Schoolinfo algemeen. Vrijdag 29 nov. 2013

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Schoolinfo algemeen. Vrijdag 29 nov. 2013"

Transcriptie

1 Schoolinfo algemeen Vrijdag 29 nov Verslag bijeenkomst De toekomst van de Heihorst Vanaf heden kunt u via de site het verslag van de bijeenkomst van 7 november jl. lezen. In de vorige Heihorst Actueel heeft u kunnen lezen dat er toen een bijeenkomst is geweest waarbij we hebben gesproken over de toekomst van de Heihorst. Wilt u het verslag lezen? Ga dan naar de site en klik op Nieuws en vervolgens op De toekomst van de Heihorst. Sint op de Heihorst Sinterklaas zal ook De Heihorst een bezoekje brengen voordat hij weer naar Spanje vertrekt. Op woensdag 4 december kunnen wij hem en zijn pieten na de pauze verwachten. In de groepen 5 tot en met 8 vieren de kinderen dit feest middels een surpriseochtend. Het zou fijn zijn als ook u erop toeziet dat uw kind de moeite neemt om een mooie surprise te maken. Wanneer wij dat allemaal doen wordt iedereen op een aangename manier verrast. 6 december Op de dag na pakjesavond hebben alle kinderen een dagje vrij om heerlijk te kunnen spelen met alle cadeautjes die zij van de Sint hebben gekregen. Kerstspeurtocht door Heibloem Op 20 december zullen vierde-jaars-scholieren van SG Ursula uit Heythuysen in het kader van een praktijkopdracht een kerst-speurtocht gaan organiseren voor alle kinderen van onze school. Daarvoor zijn wij op zoek naar ouders, opa s/ oma s, ooms/ tantes die dan met een groepje kinderen de speurtocht willen gaan lopen. Bent u op vrijdag 20 december tussen 09:30 en 11:30 uur beschikbaar en lijkt het u leuk om dit voor de kinderen te doen, dan kunt u zich opgeven bij Peusie Tinnemans (p.tinnemans@deheihorst.nl ). Voor op de kalender Op donderdag 13 februari 2014 is er bij ons op school tussen 19:30 en 21:30 uur een informatie avond over Veilig internetten en social media. Deze wordt verzorgd door Lei Seuren. (stukje toelichtingstekst) Wanneer u bij deze informatie avond aanwezig wilt zijn, dan kunt u zich opgeven bij de groepsleerkracht van uw kind. De kinderen van groep 6 tot en met 8 krijgen op vrijdag 14 februari een gastles van Lei Seuren over hetzelfde onderwerp. Op woensdag 9 april 2014 is er een inloopavond voor alle geïnteresseerden. Deze is tussen 18:30 en 20:00 uur. Nieuwsbrief van het centrum voor Jeugd en Gezin. Op de site vindt u onder de tab: leerlingenzorg,subtab voor Het centrum Jeugd en Gezin de nieuwsbrief van december.

2 Verjaardagen Dames, van harte gefeliciteerd met jullie verjaardag! 17 december Lieneke van Lier 18 december Freya Klaus Samen naar een betere leesbevordering Monitor de Bibliotheek op school geeft een basis voor beleid De monitor bestaat uit digitale vragenlijsten voor leerlingen van de groepen 4-8, voor leerkrachten en voor lees-mediaconsulenten. De uitkomsten geven richting om de samenwerking tussen school en bibliotheek te optimaliseren wat betreft het leen- en leesgedrag van leerlingen, de leesmotivatie van leerlingen en het leesbevorderende gedrag van leerkrachten. Op basis van de resultaten van de monitor maken school en bibliotheek afspraken over de invulling van het leesbevorderingsbeleid. Na een jaar wordt de volgende meting uitgevoerd, om de opbrengsten vast te stellen en zo nodig nieuwe afspraken te maken. LEZEN is essentieel voor LEREN Dat lezen goed is voor de taalontwikkeling van kinderen staat als een paal boven water. Als kinderen met plezier lezen, is het nog beter. De cijfers liegen er niet om. Goede lezers scoren niet alleen hoger op taalvaardigheid, maar ook op schoolsucces en intelligentie. Door 15 minuten vrij lezen per dag, leert een kind nieuwe woorden per jaar. Lezen is essentieel voor leren, zeker voor het leren op school. Wie goed kan lezen en teksten begrijpt, verwerft kennis en kan zich ontwikkelen. Een goede taalbeheersing zorgt er ook voor dat kinderen betrokken zijn bij wat er om hen heen gebeurt. Zo kunnen kinderen beter meekomen in de (digitale) samenleving. De cijfers 1,5 miljoen volwassen Nederlanders zijn laaggeletterd. Dat is bijna 1 op de 10 Nederlanders.Van de basisschoolleerlingen verlaat 25 % de school met een taalachterstand van 2,5 jaar. Denise Kortlever en Jeroen Lemmens hebben wetenschappelijk onderzocht of er een verband bestaat tussen het gebruik van de media en de scores op de eindtoets van de Cito. De uitkomst geeft onder meer aan dat leerlingen die veel lezen op een pittig niveau, hoger scoren op de Cito-toetsen voor taal, wiskunde en studievaardigheden.

3 De Monitor de Bibliotheek op school De Monitor de Bibliotheek op school is een digitaal instrument op internet. Scholen en bibliotheken kunnen de monitor gebruiken om hun samenwerking te onderbouwen en de effecten ervan te meten. De monitor laat zien of de bibliotheek en de school erin slagen dat leerlingen daadwerkelijk meer zijn gaan lezen. De monitor bestaat uit vragenlijsten voor leerlingen (groep 4 t/m 8), leerkrachten en lees-en mediaconsulenten. De vragenlijst wordt één keer per jaar ingevuld. Het levert een beeld op over: - het leen- en leesgedrag van de leerlingen, - de leesmotivatie van de leerlingen, - het leesbevorderende gedrag van leerkrachten en - de randvoorwaarden in de samenwerking tussen school en bibliotheek. Een school die deelneemt aan de Monitor de Bibliotheek op school wil doelgericht en opbrengstgericht samenwerken met de bibliotheek om de taalontwikkeling van de leerlingen te stimuleren en de resultaten van het onderwijs te verbeteren. De monitor is ontwikkeld in 2010 en is in voor het eerst grootschalig uitgezet. Meer dan leerlingen, 3000 leerkrachten en 300 leesconsulenten hebben eraan deelgenomen. Dat heeft geresulteerd in een omvangrijke hoeveelheid data. Resultaten,doelen en werkwijze De bibliotheek verzamelt de gegevens in de monitor en maakt daarvan een analyse. Op basis hiervan stellen de bibliotheek en het team van de school doelen op voor de komende periode. Bij de doelen worden werkwijzen afgesproken, bijvoorbeeld: de leerkrachten in groep 6 en 7 doen een keer per week een boekintroductie bij het vak geschiedenis of de leerkrachten in groep 7 en 8 gaan twee keer per maand praten over boeken volgens de aanpak van Chambers. Zo zet De Bibliotheek op school zich in om ervoor te zorgen dat kinderen plezier krijgen en houden in het lezen. Zij levert een concrete bijdrage aan met name - de taalontwikkeling van schoolgaande kinderen. Daarom is leesbevordering, naast taalonderwijs, een belangrijk onderwerp voor taalbeleid op scholen, in bibliotheken en gemeenten. Meer weten? Neem contact op met Toos Jenniskens of Thea van Pol van Bibliocenter Of kijk op. Biebnieuws: Donderdag 5 dec. onderbouw Donderdag 12 dec. bovenbouw

4 Nieuws uit groep 1 en 2 Natuurlijk staat alles in de kleutergroep in het teken van Sinterklaas. Als u met uw kind naar onderstaande foto kijkt, kan hij of zij vast vertellen wat we allemaal gedaan hebben.

5 Tot slot nog een mededeling: Sinterklaas komt woensdag 4 december naar school Donderdag is een gewone schooldag en vrijdag 6 december hebben de kinderen vrij. Maandag 9 december mogen de kinderen iets van speelgoed mee naar school nemen. Ik zou het fijn vinden als u er rekening mee houdt dat het niets is dat snel breekt of iets waar onderdelen van kwijt kunnen raken.

6 Nieuws uit groep 3 en 4 De afgelopen week hebben de oudergesprekken plaatsgevonden. Het waren zeer fijne gesprekken waaruit uw vertrouwen in en betrokkenheid bij school blijkt. Bedankt! Verder hebben we ons naast de gewone lessen ondergedompeld in Sinterklaassfeer. In het BSOlokaal hebben we samen met de kinderen een hoek ingericht. (de pakjeskamer en kantoor van Sinterklaas!) Fijn dat leerlingen lege doosjes hiervoor meebrengen. In het rekenkwartiertje rekenen we met pepernoten. Wie weet nog hoe Bamzaaien gaat? Ook leuk om thuis te doen (met pepernoten )

7 Voor de afwisseling hebben we een Sinterklaaswerkboekje in de la. Met daarin werkjes en puzzels. Heel soms vinden we op school dingen die we ook op het Sinterklaasjournaal zien. Zo zijn er al pakjes bezorgd (die we nog niet uit mogen pakken) en lag er opeens weer een ander geel pakje in de klas. Zou het het boek zijn dat de juf heeft gevraagd? We hebben onze eigen ik-boekjes klaargelegd voor de luisterpiet zodat Sint weer vanalles van ons weet voor in het grote boek. Een spannende maar ook gezellige tijd! Op woensdag 4 december brengt Sint een bezoekje aan onze school. We treden met z n allen op en er is ook nog tijd voor kleine optredens! Donderdag 5 december moet er toch nog gewerkt worden. Natuurlijk maken we dan ook tijd voor Sintwerkjes. Vrijdag 6 december is een vrije dag!!! Lekker spelen met je cadeautjes. Maandag 9 december mogen de kinderen een cadeautje meenemen naar school. Kies maar iets uit waar je mee kunt spelen want daar maken we tijd voor. En daarna..weer op naar Kerstmis! De open haard in onze klas kan weer aan. Gezellig!

8 Nieuws uit groep 5 en 6 Excursie Grote Peel/ nachtbrakers. Woensdag 20 november zijn we met alle kinderen van groep 5/6 en 7/8 op excursie geweest naar de Grote Peel. Hier werden de groepen opgedeeld. Groep 5/6 mocht eerst de expositie over uilen bekijken en daarna werden er braakballen uitgedeeld. Dit was bijzonder interessant. In iedere braakbal zitten botjes van minimaal één veldmuis. De uil verslindt deze diertjes met huid en haar, waarna hij de onverteerbare resten later weer uitbraakt. De kinderen hebben deze braakballen uitgeplozen en bekeken op een kaart welke botjes ze gevonden hadden. Zo kon het skelet van de veldmuis gereconstrueerd worden. Na een aanvankelijke aarzeling bij sommigen heeft ieder veel mooie botjes uit de braakbal kunnen halen. De kinderen vonden het heel interessant. Daarna een frisse neus halen in het Grote Peelgebied onder begeleiding van een gids. De zoektocht was naar sporen van dieren in de natuur. De gids wees de kinderen op interessante sporen. Bijv. een paddenstoel of een stuk boomschors waaraan geknabbeld was. Ook zagen en roken we moerasgas. De gids vertelde tijdens de wandeling interessante (waargebeurde?) griezelverhalen over ridders die in het moeras waren weggezakt en nu bij volle maan nog steeds om hulp riepen. Later zagen we ook nog hoe er met een kettingzaag een geweldige uil uit het hout gezaagd kan worden. Al met al een mooie, informatieve ochtend die dankzij de hulp van de ouders die wilden rijden en meelopen is mogelijk gemaakt. Nogmaals bedankt hiervoor! ( Foto s )

9 Rapporten. De eerste rapporten van dit schooljaar zijn alweer thuis en tijdens de rapportavonden besproken met de ouders. Er is hard gewerkt in deze periode en we hopen dat de kinderen de rest van het schooljaar goed hun best blijven doen om mooie resultaten te blijven halen. Bij kinderen waarvan de resultaten iets minder zijn dan verwacht zal er gevraagd worden om bepaalde onderdelen, bijvoorbeeld bij rekenen ook thuis extra te oefenen. Hierbij is het wenselijk dat u uw kind begeleidt en er op toe ziet dat de taken gemaakt worden en weer op school worden ingeleverd. Het gaat hierbij niet om structureel extra huiswerk, maar om bepaalde onderdelen sneller onder de knie te krijgen. Ontspanning. Naast hard werken is het ook fijn om af en te op een gezellige manier met elkaar samen te kunnen zijn op school. Daarom doen we af en toe eens een spelletje samen of gaat de muziek aan en wordt er een dansje gedaan voor diegenen die dat leuk vinden. Dit geeft de kinderen de mogelijkheid om eens op een andere manier met elkaar bezig te kunnen zijn en dit bevordert de sociale samenhang van de groep. Sinterklaas en surprise. Woensdag 4 december bezoekt Sint de Heihorst. Onze groep maakt surprises voor elkaar. Er mag een cadeautje gekocht worden voor ongeveer 5 euro en dit wordt verstopt in een mooie surprise voorzien van een passend gedicht. Ik heb de kinderen gevraagd er voldoende aandacht aan te geven en iets moois van te maken zodat iedereen tevreden kan zijn met de surprise die hij/ zij ontvangt. Het is tenslotte niet leuk als je zelf twee middagen hebt geknutseld en iets terugkrijgt dat op een half uurtje in elkaar is gezet! Tot nu toe zijn de namen nog goed geheim gebleven dus het wordt woensdag een spannende verassing wie welk lootje heeft getrokken.

10 De taalopdracht is een beetje uit de hand gelopen. Wij zijn woensdag met de hele groep gestart met het schrijven van een groepsverhaal. Het lijkt ons leuk om het verhaal in de Heihorst Actueel te publiceren, waarbij er iedere keer weer een vervolg komt. Dit is het eerste stuk. Veel leesplezier! Het verhaal van groep 5 & 6 Bloedkelder. Het is zaterdagochtend. Groep 5 & 6 waren net wakker geworden. Wij hebben een slaapfeestje gehouden op school. Na het ontbijt gingen wij het bos in. We liepen heel ver het bos in en daar kwamen wij een luik tegen. De juf heeft ons gewaarschuwd om niet in de buurt van het luik te komen. Maar sommige kinderen gaan toch door het luik naar binnen. Anna, Mike, Lisa en Freek moesten wennen aan het donker. Zij vonden het erg eng en daarom gingen zij nog een paar andere kinderen halen. Manuela, Yannick, Britt en Rishandro gaven aan heeelemaal niet bang te zijn in het donker. Yannick had toevallig ook nog een zaklamp bij zich en liep voorop door de donkere gangen. Toen zij aan het donker gewend waren hoorden zij een luide klap. Anouk en Kim giechelden aan de andere kant van het luik. Kim schreeuwde: Opgeruimd staat netjes. Zoek het maar uit hoe jullie hieruit komen. Britt roept: Kim, doe niet zo flauw en laat ons eruit!!! Pech gehad! schreeuwt Anouk. De twee meiden begonnen vals te lachen en liepen weg. Terwijl de kinderen zich druk maakten over het gesloten luik begon de zaklamp van Yannick te knipperen. Oh nee, mijn zaklamp werkt op zonne-energie.. zegt Yannick. Wat nu. Klagen de meiden en ze begonnen door elkaar te schreeuwen. Mike zegt: Maak je geen zorgen. Ik heb een telefoon bij me. Hij pakte zijn telefoon en gebruikte hem als zaklamp. De wandeling door de tunnels begon. Ze liepen allemaal door totdat Anna keihard begon te gillen. De anderen schrokken van het gegil en Mike liet van schrik zijn telefoon vallen. Het bleek een rat te zijn geweest. Toen was het pikkedonker. Nog voordat het helemaal donker werd zagen zij in de verte nog een deur. De deur ging open. De kinderen zagen dat iemand twee zaklampen de tunnel in gooide en de deur weer dichtgooit. Ondertussen is het Yannick gelukt om de telefoon van Mike weer aan de praat te krijgen. Oh, Yannick jij bent geniaal. Als wij jou toch niet hadden. zei Rishandro. Ja, zegt Yannick ik weet het, ik ben nu eenmaal geniaal. Op dat moment stapten Britt en Manuela in iets kleverigs. Mike, schijn eens hier. zegt Yannick. Freek stelde vast dat het bloed was toen hij een vinger in zijn mond stak. Iek, Freek. Jij bent echt gruwelijk! zegt Manuela. Manuela pakte haar telefoon en scheen op het bloed wat op de grond lag. Het spoor van bloed liep richting de deur en eindigde waar de zaklampen lagen.. (wordt vervolgd)

11 Nieuws uit groep 7 en 8 Na de rapporten hebben ook de oudergesprekken plaats gevonden. Deze zijn allemaal prima verlopen. Mochten er ooit onduidelijkheden of vragen zijn, u bent altijd van harte welkom. Excursie Nachtbrakers. De excursie van woensdag 20 november in de Groote Peel was erg interessant. De kinderen hebben een wandeltocht spoorzoeken gedaan in de Peel en zijn ook bezig geweest met het onderzoeken van braakballen. Dit was in eerste instantie voor sommige kinderen een vies werkje, maar al doende bleek dit snel vergeten te zijn en waren ze nog alleen maar bezig met het ontdekken van alles wat ze in de braakballen konden vinden. Mede dankzij de hulp van de enkele ouders leerzame en interessante morgen. ( Foto s ) Sinterklaas. Op woensdag 4 december houden we in onze groep de surprise-morgen. Veel kinderen hebben al laten weten dat ze flink aan het werk zijn om iets van hun surprise te maken. We zijn elk jaar weer heel benieuwd wat het allemaal aan knutselwerkjes oplevert. Spannend. Kertsmis. Voor het Sinterklaasfeest zij we al begonnen met het maken van Kerstkaarten. Dit omdat er een paar ontwerpen van onze school door SPOLT gebruikt worden voor het maken van een Kerstkaart. Deze stuurt de kaart met de Kerstwens naar de collega s van de andere scholen. Ook heeft de Zonnebloem gevraagd of de kinderen van groep 7/8 dit jaar weer Kerstkaarten wilden maken voor de leden van de Zonnebloem. Dit hebben we twee jaar geleden ook al eens gedaan. De kinderen zijn er erg enthousiast over en zijn al flink aan de slag gegaan. Op donderdag 19 december gaan de kinderen van groep 7/8 de kaarten aan de senioren aanbieden. Dit gebeurt in de Klokkestoel waar het kinderkoortje van Arno ook een paar liedjes zal zingen. Voor het zover is wil ik iedereen een gezellig Sinterklaasfeest wensen.

12

Meedoen met de Monitor

Meedoen met de Monitor Meedoen met de Monitor Een school die deelneemt aan de Monitor de Bibliotheek op school wil doelgericht samenwerken met de bibliotheek om de taalontwikkeling van de leerlingen te stimuleren. Dat gebeurt

Nadere informatie

Meedoen met de Monitor

Meedoen met de Monitor Meedoen met de Monitor Een school die deelneemt aan de Monitor de Bibliotheek op school wil doelgericht samenwerken met de bibliotheek om de taalontwikkeling van de leerlingen te stimuleren. Dat gebeurt

Nadere informatie

PRIKBORD 4. 3 september 2014. 19 november 2015. Nieuws van de directie

PRIKBORD 4. 3 september 2014. 19 november 2015. Nieuws van de directie PRIKBORD 4 3 september 2014 19 november 2015 Schooljaar 2015-2016 In dit nummer de directie groep 1-2-3 groep 4-5-6 groep 7-8 Vreedzame school Overig nieuws 1 1 2 3 3 4 Verjaardagen 4 Informatie van derden

Nadere informatie

Sintkrant. OBS De Ster en psz De Sterretjes

Sintkrant. OBS De Ster en psz De Sterretjes Sintkrant OBS De Ster en psz De Sterretjes Kerstkrant OBS De Ster en psz De Sterretjes Sinterklaas 2016 Dit is de feestkrant van 2016. In deze krant vindt u alle informatie rondom Sinterklaas en Kerst.

Nadere informatie

Deze week hebben we ook fijne gesprekken gevoerd met ouders tijdens de oudergesprekken.

Deze week hebben we ook fijne gesprekken gevoerd met ouders tijdens de oudergesprekken. Nr. 4 Vrijdag 20 november 2015 Agenda Basisschool de Blinkerd, Troelstrastraat 13, 5344 GK Oss, 0412-691635, www.deblinkerd-oss.nl Do. 26 nov.: Uitstapje naar de kinderboerderij: groep 3. Woe. 25 nov:

Nadere informatie

Meedoen met de Monitor

Meedoen met de Monitor Meedoen met de Monitor met de Bibliotheek Een school die deelneemt aan de Monitor de Bibliotheek op school (Monitor dbos) wil doelgericht samenwerken met de Bibliotheek om de taalontwikkeling en de informatievaardigheden

Nadere informatie

Meedoen met de Monitor

Meedoen met de Monitor Meedoen met de Monitor met de Bibliotheek Een school die deelneemt aan de Monitor de Bibliotheek op school (Monitor dbos) wil doelgericht samenwerken met de Bibliotheek om de taalontwikkeling en de informatievaardigheden

Nadere informatie

Nieuwsbrief december 2018

Nieuwsbrief december 2018 Nieuwsbrief december 2018 4 december studiedag Het Kompas is gesloten op maandag 4 december. Alle leerlingen zijn dan vrij omdat het hele team een studiedag heeft. Zet het in uw agenda. Oudergesprekken

Nadere informatie

26 nov nr. BELANGRIJKE DATA in November en December. Kerst avondactiviteit Groep 1 t/m 8 om u uit Kerstvakantie

26 nov nr. BELANGRIJKE DATA in November en December. Kerst avondactiviteit Groep 1 t/m 8 om u uit Kerstvakantie 26 nov. 2018 nr. BELANGRIJKE DATA in November en December Wo. 5 dec. Do. 21 dec. Vr. 22 dec. Ma 24 dec t/m vr. 4 jan. Sinterklaasviering Kerst avondactiviteit Groep 1 t/m 8 om 11.45 u uit Kerstvakantie

Nadere informatie

www.cornelismusius.nl cornelismusius@laurentiusstichting.nl Inhoud Inhoud... 1 Groep 3... 1 De leerlingenraad voor het schooljaar 2016-2017.... 2 Opbrengst Jumbo actie... 2 Doe koe actie van de Coop...

Nadere informatie

samen met onze Kanjers

samen met onze Kanjers agenda Versieren Sint vrijdag 16 november Ouderavond Kanjertraining donderdag 22 november Surprises bovenbouw bekijken maandag 3 december Sinterklaasviering dinsdag 4 december Versieren Kerst OR donderdag

Nadere informatie

Aqua-Pas. Jaargang 26, nummer 6 6 december Donderdag 10 januari alle leerlingen vrij!

Aqua-Pas. Jaargang 26, nummer 6 6 december Donderdag 10 januari alle leerlingen vrij! Aqua-Pas Jaargang 26, nummer 6 6 december 2018 Donderdag 10 januari alle leerlingen vrij! Op donderdag 10 januari zijn alle leerlingen vrij van school! Er is deze dag een extra studiedag voor het gehele

Nadere informatie

KlimtorenNieuws. basisschool de Klimtoren Kerkstraat 87 6996 AG Drempt 0313 473004 info@deklimtorendrempt.nl www.deklimtorendrempt.

KlimtorenNieuws. basisschool de Klimtoren Kerkstraat 87 6996 AG Drempt 0313 473004 info@deklimtorendrempt.nl www.deklimtorendrempt. KlimtorenNieuws basisschool de Klimtoren Kerkstraat 87 6996 AG Drempt 0313 473004 info@deklimtorendrempt.nl www.deklimtorendrempt.nl Nr. 7 26-11-2013 In dit nummer: Voortgangsgesprekken Personele zaken

Nadere informatie

december - nummer 8

december - nummer 8 2018 2019 5 december - nummer 8 Agenda Donderdag 6 dec. Woensdag 12 dec. Woensdag 19 dec. Studiedag, alle kinderen vrij! Kerst CREA (in de eigen klas) Kerstviering 16.30 18.30 (zie hieronder voor de uitnodiging)

Nadere informatie

Nieuwsbrief PCB De Rank en De Ukkeklup, 21 november 2016

Nieuwsbrief PCB De Rank en De Ukkeklup, 21 november 2016 Nieuwsbrief PCB De Rank en De Ukkeklup, 21 november 2016 Beste ouders, In het nieuws hoort u regelmatig iets over passend onderwijs. Alle scholen hebben hier mee te maken; vanaf 2014 heeft elke school

Nadere informatie

MAANDMEMO januari 2019

MAANDMEMO januari 2019 MAANDMEMO januari 2019 Beste ouder(s)/verzorger(s), Midden in de kerstvakantie ontvangt u al de eerste maandmemo van 2019. Na een geslaagde kerstviering, waarbij het geweldige bedrag voor de stichting

Nadere informatie

Nieuwsbrief 2 december 2016

Nieuwsbrief 2 december 2016 Nieuwsbrief 2 december 2016 Schoolnieuws Beste ouders / verzorgers, Hierbij ontvangt u de zevende nieuwsbrief van het schooljaar 2016-2017. Kerstvieringen Samen met de leerlingen werken we toe naar onze

Nadere informatie

nieuwsbrief Opvang: Gevonden Schilderwerk dagopvang en peutergroep Het team van Kindcentrum het wenst iedereen een goed, gezond en leerzaam 2017!

nieuwsbrief Opvang: Gevonden Schilderwerk dagopvang en peutergroep Het team van Kindcentrum het wenst iedereen een goed, gezond en leerzaam 2017! 2016 2017 editie januari 2017 Het team van Kindcentrum het P@rk wenst iedereen een goed, gezond en leerzaam 2017! Met in deze editie onder meer: OPVANG : Gevonden Schilderwerk ONDERWIJS: Contactmiddagen/avonden

Nadere informatie

Maandkalender & bulletin Jaargang: datum: 27 nov. 2017

Maandkalender & bulletin Jaargang: datum: 27 nov. 2017 Maandkalender & bulletin Jaargang: 21-07 datum: 27 nov. 2017 november 27 nieuwsbrief 7 28 29 30 1 4 5 Sinterklaas op school 6 9.30 uur start school 7 8 11 20.00 uur MR Padland 12 Aanschuiftafel locatie

Nadere informatie

De kinderen die een uitnodiging krijgen voor de gesprekken op donderdag 30 november krijgen deze morgen mee naar huis.

De kinderen die een uitnodiging krijgen voor de gesprekken op donderdag 30 november krijgen deze morgen mee naar huis. No. 11, 23 november 2017 C.B.S. Willem Alexander 0524-57 19 56 Oranjestraat 2 info@waschooldp.nl 7753 TK Dalerpeel www.waschooldp.nl Hallo kinderen en ouder(s)/verzorger(s) van de Willem Alexanderschool,

Nadere informatie

[Geef de titel van het document op] Leerlingen krijgen een stem. Anita Verweij Schoolleider

[Geef de titel van het document op] Leerlingen krijgen een stem. Anita Verweij Schoolleider Nieuwsbrief 7 [Geef de titel van het document op] KBS De Catharijnepoort november 017 1 Leerlingen krijgen een stem Ontdek en ervaar je kracht! Vorige week woensdag is onze leerlingenraad voor het eerst

Nadere informatie

November. Nieuwsbrief Nr. 7

November. Nieuwsbrief Nr. 7 Nieuwsbrief 2018-2019 Nr. 7 November 2018 Samenwerken, Voor samenwerken is veiligheid nodig. Fouten maken mag en wordt niet afgestraft. Je mag net zo lang oefenen tot je het onder de knie hebt. Het gaat

Nadere informatie

Op dit moment is het IKC helemaal in de Sinterklaassfeer. De ouders die hierbij geholpen hebben willen we hiervoor hartelijk bedanken.

Op dit moment is het IKC helemaal in de Sinterklaassfeer. De ouders die hierbij geholpen hebben willen we hiervoor hartelijk bedanken. Jaargang 5, nummer 3, vrijdag 30 november 2018 Beste ouder(s)/verzorger(s), Op dit moment is het IKC helemaal in de Sinterklaassfeer. De ouders die hierbij geholpen hebben willen we hiervoor hartelijk

Nadere informatie

Nieuwsbrief 1 / 2. Deze week: 13 maart 2017

Nieuwsbrief 1 / 2. Deze week: 13 maart 2017 Nieuwsbrief 1 / 2 Samen met de kinderen van de Voorschool.. Deze week: Bijbelse geschiedenis Bij het thema Gezondheid Excursie bibliotheek Woensdag Gezond eten TAAL THUIS Wonderlijk gemaakt, les 1 Taalgebruik

Nadere informatie

Voor de ouders, Team Weemewereld

Voor de ouders, Team Weemewereld Nieuwsbrief 14 Maandag 5 vrijdag 9 december Voor de ouders, Woensdag 23 november is juf Margien geopereerd aan haar ogen. Het herstelproces verloopt wat minder voorspoedig dan verwacht, daarom zal zij

Nadere informatie

SterrebosSnipper. vrijdag 7 december Beste ouder(s)/verzorger(s),

SterrebosSnipper. vrijdag 7 december Beste ouder(s)/verzorger(s), SterrebosSnipper Beste ouder(s)/verzorger(s), vrijdag 7 december 2018 Afgelopen woensdag was het even spannend of het Sinterklaasfeest door kon gaan op onze school. De pieten kwamen met de vrachtwagen,

Nadere informatie

Nieuws uit de groepen

Nieuws uit de groepen Welkom Stijn Heesterman is op 1 november 4 jaar geworden en zit sinds kort in groep 1/2C. Stijn, we wensen je een hele fijne en leerzame tijd op obs De Veenvlinder! Nieuws uit de groepen Groep 8: Oud-leerlingen

Nadere informatie

Informatieboekje Groep 1-2

Informatieboekje Groep 1-2 Informatieboekje Groep 1-2 Beste ouders/verzorgers, Binnenkort is het zover; dan start uw zoon of dochter bij ons op De Springplank in groep 1. Een spannend moment voor uw kind en misschien ook voor u.

Nadere informatie

Nieuwsbrief 6 Schooljaar november 2014

Nieuwsbrief 6 Schooljaar november 2014 Nieuwsbrief 6 Schooljaar 2014-2015 november 2014 Hoofdweg 2034 2158MC Buitenkaag 0252 544308 directeur@st-willibrordusschool.nl www.st-willibrordusschool.nl In dit nummer Pepernoten bakken Sinterklaasfeest

Nadere informatie

week(nr) 48 Nieuwsbrief maandag 23 t/m vrijdag 27 november 15

week(nr) 48 Nieuwsbrief maandag 23 t/m vrijdag 27 november 15 4454r C.b.s. de Triangel Kanaal A n.z. 191 7881 KS Emmer-Compascuum 0591-351570 triangel@viviani.nl www.cbs-detriangel.nl week(nr) 48 Nieuwsbrief maandag 23 t/m vrijdag 27 november 15 Zendingsproject Gambia:

Nadere informatie

Goede doelen De leerlingen hebben vorige keer 18,35 meegenomen. Alle gevers en geefsters: hartelijk bedankt!

Goede doelen De leerlingen hebben vorige keer 18,35 meegenomen. Alle gevers en geefsters: hartelijk bedankt! Opsteker nr.7 8 december 2017 CBS De Slagkrooie 0591-38 24 12 Ringstraat 2 info@cbsdeslagkrooie.nl 7848 BW Schoonoord www.cbsdeslagkrooie.nl Goede doelen De leerlingen hebben vorige keer 18,35 meegenomen.

Nadere informatie

De Achtbaan. Nieuwsbrief Make a wish Sinterklaas Kerst Podium Privacy wetgeving Talentenmiddag Parro Data voor in de agenda

De Achtbaan. Nieuwsbrief Make a wish Sinterklaas Kerst Podium Privacy wetgeving Talentenmiddag Parro Data voor in de agenda Nieuwsbrief 7 2018-2019 Make a wish Sinterklaas Kerst Podium Privacy wetgeving Talentenmiddag Parro Data voor in de agenda Beste ouders/verzorgers, Hierbij ontvangt u de 7-de nieuwsbrief van dit schooljaar!

Nadere informatie

september 2015 Maandag Dinsdag Woensdag Donderdag Vrijdag Zaterdag Zondag

september 2015 Maandag Dinsdag Woensdag Donderdag Vrijdag Zaterdag Zondag september 2015 Start schooljaar 2015- Het nieuwe schooljaar start op maandag 31 augustus. Na een welverdiende vakantie heet ons team de kinderen weer enthousiast welkom. Het kernteam drinkt een bakje koffie

Nadere informatie

Nieuwsflits Nobelhorst

Nieuwsflits Nobelhorst Nieuwsflits Nobelhorst www.bsnobelhorst.nl nobelhorst@skohulst.nl December 2018 Dat december een drukke maand is weten wij op school ook. Sint is het land nog niet uit of de kerstboom staat alweer in de

Nadere informatie

Informatieboekje kleutergroepen

Informatieboekje kleutergroepen Informatieboekje kleutergroepen Beste ouder(s), verzorger(s), Van harte welkom op onze school! Voor u ligt het informatieboekje voor groep 1 en 2. Door middel van dit boekje willen wij u, als ouders, wegwijs

Nadere informatie

Maandbrief november Heiloo 2018

Maandbrief november Heiloo 2018 Maandbrief november Heiloo 2018 Beste ouders, Projectafsluiting: Wat hadden we een vrolijke, gezellige en bijzondere middag op donderdag 18 oktober! Er was een tentoonstelling, door de hele school, waarin

Nadere informatie

't S c h a k e l t j e 22 nov no. 420 NIEUWS VAN DE ORANJESCHOOL - ZALK

't S c h a k e l t j e 22 nov no. 420 NIEUWS VAN DE ORANJESCHOOL - ZALK Van de schoolleider 't S c h a k e l t j e 22 nov. 2016 no. 420 NIEUWS VAN DE ORANJESCHOOL - ZALK - Juf Johanne was afgelopen vrijdag voorlopig voor het laatst op school. Ze gaat nu met zwangerschapsverlof.

Nadere informatie

Jaargang 19, nr. 31 Donderdag, 6 juni 2013 zullen de kinderen in Kenia weer blij zijn met het geld wat we met z n allen bij elkaar gerend hebben.

Jaargang 19, nr. 31 Donderdag, 6 juni 2013 zullen de kinderen in Kenia weer blij zijn met het geld wat we met z n allen bij elkaar gerend hebben. Jaargang 19, nr. 31 Donderdag, 6 juni 2013 zullen de kinderen in Kenia weer blij zijn met het geld wat we met z n allen bij elkaar gerend hebben. Week 23: vrijdag 7 juni groep 1 t/m 4 vrij Week 24: geen

Nadere informatie

Nieuwsbrief 1 11 september 2017

Nieuwsbrief 1 11 september 2017 Nieuwsbrief 1 11 september 2017 Schoolagenda Maandag 4 september 1 e schooldag van het nieuwe jaar Woensdag 13 september VCPO-dag, alle kinderen zijn vrij Maandag 18 september Informatieavond, eerste ronde

Nadere informatie

De Info Schooljaar 2018/2019, nummer 7

De Info Schooljaar 2018/2019, nummer 7 De Info Schooljaar 2018/2019, nummer 7 In deze nieuwsbrief: - Studiedag 20 november - Schoen zetten - Lootjes voor Sint groep 5 t/m 8 - Prentenboeken Sint leeshoek - Sint op school - Speelgoedochtend -

Nadere informatie

No.7 8 december CBS De Schutse PR Aalden Feest van Geven en Ontvangen

No.7 8 december CBS De Schutse PR Aalden   Feest van Geven en Ontvangen No.7 8 december 2017 CBS De Schutse 0591-37 18 98 Paardelandsdrift 9 info@cbsdeschutse.nl 7854 PR Aalden www.cbsdeschutse.nl Feest van Geven en Ontvangen Kerstviering De activiteitencommissie en de leerkrachten

Nadere informatie

Talmastraat 1, 7021 AT Zelhem Tel

Talmastraat 1, 7021 AT Zelhem Tel Nieuwsbrief 7 24 november 2016 Aan alle ouders / verzorgers, De inhoud van deze Nieuwsbrief Ouderpanel Maandviering groep 6 Power-training Sinterklaas Schoentje zetten Voorleesavondje Read Shop Sinterklaas

Nadere informatie

www.schakellelystad.nl

www.schakellelystad.nl www.schakellelystad.nl 7 december 2012 Schakelaartje Nr. 274 25 e jaargang week 49 10 december MR vergadering 12 december Studiedag, groep 1 t/m 8 vrij 19 december Kerstviering met ouders 21 december Groep

Nadere informatie

31 augustus 2015 (nr 1)

31 augustus 2015 (nr 1) 31 augustus 2015 (nr 1) 7km van Martenshoek De 11e editie van de 7km van Martenshoek zit er weer aan te komen. De datum is zondag 27 september 2015. De inschrijving is on-line. Er is ook een Ouder-Kindloop.

Nadere informatie

November 2015. Welkom op onze school. Nieuwe leerlingen in de maand november zijn: Lisa Vahlkamp Krijn Zweers

November 2015. Welkom op onze school. Nieuwe leerlingen in de maand november zijn: Lisa Vahlkamp Krijn Zweers November 2015 Welkom op onze school. Nieuwe leerlingen in de maand november zijn: Lisa Vahlkamp Krijn Zweers We wensen jullie allebei een fijne tijd op onze school. Afsluiting Kinderboekenweek Op vrijdag

Nadere informatie

1843 JS Grootschermer NIEUWSDRIES. Agenda

1843 JS Grootschermer  NIEUWSDRIES. Agenda 22 december 2017 F. Wiedijk jzn straat 1 1843 JS Grootschermer www.driessenschool.nl NIEUWSDRIES Agenda Maandag 8 jan. Eerste schooldag van het nieuwe jaar Maandag 15 jan. Studiedag leerkrachten. Alle

Nadere informatie

De leerlingen zullen deze peilingen ook weer gaan invullen en dat zal net als vorig schooljaar op school gedaan worden.

De leerlingen zullen deze peilingen ook weer gaan invullen en dat zal net als vorig schooljaar op school gedaan worden. Nummer 17 15 januari 2016 Beste ouder(s) / verzorger(s), Bruna-actie Rondom de Kinderboekenweek was weer de jaarlijkse actie dat de Bruna-bonnetjes konden worden ingeleverd en wij dan boeken voor de school

Nadere informatie

Koppel kort nummer 5 3 november 2016

Koppel kort nummer 5 3 november 2016 Belangrijke data: maandag 7 t/m vrijdag 11 november: 10 minutengesprekken groep 1 t/m 7 op uitnodiging van de leerkracht maandag 7 en dinsdag 8 november: Drempelonderzoek leerlingen groep 8. woensdag 9

Nadere informatie

nieuwsbrief Redactioneel Even voorstellen

nieuwsbrief Redactioneel Even voorstellen Schooljaar 2015-2016 02-09-2015 Redactioneel Nieuwe start! Het nieuwe schooljaar is begonnen! Veel vrolijke gezichtjes op het speelplein. Allemaal vol verwachting van dat wat komen gaat. Een nieuwe groep,

Nadere informatie

PRIKBORD 5 3 september 2014

PRIKBORD 5 3 september 2014 PRIKBORD 5 3 september 2014 15 december 2016 Schooljaar 2016-2017 AGENDA Wo 21 dec. Wo 21 dec. Vr 23 dec. Ma 26 dec t/m vr. 6 jan. Kinderen komen, na het ochtenddeel, ook nog naar school van 17:00 tot

Nadere informatie

Nieuwsbrief CBS De Til Week 50 9 t/m 15 december 2018 Waarin een kleine school groot kan zijn!

Nieuwsbrief CBS De Til Week 50 9 t/m 15 december 2018 Waarin een kleine school groot kan zijn! Nieuwsbrief CBS De Til Week 50 9 t/m 15 december 2018 Waarin een kleine school groot kan zijn! til@vcpong.nl www.cbsdetil.nl Van de directie Het is altijd een gezellige maar drukke tijd in november/december.

Nadere informatie

Sintkrant. OBS De Ster. psz De Sterretjes

Sintkrant. OBS De Ster. psz De Sterretjes Sintkrant OBS De Ster en psz De Sterretjes Kerstkrant OBS De Ster en psz De Sterretjes Sinterklaas 2018 Dit is de feestkrant van 2018. In deze krant vindt u alle informatie rondom Sinterklaas en Kerst.

Nadere informatie

Nieuwsbrief 6. Algemene informatie. Belangrijke data: Personele zaken

Nieuwsbrief 6. Algemene informatie. Belangrijke data: Personele zaken Nieuwsbrief 6 8 november 2018 Belangrijke data: 08 november MR vergadering 19.30-21.30 uur 13 november Informatieavond bedplassen (GGD) 16 november Rapport 1 (groepen 3 t/m 7) 22 november Nieuwsbrief 7

Nadere informatie

Sintkrant. OBS De Ster en psz De Sterretjes

Sintkrant. OBS De Ster en psz De Sterretjes Sintkrant OBS De Ster en psz De Sterretjes Sinterklaas 2015 Dit is de feestkrant van 2015. In deze krant vindt u alle informatie rondom Sinterklaas en Kerst. Deze krant is voor iedereen, zowel voor ouders/verzorgers

Nadere informatie

Agenda

Agenda WEEKBRIEF 20 t/m 24 november 2017 ------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------ Agenda Maandag 20 november BOKSLESSEN, groep

Nadere informatie

De Lichtboei, baken voor een goede koers Schooljaar 2016/2017 nummer november 2016

De Lichtboei, baken voor een goede koers Schooljaar 2016/2017 nummer november 2016 Nieuwsbrief De Lichtboei, baken voor een goede koers Schooljaar 2016/2017 nummer 06 08 november 2016 Kalender 09-11: Studiedag. Alle leerlingen vrij! 10-11: Nationaal schoolontbijt 14-11: Inloopochtend

Nadere informatie

Allereerst, het kan nog net, een heel fijn en leerzaam 2018 voor iedereen!

Allereerst, het kan nog net, een heel fijn en leerzaam 2018 voor iedereen! Nieuwsbrief De Olijftak Nr. 2 - Januari 2018 Hallo ouders, leerkrachten, leerlingen en belangstellenden. Allereerst, het kan nog net, een heel fijn en leerzaam 2018 voor iedereen! Dit is alweer de tweede

Nadere informatie

Agenda. Welkom op school. Nieuws uit groep 1-2. Nieuwsbrief Jaargang 17 / nr. 5. Melissa Toonen

Agenda. Welkom op school. Nieuws uit groep 1-2. Nieuwsbrief Jaargang 17 / nr. 5. Melissa Toonen Nieuwsbrief 12-12-2014 Jaargang 17 / nr. 5 De volgende nieuwsbrief verschijnt op: 16 januari 2015 Agenda 16-12 kerststukjes maken 18-12 groep 3 t/m 8 schaatsen op het marktplein 18-12 s middags vrijdag

Nadere informatie

Beste ouders, Heeft u nog vragen, opmerkingen of suggesties na het lezen van dit boekje, laat het ons dan weten, wij denken graag met u mee!

Beste ouders, Heeft u nog vragen, opmerkingen of suggesties na het lezen van dit boekje, laat het ons dan weten, wij denken graag met u mee! Beste ouders, Van harte welkom op onze school! Voor u ligt het informatieboekje voor groep 1 en 2. Door middel van dit boekje willen wij u, als ouders, wegwijs maken in de kleutergroepen van onze school.

Nadere informatie

Schoolnieuws. Zonnetjes in de school

Schoolnieuws. Zonnetjes in de school Nieuwsbrief November 2015 In deze nieuwsbrief: Schoolnieuws Zonnetjes in de school Kalender Groep 3-4 is naar het Spoorwegmuseum geweest Foto s Sinterklaasfeest op De Hoge Raven Groep 7 is naar Koppelsteede

Nadere informatie

Nieuwsbrief december 2017

Nieuwsbrief december 2017 Nieuwsbrief december 2017 Beste allemaal, Dit is de laatste nieuwsbrief van het jaar 2017. Voor ons als team staat/stond het jaar 2017 in het teken van het Leren Zichtbaar Maken waarbij we vorm geven aan

Nadere informatie

december 2013 - januari 2014 NIEUWSBRIEF

december 2013 - januari 2014 NIEUWSBRIEF december 2013 - januari 2014 NIEUWSBRIEF Sintviering De gangen (waarvoor nog dank aan de hulpouders!) en lokalen zijn in de Sintsfeer dus de Sint en zijn Pieten kunnen 5 december komen! Groep 1/2/3/4/5

Nadere informatie

cns d Uylenborch christelijke school voor basisonderwijs

cns d Uylenborch christelijke school voor basisonderwijs NIEUWSBRIEF 1 december nr. 634 Kind op maandag Voor godsdienst werken wij met de methode Kind op maandag. Iedere week staan er een aantal verhalen rond een thema of onderwerp centraal. Deze week gaan de

Nadere informatie

Nieuwsbrief van: Sinterklaas

Nieuwsbrief van: Sinterklaas Sinterklaas Wat was het weer een mooi feest vandaag op Meander. Vanmorgen mochten we de Sint met zijn Pieten weer ontvangen en we stonden met de hele school klaar om hen te begroeten. Allemaal stralende

Nadere informatie

Kringgesprek. september gestart met 14 deelnemers voor koken en streetdance.

Kringgesprek. september gestart met 14 deelnemers voor koken en streetdance. Kringgesprek Geachte ouders, 2013 2013--2014 De maand november komt alweer tot zijn einde. Sinds het begin van dit schooljaar verzorgt Buurtwerk Prins Alexander activiteiten op school op woensdagmiddag.

Nadere informatie

Nieuwsbrief 10 maart 2016

Nieuwsbrief 10 maart 2016 Nieuwsbrief 10 maart 2016 Studiedagen donderdag en vrijdag voor de vakantie Terwijl de kinderen al aan het genieten waren van de vakantie, hebben de leerkrachten nog 2 drukke studiedagen gehad. Donderdag

Nadere informatie

Sinterklaasfeest De Sint is alweer in het land. Hieronder leest u de belangrijkste informatie omtrent de Sint-periode.

Sinterklaasfeest De Sint is alweer in het land. Hieronder leest u de belangrijkste informatie omtrent de Sint-periode. NIEUWS UIT DE KRING 4 Apeldoorn, 22 november 2018 Dit is de vierde editie van Nieuws uit De Kring van het schooljaar 2018-2019. Mochten er naar aanleiding van de nieuwsbrief vragen zijn, dan horen wij

Nadere informatie

Pandelaa tje 13 november 2015 Nr:1282

Pandelaa tje 13 november 2015 Nr:1282 Pandelaa tje 13 november 2015 Nr:1282 Kalender Jarigen Week 47 Week 48 Week 49 Week 50 Maandag 16 november Scholenbezoek 8 e jaars locaties Gemert Dinsdag 17 november Schoen zetten Donderdag 24 november

Nadere informatie

Nieuwsbrief 1 23 augustus 2018

Nieuwsbrief 1 23 augustus 2018 Nieuwsbrief 1 23 augustus 2018 Belangrijke data 28-08 Intakegesprekken 29-08 Intakegesprekken 30-08 Intakegesprekken 30-08 Algemene Ledenvergadering Oudervereniging (ALV) 20.00u 05-09 Infoavond groep 5

Nadere informatie

Nieuwsbrief De Vaarboom

Nieuwsbrief De Vaarboom November 2016 Beste ouders, Nog een paar zaterdagen en dan is het eerste trimester van dit schooljaar alweer voorbij. In deze nieuwsbrief kunt u lezen over wat de leerlingen zoal gedaan hebben op school.

Nadere informatie

Weekbrief. Vrijdag 11 november Activiteitenoverzicht. Aanwezigheid directie / Meerschools Intern Begeleider (MIB) Nieuws uit de school

Weekbrief. Vrijdag 11 november Activiteitenoverzicht. Aanwezigheid directie / Meerschools Intern Begeleider (MIB) Nieuws uit de school Vrijdag 11 november 2016 Weekbrief Activiteitenoverzicht 16 november Kinderraad (2 leerlingen groep 7/8) 23 en 29 november Oudergesprekken 5 december Sinterklaas Aanwezigheid directie / Meerschools Intern

Nadere informatie

weekinfo Datum: maandag 5 december 2016

weekinfo Datum: maandag 5 december 2016 weekinfo Datum: maandag 5 december 2016 Bijbelverhalen voor de komende week: Gabriël bij Zacharias, Lucas 1:5-25 Gabriël bij Maria, Lucas 1:26-38 Agenda: 5 december Sint op school, groep 1 tot en met 4

Nadere informatie

Geachte ouders, Nummer 7 8 november De Koningslinde Larixlaan 86, 3862 EV Nijkerk

Geachte ouders, Nummer 7 8 november De Koningslinde Larixlaan 86, 3862 EV Nijkerk Nummer 7 8 november 2017 17 november: Lootjes trekken (groep 6 t/m 8) 20 t/m 24 november: 10-minutengesprekken met ouder(s)/verzorger(s) (en kind) 22 november: Schoen zetten (groep 1 t/m 8) 22 november:

Nadere informatie

Sinterklaas had een prachtige trike voor zijn verjaardag gekregen. Het zag er stoer uit.

Sinterklaas had een prachtige trike voor zijn verjaardag gekregen. Het zag er stoer uit. December 2016 Algemeen In de bijlage: Kom jij mixen bij Kibeo Vestigingsnieuwsbrief BSO december Mededelingen directie Beste ouders/verzorgers, Wat een fijne sinterklaasochtend hebben we achter de rug.

Nadere informatie

Nieuwsbrief 5. Jaargang november schoolweek 11. sbo De Zonnewijzer

Nieuwsbrief 5. Jaargang november schoolweek 11. sbo De Zonnewijzer Pagina 1 Jaargang 2016 2017-2018 - 22 14 november 2016 2017 schoolweek 11 sbo De Zonnewijzer 0402 018 185 www.sbodezonnewijzer.nl Hij komt, hij komt, die lieve goede Sint.. Dat zal op vrijdagochtend 1

Nadere informatie

Nieuwsbrief 1 / 2. Deze week:

Nieuwsbrief 1 / 2. Deze week: Nieuwsbrief 1 / 2 Deze week: Hoge Valkseweg 37 6741 GK Lunteren T 0318 46 18 89 Bijbelse geschiedenis Bij het thema: Pompom en loeloe Dinsdag 30-08: afscheid meester v. Dijk / speelgoedmiddag Donderdagmiddag

Nadere informatie

Juffrouw Veronique Glim 25 jaar op de Maria-Bernadette school!! Van harte gefeliciteerd!

Juffrouw Veronique Glim 25 jaar op de Maria-Bernadette school!! Van harte gefeliciteerd! Maria-Bernadette school 23 november 2018 Nieuwsbrief 06 www.maria-bernadette-medemblik.nl Juffrouw Veronique Glim 25 jaar op de Maria-Bernadette school!! Van harte gefeliciteerd! Juffrouw Veronique werkt

Nadere informatie

Nieuwsbrief 5 01 november In deze nieuwsbrief. Middag vrij voor alle kinderen

Nieuwsbrief 5 01 november In deze nieuwsbrief. Middag vrij voor alle kinderen Nieuwsbrief 5 01 november 2018 2018 Middag vrij voor alle kinderen Evenals vorig schooljaar hebben de kinderen na het bezoek van Sinterklaas de middag vrij. Dit was opgenomen in de concept activiteitenkalender,

Nadere informatie

Onze Jarigen. Er is er een jarig Hoera, hoera En sommige zijn nieuw op school, dus: Hallo, hoe heet jij?

Onze Jarigen. Er is er een jarig Hoera, hoera En sommige zijn nieuw op school, dus: Hallo, hoe heet jij? Nieuwsbrief 2017-12-01 Samenwijs Willibrordus Onze Jarigen. Er is er een jarig Hoera, hoera En sommige zijn nieuw op school, dus: Hallo, hoe heet jij? Ma 4 Di 5 Do 7 Zo 10 Ik heet Fenna van Dal Welkom

Nadere informatie

5 december Sinterklaas en zijn zwarte pieten komen bij ons op school 6 december speelgoeddag 7 en 14 december gastles korfbal

5 december Sinterklaas en zijn zwarte pieten komen bij ons op school 6 december speelgoeddag 7 en 14 december gastles korfbal t Driesprongetje Agenda Nieuwsbrief 30-nov-2012 5 december Sinterklaas en zijn zwarte pieten komen bij ons op school 6 december speelgoeddag 7 en 14 december gastles korfbal Sinterklaas Woensdag is het

Nadere informatie

2018 Nr. 8. Kalender Verjaardagen

2018 Nr. 8. Kalender Verjaardagen Nieuwsbrief 2018-2019 December 2018 Nr. 8 In Nederland zijn 220 jenaplanscholen, 10 jenaplanscholen voor voortgezet onderwijs. De scholen zijn verenigd in de njpv. www.jenaplan.nl Kalender 2018-2019 10

Nadere informatie

Nieuwsbrief december 2014

Nieuwsbrief december 2014 Nieuwsbrief december 2014 DECEMBER 1 Nieuwsbrief 4 Leerlingenraad 14:15 / 15:00 5 Sinterklaasviering Lln gr. 1/2 zijn om 11.00 vrij! 8 EXTRA oud papier actie t/m 11 dec. OR vergadering 18 Kerstviering

Nadere informatie

Nummer november 2013

Nummer november 2013 Nummer 13 22 november 2013 Agenda 25 nov. Groep 1-2 blauw pepernoten bakken 28 nov. en 2 dec. Groep 1-2 rood pepernoten bakken 22 nov. en 26 nov. Groep 3a pepernoten bakken 26 november Groep 3B en 6 vervanging

Nadere informatie

OP DE HOOGTE. Algemeen. Beste ouders en kinderen,

OP DE HOOGTE. Algemeen. Beste ouders en kinderen, OP DE HOOGTE Sint Trudostraat 10 5616 GB Eindhoven 040-2517585 trudo@skpo.nl 09-12-2016 Agenda Wo. 14-12: Kerst-knutsel ochtend, komt u helpen? Wo. 14-12: Speluitleen bibliotheek 12.00 uur tot 12.30 uur

Nadere informatie

Nieuwsbrief november 2015

Nieuwsbrief november 2015 Personele zaken: Juf Sabine gaat met ingang van maandag 16 november met zwangerschapsverlof. Wij wensen haar een plezierig verlof. Juf Ellen ten Berge zal groep 6 overnemen op maandag t/m woensdag. Juf

Nadere informatie

Periode (rapport 1) Veilig leren lezen: Algemene informatie: Rekenen: Waar gaan wij mee aan de slag?

Periode (rapport 1) Veilig leren lezen: Algemene informatie: Rekenen: Waar gaan wij mee aan de slag? Periode 1 + 2 (rapport 1) Veilig leren lezen: groep 3 Algemene informatie: Welkom in groep 3! Een spannend jaar waarin de kinderen veel leren. Ze gaan leren lezen, schrijven en rekenen. Ook gaan ze gymmen

Nadere informatie

Leestips! Tip 2: Zoek een gezellige plek om samen te lezen.

Leestips! Tip 2: Zoek een gezellige plek om samen te lezen. Leestips! Tip 1: Thuis lezen moet leuk zijn voor uw kind. Het gaat erom om samen met uw kind op een ontspannen manier bezig te zijn. Moedig Uw kind tijdens het lezen aan en geef een complimentje als het

Nadere informatie

Nieuwsbrief van obs De Goudvink

Nieuwsbrief van obs De Goudvink Nieuwsbrief van obs De Goudvink schooljaa r 2016-2017 Nieuwsbrief 18 november 2016 Belangrijke data 21 november Groep 1 en 2 naar de Tamboer 24 november Groep 3 en 4 naar de Tamboer 24 november Groep 1

Nadere informatie

Woensdag 9 november gaan de kinderen dus voor het eerst van deze groente- en fruitlevering gebruik maken.

Woensdag 9 november gaan de kinderen dus voor het eerst van deze groente- en fruitlevering gebruik maken. Geachte Ouder(s), Verzorger(s) Botterlaan 1 9934 EW Delfzijl Tel. 0596 612600 Directeur M. Lamain obsjanligthartdelfzijl@marenland.org www.obsjanligthart.nl Nieuwsbrief Jaargang 14 no. 4 1 november 2016

Nadere informatie

Nieuwsbrief JULI Beste ouder(s)/verzorger(s) van onze leerlingen,

Nieuwsbrief JULI Beste ouder(s)/verzorger(s) van onze leerlingen, Nieuwsbrief Beste ouder(s)/verzorger(s) van onze leerlingen, Het einde van het schooljaar nadert, dat kun je aan alles merken. Wat is het jaar weer omgevlogen. Groep 8 is druk met de musical en iedereen

Nadere informatie

In deze nieuwsbrief: R.K. Basisschool De Hunenborg. Een korte impressie van de profijtklas:

In deze nieuwsbrief: R.K. Basisschool De Hunenborg. Een korte impressie van de profijtklas: R.K. Basisschool De Hunenborg In deze nieuwsbrief: Profijtklas Spelend leren Jumbo spaaractie Ouderavond Welkom Sinterklaas Kledinginzameling BSO De Hunenborg Kerstactiviteiten Personeel Agenda december

Nadere informatie

Nieuwsbrief oktober 2014. Maandag Dinsdag Woensdag Donderdag Vrijdag Zaterdag Zondag. 1. Kinderboekenweek. en Juffendag

Nieuwsbrief oktober 2014. Maandag Dinsdag Woensdag Donderdag Vrijdag Zaterdag Zondag. 1. Kinderboekenweek. en Juffendag De Bloesem Pr. Beatrixstraat 46a 4024 HM Eck en Wiel Tel.nr. : 0344-691967 Schoolleider : Anneke Smits. Website : www.obsdebloesem.nl Email : info@obsdebloesem.nl Nieuwsbrief oktober 2014 Maandag Dinsdag

Nadere informatie

Nieuwsbrief. November minutengesprekken Gruwelijk enge winnaars. vrijdag 17 november 2017 Lootjes trekken surprises groep 5 t/m 8

Nieuwsbrief. November minutengesprekken Gruwelijk enge winnaars. vrijdag 17 november 2017 Lootjes trekken surprises groep 5 t/m 8 In deze nieuwsbrief: Nieuwsbrief November 2017 Voor op de kalender 10-minutengesprekken Gruwelijk enge winnaars Surprises Voorleeswedstrijd Pietenmiddag Voor op de kalender vrijdag 17 november 2017 Lootjes

Nadere informatie

In de Kring. Naar ons idee is het filmpje dan ook goed gelukt, spontaan en dynamisch. Bij deze nog even de link voor de mensen die de uitzending

In de Kring. Naar ons idee is het filmpje dan ook goed gelukt, spontaan en dynamisch. Bij deze nog even de link voor de mensen die de uitzending In de Kring. Jaargang 19, nummer 10 Datum 17 maart 2016 Meer info op: www.obsdekring.nl Maak deze kenbaar bij de groepsleerkracht van uw zoon of dochter of middels de onderstaande reactiemogelijkheid bij

Nadere informatie

KlimtorenNieuws. basisschool de Klimtoren Kerkstraat 87 6996 AG Drempt 0313 473004 info@deklimtorendrempt.nl www.deklimtorendrempt.

KlimtorenNieuws. basisschool de Klimtoren Kerkstraat 87 6996 AG Drempt 0313 473004 info@deklimtorendrempt.nl www.deklimtorendrempt. KlimtorenNieuws basisschool de Klimtoren Kerkstraat 87 6996 AG Drempt 0313 473004 info@deklimtorendrempt.nl www.deklimtorendrempt.nl Nr. 8 10-12-2013 In dit nummer: Actie schoenendoos Kerstfeest Kerstbakjes

Nadere informatie

Nieuws St. Gregoriusschool

Nieuws St. Gregoriusschool Blauwhuis, 29 juni 2017 11 Nieuws St. Gregoriusschool Inhoud Bijlagen: \ Agenda Personele zaken Kanjertraining Resultaat Eindtoets Enquête Kledinginzameling Doorschuifochtend Afscheidsavond Klus- en schoonmaakavond

Nadere informatie

November 2016 OPENBARE BASISSCHOOL VOOR DALTONONDERWIJS

November 2016 OPENBARE BASISSCHOOL VOOR DALTONONDERWIJS November 2016 OPENBARE BASISSCHOOL VOOR DALTONONDERWIJS BELANGRIJKE DATA DATA ACTIVITEITEN 24 oktober KIES 25 oktober Rots en Water groep 7/8 27 oktober Fietsencontrole groep 5 t/m 8 31 oktober Rots en

Nadere informatie

Gebouw RH: Roland Holstlaan 917, 2624 KE Delft, Tel Nieuwsbrief 5. schooljaar november Datum Groep Activiteit Tijd

Gebouw RH: Roland Holstlaan 917, 2624 KE Delft, Tel Nieuwsbrief 5. schooljaar november Datum Groep Activiteit Tijd IKC DE EGLANTIER VOORHOF Gebouw IB: I.B.-Bakkerstraat 2, 2624 NX Delft, Tel. 015-2564208 Gebouw RH: Roland Holstlaan 917, 2624 KE Delft, Tel. 015-2565577 E-mailadres: directie@eglantierdelft.nl Activiteitenoverzicht

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF 13. Vrijdag 11 november 2016 INHOUD BIJLAGE BIJ . Schooljaar Beste ouders,

NIEUWSBRIEF 13. Vrijdag 11 november 2016 INHOUD BIJLAGE BIJ  . Schooljaar Beste ouders, Schooljaar 2016-2017 NIEUWSBRIEF 13 Vrijdag 11 november 2016 INHOUD Beste ouders, Directie Sinterklaas o Roet en gekleurde Pieten o Algemene informatie o Surprise o Informatie voor hulpouders Bibliotheek

Nadere informatie

Kerstfeest Schooljaar 2012-2013. Nummer 5. 29-11-2012 Enkele belangrijke data: Lightwise Groep 1 en 2

Kerstfeest Schooljaar 2012-2013. Nummer 5. 29-11-2012 Enkele belangrijke data: Lightwise Groep 1 en 2 Binnenkort zullen op speelse wijze ook de fietsen van de kleuters en de leerlingen van groep 3-4 getest worden en hopelijk kunnen er ook dan weer volop goedkeuringsstickers worden uitgedeeld, want we gaan

Nadere informatie