Stichting Catharina Cultureel

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Stichting Catharina Cultureel"

Transcriptie

1 Stichting Catharina Cultureel ANBI-status Stichting Catharina Cultureel beschikt over een culturele ANBI-status. Het RSIN/fiscaalnummer ANBI is: Giften aan onze stichting zijn aftrekbaar voor de belasting. Beleidsplan en doelstellingen De stichting heeft geen winstoogmerk en is opgericht onder akkoordverklaring van zowel het college van Kerkrentmeesters als die van de Algemene Kerkenraad van de Protestantse Gemeente Doetinchem (PGD). De Stichting heeft tot doel: - een bijdrage te leveren in de exploitatie en het onderhoud van de Catharinakerk en Driekoningenkapel (beide een rijksmonument) te Doetinchem, - alsmede het meer toegankelijk maken van de kerkgebouwen voor een breder publiek, zulks met inachtneming van het specifieke karakter van de gebouwen en de belangen van de PGD als hoofdgebruiker. De Stichting tracht haar doelstellingen te verwezenlijken door het verwerven van fondsen en door het opzetten en ondernemen van activiteiten in beide kerkgebouwen die in de ruimste zin van het woord verband houden met het doel van de stichting en daartoe bevorderlijk kunnen zijn, zoals het organiseren en aanbieden van: - (lunch)concerten, - exposities, - beiaardconcerten, - boeken- en platenmarkten (maandelijks), - brocantemarkt (tweemaal per jaar), - het wekelijks openstellen van de gebouwen voor bezichtiging en bezoek stiltecentrum, - het verhuren van ruimten ten behoeve o.a. koorrepetities, vergaderingen, beurzen en maatschappelijke activiteiten. De uitvoeringsactiviteiten zijn ondergebracht in drie commissies - Verhuur - Boeken- en brocantemarkt en - Kerkdeuren Open.

2 Alle werkzaamheden worden verricht door vrijwilligers die niet aan de kerkelijke gemeente verbonden hoeven te zijn. Het vermogen van de stichting wordt door de stichting zelf beheerd en is zichtbaar in de jaarlijks opgestelde jaarrekening. Zie hiervoor de balans en staat van baten en lasten op de laatste twee pagina s van dit document. Jaarlijks vindt er overdracht van vermogen plaats naar het College van Kerkrentmeesters ten behoeve van onderhoud en instandhouding van de beide historische kerkgebouwen. In de periode is een substantieel bedrag overgemaakt voor de restauratie van het Flentrop-orgel in de Catharinakerk. Daarnaast zijn een aantal voorzieningen in de gebouwen bekostigd die de exploitatiemogelijkheden vergroten, zoals een nieuwe dynamische beeld- en geluidinstallatie die (internet)uitzendingen mogelijk maakt en professionele podiumverlichting. Beloningsbeleid Bestuursleden en vrijwilligers ontvangen geen financiële vergoeding voor hun inzet. Uitsluitend werkelijk gemaakte onkosten worden tegen kostprijs vergoed. Ook is er geen sprake van vacatiegelden. Jaarverslag activiteiten 2015 Dit jaarverslag van de Stichting Catharina Cultureel geeft een beeld van de activiteiten die in 2015 hebben plaatsgevonden. - elke maand is er een bestuursvergadering gehouden - één bestuurslid is in december afgetreden. In de vacature kon nog niet worden voorzien - de coördinator-verhuur is in oktober afgetreden. Een nieuwe coördinator trad aan. - elke maand is een boekenmarkt georganiseerd * - twee keer is er een curiosamarkt georganiseerd* - de ruimten/faciliteiten in beide kerkgebouwen zijn met regelmaat verhuurd ** - kerkopenstelling op dinsdag en zaterdag in de periode juli t/m september - het jaarlijkse zomerprogramma, bestaande uit concerten en exposities, is uitgevoerd * Zie voor de opbrengsten hiervan de financiële verantwoording op de pagina s 5 en 6. ** Zie elders op deze website de jaarkalender onder Verhuur en Activiteiten. Activiteiten in 2015 Naast de reguliere boeken-, platen- en brocantemarkten en de openstelling vonden in 2015 diverse andere activiteiten plaats. Op 11 januari was er in de Catharinakerk een druk bezocht Nieuwjaarsconcert. De komende jaren willen we dit concert structureel gaan aanbieden aan alle inwoners van Doetinchem en andere geïnteresseerden en hiermee een nieuwjaartraditie van de grond krijgen. Hetzelfde geldt voor de herdenking op 4 mei die traditioneel begint met een door de gemeente Doetinchem georganiseerde bijeenkomst in de Catharinakerk en aan de stille tocht voorafgaat. Na afloop van de plechtigheden heeft de stichting in de Catharinakerk een requiemconcert (Mozart) aangeboden dat druk werd bezocht en waarvan met veel instemming werd genoten.

3 Op 2 mei bezocht een aantal Canadese veteranen onze stad. Zij waren betrokken geweest bij de bevrijding van Doetinchem. Wij hebben ze opnieuw welkom geheten in de Catharinakerk. Er werden verhalen gedeeld en we konden hen een mooi aandenken meegeven. In de zomermaanden werd opnieuw het Zomerprogramma uitgevoerd, bestaande uit lunch- en avondconcerten en exposities in zowel de Catharinakerk als de Driekoningenkapel. Zomerprogramma 2015 De afgelopen zomer organiseerde Stichting Catharina Cultureel in juli en augustus weer concerten en exposities in beide kerken. Op de dinsdagen was er een lunchconcert in de Catharinakerk en op de vrijdagavonden een zomeravondconcert in de Driekoningenkapel. In de periode 7 juli t/m 12 september (Open Monumentendag) stonden de deuren van de Catharinakerk op dinsdag, woensdag en zaterdag open voor bezichtiging en bezinning. Ook konden bezoekers een expositie van Afrikaanse beelden bezichtigen. In de Driekoningenkapel exposeerde in juli en augustus elke week een andere beeldend kunstenaar zijn of haar werk. Verder zijn de exposities te bezichtigen voor en na het avondconcert op vrijdagavond. Hieronder een beknopt overzicht van wanneer er wat en waar te doen was. CONCERTEN in de Catharinakerk en Driekoningenkapel 14 juli, Catharinakerk, lunchconcert met duo Saxoforte. Robert Wijnands (saxofoon) en Ben Simmes (piano) spelen originele composities voor alt sax en piano en bewerkingen van geliefd repertoire uit de muziekgeschiedenis. 17 juli, Catharinakerk, zomeravondconcert met het SBO klarinet-ensemble. Onder het motto van barok tot rock speelt het ensemble werken van Bach, Elgar, Ravel, Gershwin, Grundman, Satie en Van der Roost. 21 juli, Catharinakerk, lunchconcert met Elske te Lindert. De cantor-organist van de Catharinakerk speelt een toegankelijk programma vol vrolijke, zomerse muziek. 24 juli, Driekoningenkapel, zomeravondconcert met trio Qamm. Quintijn Hoogenboom (klavecimbel), Anne Marie Kamphuis (sopraan) en Marèl Willems (blokfluit) spelen vroeg- en hoogbarok, waarbij ze vocale muziek afwisselen met sonates voor blokfluit en basso continuo. 28 juli, Catharinakerk, lunchconcdert met Steef Oosterbeek. Steef laat orgelwerk horen van Hendrik Andriessen, Claude Balbastre, Theodore Dubois en Cor Kee. 31 juli, Driekoningenkapel, zomeravondconcert met Lemon Squeeze. Dit kwartet neemt u mee op een muzikale reis over de wereld onder de titel Sentimental Journey. Een reis langs verschillende landen en door de tijd.

4 4 augustus, Catharinakerk, lunchconcert met Marjo Harmsen (sopraan) en Mey Lingga (piano). Als duo Amorosa brengen ze een programma met verschillende stijlen. Het centrale thema is liefde. 7 augustus, Driekoningenkapel, zomeravondconcert met Rose-île. Toetie Rijnaard (zang), Theo Worm (klarinet, gitaar en mandoline), Gérard Baldeo (gitaar en basgitaar) en Karin Peters (accordeon) hebben een breed repertoire; Franse chansons, Jiddische- en Duitse liederen, swing en jazz. 11 augustus, Catharinakerk, lunchconcert met Teun van de Steeg en Trudy Eland. Op orgel en F-hoorn spelen ze het concert voor hoorn en orkest Opus 11, nr. 1 van Richard Strauss. 14 augustus, Driekoningenkapel, zomeravondconcert met duo Puur. Fluitiste Petra van den Dolder en harpiste Annegreet Rouw spelen klassieke muziek van bekende en minder bekende componisten. 18 augustus, Catharinakerk, lunchconcert met Janieke Mollenhorst en Marieke Kroes. Ze laten zien en horen hoezeer orgel en accordeon aan elkaar verwant zijn én hoezeer ze van elkaar verschillen. 21 augustus, Driekoningenkapel, zomeravondconcert met duo Maan. Anne Marie Kamphuis (zang) en Maria Woerde (piano) geven een zomers recital rond de thema s liefde en afscheid met werken van Bach, Händel, Schubert, Grieg, Mahler en R. Strauss. EXPOSITIES in de Driekoningenkapel Week 28-7 t/m 11 juli - Guus Meussen - schilderijen en keramiek Week t/m 18 juli - Ingrid Meijer - schilderijen Week t/m 25 juli - Julia de Bont-Joosen - schilderijen Week juli t/m 1 aug. - Consuelo Plaza Aranda - schilderijen en objecten Week 32-4 t/m 8 aug. - Sjoerdje Koster-Wiersma - schilderijen Week t/m 15 aug. - Suzanne van Duffelen - schilderijen Week t/m 22 aug. - Annie Griep - schilderijen Financiële verantwoording Het boekjaar 2015 is met een positief saldo afgesloten. De jaarrekening gaat vergezeld van een verklaring. Hieronder vindt u de balans en de staat van baten en lasten, zoals die zijn opgenomen in de Jaarrekening 2015.

5 Stichting Catharina Cultureel 1. Balans per 31 december 2015 ACTIVA Materiële vaste activa Inventaris Vlottende activa Vorderingen Liquide middelen TOTAAL ACTIVA PASSIVA Vermogen Algemeen reserve Resultaat boekjaar Bestemmingsreserve Totaal vermogen Schulden op korte termijn Kortlopende schulden TOTAAL PASSIVA

6 2. Overzicht van Baten en Lasten 2015 BATEN Verhuur Catharinakerk Verhuur Driekoningenkapel Opbrengst Hart van Doetinchem Opbrengst koffiebar Opbrengst boeken- en goederenmarkt Opbrengst zomerexposities en zomerprogramma Opbrengst culturele evenementen Opbrengst overige activiteiten Ontvangen rentes Overige financiële baten - - TOTAAL BATEN LASTEN Kosten kerkverhuur Onderhoudskosten Catharinakerk Onderhoudskosten Driekoningenkapel Kosten koffiebar Kosten boeken- en goederenmarkt Kosten zomerexposities en zomerprogramma Kosten culturele evenementen Beheerskosten Financiële lasten Overige financiële lasten TOTAAL LASTEN BATEN MINUS LASTEN

Jaarrapport 2013 Stichting Missionair Diaconaal Centrum te Groningen. Januari 2014

Jaarrapport 2013 Stichting Missionair Diaconaal Centrum te Groningen. Januari 2014 Jaarrapport 2013 Stichting Missionair Diaconaal Centrum te Groningen Januari 2014 Inhoudsopgave 1. Inleiding 3 2. Jaarverslag van het bestuur 4 3. Jaarrekening Stichting Missionair Diaconaal Centrum 7

Nadere informatie

Stichting Monumentaal Walcker-orgel Doesburg Doesburg

Stichting Monumentaal Walcker-orgel Doesburg Doesburg Stichting Monumentaal Walcker-orgel Doesburg Doesburg Jaarrekening 2018 1 BALANS ACTIVA VLOTTENDE ACTIVA 31-dec-18 31-dec-17 Vorderingen Te ontvangen donaties 60 - Te ontvangen bedragen 288 3.803 348 3.803

Nadere informatie

Stichting Vrienden van Burgh

Stichting Vrienden van Burgh Beleidsplan 2016-2020 van de Stichting Vrienden van Burgh te Schouwen Duiveland. 1 Voorwoord Voor u ligt het beleidsplan van Stichting Vrienden van Burgh De Stichting is opgericht en notarieel geregistreerd

Nadere informatie

Jaarrekening Stichting Voor en Door Kunstenaars

Jaarrekening Stichting Voor en Door Kunstenaars Jaarrekening 2016 Stichting Voor en Door Kunstenaars Inhoud 1. Algemeen 2 2. Jaarrekening 2016 4 2.1 Balans per 31 december 2016 5 2.2 Resultatenrekening over 2016 6 2.3 Grondslagen voor waardering en

Nadere informatie

Stichting Muziekkring Bathmen. Bathmen

Stichting Muziekkring Bathmen. Bathmen Bathmen Jaarbericht 2016 1 Inhoudsopgave blz. 1. Algemeen 3 1.1 De Stichting Muziekkring Bathmen 3 1.2 Het bestuur van de Stichting 3 1.3 Kort verslag van de activiteiten 3/4 1.4 Verwachtingen voor het

Nadere informatie

Stichting Passie voor Haïti

Stichting Passie voor Haïti Jaarrekening 2015 Blz. INHOUDSOPGAVE 1 RAPPORT Algemeen 2 Organisatiestructuur 2 JAARSTUKKEN 2015 Jaarrekening Balans per 31 december 2015 3 Programma verantwoording (staat van baten en lasten) 4 Toelichting

Nadere informatie

Stichting Vrienden van de Grote Kerk Oostzaan JAARBERICHT Pagina 1 van 10

Stichting Vrienden van de Grote Kerk Oostzaan JAARBERICHT Pagina 1 van 10 JAARBERICHT 2011 Pagina 1 van 10 JAARREKENING 2011 Oostzaan, 15 juni 2012 INHOUDSOPGAVE Bladnummer Algemene informatie 3 Bestuursverslag 4 Balans per 31 december 2011 5 Staat van baten en lasten over 2011

Nadere informatie

STICHTING MUSICA OMNIA VINCIT AMSTERDAM. Financieel jaarverslag 2014

STICHTING MUSICA OMNIA VINCIT AMSTERDAM. Financieel jaarverslag 2014 AMSTERDAM Financieel jaarverslag 2014 INHOUD Algemeen Doelstelling en activiteiten / 1 Bestuursleden / 1 Jaarcijfers Balans per 31 december 2014 / 2 Staat van baten en lasten over 2014 / 3 Grondslagen

Nadere informatie

Stichting Huis van Oranje Katwijk aan Zee JAARREKENING Katwijk, 6 februari Pagina: 1 van 5

Stichting Huis van Oranje Katwijk aan Zee JAARREKENING Katwijk, 6 februari Pagina: 1 van 5 JAARREKENING 2018 Pagina: 1 van 5 Jaarrekening 2018 Het jaar 2018 is afgesloten met een negatief resultaat van 459,= Het werkelijke resultaat kan als volgt worden vergeleken met de begroting: en lasten

Nadere informatie

Stichting Het Groninger Klokken- en Orgelfonds

Stichting Het Groninger Klokken- en Orgelfonds JAARREKENING 2016 Coehoornsingel 14 9711 BS Groningen 050-3123569 Inschrijfnummer Kamer van Koophandel Groningen: 02094746 1 Inhoudsopgave pagina Algemeen 3 Balans per 31 december 2016 4 Staat van baten

Nadere informatie

Jaarrekening Inhoudsopgave. Staat van baten en lasten. Waarderingsgrondslagen

Jaarrekening Inhoudsopgave. Staat van baten en lasten. Waarderingsgrondslagen Jaarrekening Inhoudsopgave Pagina 2 Pagina 3 Pagina 4 Pagina 5 Pagina 6 Pagina 7 Pagina 8 Pagina 9 Algemeen Balans Staat van baten en lasten Waarderingsgrondslagen Bijlage A: Toelichting op de balans Bijlage

Nadere informatie

STICHTING JAN EN MINIE DE WILDE. Koesteeg BA Ommen JAARREKENING 2012

STICHTING JAN EN MINIE DE WILDE. Koesteeg BA Ommen JAARREKENING 2012 STICHTING JAN EN MINIE DE WILDE Koesteeg 6 7731 BA Ommen JAARREKENING 2012 STICHTING JAN EN MINIE DE WILDE Bladzijde 2 INHOUDSOPGAVE Jaarverslag van het bestuur bladzijde 4 Jaarstukken - Balans bladzijde

Nadere informatie

Stichting Monumentaal Walcker-orgel Doesburg Doesburg

Stichting Monumentaal Walcker-orgel Doesburg Doesburg Stichting Monumentaal Walcker-orgel Doesburg Doesburg Jaarrekening 2016 1 BALANS ACTIVA VLOTTENDE ACTIVA 31-dec-16 31-dec-15 Vorderingen Te ontvangen donaties 15 45 Te vorderen op Stibema 0 775 15 820

Nadere informatie

Jaarrekening 2014. Inhoudsopgave. Staat van baten en lasten. Waarderingsgrondslagen

Jaarrekening 2014. Inhoudsopgave. Staat van baten en lasten. Waarderingsgrondslagen Jaarrekening Inhoudsopgave Pagina 2 Pagina 3 Pagina 4 Pagina 5 Pagina 6 Pagina 7 Pagina 8 Pagina 9 Algemeen Balans Staat van baten en lasten Waarderingsgrondslagen Bijlage A: Toelichting op de balans Bijlage

Nadere informatie

Jaarverslag 2013 Stichting Paulico te Gouda

Jaarverslag 2013 Stichting Paulico te Gouda Jaarverslag 2013 Stichting Paulico te Gouda Stichting Paulico A. Gerridsz de Vrijestraat 2 2806 SP GOUDA E: stichtingpaulico@gmail.com KvK-nr.: 41136386 Bankrekening NL16 INGB 0007 7087 10 0 Inhoud blz

Nadere informatie

Jaarverslag Stichting Het Johannes Genootschap

Jaarverslag Stichting Het Johannes Genootschap Jaarverslag Stichting Het Johannes Genootschap over boekjaar 2017 INHOUDSOPGAVE Bestuursverslag 1. Naam en doelstelling 3 2. Bestuur 3 3. Activiteitenverslag 3 Jaarrekening 1. Balans per 31 december 2016

Nadere informatie

Stichting CHAVAH. Jaarrekening. Stichting CHAVAH

Stichting CHAVAH. Jaarrekening. Stichting CHAVAH Jaarrekening Stichting CHAVAH 2015 1 Inhoudsopgave BESTUURSVERSLAG 3 JAARREKENING 2015 6 BALANS PER 31 DECEMBER 2015 7 STAAT VAN BATEN EN LASTEN 2014-15 8 TOELICHTING BEHORENDE TOT DE JAARREKENING 2015

Nadere informatie

Jaarrekening 2009. van Stichting Hester. Statutaire vestigingsplaats: Den Haag Adres: Sportlaan 882 2566 NB Den Haag

Jaarrekening 2009. van Stichting Hester. Statutaire vestigingsplaats: Den Haag Adres: Sportlaan 882 2566 NB Den Haag 1 Jaarrekening 2009 van Stichting Hester Statutaire vestigingsplaats: Den Haag Adres: Sportlaan 882 2566 NB Den Haag 2 Balans per 31 december 2009 A c t i v a Vlottende activa Vorderingen 851 7.365 Liquide

Nadere informatie

Beleidsplan

Beleidsplan Stichting Vrienden van de Minderbroederskerk 2019-2022 Inhoudsopgave 1. Inleiding... 2 2. Werkzaamheden... 3 Doelstelling... 3 Bestuur... 3 Activiteiten... 3 3. Werving van gelden... 4 4. Beheer van gelden...

Nadere informatie

Stichting Passie voor Haïti

Stichting Passie voor Haïti Jaarrekening 2014 Blz. INHOUDSOPGAVE 1 RAPPORT Algemeen 2 Organisatiestructuur 2 JAARSTUKKEN 2014 Jaarrekening Balans per 31 december 2014 3 Programma verantwoording (staat van baten en lasten) 4 Toelichting

Nadere informatie

Jaarverslag 2014 Stichting Provision, Bleskensgraaf

Jaarverslag 2014 Stichting Provision, Bleskensgraaf Stichting Provision BLESKENSGRAAF Rapport inzake de jaarverslaggeving 2014 J A A R R E K E N I N G Jaarverslag 2014 A C T I V I T E I T E N V E R S L A G Jaarverslag 2014 INHOUDSOPGAVE PAGINA A JAARREKENING

Nadere informatie

F I N A N C I E E L J A A R V E R S L A G 2017 STICHTING VRIENDEN HOSPICE ENSCHEDE

F I N A N C I E E L J A A R V E R S L A G 2017 STICHTING VRIENDEN HOSPICE ENSCHEDE F I N A N C I E E L J A A R V E R S L A G 2017 van STICHTING VRIENDEN HOSPICE ENSCHEDE INHOUDSOPGAVE Jaarrekening 2017 Algemeen 3 Balans per 31-12-2017 4 Grondslagen voor de waardering van Activa en Passiva

Nadere informatie

Publicatie in het kader van de ANBI-status

Publicatie in het kader van de ANBI-status Publicatie in het kader van de ANBI-status 2016 170122 - ANBI publicatie 2016.docx Stichting Bach Ensemble Amsterdam Zuiderzeelaan 15 1121 RA LANDSMEER KVK 56541988 1. ALGEMEEN Dit document betreft de

Nadere informatie

Stichting Vrienden van de Sloterkerk

Stichting Vrienden van de Sloterkerk Jaarverslag 2018 Stichting Vrienden van de Sloterkerk 1 Centrum voor bezinning en cultuur in een beschermd dorpsgezicht. Januari 2018. Concept 0.3. Stichting Vrienden van de Sloterkerk Sloterweg 1162 1066

Nadere informatie

Kamer van Koophandel: Rechtspersonen en Samenwerkingsverbanden Informatienummer:

Kamer van Koophandel: Rechtspersonen en Samenwerkingsverbanden Informatienummer: STICHTING VAN DE SANDE te Vlissingen Financiële verantwoording inzake het jaar 2015 Kamer van Koophandel: 22045334 Rechtspersonen en Samenwerkingsverbanden Informatienummer: 808656697 Inhoudsopgave Algemeen

Nadere informatie

BALANS PER 31 DECEMBER 2013 ACTIVA

BALANS PER 31 DECEMBER 2013 ACTIVA BALANS PER 31 DECEMBER 2013 ACTIVA 2013 2012 Materiële vaste activa Terrein 45.378 45.378 Gebouwen 638.059 638.059 Inventaris 20.070 16.946 Computers 1.210 2.167 704.717 702.550 Financiële vaste activa

Nadere informatie

Stichting Passie voor Haïti

Stichting Passie voor Haïti Jaarrekening 2016 Blz. INHOUDSOPGAVE 1 RAPPORT Algemeen 2 Organisatiestructuur 2 JAARSTUKKEN 2016 Jaarrekening Balans per 31 december 2016 3 Programma verantwoording (staat van baten en lasten) 4 Toelichting

Nadere informatie

ANBI ALGEMENE GEGEVENS

ANBI ALGEMENE GEGEVENS ANBI De Stichting staat bij de Belastingdienst geregistreerd als een cultureel Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI). Het belang hiervan is dat de giften, die wij ontvangen, aftrekbaar zijn voor de inkomsten-

Nadere informatie

F I N A N C I E E L J A A R V E R S L A G 2016 STICHTING VRIENDEN HOSPICE ENSCHEDE

F I N A N C I E E L J A A R V E R S L A G 2016 STICHTING VRIENDEN HOSPICE ENSCHEDE F I N A N C I E E L J A A R V E R S L A G 2016 van STICHTING VRIENDEN HOSPICE ENSCHEDE INHOUDSOPGAVE Jaarrekening 2016 Algemeen 3 Balans per 31-12-2016 4 Grondslagen voor de waardering van Activa en Passiva

Nadere informatie

Financieel jaarverslag 2014

Financieel jaarverslag 2014 Financieel jaarverslag 2014 Den Haag, 30 mei 2015 Dit rapport heeft 7 pagina s Inhoudsopgave Jaarstukken Bestuursverslag 3 Jaarrekening Balans per 31 december 2014 5 Staat van baten en lasten over 2014

Nadere informatie

Financiële verantwoording 2016 van. Stichting Behoud Augustijnenkerk te Dordrecht

Financiële verantwoording 2016 van. Stichting Behoud Augustijnenkerk te Dordrecht Financiële verantwoording 2016 van Dordrecht, 13 april 2017 Inhoudsopgave Pagina 1. Jaarrekening 1.1 Balans per 31 december 2016 3 1.2 Staat van baten en lasten over 2016 4 1.3 Grondslagen van waardering

Nadere informatie

Financiële verantwoording 2012 van. Gereformeerde Bijbelstichting. te Dordrecht

Financiële verantwoording 2012 van. Gereformeerde Bijbelstichting. te Dordrecht Financiële verantwoording 2012 van Gereformeerde Bijbelstichting te BALANS PER 31 DECEMBER 2012 31 december 2012 ACTIVA VASTE ACTIVA Materiële vaste activa 2.578.183 VLOTTENDE ACTIVA Voorraden 1.198.800

Nadere informatie

Jaarverslag 2014 Assen, juni 2015 1

Jaarverslag 2014 Assen, juni 2015 1 Jaarverslag 2014 Assen, juni 2015 1 Inhoud Inhoud...2 1.Jaarverslag...3 2.Jaarrekening 2014...5 3. Overige gegevens...11 2 1. Jaarverslag 1.1. Algemene informatie Stichting Vrienden Leonardo Assen Boomgaard

Nadere informatie

Jaarverslag 2014 van

Jaarverslag 2014 van Jaarverslag 2014 van (beknopte versie) 2 Balans per 31 december 2014 Activa 2014 2013 Vorderingen 51.686 48.123 Liquide middelen 645.652 535.122 Totaal activa 697.338 583.245 3 2014 2013 Passiva Stichtingskapitaal

Nadere informatie

STICHTING JAN EN MINIE DE WILDE. Koesteeg BA Ommen JAARREKENING 2013

STICHTING JAN EN MINIE DE WILDE. Koesteeg BA Ommen JAARREKENING 2013 STICHTING JAN EN MINIE DE WILDE Koesteeg 6 7731 BA Ommen JAARREKENING 2013 STICHTING JAN EN MINIE DE WILDE Bladzijde 2 INHOUDSOPGAVE Jaarverslag van het bestuur bladzijde 4 Jaarstukken - Balans bladzijde

Nadere informatie

Stichting Fonds Willemsen-Ritzema van Ikema

Stichting Fonds Willemsen-Ritzema van Ikema Stichting Fonds Willemsen-Ritzema van Ikema JAARREKENING 2018 Stichting Fonds Willemsen-Ritzema van Ikema Coehoornsingel 14 9711 BS Groningen 050-3123569 Inschrijfnummer Kamer van Koophandel Groningen:

Nadere informatie

Stichting Vrienden van Onze Taal s-gravenhage

Stichting Vrienden van Onze Taal s-gravenhage Jaarrekening 2016 maart 2017-1 - Inhoud Blad Jaarrekening 2016 3 Bestuursverslag 4 Jaarrekening 7 Balans per 31 december 2016 (na bestemming batig saldo) 8 Staat van baten en lasten over 2016 9 Toelichting

Nadere informatie

VRIENDEN VAN DE FIRMA VAN DRIE BELEIDSPLAN 2011 2014

VRIENDEN VAN DE FIRMA VAN DRIE BELEIDSPLAN 2011 2014 VRIENDEN VAN DE FIRMA VAN DRIE BELEIDSPLAN 2011 2014 november 2011 Inleiding Op 26 oktober 2011 is de stichting Vrienden van de Firma van Drie, afgekort Vrienden van De Firma, opgericht. De vriendenstichting

Nadere informatie

Stichting Het Groninger Klokken- en Orgelfonds

Stichting Het Groninger Klokken- en Orgelfonds JAARREKENING 2015 Stichting Het Groninger Klokken- en Orgelfonds Coehoornsingel 14 9711 BS Groningen 050-3123569 Inschrijfnummer Kamer van Koophandel Groningen: 02094746 1 Inhoudsopgave pagina Algemeen

Nadere informatie

STAAT VAN BATEN EN LASTEN Protestantse Gemeente te Vlieland ( )

STAAT VAN BATEN EN LASTEN Protestantse Gemeente te Vlieland ( ) STAAT VAN BATEN EN LASTEN Protestantse Gemeente te Vlieland ( ) 217 218 219 216 215 214 213 212 211 21 29 28 BATEN 8 Opbrengsten kerk (verhuur, activiteiten, bezichtiging) 33.5 34.5 35.5 31.5 4.276 3.949

Nadere informatie

HSR administraties en belastingen JAARVERSLAG 2014. Stichting Vrienden "Fancy Fiddlers" Hilversum. Pagina 1

HSR administraties en belastingen JAARVERSLAG 2014. Stichting Vrienden Fancy Fiddlers Hilversum. Pagina 1 JAARVERSLAG 2014 Hilversum Pagina 1 INHOUDSOPGAVE Rapport 1. Opdracht 3 2. Werkzaamheden 3 3. Bevestiging 3 Jaarrekening 2014 1. Balans per 31 december 2014 4 2. Resultatenrekening over 2014 5 3. Algemene

Nadere informatie

STICHTING ORGELKRING KERKRADE

STICHTING ORGELKRING KERKRADE DOELSTELLING De Stichting is opgericht voor onbepaalde tijd en heeft als doelstelling de bevordering van de kennis en de belangstelling voor het orgel, in het bijzonder: het Müllerorgel, zich bevindende

Nadere informatie

Stichting Laren Jazz Festival Laren. ANBI Publicatiestukken 2014

Stichting Laren Jazz Festival Laren. ANBI Publicatiestukken 2014 Stichting Jazz Festival ANBI Publicatiestukken 2014 Verkorte balans per 31 december 2014 2 Verkorte staat van baten en lasten over 2014 3 Toelichting op de verkorte balans en de verkorte staat van baten

Nadere informatie

Jaarrekening. van. Stichting WAG Kootwijkerbroek - Stroe. Kootwijkerbroek

Jaarrekening. van. Stichting WAG Kootwijkerbroek - Stroe. Kootwijkerbroek Jaarrekening 2017 van Stichting WAG Kootwijkerbroek - Stroe te Kootwijkerbroek Inhoudsopgave 1 Bestuursverslag en ondertekening door bestuur 3 2 Balans per 31 december 2017 5 3 Staat van baten en lasten

Nadere informatie

St. Fundament. Boekjaar 2015 Blad 1 RAPPORT BETREFFENDE DE JAARREKENING van Stichting Wooninitiatief Fundament

St. Fundament. Boekjaar 2015 Blad 1 RAPPORT BETREFFENDE DE JAARREKENING van Stichting Wooninitiatief Fundament Blad 1 RAPPORT BETREFFENDE DE JAARREKENING 2015 van Stichting Wooninitiatief Fundament Blad 2 INHOUDSOPGAVE Balans per 31 december 2015 pagina 3 Winst- en verliesrekening 2015 5 Grondslagen financiële

Nadere informatie

Balans per 31 december Winst-en-verliesrekening over Kasstroomoverzicht over Grondslagen van waardering en resultaatbepaling 6

Balans per 31 december Winst-en-verliesrekening over Kasstroomoverzicht over Grondslagen van waardering en resultaatbepaling 6 Inhoudsopgave Pagina Jaarrekening Balans per 31 december 2017 2 Winst-en-verliesrekening over 2017 4 Kasstroomoverzicht over 2017 5 Grondslagen van waardering en resultaatbepaling 6 Toelichting op de balans

Nadere informatie

SHBO 2017 JAARREKENING. Stichting tot Behoud van de Historische Buitenplaats Ockenburgh. Monsterseweg RL Den Haag

SHBO 2017 JAARREKENING. Stichting tot Behoud van de Historische Buitenplaats Ockenburgh. Monsterseweg RL Den Haag JAARREKENING 017 Stichting tot Behoud van de Historische Buitenplaats Ockenburgh Monsterseweg 4 553 RL Den Haag A. BALANS PER 31 december ACTIVA 31-1-017 31-1-016 31-1-017 31-1-016 PASSIVA Materiële vaste

Nadere informatie

Jaarrekening 2014. Steun Stichting Vrienden van Winterdijk

Jaarrekening 2014. Steun Stichting Vrienden van Winterdijk Jaarrekening 2014 Steun Stichting Vrienden van Winterdijk INHOUDSOPGAVE Pagina Jaarrekening 2014 Balans per 31 december 2014 3 Resultatenrekening over 2014 4 Grondslagen van waardering en resultaatbepaling

Nadere informatie

Stichting Boelie Fonds T.a.v. het bestuur Eibergsestraat 80 7481 HM HAAKSBERGEN Jaarrekening over de periode 1 januari 2013 t/m 31 december 2013

Stichting Boelie Fonds T.a.v. het bestuur Eibergsestraat 80 7481 HM HAAKSBERGEN Jaarrekening over de periode 1 januari 2013 t/m 31 december 2013 Stichting Boelie Fonds T.a.v. het bestuur Eibergsestraat 80 7481 HM HAAKSBERGEN Jaarrekening over de periode 1 januari 2013 t/m 31 december 2013 Ooms belastingadviesbureau Ampèrestraat 9 1817 DE Alkmaar

Nadere informatie

Stichting Constant (Fondation Constant) Amsterdam inzake de jaarrekening 2013

Stichting Constant (Fondation Constant) Amsterdam inzake de jaarrekening 2013 Stichting Constant (Fondation Constant) Amsterdam inzake de jaarrekening 2013 INHOUDSOPGAVE Rapport Pagina Opdracht 1 Algemeen 1 Samenstellingsverklaring 2 Jaarrekening Balans per 31 december 2013 3 Staat

Nadere informatie

Stichting Amsterdam Art gevestigd te Amsterdam. Rapport inzake het Financieel jaarverslag 2014

Stichting Amsterdam Art gevestigd te Amsterdam. Rapport inzake het Financieel jaarverslag 2014 Stichting Art gevestigd te Rapport inzake het Financieel jaarverslag 2014 INHOUDSOPGAVE PAGINA 1. Jaarverslag 2014 3 2. Jaarrekening 2.1 Balans per 31 december 2014 4 2.2 Staat van baten en lasten over

Nadere informatie

Stichting Vrienden van Makeni Den Haag. Rapport inzake jaarstukken 2013

Stichting Vrienden van Makeni Den Haag. Rapport inzake jaarstukken 2013 Rapport inzake jaarstukken 2013 26 augustus 2014 1 Inhoud Blad Accountantsrapportage 3 Algemeen 4 Jaarstukken 2013 5 Jaarverslag van het bestuur 6 Jaarrekening 8 Balans per 31 december 2013 9 Staat van

Nadere informatie

Stichting Steunfonds Paardrijden voor Gehandicapten. te Leiden over 2015

Stichting Steunfonds Paardrijden voor Gehandicapten. te Leiden over 2015 Stichting Steunfonds Paardrijden voor Gehandicapten over 2015 INHOUDSOPGAVE Financieel verslag Pagina Balans per 31 december 2015 1 Staat van baten en lasten over 2015 3 Grondslagen voor waardering en

Nadere informatie

Jaarverslag 2015 van

Jaarverslag 2015 van Jaarverslag 2015 van (beknopte versie) 2 Balans per 31 december 2015 Activa 2015 2014 Vorderingen 83.385 51.686 Liquide middelen 687.386 645.652 Totaal activa 770.771 697.338 3 2015 2014 Passiva Stichtingskapitaal

Nadere informatie

Jaarverslag 2016 Stichting Band Talent Leiden

Jaarverslag 2016 Stichting Band Talent Leiden Inhoudsopgave 1 Jaarverslag... 3 2 Naam, kvk en contactgegevens... 3 3 Doelstelling stichting... 3 4 Bestuurssamenstelling... 3 5 Beloningsbeleid... 4 5.1 Beloningsbeleid bestuur... 4 5.2 Beloningsbeleid

Nadere informatie

Stichting van Tuikwerd Fonds

Stichting van Tuikwerd Fonds Stichting van Tuikwerd Fonds JAARREKENING 2015 Stichting van Tuikwerd Fonds Coehoornsingel 14 9711 BS Groningen 050-3123569 Inschrijfnummer Kamer van Koophandel Groningen: 02087587 1 Inhoudsopgave pagina

Nadere informatie

Jaarverslag 2014 van Stichting WK KassieBouwen, Monster

Jaarverslag 2014 van Stichting WK KassieBouwen, Monster Jaarverslag 2014 van Stichting WK KassieBouwen, Monster Algemeen In 2011 heeft Stichting de Zaaier vanwege haar 25 jarig jubileum als ludieke actie het WK KassieBouwen, concept van B&T(Ron de Bakker),

Nadere informatie

RAPPORT INZAKE DE JAARREKENING Stichting Onderwijsbevordering Noord-West Tanzania te Hengelo. A Bargeman

RAPPORT INZAKE DE JAARREKENING Stichting Onderwijsbevordering Noord-West Tanzania te Hengelo. A Bargeman RAPPORT INZAKE DE JAARREKENING 2017 Stichting Onderwijsbevordering Noord-West Tanzania te Hengelo In het Financieel verslag Stichting Onderwijsbevordering Noord-West Tanzania 2017 en het Jaarverslag Stichting

Nadere informatie

Stichting Inspire2liveMusic

Stichting Inspire2liveMusic Stichting Inspire2liveMusic te Hendrik Ido Ambacht Jaarrekening 2012 Inhoudsopgave Jaarstukken 2012 Stichting Inspire2liveMusic 3 Jaarrekening 4 Balans per 31 december 2012 5 Staat van baten en lasten

Nadere informatie

Stichting Instandhouding Amstelhof-Neerlandia c.a publicatie gegevens inzake ANBI regelgeving

Stichting Instandhouding Amstelhof-Neerlandia c.a publicatie gegevens inzake ANBI regelgeving Stichting Instandhouding AmstelhofNeerlandia c.a. 2018 publicatie gegevens inzake ANBI regelgeving Inhoudsopgave Naam... 1 RSIN / Fiscaal Nummer... 1 Contactgegevens... 2 Bestuurssamenstelling per 31 december

Nadere informatie

STICHTING JAN EN MINIE DE WILDE. Koesteeg BA Ommen JAARREKENING 2018

STICHTING JAN EN MINIE DE WILDE. Koesteeg BA Ommen JAARREKENING 2018 STICHTING JAN EN MINIE DE WILDE Koesteeg 6 7731 BA Ommen JAARREKENING 2018 STICHTING JAN EN MINIE DE WILDE Bladzijde 2 INHOUDSOPGAVE Jaarverslag van het bestuur bladzijde 4 Jaarstukken - Balans bladzijde

Nadere informatie

STICHTING JAN EN MINIE DE WILDE. Koesteeg BA Ommen JAARREKENING 2016

STICHTING JAN EN MINIE DE WILDE. Koesteeg BA Ommen JAARREKENING 2016 STICHTING JAN EN MINIE DE WILDE Koesteeg 6 7731 BA Ommen JAARREKENING 2016 STICHTING JAN EN MINIE DE WILDE Bladzijde 2 INHOUDSOPGAVE Jaarverslag van het bestuur bladzijde 4 Jaarstukken - Balans bladzijde

Nadere informatie

Stichting Het Gouverneurshuis Postbus 19 5256 ZG HEUSDEN. Jaarverslag 31-12-2013

Stichting Het Gouverneurshuis Postbus 19 5256 ZG HEUSDEN. Jaarverslag 31-12-2013 Stichting Het Gouverneurshuis Postbus 19 5256 ZG HEUSDEN Jaarverslag 31-12-2013 HET GOUVERNEURSHUIS JAARREKENING 2013 Pagina Algemeen 2 Grondslagen van waardering en resultaatbepaling 3 Balans per 31 december

Nadere informatie

Stichting en bestuur. In de statuten van de stichting is het als volgt omschreven:

Stichting en bestuur. In de statuten van de stichting is het als volgt omschreven: . Inhoudsopgave Stichting en bestuur Medewerkers Kort verslag Waarderingsgrondslagen Resultaatbepaling Balans per 31 december 2016 Toelichting op de balans per 31 december 2016 Staat van baten en lasten

Nadere informatie

Stichting Instandhouding Amstelhof-Neerlandia c.a publicatie gegevens inzake ANBI regelgeving

Stichting Instandhouding Amstelhof-Neerlandia c.a publicatie gegevens inzake ANBI regelgeving Stichting Instandhouding Amstelhof-Neerlandia c.a. 2016 publicatie gegevens inzake ANBI regelgeving Inhoudsopgave Naam... 1 RSIN / Fiscaal Nummer... 1 Contactgegevens... 2 Bestuurssamenstelling per 31

Nadere informatie

STICHTING INTERNATIONAAL SCHNITGER ORGELCONCOURS

STICHTING INTERNATIONAAL SCHNITGER ORGELCONCOURS STICHTING INTERNATIONAAL SCHNITGER ORGELCONCOURS FINANCIEEL JAARVERSLAG 2016 1 1. Inleiding De Stichting Internationaal Schnitger Orgelconcours is opgericht in 1991 en stelt zich ten doel om muzikale evenementen

Nadere informatie

Stichting Gooisch Klassiek Hilversum. Jaarrapport 2013

Stichting Gooisch Klassiek Hilversum. Jaarrapport 2013 Hilversum Jaarrapport 2013 INHOUDSOPGAVE Pagina ACCOUNTANTSVERSLAG 1 Algemeen 4 2 Resultaat 5 3 Financiële positie 6 JAARREKENING 1 Balans per 31 december 2013 7 2 Winst-en-verliesrekening over 2013 8

Nadere informatie

JAARREKENING 2016 STICHTING INTERNATIONAAL LIED FESTIVAL ZEIST

JAARREKENING 2016 STICHTING INTERNATIONAAL LIED FESTIVAL ZEIST JAARREKENING 2016 STICHTING INTERNATIONAAL LIED FESTIVAL ZEIST INHOUD Balans per 13 december 2016 3 Staat van baten en lasten over de periode van 1 september 2015 t/m 31 december 2016 4 Kasstroom 4 Grondslagen

Nadere informatie

Stichting "Rijnlandse Molenstichting"

Stichting Rijnlandse Molenstichting Inhoudsopgave Bestuursverslag 2 Verklaring van het bestuur 3 Jaarrekening Balans per 31 december 2013 4 Staat van baten en lasten 2013 5 Algemene toelichting 6 Er is door Horlings Accountants en Belastingadviseurs

Nadere informatie

JAARREKENING Stichting Fondsenbeheer Landbouw en Zorg Nederland Jaarrekening pag. 1

JAARREKENING Stichting Fondsenbeheer Landbouw en Zorg Nederland Jaarrekening pag. 1 JAARREKENING 2015 Stichting Fondsenbeheer Landbouw en Zorg Nederland Jaarrekening 2015 - pag. 1 Inhoudsopgave Jaarverslag 2015 1. Bestuursverslag 2. Balans per 31-12-2015 3. Staat van Baten en Lasten over

Nadere informatie

STICHTING TIME TO HELP NEDERLAND TE ROTTERDAM. Rapport inzake jaarstukken 2017

STICHTING TIME TO HELP NEDERLAND TE ROTTERDAM. Rapport inzake jaarstukken 2017 STICHTING TIME TO HELP NEDERLAND TE ROTTERDAM Rapport inzake jaarstukken 2017 INHOUDSOPGAVE Pagina ACCOUNTANTSVERSLAG 1 Algemeen 3 FINANCIEEL VERSLAG 1 Bestuursverslag over 2017 5 JAARREKENING 1 Balans

Nadere informatie

Algemene gegevens ANBI (Algemeen Nut Beogende Instelling) Stichting De Westlandse Ride

Algemene gegevens ANBI (Algemeen Nut Beogende Instelling) Stichting De Westlandse Ride Algemene gegevens ANBI (Algemeen Nut Beogende Instelling) Naam Adres Stichting De Westlandse Ride De Dintel 47 2673 BC Naaldwijk Fiscaal nummer 851328362 Statuten Doelstelling Op 12-6-2013 zijn de statuten

Nadere informatie

Stichting Steunfonds Paardrijden voor Gehandicapten

Stichting Steunfonds Paardrijden voor Gehandicapten Financieel verslag Stichting Steunfonds Paardrijden voor Gehandicapten over 2013 INHOUDSOPGAVE Pagina Financieel verslag Balans per 31 december 2013 1 Staat van baten en lasten over 2013 3 Grondslagen

Nadere informatie

DOCTORS FOR MOZAMBIQUE STICHTING JAARREKENING 2014

DOCTORS FOR MOZAMBIQUE STICHTING JAARREKENING 2014 DOCTORS FOR MOZAMBIQUE STICHTING JAARREKENING 2014 Vastgesteld door het bestuur op 11 maart 2015 INHOUDSOPGAVE JAARVERSLAG VAN HET BESTUUR 3 BALANS PER 31 DECEMBER 2014 6 STAAT VAN BATEN EN LASTEN 2014

Nadere informatie

Stichting van Tuikwerd Fonds

Stichting van Tuikwerd Fonds JAARREKENING 2018 Coehoornsingel 14 9711 BS Groningen 050-3123569 Inschrijfnummer Kamer van Koophandel Groningen: 02087587 1 Inhoudsopgave pagina Algemeen 3 Balans per 31 december 2018 4 Staat van baten

Nadere informatie

Jaarverslag boekjaar 2006

Jaarverslag boekjaar 2006 Jaarverslag boekjaar 2006 Stichting Stepping Stones for Africa 25 september 2007 Stichting Stepping Stones for Africa Merkusstraat 30 2593 TM Den Haag T. 070-3819122 www.steppingstonesforafrica.org info@steppingstonesforafrica.org

Nadere informatie

ACCOUNTANTSRAPPORT 2013 STICHTING CHARIS TE WADDINXVEEN

ACCOUNTANTSRAPPORT 2013 STICHTING CHARIS TE WADDINXVEEN ACCOUNTANTSRAPPORT 2013 STICHTING CHARIS TE WADDINXVEEN INHOUDSOPGAVE Pagina FINANCIEEL VERSLAG 1 Balans per 31 december 2013 5 2 Staat van baten en lasten over 2013 7 3 Grondslagen voor waardering en

Nadere informatie

Jaarverslag boekjaar 2009

Jaarverslag boekjaar 2009 Jaarverslag boekjaar 2009 Stichting Stepping Stones for Africa 25 september 2010 Stichting Stepping Stones for Africa Merkusstraat 30 2593 TM Den Haag T. 070-3819122 www.steppingstonesforafrica.org info@steppingstonesforafrica.org

Nadere informatie

Stichting Westerwolds Monumentenfonds te Assen. Financieel verslag 2012

Stichting Westerwolds Monumentenfonds te Assen. Financieel verslag 2012 Stichting Westerwolds Monumentenfonds te Assen Financieel verslag 2012 Inhoud Jaarverslag Jaarrekening Balans per 31 december 2012 Staat van baten en lasten over 2012 Algemene grondslagen voor de jaarrekening

Nadere informatie

Stichting Addis Alem

Stichting Addis Alem Betreft: JAARVERSLAG 2017 INHOUDSOPGAVE PAGINA RAPPORT 1 Opdracht 3 2 Algemeen 4 3 Resultaten 5 4 Financiële positie 6 JAARREKENING Balans per 31 december 2017 9 Staat van baten en lasten over 2017 11

Nadere informatie

Stichting Behoud ~r~eóouw. Sint-eetrus' handen.geenífe. warrekening 2018

Stichting Behoud ~r~eóouw. Sint-eetrus' handen.geenífe. warrekening 2018 Stichting Behoud ~r~eóouw Sint-eetrus' handen.geenífe warrekening 2018 Inhoud Pagina Voorwoord Bestuur en vaststelling jaarrekening 3 Jaarrekening Balans per 31 december 2018 5 en 6 Winst- en verliesrekening

Nadere informatie

Stichting Vrienden van Onze Taal s-gravenhage

Stichting Vrienden van Onze Taal s-gravenhage s-gravenhage Jaarrekening 2012 31 mei 2013-1 - Inhoud Blad Jaarrekening 2012 3 Bestuursverslag 4 Jaarrekening 7 Balans per 31 december 2012 8 Staat van baten en lasten over 2012 9 Toelichting op de balans

Nadere informatie

Stichting Laren Jazz Festival Oude Drift 1, 1251 BS, Laren-NH RSIN ANBI publicatiestukken 2013

Stichting Laren Jazz Festival Oude Drift 1, 1251 BS, Laren-NH RSIN ANBI publicatiestukken 2013 ANBI publicatiestukken 2013 Verkorte balans Verkorte staat van baten en lasten Toelichting op de verkorte balans en de verkorte staat van baten en lasten 5005760-xxx/CJu/ng/1 Verkorte balans per 31 december

Nadere informatie

Stichting Salomo BLESKENSGRAAF

Stichting Salomo BLESKENSGRAAF Stichting Salomo BLESKENSGRAAF Rapport inzake de jaarverslaggeving 2012 J A A R R E K E N I N G A C T I V I T E I T E N V E R S L A G INHOUDSOPGAVE PAGINA A JAARREKENING 1 Algemeen 2 2 Balans per 31 december

Nadere informatie

Balans per 31 december Winst-en-verliesrekening over Kasstroomoverzicht over Grondslagen van waardering en resultaatbepaling 6

Balans per 31 december Winst-en-verliesrekening over Kasstroomoverzicht over Grondslagen van waardering en resultaatbepaling 6 6 Inhoudsopgave Pagina Jaarrekening Balans per 31 december 2016 2 Winst-en-verliesrekening over 2016 4 Kasstroomoverzicht over 2016 5 Grondslagen van waardering en resultaatbepaling 6 Toelichting op de

Nadere informatie

Stichting Vrienden van Makeni Den Haag. Rapport inzake jaarstukken 2017

Stichting Vrienden van Makeni Den Haag. Rapport inzake jaarstukken 2017 Stichting Vrienden van Makeni Rapport inzake jaarstukken 2017 15 januari 2018 Inhoud Blad Accountantsrapportage 3 Algemeen 4 Jaarstukken 2017 5 Jaarverslag van het bestuur 6 Jaarrekening 8 Balans per 31

Nadere informatie

Het bestuur van Stichting Community Service Rotary club Purmerend PURMEREND. De jaarrekening 2016/2017

Het bestuur van Stichting Community Service Rotary club Purmerend PURMEREND. De jaarrekening 2016/2017 Het bestuur van Stichting Community Service Rotary club Purmerend PURMEREND De jaarrekening 2016/2017 INHOUDSOPGAVE RAPPORT Algemeen FINANCIEEL VERSLAG Jaarrekening 1. Balans per 30 juni 2017 2. Staat

Nadere informatie

Jaarrekening en accountantsrapport. Stichting Steunfonds Paardrijden voor Gehandicapten

Jaarrekening en accountantsrapport. Stichting Steunfonds Paardrijden voor Gehandicapten Jaarrekening en accountantsrapport Stichting Steunfonds Paardrijden voor Gehandicapten over 2014 INHOUDSOPGAVE Pagina Financieel verslag Balans per 31 december 2014 1 Staat van baten en lasten over 2014

Nadere informatie

Versie 1 juni 2018 ANBI. Naam Stichting Kasteel Middachten RSIN

Versie 1 juni 2018 ANBI. Naam Stichting Kasteel Middachten RSIN Versie 1 juni 2018 ANBI Naam Stichting Kasteel Middachten RSIN 8047.09.257 Contactgegevens Landgoed Middachten 3 6994 JC De Steeg t. 0031 26 495 21 86 f. 0031 26 495 51 15 info@middachten.nl www.middachten.nl

Nadere informatie

OPERAM JAARREKENING FINANCIEEL JAARVERSLAG 2017

OPERAM JAARREKENING FINANCIEEL JAARVERSLAG 2017 OPERAM JAARREKENING FINANCIEEL JAARVERSLAG 2017 1 Balans per 31 december 2017 Activa Vaste activa Rekening 2017 Rekening 2016 Materiële vaste activa 192 384 Vlottende activa Voorraden 0 0 Vorderingen 1.262

Nadere informatie

STICHTING HARTCENTRUM TWENTE TE ENSCHEDE. Jaarrapport 2015

STICHTING HARTCENTRUM TWENTE TE ENSCHEDE. Jaarrapport 2015 STICHTING HARTCENTRUM TWENTE TE ENSCHEDE Jaarrapport 2015 1 BALANS PER 31 DECEMBER 2015 (na resultaatbestemming) 31 december 2015 31 december 2014 ACTIVA VLOTTENDE ACTIVA Vorderingen (1) Overlopende activa

Nadere informatie

JAARVERSLAG

JAARVERSLAG JAARVERSLAG 2017 2018 Rhenen, 4 juli 2018 1. Verslag bestuur 2. Balans per 30 juni 2018 3. Exploitatierekening 2017 / 2018 en begroting 2018 / 2019 4. Toelichting balans 1. VERSLAG BESTUUR 1.1 Algemeen

Nadere informatie

Stichting "Zandstaete"

Stichting Zandstaete Stichting "Zandstaete" Rapport inzake de jaarrekening 2017 1 Inhoudsopgave Rapport Blz. 1 Algemeen 3 2 Fiscale positie 4 Jaarstukken Jaarverslag 5 Jaarrekening Balans per 31 december 2017 6 Staat van baten

Nadere informatie

Stichting Burggravenlaan. ANBI instelling Stichting Burggravenlaan te Leiden

Stichting Burggravenlaan. ANBI instelling Stichting Burggravenlaan te Leiden 2015 07 01 Stichting Burggravenlaan te Leiden ANBI instelling Stichting Burggravenlaan te Leiden Doelstelling De stichting heeft ten doel het verwerven en in stand houden van cultureel erfgoed in de gemeente

Nadere informatie

ONDERWIJSBUREAU HOLLANDS MIDDEN. Rooseveltstraat 18, 2321 BM Leiden Tel. (071) Fax (071)

ONDERWIJSBUREAU HOLLANDS MIDDEN. Rooseveltstraat 18, 2321 BM Leiden Tel. (071) Fax (071) ONDERWIJSBUREAU HOLLANDS MIDDEN Rooseveltstraat 18, 2321 BM Leiden Tel. (071)5166600 Fax (071)5166699 e-mail: info@ohm.nl www.ohm.nl Inhoudsopgave Inhoudsopgave 1 Bestuursverslag Bestuursverslag 2 Jaarrekening

Nadere informatie

Stichting Vrienden van het Bijna Thuis Huis Nuenen JAARREKENING 2016

Stichting Vrienden van het Bijna Thuis Huis Nuenen JAARREKENING 2016 JAARREKENING 2016 Inhoudsopgave Bestuursverslag 2 Balans per 31 december 2016 3 Exploitatierekening over 2016 4 Toelichting behorende tot de jaarrekening 5 Overige gegevens 7 1 Bestuursverslag Het bestuur

Nadere informatie

STICHTING PRESENT SMALLINGERLAND Drachten. Rapport inzake jaarbericht 2012

STICHTING PRESENT SMALLINGERLAND Drachten. Rapport inzake jaarbericht 2012 STICHTING PRESENT SMALLINGERLAND Drachten Rapport inzake jaarbericht 2012 10 februari 2013 Inhoud Blad Jaarbericht 2012 Jaarrekening 4 Balans per 31 december 2012 4 Overzicht inkomsten en uitgaven 2012

Nadere informatie

DOCTORS FOR MOZAMBIQUE STICHTING JAARREKENING 2013

DOCTORS FOR MOZAMBIQUE STICHTING JAARREKENING 2013 DOCTORS FOR MOZAMBIQUE STICHTING JAARREKENING 2013 Vastgesteld door het bestuur op 26 februari 2014 INHOUDSOPGAVE JAARVERSLAG VAN HET BESTUUR 3 BALANS PER 31 DECEMBER 2013 5 STAAT VAN BATEN EN LASTEN 2013

Nadere informatie

Jaarrekening Steun Stichting Vrienden van Winterdijk

Jaarrekening Steun Stichting Vrienden van Winterdijk Jaarrekening 2017 Steun Stichting Vrienden van Winterdijk INHOUDSOPGAVE Pagina Jaarrekening 2017 Balans per 31 december 2017 3 Resultatenrekening over 2017 4 Grondslagen van waardering en resultaatbepaling

Nadere informatie

Jaarverslag Stichting Familia Nederland

Jaarverslag Stichting Familia Nederland Jaarverslag Stichting Familia Nederland 2013 Inhoud JAARVERSLAG 2013 1.Bestuursverslag Algemene informatie 2 Verslag 2013 3 2.Jaarrekening Balans per 31 december 2013 5 Staat van baten en lasten over 01-01-2013

Nadere informatie