!!De voorgeschiedenis van de Zaanse popmuziek: muziekscholen, accordeonbands, duo's, trio's, gitaar

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "!!De voorgeschiedenis van de Zaanse popmuziek: muziekscholen, accordeonbands, duo's, trio's, gitaar"

Transcriptie

1 !!De voorgeschiedenis van de Zaanse popmuziek: muziekscholen, accordeonbands, duo's, trio's, gitaar Wie kan nog meer vertellen over de Zaanse muziekjaren in de jaren veertig en vijftig vlak voor de 'rock and roll' explosie waarna door muzikanten massaal gekozen werd voor de (elektrische)gitaar i.p.v. de accordeon, blokfluit etc.. Was de film 'Rock around the clock' in september 1956 (in de Victoria (nu City) bioscoop in Amsterdam - zie foto hiernaast) de aanleiding voor de doorbraak van de rock and roll naar het grote publiek in Nederland? Werd de film ook in de Zaanstreek gedraaid? In sommige steden was de film verboden of werd deze afgedraaid zonder geluid om 'relletjes' te voorkomen! Co Rol (Krommenie):,,Of de film 'Rock around the clock' ook in de Zaanstreek heeft gedraaid? Dat weet ik wel zeker. In de Krommenieër bioscoop Centraal was ik er als 12-jarige getuige van dat vóór in de zaal door een stelletje vetkuiven hevig geswingd werd. Eigenaar Klaas Bloemraad, de man met de stem als een rasp, maande de meute tot kalmte, maar dat lukte van geen kant. Het was en bleef zeer rumoering. Ik ben er sindsdien van overtuigd dat die film superbelangrijk was voor het ontstaan van zelfbewustzijn bij jongeren''. En werd er al RnR gedraaid in havenkroegen in Zaandam of op de radio (en dan met name Elvis Presley en Little Richard). In de VS brak de RnR in 1956 door na het TV-optreden van Elvis Presley in de Ed Sullivan Show. De RnR was een 'ondergrondse stroming'. Volgens de gezaghebbende media (radio, TV en de bladen) was Nederland was nog niet rijp voor deze heftige muziekstroming. Op de muziekscholen, in danszalen en in de media was de veilige, geborgen Nederlandse 'truttigheid' (teenagermuziek) nog volop actief. 'Daar konden wel eens kindertjes van koomen'. Dat duurde nog voort tot de zomer van De Rolling Stones traden op in het Kurhaus. De Beatles in Blokker met de rondvaart in Amsterdam. Daarna ging Nederland volledig plat voor de beatmuziek... Onderstaande afbeeldingen laten onder andere twee grammofoonplaten uit de jaren vijftig/ zestig zien van de accordeonband 'De Zaankanters'. Van de formatie werd in 1957 één single uitgebracht door Phonogram en in 1961 werden twee singles uitgebracht via de Duitse platenmaatschappij Polydor. De Zaankanters

2 Marinus Vermooten (boek 'Leve de zwarte schijf'):,,kort na de bevrijding formeerde Ger Vreeling The Rhythm Boys, die veelvuldig tijdens kermissen in Noord-Holland optraden. The Rhythm Boys gingen over in het zeskoppige De Zaankanters. In de jaren vijftig bestond dit orkestje uit Rein van Zanen (trompet), Jan de Boer (saxofoon), Gerrit de Boer (slagwerk), Ger Vreeling (accordeon), Jan Korvers (piano) en Gerrit de Zwijger (accordeon). Zie ook foto hierboven met tweede van links Gerrit de Boer, derde van links Ger Vreeling en op de piano zittend Jan de Boer. In augustus 1957 namen De Zaankanters in sappig dialect 'Saitje Saitje/ Veldbouquet op. Hierop zijn zanger Jan de Boer en de accordeonisten Wim Jagtman en Ger Vreeling te horen. Dit ensemble, onder leiding van Vreeling, speelde op dansavonden, bruiloften en partijen en werd ontdekt door manager Kees Manders. De muziek klonk hem goed in de oren wat resulteerde in een opname met muziek en zang van De Zaankanters. Van de plaat werden direct honderden besteld, nog voor men de opname had gehoord. Tijdens een sterrenshow in het Concertgebouw in Amsterdam maakten de bezoekers kennis met De Zaankanters. Het waren drukke tijden want later op de avond moesten Ger Vreeling en zijn mannen nog optreden in Den Haag.

3 De samenstelling van De Zaankanters, later bekend onder de naam De Vrolijke Zaankanters, onderging diverse wijzigingen. Buiten Vreeling en Jagtman maakten Peter Schoute, Jan Keijzer en bassist Henk van Helvoirt er deel van uit. In deze samenstelling bracht Polydor twee singles van de groep uit. Hierop staan liedjes voor gezellige avonden: 'Caprice Espagnol/ Der student geht vorbei en Slavenkoor/ De vrolijke molenaar. Een andere groep in de jaren vijftig was 'De Zaanse Zangers' die Nederlandstalige liedjes bracht in de traditie van Louis Davids. Van deze formatie werd in 1956 een single uitgebracht door Columbia Records. De Zaanse zangers zongen in 1956 voor Columbia met het Frans Poptie Orkest 'Zoen me nog een keer' en het streekliedje 'Liedje van de Zaan. Zanger/ dirigent Joshua Prins van Maasdam:,,Geschreven door mijn opa Wim Theewis!! Ook op plaat gezet door de Zaanse zusjes, het Kapiteinskoor en door mezelf. De Zaanse zangers is vrijwel zeker een groep bestaande uit Wim Theewis, Dirk Siekerman en Corry Molenaar later bekend geworden als het Biko Cabaret.'' Onderstaande foto: Accordeonband The Yellow Stars begin jaren zestig gefotografeerd in Westzaan met drummer Rein Vreeling (Wormerveer). Rein zat tegelijkertijd in THE BABY ROCKERS ( ) en drumde later ( ) bij THE COOPERS.

4 Foto boven: The Yellow Stars met v.l.n.r. Wim Kruithof, Rein Vreeling, Joke Blom en Harrie Brasser Accordeonist Wim Rijkhoff was in de jaren vijftig een bekende entertainer in de Zaanstreek. Hij trad onder andere op tijdens feestavonden en dansavonden in het Witte Huisje in Krommenie. Hij speelde jarenlang voor volle zalen en bracht bekende deuntjes, jazzcovers en levensliederen. Rijkhoff bracht in de jaren negentig nog een nieuwe (live)cd uit De basis voor de Ricardo's (o.l.v. Luuk Rijks met ook accordeonist Jan Eshuijs en bassiste Gré Eshuijs in de gelederen) werd al in 1933 gelegd en het Waterland-Zaanse orkest kreeg na een paar naams veranderingen de nog steeds bestaande naam de Ricardo's. Tot aan 1952 was het orkest in Nederland mateloos populair. De Ricardo's trad ook op in het buitenland. Hotel Kons in de stad Luxemburg heeft eens in een folder doen weten: La Brasserie Kons presente actuellement Le Sensationnel Orchestre Hollandais De Ricardo's avec ses 9 solistes. In het blad De Artiestenbeurs stond:,het is waarlijk niet dikwijls voorgekomen, dat een orkest, een accordeonorkest nog wel, dat in de Zaanstreek is gevestigd, zich kan beroemen op internationale bekendheid.' Door veranderende smaak van het publiek nam diezelfde populariteit echter snel af en men stopte. Foto links: Het orkest stond onder leiding van Luuk Rijks, die links staat. Verder staan er Jan Eshuys, Will Bley en Willy Bent, die voor de zang zorgden, Gerrit van Sante, Jan Botterweg en Ger de Groot. Zittend: Wim van Zaane en Andre Goossens. Toen echter Gerrit van Sante, die vanaf het begin accordeonist was bij de Ricardo's, in 1985 zijn 40-jarige huwelijk vierde op het idee kwam om de rest van het orkest bijeen te brengen, het feest werd geweldig en de Ricardo's bleven bijeen. Het nieuws verspreidde zich snel en net zo snel ontstond er vraag om een aantal nummers op plaat uit te brengen. En in 1986 werd, na zoveel jaren van succes in de jaren 40 en 50, de eerste LP uitgebracht. Het repertoire echter is nog hetzelfde als in die beginjaren en het publiek smulde ervan.

5 In 1988 verscheen de tweede LP en de Ricardo's denken nog niet aan een afscheidstournee. En dit tot groot genoegen van de groeiende schare vrienden van dit orkest, dat een vergelijking met de Ramblers zeker kon doorstaan. Eind jaren negentig viel het doek met een afscheidsoptreden in een Zaans bejaardenhuis. Andere Zaanse accordeon-, mondharmonica- gitaar-, pianogroepen waren onder andere de Con Brios (Krommenie), Het Kajoca Trio (Krommenie), De Adlers (Koog aan de Zaan), A.B. Sisters (Zaandam), Jo-Jo Duo (Zaandijk), Typhoon-Stars (Wormerveer). De Zaanse muziekscholen en muziekzaken waren broedplaatsen van nieuw Zaans talent en er werden daar vaak 'teenagergroepjes, kinderbands, duo's, trio's etc. gevormd. Zaandam had muziekscholen Rien Waerts en Eshuijs. In Wormerveer bestond de muziekschool Bella Musica van Ger Vreeling en Krommenie had Muziekzaak/ gitaarleraar Ted Heijne. De Heer J. Waerts uit Zaandam was een groot orgelliefhebber en was samen met zijn zoon M. Waerts eigenaar van het beroemde draaiorgel 'Grote Gavioli'. In 1963 kochten Warts & zn een elektrisch aangedreven orgel - de 'Music Automatique' (gebouwd door orgelliefhebber G.J. Razenberg uit Middelharnas) - wat zij op een wagentje monteerden achter een personenauto. Via de motor in de auto kon het orgel worden afgespeeld tijdens openluchtfeesten en bals/ bruiloften in grote zalen. Zie verder ook (BANDS ) : THE SINGING DUTCH BOYS, THE NIJO'S, THE WILOS, THE ELLESCOS, THE HUMICOS, THE TRAVELLING SINGERS, THE ESPRESSOS, ZAANLANDS DUO AN EN JAN, THE BLUE STRINGS, THE ANDO'S, TONNY EN Z'N TRIO. Behalve populaire jazzcombo's, gitaargroepjes em accordeonorkesten bestonden er ook cabaretgezelschappen die populaire liedjes en eigen repertoire brachten. Zoals de geboren en getogen Zaanse zangeres Uut Hulsing: Zij was vlak na de oorlog actief was in een duo (zang en gitaar) met echtgenoor en componist Ber Hulsing. Beiden waren ook actief binnen het politiek cabaret GG ('t gaat goed).

6 Uut Hulsing is geboren Zaanse. Ber kwam vanuit zijn geboorteplaats Enkhuizen naar de Zaanstreek. Beiden waren actief in het verzet. Vanuit het verzet, de CPN en De Waarheid ontstond de politieke cabaretgroep GG Cabaret die door acteur Jan Musch werd opgezet. artikel over het duo van Paul Arnoldussen Link naar You tube filmpje: Ber en Uut Hulsing - Van jou heb ik niets meer gehoord Richard Eichenberger:,,Het was voor mij een ontroerende verrassing dit liedje eindelijk weer eens te horen. Ik heb als jonge jongen Uut eind jaren vijftig een paar keer als invaller-gitarist begeleid met o.a.precies dit liedje. Dat was op partijavonden ergens in de veenkolonieën bij Stadskanaal. Ber en Uut hadden een zoon, Frank, die een van mijn beste vrienden was en ik was kind aan huis bij deze zeer kunstzinnige familie. Van Ber heb ik veel geleerd, niet alleen muziek maar ook veel over (Franse) avant-garde schilderkunst en dito literatuur. Wat ik nooit zal vergeten is hoe deze mensen door de meesten met de nek werden aangekeken, niet alleen omdat zij communist waren en dus fout maar vooral omdat zij in de oorlog verzetsmensen waren geweest en dus goed. Dat juist die gehate communisten met hun verzet het voortouw hadden genomen (samen met de gereformeerden overigens), dat zat de mensen niet lekker.'' Muziek: 7" EP 'Spaans rood/ De Werkster' (pegafoon label) Spaans rood

7 Type Jaar van uitgave Label EP 1964 (?) Pegafoon PE-103 A NL A - Spaans rood/ De werkster B - Die hebben het geld/ Alleen een woning Verzamelalbum Nederlands Cabaret I (1970) Nederlands Cabaret Album I Type Jaar van uitgave Label Verzamel 2LP 1970 Philips NL

8 Met het nummer: Van jou heb ik niets meer gehoord Met dank aan Erik Schaap: website Erik Schaap

Baby Rockers, The. Bezetting René Waerts. Albert Loth. George Loth. Jan Rencken. Rein Vreeling. gitaar. gitaar. gitaar.

Baby Rockers, The. Bezetting René Waerts. Albert Loth. George Loth. Jan Rencken. Rein Vreeling. gitaar. gitaar. gitaar. Baby Rockers, The Bezetting 1961-1964 René Waerts Albert Loth George Loth Jan Rencken Rein Vreeling bas/zang drums Foto (Bob Fleumer): The Baby Rockers in 1962 voor het havengebouw in Zaandam met v.l.n.r.

Nadere informatie

Roemer, De - Krommenie

Roemer, De - Krommenie Roemer, De - Krommenie Bekende popzaal c.q. 'dancing' in Krommenie waren talloze Zaanse bands hebben opgetreden in de jaren zestig en zeventig. Met name in de jaren zestig was de zaal een begrip in de

Nadere informatie

Tuesday Blue (Express), The

Tuesday Blue (Express), The Tuesday Blue (Express), The website hyves Tuesday Blue Expres YouTube clip TBE-We belong together Miss froggy Fame and fortune Long blond hair Sweet baby doll Baby sittin' boogie (TV Duitsland) Young and

Nadere informatie

Bright Stars, The. Bezetting 1962-1963. Greetje (Gré) Sikkes. Hennie Huisman. Chris Fronik. Frank van den Eeckhout. Roy van den Eeckhout

Bright Stars, The. Bezetting 1962-1963. Greetje (Gré) Sikkes. Hennie Huisman. Chris Fronik. Frank van den Eeckhout. Roy van den Eeckhout Bright Stars, The Bezetting 1962-1963 Greetje (Gré) Sikkes Hennie Huisman Chris Fronik Frank van den Eeckhout Roy van den Eeckhout Ferry van den Eeckhout solo bas drums Foto rechts: THE BRIGHT STARS in

Nadere informatie

Drieluyck/ Drieluik, Het - Zaandam

Drieluyck/ Drieluik, Het - Zaandam Drieluyck/ Drieluik, Het - Zaandam website HYVES HET DRIELUIK Alternatief jongerencentrum, opgezet door vrijwilligers in 1964 in buurthuis De Brug (in de Paaskerk in Zaandam). Eind jaren zestig was het

Nadere informatie

Bards, De. Bezetting Henk Zijlstra. Co Ackema. Kees Klerk. contrabas/gitaar/ zang. gitaar/ukelele/zang. wasbord/percussie/zang.

Bards, De. Bezetting Henk Zijlstra. Co Ackema. Kees Klerk. contrabas/gitaar/ zang. gitaar/ukelele/zang. wasbord/percussie/zang. Bards, De Bezetting 1967-1970 Henk Zijlstra Co Ackema Kees Klerk contrabas/gitaar/ zang gitaar/ukelele/zang wasbord/percussie/zang Biografie Zaanse 'folksonggroep' welke in maart 1967 werd opgericht door

Nadere informatie

Pieps Hofleveranciers

Pieps Hofleveranciers Pieps Hofleveranciers Bezetting 1966 René Groot Rein van Briemen Martin Lagerweg saxofoon/ percussie percussie/ fluit div. instrumenten Afbeelding hiernaast geschilderd door Rein van Briemen met v.l.n.r.

Nadere informatie

Atomics The, Mister X and

Atomics The, Mister X and Atomics The, Mister X and Bezetting Mister X (Nico Way) Jan Stompé Bouk Veltman Gerrit Lukken Jacob Stompé zang gitaar gitaar basgitaar drums Biografie Zaanse beatband welke januari 1964 wordt versterkt

Nadere informatie

De viool en de gitaar en de dwarsfluit.

De viool en de gitaar en de dwarsfluit. De viool en de gitaar en de dwarsfluit. Er was is een vrouw die had een familie. De familie heette de viool. Ze had 2 baby violen en 2 zussen en 1 moeder en vader.,maar toen ze bij ons kwamen was pa niet

Nadere informatie

Muzieklessen groep 5:

Muzieklessen groep 5: Muzieklessen groep 5: We kwamen de gymzaal van de kleuters binnen. Er stond een man met een gitaar, en er lagen matten. Daar moesten we gaan zitten. Hij had meer gitaren mee, hij liet de namen van de gitaren

Nadere informatie

Informatie. Maak kennis, maak muziek! Onderwijsprogramma. voor GROEP 5 van het basisonderwijs Gemeente. Woudrichem BROCHURE. www.cultuurpuntaltena.

Informatie. Maak kennis, maak muziek! Onderwijsprogramma. voor GROEP 5 van het basisonderwijs Gemeente. Woudrichem BROCHURE. www.cultuurpuntaltena. Maak kennis, maak muziek! Onderwijsprogramma www.cultuurpuntaltena.nl Informatie voor van het basisonderwijs Gemeente Woudrichem 019500_BIBLIOTHEEK_ALTENA_brochure_CPA_MuziekWijzer_Altena_A5.indd 16-17

Nadere informatie

Reacties van cliënten en medewerkers op een bezoek van Erato muzikanten

Reacties van cliënten en medewerkers op een bezoek van Erato muzikanten Reacties van cliënten en medewerkers op een bezoek van Erato muzikanten Wat een prachtige dag! Dat is slechts één van de vele positieve reacties van cliënten en medewerkers van De Zorggroep over diverse

Nadere informatie

Rolling Four, The (D.J. Combo)

Rolling Four, The (D.J. Combo) Rolling Four, The (D.J. Combo) Bezetting 1959-1962 Koert Groot Piet van Petten Luc Smit Co Smit gitaar/zang sologitaar/zang basgitaar drums Biografie Zaanse coverband eerste helft jaren zestig die onder

Nadere informatie

MS - Als je het even goed uitrekent vanaf `86 dan word het 32 jaar. MV - Ik speel niet in Savannah, maar ik ben wel inderdaad Singer- Songwriter.

MS - Als je het even goed uitrekent vanaf `86 dan word het 32 jaar. MV - Ik speel niet in Savannah, maar ik ben wel inderdaad Singer- Songwriter. Interview met de band " Bluebird Cafè ". Door Timen van Arken en Jaap van der Weerd. In de uitzending van Countryland. Is voor Savannah nog iets anders geweest? MS - Niet echt professioneel. Al moet ik

Nadere informatie

De traditionele gospel: De naam zegt het zelf al het is traditioneel dus de gewone muziek stijl uit Afrika.

De traditionele gospel: De naam zegt het zelf al het is traditioneel dus de gewone muziek stijl uit Afrika. Gospel is het Engelse woord voor Evangelie. Gospel is waarschijnlijk ontstaan rond 1900 tijdens de slavernij in Zuid-Amerikaanse katoenplantages. De slaven zongen deze liederen om elkaar spiritueel aan

Nadere informatie

Muziek op reis Havenkoor Fortitudo

Muziek op reis Havenkoor Fortitudo Muziek op reis 2018 Havenkoor Fortitudo Fortitudo is een havenkoor uit Willemstad. Fortitudo zingt zeemansliedjes en shanties, telt incl. muzikanten 50 leden en treedt regelmatig op bij evenementen in

Nadere informatie

Amusementsprogramma 2014 RSZK t Laar

Amusementsprogramma 2014 RSZK t Laar Amusementsprogramma 2014 RSZK t Laar Betekenis pictogrammen Spel Winkel Muziek/theater Verwen Buiten de deur Cliënten die in de RSZK woonzorgcentra wonen hebben vrij toegang bij muziek/theater. Als de

Nadere informatie

Herman Erbé bio. herman erbé

Herman Erbé bio. herman erbé Herman Erbé bio Herman Erbé werd geboren in 1949 en groeide op als kind van jeugdherbergouders. Hij maakt muziek sinds zijn kindertijd. Toen hij 17 was begon hij met optreden voor een groter publiek, en

Nadere informatie

Luisteren: muziek (A1 nr. 7)

Luisteren: muziek (A1 nr. 7) OPDRACHTEN LUISTEREN: MUZIEK www.nt2taalmenu.nl nt2taalmenu is een website voor mensen die Nederlands willen leren én voor docenten NT2. Iedereen die Nederlands wil leren, kan gratis online oefenen. U

Nadere informatie

Amusementsprogramma 2014 RSZK Kerkebogten

Amusementsprogramma 2014 RSZK Kerkebogten Amusementsprogramma 2014 Betekenis pictogrammen Spel Muziek/theater Winkel Verwen Cliënten die in de RSZK woonzorgcentra wonen hebben vrij toegang bij muziek/theater. Als de ruimte het toelaat zijn ook

Nadere informatie

Jaarprogramma Amusement RSZK Kerkebogten. 1 Amusement RSZK Kerkebogten

Jaarprogramma Amusement RSZK Kerkebogten. 1 Amusement RSZK Kerkebogten Amusement Welzijn Mei Jaarprogramma Amusement 1 Amusement Amusement Welzijn Mei Betekenis pictogrammen Betekenis iconen: Spel Muziek/theater Winkel Verwen Cliënten die in de RSZK woonzorgcentra wonen hebben

Nadere informatie

Luisteren: muziek (A1 nr. 10)

Luisteren: muziek (A1 nr. 10) OPDRACHTEN LUISTEREN: MUZIEK www.nt2taalmenu.nl nt2taalmenu is een website voor mensen die Nederlands willen leren én voor docenten NT2. Iedereen die Nederlands wil leren, kan gratis online oefenen. Kijk

Nadere informatie

Zaterdagavond 23 oktober 2010 Aanvang 20:30 (zaal open om 19:30)

Zaterdagavond 23 oktober 2010 Aanvang 20:30 (zaal open om 19:30) THE SAINTS BACK ON STAGE TRY-OUT Chris - Appie - Frans-Jan - Hennie en drummer Henri hebben fanatiek gerepeteerd en willen nu hun muziek spelen voor eigen publiek. For the incrowed only Diegene die een

Nadere informatie

1 november POPHISTORIE FESTIJN - Zaal De Lindenboom te Koog aan de Zaan

1 november POPHISTORIE FESTIJN - Zaal De Lindenboom te Koog aan de Zaan 1 november 2008 - POPHISTORIE FESTIJN - Zaal De Lindenboom te Koog aan de Zaan UITERST GESLAAGDE SIXTIESAVOND '25 JAAR THE BULLITS' MET BENEFIET VOOR DE ZAANSE POPHISTORIE. 1 november jongstleden was weer

Nadere informatie

Indeling Bladmuziek Centrale Bibliotheek

Indeling Bladmuziek Centrale Bibliotheek Indeling Bladmuziek Centrale Bibliotheek K-klassiek / gele sticker P-Populair / witte sticker B-Beginners / groene sticker X-Kerst en Sinterklaas / oranje sticker fk-klassiek folio / licht blauwe sticker

Nadere informatie

Jaarprogramma Amusement RSZK De Hoevenakkers. Amusement RSZK De Hoevenakkers

Jaarprogramma Amusement RSZK De Hoevenakkers. Amusement RSZK De Hoevenakkers Amusement Welzijn Mei Jaarprogramma Amusement 1 Amusement Amusement Welzijn Mei Betekenis pictogrammen Spel Muziek/theater Winkel Verwen Cliënten die in de RSZK woonzorgcentra wonen hebben vrij toegang

Nadere informatie

gegeven. Op een later moment lieten de handtekeningenjagers het afweten.

gegeven. Op een later moment lieten de handtekeningenjagers het afweten. In herinnering ga ik terug naar het begin van de jaren zeventig van de vorige eeuw. Radio was als het ging om de commerciële stations actief vanaf internationale wateren glorieus. Hilversum 3, dat 6 jaar

Nadere informatie

SHOW: The Feel Good Show of The Year. Artiesten: Blues Brothers. Naam: Sjuul Kroon. Klas 3GTA. Vak: CKV Opdracht: ckv verslag.

SHOW: The Feel Good Show of The Year. Artiesten: Blues Brothers. Naam: Sjuul Kroon. Klas 3GTA. Vak: CKV Opdracht: ckv verslag. SHOW: The Feel Good Show of The Year Artiesten: Blues Brothers Klas 3GTA 1. Welk concert heb je gekozen? The Feel Good Show van de Blues Brothers. 2. Waarom heb je juist dit concert gekozen? We kregen

Nadere informatie

Maak je muziek? En wordt die muziek gebruikt of afgespeeld door anderen? Dan heb jij waarschijnlijk recht op een vergoeding!

Maak je muziek? En wordt die muziek gebruikt of afgespeeld door anderen? Dan heb jij waarschijnlijk recht op een vergoeding! Maak je muziek? En wordt die muziek gebruikt of afgespeeld door anderen? Dan heb jij waarschijnlijk recht op een vergoeding! In ons dagelijkse leven kunnen we niet zonder muziek. Voor heel wat winkels,

Nadere informatie

Mediawijsheid. Werkblad Auteursrecht bij muziek. Muziek en auteursrecht

Mediawijsheid. Werkblad Auteursrecht bij muziek. Muziek en auteursrecht Werkblad Auteursrecht bij muziek Muziek en auteursrecht Wanneer je een liedje op de radio hoort, luister je naar de zanger of zangeres die het liedje zingt. Maar wist je dat er heel veel mensen meewerken

Nadere informatie

VOOR DOCENTEN: voorbereiding in de les THEATER LEJO. en Het Gelders Orkest.

VOOR DOCENTEN: voorbereiding in de les THEATER LEJO. en Het Gelders Orkest. VOOR DOCENTEN: voorbereiding in de les THEATER LEJO en Het Gelders Orkest www.hetgeldersorkest.nl Het Gelders Orkest Theater Lejo en Het Gelders Orkest Beste leerkracht, U gaat binnenkort met uw klas kijken

Nadere informatie

Jaarprogramma Amusement RSZK t Laar. 1 Amusement RSZK t Laar

Jaarprogramma Amusement RSZK t Laar. 1 Amusement RSZK t Laar Amusement Welzijn Mei Jaarprogramma Amusement RSZK t Laar 1 Amusement RSZK t Laar Amusement Welzijn Mei Betekenis pictogrammen Spel Muziek/theater Winkel Verwen Cliënten die in de RSZK woonzorgcentra wonen

Nadere informatie

5,6. Werkstuk door Eefje 2017 woorden 25 april keer beoordeeld. Inleiding

5,6. Werkstuk door Eefje 2017 woorden 25 april keer beoordeeld. Inleiding Werkstuk door Eefje 2017 woorden 25 april 2017 5,6 1 keer beoordeeld Vak Anders Inleiding Mijn vader zong vroeger altijd liedjes van de Beatles. Daardoor werd ik al snel fan van ze. Toen we op het VOC-schip

Nadere informatie

Little Steve & the Big Beat (NL) 4 Oktober 2015. Bio. Verslag Motortourtocht Bas Paardelooper and the Blue Crue

Little Steve & the Big Beat (NL) 4 Oktober 2015. Bio. Verslag Motortourtocht Bas Paardelooper and the Blue Crue Nieuwsbrief 01-10-2015 Jaargang 2, nummer 16 Stichting The Blues Connection Beuningenstraat 40 5043 XM Tilburg Email: stichting@thebluesconnection.nl Zondagmiddag 4 Oktober 2015. Little Steve & the Big

Nadere informatie

Luisteren: muziek (A1 nr. 4)

Luisteren: muziek (A1 nr. 4) OPDRACHTEN LUISTEREN: MUZIEK www.nt2taalmenu.nl nt2taalmenu is een website voor mensen die Nederlands willen leren én voor docenten NT2. Iedereen die Nederlands wil leren, kan gratis online oefenen. U

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF ORGEL EN KEYBOARDCLUB GELDERLAND

NIEUWSBRIEF ORGEL EN KEYBOARDCLUB GELDERLAND NIEUWSBRIEF ORGEL EN KEYBOARDCLUB GELDERLAND Colofon Voorzitter Hans de Jager De Kilder 67 6983 HK Doesburg Tel. 0313-420647 j.jager49@chello.nl Secretaris Kees Koning Ericalaan 15 7217SW HARFSEN 0573

Nadere informatie

Collega s Uitdaging. Functioneren op mijn werk Frustraties

Collega s Uitdaging. Functioneren op mijn werk Frustraties Fase.7 Informatie ordenen In deze paragraaf leer je informatie ordenen. Na deze paragraaf weet je wat een mindmap, een tekstselectie en een woordweb zijn en kun je deze zelf maken. Mindmap, woordweb en

Nadere informatie

UITSLAG AFD.6 RAYON C VANUIT Peronne MET 3328 DUIVEN OP 21/05/05 OM UUR AA-M01-BLAD 1

UITSLAG AFD.6 RAYON C VANUIT Peronne MET 3328 DUIVEN OP 21/05/05 OM UUR AA-M01-BLAD 1 UITSLAG AFD.6 RAYON C VANUIT Peronne MET 3328 DUIVEN OP 21/05/05 OM 08.00 UUR AA-M01-BLAD 1 1 1 KUIJZER, J. KROMMENIE 1264 314.799 20/13 01 3.2243115 11.11.04 1647.591 1000.0... 2 1 RODENBURG, W.J.M. UITGEEST

Nadere informatie

Dynamite Rollers. foto v.l.n.r.: Jan Doets, Wim de Bruijn, Piet Busscher, Cor van den Akker ZAANSE POPHISTORIE

Dynamite Rollers. foto v.l.n.r.: Jan Doets, Wim de Bruijn, Piet Busscher, Cor van den Akker ZAANSE POPHISTORIE Dynamite Rollers foto v.l.n.r.: Jan Doets, Wim de Bruijn, Piet Busscher, Cor van den Akker Slaggitarist Wim de Bruijn:,,Door het vertrek van een gitarist werd ik in 1964 gevraagd om slaggitarist te worden

Nadere informatie

2 Het is ook niet zo dat de Februaristaking die we hier vandaag herdenken een halt heeft kunnen toeroepen aan de deportatie van en de moord op de Jode

2 Het is ook niet zo dat de Februaristaking die we hier vandaag herdenken een halt heeft kunnen toeroepen aan de deportatie van en de moord op de Jode 1 Dames en heren, Zoals de Zaanstreek elk jaar de Februaristaking herdenkt, zo heeft Heusden, waar ik hiervoor burgemeester was, ook een jaarlijkse herdenking van een bepalend moment uit de Tweede Wereldoorlog.

Nadere informatie

Brick Blues. Met optredens van:

Brick Blues. Met optredens van: Voor Jong en Oud zijn er nevenactiviteiten om er een gezellig festijn van te maken. U kunt genieten op ons terras van een kop koffie, thee of een drankje en smullen van overheerlijke pannenkoeken! Met

Nadere informatie

ZAANSE POPHISTORIE. Ookwel NV Boyz, Wormer punkband begin jaren tachtig. Foto's genomen tijdens een optreden in Het Drieluik in Zaandam in 1982

ZAANSE POPHISTORIE. Ookwel NV Boyz, Wormer punkband begin jaren tachtig. Foto's genomen tijdens een optreden in Het Drieluik in Zaandam in 1982 Anderen, NV le Ookwel NV Boyz, Wormer punkband begin jaren tachtig. Foto's genomen tijdens een optreden in Het Drieluik in Zaandam in 1982 Interview met Marcel Meijer door Kees Smit (webmaster www.nederpunk.punt.nl)

Nadere informatie

Even voorstellen. Opbouw en soundcheck. Monitoring. Versie

Even voorstellen. Opbouw en soundcheck. Monitoring.   Versie Even voorstellen ALLOWAY is een zeskoppige formatie die sinds 2009 optreedt. Wij maken van elk optreden een feest. Niet alleen het aantal nummers is groot, maar we spelen ook een zeer gevarieerd repertoire.

Nadere informatie

obs De Kievitshoek Muziek & Dans januari 2014

obs De Kievitshoek Muziek & Dans januari 2014 obs De Kievitshoek januari 2014 Muziek & Dans Geschiedenis van de popmuziek??? Eigenlijk is het ondoenlijk de geschiedenis van de popmuziek in het kort te vertellen als je bedenkt dat er boeken vol over

Nadere informatie

Mediawijsheid. Auteursrecht bij muziek. Voorbereiding. Inleiding 15 min

Mediawijsheid. Auteursrecht bij muziek. Voorbereiding. Inleiding 15 min Lesbrief 2 Auteursrecht bij muziek Voorbereiding Doelen: - De leerlingen weten wie er allemaal betrokken zijn in het proces rondom het maken van muziek en welke rechten deze betrokkenen hebben. - De leerlingen

Nadere informatie

ZAANSE POPHISTORIE. Huisman kreeg tevens een 10 voor 'orginaliteit' van een jury met mensen van het bekende blad Muziek Expres.

ZAANSE POPHISTORIE. Huisman kreeg tevens een 10 voor 'orginaliteit' van een jury met mensen van het bekende blad Muziek Expres. Huisman, Henny Website Henny Huisman Hennie Huisman wordt op 11-jarige leeftijd door de buurjongetjes en broertjes van den Eeckhoudt gevraagd om in hun bandje The Bright Stars te komen spelen. De buurjongens

Nadere informatie

Hij is 46 jaar oud, 20 jaar getrouwd en heeft twee kinderen van 18 en 20 jaar oud.

Hij is 46 jaar oud, 20 jaar getrouwd en heeft twee kinderen van 18 en 20 jaar oud. Waarom hebben jullie jezelf als duo Needle & Salt genoemd? Rolf's achternaam is Schnyder, wat in het Engels betekent tailor (kleermaker), een man die werkt met een needle, terwijl Fredy's achternaam Salzmann

Nadere informatie

Eshuijs, Margriet Band

Eshuijs, Margriet Band Eshuijs, Margriet Band website Margriet Eshuijs Na de opheffing van van de band LUCIFER in 1978 kiest basgitarist Dick Buisman voor een zakelijke carri?re in geluidsapparatuur. Hij begint een eigen bedrijf

Nadere informatie

-Mijn naam is Henkjan van der Hoek. -J, dank je wel. - Mijn naam is Alex -Jannet, ja die mocht er niet bij zitten, die zegt altijd van die rare

-Mijn naam is Henkjan van der Hoek. -J, dank je wel. - Mijn naam is Alex -Jannet, ja die mocht er niet bij zitten, die zegt altijd van die rare Interview met Jannet Bodewes Door Timen van Ark en Jaap van der Weerd van www.countryland.nl We hebben in de studio Jannet Bodewes, en wat is uw naam? -Mijn naam is Henkjan van der Hoek Jullie hebben nog

Nadere informatie

Vrieze, Reniet (rock)

Vrieze, Reniet (rock) Vrieze, Reniet (rock) website Reniet Vrieze Studio (RAW STUDIO ZAANDIJK) website Reniet Vrieze Garage Café cultuurpodium (RAUW GARAGE) website Reniet Vrieze ART SHOCK NASCHOOLSE WORKSHOPS BASISONDERWIJS

Nadere informatie

Enquête overzicht. 1. Bent u een man of vrouw? Antwoord Antwoorden Ratio Man % Vrouw % Genderneutraal %

Enquête overzicht. 1. Bent u een man of vrouw? Antwoord Antwoorden Ratio Man % Vrouw % Genderneutraal % Enquête overzicht 1. Bent u een man of vrouw? Man 26 38.8% Vrouw 41 61.2% Genderneutraal 0 00.0% 2. Tot welke leeftijdscategorie behoort u? 5 tot 14 0 00.0% 15 tot 20 8 11.9% 21 tot 30 10 14.9% 31 tot

Nadere informatie

Band, de DCM6 Country Band en de

Band, de DCM6 Country Band en de Countryreizen naar Spanje Al jaar en dag vertoeven vele country line dancers medio September en Oktober in Spanje. Deze worden wisselend georganiseerd door organisaties, individueel of door de artiesten

Nadere informatie

Toen Elvis klaar was met zijn school, was Elvis vrachtwagen chauffeur. Elvis wou geen chauffeur meer zijn, maar studeerde toen voor elektricien.

Toen Elvis klaar was met zijn school, was Elvis vrachtwagen chauffeur. Elvis wou geen chauffeur meer zijn, maar studeerde toen voor elektricien. Werkstuk door een scholier 1921 woorden 25 januari 2004 6,3 161 keer beoordeeld Vak Nederlands Inhoud: Hoofdvraag: Wie was Elvis Presley? Deelvraag 1: Wat voor muziek maakte Elvis Presley? Deelvraag 2:

Nadere informatie

maandag 10 maart 14 dinsdag 11 maart 14

maandag 10 maart 14 dinsdag 11 maart 14 rond animatie, muziekconcerten, spelprogramma s, podiumtechniek daguitstappen, vakantieverblijven, cursussen, locaties incentives, evenementen, festivals maandag 10 maart 14 dinsdag 11 maart 14 enkel professionelen

Nadere informatie

Datum Tijd Podiumactiviteit Locatieactiviteit Dankbaarheidsactiviteiten Meer informatie

Datum Tijd Podiumactiviteit Locatieactiviteit Dankbaarheidsactiviteiten Meer informatie Datum Tijd Podiumactiviteit Locatieactiviteit Dankbaarheidsactiviteiten Meer informatie Zaterdag 15-12 10.00-15.00 uur Scoutinggroepen Hintham Sint Cristoffel 15.00 uur Stadspijpers De Stadspijpers van

Nadere informatie

WEBQUEST. Het ontstaan van de film. Lees je deze webkwestie voor de eerste keer, werk ze dan in volgorde af.

WEBQUEST. Het ontstaan van de film. Lees je deze webkwestie voor de eerste keer, werk ze dan in volgorde af. WEBQUEST Het ontstaan van de film Lees je deze webkwestie voor de eerste keer, werk ze dan in volgorde af. Als je in het menu beneden met je muisaanwijzer over een woord gaat, verandert het in een handje.

Nadere informatie

In ons werkstuk komen de onderwerpen Blues en jazz muziek, Country en western muziek, Rock & Roll, Soul, R&B, Funk, Rap, Reggae voor.

In ons werkstuk komen de onderwerpen Blues en jazz muziek, Country en western muziek, Rock & Roll, Soul, R&B, Funk, Rap, Reggae voor. Werkstuk door L. 1901 woorden 17 maart 2014 5,3 14 keer beoordeeld Vak Geschiedenis Voorwoord In ons werkstuk komen de onderwerpen Blues en jazz muziek, Country en western muziek, Rock & Roll, Soul, R&B,

Nadere informatie

Culturele activiteiten.

Culturele activiteiten. . 2015-2016 De school bestaat dit jaar 66 jaar! En dat gaan we vieren met een jubileum event voor groep 8 leerlingen, een reünie voor oud leerlingen, en een groot feest voor de leerlingen. En we mogen

Nadere informatie

Het Symfonie orkest. Lessuggestie bovenbouw: Lesdoelen: Lesopbouw:

Het Symfonie orkest. Lessuggestie bovenbouw: Lesdoelen: Lesopbouw: Lessuggestie bovenbouw: Het Symfonie orkest Lesdoelen: Kinderen maken kennis met klassieke muziek. Ze weten welke instrumenten er in een symfonieorkest te vinden zijn. De kinderen kunnen de verschillende

Nadere informatie

MUZIEK MAAK JE NIET VOOR NIETS

MUZIEK MAAK JE NIET VOOR NIETS MUZIEK MAAK JE NIET VOOR NIETS MAAK JE MUZIEK? EN WORDT DIE MUZIEK GEBRUIKT OF AFGESPEELD DOOR ANDEREN? DAN HEB JIJ WAARSCHIJNLIJK RECHT OP EEN VERGOEDING! In ons dagelijkse leven kunnen we niet zonder

Nadere informatie

Hiermee wil Stichting Africa Life aan de wereld laten zien dat Den Haag rijk is en heel trots kan zijn op de Haagse multiculturele samenleving.

Hiermee wil Stichting Africa Life aan de wereld laten zien dat Den Haag rijk is en heel trots kan zijn op de Haagse multiculturele samenleving. The Hague Cultural Parade: Met de Culturele Parade wil Stichting Africa Life de culturele rijkdom van Den Haag en de verschillende culturele gemeenschappen in beeld brengen en daarmee de sociale cohesie

Nadere informatie

b) Welk instrument uit de tekst vind jij het a) Vind jij het belangrijk dat er aandacht is mooist? Leg uit waarom.

b) Welk instrument uit de tekst vind jij het a) Vind jij het belangrijk dat er aandacht is mooist? Leg uit waarom. Muziek Lees Amelie speelt voor Maxima op Lees Amelie speelt voor Maxima op A B C Lees Amelie speelt voor maxima op a) Wie was de eregast in Carré? b) Wie speelde er dwarsfluit? c) Wanneer wordt het optreden

Nadere informatie

Amusementsprogramma 2014 RSZK De Hoevenakkers

Amusementsprogramma 2014 RSZK De Hoevenakkers Amusementsprogramma 2014 Betekenis pictogrammen Spel Muziek/theater Winkel Verwen Cliënten die in de RSZK woonzorgcentra wonen hebben vrij toegang bij muziek/theater. Als de ruimte het toelaat zijn ook

Nadere informatie

werkboekje voorbereiding op het HaFa-schoolconcert 2019 in CKB Theaterzaal dit boekje is van

werkboekje voorbereiding op het HaFa-schoolconcert 2019 in CKB Theaterzaal dit boekje is van werkboekje voorbereiding op het HaFa-schoolconcert 2019 in CKB Theaterzaal dit boekje is van Hoe was het vroeger? werkblad 1 Heel vroeger maakten de mensen muziek met het instrument wat je altijd bij je

Nadere informatie

2,2. Opdracht door K woorden 21 november keer beoordeeld. CKV Muziek Verslag

2,2. Opdracht door K woorden 21 november keer beoordeeld. CKV Muziek Verslag Opdracht door K. 1157 woorden 21 november 2016 2,2 5 keer beoordeeld Vak Methode CKV De bespiegeling CKV Muziek Verslag Kunst is een belangrijk onderdeel van de cultuur. Mensen van over de hele wereld

Nadere informatie

beat van haagse bodem Peter Sijnke

beat van haagse bodem Peter Sijnke beat van haagse bodem Peter Sijnke inhoudsopgave Voorwoord 4 Verantwoording 6 Uitgeverij Verbum heeft getracht alle rechthebbenden van beeldmateriaal te achterhalen. Zij die desondanks menen rechten te

Nadere informatie

Once In A Blue Moon Festival

Once In A Blue Moon Festival Once In A Blue Moon Festival In het Amsterdamse Bos werd de eerste editie van het Once In A Blue Moon Festival. Het festival is voor iedereen die van Americana,Roots,Countrypop en Rock invloeden houd.

Nadere informatie

CD-Presentatie Thilly Frank

CD-Presentatie Thilly Frank CD-Presentatie Thilly Frank 18-11-2018. Op 18-11-2018 moest ik al vroeg van huis omdat ik enige tijd geleden uitgenodigd was door Thilly Frank om een gastoptreden te verzorgen bij Thilly s 16th Avenue,

Nadere informatie

Drieluyck/ Drieluik, Het - Zaandam

Drieluyck/ Drieluik, Het - Zaandam Drieluyck/ Drieluik, Het - Zaandam voorgeschiedenis HET DRIELUIK 1964-1973 Alternatief jongerencentrum, opgezet door vrijwilligers in 1964 in buurthuis De Brug (in de Paaskerk in Zaandam). Eind jaren zestig

Nadere informatie

Opstartlessen. Lesbrief 9. Muziek. Wat leert u in deze les? Veel succes! www.edusom.nl

Opstartlessen. Lesbrief 9. Muziek. Wat leert u in deze les? Veel succes! www.edusom.nl www.edusom.nl Opstartlessen Lesbrief 9. Muziek Wat leert u in deze les? Wat u kunt zeggen als u iets mooi vindt. Een gesprek voeren over muziek. Veel succes! Deze les is ontwikkeld in opdracht van: Gemeente

Nadere informatie

Voor boekingen en info neem gerust contact met ons op. Wij maken een mooi programma voor u en zorgen voor veel humor, klank en verrassingen!!

Voor boekingen en info neem gerust contact met ons op. Wij maken een mooi programma voor u en zorgen voor veel humor, klank en verrassingen!! Bourgondisch Boxmeer 23 & 24 mei 2015 Entertainment programma: za. 23 mei: 17.45 18.00u en 18.15 18.30u Slagwerkgroep Vortum-Mullem, Niet zomaar een standaard slagwerkgroep. Nee, deze 6 slagwerkers zijn

Nadere informatie

Amusementsprogramma 2014 RSZK Mariahof en RSZK Lindenhof

Amusementsprogramma 2014 RSZK Mariahof en RSZK Lindenhof Amusementsprogramma 2014 en 1 Betekenis pictogrammen Spel Inhoudsopgave Winkel Programma Amusement t/m pagina 15 Programma Amusement vanaf pagina 16 Cliënten die in de RSZK woonzorgcentra wonen hebben

Nadere informatie

Seizoen 2012-2013. Alles is muziek! www.zeistermuziekschool.nl

Seizoen 2012-2013. Alles is muziek! www.zeistermuziekschool.nl Seizoen 2012-2013 Alles is muziek! www.zeistermuziekschool.nl Liefde voor muziek De Zeister Muziekschool is hèt trefpunt voor muziek in Zeist. Iedereen die iets met muziek wil doen - van spelen tot luisteren,

Nadere informatie

UITSLAG AFD.6 RAYON C VANUIT Nivelles/Nijvel MET 3734 DUIVEN OP 25/04/09 OM UUR AA-V13-BLAD 1

UITSLAG AFD.6 RAYON C VANUIT Nivelles/Nijvel MET 3734 DUIVEN OP 25/04/09 OM UUR AA-V13-BLAD 1 UITSLAG AFD.6 RAYON C VANUIT Nivelles/Nijvel MET 3734 DUIVEN OP 25/04/09 OM 08.15 UUR AA-V13-BLAD 1 1 1 A. Brak Wormerveer 1263 214.823 46/25 26 8.1377044 10.21.54 1692.860 1000.0... 2 1 P. Valk Assendelft

Nadere informatie

Nick: Omdat mijn vriendin Tanja in Abcoude woont

Nick: Omdat mijn vriendin Tanja in Abcoude woont Werkbezoek aan Creative Studio of Irina Pushkareva in Minsk, Belarus (Wit-Rusland) 31 maart 4 april 2017 Hans Salemink, coördinator van Kazou en Nick Ruhe*) *) Nick is een van de vaste acteurs van de theatergroep

Nadere informatie

LEERLINGENHANDLEIDING. Inleiding

LEERLINGENHANDLEIDING. Inleiding LEERLINGENHANDLEIDING Inleiding Jullie gaan binnenkort naar de voorstelling De dag- en nachtegaal. Dit jeugdconcert wordt gespeeld door een ensemble uit het Nederlands Philharmonisch Orkest. De muziek

Nadere informatie

Muziekweken maandag 22- vrijdag 26 januari 2018

Muziekweken maandag 22- vrijdag 26 januari 2018 Muziekweken maandag 22- vrijdag 26 januari 2018 Besloten (eigen instrument of Voor alle Quintusleerlingen Openbaar MAANDAG Harp Samen Harpmuziek maken en schrijven - 1.18 Stem je harp zelf! - 1.18 Instant

Nadere informatie

Jaarprogramma Amusement RSZK Mariahof en RSZK Lindenhof. 1 Amusement RSZK Mariahof

Jaarprogramma Amusement RSZK Mariahof en RSZK Lindenhof. 1 Amusement RSZK Mariahof Amusement Welzijn Mei Jaarprogramma Amusement en 1 Amusement Amusement Welzijn Mei Betekenis pictogrammen Inhoudsopgave Betekenis iconen: Spel Muziek/theater Winkel Verwen Programma Amusement t/m pagina

Nadere informatie

DieDrie. Lesbrief bij de voorstelling Zeg het met muziek

DieDrie. Lesbrief bij de voorstelling Zeg het met muziek DieDrie Lesbrief bij de voorstelling Muziekles (deel1) ±35 minuten (incl. filmpjes) (uitleg en filmpjes) Groep 3 t/m 8 Hoe? In groepjes op 1 of meer computers (met internet), of klassikaal met beamer of

Nadere informatie

1. Zwanenmeer - Ballet en Orkest van de Staatsopera van Tatarstan - Ballet

1. Zwanenmeer - Ballet en Orkest van de Staatsopera van Tatarstan - Ballet 1. Zwanenmeer - Ballet en Orkest van de Staatsopera van Tatarstan - Ballet Het Zwanenmeer is één van de hoogtepunten van het klassiekromantische balletgenre. Het Ballet van de Staatsopera van Tatarstan

Nadere informatie

Het verhaal van het grote eindconcert!

Het verhaal van het grote eindconcert! Het verhaal van het grote eindconcert! Hoofdstuk 1: Kennismaking Dit verhaal gaat over Prinses Eva. Eva woont in een heel mooi huis samen met haar hardwerkende ouders en, o ja, haar irritante broer Kees.

Nadere informatie

Datum Tijd Podiumactiviteit Locatieactiviteit Dankbaarheidsactiviteiten Meer informatie

Datum Tijd Podiumactiviteit Locatieactiviteit Dankbaarheidsactiviteiten Meer informatie Datum Tijd Podiumactiviteit Locatieactiviteit Dankbaarheidsactiviteiten Meer informatie Zaterdag 15-12 11.00-15.00 uur Scoutinggroepen Hintham Sint Cristoffel Kinderen in de leeftijd 5 tot 11 jaar kunnen

Nadere informatie

UITSLAG AFD.6 RAYON C VANUIT Nivelles MET 2570 DUIVEN OP 15/07/06 OM UUR AA-J04-BLAD 1

UITSLAG AFD.6 RAYON C VANUIT Nivelles MET 2570 DUIVEN OP 15/07/06 OM UUR AA-J04-BLAD 1 UITSLAG AFD.6 RAYON C VANUIT Nivelles MET 2570 DUIVEN OP 15/07/06 OM 07.30 UUR AA-J04-BLAD 1 1 4 P. Jonker Uitgeest 1416 216.291 23/21 11 6.5618995 10.26.07 1228.116 1000.0... 2 1 G. Twaalfhoven Uitgeest

Nadere informatie

Interview Mr en The Mrs

Interview Mr en The Mrs Interview Mr en The Mrs Door Timen van Ark en Jaap van der Weerd van www.countryland.nl 03-12-2016 We hebben aan de tafel zitten Edwin Schimscheimer, Esther van Kommer en Saskia Confurius. Goede avond

Nadere informatie

Interview met de Bluebirds

Interview met de Bluebirds Interview met de Bluebirds Van L.R; Rachel louise, Elske Wall, Krystl 26-02-2017 Even een kort gebeuren na hun repetities en dus... een interview! Fred : Allereerst welkom dames en dank om tijd voor mij

Nadere informatie

Welkom bij Edut ainer.nl!

Welkom bij Edut ainer.nl! Welkom bij Edut ainer.nl! "Hallo Willem en Lucien, Ik heb vandaag zeer veel positieve reacties mogen ontvangen over de bijeenkomst van gisteren. De avond heeft echt wat losgemaakt en medewerkers in beweging

Nadere informatie

organiseert Kroonsmart 2013 Grand - Café de Kroon

organiseert Kroonsmart 2013 Grand - Café de Kroon organiseert Kroonsmart 2013 in samenwerking met Grand - Café de Kroon op zondag 09 juni 2013 aanvang 13.00 uur op de Marktstraat te Wormerveer Deelnemers dit jaar: Smartlappenkoor Ontroerend Goed Popkoor

Nadere informatie

Nieuwsbrief november 2015. Agenda: Winterconcert (woensdag 9 dec.)

Nieuwsbrief november 2015. Agenda: Winterconcert (woensdag 9 dec.) Nieuwsbrief november 2015 Na een goede start is het inmiddels bijna december en staan de feestdagen voor de deur. Tijd voor het winterconcert die qua sfeer weer zal aansluiten bij de sfeer van deze periode.

Nadere informatie

De pianomannen We waren naar de Tiliander in Oisterwijk geweest. We hadden daar een voorstelling gezien van 2 pianomannen. We moesten best lang

De pianomannen We waren naar de Tiliander in Oisterwijk geweest. We hadden daar een voorstelling gezien van 2 pianomannen. We moesten best lang De pianomannen We waren naar de Tiliander in Oisterwijk geweest. We hadden daar een voorstelling gezien van 2 pianomannen. We moesten best lang wachten tot we erin konden. Onze klas mocht als eerste de

Nadere informatie

Door onze huiswerkopdracht hebben we intussen ook een hele verzameling geïmproviseerde instrumenten

Door onze huiswerkopdracht hebben we intussen ook een hele verzameling geïmproviseerde instrumenten 19 23/09/ 16 Na een deugddoend bewegingsforum gingen we op maandag van start in de kring. Enkele kinderen hadden al wat muziekinstrumenten mee. We hadden het over blaas en snaarinstrumenten. We vonden

Nadere informatie

M E N E E R & M E N E E R

M E N E E R & M E N E E R lesbrief M E N E E R & M E N E E R een voorstelling van Frank Cools & Steve De Schepper 1 Ze zingen. Ze swingen. Meneer en Meneer. Meestal samen. Soms de ene meneer alleen. Soms de andere. Maar het liefst

Nadere informatie

DieDrie: Lesbrief Drop of Dronder

DieDrie: Lesbrief Drop of Dronder DieDrie: Lesbrief Drop of Dronder Binnenkort gaan jullie kijken naar Drop of Dronder, een super swingende talentenshow. Muziektalenten strijden met elkaar en de winnaar wordt misschien wel wereldberoemd.

Nadere informatie

UITSLAG AFD.6 RAYON C VANUIT Nivelles/Nijvel MET 2903 DUIVEN OP 12/07/08 OM UUR AA-J04-BLAD 1

UITSLAG AFD.6 RAYON C VANUIT Nivelles/Nijvel MET 2903 DUIVEN OP 12/07/08 OM UUR AA-J04-BLAD 1 UITSLAG AFD.6 RAYON C VANUIT Nivelles/Nijvel MET 2903 DUIVEN OP 12/07/08 OM 12.10 UUR AA-J04-BLAD 1 1 1 T.B. Kaayk Koog aan de Za 1268 211.248 28/07 05 8.1371312 14.28.54 1520.865 1000.0... 2 1 R. van

Nadere informatie

26 30/09/ 16 OVER ONS PROJECT

26 30/09/ 16 OVER ONS PROJECT 26 30/09/ 16 OVER ONS PROJECT Het project gonst langs alle kanten: Overal horen en vinden de kinderen geluiden en muziek in en zo worden we elke dag wel weer door n andere vondst verrast: De laatste moetwerkjes

Nadere informatie

Kerstviering 2013. Verslagen van de kerstviering in De Maartenskerk.

Kerstviering 2013. Verslagen van de kerstviering in De Maartenskerk. 2013 Verslagen van de kerstviering in De Maartenskerk. Kerst Op De Wijngaard vieren wij om het jaar Kerst in de kerk. Dit keer was het iets bijzonderder voor mij als normaal want ik moest Herder spelen.

Nadere informatie

TAL&NT MUZIEK SPORTKLAS EXTRA AANDACHT VOOR JE TALENT TECHNISCHE HOOGSTANDJES MUZIKAAL GENIE SPORTFANAAT BOGERMAN ONTDEK WAAR JE GOED IN BENT

TAL&NT MUZIEK SPORTKLAS EXTRA AANDACHT VOOR JE TALENT TECHNISCHE HOOGSTANDJES MUZIKAAL GENIE SPORTFANAAT BOGERMAN ONTDEK WAAR JE GOED IN BENT TAL&NT EXTRA AANBO D MUZIEK SPORTKLAS ONTDEK WAAR JE GOED IN BENT TOPPER! EXTRA AANDACHT VOOR JE TALENT TOPCHEF TECHNISCHE HOOGSTANDJES MUZIKAAL GENIE SPORTFANAAT BOGERMAN AANDACHT VOOR JE TALENT Als leerling

Nadere informatie

DOMEIN MUZIEK:KLASSIEKE & OUDE MUZIEK

DOMEIN MUZIEK:KLASSIEKE & OUDE MUZIEK DOMEIN MUZIEK:KLASSIEKE & OUDE MUZIEK GRAAD 1: MUZIEKINITIATIE De eerste graad is toegankelijk voor leerlingen vanaf 6 jaar. De eerste graad bestaat uit 1 wekelijkse lestijd. (60 min.) GRAAD 1: muziekinitiatie

Nadere informatie

Wat een prachtig weer was het toen we weer op school kwamen na de zomer. En nu nog steeds erg fijn om samen buiten te zijn.

Wat een prachtig weer was het toen we weer op school kwamen na de zomer. En nu nog steeds erg fijn om samen buiten te zijn. Schoolkrant herfst groep 1/2a. We zijn weer met veel lieve, gezellige kinderen gestart dit schooljaar. We ontdekten dat het fijn was om elkaar weer te zien. Vooral samen spelen en werken is weer superleuk.

Nadere informatie

Bebop. De jaren veertig

Bebop. De jaren veertig Bebop De jaren veertig 1. Moderne jazz De muziek uit de swingperiode wordt klassieke jazz genoemd, de jazz die zich vanaf de jaren veertig ontwikkelde, moderne jazz. Jazz werd in de swingperiode beschouwd

Nadere informatie

We hopen dat we u ook dit jaar mogen begroeten bij een of meerdere activiteiten van onze Stichting.

We hopen dat we u ook dit jaar mogen begroeten bij een of meerdere activiteiten van onze Stichting. Stichting de Kerk in Klooster Secretariaat: Postbus 1 4587 ZG Kloosterzande (Ned.) Bank: RABO-Bank rek.nr.: 1421.38.371 Anbi verklaring aanwezig Kloosterzande, september 2011 Geachte Lezer, Bij dezen ontvangt

Nadere informatie