INFOKRANT APRIL 2016

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "INFOKRANT APRIL 2016"

Transcriptie

1 INFOKRANT APRIL 2016 VRIJE BASISSCHOOL O.L.V.O. Stadhuisstraat 4 - Heist-aan-zee Ramskapellestraat 65 - Ramskapelle tel 050/ adres: info@olvoheist.be website: Wat was het weer tof op ons schoolfeest Eerst zag ik de kinderen van de lagere school optreden in zaal Ravelingen. Wat hadden zij dat weer knap gedaan! Nadien ging ik, samen met alle ouders, terug naar school. Niet om te leren, maar om te feesten. Ik zag het al meteen toen ik aankwam. Het zou een keitoffe dag worden. Twee springkastelen stonden in het midden van de speelplaats. Ik stapte er bijna op af om een sprongetje te wagen. Maar neen, ik moest eerst een speelkaart kopen. Zo kon ik meteen van alle spelletjes genieten. Er wachtte mij nog heel wat leuks. Maar waar kwam die hippe muziek vandaan? O, ik zag het al. Daar was een talentenhuis. Je kon er op een beat gaan dansen op een podium. Er lagen allerlei hoeden, mutsen, sjaals,. om je te verkleden. Van die gekke verkleedpartij werd een foto gemaakt.

2 Beeldknappe kinderen konden hun talent ten volle uiten in een glasdrukschilderij. Bij het verlaten van het talenthuis, kreeg ik een punt. Het was de bedoeling dat ik zoveel mogelijk punten verzamelde. Met die punten kon ik, in de prijzentent een prijs kiezen. Spannend!!! Op naar de volgende attractie. Ik had wel zin in iets zoets. Dus ging ik eerst naar het spel touwtje trek. Aan een touwtje trekken, en je snoepje kwam tevoorschijn. Dat smaakte wel, zo n snoepje tussenin. Heel leuk vond ik ook het eendjesspel en de visput. Ik had ondertussen al 3 punten verzameld. Eierbingo, daar had ik nog nooit van gehoord. Draaien aan de ton en zien of het ei overeen komt met de kaart. Wat een geluk, weer 2 punten verdiend. Ik haastte mij naar de prijzentent. O, wat een massa leuke prijzen! Een keuze maken zou niet makkelijk zijn. En nu had ik zin in een stuk taart. Mmmm zo lekker. Het springkasteel! Daar moest ik nog heen. Hoe kon ik dat vergeten! Springen met een buik vol taart. Ik moest het wat voorzichtig aan doen. Thuis in mijn bed, viel ik meteen in slaap. Ik beleefde alles opnieuw in mijn droom. Heerlijk nagenieten.

3 Elke maand staat er een leerlingengroep in de kijker. Deze keer zijn dat de kinderen van het 4de leerjaar. Experimenten We hebben in de klas experimenten gedaan met vuur, water en warmte. Iedereen zat in een groepje. Je mocht niet wild zijn. Sommige proefjes waren leuk. Sommige waren gevaarlijk en sommige experimenten lukten niet, maar het leek wel leuk. Bijvoorbeeld met een ballon en een fles. Toen we er warm water over goten, werd de ballon opgeblazen. Dit kwam omdat warme lucht meer plaats nodig heeft. Toen we de fles in de kou zetten, kromp de ballon. We deden ook een proef met vuur. Toen we een glas over het kaarsje zetten, ging het kaarsje uit. Vuur heeft zuurstof nodig om te kunnen branden. Nu weten we dat we vuur kunnen doven door ervoor te zorgen dat er geen lucht meer aan kan. Seppe, Sarah, Rozalina en Manon (4A) Het vierde leerjaar heeft proefjes gedaan over vuur en natuur. Wij vonden het leuk om proefjes te doen en meer te weten te komen. Bij sommige proefjes gebeurde er iets anders dan dat wij dachten dat er ging gebeuren. Wij hebben ook ontdekt dat een ballon gevuld met lucht sterker is dan een stapeltje boeken. Ook moesten we twee dagen lang invullen wat we aten en welke sportactiviteiten we deden. Dan moesten we alles invullen in de voedingsdriehoek. Geschreven door Matisse, Driss, Gurwinder en Gilian (4B)

4 Spreekopdracht telefoneren We hadden in de klas een spreekopdracht. We hadden een echte telefoon gekregen. Daarmee moesten we bellen naar juf. We mochten kiezen uit 3 gesprekken: - je moest naar oma bellen om te vragen of je bij haar mocht logeren - je was je taalboek vergeten en moest naar een vriendje bellen om het te lenen - je was ziek en moest bellen om de pianoles te verplaatsen We moesten eraan denken om hallo te zeggen, onze naam te zeggen, te vertellen waarom we belden, iets af te spreken, te bedanken enzovoort. Shania, Victoria, Lisa (4A) Duizendsten We hebben tot duizendsten geleerd. We hebben in groepjes gewerkt met water, rijst en een papieren lintmeter. We mochten de hele tijd oefenen met 1 mm, 1 g en 1 ml. We moesten het luidop zeggen als we iets deden, zoals 1g is een duizendste van een kg, 1 ml is een duizendste van een l, 1 mm is een duizendste van een m. Juf had ook jelly beans mee. Ze had een pot met duizend jelly beans. 1 jelly bean was 1/1000. We moesten de breuk zeggen en het kommagetal 0,001. Dan nam ze er twee, dan drie. Iedereen moest zeggen hoeveel duizendsten juf op hun bank legde. We hebben in ons rekenboek drie pagina's gemaakt over duizendsten. Het was voor veel leerlingen moeilijk. Ze lieten zich vangen bij tienden of honderdsten. Er moeten bij duizendsten altijd 3 cijfers staan en soms moet je een nul of twee toevoegen (achteraan). Maarten en Zita (4A)

5 Het maken van tangrams We leerden over vlakke figuren. Juf heeft ons een opdracht gegeven. Juf heeft iedereen een envelop gegeven. Er zaten driehoeken, een vierkant en een parallellogram in. We mochten een figuur uitkiezen zoals een huis, een rechthoek, een vierkant, een speedboot, een Chinees,... We moesten de figuren er passend in leggen. We waren er een half uur mee bezig. Sommige kinderen konden het goed, anderen niet zo goed. Justin, Morgane, Diego (4A) Gezondheid in de klas bewegen het allerbelangrijkste is. We hebben in de klas 'Eet je fit' gespeeld. En we hebben heel wat bijgeleerd. We geven jullie een voorbeeld. Dus er bestaat een voedselpiramide. Het bovenste is ongezond, bijvoorbeeld: snoep, chocolade, vet, chips, suiker. Meer naar onder staan de gezonde dingen zoals appels, bananen, groenten, melk, brood, soep, water, sporten. Er waren ook doe-opdrachten omdat Antje, Youssef, Islam, Jasper (4A)

6 Roken is slecht We hebben gepraat over roken. Wij vinden dat niet goed. We keken in de klas naar een filmpje over roken. Niemand uit onze klas wil later roken. Er zijn heel veel redenen: - je longen worden er zwart van - je wordt lelijk - het is verslavend - je tanden worden geel - het stinkt - er zitten vieze dingen in - het kost veel geld Antje, Youssef, Islam, Jasper (4A) Zaaien, zie ze groeien Het zaaien was een super ervaring. We hebben pompoenen, snijsla, saladegroenten, pluimgierst, reukerwten, stokroos en wortelen geplant. We hebben ook geleerd hoe we moeten planten; - Je neemt een potje en doet er wat potgrond in. - Je maakt er een paar gaatjes in. - Je doet de zaadjes van de groente er in en je giet er water op - Je laat ze groeien Dit was de uitleg van het zaaien in het vierde leerjaar. Wil je nog meer weten over planten? Ga naar Geschreven door Lucca, Jade, Amelia (4B)

7 Het schoolfeest Het schoolfeest was superformiweldigeindigfantakolosachtig! Wij vonden het optreden ook super tof! Op school waren er leuke spelletjes zoals snoepje trek, springkastelen, eendjes vissen,... Als je genoeg punten had kon je een mooi speelgoedje uitkiezen. Er waren lekkere hapjes, drankjes en hotdogs. Ook het middageten was lekker! Het was een super mooie show en een spetterend publiek! Geschreven door Warre, Beatrice, Ian en Jordan (4B) Jeugdboekenweek thema 'weg van de stad' Wij, het vierde leerjaar zijn op donderdag 10 maart naar de bib in Knokke geweest. Het was daar heel leuk en we moesten daar opdrachtjes doen. We werden verdeelt in groepjes en moesten een naam verzinnen. Ook moesten we een tekening maken voor onze groep en moesten we dan in onze groepjes blijven om de opdrachten te volbrengen. We moesten bijvoorbeeld opdracht 7 zoeken en daar moesten we dan antwoorden in boeken en atlassen zoeken. Er was ook nog een vraag over hoeveel talen er in Londen worden gesproken, het antwoord was ! Wij vonden het daar heel leuk en werden ook uitgenodigd voor het slotfeest. Hopelijk kunnen we er ooit nog eens naartoe gaan. Bedankt voor het lezen van ons artikel. Geschreven door Evelina, Lotte en Arthur (4B) Bijna elke week gaan we op de ipads. We hebben van juf Els een mailadres gekregen met een wachtwoord. Zo kan iedereen van de klas naar elkaar mailen. Je kan ook een groep aanmaken. Jade heeft dat gedaan. Wij leren nu goed schrijven in de klas, met een inleiding, een midden en een slot. Dus mag je je aanspreking niet vergeten, zoals 'beste', 'hallo', 'dag',... We moeten steeds beleefd blijven. We kunnen ook al een foto versturen via mail. Dat is leuk. Jade, Jorick, Kengy, Lennert (4A)

8 100 % PUUR TALENT In de kijker: ZELFKNAP! Noor is een echte doorzetter in de klas. Zij wil alle taken perfect afwerken en legt de lat hoog voor zichzelf. Ze doet dit graag in een rustige sfeer. Ze houdt ervan om de dingen van op een afstand te bekijken en denkt graag na over het leven. Dit alles pent ze neer in haar dagboek. Noor is echt ZELFKNAP! Kan jij goed - plannen - alleen werken - filosoferen - verantwoordelijkheid nemen - jezelf inschatten - hou jij ervan om alleen te zijn? - Dan ben jij misschien wel ZELFKNAP?!

9 WETENSCHAPSDAGEN De leerlingen van het 5 de leerjaar werden uitgenodigd in de secundaire school OLVTD Heist voor de wetenschapsdagen. Onder leiding van de leerkrachten ter plaatse verkenden zij verschillende mogelijkheden voor de toekomst, mochten ze proefjes doen en werkten ze in de keuken. Wij danken de school voor de organisatie.

10 MOS = MILIEUZORG OP SCHOOL Op 22 maart was het wereldwaterdag. Een bezoekje aan de watertoren werd uitgesteld, maar het 4 de leerjaar wil toch graag jullie aandacht vestigen op het zuinig omgaan met water. Mensen, aandacht alstublieft! Geen vuilnis op straat gooien en ook niet in het water! Laat het water niet vervuilen. Er zijn zeedieren die sterven door het vuile water en de vuilnis. Ook drinkbaar water voor iedereen is erg belangrijk. Er zijn nog delen op de wereld waar niet iedereen schoon water heeft en waar vrouwen en kinderen erg ver moeten lopen om water te kunnen halen. Door de terreurdreiging konden we niet op uitstap naar de watertoren zoals gepland. Dit vonden we natuurlijk erg jammer. Geschreven door Amelie, Milan, Omar, Marco en Kaylie (4B) OUDERRAAD Dank aan de leden van de ouderraad voor de hulp achter de bar op het schoolfeest! Vele handen maken licht werk. Wil jij helpen op de laatste activiteit van de ouderraad voor dit schooljaar? Hou dan zaterdag 25 juni vrij.

11 KINDERPARLEMENT In het kinderparlement, onder leiding van juf Ellen (zorgcoördinator) en juf Peggy (L6A), zetelt van elke klas in de lagere school één afgevaardigde. Zij bespreken de schoolwerking en ondernemen ook actie waar nodig. Zo beslisten zij om, samen met juf Vicky, de kleedkamers bij de gymzaal in een mooi kleurtje te schilderen. Gedurende enkele woensdagnamiddagen waren zij bezig met dit project. Het resultaat mag er zijn. We zijn hen dankbaar voor hun enthousiaste inzet: Naëlle (L1A), Hamza (L2A), Jérome (L2B), Asley (L3A), Femke (L3B), Maarten (L4A), Driss (L4B), Henri (L5A), Jasper (L5B), Seppe (L6B), juf Vicky, juf Peggy en juf Ellen. Wij zijn blij met de geboorte van Len, broertje van Febe Devlieghe, K2B MEDEDELINGEN Wij betuigen onze innige deelneming bij het overlijden van Roger Galleyn, pepe (overgrootvader) van Sebe Galleyn Jozef Driessens, opa van Lander (5B), Marlies en Mathias (1 ste lj) Driessens

12 KALENDER Paasvakantie t.e.m. zondag, 10. April dinsdag, 12. april Zwemmen 2de en 5de lj vrijdag, 15. april Plastic Lab voor het 6de lj Schoolreis 2de kleuter dinsdag, 19. april Zwemmen 1ste en 6de lj donderdag, 21. april Luchtschip, voorstelling voor 3de kleuter vrijdag, 22. april Luchtschip, voorstelling voor 2de kleuter maandag, 25. april Week van de zee voor L5A: Fietsend door Knokke-Heist dinsdag, 26. april Verkeersdag van de politie voor L6A Week van de zee voor L3A. Ga mee op klankreis en maak zelf een instrumentje. Week van de zee voor L5B. Museum Sincfala. Zwemmen 2de en 5de lj woensdag, 27. april Mammoetatnu, voorstelling voor 6de lj Week van de zee voor L3B. Creatief: zandschilderij Week van de zee voor L6A. Hoe maak je het onzichtbare uit de ze zichtbaar? donderdag, 28. april Verkeersdag van de politie voor L6B Week van de zee voor L2A. Heksenklas. Week van de zee voor L5B. Hoe maak je het onzichtbare uit de ze zichtbaar? vrijdag, 29. april Openklasnamiddag peuters maandag, 2. mei Week van de zee voor L2B. Heksenklas. Week van de zee voor L6B. Hoe maak je het onzichtbare uit de zee zichtbaar? dinsdag, 3. mei Week van de zee voor L4B. Garnaaltjes op het strand van Heist. Zwemmen 1ste en 6de lj woensdag, 4. mei Week van de zee voor L4A. Garnaaltjes op het strand van Heist.

INFOKRANT DECEMBER Wij danken hierbij graag de vrijwilligers die ons hierbij helpen!

INFOKRANT DECEMBER Wij danken hierbij graag de vrijwilligers die ons hierbij helpen! INFOKRANT DECEMBER 2016 VRIJE BASISSCHOOL O.L.V.O. Stadhuisstraat 4 - Heist-aan-zee Ramskapellestraat 65 - Ramskapelle tel 050/512925 E-mailadres: info@olvoheist.be website: www.olvoheist.be Beste ouders,

Nadere informatie

De herfst komt eraan

De herfst komt eraan INFOKRANT NOVEMBER 2018 VRIJE BASISSCHOOL O.L.V.O. Stadhuisstraat 4 - Heist-aan-zee Ramskapellestraat 65 - Ramskapelle Tel. 050/512925 E-mailadres: olvo@sgsaeftinghe.be website: www.olvoheist.be De herfst

Nadere informatie

INFOKRANT OKTOBER 2017

INFOKRANT OKTOBER 2017 Beste ouders, beste kinderen Zet je in beweging! Een hele dag stilzitten op een bankje is niets voor ons. Bewegen willen wij! Tijdens de lessen, tussen de lessen, op de speelplaats, thuis, Een gezonde

Nadere informatie

INFOKRANT NOVEMBER 2015

INFOKRANT NOVEMBER 2015 INFOKRANT NOVEMBER 2015 VRIJE BASISSCHOOL O.L.V.O. Stadhuisstraat 4 - Heist-aan-zee Ramskapellestraat 65 - Ramskapelle tel 050/512925 E-mailadres: info@olvoheist.be website: www.olvoheist.be Beste ouders

Nadere informatie

INFOKRANT NOVEMBER 2017

INFOKRANT NOVEMBER 2017 INFOKRANT NOVEMBER 2017 VRIJE BASISSCHOOL O.L.V.O. Stadhuisstraat 4 - Heist-aan-zee Ramskapellestraat 65 - Ramskapelle tel 050/512925 E-mailadres: info@olvoheist.be website: www.olvoheist.be JAARTHEMA

Nadere informatie

Nieuwsbrief maart 2015

Nieuwsbrief maart 2015 Basisschool O.-L.-V.-Presentatie Plezantstraat 135, 9100 St-Niklaas Tel 03 760 08 73 basisschool.plezant@olvp.be www.olvp.be MAART Start 2 de inschrijvingsperiode : Wie kan inschrijven? Iedereen! Voor

Nadere informatie

INFOKRANT JANUARI 2016

INFOKRANT JANUARI 2016 INFOKRANT JANUARI 2016 VRIJE BASISSCHOOL O.L.V.O. Stadhuisstraat 4 - Heist-aan-zee Ramskapellestraat 65 - Ramskapelle tel 050/512925 E-mailadres: info@olvoheist.be website: www.olvoheist.be Beste ouders,

Nadere informatie

INFOKRANT OKTOBER 2015. Elk kind 100%

INFOKRANT OKTOBER 2015. Elk kind 100% INFOKRANT OKTOBER 2015 VRIJE BASISSCHOOL O.L.V.O. Stadhuisstraat 4 - Heist-aan-zee Ramskapellestraat 65 - Ramskapelle tel 050/512925 E-mailadres: info@olvoheist.be website: www.olvoheist.be Elk kind 100%

Nadere informatie

Fladderkrant MEI 2016

Fladderkrant MEI 2016 Fladderkrant MEI 2016 Kom met de fiets of te voet naar school, net als Sam! Onze school neemt deel aan de campagne Sam de Verkeersslang. Met die campagne stimuleert Mobiel 21 vzw ouders en kinderen om

Nadere informatie

Klasnieuws 1e kleuterklas: juf Ilse - juf Jolien Na de kerstvakantie kwamen er 3 kleutertjes bij in ons klasje. Welkom aan Zenna, Priscillia en Zein!

Klasnieuws 1e kleuterklas: juf Ilse - juf Jolien Na de kerstvakantie kwamen er 3 kleutertjes bij in ons klasje. Welkom aan Zenna, Priscillia en Zein! t lotusgazetje Periodieke uitgave van basisschool De Lotusbloem Zomerstraat 27, 2590 Berlaar - tel. 03 / 482.12.60 - fax. 03 / 482.43.34 Meer informatie kan u vinden op www.bsdelotusbloem.be nummer: februari

Nadere informatie

Voor de paasvakantie werden er, wegens de terreurdreiging, speciale voorzorgen genomen naar veiligheid toe.

Voor de paasvakantie werden er, wegens de terreurdreiging, speciale voorzorgen genomen naar veiligheid toe. Geachte ouders INFOKRANT MEI 2016 VRIJE BASISSCHOOL O.L.V.O. Stadhuisstraat 4 - Heist-aan-zee Ramskapellestraat 65 - Ramskapelle tel 050/512925 E-mailadres: info@olvoheist.be website: www.olvoheist.be

Nadere informatie

Prettige vakantie! INFOKRANT. Einde schooljaar 18-19

Prettige vakantie! INFOKRANT. Einde schooljaar 18-19 INFOKRANT Einde schooljaar 18-19 VRIJE BASISSCHOOL O.L.V.O. Stadhuisstraat 4 - Heist-aan-zee Ramskapellestraat 65 - Ramskapelle Tel. 050/512925 E-mailadres: olvo@sgsaeftinghe.be website: www.olvoheist.be

Nadere informatie

De maand november vloog voorbij. Vele leerrijke activiteiten vulden onze dagen.

De maand november vloog voorbij. Vele leerrijke activiteiten vulden onze dagen. INFOKRANT DECEMBER 2018 VRIJE BASISSCHOOL O.L.V.O. Stadhuisstraat 4 - Heist-aan-zee Ramskapellestraat 65 - Ramskapelle Tel. 050/512925 E-mailadres: olvo@sgsaeftinghe.be website: www.olvoheist.be Beste

Nadere informatie

HORIZONTAAL. Voorwoord juf Esther GENIET VAN JE VAKANTIE! OP TIJD! De school start s morgens om 08u35. WEBSITE. PASEN APRIL 2019

HORIZONTAAL. Voorwoord juf Esther GENIET VAN JE VAKANTIE! OP TIJD! De school start s morgens om 08u35. WEBSITE.   PASEN APRIL 2019 PASEN APRIL 2019 HORIZONTAAL www.vbsdehorizon.be Voorwoord juf Esther Dag allemaal Wat vliegt de tijd! Het is alweer begin april en LEVEN DE LENTE! Ik denk spontaan aan volgende dingen : een voorjaarszonnetje,

Nadere informatie

Schooljaar MEI - JUNI

Schooljaar MEI - JUNI Schooljaar 2016-2017 MEI - JUNI Hallo allemaal, Hier zijn we weer met een nieuwe nieuwsbrief! Die is tweemaandelijks te vinden via de website op onze klasblog. We willen jullie er nog eens aan herinneren

Nadere informatie

BABBELBOX. Van BS Kameleon

BABBELBOX. Van BS Kameleon BABBELBOX Van BS Kameleon Vrijdag 29 mei 2015 De boerderij Twee weken leerden onze kleinste kleuters alles over de koe, het paard, het varken, de geitjes en nog zoveel andere dieren. Als kers op de taart

Nadere informatie

BABBELBOX. Van BS Kameleon

BABBELBOX. Van BS Kameleon BABBELBOX Van BS Kameleon Vrijdag 11 oktober 2013 Kleur het bos van je dromen! Vorige week vrijdag beleefden we met de hele school een SUPER dag! Onze Muse- startdag. s Morgens werden onze kinderen verrast

Nadere informatie

Ieder kind telt. Samen, anders en gelijk INFOKRANT NOVEMBER 2016

Ieder kind telt. Samen, anders en gelijk INFOKRANT NOVEMBER 2016 INFOKRANT NOVEMBER 2016 VRIJE BASISSCHOOL O.L.V.O. Stadhuisstraat 4 - Heist-aan-zee Ramskapellestraat 65 - Ramskapelle tel 050/512925 E-mailadres: info@olvoheist.be website: www.olvoheist.be Beste ouders,

Nadere informatie

September gaf ons een zonnige, vrolijke start van het nieuwe schooljaar. De kinderen voelen zich al goed thuis in hun nieuwe klas.

September gaf ons een zonnige, vrolijke start van het nieuwe schooljaar. De kinderen voelen zich al goed thuis in hun nieuwe klas. INFOKRANT OKTOBER 2016 VRIJE BASISSCHOOL O.L.V.O. Stadhuisstraat 4 - Heist-aan-zee Ramskapellestraat 65 - Ramskapelle tel 050/512925 E-mailadres: info@olvoheist.be website: www.olvoheist.be Beste ouders,

Nadere informatie

IEDEREEN WELKOM! INFOKRANT MAART 2016

IEDEREEN WELKOM! INFOKRANT MAART 2016 INFOKRANT MAART 2016 VRIJE BASISSCHOOL O.L.V.O. Stadhuisstraat 4 - Heist-aan-zee Ramskapellestraat 65 - Ramskapelle tel 050/512925 E-mailadres: info@olvoheist.be website: www.olvoheist.be IEDEREEN WELKOM!

Nadere informatie

Nieuwsbrief uit de schatkist van de Taborschool. 1 september 17 oktober 2008

Nieuwsbrief uit de schatkist van de Taborschool. 1 september 17 oktober 2008 Nieuwsbrief uit de schatkist van de Taborschool. 1 september 17 oktober 2008 WELKOM ALLEMAAL! Blind Vertrouwen Evenwaardig Op maandag 1 september begonnen we er weer aan. Van harte welkom aan alle kinderen,

Nadere informatie

Maandbrief mei 2016. schooljaar 2015-2016. De vakantiedagen voor onze school in mei. t Was een intense maand april in SJR

Maandbrief mei 2016. schooljaar 2015-2016. De vakantiedagen voor onze school in mei. t Was een intense maand april in SJR Maandbrief mei 2016 schooljaar 2015-2016 Vanaf dit schooljaar ontvangt u onze maandbrieven per mail. U vindt ze ook terug op www.sjr.be De vakantiedagen voor onze school in mei Woensdag 4 mei, donderdag

Nadere informatie

Woordje van de directie.

Woordje van de directie. NIEUWSBRIEF AAN DE OUDERS 2011-2012 http://www.leefschooldezonnewijzer.be/ M A I L T O : B S. K I E L D R E C H T @ R A G O. B E Woordje van de directie. Beste ouders, Donderdagmorgen heeft onze bus een

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF JUNI 2018

NIEUWSBRIEF JUNI 2018 Basisschool Heilige Familie Driesstraat 1 8700 Tielt 051 40 47 50 Heilige-familie@kbo-tielt.be Maandag 4 juni Dinsdag 5 juni Donderdag 7 juni NIEUWSBRIEF JUNI 2018 Agenda Juni 2018 Medisch schooltoezicht

Nadere informatie

Week van: 23 maart tot 27 maart 2015 (tot en met 1 april geeft Elisah de activiteiten in de klas) Project : Vogels. Maandag:

Week van: 23 maart tot 27 maart 2015 (tot en met 1 april geeft Elisah de activiteiten in de klas) Project : Vogels. Maandag: Week van: 23 maart tot 27 maart 2015 (tot en met 1 april geeft Elisah de activiteiten in de klas) Project : Vogels Maandag: We begonnen onze maandag zoals gewoonlijk in het forum. Een leuk begin van de

Nadere informatie

Goed volk. Jaargang 11, nummer 7 13 oktober 2017

Goed volk. Jaargang 11, nummer 7 13 oktober 2017 KLASNIEUWS UIT KLAS 4! Goed volk Jaargang 11, nummer 7 13 oktober 2017 over onze vloer! Els en Laura komen heel geregeld onze klas binnen. Ze draaien mee in de klaswerking. Els, master in Romaanse talen,

Nadere informatie

KALENDER. Indien u een attest wenst i.v.m. voor-, nabewaking en middagtoezicht gelieve uw naam dan vóór 18 januari 2008 op te geven in het bureel.

KALENDER. Indien u een attest wenst i.v.m. voor-, nabewaking en middagtoezicht gelieve uw naam dan vóór 18 januari 2008 op te geven in het bureel. 2008 Zegersblaadje: januari 2008 KALENDER maandag 31 december 2007 dinsdag 01 januari 2008 woensdag 02 januari 2008 donderdag 03 januari 2008 vrijdag 04 januari 2008 zaterdag 05 januari 2008 zondag 06

Nadere informatie

BROEDERLIJK DELEN 2015

BROEDERLIJK DELEN 2015 Kleuterkrant maart april 2015 BROEDERLIJK DELEN 2015 In deze campagne maken onze kleuters kennis met Victor en Blanca uit Peru. Jammer genoeg is het schaapje van Victor ziek door de grondverontreiniging

Nadere informatie

KERSTMIS DECEMBER 2017 HORIZONTAAL

KERSTMIS DECEMBER 2017 HORIZONTAAL KERSTMIS DECEMBER 2017 HORIZONTAAL www.vbsdehorizon.be Voorwoord juf Esther Dag allemaal Het eerste trimester is alweer voorbij. Iedereen heeft hard gewerkt, fijn gespeeld, veel bijgeleerd, We kunnen nu

Nadere informatie

Fladderkrant einde schooljaar Prettige vakantie!

Fladderkrant einde schooljaar Prettige vakantie! Fladderkrant einde schooljaar 18-19 Beste ouders, dag jongens en meisjes, Prettige vakantie! de vakantie staat voor de deur. Het jaartje is voorbij gevlogen, vol leuke activiteiten en uitstappen, boeiende

Nadere informatie

De Schoolbel Lagere Schoolkrantje

De Schoolbel Lagere Schoolkrantje De Schoolbel Lagere Schoolkrantje G.V. Lagere School Sint-Lambertus Kapelstraat 24 3660 Opglabbeek Vrijdag 31 maart 2017 Op het einde van dit tweede trimester worden de schoolvorderingen weergegeven in

Nadere informatie

Van 13 februari tot en met 17 februari 2012. Tweede en derde kleuterklas: juf Nele

Van 13 februari tot en met 17 februari 2012. Tweede en derde kleuterklas: juf Nele Van 13 februari tot en met 17 februari 2012. Donderdag 16 februari geven wij een carnavalsfuif voor de kinderen van het lager. Deze zal van start gaan om 18u. en eindigen om 21u. Vrijdag 17 februari vieren

Nadere informatie

AANWEZIGHEID DIRECTIE EN SECRETARIAAT Myriam Aanwezig op maandag en vrijdag (hele dag) Afwezig op: 24/11 (vm), 25/11 (vm), 5/12 (vm), 6/12 (nm)

AANWEZIGHEID DIRECTIE EN SECRETARIAAT Myriam Aanwezig op maandag en vrijdag (hele dag) Afwezig op: 24/11 (vm), 25/11 (vm), 5/12 (vm), 6/12 (nm) NI E U W S B R I E F Een dankwoordje voor het grootoudersfeest! Een grote dankjewel aan iedereen die deze voormiddag mee helpen organiseren heeft. Het was een echt geslaagd grootoudersfeest, waar groot

Nadere informatie

Fladderkrant november 2016

Fladderkrant november 2016 Fladderkrant november 2016 Beste ouders In t Schooltje willen we de kinderen, de ouders en het dorp een warm gevoel geven, een wij-gevoel, een sterke verbondenheid met elkaar. We willen een school zijn

Nadere informatie

Weeknieuws. 1. Iedereen sociaal evenw(v)aardig! 2. Onze kinderverzorgster(s) N R 1 5. In dit nummer:

Weeknieuws. 1. Iedereen sociaal evenw(v)aardig! 2. Onze kinderverzorgster(s) N R 1 5. In dit nummer: N R 1 5 Weeknieuws S C H O O L J A A R 2 0 1 7 2 0 1 8 D E C E M B E R In dit nummer: 1. Iedereen sociaal 2. Onze kinderverzorgsters 3. Rommel in K1A 4. Verrassing voor KS 5. Verloren voorwerpen 6. E-mailadressen

Nadere informatie

MEMORY WOORDEN 1.1. TaalCompleet A1 Memory Woorden 1 1

MEMORY WOORDEN 1.1. TaalCompleet A1 Memory Woorden 1 1 MEMORY WOORDEN 1.1 TaalCompleet A1 Memory Woorden 1 1 ik jij hij zij wij jullie zij de baby het kind ja nee de naam TaalCompleet A1 Memory Woorden 1 2 MEMORY WOORDEN 1.2 TaalCompleet A1 Memory Woorden

Nadere informatie

Kriebelnieuws Maand juni 2015

Kriebelnieuws Maand juni 2015 Kriebelnieuws Maand juni 2015 Beste ouders, kinderen, begeleiders, vrienden, familie en sympathisanten! Dit is onze laatste nieuwsbrief voor dit schooljaar! Er staat nog veel op het programma deze maand!

Nadere informatie

Nieuw op school. Fladderkrant oktober Beste ouders, dag jongens en meisjes,

Nieuw op school. Fladderkrant oktober Beste ouders, dag jongens en meisjes, Fladderkrant oktober 2018 Beste ouders, dag jongens en meisjes, Nieuw op school Zoals voor veel kinderen was het ook voor mij een spannende eerste dag van het nieuwe schooljaar. Na 20 jaar in vrije basisschool

Nadere informatie

MEI 2014. hoogte van al hun activiteiten. steunen, die mee de sterkte van de school uitmaken. Zonder hen hadden we geen wandeling,

MEI 2014. hoogte van al hun activiteiten. steunen, die mee de sterkte van de school uitmaken. Zonder hen hadden we geen wandeling, Nieuwsbrief JAARGANG 15, NR 8 MEI 2014 MILLEKEMOL Twee voor de prijs van één In dit nummer: U bent een trouwe lezer van onze nieuwsbrief. Dat weten we. Ook de mensen van ons oudercomité ervaren dat de

Nadere informatie

Mater Dei Vrije Basisschool Heislag 35 2930 Brasschaat

Mater Dei Vrije Basisschool Heislag 35 2930 Brasschaat Mater Dei Vrije Basisschool Heislag 35 2930 Brasschaat tel: 03/651.69.56 e-mail: md.driehoek@kobranet.be http://users.pandora.be/materdeidriehoek September 2008 Beste ouders, Na iets te weinig uren zonneschijn

Nadere informatie

Nieuwsbrief maart & april 2011

Nieuwsbrief maart & april 2011 Nieuwsbrief maart & april 2011 Basisschool De Wijngaard Wijngaardstraat 13-2280 Grobbendonk. Tel. 014 / 51 33 82 directie@bs-dewijngaard.be INHOUD Krokusvakantie P 1 Ouderavond + rapport P 1 Carnaval P

Nadere informatie

Klasnieuws 1e kleuterklas: juf Ilse - juf Cynthia

Klasnieuws 1e kleuterklas: juf Ilse - juf Cynthia t lotusgazetje Periodieke uitgave van basisschool De Lotusbloem Zomerstraat 27, 2590 Berlaar - tel. 03 / 482.12.60 - fax. 03 / 482.43.34 Meer informatie kan u vinden op www.bsdelotusbloem.be nummer: juni

Nadere informatie

GAZET PRESENT. Maandblad van basisschool OLVP. Jaarthema. En wat is jouw superkracht? Lana, een zusje voor Ashley Pilaet (K2A)

GAZET PRESENT. Maandblad van basisschool OLVP. Jaarthema. En wat is jouw superkracht? Lana, een zusje voor Ashley Pilaet (K2A) GAZET PRESENT Maandblad van basisschool OLVP Watermolendreef 167 Jaargang 9 Nr.10 9100 Sint-Niklaas Schooljaar 2016 2017 Jaarthema En wat is jouw superkracht? FAMILIENIEUWS We verwelkomen Muhammad, een

Nadere informatie

HORIZONTAAL MUZIEK IN DE SCHOOL. Belangrijke datums!

HORIZONTAAL MUZIEK IN DE SCHOOL.  Belangrijke datums! HORIZONTAAL Dag allemaal Het eerste trimester is alweer voorbij. Iedereen heeft hard gewerkt, fijn gespeeld, veel bijgeleerd, We kunnen nu genieten van een welverdiende vakantie. Een vakantie om feest

Nadere informatie

Van 14u tot 16u gratis workshops ( spelletjes ) door de leerkrachten en voor de kinderen

Van 14u tot 16u gratis workshops ( spelletjes ) door de leerkrachten en voor de kinderen mei nummer 13 Inhoudstafel: 1. Inhoudstafel 2. Nieuws uit De kring 3. Kinderen in beeld 4. Wist-je-weetjes 5. Ouderparticipatie 6. Niet te missen 7. Kinderpagina Nieuws uit de kring: Noteer het alvast

Nadere informatie

FEBRUARI Maandplanning. 2. Specifiek voor de kleuterschool

FEBRUARI Maandplanning. 2. Specifiek voor de kleuterschool FEBRUARI 2019 1. Maandplanning Een update planning kan je altijd terug vinden op de website van de school via de link kalender. 2. Specifiek voor de kleuterschool Belangrijk bericht voor grootouders en

Nadere informatie

DRUK IN Oktober 2018

DRUK IN Oktober 2018 INDRUK Oktober 2018 Beste lezers, De eerste maanden van het schooljaar zijn alweer voorbij. Een nieuw schooljaar, een nieuwe juf, een nieuwe klas, Voor sommigen zelfs een nieuwe school. Welkom aan al onze

Nadere informatie

De laatste weken viel er heel wat te beleven in onze klas. Kijk mee en geniet!

De laatste weken viel er heel wat te beleven in onze klas. Kijk mee en geniet! De laatste weken viel er heel wat te beleven in onze klas. Kijk mee en geniet! week 7-8 Het eigenwijsje van de week: Op de dag van de leerkracht werden we getrakteerd op een heerlijk ontbijt. Bedankt Kadé

Nadere informatie

Kalender. Paasvakantie. Boerderijklassen en bosklassen van woensdag, 17 april tot en met vrijdag, 19 april 2013. Vrije dag woensdag, 1 mei 2013

Kalender. Paasvakantie. Boerderijklassen en bosklassen van woensdag, 17 april tot en met vrijdag, 19 april 2013. Vrije dag woensdag, 1 mei 2013 Ontvoogdingsstraat 32 8930 Menen 056/512400 Paasvakantie Kalender van zaterdag, 30 maart tot en met zondag, 14 april 2013 Boerderijklassen en bosklassen van woensdag, 17 april tot en met vrijdag, 19 april

Nadere informatie

Het klasnieuws: week 19 en 20

Het klasnieuws: week 19 en 20 Het klasnieuws: week 19 en 20 Ditjes en datjes Donderdag 12 februari: atelier Vrijdag 13 februari: dikke truiendag Woensdag 25 februari: kleuterglibberen in Finlandia. Zaterdag 28 februari: kinderfuif

Nadere informatie

Nieuwsbrief februari. Een afscheidswoordje van onze directeur Wim. Welkom aan juf Mieke, onze nieuwe directie. Sint-Gregoriuscollege

Nieuwsbrief februari. Een afscheidswoordje van onze directeur Wim. Welkom aan juf Mieke, onze nieuwe directie. Sint-Gregoriuscollege Sint-Gregoriuscollege Nieuwsbrief februari Een afscheidswoordje van onze directeur Wim Beste ouders, beste collega s, beste leerlingen, beste sympathisanten, Vandaag was de laatste dag van mijn onderwijsloopbaan.

Nadere informatie

Fladderkrant februari Kwaliteitszorg

Fladderkrant februari Kwaliteitszorg Fladderkrant februari 2019 Beste ouders, dag jongens en meisjes, Kwaliteitszorg ongetwijfeld gaan jullie ook wel eens naar de markt. Wat zorgt ervoor dat je precies bij dat ene kraampje je groenten koopt

Nadere informatie

KAAIKRANT Februari 2017

KAAIKRANT Februari 2017 Basisschool Onze-Lieve-Vrouw Deinze Kaaistraat 9-11, 9800 Deinze Tel.: (09) 381 55 50 Fax: (09) 386 46 25 E-mail: info@olvdeinze.be Website: www.olvdeinze.be KAAIKRANT Februari 2017 EETFESTIJN 5 februari

Nadere informatie

Nieuwsbrief 26 - Schooljaar

Nieuwsbrief 26 - Schooljaar View this email in your browser Nieuwsbrief 26 - Schooljaar 2018-2019 School Dorp 2= 014/6565657 School -Dorp 60 = 014/656689- Schoolbus = 0491/742992 A G E N D A ZAT. 30/03/2019 BINGO BINGO BINGO BINGO

Nadere informatie

Kwaliteitszorg INFOKRANT FEBRUARI 2019

Kwaliteitszorg INFOKRANT FEBRUARI 2019 Beste ouders, dag jongens en meisjes, INFOKRANT FEBRUARI 2019 VRIJE BASISSCHOOL O.L.V.O. Stadhuisstraat 4 - Heist-aan-zee Ramskapellestraat 65 - Ramskapelle Tel. 050/512925 E-mailadres: olvo@sgsaeftinghe.be

Nadere informatie

25 mei 2016. Agenda 26 mei Kamp groep 8 27 mei Groep 8 vrij Juf Debbie aanwezig 30 mei OR-vergadering 20.00uur

25 mei 2016. Agenda 26 mei Kamp groep 8 27 mei Groep 8 vrij Juf Debbie aanwezig 30 mei OR-vergadering 20.00uur Infobulletin Basisschool St. Petrus Boxtel, Tel: 0411-672348 E-mail: info@st-petrus.nl website: www.st-petrus.nl 25 mei 2016 26 mei Dylan gr. 4 29 mei Willemijn gr. 4 29 mei Mika gr. 6 30 mei Russel gr.

Nadere informatie

Nieuwsbrief 6 - Februari: schooljaar 2012-2013. Beste ouders,

Nieuwsbrief 6 - Februari: schooljaar 2012-2013. Beste ouders, Nieuwsbrief 6 - Februari: schooljaar 2012-2013 Beste ouders, De eerste maand van het jaar 2013 zit er al weer op. Aan onze agenda te zien, hebben we ook in februari heel wat leuke en spannende activiteiten.

Nadere informatie

PROGRAMMA. Hallo lieve vakantievrienden, Mijn naam is Flurki en ik heet jullie van harte welkom op vakantiepark Dierenbos.

PROGRAMMA. Hallo lieve vakantievrienden, Mijn naam is Flurki en ik heet jullie van harte welkom op vakantiepark Dierenbos. ANIMATIE PROGRAMMA Hallo lieve vakantievrienden, Mijn naam is Flurki en ik heet jullie van harte welkom op vakantiepark Dierenbos. Het animatieteam staat voor jullie klaar met leuke, sportieve en vrolijke

Nadere informatie

Nieuwsbrief juni. Sint-Gregoriuscollege Gentbrugge Alfons Biebuycklaan 24 9050 Gentbrugge 09 230 82 40 directie@sint-gregoriuscollege.

Nieuwsbrief juni. Sint-Gregoriuscollege Gentbrugge Alfons Biebuycklaan 24 9050 Gentbrugge 09 230 82 40 directie@sint-gregoriuscollege. Sint-Gregoriuscollege Gentbrugge Alfons Biebuycklaan 24 9050 Gentbrugge 09 230 82 40 directie@sint-gregoriuscollege.be Nieuwsbrief juni In de klas van de anderstalige nieuwkomers leerden ze over hun droomhuis.

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Van de directie. Oranjestraat 28, 7681 DN Vroomshoop, tel: Beste ouders,

Nieuwsbrief. Van de directie. Oranjestraat 28, 7681 DN Vroomshoop, tel: Beste ouders, Nieuwsbrief 21 juli 2017 Oranjestraat 28, 7681 DN Vroomshoop, tel: 0546-642137 Van de directie Beste ouders, Al weer een schooljaar voorbij. Wat gaat het toch snel. We willen nog een aantal mensen bedanken:

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Schooljaar 2014-2015. 2. Laatste schooldag, dinsdag 30 juni. Volgnummer: 13. In dit nummer: 29 mei 2015

Nieuwsbrief. Schooljaar 2014-2015. 2. Laatste schooldag, dinsdag 30 juni. Volgnummer: 13. In dit nummer: 29 mei 2015 Schooljaar 2014-2015 Volgnummer: 13 In dit nummer: 1. Nieuwsbrieven lezen blijft belangrijk 2. Laatste schooldag 3. Mogelijke wijziging schooluren 4. Huwelijken 5. Schoolreizen 6. we betuigen ons medelen

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF. SBS Winkelomheide Schooljaar Uitstapje naar Studio Geel. Inhoud. Einde oog voor lekkers MAAR woensdag blijft fruitdag

NIEUWSBRIEF. SBS Winkelomheide Schooljaar Uitstapje naar Studio Geel. Inhoud. Einde oog voor lekkers MAAR woensdag blijft fruitdag NIEUWSBRIEF SBS Winkelomheide Schooljaar 2018-2019 19 december 18 Editie 5 GELUK ligt tussen wat was en wat komt Kijk om je heen VIER wat nu is & zoek in elk moment iets ONVERGETELIJKS Een gelukkig 2019!

Nadere informatie

Nieuwsbrief februari 2015

Nieuwsbrief februari 2015 Nieuwsbrief februari 2015 Beste ouders, In de eerste nieuwsbrief van 2015 bezorgen wij jullie de nodige informatie i.v.m. de geplande activiteiten van de komende weken. Het schoolteam Agenda Vrijdag 30

Nadere informatie

Beste ouders en verzorgers van de Bruggroep. In deze maand zaten wat minder schoolweken en toch hebben we veel gedaan.

Beste ouders en verzorgers van de Bruggroep. In deze maand zaten wat minder schoolweken en toch hebben we veel gedaan. Maandbrief van de Bruggroep oktober 2015 Beste ouders en verzorgers van de Bruggroep. In deze maand zaten wat minder schoolweken en toch hebben we veel gedaan. Werken en leren afwisselen met vakantie is

Nadere informatie

Beste ouders/verzorgers

Beste ouders/verzorgers Schooljaar 2016-2017 03 juli t/m 07 oktober Agenda: Ma - Di - Dierendag groep 1-2 vanaf 13.00 uur Wo - Studiedag leerkrachten Alle leerlingen zijn vrij Do - Gym in de gymzaal voor groep 3-4 Vr - Prikbord

Nadere informatie

We blikken nog even terug!

We blikken nog even terug! Maandbrief : april 2017 Daar is de lente, daar is de zon Elke dag weer, als dat eens kon. De vogels die fluiten, de blaadjes die groeien, De vlinders komen naar de bloemen die bloeien! Lentekriebel kom

Nadere informatie

Week van 1 februari tot 5 februari 2016

Week van 1 februari tot 5 februari 2016 Week van 1 februari tot 5 februari 2016 Project: haaien Maandag: Er was eerst forum, daarna mochten de kleuters hun verhalen vertellen in de praatronde. Er werd gepraat over puzzels, stempels, verjaardag,

Nadere informatie

Recreatieprogramma. Vrijdag 7 juli t/m vrijdag 14 juli. Welkom op De Kurenpolder Recreatie Wij wensen u een fijn verblijf!

Recreatieprogramma. Vrijdag 7 juli t/m vrijdag 14 juli. Welkom op De Kurenpolder Recreatie Wij wensen u een fijn verblijf! Recreatieprogramma Vrijdag 7 juli t/m vrijdag 14 juli Welkom op De Kurenpolder Recreatie Wij wensen u een fijn verblijf! Kijk snel verder voor het complete programma van het recreatieteam! LET OP! Bij

Nadere informatie

Kalender. Extra editie schoolfeest Kameleon. Krokusvakantie van zaterdag, 18 februari 2012 tot en met zondag, 26 februari 2012

Kalender. Extra editie schoolfeest Kameleon. Krokusvakantie van zaterdag, 18 februari 2012 tot en met zondag, 26 februari 2012 Ontvoogdingsstraat 32 8930 Menen 056/512400 Kalender Krokusvakantie van zaterdag, 18 februari 2012 tot en met zondag, 26 februari 2012 Instap nieuwe kleuters maandag, 27 februari 2012 Schoolfeest Leefschool

Nadere informatie

31 augustus 2015 (nr 1)

31 augustus 2015 (nr 1) 31 augustus 2015 (nr 1) 7km van Martenshoek De 11e editie van de 7km van Martenshoek zit er weer aan te komen. De datum is zondag 27 september 2015. De inschrijving is on-line. Er is ook een Ouder-Kindloop.

Nadere informatie

Nieuwsbrief voor ouders en kinderen

Nieuwsbrief voor ouders en kinderen Nieuwsbrief Nieuwsbrief voor ouders en kinderen 14/2012-2013 Fijne start 3de trimester! In dit nummer: Nieuws administratie Interessante informatie: - 29/4: Evacuatieoefening - 1/5: geen school - 8/5 t.e.m.12/5:

Nadere informatie

Kleuterkrant november-december 2016 KERSTMIS

Kleuterkrant november-december 2016 KERSTMIS Kleuterkrant november-december 2016 KERSTMIS Vol verwachting kijken we uit naar het feest van Kerstmis: samen de kerstboom versieren, pakjes onder de kerstboom leggen en de lichtjes laten branden. Kerstmis,

Nadere informatie

Nieuwsbrief 24 - Schooljaar

Nieuwsbrief 24 - Schooljaar View this email in your browser Nieuwsbrief 24 - Schooljaar 2018-2019 School Dorp 2= 014/6565657 School -Dorp 60 = 014/656689- Schoolbus = 0491/742992 A G E N D A Nu zaterdag 19.00u viering in de kerk

Nadere informatie

maandag JANUARI NIEUWJAARSDAG

maandag JANUARI NIEUWJAARSDAG maandag 1 JANUARI NIEUWJAARSDAG DIEP IN DE ZEE Mama tonijn en haar kinderen zwemmen vrolijk rond in de zee. Plotseling zien ze een onderzeeër voorbijvaren. Hé mama, wat is dat voor een raar ding? vraagt

Nadere informatie

Wat doen de kleuters deze week?

Wat doen de kleuters deze week? maandag 15 mei tot vrijdag 19 mei Feest Vrijzinnige Jeugd: zaterdag 20 mei Lentefeest: zondag 21 mei Wat doen de kleuters deze week? Bij juf Nathalie in de instap- 1 e kleuterklas: Deze week krijgen we

Nadere informatie

schoolkrant

schoolkrant schoolkrant 01-09-2016 01-01-2017 Lieve juf Daisy We gaan jou nooit vergeten We denken nog altijd aan De mooie momenten Die we samen beleefden Jij bent onze ster!!! Wat doet de 2de en de 3de kleuterklas

Nadere informatie

Animatie. Programma. Welke dag? Hoe laat? Wat? Waar?

Animatie. Programma. Welke dag? Hoe laat? Wat? Waar? Animatie Hallo allemaal! Mijn naam is Lukkie de leeuw en samen met mijn vrienden van het animatieteam heb ik een leuk programma bedacht. Het is weer mooi weer, dus we doen ook leuke spellen buiten. Bij

Nadere informatie

Animatie. Programma. Welke dag? Hoe laat? Wat? Waar?

Animatie. Programma. Welke dag? Hoe laat? Wat? Waar? Animatie Hallo allemaal! Wat gezellig dat je er bent, er is hier van alles te beleven. Mijn naam is Lukkie de Leeuw en ik woon hier. Samen met mijn vrienden van het animatieteam proberen we jullie vakantie

Nadere informatie

Algemeen...1 nummer: 2014/ datum: 11 september 2014 Familieavond vrijdag 12 september Informatieavond maandag 15 september

Algemeen...1 nummer: 2014/ datum: 11 september 2014 Familieavond vrijdag 12 september Informatieavond maandag 15 september www.deoase-twello.nl nummer: 2014/2015-01 Inhoud Algemeen...1 Familieavond vrijdag 12 september... 1 Informatieavond maandag 15 september... 1 Aanwezigheid directeur... 1 Schoolgids... 1 Vakanties en studiedagen

Nadere informatie

Fladderkrant NOVEMBER 2015

Fladderkrant NOVEMBER 2015 Fladderkrant NOVEMBER 2015 Beste ouders Op onze school werd er de voorbije jaren heel wat gedigitaliseerd. Vanaf dit schooljaar bewaren we ook de resultaten van de leerlingen in het digitale leerlingvolgsysteem.

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF. 1 maart 2019 BASISSCHOOL

NIEUWSBRIEF. 1 maart 2019 BASISSCHOOL NIEUWSBRIEF 1 maart 2019 BASISSCHOOL NIEUWE INSCHRIJVINGEN 2019-2020 Vanaf vandaag konden nieuwe leerlingen zich inschrijven. Hierbij vervalt dus de voorrangsregeling van broers en zussen. Vanmorgen stonden

Nadere informatie

t Klavernest Gesubs. Vrije Basisschool / Schoolkrant 23 mei 2014

t Klavernest   Gesubs. Vrije Basisschool / Schoolkrant 23 mei 2014 t Klavernest www.klavernest.be Gesubs. Vrije Basisschool - directie@klavernest.be secretariaat@klavernest.be - 03/312.05.92 Schoolkrant 23 mei 2014 Onze kleuterrefter : voor en na Eigenlijk kon dit perfect

Nadere informatie

BROEDERLIJK DELEN 2016

BROEDERLIJK DELEN 2016 Kleuterkrant maart 2015 BROEDERLIJK DELEN 2016 In deze campagne maakten onze kleuters kennis met Eilin uit Colombia. Onze kleuters knutselden allemaal een baston. Dit is een stok met twee linten die symbool

Nadere informatie

De laatste maand van het schooljaar

De laatste maand van het schooljaar INFOKRANT JUNI 2019 VRIJE BASISSCHOOL O.L.V.O. Stadhuisstraat 4 - Heist-aan-zee Ramskapellestraat 65 - Ramskapelle Tel. 050/512925 E-mailadres: olvo@sgsaeftinghe.be website: www.olvoheist.be De laatste

Nadere informatie

Op 14 april overleed de overgrootvader van Matthias (6L). We wensen hem en zijn familie veel sterkte.

Op 14 april overleed de overgrootvader van Matthias (6L). We wensen hem en zijn familie veel sterkte. mei 2017 Op 14 april overleed de overgrootvader van Matthias (6L). We wensen hem en zijn familie veel sterkte. Fatima (OKB), Stan (4L), Paulien (OKB), Nina (JKA), Anse (OKA), Kyra (2L), Marie (5L), Lize

Nadere informatie

ACTIVITEITENKALENDER

ACTIVITEITENKALENDER ACTIVITEITENKALENDER April 2017 STEDELIJKE BASISSCHOOL TUILT Zoldersekiezel 86 3511 Hasselt tel. 011 25 17 57 @ sbs.tuilt@hasselt.be www.sbstuilt.be 1 zaterdag 2 zondag 3 maandag 4 dinsdag 5 woensdag 6

Nadere informatie

Melkweg. Hier is de bon. Lezen Alfa A. Naar de winkel

Melkweg. Hier is de bon. Lezen Alfa A. Naar de winkel Melkweg Lezen Alfa A Hier is de bon Naar de winkel Colofon Melkweg Lezen Alfa A, Hier is de bon, 205 Auteurs: Merel Borgesius Kaatje Dalderop Willemijn Stockmann Dit katern is een uitgave van Stichting

Nadere informatie

Lekker stel + + Kleur & vorm. Schaapje Slaaaaa

Lekker stel + + Kleur & vorm. Schaapje Slaaaaa Over de Tong Bekijk voordat je begint deel 1 van de film. Op heel veel scholen ga ik smaakproeven doen. Ook op jullie school! En jullie kunnen me daarbij helpen door aan mijn experimenten mee te doen.

Nadere informatie

Klasnieuws 1e kleuterklas: juf Ilse - juf Cynthia

Klasnieuws 1e kleuterklas: juf Ilse - juf Cynthia t lotusgazetje Periodieke uitgave van basisschool De Lotusbloem Zomerstraat 27, 2590 Berlaar - tel. 03 / 482.12.60 - fax. 03 / 482.43.34 Meer informatie kan u vinden op www.bsdelotusbloem.be nummer: november

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF Schooljaar maart 2017

NIEUWSBRIEF Schooljaar maart 2017 NIEUWSBRIEF Schooljaar 16-17 31 maart 2017 De ooievaar Warre Torremans (0KO) werd op 18 maart grote broer van Stan. Proficiat aan Warre en de trotse ouders! Nieuw logo De stad Geel heeft sinds kort een

Nadere informatie

NAAR HET EERSTE LEERJAAR

NAAR HET EERSTE LEERJAAR NIEUWSBRIEF 1 Beste ouder Het eerste trimester van schooljaar 2018-2019 vloog razendsnel voorbij. Binnen onze school viel er heel wat te beleven. We laten u graag even meegenieten! Een greep uit de voorbije

Nadere informatie

Nieuwsbrief Nr. 5 (januari 2017) Agenda 19 januari Juf Els jarig. 25 januari voorleesontbijt Juf Julia jarig. 11 maart NL Doet GELUKKIG NIEUWJAAR

Nieuwsbrief Nr. 5 (januari 2017) Agenda 19 januari Juf Els jarig. 25 januari voorleesontbijt Juf Julia jarig. 11 maart NL Doet GELUKKIG NIEUWJAAR Nieuwsbrief Nr. 5 (januari 2017) GELUKKIG NIEUWJAAR Namens het team van de Gerardus Majella wensen wij u en uw gezin een gelukkig en gezond 2017. Wij hebben er weer veel zin in! Na een leuke start op het

Nadere informatie

April Ook voor mij stond ze altijd klaar om plannen en ideeën af te toetsen en onze school op koers te houden.

April Ook voor mij stond ze altijd klaar om plannen en ideeën af te toetsen en onze school op koers te houden. April 2016 Op vrijdag 25 maart zetten we juf Lydia in de bloemetjes. Jarenlang stond ze in het tweede en derde leerjaar voor klas tot ze ruim tien jaar geleden de taak als zorgcoördinator op zich naam.

Nadere informatie

NIEUWS UIT DE SCHOOL 21

NIEUWS UIT DE SCHOOL 21 Vrijdag 16 december 2016 NIEUWS UIT DE SCHOOL 21 Jarigen oktober op onze school. Proficiat aan deze jarigen. De kleutertjes zorgden voor de muzikale omkadering voor hen. Slot sociaal thema Zeg wat je denkt,

Nadere informatie

Filipijnen - Flessenactie

Filipijnen - Flessenactie Filipijnen - Flessenactie De kinderen van groep 8 hebben lege flessen ingezameld naar aanleiding van de orkaan op de Filipijnen. Een paar weken terug gingen wij flessen op halen voor de Filepijnen. Toen

Nadere informatie

ACTIVITEITENKALENDER

ACTIVITEITENKALENDER ACTIVITEITENKALENDER Mei 2017 STEDELIJKE BASISSCHOOL TUILT Zoldersekiezel 86 3511 Hasselt tel. 011 25 17 57 @ sbs.tuilt@hasselt.be www.sbstuilt.be 1 maandag Dag van de arbeid KALENDER MEI 2017 2 dinsdag

Nadere informatie

Het Mozaïekske. Maandelijks informatiekrantje Schooljaar Editie: November - December. Welkom Sinterklaas!

Het Mozaïekske. Maandelijks informatiekrantje Schooljaar Editie: November - December. Welkom Sinterklaas! Het Mozaïekske Maandelijks informatiekrantje Schooljaar 2018-2019 Editie: November - December Welkom Sinterklaas! Sinterklaas en Zwarte Piet brachten een bezoekje aan onze school! De Sint had speelgoed

Nadere informatie

Tevredenheidsonderzoek

Tevredenheidsonderzoek Fladderkrant maart 2019 Tevredenheidsonderzoek Beste ouders, Graag wil ik u danken voor het invullen van het tevredenheidsonderzoek van onze school. Dit is voor ons een belangrijk gegeven in de verbetering

Nadere informatie

Nieuwsbrief februari 2011

Nieuwsbrief februari 2011 Nieuwsbrief februari 2011 Basisschool De Wijngaard Wijngaardstraat 13-2280 Grobbendonk. Tel. 014 / 51 33 82 directie@bs-dewijngaard.be INHOUD Naar de bibliotheek P 1 Project Grobbendonk P 2 Naar de grote

Nadere informatie

t GraGo tje juni 2018

t GraGo tje juni 2018 t GraGo tje juni 2018 Kleuterschool Grammene Grijsbulckstraat 3 051 63 64 17 Lagere school Gottem Ardense Jagersstraat 6 051 63 51 47 www.wongrago.be directie@wongrago.be PEUTER- & EERSTE KLEUTERKLAS Dieren

Nadere informatie