De Nieuwsbrief is het huisorgaan van de Nederlandstalige Vereniging voor Denia en Omstreken

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "De Nieuwsbrief is het huisorgaan van de Nederlandstalige Vereniging voor Denia en Omstreken"

Transcriptie

1

2

3 november e jaargang nr.9 De Nieuwsbrief is het huisorgaan van de Nederlandstalige Vereniging voor Denia en Omstreken Nederlandstalige Vereniging voor Denia en Omstreken Postadres: Apartado 168, Denia Partida Marjal 3, Las Marinas, Denia, Telefoon: Website: adres: Bankrekening: IberCaja IBAN: ES BIC CAZRES2Z Lidmaatschap per kalenderjaar 50,00 per individueel lid Tijdelijk lidmaatschap per maand ( maximaal 3 maanden) 12,50 per individueel BESTUUR. Voorzitter: Annelies Akkerman voorzitter@ntvdenia.com Telefoon: Vicevoorzitter: Lex Mannee vicevoorzitter@ntvdenia.com Secretaris: Vacature seretaris@ntvdenia.com Penningmeester: René van Dijk penningmeester@ntvdenia.com Lid Technisch Beheer Lex Mannee Lid In- en Externe communicatie Mieke van der Waal technischbeheer@ntvdenia.com mieke1999@gmail.com

4

5 Voorwoord van de voorzitter De tijd vliegt. Het is al weer begin november en wat is er veel gebeurd. Het belangrijkste is wel het gesprek met onze huisbaas, de heer C. van Eck. Eindelijk duidelijkheid, we blijven in de Casa. We hebben een zeer prettig gesprek gehad met onze verhuurder. De heer C. van Eck had zeker begrip voor onze situatie. Natuurlijk waren er ook andere opties en die hebben wij dan ook goed onderzocht. Hierbij waren de locaties te klein en moesten we verschillende activiteiten opgeven, zoals biljarten of de bibliotheek. Ook het parkeerprobleem speelde een rol. De commissie huisvesting heeft ons indertijd een zeer goed onderbouwd advies gegeven. Probeer een verlaagde huurprijs te bedingen zodat wij als club in de Casa kunnen blijven. We zijn nu in de fase waarbij een nieuw contract wordt opgesteld met behulp van een juridisch adviseur. Er zijn in Europa nieuwe verhuurregels en wij (als bestuur) willen dit correct afhandelen. Zodra alles ondertekend is, ontvangt u alle relevante informatie. Nu kunnen we werken aan onze Casa, waarbij het een en ander moet worden opgevrolijkt en gerestaureerd. Daar vraag ik ook jullie hulp voor, want elk idee is welkom. Ik kijk er naar uit. Ik hoop dat er zoveel mogelijk leden met constructieve ideeën komen. Doe uw best. De voorzitter Annelies Akkerman Balster.

6

7 Dirk Bart heeft zijn taak als secretaris neergelegd. In verband met zijn drukke agenda en vele bezigheden hier en in Nederland. Wij danken hem hartelijk voor zijn inzet. Daarom hebben we nu een open vacature voor Secretaris. De vereniging doet een oproep of iemand zich beschikbaar wil stellen voor deze functie. Wij zullen u informeren over de werk omschrijving en alles wat daarbij hoort. November betekent erwtensoep voor het goede doel!! Op 11 en 25 november maakt Rene zijn overheerlijke erwtensoep. Ook om mee te nemen. Opbrengst voor Santa Lucia en de voedselbank Het bestuur Livonne en Peter van den Brand hebben zich als nieuw lid van de NTV aangemeld. Van harte welkom! Bestuur, vrijwilligers en leden zullen hun steentje bijdragen zodat u zich snel thuis zult voelen.

8

9 Van de Redactie De activiteiten in de Casa volgen elkaar in sneltreinvaart op. Op 3 oktober de Haringparty en tegelijkertijd de informatiedag van de Gemeente Denia. Daarna alweer het gezamenlijk maken van herfststukjes (die er fabelachtig uitzagen) en de week daarop de 5 daagse rondreis richting Salamanca. De redactie heeft geprobeerd van de diverse activiteiten een leuk stukje met foto's in deze Nieuwsbrief te plaatsen. De Nieuwsbrief wordt elke maand op de NTV-website gezet, Voor degenen onder u die voor de eerste keer de Nieuwsbrief daar willen lezen: U klikt niet op de illustratie van de Nieuwsbrief, maar op de vermelding van de maand eronder. Vervolgens krijgt u (na even wachten) de gehele inhoud van de Nieuwsbrief te zien. De redactie zit met smart te wachten op goede foto's van de activiteiten van afgelopen maanden, zodat ook het fotoboek op de website kan worden aangevuld. Zowel van de Haringparty, het Herfststukjes maken, als de rondreis naar Salamanca. Stuur ze ons: redactie@ntvdenia.com. Vanaf deze maand proberen we in de Nieuwsbrief nog een nieuwe rubriek te introduceren: "Clubactiviteiten onder de loep genomen" Clubleidster Creatief, Jane Visser, heeft het voortouw genomen en een stukje geschreven over de dinsdagmiddag. Ook aan de andere clubleiders wordt gevraagd om een korte tekst aan te leveren over hun activiteit.

10

11 Evenementen / Activiteiten In de maand November organiseert de evenementen commissie voor u op: 11 en 25 november Tijdens de inloop-ochtend wordt er gezorgd voor de inmiddels overbekende en smakelijke erwtensoep. Een kop erwtensoep kost 3,50 en u kunt de soep vooraf bij gastvrouw Truus betalen. Opbrengst naar het goede doel Ook om mee te nemen. 21 november (zaterdag) een Golfclinic van in Oliva. Voor golfballen en -clubs wordt gezorgd. Een prima gelegenheid om eens een balletje te slaan en te zien of golf spelen iets voor u is. Inschrijving bij gastvrouw Truus. De kosten van de golfclinic zijn 13,= p.p. Minimale deelname 20 personen.

12

13 Nieuw nieuw nieuw nieuw>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>: 24 november (dinsdag) nodigt IMED Benidorm onze leden uit voor een rondleiding. Vertrek vanaf de Casa met eigen vervoer. We worden tussen en uur bij IMED verwacht. Na afloop van de rondleiding wordt er voor een hapje en drankje gezorgd. Graag opgeven bij gastvrouw Truus, (Maximaal 20 deelnemer 28 november (zaterdag) Bingo-middag met warm en koud buffet Gewijzigde aanvangstijd uur Er zijn diverse aantrekkelijke prijzen te winnen. De kosten voor de bingo inclusief het warm en koud buffet zijn 15,= p.p. U kunt zich weer bij gastvrouw Truus inschrijven.

14

15 Voor December staat op het programma: 1 december (maandag) Shoppen bij Ikea - Valencia Ikea Valencia is vanzelfsprekend al helemaal in kerstsfeer. In het volledig gerenoveerde restaurant kunt u tussen het shoppen even bijkomen met een kopje koffie of Zweedse lekkernijen. Kosten 15,= p.p. en inschrijven bij gastvrouw Truus. Er kunnen maximaal 35 personen mee. Wij vertrekken om uur met een touringcar vanaf de Casa. Terugrit vanaf Ikea om 16.00uur. 16 december (woensdag) Kerstinstuif en kerststukjes maken Vanaf is er tijdens de inloop-ochtend een kerstinstuif met o.a. loterij en diverse attracties. Onder de enthousiaste begeleiding van Sjaan kunt u een feestelijk kerststukje voor thuis maken. Kosten 20,= p.p. Vooraf inschrijven bij gastvrouw Truus.

16

17 26 december (zaterdag) Luxe Kerstbrunch op 2e Kerstdag Op 2e Kerstdag organiseren wij vanaf uur een luxe kerstbrunch. In de volgende Nieuwsbrief volgt hierover nadere informatie. 31 december (donderdag) Appelflappen en Oliebollen Net als in voorgaande jaren kunnen op 31 december appelflappen en oliebollen worden afgehaald. Kosten van de appelflappen: 9,50 / 10 stuks Kosten van de oliebollen: 7,50/ 10 stuks Alleen op bestelling Bestelling en betaling bij gastvrouw Truus

18

19 Zoals u ziet, er is voor iedereen wat wils, maar er kan altijd meer, daarom: Heel Denia en omstreken bakt! Heel Holland bakt is in Nederland een groot TV succes met enorme kijkcijfers. Mede door het kijken naar dit programma is men massaal enthousiast geraakt en zelf aan het bakken geslagen. De winkels die bakattributen verkopen hebben hun omzet, sinds dit programma wordt uitgezonden, enorm zien stijgen. Wellicht zijn er onder de NTV-leden bakfanaten die hun kennis en kunde van het taart bereiden en bakken van koek graag aan anderen, in de vorm van een zgn. workshop, willen overdragen. Lijkt het u wat om deze Workshop al dan niet met anderen te verzorgen, laat het ons dan weten. Bij voldoende belangstelling onder de leden zal tot organisatie, planning en inschrijving voor de Workshop worden overgegaan. De evenementencommissie

20

21 Herfststukjes maken Op woensdagmorgen 14 oktober hebben wij met ongeveer 10 vrouwen ons jaarlijkse herfststuk gemaakt. Het was een gezellige ochtend met allerlei kleuren en geuren, en dat alles onder leiding van bloemenvrouw Sjaan. Er waren diverse bloemen waaronder: Gerbera, rozen, astrumerias, luguster pistes en chrysanten. We kregen eerst kleine glazen (yoghurt) potjes die we omwikkelden met raffia. Daarna maakten we in de potjes kleine bosjes met verschillend groen of een bloem. Ook kregen wij een klein ijzeren dienblaadje waarop de potjes kwamen te staan met eromheen vers mos en de heerlijke geuren van de kruiden: steranijs, kaneelstokje en kruidnagel. In december gaan we een kerststukje maken. Inschrijven is weer mogelijk bij gastvrouw Truus BLOEDDRUKMETING Elke 2de woensdag van de maand is IMED aanwezig tijdens de inloopochtend om uw bloeddruk te controleren.

22

23 Profiel van Jane Visser Clubleidster Creatief De clubactiviteit creatief bestond al jaar en dag. Maar enige jaren geleden kwam de klad erin en werd deze activiteit op dinsdagmiddag in de Casa opgeschort. Na verloop van tijd vonden enige dames van de NTV het toch jammer, dat er niet meer zo n gezellige meidenclub was, waarbij ze onder het handwerken lekker met elkaar konden kletsen. Jane Visser (78), zelf een geoefend hardangeren quilt-handwerkster, nam het clubleiderschap op zich om de boel te coördineren en het weer op te starten en zo zag vier jaar geleden de clubactiviteit Creatief weer het licht. Afhankelijk van het seizoen komt er een tiental dames. Alles loopt goed, dus veel wensen zijn er niet. Jane is in haar werkend leven hoofd-civiele dienst geweest in een groot verpleeghuis en als er wensen zijn, dan betreft het orde en netheid en properheid van de ruimtes. Haar twee dochters wonen in de Verenigde Staten en komen regelmatig naar Spanje. Ook gaat zij, als het even kan, elk jaar een paar weken naar de USA. Jane woont al 13 jaar permanent in Spanje met haar man, heeft al alle hoeken van het land bezocht en wil voorlopig niet weg van de Costa Blanca. Martin Visser

24

25 Profiel Frank Rijsdijk Clubleider Jeu de Boules Woensdagmorgen wanneer je naar de Casa gaat, zie je voor het gebouw al een enthousiaste groep leden bezig met het Jeu de Boules. Je denkt: Zo hoort het, daar is de NTV voor!. De clubleider is Frank Rijsdijk en hij staat midden tussen de spelers in. Frank is al 16 jaar lid van de NTV, maar voor het profiel hebben we een aantal standaard vragen. Dus even een praatje met hem. Frank (77) bezocht en bezoekt trouw de NTV- inloopmorgens op woensdag. Frank is niet zo n prater, maar is liever bezig met iets te doen. En zo ging hij pakweg 15 jaar geleden jeu de boulen tijdens de inloopmorgen. Een vijftal jaar geleden werd aan Frank gevraagd of hij tijdens afwezigheid van clubleider Theo de Vries de honneurs waar wilde nemen. Frank, als een behulpzaam persoon, vond dit best. Het vervangen werd steeds vaker en ook langer, zodat de knoop doorgehakt werd en Frank tot de officiële clubleider werd benoemd. Graag wil hij met zijn clubleiderschap nog een paar jaar langer door gaan. De huidige wensen van de clubleider zijn: de jeu de boules op maandag te schrappen, daar er geen animo voor is; maar ook een opknapbeurt voor de huidige banen. Na zijn pensionering van een bijna 40-jarige carrière in de scheeps- en jachtenbouw, lonkte de Costa Blanca. Samen met zijn vrouw Heike woont hij alweer 17 jaar in Denia. Hun dochter en kleinzoon wonen in Nederland, maar die zien ze regelmatig door bezoeken aan Nederland en uiteraard tijdens de vakanties van de familie inspanje. Frank s hobby s waren zeilen, windsurfen en zwemmen. Hiervan is nu het zwemmen (lange afstand) over gebleven. En met succes, want Frank heeft hier aan de Costa Blanca diverse prijzen en bekers gewonnen met zwemwedstrijden. Met het voortreffelijk zwemwater als de Middellandse Zee en met een heerlijke klimaat, zit een terugkeer naar Holland er niet in. Martin Visser.

26

27 Juan Marse/ RINGO (Roman) In prachtige zinnen die hij kneedt tot een samenhangend geheel, schetst Juan Marsé een schimmige jeugd in een volkswijk in Barcelona tegen het decor van de Spaan burgeroorlog. Hoofdpersoon is Ringo, de zoon van een republikeinse man die rattenvanger van beroep is. Vanwege zijn activiteiten in het verzet tegen het dictatoriale regime moet hij onderduiken Hannah Kent / De laatste rituelen (Roman) Het verhaal, dat trouwens op een ware gebeurtenis gebaseerd is, speelt zich af in het IJsland van begin 19e eeuw. Agnes Magnúsdóttir wordt, samen met twee anderen, schuldig bevonden aan de dood van twee mannen. In afwachting van de executie wordt Agnes bij een boerenfamilie in het Noorden van IJsland ondergebracht. Aanvankelijk wordt Agnes maar ten node geduld, maar na verloop van tijd sluit zij min of meer vriendschap met het gezin en met de jonge priester Tóti, en begint zij haar verhaal te vertellen.

28 Elma Noe / Game, set & match (Thriller) Het keurige gezinnetje van Laura en Thomas met dochter Lisette en de hond Lobbes dreigt uit elkaar te vallen door de komst van Dorinde op de tennisbaan Dorinde is een mannenverslindster, heeft een traumatische jeugdervaring, is getrouwd met een puissant rijke, maar oersaaie man, en laat haar wellustige oog vallen op Thomas. Hij valt voor haar, maar wil niet eeuwig aan haar verbonden blijven, dat zet nkwaad bloed en Dorinde doet al haar mogelijke om Thomas te straffen Courtney Miller Santo / Onder de olijfboom (Roman) Wat is het geheim van een lang leven? De vijf generaties vrouwen van de familie Keller, die in het hart van de Californische Central Valley een olijfboomgaard runnen, lijken dat felbegeerde geheim in hun genen met zich mee te dragen. Hoofd van de familie is de honderdtwaalfjarige Anna, die niets liever wil dan de oudste vrouw ter wereld worden. Haar dochter Bets is al ver in de tachtig, en op het landgoed leven ook nog haar kleindochter, achterkleindochter en achter-achterkleindochter.

29 Helene Gremillon / De val (Roman) Vittorio Puig is een succesvol psychotherapeut en getrouwd met de mooie en veel jongere Lisandra. Wanneer haar lichaam wordt gevonden onder het raam van hun appartement, wordt Vittorio enkele uren later gearresteerd voor de moord op zijn vrouw. Zijn patiënte Eva Maria, met wie hij door de jaren heen een intieme band heeft opgebouwd, wil zijn onschuld bewijzen. Tijdens het afluisteren van de opnames van Vittorio s gesprekken met zijn patiënten wordt zij deel van hun levens en geheimen. Langzaam blijkt dat niemand is zoals hij zich voordoet, en dat niets is wat het lijkt. Tenslotte: De vrijwilligsters van de Bibliotheek (Carola, Hannie, Janny) zoeken 1 of meerdere enthousiaste boekliefhebbers, die hen in wisseldienst op woensdagochtend een aantal uren willen meehelpen bij de inname en de uitleen van de boeken. Carola zorgt ervoor dat er nieuwe boeken worden aangeschaft, daarna ingeschreven worden en van een nummer voorzien en ze krijgen tevens een beschermende folie laag. Iedere maand komen de recensies van de nieuwe aanwinsten in de Nieuwsbrief. Het zou mooi zijn als ze in de nabije of verdere toekomst het stokje aan een paar jongere vrijwilligers kunnen overdragen.

30

31 Haringparty ( Leidens ontzet ) Op zaterdagavond 03 oktober jl vond in de Casa de inmiddels traditionele Haringparty plaats. Het historisch Leidens Ontzet werd met velen gevierd. Vanzelfsprekend werden voorafgaand aan de party een aantal voorbereidingen getroffen zoals het inschrijven van " haringhappers", het maken van een afspraak met muzikant Roberto en visverkoper Arjan, het gezellig aankleden en verzetten van tafels en stoelen in de Casa etc. etc.. Maar dit alles was het waard!! Zo rond uur druppelden de eerste haringhappers binnen en om uur was de Casa nagenoeg vol. Vanaf dat moment ging muzikant Roberto met zijn meest vreemde muziekattributen helemaal "los" Ook Arjan de visverkoper was er klaar voor en had de gehele avond zijn handen vol aan het klaarmaken van de broodjes haring, het verkopen van paling, garnalen en makrelen. Onder het nuttigen van de broodjes haring al dan niet met uitjes en een heerlijke koude borrel of een ander alcoholhoudend drankje kwamen - mede door de opzwepende muziek - al heel snel de jonge en oude beentjes van de vloer. Het werd door de goede onderlinge sfeer tussen de NTV-leden die avond en niet op de laatste plaats door de medewerking van een aantal vrijwilligers achter de bar en schermen, een hele geslaagde feestavond. De Evenementencommissie bedankt nogmaals alle vrijwilligers voor hun inzet. Toppie!! De evenementencommissie: Henny, Sjaan en Alice.

32

33 Feria de Associaciones Op dezelfde zaterdag 3 oktober werd in Denia opnieuw de jaarlijkse informatiemarkt van clubs en verenigingen gehouden. Op de Calle la Mar en Calle Diana had een 60-tal verenigingen variërend van de motorclub, muziekverenigingen tot het Rode Kruis (Cruz Roja) informatiestands ingericht, zodat het publiek een goed beeld kon krijgen van de diverse activiteiten. Op het podium deden dansverenigingen en muziekkorpsen hun best om de bezoekers te amuseren. Ook de NTV heeft opnieuw zijn beste beentje voorgezet. Leden van het bestuur, aangevuld met een aantal enthousiaste vrijwilligers, zijn de hele dag in de weer geweest. Er zijn poffertjes en pannenkoeken gebakken en stukjes haring uitgedeeld. Daar werd gretig van geproefd. Vanzelfsprekend lag ook de informatiebrochure op de tafel. Al in de eerste uren van de informatiemarkt was het gezellig druk, hoewel een niet voorspeld regenbuitje dreigde er een natte boel van te maken. Gelukkig viel dat later op de middag erg mee, waardoor er toch een behoorlijke aanloop bleef. Nel Hop

34

35 Nederlandse Interkerkelijke Gemeente te Denia Evangelio- El Arca de Noé C\ Sanchis Guarner 9, te DENIA Pastorie:Calle Aristeu 23, Marquesa 1, te Denia Bezoek gaarne telefonisch aankondigen. Tel: Website: Kerkdienst iedere zondag om uur. Aansluitend drinken we een kopje koffie. Predikanten DENIA 2015 nov. Jan Leeuwis Bemmel dec. Paul Saraber Frankrijk Planning predikanten 2016 Januari Paul Saraber Frankrijk Feb, mrt, april Bert Oosthoek Arnhem Mei, juni, juli Alfred Bronswijk Deventer Augustus Wim van der Lee Krimpen a/d IJsel September, oktober Jelle Loosman Breda Nov.,dec Rob Quispel Amersfoort Wilt u meerijden of hebt u een routebeschrijving nodig, bel dan met één van onderstaande personen: * Bram Gerth tel * Henk de Jong tel

36 Onder de loep genomen Clubactiviteit Creatief Elke dinsdagmiddag komt een aantal dames bij elkaar in de Casa om gezellig met hun handwerkjes bezig te zijn. De sfeer is heel gezellig en ongedwongen, want dat vinden we belangrijk. Een kop thee of koffie met een koekje erbij mag uiteraard niet ontbreken. Afhankelijk van het seizoen zitten we soms met wel 10 dames rondom de tafel te handwerken. Vroeger werden er wel kerstkaarten gemaakt en zelfs dakpannen beschilderd. Kerstkaarten sturen is tegenwoordig ouderwets en iedereen heeft wel meerdere beschilderde dakpannetjes thuis, zodat we ons nu concentreren op het handwerken. Breien, haken, Hardanger of borduren is nu aan de orde, afhankelijk van de persoonlijke voorkeur. Het leuke is dat we elkaar kunnen helpen om de kneepjes onder de knie te krijgen. Bijvoorbeeld als we altijd breien, maar nu eens willen proberen te haken. Ook een groot voordeel is dat er geen mannen bij zijn en dat we daarom onder het handwerken lekker als vrouwen onderling allerlei dingen des levens kunnen bespreken.

37 We passen het gezegde Praten en Breien heel goed toe. Soms hebben we een project, waarbij we gezamenlijk sjaals breien voor vrouwen in het bejaardenhuis, of warme dassen breien voor arme mensen in Roemenië. Een ieder neemt zijn eigen spulletjes mee van huis en koopt wol voor haar werkstuk bij de Chinees. Thuis wordt er vaak aan door gewerkt. Ook spreken we wel eens af om gezamenlijk in een restaurant het Menu del Dia te gebruiken voor de lunch. We kunnen altijd meer dames bij ons clubje verwelkomen. Wil je ook een leuke sjaal of stola maken, kom gerust langs op de dinsdagmiddag van uur. Als je ervaring een beetje verdwenen is, is dat geen probleem, want er is genoeg expertise aanwezig om je daarbij te helpen. Als je ergens mee bezig bent kan je dat gewoon meenemen naar de Casa. Heb je daarnaast zelf leuke ideeën, dan is het ook zeker welkom binnen ons clubje. Ben je geïnteresseerd, of wil je een middag kennis komen maken, dan kan dat. Je bent van harte welkom. Of voor meer informatie bel de clubleidster, tel Jane Visser, clubleidster Creatief

38 Advertenties René van Dijk Barbeheer René van Dijk Bibliotheek Carola Gleichman Contact overheid Mieke van der Waal Evenementen Henny den Hartog Alice Rekkers Sjaan van der Heiden Gastvrouw Truus van Kruchten Redactie Nel Hop Website beheer Hans Geene

39 Biljart Leo Duijkers Computerclub Albert Barens Creatief Joke Hengst Jane Visser Dans / Work out / Hanka van der Flier Pilates bofli@telefonica.net Jeu de Boules Frank Rijsdijk heikefrank@hotmail.nl Klaverjassen Tijdelijk Ad de Waal addewaal46@gmail.com Ontspanningsavond Ad de Waal addewaal46@gmail. Schilderen Roelf Polman Tijdelijk Marcelline Gevaerts Spaanse les Truus van Kruchten vankruchten@gmail.com Wandelen Cor van den Arend cvdarend@hotmail.com Charles Wijnekes

40 DECEMBER NOVEMBER

41 De Casa is open een half uur voor aanvang van de activiteit tot een half uur na het einde van de activiteit. Het bestuur stelt het activiteitenprogramma vast en de voorwaarden. Bij onvoldoende deelname behoudt het bestuur zich het recht voor om een activiteit te verplaatsen c.q. op te heffen. Lidmaatschap van de NTV is noodzakelijk Dag Activiteit van tot Bijzonderheden Maandag Spaanse les Jeu de Boules Dinsdag Biljarten Schilderen Creatief Klaverjassen Ontspanningsavond ????? Woensdag Jeu de Boules Koffie Instuif Bibliotheek Donderdag Dans / Workout / Pilates Spaanse Les Themamiddag vanaf uur Op verzoek Computerreparatie Computerles Vrijdag Wandelen Leden van de NTV kunnen, zonder contributie verschuldigd te zijn aan de Denia Bridge Club, deelnemen aan hun bridge-activiteiten in de Casa: Maandag Woensdag Vrijdag

42 2015 Uitgiftedatum inleveren kopij December 2 december 25 november 2016 Januari 6 januari 30 december Februari 3 februari 27 januari Maart 2 maart 24 februari April 6 April 30 maart Mei 4 mei 27 april Juni 1 juni 25 mei

43

44

Nederlandstalige Vereniging Denia. Asociación de Lengua Holandesa de Dénia. Informatiebrochure

Nederlandstalige Vereniging Denia. Asociación de Lengua Holandesa de Dénia. Informatiebrochure Nederlandstalige Vereniging Denia Asociación de Lengua Holandesa de Dénia Informatiebrochure Nederlandstalige Vereniging voor Denia en omstreken Postadres: Apartado 168, 03700 Denia Adres: Partida Marjal

Nadere informatie

Het clubhuis: Casa Holanda

Het clubhuis: Casa Holanda Nederrllandsttalliige Verreniigiing Deniia Het clubhuis: Casa Holanda Nederlandstalige Vereniging voor Denia en omstreken Adres: Partida Marjal 3, Las Marinas, 03700 Denia (Postadres: Apartado 168, 03700

Nadere informatie

Nederlandstalige Vereniging Dénia. Asociación de Lengua Holandesa de Dénia. Informatiebrochure

Nederlandstalige Vereniging Dénia. Asociación de Lengua Holandesa de Dénia. Informatiebrochure Nederlandstalige Vereniging Dénia Asociación de Lengua Holandesa de Dénia Informatiebrochure Nederlandstalige Vereniging voor Denia en omstreken Postadres: Adres: Telefoon: Email adres: Website: Apartado

Nadere informatie

Activiteiten programma De Meerstede December 2015

Activiteiten programma De Meerstede December 2015 Dinsdag 1 december Mozaïek De laatste keer in dit jaar. Het wordt een kleurrijke middag. Locatie: 1 e etage creatief-centrum + materiaalgeld Kosten intern: materiaalgeld Zaal open 14.00 uur Aanvang 14.15

Nadere informatie

Voorzitter: Annelies Akkerman Telefoon: Vicevoorzitter: Lex Mannee

Voorzitter: Annelies Akkerman Telefoon: Vicevoorzitter: Lex Mannee oktober 2015 38e jaargang nr.8 De Nieuwsbrief is het huisorgaan van de Nederlandstalige Vereniging voor Denia en Omstreken Nederlandstalige Vereniging voor Denia en Omstreken Postadres: Apartado 168, 03700

Nadere informatie

Wekelijkse activiteiten Ontmoetingsruimte De Spil in Oss

Wekelijkse activiteiten Ontmoetingsruimte De Spil in Oss Wekelijkse activiteiten Ontmoetingsruimte De Spil in Oss Maandag 10.00 tot 21.30 uur / Inloop de Spil Loop eens binnen bij De Spil voor een kop koffie en een praatje. De krant ligt klaar om gelezen te

Nadere informatie

NTV Nieuwsbrief flyer Augustus 2015

NTV Nieuwsbrief flyer Augustus 2015 NTV Nieuwsbrief flyer Augustus 2015 In juli en augustus wordt alleen een flyer uitgegeven. Alle tussentijdse informatie treft u aan op de website www.ntv.denia.com. Voorwoord In deze komkommertijd was

Nadere informatie

Nieuwsbrief april 2015 3e jaargang nr. 1

Nieuwsbrief april 2015 3e jaargang nr. 1 Nieuwsbrief april 2015 3e jaargang nr. 1 Beste leden, Heb je vragen, opmerkingen of leuke, anekdotes? Laat het aan ons weten via nieuwsbriefsvs@hotmail.com. Wellicht zullen wij het plaatsen in de nieuwsbrief!

Nadere informatie

De Hoef Tennisvereniging Maart 2014

De Hoef Tennisvereniging Maart 2014 De Hoef Tennisvereniging Maart 2014 Zicht op bestuurszaken maart 2014 De lente is weer begonnen en we kunnen genieten van heerlijk voorjaarsweer. Voor veel tennissers reden genoeg om het racket weer uit

Nadere informatie

Wat wordt bedoeld met activiteitenbegeleiding?

Wat wordt bedoeld met activiteitenbegeleiding? Wat wordt bedoeld met activiteitenbegeleiding? De activiteitenbegeleiding van Maarsheerd zorgt er voor dat de activiteiten worden afgestemd op de zorgbehoefte van de bewoners. Het team bestaat uit hiervoor

Nadere informatie

Nieuwsbrief januari en februari 2015 2 e jaargang nr. 10

Nieuwsbrief januari en februari 2015 2 e jaargang nr. 10 Nieuwsbrief januari en februari 2015 2 e jaargang nr. 10 Beste leden, Vorige maand is er geen nieuwsbrief verstuurd. Deze is voor twee maanden. Kerstfeest op Speeltuin Schiewijk Ieder jaar vieren we op

Nadere informatie

Activiteiten programma De Meerstede Oktober 2015

Activiteiten programma De Meerstede Oktober 2015 Donderdag 1 oktober A&H mode U kunt weer komen kijken en kopen bij het modehuis A&H. Zij hebben mooie kleding die zij graag aan u laten zien. Tijd 14.00 uur Tot 15.30 uur Vrijdag 2 oktober Dickij en Nel

Nadere informatie

Nieuwsbrief voor het seizoen 2014-2015

Nieuwsbrief voor het seizoen 2014-2015 Dorpshuis de Utwyk M. Smitstraat 27, 9072 AL Nij Altoenae. Tel (0518)402753 Nieuwsbrief voor het seizoen 2014-2015 We staan weer voor een nieuw seizoen en als bestuur en activiteitencommissie kijken we

Nadere informatie

MPS Prins Willem Alexander. Bootvakantie 2015 11 oktober t/m 16 oktober

MPS Prins Willem Alexander. Bootvakantie 2015 11 oktober t/m 16 oktober Bootvakantie 2015 11 oktober t/m 16 oktober Voorwoord Namens Stichting On Toer heten we iedereen welkom aan boord van de Mps Prins Willem Alexander. Wij vinden het leuk dat jullie keuze op onze bootvakantie

Nadere informatie

Activiteiten programma De Meerstede december 2016

Activiteiten programma De Meerstede december 2016 Mededeling: dinsdag 6 december wordt het huis in de kerstsfeer gezet door creatieve vrijwilligers. Donderdag 1 december Sinterklaas lunch feest. De goede Sint komt vanmiddag op de Lunch. Hij moet tenslotte

Nadere informatie

WEEKBRIEF 11 DECEMBER 2015 / NUMMER 18

WEEKBRIEF 11 DECEMBER 2015 / NUMMER 18 WEEKBRIEF 11 DECEMBER 2015 / NUMMER 18 Aan de ouders/verzorgers van onze leerlingen, Onze school is afgelopen maandag weer in kerstsfeer gebracht. Zeker nu de ochtenden lang donker en schemerig zijn, geven

Nadere informatie

Clubkampioenschappen TOZ Jeugd en Senioren

Clubkampioenschappen TOZ Jeugd en Senioren Nieuwsbrief 4 - April 2015 In dit nummer: Clubkampioenschappen TOZ Jeugd en Senioren Commissieleden gezocht! Veranderingen rondom training Baanbezetting Instructie Verantwoord Alcohol schenken (IVA) Verslag

Nadere informatie

Sociaal jaarverslag 2013

Sociaal jaarverslag 2013 Sociaal jaarverslag 2013 Vereniging Buurthuis Bloemenwijk Boschgeest Voorschoten 11 april 2014 Het bestuur Inleiding In het jaar 2013 heeft de vereniging weer vele activiteiten ontplooid. Daarmee heeft

Nadere informatie

INFORMATIE BULLETIN 29 augustus 2015 WEEKOVERZICHT

INFORMATIE BULLETIN 29 augustus 2015 WEEKOVERZICHT INFORMATIE BULLETIN 29 augustus 2015 WEEKOVERZICHT Maandag 31 augustus 19.00 uur Ouderavonden groepen 8 19.30 uur Ouderavonden groepen 1/2, 3 en 6 Dinsdag 1 september Meester Tim s ochtends afwezig Juf

Nadere informatie

Informatieavonden Tijdens deze avond wordt u door de leerkrachten geïnformeerd over het lesprogramma en activiteiten voor het komende schooljaar.

Informatieavonden Tijdens deze avond wordt u door de leerkrachten geïnformeerd over het lesprogramma en activiteiten voor het komende schooljaar. Website : www.hietweide.nl e-mail : nieuwsbrief@hietweide.nl Agenda 14 september inloopspreekuur GGD/CJZ 14 september informatieavond groep 8 15 september informatieavond groep 1 t/m 7 21 september t/m

Nadere informatie

Waar staan wij voor?

Waar staan wij voor? Almere, juni 2015 De Stichting Vrienden van Archipel bestaat alweer bijna een jaar. In 2014 zijn we begonnen met het werven van donateurs en sponsors en gelukkig kunnen wij u melden dat we op de goede

Nadere informatie

Activiteiten programma De Meerstede Mei 2015

Activiteiten programma De Meerstede Mei 2015 Vrijdag 1 mei Handwerken en breien voor goede doelen Nel en Dickij zorgen voor gezellige sfeer. Tot 16.00 uur Dinsdag 5 mei Bevrijdingsborrel De grote zaal is open en de vrijwilligers staan voor u klaar.

Nadere informatie

Nieuws van de Week nr. 5 Vrijdag 30 januari 2015

Nieuws van de Week nr. 5 Vrijdag 30 januari 2015 Nieuws van de Week nr. 5 Vrijdag 30 januari 2015 Jarigen! 30-01 Edith goep 1-2B 30-01 Loïs groep 8A 31-01 Eva groep 4A 01-02 Jens groep 4B 01-02 Noor groep 6B 01-02 Zazou groep 1-2C 02-02 Tara groep 4A

Nadere informatie

Postadres: Assagador de Marjal Denia Las Marinas, Denia, telefoon: Website: adres:

Postadres: Assagador de Marjal Denia Las Marinas, Denia, telefoon: Website:   adres: November 2016 39e jaargang nr. 9 De Nieuwsbrief is het huisorgaan van de Nederlandstalige Vereniging voor Denia en Omstreken Nederlandstalige Vereniging voor Denia en Omstreken Postadres: Assagador de

Nadere informatie

In deze activiteitenagenda staan de activiteiten beschreven die zowel op locatie De Kooimeer als locatie De Nieuwpoort worden aangeboden.

In deze activiteitenagenda staan de activiteiten beschreven die zowel op locatie De Kooimeer als locatie De Nieuwpoort worden aangeboden. Februari 2016 Altijd wat te doen: In deze activiteitenagenda staan de activiteiten beschreven die zowel op locatie De Kooimeer als locatie De Nieuwpoort worden aangeboden. Voor wie graag actief bezig is,

Nadere informatie

In deze activiteitenagenda staan de activiteiten beschreven die zowel op locatie De Kooimeer als locatie De Nieuwpoort worden aangeboden.

In deze activiteitenagenda staan de activiteiten beschreven die zowel op locatie De Kooimeer als locatie De Nieuwpoort worden aangeboden. Januari 2016 Altijd wat te doen: In deze activiteitenagenda staan de activiteiten beschreven die zowel op locatie De Kooimeer als locatie De Nieuwpoort worden aangeboden. Voor wie graag actief bezig is,

Nadere informatie

Nieuwsbrief Stichting Buurtschap Strijp

Nieuwsbrief Stichting Buurtschap Strijp In dit nummer Geboren * Website www.leenderstrijp.com Overleden * School en winkel Leenderstrijp Nieuwe bewoners * Agenda Welzijn&Zorg * Carnaval 2015 De STRIEPER Nieuwsbrief Stichting Buurtschap Strijp

Nadere informatie

Het Tooropje Februari

Het Tooropje Februari Het Tooropje Februari 2017 www.chtoorop.nl Mededelingen Vrijwillige bijdrage In het verleden hebben we er vaker op gewezen hoe belangrijk de vrijwillige bijdrage is. Met de vrijwillige bijdrage kunnen

Nadere informatie

Radar Jenaplanschool Johan Louis de Jonge

Radar Jenaplanschool Johan Louis de Jonge Radar Jenaplanschool Johan Louis de Jonge t Vrije 32 nieuwsbrief 4301JZ Zierikzee jaargang 13 nr. 20 Tel. 0111-413644 Maandag 11 mei 2015 info@jldejonge.nl radarjenaplanschool@gmail.com directeur: Debora

Nadere informatie

NTV. Nieuws flyer Juli 2015. Midzomeravondfeest : Een groot succes!!!

NTV. Nieuws flyer Juli 2015. Midzomeravondfeest : Een groot succes!!! NTV Nieuws flyer Juli 2015 Midzomeravondfeest : Een groot succes!!! In juli en augustus wordt alleen een flyer uitgegeven met nieuws en actuele activiteiten. Voor tussentijdse up-dates kunt u altijd terecht

Nadere informatie

Activiteitenfolder november 2015

Activiteitenfolder november 2015 Activiteitenfolder november 2015 Wat kunt u deze maand allemaal van ons verwachten? We openen onze deuren waarbij u een kijkje kan nemen achter de schermen van Prinsenhof. Daarnaast hebben we onze maandelijkse

Nadere informatie

Het VTV organiseert in de zomervakantie allerlei leuke activiteiten waar zowel kinderen, jongeren als volwassen aan kunnen deelnemen.

Het VTV organiseert in de zomervakantie allerlei leuke activiteiten waar zowel kinderen, jongeren als volwassen aan kunnen deelnemen. Voor wie zijn de activiteiten bedoeld? Het is zomervakantie van maandag 13 juli t/m zondag 23 augustus. De reguliere VTV activiteiten gaan in deze periode niet door. Het VTV organiseert in de zomervakantie

Nadere informatie

beekbergen van zalige zondag tot aparte aandacht

beekbergen van zalige zondag tot aparte aandacht beekbergen van zalige zondag tot aparte aandacht Over OMA OMA beekbergen ondersteunt werkende ouders om de balans tussen de eisen van het privéleven en die van het werk te behouden of te herstellen. Bij

Nadere informatie

Activiteiten Vita voor: Intramuraal & VPT & extramurale gast

Activiteiten Vita voor: Intramuraal & VPT & extramurale gast Activiteiten Vita voor: Intramuraal & VPT & extramurale gast Wandelclub. Afhankelijk van het aantal vrijwilligers is deelname mogelijk. Dag: Maandag ochtend. Tijd: 10.00 uur tot 11.30 uur. Locatie: Samenkomst

Nadere informatie

Nieuwsbrief Stichting Dierensteun La Vida

Nieuwsbrief Stichting Dierensteun La Vida Verslag werkbezoek aan Chiripaina in Guareña oktober 2014 Vorig jaar zijn we voor het eerst naar het asiel in Guareña geweest. Wij zijn Joséphine, Joke, Linda en Jet van Dierensteun La Vida. Het is fantastisch

Nadere informatie

Februari/Maart 2016 Activiteiten commissie A.N.B.O. afdeling Wemeldinge:

Februari/Maart 2016 Activiteiten commissie A.N.B.O. afdeling Wemeldinge: DE KOERIER ANBO - WEMELDINGE Februari/Maart 2016 Activiteiten commissie A.N.B.O. afdeling Wemeldinge: Cathrien Kole Bonzijweg 14 tel. 621386 Corrie Mol Kon. Wilhelminastraat 20 tel. 621400 Adri de Lange

Nadere informatie

Nieuwsbrief T.V. Het Bossche Lijntje

Nieuwsbrief T.V. Het Bossche Lijntje oktober 2015 Kalender: Nieuwsbrief T.V. Het Bossche Lijntje Beste tennisvrienden, De zomer loopt op zijn einde en ook de najaarscompetitie nadert zijn ontknoping. Vandaag is de eerste sneeuw gevallen in

Nadere informatie

info Kalender: Agenda Woordje vooraf februari 2018 Schoolkrant OBS DeSpringplank Jaargang 4 Editie 4 Donderdagmiddag 8 februari Carnaval op school!

info Kalender: Agenda Woordje vooraf februari 2018 Schoolkrant OBS DeSpringplank Jaargang 4 Editie 4 Donderdagmiddag 8 februari Carnaval op school! Schoolkrant OBS DeSpringplank Jaargang 4 Editie 4 februari 2018 info Kalender: Agenda Donderdagmiddag 8 februari Carnaval op school! Vrijdag 9 februari Studiedag, alle kinderen zijn vrij 12 februari t/m

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF 23 oktober 2012 Nr.05

NIEUWSBRIEF 23 oktober 2012 Nr.05 NIEUWSBRIEF 23 oktober 2012 Nr.05 Algemeen: HONDEN OP HET SCHOOLPLEIN Gisteren is er weer een kind op het schoolplein gebeten door een kleine hond. Gelukkig bleek de schade mee te vallen. Toch doen wij

Nadere informatie

ACTIVITEITENKALENDER DECEMBER 2010

ACTIVITEITENKALENDER DECEMBER 2010 ACTIVITEITENKALENDER Uitgelicht Vrijdag 3 december 10.30-11.30 uur Branveiligheid instructie door de Brandweer Dinsdag 7 december 13.00-16.00 uur Uitstapje naar de Kerstmarkt Maandag 13 december 10.00-11.00

Nadere informatie

DATUM NIEUWSBRIEF SEPTEMBER 2013

DATUM NIEUWSBRIEF SEPTEMBER 2013 Nieuwsbrief 02/2013 DATUM SEPTEMBER 2013 ABV Noorderhaghe Interessante informatie: BBQ. Traplift. Activiteiten. Barruimte is opgeknapt. Burenhulp. Bingo komt. In dit nummer: De BBQ 1 Traplift 2 Opknapbeurt

Nadere informatie

November & December 2015

November & December 2015 November & December 2015 Talentontwikkeling op de Veste Eigen & Wijzer Beste ouders, Hierbij ontvangt u het nieuwe activiteitenboekje voor de komende periode. Nu het buiten koud is gaan we allemaal leuke

Nadere informatie

Activiteiten Zorglocatie Vita 2018 Intramuraal & VPT

Activiteiten Zorglocatie Vita 2018 Intramuraal & VPT Activiteiten Zorglocatie Vita 2018 Intramuraal & VPT Wandelclub. Afhankelijk van het aantal vrijwilligers is deelname mogelijk. Dag: Maandag ochtend. Tijd: 10.00 uur tot 11.30 uur. Locatie: Samenkomst

Nadere informatie

De gezamenlijke ouderenbonden KBO-PCOB willen u graag uitnodigen voor deze informatiemiddag. Tijd uur uur.

De gezamenlijke ouderenbonden KBO-PCOB willen u graag uitnodigen voor deze informatiemiddag. Tijd uur uur. Nieuwsbrief 33 van de Katholieke Belangen Organisatie voor senioren Voor u ligt de nieuwsbrief van de KBO afdeling Harderwijk van 20-02-2018. Uitnodiging: Informatiemiddag 12 maart in De Kiekmure, Tesselschadelaan

Nadere informatie

14e Editie - november & december 2017 Activiteitenkalender

14e Editie - november & december 2017 Activiteitenkalender 14e Editie - november & december 2017 Activiteitenkalender Voorwoord De herfst is aangebroken. De bomen verkleuren en laten ons zien hoe mooi zij kunnen zijn met hun rode, gele en bruine bladeren. Het

Nadere informatie

Nieuwsbrief 14, september 2010

Nieuwsbrief 14, september 2010 Stichting WoonMere Nieuwsbrief 14, september 2010 Redactie: Mariska Elfrink Hallo allemaal, Eindelijk is het dan gebeurt: we zijn verhuist naar ons eigen appartement! Inmiddels wonen we hier alweer een

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF. FEEST! 30 jarig jubileum CCN-Z

NIEUWSBRIEF. FEEST! 30 jarig jubileum CCN-Z NIEUWSBRIEF 6 e jaargang - Januari 2018 nr. 1 Onder redactie van het secretariaat van CCN-Z. FEEST! 30 jarig jubileum CCN-Z Dit jaar bestaat het creatief centrum 30 jaar. Een heugelijk feit dat gevierd

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF II, SC LOPPERSUM Seizoen 2013-2014

NIEUWSBRIEF II, SC LOPPERSUM Seizoen 2013-2014 NIEUWSBRIEF II, SC LOPPERSUM Seizoen 2013-2014 Het einde van jaar nadert met rasse schreden, de (najaars)competitie is bijna afgelopen en de winterstop is in zicht. Veel teams maken zich op voor de zaalcompetitie,

Nadere informatie

Wekelijkse activiteiten van de Seniorenraad in De Zevensprong:

Wekelijkse activiteiten van de Seniorenraad in De Zevensprong: Wekelijkse activiteiten van de Seniorenraad in De Zevensprong: Maandag: 13.30-15.00 uur: computerinloop (1 ste maandag van de maand) Maandag: 14.00-17.00 uur: biljarten Dinsdag: 13.30-17.00 uur: biljarten

Nadere informatie

Ploegenuitje naar duinrell!!!

Ploegenuitje naar duinrell!!! Nieuwsbrief NRB www.reddingsbrigadenoordwijk.nl Jaargang 4 nr 028-2010 dd 7-11 De nieuwsbrief van de Noordwijkse Reddings Brigade verschijnt onregelmatig en bevat de laatste nieuwtjes over de NRB. Heeft

Nadere informatie

Werkdagen Vrije tijd Op de maandag is Vrije tijd gesloten, de Leenderij is op deze dag wel open.

Werkdagen Vrije tijd Op de maandag is Vrije tijd gesloten, de Leenderij is op deze dag wel open. Nieuwsbrief Vrije Tijd week 10 06 maart 2018 Nieuws Agenda 9 mrt: NL doet in Zeist 16 mrt: Restaurant voor de doof/blinde woningen(vol) 23mrt: Optreden bigband Jazz-West 31 mrt: Hongerige klant (nieuw)

Nadere informatie

Nieuwsbrief aan de vrienden van OK maart 2015 nr. 76. Agenda

Nieuwsbrief aan de vrienden van OK maart 2015 nr. 76. Agenda Nieuwsbrief aan de vrienden van OK maart 2015 nr. 76 Agenda Zaterdag 21 maart 2015: Bingo Zondag 3 mei 2015: Bikersday Dinsdag 5 mei 2015: Nationale bevrijdingsdag. Meer nieuws hierover volgt nog. Maandag

Nadere informatie

Activiteiten programma De Meerstede. Juli 2014

Activiteiten programma De Meerstede. Juli 2014 Dinsdag 1 juli Juli 2014 Van het werken met al die vrolijke kleuren worden u vanzelf vrolijk. Samen maken we de mooiste dingen. Kom eens kijken! Locatie: 1e etage creatief-centrum. Materiaalgeld 1,00 als

Nadere informatie

Werkdagen Vrije tijd Op de maandag is Vrije tijd gesloten, de Leenderij is op deze dag wel open.

Werkdagen Vrije tijd Op de maandag is Vrije tijd gesloten, de Leenderij is op deze dag wel open. Nieuwsbrief Vrije Tijd week 14 03 april 2018 Nieuws Agenda 6 apr : Disco in Zeist 7 apr : Truckersdag (LET OP) 11,18 apr : Vogelgeluiden luisteren 21 apr : Vroege Vogelwandeling 21 apr : Visproefavond

Nadere informatie

Werkdagen Vrije tijd Op de maandag is Vrije tijd gesloten, de Leenderij is op deze dag wel open.

Werkdagen Vrije tijd Op de maandag is Vrije tijd gesloten, de Leenderij is op deze dag wel open. Nieuwsbrief Vrije Tijd week 12 20 maart 2018 Nieuws Agenda 23 mrt: Optreden bigband Jazz-West(nog plaats) 24 mrt: Workshop Paaskip maken (VOL) 31 mrt: Hongerige klant (VOL) 6 apr : Disco in Zeist (nieuw)

Nadere informatie

FEBRUARI 2014. Activiteiten De komende maanden is er weer van alles te doen bij Unitas 63: Beste Unitassers,

FEBRUARI 2014. Activiteiten De komende maanden is er weer van alles te doen bij Unitas 63: Beste Unitassers, Beste Unitassers, FEBRUARI 2014 Met deze nieuwsbrief willen we jullie op de hoogte houden van wat er speelt binnen Unitas 63. Wil je reageren of heb je zelf iets voor de nieuwsbrief, mail dan naar publicrelations@unitas63.nl.

Nadere informatie

Maand programma. januari 2016. Activiteiten in de Beijerkorf groen. activiteiten in Zoomhoek rood Activiteiten in De Gravin blauw

Maand programma. januari 2016. Activiteiten in de Beijerkorf groen. activiteiten in Zoomhoek rood Activiteiten in De Gravin blauw Maand programma Activiteiten in de Beijerkorf groen activiteiten in Zoomhoek rood Activiteiten in De Gravin blauw ma 4 09.30-12.00 uur Nieuwjaarsreceptie voor bewoners, familie, vrijwilligers en personeel

Nadere informatie

Nieuwe leerlingen. 13-06-2014 Agenda. Victor de Haan in groep 1 (juf Jannie en juf Simone)

Nieuwe leerlingen. 13-06-2014 Agenda. Victor de Haan in groep 1 (juf Jannie en juf Simone) 13-06-2014 Agenda Nieuwe leerlingen 16 t/m 19-06 Avondvierdaagse 17-06 MR-vergadering 18-06 weekviering groep 8B 20-06 talentenkijker in gr. 6, 6/7 en 7 Victor de Haan in groep 1 (juf Jannie en juf Simone)

Nadere informatie

Dinsdag 11 December Dinsdag 08 januari 2019

Dinsdag 11 December Dinsdag 08 januari 2019 Geachte Leden, Hierbij nodigen wij u uit tot het bijwonen van onze maandelijkse ledenbijeenkomsten, welke gehouden zullen worden op: Dinsdag 11 December 2018 en Dinsdag 08 januari 2019 We hopen deze avonden

Nadere informatie

Activiteitenfolder december 2015

Activiteitenfolder december 2015 ntmoetingscentrum de plek waar je thuis bent Activiteitenfolder december 2015 Aangepaste openingstijden Prinsenhof: 11 december: Gesloten tot 11.30 uur 24 december: Gesloten vanaf 14.00 uur Gesloten: 25,

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF VOOR OUDERS & LEERLINGEN Schooljaar 2015/2016 20 november nummer 13

NIEUWSBRIEF VOOR OUDERS & LEERLINGEN Schooljaar 2015/2016 20 november nummer 13 NIEUWSBRIEF VOOR OUDERS & LEERLINGEN Schooljaar 2015/2016 20 november nummer 13 Agenda 30 november middagspreekuur voor groep 4 1 dec middag spreekuur overige groepen 4 dec Sinterklaasfeest (gr 5 t/m 8

Nadere informatie

Het Theeblaadje Juni 2015

Het Theeblaadje Juni 2015 Het Theeblaadje Juni 2015 Het Theehuis is een wijklocatie van zorgorganisatie Het Spectrum. Het is een gezellig ontmoetingscentrum voor 55-plussers waar diverse activiteiten plaatsvinden. Het Theehuis

Nadere informatie

PROGRAMMA Samen eten Keramieken Individuele laptop/tablet les

PROGRAMMA Samen eten Keramieken Individuele laptop/tablet les PROGRAMMA Samen eten Verschillende koks uit de buurt koken, we drinken een glas wijn en nemen het leven door. Datum: Iedere 2 e vrijdag van de maand Tijd: vanaf 17.00 uur tot ± 21.00 uur Prijs: 17,50 (incl.

Nadere informatie

CLUBBLAD B.S.V. WEST. Opgericht Editie september

CLUBBLAD B.S.V. WEST. Opgericht Editie september CLUBBLAD B.S.V. WEST Opgericht 1934 Mail Jeugd: Mail: Website: opgevenbsvwestjeugd@hotmail.com bsvwestleden@hotmail.com www.bsv-west.nl 2018 Editie september Dagelijks bestuur en bestuursleden: Voorzitter

Nadere informatie

KOFFIE-IN. Elke maandagochtend nodigt de geur van koffie en vers gebakken koekjes dorpsgenoten uit om binnen te lopen bij de Koffie-In.

KOFFIE-IN. Elke maandagochtend nodigt de geur van koffie en vers gebakken koekjes dorpsgenoten uit om binnen te lopen bij de Koffie-In. Voorjaar 2018 NIEUWSBRIEF Het steunpunt OOK Zandvoort is er voor alle inwoners van Zandvoort Noord die door bijvoorbeeld ziekte, beperking of ouderdom steun kunnen gebruiken. Door mensen waar nodig te

Nadere informatie

ACTIVITEITENAGENDA. Februari 2014. Thema: Winter

ACTIVITEITENAGENDA. Februari 2014. Thema: Winter ACTIVITEITENAGENDA Februari 2014 Thema: Winter Activiteitenagenda Februari 2014 (over de dikgedrukte activiteiten kunt u hierna een toelichting lezen) Dag Feb. Activiteit Tijd Plaats Maandag 3 - Doove

Nadere informatie

28 augustus 2015. Vreedzame school. Nieuw meubilair groep 3. Lydia

28 augustus 2015. Vreedzame school. Nieuw meubilair groep 3. Lydia 28 augustus 2015 Vreedzame school Inmiddels zitten de eerste weken er weer op en zijn alle groepen goed begonnen. U heeft in de informatiefolders van de verschillende groepen kunnen lezen dat er in de

Nadere informatie

23 3 januari K E R S T V A K A N T I E

23 3 januari K E R S T V A K A N T I E AGENDA maandag t/m vrijdag 23 3 januari K E R S T V A K A N T I E januari 2014 Activiteit culturele activiteiten vrijdag 10 Bezoek Scheepvaartmuseum groep 7A en 7C Rijksmuseum groep 6C en van Goghmuseum

Nadere informatie

Activiteitenkalender Het Anker Lemelerveld

Activiteitenkalender Het Anker Lemelerveld Activiteitenkalender Het Anker Lemelerveld September 2017 Activiteitenkalender Het Anker In deze kalender vindt u terug welke activiteiten er wanneer, waar en hoe laat plaatsvinden. Deze activiteiten zijn

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF. Gebruik van het dossier We zien dat er een aantal mentoren al gebruik maken van Het Dossier. Complimenten daarvoor.

NIEUWSBRIEF. Gebruik van het dossier We zien dat er een aantal mentoren al gebruik maken van Het Dossier. Complimenten daarvoor. NIEUWSBRIEF December Mentorschap Midden-en Noordoost Brabant 2015 Editie 2 Jaargang 1 Hierbij ontvangt u de nieuwe nieuwsbrief van het Mentorschap Midden -en Noordoost brabant. Hiermee houden wij u op

Nadere informatie

Meer informatie over de activiteiten is te lezen op onze website

Meer informatie over de activiteiten is te lezen op onze website Oktober 2017 Altijd wat te doen: In deze activiteitenagenda staan de activiteiten beschreven die zowel op locatie De Kooimeer, locatie De Nieuwpoort als locatie de Palatijn worden aangeboden. Voor wie

Nadere informatie

11 Maart 2015. Gefelicitaart

11 Maart 2015. Gefelicitaart Infobulletin Basisschool St. Petrus Boxtel, Tel: 0411-672348 E-mail: info@st-petrus.nl website: www.st-petrus.nl 11 Maart 2015 Gefelicitaart 12 mrt. Jelle gr. B 12 mrt. Tibbe gr. A 12 mrt. Kris gr. 6 13

Nadere informatie

Ac viteitengids Hanzeborg. Seizoen 2014-2015. www.woonzorgflevoland.nl

Ac viteitengids Hanzeborg. Seizoen 2014-2015. www.woonzorgflevoland.nl Ac viteitengids Hanzeborg Seizoen 2014-2015 www.woonzorgflevoland.nl U bent van harte welkom! In dit boekje vindt u alle activiteiten die georganiseerd worden in de Hanzeborg voor het seizoen September

Nadere informatie

Collofoon-inhoudsopgave. Inloopochtend mei-petanca donderdag informeert-inloopochtend juni Uitnodiging zangavond

Collofoon-inhoudsopgave. Inloopochtend mei-petanca donderdag informeert-inloopochtend juni Uitnodiging zangavond Nieuwsbrief mei 2018 www.nedvertorrevieja.com Secretariaat Wim van der Krogt Telefoon 966 845 462 E-mail nedvertor@gmail.com Collofoon-inhoudsopgave. Pagina 1: Pagina 2: Pagina 3: Pagina s 4 t.e.m. 6 Inloopochtend

Nadere informatie

Vrije tijd. Studio58 & omgeving December 2018

Vrije tijd. Studio58 & omgeving December 2018 Studio58 & omgeving December 2018 Studio 58 Beukenstraat 58 4462TT Goes 0113 228575 (als je iets wilt doorgeven vóór of tijdens eethuis of activiteit) Aanmelden voor alle activiteiten via: goes@vrijetijd.gors.nl

Nadere informatie

Vacaturebank Vrijwilligers April 2016

Vacaturebank Vrijwilligers April 2016 Vacaturebank Vrijwilligers April 2016 Wegens het wegvallen van de vaste vrijwilliger zoeken wij voor Lilia 4 een nieuwe vrijwilliger die met 2 bewoners af en toe iets wil ondernemen. Te denken valt aan

Nadere informatie

U bent van harte welkom!

U bent van harte welkom! Seizoen 2017-2018 U bent van harte welkom! In dit boekje vindt u alle activiteiten die georganiseerd worden in de Hanzeborg voor het seizoen September 2017 September 2018. Het kan zijn dat er wijzigingen

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF. Agenda. Dag Sinterklaasje. .Welkom Kerst! Basisschool Sint Liborius. December. Nieuwsbrief 5 4 december 2015. 4 december (middag vrij!

NIEUWSBRIEF. Agenda. Dag Sinterklaasje. .Welkom Kerst! Basisschool Sint Liborius. December. Nieuwsbrief 5 4 december 2015. 4 december (middag vrij! NIEUWSBRIEF Agenda Basisschool Sint Liborius December 4 december (middag vrij!) Sinterklaasviering 7 december 19.30 uur Werkgroep Andere Tijden 9 december 19.30 uur VO Voorlichtingsavond groep 8 11 december

Nadere informatie

MAANDBLAD VAN BUURTVERENIGING DE GAGEL MEI 2012 NR. 359

MAANDBLAD VAN BUURTVERENIGING DE GAGEL MEI 2012 NR. 359 MAANDBLAD VAN BUURTVERENIGING DE GAGEL MEI 2012 NR. 359 IN DIT NUMMER: 2 INHOUD 3 GAGELLOOP 2012 4 MEDEDELINGEN UITNODIGING 5 VERJAARDAGEN 6 PAASMIDDAG 7 SPEELTUIN 8 ADRESSEN AGENDA MEI 2012 nr. 359 COLOFON

Nadere informatie

Opstartles 10. EXTRA Oefenen met woorden bij de lessen

Opstartles 10. EXTRA Oefenen met woorden bij de lessen www.edusom.nl Opstartles 10. EXTRA Oefenen met woorden bij de lessen Het is belangrijk om veel woorden te leren. In deze extra les vindt u extra woorden bij de Opstartlessen 1 t/m 5. Kijk ook eens naar

Nadere informatie

Nieuwsbrief 35, Maart 2015 Stichting Eendenkooi Maaspoort

Nieuwsbrief 35, Maart 2015 Stichting Eendenkooi Maaspoort Nieuwsbrief 35, Maart 2015 Stichting Eendenkooi Maaspoort Voor U ligt de 1ste nieuwsbrief van het 10de jaargang. Waarin U kunt zien en lezen wat er in de maanden januari, februari en maart gebeurd is en

Nadere informatie

D E L T A I M p U L S

D E L T A I M p U L S D E L T A I M p U L S jaargang 2009-3 Inhoudsopgave ROSEMA SPORTPRIJZEN Kievitstraat 27 8446 GN Heerenveen tel: 0622802708 Email:info@rosemasportprijzen.nl Website: www.rosemasportprijzen.nl Het adres

Nadere informatie

W E I D E P R A A T. Nieuwsbrief van de Tennisclub WTC Beukersweide Uitgave: Oktober 2014, Jaargang 3 nr. 5

W E I D E P R A A T. Nieuwsbrief van de Tennisclub WTC Beukersweide Uitgave: Oktober 2014, Jaargang 3 nr. 5 W E I D E P R A A T Nieuwsbrief van de Tennisclub WTC Beukersweide Uitgave: Oktober 2014, Jaargang 3 nr. 5 Van de redactie: Voor u ligt de vijfde uitgave van de Weidepraat 2014. Dit keer een compacte newsletter,

Nadere informatie

Activiteitenagenda januari 2015 (over de dikgedrukte activiteiten kunt u hierna een toelichting lezen)

Activiteitenagenda januari 2015 (over de dikgedrukte activiteiten kunt u hierna een toelichting lezen) ACTIVITEITENAGENDA Januari 2015 Activiteitenagenda januari 2015 (over de dikgedrukte activiteiten kunt u hierna een toelichting lezen) Dag Jan. Activiteit Tijd Plaats Donderdag 1 - Nieuwjaarsdag Vrijdag

Nadere informatie

Activiteitenprogramma Mei 2016

Activiteitenprogramma Mei 2016 Activiteitenprogramma Mei 2016 Wiemersheerd, T Hoge Heem, Assieshof, van Leeuwenhof, De Hoven Beste bewoners, aanleun bewoners en belangstellenden, Voor u het maandprogramma van Mei. Ook deze maand hebben

Nadere informatie

Activiteitenkalender. Overdal

Activiteitenkalender. Overdal Activiteitenkalender Overdal December 2017 Dag Activiteit Tijd/Plaats 1 Verkoop appelcake (krachtvaardig) Winkel () Maandag 4 Dinsdag 5 Handwerken Sieradenverkoop Verkoop wenskaartenhandgemaakt (ook kerstkaarten!)

Nadere informatie

jan-mrt 2011 Contactenkrant Samen boodschappen doen op de markt? Wie fietst er ook graag? Ik zoek een kaartmaatje

jan-mrt 2011 Contactenkrant Samen boodschappen doen op de markt? Wie fietst er ook graag? Ik zoek een kaartmaatje jan-mrt 2011 Contactenkrant Wie vindt het leuk om samen af en toe te koken? Wie wil samen met mij gaan wandelen? Samen zwemmen? Samen boodschappen doen op de markt? Ik zoek een kaartmaatje Gezocht: vriend(in)

Nadere informatie

Nieuwsbrief 17 december 2015 Het einde van het jaar..

Nieuwsbrief 17 december 2015 Het einde van het jaar.. Nieuwsbrief 17 december 2015 Het einde van het jaar.. Dit is alweer de laatste donderdagbrief van het jaar 2015. Wat is het allemaal snel gegaan. Wat hebben de kinderen goed hun best gedaan. Iedereen kan

Nadere informatie

t Toetertje OBS De Schoener

t Toetertje OBS De Schoener Groep 1 & 2 nieuwsbrief t Toetertje OBS De Schoener 20 e jaargang, nr. 1 26-10-2012 Juf Tony is terug van weggeweest! Afgelopen maandag was ik weer voor het eerst echt in de klas. Helemaal alleen met de

Nadere informatie

voorzitter@ntvdenia.com Telefoon: 638 135 754 Vicevoorzitter: Lex Mannee vicevoorzitter@ntvdenia.com Patricia Kramer-de Vries secretaris@ntvdenia.

voorzitter@ntvdenia.com Telefoon: 638 135 754 Vicevoorzitter: Lex Mannee vicevoorzitter@ntvdenia.com Patricia Kramer-de Vries secretaris@ntvdenia. Februari 2016 39e jaargang nr. 2 De Nieuwsbrief is het huisorgaan van de Nederlandstalige Vereniging voor Denia en Omstreken Nederlandstalige Vereniging voor Denia en Omstreken Postadres: Apartado 168,

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF JULI- AUGUSTUS LANDTRAINING VERSCHUIFT NAAR EEN ANDERE DAG

NIEUWSBRIEF JULI- AUGUSTUS LANDTRAINING VERSCHUIFT NAAR EEN ANDERE DAG NIEUWSBRIEF JULI- AUGUSTUS Hallo allemaal, Voor sommigen is de vakantie al begonnen en voor anderen is het bijna vakantie. Afgelopen vrijdagavond was de officiële laatste training van NOVA en was er een

Nadere informatie

De Meerstede Augustus 2016

De Meerstede Augustus 2016 Activiteiten programma De Meerstede Augustus 2016 Mededeling: De zomerbingo is donderdag 1 september. Graag deelnemers- kaarten kopen vóór 22 augustus. Kosten intern 3.00; graag strippenkaart meenemen.

Nadere informatie

Baarlo. Ontmoeten Verbinden Informeren. Activiteiten 3 e kwartaal 2017.

Baarlo. Ontmoeten Verbinden Informeren. Activiteiten 3 e kwartaal 2017. Baarlo Ontmoeten Verbinden Informeren. Activiteiten 3 e kwartaal 2017. 1 Open Inloop Tijdens de open inloop kunt u vrijblijvend binnenlopen. Het is een ruimte voor alle mensen uit Baarlo. Een gemeenschapsruimte,

Nadere informatie

Het jaar is alweer bijna voorbij. De balans kan bijna opgemaakt worden en ik wil toch een verhaal met jullie delen die veel indruk heeft gemaakt.

Het jaar is alweer bijna voorbij. De balans kan bijna opgemaakt worden en ik wil toch een verhaal met jullie delen die veel indruk heeft gemaakt. NIEUWSBRIEF VRIJWILLIGERSRAAD STICHTING PULSE Nummer 32- December 2017 Voorwoord Het jaar is alweer bijna voorbij. De balans kan bijna opgemaakt worden en ik wil toch een verhaal met jullie delen die veel

Nadere informatie

In dit nummer: NIEUWSBRIEF. Jaargang 13, nummer 22 nieuwsbrief: week 27 03-07-2014

In dit nummer: NIEUWSBRIEF. Jaargang 13, nummer 22 nieuwsbrief: week 27 03-07-2014 NIEUWSBRIEF Jaargang 13, nummer 22 nieuwsbrief: week 27 03-07-2014 In dit nummer: - De jarigen - Update nieuwbouw - Groepsindeling - Mededeling Erna - Bedankochtend hulpouders - Groep 1-2 - Juffendag groep

Nadere informatie

Redactie: Lieke Akkermans/Petra Janssen. .. Agenda. Jaargang 6: nummer 19 09-07-2015

Redactie: Lieke Akkermans/Petra Janssen. .. Agenda. Jaargang 6: nummer 19 09-07-2015 Jaargang 6: nummer 19 09-07-2015 Redactie: Lieke Akkermans/Petra Janssen.. Agenda 14 juli Musical, 19.30 uur in Overloon 15 juli Wisselochtend 16 juli Campingdag Picknick en ouderbedankactiviteit, 17.00

Nadere informatie

Hoofdstuk 2. Contact maken, inlichtingen verstrekken en onderhandelen

Hoofdstuk 2. Contact maken, inlichtingen verstrekken en onderhandelen Hoofdstuk 2 Contact maken, inlichtingen verstrekken en onderhandelen 48 Gangbare uitdrukkingen bij contact maken en onderhandelen De meeste zinnen die in dit overzicht staan, zijn formeel. U kunt deze

Nadere informatie

N i e u w s b r i e f K B O G R O O T E B R O E K nummer 53 augustus 2019

N i e u w s b r i e f K B O G R O O T E B R O E K nummer 53 augustus 2019 N i e u w s b r i e f K B O G R O O T E B R O E K nummer 53 augustus 2019 voorzitter Marry de Ridder 515864 - marry.deridder@gmail.com secretaris Theo Essen 515117 - essenth@hotmail.com penningmeester

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF nr. 16 4 april 2016

NIEUWSBRIEF nr. 16 4 april 2016 NIEUWSBRIEF nr. 16 4 april 2016 In deze nieuwsbrief: MR informatieavond Nieuws uit het schoolteam Koningsspelen De Oase rekent er op los! Schoonmaakavond Zomerfeest Vakanties en studiedagen 2016/2017 Oproep

Nadere informatie

A C C O F I E T J E S. Ten behoeve van de leden van accordeonvereniging Accordando

A C C O F I E T J E S. Ten behoeve van de leden van accordeonvereniging Accordando A C C O F I E T J E S Ten behoeve van de leden van accordeonvereniging Accordando Jaargang 28, nummer 2 Juli 2011 CLUBBLAD VAN ACCORDEONVERENIGING ACCORDANDO Opgericht op 18 oktober 1951 Adres: Dorpshuis

Nadere informatie