Inhoudsopgave Pagina. Geachte klant!

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Inhoudsopgave Pagina. Geachte klant!"

Transcriptie

1 Inhoudsopgave Pagina 1. Veiligheidsvoorschriften Beschrijving van de snelkookpan 3 3. Veiligheidsvoorzieningen van de Vitaquick Snelkookpan Eigenschappen van de snelkookpan 4 5. Werking van de snelkookpan 5 6. Voor het eerste gebruik Voorbereiden op het koken Het kookproces in de snelkookpan 8 9. Onderhoudsvoorschriften Vragen en antwoorden m.b.t. de snelkookpan Reserveonderdelen Tabel bereidingstijden Fissler Garantie Geachte klant! Hartelijk gefeliciteerd met uw nieuwe Fissler snelkookpan! Vanaf nu bereidt u uw gerechten snel en met behoud van vitamines. U bespaart tot wel 70% tijd en bovendien 50 % energie. De belangrijke vitamines en de natuurlijke smaak blijven behouden. U eet gezond en alles smaakt zeer intens. Welke functies en accessoires u helpen zo eenvoudig en veilig mogelijk voedsel te bereiden in de snelkookpan leest u in de gebruiksaanwijzing. U zult snel met de snelkookpan vertrouwd raken. Ga te allen tijde en zeer zorgvuldig volgens de gebruiksaanwijzing te werk om te voorkomen dat u letsel oploopt. De snelkookpan staat tijdens het koken onder druk! Wij wensen u veel plezier met de gezonde en vitaminerijke bereiding in uw Fissler snelkookpan. Uw Fissler GmbH Dit product voldoet aan de eisen van de EU richtlijn 97/23/EG - Richtlijn over drukapparatuur. De conformiteit van de b.g. richtlijn wordt door de CEkenmerken gevalideerd.

2 1. Veiligheidsvoorschriften Lees voor het eerste gebruik van de snelkookpan deze gebruiksaanwijzing zorgvuldig door. Stel de pan niet ter beschikking aan iemand die de gebruiksaanwijzing niet van tevoren gelezen heeft. Houd kinderen weg van de snelkookpan als deze in gebruik is. Gebruik de snelkookpan alleen voor het in de gebruiksaanwijzing vermelde doel. Plaats de snelkookpan nooit en te nimmer in een bakoven omdat hierdoor kunststof- en rubberdeeltjes en veiligheidsvoorzieningen beschadigd raken. Frituur in de snelbraadpan en de snelkookpan altijd zonder deksel. Gebruik de snelkookpan alleen op hittebronnen zoals vermeld in de gebruiksaanwijzing. (z. hoofdstuk 2). Snelkookpannen mogen niet voor medische doeleinden worden gebruikt. Vooral niet als sterilisator omdat snelkookpannen de vereiste sterilisatietemperatuur niet bereiken. Controleer telkens voordat u de snelkookpan gebruikt of de veiligheidsvoorzieningen onbeschadigd en schoon zijn. (z. hoofdstuk 7). Verander de veiligheidsvoorzieningen niet, voer alleen de in de gebruiksaanwijzing vermelde onderhoudsmaatregelen uit. De ventielen mogen niet gerepareerd of geolied worden. Gebruik uitsluitend originele Fissler (reserve)onderdelen. (z. hoofdstuk 11). Alleen dan kunnen wij garant staan voor de goede werking en veiligheid van uw snelkookpan. Vervang aan slijtage onderhevige onderdelen zoals snelkookpanring, rolmembraan, O- ring van de drukregelaar en de O-ring van de Euromatic uiterlijk na 1 2 jaar door originele Fissler onderdelen. Vervang onderdelen die verkleuringen, scheuren, vervorming van de sluitkant of andere beschadigingen vertonen of niet goed passen direct door nieuwe, originele Fissler-onderdelen, voordat u de pan verder gebruikt. Gebruik op de Fissler snelkookpannen alleen hetzelfde model Fissler snelkookpandeksels. Gebruik de snelkookpan nooit zonder vloeistof, omdat beschadigingen door oververhitting aan het apparaat en aan de kookplaats kunnen ontstaan. Houd u stipt aan de vermelde inhoudsbepalingen: Minimum: ¼ liter vloeistof (2 kopjes) Maximum: 2/3 van de paninhoud. Bij schuimende of uitzettende gerechten (bijv. rijst, peulvruchten, bouillon of gedroogde groente): 1/2 van de paninhoud. Zie de niveaumarkering in de pan en de aanvullende aanwijzingen in hoofdstuk 7.

3 Snelkookpannen koken onder druk! Het niet opvolgen van de gebruiksaanwijzing kan brandwonden tot gevolg hebben. Overtuig u ervan dat de pan voor het verwarmen goed gesloten werd. (z. hoofdstuk 7). Houd tijdens het koken toezicht op de snelkookpan en let op de kookstandindicator. Reguleer de energietoevoer zo, dat de kookstandindicator niet hoger dan de gewenste kookstand stijgt. Wordt de energietoevoer niet verlaagd dan ontsnapt stoom door het drukventiel. De kooktijd verandert dan en volledig vloeistofverlies kan tot beschadigingen aan de pan en de kookplaats leiden. Beweeg de snelkookpan uiterst voorzichtig als deze onder druk staat. Raak de hete buitenkant van de snelkookpan niet aan. Het risico van verbranding bestaat! Gebruik tijdens het koken alleen de handgrepen en stelen. Gebruik indien nodig pannenlappen. Snelkookpan voor het openen licht schudden. Dit voorkomt dat in het kookgoed ingesloten stoombellen tijdens het openen omhoog spetteren en u zich verbrandt. Appelmoes en compote niet in de snelkookpan bereiden. Open de snelkookpan nooit met geweld. Open de pan niet voordat u gecontroleerd hebt dat de druk in de pan volledig afgebouwd is. Let op de aanwijzingen voor het openen van de pan (z. hoofdstuk 8). Houd terwijl stoom ontsnapt altijd de handen, het hoofd en het lichaam buiten de gevarenzone! Dit geldt vooral voor het ontsnappen van stoom via de dekselsteelschuif. Indien u vlees met huid (bijv. tong) of worst met vel hebt gekookt die onder druk opzwellen kan, mag u de huid niet open prikken zolang deze opgezwollen is. U zou zich kunnen verbranden! Zijn de snelkookpan of onderdelen beschadigd of voldoet de werking niet aan de beschrijving van de gebruiksaanwijzing, dan mag u deze niet gebruiken. Neem dan s.v.p. direct contact op met een Fissler verkooppunt of met de klantendienst van Fissler contact op (telefoon: +49 (0) 67 81/ ). Indien u na het lezen van de gebruiksaanwijzing nog vragen hebt, neem dan contact op met een Fissler verkooppunt of met de klantenservice van Fissler. Zij beantwoorden graag al uw vragen. Bewaar deze gebruiksaanwijzing zorgvuldig 2. Beschrijving van de snelkookpan zie afbeelding A 1. Fissler veiligheidshandgreep met opening 2. Ergonomisch gevormde dekselsteelschuif om druk af te bouwen en de pan te openen 3. Fissler Euromatic onder het voorste deel van de steel als overdrukbeveiliging.

4 4. Kleurmarkering op de pansteel en uitsparing op het deksel om dit juist te plaatsen 5. Drukregelaar met overdrukbeveiliging 6. Kookstandindicator in de drukregelaar met markeringen voor normale en snelkookstand 7. O-ring voor de drukregelaar 8. Rolmembraan ter bescherming van de kookstandindicator 9. Drukregelaarhouder met bajonet-sluiting aan de onderkant van het deksel ter bevestiging van de rukregelaar 10. Snelkookpanring 11. Zijgreep voor veilig dragen 12. Vlamprotectie op de handgrepen voor koken op het gasfornuis 13. Panbodem met geïntegreerd bodemstempel voor optimale opname, verdeling en opslag van warmte. De Superthermic bodem is zowel voor gas- en elektrische fornuizen geschikt (traditioneel elektrische of keramische kookplaat). De Fissler Cookstar bodem voor elk fornuis kan behalve op gas- en elektrische fornuizen ook op een fornuis met inductie kookplaten gebruikt worden. De bodemstempel bevat de volgende gegevens. zie afbeelding B a Nominale inhoud (komt niet overeen met de nuttige inhoud) b maximaal toelaatbare afdampdruk van de drukregelaar c productiedatum (kalenderweek/jaar) d CE - markering 14. Inzetgarnituur om te stomen: met open inzet en driepoot als voet (er worden snelkookpannen zonder inzetgarnituur aangeboden. Inzetgarnituren ook los verkrijgbaar)

5 3. De veiligheidsvoorzieningen van de Vitaquick Snelkookpan Drukregelaar: 1. met kookstandindicator met aanduiding van de normale kookstand en de snelkookstand 2. met overdrukventiel: wordt de temperatuur te hoog voor de gewenste kookstand dan laat het overdrukventiel automatisch stoom ontsnappen (maximaal 1,5 bar) Fissler Euromatic 1. voor het automatisch ontluchten van de pan 2. met restdrukblokkering: de dekselsteelschuif wordt bij druk in de pan door het ventiellichaam geblokkeerd en kan niet worden bediend. De snelkookpan kan pas geopend worden als de druk in de pan volledig afgebouwd is. 3. met veiligheidsfunctie als de deksel niet goed gesloten is: het ventiel sluit de opening in het deksel niet waardoor geen druk kan worden opgebouwd. 4. met overdrukbeveiliging: is het veiligheidsventiel in de drukregelaar defect dan ontsnapt de stoom automatisch via de Euromatic. Snelkookpanring Dekselsteelschuif op de dekselsteel (staat in verbinding met de Euromatic): 1. voor het afbouwen van de druk doordat stoom kan ontsnappen 2. om het deksel voor het openen te ontgrendelen Bajonet sluiting: zorgt voor een veilige afsluiting bij gebruik onder druk Open veiligheidshandgreep om de pan veilig te kunnen dragen 4. Eigenschappen van de snelkookpan Met de Vitaquick Snelkookpan bereikt u een optimaal kookresultaat. Door de hogere temperatuur in de snelkookpan worden de levensmiddelen sneller gaar en blijven belangrijke vitamines en bestanddelen behouden. U bespaart tot wel 70 % tijd en bovendien 50 % energie. Tijdens het automatisch aan de kook brengen zorgt de Fissler Euromatic ervoor dat de lucht uit de snelkookpan ontsnapt. Hierdoor kan de schadelijke zuurstof in de lucht, die belangrijke vitamines tijdens het koken afbreekt, de vitamines en het aroma niet schaden. De kookstandindicator toont u de kookstand: Bij de normale kookstand (1 e ring) voor groente en andere kwetsbare gerechten bedraagt de temperatuur ca. 109 C (0,4 bar), bij de snelkookstand (2 e ring) voor eenpans- en vleesgerechten bedraagt deze ca. 116 C (0,8 bar) Wordt de druk tijdens koken op de snelkookstand te hoog dan ontsnapt de stoom bij maximaal 1,5 bar automatisch. Wordt de groente in de open inzet met stoom i.p.v. in water gekookt, dan blijven ook de in water oplosbare vitamines grotendeels behouden.

6 5. Werking van de snelkookpan In de gesloten pan, waarin zich altijd een minimale hoeveelheid vloeistof moet bevinden ontstaat stoom. De Fissler Euromatic laat de lucht ontsnappen en sluit dan automatisch. In de pan ontstaat een overdruk, de temperatuur stijgt en de kookstandindicator gaat omhoog. Nu moet u de temperatuur verlagen. Is de gewenste kookstand bereikt dan begint de kooktijd af te tellen. Via de kookstandindicator bent u op elk gewenst moment over de druk in de snelkookpan geïnformeerd. Na het verstrijken van de kooktijd moet eerst de nog aanwezige druk in de snelkookpan volledig worden afgebouwd. (zie hoofdstuk 8). Pas dan kan de snelkookpan geopend worden. 6. Voor het eerste gebruik Was de pan samen met het deksel grondig en met een afwasmiddel af. Vul daarna de pan tot ca. de helft met water en kook de pan op de snelkookstand (2 e ring) uit, zoals hieronder beschreven. 7. Voorbereiden op het koken Openen van de pan zie afbeelding C Schuif de dekselsteelschuif naar voren Draai het deksel naar rechts tot de markeringen op het deksel en de veiligheidsgreep tegenover elkaar staan, til dan het deksel eraf. Telkens voor het koken zie afbeelding D Controleer of de kookstandindicator vrij bewegen kan door deze bij wijze van proef voorzichtig omhoog te drukken. De functie is correct als hij uit zichzelf terugveert. zie afbeelding E. Controleer of de Fissler Euromatic (a) niet plakkerig is en goed beweegbaar in het deksel zit door er zachtjes mee te schudden. Controleer of de snelkookpanring (b) goed zit. Bereidingswijzen in de snelkookpan en de snelbraadpan U kunt in de snelkookpan alle bereidingswijzen toepassen: koken, stoven, stomen en aanbraden. Houd u bij gesloten snelkookpan altijd aan de vermelde hoeveelheid vloeistof. De niveaumarkering binnenin de pan helpt u te bepalen hoeveel vloeistof u moet toevoegen.

7 s. afbeelding F Maximale hoeveelheid vloeistof: De maximale hoeveelheid vloeistof bedraagt bij normale gerechten 2/3 van de paninhoud (bovenste markering). Het volume mag bij uitzettende of schuimende gerechten (bijv. peulvruchten, rijst, spaghetti, bouillons of gedroogde groente) niet boven de onderste streep stijgen. De pan is dan voor de helft gevuld. Minimale hoeveelheid vloeistof: Zorg ervoor dat er tijdens het koken met of zonder inzet altijd minimaal ¼ liter vloeistof (ca. 2 kopjes) in de pan aanwezig is. Let op: Vul de pan steeds met genoeg vloeistof zodat stoom kan ontstaan en voorkom dat alle vloeistof in de snelkookpan verdampen kan. De pan nooit droog laten koken omdat hiermee beschadigingen door oververhitting (smelten van de bodem of defecten van de veiligheidsvoorzieningen) en aan het fornuis kunnen ontstaan. Til de pan bij een oververhitting nooit op van het fornuis. Schakel het fornuis uit en laat de pan een tijdje op het fornuis staan. Laat de snelkookpan voordat u deze opnieuw gebruikt eerst nakijken door de Fissler klantendienst. Koken zonder inzet Bereiding van vlees zie afbeelding G 1. Aanbraden met vet: Verwarm de snelkookpan op de hogere middelste tot hoogste stand. Doe de waterdruppel test *. Voeg het vet toe als de juiste braadtemperatuur is bereikt. Braad het vlees op de panbodem aan en verlaag daarbij indien nodig de temperatuur. Voeg de andere ingrediënten zoals u dat gewoonlijk doet toe. Schenk vloeistof bij volgens het recept, echter minimaal 2 kopjes, ruim ¼ liter. Sluit de pan (z. hoofdstuk 7). Stel de temperatuur van de warmtebron in op de hoogste stand. 2. Aanbraden zonder vet: Verwarm de snelkookpan op de hogere middelste tot hoogste stand. Doe de waterdruppel test *. Leg het vlees in de hete snelbraadpan of op de panbodem en verlaag, indien nodig, de temperatuur. Maak het vlees niet met geweld los als het op de bodem vastplakt, het vlees komt na ca. twee minuten vanzelf los.

8 Indien u vlees met huid (bijv. tong) of worst met vel hebt gekookt dat onder druk opzwellen kan, mag u de huid niet open prikken zolang deze opgezwollen is. U zou zich kunnen verbranden! * Waterdruppel test voor de juiste baktemperatuur: op de panbodem gespatte waterdruppels dansen. Bereiding van soepen en eenpansgerechten Soepen en eenpansgerechten worden altijd zonder inzet bereid. Vul de pan tot maximaal 2/3. Voor sterk schuimende of uitzettende gerechten vult u de pan slechts tot de helft. Soepen die twee tot drie keer moeten koken om de soep af te schuimen eerst in de open pan koken, omroeren en daarna de pan sluiten. Compote en appelmoes niet in de snelkookpan bereiden! Er bestaat kans op brandwonden! Koken in de open inzet De open inzet met of zonder driepoot dient voor het koken van groente, vis en andere kwetsbare gerechten. zie afbeelding H Bereiding van groente en aardappelen Vul de snelkookpan met minimaal twee kopjes (ruim ¼ liter) vloeistof en voeg eventueel kruiden, specerijen of wijn toe. Doe de schoongemaakte groente in de open inzet en plaats die op de driepoot in de pan. Sluit de pan. Stel de temperatuur van het fornuis op de hoogste stand in. Bereiding van vis Stoom de vis met de minimale hoeveelheid vloeistof op de bodem van de pan in het kookvocht of in de open inzet. Koken in de dichte inzet Let erop dat de dichte inzet alleen samen met de driepoot (of de open inzet) gebruikt mag worden. Aanwijzing: Inzetgarnituren zijn ook los verkrijgbaar. Frituren in de snelkookpan

9 Frituur in de snelkookpan altijd zonder deksel en vul de pan tot maximaal de helft om brandwonden door overlopend vet of vetspatten te voorkomen. Oververhit het vet niet. Sluiten van de pan zie afbeelding I. Plaats het deksel zo dat de rode punt op de pansteel en de markering op het deksel zich precies tegenover elkaar bevinden. zie afbeelding J. Sluit het deksel door dit in de richting van de pijl (met de wijzers van de klok mee) tot de aanslag te draaien, d.w.z. tot de dekselsteelschuif hoorbaar vast klikt. 8. Het kookproces in de snelkookpan Begin van het koken Plaats de snelkookpan op het fornuis: snelkookpan ø kookplaat ø 18 cm 14,5 cm 22 cm 18 cm 26 cm 21 resp. 22 cm, 18 cm Het aan de kook brengen vindt altijd op de hoogste temperatuur plaats. Let erop dat de vlam niet groter is dan de panbodem als u op een gasfornuis kookt. Tijdens het kookproces stijgt de temperatuur en wordt het eten automatisch aan de kook gebracht. Met de stoom ontsnapt de voor de vitamines schadelijke zuurstof in de lucht via de dekselsteel. Dit proces kan enkele minuten duren. De Fissler Euromatic gaat vanzelf dicht. Korte tijd later begint de kookstandindicator te stijgen. De eerste gele ring wordt zichtbaar. zie afbeelding K Op de normale kookstand (1 e ring) wordt omzichtig gekookt, wat bijzonder geschikt is voor kwetsbare gerechten zoals groente of vis. Op de snelkookstand (2e ring) wordt snel gekookt, wat bijzonder geschikt is voor gerechten met een lange kookduur zoals soepen, vlees of eenpansgerechten. Temperatuur verlagen

10 Als u op de normale kook stand I (1 e ring) wilt koken, dan moet u vlak voordat de eerste gele ring zichtbaar wordt de temperatuur op het fornuis verlagen. De eerste gele ring moet tijdens het gehele kookproces zichtbaar blijven. Als u op de snelkookstand II (2 e ring) wilt koken, schakel de temperatuur ongeveer dan terug als de eerste gele ring zichtbaar wordt. De tweede ring moet tijdens het gehele kookproces zichtbaar blijven. Stijgt de kookstandindicator verder nadat de tweede ring zichtbaar werd, dan hoort u een sissen, wat betekent dat de overtollige stoom via het drukventiel ontsnapt. In dat geval is de toegevoerde temperatuur te hoog en moet deze verlaagd worden omdat anders alle vloeistof verdampt. Begin van de kooktijd Bij de normale kookstand (1 e ring) begint de kooktijd zodra de eerste gele ring zichtbaar is; bij de snelkookstand (2 e ring) begint deze als ook de tweede ring volledig zichtbaar is. De kooktijden vindt u in de tabel (z. hoofdstuk 12). Deze kooktijden zijn slechts richttijden en afhankelijk van de kwaliteit en de hoeveelheid van het gerecht alsook van de persoonlijke voorkeur. Een goede hulp hierbij biedt een kookwekker, bijv. de Fissler magic timer. Einde van de kooktijd Neem aan het einde van de kooktijd de pan van het fornuis en maak hem drukloos. Let op: Open de pan nooit met geweld. De pan mag pas worden geopend als de kookstandindicator volledig gezakt is en er tijdens de bediening van de dekselsteelschuif geen stoom meer ontsnapt. Eerst de pan licht schudden voordat u deze opent. Hiermee voorkomt u dat in het eten ingesloten stoombellen tijdens het open van de pan kunnen opspetteren. Indien dit wordt genegeerd bestaat gevaar op verbranding door uittredende stoom en kookgoed. Om de druk van de pan te halen heeft u drie verschillende mogelijkheden: 1. Onder rustig stromend water laten afkoelen zie afbeelding L. Zet de pan onder de waterkraan en laat langzaam stromend koud water over het deksel lopen niet over de handgrepen en de drukregelaar tot de kookstandindicator volledig gezakt is. Zet de pan niet in water. Schud de pan zachtjes en bedien vervolgens de dekselsteelschuif. Ontsnapt nog stoom, houdt u

11 dan de pan nogmaals onder de kraan. Deze procedure herhalen tot tijdens de bediening van de dekselsteelschuif geen stoom meer ontsnapt en/of hoorbaar of zichtbaar is. Om de pan te openen, laat u de dekselsteelschuif kort los en schuift hem vervolgens helemaal voren. 2. Afdampen zie afbeelding M Met de dekselsteelschuif laat u de stoom traploos ontsnappen. Als de kookstandindicator volledig Gezakt is schudt u de pan licht en bedient de dekselsteelschuif. Daarbij ontsnapt de resterende stoom uit de Euromatic. Deze procedure herhaalt u tot tijdens de bediening van de dekselsteelschuif geen stoom meer ontsnapt en/of hoorbaar of zichtbaar is. Om de pan te openen, laat u de dekselsteelschuif kort los en schuift hem vervolgens helemaal voren. Let op: Deze afdamp-methode kunt u niet gebruiken voor soepen, peulvruchten, eenpansgerechten en tong of soortgelijk kookgoed dat gemakkelijk uitzet, schuimt of papperig is. Bereid geen appelmoes en compote in de snelkookpan. Er bestaat kans op brandwonden! 3. Wegzetten en laten afkoelen De temperatuur loopt slechts langzaam terug; daarom niet bij gerechten toe te passen, die precies op tijd van het vuur genomen moeten worden zoals vis en groente. Kan echter geen kwaad bij bijv. erwtensoep, die gerust iets langer mag koken. Als de kookstandindicator niet meer zichtbaar is, schudt u de pan zachtjes en bedient vervolgens de dekselsteelschuif. Deze procedure herhaalt u tot er tijdens de bediening van de dekselsteelschuif geen stoom meer ontsnapt en/of hoorbaar of zichtbaar is. Om de pan te openen, laat u de dekselsteelschuif kort los en schuift hem vervolgens helemaal voren. Tussentijds openen Als u de pan tussentijds wilt openen moet u eerst de druk van de pan halen zoals reeds omschreven. Het deksel is heet! Ga tijdens het openen en sluiten voorzichtig te werk. Pak de pan alleen beet bij de dekselsteel omdat anders gevaar op verbranding bestaat. Houd er rekening mee dat u hiermee de kookprocedure onderbreekt: nadat het gerecht weer aan de kook is gebracht moet u de resterende kooktijd opnieuw instellen op de kookwekker. 9. Onderhoudsvoorschriften Maak de snelkookpan na elk gebruik schoon. De pan en het deksel (met Euromatic en drukregelaar) kunnen gewoon afgewassen of in de vaatwasser gereinigd worden. De snelkookpanring is niet vaatwassergeschikt, vaatwasmiddelen kunnen hem beschadigen. Het middel Edelstahl-Pflege van Fissler verwijdert watervlekken en maakt uw snelkookpan

12 glanzend schoon. Gebruik geen staalwol of schuurmiddelen. De drukregelaar moet na herhaald gebruik resp. bij verontreiniging worden schoongemaakt. Hierbij gaat u als volgt te werk: zie afbeelding N Houd het deksel ondersteboven. Druk de drukregelaarhouder naar beneden (1.) en draai deze een stukje (2.). Verwijder de houder en draai het deksel om. De drukregelaar kan naar boven toe uit het deksel geschoven worden. Maak elk onderdeel afzonderlijk grondig schoon. De drukregelaar terugplaatsen: Steek de drukregelaar vanaf de bovenkant door het deksel. Houd het deksel ondersteboven. Plaats de drukregelaarhouder, druk deze omlaag en draai eraan tot de drie kogeltjes van de drukregelaar zichtbaar in de holtes van de drukregelaarhouder liggen. De Euromaric (overdrukbeveiliging) ontdoet u onder stromend water van etensresten. Hij hoeft niet gedemonteerd te worden. Voor een lange levensduur Om de afdichtring te sparen plaatst u het deksel na het schoonmaken omgekeerd op de pan. Aanwijzing: Afhankelijk van de gebruiksintensiteit van de snelkookpan adviseren wij om snelkookpanring, rolmembraan, O-ring van de drukregelaar en de O-ring van de Euromatic om de 1-2 jaar te vervangen. Vervang onafhankelijk van dit tijdsbestek direct de onderdelen die scheuren, vervorming aan de sluitkant, kleurafwijkingen, verharding of andere beschadigingen vertonen of niet goed passen. Allen dan kunnen wij garant staan voor de goede werking en veiligheid. 10. vragen en antwoorden over de snelkookpan Fout Mogelijke oorzaak Fout herstellen De Fissler Euromatic laat tijdens het aan de kook brengen langer dan normaal stoom ontsnappen. De Fissler Euromatic of de bijbehorende O-ring is vervuild of defect. De pan is niet goed gesloten. De snelkookpan staat niet op de bijbehorende kookplaatgrootte. Onderdelen reinigen resp. vervangen. Pan correct sluiten. Snelkookpan op bijbehorende kookplaatgrootte plaatsen.

13 Tijdens het aan de kook brengen komt er geen stoom uit de Fissler Euromatic. Langs het deksel ontsnapt stoom. De kookstandindicator stijgt niet De hittebron is niet heet genoeg ingesteld. In de pan bevindt zich te weinig water. De snelkookpanring is niet correct geplaatst. De snelkookpanring is vervuild of beschadigd. De pan is niet goed gesloten. In de pan bevindt zich te weinig vloeistof. De snelkookpanring is defect of hard geworden. De Fissler Euromatic of de bijbehorende O-ring is vervuild of defect. De O-ring of de drukregelaarhouder is vervuild of beschadigd. Hittebron op de hoogste stand instellen. Minimale hoeveelheid (1/4 liter) vloeistof bijvullen. Snelkookpanring correct plaatsen. Snelkookpanring reinigen resp. vervangen. Pan correct sluiten. Minimale hoeveelheid (1/4 liter) vloeistof bijvullen. Nieuwe snelkookpanring plaatsen. Onderdelen reinigen resp. vervangen. O-ring resp. drukregelaarhouder vervangen. Fout Mogelijke oorzaak Fout herstellen Langs de drukregelaar ontsnapt stoom De Fissler Euromatic laat stoom ontsnappen terwijl de kookstandindicator al gestegen is. De drukregelaar is verkeerd gemonteerd. Rolmembraan ontbreekt, is defect of verkeerd gemonteerd. Dat is normaal. Ontsnapt echter heel veel stoom dan is dit een teken dat de temperatuur te hoog ingesteld staat. De drukregelaar is vervuild. De drukregelaar is beschadigd. Drukregelaar juist monteren. Intact rolmembraan goed op de drukregelaar monteren. Verlaag de temperatuur van het fornuis nu kunt u gewoon doorgaan met koken. De kookstandindicator moet zo ver uitsteken dat de gele ring zichtbaar blijft. Hittebron uitschakelen en snelkookpan laten afkoelen. De drukregelaar demonteren en reinigen. Hittebron uitschakelen en snelkookpan laten afkoelen. Drukregelaar vervangen. De handgrepen zitten niet goed vast. De schroeven van de handgrepen zijn niet goed vastgeschroefd. Schroeven met schroevendraaier vastdraaien.

14 Indien u vermoedt dat iets niet klopt, schakel dan de hittebron uit en laat de pan afkoelen. Aanwijzing: Gebruik de pan niet meer als een onderdeel kapot is. Vervang dit direct. Gebruik beslist alleen originele Fissler (reserve)onderdelen. (zie hoofdstuk 11). Andere onderdelen kunnen de veiligheid en de werking verminderen. Gebruik voor de Fissler snelkookpannen alleen Fissler snelkookpandeksels. Als u een fout of een defect niet kunt verhelpen neem dan contact op met een Fissler verkooppunt of richt u direct tot de Fissler klantendienst (telefoon: + 49 (0) 67 81/ ). 11. ReserveonderdelenAanwijzingen: Afhankelijk van de gebruiksintensiteit van de snelkookpan adviseren wij om snelkookpanring, rolmembraan, O-ring van de drukregelaar en de O-ring van de Euromatic om de 1-2 jaar te vervangen. Vervang onafhankelijk van dit tijdsbestek direct de onderdelen die scheuren, vervorming aan de sluitkant, kleurafwijkingen, verharding of andere beschadigingen vertonen of niet goed passen.). Alleen dan kunnen wij garant staan voor de goede werking en veiligheid. Benaming Diameter Bestelnummer Pansteel snelkookpan 22 cm compleet 26 cm Snelbraadpan 22 cm cm Dekselsteel compleet Profielstrip alle maten alle maten Zijgreep Snelkookpan 22 cm compleet 26 cm Snelbraadpan 22 cm cm Drukregelaar compleet Rolmembraan Drukregelaarhouder alle maten alle maten alle maten

15 Benaming Diameter Bestelnummer Euromatic incl. O-ring O-ring voor de Euromatic alle maten alle maten Snelkookpanring 22 cm cm De O-ring voor de Euromatic wordt aan de binnenkant van het deksel gedemonteerd/gemonteerd. Verwijder de dekselsteel en druk de Euromatic met de vinger op de bovenkant van het deksel. Dit vergemakkelijkt het vervangen van de O-ring. Let erop dat de ring volledig en correct in de groef ligt. Accessoires Diameter Bestelnummer Open inzet 22 cm cm Dichte inzet 22 cm cm Driepoot 22 cm cm Alle reserveonderdelen zijn in de winkels, die Fissler producten in hun assortiment hebben verkrijgbaar. Of wendt u tot: Fissler GmbH, Abt. Kundendienst, Hoppstädten- Weiersbach, Duitsland, tel.: +49 (0) 67 81/ ). Voor Oostenrijk: Fissler GmbH, Kefergasse 2, 1140 Wien 14, Oostenrijk, tel.: +43 (0) 2 22 / Tabel bereidingstijden Deze bereidingstijden zijn slechts richttijden, bedoeld voor 4-persoons maaltijden en het koken op de snelkookstand. Het koken op de normale kookstand verlengt de bereidingstijden met ca. 50%, toch liggen ook die ver onder de normale bereidingstijden. De exacte bereidingstijden hangen van de grootte en de versheid van het kookgoed af. U zult snel zelf ervaring opdoen. Vlees

16 IJsbeen... Goulash... Kip (afhankelijk van grootte en gewicht) Kalfsvlees, klein gesneden... Gebraden kalfsvlees, konijn... Kalfsragout... Kalkoenpoot... Gebraden rundvlees... Ribbetjes met zuurkool en aardappelen... Rollade... Gemarineerd (rund)vlees... Ham gebraden... Ham gekookt... Gebraden varkensvlees... Varkenspootje... Vis, wildbraad Gestoofde vis met aardappelen... Vis in witte wijnsaus met aardappelen Reebout, gestoofd... Schelvis min min min. 6 min min. 5 min min min min min min min min min Min. 6-8 min. 6-8 min min. 4-6 min. Eenpansgerechten Stamppot min. Linzen (geweekt) met spek en aardappelen min. Eenpansgerecht met dobbelsteentjes rundvlees min. Servisch rundvlees met paddenstoelen min. Soepen Erwtensoep (niet geweekt) min. Groentesoep min. Griesmeelsoep min. Goulashsoep min. Aardappelsoep min. Bouillon van het been min. Minestra min. Pot-au-feu min. Rijstsoep min. Runderbouillon (naargelang vleesgewicht) min. Soepkip (naargelang grootte en leeftijd) min. Tomatensoep met rijst min.

17 Groente Bloemkool (naargelang soort) min. Bloemkool, hele (naargelang soort) min. Erwten, groene min. Groenteschotel min. Aardappelen met schil min. Aardappelen, geschild min. Paprika, gevulde min. Paddenstoelen min. Rode bieten min. Rodekool, witte kool, savooiekool min. Zuurkool min. Schorseneer min. Peulvruchten Bruine bonen, niet geweekt min. Witte bonen, ontkiemd min. Groene erwten, hele... ongepeld, niet geweekt min. Groene erwten, hele... ongepeld, geweekt min. Groene spliterwten, hele... niet geweekt min. Grote Linzen, niet geschild, niet geweekt min. Grote Linzen, niet geschild, 3-5 min. geweekt Witte bonen, ontkiemd 3-5 min. Granen Natuurrijst, haver, tarwe, gerst, Rogge, spelt, elk 9 min. Druk van de pan halen en inhoud bij gesloten pan na laten koken 15 min. Boekweit en gierst elk... Niet nakoken! 6 min. 13. Fissler Garantie Op alle Fissler snelkookpannen en snelbraadpannen ontvangt de eigenaar 3 jaar garantie op alle onderdelen (uitgezonderd de aan slijtage onderhevige onderdelen zoals de snelkookpanring, O-ring drukregelaarhouder, rolmembraan en de O-ring van de Euromatic).

18 De garantie vervalt bij onjuist gebruikt. 10 jaar bijkoopgarantie Alle onderdelen van uw snelkookpan van sluitring tot complete dekselsteel - zijn na het vervallen van de garantietermijn in alle winkels die Fissler producten verkopen verkrijgbaar of direct te bestellen: Fissler GmbH Abt. Kundendienst Hoppstädten-Weiersbach Duitsland tel.: + 49 (0) / Voor Oostenrijk: Fissler GmbH Kefergasse Wien 14 Oostenrijk tel.: + 43 (0) 2 22 /

Inhoudsopgave Pagina. Geachte klant!

Inhoudsopgave Pagina. Geachte klant! Inhoudsopgave Kwaliteit & ideeën Kwaliteit & ideeën Pagina 1. Veiligheidsvoorschriften........... 1 2. Beschrijving van de snelkookpan 3 3. Veiligheidsvoorzieningen van de Vitavit Snelkookpan.. 4 4. Eigenschappen

Nadere informatie

1. Veiligheidsvoorschriften

1. Veiligheidsvoorschriften 1. Veiligheidsvoorschriften Lees voor het eerste gebruik van de snelkookpan deze gebruiksaanwijzing zorgvuldig door. Stel de pan niet ter beschikking aan iemand die de gebruiksaanwijzing niet van tevoren

Nadere informatie

FISSLER BLUE-POINT. Geachte klant, Inhoudsopgave

FISSLER BLUE-POINT. Geachte klant, Inhoudsopgave Inhoudsopgave Geachte klant, Pagina 1. Veiligheidsinstructies...55 2. Beschrijving van de snelkookpan...57 3. Veiligheidssystemen van de blue-point snelkookpan...58 4. Eigenschappen van de snelkookpan...58

Nadere informatie

GEBRUIKSAANWIJZING 1

GEBRUIKSAANWIJZING 1 GEBRUIKSAANWIJZING 1 BELANGRIJKE VOORZORGSMAATREGELEN Lees de volledige instructies voor gebruik. Laat kinderen niet in de buurt van de snelkookpan tijdens het gebruik. Plaats de snelkookpan niet in een

Nadere informatie

Handleiding Hogedrukpan Field Koch

Handleiding Hogedrukpan Field Koch Handleiding Hogedrukpan Field Koch 118014 Belangrijke voorzorgsmaatregelen Gebruik alleen GAS als warmtebron Wees extra voorzichtig in het leslokaal Plaats de pan niet in een warme oven Zet de pan voorzichtig

Nadere informatie

Handleiding Hogedrukpan VOS-13000

Handleiding Hogedrukpan VOS-13000 Handleiding Hogedrukpan VOS-13000 7 8 9 10 11 12 5 1 13 3 2 6 4 Binnenzijde container: 14 15 16 17 Onderdelen van uw hogedrukpan 1. Handgreep 2. Veiligheidsventiel (met slang) 3. Overdrukventiel 4. Druk/temperatuurmeter

Nadere informatie

Installatiehandleiding voor de kokend water kraan JBA25L

Installatiehandleiding voor de kokend water kraan JBA25L Installatiehandleiding voor de kokend water kraan JBA25L Hartelijk dank voor uw aanschaf van dit Deense kwaliteitsproduct. Het doel van deze handleiding is tweeledig. Een: basisaanwijzingen en aanbevelingen

Nadere informatie

Open de pan niet met geweld. Let er op dat de binnendruk weer laag is, voordat u de pan opent

Open de pan niet met geweld. Let er op dat de binnendruk weer laag is, voordat u de pan opent Handleiding Hogedrukpan 118011/118014 Belangrijke voorzorgsmaatregelen Lees voor gebruik de instructies Gebruik alleen GAS als warmtebron Wees extra voorzichtig in het leslokaal Plaats de pan niet in een

Nadere informatie

aanvullende gebruikers handleiding AQUA Plus Versie 131010 - 1 -

aanvullende gebruikers handleiding AQUA Plus Versie 131010 - 1 - aanvullende gebruikers handleiding AQUA Plus Versie 131010-1 - AANVULLENDE HANDLEIDING AQUA PLUS Deze handleiding is uitsluitend ter aanvulling van de handleiding van de Altech Eclips (papieren of DVD

Nadere informatie

GEBRUIKSAANWIJZING RIJSTKOKER Modelnr.: *688.087

GEBRUIKSAANWIJZING RIJSTKOKER Modelnr.: *688.087 Professional Supplies GEBRUIKSAANWIJZING RIJSTKOKER Modelnr.: *688.087 Afbeelding alleen ter illustratie, specificaties zijn afhankelijk van het werkelijke product. Lees voor het gebruik zorgvuldig de

Nadere informatie

GEBRUIK. Verwijder alle verpakkingen, stickers en diverse accessoires zowel aan de binnenals buitenkant van de waterkoker.

GEBRUIK. Verwijder alle verpakkingen, stickers en diverse accessoires zowel aan de binnenals buitenkant van de waterkoker. GEBRUIK NL Wij danken u voor het kopen van een Rowenta waterkoker. Leest u de volgende instructies, die van toepassing zijn op al onze modellen, alstublieft zorgvuldig door en houd ze bij de hand. Open

Nadere informatie

www.krups.com 06 02 18

www.krups.com 06 02 18 www.krups.com 1 2 MAXI MINI MAXI MINI 3 4 5 6 stop Deutsch 4 English 7 Français 9 Nederlands 11 Español 14 Português 16 Italiano 18 Dansk 20 Norsk 22 Svenska 24 Suomi 26 λληνικ 28 T Türkçe 31 Slovensko

Nadere informatie

Byzoo Sous Vide Hippo

Byzoo Sous Vide Hippo Byzoo Sous Vide Hippo handleiding 220-240V, 50Hz 800W BELANGRIJKE VEILIGHEIDSVOORSCHRIFTEN LEES ALLE INSTRUCTIES VOOR GEBRUIK EN BEWAAR VOOR TOEKOMSTIGE REFERENTIE 1 Lees alle instructies zorgvuldig voor

Nadere informatie

TR4110IBL Nieuw. Downloaded from www.vandenborre.be. Victoria

TR4110IBL Nieuw. Downloaded from www.vandenborre.be. Victoria TR4110IBL Nieuw Kookcentrum "", 110 x 60 cm, glanzend zwart, 2 ovens + grill, inductiekookplaat met 5 zones Energieklasse ovens A EAN13: 8017709195052 5 inductiezones met booster waaronder: Vooraan links:

Nadere informatie

Aroma Perfection System. www.krups.com

Aroma Perfection System. www.krups.com Aroma System www.krups.com a d b Aroma System c d Aroma Control Timer e h j k m l f i System 1 2 3 Aroma System Aroma 4 5 6 7 8 9 10 11 12 Nederlands Beschrijving a b c d e f g h i Deksel Waterreservoir

Nadere informatie

GEBRUIKSAANWIJZING. Model nr.: *688.150

GEBRUIKSAANWIJZING. Model nr.: *688.150 Professional Supplies GEBRUIKSAANWIJZING HeteluchtovEN met Stoomfunctie - 30 liter Model nr.: *688.150 688150 nl ma 2014 1 BELANGRIJKE VEILIGHEIDSMAATREGELEN Bij gebruik van elektrische apparaten moet

Nadere informatie

SFP390X-1 Binnenkort verkrijgbaar

SFP390X-1 Binnenkort verkrijgbaar SFP390X-1 Binnenkort verkrijgbaar Oven multifunctie, PYROLYSE, koude deur, hoogte 60 cm, inox finger friendly Energieklasse A-20% EAN13: 8017709193980 11 functies Volume 72 liter 5 kookniveaus Timer en

Nadere informatie

Byzoo Sous Vide Turtle

Byzoo Sous Vide Turtle Byzoo Sous Vide Turtle ZAT01 Handleiding 220-240V, 50Hz 1300W BELANGRIJKE VEILIGHEIDSVOORSCHRIFTEN LEES ALLE INSTRUCTIES VOOR GEBRUIK EN BEWAAR VOOR TOEKOMSTIGE REFERENTIE Bij het gebruik van elektrische

Nadere informatie

BAKKEN BEschrijViNg G EEN snelle BErEidiNg Vóór het eerste gebruik fig.1. fig.2. fig.3. fig.4. fig.14. fig.6 fig.5.

BAKKEN BEschrijViNg G EEN snelle BErEidiNg Vóór het eerste gebruik fig.1. fig.2. fig.3. fig.4. fig.14. fig.6 fig.5. NL BAKKEN Laat het apparaat nooit werken in lege toestand. Houd u aan de aanbevolen hoeveelheden en leg niet te veel in de binnenpan. Dit apparaat is niet geschikt om op klassieke wijze te frituren (de

Nadere informatie

T8 Art. 468. Gebruiksaanwijzing

T8 Art. 468. Gebruiksaanwijzing T8 Art. 468 Gebruiksaanwijzing Krups T8 a b c d e f g h i a: Vergrendelingshendel b: Veiligheidsknop c: Filterdeksel d: Filter e: Glazen koffiekan f: Afdekplaat g: Waterreservoir h: Aan/Uit-Schakelaar

Nadere informatie

Haal het beste uit uw Cobb!

Haal het beste uit uw Cobb! Haal het beste uit uw Cobb! Lees voor gebruik de instructies in deze handleiding. Zo haalt u de beste resultaten met uw Cobb. De onderdelen van de Cobb deksel kookring basisplaat handvat kom brikettenmandje

Nadere informatie

NVE6..., NVF6... Kochfeld Table de cuisson Piano di cottura Kookplaat. [de] Gebrauchsanleitung...2 [fr] Mode d emploi...7

NVE6..., NVF6... Kochfeld Table de cuisson Piano di cottura Kookplaat. [de] Gebrauchsanleitung...2 [fr] Mode d emploi...7 NVE6..., NVF6... Kochfeld Table de cuisson Piano di cottura Kookplaat [de] Gebrauchsanleitung...2 [fr] Mode d emploi...7 [it] Istruzioni per l uso... 12 [nl] Gebruiksaanwijzing... 17 Inhoudsopgave[nl]Gebruiksanwijz

Nadere informatie

NIVONA J.Lensen Huishoud BV Platinastraat 84 2718RX Zoetermeer www.nivona.nl. ' 2008 by NIVONA

NIVONA J.Lensen Huishoud BV Platinastraat 84 2718RX Zoetermeer www.nivona.nl. ' 2008 by NIVONA NIVONA J.Lensen Huishoud BV Platinastraat 84 2718RX Zoetermeer www.nivona.nl ' 2008 by NIVONA CafeGrano Elektrische Koffiemolen Handleiding en tips 120 Passie voor koffie. Bedieningshandleiding en tips

Nadere informatie

AUTOMATISCHE KOFFIEMACHINE 1. BELANGRIJK

AUTOMATISCHE KOFFIEMACHINE 1. BELANGRIJK AUTOMATISCHE KOFFIEMACHINE 1. BELANGRIJK Let erop dat de schakelaar op 0 (uit) staat voordat u het snoer op de wandcontactdoos aansluit. Laat de stekker niet in het stopcontact wanneer de koffiemachine

Nadere informatie

Productinformatieblad

Productinformatieblad Productinformatieblad Bedieningspaneel 4 De warmhoudlade 4 Hoe het ovenvaste serviesgoed voor te verwarmen 5 Voedsel warm houden 6 De lade verwijderen 7 Bedieningspaneel 1. Instellingen druktoets keuzeschakelaar

Nadere informatie

Elektronische keramische verwarming

Elektronische keramische verwarming Elektronische keramische verwarming Gebruiksaanwijzing Art.-No. 37419 230V~ 50Hz 1800W Belangrijke informatie 1. Voor ingebruikname deze gebruiksaanwijzing zorgvuldig lezen. Belangrijk: Het apparaat mag

Nadere informatie

Voedsel bereiden BAKKEN

Voedsel bereiden BAKKEN NL BAKKEN Laat het apparaat nooit werken in lege toestand. Houd u aan de aanbevolen hoeveelheden en leg niet te veel in de binnenpan. Dit apparaat is niet geschikt om op klassieke wijze te frituren (de

Nadere informatie

Bij het gebruik van elektrische apparaten, moeten de basis voorzorgsmaatregelen altijd opgevolgd worden inclusief de volgende:

Bij het gebruik van elektrische apparaten, moeten de basis voorzorgsmaatregelen altijd opgevolgd worden inclusief de volgende: A. Cover BYZOO WHOLE SLOW JUICER ZEBRA HANDLEIDING Gebruiksaanwijzing B. Page 1 BELANGRIJKE VOORZORGSMAATREGELEN Bij het gebruik van elektrische apparaten, moeten de basis voorzorgsmaatregelen altijd opgevolgd

Nadere informatie

Bestnr Weller PYROPEN PIEZO

Bestnr Weller PYROPEN PIEZO Bestnr. 81 32 49 Weller PYROPEN PIEZO Alle rechten, ook vertalingen, voorbehouden. Niets uit deze uitgave mag worden verveelvoudigd, opgeslagen in een automatische gegevensbestand, of openbaar gemaakt,

Nadere informatie

HANDLEIDING. Sesame. Thermoplastic Tank Technologies

HANDLEIDING. Sesame. Thermoplastic Tank Technologies HANDLEIDING Sesame Thermoplastic Tank Technologies INSTALLATIE- EN GEBRUIKSAANWIJZING INHOUD 1. ALGEMEEN 3 2. BELANGRIJK 3 3. INSTALLATIE EXPANSIEVAT 4 4. GEBRUIK EXPANSIEVAT 5 5. VERVANGEN LUCHTCEL 5

Nadere informatie

A Original-Gebrauchsanleitung V1/0516

A Original-Gebrauchsanleitung V1/0516 6L A100268 Original-Gebrauchsanleitung V1/0516 NL/B Technische gegevens Naam Nr art.: Uitvoering: Afmetingen: Gewicht: Thermische pannen set 6L A100268 De set bestaat uit: pan met glazen deksel, thermische

Nadere informatie

KRUPS F380. Gebruiksaanwijzing

KRUPS F380. Gebruiksaanwijzing KRUPS F380 Gebruiksaanwijzing 1 2 3 4 5 6 max. 30 cm 7 8 9 max. 3 /4 10 11 12 13 14 15 Nederland Veiligheidsvoorschriften Dit apparaat dient aangesloten te worden op een geaard stopcontact. Het voltage

Nadere informatie

FISSLER MAGIC COMFORT

FISSLER MAGIC COMFORT FISSLER MAGIC COMFORT Inhoudsopgave Pagina 1. Veiligheidsvoorschriften........... 1 2. Beschrijving van de snelkookpan 3 3. Veiligheidssystemen van de Magic Comfort Snelkookpan.. 4 4. Eigenschappen van

Nadere informatie

WLA 380VS1000CRL OVEN

WLA 380VS1000CRL OVEN WLA 380VS1000CRL OVEN Stroomvoorziening: 230V~50Hz Stroomverbruik: 1800W EAN CODE: 8718868990259 Lees voor gebruik deze handleiding zorgvuldig door en bewaar deze zodat u deze later kunt raadplegen. Belangrijke

Nadere informatie

Gebruiksaanwijzing Vapalux druklantaarn M320

Gebruiksaanwijzing Vapalux druklantaarn M320 Gebruiksaanwijzing Vapalux druklantaarn M320 Gebruik voor de Vapalux druklamp alleen extra gezuiverde petroleum van de klasse A III met een vlampunt van hoger dan 60 C. Zie ook de bijgevoegde data sheet

Nadere informatie

Haal het beste uit uw Cobb!

Haal het beste uit uw Cobb! Haal het beste uit uw Cobb! Lees voor gebruik de instructies in deze handleiding. Zo haalt u de beste resultaten met uw Cobb. De onderdelen van de Cobb deksel kookring basisplaat handvat kom brikettenmandje

Nadere informatie

Handleiding Hogedrukpan VOS-90001

Handleiding Hogedrukpan VOS-90001 Handleiding Hogedrukpan VOS-90001 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Onderdelen van uw hogedrukpan 1. Draaiknop om te vergrendelen 2. Vergrendelingsbeugel 3. Overdrukventiel 4. Deksel met afdichtring 5. Extra veiligheidsventiel

Nadere informatie

Gebruiksaanwijzing bierinstallatie

Gebruiksaanwijzing bierinstallatie Start van de dag Voordat u de dag begint, controleer of alle uitlopen () van de bierkranen schoon zijn. Ondanks dat u de dag ervoor alles hebt gereinigd, is het mogelijk dat tijdens uw afwezigheid toch

Nadere informatie

CE92CMX. classici. Kookcentrum "Squadrata", 90 cm, inox, vitrokeramisch Energieklasse voor de 2 ovens A

CE92CMX. classici. Kookcentrum Squadrata, 90 cm, inox, vitrokeramisch Energieklasse voor de 2 ovens A Kookcentrum "Squadrata", 90 cm, inox, vitrokeramisch Energieklasse voor de 2 ovens A EAN13: 8017709117726 Vitrokeramische kookplaat met 5 zones High-Light: Achteraan links: 2000 W - Ø 195 mm Vooraan links:

Nadere informatie

Blender ALEP Moulinex EU11 Gr:Mi e en a e : Pa e 1

Blender ALEP Moulinex EU11 Gr:Mi e en a e : Pa e 1 Blender ALEP Moulinex EU11 Gr:Mi e en a e 1 1 1 1 : Pa e 1 Blender ALEP Moulinex EU11 Gr:Mi e en a e 1 1 1 1 : Pa e A H B H1 H2 C J I D I1 E G F J I2 Blender ALEP Moulinex EU11 Gr:Mi e en a e 1 1 1 1 :

Nadere informatie

Gebruiks- en onderhoudsaanwijzing- NL

Gebruiks- en onderhoudsaanwijzing- NL Elektrische Infrarood Verwarming Model 93485 Gebruiks- en onderhoudsaanwijzing- NL 1 Algemene veiligheidsinstructies LEES DE GEBRUIKSAANWIJZING Alvorens de radiateur in bedrijf te nemen, moet u deze gebruiks

Nadere informatie

HANDLEIDING STOOMKOKER PRIMO-SK1N

HANDLEIDING STOOMKOKER PRIMO-SK1N HANDLEIDING STOOMKOKER PRIMO-SK1N PRIMO-SK1N WAT TE DOEN ALS UW TOESTEL NIET MEER WERKT? GARANTIEBEPALING : (Bewijs en kassabon zorgvuldig bewaren, voor het geval van de garantie gebruik wordt gemaakt)

Nadere informatie

Kippenbouten met limoen en gebakken krieltjes

Kippenbouten met limoen en gebakken krieltjes 1 Kippenbouten met limoen en gebakken krieltjes Aantal personen: 4 Voorbereidingstijd (min): 15 Bereidingstijd (min): 55 4 kippenbouten 4.5 eetlepels Vloeibare boter 750 g voorgekookte krielaardappeltjes

Nadere informatie

Uitdeukset hydraulisch 4 ton Handleiding

Uitdeukset hydraulisch 4 ton Handleiding Uitdeukset hydraulisch 4 ton 9706155 Handleiding Gebruiksaanwijzing en onderdelenlijst Lees voor uw eigen veiligheid de instructies, voor gebruik, goed door. Nummer Omschrijving Aantal 1 Kunststof kist

Nadere informatie

Ham-groente quiche. Voorbereidingstijd: ca. 25 minuten / Bereidingstijd: ca 45 minuten

Ham-groente quiche. Voorbereidingstijd: ca. 25 minuten / Bereidingstijd: ca 45 minuten Voorbereidingstijd: ca. 25 minuten / Bereidingstijd: ca 45 minuten INGREDIËNTEN INGREDIËNTEN INGREDIËNTEN VooR 2 personen F H A B 1 teentje knoflook ½ stronk broccoli E C ½ rode paprika K D E 1 ui 100

Nadere informatie

TR93IP. Victoria KOOKCENTRUM, INDUCTIE, 90X60 CM, CREME EAN13: KOOKZONES. 5 kookzones

TR93IP. Victoria KOOKCENTRUM, INDUCTIE, 90X60 CM, CREME EAN13: KOOKZONES. 5 kookzones TR93IP KOOKCENTRUM, INDUCTIE, 90X60 CM, CREME EAN13: 8017709196172 KOOKZONES 5 kookzones Vooraan links: 1300 W, 1400 W Achteraan links: 2300 W, 3000 W Centraal: 2300 W, 3000 W Achteraan rechts: 1300 W,

Nadere informatie

Voor de montage van de Bear County schutting Garden Design WPC

Voor de montage van de Bear County schutting Garden Design WPC MONTAGEHANDLEIDING BELANGRIJKE INFORMATIE Voor de montage van de Bear County schutting Garden Design WPC Lees de hele handleiding aandachtig. Als de hierin vermelde instructies niet worden opgevolgd, is

Nadere informatie

De verschillende onderdelen: A. A: Koepeldeksel. B. Grillpress. C. Grillpan. D. Stoomrooster. E. Griddlepan (pan met rand) F.

De verschillende onderdelen: A. A: Koepeldeksel. B. Grillpress. C. Grillpan. D. Stoomrooster. E. Griddlepan (pan met rand) F. QUICK START GIDS De verschillende onderdelen: A. A: Koepeldeksel B. Grillpress C. Grillpan D. Stoomrooster E. Griddlepan (pan met rand) F. Basisunit G. Deluxe grillpan* H. Deluxe pan met rand* De items

Nadere informatie

Hongarije. Pörkölt. www.ajvar.nl. Marhapörkölt pörkölt van rundvlees

Hongarije. Pörkölt. www.ajvar.nl. Marhapörkölt pörkölt van rundvlees Pörkölt Marhapörkölt pörkölt van rundvlees 800 gr. rundvlees zonder been 3 grote uien 4 teentjes knoflook 2 el. reuzel of olie 1½ el. zoet paprikapoeder 1 tomaat, tomaten uit blik 1 paprika 1 dl. rode

Nadere informatie

Bedieningshandleiding

Bedieningshandleiding Bedieningshandleiding 259 petroleum-ruimteverwarmingstoestel Met dubbele tank voor extra veiligheid 1-1 EIGENSCHAPPEN: 1. Door de dubbele brandstoftank is gewaarborgd dat geen brandstof kan uitlopen, ook

Nadere informatie

Beknopte gebruiksaanwijzing FB 7100

Beknopte gebruiksaanwijzing FB 7100 Beknopte gebruiksaanwijzing FB 7100 04.02 1 75522500 Onderdelen van de machine Behuizingdeur Display Behuizing Deurslot Koppenstation Bedieningsmodule Koffiecontainer Brewer Hoofdschakelaar Schraper Filterplaathouder

Nadere informatie

Dagelijks huishoudelijk gebruik stelt hoge eisen aan pannen. Het design van FAVORIT draait om dagelijkse functionaliteit en stijl.

Dagelijks huishoudelijk gebruik stelt hoge eisen aan pannen. Het design van FAVORIT draait om dagelijkse functionaliteit en stijl. FAVORIT Dagelijks huishoudelijk gebruik stelt hoge eisen aan pannen. Het design van FAVORIT draait om dagelijkse functionaliteit en stijl. De pannen zijn uitvoerig getest om te voldoen aan onze strenge

Nadere informatie

PHILIPS HD7686/90. Gebruiksaanwijzing

PHILIPS HD7686/90. Gebruiksaanwijzing PHILIPS HD7686/90 Gebruiksaanwijzing HD7692, HD7690, HD7686 2 1 48 Nederlands Belangrijk Lees deze gebruiksaanwijzing zorgvuldig door voordat u het apparaat gaat gebruiken. Bewaar de gebruiksaanwijzing

Nadere informatie

Het design van IKEA 365+ roestvrij stalen pannen draait om dagelijkse functionaliteit en stijl. De pannen zijn uitvoerig getest om te voldoen aan

Het design van IKEA 365+ roestvrij stalen pannen draait om dagelijkse functionaliteit en stijl. De pannen zijn uitvoerig getest om te voldoen aan IKEA 365+ pannen Het design van IKEA 365+ roestvrij stalen pannen draait om dagelijkse functionaliteit en stijl. De pannen zijn uitvoerig getest om te voldoen aan onze strenge normen voor kwaliteit en

Nadere informatie

HOOFDVRIJE AFZUIGKAPPEN

HOOFDVRIJE AFZUIGKAPPEN GEBRUIKSAANWIJZING HOOFDVRIJE AFZUIGKAPPEN 2 GARANTIE Op het apparaat is 24 maanden garantie vanaf koopdatum. Uitgesloten van garantie zijn: verlichting, schade en gevolgschade ontstaan door een gebrekkig

Nadere informatie

Inhoud. Voorwoord 5. Een collage maken 6

Inhoud. Voorwoord 5. Een collage maken 6 Inhoud Voorwoord 5 Een collage maken 6 1 Gezond en veilig voedsel maken en bewaren 11 1.1 Eten koken en bewaren 11 1.2 Schoon en veilig werken in de keuken 17 1.3 Machines in de keuken 24 1.4 Langer houdbaar

Nadere informatie

COFFEE MAKER KM 5040

COFFEE MAKER KM 5040 COFFEE MAKER KM 5040 NL C D E F G H I J K L M N A B F O 3 NEDERLANDS 29-32 4 VEILIGHEID EN INSTELLING Lees deze gebruikershandleiding zorgvuldig door voordat u dit apparaat gebruikt! Volg alle veiligheidsinstructies

Nadere informatie

Lees deze gebruiksaanwijzing aandachtig door voordat u uw kookgerei in gebruik neemt, en bewaar hem goed, zodat u hem ook later nog kunt raadplegen.

Lees deze gebruiksaanwijzing aandachtig door voordat u uw kookgerei in gebruik neemt, en bewaar hem goed, zodat u hem ook later nog kunt raadplegen. SUPREME ANTIHAFT/ANTIADHÉSIF ANTIADERENTE/NON STICK ANTIAANBAK Töpfe und Pfannen/Casseroles et poêles Pentole e padelle/pots and pans/potten en pannen Gebrauchsanleitung Manuel d utilisation Libretto di

Nadere informatie

ONDERHOUD EN REINIGING VAN HET APPARAAT

ONDERHOUD EN REINIGING VAN HET APPARAAT EERSTE GEBRUIK Sluit het apparaat aan op het elektriciteitsnet. De ideale temperatuur voor de conservering van levensmiddelen is al van te voren ingesteld in de fabriek. Als het geluidsalarm wordt ingeschakeld,

Nadere informatie

FAVORIT is ons kookgerei van de bovenste plank. Het werd streng getest om na te gaan of ze voldoen aan onze strenge kwaliteitsen duurzaamheidsnormen.

FAVORIT is ons kookgerei van de bovenste plank. Het werd streng getest om na te gaan of ze voldoen aan onze strenge kwaliteitsen duurzaamheidsnormen. FAVORIT kookgerei FAVORIT is ons kookgerei van de bovenste plank. Het werd streng getest om na te gaan of ze voldoen aan onze strenge kwaliteitsen duurzaamheidsnormen. We garanderen de werking van FAVORIT

Nadere informatie

TR4110IBL. Victoria KOOKCENTRUM, INDUCTIE, 110X60 CM, ZWART EAN13: KOOKZONES. 5 kookzones

TR4110IBL. Victoria KOOKCENTRUM, INDUCTIE, 110X60 CM, ZWART EAN13: KOOKZONES. 5 kookzones TR4110IBL KOOKCENTRUM, INDUCTIE, 110X60 CM, ZWART EAN13: 8017709195052 KOOKZONES 5 kookzones Vooraan links: 1300 W, 1400 W Achteraan links: 2300 W, 3000 W Centraal: 2300 W, 3000 W Achteraan rechts: 2300

Nadere informatie

Gebruiksaanwijzing. Staafmixer. Lees deze instructies zorgvuldig door en bewaar ze voor toekomstig gebruik.

Gebruiksaanwijzing. Staafmixer. Lees deze instructies zorgvuldig door en bewaar ze voor toekomstig gebruik. Gebruiksaanwijzing Staafmixer SB9126 NL Lees deze instructies zorgvuldig door en bewaar ze voor toekomstig gebruik. Belangrijke veiligheidsinstructies Deze staafmixer is ontwikkeld om aan de hoogste kwaliteitseisen,

Nadere informatie

Gebruiksaanwijzing Helios

Gebruiksaanwijzing Helios 1 Gebruiksaanwijzing Helios Zorgvuldig doornemen voordat u het Helios-systeem gaat gebruiken. Dit is een uitgave van Linde Healthcare Benelux. Niets van deze uitgave mag worden verveelvoudigd en/of openbaar

Nadere informatie

GEBRUIKSAANWIJZING WAND AFZUIGKAPPEN

GEBRUIKSAANWIJZING WAND AFZUIGKAPPEN GEBRUIKSAANWIJZING WAND AFZUIGKAPPEN 2 GARANTIE Op het apparaat is 24 maanden garantie vanaf koopdatum. Uitgesloten van garantie zijn: verlichting, schade en gevolgschade ontstaan door een gebrekkig gemonteerde

Nadere informatie

Bedienungsanleitung Elektrischer Kamin KH 1117 Istruzioni per l'uso Camino elettrico KH 1117 Mode d'emploi Cheminée électrique KH 1117

Bedienungsanleitung Elektrischer Kamin KH 1117 Istruzioni per l'uso Camino elettrico KH 1117 Mode d'emploi Cheminée électrique KH 1117 D I F Bedienungsanleitung Elektrischer Kamin KH 1117 Istruzioni per l'uso Camino elettrico KH 1117 Mode d'emploi Cheminée électrique KH 1117 Gebruiksaanwijzing Elektrische haard KH 1117 ➂ ➁ ➀ ➃ ➄ Veiligheidsvoorschriften

Nadere informatie

PHILIPS HD7546/20. Gebruiksaanwijzing

PHILIPS HD7546/20. Gebruiksaanwijzing PHILIPS HD7546/20 Gebruiksaanwijzing HD7546, HD7544 F1 G E D C H B A I 46 Nederlands Algemene beschrijving (fig. 1) A Aan/uitknop met lampje B Netsnoer C Koffiezetter D Waterniveauindicator E Waterreservoir

Nadere informatie

CUISINART CEC7E. Gebruiksaanwijzing

CUISINART CEC7E. Gebruiksaanwijzing CUISINART CEC7E Gebruiksaanwijzing Cuiseur à oeufs Egg Cooker Instructions - Hinweise - Instructies - Istruzioni - Instrucciones CEC7E INHOUD 1. Inleiding...........................................................................................16

Nadere informatie

GEBRUIKSAANWIJZING ZUMOVAL MINIMAX & MINIMATIC

GEBRUIKSAANWIJZING ZUMOVAL MINIMAX & MINIMATIC GEBRUIKSAANWIJZING ZUMOVAL MINIMAX & MINIMATIC GEBRUIKSAANWIJZING ZUMOVAL MINIMAX/MINIMATIC INHOUDSOPGAVE GEBRUIKSAANWIJZING ZUMOVAL MINIMAX/MINIMATIC... 1 INHOUDSOPGAVE... 1 1. ALGEMENE INFORMATIE...

Nadere informatie

vetvrije gezinsmaaltijden Handleiding

vetvrije gezinsmaaltijden Handleiding Handleiding vetvrije gezinsmaaltijden Inhoud Veiligheidswaarschuwingen Veiligheidswaarschuwingen 2 Veiligheidsinstructies 4 Productgegevens 5 Productbeschrijving 6 Gebruiksinstructies 7 Algemene Reinigings-

Nadere informatie

25 jaar garantie. 10 jaar garantie. FAVORIT pannen

25 jaar garantie. 10 jaar garantie. FAVORIT pannen FAVORIT pannen FAVORIT pannen Het design van FAVORIT draait om dagelijkse functionaliteit en stijl. De pannen zijn uitvoerig getest om te voldoen aan onze strenge normen voor kwaliteit en duurzaamheid.

Nadere informatie

Microfoon DMW-916. Bestnr.: Omwille van het milieu 100% recyclingpapier

Microfoon DMW-916. Bestnr.: Omwille van het milieu 100% recyclingpapier G E B R U I K S A A N W I J Z I N G Bestnr.: 30 00 63 Microfoon DMW-916 Omwille van het milieu 100% recyclingpapier Impressum Alle rechten, ook vertalingen, voorbehouden. Niets uit deze uitgave mag worden

Nadere informatie

DRAAITAFEL DT-1000.INOX/ALU DT-1200.INOX/ALU DT-1500.INOX/ALU HANDLEIDING

DRAAITAFEL DT-1000.INOX/ALU DT-1200.INOX/ALU DT-1500.INOX/ALU HANDLEIDING DRAAITAFEL DT-1000.INOX/ALU DT-1200.INOX/ALU DT-1500.INOX/ALU HANDLEIDING NL DRAAITAFEL DT-1000 / DT-1200 / DT-1500 INOX/ALU handleiding VOORWOORD Deze gebruiksaanwijzing is opgesteld door FT Solutions

Nadere informatie

Nederlands 3 English 7 Français 11 Deutsch 15 Español 19 Italiano 23

Nederlands 3 English 7 Français 11 Deutsch 15 Español 19 Italiano 23 Nederlands 3 English 7 Français 11 Deutsch 15 Español 19 Italiano 23 Svenska 27 Dansk 30 Norsk 33 Suomi 36 Português 39 Ελληνικά 43 عربية 50 282893 Princess Mini Cooler White 282895 Princess Mini Cooler

Nadere informatie

GEBRAUCHS- UND PFLEGEANLEITUNG USE AND CARE INSTRUCTIONS

GEBRAUCHS- UND PFLEGEANLEITUNG USE AND CARE INSTRUCTIONS GEBRAUCHS- UND PFLEGEANLEITUNG USE AND CARE INSTRUCTIONS Seit vielen Jahren stellt vivo Villeroy & Boch Group Produkte her, die einladen Tischkultur zu genießen. Mit großer Liebe zum Detail und erstklassiger

Nadere informatie

Beter eten. Beter leven. AMC Visiotherm. Gebruiksaanwijzing. Het Premium Kooksysteem.

Beter eten. Beter leven. AMC Visiotherm. Gebruiksaanwijzing. Het Premium Kooksysteem. Beter eten. Beter leven. AMC Visiotherm Gebruiksaanwijzing Het Premium Kooksysteem Lees deze gebruiksaanwijzing aandachtig door voordat u de Visiotherm in gebruik neemt. Bewaar de gebruiksaanwijzing zodat

Nadere informatie

Productinformatieblad

Productinformatieblad Productinformatieblad Bedieningspaneel 4 Verwarmingslade 4 Werking 4 Keuze van de temperatuur 5 Verwarmingstijden 5 Laadcapaciteit 6 Naar buiten trekken van de lade 7 Bedieningspaneel 1. Temperatuurknop

Nadere informatie

Woordenschat Taal Actief groep 4 Thema 7 Les 1

Woordenschat Taal Actief groep 4 Thema 7 Les 1 Woordenschat Taal Actief groep 4 Thema 7 Les 1 de maaltijd Het is eten. Het kan warm of koud zijn. de vis Het is een dier dat zwemt in het water. Er zijn veel soorten vissen. sommige soorten kun je eten.

Nadere informatie

TAFELMODEL KOOKPLAAT ROND

TAFELMODEL KOOKPLAAT ROND GEBRUIKSAANWIJZING TAFELMODEL KOOKPLAAT ROND counter cooker Type CC-1700 Art.nr.: 80.2300 Pagina 1 / 4 Inhoudsopgave 1. Inleiding 2. Symbolen 3. Technische Specificaties 4. Bediening 5. Veiligheidsvoorschriften

Nadere informatie

Difrax magnetronsterilisator

Difrax magnetronsterilisator Difrax magnetronsterilisator Je wilt het beste voor je baby, daar is hygi ne een belangrijk onderdeel in. Met de Difrax magnetronsterilisator worden schadelijke bacteri n binnen enkele minuten gedood.

Nadere informatie

HANDLEIDING MULTIFUNCTIONELE CONTACTGRILL PRIMO-PG1N

HANDLEIDING MULTIFUNCTIONELE CONTACTGRILL PRIMO-PG1N HANDLEIDING MULTIFUNCTIONELE CONTACTGRILL PRIMO-PG1N WAT TE DOEN ALS UW TOESTEL NIET MEER WERKT? GARANTIEBEPALING : (Bewijs en kassabon zorgvuldig bewaren, voor het geval van de garantie gebruik wordt

Nadere informatie

Gebruiksaanwijzing. One Touch Automatische blikopener KC26

Gebruiksaanwijzing. One Touch Automatische blikopener KC26 Gebruiksaanwijzing One Touch Automatische blikopener KC26 Overzicht 1 2 3 4 5 6 7 8 9 1 Startknop 2 Deksel batterijvak 3 Batterijvak Schakelaar voor het losmaken van vastgeklemde 4 blikken 5 Voorste deksel

Nadere informatie

VEILIGHEID EN CORRECT GEBRUIK

VEILIGHEID EN CORRECT GEBRUIK INSTALLATIE INSTRUCTIES 12-2015 VEILIGHEID EN CORRECT GEBRUIK Om veiligheid en een lange levensduur van dit product te garanderen, zal u de bijgesloten instructies strikt in acht moeten nemen. Uw garantie

Nadere informatie

Gebruiksaanwijzing SLOW COOKER. Type 820

Gebruiksaanwijzing SLOW COOKER. Type 820 Gebruiksaanwijzing SLOW COOKER Type 820 Anleitung_slow_cooker_NL.indd 1 20.2.2008 9:35:03 Uhr 2 Anleitung_slow_cooker_NL.indd 2 20.2.2008 9:35:03 Uhr Inhoudsopgave Beeldlegenda...Pagina 4 Algemene aanwijzingen...pagina

Nadere informatie

C9GMX9-1 Nieuw. classici KOOKCENTRUM, GAS, 90X60 CM, ENERGIEKLASSE A, INOX KOOKZONES. 6 kookzones

C9GMX9-1 Nieuw. classici KOOKCENTRUM, GAS, 90X60 CM, ENERGIEKLASSE A, INOX KOOKZONES. 6 kookzones C9GMX9-1 Nieuw KOOKCENTRUM, GAS, 90X60 CM, ENERGIEKLASSE A, INOX KOOKZONES 6 kookzones Vooraan links: 4200 W Achteraan links: 1000 W Vooraan centraal: 1000 W Achteraan centraal: 1800 W Vooraan rechts:

Nadere informatie

Werkproces 2: Bewerkt en verwerkt voedingsproducten en/of halffabricaten daarvan.

Werkproces 2: Bewerkt en verwerkt voedingsproducten en/of halffabricaten daarvan. Werkproces 2: Bewerkt en verwerkt voedingsproducten en/of halffabricaten daarvan. Werkproces 2: Bewerkt en verwerkt voedingsproducten en/of halffabricaten daarvan. Als voedsel van het land, het dier of

Nadere informatie

TR4110X. Victoria. Kookcentrum "Victoria", 110 x 60 cm, 2 ovens + grill, gaskookplaat met 7 branders, inox Energieklasse ovens A

TR4110X. Victoria. Kookcentrum Victoria, 110 x 60 cm, 2 ovens + grill, gaskookplaat met 7 branders, inox Energieklasse ovens A TR4110X Kookcentrum "", 110 x 60 cm, 2 ovens + grill, gaskookplaat met 7 branders, inox Energieklasse ovens A EAN13: 8017709191009 Gaskookplaat:7 branders waaronder: Vooraan rechts: 1,80 kw Achteraan rechts:

Nadere informatie

JBY 08 O Digitale badthermometer Gebruikshandleiding

JBY 08 O Digitale badthermometer Gebruikshandleiding NL JBY 08 O Digitale badthermometer Gebruikshandleiding Beurer GmbH Söflinger Str. 218 89077 Ulm, Germany Tel.: +49 (0)731 / 39 89-144 Fax: +49 (0)731 / 39 89-255 www.beurer.de Mail: kd@beurer.de NEDERLANDS

Nadere informatie

Beknopte instructies Gallery 210 ES

Beknopte instructies Gallery 210 ES Beknopte instructies Gallery 210 ES 1 595258000 2011.10 Onderdelen van de machine Behuizingdeur Display Behuizing Deurslot Koppenstation Bedieningsmodule Koppenplateau Kannenplateau Koffiecontainer Instant-ingrediëntcontainer

Nadere informatie

Uw gebruiksaanwijzing. ZANUSSI ZK630LN 09O

Uw gebruiksaanwijzing. ZANUSSI ZK630LN 09O U kunt de aanbevelingen in de handleiding, de technische gids of de installatie gids voor ZANUSSI ZK630LN 09O. U vindt de antwoorden op al uw vragen over de ZANUSSI ZK630LN 09O in de gebruikershandleiding

Nadere informatie

Schoonmaakhandleiding

Schoonmaakhandleiding Schoonmaakhandleiding Amalfi Versie: 01-08-2014 Selecta B.V. Koeweistraat 10 4181CD Waardenburg Tel: +31(418) 657 800 www.selectavending.nl Belangrijk Inhoud van de handleiding Deze handleiding voor de

Nadere informatie

Mosselen. Overheerlijke recepten. @dekamarkt of @dekawijnmarkt. facebook.com/ dekamarkt. www.dekamarkt.nl. Klantenservice 0251-276628

Mosselen. Overheerlijke recepten. @dekamarkt of @dekawijnmarkt. facebook.com/ dekamarkt. www.dekamarkt.nl. Klantenservice 0251-276628 Mosselen @dekamarkt of @dekawijnmarkt www.dekamarkt.nl facebook.com/ dekamarkt Klantenservice 0251-276628 Overheerlijke recepten Sappige mosselen met lekkere saus, daar eet iedereen zijn vingers bij op!

Nadere informatie

Mauer GmbH Technologie voor beveiliging. Code Combi B VdS-Cl 2 Artikelnummer 82131 - standaard

Mauer GmbH Technologie voor beveiliging. Code Combi B VdS-Cl 2 Artikelnummer 82131 - standaard Informatie over de bediening: Mauer GmbH Technologie voor beveiliging Code Combi B VdS-Cl 2 Artikelnummer 82131 - standaard Bedieningsinstructies Lees deze instructies aandachtig door voordat u het slot

Nadere informatie

SF4390MCX FUNCTIES. SMEG Belgium NV Schoonmansveld Puurs Tel.: Fax : classici

SF4390MCX FUNCTIES. SMEG Belgium NV Schoonmansveld Puurs Tel.: Fax : classici SF4390MCX Microgolfoven gecombineerd multifunctie, Vapor Clean, 1000 W, inox finger friendly EAN13: 8017709191443 NISMAAT 45 CM 24 automatische programma's LCD display met programmator Netto volume: 40

Nadere informatie

SF4920MCN1 FUNCTIES. SMEG Belgium NV Schoonmansveld Puurs Tel.: Fax : Victoria

SF4920MCN1 FUNCTIES. SMEG Belgium NV Schoonmansveld Puurs Tel.: Fax : Victoria SF4920MCN1 COMBI MICROGOLFOVEN, VAPOR CLEAN, ZWART EAN13: 8017709241629 Hoogte 45 cm 20 automatische programma's Groot LCD display bedieningsknoppen Programmator begin en einde kooktijd Geluidssignaal

Nadere informatie

GEBRUIKSAANWIJZING EILAND AFZUIGKAPPEN

GEBRUIKSAANWIJZING EILAND AFZUIGKAPPEN GEBRUIKSAANWIJZING EILAND AFZUIGKAPPEN 2 GARANTIE Op het apparaat is 24 maanden garantie vanaf koopdatum. Uitgesloten van garantie zijn: verlichting, schade en gevolgschade ontstaan door een gebrekkig

Nadere informatie

Gebruik de Cake Pop bakvorm niet voordat u de hele gebruiksaanwijzing heeft gelezen.

Gebruik de Cake Pop bakvorm niet voordat u de hele gebruiksaanwijzing heeft gelezen. GEBRUIKSAANWIJZING Belangrijke veiligheidsaanwijzingen: Gebruik de Cake Pop bakvorm niet voordat u de hele gebruiksaanwijzing heeft gelezen. Zorg dat kinderen het Cake Pop materiaal alleen kunnen gebruiken

Nadere informatie

Tomatensoep. Eet smakelijk. Muffins. Nodig:

Tomatensoep. Eet smakelijk. Muffins. Nodig: Tomatensoep Nodig: 1 liter water. 1 kilo rijpe tomaten. 2 groentebouillonblokjes. 1 prei of klein zakje soepgroente. Vermicelli. 1. Doe het water in de pan en breng het aan de kook. 2. Was en snij de tomaten

Nadere informatie

Tijdschakelklok. Bestnr.: 61 00 57 (groen) 61 00 58 (oranje) 61 00 82 (transparant) 61 00 83 (blauw) Omwille van het milieu 100% recyclingpapier

Tijdschakelklok. Bestnr.: 61 00 57 (groen) 61 00 58 (oranje) 61 00 82 (transparant) 61 00 83 (blauw) Omwille van het milieu 100% recyclingpapier G E B R U I K S A A N W I J Z I N G Bestnr.: 61 00 57 (groen) 61 00 58 (oranje) 61 00 82 (transparant) 61 00 83 (blauw) Tijdschakelklok Omwille van het milieu 100% recyclingpapier Impressum Alle rechten,

Nadere informatie

TR93BL. Victoria KOOKCENTRUM, GAS, 90X60 CM, ZWART EAN13: KOOKZONES

TR93BL. Victoria KOOKCENTRUM, GAS, 90X60 CM, ZWART EAN13: KOOKZONES TR93BL KOOKCENTRUM, GAS, 90X60 CM, ZWART EAN13: 8017709182458 KOOKZONES 6 kookzones Vooraan links: 4200 W Achteraan links: 1000 W Vooraan centraal: 1000 W Achteraan centraal: 1800 W Vooraan rechts: 1800

Nadere informatie

Voorkom brand, wees voorzichtig in de keuken

Voorkom brand, wees voorzichtig in de keuken brand, wees voorzichtig in de keuken Houd brandbare objecten zoals keukenrol en pannenlappen uit de buurt van de kookplaat. Blijf in de buurt tijdens het koken en houd een passende deksel bij de hand.

Nadere informatie