Het Grote BerenNieuws.

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Het Grote BerenNieuws."

Transcriptie

1 Het Grote BerenNieuws. Mei 2016 Vakantie tijd. De vakantie tijd komt er weer aan. Mocht u uw vakantie nog niet hebben doorgegeven, wilt u dit dan als nog doen. Dan kunnen wij de planning maken voor het personeel. De lijst hangt in het KDV naast de deur van de babygroep en op de BSO op het magneetbord naast de voordeur. We wensen u allen alvast een prettige vakantie met veel zon!!! De stagiaires zijn bijna klaar met de stages. Enkele stagiaires blijven in de zomer vakantiewerk doen. Cilla zult u regelmatig tegenkomen op de dreumesgroep en Dorien op de peutergroep. En natuurlijk hebben we ook onze vaste invalkrachten. Op alle groepen staat in de vakantie in ieder geval één vaste leidster. U zult begrijpen dat dit niet altijd vijf dagen in de week zal zijn, maar in ieder geval het grootste deel van de week. Ook kan het gebeuren dat de groepen zo klein zijn, dat ze samengevoegd worden. Mededelingen De Grote Beer Mededelingen oudercommissie KDV Babygroep Dreumesgroep Peutergroep Mededelingen oudercommissie BSO BSO Mededelingen De Grote Beer Veel kinderen hebben dezelfde smaak bij het uitzoeken van nieuwe zomerjassen en schoenen. Dringende vraag van onze kant of u ze zou willen voorzien van naam om foutjes te voorkomen. Alvast bedankt!!! Jaarlijks Warm en koud buffet. Vrijdag 17 juni is weer ons jaarlijks warm en koud buffet. Aangezien het weer altijd twijfelachtig blijft in ons land hebben we besloten niet meer te gaan voor een BBQ. Noteert u het alvast in uw agenda?

2 Personele wisselingen. - Het peuterteam is versterkt met Chantal. Zij zal zichzelf in het kort nog even voorstellen. De foto houden jullie nog tegoed. Mijn naam is Chantal. Ik ben 22 jaar oud en kom uit Groningen. In 2014 heb ik de opleiding Sociaal Pedagogisch werk 3, kinderopvang, BOL afgerond. In 2015 ben ik gestart met de versnelde opleiding gespecialiseerd pedagogisch medewerker 4. Halverwege het schooljaar ben ik het traject BBL ( werken en leren ) gaan volgen op kinderdagverblijf ''De Grote Beer''. Momenteel ben ik maandag en dinsdag werkzaam op de peutergroep. Ik heb altijd stage gelopen op de peutergroep en vind het hartstikke leuk om met deze doelgroep te werken. '' Geen dag is hetzelfde '' als je werkt met kinderen er komt altijd wel iets onverwachts tussen. Het flexibel zijn en snel schakelen is iets wat mij uitdaagt in het werkveld. En wat ik leuk vind aan het werken met kinderen is dat je met elk kind een ''vertrouwens band'' krijgt. - Tina heeft op de babygroep gewerkt in de periode dat Nanda met verlof was. Nu Nanda weer terug is neemt zij helaas eind mei afscheid van ons. Enquête. De enquête voor het KDV komt er binnenkort weer aan. Deze versturen wij jullie dit keer via de mail. We hopen dat het voor jullie zo gemakkelijker is om het in te vullen. Alleen voor de enquêtes gebruiken wij een Gmail-account. Het info@kdvdegrotebeer.nl adres mogen jullie blijven gebruiken voor het stellen van vragen, etc. Boekstart. Vrijdag 8 april hadden we in de speelhal de officiële opening van Boekstart. Het was erg leuk om te zien dat zoveel ouders, opa s, oma s en kinderen hierbij aanwezig waren. Eerst was er een inloop, waarbij iedereen iets kon eten en drinken. Vervolgens heeft Lies Kurvers ( van Bibliotheek Vinkhuizen ) verteld over Boekstart in de kinderopvang en dat het lezen van boeken heel belangrijk is voor het leesplezier en voor de taalontwikkeling van de kinderen. Op de Grote Beer wordt daarom op elke groep elke dag minimaal 15 minuten ruimte ingepland voor het lezen van boeken. Daiënne heeft het lint doorgeknipt en vanaf dat moment is de leeshoek in de speelhal, en de leeskasten op de groepen officieel in gebruik. Tot slot heeft Lies nog het verhaal over Kikker en de bijzondere dag voorgelezen.

3 Telefoonnummers. Ouders veranderen soms van werk en/of van mobiele telefoon. Niet altijd zijn wij dan op de hoogte van een nieuw nummer die in onze lijst voor calamiteiten hoort. Twijfelt u eraan of wij in het bezit zijn van het juiste nummer/ de juiste nummers? Vraag ons dan even samen met u op de lijst te kijken. Mededelingen oudercommissie KDV De oudercommissie van het KDV met van links naar rechts en van boven naar beneden: Sandra Reinderink ( penningmeester ), Jelmer Prins ( secretaris ), Suzan Özsaran, Jolanda de Vries en Carina Havenga-De Poel ( voorzitter ). De oudercommissieleden zijn de afgelopen periode twee keer bij elkaar gekomen. We hebben ons onder andere over de algemene voorwaarden van de Grote Beer gebogen en meegedacht over de tweejaarlijkse enquête van de Grote Beer die binnenkort online uitkomt. We hebben afscheid genomen van oudercommissielid Sandra Pasma. Haar jongste zoon gaat naar de basisschool. Ook via deze weg willen we haar nogmaals bedanken voor haar inzet en enthousiasme. Ondertussen is de oudercommissie gelukkig weer op volle sterkte. Er zijn drie nieuwe ouders die zich hebben aangemeld voor de oudercommissie: Suzan Özsaran, Jelmer Prins en Jolanda de Vries. Ze stellen zich even kort voor: Jolanda de Vries: Ik ben de moeder van Keje en Femm Smilda. Ik ben 41 jaar en werk als leerkracht in het basisonderwijs. Femm is 1,5 jaar en zit bij de babygroep. Keje zit in groep 1 van de Nassauschool en gaat op dinsdag naar de BSO van de Grote Beer. Ze hebben het erg naar hun zin. Via de oudercommissie wil ik graag meedenken met het KDV. Suzan Özsaran: Ik ben de moeder van Noud. Ik ben werkzaam als advocaat. Noud is inmiddels bijna 7 maanden en zit sinds maart van dit jaar bij de babygroep van KDV de Grote Beer. Hoewel hij het natuurlijk nog niet zelf kan aangeven, is aan alles te merken dat hij zich goed vermaakt. De aanwezigheid op de kinderopvang komt zijn ontwikkeling ten goede, als ouder zijnde fijn om te zien. Door lid te zijn van de oudercommissie krijg ik meer inzicht in de organisatie en kan ik (hopelijk) een steentje bijdragen aan praktische en beleidsmatige zaken rondom KDV de Grote Beer.

4 Jelmer Prins: Ik ben de vader van Ella. Ella is ruim 10 maanden en zit sinds het begin van dit jaar op KDV de Grote Beer. Ze heeft het prima naar haar zin en samen met haar zijn we erg tevreden. Door lid te zijn van de oudercommissie hoop ik een steentje te kunnen bijdragen aan het reilen en zeilen van KDV de Grote Beer. Spreek ons gerust aan als je een onderwerp hebt dat we als oudercommissie zouden moeten bespreken. De volgende vergadering is op dinsdag 14 juni. Ook een vergadering bijwonen? Laat het ons weten via Nieuws vanuit de Babygroep Op de babygroep mochten wij verwelkomen: Linde, Feline, Noud, Ella, Sophie, Julian, Sara en Lotte. Om plaats te maken zijn er kinderen die er klaar voor waren door naar de dreumesgroep. Dit is Julius. Ook Femm en Mekaylyn mogen binnenkort op de dreumesgroep gaan kijken. Het wordt langzamerhand toch steeds mooier weer en dan wordt het warmer in de slaapkamer. Zou u voor uw kleine een zomerslaapzak willen brengen, zodat uw kindje niet te warm naar bed gaat? En als u dan toch met de inhoud van het bakje van uw kindje bezig bent, kunt u misschien ook meteen even kijken of de reservekleding nog groot genoeg is en aan de zomer aangepast is. Alvast bedankt! Nieuws vanuit de Dreumesgroep Op de groep komt u nu regelmatig Andaluzia tegen. Zij werkt al halve dagen voor Astrid en ze zal gedurende het zwangerschapsverlof van Astrid haar volledig vervangen. Om plaats te maken voor de kinderen van de babygroep zijn de volgende kinderen door naar de peutergroep: Ayla, Sharida, Eline en Stefan. De dreumesgroep is inmiddels versterkt met Noam, Johanna, Anna, Aidan, Navaliyah en Julius. Helaas moesten we afscheid nemen van Kiona. Zij ging verhuizen met haar papa en mama. We hopen dat zij snel nieuwe vriendjes en vriendinnetjes zal maken. Nieuws vanuit de Peutergroep We zijn op de peutergroep versterkt met Kaylani. Helaas moest er afscheid genomen worden van Sterre en Quinten. Ze zijn 4 jaar en gaan naar de basisschool. Het is geen definitief afscheid, want we komen ze gewoon weer tegen op de BSO. HELP!!! We hebben op de peutergroep geen onderbroeken meer. Heeft u nog reserve liggen dan houden wij ons van harte aanbevolen! Op dinsdag 5 april zijn wij met de 3+ peuters naar de boerderij geweest. We hebben héél véél lammetjes gezien, geaaid en de fles gegeven.

5 Ook gingen we bij de boer een broodje eten en mochten we een rondje rijden op de tractor. Nu het weer beter wordt, gaan we, naast het wandelen naar de bekende speeltuinen, graag naar het Noorderplantsoen om daar te spelen en te picknicken of naar de waterspeeltuin om met water te spelen. Ook Benny heeft de zomer in de bol en trekt zijn zwembroek uit de kast! Hij gaat de komende tijd allemaal woorden die met de zomer te maken hebben aan de kinderen leren, in het Engels. Mededelingen oudercommissie BSO De oudercommissie van de BSO, met van links naar rechts: Agnes Knegt ( penningmeester ), Jitske Meindertsma ( voorzitter ) en Jaap Klijn ( secretaris ). De Oudercommissie van de BSO komt ieder kwartaal bijeen om de nodige zaken te bespreken, te organiseren en af te stemmen met de directie. Naast praktische zaken hebben we het tijdens een vergadering ook altijd over de kwaliteit van de opvang, het personeel, etc. De laatste vergadering was 14 maart jl. en ging over het organiseren en voorbereiden van de ouderavond op 31 maart met als thema spelen. Tijdens deze avond kwam aan de hand van een aantal vragen een levendig gesprek op gang over de visie van de leiding van de BSO, maar ook van de ouders, op spelen. Voor de BSO zijn de belangrijkste pijlers binnen dit thema; - Er zijn veel verschillende speelhoeken en ook voor buiten zijn er veel verschillende attributen waar de kinderen zich mee kunnen vermaken. Ook worden kinderen van harte uitgenodigd om zelf met ideeën te komen; als het mogelijk is deze uit te voeren, dan zal de leiding dit zeker faciliteren. Ook wordt er iedere middag een activiteit door de leiding zelf aangeboden. - Maar het is en het blijft vrije tijd voor de kinderen, dus niets is verplicht. Ze mogen zelf kiezen wat ze wel en wat ze niet willen doen en waar ze wel en waar ze niet aan mee willen doen. Uiteraard vond ook deze ouderavond plaats onder het genot van een kopje koffie/thee en door de kinderen zelf gebakken koekjes. Ter afsluiting had Lyda weer een mooie compilatie van filmpjes en foto s gemaakt die een goed beeld gaven over hoe de afgelopen maanden verlopen zijn. Al met al een informatieve en geslaagde avond.

6 Heb je vragen, opmerkingen of onderwerpen waar de commissie zich over kan buigen? Laat het ons weten. We zijn te bereiken via het adres maar je mag ons ook gerust aanspreken of bellen. Wil je een keer een vergadering bijwonen dan kan dat! De eerstvolgende vergadering is verplaatst van 13 juni naar 21 juni. Overige vergaderdata en activiteiten kun je vinden links van de deur als je de BSO binnenkomt. Nieuws vanuit de BSO Op de BSO hebben we Sterre en Quinten mogen verwelkomen. Gelukkig hebben we inmiddels wat reservekleding mogen ontvangen!. Maar heeft u nog iets liggen dan houden we ons nog steeds van harte aanbevolen. Zou u er ook aan willen denken het weer terug te brengen als uw kind er gebruik van heeft moeten maken? Alvast bedankt! Dit jaar was er 31 maart een ouderavond georganiseerd door de OC van de BSO. Tijdens deze avond konden de ouders weer een filmpje zien van hun kind(eren) en werd er gesproken over wat er op de BSO te doen is en wat allemaal wel en niet mag. Want ook op de BSO zijn natuurlijk regels waar we ons aan moeten houden. Zo kijken we bv. geen tv met mooi weer en mogen we binnen niet rennen. Wij zijn een tijdje terug begonnen met koken op de BSO. De kinderen mogen in toerbeurt meehelpen en vinden dit heel erg leuk. Het zijn heel verschillende dingen die we maken. Zo maakten we al hartige cup cakes, fruitstokjes, gehaktballetjes op spies met geroosterde broodjes, courgette pizza s, bladerdeegrolletjes, witlofbootjes, quiches en popcorn. Uitspraakjes: - Er heeft een vogel gepoept op de wang van Marijke, die daarop zegt: Ik denk niet dat hij het gezien had dat ik daar stond. Waarop Michiel zegt: Ach, een vogel poept maar wat! - Noor vraagt: Heeft hij kaal haar? als er een meneer langsloopt zonder haar op zijn hoofd. Wist u dat: - Kyani en Jaydeon in de auto hele leuke liedjes zelf kunnen bedenken? - Johanna en Anna veel samen spelen? Als echte vriendinnen hebben ze hele gesprekken. - George veel met Duplo speelt? Hij bouwt de hoogste torens en rijdt rondjes met zijn lange trein. - Mees het gezellig vindt samen met een leidster boekjes te lezen? Hij kan goed benoemen wat hij allemaal ziet. - Jayhlano veel met de bal speelt en dat al heel goed doet? Wie weet zien we hem later terug op tv! - Er op de dreumesgroep liefde opbloeit? Thijs en Charlie geven elkaar veel knuffels en houden heel lief elkaars handjes vast.

7 - Noud al kan kruipen? - Xavi loopt en zelfs al kan voetballen? - Sophie de aandacht van andere kindjes erg leuk vindt? - Ella en Lena druk bezig zijn met het oefenen van staan en lopen? - Feline steeds nieuwe geluidjes ontdekt en erop los kletst? - Rens graag met de zachte blokken speelt? - Liz veel aan het kletsen is? - Amina het heel druk heeft met de BSO sinds zij daar een keer geweest is? Ze vraagt steeds waar alle kinderen van de BSO zijn en kent ze ook al bij naam? Verjaardagen: Maart April Mei 1. Kylana 3. Elay 1. Sterre 4. Daeley 4. Hamza 1. Quinten 4. Laila 3. Eline 6. Jur 10. Rosalie 9. Xavi 11. Ralf 18. Fayen 21. Niek 28. Bauke Babynieuws: - Olivier J. kreeg er een zusje bij. Ze kreeg de naam Willemijn. Papa, Mama en Olivier van harte gefeliciteerd met jullie dochter en zusje. - Stefan is ook grote broer geworden. Zijn broertje heet Jasper. We feliciteren papa, mama en Stefan van harte met deze aanwinst. - Astrid werkt nu nog halve dagen. Zij gaat binnenkort met verlof en dan zal de kleine vast snel komen.

8 Knutselen in de zomervakantie (Neon)ketting zelf maken Een leuk én goedkoop zelf maak ideetje voor je om jezelf in de zomer te versieren. Je kunt deze ketting zelf maken, maar het is ook een leuk knutselwerkje voor kids. Je hebt nodig: - rietjes - draad, lint of garen, bij voorkeur in een kleur die bij de rietjes past - een naald als je draad gebruikt (met garen is een naald niet nodig) - een schaar - eventueel kralen Knip de rietjes in kleine stukjes. Ik vind het zelf wel leuk als de stukjes niet allemaal dezelfde grootte hebben. Ook het buigbare stukje heb ik gebruikt. Een paar uitgerekt en een paar niet. Zo krijg je verschillende kralen. Rijg de rietjeskralen aan een stuk draad. Voeg er eventueel tussendoor een kraal aan toe. Ik kan er nét door met mijn hand. Je zou eventueel ook een sluiting erin kunnen maken. Verrekijker maken Leuk voor als je erop uit gaat met papa en mama. Dan kun je alles goed bekijken. Je hebt nodig: - 2 wc rollen - lijm - draad - papier - verf Verf of beplak de beide wc rollen, totdat jij ze mooi vindt. Plak de rollen met de lijm stevig tegen elkaar aan. Knip het draad af op de volgende lengte: van van jouw elleboog achter jouw nek langs tot aan jouw andere elleboog. Maak aan beide kanten een gaatje ( of laat dat jouw ouders doen ) en maak daar het draad aan vast. Je hebt nu een echte verrekijker. Veel plezier met het zoeken van misschien wel een..beer?

Het Grote BerenNieuws.

Het Grote BerenNieuws. Het Grote BerenNieuws. Februari 2015 Beter laat dan nooit, maar hier is de nieuwe nieuwsbrief. Eerst willen we iedereen weer van harte welkom heten in het nieuwe jaar! Het is nu winter en veel kinderen

Nadere informatie

Het Grote BerenNieuws.

Het Grote BerenNieuws. Het Grote BerenNieuws. Februari 2016 Eerst willen we iedereen weer van harte welkom heten in het nieuwe jaar! Aan het begin van een nieuw jaar melden we ook altijd even welke dagen we gesloten zijn. Hier

Nadere informatie

Het Grote BerenNieuws.

Het Grote BerenNieuws. Het Grote BerenNieuws. Juli 2014 Vakantie tijd. De vakantie tijd is weer aangebroken. Mocht u uw vakantie nog niet hebben doorgegeven, wilt u dit dan als nog doen. We wensen u allen een prettige vakantie

Nadere informatie

Het Grote BerenNieuws.

Het Grote BerenNieuws. Het Grote BerenNieuws. December 2016 Sluiting rond de Kerst. De Grote Beer is gesloten vanaf vrijdag 23 december om 18.00 tot en met zondag 1 januari. Maandag 2 januari zijn we weer open. We zien u graag

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Nieuws van het KDV. April 2011. Inhoud

Nieuwsbrief. Nieuws van het KDV. April 2011. Inhoud Nieuwsbrief April 2011 Inhoud Nieuws van het Kinderdagverblijf Nieuws van de Humpie Dumpie Nieuws van de BSO Ook nog even dit Versje Colofon Dit is de nieuwsbrief van april 2011. In deze nieuwsbrief vindt

Nadere informatie

Het Grote BerenNieuws.

Het Grote BerenNieuws. Het Grote BerenNieuws. Juni 2017 Vakantie tijd. Mocht u uw vakantie nog niet hebben doorgegeven, wilt u dit dan als nog doen? Dan kunnen wij de planning maken voor het personeel. De lijst hangt in het

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF!! Zomer: Nieuwe kindjes en stagiaire/vrijwilliger en vertrekkende kindjes:

NIEUWSBRIEF!! Zomer: Nieuwe kindjes en stagiaire/vrijwilliger en vertrekkende kindjes: NIEUWSBRIEF!! Zomer: Wat hebben we een heerlijke zomer gehad met veel speelplezier, de kinderen hebben genoten. Lekker buiten spelen en ijsjes eten, af en toe wat verkoeling met water en meer hadden we

Nadere informatie

Nieuwsbrief, Oktober 2014. Beste ouders, 1 jarig bestaan

Nieuwsbrief, Oktober 2014. Beste ouders, 1 jarig bestaan Nieuwsbrief, Oktober 2014 Beste ouders, 1 jarig bestaan Hoera!! Kinderopvang Lila bestaat al 1 jaar en dat gaan we natuurlijk vieren met zijn allen. Op Donderdag 16 Oktober hebben wij een kijkochtend op

Nadere informatie

Het Grote BerenNieuws.

Het Grote BerenNieuws. Het Grote BerenNieuws. Mei 2014 Vakantie tijd. De vakantie tijd komt er weer aan. Mocht u uw vakantie nog niet hebben doorgegeven, wilt u dit dan als nog doen. We wensen u allen een prettige vakantie met

Nadere informatie

Nieuwsbrief Kindcentrum De Weisterbeek Horst November 2015. Inleiding

Nieuwsbrief Kindcentrum De Weisterbeek Horst November 2015. Inleiding Nieuwsbrief Kindcentrum De Weisterbeek Horst November 2015 Inleiding Beste ouder(s), verzorger(s), We hebben een hele sportieve periode achter de rug, daar vertellen we u graag meer over! In het Weisterbeek

Nadere informatie

Het Grote BerenNieuws.

Het Grote BerenNieuws. Het Grote BerenNieuws. Maart 2017 Hier weer de eerste nieuwsbrief in het jaar 2017! Wellicht heeft u al ergens op de site of op het mededelingenbord kunnen lezen welke dagen we gesloten zijn. Hier komen

Nadere informatie

Nieuwsbrief Juli 2015

Nieuwsbrief Juli 2015 Nieuwsbrief Juli 2015 De laatste nieuwsbrief voor dat we allemaal op vakantie gaan en heerlijk van de Zomer gaan genieten. Wij willen jullie graag nog een aantal puntjes meedelen. Baby nieuws Aller eerst

Nadere informatie

TIJD VOOR NIEUWS. 2 e JAARGANG NUMMER 3 december 2012

TIJD VOOR NIEUWS. 2 e JAARGANG NUMMER 3 december 2012 TIJD VOOR NIEUWS 2 e JAARGANG NUMMER 3 december 2012 Beste ouders, Hier ontvangt u de 6 e nieuwsbrief. Al snel na de laatste nieuwsbrief maar het is de bedoeling om bij ieder thema van Piramide de nieuwsbrief

Nadere informatie

Veel gestelde vragen over peuterschool t Koggeschip

Veel gestelde vragen over peuterschool t Koggeschip Veel gestelde vragen over peuterschool t Koggeschip Juni 2014 Wat is een peuterschool? De peuterschool is een combinatie van kinderdagverblijf en voorschool. Hier komen alle kinderen in de wijk van 2,5

Nadere informatie

Leidsterpraat FEEST. 18 t/m 22 mei woensdag 3 juni zaterdag 13 juni

Leidsterpraat FEEST. 18 t/m 22 mei woensdag 3 juni zaterdag 13 juni April 2015 Leidsterpraat De meivakantie staat alweer voor de deur, met daarin Moederdag, de peuters zijn druk bezig geweest om weer iets moois te maken voor hun mama s, wat het is, is nog een verrassing!

Nadere informatie

KDV VUURVOGEL. Waterpret bij de Maasstraat

KDV VUURVOGEL. Waterpret bij de Maasstraat KDV VUURVOGEL NR 3 september 2015 Weer aan de slag! We zijn alweer enkele weken op onze eigen locatie en dat voelt goed! Maar het was ook leuk op de Maasstraat. Daar hebben we 6 weken samengespeeld met

Nadere informatie

Wat staat er in dit boekje?

Wat staat er in dit boekje? Wat staat er in dit boekje? Informatie voor ouders (scheur t maar uit voor ze!) 7 Even uitleggen 11 Ik & Zo! Dit ben ik! 15 Ik & Zo! Handig om te weten 17 Weekschema co-ouderschap 29 Planning weekenden,

Nadere informatie

Rups-nieuwtje. Best, september 2014. Beste ouders,

Rups-nieuwtje. Best, september 2014. Beste ouders, Rups-nieuwtje Best, september 2014 Beste ouders, Dit is het eerste rups-nieuwtje van dit schooljaar. Voor sommige kinderen was onze klas al bekend terrein. Voor anderen is het nieuw om naar school te gaan

Nadere informatie

September 2015 Woensdag 23 September Sportdag Start gesprek ouders. Oktober 2015 Woensdag 7 oktober Start kinderboekenweek

September 2015 Woensdag 23 September Sportdag Start gesprek ouders. Oktober 2015 Woensdag 7 oktober Start kinderboekenweek Schoolnieuws schooljaar 2015-2016 Vrijdag 18 September 2015 September 2015 Woensdag 23 September Sportdag Start gesprek ouders Donderdag 24 September Start gesprek ouders Maandag 28 September Algemene

Nadere informatie

Uitstroom Stella en Lars zijn nu officieel doorgestroomd naar de peutergroep

Uitstroom Stella en Lars zijn nu officieel doorgestroomd naar de peutergroep Babygroep Nieuwe kinderen Jeanot: komt op maandag, dinsdag en woensdag. Robin: komt op vrijdag. Joris: komt op dinsdag en donderdag. Novan: komt op maandag en donderdag. Ella: komt op maandag en woensdag

Nadere informatie

EXPRESSE ZWANGER. Nationale Voorleesdagen

EXPRESSE ZWANGER. Nationale Voorleesdagen PADDINGTON EXPRESSE Nummer 62, jan 2015 In dit nummer: * Voorleesdagen * Nieuwe invalkracht * Peutergroep * Babygroep * Mobiele telefoons * Pravoo ouderbrief Nationale Voorleesdagen Van 21 t/m 31 januari

Nadere informatie

Nieuwsbrief oktober 2015

Nieuwsbrief oktober 2015 Nieuwsbrief oktober 2015 Welkom! Via deze nieuwsbrief ook een warm welkom aan alle ouders/verzorgers van de locatie Van der Muydenstraat. Vanaf heden zullen namelijk beide locaties van ons Kindcentrum;

Nadere informatie

Veel gestelde vragen over peuterschool Nieuw Sloten

Veel gestelde vragen over peuterschool Nieuw Sloten Veel gestelde vragen over peuterschool Nieuw Sloten Maart 2015 Wat is een peuterschool? De peuterschool is een combinatie van kinderdagverblijf en voorschool. Hier komen alle kinderen in de wijk van 2,5

Nadere informatie

Activiteitenprogramma zomervakantie 2014

Activiteitenprogramma zomervakantie 2014 Beste ouders, hallo kinderen, Programma Voor jullie ligt het programma voor de van BSO Tinteltuin Hoorn. Jullie kunnen in dit programma lezen wat we deze vakantie gaan doen. Het is fijn als alle kinderen

Nadere informatie

Beste ouders van Sinnerakkers,

Beste ouders van Sinnerakkers, 23 oktober 2014 Beste ouders van Sinnerakkers, Onze eerste nieuwsbrief! Wat is er een boel gebeurd sinds de start. Inmiddels zijn er al 18 kinderen die gebruik maken van de opvang bij Sinnerakkers. Wij

Nadere informatie

Nieuwsbrief nr.4-2014 Voorschool Thusanong

Nieuwsbrief nr.4-2014 Voorschool Thusanong Nieuwsbrief nr.4-2014 Voorschool Thusanong Beste ouders De afgelopen maanden hebben er heel wat leuke en leerzame activiteiten plaatsgevonden op de Voorschool. In het kader van Koningsdag hebben de kinderen

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Nieuws van het KDV. Mei 2013. De Koekenbieren 10 jaar! Inhoud

Nieuwsbrief. Nieuws van het KDV. Mei 2013. De Koekenbieren 10 jaar! Inhoud Nieuwsbrief Mei 2013 Inhoud Nieuws van het Kinderdagverblijf Nieuws van de Humpie Dumpie Nieuws van de BSO Ook nog even dit Colofon Dit is de nieuwsbrief van mei 2013. In deze nieuwsbrief vindt u allerlei

Nadere informatie

De Schoolkrant. De Schoolkrant

De Schoolkrant. De Schoolkrant De Schoolkrant De Schoolkrant December 2014 SO Alphons Laudy Van de redactie Dit is de tweede schoolkrant van dit schooljaar Deze keer zijn de volgende thema s aan bod geweest: Herfst, Sint en Kerst. Deze

Nadere informatie

Algemene informatie week 36

Algemene informatie week 36 Algemene informatie week 36 Wij heten alle peuters, leerlingen, ouders, opa s en oma s heel hartelijk welkom en wensen iedereen een fijn, goed, gezellig, leerzaam jaar toe. Samen maken we er een mooi jaar

Nadere informatie

Oja! Gezamenlijke nieuwsbrief van SPIL-centrum Philipsdorp

Oja! Gezamenlijke nieuwsbrief van SPIL-centrum Philipsdorp Nummer 01 01 september 2014 Belangrijke data 08 september Algemene ouderavond 12 september groepen 1 t/m 4 zijn vrij 15 september Oja-2 verschijnt Nieuws vanuit Saltoschool De Bergen Nieuwe schooljaar

Nadere informatie

Nieuwsbrief september 2016

Nieuwsbrief september 2016 Nieuwsbrief september 2016 Onderwerpen ZomerWereldWeken 2016 BSO tijdens studiedagen 29 en 30 september Kids Active Rosmalen Bericht over Karen van der Valk Nieuws van de OC De Musketiers en de Narretjes

Nadere informatie

BSO de Achthoek en peuterspeelzaal Pioniertjes september 2014 2012

BSO de Achthoek en peuterspeelzaal Pioniertjes september 2014 2012 BSO de Achthoek en peuterspeelzaal Pioniertjes september 2014 2012 Beste ouder/verzorger, De zomer is voorbij en we richten ons op gezellige herfstactiviteiten. Bij deze de nieuwsbrief van september. Voor

Nadere informatie

KieKeboe en Kids & Go de leukste kinderopvang van Aalsmeer!

KieKeboe en Kids & Go de leukste kinderopvang van Aalsmeer! KieKeboe en Kids & Go de leukste kinderopvang van Aalsmeer! Veel leesplezier Het KieKeBoe en Kids & Go team! 2014 K IEK E B O E E N K I D S & G O D E L E U K S T E K I N D E R O P V A N G V A N A A L S

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF Jaargang 25, extra aflevering 22 juni 2015 www.basisschooldeboemerang.nl e-mail: info@basisschooldeboemerang.nl

NIEUWSBRIEF Jaargang 25, extra aflevering 22 juni 2015 www.basisschooldeboemerang.nl e-mail: info@basisschooldeboemerang.nl NIEUWSBRIEF Jaargang 25, extra aflevering 22 juni 2015 www.basisschooldeboemerang.nl e-mail: info@basisschooldeboemerang.nl DOORSCHUIVEN GROEPEN Op maandag 29 juni en donderdag 2 juli worden de groepen

Nadere informatie

Basisschool de Pas. Averbodestraat 19 5988 AW Helden. Tel.: 077-3060900 E-mail: info@bsdepas.nl Website: www.bsdepas.nl

Basisschool de Pas. Averbodestraat 19 5988 AW Helden. Tel.: 077-3060900 E-mail: info@bsdepas.nl Website: www.bsdepas.nl Basisschool de Pas Averbodestraat 19 5988 AW Helden Tel.: 077-3060900 E-mail: info@bsdepas.nl Website: www.bsdepas.nl JAARGANG 2014-2015, nummer 27 Donderdag 26 maart 2015 Vakantie- en vrije dagenrooster

Nadere informatie

7 september 2015 Parksingel 7 6681 NC Bemmel 0481-454018 frodos@skar.nl www.kinderopvangskar.nl. Beste ouders,

7 september 2015 Parksingel 7 6681 NC Bemmel 0481-454018 frodos@skar.nl www.kinderopvangskar.nl. Beste ouders, 7 september 2015 Parksingel 7 6681 NC Bemmel 0481-454018 frodos@skar.nl www.kinderopvangskar.nl Beste ouders, We kijken met de zomervakantie 2015 terug op een hele gezellige tijd samen met de kinderen.

Nadere informatie

Nieuwsbrief. - december 2013. Thema s en bijzonderheden. De vierde nieuwsbrief in het jaar 2013

Nieuwsbrief. - december 2013. Thema s en bijzonderheden. De vierde nieuwsbrief in het jaar 2013 Nieuwsbrief - december 2013 Thema s en bijzonderheden De vierde nieuwsbrief in het jaar 2013 Het jaar 2013 is bijna weer voorbij. Sint Maarten en Sinterklaas hebben we afgesloten. We hebben een leuk Sinterklaasfeest

Nadere informatie

Nieuwsbrief Moederdag

Nieuwsbrief Moederdag Nieuwsbrief Moederdag Het is alweer bijna Moederdag, een belangrijk moment voor de kinderen om hun mama eens extra te verwennen! In deze nieuwsbrief vind u twee activiteiten met leuke ideeën om te knutselen

Nadere informatie

Kids. &Go. Informatieblad speciaal voor kinderen

Kids. &Go. Informatieblad speciaal voor kinderen Informatieblad speciaal voor kinderen Datum; Aalsmeer, jaar 2011 Gemaakt door; Bianca Wegbrands daar, Wat leuk dat je dit informatieblad speciaal voor kinderen wilt lezen. Ik zal me eerst even aan jou

Nadere informatie

Noorderstraat 6 1017 TV Amsterdam nummer 17. 28 april 2016. Kopij: redactie@dekleinereus.org

Noorderstraat 6 1017 TV Amsterdam nummer 17. 28 april 2016. Kopij: redactie@dekleinereus.org Noorderstraat 6 1017 TV Amsterdam nummer 17 28 april 2016 Kopij: redactie@dekleinereus.org Vakantierooster In de MR vergadering van 21 april is het vakantierooster 2016-2017 besproken. De directie heeft

Nadere informatie

De Deltakijker bulletin van de o.b.s. De Delta en peuterspeelzaal Het Druppeltje

De Deltakijker bulletin van de o.b.s. De Delta en peuterspeelzaal Het Druppeltje De Deltakijker bulletin van de o.b.s. De Delta en peuterspeelzaal Het Druppeltje vrijdag 21 augustus 2015 jaargang 13 nr. 1 agenda: 1 september Rapporten ingeleverd Internetprotocol ingeleverd Afspraken

Nadere informatie

Vanuit het team. De Vlecht. 3 juli 2015. Verjaardagen: In dit nummer:

Vanuit het team. De Vlecht. 3 juli 2015. Verjaardagen: In dit nummer: De Vlecht 3 juli 2015 Wij heten Femke van harte welkom! Wij wensen haar een goede start en veel plezier op onze school. In dit nummer: Vanuit het team 1 Groep 1/2 3 Groep 7/8 4 Sport en Bewegen 5 Vanuit

Nadere informatie

Werken in de kinderopvang

Werken in de kinderopvang Werken in de kinderopvang Sanne Houtepen werkt als pedagogisch medewerker bij Kibeo aan de Elvis Presleylaan in Goes. Ze is daar een bekend gezicht en heeft heel wat kinderen op zien groeien van baby tot

Nadere informatie

Lollystokjes of een prop Maak geen rommel, ruim het op. Appelschillen, lege zakken Doe het in de AFVALBAKKEN!

Lollystokjes of een prop Maak geen rommel, ruim het op. Appelschillen, lege zakken Doe het in de AFVALBAKKEN! Overzicht activiteiten komende tijd: Nieuwsbrief 3 21 september 2012 Datum Activiteit Groep September Wo. 26-09 Dag van de Talen 1-8 Do. 27-09 Studiedag; alle kinderen vrij 1-8 Oktober Di 2-10 Ouderavond

Nadere informatie

Welkom op school. Nieuws vanuit de directie. Smidsweg 49, 3852 XA Ermelo 0341-554186

Welkom op school. Nieuws vanuit de directie. Smidsweg 49, 3852 XA Ermelo 0341-554186 e-mail: beatrixschool@vpcoermelo.nl Website: www.beatrixschoolermelo.nl Smidsweg 49, 3852 XA Ermelo 0341-554186 Nieuwsbrief 13 17 april schooljaar 2013-2014 AGENDA Dinsdag 6 mei 1 e lesdag na de meivakantie

Nadere informatie

Werkblad 3: Gravenfeest China

Werkblad 3: Gravenfeest China 1. Lees onderstaande mails en noteer op een apart blad wat je leert over Qing Ming Jie. 2. Bedenk een verhaal over het gravenfeest dat je kan vertellen aan de andere kinderen van je klas. Welke prenten

Nadere informatie

Mijn digitale leesrugzak

Mijn digitale leesrugzak Het hele schooljaar heb ik hard gewerkt op school. Een heerlijke lange zomervakantie heb ik zeker verdiend. Ik ben een lezer geworden en wil een lezer blijven. In mijn digitale leesrugzak zitten heel veel

Nadere informatie

INFORMATIE BULLETIN 29 augustus 2015 WEEKOVERZICHT

INFORMATIE BULLETIN 29 augustus 2015 WEEKOVERZICHT INFORMATIE BULLETIN 29 augustus 2015 WEEKOVERZICHT Maandag 31 augustus 19.00 uur Ouderavonden groepen 8 19.30 uur Ouderavonden groepen 1/2, 3 en 6 Dinsdag 1 september Meester Tim s ochtends afwezig Juf

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF 2015-2016 // OKTOBER 2015

NIEUWSBRIEF 2015-2016 // OKTOBER 2015 NIEUWSBRIEF 2015-2016 // OKTOBER 2015 OPEN OCHTEND VRIJDAG 6 NOVEMBER // KOM OOK GEZELLIG MEEDOEN MET ONZE HERFSTSPEURTOCHT IN DE SCHOOL! Op vrijdag 6 november organiseren alle ABBO-scholen van 9.00 12.00

Nadere informatie

NASCHOOLSE DAGBEHANDELING. Figaro. Welkom! Waarom kom jij naar de groep? Informatieboekje voor kinderen die komen kennismaken. Dit boekje is van:

NASCHOOLSE DAGBEHANDELING. Figaro. Welkom! Waarom kom jij naar de groep? Informatieboekje voor kinderen die komen kennismaken. Dit boekje is van: NASCHOOLSE DAGBEHANDELING Figaro Welkom! Binnenkort kom je kennismaken op Figaro. In dit boekje leggen we je alvast wat dingen uit. Het boekje is gemaakt voor kinderen die hier voor de eerste keer komen,

Nadere informatie

Help, mijn papa en mama gaan scheiden!

Help, mijn papa en mama gaan scheiden! Help, mijn papa en mama gaan scheiden! Joep ligt in bed. Hij houdt zijn handen tegen zijn oren. Beneden hoort hij harde boze stemmen. Papa en mama hebben ruzie. Papa en mama hebben vaak ruzie. Ze denken

Nadere informatie

De nieuwsbrief van 7 september 2012. Datum Activiteit Voor wie September

De nieuwsbrief van 7 september 2012. Datum Activiteit Voor wie September Overzicht activiteiten september 2012 De nieuwsbrief van 7 september 2012 Datum Activiteit Voor wie September Di. 11-09 Aangekondigde BHV oefening Gr 1-8 Di. 11-09 Informatie-ochtend Ouders van potentiële

Nadere informatie

De Deltakijker bulletin van de o.b.s. De Delta en peuterspeelzaal Het Druppeltje

De Deltakijker bulletin van de o.b.s. De Delta en peuterspeelzaal Het Druppeltje De Deltakijker bulletin van de o.b.s. De Delta en peuterspeelzaal Het Druppeltje vrijdag 2 oktober 2015 jaargang 13 nr. 4 agenda: 5 oktober Opening Kinderboekenweek 6 oktober Ouderraad boekenruilmarkt

Nadere informatie

Kunstweek Piet Mondriaan

Kunstweek Piet Mondriaan Agenda Do 18 apr Studiemiddag kinderen vrij vanaf 13.00 uur Vr 19 apr Boerderijschool klas 3/4 Ma 22 apr Klassen 4, 5 en 6 atletiek bij Archeus Do 25 apr 12.30 afsluiting Mondriaan weken, ouders welkom!

Nadere informatie

Baby s houden van boeken! voorlezen leuk, gezellig én leerzaam!

Baby s houden van boeken! voorlezen leuk, gezellig én leerzaam! Baby s houden van boeken! voorlezen leuk, gezellig én leerzaam! Waarom zo vroeg beginnen? Baby s kunnen veel meer dan je denkt. Luisteren Vanaf de eerste dag luistert je baby naar jouw stem. Al begrijpt

Nadere informatie

Nieuwsbrief Kinderdagverblijf juli 2018 Nr. 34

Nieuwsbrief Kinderdagverblijf juli 2018 Nr. 34 Nieuwsbrief Kinderdagverblijf juli 2018 Nr. 34 Inleiding Hallo allemaal, Wat een prachtig voorjaar hebben we nu al gehad! Ons Lentefeest was zeer geslaagd met heel mooi weer, een grote opkomst en veel

Nadere informatie

Informatiebrochure Kinderopvang Villa Vrolijk

Informatiebrochure Kinderopvang Villa Vrolijk Informatiebrochure Kinderopvang Villa Vrolijk Welkom bij Villa Vrolijk! Voor u ligt onze informatiebrochure. In deze brochure wordt duidelijk wie wij zijn en hoe onze organisatie werkt. Mocht u nog vragen

Nadere informatie

Nieuwsbrief Maart 2018

Nieuwsbrief Maart 2018 Nieuwsbrief Maart 2018 Beste ouders/verzorgers, Nieuwe Stagiaire: Wij hebben een nieuwe stagiaire op de groep. Haar naam is Imane, 17 jaar oud. Ze doet de opleiding pedagogische medewerker niveau 4. Ze

Nadere informatie

Nieuwsbrief Hoera kindercentra

Nieuwsbrief Hoera kindercentra Nieuwsbrief Hoera kindercentra Editie: Datum:juni 2014 Beste ouders/verzorgers, In deze editie leest u de nieuwtjes, weetjes en belangrijke informatie van onze locatie. Zo houden we u op de hoogte van

Nadere informatie

Afspraken rondom vierogen principe KDV KieKeBoe en BSO Kids & Go

Afspraken rondom vierogen principe KDV KieKeBoe en BSO Kids & Go Afspraken rondom vierogen principe KDV KieKeBoe en BSO Kids & Go Vier-ogen principe Naar aanleiding van een zedenzaak bij een kinderdagverblijf in Amsterdam heeft de commissie Gunning in haar onderzoeksrapport

Nadere informatie

Vrijdag 18 december 2015. Dolleman, Barbé, Kamper Maandag 21 december tot vrijdag 1 januari Kerstvakantie

Vrijdag 18 december 2015. Dolleman, Barbé, Kamper Maandag 21 december tot vrijdag 1 januari Kerstvakantie Obs De Plaats Schoolwerf 1 1657 LD Abbekerk T: 0229-581278 E: info@obsdeplaats.nl Vrijdag 18 december 2015 Zaterdag 19 december Ophalen oud papier. Lopers zijn: Wijnker, Dolleman, Barbé, Kamper Maandag

Nadere informatie

N I E U W S B R I E F

N I E U W S B R I E F N I E U W S B R I E F OBS De Akkers en PSZ t Valkje Jagerslaan 15 3075 AA Rotterdam 010 2907827 directie@de-akkers.nl www.de-akkers.nl 20 februari 2015 nummer 62 Personeel Juf Atie heeft besloten per 1-3-2015

Nadere informatie

OK ZOMERBL -2014 2013

OK ZOMERBL -2014 2013 ZOMERBLOK 0-0 WAT DOEN WE IN DE ZOMER? Nu de zon wat meer gaat schijnen, kunnen we met de Brede School ook weer vaker naar buiten. Wie heeft daar nu geen zin in? Grijp je kans want dit is alweer het laatste

Nadere informatie

Nieuws uit groep 1/ 2 d.

Nieuws uit groep 1/ 2 d. Nieuws uit groep 1/ 2 d. Dit schooljaar begonnen we met 15 oudste kleuters en 9 jongste kleuters. In september kwamen Jake en Indy erbij. Ons eerste thema van schatkist was Erop uit: het verhaal van Kleine

Nadere informatie

Nieuwsbrief. 20 juli zomervakantie. Kabouter feest.

Nieuwsbrief. 20 juli zomervakantie. Kabouter feest. Nieuwsbrief 20 juli zomervakantie De maanden mei, juni en juli waren heel erg gezellig. Alles stond in het teken van verschillende bijzonderheden, zoals Moederdag, Vaderdag en het kabouterfeest. Wauw best

Nadere informatie

Nieuwsbrief Kinderdagverblijf juli 2016 Nr. 26

Nieuwsbrief Kinderdagverblijf juli 2016 Nr. 26 Nieuwsbrief Kinderdagverblijf juli 2016 Nr. 26 Inleiding Hallo allemaal, Welkom zomer!! Heerlijk om weer langer en nog vaker buiten te spelen. We hebben weer een hoop ondernomen met de kinderen. In de

Nadere informatie

Workshop BSO Rakker-Pret.

Workshop BSO Rakker-Pret. Workshop BSO Rakker-Pret. Workshop-programma Toneel Vissen Boskunstwerk Kerstmobiel Experimenten uitvoeren Kleien Overzicht workshops Kalender 2013 Weerkalender Poppenkastpop sint of Piet Bootjes wedstrijd

Nadere informatie

Voor het eerst naar school

Voor het eerst naar school Voor het eerst naar school Welkom op De Wonderboom Uw kind gaat binnenkort voor het eerst naar school. We wensen jullie een fijne tijd toe op De Wonderboom. Dit boekje informeert over verschillende zaken

Nadere informatie

Met deze Boefjesnieuws willen wij ouders en verzorgers informeren over allerlei zaken die met Kinderopvang Boefje te maken hebben.

Met deze Boefjesnieuws willen wij ouders en verzorgers informeren over allerlei zaken die met Kinderopvang Boefje te maken hebben. Boefjesnieuws juli 2017 Beste ouder(s)/ verzorger(s), Met deze Boefjesnieuws willen wij ouders en verzorgers informeren over allerlei zaken die met Kinderopvang Boefje te maken hebben. Personeel Hieronder

Nadere informatie

welkomstboekje school Basisschool KOM.MIJN

welkomstboekje school Basisschool KOM.MIJN welkomstboekje school Basisschool KOM.MIJN Jij wordt bijna 4 jaar. Hoera! Je mag dan naar school. Je komt bij ons in de klas. Gezellig! Kijk maar gauw verder. Eerst kom je binnen in onze hal, bij lokaal

Nadere informatie

Voor de ouders/leerlingen van Daltonschool Talentrijk - vrijdag 06 nov. 2015 - nr. 5

Voor de ouders/leerlingen van Daltonschool Talentrijk - vrijdag 06 nov. 2015 - nr. 5 Voor de ouders/leerlingen van Daltonschool Talentrijk - vrijdag 06 nov. 2015 - nr. 5 Op de agenda 09-11-2015 16-11-2015 26-11-2015 inleveren Studiedag Dalton. Alle kinderen zijn vrij Deze week muurschildering

Nadere informatie

Peuteropvang Dolfijn

Peuteropvang Dolfijn Peuteropvang Dolfijn Samen spelen, leren en ontdekken VVE Leuk en leerzaam Vriendjes maken Voorwoord Beste ouders en peuters, In deze brochure kunt u allerlei praktische informatie lezen over onze peutergroep.

Nadere informatie

Ik wens iedereen een gelukkig en gezond 2015 toe. De vakantie zit er weer op en we zijn blij om alle kinderen weer op school te mogen ontvangen.

Ik wens iedereen een gelukkig en gezond 2015 toe. De vakantie zit er weer op en we zijn blij om alle kinderen weer op school te mogen ontvangen. Nieuwsbrief nummer 9 van 9 januari 2015 AGENDA 21 januari: Start nationale voorleesdagen 23 januari: Podium groep 1/2 b, 3/4, 6/7 28 januari: Koffieochtend --------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Nadere informatie

Uiltje gemist? kalender. Vrijdag.Waterdag

Uiltje gemist? kalender. Vrijdag.Waterdag 02 juli 2015 Jaargang 7- nummer 28 kalender Donderdag 2 juli Rapportage groepen 3 t/m 7 Vrijdag 3 juli Waterspektakel groepen 1 t/m 5 Vrijdag.Waterdag Morgen, vrijdag 3 juli, worden er voor de kinderen

Nadere informatie

Nieuwsbrief Kindcentrum Putten

Nieuwsbrief Kindcentrum Putten BHV Vorige week hebben we met tien collega;s van Kindcentrum Putten een BHV cursus gedaan. De training was op onze eigen locatie Pepersgoed en bestond uit de onderdelen eerste hulp, brand en ontruiming.

Nadere informatie

Nieuwsbrief 15 januari 2015

Nieuwsbrief 15 januari 2015 Belangrijke data: 19 januari: Vergadering oudervereniging. 26 januari: 10-minutengesprekken groep 1 en 2 11 februari: Voorleeswedstrijd in de Stenge te Heinkenszand 16 februari t/m 20 februari: voorjaarsvakantie

Nadere informatie

Voor en vroegschoolse educatie

Voor en vroegschoolse educatie Organisatie Voor en vroegschoolse educatie Hoe zit het nu precies? S K S G Centraal Bureau Heresingel 10 9711 ES Groningen Telefoon: (050) 313 77 27 E-mail: algemeen@sksg.nl Wat is VVE? De afkorting VVE

Nadere informatie

Workshops BSO. Rakkerpret. 3 maart 2014 t/m 18 juli 2014.

Workshops BSO. Rakkerpret. 3 maart 2014 t/m 18 juli 2014. Workshops BSO Rakkerpret 3 maart 2014 t/m 18 juli 2014. Inhoudsopgave: Inschrijfformulier Workshops: Inschrijfformulier inleveren voor 28 februari 2014 Workshop-programma Sleutelhanger maken Toneelstuk

Nadere informatie

Terugblik op Juli 2018

Terugblik op Juli 2018 NIEUWSBRIEF AUGUSTUS 2018 Belangrijke data: 23 juli t/m 31 augustus 31 augustus 3 september zomervakantie Kdv en Bso gesloten i.v.m. verhuizing eerste schooldag in onze nieuwe school! Wij wensen alle kinderen

Nadere informatie

Januari 2012. Beste ouders, De beste wensen voor het jaar!!

Januari 2012. Beste ouders, De beste wensen voor het jaar!! Januari 2012 Beste ouders, De beste wensen voor het jaar!! Als startende kinderopvang (jazeker, het volledige eerste jaar heten we startend ) zitten we vol plannen om nog leuker, gezelliger, beter, professioneler

Nadere informatie

Welkom bij Op Stoom. Pedagogische visie. Lieve actieve medewerkers

Welkom bij Op Stoom. Pedagogische visie. Lieve actieve medewerkers Welkom bij Op Stoom Kwaliteit en service zijn belangrijke kenmerken van Op Stoom zodat ouders hun kinderen met een gerust hart achterlaten bij de medewerkers. We bieden liefdevolle zorg en inspiratie aan

Nadere informatie

Hoera, ik ga naar groep 1 van de Gerardusschool

Hoera, ik ga naar groep 1 van de Gerardusschool Hoera, ik ga naar groep 1 van de Gerardusschool R.K. Gerardusschool Meerkreuk 2 Oude Wetering 071-331 2958 info.gerardus@ssba.net Voor een bijna vier jarige Informatie boekje voor de nieuwe kinderen en

Nadere informatie

Avontuur op de camping

Avontuur op de camping Programmaboekje Avontuur op de camping Onvergetelijke zomer YES! De zomervakantie komt er weer aan. Zes weken lang hebben we superleuke, uitdagende en afwisselende activiteiten en workshops, speciaal

Nadere informatie

Nieuwsbrief Kinderdagverblijf april 2017 Nr. 30

Nieuwsbrief Kinderdagverblijf april 2017 Nr. 30 Nieuwsbrief Kinderdagverblijf april 2017 Nr. 30 Inleiding Hallo allemaal, De zomer is in aantocht en gelukkig hebben we veel van het mooie en warme kunnen genieten. Onze zwembadjes zijn al veelvuldig gebruikt

Nadere informatie

Nieuwsbrief SWW Peuteropvang Nr. 5, maart 2016. Beste ouder(s), verzorger(s),

Nieuwsbrief SWW Peuteropvang Nr. 5, maart 2016. Beste ouder(s), verzorger(s), Nieuwsbrief SWW Peuteropvang Nr. 5, maart 2016 Beste ouder(s), verzorger(s), De lente is begonnen!!! Op de peuteropvang is de lente 1 van de favoriete thema s van de peuters en pedagogisch medewerkers.

Nadere informatie

TSO pagina. Hallo allemaal.

TSO pagina. Hallo allemaal. TSO pagina Hallo allemaal. Na de laatste vrije dagen zijn we beland in de laatste race naar de zomervakantie. Het jaar vliegt voorbij, he. En wat is er nog veel te doen de laatste weken. Volop meeluisteren

Nadere informatie

U begrijpt dat het voor de kinderen ook een tijd is geweest waarin veel besproken en gespeeld is.

U begrijpt dat het voor de kinderen ook een tijd is geweest waarin veel besproken en gespeeld is. Gastouderschap De Blauwe Driehoek Daphne de Swart Thomaslaan 22 5631 GL Eindhoven 06-19 370 470 www.deblauwedriehoek.com info@deblauwedriehoek.com Eindhoven, 18 mei 2013 Beste ouder(s)/verzorger(s), Wat

Nadere informatie

WEEK 1: 13 t/m 17 juli 2015

WEEK 1: 13 t/m 17 juli 2015 WEEK 1: 13 t/m 17 juli 2015 Maandag 13-07 Ben je klaar voor een avontuurlijke dag in de Speeldernis? We vertrekken om 11:00 uur richting de Speeldernis en zijn rond 15:00 uur terug. Meenemen: kleding wat

Nadere informatie

Jezus vertelt, dat God onze Vader is

Jezus vertelt, dat God onze Vader is Eerste Communieproject 26 Jezus vertelt, dat God onze Vader is Jezus als leraar In les 4 hebben we gezien dat Jezus wordt geboren. De engelen zeggen: Hij is de Redder van de wereld. Maar nu is Jezus groot.

Nadere informatie

BASISSCHOOL 'DE REUZELAAR. Bovendonksestraat 24, 4741 EJ Hoeven Tel. 0165-505092. 12 mei 2016

BASISSCHOOL 'DE REUZELAAR. Bovendonksestraat 24, 4741 EJ Hoeven Tel. 0165-505092. 12 mei 2016 12 mei 2016 Geranium actie Het is bijna zover. Nog een weekje en dan worden de geraniums verwacht. Vele kinderen hebben goed hun best gedaan om zoveel mogelijk geraniums te verkopen. En wij kunnen al wel

Nadere informatie

06-182 088 02. 06-247 590 72

06-182 088 02. 06-247 590 72 September 2014 Beste ouders, Zit u ook alweer helemaal in het normale ritme? Op de diverse locaties zijn we nog aan het genieten van een heerlijke zomervakantie, maar de gang van zaken van alle dag dringt

Nadere informatie

Nieuwsbrief september 2015

Nieuwsbrief september 2015 Nieuwsbrief september 2015 Hierbij ontvangen jullie de nieuwsbrief van ZieZaZo. De verbouwing op de benedenverdieping is klaar! Het kinderdagverblijf zit weer op de begaande grond en wat is het mooi!!

Nadere informatie

t Wiekendje www.dewieken.com Agenda:

t Wiekendje www.dewieken.com Agenda: t Wiekendje www.dewieken.com Agenda: Donderdag 8 oktober: Vrijdag 9 oktober: Maandag 12 oktober: Dinsdag 13 oktober: Dinsdag 13 oktober: Woensdag 14 oktober Donderdag 15 oktober: studiedag. Alle kinderen

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF 23 oktober 2012 Nr.05

NIEUWSBRIEF 23 oktober 2012 Nr.05 NIEUWSBRIEF 23 oktober 2012 Nr.05 Algemeen: HONDEN OP HET SCHOOLPLEIN Gisteren is er weer een kind op het schoolplein gebeten door een kleine hond. Gelukkig bleek de schade mee te vallen. Toch doen wij

Nadere informatie

Al getagd ERVE TUINDORP

Al getagd ERVE TUINDORP Al getagd ERVE TUINDORP Nieuwsbrief nummer 2 van 2014 blad 1 Beste ouder(s), verzorger(s), Hierbij de tweede nieuwsbrief van ons Kinderdagverblijf Erve Tuindorp voor 2014. In de nieuwsbrieven willen we

Nadere informatie

Vanuit het team. Wij heten Viktor en Luna van harte welkom op onze school! Verjaardagen: In dit nummer: Kind centrum De Vlechter

Vanuit het team. Wij heten Viktor en Luna van harte welkom op onze school! Verjaardagen: In dit nummer: Kind centrum De Vlechter De Vlecht 18 december 2015 Wij heten Viktor en Luna van harte welkom op onze school! In dit nummer: Vanuit het team 1 Groep 3/4 2 Groep 5/6 3 Sport en Bewegen 4 Afscheid juf José 5 MIKZ / Kerstcollage

Nadere informatie

Kamp groep 8 Het kamp gaat door! De blije hoofden, daar doen we het toch voor? Jaargang 18/nummer 01 4 september 2015

Kamp groep 8 Het kamp gaat door! De blije hoofden, daar doen we het toch voor? Jaargang 18/nummer 01 4 september 2015 Openbare Basisschool De Zevensprong Danslaan 74 1326 PL Almere Tel.: 036-5353742 info@zevensprong.asg-almere.nl www.zevensprong.asg-almere.nl Jaargang 18/nummer 01 4 september 2015 Belangrijke data: 7

Nadere informatie

Redactie: Lieke Akkermans/Petra Janssen. .. Agenda. Jaargang 6: nummer 19 09-07-2015

Redactie: Lieke Akkermans/Petra Janssen. .. Agenda. Jaargang 6: nummer 19 09-07-2015 Jaargang 6: nummer 19 09-07-2015 Redactie: Lieke Akkermans/Petra Janssen.. Agenda 14 juli Musical, 19.30 uur in Overloon 15 juli Wisselochtend 16 juli Campingdag Picknick en ouderbedankactiviteit, 17.00

Nadere informatie

Opstartles 10. EXTRA Oefenen met woorden bij de lessen

Opstartles 10. EXTRA Oefenen met woorden bij de lessen www.edusom.nl Opstartles 10. EXTRA Oefenen met woorden bij de lessen Het is belangrijk om veel woorden te leren. In deze extra les vindt u extra woorden bij de Opstartlessen 1 t/m 5. Kijk ook eens naar

Nadere informatie