Huisregels van de peuterspeelzalen, voor pedagogisch medewerkers en ouders. Stichting BELhamels

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Huisregels van de peuterspeelzalen, voor pedagogisch medewerkers en ouders. Stichting BELhamels"

Transcriptie

1 Huisregels van de peuterspeelzalen, voor pedagogisch medewerkers en ouders. Stichting BELhamels

2 Om de peuterspeelzalen veilig en hygienisch te laten verlopen zijn er regels nodig. Er zijn regels die voor de ouders gelden, maar ook de voor de pedagogisch medewerkers zijn er regels waar zij zich aan moeten houden. De regels voor de ouders gelden ook voor de pedagogisch medewerkers. De regels voor de leidtsers gelden ook voor de ouders die komen invallen. Huisregels voor de ouders van de peuterspeelzalen In elk vertrek, zowel binnen als buiten toezicht houden op de kinderen. Kinderen dienen schoon (gezicht en handen) op de peuterspeelzaal te komen. Kinderen nooit zonder toezicht op de commode laten klimmen. Nooit weglopen bij kind wat op commode ligt. Vieze luiers in een afsluitbaar zakje stoppen en daarna in de gesloten afvalemmer. Bij het verschonen van een poepluier een extra wegwerponderlegger gebruiken. Deze na gebruik weggooien. Er worden alleen gewone luiers toegestaan, dus geen luierbroekjes. Kinderen mogen alleen naar de peuterspeelzaal komen zonder luier als zij alle behoeften thuis ook op het toilet doen. Kinderen mogen niet aan de afvalbak zitten. Afvalzakken in de container buiten deponeren. Zorgdragen voor het op een goede wijze gebruik maken van de luizenzakken. Zieke kinderen moeten worden opgehaald (zie ziekte en medicijnbeleid). Kinderen met koortslip/ krentenbaard mogen alleen komen na huisartsbezoek en behandeling met antibioticazalf. Leidsters zullen goed op de hygiëne letten. Kinderen met waterpokken dienen direct opgehaald te worden en mogen pas weer komen spelen als de waterpokken zijn ingedroogd. Kinderen met wonden waar wondvocht en/of pus uitkomt zijn niet toestaan. Er mag in de gehele school en op het schoolplein niet gerookt worden. Fopspenen mogen niet mee in de peuterspeelzaal. In hoge uitzondering mag hiervan afgeweken worden als ouders zorgdragen voor de hygiëne van de fopspeen en als er direct afspraken worden gemaakt met de ouders en de peuter om het fopspeen-gebruik af te bouwen naar géén fopspeen op de peuterspeelzaal. Indien er in overleg met pedagogisch medewerkers toch een fopspeen meekomt met het kind, deze in het postvakje van het kind bewaren in een plastic zakje. Het gebruik van flessen met spenen wordt niet toegestaan. Koorden en touwtjes aan kleding zijn gevaarlijk, verzoek aan ouders om deze te verwijderen of dit kledingstuk niet te dragen bij het bezoek aan de peuterspeelzaal. Indien een kind tot bloedens toe is gebeten door een ander kind, moet er binnen 24 uur contact worden opgenomen met de huisarts/ggd. De kinderen leren dat zij moeten uitkijken bij het spelen bij het raam, zodat er niets tegenaan gegooid wordt. Huisregels voor de pedagogisch medewerkers Thee/koffie buiten bereik van kinderen plaatsen. Controleer de kinderen regelmatig op teken/ tekenbeten. Na iedere schoolvakantie de luizenmoeders de kinderen laten controleren op luizen.

3 Kinderen met luizen dienen direct opgehaald te worden door de verzorger en mogen pas weer terug komen na behandeling met speciale luizen dodende shampoo of als ze luizenvrij zijn. De was wekelijks meegeven aan de daarvoor aangewezen moeder/vader. De was moet op minimaal 60 graden gewassen worden. Niet wasbare textiel gaat in een mijten werende hoes. Poppenkleding/kussenhoezen/verkleedkleding en knuffels worden standaard twee maal per jaar gewassen. Indien nodig kunnen zij extra gewassen worden samen met de wekelijkse was. Deze spullen moeten op minimaal 40 graden gewassen worden en in de droger gedroogd worden. Alleen wegwerpwashandjes gebruiken. Eén washand voor één kind gebruiken en deze direct weggooien. Het opbrengen van zalf dient te gebeuren met een tissue. Stichting BELhamels prefereert tubes boven potjes. Bij gebruik van een zakdoek alleen papieren zakdoeken gebruiken en deze behoren na eenmalig gebruik in de gesloten afvalemmer gedeponeerd te worden. Er mogen géén echte kaarsen/waxinelichtjes gebruikt worden. Er dient regelmatig geventileerd te worden. De ramen moeten minimaal een uur per dagdeel open zijn. De temperatuur van de ruimte moet minimaal 17 graden en maximaal 20 graden zijn. Deze wordt gemeten met een thermometer. Als kinderen naar het toilet gaan mogen zij geen speelgoed en/of knuffels meenemen en zij dienen hun handen te wassen volgens het handenwasprotocol. In de gehele school wordt gelopen en niet gerent. Al het speelgoed, zowel binnen als buiten dient 1 maal per 6 maanden gecontroleerd te worden. Speelgoed dat stuk is wordt gerepareerd of weggegooid. De controle van het speelgoed en de eventueel aanwezige speeltoestellen dient genoteerd te worden. Het kleine spelmateriaal voor de oudere peuters worden alleen onder toezicht gebruikt. De kinderen mogen niet gooien met speelgoed. Er mag binnen in het klaslokaal niet gespeeld worden met ballen. Bergruimtes in de school dienen zodanig op slot te zijn dat kinderen deze niet open kunnen maken. Kinderen onder geen enkele omstandigheid toegang verlenen tot bergruimtes, ook niet samen met leidster. Als er limonade (ranja) gemaakt wordt voor de kinderen, deze aanmaken in de keuken van de school. Gekoelde producten bewaren in de koelkast en niet warmer dan 7 C. Geen bederfelijke etensresten meenemen die langer dan een half uur uit de koelkast zijn geweest. Producten vlak voor gebruik uit de koelkast nemen. Producten die langer dan een half uur uit de koelkast zijn geweest worden weggegooid. Voor elk gebruik de uiterste houdbaarheidsdatum controleren. Vaatdoekjes slecht eenmalig gebruiken. Daarna gaan ze in de was. Uitwerpselen van ongedierte direct opruimen, indien van toepassing. Indien er schoolkrijt aanwezig is/gebruikt wordt dient dit stofvrij te zijn. De planten worden wekelijks afgestoft/ gesproeid en krijgen dan ook water.

4 Potgrond éénmaal per jaar verversen. Er mogen géén giftige, stekelige en/of harige planten aangeschaft worden. Voorwerpen zoals knutselwerken, droogbloemen, e.d. welke niet gereinigd kunnen worden moeten na 1 maand verwijderd worden. Er mogen géén spuitbussen in het lokaal aanwezig zijn. Alle lijm die die binnen het lokaal gebruikt wordt is op waterbasis. Er mogen géén giftige stoffen, zoals verf, boenwas, vlekkenwater etc. in het lokaal aanwezig zijn. Sterk geurende producten worden niet bewaard in een ruimte waar ook kinderen kunnen komen. Mocht zich schimmel ontwikkelen op planten of andere producten zullen deze worden verwijderd. Zichtbare verontreiniging wordt direct verwijderd door de pedagogisch medewerkers en eventueel gereinigd met een natte sopdoek. Schoonmaakmiddelen staan hoog weggezet. Als de stofzuiger gebruikt wordt terwijl er kinderen aanwezig zijn in de ruimte dan wordt er gezorgd voor ventilatie. (raam open zetten). Alleen natte en/of stofbindende doeken (swiffer) gebruiken bij stofwerkzaamheden. Het schoonmaakbedrijf wordt gecontroleerd of hun dagelijkse taken naar goedkeuren hebben uitgevoerd. Indien deze niet naar tevredenheid zijn zullen er stappen ondernomen worden om dit alsnog tot tevredenheid uit te (laten) voeren. De pedagogisch medewerkers zorgen ervoor dat de kinderen niet zo veel geluid maken dat het andere kinderen stoort in hun spel. Buiten spelen: De kinderen dienen aan het touw met de ringen mee naar buiten genomen te worden. Dit is meteen een oefening om te leren bij eventuele calamiteiten de kinderen op een zo snel en efficiënt mogelijke manier uit het gebouw te kunnen evacueren. De kinderen mogen binnen de afgeschermde speelplaats het touw pas loslaten als de leidster dat zegt. Verontreiniging in zandbak direct verwijderen. Kinderen mogen niet over de rand van de zandbak lopen. Kinderen mogen niet over het hek heen klimmen. De speelplaats mag alleen verlaten worden samen met een leidster of een verzorger. De hekken behoren gesloten te zijn als onze kinderen buiten spelen. Het kleine poortje mag alleen geopend worden door een leidster/leerkracht of verzorger, door middel van de sleutel. Het grote hek mag ook geopend worden door leerlingen van de school onder toeziend oog van de pedagogisch medewerkers en de leerkrachten van de school. Mocht er met mooi weer buiten gepicknickt worden, dan dient men er goed op te letten dat er geen insecten en dergelijken in de buurt van de etenswaren en de kinderen komen. Het eten dient binnen bereid te worden en binnen een tijdsbestek van een half uur genuttigd worden. Bij buitentemperaturen van onder de -5 C zal er niet worden buiten gespeeld. Er mag niet gespeeld worden bij de fietsenrekken.

5 Zomers: De peuters mogen niet te lang in de zon spelen, laat ze zoveel mogelijk in de schaduw spelen. Bij een buitenspeelmoment langer dan 15 minuten kinderen insmeren met zonnebrand met een factor hoger dan 20. Bij extreme hitte (temperaturen boven de 25 C zullen we de kinderen extra laten drinken en wordt er niet buiten gespeeld. Gymzaal De gymzaal mag alleen met gymschoenen worden betreden. Er mogen geen opstapjes staan voor het raam. Er moet een afzetting staan bij de wasbak, zodat de kinderen zich hier niet aan kunnen stoten. De kinderen mogen niet achter het gordijn komen.

BSO Abeltje Protocol: Hygiëne en leefomgeving

BSO Abeltje Protocol: Hygiëne en leefomgeving BSO Abeltje Protocol: Hygiëne en leefomgeving Laatst gewijzigd: 22 augustus 2013 Auteur: Michèle Goeman Waarom dit protocol? Veel van de regels die gelden op onze BSO liggen schriftelijk eigenlijk niet

Nadere informatie

Protocol Gezondheid. PSZ De Buutplaats april 2011

Protocol Gezondheid. PSZ De Buutplaats april 2011 1 2 Inhoud Blz. 1. Handhygiëne voor leidsters en peuters: 3 1.1. Algemeen: 3 1. 2. Handen wassen: 3 2. Persoonlijke hygiëne / verzorging leidsters en peuters: 4 3. Toiletbezoek / verschoning van peuters:

Nadere informatie

Protocol Hygiëne en gezondheid

Protocol Hygiëne en gezondheid Protocol Hygiëne en gezondheid Protocol Hygiëne en gezondheid Handen wassen: Zie protocol handen wassen Wondjes, blaasjes, pus: Pus/wondvocht wordt voordat het gaat lekken met een wattenstaafje gedept.

Nadere informatie

Hygiëne protocol Stichting Ut Kruumelke. Versie 4, januari 2018.

Hygiëne protocol Stichting Ut Kruumelke. Versie 4, januari 2018. Hygiëne protocol Stichting Ut Kruumelke. Versie 4, januari 2018. Waarom dit protocol? Veel van de regels die gelden op onze BSO liggen schriftelijk eigenlijk niet vast. Daarom dit protocol om toch een

Nadere informatie

Protocol Voeding en hygiene Kinderdagverblijf Robbedoes en BSO de Speelark:

Protocol Voeding en hygiene Kinderdagverblijf Robbedoes en BSO de Speelark: Protocol Voeding en hygiene Kinderdagverblijf Robbedoes en BSO de Speelark: Inhoud 1. Handen wassen; kinderen 2. Handen wassen; leiding 3. Wondjes/wondverzorging 4. Niezen 5. Verschonen 6. Voeding 7. Gebruik

Nadere informatie

Hygiëne- en gezondheidsbeleid Peuterspeelzaal Dribbel versie juni 2017

Hygiëne- en gezondheidsbeleid Peuterspeelzaal Dribbel versie juni 2017 Hygiëne- en gezondheidsbeleid Peuterspeelzaal Dribbel versie juni 2017 Inleiding In verband met de gezondheid van kinderen en medewerkers is het belangrijk dat medewerkers een zo groot mogelijke zorgvuldigheid

Nadere informatie

Stichting Peuterspeelzaal Risdam

Stichting Peuterspeelzaal Risdam Stichting Peuterspeelzaal Risdam Risico Inventarisatie Gezondheid & Hygiëne toepassen in de Praktijk bij Speelzalen de Minimolen & de Mallemolen document dd. 06-05-2012 Ter voorkoming van: Risico s door

Nadere informatie

BELEID RIE GEZONDHEIDSRISICO 2015

BELEID RIE GEZONDHEIDSRISICO 2015 BELEID RIE GEZONDHEIDSRISICO 2015 Versie 1.10 Datum : 01-10-2014 Versie 1.00 Wijziging : 08-03-2015 Versie 1.10 1. Beleid t.a.v. gezondheidsrisico s door overdracht van ziektekiemen. 1. Leidsters wassen

Nadere informatie

Handen wassen: Wondjes, blaasjes, pus: Bloed: Zieke pedagogisch medewerker: Protocol Gezondheid. Zie protocol handen wassen

Handen wassen: Wondjes, blaasjes, pus: Bloed: Zieke pedagogisch medewerker: Protocol Gezondheid. Zie protocol handen wassen Protocol Hygiëne Handen wassen: Zie protocol handen wassen Wondjes, blaasjes, pus: Bloed: Pus/wondvocht wordt voordat het gaat lekken met een wattenstaafje gedept. Materialen die in aanraking zijn geweest

Nadere informatie

1 Protocol gezondheid

1 Protocol gezondheid Protocol gezondheid 1 2 Inhoud 1. Inleiding 3 2. Handen wassen 3 3. Ziektes 4 4. Schoonmaken 5 5. Klimaat op de groep 5 6. Buitenspelen 5 7. Overig 6 Bijlage 7 3 1. Inleiding Omdat wij werken met een kwetsbare

Nadere informatie

Abeltje Peuterspeelzaal Protocol: Hygiëne en leefomgeving

Abeltje Peuterspeelzaal Protocol: Hygiëne en leefomgeving Abeltje Peuterspeelzaal Protocol: Hygiëne en leefomgeving Laatst gewijzigd: 25 maart 2013 Auteur: Michèle Goeman Waarom dit protocol? Veel van de regels die gelden op onze peuterspeelzaal liggen schriftelijk

Nadere informatie

Beschrijving gezondheidsrisico: Kind komt via ongewassen handen van groepsleiding in contact met ziektekiemen.

Beschrijving gezondheidsrisico: Kind komt via ongewassen handen van groepsleiding in contact met ziektekiemen. 1 Kind komt via ongewassen handen van groepsleiding in contact met ziektekiemen. Er hangen bij de commode, keuken en volwassen toilet handenwas regels De babygroep heeft stromend water in de groep. 2 Kind

Nadere informatie

Beleid t.a.v. gezondheidsrisico s door overdracht van ziektekiemen

Beleid t.a.v. gezondheidsrisico s door overdracht van ziektekiemen Beleid t.a.v. gezondheidsrisico s door overdracht van Kind komt in contact met via ongewassen handen van 1. Handen worden gewassen voor het aanraken van voedsel 2. Handen worden gewassen voor het eten

Nadere informatie

8. Verschonen van bedden en gebruik van hoofdluier en slaapzakken

8. Verschonen van bedden en gebruik van hoofdluier en slaapzakken Hygiëneprotocol kinderdagverblijf De Speelhaven Schuitevoerderslaan 16 1671 JZ Medemblik Datum: Februari 2015 Dit hygiëneprotocol is opgesteld om gezondheidsrisico s door eventuele overdracht van ziektekiemen

Nadere informatie

Interne huisregels peutergroep Willem Teellinck

Interne huisregels peutergroep Willem Teellinck Interne huisregels peutergroep Willem Teellinck Voor de fysieke veiligheid en gezondheid van kinderen in de peutergroep speelt o.a. het gedrag van team, ouders en kinderen een belangrijke rol. Daarom zijn

Nadere informatie

Hygiëne- en gezondheidsbeleid Peuterspeelzaal Dribbel versie september 2014

Hygiëne- en gezondheidsbeleid Peuterspeelzaal Dribbel versie september 2014 Hygiëne- en gezondheidsbeleid Peuterspeelzaal Dribbel versie september 2014 Inleiding In verband met de gezondheid van kinderen en medewerkers is het belangrijk dat medewerkers een zo groot mogelijke zorgvuldigheid

Nadere informatie

Hygiëne- en gezondheidsbeleid Peuterspeelzaal Dribbel versie juni 2017

Hygiëne- en gezondheidsbeleid Peuterspeelzaal Dribbel versie juni 2017 Hygiëne- en gezondheidsbeleid Peuterspeelzaal Dribbel versie juni 2017 Inleiding In verband met de gezondheid van kinderen en medewerkers is het belangrijk dat medewerkers een zo groot mogelijke zorgvuldigheid

Nadere informatie

HUISREGELS BSO t SPEELVELD

HUISREGELS BSO t SPEELVELD HUISREGELS BSO t SPEELVELD Opgesteld door Dries Verstijnen. Deze regels zijn opgesteld aan de hand van veiligheids- en gezondheidsrisico inventarisatielijsten en de daarbij behorende oplossingsmogelijkheden

Nadere informatie

Hygiëne en gezondheidsbeleid

Hygiëne en gezondheidsbeleid Hygiëne en gezondheidsbeleid 1. Ziektekiemen De pedagogisch medewerkers wassen na elke verschoning zorgvuldig hun handen. Een zieke pedagogisch medewerker is extra alert op zijn/haar handhygiëne. De handdoek

Nadere informatie

Huisregels. Pluit MP Zuidhorn. Tel:

Huisregels. Pluit MP Zuidhorn. Tel: Huisregels Jan 2019 Anita Croeze Pluit 12 9801MP Zuidhorn Tel: 06-49844490 Huisregels Kinderopvang Banjer Algemeen ü Wanneer er gebreken zijn aan materialen en middelen dan wordt dit of niet meer gebruikt

Nadere informatie

Huisregels kinderdagopvang

Huisregels kinderdagopvang Huisregels kinderdagopvang Deze huisregels zijn opgesteld ter aanvulling bij Gezondheidsrisico in een kindercentrum of peuterspeelzaal, 0-4 jaar van het RIVM. In dat document staan richtlijnen aangeduid

Nadere informatie

KWALITEITSRICHTLIJNEN VOOR GASTOUDERS

KWALITEITSRICHTLIJNEN VOOR GASTOUDERS KWALITEITSRICHTLIJNEN VOOR GASTOUDERS Wanneer u zich via HOPPAS Kinderopvang laat bemiddelen als gastouder en bij u aan huis kinderen gaat opvangen, zijn een aantal regels voor u van toepassing. Regels

Nadere informatie

Plan van aanpak gezondheid PSZ Aldoende Kans Omschrijving, eis Actie of maatregel Overige of extra

Plan van aanpak gezondheid PSZ Aldoende Kans Omschrijving, eis Actie of maatregel Overige of extra Plan van aanpak gezondheid PSZ Aldoende Kans Omschrijving, eis Actie of maatregel Overige of extra Gezondheidsrisico s door overdracht van Kind komt via onzorgvuldig gewassen handen van groepsleiding in

Nadere informatie

Risico inventarisatie Gezondheid

Risico inventarisatie Gezondheid Risico inventarisatie Gezondheid Gezondheidsrisico s door overdracht van Risico 1.Kind komt via ongewassen handen van groepsleiding in contact met 2 Kind komt via onzorgvuldig gewassen handen van groepsleiding

Nadere informatie

Plan van aanpak risico-inventarisatie gezondheid: acties/afspraken/controles

Plan van aanpak risico-inventarisatie gezondheid: acties/afspraken/controles Plan van aanpak risico-inventarisatie gezondheid: acties/afspraken/controles LOCATIE: DRIBBEL PEUTERSPEELZAAL 1. Gezondheidsrisico s door overdracht van Risiconummer 1 Klein Kind komt via ongewassen Regelmatig

Nadere informatie

Beschrijving gezondheidsrisico: Kind komt via ongewassen handen van groepsleiding in contact met ziektekiemen.

Beschrijving gezondheidsrisico: Kind komt via ongewassen handen van groepsleiding in contact met ziektekiemen. 1 Kind komt via ongewassen handen van groepsleiding in contact met ziektekiemen. Er hangen bij de commode, keuken en volwassen toilet handenwas regels De peuters hebben stromend water in de groep en handelen

Nadere informatie

Huisregels. Peuteropvang. Peutergroepen van t Hummelhuis: - Duimelotje - t Hummeltjeshonk - Peuterpret

Huisregels. Peuteropvang. Peutergroepen van t Hummelhuis: - Duimelotje - t Hummeltjeshonk - Peuterpret 1 Huisregels Peuteropvang Peutergroepen van t Hummelhuis: - Duimelotje - t Hummeltjeshonk - Peuterpret Rhijnsburglaan 7a 8181 XW Heerde Email : monique @hummelhuis.nl Tel. :06-33812503 Website www.hummelhuis.nl

Nadere informatie

PLAN VAN AANPAK RIG. : Peuterspeelgroep De Blokkendoos. Datum : 28 juli : Inspectiecommissie: Gerriëtte Königkrämer en Hanny Vink

PLAN VAN AANPAK RIG. : Peuterspeelgroep De Blokkendoos. Datum : 28 juli : Inspectiecommissie: Gerriëtte Königkrämer en Hanny Vink PLAN VAN AANPAK RIG Naam groep : Peuterspeelgroep De Blokkendoos : 28 juli Uitgewerkt door : Inspectiecommissie: Gerriëtte Königkrämer en Hanny Vink Betreffende gezondheidsrisico Te nemen maatregel Geen

Nadere informatie

Registratieformulier Gezondheidsrisico situaties en actieplan

Registratieformulier Gezondheidsrisico situaties en actieplan Risico inventarisatie Gezondheid locatie Dorpshuis Datum inventarisatie: mei = uitgesloten = klein G = groot Gezondheidsrisico HR = Huisregel Afspraak met coördinator, Pedagogisch medewerker(pw er) en

Nadere informatie

Protocol Hygiëne en Gezondheid

Protocol Hygiëne en Gezondheid Protocol Hygiëne en Gezondheid 1 Inhoudsopgave Handen wassen kinderen... 3 Handen wassen pedagogische medewerkers... 3 Handen wassen gaat als volgt:... 3 Zieke pedagogische medewerkers... 3 Zieke Kinderen...

Nadere informatie

Protocol gezondheid. BSO de Saller protocol gezondheid versie 03 september 2016

Protocol gezondheid. BSO de Saller protocol gezondheid versie 03 september 2016 1 Protocol gezondheid 2 Inhoud 1. Inleiding 3 2. Handen wassen 3 3. Ziektes 4 4. Schoonmaken 5 5. Klimaat op de groep 5 6. Buitenspelen 5 7. Overig 6 Bijlage 7 3 1. Inleiding Omdat wij werken met een kwetsbare

Nadere informatie

BELEIDSPLAN VEILIGHEID SBPE

BELEIDSPLAN VEILIGHEID SBPE STICHTING BASISVOORZIENING PEUTERSPEELZAALWERK ERMELO BELEIDSPLAN VEILIGHEID SBPE juli 2013 Inhoud VOORWOORD... 3 Buitenbergruimte... 3 Buitenruimte... 3 Entree/gang... 4 Gymzaal... 5 Keuken... 5 Leefruimte...

Nadere informatie

Risico-inventarisatie: Gezondheid Uitgevoerd door: Peggy Vleeshouwers Datum uitvoering: Binnenmilieu

Risico-inventarisatie: Gezondheid Uitgevoerd door: Peggy Vleeshouwers Datum uitvoering: Binnenmilieu Risico-inventarisatie: Gezondheid Datum uitvoering: 04-04-2016 Binnenmilieu Kind verblijft in een ruimte die bedompt ruikt. Bij het openen van Pollewop, ruimtes meteen luchten door ramen en deuren open

Nadere informatie

Risico inventarisatie Gezondheid Naam Gastouder: Adres: Datum: 1 Gezondheidsrisico s door overdracht van ziektekiemen.

Risico inventarisatie Gezondheid Naam Gastouder: Adres: Datum: 1 Gezondheidsrisico s door overdracht van ziektekiemen. inventarisatie Gezondheid Naam Gastouder: Adres: Datum: 1 Gezondheidsrisico s door overdracht van 1 Kind komt via ongewassen handen van gastouder in contact met 2 Kind komt via onzorgvuldig gewassen handen

Nadere informatie

Gezondheidsbeleid versie juli

Gezondheidsbeleid versie juli Gezondheidsbeleid 2018- versie juli Inhoud Inleiding... 3 Risico s door overdracht van ziektekiemen... 4 Handhygiëne... 4 Hoesten/ niezen en snuiten... 4 Verschonen... 4 Bereiding van voedsel... 4 Flesjes,

Nadere informatie

Protocol veiligheid 1 Protocol veiligheid kinderdagverblijf Doetsie 2015

Protocol veiligheid 1 Protocol veiligheid kinderdagverblijf Doetsie 2015 Protocol veiligheid 1 Inhoudsopgave Eerste hulp... 3 Slapen... 3 Spenen... 3 Spelen en speelmateriaal... 3 Stroomvoorzieningen... 4 Het gebruik van meubilair... 4 Gebruik van de commode... 4 Ramen... 4

Nadere informatie

Huisregels Bso Noordkids

Huisregels Bso Noordkids Algemeen Alle deuren zijn voorzien van vinger protectie op de draaiende delen. Let wel goed op de kinderen als ze bij een deur staan! Ouders zijn zelf verantwoordelijk voor hun tas en de bezittingen die

Nadere informatie

Soort ongeval Urgentiecode Oplossingen Plan van aanpak Verantwoordelijk uitvoer of implementatie ZIEKTE KIEMEN. Is opgenomen in het protocol

Soort ongeval Urgentiecode Oplossingen Plan van aanpak Verantwoordelijk uitvoer of implementatie ZIEKTE KIEMEN. Is opgenomen in het protocol RIE en ACTIEPLAN VEILIGHEID 2012 Datum inventarisatie:april 2012 Datum goedgekeurd: sept. Definitieve datum actieplan gereed: juni 2012 Codes: U= uitgesloten A: kans is groot dat het kan gebeuren B: kans

Nadere informatie

Huisregels Zonnestraaltjes

Huisregels Zonnestraaltjes Algemene regels voor alle ruimtes Alle deuren zijn voorzien van vinger protectie op de draaiende delen. Let wel goed op de kinderen als ze bij een deur staan! De thermostaat verwarming staat uit of op

Nadere informatie

Huisregels bij de dagopvang, Rakkers en Boefjes. Algemene regels:

Huisregels bij de dagopvang, Rakkers en Boefjes. Algemene regels: Huisregels bij de dagopvang, Rakkers en Boefjes. Algemene regels: Kinderen dienen op de dagen en tijden te komen die in het contract vermeld staan. Mocht hiervan worden afgeweken dan dient dit van tevoren

Nadere informatie

PLAN VAN AANPAK RIV. : Peuterspeelgroep De Blokkendoos. Datum : 28 juli : Inspectiecommissie: Gerriëtte Königkrämer en Hanny Vink

PLAN VAN AANPAK RIV. : Peuterspeelgroep De Blokkendoos. Datum : 28 juli : Inspectiecommissie: Gerriëtte Königkrämer en Hanny Vink PLAN VAN AANPAK RIV Naam groep : Peuterspeelgroep De Blokkendoos : 28 juli Uitgewerkt door : Inspectiecommissie: Gerriëtte Königkrämer en Hanny Vink Betreffende ENTREE Trap Vloer oneffenheid Trap is niet

Nadere informatie

Risico inventarisatie en actieplan; Gezondheid

Risico inventarisatie en actieplan; Gezondheid Risico inventarisatie en actieplan; Gezondheid Datum inventarisatie: 3 november 2016 Uitgevoerd door: U = uitgesloten Kl = kans is klein dat het zal gebeuren Gr = kans is groot dat het zal gebeuren 1.

Nadere informatie

Document gezondheid BSO Madelief

Document gezondheid BSO Madelief Document gezondheid BSO Madelief Oktober 2015 Document bevat: 1. Gezondheidsverslag 2. Risico inventarisatie gezondheid september 2015 en februari 2016 (in map GGD) 3. Actieplan gezondheid 4. Huisregels

Nadere informatie

HUISREGELS BUITENSCHOOLSE OPVANG DE ROZENTUIN

HUISREGELS BUITENSCHOOLSE OPVANG DE ROZENTUIN HUISREGELS BUITENSCHOOLSE OPVANG DE ROZENTUIN Elk mens heeft het recht een eigen identiteit te ontwikkelen. Jenaplan Huisregels BSO De Rozentuin - september 2015 Pagina 1 Indeling In het informatieboekje

Nadere informatie

Risico-inventarisatie: Gezondheid Groep BSO Uitgevoerd door: Peggy Vleeshouwers Datum uitvoering: Binnenmilieu

Risico-inventarisatie: Gezondheid Groep BSO Uitgevoerd door: Peggy Vleeshouwers Datum uitvoering: Binnenmilieu Risico-inventarisatie: Gezondheid Groep BSO Datum uitvoering: 02-02-2017 Binnenmilieu Kind verblijft in een ruimte die bedompt ruikt. Bij het openen van voortdurend Pollewop, ruimtes meteen luchten door

Nadere informatie

PROTOCOL BUITENSPELEN

PROTOCOL BUITENSPELEN PROTOCOL BUITENSPELEN In de buitenlucht zijn is gezond! Daarnaast wordt het bewegen in de buitenlucht vaak anders ervaren dan binnen en voldoende beweging is goed voor de ontwikkeling van een kind. Op

Nadere informatie

HUISREGELS BUITENSCHOOLSE OPVANG Kindercentrum De Zeeparels

HUISREGELS BUITENSCHOOLSE OPVANG Kindercentrum De Zeeparels HUISREGELS BUITENSCHOOLSE OPVANG Kindercentrum De Zeeparels Om kinderen verantwoorde en veilige opvang te kunnen bieden hebben we op de buitenschoolse opvang een aantal huisregels opgesteld. We vinden

Nadere informatie

Dwarrelende stofdeeltjes kunnen ademhalingsmoeilijkheden opleveren bij astmapatiënten. Door goed schoonmaken wordt het aantal stofdeeltjes verlaagd.

Dwarrelende stofdeeltjes kunnen ademhalingsmoeilijkheden opleveren bij astmapatiënten. Door goed schoonmaken wordt het aantal stofdeeltjes verlaagd. Schoonmaakprotocol kinderdagverblijf De Speelhaven Schuitevoerderslaan 16 1671 JZ Medemblik Februari 2015 Inhoudsopgave Inleiding 1. Schoonmaakmethoden 2. Aandachtspunten reiniging 3. Desinfecteren van

Nadere informatie

Huisregels. Huisregels Kinderdagverblijf de Libelle januari 2013 J.T. Hagedoorn-Panhuis 1

Huisregels. Huisregels Kinderdagverblijf de Libelle januari 2013 J.T. Hagedoorn-Panhuis 1 Huisregels J.T. Hagedoorn-Panhuis 1 Inhoud 1. Algemene regels... 3 2. Halen en brengen... 4 3. Entree... 4 4. Leefruimte... 4 5. WC... 5 6. Keuken... 5 7. Buitenterrein... 6 8. Slaapruimte... 6 Verklaring

Nadere informatie

Protocol hygiëne en veiligheid t WelterKuiltje en BSO de SpeelKuil

Protocol hygiëne en veiligheid t WelterKuiltje en BSO de SpeelKuil Protocol hygiëne en veiligheid t WelterKuiltje en BSO de SpeelKuil Inhoud 1. Inleiding 2. Hygiëne 3. Veiligheid 1. Inleiding In ons kinderdagverblijf hechten wij veel waarde aan hygiëne en veiligheid.

Nadere informatie

Protocol zieke kinderen

Protocol zieke kinderen Protocol zieke kinderen Doel: Zo zorgvuldig mogelijk omgaan met zieke kinderen en verdere besmetting zo veel mogelijk proberen te voorkomen. Duidelijkheid naar ouders toe over zieke kinderen. Waarom: Onze

Nadere informatie

Document gezondheid BSO Madelief

Document gezondheid BSO Madelief Document gezondheid BSO Madelief Maart 2017 Document bevat: 1. Gezondheidsverslag 2. Risico inventarisatie gezondheid januari 2017 3. Actieplan gezondheid 4. Huisregels gezondheid 5. Voedselveiligheid

Nadere informatie

Protocol Algemene Veiligheid

Protocol Algemene Veiligheid Protocol Algemene Veiligheid Inhoudsopgave Inleiding blz. 3 Buitenruimte blz. 4 Entree/Hal blz. 4 Gymlokaal blz. 4 Keuken blz. 5 Lokaal blz. 5 2 Inleiding Ouders die hun peuters op Peuterschool t Startblok

Nadere informatie

De Speelark. Huisregels buitenschoolse opvang De Speelark Heel. Regels bij het brengen en halen:

De Speelark. Huisregels buitenschoolse opvang De Speelark Heel. Regels bij het brengen en halen: De Speelark Huisregels buitenschoolse opvang De Speelark Heel. Regels bij het brengen en halen: Kinderen worden door ouders tot in de groepsruimte gebracht. Kinderen en/of ouders pakken de tas uit. Jassen

Nadere informatie

Hygiëne protocol 21-7-2014

Hygiëne protocol 21-7-2014 2014 Hygiëne protocol 21-7-2014 Voorwoord Dit hygiëneprotocol is opgesteld om gezondheidsrisico s door eventuele overdracht van ziektekiemen en een slecht binnen- en buitenmilieu zo klein mogelijk te maken.

Nadere informatie

procedure wordt gevolgd

procedure wordt gevolgd Bij het tot stand komen van de risico-inventarisatie gezondheid is er voor gekozen om vier categorieën gezondheidsrisico s uit te werken die min of meer direct hun weerslag kunnen hebben op de gezondheid

Nadere informatie

Risico inventarisatie 2009 gezondheidsrisico s door overdracht van ziektekiemen

Risico inventarisatie 2009 gezondheidsrisico s door overdracht van ziektekiemen Stichting BSO Voor af en toe Televisiebaan 106a 3402 VH IJsselstein Telefoon: 06-15677584 Mail: info@bsovoorafentoe.nl Risico inventarisatie 2009 gezondheidsrisico s door overdracht van Datum: 29 September

Nadere informatie

HUISREGELS BUITENSCHOOLSE OPVANG Kindercentrum De Jint

HUISREGELS BUITENSCHOOLSE OPVANG Kindercentrum De Jint HUISREGELS BUITENSCHOOLSE OPVANG Kindercentrum De Jint Om kinderen verantwoorde en veilige opvang te kunnen bieden hebben we op de buitenschoolse opvang een aantal huisregels opgesteld. We vinden het belangrijk

Nadere informatie

Hygiëneprotocol. kinderdagverblijf De Speelhaven. Schuitevoerderslaan 16. 1671 JZ Medemblik. Datum: januari 2016

Hygiëneprotocol. kinderdagverblijf De Speelhaven. Schuitevoerderslaan 16. 1671 JZ Medemblik. Datum: januari 2016 Hygiëneprotocol kinderdagverblijf De Speelhaven Schuitevoerderslaan 16 1671 JZ Medemblik Datum: januari 2016 Dit hygiëneprotocol is opgesteld om gezondheidsrisico s door eventuele overdracht van ziektekiemen

Nadere informatie

Protocol ziekte, medicijngebruik en ongevallen Peuteropvang d Evelaer

Protocol ziekte, medicijngebruik en ongevallen Peuteropvang d Evelaer Protocol ziekte, medicijngebruik en ongevallen Peuteropvang d Evelaer Laatst bijgewerkt 13 december 2017 1 Inhoud Inleiding... 3 Richtlijnen voor de ouder(s)/verzorger(s) bij zieke kinderen.... 4 Ziek

Nadere informatie

Beleid Gezondheid. Handen wassen. Toiletten. Luiers. Persoonlijke hygiëne

Beleid Gezondheid. Handen wassen. Toiletten. Luiers. Persoonlijke hygiëne Beleid Gezondheid Handen wassen Alle pedagogisch medewerkers moeten hun handen met zeep wassen nadat zij zelf van het toilet gebruik gemaakt hebben. In alle toiletten is een zeeppomp aanwezig en zijn handdoek

Nadere informatie

Bij de entree ligt een antislip mat en we houden het speelgoed weg bij de entree.

Bij de entree ligt een antislip mat en we houden het speelgoed weg bij de entree. Veiligheidsbeleid Entree De entree heeft geen trap Bij de entree ligt een antislip mat en we houden het speelgoed weg bij de entree. Bij een natte drempel waarover een kind kan uitglijden is te allen tijde

Nadere informatie

Huisstofmijtallergie

Huisstofmijtallergie 1 Huisstofmijtallergie De huisstofmijt is een klein spinnetje dat met het blote oog niet zichtbaar is (ongeveer een tiende van een millimeter groot). De mijt houdt zich in leven met huidschilfers van mens

Nadere informatie

PROTOCOL HYGIENE en werkinstructie

PROTOCOL HYGIENE en werkinstructie PROTOCOL HYGIENE en werkinstructie Inleiding Hygiëne staat in een hoog vaandel bij Spot4kids. Kinderen moeten in een schone omgeving kunnen spelen en eten. Dit protocol geeft de richtlijnen aan voor het

Nadere informatie

Protocol Keuken & Hygiëne

Protocol Keuken & Hygiëne Protocol Keuken & Hygiëne 1. Persoonlijke hygiëne 1. De handen worden regelmatig door de gastouder gewassen met vloeibare desinfecterend zeep, in ieder geval 1. Na toiletbezoek 2. Na verschonen van een

Nadere informatie

Inspiratie-Inc. Ouder en Kind veiligheid tijdens activiteiten

Inspiratie-Inc. Ouder en Kind veiligheid tijdens activiteiten Inspiratie-Inc Ouder en Kind veiligheid tijdens activiteiten Inhoud Speelgoed... 3 Kasten/Planken... 3 Buitenspeelplaats... 3 Deuren en ramen... 4 Centrale keuken... 4 WC... 5 Kantoor... 5 Eten en drinken...

Nadere informatie

Huisregels en Afspraken Lumiar Petites (medewerkers)

Huisregels en Afspraken Lumiar Petites (medewerkers) Huisregels en Afspraken Lumiar Petites (medewerkers) De huisregels van KDV Lumiar Petites gelden voor alle betrokken partijen: kind, ouder, leiding, invalkracht en medewerkers (in opleiding). Elke nieuwe

Nadere informatie

Huisregels KDV STOFFEL Door: Directie, het team van Kdv Stoffel en de oudercommissie. Huisregels kdv Stoffel mrt. 2013 versie 1 Pagina 1 van 13

Huisregels KDV STOFFEL Door: Directie, het team van Kdv Stoffel en de oudercommissie. Huisregels kdv Stoffel mrt. 2013 versie 1 Pagina 1 van 13 Huisregels KDV STOFFEL Door: Directie, het team van Kdv Stoffel en de oudercommissie. Huisregels kdv Stoffel mrt. 2013 versie 1 Pagina 1 van 13 In ons pedagogisch plan heeft u kunnen lezen dat wij een

Nadere informatie

Risicoinventarisatie gezondheid

Risicoinventarisatie gezondheid Gezondheidsrisico s door overdracht van 1 Kind komt via ongewassen handen van gastouder in contact met 2 Kind komt via onzorgvuldig gewassen handen van gastouder in contact met 3 Kind komt in contact met

Nadere informatie

Protocol gezondheid. BSO Buurse is een onderdeel van: BSO Loser Reekersgaarden JB Losser

Protocol gezondheid. BSO Buurse is een onderdeel van: BSO Loser Reekersgaarden JB Losser 1 Protocol gezondheid BSO Buurse is een onderdeel van: BSO Loser Reekersgaarden 24 7582 JB Losser Telefoon 06-83095182/06-20746545 E-mail: administratie@bsobuurse.nl Opgesteld door: Paraaf Ingangsdatum

Nadere informatie

Protocol gezondheid. Protocol gezondheid Peuteropvang Calimero versie 0 oktober 2016

Protocol gezondheid. Protocol gezondheid Peuteropvang Calimero versie 0 oktober 2016 1 Protocol gezondheid 2 Inhoud 1. Inleiding 3 2. Handen wassen 3 3. Ziektes 4 4. Schoonmaken 5 5. Klimaat op de groep 5 6. Buitenspelen 5 7. Overig 6 Bijlage: Handenwasinstructie 7 3 1. Inleiding Omdat

Nadere informatie

Protocol Veilige en gezonde omgeving

Protocol Veilige en gezonde omgeving Protocol Veilige en gezonde omgeving A. Een veilige omgeving Tijdens het spelen Aan tafel In de klaslokalen: Buitenspeelplaats: Halen en brengen: Groepsactiviteiten: Vermissing: Niet opgehaalde kinderen:

Nadere informatie

De Speelark. Huisregels buitenschoolse opvang De Speelark Heel. Regels bij het brengen en halen:

De Speelark. Huisregels buitenschoolse opvang De Speelark Heel. Regels bij het brengen en halen: De Speelark Huisregels buitenschoolse opvang De Speelark Heel. Regels bij het brengen en halen: Kinderen worden door ouders tot in de groepsruimte gebracht. Kinderen en/of ouders pakken de tas uit. Jassen

Nadere informatie

Dit reglement geeft de huisregels omtrent gezondheid weer. Binnen de vestiging van BSO 4 de Honk zijn er een aantal huisafspraken.

Dit reglement geeft de huisregels omtrent gezondheid weer. Binnen de vestiging van BSO 4 de Honk zijn er een aantal huisafspraken. Huisregels omtrent gezondheid BSO locatie RKDVC Omtrent gezondheid BSO 4 de honk Dit reglement geeft de huisregels omtrent gezondheid weer. Binnen de vestiging van BSO 4 de Honk zijn er een aantal huisafspraken.

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement peuterspeelzaal Tamarinde

Huishoudelijk reglement peuterspeelzaal Tamarinde Huishoudelijk reglement peuterspeelzaal Tamarinde 2016 2017 Algemeen - Kinderen worden aangemeld voor PSZ Tamarinde door middel van het aanmeldformulier. De leiding bekijkt en beoordeelt of er plaats is

Nadere informatie

Staat beschreven in het protocol buitenruimte. Is opgenomen in protocol. Lijst controle invullen 2 x. per jaar. Staat beschreven in het protocol

Staat beschreven in het protocol buitenruimte. Is opgenomen in protocol. Lijst controle invullen 2 x. per jaar. Staat beschreven in het protocol BUITENRUIMTE SPEELTOESTEL Kind valt van glijbaan Kind valt door defect materiaal Kind blijft met koordje van capuchon (achter glijbaan) hangen Kind komt met nek klem te zitten tussen traptreden Kind verwond

Nadere informatie

Het beleid is ter inzage voor klanten en medewerkers op de website van Buitenkans Kinderopvang en op kantoor in het kwaliteitshandboek.

Het beleid is ter inzage voor klanten en medewerkers op de website van Buitenkans Kinderopvang en op kantoor in het kwaliteitshandboek. Veiligheids- en gezondheidsbeleid KDV Bij Buitenkans wordt gewerkt met een actueel veiligheids- en gezondheidsbeleid. De directie is verantwoordelijk voor het actualiseren van het beleid samen met de pedagogisch

Nadere informatie

Protocol Geneesmiddelenverstrekking

Protocol Geneesmiddelenverstrekking 1 Protocol Geneesmiddelenverstrekking 2 Inhoud 1.Inleiding... 3 2. Toediening geneesmiddelen... 3 1.1. Geneesmiddelen zonder voorschrift... 3 1.2. Geneesmiddelen met voorschrift... 3 1.3. Aandachtspunten...

Nadere informatie

Overblijfreglement. CBS Willem-Alexander

Overblijfreglement. CBS Willem-Alexander Overblijfreglement CBS Willem-Alexander GELDIG VOOR HET SCHOOLJAAR 2013-2014. Geachte ouders/verzorgers, Voor u ligt het overblijfreglement van de Willem-Alexander school. Het is opgesplitst in drie delen.

Nadere informatie

STICHTING BASISVOORZIENING PEUTERSPEELZAALWERK ERMELO

STICHTING BASISVOORZIENING PEUTERSPEELZAALWERK ERMELO STICHTING BASISVOORZIENING PEUTERSPEELZAALWERK ERMELO BELEIDSPLAN GEZONDHEID SBPE juli 2013 Inhoud VOORWOORD... 3 Gezondheidsrisico s door overdracht van ziektekiemen... 3 Gezondheidsrisico s als gevolg

Nadere informatie

Protocol Hygiëne thuiszorg

Protocol Hygiëne thuiszorg Protocol Hygiëne thuiszorg Algemene hygiëne De woning van de cliënt mag niet zodanig vervuild zijn dat de zorgverlener of het zorgverleningsproces wordt geschaad. Als de algemene hygiënische omstandigheden

Nadere informatie

De dagen waarop de Koningsbeer gesloten is of beperkte openingstijden heeft:

De dagen waarop de Koningsbeer gesloten is of beperkte openingstijden heeft: Huisregels peuterspeelzaal de Koningsbeer Bij de Koningsbeer gelden huisregels. In deze huisregels worden belangrijke punten beschreven van het kinderdagverblijf en regels waar iedereen zich aan moet houden.

Nadere informatie

Landelijk Centrum Hygiëne en Veiligheid Werkinstructies hygiëne gemeentelijke crisisopvang voor vluchtelingen Oktober 2015, versie 4

Landelijk Centrum Hygiëne en Veiligheid Werkinstructies hygiëne gemeentelijke crisisopvang voor vluchtelingen Oktober 2015, versie 4 Landelijk Centrum Hygiëne en Veiligheid Werkinstructies hygiëne gemeentelijke crisisopvang voor vluchtelingen Oktober 2015, versie 4 Inhoud Werkinstructies voor werknemers en vrijwilligers... 3 1 Handen

Nadere informatie

Inleiding : Inhoud: 1. Persoonlijke hygiëne 2. Voeding en hygiëne 3. Hygiëne in en om het gebouw

Inleiding : Inhoud: 1. Persoonlijke hygiëne 2. Voeding en hygiëne 3. Hygiëne in en om het gebouw Inleiding : In dit protocol staan alle afspraken die BSO Kids Pleasure hanteert omtrent hygiëne in de meest ruime zin van het woord. Het gaat om afspraken op vlak van persoonlijke hygiëne, voedselhygiëne

Nadere informatie

v yc& it, ,K1-1ORST BR(,JrAl 27 MOV. 2015 o a o o o e o o 't%f'1y? 0 Q 0 0 KANS DAT DE SITUATIE ZICH VOORDOET RISICO

v yc& it, ,K1-1ORST BR(,JrAl 27 MOV. 2015 o a o o o e o o 't%f'1y? 0 Q 0 0 KANS DAT DE SITUATIE ZICH VOORDOET RISICO BR(,JrAl,K1-1ORST WW 't%f'1y? v yc& it, 27 MOV. 2015 Al d el g rql Igiite., f-,.' '9'-., RISICO 1 Kind komt via ongewassen handen van groepsleiding in contact met ziektekiemen 2 Kind komt via onzorgvuldig

Nadere informatie

BELEIDSPLAN VEILIGHEID SBPE

BELEIDSPLAN VEILIGHEID SBPE STICHTING BASISVOORZIENING PEUTERSPEELZAALWERK ERMELO BELEIDSPLAN VEILIGHEID SBPE juli 2014 Inhoud VOORWOORD... 3 Binnenbergruimte... 3 Buitenbergruimte... 3 Buitenruimte... 3 Entree/gang... 5 Gymzaal...

Nadere informatie

Huisregels kinderdagverblijf Mama & Baby

Huisregels kinderdagverblijf Mama & Baby Huisregels kinderdagverblijf Mama & Baby Algemeen We spreken Nederlands met elkaar. We behandelen elkaar met respect. Agressie en intimidatie wordt niet getolereerd. Roken is niet toegestaan in ons gebouw.

Nadere informatie

Risico inventarisatie en evaluatie veiligheid Gastouderbureau Junior, VERSIE januari 2010

Risico inventarisatie en evaluatie veiligheid Gastouderbureau Junior, VERSIE januari 2010 Risico inventarisatie en evaluatie veiligheid Gastouderbureau Junior, VERSIE januari 2010 Naam gastouder: Adres gastouderwoning: Datum controle Leeftijd van kinderen die opgevangen worden door de gastouder

Nadere informatie

Inventarisatielijst gezondheid peuterspeelzalen

Inventarisatielijst gezondheid peuterspeelzalen Inventarisatielijst gezondheid peuterspeelzalen Naam peuterspeelzaal: De Blokkendoos Inventarisatiedatum: 23 juni 2015 Verricht door: Gerriëtte Königkrämer en Naomi Klok Functie: Inspectiecommissie In

Nadere informatie

Werkinstructie voor. Pedagogisch Medewerker. Stagiaires

Werkinstructie voor. Pedagogisch Medewerker. Stagiaires Bijlag 3 van het Pedagogisch Beleidsplan Werkinstructie voor Pedagogisch Medewerker En Stagiaires V4 De Toverkoffer, Lijnbaan 319, 2728 AG Zoetermeer, K.v.K 27253108, Giro 9400597, blz. 1 Inhoud: 1. Introductiegesprek...

Nadere informatie

Beleidsplan Veiligheid & Gezondheid

Beleidsplan Veiligheid & Gezondheid Beleidsplan Veiligheid & Gezondheid Inhoudsopgave Voorwoord 3 Missie 4 Visie 4 Risico s met grote gevolgen voor de veiligheid van kinderen 5 Risico s met grote gevolgen voor de gezondheid van kinderen

Nadere informatie

Protocol veiligheid. Inhoudsopgave

Protocol veiligheid. Inhoudsopgave Protocol veiligheid kinderdagverblijf De Speelhaven Schuitevoerderslaan 16 1671 JZ Medemblik Februari 2015 Inhoudsopgave 1. Inleiding 2. Calamiteitenplan 3. EHBO 4. Deuren 5. Glas 6. Wandcontactdozen 7.

Nadere informatie

Schoonmaakschema Snoopy

Schoonmaakschema Snoopy Titel: Schoonmaakschema Snoopy *** KWALITEITSDOCUMENT KINDEROPVANG SNOOPY *** Document code: 4.9 Soort document: Procedure Aantal pagina s: 9 (incl. bijlagen van 5 pag.) Aantal bijlagen: 2 Status: Vastgesteld

Nadere informatie

Huisregels Kleinschalige Kinderopvang De 3 Leeuwtjes

Huisregels Kleinschalige Kinderopvang De 3 Leeuwtjes Huisregels Kleinschalige Kinderopvang De 3 Leeuwtjes Openingstijden, afmelden, brengen en halen. De 3 Leeuwtjes is geopend van 07.30-18.00. Op de erkende feestdagen (Nieuwjaarsdag, Koningsdag, 2e Paasdag,

Nadere informatie

Beleid. Hygiëne en voeding. Datum: 14/11/2011 Versie: 003

Beleid. Hygiëne en voeding. Datum: 14/11/2011 Versie: 003 Beleid Hygiëne en voeding Datum: 14/11/2011 Versie: 003 Inhoud Inleiding 3 Hygiëne 4 Toilethygiëne en verschonen 4 Schoonmaken 5 Zandbakken 5 Huisdieren en ongedierte 5 Voeding en hygiëne 6 Bijbehorende

Nadere informatie

Protocol zieke kinderen en medicijnen Kinderdagverblijf De Kei

Protocol zieke kinderen en medicijnen Kinderdagverblijf De Kei Protocol zieke kinderen en medicijnen Kinderdagverblijf De Kei Als ouder kies je o.a. voor een kinderdagverblijf omdat de opvang voor je kind gegarandeerd is. Een uitzondering is echter een ziek kind.

Nadere informatie

Protocol hygiëne Kinderopvang Bij Lotte

Protocol hygiëne Kinderopvang Bij Lotte Protocol hygiëne Kinderopvang Bij Lotte Bij Lotte hechten wij veel waarde aan hygiëne en veiligheid. Wij worden als kinderopvang gecontroleerd door de GGD en brandweer op zaken als hygiëne en veiligheid.

Nadere informatie

TussenSchoolse Opvang. Praktische Invulling. Mei 2014. laatste update 1.3 14-10-2014

TussenSchoolse Opvang. Praktische Invulling. Mei 2014. laatste update 1.3 14-10-2014 TussenSchoolse Opvang Praktische Invulling Mei 2014 laatste update 1.3 14-10-2014 Inhoudsopgave 1 Inleiding 2 Rolverdeling 3 Spelen en toezicht 4 Locaties 5 Lunch 6 Hygiëne 7 Pedagogisch protocol 8 Medische

Nadere informatie

Toetsingsrapportage Gezondheidsmanagement voor GGD inspectie

Toetsingsrapportage Gezondheidsmanagement voor GGD inspectie RI naam: RI type: Voor werkvorm(en): september 2015 gezondheid Gezondheid KDV Leeftijdsgroepen: 2-4 Organisatienaam: Locatienaam: Inventarisatie voltooid: Hummelhoef 26-03-2016 Afgedrukt op: 07-04-2016

Nadere informatie

Bso afspraken pedagogisch medewerker

Bso afspraken pedagogisch medewerker Bso afspraken pedagogisch medewerker Inhoud 1. Gezondheidsrisico s door ziektekiemen... 2 2. Gezondheidsrisico s als het gevolg van het binnenmilieu... 5 3. Gezondheidsrisico s als het gevolg van het buitenmilieu...

Nadere informatie