergadering van 2016. We hopen jullie allemaal te zien op zondag 27 november. Namens het bestuur,

Nadere informatie

Info bulletin mei t/m september 2015

Info bulletin mei t/m september 2015 Clubgebouw De Veldschoppe Gebr. Ketteringstraat 15 7131NM Lichtenvoorde Tel: 06-30690868 Info bulletin mei t/m september 2015 Overzicht activiteiten mei t/m september 2015 Gezinsfietstocht donderdag 14

Nadere informatie

AQUA TROPICA NIEUWS. Jaargang 10, nummer 2 - datum: 10 augustus 2013

AQUA TROPICA NIEUWS. Jaargang 10, nummer 2 - datum: 10 augustus 2013 AQUA TROPICA NIEUWS Jaargang 10, nummer 2 - datum: 10 augustus 2013 Verenigingslokaal : Maria Danneelserf 20, 2907 BD Capelle aan den IJssel Telefoonnummer : 06 48 38 78 67 Clubavond : Maandagavond van

Nadere informatie

Nieuwsbrief 14 december 2018

Nieuwsbrief 14 december 2018 Nieuwsbrief 14 december 2018 Agenda december (N.B. aanvangstijd ouderavonden is 20.00 uur tenzij anders vermeld. Data staan ook in het Ouderportaal. Ouderportaal is leidend.) 17 dec Paradijsspel op HP

Nadere informatie

WENST U EEN GELUKKIG EN GEZOND GRAAF FLORIS V. Januari 2016. Colofon Redactie: Jeffrey Faas. Lees meer over...

WENST U EEN GELUKKIG EN GEZOND GRAAF FLORIS V. Januari 2016. Colofon Redactie: Jeffrey Faas. Lees meer over... Januari 2016 Colofon Redactie: Jeffrey Faas Volgende deadline: 5 MAART Kopij aanleveren: florisbode@graafflorisv.nl GRAAF FLORIS V WENST U EEN GELUKKIG Lees meer over... Florisbode Deadlines Bevers - Kom

Nadere informatie

De Binnenloper Sept 2019

De Binnenloper Sept 2019 Stichting Inloophuis De Zevensprong Markt 10, 3901 DN Veenendaal Banknr. NL76RABO0395187648 Sticht. Inloophuis De Zevensprong Www.inloophuisde7sprong.nl Email: sec.7sprong@live.nl 2e jaargang nummer september

Nadere informatie

Leesmij. Joris Party: kom jij ook?

Leesmij. Joris Party: kom jij ook? Leesmij Jaargang 19, nummer 9 Helmond, 26 februari 2019 Prins(es)-bekendmaking A.s. donderdag om 14.00u. wordt bekend gemaakt wie de prins of prinses van de Jorisschool is dit jaar. Ook de dansmarietjes

Nadere informatie

Agenda 2017 Het Korennieuws April 2017

Agenda 2017 Het Korennieuws April 2017 Agenda 2017 Het Korennieuws April 2017 Vrijdag 31 Maart 18:30 Filmavond Maandag 17 April 10:30 Paaseieren zoeken Donderdag 20 April 20:00 Kaarten Maandag 24 April 20:30 Kienen Maandag 15 Mei 20:30 Kienen

Nadere informatie

Nieuwsbrief april 2015 3e jaargang nr. 1

Nieuwsbrief april 2015 3e jaargang nr. 1 Nieuwsbrief april 2015 3e jaargang nr. 1 Beste leden, Heb je vragen, opmerkingen of leuke, anekdotes? Laat het aan ons weten via nieuwsbriefsvs@hotmail.com. Wellicht zullen wij het plaatsen in de nieuwsbrief!

Nadere informatie

Nieuwsbrief nummer 6 20 april 2019

Nieuwsbrief nummer 6 20 april 2019 Nieuwsbrief nummer 6 20 april 2019 Het seizoen 2018-2019 nadert het einde. Inmiddels zijn wij als jongste jeugdcommissie volop bezig met de voorbereidingen voor het nieuwe seizoen. De komende weken gaan

Nadere informatie

Aquariumvereniging ``A.V. Waterweelde ``

Aquariumvereniging ``A.V. Waterweelde `` Heerlerheide Aquariumvereniging ``A.V. Waterweelde `` Opgericht: 7 oktober 1961 te Heerlerheide gemeente Heerlen. Koninklijk goedgekeurd bij besluit van 4 september 1975 Aangesloten bij de N.B.A.T. en

Nadere informatie

Indien onbestelbaar retourneren De Waalmalefijtstraat 85 2225 LW Katwijk aan Zee. Opgericht 10 augustus 1949. 27 e jaargang.

Indien onbestelbaar retourneren De Waalmalefijtstraat 85 2225 LW Katwijk aan Zee. Opgericht 10 augustus 1949. 27 e jaargang. Indien onbestelbaar retourneren De Waalmalefijtstraat 85 2225 LW Katwijk aan Zee Opgericht 10 augustus 1949 september 2013 27 e jaargang Verenigingsinfo ERELEDEN P.C. Hagenaars en J.A. Plokker BESTUUR

Nadere informatie

MAANDBLAD VAN BUURTVERENIGING DE GAGEL MEI 2012 NR. 359

MAANDBLAD VAN BUURTVERENIGING DE GAGEL MEI 2012 NR. 359 MAANDBLAD VAN BUURTVERENIGING DE GAGEL MEI 2012 NR. 359 IN DIT NUMMER: 2 INHOUD 3 GAGELLOOP 2012 4 MEDEDELINGEN UITNODIGING 5 VERJAARDAGEN 6 PAASMIDDAG 7 SPEELTUIN 8 ADRESSEN AGENDA MEI 2012 nr. 359 COLOFON

Nadere informatie

Vrijdag 14 september is er Smashsoos. Smash treedt het eerste uur op. Daarna is er gewone soos.

Vrijdag 14 september is er Smashsoos. Smash treedt het eerste uur op. Daarna is er gewone soos. Nieuwsbrief Vrije Tijd week 37 13 september 2018 Nieuws Agenda 15 sept : workshop Strandschilderij(vol) 16 sept : voetbal FC Utrecht- Emmen 28 sept : band Alleen maar Hollands 29 sept. : De Hongerige Klant

Nadere informatie

AQUARIUMHOBBY Maandblad voor zoetwater- en zeewater aquarianen Jaargang 4, nummer 05, mei 2005 y

AQUARIUMHOBBY Maandblad voor zoetwater- en zeewater aquarianen Jaargang 4, nummer 05, mei 2005 y A q u a r i u m h o b b AQUARIUMHOBBY Maandblad voor zoetwater- en zeewater aquarianen Jaargang 4, nummer 05, mei 2005 y N i d a j v e r l Aquariumhobby is een uitgave van aquariumvereniging http://www.aquariumhobby.nl

Nadere informatie

Draadloos Internet. Sinds kort is draadloos breedband internet beschikbaar in en om de kantine van het tennispark.

Draadloos Internet. Sinds kort is draadloos breedband internet beschikbaar in en om de kantine van het tennispark. Agenda: zie website Draadloos Internet 1 Waar zijn ze gebleven 1 Groene Club actie 2 Pompdagen 3 Opknappen park 3-4 Oproep najaarscompetitie 4 Speciale ledenpas 5 BBQ 5 Jeugdtoernooien 6-7 Draadloos Internet

Nadere informatie

Aquariumvereniging ``A.V. Waterweelde ``

Aquariumvereniging ``A.V. Waterweelde `` Heerlerheide Aquariumvereniging ``A.V. Waterweelde `` Opgericht: 7 oktober 1961 te Heerlerheide gemeente Heerlen. Koninklijk goedgekeurd bij besluit van 4 september 1975 Aangesloten bij de N.B.A.T. en

Nadere informatie

Nieuwsbrief HC Sassenhein

Nieuwsbrief HC Sassenhein HC Sassenhein 9750 AA Haren (Gn) November 2017 Jaargang: november 2017 Nr.14 Inschrijving KvK: 40023673 Bank: 142130397 IBAN: NL04RABO0142130397 Email: info@hcsassenhein.nl Internet: www.hcsassenhein.nl

Nadere informatie

Mededelingen van de voorzitter. 2

Mededelingen van de voorzitter. 2 Seizoen 2011-2012 Onze hobby avond, wat doen we deze maand 1 Op elke 1 e maandag van de maand is er een hobbyavond in de Reensche Compagnie aan de Tak van Poortvlietstraat 361 te Hoogezand. De Aanvang

Nadere informatie

september / oktober 2014

september / oktober 2014 september / oktober 2014 Foto s van de maand Hein Valk Michel Lucas De voorzetter Geen Stijl Al jaren probeer ik voornamelijk plezier te hebben in fotografie, zonder me om een eigen stijl te bekommeren.

Nadere informatie

Donderdag 16 juli 1998 Avondwandeling bij Quatre-Bras

Donderdag 16 juli 1998 Avondwandeling bij Quatre-Bras 2 KNNV-programma zomer 1998 (juli-september) Donderdag 16 juli 1998 Avondwandeling bij Quatre-Bras Onder leiding van Mary van Saane wandelen we deze avond bij Quatre-Bras bij Eefde. We verzamelen op de

Nadere informatie

10 Tips voor Beginners. De Beginnende. Aqauriaspecialist. Een introductie handleiding voor iedereen die een aquarium wilt. Aquariaspecialist.

10 Tips voor Beginners. De Beginnende. Aqauriaspecialist. Een introductie handleiding voor iedereen die een aquarium wilt. Aquariaspecialist. 10 Tips voor Beginners De Beginnende Aqauriaspecialist Een introductie handleiding voor iedereen die een aquarium wilt Aquariaspecialist.nl Gratis ebook TABLE OF CONTENTS Inhoud Introductie Tip 1 Tip 2

Nadere informatie

werkboek groep 4 blok 7 en 8 naam

werkboek groep 4 blok 7 en 8 naam 1 2 3 4 5 6 werkboek groep 4 7 8 9 11 12 naam 10 blok 7 en 8 blok 8 x les xx 8 1 Hoeveel schroeven liggen hier? Vul in.... 2 34 Het konijnenhok x 4 schroeven is... schroeven. Reken uit. 2 groepjes van

Nadere informatie

20 april 2018

20 april 2018 1392 www.clarafabriciusschool.nl 20 april 2018 23 april 13.00 uur Herdenking (groep 4 t/m 8) bij het Indië-monument in Andelst 26 april 14.30 uur: Start meivakantie t/m 11 mei 27 april t/m 11 mei Meivakantie

Nadere informatie

info Kalender: Agenda Woordje vooraf februari 2018 Schoolkrant OBS DeSpringplank Jaargang 4 Editie 4 Donderdagmiddag 8 februari Carnaval op school!

info Kalender: Agenda Woordje vooraf februari 2018 Schoolkrant OBS DeSpringplank Jaargang 4 Editie 4 Donderdagmiddag 8 februari Carnaval op school! Schoolkrant OBS DeSpringplank Jaargang 4 Editie 4 februari 2018 info Kalender: Agenda Donderdagmiddag 8 februari Carnaval op school! Vrijdag 9 februari Studiedag, alle kinderen zijn vrij 12 februari t/m

Nadere informatie

Zaterdag 26 oktober Schoolpleinwerkdag +++++ Zaterdag 2 november Herfstmarkt. Nieuwsbrief

Zaterdag 26 oktober Schoolpleinwerkdag +++++ Zaterdag 2 november Herfstmarkt. Nieuwsbrief Nieuwsbrief 25 oktober 2013 Inhoud Mededeling 2 Oproep 2 Themadag 3 Themadag 4 Bereikbaarheid 4 Nieuwsbriefkopij 4 Agenda zesde klas leerlingen en ouders 5 Voor de volledige JAARKALENDER kijk op: www.vrijeschoolmeander.nl

Nadere informatie

SJV? Wie of wat is dat?

SJV? Wie of wat is dat? SJV Rosmalen SJV? Wie of wat is dat? Bestaat sinds 1974: Stichting Jeugd- en Vormingsactiviteiten - groep van ongeveer 15 vrijwilligers (oranje) & - jeugdcommissie van 20 jongeren (blauw) Activiteiten

Nadere informatie

Voorzitter: Henk van Valkenburg Margrietstraat CR Buren Tel.:

Voorzitter: Henk van Valkenburg Margrietstraat CR Buren Tel.: 1 HET E.C.K.E.V. BESTUUR BESTAAT UIT DE VOLGENDE PERSONEN: Voorzitter: Henk van Valkenburg h.valkenburg19@upcmail.nl Margrietstraat 3 4116 CR Buren Tel.: 06-24927990 2 e Voorzitter: VACANT Waarnemend J.

Nadere informatie

Juf José is wegens privé omstandigheden afwezig van 13 t/m 17 mei. Haar lesgevende taak wordt opgevangen door een invalster.

Juf José is wegens privé omstandigheden afwezig van 13 t/m 17 mei. Haar lesgevende taak wordt opgevangen door een invalster. Adres :Hoflaan 6 Pc en Plaats :7597 LS Saasveld Telefoon :074 349 4327 Fax :074 349 4697 Email :dir.bernardus@konot.nl INFORMATIEBULLETIN BERNARDUSSCHOOL Enkele belangrijke data JAARGANG 11 NUMMER 5 Di.

Nadere informatie

Jaargang 02 nummer 02 2013. Informatieblad. Secretariaat: D. Goldenbeld. Meidoornstraat 16, 6011 RT ELL. 0495 551574 d.goldenbeld@ziggo.

Jaargang 02 nummer 02 2013. Informatieblad. Secretariaat: D. Goldenbeld. Meidoornstraat 16, 6011 RT ELL. 0495 551574 d.goldenbeld@ziggo. Jaargang 02 nummer 02 2013 Informatieblad Secretariaat: D. Goldenbeld. Meidoornstraat 16, 6011 RT ELL. 0495 551574 d.goldenbeld@ziggo.nl Agenda: 20 maart: Jaarvergadering. Aanvang 13.30 uur in Ellenhof.

Nadere informatie

Ouderinfo donderdag 22 juni 2017

Ouderinfo donderdag 22 juni 2017 Ouderinfo donderdag 22 juni 2017 Geplande evenementen www.antoniusbest.nl 0499-371250 Beste ouders, verzorgers, Pagina 1 t/m 5 27 juni: Prikactie 26-27-28 juni: Musical uitvoering -- Inhoudsopgave: 1.

Nadere informatie

Geachte ouders/verzorgers,

Geachte ouders/verzorgers, Locatie S.O.: Dr. Herderscheeschool, Schapendijk 3, 7608 LV Almelo Locatie V.S.O.: De Brug, Burcht 107, 7608 JD Almelo Jaargang : 6 Maand : Oktober 2008 Afdeling : S.O. Geachte ouders/verzorgers, De eerste

Nadere informatie

Met o.a. Uitnodiging feestavond vrijdag 22 januari a.s. Contributie / incasso 2016 Ringenbestellen 3 e ronde

Met o.a. Uitnodiging feestavond vrijdag 22 januari a.s. Contributie / incasso 2016 Ringenbestellen 3 e ronde Met o.a. Uitnodiging feestavond vrijdag 22 januari a.s. Contributie / incasso 2016 Ringenbestellen 3 e ronde Januari 2016 Bestuur van vogelvereniging Zang & Kleur Woudenberg e.o. Voorzitter: Erik-Jan Huisman

Nadere informatie

Agenda Het Korennieuws Februari 2017

Agenda Het Korennieuws Februari 2017 Agenda 2017 Het Korennieuws Februari 2017 Donderdag 26 Januari 20.00 Kaarten Vrijdag 27 Januari 18.30 Discozwemmen Donderdag 09 Februari 20.00 Kaarten Maandag 13 Februari 20.30 Kienen Vrijdag 17 Februari

Nadere informatie

Verenigingsblad Aquariumvereniging Aquaria Hoogezand-Sappemeer

Verenigingsblad Aquariumvereniging Aquaria Hoogezand-Sappemeer Verenigingsblad Aquariumvereniging Aquaria Hoogezand-Sappemeer 45 ste jaargang Seizoen 2015-2016 De Hobbyavond Op elke 1e maandag van de maand is er een hobbyavond in Wijkcentrum "De Kern" aan de Rembrandtlaan

Nadere informatie

De Viskoerier. Uitnodiging jaarvergadering. Jaargang 34 Nummer2 jan. 2014. Vrijdag 24 januari 2014 20.00 uur A Gen Ing Provincialeweg 1 Reijmerstok

De Viskoerier. Uitnodiging jaarvergadering. Jaargang 34 Nummer2 jan. 2014. Vrijdag 24 januari 2014 20.00 uur A Gen Ing Provincialeweg 1 Reijmerstok TC De Viskoerier Jaargang 34 Nummer2 jan. 2014 Uitnodiging jaarvergadering Vrijdag 24 januari 2014 20.00 uur A Gen Ing Provincialeweg 1 Reijmerstok Agenda: 1 Opening. 2 Verslag jaarvergadering 2013. (bij

Nadere informatie

OVERZICHT. Zo nee, wat is de reden, dat u momenteel geen bardienstlid bent?

OVERZICHT. Zo nee, wat is de reden, dat u momenteel geen bardienstlid bent? VRAGEN OVERZICHT Bent u momenteel bardienstlid? Ja 34 Nee 6 Zo nee, wat is de reden, dat u momenteel geen bardienstlid bent? 6 reacties Ivm werk; onregelmatige werktijden en niet op lange termijn vooruit

Nadere informatie

Werkdagen Vrije tijd Op de maandag is Vrije tijd gesloten, de Leenderij is op deze dag wel open.

Werkdagen Vrije tijd Op de maandag is Vrije tijd gesloten, de Leenderij is op deze dag wel open. Nieuwsbrief Vrije Tijd week 14 03 april 2018 Nieuws Agenda 6 apr : Disco in Zeist 7 apr : Truckersdag (LET OP) 11,18 apr : Vogelgeluiden luisteren 21 apr : Vroege Vogelwandeling 21 apr : Visproefavond

Nadere informatie

Gymnastiekvereniging S.S.S. & D.I.N.D.U.A. Sint Maartensbrug Sint Maarten Opgericht 15 mei 1925 www.sss-dindua.nl

Gymnastiekvereniging S.S.S. & D.I.N.D.U.A. Sint Maartensbrug Sint Maarten Opgericht 15 mei 1925 www.sss-dindua.nl Gymnastiekvereniging S.S.S. & D.I.N.D.U.A. Sint Maartensbrug Sint Maarten Opgericht 15 mei 1925 www.sss-dindua.nl Informatieboekje 2011-2012 VOORWOORD Beste sportvrienden, Hierbij ontvangt u de 86 e jaargang

Nadere informatie

Nieuwsbrief Vrije Tijd. Nieuws. Agenda. Mededelingen

Nieuwsbrief Vrije Tijd. Nieuws. Agenda. Mededelingen Nieuwsbrief Vrije Tijd week 44 1 november 2018 Nieuws Agenda 3 nov. : Lunch in Zeist 6 nov. : Glamourgirls Zeist 9 nov. : optreden Door Dik en Dun Zeist 10 nov. : Optreden Golden Oldies 15 nov. : Afscheid

Nadere informatie

Wij wensen jullie nu alvast veel leesplezier en gaan er vanuit jullie te zien op het jubileumfeest!

Wij wensen jullie nu alvast veel leesplezier en gaan er vanuit jullie te zien op het jubileumfeest! Hallo allemaal, Lewabo bestaat 50 jaar!!! Een jubileum dat we niet onopgemerkt voorbij willen laten gaan. Op 22 augustus 1968 is tennisvereniging Lewabo opgericht door een aantal enthousiastelingen en

Nadere informatie

SOOS Doorn Op vrijdagavond 8 juni zal er Géén soos zijn i.v.m. Avond wandelvierdaagse.

SOOS Doorn Op vrijdagavond 8 juni zal er Géén soos zijn i.v.m. Avond wandelvierdaagse. Nieuwsbrief Vrije Tijd week 22 29 Mei 2018 Nieuws Agenda 5 t/m 8 juni: Avondvierdaagse Doorn 13 Juni : Praatjes café koffer vol muziek 16 Juni : Workshop aardbeibloempotje maken 20 juni : Jaarfeest 30

Nadere informatie

Info bulletin mei t/m september 2019

Info bulletin mei t/m september 2019 Clubgebouw De Veldschoppe Gebr. Ketteringstraat 15 7131NM Lichtenvoorde Tel: 06-30690868 Info bulletin mei t/m september 2019 Gezinsfietstocht donderdag 30 mei start tussen 10.00 11:00 uur Avondvierdaagse

Nadere informatie

Afdeling Harderwijk-Hierden

Afdeling Harderwijk-Hierden Afdeling Harderwijk-Hierden Nieuwsbrief Januari 2014 Van de bestuurstafel Na de hernieuwde start op de ledenvergadering van september 2013 zet het bestuur zich met enthousiasme in om de afdeling Harderwijk-Hierden

Nadere informatie

Programmaboekje EHBO-seizoen 2015-2016. EHBO Rossum en EHBO Saasveld

Programmaboekje EHBO-seizoen 2015-2016. EHBO Rossum en EHBO Saasveld Programmaboekje EHBO-seizoen 2015-2016 EHBO Rossum en EHBO Saasveld In dit boekje: Bestuurssamenstelling EHBO Rossum Bestuurssamenstelling EHBO Saasveld Informatie over Jeugd EHBO Planning EHBO Rossum

Nadere informatie

PROGRAMMA VAKANTIESPEKTAKEL

PROGRAMMA VAKANTIESPEKTAKEL PROGRAMMA VAKANTIESPEKTAKEL ZATERDAGOCHTEND Om 8 uur komt de tent en die moet worden opgezet. Natuurlijk zijn er 2 professionele mensen die weten hoe het moet, maar we hebben vooral veel mensen nodig die

Nadere informatie

Het nieuwsblad van en voor buurtvereniging De Singels

Het nieuwsblad van en voor buurtvereniging De Singels Het nieuwsblad van en voor buurtvereniging De Singels Augustus 2014 Buurtvereniging De Singels. Bestuur Voorzitter Libbe van Es Bouriciuslaan 15 tel. 532030 libbevanes@kpnmail.nl Secretaris Ypie Combee

Nadere informatie

AQUARIUMHOBBY Maandblad voor zoetwater- en zeewater aquarianen Jaargang 4, nummer 07, juli 2005

AQUARIUMHOBBY Maandblad voor zoetwater- en zeewater aquarianen Jaargang 4, nummer 07, juli 2005 A q u a r i u m h o b b y AQUARIUMHOBBY Maandblad voor zoetwater- en zeewater aquarianen Jaargang 4, nummer 07, juli 2005 N i d a j v e r l Aquariumhobby is een uitgave van aquariumvereniging http://www.aquariumhobby.nl

Nadere informatie

Algemene ledenvergadering. Clubdag 10 mei

Algemene ledenvergadering. Clubdag 10 mei Let op! 26 april a.s. (koningsdag) worden er geen trainingen gegeven. Algemene ledenvergadering april 2014 Het bestuur nodigt hierbij alle leden uit voor de algemene ledenvergadering op maandag avond 12

Nadere informatie

Welkom bij BAS basketbal seizoen 2014-2015

Welkom bij BAS basketbal seizoen 2014-2015 Welkom bij BAS basketbal seizoen 2014-2015 Wij zijn blij dat wij je als nieuw lid mogen begroeten en hopen dat je je snel thuis zult voelen binnen onze vereniging. Hierbij willen wij je wat informatie

Nadere informatie

JANUARI 2017. Yogacollege Tilburg. Telefoon: 06-33610765. Info@yogacollegetilburg.nl. www.yogacollegetilburg.nl

JANUARI 2017. Yogacollege Tilburg. Telefoon: 06-33610765. Info@yogacollegetilburg.nl. www.yogacollegetilburg.nl JANUARI 2017 1 2 3 4 5 6 7 8 1e jaar groep A 9 10 11 12 13 14 15 2e jaar groep A 16 17 18 19 20 21 22 1e jaar groep B 23 24 25 26 27 28 29 Opleiding 2e jaar groep A 30 31 FEBRUARI 2017 1 2 3 4 5 1e jaar

Nadere informatie

Info bulletin april t/m september 2017

Info bulletin april t/m september 2017 Clubgebouw De Veldschoppe Gebr. Ketteringstraat 15 7131NM Lichtenvoorde Tel: 06-30690868 Info bulletin april t/m september 2017 Overzicht activiteiten mei t/m september 2017 Opening speeltuin maandag 17

Nadere informatie

Peppelinfo december 2015, nummer 4

Peppelinfo december 2015, nummer 4 Peppelinfo december 2015, nummer 4 Beste ouders, Ondertussen hebben we een mooi Sinterklaasfeest gevierd, georganiseerd samen met Talentrijk. Beide OR-en hebben een mooi programma gemaakt wat past bij

Nadere informatie

Kijk ook op onze website Nr. 12 / 20 maart Lorentz Nieuwsbrief

Kijk ook op onze website  Nr. 12 / 20 maart Lorentz Nieuwsbrief Kijk ook op onze website www.lorentzschool.nl Nr. 12 / 20 maart 2015 Lorentz Nieuwsbrief De Nieuwsbrief verschijnt tweewekelijks en is een informatiebulletin van school aan ouders. Agenda - Agenda - Agenda

Nadere informatie

Aquariumvereniging ``A.V. Waterweelde ``

Aquariumvereniging ``A.V. Waterweelde `` Heerlerheide Aquariumvereniging ``A.V. Waterweelde `` Opgericht: 7 oktober 1961 te Heerlerheide gemeente Heerlen. Koninklijk goedgekeurd bij besluit van 4 september 1975 Aangesloten bij de N.B.A.T. en

Nadere informatie