Echt duurzaam wordt natuurlijk terugverdiend

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Echt duurzaam wordt natuurlijk terugverdiend"

Transcriptie

1 Echt duurzaam wordt natuurlijk terugverdiend

2 SOLID is de NORDIC vertaling van de belofte voor een optimaal Total Cost of Ownership. Met een contractueel overeen te komen terugverdien periode over de investering. Terugverdiend door extreme besparing in energieverbruik en zeer lage kosten voor diagnose en onderhoud. En bovendien de levensduur. Met een garantiebepaling van 15 jaar. SOLID natuurlijk.

3 Gerard van Herwijnen: SOLID staat voor Jos van den Berg: Wie stopt beter te worden, Daphne Hofhuis: Afspraak is afspraak. Arno Wouters: SOLID is vooruitgang, continuïteit en partnership; is gestopt goed te zijn. SOLID is de weergave groei en ontwikkeling. onze relaties vertrouwen SOLID betekent voor mij van degelijkheid in het Van techniek, apparatuur, van op solide techniek een constante zoektocht naar dagelijkse doen en laten. mensen en van toepassingen. en onderhoud. innovaties in techniek, in Beloven wat je kunt doen en Want alleen het beste, het onderhoud en in duurzaam- doen wat je belooft. meest duurzame verdien je heid. Heel natuurlijk. altijd terug.

4 Veilig en spaarzaam NORDIC Storage for Science, is een totaalconcept voor ultra veilige opslag in wetenschappelijke omgevingen, ontwikkeld door B.E.R.G. Industrial Climate Control BV en Bronson Incubator Services BV. NORDIC biedt een duurzame veilige industriële oplossing voor kort- en langdurige opslag van monsters bij Ultra low temperatuur (-40 C / -86 C / -150 C). Het nieuwe concept is uniek in zijn soort, ultra veilig en biedt vele voordelen ten opzichte van de huidige relatief kleine eenheden. Tot 78% energiebesparing: zeer vriendelijk voor milieu en budget (Koel)technisch volledig dubbel uitgevoerd dus 100% back-up Lage footprint (1.890 liter per 1,1 m 2 ) Natuurlijke koudemiddelen Significant minder ijsvorming in het meubel door klimatisering van de ruimte Minder temperatuurschommelingen door frequentie gestuurde industriële koelcompressoren Bewaking (telemetrisch) van de technische installatie (24/7) Temperatuur bewaking, registratie en alarmering Back-up mogelijkheden met CO2 en N2 Modulaire bouwwijze Warmteterugwinning Aansluiting op warmte/koude opwekking (WKO) mogelijk 15 jaar volledige garantie

5 Bouw & Beheer Besparend voor milieu en begroting. Dat is de basis voor bouw en beheer van NORDIC infrastructuur in wetenschappelijke omgevingen. NORDIC installaties hebben een contractueel overeengekomen terugverdientijd, met name als gevolg van ultra laag energieverbruik en zeer beheersbare kosten voor onderhoud en service. De praktijk geeft aan dat besparingen van 75% op het totaal van onderhoud, energie, vervangingen en storingsmeldingen alledaagse werkelijkheid zijn. Een NORDIC installatie heeft geen extra ruimtekoeling nodig en heeft een warmte afscheiding in een separate ruimte (naast de ruimte van gebruik). Voor bouw en installatie biedt NORDIC significante voordelen: NORDIC installaties zijn altijd technisch volledig dubbel uitgevoerd. Dit unieke NORDIC concept garandeert een optimale continuïteit bij eventuele calamiteiten. NORDIC installaties bieden de mogelijkheid van warmteterugwinning; enerzijds warmte afvoer in separate ruimten, en anderzijds het aanwenden van deze energie voor opwarming van gebouw en toebehoren (bijv. WKO). Door de compacte en modulaire bouw van het ultra low concept en het centraliseren van de opslag, wordt een zeer lage footprint behaald van liter per 1,1 m 2.

6 Toepassing & Techniek Een ultra veilige bescherming van belangrijk, vaak kostbaar materiaal. Dat is voor veel wetenschappelijke omgevingen de doorslaggevende reden te kiezen voor een NORDIC concept van centrale opslag. Bij conventionele vriezers komt het te vaak voor dat storingen leiden tot een te snelle temperatuurverhoging en daarmee vernietiging van het materiaal. In een NORDIC opstelling is dit nadeel ondenkbaar. Althans, volledige uitval is zeldzaam omdat de NORDIC installaties 100% redundant zijn uitgevoerd, en daarmee ten opzichte van elkaar in schaduw draaien. Aldus zorgen voor een primaire back up. Mocht toch een volledige uitval plaatsvinden dan blijft de NORDIC installatie door een unieke (optioneel) buffer-systeem veel langer binnen de vereiste temperatuurmarges.

7 Toepassing & Techniek Een citaat uit de NORDIC praktijk: Uit metingen weten we dat bij opening van een losse vriezer deze naar -55 C schiet. Het duurt lang voor ze weer -80 C zijn. We hebben de nieuwe faciliteit doorgemeten en daar zit de temperatuurlijn strak op setpoint. Een ander voordeel in de dagelijkse toepassing is de sterk verminderde ijsvorming. Een en ander als gevolg van klimatisering van de ruimte. IJsvorming van opslagsystemen en monsterbuizen is binnen dit ontwerp over het algemeen sterk verminderd. De warmte die vrijkomt bij de compressoren wordt hergebruikt om lucht te ontvochtigen. In de geklimatiseerde omgevingsruimte heerst een lage luchtvochtigheid, hetgeen condensatie in (tijdelijk) openstaande vriezers tegengaat.

8 missie, visie en strategie Missie NORDIC wil een innovatief ontwikkelaar, producent en een SOLID partner zijn voor duurzame, energiesparende apparatuur voor opslag van (bio)materiaal onder extreem lage temperaturen. Visie Extreme omstandigheden, zeer hoogwaardige eisen en wensen van wetenschappelijke instituten en van uiterst deskundige mensen.dat is de wereld waar ontwikkeling en gebruik van duurzame installaties een fascinerende uitdaging is en blijft. NORDIC wil excelleren in het steeds weer bij elkaar brengen van deze ogenschijnlijk tegengestelde werelden. Strategie NORDIC fascineert door haar performance. We willen een boeiende gesprekspartner zijn, betrouwbaar in onze afspraken en betrouwbaar in de inzet van onze getrainde, deskundige medewerkers. NORDIC bouwt samen met relaties aan een duurzame toekomst, samen met partners, gedragen door ambassadeurs.

9 Een wereld voor ons We hebben de wereld te leen van onze kinderen. Deze beroemde uitspraak weerspiegelt het belang van zuinig omgaan met een wereld voor ons. Opslag onder extreem lage temperaturen heeft van huis uit alles in zich veel, heel veel energie te verbruiken. En dat niet alleen: deze apparatuur is door de extreme gebruiksomstandigheden vaak onderhevig aan intensief onderhoud en frequente (partiële) vervanging. NORDIC staat voor SOLID. Duurzaamheid is de rode draad in ons denken en werken. NORDIC Storage for Science is SOLID. Opslag onder extreem lage temperatuur met enkele exclusieve kenmerken: Ultra veilig in techniek en continuïteit Energie verbruik is extreem laag en milieusparend. Onderhoud en vervanging wordt verricht door deskundige medewerkers, getraind op duurzaamheid en besparing. Uitvoering van werkzaamheden wordt continu gemonitord en vastgelegd; preventie voorkomt herhaling. Een wereld voor ons is de wereld van ons.

10 service NORDIC ziet Service & Preventief Onderhoud, naast een laag energie- verbruik, lange levensduur en minimalisering van storingsmeldingen, als belangrijk fundament van haar duurzame aanpak. Diagnose van storingen, primair herstel, vinden zoveel mogelijk telemetrisch plaats. Geen reizende monteurs op incourante tijden, veelal met bijpassende verrekening. En als extra voordeel, in dit NORDIC concept, geen extra milieu belasting. NORDIC heeft eigen technologie ontwikkeld voor sturing op afstand. Snel, efficiënt, vriendelijk in kosten en betrouwbaar in bereikbaarheid. Onderhoud wordt exact gemonitord; vervanging van onderdelen is met name preventief.

11 B.E.R.G. industrial climate control bv Er is geen weg naar duurzaamheid; duurzaamheid is de weg B.E.R.G. Industrial Climate Control BV is al meer dan 40 jaar gespecialiseerd in het ontwerpen, installeren en onderhouden van zeer energiezuinige koel- en vriesinstallaties en warmtepompen. De installaties van B.E.R.G. voldoen aan de strengste PED en STEK normen. B.E.R.G. installaties worden ingezet in veel verschillende omgevingen, van wetenschappelijk tot biomedisch, van laboratorium tot industriële koelingen. B.E.R.G. installaties worden gekenmerkt door geheel eigen ontwerp en berekening; gericht op DUURZAAMHEID, dus zeer energie zuinig gebruik, minimalisering van kosten voor service, onderhoud en vervanging en garantietermijnen tot maar liefst 25 jaar. Industrial Climate Control BV bronson incubators bv Simon Carmiggelt ( ) zei ooit: Het boeiende van ons klimaat vind ik, dat het bij machte is vier seizoenen in één week te leveren. KLIMAAT OP MAAT, nu en in de toekomst Bronson is een organisatie die zich bezighoudt met de ontwikkeling, productie, verkoop, service en onderhoud van laboratoriumapparatuur zoals (koel)broedstoven, stovenwanden, koelkasten, vriezers, klimaatkasten en plantengroeikasten en kamers. Bronson apparatuur kenmerkt zich door de professionele, robuuste uitstraling en zijn multifunctionaliteit. Hierdoor zijn ze breed inzetbaar voor diverse applicaties op uw laboratorium of productie omgeving.

12 Ontwerp en opmaak: Skizi Reclamestudio Tekst: Thomas R. Hofhuis Fotografie: Foodnote, Vincent Hentzepeter en Shoots and More.

Computerkoeling. City Multi VRF Mr. Slim. Energiezuinige koelsystemen speciaal voor serverruimtes en datacenters

Computerkoeling. City Multi VRF Mr. Slim. Energiezuinige koelsystemen speciaal voor serverruimtes en datacenters City Multi VRF Mr. Slim Computerkoeling Energiezuinige koelsystemen speciaal voor serverruimtes en datacenters computerruimtes laboratoria technische ruimtes serverkasten ClimateCare van Mitsubishi Electric.

Nadere informatie

In de groene versnelling

In de groene versnelling Performance oktober 2012, jaargang 12 In de groene versnelling Performance in de groene versnelling 06 08 12 14 18 Inhoud Colofon 06 De 3 P s van Honeywell Validation 08 LUMC, Kwaliteitborg voor cleanrooms

Nadere informatie

Bouw & Techniek Wilt u meer weten over een van onze producten of diensten? Neem dan contact met ons op:

Bouw & Techniek Wilt u meer weten over een van onze producten of diensten? Neem dan contact met ons op: Bouw & Techniek Technisch uitblinken met Sportfondsen Nederland NEDERLAND GROEP Sportfondsen uw bouwkundig en installatietechnisch adviseur Sportfondsen Nederland exploiteert niet alleen ruim 300 uiteenlopende

Nadere informatie

In 3 stappen naar kostenbesparing op energieverbruik. Klimaatinstallaties en het nieuwe beheren

In 3 stappen naar kostenbesparing op energieverbruik. Klimaatinstallaties en het nieuwe beheren In 3 stappen naar kostenbesparing op energieverbruik Klimaatinstallaties en het nieuwe beheren 1. Inleiding pag. 3 2. Oorzaken van slecht functionerende installaties pag. 3 3. In drie stappen naar een

Nadere informatie

Performance. Investeren in meerwaarde

Performance. Investeren in meerwaarde Performance Investeren in meerwaarde Inhoud Performance met meerwaarde 6 12 14 16 22 Inhoud Colofon 05 Voorwoord John Brussel 06 Investeren in verbetering Interview Hennie van Pinxteren (Meander Medisch

Nadere informatie

GEBRUIKERSHANDLEIDING

GEBRUIKERSHANDLEIDING GEBRUIKERSHANDLEIDING Levering Warmte en Koude, 100-Hoog Inhoudsopgave: 1 Inleiding... 2 2 Eteck Energie Bedrijven... 2 3 Technische omschrijving... 2 4 Levering... 7 5 De tarieven, afrekening en warmtewet...

Nadere informatie

Energie winnen voor dagelijks gebruik. Onafhankelijkheid. Onafhankel

Energie winnen voor dagelijks gebruik. Onafhankelijkheid. Onafhankel Warm water DuurzamE Energie Verwarming Energie winnen voor dagelijks gebruik. Warmtepompen Ventilatie Zonnesysteem Onafhankelijk Onafhankelijkheid Onafhankel 01 2012 Duurzame energie. Energievoorziening

Nadere informatie

Het Slimme Werken dé online werkplek zonder zorgen

Het Slimme Werken dé online werkplek zonder zorgen Het Slimme Werken dé online werkplek zonder zorgen 2 BeeSmart zorgt er voortdurend voor om uw bibliotheek beter bibliotheek te laten zijn. BeeSmart maakt ICT veiliger, goedkoper, flexibeler en milieuvriendelijker.

Nadere informatie

Januari 2012 25e jaargang. In dit nummer o.a.: Kleinschalige duurzame warmte uit lokale houtsnippers. Project Waterschoon: wereldprimeur

Januari 2012 25e jaargang. In dit nummer o.a.: Kleinschalige duurzame warmte uit lokale houtsnippers. Project Waterschoon: wereldprimeur Januari 2012 25e jaargang ista magazine Het energiemanagement magazine van ista Nederland B.V. In dit nummer o.a.: Kleinschalige duurzame warmte uit lokale houtsnippers Project Waterschoon: wereldprimeur

Nadere informatie

De gevolgen van de cloud voor uw bekabeling

De gevolgen van de cloud voor uw bekabeling koeling profitair: 90% minder energieverbruik bekabeling De gevolgen van de cloud voor uw bekabeling praktijk ProRail (ver)bouwt 13 computerruimtes dcw april 2012 in samenwerking met: advancing information

Nadere informatie

Fors besparen op uw hostingkosten

Fors besparen op uw hostingkosten Whitepaper Fors besparen op uw hostingkosten Hoe kunt u een kostenvoordeel behalen zonder dat dat ten koste gaat van de kwaliteit van uw dienstverlening? INHOUD» De hostingmarkt» Cloud technologie» Uitbesteden

Nadere informatie

This is how we do IT. Offerte bijlage

This is how we do IT. Offerte bijlage This is how we do IT + Offerte bijlage + WIPA Nederland B.V. Mogen wij ons voorstellen? WIPA is een full-service onderneming die gespecialiseerd is in het aanbieden van cloud gerelateerde diensten. We

Nadere informatie

zorgeloos werken in de cloud

zorgeloos werken in de cloud metacom cloud functionele mogelijkheden zorgeloos werken in de cloud vanmeijel.nl bouwen kan simpeler Metacom is één van de meest bedrijfskritische applicaties binnen uw organisatie. De beschikbaarheid,

Nadere informatie

Duurzaam Koelen van datacenters Het mes snijdt aan twee kanten

Duurzaam Koelen van datacenters Het mes snijdt aan twee kanten Duurzaam Koelen van datacenters Het mes snijdt aan twee kanten 2 Duurzaam Koelen van datacenters Inhoud Duurzaam Koelen van datacenters 3 1 Het koudewiel van KyotoCooling 6 2 Het koelconcept DataCenterCooling

Nadere informatie

Services voor de industrie. Samenwerken aan duurzame productiviteit. siemens.nl/industrial-services

Services voor de industrie. Samenwerken aan duurzame productiviteit. siemens.nl/industrial-services Services voor de industrie Samenwerken aan duurzame productiviteit siemens.nl/industrial-services De veranderende rol van services 4 Om uw concurrentievermogen op peil te houden, verdienen uw installaties

Nadere informatie

Intelligente energiemeting in datacenters

Intelligente energiemeting in datacenters Intelligente energiemeting in datacenters Inhoudsopgave 1. Over Schleifenbauer 02 2. Waarom energie meten? 03 3. Portfolio producten 04 4. Klantgerichte, duurzame kwaliteitsproducten 07 5. Het belang van

Nadere informatie

Slimme en innovatieve oplossingen

Slimme en innovatieve oplossingen RegelVisie juni 2008, jaargang 28 Slimme en innovatieve oplossingen colofon Inhoudsopgave voorwoord Kansen genoeg Nu Nederland weer oranje is gekleurd, lijkt de prioriteit van ons werk even naar een tweede

Nadere informatie

Comfortabel in beweging

Comfortabel in beweging Comfortabel in beweging MKB Lease -1- Welkom bij MKB Lease MKB Lease Siliciumweg 4 3812 SX Amersfoort Postbus 3 3800 AA Amersfoort telefoon 033 42 24 888 fax 033 42 24 800 e-mail info@mkblease.nl www.mkblease.nl

Nadere informatie

ILLUSTRATIE VOORZIJDE

ILLUSTRATIE VOORZIJDE uitgave 3 juni 2014 ILLUSTRATIE VOORZIJDE Open for Support, afgekort O4S, is een leverancier van datacenter diensten. O4S levert geen individuele diensten of producten. Wij leveren een uniek totaalconcept

Nadere informatie

2011, jaargang 11. People Planet Profit

2011, jaargang 11. People Planet Profit Performance oktober 2011, jaargang 11 People Planet Profit Performance & Duurzaamheid 06 08 12 16 28 Inhoud Colofon 06 Bert Lavrijsen, directeur/eigenaar van Laco 08 Clinton Climate Initiative 12 Rob Moelker,

Nadere informatie

Hyundai Garanties, Onderhoud en Verzekeringen. Persoonlijke brochure van meneer Schippers

Hyundai Garanties, Onderhoud en Verzekeringen. Persoonlijke brochure van meneer Schippers Hyundai Garanties, Onderhoud en Verzekeringen Persoonlijke brochure van meneer Schippers 22-11-2014 New Thinking. New Possibilities. Bij Hyundai willen wij uw verwachtingen altijd overtreffen. Beter zijn,

Nadere informatie

Power metering en power management. Leidt ITIL tot een betere technische infrastructuur? Maak van een datacenter geen sprinklerinstallatie.

Power metering en power management. Leidt ITIL tot een betere technische infrastructuur? Maak van een datacenter geen sprinklerinstallatie. datacenterworks NOVEMBER 2008 voeding Power metering en power management management Leidt ITIL tot een betere technische infrastructuur? waterkoeling Maak van een datacenter geen sprinklerinstallatie en

Nadere informatie

Bob Bron, Algemeen directeur Xtandit. Vertrouwen in elkaar moet gekoesterd worden. Daarom zitten wij er bovenop.

Bob Bron, Algemeen directeur Xtandit. Vertrouwen in elkaar moet gekoesterd worden. Daarom zitten wij er bovenop. Inhoudsopgave: Pagina 9 Pagina 11 Pagina 13 Pagina 14 Pagina 15 Pagina 17 Pagina 20 Pagina 21 Pagina 23 Pagina 25 Pagina 27 Pagina 29 Pagina 31 Pagina 33 Pagina 34 Pagina 35 Xtandit. We zitten er bovenop

Nadere informatie

Ontdek de efficiënte verwarming van de toekomst

Ontdek de efficiënte verwarming van de toekomst Ontdek de efficiënte verwarming van de toekomst 2/3 Stookolie Gas Zonne-energie Hout Warmtepompen Met vertrouwen vooruitkijken dankzij toekomstgerichte verwarmingssystemen Innovatieve productontwikkelingen

Nadere informatie

Eaton Industries (Netherlands) B.V. Elektrotechnische oplossingen voor de gehele energieketen

Eaton Industries (Netherlands) B.V. Elektrotechnische oplossingen voor de gehele energieketen Eaton Industries (Netherlands) B.V. Elektrotechnische oplossingen voor de gehele energieketen Ready to power your future. Energie voor wereldwijd ondernemen Automobielsector Lucht- en ruimtevaart Eaton

Nadere informatie

De opkomst van het intelligente datacenter. Werken met Bouwwerk Informatie Model. strategie. management

De opkomst van het intelligente datacenter. Werken met Bouwwerk Informatie Model. strategie. management strategie De opkomst van het intelligente datacenter management Werken met Bouwwerk Informatie Model research Project PEDCA is klaar; nu begint het eigenlijk pas echt dcw maart 2015 in samenwerking met:

Nadere informatie

Anybase Modulair IT platform

Anybase Modulair IT platform Infodatek 1 Op weg naar de cloud De afgelopen jaren is de manier waarop organisaties naar hun ITomgeving kijken erg veranderd. IT moet de business doelstellingen ondersteunen en de IT-infrastructuur moet

Nadere informatie

Partner worden: de 9 van SamenGroen

Partner worden: de 9 van SamenGroen Partner worden: de 9 van SamenGroen 1Wat speelt er? Alle hens aan dek! In 2050 zullen alle gebouwen energiezero moeten zijn. Om dat te bereiken zal het gemiddelde gebouw in 2030 minimaal aan energielabel

Nadere informatie

Duurzame energie; de zon en wind als onuitputtelijk bronnen Wie? Ik? Veel te duur.

Duurzame energie; de zon en wind als onuitputtelijk bronnen Wie? Ik? Veel te duur. Duurzame energie; de zon en wind als onuitputtelijk bronnen Wie? Ik? Veel te duur. Bijna iedereen begrijpt dat op enig moment het Nederlandse aardgas op is. Misschien wachten we niet eens tot het moment

Nadere informatie

Het geniale warmtepomp-principe

Het geniale warmtepomp-principe 100 % onafhankelijk van olie en gas 50 % minder verwarmingskosten verwarmen met warmtepompen Het geniale warmtepomp-principe WARMTE POMPEN veilig bouwen en renoveren voor de toekomst Laat u niet langer

Nadere informatie