CERTIFICERING EQUIPEMENT OFFSHORE/ONSHORE

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "CERTIFICERING EQUIPEMENT OFFSHORE/ONSHORE"

Transcriptie

1 Pagina: 1 van 16 Inleiding Doel: Het op peil houden van de kwaliteit van het equipement en het voorkomen van onveilige situaties door tekortkomingen van het materiaal/materieel. Toepassingsgebied: Deze situatie is van toepassing voor alle medewerkers werkzaam bij Harsco Infrastructure, die visuele controle op materiaal/materieel en toebehoren uitvoeren. Visuele controle van het materiaal/materieel wordt op de werkplek door de monteurs en in het magazijn door de magazijnmedewerkers verricht volgens de criteria als in dit hoofdstuk genoemd.

2 Pagina: 2 van Certificering valbeveiliging De valbeveiligingen welke in het bezit zijn van Harsco Infrastructure B.V. afdeling Offshore dienen jaarlijks gecertificeerd en/of gecontroleerd te worden. De magazijnbeheerder (of zijn plaatsvervanger) van Harsco Infrastructure B.V. afdeling Offshore is verantwoordelijk voor de registratie van de documenten behorende bij de valbeveiligingen van Harsco Infrastructure B.V. afdeling Offshore. De valbeveiligingsmiddelen, met uitzondering van de vanggordels, worden jaarlijks door Honor BV gecertificeerd. De vanggordels van de offshore medewerkers worden jaarlijks door de supervisor Offshore gecontroleerd. De certificering van de valbeveiligingen, met uitzondering van vanggordels, wordt uitbesteed aan Honor BV. De onderdelen van dit kontrakt zijn: a. Alle bij Honor BV aangemelde valbeveiligingsmiddelen worden door hen geregistreerd, hetgeen inhoudt: * voor zover van toepassing nummer-coderen van het middel; * het middel, voor zover van toepassing, voorzien van een identificatieplaatje met daarop ruimte voor 5 (jaarlijkse) inspectiedata; * Het aanmaken van een moederblad per middel waarop vermeld wordt: - identificatienummer - omschrijving type middel - fabrikagedatum - datum uitgifte Harsco Infrastructure B.V. - de opeenvolgende inspectiedata met per datum een verwijzing naar het betreffende inspectie-/revisierapport en vermelding van eventuele bijzonderheden zoals 1. val gestopt, 2. periodieke inspectie, 3. beschadigd, 4. staat van onderhoud, 5. verkeerd gebruik, 6. afkeuring middel - de eerstvolgende terugroepdatum - de eventuele noodzakelijke datum van een herhaalde oproep b. Voor zover de valbeveiligingsmiddelen niet in het jaarlijkse inspectiesysteem van Honor BV rouleren, zal een eerste inspectie uitgevoerd worden met daarbij het verrichten van eventueel noodzakelijke reparaties. c. De verrichtte werkzaamheden per reparatie-, service- of onderhoudsbeurt worden geregistreerd in een servicerapport met een uniek nummer. In dit rapport wordt tevens een korte beschrijving van de staat van het middel bij ontvangst gegeven en worden de vervangen onderdelen en/of reparaties vermeld. Van het betreffende servicerapport wordt t.b.v. de historie van het middel melding gemaakt in het bijbehorende moederblad. Het beheer van bovengenoemde administratie wordt door Honor BV gevoerd.

3 Pagina: 3 van 16 d. Eén maand voor het verstrijken van de jaarlijkse inspectieperiode roept de leverancier het valbeveiligingsmiddel schriftelijk retour voor controle en onderhoud. Indien het middel niet op de gewenste datum ter inspectie ontvangen is zullen zij het middel schriftelijk herhaald oproepen. Indien het middel drie maanden na de jaarlijkse inspectiedatum niet ontvangen is zonder bericht van Harsco Infrastructure, zal het middel uit het registratie genomen worden. Honor BV zal Harsco Infrastructure B.V. hiervan schriftelijk op de hoogte brengen. e. Honor BV verricht de jaarlijkse inspectie- en onderhoudswerkzaamheden na ontvangst van de (eventueel eenmaal herhaald) teruggeroepen valbeveiligingsmiddelen, waarbij het middel gereviseerd en/of gerepareerd wordt na een daadwerkelijke valopvang door of na beschadiging van het middel. Indien het valbeveiligingsmiddel niet meer te repareren is of op grond van de leeftijd dient te worden afgekeurd, zal dit aan Harsco Infrastructure B.V. gemeld worden. f. Na de jaarlijkse controle of reparatie wordt de datum in het identificatieplaatje geplaatst. Dit plaatje kan maximaal 5 data bevatten. g. Harsco Infrastructure B.V. wordt in het bezit gesteld van een bij het middel behorende inspectie- registratiekaart na iedere service-, onderhouds- of reparatiebeurt. h. Na iedere service-, onderhouds- of reparatiebeurt wordt een Nederlandstalige gebruiksaanwijzing bij het valbeveiligingsmiddel gevoegd. i. Honor BV brengt jaarlijks een verslag uit van de staat van onderhoud van alle bij hen onder contract staande valbeveiligingsmiddelen. De vanggordels, de safelock-haak en het verlengstuk worden jaarlijks door de supervisor Offshore visueel geïnspecteerd. Van deze controles houdt de supervisor een registratie bij. Voor alle monteurs van Harsco Infrastructure B.V. geldt dat zij verantwoordelijk zijn voor de controle van hun vanggordel op ernstige verontreiniging door olie, chemicaliën, verf etc. en/of beschadigingen. In deze gevallen dient de vanggordel vervangen te worden. 2.0 Certificering hijsmiddelen Onder hijsmiddelen verstaan wij in dit geval staaldraad en kettingviersprongen, verstelbare balkklemmen, polyester roundslings en transportbakken. Alle hijsmiddelen dienen voorzien te zijn van een certificaat. Tevens dient de controledatum in het middel ingeslagen te zijn. De magazijnbeheerder dient de hijsmiddelen visueel te controleren op eventuele beschadigingen en geldigheid van het hijsmiddel. Certificering van de hijsmiddelen wordt door Harsco Infrastructure afdeling Offshore uitbesteed aan B. Mouthaan Patent BV te Rotterdam.

4 Pagina: 4 van 16 EKH (Vereniging van Erkende Keurbedrijven Hijs- en Hefmiddelen) hanteert om aan te geven in welk jaar een hijsgereedschap is geleverd, geïnspecteerd of gekeurd, het onderstaande jaarkleursysteem. (SNS Pool: The Southern North Sea Pool) Aangezien de kleurcodering bij de jaarlijkse inspectie van Harsco Infrastructure niet of moeilijk voor een jaar zichtbaar blijft, hebben wij na overleg gekozen dat de kleurcode in het vervolg wordt aangegeven door middel van een gekleurde tie-rape voor de staalstroppen en kettingwerk. Voor de koppelingbakken zal een sticker gebruikt worden. JAARKLEUREN GROEN BRUIN BLAUW GEEL ORANJE ZWART De hijsmiddelen dienen te voldoen aan de volgende eisen: Staaldraad * Lengte 4 mtr, diameter 14 mm, constructie 6 x 36 WS + STK * Slag: kruisslag rechts, voorgevormd * Treksterkte: 1770 N/mm 2 * Afwerking draadoppervlak: verzinkt * Minimale breekkracht van de kabel: 114 kn * Toepassing van de kabeleinden: 2 lussen superslice * Fabrikant: Verto * Staaldraadblokje 40 x 40 x 30 mm lopend over de kabel * Materiaal blokje: Harsco Infrastructure + datum + SWL i.v.m. certificaten * Stroppen worden jaarlijks visueel gecontroleerd door een magazijnmedewerker. De controle wordt d.m.v. de juiste kleur tie-rape aangebracht.

5 Pagina: 5 van 16 Kettingviersprongen * Materiaal: Fram Alloy Steel * Samenstelling: topschalm, type 16.B.7 (hierin staan de certificaatmerken Harsco Infrastructure + datum + SWL) * Parten: K.7 x 800 mm, haken type S.41 met veiligheidsklep * Eindverbindingen: gelast, SWL 1 yon, proefbelasting 20 kn * Viersprongen worden 2-jaarlijks gecontroleerd en getest volgens de eisen welke zijn gesteld door de Haven Arbeidsinspectie, waarvan een aantekening wordt gemaakt op het certificaat. De controle- en testdatum wordt op de topschalm aangebracht. Verstelbare balkklemmen, type S.1, WLL 2 ton * De balkklemmen worden d.m.v. slagcijfers/-letters voorzien van (test)datum, veilige werkbelasting, Harsco en uniek volgnummer. Polyester roundslings, 2 mtr lang, WLL 2 ton * De labels worden onuitwisbaar voorzien van datum, veilige werkbelasting en een uniek serienummer. Alle bovengenoemde materialen worden geleverd met een certificaat dan wel een verklaring. De materialen voldoen aan de per categorie gestelde wettelijke eisen. Testen en onderhoud Staaldraadstroppen worden jaarlijks door de magazijnmedewerker visueel, middels een checklist geïnspecteerd. (Bijlage checklist) De staaldraadblokjes worden d.m.v. slagcijfers voorzien van maand en jaar van inspectie c.q. beproeving voorzien. Kettingviersprongen worden 2-jaarlijks door een daartoe bevoegd persoon visueel geïnspecteerd op slijtage, overmatige materiaalvervorming en overbelasting. Na deze inspectie worden deze te allen tijde op een trekbank beproefd. Van deze beproeving wordt het bestaande certificaat bijgewerkt dan wel een nieuw certificaat afgegeven. Balkklemmen t.b.v. valbeveiliging worden jaarlijks door een daartoe bevoegd persoon visueel geïnspecteerd op slijtage en overmatige materiaalvervorming. Na deze inspectie worden de balkklemmen te allen tijde op een trekbank beproefd. Van deze beproeving wordt het bestaande certificaat bijgewerkt dan wel een nieuw certificaat afgegeven.

6 Pagina: 6 van 16 Polyester roundslings worden jaarlijks door een daartoe bevoegd persoon visueel geïnspecteerd op slijtage, verhitting en garenbreuk. Van deze inspectie wordt een testverklaring afgegeven. Tevens verzorgt B. Mouthaan Patent BV de inspectie van uw metalen transportbakken. Deze bakken worden 2-jaarlijks door een daartoe bevoegd op 1,25 x WLL (WLL = 600 kg). De transportbak wordt voorzien van een aluminium plaat. Deze plaat wordt onuitwisbaar voorzien van testdatum, WLL, Harsco en uniek volgnummer. Van deze beproeving wordt een certificaat afgegeven. Certificaten-administratie B. Mouthaan Patent BV voert de administratie van de testcertificaten en de testverklaringen. Testcertificaten en verklaringen zijn te allen tijde opvraagbaar. Het managen van onderhoud, testen en visueel inspecteren is zowel opgenomen in het NEN-EN-ISO 9002: 1994, als in het VCA-certificaat. Hijsbord vorkheftruck Het hijsbord zoals gebruikt voor het laden en lossen vanuit een container dient jaarlijks te worden gekeurd. De verantwoordelijkheid hiervoor ligt bij de magazijnbeheerder van Harsco Infrastructure afdeling Offshore. De certificatie wordt uitbesteed aan de leverancier. 3.0 Certificering containers (HHOT - Baskets) Materiaal dat Harsco Infrastructure B.V. afdeling Offshore op locatie nodig heeft wordt te allen tijde in containers vervoerd. De magazijnbeheerder van Harsco Infrastructure afdeling Offshore controleert de containers en bijbehorende hijsmiddelen visueel op eventuele beschadigingen, geldigheid (keuringsdatum) en de algemene kenmerken. Certificering van de containers en de bijbehorende slings wordt door Harsco Infrastructure afdeling Offshore uitbesteed aan Buko BV te Beverwijk. Harsco Infrastructure stelt de volgende eisen aan de containers en het hijsequipement:

7 Pagina: 7 van 16 Algemeen * Alle containers zijn aan vier zijden genummerd (letterhoogte ca. 10 cm). Het tarra gewicht, de SWL/playload en het maximum gross weight is goed zichtbaar op één kant aangebracht (letterhoogte ca. 5 cm). De genoemde nummering is gelijk aan het nummer op de data-plaat. * Alle containers zijn uitgerust met een sling (viersprong van staaldraad), waarvan op verzoek van Harsco Infrastructure een kopie certificaat afgegeven kan worden. Inspectie en testen van containers * Containers worden vóór ingebruikstelling onderworpen aan een proof load -test. Dit houdt in dat de container geladen moet worden met een zodanige last dat het totale gewicht van de container twee maal het maximale gross weight bedraagt, waarna de container gedurende minimaal 5 minuten opgehesen moet worden. De container wordt na deze test uiterlijk geïnspecteerd op mankementen. Deze test moet om de twee jaar herhaald worden en de certificeerder moet dienaangaande administratie bijhouden en van elke test de datum inponsen in de inspectieplaat van de desbetreffende container. De hijsogen dienen iedere twee jaar non-destructieve getest te worden d.m.v. een magnetic particle inspection. De containers dienen te zijn voorzien van een deugdelijke afwatering, zodanig dat een volle container drainwater binnen een half uur leegstroomt indien 50% van de vloergaten verstopt/geblokkeerd zijn. Hierbij wordt rekening gehouden met losse spieën die niet door de draingaten kunnen vallen.

8 Pagina: 8 van Controle steigermateriaal De magazijnbeheerder (of diens plaatsvervanger), alsmede de steigermonteur is verantwoordelijk voor de controle op de kwaliteit van het steigermateriaal. Afgekeurd steigermateriaal wordt middels de R-sticker procedure afgevoerd. Controle wordt uitgevoerd op de volgende punten: Werkwijze 1. Controle voor aanvang werk - Voor aanvang montage moeten de geleverde materialen visueel gecontroleerd worden op gebreken en beschadigen - Afgekeurd materiaal moet duidelijk gemarkeerd worden, zodat voor iedereen duidelijk is dat het materiaal niet gebruikt mag worden - Het afgekeurde materiaal kan op de volgende wijze gemarkeerd worden: R (eparatie)- stickers R (eparatie)- rekjes Het op een andere wijze markeren en afschermen van het kapotte materiaal 2. Controle tijdens werk - Indien tijdens de werkzaamheden blijkt dat onderdelen niet goed passen of gebreken vertonen dan moet dezelfde werkwijze als onder 1. worden gevolgd 3. Controle bij demontage - Indien bij demontage blijkt dat onderdelen beschadigd zijn of gebreken vertonen dan moet dezelfde werkwijze als onder 1. worden gevolgd - De afgekeurd materiaal wordt, indien dit mogelijk is, bij de retourzending apart van het andere materiaal vervoer. 4. Controle bij opslag De medewerkers op het Centraal Magazijn sorteren en controleren de binnengekomen materialen uit de verhuur visueel Afgekeurd materiaal wordt uitgesorteerd. De Voorman die belast is met de tellingen bepaalt welke afgekeurde materialen voor reparatie in aanmerking komen en welke materialen tot schroot verwerkt moeten worden. Materiaal dat tot schroot verwerkt moet worden en materialen die voor reparatie in aanmerking komen worden apart gehouden Indien afgekeurd materiaal geconstateerd wordt op een vestigingmagazijn, dient de voor het vestigingmagazijn verantwoordelijke functionaris het afgekeurde materiaal apart te houden en aan het Centraal Magazijn te retourneren

9 Pagina: 9 van 16 Stroomschema Visuele controle materiaal ( R -sticker) Input Proces Output Verantwoordelijk 1. - Controle voor aanvang werk Levering materiaal Visuele controle op materiaal OK Niet OK Montage Aparte opslag van afgekeurd materiaal Uitvoering/ Leidinggevende monteurs 2. - Controle tijdens werk Montage Gebreken bij montage Aparte opslag van afgekeurd materiaal Uitvoering/ Leidinggevende monteurs 3. - Controle bij demontage Demontage Kapot of beschadigd materiaal Aparte opslag van afgekeurd materiaal Uitvoering/ Leidinggevende monteurs 4. - Controle bij opslag Aparte opslag van afgekeurd materiaal van werken Retour overige materiaal Visuele controle op materiaal OK Niet OK Materiaal in voorraad Reparatie Schroot Magazijn personeel

10 Pagina: 10 van 16 Afkeurcriteria visuele controle materiaal en hulpmiddelen Stalen steiger- en bekistingmateriaal Houten steigerdelen/ indien de stalen krammen ontbreken kantplanken indien het hout over de gehele lengte is gescheurd indien het hout is ingezaagd/ verzaagd indien het hout plaatselijk verbrand is geweest indien het hout sterk vervuild is door chemische middelen, oliën en vetten Indien het hout erg versleten is (te dun) scherpe indrukkingen niet toegestaan gaten groter dan 10 mm zijn niet toegestaan langsscheuren niet langer dan de helft van de lengte van het steigerdeel (scheur door en door). splijtscheuren max. 150 mm. schimmelaantasting (rot) niet toegestaan beschadigingen max. 30 mm in de breedte en 10 mm in de dikte van de plank gebogen max. 20 mm per 2.0 m houtlengte gegolfd max. 16 mm per 2.0 m houtlengte hol (over gehele breedte) max. 8 mm. harszakken max. 5 per meter kramplaten 35 x 175mm aanwezig aan beide uiteinden zowel aan de bovenzijde als aan de onderzijde van de plank. Afstand tot einde van de plank tussen 50 en 150mm. oplatten houten steigerdelen continue uitvoeren (zie bijlage) Indien inzagen noodzakelijk is, het steigerdeel ondervangen ter hoogte van de verzwakking met een extra korteling Volume/Gewicht: De planken moeten op een natuurlijke wijze worden gedroogd, waar neerslag geen kans krijgt en de wind zijn natuurlijk drogende werking kan verrichten. Opvallend zware en opvallend lichte planken dienen apart te worden gehouden.(de zware planken zijn meestal te vochtig en kunnen in droge ruimten kromtrekken) Wan Een wan is een ontbrekende hoek van een plank. Algemeen De lengte van een plank heeft hierop geen invloed. De gestelde normen zijn dus hetzelfde voor een plank van 1 meter als voor een plank van 3 meter. Stalen steigerdelen Buizen (Kale buis, Tubelock, Cuplok, Pal) Verbindingen Kantplankhouders Bekistingplaten Panelen indien de oplegklauwen of eindstukken verbogen/ gescheurd zijn indien lassen gescheurd zijn indien de delen sterk verbogen/ vervormd zijn indien de pijp verbogen is indien de pijp niet haaks doorgesneden is indien er deuken in de pijp voorkomen die dieper zijn dan 2,5 mm. indien er op de uiteinden van de pijp bramen voorkomen indien de cup gescheurd is of ontbreekt indien de eindstukken/ lippen zijn verbogen, gescheurd en/ of ontbreken indien de verbindingspen verbogen is of ontbreekt indien de verbindingen sterk gecorrodeerd zijn indien de nodige onderdelen ontbreken (bijv. bij laskoppelingen de pen) indien bij boutverbindingen de bouten en moeren niet goed gangbaar zijn indien inscheuringen in het materiaal worden geconstateerd. indien lassen zijn ingescheurd indien de U-profielen zijn gescheurd of ontbreken indien het midden gedeelte niet meer draaibaar is en/ of geen ruimte biedt voor een spie indien gaten, scheuren en/ of andere beschadigingen zichtbaar zijn indien de infills niet vastzitten indien frame 'op het oog' niet haaks en uitgebogen is

11 Pagina: 11 van 16 indien de infill erg beschadigd is Schroefstempels indien de stempel gedeukt is indien de stempel niet voor 100% draait en schuift indien kop scheef of kapot is indien handgrepen en/ of borgpennen ontbreken indien bouten en moeren niet goed meer zijn of ontbreken indien de kleurcode niet aangebracht of niet meer goed zichtbaar is Dragers indien de goot niet in orde is indien er een breuk in de trekstang zit indien de flens verbogen is indien de oplegklauwen zijn gescheurd of ontbreken indien de lassen zijn gescheurd indien klinknagels ontbreken Verstelbare dragers indien de spie niet of slecht functioneert flens en balk zie dragers Konsoles indien de borgplaat afwezig is indien leuningsteun ingedeukt is flens en balk zie dragers Spindels indien de moer is beschadigd of ontbreekt indien de schroefdraad ernstig beschadigd is indien de buis op het oog niet recht is indien de voetplaat verbogen of gescheurd is/ lassen gescheurd zijn Tralieliggers indien de sporten en diagonalen op het oog niet zijn recht zijn indien sport- en/ of diagonaalverbindingen beschadigd zijn Aluminium steigeronderdelen Buis indien er deuken in de buis voorkomen met een scherpe rand of knik indien er gaten in zitten indien de buis gebogen is indien de lassen gescheurd zijn Schoren indien de vergrendelpallen ontbreken of vastzitten indien de klauw gebroken of gescheurd is indien de lassen gescheurd zijn indien de pijp gebogen is Aluminium platforms indien de oplegklauwen of eindstukken verbogen/ gescheurd zijn indien lassen of klinknagels in het aluminium gedeelte ontbreken indien het hout is ingescheurd, gaten vertoont, plaatselijk verbrand is, aangetast is door chemische middelen en/ of niet meer vastzit indien de langsprofielen gaten vertonen indien het gehele platform sterk verbogen/ vervormd is indien de opwaaibeveiliging is beschadigd of ontbreekt Ramen indien de paspennen beschadigd, verbogen of sterk vervuild zijn indien het raam op het oog scheef of verbogen is indien de ramen sterk verontreinigd zijn, zowel inwendig als uitwendig indien de onderste verstijvingsrand - deels - afgebroken is indien in de onderste 40 cm. van de staanders deuken zitten waardoor wielspindels niet meer in het raam passen (m.n. voor 8-trapsraam) NB speciale aandacht voor de onderzijde van de onderste sport bij opbouwramen, i.v.m. losslaan bij demontage.

12 Pagina: 12 van 16 Wielspindels Uitzetpoten Toebehoren Stroppen Viersprongen Ladders Touwen Trappen Hijsbanden (kunstvezels) Tirfor Lieren, blokken, Kettingwerk indien het wiel (kunststof, rubber en/ of velg) gescheurd is indien het wiel niet vrij kan ronddraaien indien de wielrem niet goed werkt indien de wielvork of wielas verbogen of versleten is indien de kogellagers duidelijke slijtage hebben indien de uitvalbeveiliging kapot is of ontbreekt indien de passing niet goed meer is indien de vergrendeling ontbreekt of beschadigd is indien de vleugelbout/ moer ernstig gecorrodeerd is indien de gietstukken gescheurd of gebroken zijn indien de rubber voet ontbreekt indien door deuken in één der telescopische buizen de verstelbaarheid niet meer optimaal is indien er in de staaldraad breuknesten of gebroken draden aanwezig zijn indien er een kink in de kabel is indien er van overmatige uitwendige slijtage sprake is indien de ingeslagen keuringsdatum niet meer te lezen is op het blokje indien de keuringsdatum verlopen is (iedere 3 jaar herkeuring of vernietiging) indien de veiligheidspal van de haak ontbreekt indien de veiligheidspal niet goed gangbaar is Indien de keuringsdatum verlopen is (iedere 2 jaar herkeuring of vernietiging) indien er een breuk of deformatie voorkomt in de ketting indien de stijlen van de ladder 'op het oog' niet recht zijn indien de sporten van de ladder 'op het oog' niet recht zijn indien de sportverbindingen beschadigd zijn indien er niet voldoende antislip profiel op de sporten aanwezig is indien het touw slecht gesplitst is indien een streng gebroken is indien er veel garenbreuken in het touw zitten indien er sprake is van ernstige beschadiging of slijtage wanneer meelachtig stof of schilfers uit het touw vallen indien het touw aangetast is door agressieve stoffen of door vocht indien de lassen ingescheurd zijn indien bouten en moeren niet meer goed zijn of ontbreken indien de boom of sport sterk verbogen of gescheurd is indien de klauw van de boom verbogen of gescheurd is indien er sprake is van garenbreuk van meer dan 10% van de garens op een bepaalde plaats indien er sprake is van ernstige beschadiging door insnijding, ernstige slijtage of ernstige corrosie indien de hijsband aangetast is door agressieve stoffen indien de hijsband ouder is dan 3 jaar (etiket hijsband) of het etiket ontbreekt indien geen keuringscertificaat aanwezig is of de datum verlopen is indien de beveiliging niet goed werkt indien er sprake is van zeer ernstige corrosie indien er sprake is van zodanige vervorming van het hulpmiddel, dat gebruik niet geoorloofd is indien geen keuringscertificaat aanwezig is of de datum verlopen is indien er sprake is van ernstige slijtage indien geen keuringscertificaat aanwezig is of de datum verlopen is indien de werkbelasting, keuringsdatum, registratienr. niet meer leesbaar is indien geen keuringscertificaat aanwezig is of de datum verlopen is

13 Pagina: 13 van 16 Aanvullende informatie betreft balkhangers

14 Pagina: 14 van 16 Resumé Inspecties en Keuringen De minimale verplichte termijnen van keuring conform Harsco Infrastructure B.V. richtlijn: Ketting en kettingwerk Staalkabel (staalstroppen) Eindloze hijsbanden kunststof Balkklemmen jaarlijkse inspectie 2-jaarlijkse keuring en beproeving jaarlijkse inspectie eenmalige certificering bij nieuw leveren jaarlijkse inspectie eenmalige certificering bij nieuw leveren jaarlijkse keuring en beproeving Hijsjuk vorkheftruck Vorken voor heftrucks Valgordels en vallijnen Transportbakken jaarlijkse inspectie eenmalige certificering bij nieuw leveren jaarlijkse inspectie 2-jaarlijkse keuring en beproeving jaarlijkse inspectie eenmalige certificering bij nieuw leveren jaarlijkse inspectie eenmalige inspectie bij nieuw leveren

15 Pagina: 15 van 16 Lengtematen: Controle 1.00 m 3.00 m Oplopend met 0.50 m Oplatten 15 cm uit kopsekant Max m h.o.h. Stapels: 5 steigerdelen breed 8 steigerdelen hoog

16 Pagina: 16 van 16 Krammen: Kontrole: per steigerdeel 4 stuks 5 tot 10 cm vanaf de kop. Koppen merken, kleur paars Kwasten Groepskwasten, totale diameter 57 mm over een lengte van 150 mm Controleren op lange doorgaande scheuren Controleren op grove mechanische beschadigingen

STEIGER REGISTER PROCEDURE. Alhoewel NRMRcp steigers 1989 is vervallen handhaaft Harsco Infrastructure B.V. de steiger registerprocedure.

STEIGER REGISTER PROCEDURE. Alhoewel NRMRcp steigers 1989 is vervallen handhaaft Harsco Infrastructure B.V. de steiger registerprocedure. Pagina: 1 van 11 Inleiding Alhoewel NRMRcp steigers 1989 is vervallen handhaaft Harsco Infrastructure B.V. de steiger registerprocedure. Pagina: 2 van 11 Als er een opdracht komt voor het monteren van

Nadere informatie

Periodieke inspectie Layher steigermaterieel Allround en Blitz

Periodieke inspectie Layher steigermaterieel Allround en Blitz Periodieke inspectie Layher steigermaterieel Allround en Blitz Meer Mogelijk. Het systeem voor steigers. Plus de possibilités. Le système d échafaudage. In nieuwe staat voldoet het Layher steigermaterieel

Nadere informatie

14 TIPS OM VEILIG TE HIJSEN EEN E-BOOK VAN HIJSWINKEL.NL

14 TIPS OM VEILIG TE HIJSEN EEN E-BOOK VAN HIJSWINKEL.NL 14 TIPS OM VEILIG TE HIJSEN EEN E-BOOK VAN HIJSWINKEL.NL In december 2007 viel een damwandplaat van de Noord-Zuidlijn tijdens het hijsen op een 33jarige automobilist. De werklieden gebruikten slechts één

Nadere informatie

HIJSINSTRUCTIE. Doel van deze instructie is te waarborgen dat de te hijsen last veilig en gecontroleerd verloopt.

HIJSINSTRUCTIE. Doel van deze instructie is te waarborgen dat de te hijsen last veilig en gecontroleerd verloopt. Hoofdstuk : HNDB-SSM-18 Pagina: 1 van 7 1.0 Doel van deze instructie is te waarborgen dat de te hijsen last veilig en gecontroleerd verloopt. Zowel pakken hout (max. 40 delen van gelijke lengte), als een

Nadere informatie

vervolg Daarom moet steeds, wanneer er geen reden toe bestaat om ketting, touw of band te gebruiken, de voorkeur aan staalkabels gegeven worden.

vervolg Daarom moet steeds, wanneer er geen reden toe bestaat om ketting, touw of band te gebruiken, de voorkeur aan staalkabels gegeven worden. de gedragsregels: Kettingen mogen nooit worden geknoopt ; Bouten van sluitingen moeten altijd volledig worden aangedraaid; Haken mogen niet op de punt worden belast; De op het merkplaatje of merkring vermelde

Nadere informatie

GEBRUIKSAANWIJZING MECHANISCHE VLOERENKLEMMEN HTZ 2 HTZ 3 HTZ 4 HTZ 4 S HTZ V4 DU HTZ V6 DU

GEBRUIKSAANWIJZING MECHANISCHE VLOERENKLEMMEN HTZ 2 HTZ 3 HTZ 4 HTZ 4 S HTZ V4 DU HTZ V6 DU GEBRUIKSAANWIJZING MECHANISCHE VLOERENKLEMMEN HTZ 2 HTZ HTZ 4 HTZ 4 S HTZ V4 DU HTZ V6 DU Voorwoord Met deze gebruiksaanwijzing willen wij proberen u een zo duidelijk mogelijk advies te geven betreffende

Nadere informatie

GEBRUIKERSHANDLEIDING SPREADERBEAM (NEDERLANDSTALIGE UITVOERING)

GEBRUIKERSHANDLEIDING SPREADERBEAM (NEDERLANDSTALIGE UITVOERING) GEBRUIKERSHANDLEIDING SPREADERBEAM (NEDERLANDSTALIGE UITVOERING) 1. INLEIDING: De modulaire spreaderbeam is leverbaar in de werklast 15.000 kg; 35.000 kg; 70.000 kg; 110.000 kg; 170.000 kg; 250.000 kg

Nadere informatie

Gebruikshandleiding X-frame 1.0

Gebruikshandleiding X-frame 1.0 Gebruikshandleiding X-frame 1.0 Conform NEN-EN 1004 IM nl x en x de x fr Deze handleiding is eigendom van: ASC Group Pottenbakkerstraat 32 4871 EP Etten-Leur Nederland 076 5413 019 Disclaimer Deze documentatie

Nadere informatie

Voorwoord HTZ DPK 800 HTZ DPK 800N Frequenties en periodieke keuringen & inspecties . Let er op dat de accumulatordruk minimaal 50 bar is.

Voorwoord HTZ DPK 800 HTZ DPK 800N Frequenties en periodieke keuringen & inspecties . Let er op dat de accumulatordruk minimaal 50 bar is. Voorwoord Met deze gebruiksaanwijzing willen wij proberen u een zo duidelijk mogelijk advies te geven betreffende het gebruik en onderhoud van de door u aangeschafte dakplatenklem. Deze gebruiksaanwijzing

Nadere informatie

Gebruikershandleiding Hijsframe t.b.v. trapgat Versie 1, 02-2007

Gebruikershandleiding Hijsframe t.b.v. trapgat Versie 1, 02-2007 Pagina : 1 van 5 Gebruikershandleiding Hijsframe t.b.v. trapgat Versie 1, 02-2007 Smit Polyweb Boerkensleen 23 b 4705 RL Roosendaal The Netherlands T +31 (0)165-544770 F +31 (0)165-565244 Pagina : 2 van

Nadere informatie

Bevestig de kraanhaak van het hefwerktuig in het hijsoog van de klem. Indien de kraanhaak te groot is voor het hijsoog gebruik dan een voorloper.

Bevestig de kraanhaak van het hefwerktuig in het hijsoog van de klem. Indien de kraanhaak te groot is voor het hijsoog gebruik dan een voorloper. DEZE GEBRUIKSAANWIJZING DIENT VOLLEDIG GELEZEN EN BEGREPEN TE ZIJN VOOR AANVANG VAN DE WERKZAAMHEDEN gebruiksaanwijzing voor BSV mechanische dakelementenklem type 253050A 1. GESCHIKT VOOR Het hijsen en

Nadere informatie

ALUMINIUM RUWBOUWSTELLING

ALUMINIUM RUWBOUWSTELLING OPBOUW- EN GEBRUIKSHANDLEIDING ALUMINIUM RUWBOUWSTELLING CUSTERS APRIL 2009 CUSTERS HYDRAULICA B.V. Smakterweg 33, 5804 AE VENRAY NL Telefoon : +31 (0) 478 55 30 00 Postbus 22, 5800 AA VENRAY NL Fax :

Nadere informatie

Gebruikshandleiding Schuine dakrandbeveiliging

Gebruikshandleiding Schuine dakrandbeveiliging Gebruikshandleiding Schuine dakrandbeveiliging Conform NEN-EN 13374 Klasse B Deze handleiding is eigendom van: ASC Group Leerlooierstraat 32 4871 EN Etten-Leur Nederland Disclaimer Deze documentatie is

Nadere informatie

Gebruikshandleiding Renovatiesteiger

Gebruikshandleiding Renovatiesteiger Gebruikshandleiding Renovatiesteiger Conform NEN-EN 1298 IM nl x en x de x fr Deze handleiding is eigendom van: ASC Group Leerlooierstraat 32 4871 EN Etten-Leur Nederland Disclaimer Deze documentatie is

Nadere informatie

PROCEDURE STAPPENPLAN VOOR HET GEBRUIK VAN VALBEVEILIGINGSMIDDELEN

PROCEDURE STAPPENPLAN VOOR HET GEBRUIK VAN VALBEVEILIGINGSMIDDELEN Pagina: 1 van 5 Inleiding Uitgangspunt is dat de steigermonteur te allen tijde middels zijn veiligheidsgordel met dubbele lijn, met twee mini-maxi s of stopchute met reddingsfunctie aan een gezekerd ophangpunt

Nadere informatie

Gebruikshandleiding Rechte dakrandbeveiliging

Gebruikshandleiding Rechte dakrandbeveiliging Gebruikshandleiding Rechte dakrandbeveiliging Conform NEN-EN 13374 Klasse A Deze handleiding is eigendom van: ASC Group Pottenbakkerstraat 32 4871 EP Etten-Leur Nederland Disclaimer Deze documentatie is

Nadere informatie

HANDLEIDING MONTAGE CUPLOK TRAPPENTOREN

HANDLEIDING MONTAGE CUPLOK TRAPPENTOREN Pagina: 1 van 14 Inleiding Deze procedure dient door de leidinggevende monteur te worden opgevolgd, om zodoende zeker te stellen dat de uitvoering op een juiste en veilige wijze geschied. Pagina: 2 van

Nadere informatie

Inhoud. 1 Inleiding 13 1.1 Begrippen en definities 13 1.2 Tabel van keuringseisen 16

Inhoud. 1 Inleiding 13 1.1 Begrippen en definities 13 1.2 Tabel van keuringseisen 16 Inhoud 1 Inleiding 13 1.1 Begrippen en definities 13 1.2 Tabel van keuringseisen 16 2 Wetgeving 17 2.1 EG-Machinerichtlijn 17 2.2 EG-Richtlijn Arbeidsmiddelen 17 2.3 Arbeidsomstandighedenbesluit 18 2.4

Nadere informatie

MONTAGE EN GEBRUIKSHANDLEIDING TRALIELIGGER

MONTAGE EN GEBRUIKSHANDLEIDING TRALIELIGGER Pagina: 1 van 14 Inleiding Deze procedure dient door de leidinggevende monteur te worden opgevolgd, om zodoende zeker te stellen dat de uitvoering op een juiste en veilige wijze geschiedt. Pagina: 2 van

Nadere informatie

Handleiding Driepoot ELLERSAFE TM-9. EN 795:1996 Class B Ref: AT011. Lees aandachtig de handleiding alvorens het materiaal te gebruiken.

Handleiding Driepoot ELLERSAFE TM-9. EN 795:1996 Class B Ref: AT011. Lees aandachtig de handleiding alvorens het materiaal te gebruiken. Handleiding Driepoot ELLERSAFE TM-9 EN 795:1996 Class B Ref: AT011 Lees aandachtig de handleiding alvorens het materiaal te gebruiken. De Aluminium Driepoot TM-9 is een onderdeel van de valbeschermingsmiddelen.

Nadere informatie

KEUREN & CERTIFICEREN

KEUREN & CERTIFICEREN Welkom bij PEINEMANN PORT SERVICES B.V. Veiligheid op het hoogste niveau! Veiligheid is voor u en ons. In de eerste plaats als het gaat om de bescherming van het menselijk leven bij zwaar tillen of het

Nadere informatie

Toolbox-meeting Werken op hoogte

Toolbox-meeting Werken op hoogte Toolbox-meeting Werken op hoogte Unica installatietechniek B.V. Schrevenweg 2 8024 HA Zwolle Tel. 038 4560456 Fax 038 4560404 Inleiding Volgens de Arbowet is werken op hoogte: al het werk dat op hoogte

Nadere informatie

Handleiding. GEBRUIKERSHANDLEIDING Toegangssteiger Steigertrappen Artikelnr t/m Versie: 1.0 Datum:

Handleiding. GEBRUIKERSHANDLEIDING Toegangssteiger Steigertrappen Artikelnr t/m Versie: 1.0 Datum: Handleiding GEBRUIKERSHANDLEIDING Toegangssteiger Steigertrappen Artikelnr. 70908500 t/m 70918653 Versie: 1.0 Datum: 09-02-2016 Alle rechten voorbehouden. Niets uit deze uitgave mag worden verveelvoudigd,

Nadere informatie

Handleiding gevelsteiger Gevelsteiger SOLIDE type GS - 075

Handleiding gevelsteiger Gevelsteiger SOLIDE type GS - 075 HANDLEIDING Handleiding gevelsteiger Gevelsteiger SOLIDE type GS - 075 Aluminium gevelsteiger volgens de Europese norm EN 12810-1/2. Deze gebruikershandleiding werd zo zorgvuldig mogelijk samengesteld

Nadere informatie

vervolg Daarom moet steeds, wanneer er geen reden toe bestaat om ketting, touw of band te gebruiken, de voorkeur aan staalkabels gegeven worden.

vervolg Daarom moet steeds, wanneer er geen reden toe bestaat om ketting, touw of band te gebruiken, de voorkeur aan staalkabels gegeven worden. de gedragsregels: Kettingen mogen nooit worden geknoopt ; Bouten van sluitingen moeten altijd volledig worden aangedraaid; Haken mogen niet op de punt worden belast; De op het merkplaatje of merkring vermelde

Nadere informatie

Zijn voorwerpen te groot of te zwaar dan zijn er hulpmiddelen om het voorwerp te verplaatsen: - steekwagen - heftruck - takels - hijskranen

Zijn voorwerpen te groot of te zwaar dan zijn er hulpmiddelen om het voorwerp te verplaatsen: - steekwagen - heftruck - takels - hijskranen Hijsen en tillen Een voorwerp dat zwaarder is als 25 kg mag je niet alleen met de hand tillen. Ook is het verstandig om grote of moeilijk te pakken voorwerpen niet alleen te tillen. Zijn voorwerpen te

Nadere informatie

DEZE GEBRUIKSAANWIJZING DIENT VOOR AANVANG VAN DE WERKZAAMHEDEN VOLLEDIG GELEZEN EN BEGREPEN TE ZIJN EN BEWAAR DEZE VOOR LATER GEBRUIK

DEZE GEBRUIKSAANWIJZING DIENT VOOR AANVANG VAN DE WERKZAAMHEDEN VOLLEDIG GELEZEN EN BEGREPEN TE ZIJN EN BEWAAR DEZE VOOR LATER GEBRUIK DEZE GEBRUIKSAANWIJZING DIENT VOOR AANVANG VAN DE WERKZAAMHEDEN VOLLEDIG GELEZEN EN BEGREPEN TE ZIJN EN BEWAAR DEZE VOOR LATER GEBRUIK Voor de toepassing van deze gebruiksaanwijzing geldt dat de meest

Nadere informatie

Groot- en kleinverhuur-accommodatie en productie Ondersteuningsmaterieel: PAL-20 ondersteuning Cat. nr. Omschrijving Gewicht

Groot- en kleinverhuur-accommodatie en productie Ondersteuningsmaterieel: PAL-20 ondersteuning Cat. nr. Omschrijving Gewicht Ondersteuningsmaterieel: PAL-20 ondersteuning Cat. nr. Omschrijving Gewicht Pal-20 Ondersteuningstoren 3402 Pal-raam 75 x 136 cm 9,5 kg 3404 Voetraam 75 x 136 cm 9,0 kg (werkende breedte 136 cm) 3406 Pal-raam

Nadere informatie

Toolbox-meeting Werken met ladders

Toolbox-meeting Werken met ladders Toolbox-meeting Werken met ladders Unica installatietechniek B.V. Schrevenweg 2 8024 HA Zwolle Tel. 038 4560456 Fax 038 4560404 Werken op hoogte Werken op hoogte is een risicovolle bezigheid. Jaarlijks

Nadere informatie

Sinds 1982 ervaring in roestvast stalen reparatieklemmen

Sinds 1982 ervaring in roestvast stalen reparatieklemmen Sinds 1982 ervaring in roestvast stalen reparatieklemmen Leenders Repair clamps Type L3A Type L1A, L2A en L3A klemmen zijn roestvast stalen reparatie klemmen met aftakking voor het repareren van gebroken

Nadere informatie

De draai- en transportkoppeling is betrouwbaar en veilig.

De draai- en transportkoppeling is betrouwbaar en veilig. Toepassing van de draai-en transportkoppeling bij de productie van buizen in diverse afmetingen. De draai- en transportkoppeling is betrouwbaar en veilig. De draai- en transportkoppeling kan ook worden

Nadere informatie

CUSTERS SCHILDERSSTELLING

CUSTERS SCHILDERSSTELLING OPBOUW- EN GEBRUIKSHANDLEIDING CUSTERS SCHILDERSSTELLING maximale belasting: 150 kg/m 2 Juni 2009 CUSTERS HYDRAULICA B.V. Smakterweg 33, 5804 AE VENRAY NL Telefoon : +31 (0) 478 55 30 00 Postbus 22, 5800

Nadere informatie

Handleiding Vlonderframes

Handleiding Vlonderframes Handleiding Vlonderframes Pagina 1 Inhoudsopgave INLEIDING... 3 VOORBEREIDEN... 4 VERPLAATSEN... 7 OPTIONEEL... 10 MONTAGE / DEMONTAGE... 11 Pagina 2 Inleiding In deze handleiding wordt de toepassing en

Nadere informatie

Over de meerwaarde van een EKH erkend keurbedrijf

Over de meerwaarde van een EKH erkend keurbedrijf Over de meerwaarde van een EKH erkend keurbedrijf U moet er toch niet aan dénken! De zorgplicht van de werkgever als het gaat om geschiktheid en blijvende veiligheid van ter beschikking gestelde arbeidsmiddelen.

Nadere informatie

Veiligheidsinstructies

Veiligheidsinstructies Steigerverhuur Houten www.steigerverhuurhouten.nl Veiligheidsinstructies Lees vóór aanvang van de montage- en demontagewerkzaamheden eerst onderstaande veiligheidsinstructies en volg alle aanwijzingen

Nadere informatie

3.41 Staalkabels, kettingwerk, hijshaken en hijsbanden

3.41 Staalkabels, kettingwerk, hijshaken en hijsbanden 3.41 Staalkabels, kettingwerk, hijshaken en hijsbanden De meest toegepaste hijsgereedschappen zijn staalkabels, kettingen, haken en hijsbanden. Het zijn over het algemeen vrij handzame middelen, wat weer

Nadere informatie

NL Handleiding opbouw en gebruik Dakrandbeveiliging EN 13374. 760260 www.altrex.com. Relax. Het is een Altrex.

NL Handleiding opbouw en gebruik Dakrandbeveiliging EN 13374. 760260 www.altrex.com. Relax. Het is een Altrex. NL Handleiding opbouw en gebruik Dakrandbeveiliging EN 13374 760260 www.altrex.com Relax. Het is een Altrex. NL Handleiding opbouw en gebruik art. nr. 760260 versie 01/09 Copyright Altrex B.V. 09 Alle

Nadere informatie

Gebruikershandleiding

Gebruikershandleiding Aluminium Schilderstelling V E I L I G W E R K E N O P H O O G N I V E A U Skyworks B.V. Hoofdkantoor: Postbus 38 2650 AA Berkel en Rodenrijs Tel. 010-5140050 Fax 010-5140055 E-mail: info@skyworks.nl Website:

Nadere informatie

TOOLBOX VEILIG HIJSEN

TOOLBOX VEILIG HIJSEN TOOLBOX VEILIG HIJSEN LET OP! LEES EERST DE ONDERSTAANDE TEKST. Op enkele sheets staat in de rechterbovenhoek Een i van informatie. Deze sheets zijn toegevoegd om de leesbaarheid te vergroten. Deze sheets

Nadere informatie

Tubelock Steigersysteem

Tubelock Steigersysteem Pagina: 1 van 11 Pagina: 2 van 11 Pagina: 3 van 11 Pagina: 4 van 11 Instructie Voetplaat dunne pen Aangezien tubelock een smallere opening heeft kan men alleen voetplaten gebruiken met een dunne pen. Denk

Nadere informatie

Blokzijltcl installatietechniek B.V.

Blokzijltcl installatietechniek B.V. Bedrijfsnaam: Onderwerp: B.V. Locatie van uitvoering: Datum van uitvoering: Uitgevoerd door: Tijdsduur van de Toolboxmeeting: Zijn er onveilige situaties / handelingen voorgevallen in de afgelopen periode?

Nadere informatie

Veilig Hijsen. Veilig Hijsen. dia 1. M.Abels / Veilig Hijsen / PTC Opleidingen

Veilig Hijsen. Veilig Hijsen. dia 1. M.Abels / Veilig Hijsen / PTC Opleidingen Veilig Hijsen dia 1 Veilig Hijsen Opleiding over het veilig Werken met de hijs(hal)kraan dia 2 Veilig Hijsen Arbowetgeving Arbowetgeving Inleiding Arbowetgeving Rechten en plichten Toezicht arbeidsinspectie

Nadere informatie

Technisch Specificatieblad Ferney Group BV

Technisch Specificatieblad Ferney Group BV Nederland Blad : 1/7 Opgesteld door: EG Bekrachtigd door: LB Het product: De toepassing: Eigenschappen: Leveringsvorm: EAN-codes: Inhoud verpakking: Gegevens op etiket: Het Kelfort kernmanteltouw heeft

Nadere informatie

Technisch Specificatieblad Ferney Group BV

Technisch Specificatieblad Ferney Group BV Nederland Blad : 1/6 Opgesteld door: EG Bekrachtigd door: LB Het product: De toepassing: Eigenschappen: Leveringsvorm: EAN-codes: Inhoud doos: Gegevens op doos: Het Kelfort harnas, type Static One, heeft

Nadere informatie

Technisch Specificatieblad Ferney Group BV

Technisch Specificatieblad Ferney Group BV Nederland Blad : 1/7 Opgesteld door: EG Bekrachtigd door: LB Het product: De toepassing: Eigenschappen: Leveringsvorm: EAN-codes: Inhoud doos: Gegevens op etiket: Het Kelfort harnas, type Static Two, heeft

Nadere informatie

SERVICE. Onderhoud Reparatie Certificering Alle merken

SERVICE. Onderhoud Reparatie Certificering Alle merken SERVICE Onderhoud Reparatie Certificering Alle merken 2 Service, onderhoud, reparatie en certificering Bij JAN REILING BV vindt u alles onder één dak! JAN REILING BV, aangenaam! Jan Reiling BV is gevestigd

Nadere informatie

GEBRUIKSAANWIJZING SLUITINGEN

GEBRUIKSAANWIJZING SLUITINGEN GEBRUIKSAANWIJZING SLUITINGEN HANDELMAATSCHAPPIJ VLIERODAM B.V. NIJVERHEIDSWEG 21 POSTBUS 827 3160 AA RHOON 010-5018000 010 5013843 Gebruiksaanwijzing sluitingen: Sluitingen worden gebruikt bij hijswerkzaamheden

Nadere informatie

WIENESE ROLSTEIGER HANDLEIDING VOOR OPBOUW EN GEBRUIK

WIENESE ROLSTEIGER HANDLEIDING VOOR OPBOUW EN GEBRUIK WIENESE ROLSTEIGER HANDLEIDING VOOR OPBOUW EN GEBRUIK Verrijdbare aluminium steigers, volgens de normering EN-1004. Toegestane belasting 250 kg/m² gelijkmatig verdeeld over het platform, klasse 3. De maximale

Nadere informatie

ZETTEN TECHNIEK. lifting & safety solutions. Het keuringscentrum voor veilig gereedschap...

ZETTEN TECHNIEK. lifting & safety solutions. Het keuringscentrum voor veilig gereedschap... ZETTEN TECHNIEK lifting & safety solutions Het keuringscentrum voor veilig gereedschap... Narvikweg 10c 9723 TV Groningen Telefoon: 050-5413000 Telefax: 050-5410011 E-mail: info@zettentechniek.nl Internet:

Nadere informatie

INHOUD. Certificatieschema keuring hijs- en hefgereedschap TCVT W1-01 blad 1 van 92. stichting Toezicht Certificatie Verticaal Transport

INHOUD. Certificatieschema keuring hijs- en hefgereedschap TCVT W1-01 blad 1 van 92. stichting Toezicht Certificatie Verticaal Transport Certificatieschema keuring hijs- en hefgereedschap TCVT W1-01 blad 1 van 92 INHOUD INLEIDING... 2 1.1.1 KETTING... 3 1.1.2 TOPSCHALMEN EN RINGEN... 5 1.1.3 VERBINDINGSSCHALMEN... 7 1.1.4 SLUITINGEN...

Nadere informatie

maximale belasting: 300 kg

maximale belasting: 300 kg OPBOUW- EN GEBRUIKSHANDLEIDING CUSTERS RAAMSTEIGER maximale belasting: 300 kg Maart 2015 9505.916.001NL CUSTERS HYDRAULICA B.V. Smakterweg 33, 5804 AE VENRAY NL Telefoon : +31 (0) 478 55 30 00 Postbus

Nadere informatie

Technisch Specificatieblad Ferney Group BV

Technisch Specificatieblad Ferney Group BV Nederland Blad : 1/7 Opgesteld door: EG Bekrachtigd door: LB Het product: De toepassing: Eigenschappen: Leveringsvorm: EAN-codes: Inhoud doos: Gegevens op etiket: De Kelfort rope grab met schokdemper is

Nadere informatie

ONDERHOUD & INSPECTIE VALBEVEILIGINGSMIDDELEN TBV EEN VEILIG GEBRUIK

ONDERHOUD & INSPECTIE VALBEVEILIGINGSMIDDELEN TBV EEN VEILIG GEBRUIK ONDERHOUD & INSPECTIE VALBEVEILIGINGSMIDDELEN TBV EEN VEILIG GEBRUIK Harnassen, lijnen en klemmen, gordels en valdempers Inspectie Bij elk individueel product wordt een inspectie registratiekaart in de

Nadere informatie

Prijslijst voor de op = opheffingsuitverkoop bij Klop Verkoop b.v. te Leerdam

Prijslijst voor de op = opheffingsuitverkoop bij Klop Verkoop b.v. te Leerdam 1010020 steigerbuizen 2,0 mtr met Tube-Lock 728 9,95 1010030 steigerbuizen 3,0 mtr met Tube-Lock 2.676 11,25 G1010070 uitklapbare metselboy, gelakt, 230 13,00 1010071 uitklapbare metselboy, P-1519.VZ,

Nadere informatie

Checklist toestellen 2016 Commissie Agility, Raad van Beheer 1

Checklist toestellen 2016 Commissie Agility, Raad van Beheer 1 Hoogtesprong Hoogte L: 55-60 cm, M: 35-40 cm, S: 25-30 cm Vleugels De staander moet tenminste 100cm hoog zijn. Het begin van de vleugel begint op tenminste 75 cm hoogte op de staander. De breedte van de

Nadere informatie

EBotex B.V. Specials en toebehoren

EBotex B.V. Specials en toebehoren Specials en toebehoren 9628 BS Siddeburen E-Mail: info@ebotex.nl 33 Staalkabel Staalkabel Staalkabel, detail Toepassing: Lengte: Diameter: Breekkracht: Constructie: Materiaal: Uitvoering: Staalkabels worden

Nadere informatie

Rijkswaterstaat Bouwdienst

Rijkswaterstaat Bouwdienst Leveringsvoorwaarden, kwaliteitseisen en pagina : 1 van 11 EISEN STAALKABELS Leveringsvoorwaarden, kwaliteitseisen en keuringseisen voor staalkabels. document : NBD 00639 uitgave : 10-03-2005 afd./opsteller

Nadere informatie

Technisch Specificatieblad Ferney Group BV

Technisch Specificatieblad Ferney Group BV Nederland Blad : 1/7 Opgesteld door: EG Bekrachtigd door: LB Het product: De toepassing: Eigenschappen: Leveringsvorm: EAN-codes: Inhoud verpakking: Inhoud doos: Gegevens op etiket: De Kelfort vanglijn

Nadere informatie

Estil Enkele hijsbanden Estil Rondstroppen Estil Beschermhoezen voor stroppen en hijsbanden Estil rondstrop samenstellen

Estil Enkele hijsbanden Estil Rondstroppen Estil Beschermhoezen voor stroppen en hijsbanden Estil rondstrop samenstellen Estil Enkele hijsbanden Estil Rondstroppen Estil Beschermhoezen voor stroppen en hijsbanden Estil rondstrop samenstellen Estil Polyester platte hijsbanden met lussen serie PH Veiligheidsfactor 7:1, volgens

Nadere informatie

Technisch Specificatieblad Ferney Group BV

Technisch Specificatieblad Ferney Group BV Nederland Blad : 1/6 Opgesteld door: EG Bekrachtigd door: LB Het product: De toepassing: Eigenschappen: Leveringsvorm: EAN-codes: Inhoud verpakking: Inhoud doos: Gegevens op etiket: De Kelfort vanglijn

Nadere informatie

Checklist toestellen Commissie Agility, Raad van Beheer 1

Checklist toestellen Commissie Agility, Raad van Beheer 1 Hoogtesprong Vleugels De staander moet tenminste 100cm hoog zijn. Het begin van de vleugel begint op tenminste 75 cm hoogte op de staander. De breedte van de vleugel is 40 tot 60 cm. Het mag niet mogelijk

Nadere informatie

Prijslijst voor de op = opheffingsuitverkoop bij Klop Verkoop b.v. te Leerdam Artikelomschrijving Voorraad aantal

Prijslijst voor de op = opheffingsuitverkoop bij Klop Verkoop b.v. te Leerdam Artikelomschrijving Voorraad aantal 1010020 steigerbuizen 2,0 mtr met Tube-Lock 731 9,95 1010030 steigerbuizen 3,0 mtr met Tube-Lock 2.334 11,25 G1010070 uitklapbare metselboy, gelakt, 180 8,00 1010105 steigerbuizen 0,50 mtr, 345 0,75 1010112

Nadere informatie

Besluit van 29 januari 1986, houdende regelen met betrekking tot bepaalde ladders en trappen

Besluit van 29 januari 1986, houdende regelen met betrekking tot bepaalde ladders en trappen Besluit van 29 januari 1986, houdende regelen met betrekking tot bepaalde ladders en trappen Wij Beatrix, bij de gratie Gods, Koningin der Nederlanden, Prinses van Oranje-Nassau, enz. enz. enz. Op de voordracht

Nadere informatie

CUSTERS ALUMINIUM TRAPSTEIGER

CUSTERS ALUMINIUM TRAPSTEIGER OPBOUW- EN GEBRUIKSHANDLEIDING CUSTERS ALUMINIUM TRAPSTEIGER maximale belasting: 200 kg/m 2 (2 personen plus gereedschap) APRIL 2009 CUSTERS HYDRAULICA B.V. Smakterweg 33, 5804 AE VENRAY NL Telefoon :

Nadere informatie

OPBOUW- EN GEBRUIKSHANDLEIDING

OPBOUW- EN GEBRUIKSHANDLEIDING OPBOUW- EN GEBRUIKSHANDLEIDING CUSTERS FLEXSTEIGER Inhoud 1. INLEIDING...2 2. GARANTIE EN AANSPRAKELIJKHEID...3 3. CONTROLE VAN DE LEVERING...3 4. VEILIGHEIDSAANWIJZINGEN...4 4.1. Controle voor de opbouw...4

Nadere informatie

Technisch Specificatieblad Ferney Group BV

Technisch Specificatieblad Ferney Group BV Nederland Blad : 1/6 Opgesteld door: EG Bekrachtigd door: LB Het product: De toepassing: Eigenschappen: Leveringsvorm: EAN-code: Inhoud verpakking: Gegevens op etiket: De Kelfort rope grab zonder schokdemper

Nadere informatie

Montagehandleiding. Voordat u start met het plaatsen van het Twist-Fix lijnsysteem, controleer of de volgende artikelen aanwezig zijn:

Montagehandleiding. Voordat u start met het plaatsen van het Twist-Fix lijnsysteem, controleer of de volgende artikelen aanwezig zijn: Montagehandleiding Het Twist-Fix lijnsysteem is conform de EN-795C voor platte daken en geschikt voor vier gebruikers tegelijkertijd. Het lijnsysteem wordt middels ankerpunten mechanisch bevestigd aan

Nadere informatie

ASC Group -, type XS-Tower volgens NEN-EN 1004 EN 1298 HANDLEIDING VOOR OPBOUW EN GEBRUIK XS- TOWER

ASC Group -, type XS-Tower volgens NEN-EN 1004 EN 1298 HANDLEIDING VOOR OPBOUW EN GEBRUIK XS- TOWER ASC Group -, type XS-Tower volgens NEN-EN 1004 EN 1298 HANDLEIDING VOOR OPBOUW EN GEBRUIK XS- TOWER Verrijdbare aluminium steiger, volgens de normering NEN-EN 1004 EN 1298. Toegestane belasting 200 Kg/M²

Nadere informatie

GEBRUIKSVOORSCHRIFT. steiger-hd ,6 x 3/2,5 TOEPASSING OPBOUW. Art Versie: GEVELSTEIGER HANDLOCK

GEBRUIKSVOORSCHRIFT. steiger-hd ,6 x 3/2,5 TOEPASSING OPBOUW. Art Versie: GEVELSTEIGER HANDLOCK 760047 GEBRUIKSVOORSCHRIFT GEVELSTEIGER HANDLOCK steiger-hd 1000-3-0,6 x 3/2,5 TOEPASSING 1. De gevelsteiger mag tot 30 meter werkvloerhoogte worden gebruikt en dient volgens voorschrift van de fabrikant

Nadere informatie

HANDLEIDING OPBOUW & GEBRUIK

HANDLEIDING OPBOUW & GEBRUIK HANDLEIDING OPBOUW & GEBRUIK Gebruikershandleiding EUROSCAFFOLD EXTRUSIE 75 KAMERSTEIGER 1 / 5 NL VERRIJDBARE ALUMINIUM KAMERSTEIGERS CONFORM DE NORMERING EN-1004 Deze handleiding geeft instructies voor

Nadere informatie

OPBOUW- EN GEBRUIKSHANDLEIDING

OPBOUW- EN GEBRUIKSHANDLEIDING OPBOUW- EN GEBRUIKSHANDLEIDING CUSTERS TRUCKSTEIGER OKTOBER 2008 INHOUD 1. INLEIDING 3 2. ONDERDELEN 4 3. SAMENSTELLING 7 4. MONTAGE 9 5. GEBRUIK. 17 6. VERPLAATSEN. 18 7. ONDERHOUD. 19 Custers Hydraulica

Nadere informatie

Handleiding. Opbouw en gebruik kamersteiger Alumexx FS 75 basic. Versie: 1.1 Datum: Deze handleiding is samengesteld door: Alumexx BV

Handleiding. Opbouw en gebruik kamersteiger Alumexx FS 75 basic. Versie: 1.1 Datum: Deze handleiding is samengesteld door: Alumexx BV Handleiding Opbouw en gebruik kamersteiger FS 75 basic Versie: 1.1 Datum: 30-12-2017 Deze handleiding is samengesteld door: BV Verrijdbare aluminium kamersteiger, volgens de nationale en internationale

Nadere informatie

CERTIFICATIESCHEMA. (TCVT schema) voor het TCVT Certificaat van Keuring Hijs- en hefgereedschap

CERTIFICATIESCHEMA. (TCVT schema) voor het TCVT Certificaat van Keuring Hijs- en hefgereedschap Certificatieschema keuring hijs- en hefgereedschap TCVT W1-01 blad 1 van 13 Identificatiecode: TCVT W1-01/14-041 CERTIFICATIESCHEMA (TCVT schema) voor het TCVT Certificaat van Keuring Hijs- en hefgereedschap

Nadere informatie

HSE guidelines. november 2014 HIJSEN EN HEFFEN HSE LIFE THE NATIONAL OIL&GAS INDUSTRY STANDARD FOR PROFESSIONALS

HSE guidelines. november 2014 HIJSEN EN HEFFEN HSE LIFE THE NATIONAL OIL&GAS INDUSTRY STANDARD FOR PROFESSIONALS HSE guidelines S november 2014 HIJSEN EN HEFFEN HSE LIFE THE NATIONAL OIL&GAS INDUSTRY STANDARD FOR PROFESSIONALS Werk veilig of werk niet Bij werkzaamheden aan installaties en systemen zijn strikte procedures

Nadere informatie

Risico s Vallen van hoogte. Collectieve beschermingsmiddelen Niet van toepassing.

Risico s Vallen van hoogte. Collectieve beschermingsmiddelen Niet van toepassing. Toolbox: Veilig werken met persoonlijke valbeveiliging Het doel van een toolboxmeeting is om de aandacht en motivatie voor veiligheid en gezondheid binnen het bedrijf te verbeteren. Wat is persoonlijke

Nadere informatie

Handleiding valbeveiliging

Handleiding valbeveiliging Handleiding valbeveiliging De volgende punten gaan u uitleg geven over de werking van valbeveiliging De valbeveiliging bestaat uit de volgende onderdelen: Ankerpunt met ankerlijn en openende handgreep.

Nadere informatie

5.1 HYDRAULISCHE VIJZELS

5.1 HYDRAULISCHE VIJZELS Certificatieschema keuring hijs- en hefgereedschap TCVT W1-01 2013 Bijlage A blad 48 van 99 5.1 HYDRAULISCHE VIJZELS Regelgeving & Eisen Arbowetgeving Normen & Wetgeving Machine Richtlijn 2006/42/EG; Arbobesluit

Nadere informatie

Hijsbanden en Rondstroppen

Hijsbanden en Rondstroppen 1. Normen en Richtlijnen Voor alle Europese fabrikanten zijn de technische eisen en referenties over hoe textiele hijsmiddelen (zoals rondstroppen en hijsbanden) te produceren samengevat in de normen EN

Nadere informatie

Handleiding. Wandencontainer. Instructie voor het laden en lossen. Bruil ebm beton De Smalle Zijde LR Veenendaal

Handleiding. Wandencontainer. Instructie voor het laden en lossen. Bruil ebm beton De Smalle Zijde LR Veenendaal Handleiding Wandencontainer Instructie voor het laden en lossen Bruil ebm beton De Smalle Zijde 78 3903 LR Veenendaal 0318-525055 Versie 1-2015 Inhoudsopgave Werktuiggegevens... 3 Fabrikant... 3 Omschrijving

Nadere informatie

HSE guidelines november 2014 HIJSEN EN HEFFEN HSE LIFE THE NATIONAL OIL&GAS INDUSTRY STANDARD FOR PROFESSIONALS

HSE guidelines november 2014 HIJSEN EN HEFFEN HSE LIFE THE NATIONAL OIL&GAS INDUSTRY STANDARD FOR PROFESSIONALS S HSE guidelines november 2014 HIJSEN EN HEFFEN HSE LIFE THE NATIONAL OIL&GAS INDUSTRY STANDARD FOR PROFESSIONALS Werk veilig of werk niet Bij werkzaamheden aan installaties en systemen zijn strikte procedures

Nadere informatie

Handleiding voor opbouw- en gebruik van de vouwsteiger Altus PU Inclusief modules T.E.M. 7,5 M werkhoogte

Handleiding voor opbouw- en gebruik van de vouwsteiger Altus PU Inclusief modules T.E.M. 7,5 M werkhoogte verkoop n.v. ladders maatwerk rolsteigers Handleiding voor opbouw- en gebruik van de vouwsteiger Altus PU Inclusief modules T.E.M. 7,5 M werkhoogte Deze gebruikshandleiding is samen gesteld door : Altus

Nadere informatie

FELIXSAFETY Focus on safety.

FELIXSAFETY Focus on safety. FELIXSAFETY Focus on safety. Inspect & Work 2019 KEURING VALBEVEILIGING Keuring, onderhoud en inspectie van PBM s De wetgever en fabrikanten schrijven jaarlijkse keuring en onderhoud voor van valbeveiliging

Nadere informatie

Pagina 1 van 4 KNK CYNOPHILIA

Pagina 1 van 4 KNK CYNOPHILIA sprong Muur Breedtesprong Slalom Vleugels De staander moet tenminste 100cm hoog zijn. Het begin van de vleugel begint op tenminste 75 cm hoogte op de staander. De breedte van de vleugel is 40 tot 60 cm.

Nadere informatie

Vorken prijslijst 06-2014

Vorken prijslijst 06-2014 prijslijst 06-2014 1 Productieproces Piacenza, Italië Kwaliteit, veiligheid en efficiëntie Hoge kwaliteit Bolzoni Auramo biedt een compleet assortiment vorken aan voor heftrucks, bouw- en landbouwmachines,

Nadere informatie

GEBRUIKSHANDLEIDING PORTAALKRAAN

GEBRUIKSHANDLEIDING PORTAALKRAAN GEBRUIKSHANDLEIDING PORTAALKRAAN INHOUDSOPGAVE: Hoofdstuk Omschrijving Pagina 1 Aanwijzingen vooraf 2 2 Controles 2 3 Manier van aanslaan 3 4 Het hijsen van lasten 3 5 Opslag 4 6 Onderhoud 5 7 Reparatie

Nadere informatie

ALUMINIUM PRODUKTEN WORMER B.V. GEBRUIKERSHANDLEIDING VOOR OPBOUW EN GEBRUIK ALUMINIUM ROLSTEIGERS TYPE APW, HT en EURO

ALUMINIUM PRODUKTEN WORMER B.V. GEBRUIKERSHANDLEIDING VOOR OPBOUW EN GEBRUIK ALUMINIUM ROLSTEIGERS TYPE APW, HT en EURO ALUMINIUM PRODUKTEN WORMER B.V. GEBRUIKERSHANDLEIDING VOOR OPBOUW EN GEBRUIK ALUMINIUM ROLSTEIGERS TYPE APW, HT en EURO Verrijdbare aluminium steigers, volgens de normeringen: NEN - EN 1004 en de Europese

Nadere informatie

Gecombineerd toestel. Vragen over de huidige toestand OK Niet OK. FC* Beschrijving - Commentaar. 1. Conform de EN-norm Permanente markering

Gecombineerd toestel. Vragen over de huidige toestand OK Niet OK. FC* Beschrijving - Commentaar. 1. Conform de EN-norm Permanente markering Vragen over de huidige toestand Niet 1. Conform de EN-norm 1176 Is op het speeltoestel een markering aangebracht dat het in overeenstemming met de NBN/EN-norm 1176 is of kan de fabrikant een geschreven

Nadere informatie

Inhoudsopgave: Conformiteitsverklaring 6

Inhoudsopgave: Conformiteitsverklaring 6 Lees deze gebruiksaanwijzing aandachtig door, nog voordat u de hijsklem gebruikt. Bij twijfel raadpleeg uw leverancier! Deze gebruikershandleiding is bedoeld als referentiebron gedurende de levenscyclus

Nadere informatie

Testen van 300 tot 14000 kn.

Testen van 300 tot 14000 kn. Testen van 300 tot 14000 kn. Het testbedrijf voor: -Ankers -Blokken -Stroppen -Sluitingen -Hijsjukken -Kettingen -Staaldraadkabels Ten behoeve van: -Scheepsbouw -Rederijen -Sleepvaart/berging -Offshore

Nadere informatie

Gebruikershandleiding. Telescoopladder

Gebruikershandleiding. Telescoopladder Gebruikershandleiding Telescoopladder Instructies Algemeen De telescoopladder kan worden versteld van een compact formaat (fig. 1) tot de volle lengte (fig. 2) of tot elke mogelijke tussenliggende lengte

Nadere informatie

Handleiding. Opbouw en gebruik kamersteiger Alumexx FS 75. Versie: 1.1 Datum: Deze handleiding is samengesteld door: Alumexx BV

Handleiding. Opbouw en gebruik kamersteiger Alumexx FS 75. Versie: 1.1 Datum: Deze handleiding is samengesteld door: Alumexx BV Handleiding Opbouw en gebruik kamersteiger FS 75 Versie: 1.1 Datum: 30-12-2017 Deze handleiding is samengesteld door: BV Verrijdbare aluminium kamersteiger, volgens de nationale en internationale normeringen:

Nadere informatie

STANDAARD-BOX VB 100

STANDAARD-BOX VB 100 STANDAARD-BOX VB 100 Klosterhofweg 62 Tel: +492166-2163850 Site: www.euroverbau.de D-41199 Mönchengladbach-Güdderath Fax: +492166-1320506 Mail: info@euroverbau.de GmbH Verkoop & Verhuur Nederland: Postbus

Nadere informatie

LADDER ENKEL RECHT REFORMLADDER (ONGECOAT) SP-TRAP

LADDER ENKEL RECHT REFORMLADDER (ONGECOAT) SP-TRAP PLATEAUTRAP 1518032 Plateautrap Alu. 1x2 3120 3120102 1 Stuks 1518033 Plateautrap Alu. 1x3 3120 3120103 1 Stuks 1518034 Plateautrap Alu. 1x4 3120 3120104 1 Stuks 1518035 Plateautrap Alu. 1x5 3120 3120105

Nadere informatie

Handleiding. Tube-Lock Concept. van Thiel United b.v. Pagina: 1 van 17

Handleiding. Tube-Lock Concept. van Thiel United b.v. Pagina: 1 van 17 Handleiding Tube-Lock Concept van Thiel United b.v. Pagina: 1 van 17 Inhoudsopgave Onderwerp Pagina Afbeelding Tube-Lock Concept 3 Onderdelen Tube-Lock concept 4 Wetgeving 5 Opbouw Tube-Lock Concept 6-7

Nadere informatie

M E E R M A G A Z I J N...

M E E R M A G A Z I J N... M E E R M A G A Z I J N... een magazijn is meer dan een aantal stellingen O V E R O N S... Een vakkundig bedrijf met een flexibele instelling, adviserend en doelgericht. Dat zijn wij. Onze grote voorraad

Nadere informatie

HANDLEIDING VOOR OPBOUW EN GEBRUIK. Let op: Basic Line wordt standaard niet gebruikt als vrijstaande steiger!

HANDLEIDING VOOR OPBOUW EN GEBRUIK. Let op: Basic Line wordt standaard niet gebruikt als vrijstaande steiger! ASC Group - Aluminium Rolsteiger, type 100-28-7 x 2.000 mm met penverbinding en volgens NEN-EN 1004 EN 1298 HANDLEIDING VOOR OPBOUW EN GEBRUIK Let op: Basic Line wordt standaard niet gebruikt als vrijstaande

Nadere informatie

TBP 779 FOUR YEARLY SURVEY LIFTING APPLIANCES PATRIA

TBP 779 FOUR YEARLY SURVEY LIFTING APPLIANCES PATRIA TBP 779 FOUR YEARLY SURVEY LIFTING APPLIANCES PATRIA REVISIE: 21 JUNI 2005 Pagina 2 I N H O U D 100. DOEL 200. GELDIGHEID 300. REFERTES 400. DEFINITIES EN BEGRIPPEN 500. VERANTWOORDELIJKHEDEN 600. KWALIFICATIES

Nadere informatie