Het Grote BerenNieuws.

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Het Grote BerenNieuws."

Transcriptie

1 Het Grote BerenNieuws. Juli 2014 Vakantie tijd. De vakantie tijd is weer aangebroken. Mocht u uw vakantie nog niet hebben doorgegeven, wilt u dit dan als nog doen. We wensen u allen een prettige vakantie met veel zon. In de vakantie periode kan het voorkomen dat de groepen worden samengevoegd. De stagiaires zijn klaar met de stages. Enkele stagiaires blijven in de zomer vakantiewerk doen. Voor de babygroep is dit Celeste. Voor de dreumesgroep zijn dit Annemarie en Carlijn. Voor de peutergroep zijn dit Jeanaishka en Annemarie. Mededelingen oudercommissie Mededelingen De Grote Beer Babygroep Dreumesgroep Peutergroep Mededelingen oudercommmissie Waar is de oudercommissie momenteel mee bezig? De afgelopen maanden zijn er verschillende onderwerpen de revue gepasseerd. We hebben gesproken over de plannen die er zijn om een BSO te starten die verbonden is met de Grote Beer. We zijn met de directie in gesprek over de plannen voor de tariefstelling voor Verder zijn we geïnformeerd over plannen om de tuin te vergroten en te vernieuwen. We hebben met de directie meegedacht en gesproken over hoe we de respons op de jaarlijkse enquête kunnen verhogen, zodat we ouders optimaal kunnen betrekken bij De Grote Beer. Verder hebben we het vernieuwde pedagogisch beleidsplan onder de loep genomen en zijn er een aantal onderwerpen gepasseerd die jullie reeds in de nieuwsbrieven hebben kunnen lezen.

2 Heb je ook een vraag of wil je een vergadering bijwonen? Heb je vragen of onderwerpen waarover we ons zouden kunnen buigen? Spreek ons gerust aan, of bel of mail ons. Onze foto s hangen in de hal van KDV De Grote Beer. Je kunt ons ook bereiken via het adres oc@kdvdegrotebeer.nl. Ongeveer één keer in de twee maanden komen we bij elkaar en alle notulen zijn in te zien in het kastje van de speelruimte in het kinderdagverblijf. Wil je een keer een vergadering bijwonen dan ben je van harte welkom. Laat het ons even weten via ons adres of door één van ons aan te spreken. Waarom een oudercommissie? Wij zijn er aan de ene kant om de belangen van de kinderen en de ouders te behartigen en aan de andere kant om het kinderdagverblijf gevraagd en ongevraagd advies te geven. De oudercommissie, met van rechts naar links: Sandra van der Laag, Peter Kloosterboer, Monique Meijerink (penningmeester), Michiel Jans (voorzitter) en Carina Havenga de Poel (secretaris). Mededelingen De Grote Beer Jaarlijkse BBQ Warm en koud buffet. Vanaf nu is er jaarlijks het Warm en koud buffet. Dit is ons vorig jaar heel goed bevallen en heel wat minder afhankelijk van het weer. Iedereen liet het zich goed smaken en zat her en der in groepjes verspreidt gezellig met elkaar te communiceren. Ondertussen hadden de kinderen grote pret bij het schminken en op het springkussen. Pedagogisch beleidsplan. Misschien was het u al opgevallen; het pedagogisch beleidsplan is in een nieuw jasje gestoken en staat al een tijdje op de website. Mocht u na het lezen ervan nog op- of aanmerkingen hebben dan houden wij ons van harte aanbevolen. Twee ogen zien al meer dan één, dus alle ogen van u als ouders zien weer meer dan de ogen van De Grote Beer. Plannen BSO. Van Ans heeft u allen een mail eventueel starten van een BSO. van hoe snel de gemeente Zodra er meer informatie is, zal gekregen over het Helaas is zij erg afhankelijk werkt. Ans u dat melden.

3 Personele wisselingen. - Het jaarcontract van Evelien is in goed overleg met haar niet verlengd. Dit in verband met persoonlijke omstandigheden. Wij vinden dit erg jammer en wensen haar alle goeds voor de toekomst. - Stagiaire Charmaine van de peutergroep komt in dienst m.i.v. 1 augustus. Telefoonnummers Ouders veranderen soms van werk en/of van mobiele telefoon. Niet altijd zijn wij dan op de hoogte van een nieuw nummer die in onze lijst voor calamiteiten hoort. Twijfelt u eraan of wij in het bezit zijn van het juiste nummer/ de juiste nummers? Vraag ons dan even samen met u op de lijst te kijken. Nieuws vanuit de Babygroep Op de babygroep mochten wij verwelkomen: Vigo, Kiona, Boris en Jorik. Om plaats te maken zijn er kinderen die er klaar voor waren door naar de dreumesgroep. Dit zijn Bram, Noud, Wenxin, Silvijn, Hamza en Kylana. Helaas moeten wij ook afscheid nemen van een paar baby s; Mara en Lieve gaan verhuizen en zullen naar een kinderdagverblijf bij hun in de buurt gaan. We wensen hun veel nieuwe vriendjes en vriendinnetjes toe. Nieuws vanuit de Dreumesgroep Om plaats te maken voor de kinderen van de babygroep zijn de volgende kinderen door naar de peutergroep: Olivier, Abel, Noor, Lotte en Fleur. Ook bij de dreumesgroep moeten we afscheid gaan nemen van twee dreumesen; Loes en Wenxin gaan verhuizen. Deze meiden vinden vast ook weer nieuwe vriendjes en vriendinnetjes op het kinderdagverblijf bij hun in de buurt. We zien hele mooie nieuwe jassen en schoenen in de vakjes liggen en aan de kapstok hangen. Soms heeft men dezelfde smaak en zien wij dubbele jassen e.o. schoenen. In alle gevallen zou het fijn zijn al er namen ingezet worden. Alvast bedankt!

4 Nieuws vanuit de Peutergroep Helaas moest er afscheid genomen worden van Annelie, Cathelijne en Elize. Zij zijn / worden 4 jaar en gaan naar de basisschool. In de vorige nieuwsbrief spraken we al over Benny s playground. I.v.m. het mooie weer is besloten hier na de zomervakantie mee te gaan beginnen. Onderaan deze nieuwsbrief vindt u de nieuwsbrief over Benny s playground. Hierin vind u allerlei informatie. Bij eventuele vragen kunt u terecht bij de leidsters van de peutergroep. Uitspraakjes: - Wies zwaait naar de vader van Daeley en roept: Doei poepie, tot morgen! - Linda moet voor ze naar huis gaat nog even naar de wc. Ze doet haar handen in de lucht en zegt: Kijk ik zit met zonder handen! - Olivier wilde thuis niet meer naar bed. Papa verteld dat iedereen slaapt en noemt een hele rij met namen op, waaronder die van Marike. Hierop reageert Olivier met: Marike slaapt niet, haar bedje is te klein ( Hij doelt hiermee op het reservebedje dat in het kantoor staat ). - Daiënne vraagt aan Loes: Ga jij binnenkort verhuizen? Loes reageert als volgt: Nee hoor ik blijf hier! - Lyda plakt WK-tooien in elkaar. Guus kijkt ernaar en vraagt waar die voor zijn. Op het antwoord Nederland moet toch winnen?, zegt hij: Maar Nederland heeft toch al gewonnen? Dan vertelt Lyda dat Nederland nog een keer moet spelen, waarop Guus vraagt: Komt Alexander dan ook weer? - Aan de wandel en op de terugweg naar De Grote Beer, want de kinderen hebben trek. Mona en Lyda zijn met de wagens net de bocht om en dan vraagt Babette: Waar zijn Lyda en Mona? Zijn die al een broodje aan het eten? Ow nee, ze zijn daar! ( weer om de bocht ) - De bedden worden opgemaakt en Daiënne zegt dat Lyda al slaapt. Loes kijkt door de deur en ziet Lyda weer naar de deur lopen en zegt: Ga jij niet slapen? Verjaardagen: Juni Juli Augustus 5. Floor 1. Wies 9. Sarah 18. Kyani 3. Amar 9. Nanne 25. Elvira 4. Laylee 18. Jelmer 6. Cathelijne 18. Rosalie v.d. B 8. Lieve 21. Kiona 9. Joep 14. Luuk 15. Annebel 16. Elize 20. Safa

5 Babynieuws: - Lotte is inmiddels grote zus geworden van Tobias. We feliciteren papa,mama en Lotte van harte met deze aanwinst. - Tom heeft er ook een broertje bijgekregen. Dit broertje heet Thijs. Papa, mama en Tom van harte gefeliciteerd met de kleine vent. - En tot slot nog één broertje. Dit keer is het het broertje van Amy. Hij heeft de naam Dany gekregen. Van harte gefeliciteerd papa, mama en Amy! - Er werd ook één zusje geboren. Het zusje van Eline en zij heet Anna. We feliciteren papa, mama en Eline van harte met de kleine meid. Knutselen in de zomervakantie Dit keer een knutselwerkje om in de zomer mee te kunnen spelen. Wat moet je doen: Knip een vierkant uit het papier. Teken met een liniaal een kruis op het vierkant. Zet steeds in elk vak aan de linkerkant van de lijn een stipje. Knip dan alle 4 de lijnen, maar niet helemaal tot het midden (tot iets over de helft, zie plaatje). Vouw daarna de stipjes naar het midden, zodat de puntjes bij elkaar komen. Prik nu de spelt door de stipjes en door het midden van het vierkant. Prik daarna de spelt ook door de bovenkant van een rietje en doe het knopje er aan de achterkant op. Voordat je het vierkant gaat knippen en de punten naar het midden gaat vouwen kun je natuurlijk eerst het vierkant versieren. Dit kun je doen door uit gekleurd papier figuurtjes te knippen en deze op het vierkant te plakken maar ook gewoon door figuurtjes of een mooie tekening op het vierkant te kleuren. We wensen u allen een fijne zomer toe!

6 Bijlage: nieuwsbrief Benny s playground Geachte ouders/verzorgers, Zoals aangegeven in de laatste nieuwsbrief, willen wij op de peutergroep na de zomervakantie gaan starten met het activiteitenprogramma Benny s playground. In deze brief willen wij u als ouders/verzorgers informeren over dit programma. Benny s Playground Benny s Playground is een activiteitenprogramma voor kinderen van twee tot vier jaar. Het programma is gebaseerd op de natuurlijke verwerving van de taal en volledig gericht op het luisteren, begrijpen en spreken. Benny s Playground bouwt voort op de natuurlijke aanleg van jonge kinderen om spelenderwijs een vreemde taal te verwerven. Doelstellingen Het doel van het programma is Engelstalige activiteiten aan te bieden, zodat de kinderen al op jonge leeftijd worden blootgesteld aan het Engels. Benny s Playground is een introductie op het gesproken Engels, uitgangspunten hierbij zijn: Het gebruik van eenvoudige taal die veel herhaald wordt De activiteiten zijn gericht op het vermogen van het kind om te imiteren De activiteiten lokken communicatie uit De dagelijkse routines vormen de basis voor de activiteiten. De taal die aan de kinderen wordt aangeboden moet duidelijk en gemakkelijk te begrijpen zijn en aansluiten bij de directe belevingswereld van het kind en zijn ervaringen en behoeften. Het leren van een vreemde taal op jonge leeftijd verloopt op dezelfde manier als het leren van de moedertaal: eerst luisteren en begrijpen en daarna spreken. Tijdens de activiteiten uit Benny s Playground spreken de pedagogische medewerkers Engels. De kinderen worden daardoor aangemoedigd om Engels te (proberen) spreken. Door het gebruik van korte zinnen en ondersteuning van het taalaanbod met mimiek,

7 gebaren, handelingen en materialen is het gebruik van het Nederlands niet nodig. Pop Het gebruik van poppen met jonge kinderen is zeer effectief. In Benny s Playground speelt pop Benny een centrale rol. Benny is alleen in staat om Engels te spreken. Voor de kinderen is de aanwezigheid van Benny het moment om van het Nederlands over te schakelen naar het Engels. Routine Het is heel belangrijk om het Engelstalige programma te laten meegaan in de dagelijkse routine. Wij als leiding vinden het belangrijk dat kinderen niet gedwongen worden om in het Engels te communiceren, maar door middel van aantrekkelijke activiteiten worden aangemoedigd en uitgenodigd om dit te doen. Het is de bedoeling ongeveer 2 keer per week (wisselende dagen, zodat alle kinderen minimaal 1 keer per week de activiteit krijgen aangeboden) aan te bieden. Dit zal bijvoorbeeld tijdens het fruit eten, buiten spelen of een knutselactiviteit aan bod komen. De duur van de activiteiten is vanwege de beperkte aandacht van jonge kinderen maximaal 20 minuten. Doordat wij graag aansluiten bij de maandelijkse thema s van onze VVE, maken wij de activiteiten passend bij het betreffende thema. Mochten er nog vragen/opmerkingen zijn dan horen wij die graag. Namens de peutergroep, Handpop Benny Ans Huisman

Het Grote BerenNieuws.

Het Grote BerenNieuws. Het Grote BerenNieuws. Februari 2015 Beter laat dan nooit, maar hier is de nieuwe nieuwsbrief. Eerst willen we iedereen weer van harte welkom heten in het nieuwe jaar! Het is nu winter en veel kinderen

Nadere informatie

Het Grote BerenNieuws.

Het Grote BerenNieuws. Het Grote BerenNieuws. Februari 2016 Eerst willen we iedereen weer van harte welkom heten in het nieuwe jaar! Aan het begin van een nieuw jaar melden we ook altijd even welke dagen we gesloten zijn. Hier

Nadere informatie

Het Grote BerenNieuws.

Het Grote BerenNieuws. Het Grote BerenNieuws. Mei 2016 Vakantie tijd. De vakantie tijd komt er weer aan. Mocht u uw vakantie nog niet hebben doorgegeven, wilt u dit dan als nog doen. Dan kunnen wij de planning maken voor het

Nadere informatie

Het Grote BerenNieuws.

Het Grote BerenNieuws. Het Grote BerenNieuws. Mei 2014 Vakantie tijd. De vakantie tijd komt er weer aan. Mocht u uw vakantie nog niet hebben doorgegeven, wilt u dit dan als nog doen. We wensen u allen een prettige vakantie met

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Nieuws van het KDV. April 2011. Inhoud

Nieuwsbrief. Nieuws van het KDV. April 2011. Inhoud Nieuwsbrief April 2011 Inhoud Nieuws van het Kinderdagverblijf Nieuws van de Humpie Dumpie Nieuws van de BSO Ook nog even dit Versje Colofon Dit is de nieuwsbrief van april 2011. In deze nieuwsbrief vindt

Nadere informatie

Nieuwsbrief Hoera kindercentra

Nieuwsbrief Hoera kindercentra Nieuwsbrief Hoera kindercentra Editie: Datum:juni 2014 Beste ouders/verzorgers, In deze editie leest u de nieuwtjes, weetjes en belangrijke informatie van onze locatie. Zo houden we u op de hoogte van

Nadere informatie

Nieuws vanuit de 3+-groep: bezoek aan de kinderboerderij

Nieuws vanuit de 3+-groep: bezoek aan de kinderboerderij NIEUWSFLITS Herfst 2014 KDV/PSZ Starrebos Nieuws vanuit de 3+-groep: bezoek aan de kinderboerderij We hebben met de kindjes van de 3+-groep een leuk uitstapje gemaakt naar de kinderboerderij. Alle 3+-kindjes

Nadere informatie

Nieuwsbrief Juli 2015

Nieuwsbrief Juli 2015 Nieuwsbrief Juli 2015 De laatste nieuwsbrief voor dat we allemaal op vakantie gaan en heerlijk van de Zomer gaan genieten. Wij willen jullie graag nog een aantal puntjes meedelen. Baby nieuws Aller eerst

Nadere informatie

EXPRESSE PADDINGTON. Mededeling van de maatschap. In dit nummer: * Mededeling * Stagiaires * Geboren * Van de BSO * Pietenfeest

EXPRESSE PADDINGTON. Mededeling van de maatschap. In dit nummer: * Mededeling * Stagiaires * Geboren * Van de BSO * Pietenfeest PADDINGTON EXPRESSE In dit nummer: * Mededeling * Stagiaires * Geboren * Van de BSO * Pietenfeest Mededeling van de maatschap Per 1 januari 2017 heeft Meini besloten om uit de maatschap te stappen. Hij

Nadere informatie

Het Grote BerenNieuws.

Het Grote BerenNieuws. Het Grote BerenNieuws. December 2016 Sluiting rond de Kerst. De Grote Beer is gesloten vanaf vrijdag 23 december om 18.00 tot en met zondag 1 januari. Maandag 2 januari zijn we weer open. We zien u graag

Nadere informatie

Nieuwsbrief, Oktober 2014. Beste ouders, 1 jarig bestaan

Nieuwsbrief, Oktober 2014. Beste ouders, 1 jarig bestaan Nieuwsbrief, Oktober 2014 Beste ouders, 1 jarig bestaan Hoera!! Kinderopvang Lila bestaat al 1 jaar en dat gaan we natuurlijk vieren met zijn allen. Op Donderdag 16 Oktober hebben wij een kijkochtend op

Nadere informatie

Knutselmap 1. De basis

Knutselmap 1. De basis Knutselmap 1 De basis Wat heb je altijd nodig? - schaar - lijm - gekleurd papier - stiften - verder alles wat bij wat heb je nodig staat lijm papier schaar knutselen 1. Leg een placemat of kleed op de

Nadere informatie

Algemeen. Sinterklaas: Wijziging in de tarieven 2019:

Algemeen. Sinterklaas: Wijziging in de tarieven 2019: Algemeen Sinterklaas: Deze maand komt natuurlijk onze goedheilig man weer aan! Een hele spannende, drukke maar vooral ook hele leuke periode voor ons allemaal. Op alle groepen zal de Sint dinsdag 4-12

Nadere informatie

Nieuwsbrief Kinderdagverblijf juli 2018 Nr. 34

Nieuwsbrief Kinderdagverblijf juli 2018 Nr. 34 Nieuwsbrief Kinderdagverblijf juli 2018 Nr. 34 Inleiding Hallo allemaal, Wat een prachtig voorjaar hebben we nu al gehad! Ons Lentefeest was zeer geslaagd met heel mooi weer, een grote opkomst en veel

Nadere informatie

KDV VUURVOGEL. Waterpret bij de Maasstraat

KDV VUURVOGEL. Waterpret bij de Maasstraat KDV VUURVOGEL NR 3 september 2015 Weer aan de slag! We zijn alweer enkele weken op onze eigen locatie en dat voelt goed! Maar het was ook leuk op de Maasstraat. Daar hebben we 6 weken samengespeeld met

Nadere informatie

EXPRESSE ZWANGER. Nationale Voorleesdagen

EXPRESSE ZWANGER. Nationale Voorleesdagen PADDINGTON EXPRESSE Nummer 62, jan 2015 In dit nummer: * Voorleesdagen * Nieuwe invalkracht * Peutergroep * Babygroep * Mobiele telefoons * Pravoo ouderbrief Nationale Voorleesdagen Van 21 t/m 31 januari

Nadere informatie

EXPRESSE ZWANGER. Warm eten op de groepen. In dit nummer: * Tuin * Warm eten * Geboren * Shahad * Oudercommissie * Peuterproject

EXPRESSE ZWANGER. Warm eten op de groepen. In dit nummer: * Tuin * Warm eten * Geboren * Shahad * Oudercommissie * Peuterproject PADDINGTON EXPRESSE Nummer 64, juli 2015 In dit nummer: * Tuin * Warm eten * Geboren * Shahad * Oudercommissie * Peuterproject ZWANGER De tuin van de dreumes- en peutergroep is klaar! De kinderen kunnen

Nadere informatie

Wenbeleid KDV Polderpret

Wenbeleid KDV Polderpret Wenbeleid KDV Polderpret Inhoudsopgave : Wenbeleid...1 1.Voorwoord..2 2.Wenperiode nieuw kind..2 3.Overgang naar een andere groep.2 4. Hulp bij het wennen 2 5. Kinderen die moeilijker wennen 3 1. Voorwoord

Nadere informatie

Nieuwsbrief oudercommissie Ikke Ook

Nieuwsbrief oudercommissie Ikke Ook Jaargang 5, editie 1, januari 2016 Nieuwsbrief oudercommissie Ikke Ook Wij wensen iedereen een sprankelend, gezond en liefdevol 2016 Vergadering OC Op 11 januari heeft de oudercommissie vergaderd. Hieronder

Nadere informatie

Nieuwsbrief Kinderdagverblijf juli 2016 Nr. 26

Nieuwsbrief Kinderdagverblijf juli 2016 Nr. 26 Nieuwsbrief Kinderdagverblijf juli 2016 Nr. 26 Inleiding Hallo allemaal, Welkom zomer!! Heerlijk om weer langer en nog vaker buiten te spelen. We hebben weer een hoop ondernomen met de kinderen. In de

Nadere informatie

EXPRESSE ZWANGER. Geschillencommissie. Zomervakantie

EXPRESSE ZWANGER. Geschillencommissie. Zomervakantie PADDINGTON EXPRESSE Nummer 66, mei 2016 In dit nummer: * Geschillencommissie * Zomervakantie * Luiercontainer * Geboren * Thema Kunst Geschillencommissie Vanaf 1 januari 2016 datum moeten alle kinderopvanginstellingen,

Nadere informatie

Nieuwsbrief Waalwijk centrum. Juli 2013

Nieuwsbrief Waalwijk centrum. Juli 2013 Nieuwsbrief Waalwijk centrum Juli 2013 De bladeren zijn weer aan het vallen: de herfst is begonnen. We genieten nog van een paar mooie zonnige najaarsdagen. Buiten valt er weer genoeg te ontdekken en beleven.

Nadere informatie

Voor en vroegschoolse educatie

Voor en vroegschoolse educatie Organisatie Voor en vroegschoolse educatie Hoe zit het nu precies? S K S G Centraal Bureau Heresingel 10 9711 ES Groningen Telefoon: (050) 313 77 27 E-mail: algemeen@sksg.nl Wat is VVE? De afkorting VVE

Nadere informatie

Een meneer heeft veel ballonnen. Hij roept: Kinderen, kom erbij! Mijn ballonnen die zijn gratis. Wie wil een ballon van mij?

Een meneer heeft veel ballonnen. Hij roept: Kinderen, kom erbij! Mijn ballonnen die zijn gratis. Wie wil een ballon van mij? Een meneer heeft veel ballonnen. Hij roept: Kinderen, kom erbij! Mijn ballonnen die zijn gratis. Wie wil een ballon van mij? Wat een mooie luchtballonnen! Geel, oranje, groen en blauw. Kies maar uit Daan,

Nadere informatie

Het Grote BerenNieuws.

Het Grote BerenNieuws. Het Grote BerenNieuws. Juni 2017 Vakantie tijd. Mocht u uw vakantie nog niet hebben doorgegeven, wilt u dit dan als nog doen? Dan kunnen wij de planning maken voor het personeel. De lijst hangt in het

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF!! Zomer: Nieuwe kindjes en stagiaire/vrijwilliger en vertrekkende kindjes:

NIEUWSBRIEF!! Zomer: Nieuwe kindjes en stagiaire/vrijwilliger en vertrekkende kindjes: NIEUWSBRIEF!! Zomer: Wat hebben we een heerlijke zomer gehad met veel speelplezier, de kinderen hebben genoten. Lekker buiten spelen en ijsjes eten, af en toe wat verkoeling met water en meer hadden we

Nadere informatie

De Gabberskrant Januari tot en met juni 2013

De Gabberskrant Januari tot en met juni 2013 De Gabberskrant Januari tot en met juni 2013 Door Miranda S. en Marian Activiteiten die je niet kunt zien, Als je een knutselwerkje van een geverfde eierdoos met daarin een kip en eitjes ziet dan zie je

Nadere informatie

Lesbrief bij de voorstelling Tik Tak Slaap

Lesbrief bij de voorstelling Tik Tak Slaap Lesbrief bij de voorstelling Tik Tak Slaap Babette Groenewege Feikes Huis Introductie Binnenkort gaat u met uw klas naar de voorstelling Tik Tak Slaap: een voorstelling over Pop die niet kan slapen en

Nadere informatie

Les 3. Familie, vrienden en buurtgenoten

Les 3. Familie, vrienden en buurtgenoten www.edusom.nl Opstartlessen Les 3. Familie, vrienden en buurtgenoten Wat leert u in deze les? Een gesprek voeren over familie, vrienden en buurtgenoten. Antwoord geven op vragen. Veel succes! Deze les

Nadere informatie

Het Grote BerenNieuws.

Het Grote BerenNieuws. Het Grote BerenNieuws. Maart 2017 Hier weer de eerste nieuwsbrief in het jaar 2017! Wellicht heeft u al ergens op de site of op het mededelingenbord kunnen lezen welke dagen we gesloten zijn. Hier komen

Nadere informatie

Inspectierapport 2: De Bron (KDV) Rijksstraatweg 50b 2988BK RIDDERKERK Registratienummer 175926785

Inspectierapport 2: De Bron (KDV) Rijksstraatweg 50b 2988BK RIDDERKERK Registratienummer 175926785 Inspectierapport 2: De Bron (KDV) Rijksstraatweg 50b 2988BK RIDDERKERK Registratienummer 175926785 Toezichthouder: GGD Rotterdam-Rijnmond In opdracht van gemeente: Ridderkerk Datum inspectie: 06-05-2015

Nadere informatie

Nieuwsbrief oktober 2015

Nieuwsbrief oktober 2015 Nieuwsbrief oktober 2015 Welkom! Via deze nieuwsbrief ook een warm welkom aan alle ouders/verzorgers van de locatie Van der Muydenstraat. Vanaf heden zullen namelijk beide locaties van ons Kindcentrum;

Nadere informatie

Ik help je wel. illustraties Karlijn Scholten verhaal Isabelle de Ridder

Ik help je wel. illustraties Karlijn Scholten verhaal Isabelle de Ridder Ik help je wel illustraties Karlijn Scholten verhaal Isabelle de Ridder Deze uitgave is een cadeau van ViaViela aan al onze opvangkinderen en (gast)ouders. Veel voorleesplezier! Juul doet de deur open.

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF GOB SPRING Juni 2014

NIEUWSBRIEF GOB SPRING Juni 2014 NIEUWSBRIEF GOB SPRING Juni 2014 Nog maar dikke week te gaan en dan staat de zomervakantie al weer voor de deur. We hebben de laatste weken al een voorproefje gehad van het mooie weer en we gaan er vanuit

Nadere informatie

Mijn Hummelboekje. HOOFDSTUK 1: t Hummelhuis

Mijn Hummelboekje. HOOFDSTUK 1: t Hummelhuis Mijn Hummelboekje HOOFDSTUK 1: t Hummelhuis Dit is Hummeltje. Hummeltje kan eventjes niet bij zijn mama en papa wonen, omdat zij nu niet voor hem kunnen zorgen. Daarom komt Hummeltje naar t Hummelhuis.

Nadere informatie

Nieuwsbrief Moederdag

Nieuwsbrief Moederdag Nieuwsbrief Moederdag Het is alweer bijna Moederdag, een belangrijk moment voor de kinderen om hun mama eens extra te verwennen! In deze nieuwsbrief vind u twee activiteiten met leuke ideeën om te knutselen

Nadere informatie

Hoe bent u bij Little People terecht gekomen?

Hoe bent u bij Little People terecht gekomen? Resultaten enquête Little People Hoe bent u bij Little People terecht gekomen? Via internet Via kennissen/vrienden/bekenden Anders nl. 33% 24% 43% Anders nl. Via directeur Paesacker Advertentie krant Via

Nadere informatie

Met deze Boefjesnieuws willen wij de ouders en verzorgers informeren over allerlei zaken die met Kinderopvang Boefje te maken hebben.

Met deze Boefjesnieuws willen wij de ouders en verzorgers informeren over allerlei zaken die met Kinderopvang Boefje te maken hebben. Boefjesnieuws augustus 2016 Beste ouder(s)/ verzorger(s), Met deze Boefjesnieuws willen wij de ouders en verzorgers informeren over allerlei zaken die met Kinderopvang Boefje te maken hebben. Personeel

Nadere informatie

Openingstijden Het Madeliefje. Openingstijden het Krummelhûs. Openingstijden Het Zonneroosje. Openingstijden De Wegwijzer. Openingstijden De Stroekeld

Openingstijden Het Madeliefje. Openingstijden het Krummelhûs. Openingstijden Het Zonneroosje. Openingstijden De Wegwijzer. Openingstijden De Stroekeld Openingstijden Het Madeliefje Maandag t/m vrijdag Openingstijden het Krummelhûs Di, Do, en vrijdag Openingstijden Het Zonneroosje Maandag t/m Vrijdag Openingstijden De Wegwijzer Ma, Di, Do en Vrijdag Openingstijden

Nadere informatie

De Hasselbode Winter 2011

De Hasselbode Winter 2011 De Hasselbode Winter 2011 Geachte ouders, U ontvangt de Hasselbode van De Hasselbraam. Met deze nieuwsbrief willen wij u op de hoogte houden van actuele ontwikkelingen op De Hasselbraam. De kinderdagverblijfgroepen

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Nieuws van het KDV. Mei 2013. De Koekenbieren 10 jaar! Inhoud

Nieuwsbrief. Nieuws van het KDV. Mei 2013. De Koekenbieren 10 jaar! Inhoud Nieuwsbrief Mei 2013 Inhoud Nieuws van het Kinderdagverblijf Nieuws van de Humpie Dumpie Nieuws van de BSO Ook nog even dit Colofon Dit is de nieuwsbrief van mei 2013. In deze nieuwsbrief vindt u allerlei

Nadere informatie

Jezus vertelt, dat God onze Vader is

Jezus vertelt, dat God onze Vader is Eerste Communieproject 26 Jezus vertelt, dat God onze Vader is Jezus als leraar In les 4 hebben we gezien dat Jezus wordt geboren. De engelen zeggen: Hij is de Redder van de wereld. Maar nu is Jezus groot.

Nadere informatie

Oirschot Welkom bij het kinderdagverblijf!

Oirschot Welkom bij het kinderdagverblijf! Oirschot Welkom bij het kinderdagverblijf! ikook! Oirschot Castaert 98 5688PG Oirschot T:040-3333801 W: www.ik-ook.nu E: oirschot@ik-ook.nu Dit is ons kinderdagverblijf: Guppies Kinderdagverblijf voor

Nadere informatie

Met deze Boefjesnieuws willen wij ouders en verzorgers informeren over allerlei zaken die met Kinderopvang Boefje te maken hebben.

Met deze Boefjesnieuws willen wij ouders en verzorgers informeren over allerlei zaken die met Kinderopvang Boefje te maken hebben. Boefjesnieuws juli 2017 Beste ouder(s)/ verzorger(s), Met deze Boefjesnieuws willen wij ouders en verzorgers informeren over allerlei zaken die met Kinderopvang Boefje te maken hebben. Personeel Hieronder

Nadere informatie

Veel gestelde vragen over peuterschool Nieuw Sloten

Veel gestelde vragen over peuterschool Nieuw Sloten Veel gestelde vragen over peuterschool Nieuw Sloten Maart 2015 Wat is een peuterschool? De peuterschool is een combinatie van kinderdagverblijf en voorschool. Hier komen alle kinderen in de wijk van 2,5

Nadere informatie

Studielessen voor kinderen van 4-7 jaar

Studielessen voor kinderen van 4-7 jaar NAAM Studielessen voor kinderen van 4-7 jaar voorjaar 2005 Geschreven door Beryl Voorhoeve en opgemaakt door Judith Maarsen Geschreven voor kleine studiegroepen in de levend Evangelie Gemeente Gebruikte

Nadere informatie

Uitstroom Stella en Lars zijn nu officieel doorgestroomd naar de peutergroep

Uitstroom Stella en Lars zijn nu officieel doorgestroomd naar de peutergroep Babygroep Nieuwe kinderen Jeanot: komt op maandag, dinsdag en woensdag. Robin: komt op vrijdag. Joris: komt op dinsdag en donderdag. Novan: komt op maandag en donderdag. Ella: komt op maandag en woensdag

Nadere informatie

Pedagogisch plan Bengels kinderopvang

Pedagogisch plan Bengels kinderopvang Pedagogisch plan Bengels kinderopvang Pedagogisch beleidsplan Bengels Inleiding In dit beleidsplan laten we u kennis maken met het pedagogisch beleid van kinderopvang Bengels. Het pedagogisch beleid geeft

Nadere informatie

Kinderdagverblijf t Kruimeltje. Informatie Boekje. Oude Arnhemseweg 234, 3705 BJ Zeist Tel

Kinderdagverblijf t Kruimeltje. Informatie Boekje. Oude Arnhemseweg 234, 3705 BJ Zeist Tel Kinderdagverblijf t Kruimeltje Informatie Boekje 0 Inhoudsopgave Pagina 1. Inleiding 2 2. Openingstijden 2 3. Inschrijving, plaatsing en intake 2 4. Opzeggingen 3 5. De gang van zaken 3 6. Wennen op t

Nadere informatie

december 2012 vanaf 4 jaar tekst: Marian van Gog muziek: Paul Natte Kerstkaart

december 2012 vanaf 4 jaar tekst: Marian van Gog muziek: Paul Natte Kerstkaart december 2012 vanaf 4 jaar tekst: Marian van Gog muziek: Paul Natte Kerstkaart Kerstkaart Refrein: Ik stuur een kerstkaart naar oom Rob en één naar tante Fee. Zeg postbezorger, breng je ook voor mij een

Nadere informatie

gelukkig, maar er was eens een dag dat dat anders was...

gelukkig, maar er was eens een dag dat dat anders was... Kabouter Keu is weg! Hallo lieve kinderen, we leven hier in het Sprookjesbos meestal lang en gelukkig, maar er was eens een dag dat dat anders was... Ik weet het zeker. Vandaag gaat het me lukken!, gniffelt

Nadere informatie

Huisregels Kinderdagverblijf t Kruimeltje

Huisregels Kinderdagverblijf t Kruimeltje Huisregels Kinderdagverblijf t Kruimeltje 1. Brengen en halen: t Kruimeltje is geopend van maandag t/m vrijdag van 7.30 uur t/m 18.00 uur. U hoeft uw kind niet voor een bepaalde tijd te brengen. Wel stellen

Nadere informatie

Algemeen. December Nieuwsbrief. KDV Joesboef. Eerder sluiten Tarief verhoging 2015

Algemeen. December Nieuwsbrief. KDV Joesboef. Eerder sluiten Tarief verhoging 2015 Eerder sluiten Tarief verhoging 2015 December Nieuwsbrief Algemeen Piramide: Momenteel zijn wij bezig met het thema Feest. Het boek dat centraal staat voor de baby dreumesgroep is: Dada KDV Joesboef Inhoud

Nadere informatie

Ik heb een nieuw horloge, zegt papa. Kijk.

Ik heb een nieuw horloge, zegt papa. Kijk. Prent 1 Sst, ik hoor iets! Prent 1. Sst, ik hoor iets! Said en Jamal zitten aan tafel te eten. Samen met papa en mama. Ik heb een nieuw horloge, zegt papa. Kijk. Papa laat het horloge zien. Het is een

Nadere informatie

Al getagd ERVE TUINDORP

Al getagd ERVE TUINDORP Al getagd ERVE TUINDORP Nieuwsbrief nummer 2 van 2014 blad 1 Beste ouder(s), verzorger(s), Hierbij de tweede nieuwsbrief van ons Kinderdagverblijf Erve Tuindorp voor 2014. In de nieuwsbrieven willen we

Nadere informatie

ACTIVITEITEN JAARPLAN 2015 KINDERDAGVERBLIJF WERELDPLEK

ACTIVITEITEN JAARPLAN 2015 KINDERDAGVERBLIJF WERELDPLEK ACTIVITEITEN JAARPLAN 2015 KINDERDAGVERBLIJF WERELDPLEK HET ACTIVITEITEN JAARPLAN IN DE PRAKTIJK PUK & Ko Het kinderdagverblijf en de peuterspeelzaal van Kindercentrum Wereldplek werken sinds 2009 met

Nadere informatie

Annelinde van de Werf Ericastraat KG Wezep Telefoon: Mailadres:

Annelinde van de Werf Ericastraat KG Wezep Telefoon: Mailadres: Geachte ouders/verzorgers, Bij deze weer een nieuwe nieuwsbrief, De oudercommissie van de Bron bestaat momenteel uit vier moeders: Annelinde van de Werf Ericastraat 3 8091 KG Wezep Telefoon: 0622880597

Nadere informatie

Openingstijden Het Madeliefje. Openingstijden het Krummelhûs. Openingstijden Het Zonneroosje. Openingstijden De Wegwijzer. Openingstijden De Stroekeld

Openingstijden Het Madeliefje. Openingstijden het Krummelhûs. Openingstijden Het Zonneroosje. Openingstijden De Wegwijzer. Openingstijden De Stroekeld Openingstijden Het Madeliefje Maandag t/m vrijdag 7.30-18.00 uur Openingstijden het Krummelhûs Di, Do, en vrijdag 7.30-18.00 uur Openingstijden Het Zonneroosje Maandag t/m Vrijdag 7.30-18.00 uur Openingstijden

Nadere informatie

Wielewoelewool, ik ga naar school! Toelichting

Wielewoelewool, ik ga naar school! Toelichting Zwijsen Wielewoelewool, ik ga naar school! Toelichting Inhoud Inleiding 3 Materialen 3 Voor het eerst naar school 4 Doelstelling 4 Opbouw prentenboek en plakboek 4 Werkwijze 5 Ouders 5 2 Inleiding Voor

Nadere informatie

ACTIVITEITEN JAARPLAN 2014 KINDERDAGVERBLIJF WERELDPLEK

ACTIVITEITEN JAARPLAN 2014 KINDERDAGVERBLIJF WERELDPLEK ACTIVITEITEN JAARPLAN 2014 KINDERDAGVERBLIJF WERELDPLEK HET ACTIVITEITEN JAARPLAN IN DE PRAKTIJK PUK & Ko Het kinderdagverblijf en de peuterspeelzaal van Kindercentrum Wereldplek werken sinds 2009 met

Nadere informatie

werkbladen thema 6 feestdagen en vrije tijd

werkbladen thema 6 feestdagen en vrije tijd werkbladen thema 6 feestdagen en vrije tijd 6.0 vragen bij de film alleen Kijk naar de film. Geef antwoord op de vragen. eerste ronde filmkijken Badria wordt vandaag 5 jaar. Jan koopt een boek voor Badria.

Nadere informatie

Nieuwsbrief KDV/BSO Apenrots Juli / augustus

Nieuwsbrief KDV/BSO Apenrots Juli / augustus KDV / BSO Apenrots Elke twee maanden komt de nieuwsbrief uit, met daarin nieuwtjes, mededelingen en belangrijke zaken van Kindercentrum nl en kdv / bso Apenrots Terugblikken op afgelopen 2 maanden Wat

Nadere informatie

Denkt u aan het milieu voordat u deze nieuwsbrief print

Denkt u aan het milieu voordat u deze nieuwsbrief print Sportlaan 85 Postbus 68 7833 CH Nieuw-Amsterdam 7833 ZH Nieuw-Amsterdam Tel: 0591-552042 www.obs-bascule.nl Jaargang 12 nummer 4 vrijdag 11 september 2015 Denkt u aan het milieu voordat u deze nieuwsbrief

Nadere informatie

Een tijd om nooit te vergeten!

Een tijd om nooit te vergeten! Een tijd om nooit te vergeten! Beste ouders/verzorgers, U overweegt voor uw kind een plaats bij kinderdagverblijf Bubbels. Middels deze informatiebrochure krijgt u een eerste indruk over onze visie op

Nadere informatie

Spreekopdrachten thema 3 Kinderen

Spreekopdrachten thema 3 Kinderen Spreekopdrachten thema 3 Kinderen Opdracht 1 bij 3.2 Jullie zijn bij het consultatiebureau. Cursist A: je bent arts bij het consultatiebureau. Cursist B: je bent met je baby van twee maanden bij het consultatiebureau.

Nadere informatie

Maart en april Nieuwsbrief KDV het Groene Kroontje & BSO Bengels van de Kroon.

Maart en april Nieuwsbrief KDV het Groene Kroontje & BSO Bengels van de Kroon. Locatie nieuwsbrief a nieuwsbrief Hierbij ontvangt u de locatienieuwsbrief van KDV/PG Het Groene Kroontje en BSO Bengels van de Kroon. In deze nieuwsbrief vindt u algemene informatie en leuke weetjes over

Nadere informatie

Kinderen, lief maar. Wegwijzer Steenwijk Woensdag 12 november Carolien Boschma en Sjoukje Huisman Centrum voor Jeugd en Gezin

Kinderen, lief maar. Wegwijzer Steenwijk Woensdag 12 november Carolien Boschma en Sjoukje Huisman Centrum voor Jeugd en Gezin Kinderen, lief maar. Wegwijzer Steenwijk Woensdag 12 november Carolien Boschma en Sjoukje Huisman Centrum voor Jeugd en Gezin Opzet van de lezing Welkom Inleiding Theorie, tips en adviezen over opvoeden

Nadere informatie

Openingstijden Het Madeliefje. Openingstijden het Krummelhûs. Openingstijden Het Zonneroosje. Openingstijden De Wegwijzer. Openingstijden De Stroekeld

Openingstijden Het Madeliefje. Openingstijden het Krummelhûs. Openingstijden Het Zonneroosje. Openingstijden De Wegwijzer. Openingstijden De Stroekeld Openingstijden Het Madeliefje Maandag t/m vrijdag 7.30-18.00 uur Openingstijden het Krummelhûs Di, Do, en vrijdag 7.30-18.00 uur Openingstijden Het Zonneroosje Maandag t/m Vrijdag 7.30-18.00 uur Openingstijden

Nadere informatie

Het is bijna zover over wennen en weten in de dagopvang

Het is bijna zover over wennen en weten in de dagopvang Het is bijna zover over wennen en weten in de dagopvang Versie augustus 2013 Inhoudsopgave Het is bijna zover 1 Eigen schriftje, fles en slaapzak 2 De groepsleiding/pedagogisch medewerkers 2 Borstvoeding

Nadere informatie

Aan alle ouder(s) en/of verzorger(s),

Aan alle ouder(s) en/of verzorger(s), NIEUWSBRIEF BASISSCHOOL GROENLO Biss. Philip Roveniusstraat 8 7141 KS Groenlo Tel.: 0544-461336 Fax: 0544-467328 Internet: www.hoeksteen.com E-mail: info@hoeksteen.com Interessante informatie 2 t/m 4 juni

Nadere informatie

Nieuwsbrief Kinderdagverblijf januari 2018 Nr. 32

Nieuwsbrief Kinderdagverblijf januari 2018 Nr. 32 Nieuwsbrief Kinderdagverblijf januari 2018 Nr. 32 Inleiding Hallo allemaal, 2018 is alweer een feit. Een jaar waarin de nieuwe Wet Innovatie Kwaliteit Kinderopvang van kracht is gegaan. Deze Wet brengt

Nadere informatie

Wat kan ik voor u doen?

Wat kan ik voor u doen? 139 139 HOOFDSTUK 9 Wat kan ik voor u doen? WOORDEN 1 1 Peter is op vakantie. Hij stuurde mij een... uit Parijs. a brievenbus b kaart 2 Ik heb die kaart gisteren.... a ontvangen b herhaald 3 Bij welke...

Nadere informatie

Workshops BSO Rakker-pret. 29 febr. t/m 8 juli 2016.

Workshops BSO Rakker-pret. 29 febr. t/m 8 juli 2016. Workshops BSO Rakker-pret 29 febr. t/m 8 juli 2016. Inhoudsopgave: Inschrijfformulier Workshops: Workshop-programma Mozaïek met tijdschriften Bami koken/eten Paas knutsel Boekenlegger Overzicht workshops

Nadere informatie

Denkt u aan het milieu voordat u deze nieuwsbrief print

Denkt u aan het milieu voordat u deze nieuwsbrief print Sportlaan 85 Postbus 68 7833 CH Nieuw-Amsterdam 7833 ZH Nieuw-Amsterdam Tel: 0591-552042 www.obs-bascule.nl Jaargang 12 nummer 17 donderdag 17 december 2015 Denkt u aan het milieu voordat u deze nieuwsbrief

Nadere informatie

Werkblad 3.1 Opdracht 3, module 3, les 3

Werkblad 3.1 Opdracht 3, module 3, les 3 Werkblad 3.1 Opdracht 3, module 3, les 3 1. Luister naar deel 1 van het gesprek. 2. Lees de zinnen. 3. Wat vertelt de juf? Kruis aan: ja of nee. 1. De kinderen praten in de kring. 2. De kinderen lezen

Nadere informatie

Alles onder de knie? 1 Herhalen. Intro. Met de docent. 1 Werk samen. Lees het begin van de gesprekjes. Maak samen de gesprekjes af.

Alles onder de knie? 1 Herhalen. Intro. Met de docent. 1 Werk samen. Lees het begin van de gesprekjes. Maak samen de gesprekjes af. Intro Met de docent Wat ga je doen in dit hoofdstuk? 1 Herhalen: je gaat herhalen wat je hebt geleerd in hoofdstuk 7, 8 en 9. 2 Toepassen: je gaat wat je hebt geleerd gebruiken in een situatie over werk.

Nadere informatie

Pardoes, een goede opvang

Pardoes, een goede opvang Pardoes, een goede opvang UW KND MAG GRATS EEN OCHTEND BJ ONS KOMEN KJKEN! Q opvoeden Samen Naar Pardoes! Alles kan en alles mag bij Kinderopvang Pardoes! Want ieder kind moet zich thuis voelen bij ons.

Nadere informatie

BSO De Dolfijn De Tuimelaars en De Zeesterren

BSO De Dolfijn De Tuimelaars en De Zeesterren Vakantie Activiteiten Thema: Dromen Datum: maandag 7 t/m vrijdag 11 juli Dromen dat we winnen! Maandag: 7 juli Dinsdag: 8 juli Woensdag: 9 juli Donderdag: 10 juli Vrijdag: 11 juli Week 1 De droom is natuurlijk

Nadere informatie

Soms is er thuis ruzie Dan is mama boos en roept soms omdat ik mijn speelgoed niet opruim Maar ik heb daar helemaal niet mee gespeeld Dat was Bram,

Soms is er thuis ruzie Dan is mama boos en roept soms omdat ik mijn speelgoed niet opruim Maar ik heb daar helemaal niet mee gespeeld Dat was Bram, Soms is er thuis ruzie Dan is mama boos en roept soms omdat ik mijn speelgoed niet opruim Maar ik heb daar helemaal niet mee gespeeld Dat was Bram, mijn kleine broer Dat is niet van mij mama Dan zegt ze

Nadere informatie

Spreekopdrachten thema 3 Kinderen

Spreekopdrachten thema 3 Kinderen Spreekopdrachten thema 3 Kinderen Opdracht 1 bij 3.2 Jullie zijn bij het consultatiebureau. Cursist A: je bent arts bij het consultatiebureau. Cursist B: je bent met je baby van twee maanden bij het consultatiebureau.

Nadere informatie

Nieuwsbrief Maart 2018

Nieuwsbrief Maart 2018 Nieuwsbrief Maart 2018 Beste ouders/verzorgers, Nieuwe Stagiaire: Wij hebben een nieuwe stagiaire op de groep. Haar naam is Imane, 17 jaar oud. Ze doet de opleiding pedagogische medewerker niveau 4. Ze

Nadere informatie

De Schoolkrant. De Schoolkrant

De Schoolkrant. De Schoolkrant De Schoolkrant De Schoolkrant December 2014 SO Alphons Laudy Van de redactie Dit is de tweede schoolkrant van dit schooljaar Deze keer zijn de volgende thema s aan bod geweest: Herfst, Sint en Kerst. Deze

Nadere informatie

Nieuwsbrief Hoera Kindercentra

Nieuwsbrief Hoera Kindercentra Nieuwsbrief Hoera Kindercentra Datum: Februari 2015 Beste ouders/verzorgers, In deze editie leest u de nieuwtjes, weetjes en belangrijke informatie van onze locatie. Zo houden we u op de hoogte van wat

Nadere informatie

AGENDA Maandag 19 december t/m vrijdag 23 december

AGENDA Maandag 19 december t/m vrijdag 23 december Schooljaar 2011-2012 Vrijdag 16 december 2011 nr. 7 AGENDA Maandag 19 december t/m vrijdag 23 december Woensdag 21 december Woensdag 21 december Vrijdag 23 december Zaterdag 24 december t/m zondag 8 januari

Nadere informatie

Ik wens iedereen een gelukkig en gezond 2015 toe. De vakantie zit er weer op en we zijn blij om alle kinderen weer op school te mogen ontvangen.

Ik wens iedereen een gelukkig en gezond 2015 toe. De vakantie zit er weer op en we zijn blij om alle kinderen weer op school te mogen ontvangen. Nieuwsbrief nummer 9 van 9 januari 2015 AGENDA 21 januari: Start nationale voorleesdagen 23 januari: Podium groep 1/2 b, 3/4, 6/7 28 januari: Koffieochtend --------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Nadere informatie

DIRECTIE. Jaarfeest 2016

DIRECTIE. Jaarfeest 2016 DIRECTIE Jaarfeest 2016 Op 21 mei hebben we met alle groepen van stichting kinderopvang Liemeer een feestje gevierd! Gelukkig scheen de zon en konden de kinderen een vossenjacht doen waarbij de kinderen

Nadere informatie

De pedagogisch medewerkers spreken met de ouders af wanneer het feestje gevierd zal worden. PROTOCOL VERJAARDAG EN TRANENFEEST VIEREN

De pedagogisch medewerkers spreken met de ouders af wanneer het feestje gevierd zal worden. PROTOCOL VERJAARDAG EN TRANENFEEST VIEREN De pedagogisch medewerkers spreken met de ouders af wanneer het feestje gevierd zal worden. PROTOCOL VERJAARDAG EN TRANENFEEST VIEREN - 1 - Verjaardag vieren Ouders uitnodigen Kinderen mogen op De Tweeling

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Kbs De Korenbloem Jan van Arkelstraat 7 8101 EN Raalte tel: 0572-362690. email: korenbloem@mijnplein.nl website:www.korenbloemraalte.

Nieuwsbrief. Kbs De Korenbloem Jan van Arkelstraat 7 8101 EN Raalte tel: 0572-362690. email: korenbloem@mijnplein.nl website:www.korenbloemraalte. Nieuwsbrief Kbs De Korenbloem Jan van Arkelstraat 7 8101 EN Raalte tel: 0572-362690 email: korenbloem@mijnplein.nl website:www.korenbloemraalte.nl jaargang 22, nummer 2, november 2015 KORTE INHOUD VAN

Nadere informatie

Nieuwsbrief augustus 2017

Nieuwsbrief augustus 2017 Nieuwsbrief augustus 2017 Lieve ouders en kinderen, Welkom Wij mogen een aantal nieuwe kinderen en hun ouders welkom heten. Jairo en Emily wensen we een hele fijne tijd op de babygroep toe en Sem op de

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Het thema voor de komende weken is: Ik en jij

Nieuwsbrief. Het thema voor de komende weken is: Ik en jij Nieuwsbrief Nummer: 2017-2018-02 Beste ouder(s) en/of verzorger(s), Het thema voor de komende weken is: Ik en jij Datum: 28-09-2017 Uw kind komt voortdurend andere mensen tegen. Weet u wie uw kind kent?

Nadere informatie

Nieuwsbrief SKOC. Februari 2016. Jubileum SKOC. Nieuwsbrief. Beste ouder/verzorger, In deze nieuwsbrief de volgende onderwerpen

Nieuwsbrief SKOC. Februari 2016. Jubileum SKOC. Nieuwsbrief. Beste ouder/verzorger, In deze nieuwsbrief de volgende onderwerpen Nieuwsbrief SKOC Februari 2016 Nieuwsbrief Beste ouder/verzorger, In deze nieuwsbrief de volgende onderwerpen - Jubileum SKOC - Reglement SKOC en intern klachtreglement - Voorlezen we hebben er een geitje

Nadere informatie

Peuteropvang Dolfijn

Peuteropvang Dolfijn Peuteropvang Dolfijn Samen spelen, leren en ontdekken VVE Leuk en leerzaam Vriendjes maken Voorwoord Beste ouders en peuters, In deze brochure kunt u allerlei praktische informatie lezen over onze peutergroep.

Nadere informatie

Voor het eerst naar school

Voor het eerst naar school Voor het eerst naar school Welkom op De Wonderboom Uw kind gaat binnenkort voor het eerst naar school. We wensen jullie een fijne tijd toe op De Wonderboom. Dit boekje informeert over verschillende zaken

Nadere informatie

Tovergevogel. nieuwsbrief van. Terburghtweg 1a - 5061 LA Oisterwijk - telefoon: 013-5234236 - e-mail: info@detovervogel.nl.

Tovergevogel. nieuwsbrief van. Terburghtweg 1a - 5061 LA Oisterwijk - telefoon: 013-5234236 - e-mail: info@detovervogel.nl. Tovergevogel nieuwsbrief van Terburghtweg 1a - 5061 LA Oisterwijk - telefoon: 013-5234236 - e-mail: info@detovervogel.nl Inschrijven avondvierdaagse Agenda van 23 t/m 29 mei 2015 Plastic flessen inleveren

Nadere informatie

Agenda 15 t/m 17 juni Kamp groep 8 24 juni Onderbouwdag (groep 1 t/m 4 is vrij) We luisteren naar elkaar.

Agenda 15 t/m 17 juni Kamp groep 8 24 juni Onderbouwdag (groep 1 t/m 4 is vrij) We luisteren naar elkaar. Vrijdag 10 juni 2016 Agenda 15 t/m 17 juni Kamp groep 8 24 juni Onderbouwdag (groep 1 t/m 4 is vrij) Regel van de week: We luisteren naar elkaar. Storing bij het versturen van e-mails Afgelopen week hebben

Nadere informatie

De Kinderkeet. Kinderdagverblijf op het AMC-terrein

De Kinderkeet. Kinderdagverblijf op het AMC-terrein De Kinderkeet Kinderdagverblijf op het AMC-terrein Welkom bij kinderdagverblijf de Kinderkeet! Het is onze missie om een gezellig en vertrouwd tweede thuis te bieden waar kinderen gedurende vier jaar met

Nadere informatie

Maart 2016 Nieuwsbrief 23

Maart 2016 Nieuwsbrief 23 Maart 2016 Nieuwsbrief 23 Lente in aantocht De klok is weer verzet en aan de bloeiende krokussen zien we dat de lente in aantocht is. Door de lentekriebels hebben we bij het kindercentrum weer van alles

Nadere informatie

Wij wensen Sanne en Gijs de Lange heel veel (buiten) speelplezier bij De Loeiende Koe.

Wij wensen Sanne en Gijs de Lange heel veel (buiten) speelplezier bij De Loeiende Koe. Nieuwsbrief Mei/Juni Nieuwe kinderen: Wij wensen Sanne en Gijs de Lange heel veel (buiten) speelplezier bij De Loeiende Koe. De nieuwe ouders kunnen inloggen op het ouderportaal met deze link. https://portaal.novict.nl/haw8kasq3fs/

Nadere informatie

Welkom bij Op Stoom. Pedagogische visie. Lieve actieve medewerkers

Welkom bij Op Stoom. Pedagogische visie. Lieve actieve medewerkers Welkom bij Op Stoom Kwaliteit en service zijn belangrijke kenmerken van Op Stoom zodat ouders hun kinderen met een gerust hart achterlaten bij de medewerkers. We bieden liefdevolle zorg en inspiratie aan

Nadere informatie

Praatjes Dikkertje Dap uitgave 4: april 2015

Praatjes Dikkertje Dap uitgave 4: april 2015 April / mei: Belangrijke data: Berichten van de locatie VVE thema: reuzen en kabouters 4 t/m 15 mei meivakantie Bso: vakantieprogramma Pto: gesloten 5 mei Bevrijdingsdag Kindercentrum gesloten 14 mei Hemelvaarstdag

Nadere informatie