CLUBBLAD JANUARI Vogelvereniging "De Streker Vogelvrienden" Lutjebroek e.o. Opgericht in 1966

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "CLUBBLAD JANUARI 2011. Vogelvereniging "De Streker Vogelvrienden" Lutjebroek e.o. Opgericht in 1966"

Transcriptie

1 CLUBBLAD JANUARI 2011 Vogelvereniging "De Streker Vogelvrienden" Lutjebroek e.o. Opgericht in 1966 Aangesloten bij de Nederlandse Bond van Vogelliefhebbers

2 Streker Vogelnieuws Bestuur: Voorzitter: Ruud Kok St Nicolaasstr LR Lutjebroek tel.: Secr./vice voorz.: Erik Bakker P.J. Jongstraat LK Lutjebroek tel.: Penningmeester en Peter Peterse Beukenlaan TA Grootebroek ledenadministratie: tel.: Leiding werk- Cor Stap 2e Rozenstraat SG Lutjebroek commissie: tel.: Ringencommissaris: Sjef de Wit Laurier TN Hoogkarspel tel.: TT Secr. tevens Wil Groot Wierdijk JA Wervershoof 2 e penningmeester: tel.: Bestuurslid tevens Marco de Blank Hoekweg EC Andijk 2 e Ringencomm.: tel.: Ereleden: Th.Kok, P. Buijsman, S. Dekker, G. v. Ham Contributie: Leden 30,00 per jaar Postadressen + 10,00 per jaar, per geen opslag portokosten. Jeugdleden 25,00 per jaar Betalingen: te voldoen voor 1 januari Rabobank Westfriesland-Oost t.g.v. rekening nr t.n.v. Streker Vogelvrienden. Onze website: Vragen over: Alle tropische vogels en parkietachtigen: R.I.M. Kok, St Nicolaasstraat 18, 1614 LR Lutjebroek. tel G.A. van Ham Beukenlaan 92, 1613 TJ Grootebroek. tel Kanaries: C. Hoffer Zesstedenweg 149, 1613 JC Grootebroek tel S. Dekker Acacialaan 4, 1613 VD Grootebroek tel Redactie: J. Vaarkamp Oost-Mijzen 2, 1633 WB Avenhorn tel adres: vaarkamp.vaarboer@hetnet.nl Bezorgers clubblad: Lutjebroek, Enkhuizen, Westwoud: Bovenkarspel/Hoofdstraat: C.A.M. Stap, 2e Rozenstraat 4, Lutjebroek. Grootebroek, gedeelte E. Bakker, P.J.Jongstr. 182 Lutjebroek. Grootebroek Plan Zuid,verkaveling P. Peterse, Beukenlaan 33, Grootebroek. Bovenkarspel: M. de Graaf, Waterlelie 17, Bovenkarspel. Hoogkarspel: J. Korver,De Fluter 16, Hoogkarspel. Andijk: M. de Blank,Hoekweg 49, Andijk Wervershoof: W. Groot Wierdijk 24, Wervershoof Het bestuur van de vereniging is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de ingezonden stukken. Contactadres Advertenties: Peter Peterse, Beukenlaan 33, 1613 TA Grootebroek, tel.nr.:

3 Inschrijfformulier Hierbij geef ik mij op als lid van "De Streker Vogelvrienden" Aanmelden lidmaatschap nieuwe leden ingaande iedere maand. Opzegging lidmaatschap per verenigingsjaar. Ik wil lid worden per (datum): Naam: Adres: Postcode/Woonplaats: Telefoon: Geboortedatum: adres Mijn vogels zijn: Hierbij machtig ik "De Streker Vogelvrienden" om tot wederopzegging de verschuldigde contributie jaarlijks te incasseren van bankrekeningnummer. (Indien u het niet eens is met de incasso van de contributie dan kunt u het bedrag binnen 56 kalenderdagen na incasso door uw bank of de postgiro laten terugboeken) Ik ben met uw vereniging in kontakt gekomen door: Naam: Bent u al eerder lid geweest van een vogelvereniging? Ja/Nee Lidmaatschap: Jeugdleden: 30,00 per jaar 25,00 per jaar Indien ons clubblad per post aan u verzonden dient te worden, zijn wij genoodzaakt hiervoor 10,00 per jaar in rekening te brengen, als dit via verzonden kan worden dan brengen wij hier geen kosten voor in rekening. Voor meer informatie: Handtekening: P. Peterse, Beukenlaan 33, 1613 TA Grootebroek Telefoonnummer: Indien minderjarig ook handtekening ouders.

4 Van de voorzitter Een goed 2011 voor u allemaal! Namens het bestuur van de Streker Vogelvrienden wens ik u het allerbeste toe en hoop dat het jaar 2011 vooral goede dingen brengt. Terwijl ik dit bovenstaande tik, zit ik aan Peter te denken. Peter, onze penningmeester, ligt op het moment van schrijven in het ziekenhuis. Er zal nog een lange weg te gaan zijn en ik wens hem echt het allerbeste. Dan over tot de orde van de dag. Het is winter. De weergoden zorgen voor heel veel moois voor jong en oud en menigeen kon zijn of haar schaatshart weer ophalen. De sneeuw zorgt voor veel overlast en de zoutvoorraden staan weer onder druk. Overlast bezorgt de sneeuw ook bij ons persoonlijk. Tijdens een rondje met de hond ging vrouwlief onderuit en brak haar kuitbeen. Zoals het t sterke geslacht betaamd moest ze natuurlijk evengoed lopend naar huis en pas de volgende dag naar het ziekenhuis. Inmiddels zit ze lekker in het gips en mag ze niets doen. Balen natuurlijk, maar wel een prima gelegenheid om te zien of deze voorzitter nog meer kan dan alleen maar praten. Het huishouden heeft inmiddels geen geheimen meer voor mij. Wassen en strijken, poetsen en boenen, koken en toiletten schrobben. Ik heb er zelfs al van gedroomd. Wel hoop ik dat ze gauw weer alles mag doen, want bovenstaande werkzaamheden zijn wel noodzakelijk, maar mijn hobby zal het niet worden (ze hoeft niet alles alleen te doen hoor). Denkt u ook om de vogels buiten? Ze kunnen in deze winterperiode wel wat extra s gebruiken en het is nog een leuk gezicht ook. De jaarvergadering wordt dit jaar later gehouden dan u van ons gewend bent. De avond in januari zal een prachtige avond worden over vogels in Gambia. Meer hierover vindt u in dit clubblad. Graag zie ik u op de ledenavond. Ruud kok, voorzitter. Vogel beurs Op 20 februari organiseren we weer een vogelbeurs in het clubgebouw van de duivenvereniging aan de wijzend in Grootebroek ( naast sporthal de kloet ). Het moment om vogels te verkopen of aan te kopen, en om uw mede vogelliefhebber te spreken onder het genot van een kop koffie met koek.

5 Van de secretaris Allereerst wil ik iedereen een voorspoedig 2011 toewensen met hopelijk een boel jonge vogels. Als vereniging hebben we een service, als u lid bent van deze mail service krijgt u de laatste nieuwtjes van de vereniging. Maar ook als een lid vogels of kooien te koop heeft krijgt u bericht. Dus geef u op voor deze service, dit kan via het adres: strekervogelvriende2@quicknet.nl. Op de website site vindt u de laatste nieuwtjes en activiteiten van de vereniging. Ook willen we op de website een lijst maken van wie wat voor vogels houdt. Ik wil u dan ook vragen om dit door te geven via de website. Als de lijst compleet is kunt u snel kijken wie eventueel die vogel kweekt die u zoekt. Graag zouden wij in het clubblad meer stukjes van onze leden willen plaatsen, dus als u wat meemaakt met uw vogels schrijf dit dan op. Ook uw mede vogel liefhebbers zijn nieuwsgierig naar uw belevenissen. En het clubblad blijft dan leuk om te lezen. Mocht u nog suggesties hebben voor het clubblad dan horen wij graag van u. De onderstaande activiteiten zijn voor alle leden, dus kom gezellig eens langs Agenda februari Vogelbeurs in Grootebroek 28 februari Ledenavond 12 maart Busreis naar de vogelmarkt in Meppel. 20 maart Vogelbeurs in Grootebroek 28 maart Ledenavond 17 april Vogelbeurs in Grootebroek 02 mei Ledenavond 23 mei Ledenavond 12 september Ledenavond 18 september Vogelbeurs in Grootebroek 17 oktober Ledenavond voorbespreking vogelshow 17 t/m 20 november Vogelshow. 3 december zangwedstrijd Timbrado s 19 december Prijsuitreiking Erik Bakker.

6 Voor de ledenavond van maandag 24 januari 2011 in café de Paus, aanvang uur. Deze avond zullen we de film vogels van Gambia vertonen. Wilt u weten wat u kunt verwachten kijk even op, En natuurlijk is het eerste bakje koffie weer voor rekening van de vereniging. Dus komt allen. Normaal is het zo dat we in januari de jaarvergadering houden, maar door de ziekte van Peter wordt deze verzet naar verder dit jaar.

7 Verslag van de ledenavond van 20 december Om vijf over acht opent Ruud deze eerste ledenavond in december ooit, met een hartelijk welkom aan de 23 aanwezigen. Deze avond staat in het teken van de evaluatie van onze eigen vogelshow en de districtsshow. De volgende leden konden deze avond helaas niet aanwezig zijn, Frans en Annie van Beurden, Theo Kok en Nico vredegoor. Ruud begint met een minder prettige mededeling en wel dat Peter Peterse getroffen is door een herseninfarct. Op het moment van de vergadering is er nog niet veel te melden over het herstel van Peter. Als u een kaart naar Peter wil sturen dan kan dit naar zijn huisadres, deze vindt u voor in het clubblad of op de website. Voor de vereniging houdt dit in dat we onder meer de jaarvergadering uit, zodat we rustig de taken van Peter kunnen gaan waarnemen. Dan houden we op drie december 2011 in samen werking met de timbrado vereniging een open zangwedstrijd. Dit houdt in dat kwekers van de timbrado uit heel het land en misschien zelfs uit België naar Lutjebroek komen om mee te doen. Daarnaast is een deel van de keuring openbaar, zodat u kunt meeluisteren naar het gezang van de timbrado. De evaluatie van onze vogelshow: De aanwezige leden vonden het een mooie show, met een mooi aantal en collectie vogels. Wij als bestuur hadden nog wel wat punten gevonden tijdens onze evaluatie en legden die voor aan de leden: Mogen de vogels die te koop staan in de zaal eerder meegegeven worden dan na de show? Wij als bestuur vinden dat dit niet kan omdat je dan de show aantast, ook de leden vinden dat dit niet kan. Hulp, zo af en toe schreeuwt het bestuur om hulp, we zouden graag zien dat er meer leden zijn die willen helpen met de opbouw en afbreken van de show. Het probleem van deze opmerking is dat de leden die op deze avonden aanwezig zijn vaak al helpen. Maar toch vragen wij aan alle leden om zo af en toe mee te helpen om de vereniging draaiende te houden. Als bestuur kunnen we het niet alleen. We willen de onderbakken van de stalen kooien zwart gaan schilderen, hiervoor zoeken we uiteraard hulp, het zal gebeuren op een zaterdag ergens in juni. U kunt zich aanmelden bij Cor Stap. De te winnen prijzen tijdens de show, moeten we dit houden bij bekers en oorkondes of moeten over gaan tot prijzengeld? De meeste leden vinden dat we het bij bekers en oorkondes moeten houden. Zal het wat zijn om de sluitingstijd van de show op zondag een uur ter vervroegen? Dit is toch wel lastig, we zullen de komende jaren goed kijken naar de belangstelling tijdens het laatste uur. Meer over onze eigen show hadden we niet, zodat we verder gingen met de districtstentoonstelling. Deze was goed georganiseerd. En er waren heel wat prijzen gewonnen door onze leden. Na de pauze gingen we over tot de uitreiking van de bekers en oorkondes die gewonnen waren op onze eigen show. Erik Bakker

8 Uitslag districtsshow 2010 Half december was het weer zo ver: de districtsshow werd weer in Zwanenburg georganiseerd. Hier onder een overzicht van de inzendingen van onze leden. Zoals u kunt zien zijn er prima resultaten behaald. Tim Bakker Zebravink grijs pop 87 Diamantduif wildkleur 91+ Zilver Erik Bakker Zilverbekje donkerbuik 92 Zilverbekje donkerbuik 91 totaal 185 Zilver Gordelgrasvink 89 Mexicaanse roodmus wildkleur pop 91 Goud Chinese dwergkwartel wildkleur 88 Chinese dwergkwartel wildkleur 88 totaal 179 Marco de Blank: Scotc Fancy lipochroom schimmel 92 Scotc Fancy lipochroom schimmel 92 totaal 187 Bondskruis Goud Scotc Fancy lipochroom schimmel 91 Scotc Fancy lipochroom schimmel 90 totaal 183 Zilver Scotc Fancy lipochroom schimmel 91 Brons Scotc Fancy lipochroom schimmel 91+ Zilver Scotc Fancy lipochroom schimmel 89 Scotc Fancy lipochroom schimmel 90 Scotc Fancy lipochroom schimmel 89 Scotc Fancy lipochroom schimmel 90 Scotc Fancy lipochroom schimmel 89 Scotc Fancy lipochroom schimmel 92 Goud Japan Hoso melanine schimmel 91 Zilver Japan Hoso melanine schimmel 89 Japan Hoso melanine schimmel 89 Japan Hoso melanine schimmel 92 Bondskruis Goud Alfons Noordeloos Zebravink bleekrug grijs man 87 Zebravink bleekrug grijs man 89 Zebravink bleekrug grijs man 89 Zebravink bleekrug grijs pop 85 Zebravink pastel bleekrug grijs man 92 Bondskruis Goud Zebravink pastel bleekrug grijs man 91 Zebravink pastel bleekrug grijs pop 87

9 Ruud Kok Zebravink grijs man 90 Zebravink grijs man 90 totaal 183 Zilver Zebravink grijs pop 90 Zebravink grijs pop 91 totaal 183 Bondskruis Goud Zebravink blackface grijs man 88 Zebravink zwartwang grijs 91 Bondskruis Goud Japanse meeuw zwartbruin 90 Spitsstaartamadine wildkleur 92+ Zilver Piet Laan Agapornis fischeri groen 90 Agapornis fischeri groen 91 Zilver Agapornis fischeri slaty aqua 89 Agapornis fischeri slaty aqua 88 Japanse kwartel wildkleur 91 Goud Japanse kwartel wildkleur 90 Japanse kwartel bruin 88 Japanse kwartel bruin 89 Sjaak Mol Gouldamadine zwartkop lichtgroen 90 Gouldamadine zwartkop lichtgroen 90 totaal 183 Goud Gouldamadine geel witborst pop 87 Binsenastrilde 89 De leden die hun tijdens de vogelshow gewonnen beker niet konden ophalen tijdens de avond van 20 december, kunnen hem ophalen tijdens de vogelbeurs van 20 februari

10 Kapot pikken van eitjes door man en of pop. Helaas komen er bij beide geslachten eiereters voor. Eiereters vinden we echter overwegend onder de poppen. Dit euvel kunnen we voorkomen door de vers gelegde eieren direct te verwijderen en er een gipseitje voor in de plaats te leggen. Gipseitjes kunnen we in een dierenspeciaalzaak kopen. Als het herhaald pikken in de harde gipseieren geen succes oplevert, laten de eiereters in veel gevallen de slechte gewoonte wel varen. Na voltooiing van het legsel kunt u de eitjes dan gerust weer aan het nest toevertrouwen. Een andere methode die ook wel wordt toegepast is de eiereter een rot eitje in het nest te geven. Zelf heb ik deze methode echter nooit toegepast. De reden van het kapot pikken van de eitjes is mij niet duidelijk geworden. Ook op de vraag of het hier om een erfelijke eigenschap gaat kan ik niet beantwoorden. Heel belangrijk in dit kader is om één en ander bij te houden en te noteren in uw kweekboek. Ingeval u dit gedrag bij meerdere verwante vogels opmerkt, zult u de vogels moeten uitsluiten voor de kweek. A. van Kooten Beschadigde eitjes. Ruwe, gerimpelde eieren De oorzaak van ruwe, gerimpelde eieren is veelal gelegen in een storing in het normaal verloop van het leggen. Door een te krachtig samentrekken van de eileiderspieren en buikwand ontstaat bij dergelijke poppen een verhoogde druk tijdens het leggen. Dit heeft op zijn beurt ruwe, gerimpelde eieren tot gevolg. Bij veel van deze poppen ontstaat als complicatie een eileiderontsteking. Een dergelijke pop is vaak in het begin onrustig, blijft veel in de nestkast zitten en heeft vaak bevuilde veren rondom de cloaca. De ontsteking (veelal een bacteriële infectie) kan worden behandeld met antibiotica. Ter preventie worden fosfor- en calciumhoudende middelen, tezamen met vitamine D aangeraden. Oudervogel beschadigd eitje(s) Het komt voor dat eieren door de oudervogels zelf worden beschadigd. Vooral na de eerste broedronde wanneer er harde stukjes ontlasting in het nestkastje kunnen liggen wil het nog wel eens voorkomen dat de eitjes door de oudervogel(s) worden beschadigd. Wanneer u dergelijke harde stukjes opmerkt in het nestblok dan is het verstandig deze te verwijderen. Zijn er ingeval van een beschadiging van een eitje alleen kleine scheurtjes of deukjes, zonder beschadiging van het inwendige eivlies, dan kan dit worden "gerepareerd" door hier een klein stukje folie op aan te brengen. Zelf heb ik wel eens een dergelijke (kleine) beschadiging "gerepareerd" met een dun laagje nagellak. Het betrof hier een eitje dat ± 17 dagen bebroed was. Komt er echter vocht uit het ei of komt er bij het opnemen van het eitje een luchtbel uit de breuk, dan is het eitje als verloren te beschouwen omdat het heel snel zal uitdrogen. Het beschadigen van eitjes komt ook voor als gevolg van een slechte bodembedekking in het broedblok. Het euvel kan worden verholpen door in het broedblok een dun laagje houtkrullen en of zaagsel aan te brengen. Jongen beschadigen eitjes Bij grote nesten wil het nog weleens voorkomen dat de oudste jongen de eitjes beschadigen. Ter voorkoming hiervan is het raadzaam dergelijke jongen, mits ze in de veren zitten, in een kistje onderin de broedkooi te plaatsen. In de meeste gevallen zal de man de jongen zonder problemen blijven voeren. Agressieve pop Hierbij gaat het vrijwel altijd om een pop die zich voorbeeldig als moeder gedraagt. Maar wanneer de jongen het nestblok verlaten lijkt het alsof bij haar de stoppen doorslaan. De laatste jongen worden door de pop met geweld uit het nestblok gewerkt, waarna de agressie van de pop steeds toeneemt en zij haar jongen in de broedkooi achtervolgt en tenslotte doodt. Deze agressie wordt bij dergelijke poppen instinctief opgewekt. Hoewel zij van nature een echte koloniebroedster is, duldt de pop toch geen soortgenoten in de nabijheid van haar nest. In het wild blijken grasparkieten namelijk ook een eigen territorium rondom het nest te hebben, waarbinnen geen indringers worden toegelaten. Het zal dan ook de bedoeling van de pop zijn om de jonge vogels nadat deze zijn uitgevlogen weg te jagen uit de nabijheid van het nest, zodat zij ongestoord aan een volgende ronde kan beginnen. In de vrije natuur zullen de jongen op een veilige afstand van het nest terecht komen en daar verder met rust gelaten worden door de pop. Een broedkooi biedt deze ruimte echter niet. Het lukt de pop dus niet om de jongen weg te jagen van het nest. Het gevolg hiervan is dat de pop steeds agressiever gaat reageren en uiteindelijk de jonge vogel(s) zal afslachten. In een kale broedkooi zijn dergelijke jongen dus volkomen kansloos. Zij kunnen zich immers niet verstoppen? Had dit laatste wel gekund dan was het leven van de jongen mogelijk gespaard gebleven, want zodra de jongen zich aan het gezichtsveld van de pop hadden kunnen onttrekken, had deze haar achtervolging op de jongen wel gestaakt. De remedie is daarom eigenlijk vrij eenvoudig. Maak een echte schuilplaats voor de jonge grasparkieten en plaats deze in de broedkooi van een pop die een dergelijk gedrag vertoond. Ook bij de poppen

11 waarvan u het gedrag nog niet kent dient u een schuilplaats aan te brengen om later leed te voorkomen. Veel vernuft komt er niet voor kijken. Met drie plankjes bent u er al. Het schapje wat u hiervan moet maken heeft de volgende afmetingen: lang 25 cm, breed 12,5 cm, hoog 6 cm. Een dergelijk schapje is vaak in staat om wrede slachtpartijen in uw broedkooi te voorkomen. Pop legt geen eieren Niets is zo frustrerend dan een geweldige mooie pop te bezitten die in de broedkooi of volière geen eitjes wil leggen. Heel vaak krijgt in een dergelijk geval de vogel de schuld en wordt dan vaak van de hand gedaan. Toch ligt de oorzaak lang niet altijd bij de pop. Een tweetal oorzaken, die ik hieronder zal behandelen, kunnen hieraan ten grondslag liggen. Pop is te vet De voeding van uw vogels kan teveel vet of koolhydraten bevatten (teveel opgenomen koolhydraten worden omgezet waardoor de pop vervet. Wanneer een pop te vet is, is dat als een gele "verdikking" waar te nemen onder aan de buik. Vooral vogels die in kleine kooien (bijvoorbeeld broedkooien) worden gehouden vervetten snel. De beste remedie voor vette vogels, is ze te laten vliegen in een ruime volière. Het vet zullen ze er dan spoedig weer afvliegen. Indien u geen volière bezit en genoodzaakt bent de vogels in kleine kooien te huisvesten dan zult u iets aan de voeding moeten doen. U zou de samenstelling van het zaadmengsel kunnen veranderen door de zaden met een hoog gehalte aan vet en koolhydraten te vervangen door zaden met een lagere vet- en koolhydraatgehalte. Ook de vogels op rantsoen zetten (minder zaad verstrekken) wil nog weleens helpen. Pop heeft voor de kweek niet de juiste voeding gehad Als u gedurende de wintermaanden alleen met een zaadmengsel gevoerd heeft, kan bij de pop een ernstig te kort aan eiwitten zijn ontstaan. Geen enkel zaadmengsel kan namelijk de aminozuren behoefte van de grasparkiet dekken. Het verstrekken van dierlijke eiwitten, zoals bijvoorbeeld in melk geweekt oud brood, kan de eiwitsamenstelling van het voedsel gunstig beïnvloeden. Het verstrekken van melk wil in sommige gevallen nog weleens bijdragen tot stimulering van de ei productie bij popjes die nimmer eitjes hebben gelegd. Sommige kwekers geven hun vogels in plaats van water, verdunde melk in een verhouding van 1:1 te drinken. Mocht u dit ook willen doen dan dient u erg bedacht te zijn op bederf!! Voor wat betreft een volwaardige voeding kunt u trouwens beslist niet alleen volstaan met het verstrekken van in melk geweekt oud brood. Spreidpoten Soms kan het voorkomen dat in een nestkastje een jong ligt met spreidpoten. De poten staan ver uit elkaar en het jong kan ze niet onder het lichaam trekken. Een dergelijk jong ligt letterlijk met gespreide poten in het nest. Wat betreft de oorzaak tast men nog in het duister. Toch kwam ik in het Maandblad van de Nederlandse Bond van Vogelliefhebbers van september 1981 een opmerkelijk verhaal tegen van de heer J.F. Bouwman. De heer Bouwman geeft hier een drietal oorzaken aan met betrekking tot het onstaan van spreidpoten, te weten: VITAMINE TEKORT Het vitaminetekort wat ervoor verantwoordelijk is dat sommige vogels windeieren leggen, dus de vitamine die nodig is voor de kalkvoorziening van het ei, is dezelfde als die verantwoordelijk is voor spreidpoten (bedoeld wordt hier vitamine D). De genezing van spreidpoten is een kwestie van de betreffende jongen op een leeftijd van elf en twaalf dagen, gedurende ca. vier dagen, een overdosering van vitamine D of levertraan (bevat vitamine D) rechtstreeks in de bek te geven. Dit is redelijk goed te doen met een injectiespuit zonder naald, een kropnaald of bijvoorbeeld een oogdruppelaar. De jongen zullen de druppels op deze leeftijd nog gretig opdrinken. Twee dagen na het verstrekken van de laatste overdosering levertraan zullen de jongen de poten al weer recht onder het lichaam kunnen houden en er goed op kunnen staan en lopen. Voor de genezing van spreidpoten is een tijdige herkenning erg belangrijk. De meeste liefhebbers zullen echter pas zeker zijn dat de jongen spreidpoten hebben als het al te laat of bijna te laat is, namelijk als het jong zo'n 14 tot 17 dagen oud is. Toch blijkt er een verschil te zijn tussen jongen met spreidpoten en gezonde jongen. De jongen met spreidpoten blijken namelijk, als gevolg van het vitaminegebrek, op de dijen een roodachtige schrale kleur te vertonen. Deze

12 schrale kleur, hoewel soms maar op een klein plekje aanwezig, is soms al op de leeftijd van acht à tien dagen zichtbaar. Helaas is het niet mogelijk om voor de 'zekerheid' een extra dosering levertraan aan de jongen te geven. Bij overdosering van vitamine D zal het effect bij jongen, die deze vitamine in voldoende mate bezitten, averechts werken omdat een teveel van deze vitamine juist ontkalking van de beenderen tot gevolg zal hebben. Jongen die reeds spreidpoten hebben als ze vier dagen oud zijn, zijn over het algemeen niet te redden. Hetzelfde geldt voor jongen die ouder zijn dan ca. veertien dagen. In sommige gevallen is het euvel ook te verhelpen met een pleister, waarin op een afstand van ca. 1 cm. twee gaatjes worden geknipt. De pootjes worden door de gaatjes gedaan en de pleister wordt dichtgeplakt. Bij deze methode hebben de poten voldoende ruimte om te groeien. Vogels die deze vorm van spreidpoten op hun jongen overbrengen alsmede de jongen die genezen zijn van deze vorm van spreidpoten, dienen uitgesloten te worden voor de kweek. Het lijkt er namelijk op dat het niet of onvoldoende kunnen benutten van vitamine D uit de voeding, op de jongen kan worden overgedragen. TIJDELIJK VITAMINE TEKORT Laat u een broedpaar, dat in twee ronden samen zo'n tien jongen goed heeft grootgebracht, nog een derde ronde grootbrengen en in het nest vindt u dan één of meer vogels met spreidpoten, dan kunt u in dit geval het ouderpaar gerust aanhouden. In dit geval is het gewoon een tijdelijk tekort aan vitamine D geweest. In een dergelijk geval heeft u gewoon veel te veel geeist van het ouderpaar. Hierboven is reeds behandeld hoe u de jongen met spreidpoten kunt genezen. Vogels met grote nesten (tot 5 jongen) moeten we zeker niet meer dan twee broedsels per jaar laten grootbrengen. TE ZWAAR BROEDENDE POPPEN Deze vorm van spreidpoten is pas te voorkomen als de pop het eerste jong al min of meer platgedrukt heeft of wanneer we uit eerdere broedronden dit gedrag van de pop kennen. De oplossing van dit probleem is vrij eenvoudig. Zodra het eerste jong namelijk uitgekomen is legt u er direct een beduidend groter jong (7 à 8 dagen) uit een ander nest bij. Dit jong vangt de eerste klappen wel op zodat de andere jongen rustig uit kunnen komen en zonder spreidpoten kunnen opgroeien. Bij deze vorm van spreidpoten is het net alsof de vaak nog onervaren pop geen keuze kon maken tussen het jong en de resterende eieren. Op latere leeftijd kan de pop deze slechte eigenschap door gewenning afgeleerd hebben. Spreidpoten worden ook nog aleens waargenomen bij jongen die in broedblokken met een vlakke bodem, dus zonder kuiltje, worden geboren. De verklaring hiervoor is dat het totale lichaamsgewicht van de (zware) pop hierdoor op het jong komt te rusten. Een kuiltje in de bodem van het broedblok draagt bij tot een betere drukverdeling van het lichaamsgewicht van de pop. Slecht groeiende jonge vogels Onvoldoende eiwitrijke kropmelk van de pop Het kropmelk waarmee de pop de jongen de eerste dagen voert dient voldoende eiwitrijk te zijn. Vooral wanneer er jongen zijn, zo hebben onderzoeken uitgewezen, is er een extra behoefte aan eiwitten in de voeding van de grasparkiet noodzakelijk. Gebleken is dat snel groeiende legsels van jongen, op z'n minst 7% meer eiwit nodig hebben dan andere. Deze extra eiwitten zullen aan de ouders gegeven moeten worden, die het op hun beurt dan weer via de kropmelk kunnen doorgeven aan de jongen. Goede kropmelk zal minstens 58% eiwit moeten bevatten, van zowel dierlijke als plantaardige oorsprong, zo is uit onderzoek komen vast te staan. Door voor een eiwitrijke voeding te zorgen voorkomt u dit probleem. Kropontsteking van de jongen Indien de voeding van de vogels het gehele jaar door goed geweest is en u wordt toch geconfronteerd met sterfte van jongen na enkele dagen dan dient u bedacht te zijn op kropontsteking bij de jongen. Kropontsteking wordt door de oudervogels overgebracht op de jongen. De oudervogels "dragen" dan een bacterie bij zich die ze overbrengen op de jongen. Doordat de jongen (nog) onvoldoende weerstand hebben tegen een dergelijke bacteriële infectie zullen ze spoedig (1-2 dagen) sterven. Wanneer niet wordt ingegrepen zullen de oudervogels uiteindelijk ook aan deze infectie sterven. Kropontsteking is te genezen door antibiotica. Antibiotica is te krijgen bij de dierenarts. A. van Kooten

13 Maskeramadine (Poephila personata) De maskeramadine, de naam zegt het al, is een vogel met een zwart masker en een opvallende gele snavel. De lichaamskleur van beide geslachten is overwegend bruin. Het zijn vogels die behoren tot de grote groep van Australische amadines (grasvinken). Formaat 13 cm. Ringmaat 2,5 mm. Geslachtsonderscheid Tussen beide geslachten is enig verschil. De pop is in het geheel minder intensief van kleur als de man. Ook heeft zij vaak een wat kleiner zwart masker. Vaak loopt bij de mannen de broektekening wat verder door naar de onderbuik. Dit is vooral goed te zien als de vogels van voren bekeken worden. Verspreiding en leefgebied De maskeramadine heeft zijn verspreidingsgebied in Australië. Hij komt daar voor in Kimberley en Arnhemland. Ze leven hier op droge graslanden maar ook worden ze gezien in grote tuinen en parken van steden. Karakter Maskeramadines zijn prima vogels voor de gezelschapsvolière. Ze zijn over het algemeen wel wat onrustig van aard en gevoelig voor nestcontrole. Indien de vogels in een groepje worden gehouden en zelf hun partner kunnen kiezen vergroot dit de kans op een succesvolle kweek. Door de vogels verschillende kleurringen te geven kunnen ze gemakkelijk van elkaar worden onderscheiden. Omgevingstemperatuur 's Winters kan men beter het zekere voor het onzekere nemen door ze binnen te houden. Een verblijf waar tenminste een temperatuur heerst van 15 C geeft de minste risico. Voeding Als voeding dient een goede zaadmengeling voor tropische vogels, graszaden, trosgierst, universeelvoer/eivoer, gekiemde zaden, groenvoer en allerlei vruchten te worden verstrekt. Opgemerkt dient te worden dat ze de zaden het liefst van de grond eten. Het is van belang de vogels tijdens het broeden alleen zaden te verstrekken. Het verstrekken van dierlijke eiwitten, zoals bijvoorbeeld miereneieren, buffalowormen en pinky s, geeft in de meeste gevallen aanleiding tot een verhoogde paringsdrift en verminderde broedzorg. In dergelijke gevallen worden de jongen uit het nest gegooid en beginnen de vogels met een volgend legsel. Geef daarom pas eivoer/universeelvoer en (gematigd) levend voer als de eerste jongen uit het ei komen. Opgemerkt dient te worden dat als de vogels voldoende eivoer/universeelvoer opnemen levend voer niet eens echt noodzakelijk is. Kweek Er kan zowel in de volière als in broedkooien met de vogels gekweekt worden. Hierbij dient wel rekening te worden gehouden met hun onrustige karakter. Omdat de jongen nogal wat behoefte hebben aan warmte levert de kweek in grote broedkooien en binnenvluchtjes vaak het meeste succes op. In huis en in binnenvluchtjes is de temperatuur immers veel beter te regelen dan in de (buiten) volière! Als nestgelegenheid kunnen we de vogels halfopen nestkastjes met een afmeting van 15x15x15 cm. geven. Vaak ook maken ze zelf een bolvormig nest van grashalmen, uitgeplozen sisal en kokosvezel dat wordt bekleed met donsveertjes. Ingeval van een nestkastje kunnen we zelf een voorgevormd nestje aanbrengen door wat droog gras en of kokosvezel samen te drukken. Het popje legt vier tot zes eitjes. De eitjes worden afwisselend door het popje en het mannetje bebroed. De eitjes komen na ca. 13 dagen uit. Twee dagen na het uitkomen van de eitjes zijn de bedelgeluiden van de jongen duidelijk hoorbaar. Na ongeveer twee weken vliegen de jongen uit. Ze worden daarna nog een tweetal weken door de oudervogels gevoerd alvorens ze zelfstandig zijn. Op een leeftijd van drie maanden zijn ze op kleur en bijna niet meer te onderscheiden van de oudervogels. Bijzonderheden Zorg bij meerdere paartjes in de volière voor voldoende nestgelegenheid omdat de popjes anders de eitjes allemaal in hetzelfde nest leggen. Plaats maskeramadinen niet samen met spitsstaartamadinen omdat beide soorten met elkaar bastaarderen.

VOGELVERENIGING DE NACHTEGAAL, HEERJANSDAM. April CLUBBLAD

VOGELVERENIGING DE NACHTEGAAL, HEERJANSDAM. April CLUBBLAD VOGELVERENIGING DE NACHTEGAAL, HEERJANSDAM April 2019 1 CLUBBLAD April 2019 VOGELVERENIGING "DE NACHTEGAAL" Aangesloten bij de Nederlandse Bond van Vogelliefhebbers Opgericht: 7 april 1964 Verenigingsinfo

Nadere informatie

CLUBBLAD Januari 2012

CLUBBLAD Januari 2012 CLUBBLAD Januari 2012 Vogelvereniging "De Streker Vogelvrienden" West Friesland. Opgericht in 1966 Aangesloten bij de Nederlandse Bond van Vogelliefhebbers Streker vogel vrienden info. Bestuur: Voorzitter/

Nadere informatie

Keuringsresultaten. Kooi Leg Ring Inzender Kp Tp Stam Prijs. Stammen. 1 EK Leyten R Niet gezongen. 2 EK Leyten R Niet gezongen

Keuringsresultaten. Kooi Leg Ring Inzender Kp Tp Stam Prijs. Stammen. 1 EK Leyten R Niet gezongen. 2 EK Leyten R Niet gezongen Hoofdgroep 03 Zangkanaries 3 01.003 Timbrado s 01.003.001 Timbrado Stammen 1 EK Leyten R Niet gezongen 2 EK Leyten R Niet gezongen 3 EK Leyten R 88 4 EK Leyten R Niet gezongen 5 EK Leyten R Niet gezongen

Nadere informatie

catalogus 43e Vogeltentoonstelling Volièrevereniging "Zanglust" Joure e.o.

catalogus 43e Vogeltentoonstelling Volièrevereniging Zanglust Joure e.o. catalogus 43e Vogeltentoonstelling Volièrevereniging "Zanglust" Joure e.o. Kooi Naam Klasse Kleurpnt Punten Prijs D Diversen 1 Althuisius, J. 75 Grondvogels 33002001 Japanse kwartel wildkleur 277 Althuisius,

Nadere informatie

catalogus 43e Vogeltentoonstelling Volièrevereniging "Zanglust" Joure e.o.

catalogus 43e Vogeltentoonstelling Volièrevereniging Zanglust Joure e.o. catalogus 43e Vogeltentoonstelling Volièrevereniging "Zanglust" Joure e.o. Kooi Naam Klasse Kleurpnt Punten Prijs D Diversen 07 Lipochroom geel intensief, schimmel en mozaïek 3003001 Geel intensief stammen

Nadere informatie

catalogus 42e Vogeltentoonstelling Volièrevereniging "Zanglust" Joure e.o.

catalogus 42e Vogeltentoonstelling Volièrevereniging Zanglust Joure e.o. catalogus 42e Vogeltentoonstelling Volièrevereniging "Zanglust" Joure e.o. Kooi Naam Klasse Kleurpnt Punten Prijs D Diversen 1 Althuisius, J. 75 Grondvogels 33002001 Japanse kwartel wildkleur 248 Althuisius,

Nadere informatie

catalogus 42e Vogeltentoonstelling Volièrevereniging "Zanglust" Joure e.o.

catalogus 42e Vogeltentoonstelling Volièrevereniging Zanglust Joure e.o. catalogus 42e Vogeltentoonstelling Volièrevereniging "Zanglust" Joure e.o. Kooi Naam Klasse Kleurpnt Punten Prijs D Diversen 07 Lipochroom geel intensief, schimmel en mozaïek stammen 3003001 Geel intensief

Nadere informatie

Keuringsresultaten. Lipochroom geel intensief, schimmel en mozaïek. Melanine zwart klassiek intensief, schimmel en mozaïek

Keuringsresultaten. Lipochroom geel intensief, schimmel en mozaïek. Melanine zwart klassiek intensief, schimmel en mozaïek 07 Lipochroom geel intensief, schimmel en mozaïek 03.003 Lipochroom Geel intensief 03.003.001 Geel intensief 1 A D Dijkstra A. 2 A Dijkstra A. 3 A 4 A 5 C Dijkstra A. 6 C Dijkstra A. 03.007 Lipochroom

Nadere informatie

De putters krijgen een putter/sijzen zaadmengsel. Ik koop deze mengeling bij Jan Koenings.

De putters krijgen een putter/sijzen zaadmengsel. Ik koop deze mengeling bij Jan Koenings. De kweek met de kleine Putter, Carduelis carduelis in voliere en broedkooi We begonnen dit jaar de kweek met 3 koppels. Eén koppel in een volière van 3m bij 0,8m. Eén koppel in een broedkooi buiten van

Nadere informatie

6 D Nuiten, W. EK e pr. Groep Nuiten, W. EK e pr. Groep 12

6 D Nuiten, W. EK e pr. Groep Nuiten, W. EK e pr. Groep 12 kooi D naam kls klr pnt. opm. prijs 012 Lipochroom Geel intensief 012.001 Geel intensief stammen 1 D Bierkens, A. EK 48 89 2 Bierkens, A. EK 49 90 3 Bierkens, A. EK 49 90 4 Bierkens, A. EK 47 87 +3 359

Nadere informatie

Keuringsresultaten. Lipochroom rood intensief, schimmel en mozaïek. Melanine zwart klassiek intensief, schimmel en mozaïek

Keuringsresultaten. Lipochroom rood intensief, schimmel en mozaïek. Melanine zwart klassiek intensief, schimmel en mozaïek 06 Lipochroom wit 03.001 Lipochroom Wit 03.001.002 Wit 1 A 07 Lipochroom geel intensief, schimmel en mozaïek 03.003 Lipochroom Geel intensief 03.003.001 Geel intensief 2 A 3 A Dijkstra A. 4 A Dijkstra

Nadere informatie

CLUBBLAD maart Vogelvereniging "Streker Vogelvrienden" West Friesland. Opgericht in 1966

CLUBBLAD maart Vogelvereniging Streker Vogelvrienden West Friesland. Opgericht in 1966 CLUBBLAD maart 2012 Vogelvereniging "Streker Vogelvrienden" West Friesland. Opgericht in 1966 Aangesloten bij de Nederlandse Bond van Vogelliefhebbers [Geef tekst op] 1 Streker vogel vrienden info. Bestuur:

Nadere informatie

Catalogus Moerdijkse Kampioenschappen / Onderlinge TT V.V.de Polderzanger

Catalogus Moerdijkse Kampioenschappen / Onderlinge TT V.V.de Polderzanger Catalogus Moerdijkse Kampioenschappen / Onderlinge TT V.V.de Polderzanger kooi D ring naam kls Op pnt prijs 07 Lipochroom geel intensief, schimmel en mozaïek 3003001 Geel intensief 1 - Wijk, van J. EK

Nadere informatie

De Vogelvriend Pagina 3

De Vogelvriend Pagina 3 De Vogelvriend Pagina 3 De Vogelvriend Pagina 4 Vooraf Geachte bezoekers, Wij heten u namens het bestuur van harte welkom op deze onderlinge tentoonstelling. Dankzij de inzendingen van onze leden kunt

Nadere informatie

catalogus V.V. de Polderzanger kooi ring naam kls klr/ pnt. opm. prijs D

catalogus V.V. de Polderzanger kooi ring naam kls klr/ pnt. opm. prijs D catalogus V.V. de Polderzanger kooi ring naam kls klr/ pnt. opm. prijs D 07 Lipochroom geel intensief, schimmel en mozaןek 3003001 Geel intensief 1 - Wijk, van J. EK 90 2 - Wijk, van J. EK 91 3 - Wijk,

Nadere informatie

Frank Sluis, Voorzitter De Edelzanger Drunen. Geachte Inschrijver/Bezoeker van Pronkveer,

Frank Sluis, Voorzitter De Edelzanger Drunen. Geachte Inschrijver/Bezoeker van Pronkveer, Geachte Inschrijver/Bezoeker van Pronkveer, Alweer voor de zesde keer organiseren wij onze tentoonstelling in de vorm van Pronkveer. Ook dit jaar weer erg spannend of de vogelgriep geen roet in het eten

Nadere informatie

SPREEKBEURT VINK VOGELS OVER HOUDEN VAN HUISDIEREN. l a n d e l i j k i n f o r m a t i e c e n t r u m g e z e l s c h a p s d i e r e n

SPREEKBEURT VINK VOGELS OVER HOUDEN VAN HUISDIEREN. l a n d e l i j k i n f o r m a t i e c e n t r u m g e z e l s c h a p s d i e r e n SPREEKBEURT VINK l a n d e l i j k i n f o r m a t i e c e n t r u m g e z e l s c h a p s d i e r e n VOGELS OVER HOUDEN VAN HUISDIEREN WE HEBBEN DE BELANGRIJKSTE INFORMATIE OVER DE VINK BIJ ELKAAR GEZOCHT.

Nadere informatie

Blad1. Kooi Naam Jeugd Ring Klasse Kleur Totaal Diversen Nummer Nummer EK/OEK/OK Punten Punten

Blad1. Kooi Naam Jeugd Ring Klasse Kleur Totaal Diversen Nummer Nummer EK/OEK/OK Punten Punten Kooi Naam Jeugd Ring Klasse Kleur Totaal Diversen Nummer Nummer EK/OEK/OK Punten Punten Hoofdgr. 06 Lipochroom Wit Groep 03.001 Lipochroom Wit Klasse 03.001.002 Wit 1 J. Bogerd EK 49 90 Goud 2 J. Bogerd

Nadere informatie

CLUBBLAD maart 2016. Vogelvereniging "Streker Vogelvrienden" West Friesland. Opgericht in 1966

CLUBBLAD maart 2016. Vogelvereniging Streker Vogelvrienden West Friesland. Opgericht in 1966 CLUBBLAD maart 2016 Vogelvereniging "Streker Vogelvrienden" West Friesland. Opgericht in 1966 Aangesloten bij de Nederlandse Bond van Vogelliefhebbers 1 Streker vogel vrienden info. Bestuur: Voorzitter/

Nadere informatie

BONDSVRAAGPROGRAMMA A.N.B.v.V. GELDIG VANAF HET TENTOONSTELLINGSSEIZOEN 2015 T/M 2017

BONDSVRAAGPROGRAMMA A.N.B.v.V. GELDIG VANAF HET TENTOONSTELLINGSSEIZOEN 2015 T/M 2017 BONDSVRAAGPROGRAMMA A.N.B.v.V. GELDIG VANAF HET TENTOONSTELLINGSSEIZOEN 2015 T/M 2017 Totaal 18 hoofdgroepen. Hoofdgroep A (*) Hoofdgroep B (*) Hoofdgroep C (*) Hoofdgroep D (*) Hoofdgroep E (*) Harzers

Nadere informatie

WAAROM LID WORDEN VAN EEN VOGELVERENIGING

WAAROM LID WORDEN VAN EEN VOGELVERENIGING WAAROM LID WORDEN VAN EEN VOGELVERENIGING Vragen die aan de orde komen zijn: Op welke manieren kun je vogels houden? Waar moet je op letten bij het aanschaffen en verzorgen van vogels? Waarom is het belangrijk

Nadere informatie

1 3catalogus 51ste TT " De Liervogel "

1 3catalogus 51ste TT  De Liervogel 1 3catalogus 51ste TT " De Liervogel " kooi naam kls pnt. prijs 06 Lipochroom Wit 300100 Wit 1 Ruijt, de E.T.E EK 86 07 Lipochroom geel intensief, schimmel en moza 0 7ek 3003001 Geel intensief Uffelen,

Nadere informatie

Pagodespreeuw (Sturnus Pagodarum)

Pagodespreeuw (Sturnus Pagodarum) Pagodespreeuw (Sturnus Pagodarum) Na een aantal jaren met zaadeters te hebben gekweekt heb ik toch weer besloten om spreeuwen te gaan houden. Een aantal jaren geleden heb ik ook verschillende koppels gehad

Nadere informatie

Met o.a. Uitnodiging feestavond vrijdag 22 januari a.s. Contributie / incasso 2016 Ringenbestellen 3 e ronde

Met o.a. Uitnodiging feestavond vrijdag 22 januari a.s. Contributie / incasso 2016 Ringenbestellen 3 e ronde Met o.a. Uitnodiging feestavond vrijdag 22 januari a.s. Contributie / incasso 2016 Ringenbestellen 3 e ronde Januari 2016 Bestuur van vogelvereniging Zang & Kleur Woudenberg e.o. Voorzitter: Erik-Jan Huisman

Nadere informatie

catalogus Onderlinge Tentoonstelling " De Edelzanger"

catalogus Onderlinge Tentoonstelling  De Edelzanger catalogus Onderlinge Tentoonstelling " De Edelzanger" kooi ring naam kls klr/zng pnt. opm. prijs D 09 Melanine Zwart 019.001 Zwart geel intensief stammen 1 6 Boersma, F. EK 88 3e prijs 2 19 Boersma, F.

Nadere informatie

----- 008 03.021.001 Kl.Kan.Rood Mozaïek Type 1 0001 S 6JZP Bakker A. 91 A.V. 0002 S 6JZP Bakker A. 90 0003 S 6JZP Bakker A. 90 0004 S 6JZP Bakker A. 91 362 + 5 = 367 011 03.059.001 Kl.Kan.Agaat Rood Intensief

Nadere informatie

CLUBBLAD mei Vogelvereniging "Streker Vogelvrienden" West Friesland. Opgericht in Aangesloten bij de Nederlandse Bond van Vogelliefhebbers

CLUBBLAD mei Vogelvereniging Streker Vogelvrienden West Friesland. Opgericht in Aangesloten bij de Nederlandse Bond van Vogelliefhebbers CLUBBLAD mei 2012 Vogelvereniging "Streker Vogelvrienden" West Friesland. Opgericht in 1966 Aangesloten bij de Nederlandse Bond van Vogelliefhebbers 1 2 Streker vogel vrienden info. Bestuur: Voorzitter/

Nadere informatie

in Vogelvlucht Jaargang 62 nummer 3

in Vogelvlucht Jaargang 62 nummer 3 in Vogelvlucht Jaargang 62 nummer 3 In vogelvlucht is het verenigingsorgaan van de vogelvereniging Musselkanaal & Omstreken. Aangesloten bij de Nederlandse bond van Vogelliefhebbers met bondscode M06.

Nadere informatie

92 HG kampioen + goud 91 Brons

92 HG kampioen + goud 91 Brons Hoofdgrp 6 Lipochroom wit Groep 3001 Lipochroom Wit 3.001.002 Wit 1 7 E Bijsterbosch 52 2 7 E Bijsterbosch 51 3 7 E Bijsterbosch 51 4 7 E Bijsterbosch 51 +4= 368 5 7 E Bijsterbosch D 50 6 7 E Bijsterbosch

Nadere informatie

Lees eerst informatie 1 tot en met 7 en beantwoord dan vraag 41 tot en met 52. Bij het beantwoorden van die vragen kun je de informatie gebruiken.

Lees eerst informatie 1 tot en met 7 en beantwoord dan vraag 41 tot en met 52. Bij het beantwoorden van die vragen kun je de informatie gebruiken. Agapornissen Lees eerst informatie 1 tot en met 7 en beantwoord dan vraag 41 tot en met 52. Bij het beantwoorden van die vragen kun je de informatie gebruiken. 2p 41 In informatie 1 worden enkele eigenschappen

Nadere informatie

CLUBBLAD. juli Vogelvereniging "De Streker Vogelvrienden" Lutjebroek e.o. Opgericht in 1966

CLUBBLAD. juli Vogelvereniging De Streker Vogelvrienden Lutjebroek e.o. Opgericht in 1966 CLUBBLAD juli 2011 Vogelvereniging "De Streker Vogelvrienden" Lutjebroek e.o. Opgericht in 1966 Aangesloten bij de Nederlandse Bond van Vogelliefhebbers Streker vogel vrienden info. Bestuur: Voorzitter/

Nadere informatie

CLUBBLAD. mei Vogelvereniging "De Streker Vogelvrienden" Lutjebroek e.o. Opgericht in 1966

CLUBBLAD. mei Vogelvereniging De Streker Vogelvrienden Lutjebroek e.o. Opgericht in 1966 CLUBBLAD mei 2011 Vogelvereniging "De Streker Vogelvrienden" Lutjebroek e.o. Opgericht in 1966 Aangesloten bij de Nederlandse Bond van Vogelliefhebbers Streker vogel vrienden info. Bestuur: Voorzitter/

Nadere informatie

catalogus Onderlinge Tentoonstelling " De Edelzanger"

catalogus Onderlinge Tentoonstelling  De Edelzanger catalogus Onderlinge Tentoonstelling " De Edelzanger" kooi ring naam kls klr/zng pnt. opm. prijs D 07 Lipochroom Geel 012.001 Geel intensief 1 - Sietsma, T. EK 28 89 2e prijs 2 - Sietsma, T. EK 27 88 3e

Nadere informatie

Grasparkieten Deel 6 DE KWEEK Rusttijd. Meerdere kwekers houden in de zomer de vogels sober. Sommigen zonder bijverlichting anderen alleen door het

Grasparkieten Deel 6 DE KWEEK Rusttijd. Meerdere kwekers houden in de zomer de vogels sober. Sommigen zonder bijverlichting anderen alleen door het Grasparkieten Deel 6 DE KWEEK Rusttijd. Meerdere kwekers houden in de zomer de vogels sober. Sommigen zonder bijverlichting anderen alleen door het zaad tot op de bodem op te laten eten en geen eivoer

Nadere informatie

Spitsstaart Bronzeman. jmz. Borneo Bronzeman Molukken Bronzeman Java Bronzeman

Spitsstaart Bronzeman. jmz. Borneo Bronzeman Molukken Bronzeman Java Bronzeman Vogelkrant 41 e jaargang nr. 3 April 2012 Spitsstaart Bronzeman jmz Borneo Bronzeman Molukken Bronzeman Java Bronzeman Aangesloten bij de N.B.v.V. te Bergen op Zoom. Opgericht 24 oktober 1961. W17 Vogelliefhebbers

Nadere informatie

Open Grens-Regio Vogelshow 2015 Onze Vogels Sittard

Open Grens-Regio Vogelshow 2015 Onze Vogels Sittard Secretariaat Organisatie: Huub Mertens P.P.Rubensstraat 32 6137 XX Sittard 06-19053510; huubmertns54@gmail.com Open Grens-Regio Vogelshow 2015 Onze Vogels Sittard Tentoonstellingsregels Inschrijfformulier:

Nadere informatie

Prijswinnaars Tentoonstelling

Prijswinnaars Tentoonstelling 6 Lipochroom wit Groep 3.1 Lipochroom Wit 3.1.2 Wit Kooi 2 H Kollenburg 2 187 Kooi 8 H Kollenburg 9 4 368 Kooi 173 H Kollenburg Kooi 174 H Kollenburg 7 Lipochroom geel intensief, schimmel en mozaïek Groep

Nadere informatie

de Vogelvrienden Leusden

de Vogelvrienden Leusden de Vogelvrienden Leusden Tentoonstellingsreglement 37 e kampioenschap Van Amersfoort 2014 De show wordt gehouden op de volgende data: Vrijdag Zaterdag Zondag 7 november van 20.00 tot 22.00 uur 8 november

Nadere informatie

Kweeknummer. JH Dohmeijer J Frankruijter. L Groenewold KH de Groot JM de Groot-vd Mark. M Oosterhof. P Poortinga. J Schoonveld P Schuitema

Kweeknummer. JH Dohmeijer J Frankruijter. L Groenewold KH de Groot JM de Groot-vd Mark. M Oosterhof. P Poortinga. J Schoonveld P Schuitema Inzenders: Naam B Begeman JH Dohmeijer J Frankruijter D Giesen L Groenewold KH de Groot JM de Groot-vd Mark J Haan K Haan J Heuvel K v Houten G Jetses D Kuiken M Oosterhof P Ottens P Poortinga F Postema

Nadere informatie

Catalogus 2015 2.00 Onderlinge jubileum tentoonstelling Ter gelegenheid van het 50 jarig bestaan

Catalogus 2015 2.00 Onderlinge jubileum tentoonstelling Ter gelegenheid van het 50 jarig bestaan Catalogus 2015 2.00 Onderlinge jubileum tentoonstelling Ter gelegenheid van het 50 jarig bestaan Bestuur vogelvereniging Spijkenisse e.o Voorzitter Cees van Meel Snoekenveen 415 Irenestraat 46 3205 CJ

Nadere informatie

Blad1. Kooi Naam Jeugd Derby Ring Klasse Kleur Totaal Diversen Nummer Nummer EK/OEK/OK Punten Punten

Blad1. Kooi Naam Jeugd Derby Ring Klasse Kleur Totaal Diversen Nummer Nummer EK/OEK/OK Punten Punten Kooi Naam Jeugd Derby Ring Klasse Kleur Totaal Diversen Nummer Nummer EK/OEK/OK Punten Punten Hoofdgr. 06 Lipochroom Wit Groep 03.001 Lipochroom Wit Klasse 03.001.001 Wit dominant 1 S. Tolsma EK 50 90

Nadere informatie

Jeugddistrictdag 2018 Zuid-Holland Catalogus

Jeugddistrictdag 2018 Zuid-Holland Catalogus Jeugddistrictdag 2018 Zuid-Holland Catalogus Hoi toppers (ja, want dat zijn jullie!), fijn dat jullie vandaag hier je zelfgekweekte vogels samen met de keurmeesters hebben willen bespreken en beoordelen.

Nadere informatie

V.V. WITROKA RIDDERKERK

V.V. WITROKA RIDDERKERK V.V. WITROKA RIDDERKERK Opgericht in november 1956 Aangesloten bij N.B.v.V. Februari Maart 2018 ( 1 ) ( 2 ) Deze maand in ons clubblad: Inhoud boekje 03 Bestuursgegevens 05 Agenda 07 Verhuur 09 Uitnodiging

Nadere informatie

Keuringsresultaten. Enkelingen. Stammen. Stellen. Enkelingen. Stammen. Enkelingen. Stellen. Enkelingen. Enkelingen. Enkelingen. Enkelingen.

Keuringsresultaten. Enkelingen. Stammen. Stellen. Enkelingen. Stammen. Enkelingen. Stellen. Enkelingen. Enkelingen. Enkelingen. Enkelingen. 06 03.001.002 Wit Lipochroom wit 03.001 Lipochroom Wit 1 EK van der Plas Ad 2 EK van der Plas Ad 3 EK van der Plas Ad 4 EK van der Plas Ad 92 4 367 Kampioen HG 6 5 EK van der Plas Ad 6 EK van der Plas

Nadere informatie

Prijswinnaars Tentoonstelling

Prijswinnaars Tentoonstelling Hoofdgroep 06 03.001 Prijswinnaars Tentoonstelling Lipochroom wit Lipochroom Wit 03.001.002 Wit 42 H Toirkens 51 92 1 182 Zilver 85 H Toirkens Hoofdgroep 07 Lipochroom geel intensief, schimmel en mozaïek

Nadere informatie

De Pimpelmees (Parus Caeruleus)

De Pimpelmees (Parus Caeruleus) De Pimpelmees (Parus Caeruleus) Inleiding Wie is er niet bekent met dit zeer acrobatische vogeltje. Hij is zo gewoon geworden voor de mens dat ze de fantastische kleuren van dit vogeltje niet eens meer

Nadere informatie

catalogus Onderlinge tentoonstelling E.U.K.V. kooi ring naam kls klr/zng pnt. opm. prijs D

catalogus Onderlinge tentoonstelling E.U.K.V. kooi ring naam kls klr/zng pnt. opm. prijs D catalogus Onderlinge tentoonstelling E.U.K.V. kooi ring naam kls klr/zng pnt. opm. prijs D B waterslagers stammen B01-001 Waterslagers 1 20 10 Kesteren, v. A.C. A 6 124 2 19 10 Kesteren, v. A.C. A 6 129

Nadere informatie

Bestuur van vogelvereniging Zang & Kleur Woudenberg e.o.

Bestuur van vogelvereniging Zang & Kleur Woudenberg e.o. Met hierin o.a. Uitnodiging jongvogelavond dinsdag 19 september 2017 2e ringenbestelling 2018 Inschrijfavond tentoonstelling 2017 Bestuur van vogelvereniging Zang & Kleur Woudenberg e.o. Voorzitter: Erik-Jan

Nadere informatie

Januari 2015 April Mei 2011

Januari 2015 April Mei 2011 Januari 2015 December 2014 De allerbeste wensen. Daarmee wordt een nieuw jaar vaak mee ingeluid. Na de klok van 12 uur heeft op 1 januari weer op vele plaatsen het vuurwerk geklonken. Ondanks de zachte

Nadere informatie

CLUBBLAD april Vogelvereniging "Streker Vogelvrienden" West Friesland. Opgericht in 1966

CLUBBLAD april Vogelvereniging Streker Vogelvrienden West Friesland. Opgericht in 1966 CLUBBLAD april 2017 Vogelvereniging "Streker Vogelvrienden" West Friesland. Opgericht in 1966 Aangesloten bij de Nederlandse Bond van Vogelliefhebbers 1 Streker vogel vrienden info. Bestuur: Voorzitter/

Nadere informatie

Kooi Kweek Naam inzender Kleur Punten Prijs

Kooi Kweek Naam inzender Kleur Punten Prijs Groep 1 Kleurkanaries ongepigmenteerd Geel intensief 1 ST J.Th. Hoogenboom 50 91 2 EL J.Th. Hoogenboom 50 90 + 2 = 183 3 ST J.Th. Hoogenboom vrije derby 49 90 4 EL J.Th. Hoogenboom 48 89 + 2 = 181 5 a

Nadere informatie

CLUBBLAD VAN VOGELVERENIGING GEMERT KLEUR 12e JAARGANG No.9 UITGAVE NOVEMBER 2015 COPY NAAR -www.gemertskleur.

CLUBBLAD VAN VOGELVERENIGING GEMERT KLEUR 12e JAARGANG No.9 UITGAVE NOVEMBER 2015 COPY NAAR -www.gemertskleur. Secretariaat:Theo van den Eijnde De Haag 41 5421 NL joentheo44@kpnmail.nl Opgericht en aangesloten bij N.B.v.V op 1 oktober 1976. Ingeschreven bij KvK. onder nr.17143214. Bankreferenties NL 86 RABO 0116

Nadere informatie

Kooi soort Inzender ` Kleur Totaal Eenheden Nr. kweek punt punt

Kooi soort Inzender ` Kleur Totaal Eenheden Nr. kweek punt punt Hoofdgroep 4 Zang/Kleur Groep 2.004 Klas 2.004.002 Waterslager/Kleur 1 EK B. Peters 48 88 2 EK B. Peters 49 89 3 EK B. Peters 47 86 Hoofdgroep 6 Lipochroom wit Groep 3.001 en 3.002 Klas 3.001.001 Wit dominant

Nadere informatie

CLUBBLAD VAN VOGELVERENIGING GEMERT KLEUR 11e JAARGANG No.10 UITGAVE DECEMBER 2014 COPY NAAR -www.gemertskleur.

CLUBBLAD VAN VOGELVERENIGING GEMERT KLEUR 11e JAARGANG No.10 UITGAVE DECEMBER 2014 COPY NAAR -www.gemertskleur. Secretariaat:Theo van den Eijnde De Haag 41 5421 NL joentheo44@kpnmail.nl Opgericht en aangesloten bij N.B.v.V op 1 oktober 1976. Ingeschreven bij KvK. onder nr.17143214. Bankreferenties NL 86 RABO 0116

Nadere informatie

catalogus Lemster Volière Vrienden kooi ring naam kls klr/zng pnt. opm. prijs D

catalogus Lemster Volière Vrienden kooi ring naam kls klr/zng pnt. opm. prijs D catalogus Lemster Volière Vrienden kooi ring naam kls klr/zng pnt. opm. prijs D 03 Kleurkanaries 3002001 Wit 1 - Sikkema, J. EK 52 91 2 - Sikkema, J. EK 52 92 3 - Sikkema, J. EK 52 92 4 - Sikkema, J. EK

Nadere informatie

catalogus Onderlinge Tentoonstelling " De Edelzanger"

catalogus Onderlinge Tentoonstelling  De Edelzanger catalogus Onderlinge Tentoonstelling " De Edelzanger" kooi ring naam kls klr/zng pnt. opm. prijs D 01 Harzer 001.001 Harzer 1 22 07 Endema, K. EK NG 2 8 07 Endema, K. EK 84 3 6 07 Endema, K. EK NG 4 7

Nadere informatie

Lid Zanglust Zuidwolde

Lid Zanglust Zuidwolde Lid Zanglust Zuidwolde Even voorstellen Ik ben Richard Bekelaar, 34 jaar oud. Ben inmiddels zo'n 15 jaar lid van Zanglust Zuidwolde. Ben kweker van de standaard grasparkiet, in de volksmond ook wel Engelse

Nadere informatie

DE RIJSENVOGEL. Tentoonstellingsreglement voor de Onder Regionale tentoonstelling 2016

DE RIJSENVOGEL. Tentoonstellingsreglement voor de Onder Regionale tentoonstelling 2016 Aangesloten bij de NBvV Opgericht Januari 1985 DE RIJSENVOGEL Tentoonstellingsreglement voor de Onder Regionale tentoonstelling 2016 1. De Rijsenvogel gebruikt het vraagprogramma zoals u aantreft bij uw

Nadere informatie

Het kweken met de Zosterops palpebrosus

Het kweken met de Zosterops palpebrosus Het kweken met de Zosterops palpebrosus De naam Zosterops palpebrosus heb ik zelf niet verzonnen het is de latijnse naam voor Indische brilvogel of Gangesbrilvogel, waarbij Zosterops staat voor brilvogel.

Nadere informatie

Catalogus Bijzondere Tentoonstelling 2013 Volièrevereniging Ooststellingwerf kooi ring naam kls klr/ pnt. opm. prijs D

Catalogus Bijzondere Tentoonstelling 2013 Volièrevereniging Ooststellingwerf kooi ring naam kls klr/ pnt. opm. prijs D 06 Lipochroom Wit 3001001 Wit dominant 1-16 Veen van der, D. (J) OK 88 3e prijs 07 Lipochroom geel intensief, schimmel en mozaïek 3003001 Geel intensief stellen 2-04 Heide van der, H. EK 89 3e prijs 3-04

Nadere informatie

1 ste Internationale T.T. Kleur en Vriendschap 85 Kerkrade

1 ste Internationale T.T. Kleur en Vriendschap 85 Kerkrade 1 ste Internationale T.T. Kleur en Vriendschap 85 Kerkrade Secretariaat Organisatie: W.J Offermans Meuserstraat 10 6464 EG Kerkrade 06-31249531 / 045-8883231 : kleur.en.vriendschap@ziggo.nl Vogelvereniging

Nadere informatie

52e Nationale Tentoonstelling

52e Nationale Tentoonstelling Indien retour afzender 8925HB25 52e Nationale Tentoonstelling te Leeuwarden 19 t/m 24 oktober 2015 Waarin opgenomen de Regioshow van de Nederlandse Zebravinken Club regio Friesland 1 Beste vogelliefhebbers

Nadere informatie

CATALOGUS BIJZONDERE VOGELTENTOONSTELLING

CATALOGUS BIJZONDERE VOGELTENTOONSTELLING CATALOGUS BIJZONDERE VOGELTENTOONSTELLING 2013 www.vogelvereniging-surhuisterveen.nl VOORWOORD Deze nieuwe catalogus van de bijzondere vogeltentoonstelling staat weer in het teken van de ingezonden vogels

Nadere informatie

De kluut is een waad vogel en heeft dan ook de beschikking over een vijver van plm. 5m2 welke met regelmaat doorgespoeld wordt met vers water.

De kluut is een waad vogel en heeft dan ook de beschikking over een vijver van plm. 5m2 welke met regelmaat doorgespoeld wordt met vers water. Kweek ervaring met de kluut ( Recurvirostra avosetta) Het kweekseizoen 2008 ben ik met 5 koppels kluten begonnen. Alle koppels had ik samen in een volière zitten met een afmeting van 6 x 9 m en 3 meter

Nadere informatie

Reglement District Tentoonstelling. Vogelkampioenschappen 2017

Reglement District Tentoonstelling. Vogelkampioenschappen 2017 District GELDERLAND en FLEVOLAND Vogelvereniging "De Martel" Huissen Algemeen; Organisatie door: District Gelderland in samenwerking met Vogelvereniging "DE MARTEL" te Huissen afd. Code: H 05 Locatie:

Nadere informatie

Met o.a. feestavond vrijdag 24 januari a.s. in zaal TTV Smash laatste mogelijkheid ringenbestelling 3 e ronde 2014 terugblik tentoonstelling

Met o.a. feestavond vrijdag 24 januari a.s. in zaal TTV Smash laatste mogelijkheid ringenbestelling 3 e ronde 2014 terugblik tentoonstelling Met o.a. feestavond vrijdag 24 januari a.s. in zaal TTV Smash laatste mogelijkheid ringenbestelling 3 e ronde 2014 terugblik tentoonstelling Januari 2014 Bestuur van de vogelvereniging Zang & Kleur Woudenberg

Nadere informatie

SPREEKBEURT VALKPARKIET

SPREEKBEURT VALKPARKIET SPREEKBEURT VALKPARKIET l a n d e l i j k i n f o r m a t i e c e n t r u m g e z e l s c h a p s d i e r e n VOGELS OVER HOUDEN VAN HUISDIEREN WE HEBBEN DE BELANGRIJKSTE INFORMATIE OVER DE VALKPARKIET

Nadere informatie

Kooi soort Inzender ` Kleur Totaal Eenheden Nr. kweek punt punt

Kooi soort Inzender ` Kleur Totaal Eenheden Nr. kweek punt punt Hoofdgroep 6 Lipochroom wit Groep 3.001 en 3.002 Klas 3.001.001 Wit dominant 1 EK A. van Eeuwijk 50 89 2 EK A. van Eeuwijk 51 90 5 Hoofdgroep 7 Lipochroom geel intensief, schimmel en mozaïek Groep 3.003

Nadere informatie

Club blad V.V.Vogelvreugd

Club blad V.V.Vogelvreugd Club blad V.V.Vogelvreugd Beverwijk en Omstreken Aangesloten Bij de Nederlandse Bond van Vogelliefhebbers Opgericht April 947 vogelvreugd VOLIERE VERENIGING BEVERWIJK EN OMSTREKEN OPGERICHT APRIL 947 AANGESLOTEN

Nadere informatie

catalogus Onderlinge Tentoonstelling " De Edelzanger"

catalogus Onderlinge Tentoonstelling  De Edelzanger catalogus Onderlinge Tentoonstelling " De Edelzanger" kooi ring naam kls klr/zng pnt. opm. prijs D 01 Zangkanaries 1 001.001 Harzer stammen 1 13 Endema, K. EK 72 D 2 11 Endema, K. EK 72 3 8 Endema, K.

Nadere informatie

Vogelvereniging Avicultura Woerden. Maart 2016

Vogelvereniging Avicultura Woerden. Maart 2016 Vogelvereniging Avicultura Woerden Maart 2016 AANMELDINGSFORMULIER Vogelvereniging AVICULTURA Woerden. Dhr./Mevr... Adres... Postcode... Woonplaats... Geboortedatum... Telefoonnummer... Kweeknummer...

Nadere informatie

l a n d e l i j k i n f o r m a t i e c e n t r u m g e z e l s c h a p s d i e r e n SPREEKBEURT LACHDUIF VOGELS OVER HOUDEN VAN HUISDIEREN

l a n d e l i j k i n f o r m a t i e c e n t r u m g e z e l s c h a p s d i e r e n SPREEKBEURT LACHDUIF VOGELS OVER HOUDEN VAN HUISDIEREN l a n d e l i j k i n f o r m a t i e c e n t r u m g e z e l s c h a p s d i e r e n SPREEKBEURT LACHDUIF VOGELS OVER HOUDEN VAN HUISDIEREN WE HEBBEN DE BELANGRIJKSTE INFORMATIE OVER DE LACHDUIF BIJ ELKAAR

Nadere informatie

De Witgesterde blauwborst (Luscinia Svecica Cyanecula)

De Witgesterde blauwborst (Luscinia Svecica Cyanecula) De Witgesterde blauwborst (Luscinia Svecica Cyanecula) De Witgesterde Blauwborst Beknopte beschrijving De blauwborst is een vogel die voorkomt in Europa, Azië, west-alaska en noord Amerika. De man heeft

Nadere informatie

TT show ter ere van onze 51 ste Vogel tentoonstelling van Tropenpracht en onze 24 ste Bijzondere Tentoonstelling

TT show ter ere van onze 51 ste Vogel tentoonstelling van Tropenpracht en onze 24 ste Bijzondere Tentoonstelling TT show ter ere van onze 51 ste Vogel tentoonstelling van Tropenpracht en onze 24 ste Bijzondere Tentoonstelling Reglementen en Inschrijfformulier 26 november t/m 29 november 2014 in Zalencentrum Muller,

Nadere informatie

Kampioenenlijst van klasse A : Eigen kweek lopend jaar

Kampioenenlijst van klasse A : Eigen kweek lopend jaar Kampioenenlijst van klasse A : Eigen kweek lopend jaar 1 Gorzen, kneu, mussen 402 92 Geelgors 2 Barmsijs, sijs, frater 2901 90 Sijs 3 Groenvinken 2614 92 Groenvink wildkleur p 4 Overige vinkachtigen 2604

Nadere informatie

Catalogus Bijzondere Tentoonstelling VVO 2015 kooi ring naam kls klr/ pnt. opm. prijs D

Catalogus Bijzondere Tentoonstelling VVO 2015 kooi ring naam kls klr/ pnt. opm. prijs D Catalogus Bijzondere Tentoonstelling VVO 2015 kooi ring naam kls klr/ pnt. opm. prijs D 03 Kleurkanaries 3011001 Geel intensief 1 - Heide van der, H. EK 91 1e prijs 2 - Heide van der, H. EK 90 2e prijs

Nadere informatie

SPREEKBEURT AMAZONEPAPEGAAI

SPREEKBEURT AMAZONEPAPEGAAI l a n d e l i j k i n f o r m a t i e c e n t r u m g e z e l s c h a p s d i e r e n SPREEKBEURT VOGELS OVER HOUDEN VAN HUISDIEREN WE HEBBEN DE BELANGRIJKSTE INFORMATIE OVER DE AMAZONE- PAPEGAAI BIJ ELKAAR

Nadere informatie

"De Vogelvriend" - Hasselt Pagina 3

De Vogelvriend - Hasselt Pagina 3 "De Vogelvriend" - Hasselt Pagina 3 "De Vogelvriend" - Hasselt Pagina 4 Vooraf Geachte bezoekers, Namens alle leden van DE VOGELVRIEND wil ik u hartelijk welkom heten op onze jaarlijkse vogelshow. De show

Nadere informatie

Vitaminen. A. van Kooten

Vitaminen. A. van Kooten Vitaminen A. van Kooten De studie van de groep beschermende stoffen die aangeduid worden met de naam vitamines is pas de laatste vijftig à zestig jaar intensief ter hand genomen. Momenteel kent men ruim

Nadere informatie

Met hierin o.a. Uitnodiging jaarvergadering dinsdag 13 maart 2018 Uitnodiging lezing maandag 23 april 2018 (unieke kans!) Terugblik feestavond

Met hierin o.a. Uitnodiging jaarvergadering dinsdag 13 maart 2018 Uitnodiging lezing maandag 23 april 2018 (unieke kans!) Terugblik feestavond Met hierin o.a. Uitnodiging jaarvergadering dinsdag 13 maart 2018 Uitnodiging lezing maandag 23 april 2018 (unieke kans!) Terugblik feestavond Bestuur van vogelvereniging Zang & Kleur Woudenberg e.o. Voorzitter:

Nadere informatie

Met o.a. Uitnodiging jaarvergadering dinsdag 17 maart a.s. Locatie tentoonstelling Laatste kans voor ringenbestellen 2015 Ledenlijst maart 2015

Met o.a. Uitnodiging jaarvergadering dinsdag 17 maart a.s. Locatie tentoonstelling Laatste kans voor ringenbestellen 2015 Ledenlijst maart 2015 Met o.a. Uitnodiging jaarvergadering dinsdag 17 maart a.s. Locatie tentoonstelling Laatste kans voor ringenbestellen 2015 Ledenlijst maart 2015 Maart 2015 Bestuur van vogelvereniging Zang & Kleur Woudenberg

Nadere informatie

Tentoonstellingsreglement Boxtelse kampioenschappen t/m 14 december Heidezoom 2 Liempde. Tel

Tentoonstellingsreglement Boxtelse kampioenschappen t/m 14 december Heidezoom 2 Liempde. Tel Tentoonstellingsreglement Boxtelse kampioenschappen 2014. 12 t/m 14 december 2014. Heidezoom 2 Liempde. Tel. 0411-631427. Deelnemende vogelverengingen: Vogelvereniging Vogelvreugd Boxtel. Vogelvereniging

Nadere informatie

ALGEMENE TENTOONSTELLINGSBEPALINGEN EN REGLEMENTEN VAN DE NGC-DBS.

ALGEMENE TENTOONSTELLINGSBEPALINGEN EN REGLEMENTEN VAN DE NGC-DBS. ALGEMENE TENTOONSTELLINGSBEPALINGEN EN REGLEMENTEN VAN DE NGC-DBS. Per 1-1-2015 Subreglement 2 van artikel 25 van het Huishoudelijk reglement NGC-DBS. SUBARTIKEL 1. Tentoonstellingen: Alle door de vereniging

Nadere informatie

Contactblad oktober 2015

Contactblad oktober 2015 Hierbij nodigen wij u uit voor onze clubavond op maandag 19 oktober 2015. Wijkcentrum De Groene Hoven Koninginnelaan 280 Apeldoorn. Aanvang 20.00 uur. Agenda: 1. Opening. 2. Verslag vorige vergadering.

Nadere informatie

LICG HUISDIERENBIJSLUITER DE HANDLEIDING VOOR HET HOUDEN VAN HUISDIEREN

LICG HUISDIERENBIJSLUITER DE HANDLEIDING VOOR HET HOUDEN VAN HUISDIEREN l a n d e l i j k i n f o r m a t i e c e n t r u m g e z e l s c h a p s d i e r e n LICG HUISDIERENBIJSLUITER DE HANDLEIDING VOOR HET HOUDEN VAN HUISDIEREN Serie vogels Gouldamadine Chloebia gouldiae

Nadere informatie

SPREEKBEURT KORTSTAARTOPOSSUM

SPREEKBEURT KORTSTAARTOPOSSUM SPREEKBEURT KORTSTAARTOPOSSUM l a n d e l i j k i n f o r m a t i e c e n t r u m g e z e l s c h a p s d i e r e n ZOOGDIEREN OVER HOUDEN VAN HUISDIEREN WE HEBBEN DE BELANGRIJKSTE INFORMATIE OVER DE KORTSTAARTOPOSSUM

Nadere informatie

SPREEKBEURT GRASPARKIET

SPREEKBEURT GRASPARKIET l a n d e l i j k i n f o r m a t i e c e n t r u m g e z e l s c h a p s d i e r e n SPREEKBEURT GRASPARKIET VOGELS OVER HOUDEN VAN HUISDIEREN WE HEBBEN DE BELANGRIJKSTE INFORMATIE OVER DE GRASPARKIET

Nadere informatie

De Braamsluiper (Sylvia Curruca)

De Braamsluiper (Sylvia Curruca) De Braamsluiper (Sylvia Curruca) De braamsluiper Inleiding De braamsluiper is een insectenetende vogel die ongeveer 14 cm groot is. Zowel man als pop dragen hetzelfde verenpak en zijn mijn inzien niet

Nadere informatie

Keuringsresultaten Melanine Zwart geel intensief. Groep. Enkelingen Melanine Zwart geel schimmel. Groep.

Keuringsresultaten Melanine Zwart geel intensief. Groep. Enkelingen Melanine Zwart geel schimmel. Groep. 03.102 Melanine Zwart geel intensief 03.102.001 Zwart geel intensief 1 A Doedse A. 88 2 A Doedse A. 90 Kampioen 3 A Doedse A. 89 2e Prijs 03.103 Melanine Zwart geel schimmel 03.103.001 Zwart geel schimmel

Nadere informatie

Volierevereniging Zanglust Fügelnijs, mei 2015

Volierevereniging Zanglust Fügelnijs, mei 2015 1 Volierevereniging Zanglust Fügelnijs, mei 2015 Nieuwe lay-out Nieuwe mensen hebben vaak andere ideeën, zo ook nu weer. Het Fugelnijs kon wel wat kleur gebruiken en styling. Voor je ligt het resultaat.

Nadere informatie

catalogus AfdelingsTentoonstelling Vogelvereniging Zanglust

catalogus AfdelingsTentoonstelling Vogelvereniging Zanglust catalogus AfdelingsTentoonstelling Vogelvereniging Zanglust 03 Kleurkanaries 3002001 Wit 1 - Wal, van der J. EK 49 90 Brons 3011001 Geel intensief 2 - Hoekstra, H. EK 51 92 3 - Hoekstra, H. EK 51 92 4

Nadere informatie

Deze onderlinge TT (OTT) wordt georganiseerd door de Vogelvereniging Onze Hobby Heythuysen.

Deze onderlinge TT (OTT) wordt georganiseerd door de Vogelvereniging Onze Hobby Heythuysen. Reglement onderlinge tentoonstelling 2016 VV Onze Hobby Heythuysen VvV De Geelgors Stramproy De Vogelvrienden Nederweert 1. Organisatie: Deze onderlinge TT (OTT) wordt georganiseerd door de Vogelvereniging

Nadere informatie

Sierduiven: Herkomst en aanschaf.

Sierduiven: Herkomst en aanschaf. Sierduiven: Herkomst en aanschaf. De relatie tussen mensen en duiven is al heel oud. In het verre oosten waren de duiven al voor de komst van de beschaving in de omgeving van mensen te vinden. Oude geschriften

Nadere informatie

Overzicht uitslagen OTT 2014 blz. 1

Overzicht uitslagen OTT 2014 blz. 1 Overzicht uitslagen OTT 2014 blz. 1 33 inzenders hebben 674 vogels ingezonden welke zijn gekeurd door 9 keurmeesters 101 vogels van 91 punten. 39 vogels van 92 punten. 10 vogels van 93 punten. Enkelingen

Nadere informatie

CLUBBLAD. mei Vogelvereniging "Streker Vogelvrienden" West Friesland. Opgericht in Streker vogel vrienden info.

CLUBBLAD. mei Vogelvereniging Streker Vogelvrienden West Friesland. Opgericht in Streker vogel vrienden info. mei 2017 CLUBBLAD Vogelvereniging "Streker Vogelvrienden" West Friesland. Opgericht in 1966 Aangesloten bij de Nederlandse Bond van Vogelliefhebbers Streker vogel vrienden info. 1 Bestuur: Voorzitter/

Nadere informatie

Vogel Kooinr Reeks. Vogel Kooinr Reeks. Vogel Kooinr Reeks. Vogel Kooinr Reeks. Vogel Kooinr Reeks. Vogel Kooinr Reeks. Vogel Kooinr Reeks

Vogel Kooinr Reeks. Vogel Kooinr Reeks. Vogel Kooinr Reeks. Vogel Kooinr Reeks. Vogel Kooinr Reeks. Vogel Kooinr Reeks. Vogel Kooinr Reeks Border 101 A 67 Border 102 A 67 Border 103 A 67 Border 104 A 67 Border 105 A 67 Border 106 A 67 Border 107 A 67 Border 108 A 67 Border 109 A 67 Border 110 A 67 Border 111 A 67 Border 112 A 67 Gloster gladkop

Nadere informatie

De groenvleugelduif. tekst en foto's: Erik Wevers

De groenvleugelduif. tekst en foto's: Erik Wevers De groenvleugelduif tekst en foto's: Erik Wevers Van alle duivensoorten die er zijn, is de groenvleugelduif voor onze volières één van de meest geschikte. Niet te groot en niet te klein, vreedzaam voor

Nadere informatie

Afdeling: Tentoonstellingscommissie. Beste Vogelvrienden,

Afdeling: Tentoonstellingscommissie. Beste Vogelvrienden, Afdeling: Tentoonstellingscommissie Beste Vogelvrienden, Hieronder volgt het nieuwe tentoonstellingsreglement van Folière feriening Súd West Hoek, bestemd voor de afdelingstentoonstelling 2012. Alle voorgaande

Nadere informatie

V.V. WITROKA RIDDERKERK

V.V. WITROKA RIDDERKERK V.V. WITROKA RIDDERKERK Opgericht in november 1956 Aangesloten bij N.B.v.V. Oktober November 2017 ( 1 ) ( 2 ) Deze maand in ons clubblad: Inhoud boekje 03 Bestuursgegevens 05 Agenda 07 Hans Dijksman 09

Nadere informatie