Puzzelrit Laag Holland

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Puzzelrit Laag Holland"

Transcriptie

1 Puzzelrit Laag Holland De puzzelrit start op het parkeerterrein tegenover het stadhuis van Purmerend. Langs de route zijn de antwoorden op onderstaande vragen te vinden. Volg de aanwijzingen en beantwoord de vragen! Een puzzelrit wordt verreden aan de hand van een in de Nederlandse taal gestelde routebeschrijving, die bestaat uit een aantal routeopdrachten. U bent tijdens de rit verplicht alle geldende verkeersregels in acht te nemen. De vragen hebben betrekking op objecten rechts aan de route of voor u tenzij anders staat aangegeven. De vragen zijn genummerd van 1 tot en met 32. Route aanwijzingen staan aangegeven met AW. Klaar voor de start? AF! 1. Molens zie je overal in Laag Holland, zeker langs deze route. Hieronder staan een aantal molens uit het gebied afgebeeld. Aan jou de taak om te achterhalen hoe deze molens heten en ze te linken aan hun locatie! De molens bevinden zich zowel links als rechts van de weg. A B C D AW: Verlaat het parkeerterrein in Oostelijke richting. 2. Vanaf het moment dat Purmerend marktrechten kreeg kwam men hier van heinde en ver kopen en verkopen. Vismarkt, schapenmarkt, kippenmarkt, veemarkt en kaasmarkt, Purmerend had het allemaal. Dinsdag was altijd de vaste marktdag op de Koemarkt en werd hier nog wekelijks door de boeren het vee verhandeld met handjeklap. Wanneer vond de laatste veemarkt plaats op de Koemarkt in Purmerend? 3. Hoe heet de kerk aan uw rechterhand? AW Sla linksaf bij het achtste stoplicht. De eerste rechts. AW Ga op de T-splitsing in Zuidwestelijke richting, Ga over de brug rechtsaf.

2 4. Voor de constructie van een weg is de wieldruk belangrijk. Het oppervlak van de weg moet in staat zijn de belasting te dragen die door een wiel wordt uitgeoefend. Om die reden wordt bestrating toegepast: de stenen verdelen de wieldruk over een groter oppervlak zodat de ondergrond de krachten beter kan opvangen. Voertuigen waarvan de aslast hoger is dan op het bord staat aangegeven mogen deze weg niet inrijden. Een vrachtwagen met eigen gewicht 11,5 ton en drie assen, is beladen met 8 ton goederen, mag de vrachtwagen over deze weg rijden? AW Ga voor het volgende bordje in Zuidoostelijke richting. 5. In Laag Holland bevindt zich een Natura 2000-gebied, een groot uitgeveend laagveencomplex, met een oppervlakte van 2584 ha verdeeld over de gemeenten Landsmeer, Oostzaan, Waterland, Wormerland en Zaanstad. Hoe heet het natuurgebied in Waterland? 6. De bekende Nederlandse voetbalserie All Stars is gedeeltelijk opgenomen in Overleek. Maak een foto van deze filmlocatie. 7. Welk bedrijf is er gevestigd op het adres na Overleek 7? AW: Volg de weg en sla bij de stoplichten op de N247 af richting Amsterdam. Neem de afslag Broek in Waterland-Noord. 8. Broek in Waterland valt onder de gemeente Waterland, noem de andere dorpen die hier onder vallen? AW: Ga aan het einde van de straat linksaf.

3 9. Vanaf dit punt tot en met het de Witte Swaen komt u bijzonder mooie oude straatverlichting tegen. Langs hoeveel van deze siersels rijdt u? 10. Broek in Waterland is een van de meest bijzondere plaatsen in Nederland. Een pittoresk dorpje net boven Amsterdam. Met een beschermd dorpsgezicht. Omgeven door water en weilanden biedt het een oase aan rust vlakbij de Randstad. Het dorp heeft letterlijk een rijke geschiedenis. Dat is nog steeds te zien. Onder meer aan de deftige houten huizen die de charme van het landschap alleen maar verfraaien. Broek in Waterland is als een levende ansichtkaart. En dan meteen de allermooiste. Wat is de traditionele kleur van de Broeker huizen? AW: verlaat het dorp en neem de N247 in Oostelijke richting. Ga rechtsaf bij het 4 e stoplicht. Volg de borden Havenmeester. 11. Hoe heet de bloeddorstige steeg? 12. Wat haal je bij de broertjes De Boer? AW: Sla bij de zuilenrij linksaf. 13. Na nummer 48 zie je 2 ramen met bijzondere horizontale luiken, waar werden deze luiken vroeger voor gebruikt? 14. Naar welk Waterlands bedrijf verwijst de gevelsteen op het woonhuis van nummer 58? AW: Sla op de rotonde rechtsaf. Vervolg uw weg naar Edam. Volg de borden centrum. 15. Wat treft u aan in het oude gemeentehuis van Edam? AW: Sla op de T-splitsing rechtsaf. 16. Waar kunt op de Voorhaven een goot kaaspakhuis bezoeken en kaas proeven en kopen? 17. Edam staat bekend als klein Amsterdam met z n mooie grachtjes en bruggetjes. Hoeveel bruggen rijdt u langs op de Voorhaven? 18. Naar welk station verwijst dit bord? AW Sla aan het einde van de weg linksaf, en gelijk rechtsaf. AW: Sla linksaf het dorp Etersheim in. De volgende 5 vragen hebben betrekking op objecten aan de linker kant van de weg.

4 19. Wat is het adres van deze oude kerk? En welke invulling wordt er nu aan deze kerk gegeven? 20. Na de kerk treft u een klein museum, dit was vroeger een schooltje. Hoe wordt dit schooltje nu genoemd? 21. Hoe laag is de laagste plek van Noord-Holland en waar bevindt zich deze? AW: Rijd alsmaar rechtdoor, verlaat het dorp bij de T-splitsing voor de Grote Kerk door hier rechtsaf te slaan. Volg de weg en sla rechtsaf na deze bijzondere woning: 22. Nadat u de tweede kruising passeert kunt op het vierde erf op zaterdag en woensdagmiddag iets kopen, wat is dit? AW: einde van de weg rechts afslaan. Eerste kruising linksaf, bij de stoplichten links, eerste rechts. 23. De museummolen is één van de elf overgebleven molens van het voormalig molencomplet van de Schermerpolder en de middelste van drie molens aan de Noordervaart. De museummolen is van

5 onder tot boven te bezichtigen, waarmee de werking van de molen hier zeer duidelijk wordt aangegeven. Welk type molen zie je hier? A. Wipmolen B. Spinnekop C. Poldermolen D. Stellingmolen AW: keer om en vervolg uw weg rechtsaf. Sla rechtsaf voor het raadhuis en volg de weg. 24. Schuin tegenover het oude raadhuis van Graft staat t Kleinste Winkeltje van Nederland. De winkel en het interieur stammen allemaal uit 1890, toen er nog broden over de toonbank gingen van Bram een Aagie van Petten. Het winkeltje draagt nu hun naam en over de toonbank gaat nu heerlijk oudhollands snoepgoed. Wat is de oppervlakte van het kleinste winkeltje van Nederland? 25. Jan Leeghwater, wereldberoemd waterbouwkundige, heeft dit mooie Renaissancistische gebouw ontworpen en voorzien van alle sierlijkheden die deze bouwstijl kenmerkt. Het raadhuis in De Rijp doet nu dienst als VVV kantoor en evenementenlocatie. Bekijk de prachtige details aan de gevel als ook de ruimte binnen in het raadhuis, deze ademen de sfeer van vervlogen tijden en enorme rijkdom. Op de voorgevel zie je twee bijzondere gevelstenen die verwijzen naar het rijke verleden van De Rijp. Waar eert De Rijp zijn rijkdom aan? 26. Waar vind je onderstaande Leeuw in de Rechtestraat? AW: einde van de weg links afslaan. Eerste rechtsaf. 27. Vroeger maakten boeren zelf kaas. De boerin ontroomde de melk en hield room en melk over. Van de room maakte ze boter en van de melk maakte ze kaas. Rond 1900 besloten boeren in de polder samen te gaan samenwerken. Deze coöperaties van boeren bouwden kleine fabriekjes, waar ze van hun afgeroomde melk kaas lieten maken. Een van deze fabriekjes is uitgegroeid tot CONO kaasmakerij aan de Rijperweg. Inmiddels genieten mensen al meer dan 100 jaar elke dag van de bijzondere, volle smaak van Beemster kaas. In 2014 is de nieuwe duurzame kaasmakerij in gebruik genomen. Hoe heet de oude Kaasmakerij? AW: Vervolg uw weg naar het centrum van Middenbeemster. Sla rechtsaf voor de kerk.

6 28. Bezoekerscentrum Beemster is dé plaats voor informatie over werelderfgoed Droogmakerij De Beemster en de geschiedenis van De Beemster. Naast toeristische informatie over De Beemster kunnen bezoekers hier ook terecht voor cadeaus samengesteld uit diverse Beemster producten. Ook kun je hier terecht voor arrangementen en groepsbezoeken. De experience Beleef de Beemster, een multimediale rondvlucht over droogmakerij door de eeuwen heen, is zeker een (groeps)bezoek waard. Op deze locatie vind je: VVV Beemster, het Agrarisch Museum Westerhem en de onlangs geopende Beemster Erfgoedkamer. Op het erf staat een brongasinstallatie zoals die vroeger op veel plekken bij boerderijen in Beemster aanwezig was en is een hoogstamboomgaard met oude fruitrassen. Op welk adres bevind zich Bezoekerscentrum Beemster? AW: t-splitsing linksaf. 29. De meeste boerderijen die direct na de droogmaking werden gebouwd, waren stolpboerderijen. De vierkante vorm van de boerderijen met het piramidevormige dak paste heel goed in het strakke, geometrische landschap van de nieuwe droogmakerijen. Aan de Middenweg tref je nog een aantal van deze mooie monumentale boerderijen aan, de Eenhoorn, de Lepelaar en de kleine bijenkorf. Welk woord missen we: De. was in de begindagen van de polder de plaats waar het graan gedorst werd en het vlas gehekeld. Later was de. eigenlijk niet veel meer dan een wagenschuur. In deze ruimte was ook de stal voor het paard dat werd gebruikt voor het werk op het land. Bij de bevinden zich de deuren waardoor het graan of hooi werd binnengebracht. In de Beemster zaten deze grote deuren meestal aan de achterkant, omdat de boerderijen op de kop van de kavel stonden. Toch komt ook het zogenoemde Westfriese type voor met de darsdeuren aan de voorkant zoals in West-Friesland gebruikelijk was. 30. De bouw van het bomvrije Fortgebouw aan de Middenweg begon in 1912 onder toeziend oog van Genieofficier Willem Dudok, de latere bekende architect. Maar bezuinigingsoverwegingen en een afnemend geloof in het militaire nut van een kringstelling rondom Amsterdam, zorgden er voor dat de laatste forten slechts één hefkoepelgebouw kregen. Deze kwam in het midden van de frontwal. Een tweetal extra mitrailleuropstellingen maakten van het fort een nog steeds moeilijk te nemen hindernis voor vijandelijke troepen. Het fort heeft de tand des tijds goed weten te doorstaan. Aan de toegangsweg staat een gaaf voorbeeld van een stenen fortwachterswoning. Hoeveel forten zijn er in Beemster tussen 1911 en 1914 gebouwd? Hoeveel van deze forten bent u vandaag gepasseerd (zowel links als rechts van de weg)? AW: einde van de weg linksaf. Eerste kruispunt rechtsaf. T-splitsing linksaf, tweede stoplicht rechtsaf. 31. Aan de rechterhand passeert u na de Gedempte Singelgracht het Slotplein. Vroeger stond hier een groot slot dat werd gebouwd door Willem Eggert, toentertijd de heer van Purmerend, Purmerland en Ilpendam. Na verval van het slot werden de stenen van de torens gebruikt om de grond onder de luifel van de kaaswaag op de Kaasmarkt te bestraten. Hoe heette het slot dat op de locatie van het Slotplein stond? AW: eerste linksaf

7 32. Waar koop je in deze straat je melk? AW: Na het stoplicht rechtsaf, na 200 meter bent u weer op het beginpunt.

Rijkdom. in Broek in Waterland. Versie 3 d.d

Rijkdom. in Broek in Waterland. Versie 3 d.d Rijkdom in Broek in Waterland Versie 3 d.d. 25-09-2014 Rijkdom in Broek in Waterland Beste puzzelaar, Je staat nu midden in Broek in Waterland. Broek betekent een moerassig gebied. In de omgeving zijn

Nadere informatie

Watersnood. op Marken. Versie 3 d.d

Watersnood. op Marken. Versie 3 d.d Watersnood op Marken Versie 3 d.d. 11-10-2013 Watersnood op Marken Beste puzzelaar, Je bent nu waarschijnlijk via de dijk op het eiland Marken aangekomen. Maar wist je dat deze dijk er tot 1957 niet lag?

Nadere informatie

ZAANSTREEK WATERLAND

ZAANSTREEK WATERLAND ZAANSTREEK WATERLAND CABRIOTOCHT 2 JUNI 2013 1. Vanaf parkeerplaats brug over LA 2. Rotonde 1 e afslag Richting Breukelen 3. Met bocht mee naar rechts richting Breukelen 4. RD op de rotonde, 2 e afslag

Nadere informatie

Toeristische route door BLERICK

Toeristische route door BLERICK Toeristische route door BLERICK pag. 2 TOERISTISCHE ROUTE DOOR BLERICK VOOR ROLSTOELERS EN SCOOTMOBIELEN Het is raadzaam om wat te drinken mee te nemen Wij beginnen bij het Oude Raadshuis op het Antoniusplein.

Nadere informatie

Beemster fortenfietsroute

Beemster fortenfietsroute Beemster fortenfietsroute Fietsen langs de Bezienswaardigheden Forten Molens Eten & Drinken Fietsknooppunt Fietsknooppunten op deze route 25 49 4 5 6 46 44 60 61 61 58 57 88 89 59 43 45 47 pagina 1 / 10

Nadere informatie

OCV trucks. Voor vandaag is een rondrit uitgezet, waarbij we graag de volgende punten onder uw aandacht willen brengen:

OCV trucks. Voor vandaag is een rondrit uitgezet, waarbij we graag de volgende punten onder uw aandacht willen brengen: OCV trucks Oldtimer Contactgroep Veluwe Toertocht OCV Noord-Holland, 20 oktober 2012. Welkom op ons bedrijf aan de Flemingstraat te Heerhugowaard. Wij vinden het leuk om u te mogen ontvangen en het één

Nadere informatie

6.1 MOLENROUTE LANGS VECHT, ANGSTEL EN GEIN Een fietsroute van A = 34 kilometer, B en C ieder 10 kilometer

6.1 MOLENROUTE LANGS VECHT, ANGSTEL EN GEIN Een fietsroute van A = 34 kilometer, B en C ieder 10 kilometer Utrecht 6.1 MOLENROUTE LANGS VECHT, ANGSTEL EN GEIN Een fietsroute van A = 34 kilometer, B en C ieder 10 kilometer Deze route is gebaseerd op de ANWB/VVV toeristenkaart, schaal 1:100.000 Route A: Deze

Nadere informatie

Routebeschrijving Goudse Haringparty Gouwekerk Hoge Gouwe LB Gouda

Routebeschrijving Goudse Haringparty Gouwekerk Hoge Gouwe LB Gouda Routebeschrijving Goudse Haringparty 2019 Gouwekerk Hoge Gouwe 39 2801 LB Gouda Welkom in Gouda U bent uitgenodigd door een Goudse ondernemer om een bezoek te brengen aan de Goudse Haringparty in de Gouwekerk.

Nadere informatie

Op de kaart gezet. 1. Kaasfabriek Wilhelmina Hobrederweg 1

Op de kaart gezet. 1. Kaasfabriek Wilhelmina Hobrederweg 1 Op de kaart gezet 1. Kaasfabriek Wilhelmina Hobrederweg 1 Dit was één van de negen dagkaasfabriekjes in de polder, opgericht in het begin van de 20ste eeuw. 2. Boerderij de Vette Os voorheen Alida Hoeve

Nadere informatie

Kaasmarkt Pakhuizen Via Prinsenstraat, Kleine Kerkstraat, Speeltoren en Lingerzijde lopen we over de Kwakelbrug naar de Schepenmakersdijk.

Kaasmarkt Pakhuizen Via Prinsenstraat, Kleine Kerkstraat, Speeltoren en Lingerzijde lopen we over de Kwakelbrug naar de Schepenmakersdijk. Kaaswandeling Wie Edam zegt, zegt kaas. En wie naar Edam gaat, gaat natuurlijk naar de Kaasmarkt, op zoek naar het beroemde ronde kaasje. Vele duizenden toeristen genieten hier op alle woensdagen van juli

Nadere informatie

Route.nl - Meer dan 1900 gratis fietsroutes

Route.nl - Meer dan 1900 gratis fietsroutes 1 van 8 Nederland Noord-Holland Uithoorn 41.6 (ongeveer 2:25 u.) Fietsroute 117048 1km 2015 Falkplan BV 2 van 8 Nederland Noord-Holland Uithoorn 41.6 (ongeveer 2:25 u.) Fietsroute 117048 Verken een deel

Nadere informatie

Fortenfietsroute aan de Zuiderzee

Fortenfietsroute aan de Zuiderzee Fortenfietsroute aan de Zuiderzee Fietsen langs de Bezienswaardigheden Forten Molens Forten in de omgeving Fietsknooppunt Fietsknooppunten op deze route 48 47 46 33 13 15 21 22 2 55 56 99 98 97 95 94 28

Nadere informatie

Wandelroute café du Midi (9,5 km)

Wandelroute café du Midi (9,5 km) Wandelroute café du Midi (9,5 km) 7 Wandelroute Café du Midi (9,5 km) Stempelplaats Café du Midi, Noordeindseweg 70, Delfgauw. wwwdumididelfgauw.nl Openingstijden: maandag t/m vrijdag vanaf 10.00 uur zaterdag

Nadere informatie

CENTRAL DREDGING ASSOCIATION

CENTRAL DREDGING ASSOCIATION CENTRAL DREDGING ASSOCIATION CEDA - NL Clubavond Dinsdag 13 juni 2006 Bouwburo Metro Station CS De Ruyterkade 130, Amsterdam Tel: 020 521 98 21 CEDA-NL Secretariaat: Radex Building Rotterdamseweg 183c

Nadere informatie

Sporthal Wormer Spatterstraat DB Wormer

Sporthal Wormer Spatterstraat DB Wormer Sporthal Wormer Spatterstraat 21 1531 DB Wormer 075-6421892 Route vanuit Amsterdam Route: vanaf Amsterdam de A8 Coentunnel richting Zaanstad/Wormerveer einde T-splitsingrechts, N246 richting Wormerveer

Nadere informatie

Wandeling door Oud-Zuilen

Wandeling door Oud-Zuilen Speciaal voor bezoekers van Oud-Zuilen is er een wandelroute door het dorp uitgezet. Deze wandeling voert u langs de mooiste plekjes van Oud-Zuilen. In een tot anderhalf uur leert u de sfeer van dit prachtige

Nadere informatie

Wandelpuzzeltocht in Willemstad

Wandelpuzzeltocht in Willemstad Mauritshuis Koepelkerk Bastion Groningen Wandelpuzzeltocht in Willemstad Welkom in historisch Willemstad! In deze wandelpuzzeltocht van ongeveer 1,5 km worden 16 multiple choice vragen gesteld over verschillende

Nadere informatie

Vind de mooiste fietsroutes op Fietsroute Warffum, Roodeschool en Uithuizen

Vind de mooiste fietsroutes op  Fietsroute Warffum, Roodeschool en Uithuizen Fietsroute 121695 Warffum, Roodeschool en Uithuizen Praktische informatie Dichtstbijzijnde parkeerplaats roode til Roode Til 9679 Oldambt Dichtstbijzijnde parkeerplaats vanaf eindpunt roode til Roode Til

Nadere informatie

Fortenfietsroute aan de Zuiderzee

Fortenfietsroute aan de Zuiderzee Fortenfietsroute aan de Zuiderzee Fietsen langs de Stelling van Amsterdam Bezienswaardigheden Forten Molens Forten in de omgeving Fietsknooppunt Fietsknooppunten op deze route 48 47 46 33 13 15 21 22 2

Nadere informatie

2. Start wandeling Loop vanuit Cultuurhuis de Paulus naar rechts, naar de stoplichten Ga rechtsaf Stop bij foto A (Leidsestraatweg nummer 16)

2. Start wandeling Loop vanuit Cultuurhuis de Paulus naar rechts, naar de stoplichten Ga rechtsaf Stop bij foto A (Leidsestraatweg nummer 16) Fotowandeling langs de route van de tram 1. Start Cultureel Centrum de Paulus Expositie van de Blauwe Tram Filmbeelden Blauwe Tram Ophalen fotowandeling Uitleg fotowandeling. Met behulp van de uitgeschreven

Nadere informatie

Traject Assen - Anderen 11,5 km

Traject Assen - Anderen 11,5 km 1 Hondsrugpad Assen - Drouwen Traject Assen - Anderen 11,5 km Deze Assen variant is een afsplitsing van het Hondsrugpad tussen Emmen en Groningen. Het begint bij het station van Assen en gaat in zuidoostelijke

Nadere informatie

Proeven Praten Plezier

Proeven Praten Plezier Dinsdag 23 juni 2015 16.00-20.00 uur Cultureel Kwartier Museum Gouda Museumtuin Achter de Kerk Dé Goudse Netwerkbijeenkomst Proeven Praten Plezier Welkom in Gouda U bent uitgenodigd door een Goudse ondernemer

Nadere informatie

Aardbeienroute. Fruitig fietsen door de Bommelerwaard.

Aardbeienroute. Fruitig fietsen door de Bommelerwaard. F I E T S E N D O O R D E B O M M E L E R WA A R D Aardbeienroute 1 Fruitig fietsen door de Bommelerwaard. Routebeschrijving van de Aardbeienroute De fietstocht begint en eindigt op de Markt in Zaltbommel.

Nadere informatie

Rondje Zuidoostbeemster

Rondje Zuidoostbeemster Rondje Zuidoostbeemster Wandelen langs de Stelling van Amsterdam Forten Molens Forten in de omgeving Molens in de omgeving pagina 1 / 5 Omschrijving Ontmoeting met twee werelderfgoederen. De route start

Nadere informatie

Midden-Delflandroute. Route. 47.1 km

Midden-Delflandroute. Route. 47.1 km Route 6 47.1 km Midden-Delflandroute Midden-Delfland is een mini-groen Hart, dat ingeklemd ligt tussen Den Haag, Rotterdam en Delft. Het is nog steeds verrassend rustig en landelijk in dit mooie polderland.

Nadere informatie

osg Hendrik Mol s Westfriese Omringdijkproject 2005 Route Schagen - Kolhorn uitgevoerd door:

osg Hendrik Mol s Westfriese Omringdijkproject 2005 Route Schagen - Kolhorn uitgevoerd door: osg Hendrik Mol s Westfriese Omringdijkproject 2005 Route Schagen - Kolhorn uitgevoerd door: 1... 2... 3... 4... 5... 1 Schagen - Kolhorn Fiets vanaf het schoolplein rechtsaf richting fietstunnel. Ga na

Nadere informatie

Door landgoed Nieuw Rande naar Diepenveen

Door landgoed Nieuw Rande naar Diepenveen Alternatieve NS-wandelroute dag 2 Er zijn twee redenen om een alternatief te bieden voor deze bekende NS-wandeling. De eerste is dat op dit moment in de uiterwaarden langs de IJssel gewerkt wordt aan het

Nadere informatie

Opstappunt Opstap-adres Vertrektijd. Kleine Wijzend 1, 1647 DT Berkhout (nabij Hoorn)

Opstappunt Opstap-adres Vertrektijd. Kleine Wijzend 1, 1647 DT Berkhout (nabij Hoorn) Route Noord-Holland Beste eendrijders van Nederland! Voor de nationale EENDaagse vriendendag is dit de beschrijving voor de route die gereden wordt vanuit de kop van Noord-Holland. De route begint in Anna

Nadere informatie

Route.nl - Meer dan 1900 gratis fietsroutes

Route.nl - Meer dan 1900 gratis fietsroutes 1 van 6 Nederland Gelderland Barneveld 58.1 (ongeveer 3:25 u.) Fietsroute 137339 1km 2015 Falkplan BV 2 van 6 Nederland Gelderland Barneveld 58.1 (ongeveer 3:25 u.) Fietsroute 137339 In deze gevarieerde

Nadere informatie

Naast het Centraal Museum is een beperkte mogelijkheid tot (betaald) parkeren.

Naast het Centraal Museum is een beperkte mogelijkheid tot (betaald) parkeren. Bereikbaarheid Adresgegevens Centraal Museum De Tuinzaal De Nicolaïkerk Nicolaaskerkhof 10 Nicolaasdwarsstraat 14 Nicolaaskerkhof 8 3512 XC Utrecht 3512 XH Utrecht 3512 XC Utrecht Bereikbaarheid: Per auto

Nadere informatie

FIETSPROEF BERLAAR (nieuw parcours - gezien wegenwerken in het dorp)

FIETSPROEF BERLAAR (nieuw parcours - gezien wegenwerken in het dorp) FIETSPROEF BERLAAR (nieuw parcours - gezien wegenwerken in het dorp) START FIETSPROEF Goed langs de rechterzijde van de straat rijden tot op het einde. Aan het kruispunt moet je oversteken en linksaf het

Nadere informatie

Een rondje Oude Dorp Nieuwerkerk aan den IJssel

Een rondje Oude Dorp Nieuwerkerk aan den IJssel Een rondje Oude Dorp Nieuwerkerk aan den IJssel Inleiding We beginnen in de Zuidplaspolder op de kruising van de Ringvaartlaan en het fietspad dat omhooggaat naar de Gele Brug en het Oude Dorp. Bij het

Nadere informatie

1. Wandeling Kala Nera Milies Kala Nera

1. Wandeling Kala Nera Milies Kala Nera 1. Wandeling Kala Nera Milies Kala Nera Een prachtige afwisselende wandeling vanuit Kala Nera, een toeristisch kustplaatsje, naar Milies dat 400 meter hoger tegen de helling ligt, en vervolgens via een

Nadere informatie

ROUTEBESCHRIJVING PERPETUM ENERGY BELGIUM POORTAKKERSTRAAT 102 9051 SINT-DENIJS-WESTREM +32 9 245 77 81 WWW.PERPETUM.BE

ROUTEBESCHRIJVING PERPETUM ENERGY BELGIUM POORTAKKERSTRAAT 102 9051 SINT-DENIJS-WESTREM +32 9 245 77 81 WWW.PERPETUM.BE ROUTEBESCHRIJVING PERPETUM ENERGY BELGIUM POORTAKKERSTRAAT 102 9051 SINT-DENIJS-WESTREM +32 9 245 77 81 WWW.PERPETUM.BE Huisnummer 102 is niet beschikbaar in de meeste GPS systemen. U gebruikt het beste

Nadere informatie

Stolpboerderij op een prachtige plek. Grondoppervlakte 5.820 m² Woonoppervlakte 481 m² Aantal kamers 9. www.engelvoelkers.com/amsterdam.

Stolpboerderij op een prachtige plek. Grondoppervlakte 5.820 m² Woonoppervlakte 481 m² Aantal kamers 9. www.engelvoelkers.com/amsterdam. Stolpboerderij op een prachtige plek Grondoppervlakte 5.820 m² Woonoppervlakte 481 m² Aantal kamers 9 Vraagprijs 1.375.000 EUR www.engelvoelkers.com/amsterdam Beschrijving Op een prachtige plek in een

Nadere informatie

Fietsroute Open Monumentenweekend 2017

Fietsroute Open Monumentenweekend 2017 Fietsroute Open Monumentenweekend 2017 Fietsroute in het kader van het thema Boeren, burgers, buitenlui (zie bijbehorende plattegrond). Tijdens de fietstocht passeert u gemeentelijke, provinciale en rijksmonumenten

Nadere informatie

Adresgegevens van de locatie

Adresgegevens van de locatie Adresgegevens van de locatie Loetje Aan t IJ Werfkade 14 1033 RA Amsterdam Openbaar vervoer Loetje Aan t IJ is relatief goed te bereiken met de bus. Vanaf Station Amsterdam Centraal zijn er verschillende

Nadere informatie

HERINNERINGS-FIETSROUTE Tweede Wereldoorlog Steenwijk en omgeving, lengte 30 km

HERINNERINGS-FIETSROUTE Tweede Wereldoorlog Steenwijk en omgeving, lengte 30 km HERINNERINGS-FIETSROUTE Tweede Wereldoorlog Steenwijk en omgeving, lengte 30 km 001 Start fietstocht op de Johan van den Kornputkazerne bij het Kelderbarretje met wandschilderingen Duitse Kriegsmarine

Nadere informatie

Naast het Centraal Museum is een beperkte mogelijkheid tot (betaald) parkeren.

Naast het Centraal Museum is een beperkte mogelijkheid tot (betaald) parkeren. Bereikbaarheid Adresgegevens Centraal Museum De Tuinzaal De Nicolaïkerk Nicolaaskerkhof 10 Nicolaasdwarsstraat 14 Nicolaaskerkhof 8 3512 XC Utrecht 3512 XH Utrecht 3512 XC Utrecht Bereikbaarheid: Per auto

Nadere informatie

MGCC Regio Midden-Nederland

MGCC Regio Midden-Nederland MGCC Regio Midden-Nederland Start: Pannenkoekenhuis De Stapel(b)akker Landgoed Heerlijkheid Mariënwaerdt Oude Waag 21 4153 RC BEESD Tel. 0345-618901 Tijdstip: Ontvangst vanaf: 11.30 uur Start: wanneer

Nadere informatie

SPELREGELS START. Loop vanaf het Tongerloplein richting Molenstraat en sla rechtsaf de hoek om.

SPELREGELS START. Loop vanaf het Tongerloplein richting Molenstraat en sla rechtsaf de hoek om. SPELREGELS De speurtocht start en eindigt op het Tongerloplein te Roosendaal. Blijf bij je groepje en let op het verkeer! START Loop vanaf het Tongerloplein richting Molenstraat en sla rechtsaf de hoek

Nadere informatie

Naast het Centraal Museum is een beperkte mogelijkheid tot (betaald) parkeren.

Naast het Centraal Museum is een beperkte mogelijkheid tot (betaald) parkeren. Bereikbaarheid Adresgegevens Centraal Museum De Tuinzaal De Nicolaïkerk Nicolaaskerkhof 10 Nicolaasdwarsstraat 14 Nicolaaskerkhof 8 3512 XC Utrecht 3512 XH Utrecht 3512 XC Utrecht Bereikbaarheid: Per auto

Nadere informatie

Route.nl - Meer dan 1900 gratis fietsroutes

Route.nl - Meer dan 1900 gratis fietsroutes Route.nl - Meer dan 1900 gratis fietsroutes 1 van 7 Nederland Zuid-Holland Bodegraven-Reeuwijk 900m 35.7 (ongeveer 2:04 u.) Fietsroute 115186 2015 Falkplan BV 2 van 7 Nederland Zuid-Holland Bodegraven-Reeuwijk

Nadere informatie

Auto- en motorroute. Gemeente Roermond. Midden-Limburg. Overzichtskaart. Route informatie. Lengte: 39 km

Auto- en motorroute. Gemeente Roermond. Midden-Limburg. Overzichtskaart. Route informatie. Lengte: 39 km Gemeente Roermond Overzichtskaart Route informatie Lengte: 39 km Deze route brengt je door de gemeente Roermond en alle kerkdorpen van de gemeente Roermond. Je ontdekt tijdens de route waarom Roermond

Nadere informatie

Route Kato Gouves Agios Nicolaos Dorpjes Hersonissos, Milatos grot, Neapoli, Ag.Nicolaos

Route Kato Gouves Agios Nicolaos Dorpjes Hersonissos, Milatos grot, Neapoli, Ag.Nicolaos Route Kato Gouves Agios Nicolaos Dorpjes Hersonissos, Milatos grot, Neapoli, Ag.Nicolaos Daar waar het symbool aangegeven staat, kunt u luisteren naar een RAGIF = Routaki Audio Guide Info File. Deze zijn

Nadere informatie

Hoekstra & van Eck. Huizen van. Dakkapel met uitzicht. Rand van het dorp. Hoekligging. Besloten tuin. Extra werkhoek

Hoekstra & van Eck. Huizen van. Dakkapel met uitzicht. Rand van het dorp. Hoekligging. Besloten tuin. Extra werkhoek Huizen van Hoekstra & van Eck Heems Weer 5, 1151 ES Broek In Waterland Rand van het dorp Hoekligging Besloten tuin Dakkapel met uitzicht Extra werkhoek H11 Kenmerken Soort Type Kamers Woonoppervlakte Perceeloppervlakte

Nadere informatie

Etappe 18 Van Camminghaweg 38 (Arum) Van Osingaweg 43 (Schettens) 6.1 km. A Start Tinq, vervolg looprichting lopers naam blijft Van Cammingaweg

Etappe 18 Van Camminghaweg 38 (Arum) Van Osingaweg 43 (Schettens) 6.1 km. A Start Tinq, vervolg looprichting lopers naam blijft Van Cammingaweg Etappe 18 Van Camminghaweg 38 (Arum) Van Osingaweg 43 (Schettens) 6.1 km A Start Tinq, vervolg looprichting lopers naam blijft Van Cammingaweg B Blijf rechtdoor lopen (met de bocht mee naar links) naam

Nadere informatie

Routebeschrijving naar Museum Broeker Veiling

Routebeschrijving naar Museum Broeker Veiling Routebeschrijving naar Museum Broeker Veiling Houdt u voor uw navigatiesysteem aan: Doofpot, Broek op Langedijk Komende vanuit de richting Den Haag Haarlem via A9 Komende vanaf de A9 richting Alkmaar bij

Nadere informatie

AUTOPUZZELTOCHT. Waterland en West-Friesland

AUTOPUZZELTOCHT. Waterland en West-Friesland AUTOPUZZELTOCHT Waterland en West-Friesland Marken - Monnickendam - Volendam - Edam - Hoorn - Enkhuizen - Medemblik - De Rijp - Purmerend - Zaanse Schans - Schellingwoude - Durgerdam - Broek in Waterland

Nadere informatie

daarachter een voormalige school in Amsterdamse School stijl. De Zwarteweg blijven volgen die na een kruispunt Louise Henriettestraat heet.

daarachter een voormalige school in Amsterdamse School stijl. De Zwarteweg blijven volgen die na een kruispunt Louise Henriettestraat heet. Routebeschrijving wandeling Amsterdamse School in stad Groningen (11 km) Copyright: Hans Farjon, 2016 Graag terugmelding bij onvolkomenheden in beschrijving via www.hansfarjon.nl Start: Groningen, stationsplein

Nadere informatie

Per auto (Centraal Museum, Nicolaaskerkhof, Utrecht) Naast het Centraal Museum is een beperkte mogelijkheid tot (betaald) parkeren.

Per auto (Centraal Museum, Nicolaaskerkhof, Utrecht) Naast het Centraal Museum is een beperkte mogelijkheid tot (betaald) parkeren. Bereikbaarheid Adresgegevens Centraal Museum Nicolaaskerkhof 10 3512 XC Utrecht De Tuinzaal Nicolaasdwarsstraat 14 3512 XH Utrecht De Nicolaïkerk Nicolaaskerkhof 8 3512 XC Utrecht Per auto (Centraal Museum,

Nadere informatie

Vind de mooiste fietsroutes op www.route.nl. Fietsroute 121570 Badhoevedorp, Spaarndam en Haarlem

Vind de mooiste fietsroutes op www.route.nl. Fietsroute 121570 Badhoevedorp, Spaarndam en Haarlem Fietsroute 121570 Badhoevedorp, Spaarndam en Haarlem Praktische informatie Dichtstbijzijnde parkeerplaats winkelpolder De Ronde Venen Dichtstbijzijnde parkeerplaats vanaf eindpunt winkelpolder De Ronde

Nadere informatie

Haarlemmermeer fortenfietsroute

Haarlemmermeer fortenfietsroute Haarlemmermeer fortenfietsroute Fietsen langs de Stelling van Amsterdam Bezienswaardigheden Forten Fietsknooppunt Fietsknooppunten op deze route 63 94 91 65 64 59 55 54 53 88 55 58 pagina 1 / 9 Omschrijving

Nadere informatie

Veluwe route 19 April 2015

Veluwe route 19 April 2015 Veluwe route 19 April 2015 Een toerrit langs bezienswaardigheden op de Veluwe We starten bij Restaurant De Hof Arnhemseweg 3 Renswoude 0318-571213 www,dehof.nl de start en finish zijn op het zelfde adres:

Nadere informatie

Onze dynamische kust: samenwerken aan risico management en betrokkenheid. Reisinformatie

Onze dynamische kust: samenwerken aan risico management en betrokkenheid. Reisinformatie Onze dynamische kust: samenwerken aan risico management en betrokkenheid Reisinformatie Per auto: routebeschrijving naar Vanuit Dover (haven): Volg de borden voor de A2 vanaf de haventerminal Volg de A2

Nadere informatie

Speurroute Oude beroepen Apeldoorn 1900

Speurroute Oude beroepen Apeldoorn 1900 Speurroute Oude beroepen Apeldoorn 1900 Routebeschrijving en tips voor de begeleider Benodigdheden: - speurboekje voor elk kind - potlood voor elk kind - route en beschrijving voor de begeleider START

Nadere informatie

Een Puzzeltocht voor de kinderen van Uitgeest en omstreken

Een Puzzeltocht voor de kinderen van Uitgeest en omstreken Een Puzzeltocht voor de kinderen van Uitgeest en omstreken In Een Rondje Uitgeest, zijn enkele rijksmonumenten en bijzondere panden van Uitgeest opgenomen en is een selectie gemaakt van gevelstenen en

Nadere informatie

Omschrijving. Bezienswaardigheden. Activiteiten in deze route. Beeldenroute in Hoorn / wandelroute (5 km) Het Huis Verloren Het Huis Verloren

Omschrijving. Bezienswaardigheden. Activiteiten in deze route. Beeldenroute in Hoorn / wandelroute (5 km) Het Huis Verloren Het Huis Verloren Omschrijving Langs de kust van Hoorn staan zo n dertig beelden van verschillende Nederlandse kunstenaars/beeldhouwers. De wandeling langs de beelden start bij schouwburg Het Park en eindigt bij de oostelijke

Nadere informatie

B1 Hoofddorp pagina 1

B1 Hoofddorp pagina 1 B1 Hoofddorp pagina 1 Inhoud 1. Inleiding 2. Geschiedenis 3. Ontwikkeling 4. Bezienswaardigheden 1. Inleiding Hoofddorp is een stad in de provincie Noord-Holland en de hoofdplaats van de gemeente Haarlemmermeer.

Nadere informatie

Beste PeugeotCCclubleden

Beste PeugeotCCclubleden PeugeotCCclub Nederland Beste PeugeotCCclubleden Allereerst willen wij, het bestuur van de PeugeotCCclub Nederland, iedereen van harte welkom heten op onze Najaarsmeeting alias Bruggenrit. Het is de bedoeling

Nadere informatie

Haarlemmermeer fortenfietsroute

Haarlemmermeer fortenfietsroute Haarlemmermeer fortenfietsroute Fietsen langs de Stelling van Amsterdam Bezienswaardigheden Forten Molens Fietsknooppunt Fietsknooppunten op deze route 63 94 91 65 64 59 55 54 53 88 55 58 pagina 1 / 11

Nadere informatie

Route beschrijving 1 naar de eendenkooi Maaspoort. Vanaf afslag 20 Rosmalen van de snelweg A2. Parkeren.

Route beschrijving 1 naar de eendenkooi Maaspoort. Vanaf afslag 20 Rosmalen van de snelweg A2. Parkeren. Route beschrijving 1 naar de eendenkooi Maaspoort. Vanaf afslag 20 Rosmalen van de snelweg A2. Rij over de Bruistensingel richting s-hertogenbosch Rij langs het Shell benzinestation. (volg het bord Avonturenland).

Nadere informatie

Kies het goede verkeersbord

Kies het goede verkeersbord Kies het goede verkeersbord Opgaven Aangeboden door: Oefeningen voor het schoolverkeersexamen Kies het goede verkeersbord Toelichting In dit document treft u elf printbare pagina s aan, elk met 6 verkeersborden

Nadere informatie

2Westerweegh. Volop genieten van wonen

2Westerweegh. Volop genieten van wonen 2Westerweegh Volop genieten van wonen Inhoud 3Westerweegh Over Westerweegh... Pag 4 Wonen in Westzaan... Pag 6 Vertrouwd gevoel in modern jasje... Pag 8 Waterrijke en groene locatie... Pag 10 Situatie...

Nadere informatie

Gedichten langs de Geul- route GULPEN-WITTEM

Gedichten langs de Geul- route GULPEN-WITTEM Gedichten langs de Geul- route GULPEN-WITTEM STROOMAFWAARTS De afstand van zuil 1 (Cottessen) tot zuil 14 (Stokhem) is circa 14 km. De gedichtenroute in de Gemeente Gulpen-Wittem begint bij de Heimansgroeve:

Nadere informatie

Met de trein naar Hilversum en met de (OV-)fiets naar het Autisme Expertisecentrum.

Met de trein naar Hilversum en met de (OV-)fiets naar het Autisme Expertisecentrum. Met de trein naar Hilversum en met de (OV-)fiets naar het Autisme Expertisecentrum. Van tevoren: Vanaf station Hilversum is het nog ongeveer 20 tot 25 minuten fietsen. Mocht u het niet kunnen vinden, bel

Nadere informatie

Luistertocht St. Vith-Amel. Wegbeschrijving

Luistertocht St. Vith-Amel. Wegbeschrijving Luistertocht St. Vith-Amel Dappere bevolking, blauwe steen en goudkoorts Wegbeschrijving Start: Tourist Info St. Vith, Hauptstr. 43 (zijingang van het stadhuis). De tocht start met een wandeling door St.

Nadere informatie

Monumenten fietsroute Nijbroek

Monumenten fietsroute Nijbroek Monumenten fietsroute Nijbroek Ter gelegenheid van de Open Monumentendag op 12 september 2015 is voor de Nijbroekse polder een speciale fietsroute samengesteld die u langs tal van rijks- en gemeentelijke

Nadere informatie

Driehuizen. Beeldkwaliteitsplan Schermer 26 augustus 2005. concept en inhoud: la4sale - Amsterdam

Driehuizen. Beeldkwaliteitsplan Schermer 26 augustus 2005. concept en inhoud: la4sale - Amsterdam Driehuizen Beeldkwaliteitsplan Schermer 26 augustus 2005 concept en inhoud: la4sale - Amsterdam romantische hollandse parel Driehuizerweg prachtig kappenspel achter de Schermerringvaart bebouwing dicht

Nadere informatie

ADVIES FIETSROUTE HENGSTDIJK - HULST

ADVIES FIETSROUTE HENGSTDIJK - HULST ADVIES FIETSROUTE HENGSTDIJK - HULST ADVIES FIETSROUTE HENGSTDIJK HULST Vertrek: voor de school. Fiets richting Vogelwaarde via de Hengstdijkse Kerkstraat. Let op: fiets achter elkaar, want er is hier

Nadere informatie

27-12-2013 Wandelroute Twente Hezingen. www.wandelwiki.be

27-12-2013 Wandelroute Twente Hezingen. www.wandelwiki.be 27-12-2013 Wandelroute Twente Hezingen Galgenberg en Paardenslenkte. We maken een prachtige wandeling in het buitengewoon stille en glooiende grensgebied van Nederland en Duitsland ten noorden van Ootmarsum.

Nadere informatie

Wandeling in de bossen bij Wolfheze (15 km)

Wandeling in de bossen bij Wolfheze (15 km) Wandeling in de bossen bij Wolfheze (15 km) Afstand 15 km Startpunt Bilderberg Hotel Wolfheze, Wolfhezerweg 17 Wolfheze Wolfheze ligt op de Veluwe en dat staat garant voor mooie oude bossen. Deze wandeling

Nadere informatie

Wandeling 1 Afstand : 15 km Percentage verhard-onverhard 15% - 85%

Wandeling 1 Afstand : 15 km Percentage verhard-onverhard 15% - 85% Trage Tocht Voorstonden Wandeling 1 Afstand : 15 km Percentage verhard-onverhard 15% - 85% Duur : 4 uur Toegankelijkheid : Graspad langs de Oekense beek kan op sommige stukken begroeidzijn of flink nat

Nadere informatie

Route.nl - Meer dan 1900 gratis fietsroutes

Route.nl - Meer dan 1900 gratis fietsroutes 1 van 6 Nederland Noord-Holland Wijdemeren 47.8 (ongeveer 2:46 u.) Fietsroute 181403 1km 2015 Falkplan BV 2 van 6 Nederland Noord-Holland Wijdemeren 47.8 (ongeveer 2:46 u.) Fietsroute 181403 Falk-VVV fietskaarten,

Nadere informatie

Routebeschrijving Tweedaagse wandeling van Maastricht naar Luik (43km)

Routebeschrijving Tweedaagse wandeling van Maastricht naar Luik (43km) Copyright: Hans Farjon & Bert Stok, 2011 Graag terugmelding bij onvolkomenheden in beschrijving: hans.farjon@planet.nl Routebeschrijving Tweedaagse wandeling van Maastricht naar Luik (43km) Start: Maastricht

Nadere informatie

Mede Mogelijk gemaakt door: Regionaal Historisch Centrum Limburg. Les 6: Speurtocht door Maastricht

Mede Mogelijk gemaakt door: Regionaal Historisch Centrum Limburg. Les 6: Speurtocht door Maastricht Mede Mogelijk gemaakt door: Regionaal Historisch Centrum Limburg Les 6: Speurtocht door Maastricht Les 6:Speurtocht door Maastricht Opdrachten Deze speurtocht is speciaal voor jullie uitgezet. Ze voert

Nadere informatie

Kies het goede verkeersbord

Kies het goede verkeersbord Kies het goede verkeersbord Antwoorden Aangeboden door: Oefeningen voor het schoolverkeersexamen Kies het goede verkeersbord Toelichting antwoorden In dit document treft u elf printbare pagina s aan, elk

Nadere informatie

Route.nl - Meer dan 1900 gratis fietsroutes

Route.nl - Meer dan 1900 gratis fietsroutes 1 van 7 Nederland Noord-Brabant Eindhoven 58.4 (ongeveer 3:25 u.) Fietsroute 137864 1km 2015 Falkplan BV 2 van 7 Nederland Noord-Brabant Eindhoven 58.4 (ongeveer 3:25 u.) Fietsroute 137864 Falk-VVV fietskaarten,

Nadere informatie

Verplaatst herbouwen stolp Mijzerweg 1a Beemster. Planbeoordeling ruimtelijke kwaliteit

Verplaatst herbouwen stolp Mijzerweg 1a Beemster. Planbeoordeling ruimtelijke kwaliteit Verplaatst herbouwen stolp Mijzerweg 1a Beemster Planbeoordeling ruimtelijke kwaliteit 1 INLEIDING... 3 1.1 algemeen... 3 1.2 instrumentarium... 3 2 ANALYSE... 4 2.1 uitgangspunten van beleid... 4 2.2

Nadere informatie

Route 6: Waldhistorischer Lehrpfad (2 de rode route)

Route 6: Waldhistorischer Lehrpfad (2 de rode route) Route 6: Waldhistorischer Lehrpfad (2 de rode route) Lengte van de wandeling: Hoogte verval: Korte omschrijving: Aanvullende informatie: Soort wandelroute: 4,6 km.(± 1,5 uur) 78 meter (laagste punt is

Nadere informatie

AUTOPUZZELTOCHT. Waterland en West-Friesland

AUTOPUZZELTOCHT. Waterland en West-Friesland AUTOPUZZELTOCHT Waterland en West-Friesland Marken - Monnickendam - Volendam - Edam - Hoorn - Enkhuizen - Medemblik - De Rijp - Purmerend - Zaanse Schans - Schellingwoude - Durgerdam - Broek in Waterland

Nadere informatie

Heemskerk - Lopen langs linies

Heemskerk - Lopen langs linies Heemskerk - Lopen langs linies Auteurs: Rutger Burgers en Rob Wolfs Wijkermeerpolder en Fort Veldhuis Het tochtje rondom de Wijkermeerpolder is er een van bijzondere contrasten. De Stelling van Amsterdam

Nadere informatie

Routebeschrijving. U rijdt naar Den Haag Rijksweg A12 helemaal uitrijden tot het einde (bij de verkeerslichten).

Routebeschrijving. U rijdt naar Den Haag Rijksweg A12 helemaal uitrijden tot het einde (bij de verkeerslichten). Naar Rietdijk B.V. Noordeinde 41 2514 GC Den Haag Routebeschrijving 070-3647957 06-20479585 info@rietdijk-veilingen.nl www.rietdijk-veilingen.nl U rijdt naar Den Haag Rijksweg A12 helemaal uitrijden tot

Nadere informatie

VERKEERSBEGRIPPEN. bij Verkeersexamen 2011. Overzicht van verkeersbegrippen, die belangrijk zijn voor kinderen. verkeersbegrip uitleg

VERKEERSBEGRIPPEN. bij Verkeersexamen 2011. Overzicht van verkeersbegrippen, die belangrijk zijn voor kinderen. verkeersbegrip uitleg VERKEERSBEGRIPPEN bij Verkeersexamen 2011 Overzicht van verkeersbegrippen, die belangrijk zijn voor kinderen. bestuurder Je bent bestuurder: - als je fietst - als je paardrijdt of loopt met je paard aan

Nadere informatie

De snelste route naar ons kantoor in Eindhoven

De snelste route naar ons kantoor in Eindhoven De snelste route naar ons kantoor in Eindhoven Vanuit het noordwesten (A2 s-hertogenbosch): Houd vanuit de A2 afslag Eindhoven Centrum / Nijmegen aan. Volg de lange, scherpe bocht naar links en volg deze

Nadere informatie

Luistertocht Burg-Reuland. Wegbeschrijving

Luistertocht Burg-Reuland. Wegbeschrijving Luistertocht Burg-Reuland Burchtlieden uit Reuland, Eifel-gotiek en snelle postkoetsen Wegbeschrijving Start: Tourist Info Reuland-Ouren, Kulturhaus, Dorf 135 in Burg- Reuland (vroeger Dorf 106 a). Parkeermogelijkheden

Nadere informatie

Aanbieding: Kantoorruimte

Aanbieding: Kantoorruimte Aanbieding: Kantoorruimte Maelsonstraat 28 begane grond te Hoorn Keurige kantoorunit ter grootte van circa 315 m 2 gesitueerd in markant kantoorgebouw direct bij uitvalswegen, groot openbaar parkeerterrein

Nadere informatie

Rijroute naar de Johannes de Doper / Verrijzenis des Herenkerk in Wageningen plus de dichtstbijzijnde parkeermogelijkheden

Rijroute naar de Johannes de Doper / Verrijzenis des Herenkerk in Wageningen plus de dichtstbijzijnde parkeermogelijkheden Rijroute naar de Johannes de Doper / Verrijzenis des Herenkerk in Wageningen plus de dichtstbijzijnde parkeermogelijkheden 1 Vanaf A12: richting Wageningen {Dr. W. Dreeslaan / Mansholtlaan (N 781)} na

Nadere informatie

Beste PeugeotCCclubleden

Beste PeugeotCCclubleden PeugeotCCclub Nederland Beste PeugeotCCclubleden Allereerst willen wij, het bestuur van de PeugeotCCclub Nederland, iedereen van harte welkom heten op onze Bloesemmeeting. Het is de bedoeling dat wij vandaag

Nadere informatie

OMGEVINGSONDERWIJS Roosendaal

OMGEVINGSONDERWIJS Roosendaal OMGEVINGSONDERWIJS Roosendaal Dit werkboekje is van: Klas:. We starten het omgevingspad bij de Polar Bear. De Polar Bear is het eerste oorlogsmonument van Roosendaal. Het monument is geplaatst ter herinnering

Nadere informatie

Routebeschrijving NWO Utrecht

Routebeschrijving NWO Utrecht Routebeschrijving NWO Utrecht NWO Utrecht Van Vollenhovenlaan 659 3527 JP Utrecht Telefoon (030) 600 12 11 Fax (030) 601 44 06 Website: www.nwo-i.nl E-mail: info-nwoi@nwo.nl Algemeen Het kantoor van NWO

Nadere informatie

Omschrijving. Bezienswaardigheden. Activiteiten in deze route. Beeldenroute in Hoorn / wandelroute (5 km)

Omschrijving. Bezienswaardigheden. Activiteiten in deze route. Beeldenroute in Hoorn / wandelroute (5 km) Omschrijving Langs de kust van Hoorn staan zo n dertig beelden van verschillende Nederlandse kunstenaars/beeldhouwers. De wandeling langs de beelden start bij schouwburg Het Park en eindigt bij de oostelijke

Nadere informatie

Tenzij anders aangegeven staan alle aanwijzingen RECHTS van de weg.

Tenzij anders aangegeven staan alle aanwijzingen RECHTS van de weg. Goedemorgen familie, Welkom bij de 1 ste de Jong familiedag! We hebben geprobeerd een puzzeltocht te organiseren die voor iedereen interessant en boeiend is. De afstanden die in de auto afgelegd moeten

Nadere informatie

Rijke Stinkerd. Route. Welkom! Pas op drempels en flitsers! in Wassenaar, Leiden en Noordwijk. Wat gaan we zien:

Rijke Stinkerd. Route. Welkom! Pas op drempels en flitsers! in Wassenaar, Leiden en Noordwijk. Wat gaan we zien: Rijke Stinkerd Route Welkom! in Wassenaar, Leiden en Noordwijk. Pas op drempels en flitsers! Wat gaan we zien: De overdreven grote huizen van Wassenaar De mooiste gracht van Leiden, het Rapenburg Een mooie

Nadere informatie

V.M.F. TOER 04-05 JULI RIEME

V.M.F. TOER 04-05 JULI RIEME V.M.F. TOER 04-05 JULI RIEME Café/zaal Forty-Eight, Kanaalstraat 84 9940 Ertvelde-Rieme 10 - VMF leden 7.5 - deelname rit drink Later op prijsuitedling VMF in maart van het volgend jaar (geboduurde badge

Nadere informatie

Parkhotel Den Haag. Hotel toegankelijkheidsinformatie

Parkhotel Den Haag. Hotel toegankelijkheidsinformatie Parkhotel Den Haag Hotel toegankelijkheidsinformatie Hartelijk voor uw interesse in het Parkhotel Den Haag. In dit document vind u informatie voor het organiseren van uw verblijf/bezoek. Parkhotel Den

Nadere informatie