RI Peutergroep Vissen

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "RI Peutergroep Vissen"

Transcriptie

1 Zevenhuizerstraat 114a 3828 BG Hoogland KvK Rabobank: RI Peutergroep Vissen Risico inventarisatie peutergroepen Protocol slaapruimte Zolang de kinderen niet slapen blijft er minimaal één leidster op de groep. De deur blijft open zodat er toezicht is. Zodra er een kind wakker is wordt het gelijk uit bed gehaald. Als de kinderen slapen is er om de tien -vijftien minuten controle. Dit om te checken of een kind niet bekneld zit bv tussen de spijlen. 4 x per jaar worden de bedjes gecontroleerd op mankementen, dit wordt schriftelijk vastgelegd en gecontroleerd en besproken tijdens de teamvergaderingen Na elke slaapbeurt worden de bedjes verschoond en ook gecheckt op eventuele mankementen. De bedden worden kort opgemaakt met dekens (katoen) en lakens (geen dekbedjes en kussens). De spijlen van de bedden zijn op een afstand van elkaar zodat er geen hoofdje klem kan komen te zitten. Kinderen die regelmatig hun hoofd stoten doordat ze in een onderbed liggen daar niet laten slapen. Het bovenbedje wordt door de peuters niet gebruikt. Het mag alleen gebruikt worden voor kinderen die niet kunnen staan omdat er geen dakje op zit. De radiators staan altijd uit, er staan bedjes opgesteld voor de radiator zodat er niet tegen aangebotst kan worden. Er mag niet gerend worden in de slaapkamer in verband met uitglijden, kinderen die er niet slapen komen er ook niet. Voordat de kinderen gaan slapen wordt de ruimte gecontroleerd op oneffenheden, indien nodig wordt het verwijderd. Twee keer per jaar wordt de vloer gecontroleerd op oneffenheden, indien mankementen vastgesteld en geconstateerd worden deze schriftelijk vastgelegd en gecontroleerd tijdens vergaderingen. Kleine voorwerpen worden niet meegenomen naar de slaapkamer ivm verstikkingsgevaar. Truien met capuchon en/of koordjes worden uitgedaan. Kinderen mogen de deuren niet zelf open en dicht doen. Tijdens het naar bed brengen en uit bed halen deur open laten. Ventilatie Overdag, en als de kinderen naar huis zijn, wordt er geventileerd dmv het centrale ventilatie systeem aan te zetten. Ook gaan de ramen (op een kier na sluitingstijd in de zomer) en deuren open om te ventileren.

2 Protocol Leefruimte Alhoewel alle leefruimtes op het dagverblijf kindvriendelijk zijn ingericht, zijn er altijd risico s. Die moeten tot een minimum beperkt worden. De regel is dat er op de groep niet gerend mag worden. Dit om botsen en struikelen (ongelukken) te voorkomen. Oneffenheden (speelgoed etc) dienen opgeruimd te worden zodra het spel en veiligheid belemmerd wordt. De loopruimte dient altijd vrijgehouden te worden. De ruimte op de groep is zo aangepast dat kinderen zich minimaal kunnen bezeren. Wel is het van belang dat hoekjes van de tafel afgeschermd worden. Op de peuter groep wordt het speelgoed meerdere keren per week (tijdens het opruimen van het speelgoed) gecheckt op veiligheid, is het niet te klein, scherp of stuk. Zodra dit het geval is wordt het weggegooid. Kleine kraaltjes of voorwerpen die in neus en mond worden gestopt zijn niet aanwezig. Wanneer er kinderen (grote) kralen gaan rijgen, wordt dit alleen aan tafel gedaan samen met een leidster. Koordjes aan kleren wordt afgeraden ivm ophangingsgevaar (zie ook wist u datjes folder in de hal). Mocht een kind toch kleertjes aanhebben met koordjes en het vermoeden bestaat dat het gevaar kan opleveren, worden er andere kleren aangetrokken, dit geldt ook voor de jassen. Het gebruik van haarclipjes wordt afgeraden (zie folder). Kettingen en armbandjes gaan bij gevaar van stuk gaan of blijven hangen in het mandje van het kind. Wanneer er oorbellen worden gedragen wordt er aan de ouders gevraagd hier voor een formulier in te vullen, waarin staat dat het kdv niet aansprakelijk is als er iets mee gebeurt. Aan tafel Als de kinderen aan tafel zitten op hun stoeltje of in de kinderstoel is er altijd toezicht van de leidsters. In de kinderstoel wordt een kind altijd vast gezet en niet tegen een tafelpoot aan in verband met afzetten en vallen. Tijdens het eten wordt er gelet op rustig eten, zitten tijdens het eten en niet proppen. Ventilatie Ramen op de groep staan zoveel mogelijk open of op de haak ivm ventilatie, tenzij het erg koud is. Als de kinderen van de groep zijn of op bed liggen gaan de ramen open om te luchten. Elektriciteit De elektriciteit zit dusdanig hoog dat kinderen er niet bij kunnen. Elektriciteit wat lager zit is afgeschermd met veiligheidsplaatjes. 4 x per jaar worden de plaatjes gecontroleerd, of ze er nog zitten of vervangen moeten worden. Dit wordt schriftelijk vastgelegd en gecontroleerd tijdens vergaderingen. Opbergen Tassen worden altijd in de kast geplaatst. Hier kunnen de kinderen niet bij. Aan de ouders wordt gevraagd om er op te letten dat zij hun tas niet op de grond zetten. Thee en koffie wordt hoog neer gezet zodat kinderen er niet bij kunnen en het niet kan omvallen.

3 Meubilair De kans dat kinderen splinters krijgen is klein. Alles is geschuurd en gelakt. Komt dit toch voor dan schuren, afdekken, repareren of verwijderen. De kans dat een kind een kast op zich krijgt is zeer klein. De kasten zijn verankerd aan de muur en van dusdanige kwaliteit dat het zo goed als uitgesloten is. 4x per jaar checken wij het meubilair op oneffenheden en mankementen. Dit wordt schriftelijk vastgelegd en gecontroleerd tijdens vergaderingen. Verstikkingsgevaar Spenen dienen voor het slapen gaan gecontroleerd te worden ivm verstikkingsgevaar. Speengebruik op de groep wordt ontmoedigd en in principe bij uitzondering gebruikt als een kind ziek of verdrietig is. De spenen op de peuter groep worden niet uitgekookt (zie peutergroep folder) Mocht er een speen op de grond vallen wordt deze zorgvuldig gewassen. Schoonmaken (dweilen) gebeurd als de kinderen van de groep af zijn, of slapen. Dit om uitglijden op een natte vloer te voorkomen. Kinderen mogen nooit zelf de deur open en dicht doen. Kinderen mogen niet voor de deur spelen. Dit om te voorkomen dat vingers tussen de deur zitten en kinderen hun hoofdjes stoten. Alle deuren zijn voorzien van vingerprofielen. Vingerprofielen worden maandelijks gecontroleerd. Indien stuk vervangen. Protocol Sanitair kinderen De kans dat een kind van de aankleedtafel afdraait is zeer klein, dit omdat wij (de leidsters) nooit weglopen van de aankleedtafel. Alles wat we nodig hebben is binnen handbereik (mandjes met kleding van de kinderen, luiers en doekjes). Kinderen mogen niet alleen in de ruimte van de aankleedtafel komen, deze is afgesloten met een hekje. Ook weten alle kinderen dat ze daar niet mogen komen zonder leidster en ze daar niet mogen spelen. De kans dat kinderen zelf op de aankleedtafel klimmen is dan ook zo goed als uitgesloten. 4 x per jaar checken wij de aankleedtafel op mankementen. Schoonmaakartikelen staan of hoog, in een kast of in de schoonmaakkast in de algemene ruimte. Kinderen mogen aan de afvalbak komen. We stimuleren ze om spullen weg te gooien. Als dit gebeurd worden de handen gewassen. Kinderen gaan altijd onder begeleiding naar het toilet. Er wordt toegezien op het handen wassen met zeep.

4 Gezondheidsrisico s door overdracht van ziektekiemen Handen wassen Handen wassen doen we d.m.v. een handenwas protocol, deze hangt op elke groep. Hoesten en niezen, gebeurt met de hand voor de mond, na hoesten en/of niezen wast de leidster haar handen. Na het toiletbezoek wast leidster ook haar handen via het handenwasprotocol. Blaasjes en wondjes dienen binnen het kinderdagverblijf afgeplakt te worden zodat andere kinderen niet met vocht uit deze blaasjes en/of wondjes in contact kunnen komen. We leren de kinderen op de peutergroep te hoesten en niezen met de hand voor de mond, na hoesten/niezen handen wassen met zeep. Er wordt goed opgelet dat een kind niet met een snottebel loopt en voor elk kind gebruiken wij een schone papieren zakdoek of tissue die daarna meteen wordt weggegooid waarna direct de handen worden gewassen. Toiletbezoek Ook na een toiletbezoek wassen de kinderen hun handen met zeep, de leidster staat erbij en let er op dat dit zorgvuldig gebeurt. Op het toilet hangen papieren handdoekjes. De toiletten worden elk dagdeel schoongemaakt ( en bij vies/nat extra). Speelgoed en knuffels worden nooit meegenomen naar het toilet. Na het verschonen van een luier van een kind wordt het aankleedkussen gereinigd met een papieren doek en alles reiniger in een spray. Leidsters maken gebruik van handschoenen, desinfecterende hand gel en gebruiken de kraan en zeep op de groep om hun handen te wassen na het verschonen. De kraan wordt dagelijks gereinigd met allesreiniger en een papieren doek. De kraan op de groep wordt niet gebruikt in combinatie met voedselbereiding, dit om kruisbesmetting te voorkomen. Kinderen mogen niet alleen in de sanitaire ruimte komen. De sanitaire ruimte wordt afgesloten met een hekje. Slapen De kinderen hebben op de peutergroep een vast bedje waar zij inslapen, deze worden verschoond op vaste dagen voordat een ander kindje weer in dit bedje slaapt, dus kinderen slapen nooit in elkaars beddengoed. Het speelgoed wordt 1 keer in de week schoongemaakt via een vast schoonmaakrooster, de verkleedkleren worden 1 keer per maand (ook volgens schoonmaakrooster) gewassen, zo nodig gebeurt dit extra. Knuffels zijn er weinig tot niet op de groep, de knuffels die wij wel hebben worden met het speelgoed meegewassen. De bedden worden 4 x per jaar gecontroleerd op mankementen, dit wordt schriftelijk vastgelegd en gecontroleerd en besproken tijdens de team vergaderingen.

5 Waterpret De kinderen die niet zindelijk zijn hebben, als we in de zomer een badje opzetten, een zwemluier om. Het zwemwater wordt ieder dagdeel verschoond en wanneer het zichtbaar vuil is extra. De leidster zit bij het badje zodat zij goed in de gaten kan houden dat er niet van het zwemwater gedronken wordt. De enige plek waar kinderen eventueel in aanraking zouden kunnen komen met (uitwerpselen van) ongedierte is de buitenspeelplaats, deze wordt voor het buitenspelen altijd gecontroleerd. Gezondheidsrisico s als gevolg van het binnenmilieu Het risico dat een kind in een te koude ruimte verblijft, is zeer klein, op de thermostaat is goed bij te houden hoe warm het is en is zo nodig bij te stellen. Bij een te warme ruimte in de zomer is er goed te ventileren door de ramen open te zetten. Door de gordijnen te sluiten en de koepels af te dekken, houden we de warmte zoveel mogelijk buiten overdag. In de nacht houden we de ramen en de binnendeuren open zodat het goed kan doorwaaien en afkoelen. Tijdens het opvouwen van de was en stofzuigen zetten we de ramen open of dit wordt gedaan als de kinderen er niet bij zijn, als zij aan het buiten spelen zijn of in de middenruimte verblijven. De bedden van de kinderen worden wekelijks gewassen en knuffels en verkleedkleren maandelijks op 60 graden. Protocol Buitenruimte achter. De buitenspeelplaats wordt vooraf door de leidster gecontroleerd op oneffenheden en zwerfvuil. De kinderen mogen pas naar buiten als gecontroleerd is of het hek dicht zit. Buiten gelden de volgende regels: Rondom de zandbak wordt niet gefietst, er is een routing voor de fietsers. We maken gebruik van slagbomen en een stoplicht. Zodra de slagbomen neer zijn wordt er daar niet gefietst of gegleden. Kinderen die aan het fietsen zijn worden niet gestoord door kinderen die met een andere activiteit bezig zijn. Het spel wordt gescheiden en gestructureerd door de leidsters. Dit om botsingen en over elkaar struikelen te voorkomen. Kinderen mogen niet expres tegen elkaar aanbotsen Er is toezicht bij de zandbak, dit om er voor te zorgen dat kinderen geen zand eten, of van de rand van de zandbak springen/vallen. De kinderen mogen niet op de omheining klimmen. Kinderen die van de glijbaan gaan worden begeleid.

6 Kinderen worden attent gemaakt op de stenen trap, de rand van de trap is bedekt met valdemping. Rondom de glijbaan ligt gras (valdemping) en om de treden ligt helemaal rondom valdemping Kinderen worden attent gemaakt op de stenen muur, rondom deze muur wordt niet gefietst dit om struikelen en botsen te voorkomen. Bij nat weer kinderen attenderen op het feit dat het gras glad is De holle buis is om in te zitten, door te kruipen en in te spelen. Er wordt niet doorheen gefietst. Als wij denken dat de koordjes van een capuchon/broek/jas van een kind gevaarlijk zijn worden deze verwijderd, of het kind krijgt reservekleren aan. We letten er op dat de kinderen niet rennen bij de zandbak zodat de kans dat zij tegen de zandbak aanvallen kleiner wordt. Belangrijk is om dat er niet te veel kinderen op hetzelfde moment buiten zijn, hierdoor is er beter overzicht. De volgende afspraken zijn hierover gemaakt. De peutergroepen spelen op de achterspeelplaats De baby groepen spelen voor Het buitenspeelgoed wordt iedere keer na het buitenspelen gecontroleerd. Als het stuk is wordt het weggegooid of gerepareerd. Verdere afspraken: Spelmateriaal Houtwerk Glijbaan Parasols etc 2 x per jaar controleren 2 x per jaar controleren 2 x per jaar controleren 2 x per jaar controleren Bij warm weer ( vanaf voorjaar t/m najaar) smeren wij de kinderen voor het buitenspelen in en herhalen dit 2 a 3 x per dag. We smeren minimaal met crème factor 30. Wij vragen elk voorjaar aan de ouders of ze petjes/hoedjes mee willen nemen ivm verbrandingsgevaar. In de zomer wordt er zonwering boven de zandbak gehangen. Op het heetst van de dag, blijven de kinderen binnen (tussen uur en uur). Gezondheidsrisico s als gevolg van het buitenmilieu Op de buitenspeelplaats hebben wij een net gespannen over de zandbak zodat de kans zeer klein is dat er uitwerpselen van honden of katten in de zandbak terecht komt. Ook wordt deze voor het buitenspelen gecontroleerd op o.a. uitwerpselen en worden deze verwijderd. Na het

7 buitenspelen worden altijd de handen van de kinderen gewassen onder stromend water en met zeep. Er wordt niet gegeten en gedronken in de zandbak. Als het wespentijd is wordt er buiten helemaal niet gegeten en gedronken. De leidster zorgt ervoor dat de kinderen schoon zijn en dus geen plakkerige monden en handen hebben wat de wespen aan trekt. Bij warm weer wordt, afhankelijk van de temperatuur het buitenspelen beperkt. De leidster zet parasols op en zorgt ervoor dat kinderen petjes en hoedjes op hun hoofd houden. Ook wordt er bij warm weer extra drinken aangeboden zodat de kans dat een kind uitdroogt zo goed als uitgesloten is. De leidster smeert de kinderen goed in met een zonnebrandcrème factor 30 (zie buitenspeelplaats). Als het nodig is krijgt het kind een t-shirt met lange mouwen aan. Bij koud weer kleden wij de kinderen extra warm aan met sjaals, mutsen en handschoenen, zonodig krijgen de kinderen een extra dikke trui aan onder hun jas, we blijven dan kort buiten om alleen even een frisse neus te halen. Gezondheidsrisico s ten gevolge van (het uitblijven van) medisch handelen Dribbel voert een terughoudend beleid als het gaat om toedienen van medicatie. Indien dit toch nodig blijkt te zijn kan het alleen met toestemming van de ouders/verzorgers. Er wordt gevraagd om een formulier te ondertekenen. Antibiotica e.d. dient gelabeld te worden met de naam van het kind erop. Als bij een kind de temperatuur wordt opgemeten met een thermometer wordt deze voor en na gebruik gereinigd met alcohol. Bij oorthermometers wordt voor elk gebruik een nieuwe hoesje geplaatst. Mocht een kind ernstig vallen maken wij gebruik van een registratieformulier. Hier wordt ingevuld wat er is gebeurd wat eventueel letsel is, wat we eraan hebben gedaan en hoe we dit in het vervolg kunnen voorkomen. Ouders worden ingelicht dat we dit formulier hebben ingevuld. Bij gebruik van crème worden altijd handschoenen en een (papieren) doekje gebruikt. Zo ook bij wondverzorging, ook worden de handen voor en na het verzorgen van de wond zorgvuldig gereinigd en gewassen met hand gel en uiteindelijk met zeep. Per kwartaal wordt de verbanddoos gecheckt op: of alles nog aanwezig is en artikelen niet over datum zijn. Indien nodig worden er spullen aangeschaft, weggegooid en/of vervangen. Ons protocol word 1x per jaar gecheckt tijdens het gezamenlijk opmaken van RIE of alles nog klopt en eventueel aangepast dient te worden.

8 Verwijzingen Elke groep heeft een kwaliteitenmap. Daarin staan procedures en protocollen die voor professionals op de werkvloer belangrijk zijn. Wist u datjes folder Ziektebeleid folder Peutergroep folder Handenwas protocol Voedingsbeleid Schoonmaakroosters

RI verticale groep Rupsen

RI verticale groep Rupsen Zevenhuizerstraat 114a 3828 BG Hoogland 033 465 89 63 KvK 3215 5830 Rabobank: 15 15 82 505 www.dribbel.info info@dribbel.info RI verticale groep Rupsen Risico inventarisatie verticale groep Rupsen Protocol

Nadere informatie

RI verticale groep Guppies

RI verticale groep Guppies Zevenhuizerstraat 114a 3828 BG Hoogland 033 465 89 63 KvK 3215 5830 Rabobank: 15 15 82 505 www.dribbel.info info@dribbel.info RI verticale groep Guppies Risico inventarisatie verticale groep Guppies Protocol

Nadere informatie

Staat beschreven in het protocol buitenruimte. Is opgenomen in protocol. Lijst controle invullen 2 x. per jaar. Staat beschreven in het protocol

Staat beschreven in het protocol buitenruimte. Is opgenomen in protocol. Lijst controle invullen 2 x. per jaar. Staat beschreven in het protocol BUITENRUIMTE SPEELTOESTEL Kind valt van glijbaan Kind valt door defect materiaal Kind blijft met koordje van capuchon (achter glijbaan) hangen Kind komt met nek klem te zitten tussen traptreden Kind verwond

Nadere informatie

Bij de entree ligt een antislip mat en we houden het speelgoed weg bij de entree.

Bij de entree ligt een antislip mat en we houden het speelgoed weg bij de entree. Veiligheidsbeleid Entree De entree heeft geen trap Bij de entree ligt een antislip mat en we houden het speelgoed weg bij de entree. Bij een natte drempel waarover een kind kan uitglijden is te allen tijde

Nadere informatie

HUISREGELS BSO t SPEELVELD

HUISREGELS BSO t SPEELVELD HUISREGELS BSO t SPEELVELD Opgesteld door Dries Verstijnen. Deze regels zijn opgesteld aan de hand van veiligheids- en gezondheidsrisico inventarisatielijsten en de daarbij behorende oplossingsmogelijkheden

Nadere informatie

BSO Abeltje Protocol: Hygiëne en leefomgeving

BSO Abeltje Protocol: Hygiëne en leefomgeving BSO Abeltje Protocol: Hygiëne en leefomgeving Laatst gewijzigd: 22 augustus 2013 Auteur: Michèle Goeman Waarom dit protocol? Veel van de regels die gelden op onze BSO liggen schriftelijk eigenlijk niet

Nadere informatie

Interne huisregels peutergroep Willem Teellinck

Interne huisregels peutergroep Willem Teellinck Interne huisregels peutergroep Willem Teellinck Voor de fysieke veiligheid en gezondheid van kinderen in de peutergroep speelt o.a. het gedrag van team, ouders en kinderen een belangrijke rol. Daarom zijn

Nadere informatie

Huisregels. Pluit MP Zuidhorn. Tel:

Huisregels. Pluit MP Zuidhorn. Tel: Huisregels Jan 2019 Anita Croeze Pluit 12 9801MP Zuidhorn Tel: 06-49844490 Huisregels Kinderopvang Banjer Algemeen ü Wanneer er gebreken zijn aan materialen en middelen dan wordt dit of niet meer gebruikt

Nadere informatie

Risico inventarisatie; Veiligheid

Risico inventarisatie; Veiligheid Risico inventarisatie; Veiligheid Datum inventarisatie: 8 december 2016 Uitgevoerd door: U = uitgesloten A = kans is groot dat het zal gebeuren B = kans is klein dat het zal gebeuren 1 = als het gebeurt

Nadere informatie

Hygiëne protocol Stichting Ut Kruumelke. Versie 4, januari 2018.

Hygiëne protocol Stichting Ut Kruumelke. Versie 4, januari 2018. Hygiëne protocol Stichting Ut Kruumelke. Versie 4, januari 2018. Waarom dit protocol? Veel van de regels die gelden op onze BSO liggen schriftelijk eigenlijk niet vast. Daarom dit protocol om toch een

Nadere informatie

Hygiëne en gezondheidsbeleid

Hygiëne en gezondheidsbeleid Hygiëne en gezondheidsbeleid 1. Ziektekiemen De pedagogisch medewerkers wassen na elke verschoning zorgvuldig hun handen. Een zieke pedagogisch medewerker is extra alert op zijn/haar handhygiëne. De handdoek

Nadere informatie

BELEID RIE GEZONDHEIDSRISICO 2015

BELEID RIE GEZONDHEIDSRISICO 2015 BELEID RIE GEZONDHEIDSRISICO 2015 Versie 1.10 Datum : 01-10-2014 Versie 1.00 Wijziging : 08-03-2015 Versie 1.10 1. Beleid t.a.v. gezondheidsrisico s door overdracht van ziektekiemen. 1. Leidsters wassen

Nadere informatie

Buitenschoolse opvang Datum: februari 2014. Soort ongeval kans dat dit ongeval kans op ernstig. uitgesloten

Buitenschoolse opvang Datum: februari 2014. Soort ongeval kans dat dit ongeval kans op ernstig. uitgesloten Inventarisatielijsten Entree 1 Soort ongeval kans dat dit ongeval kans op ernstig zal gebeuren letsel Kind valt doordat het niet bij de trapleuning kan Er is geen trap aanwezig Soort ongeval kans dat dit

Nadere informatie

Protocol Gezondheid. PSZ De Buutplaats april 2011

Protocol Gezondheid. PSZ De Buutplaats april 2011 1 2 Inhoud Blz. 1. Handhygiëne voor leidsters en peuters: 3 1.1. Algemeen: 3 1. 2. Handen wassen: 3 2. Persoonlijke hygiëne / verzorging leidsters en peuters: 4 3. Toiletbezoek / verschoning van peuters:

Nadere informatie

1 Protocol gezondheid

1 Protocol gezondheid Protocol gezondheid 1 2 Inhoud 1. Inleiding 3 2. Handen wassen 3 3. Ziektes 4 4. Schoonmaken 5 5. Klimaat op de groep 5 6. Buitenspelen 5 7. Overig 6 Bijlage 7 3 1. Inleiding Omdat wij werken met een kwetsbare

Nadere informatie

Peuter groep Vissen SLAAPRUIMTEN. VERANTWOORDELIJKE STREEFDATUM GEREED/ CONTROLE Directie implementeert, leidsters

Peuter groep Vissen SLAAPRUIMTEN. VERANTWOORDELIJKE STREEFDATUM GEREED/ CONTROLE Directie implementeert, leidsters Rie en actieplan veiligheid 2012 Datum inventarisatie: mei 2012 Definitieve datum actieplan gereed: nov 2012. Codes: = uitgesloten A: kans is groot dat het kan gebeuren B:kans is klein dat het zal gebeuren

Nadere informatie

Risico inventarisatie Gezondheid

Risico inventarisatie Gezondheid Risico inventarisatie Gezondheid Gezondheidsrisico s door overdracht van Risico 1.Kind komt via ongewassen handen van groepsleiding in contact met 2 Kind komt via onzorgvuldig gewassen handen van groepsleiding

Nadere informatie

RIE 2016 Peuteropvang Benjamin Soort ongeval Kans dat dit ongeval zal gebeuren Kans op ernstig letsel urgentiecode

RIE 2016 Peuteropvang Benjamin Soort ongeval Kans dat dit ongeval zal gebeuren Kans op ernstig letsel urgentiecode 2 Entree uitgesloten Groot (A) Klein(B) Groot(1) Klein (2) A1 A2 B1 B2 Trap Kind valt doordat het niet bij de trapleuning kan x Geen trap Kind valt doordat trapleuning niet goed vast zit x Kind struikelt

Nadere informatie

Huisregels bij de dagopvang, Rakkers en Boefjes. Algemene regels:

Huisregels bij de dagopvang, Rakkers en Boefjes. Algemene regels: Huisregels bij de dagopvang, Rakkers en Boefjes. Algemene regels: Kinderen dienen op de dagen en tijden te komen die in het contract vermeld staan. Mocht hiervan worden afgeweken dan dient dit van tevoren

Nadere informatie

Peuter groep Vlinders SLAAPRUIMTEN. VERANTWOORDELIJKE STREEFDATUM GEREED/ CONTROLE Directie implementeert, leidsters

Peuter groep Vlinders SLAAPRUIMTEN. VERANTWOORDELIJKE STREEFDATUM GEREED/ CONTROLE Directie implementeert, leidsters Rie en actieplan veiligheid 2012 Datum inventarisatie: mei 2012 Definitieve datum actieplan gereed: nov 2012. Codes: = uitgesloten A: kans is groot dat het kan gebeuren B:kans is klein dat het zal gebeuren

Nadere informatie

Huisregels KDV STOFFEL Door: Directie, het team van Kdv Stoffel en de oudercommissie. Huisregels kdv Stoffel mrt. 2013 versie 1 Pagina 1 van 13

Huisregels KDV STOFFEL Door: Directie, het team van Kdv Stoffel en de oudercommissie. Huisregels kdv Stoffel mrt. 2013 versie 1 Pagina 1 van 13 Huisregels KDV STOFFEL Door: Directie, het team van Kdv Stoffel en de oudercommissie. Huisregels kdv Stoffel mrt. 2013 versie 1 Pagina 1 van 13 In ons pedagogisch plan heeft u kunnen lezen dat wij een

Nadere informatie

Huisregels Zonnestraaltjes

Huisregels Zonnestraaltjes Algemene regels voor alle ruimtes Alle deuren zijn voorzien van vinger protectie op de draaiende delen. Let wel goed op de kinderen als ze bij een deur staan! De thermostaat verwarming staat uit of op

Nadere informatie

Verticale groep Guppies SLAAPRUIMTEN. Soort ongeval Urgentiecode Oplossingen Plan van aanpak. Verantwoordelijk uitvoer of implementatie

Verticale groep Guppies SLAAPRUIMTEN. Soort ongeval Urgentiecode Oplossingen Plan van aanpak. Verantwoordelijk uitvoer of implementatie Rie en actieplan veiligheid 2012 Datum inventarisatie:mei Datum goedgekeurd: sept. Definitieve datum actieplan gereed: nov 2012 Codes: = uitgesloten A: kans is groot dat het kan gebeuren B:kans is klein

Nadere informatie

Speellokaal Datum: juni 2016

Speellokaal Datum: juni 2016 Speellokaal Datum: juni 2016 Scenario Actie Kans Ernst Genomen Maatre gel schrifte lijk vastgel egd Dit is terug te vinden in Speellokaal Kind struikelt over een oneffenheid Maak de afspraak, geen losse

Nadere informatie

Protocol Hygiëne en gezondheid

Protocol Hygiëne en gezondheid Protocol Hygiëne en gezondheid Protocol Hygiëne en gezondheid Handen wassen: Zie protocol handen wassen Wondjes, blaasjes, pus: Pus/wondvocht wordt voordat het gaat lekken met een wattenstaafje gedept.

Nadere informatie

Speellokaal Passiebloem Datum: Maart 2018

Speellokaal Passiebloem Datum: Maart 2018 Speellokaal Passiebloem Datum: Maart 2018 Scenario Actie Kans Ernst Genomen Maatre gel schrifte lijk vastgel egd Dit is terug te vinden in Speellokaal Kind struikelt over een oneffenheid Maak de afspraak,

Nadere informatie

Abeltje Peuterspeelzaal Protocol: Hygiëne en leefomgeving

Abeltje Peuterspeelzaal Protocol: Hygiëne en leefomgeving Abeltje Peuterspeelzaal Protocol: Hygiëne en leefomgeving Laatst gewijzigd: 25 maart 2013 Auteur: Michèle Goeman Waarom dit protocol? Veel van de regels die gelden op onze peuterspeelzaal liggen schriftelijk

Nadere informatie

Risico inventarisatie en actieplan; Gezondheid

Risico inventarisatie en actieplan; Gezondheid Risico inventarisatie en actieplan; Gezondheid Datum inventarisatie: 3 november 2016 Uitgevoerd door: U = uitgesloten Kl = kans is klein dat het zal gebeuren Gr = kans is groot dat het zal gebeuren 1.

Nadere informatie

Beleid t.a.v. gezondheidsrisico s door overdracht van ziektekiemen

Beleid t.a.v. gezondheidsrisico s door overdracht van ziektekiemen Beleid t.a.v. gezondheidsrisico s door overdracht van Kind komt in contact met via ongewassen handen van 1. Handen worden gewassen voor het aanraken van voedsel 2. Handen worden gewassen voor het eten

Nadere informatie

Huisregels Bso Noordkids

Huisregels Bso Noordkids Algemeen Alle deuren zijn voorzien van vinger protectie op de draaiende delen. Let wel goed op de kinderen als ze bij een deur staan! Ouders zijn zelf verantwoordelijk voor hun tas en de bezittingen die

Nadere informatie

RISICOINVENTARISATIE VEILIGHEIDSMANAGEMENT KDV Locatie + groep: De Appeltuin d.d Naam medewerker: Melissa Berendsen Entree

RISICOINVENTARISATIE VEILIGHEIDSMANAGEMENT KDV Locatie + groep: De Appeltuin d.d Naam medewerker: Melissa Berendsen Entree RISICOINVENTARISATIE VEILIGHEIDSMANAGEMENT KDV Locatie + groep: De Appeltuin d.d. 19-10-2015 Naam medewerker: Melissa Berendsen Entree 1. Kind valt doordat het niet bij de trapleuning kan 2. Kind valt

Nadere informatie

Protocol Voeding en hygiene Kinderdagverblijf Robbedoes en BSO de Speelark:

Protocol Voeding en hygiene Kinderdagverblijf Robbedoes en BSO de Speelark: Protocol Voeding en hygiene Kinderdagverblijf Robbedoes en BSO de Speelark: Inhoud 1. Handen wassen; kinderen 2. Handen wassen; leiding 3. Wondjes/wondverzorging 4. Niezen 5. Verschonen 6. Voeding 7. Gebruik

Nadere informatie

Parkeerterrein Spenen Kleding Schoonmaak Spelen

Parkeerterrein Spenen Kleding Schoonmaak Spelen Huisregels: Parkeerterrein Wij stimuleren het dat ouders en leidsters zoveel mogelijk op de fiets komen(i.v.m ons concept). Fietsen moeten zoveel mogelijk in het fietsenrek geplaatst worden. Auto s mogen

Nadere informatie

Kleding Kettingen en andere versieringen om nekjes die niet kapot springen als een kind er aan blijft hangen zijn verboden.

Kleding Kettingen en andere versieringen om nekjes die niet kapot springen als een kind er aan blijft hangen zijn verboden. Huisregels Kinderdagverblijf Lieve Schoot Juni 2011 Algemeen Parkeerterrein Fietsen moeten zoveel mogelijk in het fietsenrek geplaatst worden. Spenen Ouders zijn verantwoordelijk voor de fopspenen. Zij

Nadere informatie

Protocol veiligheid 1 Protocol veiligheid kinderdagverblijf Doetsie 2015

Protocol veiligheid 1 Protocol veiligheid kinderdagverblijf Doetsie 2015 Protocol veiligheid 1 Inhoudsopgave Eerste hulp... 3 Slapen... 3 Spenen... 3 Spelen en speelmateriaal... 3 Stroomvoorzieningen... 4 Het gebruik van meubilair... 4 Gebruik van de commode... 4 Ramen... 4

Nadere informatie

Dwarrelende stofdeeltjes kunnen ademhalingsmoeilijkheden opleveren bij astmapatiënten. Door goed schoonmaken wordt het aantal stofdeeltjes verlaagd.

Dwarrelende stofdeeltjes kunnen ademhalingsmoeilijkheden opleveren bij astmapatiënten. Door goed schoonmaken wordt het aantal stofdeeltjes verlaagd. Schoonmaakprotocol kinderdagverblijf De Speelhaven Schuitevoerderslaan 16 1671 JZ Medemblik Februari 2015 Inhoudsopgave Inleiding 1. Schoonmaakmethoden 2. Aandachtspunten reiniging 3. Desinfecteren van

Nadere informatie

INFORMATIE EN RICHTLIJNEN VEILIGHEID EN GEZONDHEID

INFORMATIE EN RICHTLIJNEN VEILIGHEID EN GEZONDHEID INFORMATIE EN RICHTLIJNEN VEILIGHEID EN GEZONDHEID 4Kids B.V. Postadres Postbus 18 8140 AA Heino Bezoekadres Marktplein 8 8141 AG Heino T 0572-341000 F 0572-341001 E info@4kids.nl IBAN NL52 RABO 0102 0668

Nadere informatie

BELEIDSPLAN VEILIGHEID SBPE

BELEIDSPLAN VEILIGHEID SBPE STICHTING BASISVOORZIENING PEUTERSPEELZAALWERK ERMELO BELEIDSPLAN VEILIGHEID SBPE juli 2013 Inhoud VOORWOORD... 3 Buitenbergruimte... 3 Buitenruimte... 3 Entree/gang... 4 Gymzaal... 5 Keuken... 5 Leefruimte...

Nadere informatie

PLAN VAN AANPAK RIV. : Peuterspeelgroep De Blokkendoos. Datum : 28 juli : Inspectiecommissie: Gerriëtte Königkrämer en Hanny Vink

PLAN VAN AANPAK RIV. : Peuterspeelgroep De Blokkendoos. Datum : 28 juli : Inspectiecommissie: Gerriëtte Königkrämer en Hanny Vink PLAN VAN AANPAK RIV Naam groep : Peuterspeelgroep De Blokkendoos : 28 juli Uitgewerkt door : Inspectiecommissie: Gerriëtte Königkrämer en Hanny Vink Betreffende ENTREE Trap Vloer oneffenheid Trap is niet

Nadere informatie

PLAN VAN AANPAK RIG. : Peuterspeelgroep De Blokkendoos. Datum : 28 juli : Inspectiecommissie: Gerriëtte Königkrämer en Hanny Vink

PLAN VAN AANPAK RIG. : Peuterspeelgroep De Blokkendoos. Datum : 28 juli : Inspectiecommissie: Gerriëtte Königkrämer en Hanny Vink PLAN VAN AANPAK RIG Naam groep : Peuterspeelgroep De Blokkendoos : 28 juli Uitgewerkt door : Inspectiecommissie: Gerriëtte Königkrämer en Hanny Vink Betreffende gezondheidsrisico Te nemen maatregel Geen

Nadere informatie

Handen wassen: Wondjes, blaasjes, pus: Bloed: Zieke pedagogisch medewerker: Protocol Gezondheid. Zie protocol handen wassen

Handen wassen: Wondjes, blaasjes, pus: Bloed: Zieke pedagogisch medewerker: Protocol Gezondheid. Zie protocol handen wassen Protocol Hygiëne Handen wassen: Zie protocol handen wassen Wondjes, blaasjes, pus: Bloed: Pus/wondvocht wordt voordat het gaat lekken met een wattenstaafje gedept. Materialen die in aanraking zijn geweest

Nadere informatie

Plan van aanpak risico-inventarisatie gezondheid: acties/afspraken/controles

Plan van aanpak risico-inventarisatie gezondheid: acties/afspraken/controles Plan van aanpak risico-inventarisatie gezondheid: acties/afspraken/controles LOCATIE: DRIBBEL PEUTERSPEELZAAL 1. Gezondheidsrisico s door overdracht van Risiconummer 1 Klein Kind komt via ongewassen Regelmatig

Nadere informatie

Gezondheidsbeleid versie juli

Gezondheidsbeleid versie juli Gezondheidsbeleid 2018- versie juli Inhoud Inleiding... 3 Risico s door overdracht van ziektekiemen... 4 Handhygiëne... 4 Hoesten/ niezen en snuiten... 4 Verschonen... 4 Bereiding van voedsel... 4 Flesjes,

Nadere informatie

Beschrijving gezondheidsrisico: Kind komt via ongewassen handen van groepsleiding in contact met ziektekiemen.

Beschrijving gezondheidsrisico: Kind komt via ongewassen handen van groepsleiding in contact met ziektekiemen. 1 Kind komt via ongewassen handen van groepsleiding in contact met ziektekiemen. Er hangen bij de commode, keuken en volwassen toilet handenwas regels De babygroep heeft stromend water in de groep. 2 Kind

Nadere informatie

Plan van aanpak gezondheid PSZ Aldoende Kans Omschrijving, eis Actie of maatregel Overige of extra

Plan van aanpak gezondheid PSZ Aldoende Kans Omschrijving, eis Actie of maatregel Overige of extra Plan van aanpak gezondheid PSZ Aldoende Kans Omschrijving, eis Actie of maatregel Overige of extra Gezondheidsrisico s door overdracht van Kind komt via onzorgvuldig gewassen handen van groepsleiding in

Nadere informatie

Risico inventarisatie 2009 gezondheidsrisico s door overdracht van ziektekiemen

Risico inventarisatie 2009 gezondheidsrisico s door overdracht van ziektekiemen Stichting BSO Voor af en toe Televisiebaan 106a 3402 VH IJsselstein Telefoon: 06-15677584 Mail: info@bsovoorafentoe.nl Risico inventarisatie 2009 gezondheidsrisico s door overdracht van Datum: 29 September

Nadere informatie

RI Veiligheid BSO het Krummelhûs: Notter Datum: maart 2018

RI Veiligheid BSO het Krummelhûs: Notter Datum: maart 2018 RI Veiligheid BSO het Krummelhûs: Notter Datum: maart 2018 Scenario Actie Kans Ernst Genomen Maatre gel schrifte lijk vastgel egd Dit is terug te vinden in Entree Kind valt doordat het niet bij de trapleuning

Nadere informatie

Soort ongeval Urgentiecode Oplossingen Plan van aanpak Verantwoordelijk uitvoer of implementatie ZIEKTE KIEMEN. Is opgenomen in het protocol

Soort ongeval Urgentiecode Oplossingen Plan van aanpak Verantwoordelijk uitvoer of implementatie ZIEKTE KIEMEN. Is opgenomen in het protocol RIE en ACTIEPLAN VEILIGHEID 2012 Datum inventarisatie:april 2012 Datum goedgekeurd: sept. Definitieve datum actieplan gereed: juni 2012 Codes: U= uitgesloten A: kans is groot dat het kan gebeuren B: kans

Nadere informatie

kast. Er is een thermosstatische kraan aanwezig waardoor niemand zich kan branden aan het kraanwater.

kast. Er is een thermosstatische kraan aanwezig waardoor niemand zich kan branden aan het kraanwater. Beleid Veiligheid Toegang tot het gebouw Tussen 7.30 uur en 9.15 uur gedurende het brengen van de kinderen en tussen 16.30 uur en 18.30 uur mag de buitendeur van het binnenslot af. Ouders moeten anders

Nadere informatie

De Speelark. Huisregels buitenschoolse opvang De Speelark Heel. Regels bij het brengen en halen:

De Speelark. Huisregels buitenschoolse opvang De Speelark Heel. Regels bij het brengen en halen: De Speelark Huisregels buitenschoolse opvang De Speelark Heel. Regels bij het brengen en halen: Kinderen worden door ouders tot in de groepsruimte gebracht. Kinderen en/of ouders pakken de tas uit. Jassen

Nadere informatie

Hygiëne- en gezondheidsbeleid Peuterspeelzaal Dribbel versie juni 2017

Hygiëne- en gezondheidsbeleid Peuterspeelzaal Dribbel versie juni 2017 Hygiëne- en gezondheidsbeleid Peuterspeelzaal Dribbel versie juni 2017 Inleiding In verband met de gezondheid van kinderen en medewerkers is het belangrijk dat medewerkers een zo groot mogelijke zorgvuldigheid

Nadere informatie

RI Veiligheid BSO de Stroekeld Datum: december 2016

RI Veiligheid BSO de Stroekeld Datum: december 2016 RI Veiligheid BSO de Stroekeld Datum: december 2016 Scenario Actie Kans Ernst Genomen Maatre gel schrifte lijk vastgel egd Dit is terug te vinden in Entree Kind valt doordat het niet bij de trapleuning

Nadere informatie

Soort ongeval Oplossing Urgentie Plan van aanpak Verantwoordelijke Wat, Wanneer, Waar Vloer

Soort ongeval Oplossing Urgentie Plan van aanpak Verantwoordelijke Wat, Wanneer, Waar Vloer Risico inventarisatie Veiligheid locatie Dorpshuis Urgent (A1, B1) Alle ongevallen die ernstig kunnen aflopen, zelfs als de kans relatief klein is dat ze zullen gebeuren. Noodzakelijk (A2) Ongevallen die

Nadere informatie

Protocol Veilige en gezonde omgeving

Protocol Veilige en gezonde omgeving Protocol Veilige en gezonde omgeving A. Een veilige omgeving Tijdens het spelen Aan tafel In de klaslokalen: Buitenspeelplaats: Halen en brengen: Groepsactiviteiten: Vermissing: Niet opgehaalde kinderen:

Nadere informatie

Protocol Veiligheid. Onderdeel van Risico Inventarisatie & Evaluatie, RI&E

Protocol Veiligheid. Onderdeel van Risico Inventarisatie & Evaluatie, RI&E Protocol Veiligheid Onderdeel van Risico Inventarisatie & Evaluatie, RI&E 1 1. Inleiding Kinderen ontwikkelen zich snel, zijn nieuwsgierig en willen de wereld om zich heen verkennen en ontdekken. Ze zien

Nadere informatie

Informatiebrief Hand-, voet- en mondziekte

Informatiebrief Hand-, voet- en mondziekte Informatiebrief Hand-, voet- en mondziekte Wat is hand-, voet- en mondziekte? Hand-, voet- en mondziekte is een besmettelijke ziekte. Mensen krijgen het door een virus. De ziekte is meestal niet ernstig

Nadere informatie

Verticale groep Rupsen. Soort ongeval Urgentiecode Oplossingen Plan van aanpak ENTREE. Verantwoordelijk uitvoer of implementatie.

Verticale groep Rupsen. Soort ongeval Urgentiecode Oplossingen Plan van aanpak ENTREE. Verantwoordelijk uitvoer of implementatie. Rie en actieplan veiligheid 2012 Datum inventarisatie:mei Definitieve datum actieplan gereed: nov 2012 Codes: = uitgesloten A: kans is groot dat het kan gebeuren B:kans is klein dat het zal gebeuren 1:

Nadere informatie

Huisregels. Peuteropvang. Peutergroepen van t Hummelhuis: - Duimelotje - t Hummeltjeshonk - Peuterpret

Huisregels. Peuteropvang. Peutergroepen van t Hummelhuis: - Duimelotje - t Hummeltjeshonk - Peuterpret 1 Huisregels Peuteropvang Peutergroepen van t Hummelhuis: - Duimelotje - t Hummeltjeshonk - Peuterpret Rhijnsburglaan 7a 8181 XW Heerde Email : monique @hummelhuis.nl Tel. :06-33812503 Website www.hummelhuis.nl

Nadere informatie

Huisregels KOV. Algemene regels voor alle ruimtes

Huisregels KOV. Algemene regels voor alle ruimtes Algemene regels voor alle ruimtes Alle deuren zijn voorzien van vinger protectie op de draaiende delen. Let wel goed op de kinderen als ze bij een deur staan! Deurklinken zijn op hoogte, staan omhoog of

Nadere informatie

De Speelark. Huisregels buitenschoolse opvang De Speelark Heel. Regels bij het brengen en halen:

De Speelark. Huisregels buitenschoolse opvang De Speelark Heel. Regels bij het brengen en halen: De Speelark Huisregels buitenschoolse opvang De Speelark Heel. Regels bij het brengen en halen: Kinderen worden door ouders tot in de groepsruimte gebracht. Kinderen en/of ouders pakken de tas uit. Jassen

Nadere informatie

1. Inleiding blz Algemeen blz Plattegrond van de locatie blz Verklaring van de ruimtes blz. 6

1. Inleiding blz Algemeen blz Plattegrond van de locatie blz Verklaring van de ruimtes blz. 6 Juni 2015 Inhoudsopgave 1. Inleiding blz. 3 2. Algemeen blz. 5 2.1 Plattegrond van de locatie blz. 5 2.2 Verklaring van de ruimtes blz. 6 3. Risico-inventarisatie Veiligheid blz. 7 3.1 Entree en gang blz.

Nadere informatie

8. Verschonen van bedden en gebruik van hoofdluier en slaapzakken

8. Verschonen van bedden en gebruik van hoofdluier en slaapzakken Hygiëneprotocol kinderdagverblijf De Speelhaven Schuitevoerderslaan 16 1671 JZ Medemblik Datum: Februari 2015 Dit hygiëneprotocol is opgesteld om gezondheidsrisico s door eventuele overdracht van ziektekiemen

Nadere informatie

Huisregels. Huisregels Kinderdagverblijf de Libelle januari 2013 J.T. Hagedoorn-Panhuis 1

Huisregels. Huisregels Kinderdagverblijf de Libelle januari 2013 J.T. Hagedoorn-Panhuis 1 Huisregels J.T. Hagedoorn-Panhuis 1 Inhoud 1. Algemene regels... 3 2. Halen en brengen... 4 3. Entree... 4 4. Leefruimte... 4 5. WC... 5 6. Keuken... 5 7. Buitenterrein... 6 8. Slaapruimte... 6 Verklaring

Nadere informatie

De trap word elke dag schoongemaakt gecheckt op gebreken, dit gebeurd wanneer er door de kinderen geen gebruik word gemaakt van de trap

De trap word elke dag schoongemaakt gecheckt op gebreken, dit gebeurd wanneer er door de kinderen geen gebruik word gemaakt van de trap Algemeen Ouders/verzorgers kunnen hun kinderen telefonisch aanmelden bij kinderopvang de Kijkdoos aan de Bosuilstraat 1 te Enschede. Na een rondleiding, zal er een intake plaatsvinden en een contract in

Nadere informatie

Kinderdagverblijf Datum: Maart 2014. Soort ongeval kans dat dit ongeval kans op ernstig. uitgesloten

Kinderdagverblijf Datum: Maart 2014. Soort ongeval kans dat dit ongeval kans op ernstig. uitgesloten Inventarisatielijsten Entree Soort ongeval kans dat dit ongeval kans op ernstig zal gebeuren letsel Kind valt doordat het niet bij de trapleuning kan Er is geen trap aanwezig Soort ongeval kans dat dit

Nadere informatie

Actieplan Buitenruimte en Omgeving Stichting Kinderopvang et Nabuut Veiligheid

Actieplan Buitenruimte en Omgeving Stichting Kinderopvang et Nabuut Veiligheid Actieplan Buitenruimte en Omgeving Stichting Kinderopvang et Nabuut Veiligheid Parkstraat 72 1506 WE Zaandam 075 6165701 06 54391584 opvang@etbuut.nl www.etbuut.nl Actieplan Veiligheid 2013-2014 Buitenruimte

Nadere informatie

Huisregels Bosuiltjes

Huisregels Bosuiltjes Algemene regels voor alle ruimtes Alle deuren zijn voorzien van vinger protectie op de draaiende delen. Let wel goed op de kinderen als ze bij een deur staan! De thermostaat verwarming staat uit of op

Nadere informatie

RI Veiligheid peuteropvang de Vlinder, locatie de Wegwijzer Datum: maart 2017

RI Veiligheid peuteropvang de Vlinder, locatie de Wegwijzer Datum: maart 2017 RI Veiligheid peuteropvang de Vlinder, locatie de Wegwijzer Datum: maart 2017 Scenario Actie Kans Ernst Genomen Maatre gel schrifte lijk vastgel egd Dit is terug te vinden in Entree Kind valt doordat het

Nadere informatie

Veiligheidsplan peuterspeelgroep De Blokkendoos Huisregels en werkafspraken

Veiligheidsplan peuterspeelgroep De Blokkendoos Huisregels en werkafspraken Veiligheidsplan peuterspeelgroep De Blokkendoos Huisregels en werkafspraken Gezondheid Na het plassen de handen wassen. Bij verkoudheid worden de peuters erop gewezen om bij hoesten of niezen een hand

Nadere informatie

Protocol 1: Veilig Slapen en Wiegendoodpreventie 1 (VSWD) KDV t Sprookjesland

Protocol 1: Veilig Slapen en Wiegendoodpreventie 1 (VSWD) KDV t Sprookjesland Protocol 1: Veilig Slapen en Wiegendoodpreventie 1 (VSWD) KDV t Sprookjesland 1 Laatste versie: 27 januari 2014 Inhoudsopgave Inleiding 1. Wat is Wiegendood? 1.1. Laat babies altijd op hun rug slapen 1.2.

Nadere informatie

Huisregels kinderdagopvang

Huisregels kinderdagopvang Huisregels kinderdagopvang Deze huisregels zijn opgesteld ter aanvulling bij Gezondheidsrisico in een kindercentrum of peuterspeelzaal, 0-4 jaar van het RIVM. In dat document staan richtlijnen aangeduid

Nadere informatie

Risico inventarisatie Gezondheid Naam Gastouder: Adres: Datum: 1 Gezondheidsrisico s door overdracht van ziektekiemen.

Risico inventarisatie Gezondheid Naam Gastouder: Adres: Datum: 1 Gezondheidsrisico s door overdracht van ziektekiemen. inventarisatie Gezondheid Naam Gastouder: Adres: Datum: 1 Gezondheidsrisico s door overdracht van 1 Kind komt via ongewassen handen van gastouder in contact met 2 Kind komt via onzorgvuldig gewassen handen

Nadere informatie

Protocol gezondheid. BSO de Saller protocol gezondheid versie 03 september 2016

Protocol gezondheid. BSO de Saller protocol gezondheid versie 03 september 2016 1 Protocol gezondheid 2 Inhoud 1. Inleiding 3 2. Handen wassen 3 3. Ziektes 4 4. Schoonmaken 5 5. Klimaat op de groep 5 6. Buitenspelen 5 7. Overig 6 Bijlage 7 3 1. Inleiding Omdat wij werken met een kwetsbare

Nadere informatie

1. Inleiding blz Algemeen blz Plattegrond van de locatie blz Verklaring van de ruimtes blz. 6

1. Inleiding blz Algemeen blz Plattegrond van de locatie blz Verklaring van de ruimtes blz. 6 03 APRIL 2017 Inhoudsopgave 1. Inleiding blz. 3 2. Algemeen blz. 5 2.1 Plattegrond van de locatie blz. 5 2.2 Verklaring van de ruimtes blz. 6 3. Risico-inventarisatie Veiligheid blz. 7 3.1 Entree en gang

Nadere informatie

RI Veiligheid Peuteropvang Pinksterbloem 2, de Vlinder

RI Veiligheid Peuteropvang Pinksterbloem 2, de Vlinder RI Veiligheid Peuteropvang Pinksterbloem 2, de Vlinder Scenario Actie Kans Ernst Genomen Maatre gel schrifte lijk vastgel egd Dit is terug te vinden in Entree Kind valt doordat het niet bij de trapleuning

Nadere informatie

Risico inventarisatie en evaluatie veiligheid Gastouderbureau Junior, VERSIE januari 2010

Risico inventarisatie en evaluatie veiligheid Gastouderbureau Junior, VERSIE januari 2010 Risico inventarisatie en evaluatie veiligheid Gastouderbureau Junior, VERSIE januari 2010 Naam gastouder: Adres gastouderwoning: Datum controle Leeftijd van kinderen die opgevangen worden door de gastouder

Nadere informatie

RI Veiligheid BSO de Wegwijzer Datum: maart 2017

RI Veiligheid BSO de Wegwijzer Datum: maart 2017 RI Veiligheid BSO de Wegwijzer Datum: maart 2017 Scenario Actie Kans Ernst Genomen Maatre gel schrifte lijk vastgel egd Dit is terug te vinden in Entree Kind valt doordat het niet bij de trapleuning kan.

Nadere informatie

Schoonmaakschema Snoopy

Schoonmaakschema Snoopy Titel: Schoonmaakschema Snoopy *** KWALITEITSDOCUMENT KINDEROPVANG SNOOPY *** Document code: 4.9 Soort document: Procedure Aantal pagina s: 9 (incl. bijlagen van 5 pag.) Aantal bijlagen: 2 Status: Vastgesteld

Nadere informatie

Protocol Algemene Veiligheid

Protocol Algemene Veiligheid Protocol Algemene Veiligheid Inhoudsopgave Inleiding blz. 3 Buitenruimte blz. 4 Entree/Hal blz. 4 Gymlokaal blz. 4 Keuken blz. 5 Lokaal blz. 5 2 Inleiding Ouders die hun peuters op Peuterschool t Startblok

Nadere informatie

Beleidsplan Veiligheid en Gezondheid. Peuterspeelzaal Olleke Bolleke. 1. Inleiding en beleidscyclus

Beleidsplan Veiligheid en Gezondheid. Peuterspeelzaal Olleke Bolleke. 1. Inleiding en beleidscyclus 1. Inleiding en beleidscyclus Voor u ligt het beleidsplan Veiligheid en Gezondheid van peuterspeelzaal Olleke Bolleke. In dit beleidsplan wordt beschreven wat grote risico s zijn op het gebied van veiligheid

Nadere informatie

Beschrijving gezondheidsrisico: Kind komt via ongewassen handen van groepsleiding in contact met ziektekiemen.

Beschrijving gezondheidsrisico: Kind komt via ongewassen handen van groepsleiding in contact met ziektekiemen. 1 Kind komt via ongewassen handen van groepsleiding in contact met ziektekiemen. Er hangen bij de commode, keuken en volwassen toilet handenwas regels De peuters hebben stromend water in de groep en handelen

Nadere informatie

trap op kunnen. De kans dat een kind het hekje opent en 3 Kind struikelt over een kapotte trede B1

trap op kunnen. De kans dat een kind het hekje opent en 3 Kind struikelt over een kapotte trede B1 Risico inventarisatie veiligheid 2015 Klein Kindercentrum Doortje Dartel Bonhoefferstraat 34 9746 BX Groningen Inventarisatie door: Willemieke Verhoog (bemiddelingsmedewerker Gastouderbureau SKSG) Marion

Nadere informatie

PLAN VAN AANPAK RI&E. : Peuterspeelgroep De Blokkendoos. Datum : april : Inspectiecommissie: Ingrid van Buuren en Hanny Vink

PLAN VAN AANPAK RI&E. : Peuterspeelgroep De Blokkendoos. Datum : april : Inspectiecommissie: Ingrid van Buuren en Hanny Vink PLAN VAN AANPAK RI&E Naam groep : Peuterspeelgroep De Blokkendoos : april 2019 Uitgewerkt door : Inspectiecommissie: Ingrid van Buuren en Hanny Vink Betreffende Te nemen maatregel gezondheidsrisico GEZONDHEIDSRISICO

Nadere informatie

Huisregels kinderdagverblijf Polderpret Molenkiek Algemeen schoolterrein Spenen Kleding Schoonmaak Spelen Halen en brengen

Huisregels kinderdagverblijf Polderpret Molenkiek Algemeen schoolterrein Spenen Kleding Schoonmaak Spelen Halen en brengen Huisregels kinderdagverblijf Polderpret Molenkiek Algemeen schoolterrein Fietsen moeten zoveel mogelijk in het fietsenrek geplaatst worden.. Spenen Ouders zijn verantwoordelijk voor de fopspenen. Zij zorgen

Nadere informatie

Veiligheidsrisico's entree te nemen maatrégelen. 8. Uitgesloten, Er is geen balustrade aanwezig iivhei kind eropvanggedeelte.

Veiligheidsrisico's entree te nemen maatrégelen. 8. Uitgesloten, Er is geen balustrade aanwezig iivhei kind eropvanggedeelte. 7071 CH Uhf Telefax (0315) 231 157 -Kinderdagverblijf Steenderen 24-11-2015 Veiligheidsrisico's entree te nemen maatrégelen 1. Er is een trapje aanwezig in het kinderopvangged,pelte, deze is voorzien vaneen

Nadere informatie

Risicoinventarisatie gezondheid

Risicoinventarisatie gezondheid Gezondheidsrisico s door overdracht van 1 Kind komt via ongewassen handen van gastouder in contact met 2 Kind komt via onzorgvuldig gewassen handen van gastouder in contact met 3 Kind komt in contact met

Nadere informatie

Document gezondheid BSO Madelief

Document gezondheid BSO Madelief Document gezondheid BSO Madelief Oktober 2015 Document bevat: 1. Gezondheidsverslag 2. Risico inventarisatie gezondheid september 2015 en februari 2016 (in map GGD) 3. Actieplan gezondheid 4. Huisregels

Nadere informatie

slaap veilig slaap lekker

slaap veilig slaap lekker slaap veilig slaap lekker waarom deze folder? Soms overlijden kinderen tussen de 0 en 2 jaar onverwacht in hun slaap. Die kinderen leken gezond. Dat heet wiegendood. Er is veel onderzoek gedaan naar de

Nadere informatie

Algemeen Vraag maatregel regels wanneer actie Paraaf/

Algemeen Vraag maatregel regels wanneer actie Paraaf/ Alle ouders informeren wij bij de rondleiding over onze visie van waaruit wij werken in De Molen - Ons Kindercentrum. Wij maken bekend dat wij de kinderen leren omgaan met o.a. vuur, werken met Zwitserse

Nadere informatie

Veiligheidsmanagement KDV Struin

Veiligheidsmanagement KDV Struin Veiligheidsmanagement KDV Struin Door Eelke Diémé, mei 2017 Locatie: Struin-huisje Dijkgraaf van Wijckweg 11 6522 KS Nijmegen Struin Ooysedijk 61 6522 KV Nijmegen 024-7506086 Scenario Code Actie Leefruimte:

Nadere informatie

HUISREGELS KINDERCENTRUM DIKKERTJE DAP

HUISREGELS KINDERCENTRUM DIKKERTJE DAP HUISREGELS KINDERCENTRUM DIKKERTJE DAP Opgesteld door Suzanne Junggebürth en Jeanine Bax Deze regels zijn opgesteld aan de hand van veiligheids en gezondheidsrisico inventarisatielijsten en de daarbij

Nadere informatie

Huisregels van de peuterspeelzalen, voor pedagogisch medewerkers en ouders. Stichting BELhamels

Huisregels van de peuterspeelzalen, voor pedagogisch medewerkers en ouders. Stichting BELhamels Huisregels van de peuterspeelzalen, voor pedagogisch medewerkers en ouders. Stichting BELhamels Om de peuterspeelzalen veilig en hygienisch te laten verlopen zijn er regels nodig. Er zijn regels die voor

Nadere informatie

Werkinstructie voor. Pedagogisch Medewerker. Stagiaires

Werkinstructie voor. Pedagogisch Medewerker. Stagiaires Bijlag 3 van het Pedagogisch Beleidsplan Werkinstructie voor Pedagogisch Medewerker En Stagiaires V4 De Toverkoffer, Lijnbaan 319, 2728 AG Zoetermeer, K.v.K 27253108, Giro 9400597, blz. 1 Inhoud: 1. Introductiegesprek...

Nadere informatie

PLAN VAN AANPAK RI&E. : Peuterspeelgroep De Blokkendoos. Datum : januari : Inspectiecommissie: Ingrid van Buuren en Hanny Vink

PLAN VAN AANPAK RI&E. : Peuterspeelgroep De Blokkendoos. Datum : januari : Inspectiecommissie: Ingrid van Buuren en Hanny Vink PLAN VAN AANPAK RI&E Naam groep : Peuterspeelgroep De Blokkendoos : januari Uitgewerkt door : Inspectiecommissie: Ingrid van Buuren en Hanny Vink Te nemen maatregel gezondheidsrisico GEZONDHEIDSRISICO

Nadere informatie

Beleid. Hygiëne en voeding. Datum: 14/11/2011 Versie: 003

Beleid. Hygiëne en voeding. Datum: 14/11/2011 Versie: 003 Beleid Hygiëne en voeding Datum: 14/11/2011 Versie: 003 Inhoud Inleiding 3 Hygiëne 4 Toilethygiëne en verschonen 4 Schoonmaken 5 Zandbakken 5 Huisdieren en ongedierte 5 Voeding en hygiëne 6 Bijbehorende

Nadere informatie

Actieplan Stichting Kinderopvang et Nabuut Onderbouw B Veiligheid

Actieplan Stichting Kinderopvang et Nabuut Onderbouw B Veiligheid Actieplan Stichting Kinderopvang et Nabuut Onderbouw B Veiligheid Parkstraat 72 1506 WE Zaandam 075 6165701 06 54391584 opvang@etbuut.nl www.etbuut.nl Actieplan Veiligheid 2015 2016 Onderbouw B Stichting

Nadere informatie

KWALITEITSRICHTLIJNEN VOOR GASTOUDERS

KWALITEITSRICHTLIJNEN VOOR GASTOUDERS KWALITEITSRICHTLIJNEN VOOR GASTOUDERS Wanneer u zich via HOPPAS Kinderopvang laat bemiddelen als gastouder en bij u aan huis kinderen gaat opvangen, zijn een aantal regels voor u van toepassing. Regels

Nadere informatie

Registratieformulier Gezondheidsrisico situaties en actieplan

Registratieformulier Gezondheidsrisico situaties en actieplan Risico inventarisatie Gezondheid locatie Dorpshuis Datum inventarisatie: mei = uitgesloten = klein G = groot Gezondheidsrisico HR = Huisregel Afspraak met coördinator, Pedagogisch medewerker(pw er) en

Nadere informatie

Entree. Inventaristatielijsten KANS DAT DIT ONGEVAL ZAL GEBEUREN KANS OP ERNSTIG LETSEL URGENTIECODE. Trap

Entree. Inventaristatielijsten KANS DAT DIT ONGEVAL ZAL GEBEUREN KANS OP ERNSTIG LETSEL URGENTIECODE. Trap 18 Entree Trap Kind valt doordat het niet bij de trapleuning kan Kind valt doordat de trapleuning niet goed vast zit Kind struikelt over een kapotte trede Kind glijdt uit op een gladde trede Kind raakt

Nadere informatie

Protocol buiten spelen KDV en BSO

Protocol buiten spelen KDV en BSO Protocol buiten spelen KDV en BSO Doel: Ervoor zorgen dat kinderen iedere dag veilig buiten spelen. De buitenruimte is uitdagend en veilig. Waarom? 1. Voor de gezondheid van kinderen; is het belangrijk

Nadere informatie