Uniteitsgebedswacht 2016

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Uniteitsgebedswacht 2016"

Transcriptie

1 Uniteitsgebedswacht 2016 en Uniteitsgebedsdag 1 maart tot 31 maart 2016: Uniteitsgebedswacht in de Europees-Continentale Uniteitsprovincie van de Evangelische Broedergemeente. Hoewel er overal ter wereld crises en conflicten zijn, ook bij ons in Europa, is ervoor gekozen in de lijst van onderwerpen voor gebed uitsluitend aangelegenheden van de Broedergemeente op te nemen. Maar wij verzoeken jullie om in het kader van Uniteitsgebedsdag en Uniteitsgebedswacht ook voorbede te doen voor de noden van mensen in kerk en wereld. Dankzegging en voorbeden voor de wereldwijde Broeder-Uniteit: Wij danken voor alle activiteiten en bijeenkomsten rond het gedenken van de martelaarsdood van Jan Hus in 1415, waardoor wij ons opnieuw bewust zijn geworden van een belangrijk deel van ons geestelijk erfgoed. Wij danken voor de vierde Uniteits-Vrouwenconsultatie in Paramaribo, die in februari 2016 plaatsvond, waar meer dan 100 zusters uit de hele wereld bijeen waren voor uitwisseling en verdieping. Wij danken voor de verbeterde samenwerking van de theologische opleidingen binnen de wereldwijde Broeder-Uniteit, die gebaseerd is op het geslaagde Docenten-seminarie te Herrnhut in Wij bidden voor de voorbereiding en het goede verloop van de 27 e Uniteitssynode die in augustus 2016 op Jamaica zal plaatsvinden, waarbij belangrijke verkiezingen zullen gehouden worden en richtinggevende besluiten genomen moeten worden. Wij bidden voor de dienst van de secretaris van de Uniteit, broeder Jørgen Bøytler, en voor de voorzitter van de Unity-Board, broeder Robert Hopcroft, die zich inzetten voor de eenheid van Broeder-Uniteit.

2 Caribische regio Wij danken voor het zendingswerk op Tortola, dat geleid heeft tot het ontstaan van een kleine gemeente, en voor de moed van de broeders en zusters om een eigen gemeente-centrum te bouwen (Uniteitscollecte 2016). Wij danken voor de kleine Broedergemeente in Frans Guyana, die bijna uitsluitend afhankelijk is van het vrijwillig engagement van de leden, en er desondanks heel goed in slaagt om veel kinderen en jeugdigen te bereiken. Wij danken voor de publicatie van het nieuwe gemeenschappelijke gezangboek van de Broedergemeente voor de ver uiteen gelegen gemeenten van de Uniteitsprovincie West-Indië Oost, getiteld Caribbean Moravian Praise. Wij bidden voor de vele scholen en internaten van de Broedergemeente in Suriname, in het bijzonder in het onderontwikkelde binnenland, die goede, geëngageerde leerkrachten nodig hebben. Wij bidden voor de voorbereiding op de Wereldgebedsdag 2018, waarbij Suriname in het middelpunt zal staan, en waarvan de liturgie met de medewerking van de Broedergemeente geformuleerd wordt. Wij bidden om nieuwe geestelijke impulsen in de gemeenten en voor hun verschillende werkterreinen, na de viering van het jubileum 250 jaar Broedergemeente op Barbados in september Afrikaanse regio Wij danken voor de moedige strijd tegen HIV/Aids die door vele vrouwen- en zelfhulpgroepen in Tanzania op veelzijdige wijze wordt gevoerd, in het bijzonder voor de dienst van Melania Mrema-Kyando. Wij danken voor het medische en pedagogische engagement van de Broedergemeente in Tanzania, zowel in de ziekenhuizen in Mbozo en Isoko, als aan verscheidene scholen voor voortgezet onderwijs en beroepsopleidingen. Wij danken voor het werk van de Zuid-Afrikaanse coöperatie Red Cedar te Wupperthal, die door de vervaardiging van rooibos-producten de mensen ter plaatse van een goed inkomen voorziet.

3 Wij bidden voor de spoedige afronding van de bouwwerkzaamheden aan de Elisabeth Preiswerk School in Ifakara, Tanzania, en voor het onderwijs aan deze meisjesschool voor voortgezet onderwijs. Wij bidden voor het Zuid-Afrikaanse Elim Home, een inrichting voor kinderen en jongeren met een beperking, en voor Massangane, het HIV/Aidsprogramma van de Broedergemeente in Zuid-Afrika. Wij bidden voor de kleine en zwakke Broedergemeente in Malawi, die nog naar een vaste structuur zoekt, maar intussen maatschappelijk actief is, onder andere in het vluchtelingenkamp Dzaleka. Amerikaanse regio Wij danken voor de voortgaande versterking van het kerkelijke- en het sociale werk van de Broedergemeente op Cuba, en voor de goede betrekkingen van onze Cubaanse broeders en zusters met de Broedergemeente in Noord-Amerika. Wij danken voor de bouw van nieuwe collegezalen op de campus van de Bijbelschool van de Broedergemeente in Puerto Lempira, Honduras, en voor het groeiend aantal studenten aldaar. Wij danken voor de werkzaamheden van de Amerikaanse Board of World Mission van de Broedergemeente, onder leiding van Judith Ganz, met zijn programma s voor partnerschap, fondsenwerving en vrijwilligerswerk. Wij bidden voor de opleiding van theologen en van leken-medewerkers aan het Bijbelseminarie van de Broedergemeente in Bethel/Alaska en voor de verspreiding van de Bijbel in Yup ik. Wij bidden voor een oplossing voor het conflict over grondbezit in Oost- Nicaragua,, tussen Miskitos enerzijds en Mayangnas en kolonisten van elders anderzijds, dat steeds heftiger wordt. Wij bidden voor de komende drie Distriktsynodes in de VS en in Canada, in april, en mei en juni van dit jaar, die gehouden zullen worden in Mt.Morris, Wautoma/WI, Van-Es, Sherwood Park/AB en in Bethlehem/PA. Bedrijven en Diensten van de Unitas Fratrum Wij danken voor de trouwe dienst van alle medewerkers van de Sternberg in Palestina (starmountain), een instelling voor opvang en onderwijs aan kinderen en jongeren met een beperking, die zij verrichten in moeilijke omstandigheden.

4 Wij danken voor het omvangrijke, multi-ethnische onderwijs van de Broedergemeente in Noord- en Noord-Oost India, aan scholen en internaten in Rajpur, Leh, Khalatse en Binnakandi. Wij danken voor de wereldwijde uitstraling van het Uniteitsarchief in Herrnhut, met zijn unieke bestand aan archiefstukken, bladmuziek, boeken, schilderijen en prenten en geografische kaarten. Wij bidden voor het vele werk dat te verzetten is in Nepal, na de aardbeving van voorjaar 2015, en voor de verwerking van psychische gevolgen ervan, - waarbij de Broedergemeente aldaar betrokken is. Wij bidden voor een goede samenwerking van de zendingsorganisaties van de Broedergemeente in Denemarken, Duitsland, Groot-Brittannië, Nederland, Zweden, Zwitserland, VS en Canada. Wij bidden voor de dienst van alle bisschoppen in de wereldwijde Broeder- Uniteit, op het gebied van zielzorg, gebed, toerusting, conflictoplossing en bij ordinaties. Europese regio Wij danken voor het werk ten dienste van de uitgave van de Dagteksten (Losungen), die ons verbinden met ontelbare christenen in de hele wereld en van alle kerken. Wij danken voor ons grensoverschrijdend zuster- en jeugd/jongerenwerk, voor de werkgroep Conciliair Proces, voor de groepen die zich bezighouden met de toekomst van de Broedergemeente, zoals het Atelier van de Toekomst van de EBGN, en voor de Graaf Zinzendorf Stichting. Wij danken voor de saamhorige omgang met de Senioraatsgemeenten (Zendingsprovincie) van de Broedergemeente in Tsjechië, voor de gemeenschappelijke bijeenkomsten in het kader van de herdenking van Jan Hus, en voor de nieuwe kerk van de Broedergemeente in Praag. Wij bidden voor de synode van Europees-Continentale Uniteitsprovincie die van 21 tot 27 mei 2016 in Bad Boll gehouden wordt, in het bijzonder voor de besprekingen over de structuur van de synode en over de Uniteitsbijdrage. Wij bidden voor de synode van de Britse Uniteitsprovincie die van 8 tot 11 juli 2016 in Swanwick gehouden wordt, en voor de scholen van Broedergemeente in Groot Brittannië: Ockbrook en Fulneck, met in totaal 850 leerlingen.

5 Wij bidden voor het vinden van geschikte medewerkers in de dienst der verkondiging, van kandidaten voor de Oudstenraad, van penningmeesters en van medewerkers voor het kerkelijk buro. Nederland Wij danken voor het drievoudige jubileum van de Broedergemeente in Amsterdam Stad en Flevoland: 80 jaar Broedergemeente Amsterdam, 50 jaar zelfstandigheid, en 20 jaar Koningskerk. Wij danken voor de scholen van de Broedergemeente in Amsterdam-Zuidoost en Zeist en voor onze jeugd- en jongerenwerkers, die voor alle gemeenten werkzaam zijn: Deborah de Graav, Shinelva Kléberg en Ivonne Stam. Wij bidden voor het Atelier van de Toekomst met de thema s: Kerk en maatschappelijke omgeving, Kerk en jeugd, Kerk en communicatie, Kerk en verkondiging. Wij bidden voor het Zeister Zendingsgenootschap, voor het proces van heroriëntatie op inhoudelijk en financieel gebied, en voor de bijzondere betrekking van het ZZg met Suriname. Wij bidden voor het werk ten dienste van de diaspora, voor het zoeken naar passende vormen van samenwerking, en voor de gesprekken met de Evangelische Broeder- en Zustergemeente. Duitsland Wij danken voor onze kleuterscholen, voor onze ouderenzorg en verzorgingshuizen, voor onze scholen, voor onze bedrijven, voor onze conferentiehuizen, voor Stichting Diakonessenhuis Emmaus en voor Stichting Herrnhuter Diakonie. Wij danken voor het engagement van velen in het werk voor de vluchtelingen. In het bijzonder voor de mogelijkheid om vluchtelingen onderdak te bieden in onze huizen en voor alle bijdragen aan hun integratie in onze samenleving. Wij bidden voor vrijwilligers die zich voorbereiden op hun werk in het buitenland en voor Anthea Appel en Raylene Williams uit Zuid-Afrika, die momenteel in Duitsland werkzaam zijn.

6 Wij bidden voor het welslagen van drie grote bouwwerkzaamheden in Herrnhut: nieuwbouw van de school van de Herrnhuter Diakonie, nieuwbouw van het Zinzendorf-Gymnasium en renovatie van de kerkzaal. Wij bidden voor de Haltestelle Cottbus, voor alle betrokkenen, voor het veelzijdige werk in vader- en moedergroepen, in het kinder- en familiewerk, in het werk op sociaal gebied en in het bijzonder voor de vluchtelingen. Elders in Europa Wij danken voor de kansen die de Herrnhuter Broedergemeente heeft, om haar getuigenis een plaats te geven binnen het Huis der Religies, in Bern, Zwitserland. Wij danken voor de fraaie, multifunctionele centra voor de Broedergemeente in Albanië, in Tirana, Pogradec, Burrel en Elbasan. Wij bidden voor de gemeente-opbouw in Letland, onder leiding van Gundars Ceipe, en voor de gemeenschap van leerkrachten en leerlingen aan de Christiaan David School nabij Madona. Wij bidden voor het werk van de Broedergemeente in Zweden, dat oecumenisch is ingesteld, en in het bijzonder voor het werk met randgroepen in de samenleving, in Stockholm, en voor de gemeente-opbouw in Göteborg. Wij bidden voor de kleine kringen van de Broedergemeente in Estland en voor hun zoektocht naar een plaats in het kerkelijk landschap en in de samenleving, en voor hun streven de oude bedehuizen te behouden. Herrnhut, 16 februari 2016 Andreas Tasche Vertaling en bewerking: Zeist, 23 februari 2016 Godfried van Ommering

Uniteitsgebedswacht 2016

Uniteitsgebedswacht 2016 Uniteitsgebedswacht 2016 24 maart 2016: Gebedswacht in de Evang. Broedergemeente Noord-Holland. Beste zuster, beste broeder, op donderdag, 24 maart (Witte Donderdag) neemt onze gemeente, samen met de EBG

Nadere informatie

Evangelische Broedergemeente

Evangelische Broedergemeente Evangelische Broedergemeente Hernhutters Broeder-Uniteit OUDE EN HERNIEUWDE BROEDER-UNITEIT 1. Oude Broeder- Uniteit 1457 1620 Kunvald Tsjechië (Bohemen en Moravië) Jan Amos Comenius (1592-1670) 2. Hernieuwde

Nadere informatie

EVANGELISCHE BROEDERGEMEENTE NEDERLAND Conceptversie: 12 januari 2018 Jaarplanning 2018

EVANGELISCHE BROEDERGEMEENTE NEDERLAND Conceptversie: 12 januari 2018 Jaarplanning 2018 EVANGELISCHE BROEDERGEMEENTE NEDERLAND Conceptversie: 12 januari 2018 Jaarplanning 2018 Datum Activiteit Locatie Bestemd voor Organisatie Januari 12 t/m 14-01 Intersynodale Theologische Commissie (ISTC)

Nadere informatie

EBGNieuws 10 / 2014. Uit de Broedergemeente in Nederland. Uit onze Provincie. Uit de gemeenten. Korte berichten uit de Broedergemeente

EBGNieuws 10 / 2014. Uit de Broedergemeente in Nederland. Uit onze Provincie. Uit de gemeenten. Korte berichten uit de Broedergemeente EBGNieuws Korte berichten uit de Broedergemeente 10 / 2014 Uit de Broedergemeente in Nederland Geachte lezers, Met dit nummer van het EBGNieuws ontvangt u onder meer het herderlijk schrijven, dat door

Nadere informatie

50 JAAR UNITEITSGEBEDSWACHT: 1957 2007

50 JAAR UNITEITSGEBEDSWACHT: 1957 2007 50 JAAR UNITEITSGEBEDSWACHT: 1957 2007 In het jaar 2007, waarin wij het 550-jarige bestaan van de Broeder-Uniteit en de 275 e verjaardag van de Hernhutter Zending vieren, is er nog een verdere aanleiding

Nadere informatie

De Evangelische Broedergemeente in Nederland op weg

De Evangelische Broedergemeente in Nederland op weg De Evangelische Broedergemeente in Nederland op weg Kernpunten van een beleid 2012-2015 Met opmerkingen over de stand van zaken in 2015 voor een continuering 2016-2018 De Evangelische Broedergemeente in

Nadere informatie

EBGNieuws. Korte berichten uit de Broedergemeente

EBGNieuws. Korte berichten uit de Broedergemeente EBGNieuws Korte berichten uit de Broedergemeente foto s: Rogelio Zacarías Uit de Broedergemeente in Nederland 02 / 2012 wil mensen in samenwerking met NGO s en plaatselijke overheden helpen om naar hun

Nadere informatie

Overzicht van ontwerp-verdragen (verdragen in voorbereiding) Peildatum 31 maart 2019; *= politiek belangrijk Bijlage 2

Overzicht van ontwerp-verdragen (verdragen in voorbereiding) Peildatum 31 maart 2019; *= politiek belangrijk Bijlage 2 Binnenlandse Zaken & Koninkrijksrelaties - Beveiliging van gerubriceerde gegevens Albanië 012923 - Beveiliging van gerubriceerde gegevens Bulgarije 012021 - Beveiliging van gerubriceerde gegevens Cyprus

Nadere informatie

EBGNieuws 10 / 2011. Uit de EBG Nederland. Uit de gemeenten in Nederland. Uit onze provincie. Korte berichten uit de Broedergemeente

EBGNieuws 10 / 2011. Uit de EBG Nederland. Uit de gemeenten in Nederland. Uit onze provincie. Korte berichten uit de Broedergemeente EBGNieuws Korte berichten uit de Broedergemeente 10 / 2011 Uit de EBG Nederland Contactdag van de Centrale Vrouwenraad op 8 oktober a.s. De Stichting Centrale Vrouwenraad van de EBGN organiseert op 8 oktober

Nadere informatie

EBGNieuws 06 / 2014. Uit de gemeenten. Uit de Broedergemeente in Nederland. Korte berichten uit de Broedergemeente

EBGNieuws 06 / 2014. Uit de gemeenten. Uit de Broedergemeente in Nederland. Korte berichten uit de Broedergemeente EBGNieuws Korte berichten uit de Broedergemeente 06 / 2014 Beste zusters en broeders, nadat in juni i.v.m. de synode geen EBGNieuws kon verschijnen, bereikt u dit nummer als een zomerse uitgave. U ontvangt

Nadere informatie

EBGNieuws. Paasconcert 6 april 2015 Koningskerk Amsterdam Ostwaldstraat 1 Aanvang 14.30 u. No. 3 /april 2015. Uit de Broedergemeente in Nederland

EBGNieuws. Paasconcert 6 april 2015 Koningskerk Amsterdam Ostwaldstraat 1 Aanvang 14.30 u. No. 3 /april 2015. Uit de Broedergemeente in Nederland EBGNieuws Korte berichten uit de Broedergemeente No. 3 /april 2015 Uit de Broedergemeente in Nederland Uit de gemeenten EBG Amsterdam-Stad & Flevoland Dit is het volk dat Ik Mij gevormd heb, het zal mijn

Nadere informatie

EBGNieuws 11 / 2014. Uit de Broedergemeente in Nederland. Korte berichten uit de Broedergemeente. Overlijden Holger Perske

EBGNieuws 11 / 2014. Uit de Broedergemeente in Nederland. Korte berichten uit de Broedergemeente. Overlijden Holger Perske EBGNieuws Korte berichten uit de Broedergemeente 11 / 2014 Uit de Broedergemeente in Nederland Nu wordt het echt herfst. Grijze wolken, koude dagen, natte voeten het is buiten niet altijd even leuk. Soms

Nadere informatie

Kerkorde van de Europees-Continentale Broeder-Uniteit. Evangelische Broedergemeente

Kerkorde van de Europees-Continentale Broeder-Uniteit. Evangelische Broedergemeente Kerkorde van de Europees-Continentale Broeder-Uniteit Evangelische Broedergemeente uitgegeven door het Provinciaal Bestuur van de Broeder-Uniteit in Herrnhut en Bad Boll 1987 3e druk 2012 Provinciaal Bestuur

Nadere informatie

EBGNieuws 05 / 2012. Uit de Broedergemeente in Nederland. Uit de gemeenten. Uit onze provincie. Korte berichten uit de Broedergemeente

EBGNieuws 05 / 2012. Uit de Broedergemeente in Nederland. Uit de gemeenten. Uit onze provincie. Korte berichten uit de Broedergemeente EBGNieuws Korte berichten uit de Broedergemeente 05 / 2012 Uit de Broedergemeente in Nederland Vicarissen bezoeken de EBGN Van 4 t/m 16 mei zullen drie aanstaande predikanten van de EBG de Broedergemeente

Nadere informatie

2017 IN VOGELVLUCHT. Meer weten? Het volledige jaarverslag van het ZZg is vanaf medio juni 2018 te vinden op onze website.

2017 IN VOGELVLUCHT. Meer weten?   Het volledige jaarverslag van het ZZg is vanaf medio juni 2018 te vinden op onze website. 2017 IN VOGELVLUCHT Meer weten? Kijk op onze website of volg ons op Facebook en blijf op de hoogte van het laatste nieuws van het ZZg. www.zzg.nl Het volledige jaarverslag van het ZZg is vanaf medio juni

Nadere informatie

No. 03 / juni 2016 SYNODE ECP Uit de Broedergemeente in Nederland. In Memoriam br. Johan (John) F. Hiwat

No. 03 / juni 2016 SYNODE ECP Uit de Broedergemeente in Nederland. In Memoriam br. Johan (John) F. Hiwat No. 03 / juni 2016 SYNODE ECP 2016 Uit de Broedergemeente in Nederland Met kinderen en jongeren op weg Een cursus voor vrijwilligers in het kinder en jongerenwerk van de EBG In Memoriam br. Johan (John)

Nadere informatie

Generale regeling voor het gastlidmaatschap. als bedoeld in ordinantie 2-3-3

Generale regeling voor het gastlidmaatschap. als bedoeld in ordinantie 2-3-3 Generale regeling voor het gastlidmaatschap als bedoeld in ordinantie 2-3-3 Inhoudsopgave Artikel 1. Artikel 2. Artikel 3. Artikel 4. Artikel 5. Artikel 6. Artikel 7. Artikel 8. Kerken wier leden voor

Nadere informatie

Uit de Broedergemeente in Nederland

Uit de Broedergemeente in Nederland EBGNieuws Korte berichten uit de Broedergemeente No. 01 / januari 201 6 Uit de Broedergemeente in Nederland Gezegend 201 6 Loof de oppermachtige Heer met deze woorden begint in de Broedergemeente het jaar

Nadere informatie

Bijlage. 3 - meename door moeder meename door beiden meename door derde(n)

Bijlage. 3 - meename door moeder meename door beiden meename door derde(n) Cijfers 22 Bijlage Cijfers 22 Aantal zaken Aantal afgeronde zaken Inkomende zaken: 49 24 Aantal betrokken kinderen: 65 33 Verzoeken teruggeleiding 2 47 22 meename door vader 3 meename door moeder 35 9

Nadere informatie

Jeremia 29:7 Bidden voor bloei van de stad

Jeremia 29:7 Bidden voor bloei van de stad Jeremia 29:7 Bidden voor bloei van de stad Liturgie Stil gebed Votum en vredegroet Zingen: GKB Gezang 37 : 1 en 2 Voorbede Schepping Zingen: Psalm 104 : 9 Voorbede Onrecht Zingen: Psalm 68 : 3 Voorbede

Nadere informatie

Brochure MissionAlive Leergemeenschap

Brochure MissionAlive Leergemeenschap Brochure MissionAlive Leergemeenschap MissionAlive Leergemeenschap Verlangen Wil jij groeien in je geloof, ontdekken hoe je als christen van betekenis kunt zijn voor de mensen om je heen? Wil jij deel

Nadere informatie

EBGNieuws. No. 4 /mei 2015

EBGNieuws. No. 4 /mei 2015 EBGNieuws Korte berichten uit de Broedergemeente No. 4 /mei 2015 Uit de Broedergemeente in Nederland Een impuls bij de dagteksten van 20 april in het aangezicht van honderden vluchtelingen uit Afrika,

Nadere informatie

Tussen Rijn en Lek

Tussen Rijn en Lek Tussen Rijn en Lek 1974 4 http://hdl.handle.net/1874/9717 Tussen Rijn en Lek 1974 4. - Dl.8 4 Tentoonstelling "Erfgoed van Herrnhut". Op 12 oktober j.l. heeft Gunther Hasting, bisschop van de Broe-der

Nadere informatie

AFKONDIGINGSBLAD VAN SINT MAARTEN

AFKONDIGINGSBLAD VAN SINT MAARTEN AFKONDIGINGSBLAD VAN SINT MAARTEN Jaargang 2018 No. 28 Besluit van de 4 e juli 2018 tot afkondiging van de Regeling van de Minister van Buitenlandse Zaken van 14 juni 2018, nr. Min-Buza.2018.1422-22, houdende

Nadere informatie

door gebed 2015 Gebed Gids

door gebed 2015 Gebed Gids Sta op en Schijn door gebed 2015 Gebed Gids 1 Baptisten Vrouwen Unie van Afrika (BWUA) 1. Bid voor de totale uitroeiing van de Ebola ziekte in West-Afrika. 2. Bid voor de werkloze afgestudeerden in de

Nadere informatie

Beleidsplan Gereformeerde Bijbelstichting 2016-2019

Beleidsplan Gereformeerde Bijbelstichting 2016-2019 1. Inleiding 2 2. Activiteiten 3 3. Werving van gelden 5 4. Beheer van de gelden 5 5. Besteding van de gelden 5 6. Nawoord 6 1 1. Inleiding De Gereformeerde Bijbelstichting (GBS) is op 14 januari 1966

Nadere informatie

Beleidsplan EVANGELISCHE BROEDERGEMEENTE HAAGLANDEN EN OMGEVING BROEDERUNITEIT EBG Haaglanden e.o.

Beleidsplan EVANGELISCHE BROEDERGEMEENTE HAAGLANDEN EN OMGEVING BROEDERUNITEIT EBG Haaglanden e.o. Beleidsplan EVANGELISCHE BROEDERGEMEENTE HAAGLANDEN EN OMGEVING BROEDERUNITEIT 2017-2021 EBG Haaglanden e.o. INHOUDSOPGAVE 1 Voorwoord 2 2 Missie 3 3 Onze visie 3 4 Centrale doelstelling 3 5 Sturing door

Nadere informatie

EBGNieuws 09 / 2011. Uit de Broedergemeente in Nederland. Uit onze provincie. Korte berichten uit de Broedergemeente

EBGNieuws 09 / 2011. Uit de Broedergemeente in Nederland. Uit onze provincie. Korte berichten uit de Broedergemeente EBGNieuws Korte berichten uit de Broedergemeente 09 / 2011 Uit de Broedergemeente in Nederland Jaarvergadering van Unitas Fratrum in Amsterdam Van 23 t/m 25 september zijn de leden van de historische vereniging

Nadere informatie

Statistiek internationale kinderontvoering 2008

Statistiek internationale kinderontvoering 2008 Statistiek internationale kinderontvoering 8 Cijfers 8 Aantal zaken: Aantal betrokken kinderen: Aantal afgeronde zaken : Aantal kinderen in afgeronde zaken: Inkomende zaken: 59 76 44 57 Verzoeken teruggeleiding?

Nadere informatie

Statistiek internationale kinderontvoering 2008

Statistiek internationale kinderontvoering 2008 Cijfers 8 Statistiek internationale kinderontvoering 8 Aantal zaken: Aantal betrokken kinderen: Aantal afgeronde zaken : Aantal kinderen in afgeronde zaken: Inkomende zaken: 59 76 44 57 Verzoeken teruggeleiding

Nadere informatie

EBGNieuws 12 / 2014. Uit de Broedergemeente in Nederland Inleidend woord bij advent. Uit de gemeenten. Korte berichten uit de Broedergemeente.

EBGNieuws 12 / 2014. Uit de Broedergemeente in Nederland Inleidend woord bij advent. Uit de gemeenten. Korte berichten uit de Broedergemeente. EBGNieuws Korte berichten uit de Broedergemeente 12 / 2014 Uit de Broedergemeente in Nederland Inleidend woord bij advent Advent Waar wachten wij op. Jaar na jaar. Dag na dag. Vandaag. Nu. Of wachten wij

Nadere informatie

EBG NOORD-HOLLAND. Beleidsplan 2016-2020. Oudstenraad EBG Noord-Holland

EBG NOORD-HOLLAND. Beleidsplan 2016-2020. Oudstenraad EBG Noord-Holland EBG NOORD-HOLLAND Beleidsplan 2016-2020 Oudstenraad EBG Noord-Holland 12 december 2015 Inhoudsopgave Wie zijn wij... 2 Organisatie... 3 Cultuur van EBG Noord-Holland... 4 Waar staan wij voor... 5 Wat willen

Nadere informatie

Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds 1814.

Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds 1814. STAATSCORANT Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds 1814. Nr. 34529 22 juni 2018 Regeling van de Minister van Buitenlandse Zaken van 14 juni 2018, nr Min-Buza.2018.1422-22, houdende

Nadere informatie

LAND WERELDDEEL VIDEOREPORTAGES VLAANDEREN VAKANTIELAND

LAND WERELDDEEL VIDEOREPORTAGES VLAANDEREN VAKANTIELAND LAND WERELDDEEL VIDEOREPORTAGES VLAANDEREN VAKANTIELAND Algerije http://www.een.be/programmas/vlaanderen-vakantieland/nic-de-oases-van-de-sahara http://www.een.be/programmas/vlaanderen-vakantieland/nic-tussen-de-kamelen-algerije

Nadere informatie

Evangelisch Christelijke Kerk Rios de Vida Den Helder 2015/2020

Evangelisch Christelijke Kerk Rios de Vida Den Helder 2015/2020 Beleidsplan Evangelisch Christelijke Kerk Rios de Vida Den Helder 2015/2020 Voorwoord De Evangelisch Christelijke Kerk Rios de Vida Den Helder. Elke kerkgenootschap in Nederland wordt geacht een beleidsplan

Nadere informatie

EBGNieuws 1 / 2015. Uit de Broedergemeente in Nederland. Uit de gemeenten. Korte berichten uit de Broedergemeente

EBGNieuws 1 / 2015. Uit de Broedergemeente in Nederland. Uit de gemeenten. Korte berichten uit de Broedergemeente EBGNieuws Korte berichten uit de Broedergemeente 1 / 2015 Uit de Broedergemeente in Nederland Aanvaard elkaar daarom ter ere van God, zoals Christus u heeft aanvaard. (Romeinen 15:7) Met het woord voor

Nadere informatie

TRACTATENBLAD VAN HET KONINKRIJK DER NEDERLANDEN. JAARGANG 2007 Nr. 218

TRACTATENBLAD VAN HET KONINKRIJK DER NEDERLANDEN. JAARGANG 2007 Nr. 218 57 (2000) Nr. 2 TRACTATENBLAD VAN HET KONINKRIJK DER NEDERLANDEN JAARGANG 2007 Nr. 218 A. TITEL Internationale Koffıeovereenkomst 2001; (met Bijlage) Londen, 28 september 2000 B. TEKST De Engelse en de

Nadere informatie

2018 no. 45 AFKONDIGINGSBLAD VAN ARUBA

2018 no. 45 AFKONDIGINGSBLAD VAN ARUBA 2018 no. 45 AFKONDIGINGSBLAD VAN ARUBA REGELING van de Minister van Buitenlandse Zaken van 14 juni 2018, nr Min-Buza.2018.1422-22, houdende bepalingen inzake vrijstelling van de visumplicht op grond van

Nadere informatie

RAAD VAN DE EUROPESE UNIE. Brussel, 15 januari 2002 (OR. en) 14759/01 JEUN 67 SOC 510

RAAD VAN DE EUROPESE UNIE. Brussel, 15 januari 2002 (OR. en) 14759/01 JEUN 67 SOC 510 RAAD VAN DE EUROPESE UNIE Brussel, 15 januari 2002 (OR. en) 14759/01 JEUN 67 SOC 510 WETGEVINGSBESLUITEN EN ANDERE INSTRUMENTEN Betreft: Resolutie van de Raad en de vertegenwoordigers van de regeringen

Nadere informatie

De Kerk op weg naar een gemeenschappelijke visie

De Kerk op weg naar een gemeenschappelijke visie De Kerk op weg naar een gemeenschappelijke visie Faith and Order Paper 214 Opzet Waarom willen we deze tekst bespreken? Uitleg over het ontstaan van deze tekst Presentatie van enkele grondgedachten van

Nadere informatie

EBGNieuws Korte berichten uit de Broedergemeente

EBGNieuws Korte berichten uit de Broedergemeente EBGNieuws Korte berichten uit de Broedergemeente No. 8 /oktober 2015 Uit de gemeenten EBG Utrecht vernieuwd Sinds vorig jaar februari is de EBG Utrecht eigenaar van de Jeruëlkapel, waar zij voorheen huurder

Nadere informatie

JAARVERSLAG ZWO 2015 VOORWOORD. Samenstelling van de ZWO-commissie 2015

JAARVERSLAG ZWO 2015 VOORWOORD. Samenstelling van de ZWO-commissie 2015 JAARVERSLAG ZWO 2015 VOORWOORD Voor u ligt het jaarverslag van de ZWO over het jaar 2015. Het geeft zicht op alle activiteiten en financiële inkomsten en uitgaven die het afgelopen jaar op het terrein

Nadere informatie

I h n o h u o d u e d l e iljik j k j a j a a r a v r e v r e s r l s a l g S i t c i h c t h i t n i g n g D e D e R i R jin j

I h n o h u o d u e d l e iljik j k j a j a a r a v r e v r e s r l s a l g S i t c i h c t h i t n i g n g D e D e R i R jin j Inhoudelijk jaarverslag Stichting De Rijn Arnhem Stichting De Rijn INHOUDSOPGAVE VOORWOORD 2 STICHTING DE RIJN IN HET KORT 3 MISSIE - VISIE - STRATEGIE 4 TERUGBLIK 2016 5 SAMENWERKING ANDERE INSTELLINGEN

Nadere informatie

Situering in de parochiegemeenschap

Situering in de parochiegemeenschap 2 Situering in de parochiegemeenschap 1. Een parochie wordt opgebouwd door het samenspel van vele mensen, groepen en verenigingen die zich laten inspireren door de Bijbel en de woorden en daden van Jezus

Nadere informatie

ZZg Nieuws. Wachten. Voor elkaar

ZZg Nieuws. Wachten. Voor elkaar ZZg Nieuws Wacht eens! Voor elkaar Laten we er zijn voor elkaar, voor wie niet mee kan komen in onze snelle maatschappij, voor wie het gevoel heeft niet mee te tellen. Laten we er zijn, voor wie wacht

Nadere informatie

Weeknieuws EVANGELISCHE BROEDERGEMEENTE ZEIST

Weeknieuws EVANGELISCHE BROEDERGEMEENTE ZEIST Weeknieuws EVANGELISCHE BROEDERGEMEENTE ZEIST 64 e jaargang nr. 09 2 mei 2015 Zondag Cantate Zing voor de Heer een nieuw lied! Psalm 98:1 Als je ons Hernhutters naar de specifieke leer van de Broedergemeente

Nadere informatie

Buitenlandse dienstreizen - tabel van de dagelijkse forfaitaire vergoedingen en maximumprijzen voor logies (vanaf 1 april 2011)

Buitenlandse dienstreizen - tabel van de dagelijkse forfaitaire vergoedingen en maximumprijzen voor logies (vanaf 1 april 2011) Buitenlandse dienstreizen - tabel van de dagelijkse en en maximumprijzen voor logies (vanaf 1 april 2011) Landen Steden in EUR Afghanistan Alle bestemmingen 155 69 Albanië Alle bestemmingen 139 92 Algerije

Nadere informatie

- de samenwerking met anderen die hetzelfde geloof belijden

- de samenwerking met anderen die hetzelfde geloof belijden Beleidsplan voor de periode 2013-2017 Als Hoeksteengemeente willen we met dit beleidsplan een richtlijn geven voor het leven van de Hoeksteengemeente in de komende vier jaar. Uitgangspunt van dit beleidsplan

Nadere informatie

VOETBAL TORNOOI VAN DE LAGERE SCHOLEN VAN SINT-LAMBRECHTS-WOLUWE

VOETBAL TORNOOI VAN DE LAGERE SCHOLEN VAN SINT-LAMBRECHTS-WOLUWE Klein GROEP A Duitsland - Cuba 3-0 Wales - Chili 1-1 Kameroen - Finland 1-0 Duitsland - Wales 4-0 Chili - Kameroen 0-3 Cuba - Finland 1-0 Duitsland - Chili 4-0 Cuba - Kameroen 0-2 Wales - Finland 1-1 Duitsland

Nadere informatie

Aan alle jongeren in België

Aan alle jongeren in België Aan alle jongeren in België Beste jongeren, De paus roept regelmatig elke twee of drie jaar bisschoppen van de hele wereld bijeen, om samen na te denken over belangrijke thema s uit het leven van de Kerk

Nadere informatie

ONLINE BIJBELSTUDIE VOOR JONGEREN

ONLINE BIJBELSTUDIE VOOR JONGEREN STUDIONLINE JAARGANG 2, NR. 10 ONLINE BIJBELSTUDIE VOOR JONGEREN DL 2 D O M I N E E O N L I N E. O R G Vierhonderd jaar geleden vergaderde de synode in Dordrecht. Je weet inmiddels wat een synode is: een

Nadere informatie

ed. 2012/18 hfdst.vib 1

ed. 2012/18 hfdst.vib 1 VI STICHTING VOOR ZENDING EN DIAKONAAT VAN DE BOND VAN VRIJE EVANGELISCHE GEMEENTEN IN NEDERLAND B. HUISHOUDELIJK REGLEMENT TAAKSTELLING Artikel 1. De stichting heeft tot taak: a. de missionaire en diaconale

Nadere informatie

EBGNieuws 09 / 2013. Ter herinnering aan 16 september 1741. Uit de Broedergemeente in Nederland. Uit de gemeenten

EBGNieuws 09 / 2013. Ter herinnering aan 16 september 1741. Uit de Broedergemeente in Nederland. Uit de gemeenten EBGNieuws Korte berichten uit de Broedergemeente 09 / 2013 Ter herinnering aan 16 september 1741 Een van onze bisschoppen, br. Theodor Clemens, heeft aan de predikanten in Duitsland een mail gestuurd over

Nadere informatie

Beleidsplan Stichting ICCH

Beleidsplan Stichting ICCH Beleidsplan Stichting ICCH 2017-2019 Naam instelling Stichting Islamitisch Cultureel Centrum Houten RSIN/Fiscaal-nummer 8573.98.659 Contactgegevens (postadres) Stichting Islamitisch Cultureel Centrum Houten

Nadere informatie

VERTALING. Amendement op het protocol van Montreal inzake substanties die de ozonlaag aantasten ARTIKEL 1

VERTALING. Amendement op het protocol van Montreal inzake substanties die de ozonlaag aantasten ARTIKEL 1 VERTALING Amendement op het protocol van Montreal inzake substanties die de ozonlaag aantasten ARTIKEL 1 Wijziging A. Artikel 2, vijfde lid In artikel 2, vijfde lid, van het Protocol worden de woorden

Nadere informatie

EBGNieuws Korte berichten uit de Broedergemeente

EBGNieuws Korte berichten uit de Broedergemeente EBGNieuws Korte berichten uit de Broedergemeente No. 10 /december 2015 Uit de Broedergemeente in Nederland David en de Israëlieten dansten vol overgave voor God, begeleid door zang en muziek van lieren,

Nadere informatie

Gemeentevisie van de evangelische gemeente te Ommen (aanvaard februari 2014 )

Gemeentevisie van de evangelische gemeente te Ommen (aanvaard februari 2014 ) Gemeentevisie van de evangelische gemeente te Ommen (aanvaard februari 2014 ) 1. Het hoofd van de gemeente: Onze Here Jezus Christus is het hoofd van Zijn gemeente. Hij werkt in en door de gemeente door

Nadere informatie

Oud-katholiek worden en zijn. Een cursus over geloven en kerk zijn in deze tijd.

Oud-katholiek worden en zijn. Een cursus over geloven en kerk zijn in deze tijd. Oud-katholiek worden en zijn. Een cursus over geloven en kerk zijn in deze tijd. Vier bijeenkomsten over geloven en de Oud Katholieke Kerk. Een uitgewerkt programma aangeboden door de Werkgroep Vorming

Nadere informatie

SCHRIFT - MAALTIJD - GEBED

SCHRIFT - MAALTIJD - GEBED SCHRIFT - MAALTIJD - GEBED PROEVEN VOOR DE EREDIENST een serie publicaties op weg naar een Dienstboek voor de Kerken aangeboden door de COMMISSIE voor het DIENSTBOEK van het SAMENWERKINGSORGAAN VOOR DE

Nadere informatie

Handreiking bij een spirituele zoektocht.

Handreiking bij een spirituele zoektocht. Handreiking bij een spirituele zoektocht. Deze handreiking hoort bij: Oud- en nieuw- katholiek. De spirituele zoektocht van die andere katholieken. Door Joris Vercammen. Valkhof pers 2011. Het boek is

Nadere informatie

EUROPESE KATHOLIEKE FOYER. Centrum voor ontmoetingen, vorming en diensten van christenen

EUROPESE KATHOLIEKE FOYER. Centrum voor ontmoetingen, vorming en diensten van christenen EUROPESE KATHOLIEKE FOYER Centrum voor ontmoetingen, vorming en diensten van christenen ten dienste van het internationale publiek in Brussel Hoornstraat 51 1040 Brussel : 02/230.39.38 Fax : 02/230.05.56

Nadere informatie

HERKOMST EN BESTEMMING GOEDEREN VIA ROTTERDAM

HERKOMST EN BESTEMMING GOEDEREN VIA ROTTERDAM Landen van Herkomst Agribulk Breakbulk Containers Ertsen Kolen LNG Minerale olie Overig droog Overig nat Ruwe olie TOTAAL Algerije 518 562 1.814 2.894 Angola 25 64 2.061 2.150 Argentinië 1.627 142 447

Nadere informatie

Inhoudsopgave. Stichting Faja Lobi Friends For Future. Jaarrekening 2012. Jaarrekening. Inhoudsopgave 1. Balans per 31 december 2012 2

Inhoudsopgave. Stichting Faja Lobi Friends For Future. Jaarrekening 2012. Jaarrekening. Inhoudsopgave 1. Balans per 31 december 2012 2 Jaarrekening 2012 Inhoudsopgave Bijlagen: pagina Jaarrekening Inhoudsopgave 1 Balans per 31 december 2012 2 Staat van Baten en Lasten 2012 3 Toelichting algemeen 4 Toelichting op de balans 5 Toelichting

Nadere informatie

Weeknieuws EVANGELISCHE BROEDERGEMEENTE ZEIST

Weeknieuws EVANGELISCHE BROEDERGEMEENTE ZEIST Weeknieuws EVANGELISCHE BROEDERGEMEENTE ZEIST 64 e jaargang nr. 03 7 februari 2015 Sexagesima Wat de Heer voorschrijft is goed: een vreugde voor het hart. Psalm 19:9 Dagtekst van 7 februari Uw liefste

Nadere informatie

LITURGIE GEBEDSVIERING Gaandeweg één, 18 maart 2017

LITURGIE GEBEDSVIERING Gaandeweg één, 18 maart 2017 1 LITURGIE GEBEDSVIERING Gaandeweg één, 18 maart 2017 1. Opening In Christus is noch west noch oost In Christus is noch oost noch west in Hem noch zuid noch noord, één wordt de mensheid door zijn troost,

Nadere informatie

RSIN nummer: (Rechtspersonen en Samenwerkingsverbanden Informatienummer)

RSIN nummer: (Rechtspersonen en Samenwerkingsverbanden Informatienummer) Baptistengemeente Ichthus is een (Algemeen Nut Beogende Instelling). Onderstaand vindt u een overzicht van onze gegevens. A. Algemene gegevens B. Samenstelling bestuur C. Doelstelling en visie D. Beleidsplan

Nadere informatie

Daarna verklaarde hij hun wat er in al de Schriften over hem geschreven stond, en hij

Daarna verklaarde hij hun wat er in al de Schriften over hem geschreven stond, en hij Katholiek Appel Daarna verklaarde hij hun wat er in al de Schriften over hem geschreven stond, en hij begon bij Mozes en de Profeten. Toen hij met hen aan tafel aanlag, nam hij het brood, sprak het zegengebed

Nadere informatie

Weeknieuws EVANGELISCHE BROEDERGEMEENTE ZEIST

Weeknieuws EVANGELISCHE BROEDERGEMEENTE ZEIST Weeknieuws EVANGELISCHE BROEDERGEMEENTE ZEIST 66 e jaargang nr. 02 21 januari 2017 Gebedsweek voor de Eenheid Laten we met elkaar verbonden blijven, jullie en Ik, want zoals een rank geen vrucht kan dragen

Nadere informatie

EBGNieuws 03 / 2011. Uit de Broedergemeente in Nederland. Uit de gemeenten. Korte berichten uit de Broedergemeente

EBGNieuws 03 / 2011. Uit de Broedergemeente in Nederland. Uit de gemeenten. Korte berichten uit de Broedergemeente EBGNieuws Korte berichten uit de Broedergemeente 03 / 2011 Uit de Broedergemeente in Nederland Workshop Beheersreglement EBGN op 12 maart Zoals reeds aangekondigd vindt op 12 maart a.s. in Zeist een workshop

Nadere informatie

De drie-engelenboodschap, ACTUEEL!

De drie-engelenboodschap, ACTUEEL! De drie-engelenboodschap, ACTUEEL! Missie De missie van de Kerk van de Zevende-dags Adventisten is de verkondiging van het eeuwig evangelie zoals verwoord in de drieengelenboodschap van Openbaring 14:6-12.

Nadere informatie

Zondagmorgen 10 januari

Zondagmorgen 10 januari Zondagmorgen 10 januari 1 e zondag na Epifanie, kleur wit, viering HA, Voorganger: Ds. J.E. Schelling Organist: Dhr. Bastiaan van der Pijl Dienst van de Voorbereiding Orgelspel Mededelingen door de kerkenraad

Nadere informatie

Witte Kerk Naarden Zondag 20 januari de tweede zondag na Epifanie-

Witte Kerk Naarden Zondag 20 januari de tweede zondag na Epifanie- Witte Kerk Naarden Zondag 20 januari 2019 -de tweede zondag na Epifanie- Voorganger: ds. L.J.Th. Heuvelman Organist: Wybe Kooijmans Orgelspel: Erbarm' dich mein, o Herre Gott Stilte, enkele minuten voorafgaand

Nadere informatie

Ferratum Groep Zomer Barometer 2016

Ferratum Groep Zomer Barometer 2016 Ferratum Groep Zomer Barometer 2016 2 Ferratum Groep Zomer Barometer 2016 Zomer uitgaven in verhouding met het besteedbaar gezinsinkomen De Europese en Gemenebest zomer uitgaven 2016 DUITSLAND UITGAVEN

Nadere informatie

THEMA 4: MAATSCHAPPELIJKE VERANTWOORDELIJKHEID

THEMA 4: MAATSCHAPPELIJKE VERANTWOORDELIJKHEID THEMA 4: MAATSCHAPPELIJKE VERANTWOORDELIJKHEID De volgende teksten zijn commentaren bij enkele kerkelijke documenten die te maken hebben met opvoeding en onderwijs. Deze Vaticaanse teksten spreken bepaalde

Nadere informatie

Notitie Zending en samenwerking. Ondersteuning bij uitzending van gemeenteleden

Notitie Zending en samenwerking. Ondersteuning bij uitzending van gemeenteleden Notitie Zending en samenwerking Ondersteuning bij uitzending van gemeenteleden Versie: 2.0 Datum: april 2016 Inhoudsopgave INLEIDING 3 1. ZENDING VANUIT ANDERE ZENDINGSORGANISATIES 4 2. ROLLEN EN VERANTWOORDELIJKHEDEN

Nadere informatie

Werkplan 2017 Remonstranten Sommelsdijk. Huidige situatie

Werkplan 2017 Remonstranten Sommelsdijk. Huidige situatie Werkplan 2017 Remonstranten Sommelsdijk. In dit werkplan zijn de plannen opgenomen om in 2017 de naamsbekendheid van de Remonstranten op Goeree-Overflakkee te vergroten en om nieuwe vrienden te werven

Nadere informatie

EBGNieuws. No. 6 /juli 2015. Uit de Broedergemeente in Nederland Uit de gemeenten. Korte berichten uit de Broedergemeente

EBGNieuws. No. 6 /juli 2015. Uit de Broedergemeente in Nederland Uit de gemeenten. Korte berichten uit de Broedergemeente EBGNieuws Korte berichten uit de Broedergemeente No. 6 /juli 2015 Uit de Broedergemeente in Nederland Uit de gemeenten Haaglanden e.o. In Memoriam zuster H. Venghaus Jezus zegt: Ik ben de opstanding en

Nadere informatie

Beleidsplan 2011-2017 VDGH "Ploegen, zaaien en oogsten "

Beleidsplan 2011-2017 VDGH Ploegen, zaaien en oogsten Beleidsplan 2011-2017 VDGH "Ploegen, zaaien en oogsten " De afbeelding op deze pagina 1s van Marc Chagall Concept beleidsplan 2011-2017 :Ploegen,zaaien en oogsten ". Inleiding: Deze aanzet tot het beleidsplan

Nadere informatie

Diakonaal Project NoorderLicht

Diakonaal Project NoorderLicht Diakonaal Project NoorderLicht Uit de gemeente Uitstralen dat je leeft voor elkaar Goed doel steunen Betrokkenheid van de gemeente We hoeven niet alleen ver weg te kijken Continuïteit kunnen waarborgen

Nadere informatie

Fijngevoeligheid in contact met vluchtelingen. Interculturele communicatie vraagt veel. Gave biedt hiervoor trainingen.

Fijngevoeligheid in contact met vluchtelingen. Interculturele communicatie vraagt veel. Gave biedt hiervoor trainingen. al de christenen die gastvrije contacten hebben met vluchtelingen in Nederland. de moed en volharding van vluchtelingen om in Nederland hun plek te verkrijgen. de inspiratie en training die Gave biedt

Nadere informatie

BELEIDSPLAN IRAANSE KERK TAVALODE TAZEH (HERBOREN) ANBI Algemeen Nut Beogende Instelling

BELEIDSPLAN IRAANSE KERK TAVALODE TAZEH (HERBOREN) ANBI Algemeen Nut Beogende Instelling BELEIDSPLAN 2018-2020 IRAANSE KERK TAVALODE TAZEH (HERBOREN) ANBI Algemeen Nut Beogende Instelling Inhoudsopgave : 1. Onze Kerk... 2 2. Organisatie... 3 A) Bestuurssamenstelling... 3 B) Beloningsbeleid...

Nadere informatie

Werkplan College van diakenen PKN Hoorn Zwaag Blokker

Werkplan College van diakenen PKN Hoorn Zwaag Blokker Werkplan College van diakenen PKN Hoorn Zwaag Blokker College van diakenen 13-2-2017 Inleiding In 2012 werd de laatste Visie-Beleid-Werkplan van het College van Diakenen van de Protestantse Gemeente Hoorn-Zwaag-Blokker

Nadere informatie

Dit is een voorbeelddocument. Elke pzc kan hieraan haar eigen invulling geven, mits dit in overeenstemming is met de afspraken met haar kerkenraad.

Dit is een voorbeelddocument. Elke pzc kan hieraan haar eigen invulling geven, mits dit in overeenstemming is met de afspraken met haar kerkenraad. Dit is een voorbeelddocument. Elke pzc kan hieraan haar eigen invulling geven, mits dit in overeenstemming is met de afspraken met haar kerkenraad. STATUTEN van de plaatselijke zendingscommissie van de

Nadere informatie

Als wij dan eten van dit brood en drinken uit deze beker, verkondigen wij de dood des Heren totdat Hij komt.

Als wij dan eten van dit brood en drinken uit deze beker, verkondigen wij de dood des Heren totdat Hij komt. Huwelijk Eucharistische gebeden 2. Eucharistisch Gebed XII-b Jezus, onze Weg. Brengen wij dank aan de Heer, onze God. Heilige Vader, machtige eeuwige God, om recht te doen aan uw heerlijkheid, om heil

Nadere informatie

Analyse visieteksten vijf bisdommen

Analyse visieteksten vijf bisdommen Analyse visieteksten vijf bisdommen 5 visieteksten van de 5 bisdommen De kracht van het Evangelie. IJkpunten voor de pastorale zones. Mgr. Leon Lemmens, 2013. Blikopener. Christelijke gemeenschappen in

Nadere informatie

Weeknieuws EVANGELISCHE BROEDERGEMEENTE ZEIST

Weeknieuws EVANGELISCHE BROEDERGEMEENTE ZEIST Weeknieuws EVANGELISCHE BROEDERGEMEENTE ZEIST 65 e jaargang nr. 16 6 augustus 2016 13 augustus 1727. De inwoners van Herrnhut verenigen zich door Gods Geest bij de viering van het heilig Avondmaal tot

Nadere informatie

Hoe gaat de PGZO naar de toekomst? Ideeën uit de kerkenraadsdag 24 mei 2014

Hoe gaat de PGZO naar de toekomst? Ideeën uit de kerkenraadsdag 24 mei 2014 Hoe gaat de PGZO naar de toekomst? Ideeën uit de kerkenraadsdag 24 mei 2014 1 Hoe kijkt de kerkenraad tegen de toekomst van onze gemeente aan? Naast de bestaande zondagse vieringen en activiteiten willen

Nadere informatie

Jaarverslag 2015 Beleidsorgaan Zuid-Afrika

Jaarverslag 2015 Beleidsorgaan Zuid-Afrika Jaarverslag 2015 Beleidsorgaan Zuid-Afrika Maart 2016 Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 2 Voorwoord... 3 Verslag van het bestuur... 5 Toekomst... 6 Financiën... 7 2 Voorwoord Geachte lezers, Het doet plezier

Nadere informatie

EBGNieuws 03 / 2014. Uit de Broedergemeente in Nederland. Uit de gemeenten. Korte berichten uit de Broedergemeente

EBGNieuws 03 / 2014. Uit de Broedergemeente in Nederland. Uit de gemeenten. Korte berichten uit de Broedergemeente EBGNieuws Korte berichten uit de Broedergemeente 03 / 2014 Uit de Broedergemeente in Nederland Geachte zusters en broeders, beste lezers, een aantal maanden geleden hebben wij twee publicaties van de EBGN

Nadere informatie

Zeg maar 'ja' tegen het leven!

Zeg maar 'ja' tegen het leven! Israël - Zondag 5 oktober 2014 Protestantse Gemeente Biddinghuizen Thema: Zeg maar 'ja' tegen het leven! Dienst van bevestiging van ambtsdragers en medewerkers. Voorganger: ds. Bram Bregman Organist: dhr.

Nadere informatie

Motieven 1: Een wereld

Motieven 1: Een wereld Motieven 1: Een wereld Doelstellingen: Doel eerste subthema Een wereld om vrij te zijn De catechisanten leren inzien dat vrijheid in Bijbelse zin bij het leven van mensen hoort en ze vormen een mening

Nadere informatie

EBGNieuws 05 / 2014. Uit de Broedergemeente in Nederland. Korte berichten uit de Broedergemeente

EBGNieuws 05 / 2014. Uit de Broedergemeente in Nederland. Korte berichten uit de Broedergemeente EBGNieuws Korte berichten uit de Broedergemeente 05 / 2014 Met deze uitgave van het EBGNieuws ontvangt u drie bijlagen. Een brief van het Provinciaal Bestuur aan de leden van de Evangelische Broedergemeente

Nadere informatie

Geachte redacties, beste mensen,

Geachte redacties, beste mensen, Geachte redacties, beste mensen, Bijgesloten de Bisdom Berichten verzonden op 9 oktober 2018. U vindt hierin de column van de bisschop, uitnodiging Martinusdag en Vormselweekend, uitnodiging Jongerenweekend

Nadere informatie

Getuige zijn geeft de opdracht tot verantwoording, tot verantwoordelijkheid. Jij daar, ja jij, zeg het maar, waarvan ben jij nu getuige?

Getuige zijn geeft de opdracht tot verantwoording, tot verantwoordelijkheid. Jij daar, ja jij, zeg het maar, waarvan ben jij nu getuige? Overweging in de Oecumenische viering 24 januari 2010: Lezing uit Lucas 24 (stemmenspel) Geliefde zusters en broeders, getuigen van onze Heer, Jij bent mijn getuige. Je zult maar zo n opdracht krijgen,

Nadere informatie

Grote of Sint Vituskerk Naarden Zondag 30 september de tweede zondag van de herfst -

Grote of Sint Vituskerk Naarden Zondag 30 september de tweede zondag van de herfst - Grote of Sint Vituskerk Naarden Zondag 30 september 2018 - de tweede zondag van de herfst - Dienst waarin Iet Bouwsma zal worden bevestigd tot pastoraal-ouderling en we afscheid nemen van ouderling Kees

Nadere informatie

Het Nederlandse Rode Kruis helpt direct. Jaarverslag 2015

Het Nederlandse Rode Kruis helpt direct. Jaarverslag 2015 Het Nederlandse Rode Kruis helpt direct Jaarverslag 2015 Kijk voor het volledige jaarverslag op: www.rodekruis.nl/jaarverslag2015 2015: het jaar van de vluchteling Honderdduizenden mensen sloegen dit jaar

Nadere informatie

Weeknieuws EVANGELISCHE BROEDERGEMEENTE ZEIST

Weeknieuws EVANGELISCHE BROEDERGEMEENTE ZEIST Weeknieuws EVANGELISCHE BROEDERGEMEENTE ZEIST 63 e jaargang nr. 24 6 december 2014 Tweede Adventszondag De woestijn zal zich verheugen, de dorre vlakte vrolijk zijn, de wildernis zal jubelen en bloeien,

Nadere informatie

Weeknieuws EVANGELISCHE BROEDERGEMEENTE ZEIST

Weeknieuws EVANGELISCHE BROEDERGEMEENTE ZEIST Weeknieuws EVANGELISCHE BROEDERGEMEENTE ZEIST 64 e jaargang nr. 25 12 december 2015 3 Advent Zie, Ik zend mijn bode voor u uit, om voor u de weg te banen. Matteüs 11:10 De derde zondag in Advent is de

Nadere informatie

OMMELANDERWIJK-ZUIDWENDING

OMMELANDERWIJK-ZUIDWENDING HET BELEIDSPLAN HERVORMDE GEMEENTE OMMELANDERWIJK-ZUIDWENDING 2017-2021 Beleidsplan 2017 2021 van de Hervormde Gemeente Ommelanderwijk Zuidwending. Wat voor gemeente zijn wij De Hervormde Gemeente Ommelanderwijk

Nadere informatie

stichting BELEIDSPLAN 2013 2017

stichting BELEIDSPLAN 2013 2017 stichting BELEIDSPLAN 2013 2017 1. Inleiding De Stichting KombijMij is op 20 februari 2012 opgericht en geïnitieerd door Kees en Liesbeth van Bolhuis. De directie, Kees en Liesbeth van Bolhuis en het bestuur

Nadere informatie