2 e zondag van de Veertigdagentijd

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "2 e zondag van de Veertigdagentijd"

Transcriptie

1 Protestantse Gemeente Oisterwijk c.a. ~ 28 februari e zondag van de Veertigdagentijd De staf van God In deze dienst zal bevestigd worden als predikant van de Protestantse Gemeente Oisterwijk c.a. mw. ds. Hester Laurien Radstake voorgangers: ambtsdrager: lector: organist: ds. Rik Radstake mw. ds. Hester Radstake mevrouw Greetje Huitzing mevrouw Ria Koopman de heer Kees Welmers m.m.v de cantorij onder leiding van mevrouw Maria Zijlmans

2 Muziek Voorbereiding Aansteken van de kaarsen S t i l t e Woord van welkom Openingslied: Tussentijds 1 ~ De vreugde voert ons naar dit huis Cantorij: we gaan staan Allen: Dit huis van hout en steen, dat lang de stormen heeft doorstaan, waar nog de wolk gebeden hangt van wie zijn voorgegaan, dit huis, dat alle sporen draagt van wie maar mensen zijn, de pijler die het alles schraagt, wilt Gij die voor ons zijn? Cantorij: Zal dit een huis, een plaats zijn waar de hemel open gaat, waar Gij ons met uw eng'len troost, waar Gij U vinden laat? Allen: Onthul ons dan uw aangezicht, uw Naam die mét ons gaat en heilig ons hier met uw licht, uw voorbedachte raad. Vervul ons met een nieuw verstaan van t Woord, waarin Gij spreekt en reik ons zelf als leeftocht aan het Brood, dat Gij ons breekt. Dit huis slijt mét ons aan de tijd, maar blijven zal de kracht die wie hier schuilen verder leidt tot alles is volbracht. Bemoediging V: Onze hulp is in de Naam van de Heer Allen: DIE HEMEL EN AARDE GEMAAKT HEEFT V: naar U gaat mijn verlangen uit Kind: Heer mijn God, ik ben zeker van u. Drempelgebed we gaan zitten Lied Psalm van de zondag Antifoon door de cantorij: Naar U gaat mijn verlangen, Heer. Heer, mijn God, ik ben zeker van U Allen: Psalm 25 : 1, 2 en 3 ~ Heer, ik hef mijn hart en handen

3 Here, maak mij uwe wegen door uw Woord en Geest bekend; leer mij, hoe die zijn gelegen en waarheen G' uw treden wendt; leid mij in uw rechte leer, laat mij trouw uw wet betrachten, want Gij zijt mijn heil o Heer, 'k blijf U al den dag verwachten. Denk aan 't vaderlijk meedogen, Heer, waarop ik biddend pleit: milde handen, vriend'lijk' ogen zijn bij U van eeuwigheid. Denk toch aan de zonde niet van mijn onbedachte jaren! Heer, die al mijn ontrouw ziet, wil mij in uw goedheid sparen. Cantorij: Naar U gaat mijn verlangen, Heer. Heer, mijn God, ik ben zeker van U Bevestiging Presentatie van proponent Hester L. Radstake door mevrouw Saskia Kuiper, diaken, en de heer Henk Veldman, voorzitter van de kerkenraad v: Dan stel ik vast dat er geen bezwaren zijn. Zij is waardig om in het ambt bevestigd te worden, waartoe de kerk van Christus haar geroepen heeft. Loven wij de Heer! Allen: WIJ DANKEN GOD. Opdracht Wij zijn de eersten niet die in geloof de weg van de belofte trachten te gaan, want vele getuigen gingen ons al voor. Tussen hoop en vrees gingen ook zij op weg naar het land van belofte, naar een leven en samenleven in recht en gerechtigheid, in waarheid en vrede, op Gods aarde onder zijn hemel. Nooit heeft het aan mensen ontbroken die al gaande de richting wezen:

4 de aartsvaders en -moeders in Israël, Mozes en Elia, Debora en Hulda, zangers, zieners, priesters, profeten, allen gingen zij ons voor op die weg. Schuldeloos zijn zij niet gebleven, maar de God van hemel en aarde bleef hen roepen, en zij gingen. Toen de tijd vervuld was, zond Israëls God zijn geliefde op de weg ook ons tegemoet. Hij heeft de zijnen liefgehad tot in de dood, zo heeft Hij de weg tot het leven gebaand en Hij roept ons om Hem daarop te volgen. Apostelen, evangelisten, herders en leraars, (Ef. 4:11) zij hebben getuigd dat Jezus de weg is, de waarheid ook, het leven zelf, (Joh. 14:6) in vreugde, eenvoud en barmhartigheid. Om die weg al zoekend te vinden, willen wij volgelingen van Christus zijn, volharden in het onderwijs der apostelen, (Hnd. 2:42) in de gemeenschap der heiligen, in het delen van brood en beker en in het gezamenlijke gebed. Daarin gaan u de dienaren voor, om u te bemoedigen en terecht te wijzen, om de getuigen voor u te doen spreken en de tegensprekers de mond te stoppen, om samen met u de lofzang te zingen, om met u om ontferming te roepen en om u de heilstekenen te doen zien. Samen op weg naar het rijk van de vrede, waar de gerechtigheid zal wonen en God zal zijn: alles in allen. (1 Kor. 15:28) En jij, Hester, die nu gereed staat je ambtswerk te aanvaarden herinner je altijd met dankbaarheid dat het Christus eigen kudde is, die je wordt toevertrouwd. Hij heeft haar verworven door zijn bloed; het is zijn kerk. Aanvaard dan je dienst met blijdschap, voed jezelf met het Woord van God, volhard in het gebed en vertrouw op de kracht van de heilige Geest. Gelofte v: Daarom vraag ik je, Hester: Geloof je dat je in jouw beroeping door deze gemeente door God zelf tot deze dienst bent geroepen? antw: Ja, dat geloof ik.

5 v: Aanvaard je de heilige Schrift als de bron van de prediking en als enige regel van het geloof en wil je je verzetten tegen al wat daarmee in strijd is? antw: Ja, dat wil ik. v: Beloof je jouw ambt waardig en trouw te bedienen met liefde voor de gemeente en voor alle mensen die de Heer op jouw weg brengt, beloof je geheim te houden wat jouw vertrouwelijk ter kennis komt, en beloof je je taak te vervullen overeenkomstig de orde van onze kerk? antw: Ja, dat beloof ik. Daartoe helpe me God. De te bevestigen dienaar knielt Andere dienaren des Woords komen in halve cirkel om de knielbank staan Gebeden Stil gebed Lied: Tussentijds 111 ~ Kom uit de hemel tot ons neer Bewaar hen, die hier voor U staan, dat zij hun weg met vreugde gaan; geef aan uw engelen bevel hun trouw te zijn als metgezel. Dat zij uw volk, de honger moe, op handen dragen, naar U toe, om na verzoeking en woestijn met overvloed gevoed te zijn. Kom Heiland, die ons hart geneest; kom Vader, Zoon en Heilge Geest en maak ons vrolijk in dit uur, o bron, o brood, o vreugdevuur! Bevestigingsgebed: Gezegend zijt Gij, Heer, onze God, die Israël uit Egypte hebt bevrijd en uitgeleid door de dienst van Mozes, Mirjam en Aäron. Gij die u volk profeten, priesters en koningen hebt gegeven, mensen geroepen tot uw dienst, gezalfd met uw Geest.

6 Gezegend zijt Gij, Heer, onze God, die uw Zoon hebt gezongen, Jezus Messias, die kwam om te dienen en mensen heeft geroepen om in zijn naam elkaar bij te staan en de weg te wijzen. Gij zijt het, die ook heden uw gemeente een dienaar schenkt om haar voor te gaan in verkondiging en viering, om haar te leren en te leiden en zo uw volk toe te rusten tot goede woorden en werken. Handoplegging door bevestiger God, onze hemelse Vader, die je geroepen heeft tot deze heilige dienst, verlicht je door zijn Geest en sterke je door zijn hand; Hij regere je zó in de bediening van jouw ambt dat je daarin getrouw en vruchtbaar mag wandelen tot glorie van zijn Naam en tot verbreiding van het Rijk van zijn Zoon Jezus Christus. Amen. Handoplegging door andere aanwezige dienaren des Woords Slotgebed God, Hemelse Vader, wij bidden U: geef haar die in haar ambt is bevestigd, dat zij gehoorzaam aan uw roepstem en vertrouwend op uw beloften vrijmoedig uw woord zal spreken tot eer van uw Naam, tot vreugde voor ons allen, door onze Heer, Jezus Christus, uw Zoon, die met U in de eenheid van de Heilige Geest, leeft en regeert in de eeuwen der eeuwen. Amen Cantorij en gemeente zingen: Zegenbede van St Patrick Tekst:.St Patrick 12 e eeuw; melodie: Dirk Zwart Cantorij: De Heer zij voor je om je de goede weg te wijzen. De Heer zij naast je om je in de armen te sluiten en je te beschermen. De Heer zij achter je om je te bewaren voor valsheid. De Heer zij onder je om je op te vangen als je valt. Allen:

7 Bekleding met stola Deze wordt aangereikt door mevrouw Saskia Kuiper, diaken, omgelegd door de bevestiger, terwijl de diaken spreekt: Ontvang deze stola en vervul getrouw je dienst, gedachtig het woord van de Heer: Neem mijn juk op je en leer van mij, want mijn juk is zacht en mijn last is licht. (Mt.11:29a-30) Aanvaarding en verwelkoming allen staan Bevestiger: Allen: Gemeente, dit is uw predikant wilt u Hester Laurien Radstake als herder en leraar in uw midden ontvangen en haar hooghouden in haar ambt? JA DAT WILLEN WIJ VAN HARTE Lied: Liedboek voor de kerken 1 ~ God heeft het eerste woord God heeft het eerste woord. Voor wij ter wereld kwamen, riep Hij ons reeds bij name, zijn roep wordt nog gehoord. God heeft het laatste woord. Wat Hij van oudsher zeide, wordt aan het eind der tijden in heel zijn rijk gehoord. God staat aan het begin en Hij komt aan het einde. Zijn woord is van het zijnde oorsprong en doel en zin.

8 Groet V: De Heer zij met u Allen: OOK MET U ZIJ DE HEER V: Wenst elkaar de vrede van God! Woord Gebed van de zondag Kindergesprek Project: Het kan! Lezing uit het Eerste Testament: Exodus 4 : de kinderen gaan naar de nevendienst 18 Mozes ging terug naar zijn schoonvader Jetro en zei tegen hem: Ik zou graag teruggaan naar Egypte, om te zien of de mensen van mijn volk nog in leven zijn. Ga in vrede, antwoordde Jetro. 19 De HEER zei Mozes nog in Midjan dat hij veilig naar Egypte kon terugkeren, aangezien iedereen die hem naar het leven had gestaan gestorven was. 20 Mozes zette zijn vrouw en kinderen op een ezel en ging op weg, terug naar Egypte. De staf van God hield hij in zijn hand. 21 Toen zei de HEER tegen Mozes: Nu je teruggaat naar Egypte, moeten jullie daar de farao alle wonderen laten zien waartoe ik je de macht heb gegeven. Ik zal ervoor zorgen dat hij hardnekkig weigert het volk te laten gaan. 22 En dan moet jij tegen de farao zeggen: Dit zegt de HEER: Israël is mijn zoon, mijn eerstgeboren zoon. 23 Ik heb je bevolen mijn zoon te laten gaan om mij te vereren, maar dat heb je geweigerd. Daarom zal ik je eerstgeboren zoon doden. 24 Onderweg, toen Mozes en de zijnen ergens overnachtten, kwam de HEER op hem af en probeerde hem te doden. 25 Sippora pakte een scherpe steen, sneed de voorhuid van haar zoon weg en raakte daarmee Mozes voeten aan, terwijl ze zei: Een bloedbruidegom ben jij voor mij. 26 (Ze noemde hem toen bloedbruidegom vanwege die besnijdenis.) Toen liet de HEER hem met rust. 27 De HEER had tegen Aäron gezegd: Ga de woestijn in, Mozes tegemoet. Aäron was op weg gegaan en ontmoette Mozes bij de berg van God. Hij kuste hem 28 en Mozes vertelde Aäron wat de HEER hem had opgedragen: wat hij moest zeggen en welke wonderen hij moest doen. 29 Toen gingen Mozes en Aäron samen naar Egypte en daar riepen ze de oudsten van Israël bij elkaar. 30 Aäron herhaalde woord voor woord wat de HEER tegen Mozes gezegd had, en liet het volk de wonderen zien. 31 De Israëlieten werden hierdoor overtuigd; toen ze hoorden dat de HEER oog had gekregen voor hun ellende, knielden ze en bogen ze zich diep neer. Lied: Psalm 23 ~ Ik wil van God als van mijn Herder spreken

9 Zelfs door een dal van diepe duisternissen waar ik het licht der levenden moet missen, vrees ik geen kwaad, want Gij zijt aan mijn zijde met stok en staf, tot troost en tot geleide. Onder het oog van hen die mij verraden richt Gij mij toe het nachtmaal der genade. Gij zalft mijn hoofd met d' olie van uw vrede, Gij vult mijn kelk met gelukzaligheden. Ja, zaligheid en liefde en welbehagen zullen mij volgen al mijn levensdagen. Ik zal het welkom horen van mijn koning en jaar aan jaar verblijven in zijn woning. Lezing uit het Tweede Testament: Lukas 9 : Ongeveer acht dagen nadat hij dit had gezegd ging hij met Petrus, Johannes en Jakobus de berg op om te bidden. 29 Terwijl hij aan het bidden was, veranderde de aanblik van zijn gezicht en werd zijn kleding stralend wit. 30 Opeens stonden er twee mannen met hem te praten: het waren Mozes en Elia, 31 die in hemelse luister verschenen waren. Ze spraken over het levenseinde dat hij in Jeruzalem zou moeten volbrengen. 32 Petrus en de beide anderen waren in een diepe slaap gevallen; toen ze wakker schoten, zagen ze de luister die Jezus omgaf en de twee mannen die bij hem stonden. 33 Toen de mannen zich van hem wilden verwijderen, zei Petrus tegen Jezus: Meester, het is goed dat wij hier zijn, laten we drie tenten opslaan, een voor u, een voor Mozes en een voor Elia, maar hij wist niet wat hij zei. 34 Terwijl hij nog aan het spreken was, kwam er een wolk aandrijven, die een schaduw over hen wierp; ze werden bang toen de wolk hen omhulde. 35 Er klonk een stem uit de wolk, die zei: Dit is mijn Zoon, mijn uitverkorene, luister naar hem! 36 Toen de stem verstomd was, was Jezus weer alleen. Ze zwegen over het voorval en vertelden in die tijd aan niemand wat ze hadden gezien. Lied: LvdK 75 : 7, 8 en 9 ~ U kennen, uit en tot U leven Gij zijt het licht van God gegeven, een zon die nog haar stralen spreidt, wanneer het nacht wordt in ons leven, wanneer het nacht wordt in de tijd. O licht der wereld, zie er is voor wie U kent geen duisternis. O Christus, ons van God gegeven, Gij tot in alle eeuwigheid de weg, de waarheid en het leven, Gij zijt de zin van alle tijd. Vervul van dit geheimenis uw kerk die in de wereld is. Uitleg en verkondiging

10 Lied: Tussentijds 113 ~ Hij die gesproken heeft een woord dat gáát Hij die ons in zijn dienstwerk heeft gewild, die het gewaagd heeft onze hand te vragen; die ons uit angst en doem heeft weggetild en ons tot hier op handen heeft gedragen; Hij die verlangen wekt, verlangen stilt - vrees niet, Hij gaat met ons, een weg van dagen. Van U is deze wereld, deze tijd. Gij hebt uw stem tot op vandaag doen klinken. Uw naam is hartstocht voor gerechtigheid, uw woord de bron waaruit wij willen drinken. Gij die tot hiertoe onze toekomst zijt - dat wij niet in vertwijfeling verzinken. Project: Het kan! De kinderen komen terug Projectlied: Mozes moet zijn volk bevrijden (melodie LvdK 459) Mozes denkt vol angst en beven aan wat hem te wachten staat. God geeft, won der boven wonder, door Sippora goede raad.

11 Antwoord Mededelingen en inzameling van de gaven De 1 e collecte is bestemd voor de Veertigdagencampagne van Kerk in Actie: Het kan! met deze zondag als doel: Nieuwe kansen voor ex-gedetineerden: Eens een dief, altijd een dief. En als je in de cel belandt, dan zul je het wel hebben verdiend. Wie terug wil keren in de maatschappij, wordt soms z n leven lang achtervolgd door wantrouwen. De honderden vrijwilligers van Exodus Nederland bereiken (ex-) gedetineerden voor op hun thuiskomst in de samenleving. Zonder aanzien des persoons. En met oog voor wonen, werken, relaties en zingeving in het leven. De 2 e collecte voor de instandhouding van de eigen kerk We luisteren in stilte naar de Cantorij: Jesu tawo pano (uit Zimbabwe; Vertaling: Jezus, wij zijn hier voor U) Dienst der gebeden: Dankgebed Voorbeden Stilte Gezamenlijk Onze Vader Onze Vader, die in de hemel zijt, uw Naam worde geheiligd. Uw koninkrijk kome. Uw wil geschiede op aarde zoals in de hemel. Geef ons heden ons dagelijks brood. En vergeef ons onze schulden zoals ook wij onze schuldenaars vergeven. En leid ons niet in verzoeking, maar verlos ons van de boze. Want van U is het koninkrijk en de kracht en de heerlijkheid in eeuwigheid. Amen. Op weg Slotlied: Tussentijds 211 ~ God schenk ons de kracht Cantorij: we gaan staan Allen: Niemand kan alleen, Heer, uw zegen dragen; zegen drijft ons heen naar wie vrede vragen. Wat Gij schenkt wordt meer naar gelang wij delen, horen, helpen, helen,- vruchtbaar in de Heer. Vrede, vrede laat Gij in onze handen, dat wij die als zaad dragen door de landen, zaaiend dag aan dag, zaaiend in den brede, totdat in uw vrede ons hart rusten mag.

12 God, schenk ons de kracht dicht bij U te blijven, dan zal ons geen macht uit elkander drijven. Zijn wij in U één, samen op uw wegen dan wordt ons tot zegen lachen en geween. Zending en Zegen met gezongen 'Amen' Mededelingen: Na afloop van de dienst bent u allen van harte van de Protestantse Kerk (Kerkstraat 62a) om Radstake de hand te schudden en welkom te van een hapje en een drankje. welkom in de Voorhof dominee Hester heten, onder het genot Aan de handoplegging namen deel: ds. Bertie Boersma Prot. Gemeente Scharendijke prof. dr. Luco J. van den Brom Hoogleraar PThU ds. Maarten Diepenbroek Hervormde Gemeente Burgh ds. Esmeralda Mandemaker-Dieleman Gereformeerde Kerk Woubrugge ds. Berdie Marsman Prot. Gemeente Winterswijk ds. Dick Penninkhof Prot. Gemeente Tilburg e.o. ds. Ronelle Sonnenberg Prot. Gemeente Doorn ds. Bertine van de Weg Prot. Gemeente t Woudt - Den Hoorn

Orde voor de bevestigings en intrededienst van Jan Visser als dienaar des Woords

Orde voor de bevestigings en intrededienst van Jan Visser als dienaar des Woords Orde voor de bevestigings en intrededienst van Jan Visser als dienaar des Woords 14 december 2008 14.30 uur Protestantse Gemeente Lexmond Voorgangers: ds. G. Nijmeijer proponent J. Visser Zingen uit: Liedboek

Nadere informatie

Startzondag 2018: Bevestiging en afscheid. Thema: Hij geeft!

Startzondag 2018: Bevestiging en afscheid. Thema: Hij geeft! Startzondag 2018: Bevestiging en afscheid Thema: Hij geeft! Zingen: Dank u voor deze nieuwe morgen 2. Dank U voor deze mooie aarde dank U voor sterren, maan en zon. Dank U dat U ons wilt bewaren, kracht

Nadere informatie

Liturgie voor de dienst op zondag 21 juni 2015, waarin ds. Martine Nijveld verbonden wordt aan de protestantse wijkgemeente Den Haag West i.o.

Liturgie voor de dienst op zondag 21 juni 2015, waarin ds. Martine Nijveld verbonden wordt aan de protestantse wijkgemeente Den Haag West i.o. Liturgie voor de dienst op zondag 21 juni 2015, waarin ds. Martine Nijveld verbonden wordt aan de protestantse wijkgemeente Den Haag West i.o. OM TE BEGINNEN Klokgelui Muziek: "Largo e dolce" uit de fluitsonate

Nadere informatie

Derde zondag van de veertigdagentijd. Bevestigingsdienst ds. A. W. Baan. 23 maart 2014 14.30 uur. Nieuwe kerk te Zoutkamp. Heenzending en zegen

Derde zondag van de veertigdagentijd. Bevestigingsdienst ds. A. W. Baan. 23 maart 2014 14.30 uur. Nieuwe kerk te Zoutkamp. Heenzending en zegen Derde zondag van de veertigdagentijd Bevestigingsdienst ds. A. W. Baan 23 maart 2014 14.30 uur Heenzending en zegen Nieuwe kerk te Zoutkamp Voorganger: ds. K. G. Pieterman, Niekerk Organist: Sj. de Wind

Nadere informatie

tijdens het orgelspel worden de tafelkaarsen aangestoken Zingen: LB 213: 1, 2, 5 staande

tijdens het orgelspel worden de tafelkaarsen aangestoken Zingen: LB 213: 1, 2, 5 staande DUINZICHTKERK, zondag 17 maart 2019 Wijkgemeente Archipel-Benoordenhout Voorganger: ds. S. H. Smits, s-gravenhage Ouderling van dienst: Sam Boelens Diaken van dienst: Izabella Hus Organist: Roelfien Folkersma

Nadere informatie

Orde van dienst bij verbintenis en intrede van ds. Annette Driebergen in de Ontmoetingskerk te Noordeloos

Orde van dienst bij verbintenis en intrede van ds. Annette Driebergen in de Ontmoetingskerk te Noordeloos Orde van dienst bij verbintenis en intrede van ds. Annette Driebergen in de Ontmoetingskerk te Noordeloos 9 oktober 2016 Voorgangers: Organist: M.m.v.: ds. Piet van Die ds. Annette Driebergen Pim Lodder

Nadere informatie

DE VOORBEREIDING. HET EERSTE LIED: De dag gaat open voor het woord des Heren, lied 217

DE VOORBEREIDING. HET EERSTE LIED: De dag gaat open voor het woord des Heren, lied 217 Protestantse gemeente De Bron Groningen Zondag: 15 november 2015 Aanvang 10:00 uur 9e van de herfst kleur: rood Voorganger: da Alberte van Ess Piano: Yohanes Siem Wilt U zich voorzien van een liedboek!

Nadere informatie

WILHELMINAKERK SOEST-ZUID STARTZONDAG 20 SEPTEMBER 2015 AFSCHEID EN BEVESTIGING VAN AMBTSDRAGERS

WILHELMINAKERK SOEST-ZUID STARTZONDAG 20 SEPTEMBER 2015 AFSCHEID EN BEVESTIGING VAN AMBTSDRAGERS WILHELMINAKERK SOEST-ZUID STARTZONDAG 20 SEPTEMBER 2015 AFSCHEID EN BEVESTIGING VAN AMBTSDRAGERS Voorganger: ds. Wim Kievit Ambtdrager van dienst: Wim van Assenbergh, Frederique Lucas Lector: Pieternel

Nadere informatie

Zondag 11 juni Bevestiging van Gerdien Neels tot predikant in algemene dienst van de PKN. Voorbereiding

Zondag 11 juni Bevestiging van Gerdien Neels tot predikant in algemene dienst van de PKN. Voorbereiding Zondag 11 juni 2017 Bevestiging van Gerdien Neels tot predikant in algemene dienst van de PKN 15.00 uur Organist: Hans van Noord Lector: Maaike Lok Voorbereiding Binnenkomst kerkenraad De gemeente wordt

Nadere informatie

Wijkgemeente Vredeskerk Breepleinkerk zondag 17 maart e zondag 40-dagentijd. Dienst van voorbereiding

Wijkgemeente Vredeskerk Breepleinkerk zondag 17 maart e zondag 40-dagentijd. Dienst van voorbereiding Wijkgemeente Vredeskerk Breepleinkerk zondag 17 maart 2019 2 e zondag 40-dagentijd Voorganger: pastor Guus Ruijl Organist: Ellen Pons Thema : Glans over de doffe realiteit Na de dienst staan koffie en

Nadere informatie

Zondag 17 maart Voorganger: Ds. Jennie Lambers-Niers. Organist: Eril Nijzink

Zondag 17 maart Voorganger: Ds. Jennie Lambers-Niers. Organist: Eril Nijzink Zondag 17 maart 2019 Voorganger: Ds. Jennie Lambers-Niers Organist: Eril Nijzink Liederen in deze dienst: Intochtslied: Psalm 25: 1 en 2 Psalm 25: 3 en 4 Lied 273: 1, 2 en 3 Lied 825: 1, 2 en 3 Lied 825:

Nadere informatie

Hervormde gemeente Haaksbergen Buurse. 2 e zondag van Pasen Beloken Pasen

Hervormde gemeente Haaksbergen Buurse. 2 e zondag van Pasen Beloken Pasen Hervormde gemeente Haaksbergen Buurse 2 e zondag van Pasen Beloken Pasen Zondag 27 april 2014 Voorganger Ouderling Diaken Organist Koster : J. van Schaardenburgh : Jaap v.d. Horst : Rita van Oosterom :

Nadere informatie

Hervormde gemeente Haaksbergen-Buurse

Hervormde gemeente Haaksbergen-Buurse Hervormde gemeente Haaksbergen-Buurse Verheerlijking op de berg Evangeliarium Otto III, na 970 2 e zondag van de 40-dagentijd Zondag "Gedenk uw barmhartigheid" 16 maart 2014 voorganger: ds. N.J. Pronk

Nadere informatie

= = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = =

= = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = Orde van dienst voor zondag 13 juli 2014 Kerk: Brugkerk, Kroonplein 1 te Lemelerveld Aanvang: 9.30 uur Organist: Wim Pardoen Voorganger: ds. Kees Benard = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = =

Nadere informatie

= = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = =

= = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = Orde van dienst voor zondag 9 maart 2014, 1 e zondag in de 40-dagentijd, medewerking van De Lofstem uit Lemele Brugkerk, Kroonplein 1 te Lemelerveld Aanvang: 10.00 uur Voorganger: ds. Kees Benard Organist:

Nadere informatie

1 mei uur. Protestantse Gemeente van Burgum Kruiskerk

1 mei uur. Protestantse Gemeente van Burgum Kruiskerk LITURGIE voor de 6 e zondag van Pasen 1 mei 2016 10.30 uur Protestantse Gemeente van Burgum Kruiskerk Voorgangers: Jolanda Paans Gerda Wiersma Organist: Klaas Hofstra Fluit: Adry van der Woude Pianist

Nadere informatie

Zondag 16 oktober Welkom in De Regenboog!

Zondag 16 oktober Welkom in De Regenboog! Zondag 16 oktober 2016 Welkom in De Regenboog! Voorganger: ds. Peter ten Kleij Ouderling van dienst: Bertus Konijnenbelt Organist: Jan Ebeltjes Lector: Jorieke Poorterman Koster: Pim van der Strate Lied

Nadere informatie

DIENST VAN SCHRIFTLEZING EN GEBED

DIENST VAN SCHRIFTLEZING EN GEBED DIENST VAN SCHRIFTLEZING EN GEBED De tweede zondag na Epifanie 14 januari 2018 Oud- Katholieke parochie van de H. Georgius, Amersfoort Welkom door de kerkmeester Openingslied: 816 (Gezangboek) Tijdens

Nadere informatie

PKN Soest - Wilhelminakerk 28 september 2014

PKN Soest - Wilhelminakerk 28 september 2014 PKN Soest - Wilhelminakerk 28 september 2014 Voorganger: ds. Erica Hoebe de Waard Ambtsdrager van dienst: Co Molenaar, Aartje Knol Lector: Pieternel Rodermond Beamer: Leen Lievaart Organist: Theo van der

Nadere informatie

Liturgie voor de dienst op

Liturgie voor de dienst op Liturgie voor de dienst op Zondag 31 januari 2016 Voorganger: Ds Pieter Koekkoek Organist: Jan Koert Brinkman In deze dienst wordt Annelies van Ravenhorst-Hoogeveen bevestigd in het ambt van diaken In

Nadere informatie

Maatwerk in de kerk. Renatakerk Christelijke Gereformeerde Kerk Enschede Oost

Maatwerk in de kerk. Renatakerk Christelijke Gereformeerde Kerk Enschede Oost Renatakerk Christelijke Gereformeerde Kerk Enschede Oost Datum: 2 december 2018 Dienst: Middagdienst Voorganger: ds. De Jong uit Doetinchem Welkom en mededelingen Maatwerk in de kerk Zingen: Liedboek Gezang

Nadere informatie

Orde van dienst voor Eerste Kerstdag

Orde van dienst voor Eerste Kerstdag Orde van dienst voor Eerste Kerstdag Het Witte Kerkje Huis ter Heide 25 december 2015 Voorganger: ds. Els van der Wal Organist: Gert-Jan van den Bos Lector: Corrie Poelakker m.m.v. Ilonka van der Sluis,

Nadere informatie

DUINZICHTKERK zondag 30 september 2012

DUINZICHTKERK zondag 30 september 2012 Zijn wij in U één, samen op uw wegen, dan wordt ons tot zegen lachen en geween. DUINZICHTKERK zondag 30 september 2012 PROTESTANTSE WIJKGEMEENTE DUINZICHTKERK/VREDESKAPEL Hartelijk welkom in de Duinzichtkerk.

Nadere informatie

= = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = =

= = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = Orde van dienst voor zondag 11 mei 2014, zondag van de Goede Herder Kerk: Brugkerk, Kroonplein 1 te Lemelerveld Aanvang: 9.30 uur Organist: Anky Pekkeriet Ouderling van dienst: Lia Boonstra Zondagskind:

Nadere informatie

Palmzondag Zesde zondag in de veertigdagentijd 24 maart 2013 Protestantse Gemeente Edam Grote Kerk

Palmzondag Zesde zondag in de veertigdagentijd 24 maart 2013 Protestantse Gemeente Edam Grote Kerk Palmzondag Zesde zondag in de veertigdagentijd 24 maart 2013 Protestantse Gemeente Edam Grote Kerk Voorganger ds. Juup van Werkhoven-Romeijn Organist Frans Koning m.m.v. Drumband Edam OM TE BEGINNEN Welkom

Nadere informatie

ORDE VAN DIENST. voor dienst voor jong en oud op 5 maart 2017 in de Nieuwe Kerk te Haarlem. Wandtegel Huis Bergh, s Heerenberg

ORDE VAN DIENST. voor dienst voor jong en oud op 5 maart 2017 in de Nieuwe Kerk te Haarlem. Wandtegel Huis Bergh, s Heerenberg ORDE VAN DIENST voor dienst voor jong en oud op 5 maart 2017 in de Nieuwe Kerk te Haarlem Wandtegel Huis Bergh, s Heerenberg Bij de symbolische bloemschikking: De beproeving van Jezus in de woestijn is

Nadere informatie

ZONDAGSBRIEF WILHELMINAKERK 17 december e Advent

ZONDAGSBRIEF WILHELMINAKERK 17 december e Advent ZONDAGSBRIEF WILHELMINAKERK 17 december 2017 3 e Advent Voorganger: ds. Jaap Koning Ambtsdrager van dienst: Piet de Gier Lector: Pieternel Rodermond Organist: Gerrit van de Vemde Welkom en mededelingen

Nadere informatie

WILHELMINAKERK 21 mei 2017

WILHELMINAKERK 21 mei 2017 WILHELMINAKERK 21 mei 2017 Voorganger: S.C.B. (Sandra) Hermanus-Schröder MA (proponent) Ambtsdrager van dienst: Fred Heidinga Lector: Gerda Masselink Pianist: Terry Hamberg Muziek Welkom en mededelingen

Nadere informatie

Orde van Dienst zondag 3 januari In De Hoeksteen te Hillegom

Orde van Dienst zondag 3 januari In De Hoeksteen te Hillegom Orde van Dienst zondag 3 januari 2016 In De Hoeksteen te Hillegom In- en na afloop van deze dienst nemen we afscheid van onze kosteres Gerrie Spuybroek Voorganger: Maurits de Ridder Organist: Marcel den

Nadere informatie

liturgie van de dienst op zondag 3 maart 2019 om uur in de Protestantse Kerk te Haaksbergen

liturgie van de dienst op zondag 3 maart 2019 om uur in de Protestantse Kerk te Haaksbergen liturgie van de dienst op zondag 3 maart 2019 om 10.00 uur in de Protestantse Kerk te Haaksbergen m.m.v. de cantorij In deze dienst verbindt ds. Gonda Elzenga ds. Job Stein aan de Protestantse Gemeente

Nadere informatie

Liturgie van zondag 28 juni 2015 Viering van Woord en Gebed 4 e zondag na Trinitatis Liturgische kleur - groen

Liturgie van zondag 28 juni 2015 Viering van Woord en Gebed 4 e zondag na Trinitatis Liturgische kleur - groen Liturgie van zondag 28 juni 2015 Viering van Woord en Gebed 4 e zondag na Trinitatis Liturgische kleur - groen Voorganger Ouderling Diaken Lector Organist Kind en Kerk KeK Ds. Peter Verhoeff uit Alkmaar

Nadere informatie

Orde voor de verbintenis van een dienaar des Woords aan een tweede of volgende gemeente of aan een ander dienstwerk

Orde voor de verbintenis van een dienaar des Woords aan een tweede of volgende gemeente of aan een ander dienstwerk Orde voor de verbintenis van een dienaar des Woords aan een tweede of volgende gemeente of aan een ander dienstwerk In deze dienst zal N als dienaar des Woords verbonden worden aan deze gemeente/aan het

Nadere informatie

Zondag 'Reminiscere' = naar Psalm 25:6 'gedenk uw barmhartigheid' =

Zondag 'Reminiscere' = naar Psalm 25:6 'gedenk uw barmhartigheid' = Zondag 'Reminiscere' = naar Psalm 25:6 'gedenk uw barmhartigheid' = tweede zondag van de Veertigdagentijd 25 februari 2018 Protestantse Gemeente De Wijngaard = Gelselaar = Voor hun ogen veranderde hij

Nadere informatie

In deze dienst vindt afscheid en (her)bevestiging van ambtsdragers

In deze dienst vindt afscheid en (her)bevestiging van ambtsdragers ORDE van DIENST voor zondag 29 januari 2017 10.00 u in de Hervormde Centrumkerk te Geldermalsen organist: dhr. J.Meulenbeek voorganger: ds. G.J.Krol Ouderling van dienst: dhr. H. Vleugel In deze dienst

Nadere informatie

Fred v. Knobelsdorff, Frederique Lucas Pieternel Rodermond

Fred v. Knobelsdorff, Frederique Lucas Pieternel Rodermond WILHELMINAKERK SOEST 1 e advent, 29 november 2015 Voorganger: Ambtsdrager: Lector: Organist: OM TE BEGINNEN Welkom en mededelingen ds. J. Muis, Utrecht Fred v. Knobelsdorff, Frederique Lucas Pieternel

Nadere informatie

Hervormde gemeente Haaksbergen-Buurse

Hervormde gemeente Haaksbergen-Buurse Hervormde gemeente Haaksbergen-Buurse Verheerlijking op de berg Russische ikoon, 17 e eeuw 2 e zondag van de 40-dagentijd Zondag "Gedenk uw barmhartigheid" 24 februari 2013 voorganger: ds. N.J. Pronk organist:

Nadere informatie

DIENST VAN DE VOORBEREIDING

DIENST VAN DE VOORBEREIDING Eredienst in de Morgensterkerk 15 juli 2012 Dienst van Schrift en Tafel Muziek bij binnenkomst DIENST VAN DE VOORBEREIDING Welkom door de ouderling Stilte (gemeente gaat staan) Bemoediging en drempelgebed

Nadere informatie

ZONDAGSBRIEF WILHELMINAKERK 2 december Muziek. OM TE BEGINNEN Welkom en mededelingen. Moment van stilte De gemeente gaat staan

ZONDAGSBRIEF WILHELMINAKERK 2 december Muziek. OM TE BEGINNEN Welkom en mededelingen. Moment van stilte De gemeente gaat staan ZONDAGSBRIEF WILHELMINAKERK 2 december 2018 Voorganger: Ambtsdragers: Lector: Organist: ds. Hans Bouma Piet de Gier, Denise Smit Ronald Gersdorf Gert Muts Muziek OM TE BEGINNEN Welkom en mededelingen Moment

Nadere informatie

Doopdienst. waarin de heilige doop zal worden bediend aan. Vlinder Naomi de Jonge

Doopdienst. waarin de heilige doop zal worden bediend aan. Vlinder Naomi de Jonge Doopdienst waarin de heilige doop zal worden bediend aan Vlinder Naomi de Jonge geboren op 31 oktober 2015 dochter van Mirjam en Harold de Jonge zusje van Madelief en Eefje Hofpleinkerk te Middelburg 21

Nadere informatie

Hervormde gemeente Haaksbergen-Buurse

Hervormde gemeente Haaksbergen-Buurse Hervormde gemeente Haaksbergen-Buurse 4 e zondag in de 40 dagen zondag "Verheugt u" (laetare) 10 maart 2013 dienst van Schrift en Tafel voorganger: ds. G.S. Bunjes van der Lee organiste: Līga Vilmane ouderling:

Nadere informatie

Vredesdienst. oecumenische viering. Pauluskerk. zondag 20 september 2015, uur

Vredesdienst. oecumenische viering. Pauluskerk. zondag 20 september 2015, uur Vredesdienst oecumenische viering voorgangers: ds. A. Matahelumual Th. Jongerius ds. H.H. Schorren organist: Diederik Bos oecumenische cantorij: o.l.v. Diederik Bos Toelichting Liturgische schikking: Vandaag

Nadere informatie

Protestantse Gemeente De Open Hof te Oud-Beijerland Orde van dienst zondag 14 juli 2019 Voorganger: ds. Annelene Metz - Brink orgel: dhr.

Protestantse Gemeente De Open Hof te Oud-Beijerland Orde van dienst zondag 14 juli 2019 Voorganger: ds. Annelene Metz - Brink orgel: dhr. Protestantse Gemeente De Open Hof te Oud-Beijerland Orde van dienst zondag 14 juli 2019 Voorganger: ds. Annelene Metz - Brink orgel: dhr. Leo Lommers mmv. de cantorij o.l.v. Leo Lommers -------------------------------------------------------------------------------------------

Nadere informatie

ZONDAG 1 MEI 2016 DORPSKERK VRIES

ZONDAG 1 MEI 2016 DORPSKERK VRIES ZONDAG 1 MEI 2016 DORPSKERK VRIES Verschijning aan Maria uit Magdala Ets van Rembrand Voorganger ds. Thea Barnard Organist Luuk Tuinder VOORBEREIDING Als de torenklok luidt worden wij stil Begroeting door

Nadere informatie

Zondag 12 april 2015

Zondag 12 april 2015 Zondag 12 april 2015 Lichtlied: 637:1 en 4 4. Ziehier het licht van lange duur, ziehier de Zoon, de zon, het vuur; o vlam van Pasen, steek ons aan de Heer is waarlijk opgestaan! 1 Welkom Bemoediging en

Nadere informatie

Welkom in deze dienst Voorganger is ds. H. Vreekamp (Epe)

Welkom in deze dienst Voorganger is ds. H. Vreekamp (Epe) Welkom in deze dienst Voorganger is ds. H. Vreekamp (Epe) Schriftlezing: Ezechiël 34 vers 11 t/m 16 Johannes 10 vers 11 t/m 16 Lied 884 vers 1, 2, 3, 4 en 5 (Johannes de Heer) Psalm 73 vers 12 (Schoolpsalm)

Nadere informatie

BEVESTIGING VAN AMBTSDRAGERS

BEVESTIGING VAN AMBTSDRAGERS BEVESTIGING VAN AMBTSDRAGERS OP 9 OKTOBER 2016 IN DE VOORHOF Foto voorpagina: Doorwaadbare plaats in de Jabbok Voorganger ds Pieter Koekkoek Organist: Piet de Vries Welkom en drempelgebed Aanvangslied:

Nadere informatie

Protestantse Wijkgemeente Duinzichtkerk/Vredeskapel

Protestantse Wijkgemeente Duinzichtkerk/Vredeskapel Orde van dienst Zondag 8 juli, Vredeskapel Viering Heilig Avondmaal Protestantse Wijkgemeente Duinzichtkerk/Vredeskapel Hartelijk welkom in de Vredeskapel deze morgen! Voorganger: Ds. C. van Duinen; ouderling

Nadere informatie

Intrededienst. Ds. Annette U. Melzer. 8 januari 2017 Vloedschuurgemeente te Heteren. VOOR ARI Lieve Ari Wees niet bang

Intrededienst. Ds. Annette U. Melzer. 8 januari 2017 Vloedschuurgemeente te Heteren. VOOR ARI Lieve Ari Wees niet bang VOOR ARI Lieve Ari Wees niet bang De wereld is rond en dat istie al lang De mensen zijn goed De mensen zijn slecht Maar ze gaan allen dezelfde weg Hoe langer je leeft hoe korter het duurt Je komt uit het

Nadere informatie

Zeg maar 'ja' tegen het leven!

Zeg maar 'ja' tegen het leven! Israël - Zondag 5 oktober 2014 Protestantse Gemeente Biddinghuizen Thema: Zeg maar 'ja' tegen het leven! Dienst van bevestiging van ambtsdragers en medewerkers. Voorganger: ds. Bram Bregman Organist: dhr.

Nadere informatie

Liturgie voor de vierde zondag van Advent en bevestigingsdienst

Liturgie voor de vierde zondag van Advent en bevestigingsdienst Liturgie voor de vierde zondag van Advent en bevestigingsdienst 18-12-2016 Voorganger: Organist: Locatie: Bevestiging van: Thema: ds. Nita van der Horst - Kattenberg Marco 't Hart Dorpskerk te Oostvoorne

Nadere informatie

Zondag 21 oktober Zuiderkerk. Voorganger: ds Harmen Jansen Organist: E. Bremer. Orgelspel. Welkom. Zingen: lied 217 vers 1, 3, 4 en 5

Zondag 21 oktober Zuiderkerk. Voorganger: ds Harmen Jansen Organist: E. Bremer. Orgelspel. Welkom. Zingen: lied 217 vers 1, 3, 4 en 5 1 Zondag 21 oktober Zuiderkerk Voorganger: ds Harmen Jansen Organist: E. Bremer Orgelspel Welkom Zingen: lied 217 vers 1, 3, 4 en 5 1 De dag gaat open voor het woord des Heren, zon die wij zoeken, kracht

Nadere informatie

Mededelingen door de ouderling van dienst. Gijs van Ginkel Ouderling Scriba

Mededelingen door de ouderling van dienst. Gijs van Ginkel Ouderling Scriba Mededelingen door de ouderling van dienst Gijs van Ginkel Ouderling Scriba Psalm 100 vers 1, 2, 3 en 4 Psalm 100 vers 1, 2, 3 en 4 Psalm 100 vers 1, 2, 3 en 4 Psalm 100 vers 1, 2, 3 en 4 Psalm 100 1, 2,

Nadere informatie

Orde van de dienst. Protestantse Gemeente De Wijngaard. Joriskerk zondag 19 mei 2019

Orde van de dienst. Protestantse Gemeente De Wijngaard. Joriskerk zondag 19 mei 2019 Orde van de dienst Protestantse Gemeente De Wijngaard Joriskerk zondag 19 mei 2019 Orgelspel Woord van welkom kaarsen aansteken Koor: Waar liefde woont Bemoediging en drempel gebed (we gaan staan) v: Onze

Nadere informatie

DIENST VAN DE EENHEID 17 JANUARI Oecumenische viering in Het Schip. Thema: Het woord is aan jou!

DIENST VAN DE EENHEID 17 JANUARI Oecumenische viering in Het Schip. Thema: Het woord is aan jou! DIENST VAN DE EENHEID 17 JANUARI 2016 Oecumenische viering in Het Schip Thema: Het woord is aan jou! Voorgangster: Pastor Evelien Reeuwijk m.m.v. Bel Canto o.l.v. Mirjam Bastiaanse orgel: Cor van Kooten

Nadere informatie

Ouderling van dienst: gedenken meneer Jo Schot, die deze week is overleden.

Ouderling van dienst: gedenken meneer Jo Schot, die deze week is overleden. Dienst van de voorbereiding Aanvangslied: Psalm 122 vers 1 en 2 Stil gebed - Bemoediging en groet Ouderling van dienst: gedenken meneer Jo Schot, die deze week is overleden. Aansluitend zingen we lied

Nadere informatie

Hervormde gemeente Haaksbergen Buurse

Hervormde gemeente Haaksbergen Buurse Hervormde gemeente Haaksbergen Buurse 3 e zondag van Epifanie 27 januari 2013 Afscheid en (her-)bevestiging van ambtsdragers Voorganger Ouderling Organist Koster : ds. Bob Wijnbergen : Nynke van Genderen

Nadere informatie

IKON radio-kerkdienst 25 jaar homohuwelijk in Vrijburg

IKON radio-kerkdienst 25 jaar homohuwelijk in Vrijburg Remonstranten en Vrijzinnige Protestanten zondag 9 oktober 2011 IKON radio-kerkdienst 25 jaar homohuwelijk in Vrijburg voorganger: ds. Joost Röselaers m.m.v. Jan de Vries (lezingen), Gert van Drimmelen

Nadere informatie

Protestantse gemeente het Trefpunt

Protestantse gemeente het Trefpunt Protestantse gemeente het Trefpunt Orde van dienst voor de viering op zondag 5 maart Voorganger: ds. Aart Mak Organist: Addy Alberts Welkom Aansteken van de kaars Zingen: lied 281: 1 Inleiding Stilte INKEER

Nadere informatie

Orde van dienst voor Eerste Kerstdag

Orde van dienst voor Eerste Kerstdag Orde van dienst voor Eerste Kerstdag Het Witte Kerkje Huis ter Heide 25 december 2016 Voorganger: ds. Els van der Wal Organist: Miep Bakker Lector: Corrie Poelakker-Voogd 1 De Paaskaars brandt VOORBEREIDING

Nadere informatie

Orde voor de viering op zondag 16 juni 2019 aanvang uur in de Goede Herderkerk

Orde voor de viering op zondag 16 juni 2019 aanvang uur in de Goede Herderkerk Orde voor de viering op zondag 16 juni 2019 aanvang 10.00 uur in de Goede Herderkerk Voorganger: Ds. W. Slop Kind van de zondag: Diederik Booi organist: Caroline van der Laan --------------------------------------------------------------------------------------------------

Nadere informatie

2 Dit huis van hout en steen, dat lang de stormen heeft doorstaan, waar nog de wolk gebeden hangt van wie zijn voorgegaan,

2 Dit huis van hout en steen, dat lang de stormen heeft doorstaan, waar nog de wolk gebeden hangt van wie zijn voorgegaan, Oecumenische viering 10 mei 2015 Zondag Rogate Medewerkenden: Pastor Hans Schoorlemmer, verkondiging en ds. Ad van Noord, liturg Buitenkerkkoor o.l.v. Bram Gordijn André Poortman, orgel Voorbereiding Welkom

Nadere informatie

Protestantse Wijkgemeente Duinzichtkerk/Vredeskapel

Protestantse Wijkgemeente Duinzichtkerk/Vredeskapel Duinzichtkerk zondag 24 februari 2013 Protestantse Wijkgemeente Duinzichtkerk/Vredeskapel Hartelijk welkom in de Duinzichtkerk deze zondagmorgen voorgangers: Ds. C. van Duinen, Ds. I. Zuurmond; ouderling

Nadere informatie

ORDE VAN DIENST. Zondag 5 mei Bevrijd. Derde zondag van Pasen

ORDE VAN DIENST. Zondag 5 mei Bevrijd. Derde zondag van Pasen ORDE VAN DIENST Zondag 5 mei 2019 Bevrijd Derde zondag van Pasen Voorganger mw. Angeliek Knol, organist Anton Pauw, ouderling Jur Visser, diaken Henk Vonk Voor het eerst hier in de kerk? Welkom! We hopen

Nadere informatie

THEMA: JIJ HEBT EEN NAAM

THEMA: JIJ HEBT EEN NAAM THEMA: JIJ HEBT EEN NAAM Op zondagmorgen 19 augustus 2018 worden in de Catharinakerk in Roden gedoopt: - Daan Albert Jakob Brugge - Tim Arie Bert Emmelkamp - Boaz Rienk Gerlof Zuidersma Organist: Ad van

Nadere informatie

Protestantse gemeente Haaksbergen-Buurse. 6 augustus Dienst van Schrift en Tafel.

Protestantse gemeente Haaksbergen-Buurse. 6 augustus Dienst van Schrift en Tafel. Protestantse gemeente Haaksbergen-Buurse 7 e zondag van de zomer 6 augustus 2017 'U gaf hen brood uit de hemel' Dienst van Schrift en Tafel. voorganger: ds. N.J. Pronk organiste: Līga Vilmane Fioreze ontmoeting

Nadere informatie

Bevestiging ouderling-kerkelijk werker (met bijzondere bevoegdheid)

Bevestiging ouderling-kerkelijk werker (met bijzondere bevoegdheid) Bevestiging ouderling-kerkelijk werker (met bijzondere bevoegdheid) Dienstboek 256 Bekendmaking Vertegenwoordiger van de kerkenraad: Tot tweemaal toe heeft de kerkenraad u de naam bekend gemaakt van onze

Nadere informatie

Viering Heilig Avondmaal

Viering Heilig Avondmaal DUINZICHTKERK Wijkgemeente Archipel-Benoordenhout voorganger ds C. van Duinen; ouderling van dienst: G. van Straalen; diaken van dienst: S. van Gend; organist: Gert Boersma, m.m.v. de cantorij Tweede zondag

Nadere informatie

PROTESTANTSE GEMEENTE ELST

PROTESTANTSE GEMEENTE ELST PROTESTANTSE GEMEENTE ELST 27 mei 2018 Zondag van de Drie-eenheid Viering Heilig Avondmaal voorganger: ds. Dick Snijders organist: Jaap Jansma VOORBEREIDING Welkom en mededelingen Moment van stilte Groet

Nadere informatie

4 e zondag van de herfst 9 oktober 2016

4 e zondag van de herfst 9 oktober 2016 Protestantse gemeente te Haaksbergen-Buurse worsteling van Jakob, 1941, Jacob Epstein Tate Collection, Engeland. 4 e zondag van de herfst 9 oktober 2016 voorganger: ds. N.J. Pronk organiste: Līga Vilmane

Nadere informatie

Zondag 15 december 2013 derde zondag in Advent

Zondag 15 december 2013 derde zondag in Advent Bemoediging en drempelgebed Orgelspel Aansteken van de kaarsen Lichtlied Het engelenlied-3 Zondag 15 december 2013 derde zondag in Advent Moment van stilte Bemoediging en drempelgebed V onze hulp is in

Nadere informatie

Orde van dienst voor zondag 12 januari 2014, Eerste zondag na Epifanie, afscheid en (her)bevestiging van ambtsdragers

Orde van dienst voor zondag 12 januari 2014, Eerste zondag na Epifanie, afscheid en (her)bevestiging van ambtsdragers Orde van dienst voor zondag 12 januari 2014, Eerste zondag na Epifanie, afscheid en (her)bevestiging van ambtsdragers Kerk: Brugkerk, Kroonplein 1 te Lemelerveld Aanvang: 10.00 uur Ouderling van dienst:

Nadere informatie

Welkom en mededelingen (waarbij: kaarsen aansteken en gedichtje)

Welkom en mededelingen (waarbij: kaarsen aansteken en gedichtje) Liturgie voor de kerkdienst op zondag 3 december 2017 (1 e zondag van Advent) In deze dienst wordt het heilig Avondmaal gevierd. Lied van de maand : couplet 1 en 3 van het projectlied. Welkom en mededelingen

Nadere informatie

Muziek. OM TE BEGINNEN Welkom en mededelingen Muziek

Muziek. OM TE BEGINNEN Welkom en mededelingen Muziek Vierplek Wilhelminakerk Dienst van Schrift en Tafel 12 mei 2019 Voorganger: Ambtsdragers: Lector: Organist: ds. Wim Kievit Leen Lievaart, Dênise Smit Janny Mook Terry Hamberg OM TE BEGINNEN Welkom en mededelingen

Nadere informatie

PROTESTANTSE GEMEENTE SOEST WILHELMINAKERK. VIERDE ZONDAG VAN DE 40-DAGENTIJD 11 Maart 2018

PROTESTANTSE GEMEENTE SOEST WILHELMINAKERK. VIERDE ZONDAG VAN DE 40-DAGENTIJD 11 Maart 2018 PROTESTANTSE GEMEENTE SOEST WILHELMINAKERK VIERDE ZONDAG VAN DE 40-DAGENTIJD 11 Maart 2018 vijf broden en twee vissen Voorganger: ds. Wim Kievit Ambtsdrager van dienst: Piet de Gier, Denise Smit Organist:

Nadere informatie

ORDE VAN DIENST. Zondag 16 december Dienst van Schrift en Tafel. Derde Advent. Bevestiging van Stephan Thijs als ouderling

ORDE VAN DIENST. Zondag 16 december Dienst van Schrift en Tafel. Derde Advent. Bevestiging van Stephan Thijs als ouderling ORDE VAN DIENST Zondag 16 december 2018 Dienst van Schrift en Tafel Derde Advent Bevestiging van Stephan Thijs als ouderling Voorganger ds. Willemijn van Dijk Heij, organist Anton Pauw, ouderling Jur Visser,

Nadere informatie

OM TE BEGINNEN Welkom en mededelingen Muziek Allen gaan staan. Genade zij u en vrede van God onze Vader en van Jezus Christus, onze Heer!

OM TE BEGINNEN Welkom en mededelingen Muziek Allen gaan staan. Genade zij u en vrede van God onze Vader en van Jezus Christus, onze Heer! WILHELMINAKERK SOEST 27 september 2015 Voorganger: Ambtsdrager: Lector: Organist: ds. Sj. van der Zee, Gorinchem Fred Heidinga, Dênise Smit Loes Paul Theo van der Woude OM TE BEGINNEN Welkom en mededelingen

Nadere informatie

Oudejaarsdienst 2016 Hij laat niet varen het werk van zijn handen

Oudejaarsdienst 2016 Hij laat niet varen het werk van zijn handen Oudejaarsdienst 2016 Hij laat niet varen het werk van zijn handen Voorganger: Organist: Koster: mw Sity Smedinga dhr. Warner Fokkens mw. Leonore Brons Orgelspel Welkom Zingen O Jezus hoe vertrouwd en goed

Nadere informatie

Avondgebed op de oudejaarsavond

Avondgebed op de oudejaarsavond Avondgebed op de oudejaarsavond Duinzichtkerk 31 december 2012 Hartelijk welkom in de Duinzichtkerk op deze Oudejaarsavond. Voorganger: Ds. C. van Duinen; Ouderling van dienst: de heer J.P. Kleiweg de

Nadere informatie

Protestantse wijkgemeente 'Open Hof' te Kampen Morgengebed op nieuwjaarsdag, zondag 1 januari 2017 om uur. Orgelspel - Woord van welkom - Stilte

Protestantse wijkgemeente 'Open Hof' te Kampen Morgengebed op nieuwjaarsdag, zondag 1 januari 2017 om uur. Orgelspel - Woord van welkom - Stilte Protestantse wijkgemeente 'Open Hof' te Kampen Morgengebed op nieuwjaarsdag, zondag 1 januari 2017 om 10.30 uur Orgelspel - Woord van welkom - Stilte Openingsvers O HEER, open mijn lippen. Mijn mond zal

Nadere informatie

PROTESTANTSE GEMEENTE TE WOENSDRECHT

PROTESTANTSE GEMEENTE TE WOENSDRECHT Orde van Dienst - PKN Woensdrecht, 14 april 2019. Voorganger: ds. Wagenvoorde, Breda Organist: dhr. Karel Smagge PROTESTANTSE GEMEENTE TE WOENSDRECHT Dienst van Schrift en Tafel VOOR DE DIENST we bereiden

Nadere informatie

FORMULIER VOOR DE BEVESTIGING VAN MISSIONAIRE DIENAREN DES WOORDS. Gemeente van onze Here Jezus Christus,

FORMULIER VOOR DE BEVESTIGING VAN MISSIONAIRE DIENAREN DES WOORDS. Gemeente van onze Here Jezus Christus, FORMULIER VOOR DE BEVESTIGING VAN MISSIONAIRE DIENAREN DES WOORDS Gemeente van onze Here Jezus Christus, Inleiding Onderwijzing Openb. 5 : 9 Joh. 3 : 16, 17 Joh. 10 : 11, 12 Hand. 2 : 39 Joh. 10 : 16 Joh.

Nadere informatie

ORDE VAN DIENST 4 februari 2018 VIERING HEILIG AVONDMAAL

ORDE VAN DIENST 4 februari 2018 VIERING HEILIG AVONDMAAL Welkom en mededelingen VOORBEREIDING Drempelgebed Lied 280: 1 t/m 5 1 De vreugde voert ons naar dit huis waar t woord aan ons geschiedt. God roept zijn naam over ons uit en wekt in ons het lied. 2 Dit

Nadere informatie

Orde van dienst voor Eerste Kerstdag

Orde van dienst voor Eerste Kerstdag Orde van dienst voor Eerste Kerstdag Het Witte Kerkje Huis ter Heide 25 december 2017 Voorganger: ds. Els van der Wal Organist: Jac. Juch Lector: Christine Poelakker-Voogd De Paaskaars brandt VOORBEREIDING

Nadere informatie

Vredeskapel, zondag 24 juni 2012 Wijkgemeente Duinzichtkerk/Vredeskapel

Vredeskapel, zondag 24 juni 2012 Wijkgemeente Duinzichtkerk/Vredeskapel ORDE VAN DIENST Vredeskapel, zondag 24 juni 2012 Wijkgemeente Duinzichtkerk/Vredeskapel Hartelijk welkom in de Vredeskapel vandaag. Voorganger: Ds. C. van Duinen; ouderling van dienst: F. Beumer Sr.; diaken

Nadere informatie

ds. Carol van Wieren, Utrecht Co Molenaar en Annemarie de Groot OM TE BEGINNEN Welkom en mededelingen Muziek Allen gaan staan

ds. Carol van Wieren, Utrecht Co Molenaar en Annemarie de Groot OM TE BEGINNEN Welkom en mededelingen Muziek Allen gaan staan WILHELMINAKERK SOEST 15 februari 2015 Zesde zondag na Epifanie Voorganger: Ambtsdrager: Lector: Organist: ds. Carol van Wieren, Utrecht Co Molenaar en Annemarie de Groot Gerda Masselink Terry Hamberg OM

Nadere informatie

Protestantse gemeente Haaksbergen Buurse Dienst van Schrift en Tafel

Protestantse gemeente Haaksbergen Buurse Dienst van Schrift en Tafel Protestantse gemeente Haaksbergen Buurse Dienst van Schrift en Tafel Zondag van de Drie-Eenheid 31 mei 2015 voorganger: ds. H.J.Elzenga ouderling: J.J. de Greef organist : L. Vilmane-Fioreze koster: M.Slomp

Nadere informatie

WIE IS JEZUS? EN WIE BEN IK?

WIE IS JEZUS? EN WIE BEN IK? WIE IS JEZUS? EN WIE BEN IK? Zondag 5 maart 2017 in het Kruispunt in Voorschoten Orgelspel Welkom en mededelingen VOORBEREIDING Zingen: Lied (Psalm) 91a. Bemoediging: voorganger : Onze hulp is in de naam

Nadere informatie

ZONDAG REMINISCERE Latijn voor Gedenk uw barmhartigheden, Psalm 25,6

ZONDAG REMINISCERE Latijn voor Gedenk uw barmhartigheden, Psalm 25,6 Voor de eredienst op 2 e Zondag in de 40-dagentijd 17 Maart 2019 om 10.00 uur in de Dorpskerk te Schoonebeek ZONDAG REMINISCERE Latijn voor Gedenk uw barmhartigheden, Psalm 25,6 Voorganger : ds. Jan Hermes

Nadere informatie

26 mei zesde zondag van pasen

26 mei zesde zondag van pasen 26 mei 2019 zesde zondag van pasen voorganger: ds. Dick Snijders organist: Jaap Jansma Viering Heilig Avondmaal VOORBEREIDING Orgelspel Welkom en mededelingen Moment van stilte Groet en bemoediging v:

Nadere informatie

25 december Voorganger: ds. Co Janssen m.m.v. Accoord Ouderling van dienst: Carla van Welzenis Extra collecte: Kinderen in de knel

25 december Voorganger: ds. Co Janssen m.m.v. Accoord Ouderling van dienst: Carla van Welzenis Extra collecte: Kinderen in de knel Liturgie voor 1 e kerstdag 25 december 2016 Voorganger: ds. Co Janssen m.m.v. Accoord Ouderling van dienst: Carla van Welzenis Extra collecte: Kinderen in de knel Hervormde Gemeente Haarlo en Waterhoek

Nadere informatie

Orde van dienst. STARTZONDAG 11 september 2016. Thema: Deel je leven

Orde van dienst. STARTZONDAG 11 september 2016. Thema: Deel je leven Orde van dienst STARTZONDAG 11 september 2016 Thema: Deel je leven 1 Zingen : lied 428 Zegen, besloten met gezongen Amen. Voorganger: Organist: Cantory olv: Ouderling van Dienst: Diaken en Lector: da.

Nadere informatie

= = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = =

= = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = Orde van dienst voor zondag 15 maart 2015, vierde zondag 40dagentijd Klein Pasen, zondag Laetare: wees blij! Kerk: Brugkerk, Kroonplein 1 te Lemelerveld Aanvang: 10.00 uur Organist: Wim Pardoen Ouderling

Nadere informatie

= = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = =

= = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = Orde van dienst voor zondag 14 september 2014, eerste viering, 9.30 uur Kerk: Brugkerk, Kroonplein 1 te Lemelerveld Koster: Hendrie Arnold Organist: Wim Pardoen Ouderling van dienst: Herma Schepers Zondagskind:

Nadere informatie

MORGENGEBED. in de morgen van de achtste dag. Volheid der dagen. Gereformeerde Kerk Nieuwe Pekela 1 januari Welkom

MORGENGEBED. in de morgen van de achtste dag. Volheid der dagen. Gereformeerde Kerk Nieuwe Pekela 1 januari Welkom MORGENGEBED Welkom -2- in de morgen van de achtste dag Volheid der dagen Openingswoorden Wij zijn hier bijeengekomen op de vroege ochtend in dit nieuwe jaar om God te bidden om licht en wijsheid, om vuur

Nadere informatie

Geloof met me mee! Ik geloof in Engelen

Geloof met me mee! Ik geloof in Engelen Protestantse Gemeente Oisterwijk c.a. Orde van dienst Zondag 2 december 2018 Geloof met me mee! Ik geloof in Engelen voorganger ambtsdrager lector organist ontvangst kindernevendienst koster geluid crèche

Nadere informatie

De kaarsen worden aangestoken moment van stilte voor persoonlijke bezinning

De kaarsen worden aangestoken moment van stilte voor persoonlijke bezinning 4 augustus 2019; Immanuëlkerk; ds. Pim Brouwer; Piet George Klootwijk liederen uit Nieuwe Liedboek, tenzij anders aangegeven De kaarsen worden aangestoken moment van stilte voor persoonlijke bezinning

Nadere informatie

ORDE VAN DIENST VOOR ZONDAG 2 JUNI 2019 IN DE DORPSKERK TE SCHOONEBEEK

ORDE VAN DIENST VOOR ZONDAG 2 JUNI 2019 IN DE DORPSKERK TE SCHOONEBEEK ORDE VAN DIENST VOOR ZONDAG 2 JUNI 2019 IN DE DORPSKERK TE SCHOONEBEEK Deze zondag, of in de komende week, worden bloemen bezorgd bij de leden vanaf 80 jaar Voorganger: ds. Jan Hermes Ouderling: Bertha

Nadere informatie

intochtslied G : lied : lied 280: 1-allen, 3-vrouwen, 4-allen, 5-mannen en 6-allen afgesloten door:

intochtslied G : lied : lied 280: 1-allen, 3-vrouwen, 4-allen, 5-mannen en 6-allen afgesloten door: ORDE VAN DIENST 14 juli 2019 2 e zondag van de zomer in de Wingerd te Krimpen aan den IJssel DIENST VAN SCHRIFT EN TAFEL voorganger: ds. Corinne Groenendijk organist: Saskia ten Have- Lucas m.m.v. enkele

Nadere informatie

Hoogfeest van Pinksteren zondag 20 mei 2018

Hoogfeest van Pinksteren zondag 20 mei 2018 Hoogfeest van Pinksteren zondag 20 mei 2018 Orgelspel Welkom en ontsteken licht Stilte We gaan staan. Introïtuspsalm: lied 668 solo lied 668 - allen psalm 68 : 7 en 11 lied 668 allen Votum, bemoediging

Nadere informatie