Fondslijst uitgeverij Ontmoeting

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Fondslijst uitgeverij Ontmoeting"

Transcriptie

1 Fondslijst uitgeverij Ontmoeting SketchUp Pro, LayOut, StyleBuilder, V-Ray, Artlantis, Render[in], perspectief tekenen en diverse cursussen SketchUp Basishandleiding Nederlands Het meest populaire 3D tekenprogramma SketchUp 2016 biedt een reeks van nieuwe mogelijkheden en toepassingen die uitvoerig in deze handleiding aan bod komen. Compatibel met Windows 10 en Mac OSX Met handige nieuwe magnetische functies bij het tekenen. Nieuwe Textures. En LayOut is terug en HOE! Een ieder die LayOut nog nooit (!) heeft gebruikt wordt van harte aangeraden om dat per vandaag wel te gaan doen. Het bespaard heel veel tijd bij het maken van professionele presentaties. Extension Warehouse met de nieuwe scripts geeft de gebruiker extra kracht door toevoeging van bijzondere tekenfuncties. BIM voor IFC BIM Objecttypes export met nieuwe plug-ins. De handleiding is zowel voor Windows als voor Macintosh gebruikers. Voor beide computers zijn een groot aantal schermafdrukken opgenomen. Incl. een complete installatie instructie van het programma. Opmaak- en 2D tekenprogramma LayOut met een reeks nieuwe mogelijkheden. Handleiding is incl. de link naar de speciale internetsite voor kopers van de handleiding. Online verzenden. Neem contact op en vraag naar de prijs en de mogelijkheden. Installatie programma Win/Mac 13 pagina s PDF in kleur Er is ook een nieuwe LayOut handleiding zonder SketchUp verkrijgbaar, kijk op de volgende pagina. SketchUp Pro 92 pagina s PDF in kleur LayOut 61 pagina s PDF in kleur StyleBuilder 22 pagina s PDF in kleur Nieuwe functies 22 pagina s PDF in kleur ISBN SketchUp Pro 2016 handleiding in 2 uitvoeringsvormen: Prijs e 22,00 incl. btw. op CD-ROM (PDF) bestelnr CD + verzendkosten briefpost NL. Prijs e 52,00 incl. btw. In boekvorm in kleur, waarbij SketchUp Pro met 92 pagina s in fraaie map is ondergebracht. De overige handleidingen zijn als PDF bestand bijgevoegd op de CD-ROM. bestelnr PAP +verzendkosten pakketpost NL. ALLE UITVOERINGSVORMEN HEBBEN DE- ZELFDE INHOUD. Bestellen? Stuur een met het bestelnummer en uw adresgegevens. Bestelinformatie uitgaven U kunt de hier genoemde uitgaven bestellen door een te sturen aan: info@ontmoeting.nl met vermelding van bestelnummer, uitvoering, prijs en uw volledige (huis) adres gegevens en telefoonnummer. U ontvangt direct per de bevestiging met betaalgegevens. Bestelling in Nederland De uitgaven op papier en op CD worden per post naar u toegezonden. Bestellingen naar België, Luxemburg, overzeese gebieden Wij leveren deze uitgaven ook als Online download. U ontvangt per de download-link. CD s worden niet verstuurd. Alle uitgaven zijn voor zowel Windows als Mac OSX. Kijk voor aanbiedingen en bundels: Ook geschikt voor SketchUp Make gebruikers.

2 LayOut 2016 LayOut Basishandleiding Nederlands Het meest populaire 3D tekenprogramma SketchUp Pro 2016 biedt nog meer. U ontvangt ook het professionele opmaakprogramma LayOut en het stijl programma StyleBuilder. Deze handleiding is bedoeld voor gebruikers van SketchUp Pro, die nu eindelijk (!) eens met LayOut aan de slag willen gaan. Hoeveel gebruikers van SketchUp Pro zullen ook met LayOut werken? Veel te weinig en het wordt er gratis bijgeleverd. Ingewikkeld? In het geheel niet, maar zoals met alle programma s is het handig om eerst te lezen hoe het werkt en het dan zelf toe te passen. Deze LayOut 2016 handleiding is meer dan verdubbeld ten opzichte van 2015 omdat er vraag was naar uitgebreide informatie hoe het kan worden gebruikt. U kunt in LayOut tekeningen maken in het platte vlak (2D) waarbij veel aandacht is geschonken aan een professionele presentatie. U kunt er tekst toevoegen en eigen foto s en afbeeldingen van internet. De gemaakte 3D ontwerpen van SketchUp Pro kunt u direct importeren, schalen en instellen zoals u dat wilt hebben. En mocht het 3D ontwerp van SketchUp worden aangepast, dan kunt u deze aanpassing direct automatisch meenemen in LayOut. Het werken met maatlijnen is nu nog beter geworden, met name voor de heel kleine afmetingen. En er zijn allerlei acceringen mogelijk die niet in SketchUp zijn opgenomen. De manier waarop u met Lagen kunt werken is verbeterd. Het exporteren naar PDF bestand was altijd al de aandachtstrekker van LayOut, maar daar is nu een universele instelling bijgekomen, waardoor de bestandsgrootte van de PDF aangepast kan worden aan het doel. Lage resolutie PDF s snel per versturen zonder dat ze te groot zijn? Is nu mogelijk. Om het gebruik met populaire Cloud diensten te vergemakkelijken is DropBox, Google Drive en Trimble s Connect support aan toegevoegd. Nieuw is de API voor script ontwerpers voor LayOut. Waardoor er, netzoals bij SketchUp Pro nu ook plug-ins zullen verschijnen die een aantal zaken in LayOut automatiseren. Online verzenden. Neem contact op info@ontmoeting.nl en vraag naar de prijs en de mogelijkheden. LayOut 2016 handleiding in 2 uitvoeringen: Prijs e 18,00 incl. btw. op CD-ROM (PDF) 61 pagina s LayOut, 22 pagina s met alle nieuwe functies en 13 pagina s installatie instructies voor SketchUp Pro 2016, waarin ook LayOut is ondergebracht. bestelnr CDLO + verzendkosten biefpost NL. Prijs e 26,20 incl. btw. In boekvorm in kleur, 61 pagina s LayOut, + 22 pagina s PDF met alle nieuwe functies en 13 pagina s PDF installatie instructies voor SketchUp Pro 2016, waarin ook LayOut is ondergebracht. bestelnr PAPLO + verzendkosten pakketpost NL. DE UITVOERINGSVORMEN HEBBEN DE- ZELFDE INHOUD. Bestellen? Stuur een met het bestelnummer en uw adresgegevens. Ongeschikt voor SketchUp Make gebruikers.

3 SketchUp ABC Stap voor stap SketchUp leren kennen zonder enige kennis vooraf van 3D programma s. Aan de hand van eenvoudige voorbeelden gaat u direct aan de slag met dit populaire 3D tekenprogramma. De hoofdstukken zijn afgestemd op het snel leren kennen en toepassen van de belangrijkste SketchUp gereedschappen. Zodanig dat u na enkele hoofdstukken al zelfstandig eenvoudige 3D tekeningen kunt maken en gebruiken. De 9 hoofdstukken (55 pagina s A4) zijn gebaseerd op 1 à 2 uur oefenen en spelen met SketchUp. Een flink aantal SketchUp bestanden zijn bijgeleverd om te oefenen. ISBN Uitermate geschikt voor het onderwijs vanaf 10 jaar en ouder. Samen met SketchUp Make (gratis versie van SketchUp). SketchUp ABC in 3 uitvoeringsvormen: Prijs e 9,95 incl. btw. Online als ZIP bestand (Win/Mac). bestelnr EDUONL Prijs e 15,45 incl. btw. op CD-ROM (PDF en SKP) bestelnr EDUCD + verzendkosten briefpost NL. Prijs e 29,75 incl. btw. In boekvorm in kleur, met CD bestelnr EDUPAP + verzendkosten pakketpost NL. ALLE UITVOERINGSVORMEN HEBBEN DEZELFDE INHOUD. Bestellen? Stuur een met het bestelnummer en uw adresgegevens. Zeer geschikt voor SketchUp Make + Pro gebruikers.

4 SketchUp Tips en Trucs Het meest populaire 3D tekenprogramma aller tijde krijgt ook weer een bijpassende Tips en Trucs Indien u voor het eerst met SketchUp bent gaan tekenen, dan is de handleiding de aangewezen weg om te starten. Maar SketchUp is nog veel meer en gaat naar mate u meer leert, steeds meer mogelijkheden bieden. Deze uitgave maakt u een professional met Tips en Trucs voor de nieuwste versie van dit populaire 3D teken programma. SketchUp is enorm veelzijdig en universeel, waardoor het mogelijk is om het als een Zwitsers zakmes te gebruiken voor het ontwerpen van perfecte 3D modellen. Maar dan dient u wel te weten hoe het precies zit! In deze Tips en Trucs leert u de horizon van de mogelijkheden verder verbreden en vooral lering te trekken uit de honderden tips om zo uiteindelijk een betere 3D tekening te maken in een kortere tijd. Met de bedoeling om de eerste opzet van de tekening gestructureerder te maken, waardoor evt. veranderingen sneller kunnen worden uitgevoerd. Van harte aanbevolen ná de handleiding SketchUp. Tips en Trucs is gekoppeld met een internetsite van uitgeverij Ontmoeting voor het afspelen van alle tutorial films. SketchUp Tips en Trucs in 3 uitvoeringen Prijs e 39,90 incl. btw. Op papier in omslag map (Win/Mac). Met CD met hulpbestanden bestelnr PAP + verzendkosten pakketpost in NL. Prijs e 19,90 incl. btw. Op CD als PDF met hulpbestanden (Win/Mac). bestelnr CD + verzendkosten briefpost. Prijs e 17,85 incl. btw. Online als download met alle hulpbestanden. bestelnr ONL ALLE UITVOERINGEN HEBBEN DEZELFDE INHOUD Ook geschikt geschikt voor SketchUp Make gebruikers.

5 Interieur s ontwerpen met SketchUp Voor interieur ontwerpers en stylisten. Handige tutorial om zelf professionele ontwerpen te maken. Uitvoering: CD-ROM, PDF, 41 pagina s in kleur. ISBN Prijs e 19,20 incl. btw. bestelnr Gebundeld 19, , ,00 = 70,40 nú voor slechts 24,65 CD bestelnummer CD Online bestelnummer ONL CD-Rom per post, verzendkosten voor NL. Kan ook online worden besteld zonder verzendkosten voor NL, België, Luxemburg en overige landen. Visualisatie van Verkoopstyling Voor SketchUp Pro en Make gebruikers. Uitvoerige tips en trucs, meer dan 53 A4 pagina s in kleur. Maak een passend ontwerp met SketchUp voor uw nieuwe huis of kleedt een bestaand pand opnieuw aan. Uitvoering: CD-ROM - PDF bestand ISBN Prijs e 19,20 incl. btw. bestelnr Illustratie CD voor SketchUp Direct hoogwaardige 2D componenten in uw eigen 3D ontwerp toepassen. Dit is een van de grootste uitgaven met de meeste bestanden. 34 Design 3D meubilair SketchUp 362 2D- en 3D illustraties 182 texturen voor interieur ontwerp 156 textures voor exterieur ontwerp * Verlichting in SketchUp maken * Isometrisch perspectief tutorial * Transparantie in SketchUp toepassen 40 pagina s boordevol (PDF) tutorials! ISBN Prijs e 32,00 incl. btw. bestelnr Een waardevolle uitgave, samengesteld door professionals, die dagelijks de fraaiste 3D ontwerpen produceren. Interieurs tekenen? Maak gebruik van de kennis en ervaring van specialisten en bespaar veel tijd en geld en maak de ontwerpen fraaier in kortere tijd. Bestellen Zie pagina 1 van deze fondscatalogus. Materialen Handleiding Twee succesvolle handleidingen op CD ROM samengevoegd uitgebracht. Geheel herzien en sterk uitgebreid, zogeschikt voor versies SketchUp 2015, 2014 en Nu voor 34,75 euro gebundeld op CD. De twee handleidingen hebben totaal 86 A4 pagina s (PDF) boordevol met informatie. Samen met 400 exclusieve materialen voor direct gebruik in SketchUp (Windows / Mac OSX). Met kleurverlopen, hoge resolutie foto s, SketchUp ontwerpen en nog veel meer. Ook alle hulpbestanden en uitleg staan op de CD, zodat u zèlf snel materialen kunt maken, indien u dat wenst. Nuttige tips en trucs voor het gebruik van materialen voor SketchUp. Om zelf allerlei verloopkleuren te maken. Geografische toepassingen verklaard. Handleiding voor het zelf maken en gebruiken van creatieve texturen met eigen digitale foto s. Ruim fotorealistische afbeeldingen, voor direct gebruik in SketchUp. Inclusief website met meer nieuws over het gebruik van materialen / texturen. 3e herziene en uitgebreide druk ISBN Prijs e 34,75 incl. btw. bestelnr CD + verzendkosten briefpost voor NL. bestelnr ONL Online als download. Inhoud beide uitvoeringen is gelijk.

6 Principe Renderen Alles wat u altijd al over uw render programma wilde weten. En nog veel meer, ook over de nieuwe generatie. Met tips voor aanschaf van hardware en grafische kaarten. Kijk bij voor de uitgebreide beschrijving van deze unieke Nederlandse render uitgave. 277 pagina s full colour over alles wat met render programma s te maken heeft. Zo leert u uw eigen render programma veel beter kennen. ISBN Nederlandse taal Render Principle ENGLISH Render principles explained: the new generation inclusive. Unique publication of the actual time frame for render programs. New developments and information on software and hardware. Online sending for the same price. 270 A4 pages full colour. ONLINE DOWNLOAD ONLY ISBN Price e 16,00 incl. VAT. Price $ 15,00 Dollar ordernr ONL e 9,90 incl. btw. 277 pagina s zonder literatuur Bestelnr ONL e 14,95 incl. btw. zelfde als hierboven, met 180 MB aan extra PDF literatuur. Op CD-ROM. + verzendkosten voor post NL. Bestelnr BLW e 19,90 incl. btw. zelfde als hierboven, nu met ruim 600 MB aan extra render literatuur. Op CD-ROM + verzendkosten voor post NL. Bestelnr PRS Zó werkt een renderprogramma! Maak de juiste keuze voor de aanschaf of aanpassing van uw computer met de uitgebreide hardware gegevens in deze bijzondere uitgave. Render[in] 2 Renderingsprogramma voor SketchUp Kunst- en zonlicht spelen in elk 3D ontwerp een belangrijke rol. Render[in] is een eenvoudig te bedienen en snel werkend renderingsprogramma waar u zelf de lichtbronnen in kunt aangeven. Spiegeling en wolkenluchten erbij maken is ook mogelijk. Deze plug-in om uw ontwerpen te verfraaien heeft een aantrekkelijke prijsstelling en is geschikt voor: SketchUp Pro 2015, 2014, 2013 en Make 8 Zowel voor Mac OSX als Windows XP, Vista, Windows 7 en 8. De Nederlandstalige handleiding beschrijft stap voor stap de mogelijkheden van de plug-in en het renderen. 56 pagina s in kleur. De voorbeelden en de PDF met de handleiding staan op CD-ROM (Win/Mac). Land en Water Unieke chronologische weergave van de ontstaansgeschiedenis van Nederland. Met bijzonder veel afbeeldingen en tekeningen en kaarten in kleur en zwart/wit. Uitvoering: CD-ROM, op internet gebaseerde pagina s (Win/Mac/Linux) Met elk browser programma in de computer te bekijken. ISBN Prijs e 6,20 incl. btw. bestelnr CD + verzendkosten voor briefpost NL. Uitvoering: CD-ROM, PDF (Win/Mac) ISBN Prijs e 19,90 incl. btw. bestelnr CD + verzendkosten voor briefpost NL. België en overige landen uitsluitend online. Uitvoering: Online, PDF (Win/Mac) ISBN Prijs e 14,90 incl. btw. bestelnr ONL

7 V-RAY voor SketchUp Voor Apple OSX Renderingsprogramma voor SketchUp V-Ray voor SketchUp is het populaire render programma dat als plug-in binnen SketchUp Pro kan worden geïnstalleerd. Inmiddels wordt in de nieuwste V-Ray ook SketchUp Pro 2016 ondersteund. Installatie handleiding voor Mac OSX gebruikers. Bij het installeren van V-Ray dient de gebruiker een aantal stappen te maken om de installatie op de juiste manier uit te voeren. Daarbij komt aan bod de dongel (wordt per post verstuurd) en de manier waarop de drivers daarvoor moeten worden geïnstalleerd. 16 pagina's A4 in het Nederlands (PDF) De PDF is gratis bij aanschaf van een nieuwe- of een Upgrade V-Ray bij Alfazet. Hoe geavanceerd het V-Ray voor SketchUp programma ook is, de installatie van het programma is minder makkelijk, dan gedacht. Naast de installatie van het programma zelf is het nodig om alle files en programma's van de dongle te installeren. De dongel ontvangt u per post, indien u de licentie of een Upgrade hebt aangeschaft. Deze dient dan nog van een serial nummer te worden voorzien, hetgeen via gaat. In deze handleiding wordt aan de hand van schermafdrukken stap voor stap verteld wat u dient te doen. U komt daarmee niet voor verrassingen te staan. En u kunt het fraaie renderprogramma vlot in gebruik nemen. V-Ray voor Windows installatie handleiding: In voorbereiding Bestelling stuur een naar uitgeverij Ontmoeting met uw naam, adres en overige gegevens. U ontvangt dan deze uitgave online als download, samen met de faktuur (15 dagen betalingstermijn) per retour. Nederlandse taal e 9,85 incl. btw. 16 pagina s Bestelnr. VRSM-20 ONL

8 Draai de ipad rond in een kamer of buitenshuis met uw nieuwe ontwerp. Draai de ipad en het ontwerp in de actuele omgeving gaat mee! Eén van de vele toepassingen met Artlantis Studio. Artlantis R & S 6 hand leiding Versie 6 van het Artlantis renderingsprogramma is een enorme omwenteling ten opzichte van Artlantis 5.1. De makers hebben een nieuwe Render Engine uitgebracht om de renderingen mee te maken. En dat levert zonder duidelijke documentatie tijdverlies op. Deel 1: 57 pagina s Deel 2: 81 pagina s Deel 3: 50 pagina s. In deze nieuwe uitgave komt versie 6 uitvoerig aan bod. Met alle nieuwe technische eisen die er aan de computer worden gesteld. De interface om met Artlantis te werken is voor een groot gedeelte gelijk gebleven aan die van 5.1. Hetgeen zondermeer een goede manier is om snel alle benodigde instellingen te kunnen uitvoeren. Voor de uitleg van de interface is dan ook gebruik gemaakt van de uitvoerige instructies, die we in de vorige handleiding hadden uitgebracht. Artlantis Render en Studio Met Artlantis kunt u professionele renderingen maken. Dat kan met SketchUp als 3D programma, maar ook met andere CAD software zoals bv. AutoCad, VectorWorks, ArchiCAD en Revit. Artlantis heeft een belangrijk voordeel ten opzichte van plug-in render programma s dat het standalone is. Artlantis Studio Met Artlantis Studio op internet publiceren plus op mobiele devices zoals SmartPhones met Androïd systeem. Of naar de populaire iphone of ipad. U kunt met Artlantis Studio fraai en gemakkelijk 360º panorama s ontwikkelen van uw eigen ontwerp en deze middels de ingebouwde Flash techniek op internet interactief zichtbaar maken. Inclusief doorkoppelingen naar volgende panorama s. ISBN pagina s PDF handleiding Inclusief voorbeelden. Prijs e 19,95 incl. btw. bestelnr ONL geen verzendkosten 188 pagina s PDF handleiding Inclusief voorbeelden. Prijs e 23,- incl. btw. bestelnr CD + verzendkosten NL Bestelinformatie op pagina 1 van deze fondslijst. * Zie ook Artlantis Tips en Trucs op

9 Materialen 1 CD-ROM 182 stuks nieuwe materialen / texturen voor direct gebruik in interieur ontwerpen met SketchUp. Interessante prijs voor bijzonder extra gebruikersgemak. Uitvoering: CD-ROM ISBN Prijs e 22,- incl. btw. Bestelnr CD Materialen 2 CD-ROM 203 stuks creatieve texturen voor direct gebruik in interieur. Voor SketchUp free en Pro. Goed in combinatie met ondermeer Google Stylebuilder toe te passen. Uitvoering: CD-ROM ISBN Prijs e 22,- incl. btw. Bestelnr CD Materialen 3 CD-ROM 424 stuks materialen / texturen voor direct gebruik voor exterieurs. Landschappen, water, gras, tuinen, wijken etc. Uitvoering: CD-ROM ISBN Prijs e 47,- incl. btw. Bestelnr. mat-3 CD Materialen 4 CD-ROM HOUT Materialen / texturen met allerlei HOUT soorten voor direct gebruik in SketchUp free en Pro. Voor iedereen die met hout aan de slag wil in het 3D programma. Vloeren, meubels, planken, schuttingen etc. Uitvoering: CD-ROM Prijs e 22,- incl. btw. bestelnr. mat-4 CD Voorbeelden op internet te vinden bij: Deze CD is een verzamelaar van een aantal HOUT materialen, die ook zijn verschenen bij Materialen 1 t/m 3 CD s, met een aantal nieuwe aanvullingen. Hout : 12 stuks donkere soorten 1 stuks geschilderd 3 stuks jaarringen 3 stuks latjes 16 stuks lichte kleuren 11 stuks mozaiek 12 stuks oude (oude) houtsoorten 9 stuks overige houtsoorten 23 stuks planken 6 stuks schuttingen 1 stuks stammen 4 stuks vloerdelen Verzendkosten voor 1, 2, 3 en 4 voor Post NL. Daarbuiten uitsluitend online als download te bestellen. Wat zijn Materialen? Bij het ontwerpen in SketchUp kunt u met deze extra materialen beschikken over een veel grotere bibliotheek. Zo kunt u extra texturen direct toepassen voor bv. behang, vloerbedekking, steensoorten, hout, gras, zand etc. Doe het zelf Wilt u de materialen / texturen zelf maken a.h.v. uw digitale foto s, kijk dan bij de speciale Handleiding Materialen Dan kunt u direct aan de slag om uw eigen behang, vloerbedekking, gordijnstof etc. te maken voor gebruik in uw SketchUp ontwerp. Zo kunt u de allernieuwste trends (van tentoonstellingen) direct in uw eigen ontwerp opnemen.

10 Bezonning - Zonnecellen met SketchUp Zonlicht in en rond woningen en gebouwen wordt steeds belangrijker. Vanwege energiebezuiniging, maar ook voor een beter leefklimaat. En indien er nieuwbouw plaats vindt of een verbouwing, dan wilt u van te voren weten hoe de regelgeving is en hoe het met de schaduw is gesteld. Met SketchUp Pro, Make vers. 2015, 2014 of 2013 kunt u direct aan de slag. U kunt met deze uitgave uw zonnepanelen zo optimaal mogelijk ontwerpen, opstellen en uitrichten. Op elke locatie ter wereld kunt u met behulp van GPS gegevens vanuit SketchUp de meeste zonne- of warmte energie eruit halen! Internet pagina zie: Uitvoering: CD-ROM, PDF (Win/Mac/Linux) ISBN Prijs e 14,30 incl. btw. bestelnr CD + verzendkosten brief Post NL Uitvoering: Online, PDF (Win/Mac/Linux) Prijs e 10,30 incl. btw. bestelnr ONL Download. Online cursussen bij uitgeverij Ontmoeting * Perspectief tekenen (pen en penseel), meer dan 100 pagina s in kleur. Prijs: e 15,00 incl. btw. Bestellen: stuur een met uw gegevens naar: info@ontmoeting.nl en u kunt direct zelf aan de slag. * Tekenen en schilderen GRATIS online cursus Zie: * Akoestiek in huis GRATIS online cursus Zie: Informatie bij uitgeverij Ontmoeting * OpenTech GRATIS info over GPS, WiFi, Convolutie, Router, FON, Linux, Render Farm, Principes van render programma s, Shaders etc. Zie: Online Informatie bij Alfazet GRATIS Elektronica en zendamateurs GRATIS Luchtvaart in Nederland GRATIS documentatie: * Grote modellen in SketchUp tekenen, Nieuwe SketchUp mogelijkheden, Render programma s, Interieur ontwerpen, Artlantis tips en trucs, Render[in] * GRATIS Inspiratie opdoen:

11 Componenten voor direct gebruik in SketchUp 9 CD s met 3D- en 2D modellen voor SketchUp CD i 144 SketchUp 3D componenten voor direct gebruik in SketchUp stoelen, tafels, banken, winkelartikelen, verwarming, trappen etc. 11,95 CD a 176 SketchUp 3D huizen, gebouwen, maquettes, fontein, deuren, hek, hout, dieren, vensters. 11,95 CD i 255 SketchUp 3D Badkamer, slaapkamer, keuken, toilet, verlichting, planten, ramen, kasten, gebruiksvoorwerpen, speelplaats 11,95 CD a 233 SketchUp 3D Landschap, straatgezichten, bomen, verlichting, auto s, vliegtuigen, fontein, vensters, tuinen 11,95 CD a 224 SketchUp 3D Audio, schoenen, sport en spel, tekenen, tutorials, video, vormgeving, winkelartributen, beeldhouwwerk, kunst, kleuren, vormen, kantoor, glaswerk. 11,95 CD - 6 Cijfers 1 t/m 10 in drie lettertypen plus het complete alfabet in 3D 9,93 CD i Ruim 560 bestanden. Tafels en stoelen, mensen, deuren en ramen, badkamer, materialen etc. 16,28 CD a Ruim 650 bestanden voor de Archirect. Bomen, bruggen, fontein, materialen, scheepvaart, mensen, water etc. 17,28 CD t Verzamelaar met 174 materialen, 146 SketchUp modellen 23,00 Wat zijn componenten? Componenten zijn 3D modellen die in SketchUp zijn getekend. De componenten die u hier krijgt aangeboden zijn gecontroleerd en goed bevonden, zonder overbodige vectoren of verkeerde afmetingen. Deze componenten en materialen treft u NIET aan bij 3D Warehouse! Ze zijn direct bruikbaar voor SketchUp versie 2016, 2015 en Zowel SketchUp Pro als Make. 3D Warehouse heeft een bijzondere aantrekkingskracht om even snel een model te downloaden, echter zoals ondermeer in Verkoopstyling en Interieur ontwerpen wordt besproken dient u de gedownloade componenten aan een zorgvuldig vóóronderzoek te onderwerpen, alvorens ze in uw bestand toe te passen. Een aantal problemen bij 3D Warehouse componenten heeft u met de hier aangeboden componenten zeker niet. Ook voor SketchUp Make gebruikers Totaal e 126,24 in één DVD-bundel alle 9 voor speciale prijs van e 29,90 incl. btw! i = interieur a = architectuur t = landschap en tuinen + Verzendkosten Post NL. Online is ook mogelijk, vraag offerte. CD-9 - Tuin & Landschappen: Verzamelaar met alle 3D en 2D modellen in SketchUp formaat. 85 bomen, 15 tuinen, 17 landschappen, 4 water, 19 planten, 2 verlichting, 4 speeltoestellen, 174 materialen van planten, grondsoorten, riet, blad, bestrating, afrastering etc. Klaar voor direct gebruik. 3D websites: Aanbiedingen en akties: 17 december 2015 Ontmoeting Excl. verzendkosten prijs Post NL. Prijswijzigingen voorbehouden. Meer uitgaves en aanbiedingen op onze website. Uitgeverij Ontmoeting Hoefblad AD Huizen Nederland Tel Tel. int (0) info@ontmoeting.nl

Fondslijst uitgeverij Ontmoeting

Fondslijst uitgeverij Ontmoeting Fondslijst uitgeverij Ontmoeting http://www.ontmoeting.nl SketchUp Pro, LayOut, StyleBuilder, V-Ray, Twinmotion, Artlantis, Render[in], Podium. 2016 SketchUp Basishandleiding Nederlands Het meest populaire

Nadere informatie

ISBN 978-90-8814-029-7 Prijs e 13,50 incl. btw. NB. Handleidingen SketchUp 7.1 Pro en Free zijn ook nog leverbaar, zie http://www.ontmoeting.

ISBN 978-90-8814-029-7 Prijs e 13,50 incl. btw. NB. Handleidingen SketchUp 7.1 Pro en Free zijn ook nog leverbaar, zie http://www.ontmoeting. 3D- en render handleidingen en bibliotheken Uitgeverij Ontmoeting brengt handleidingen en bibliotheken uit voor 3D SketchUpen renderingsprogramma gebruikers. Daarbij staan SketchUp Free, SketchUp Pro,

Nadere informatie

Tips en Trucs voor SketchUp free en Pro gebruikers vers. 8 en 7

Tips en Trucs voor SketchUp free en Pro gebruikers vers. 8 en 7 3D- en render handleidingen en bibliotheken Uitgeverij Ontmoeting brengt handleidingen en bibliotheken uit voor 3D SketchUpen renderingsprogramma gebruikers. Daarbij staan SketchUp Free, SketchUp Pro,

Nadere informatie

Fondslijst uitgeverij Ontmoeting. SketchUp Pro, LayOut, StyleBuilder, SU-Podium, Render[in], Artlantis

Fondslijst uitgeverij Ontmoeting.  SketchUp Pro, LayOut, StyleBuilder, SU-Podium, Render[in], Artlantis Fondslijst uitgeverij Ontmoeting http://www.ontmoeting.nl SketchUp Pro, LayOut, StyleBuilder, SU-Podium, Render[in], Artlantis Pro 2018 SketchUp Basishandleiding Nederlands Het professionele 3D tekenprogramma

Nadere informatie

Prijs e 19,85 incl. btw. Wordt online als ZIP bestand (Win/Mac) verstuurd. bestelnr. 038-9 ONL

Prijs e 19,85 incl. btw. Wordt online als ZIP bestand (Win/Mac) verstuurd. bestelnr. 038-9 ONL 3D- en render handleidingen en bibliotheken Uitgeverij Ontmoeting brengt handleidingen en bibliotheken uit voor 3D SketchUp- en renderingsprogramma s Zie SketchUp Pro, LayOut, StyleBuilder, Artlantis R

Nadere informatie

Fondslijst uitgeverij Ontmoeting

Fondslijst uitgeverij Ontmoeting Fondslijst uitgeverij Ontmoeting SketchUp Pro, LayOut, StyleBuilder, V-Ray, Artlantis R en S, Render[in], SU-Podium en KeyShot. 2015 SketchUp Basishandleiding Nederlands Het meest populaire 3D tekenprogramma

Nadere informatie

SketchUp versie 8 handleidingen

SketchUp versie 8 handleidingen 3D- en Render handleidingen en bibliotheken Uitgeverij Ontmoeting publiceert handleidingen en bibliotheken voor 3D SketchUp- en renderingsprogramma s. Daarbij staan SketchUp Free, SketchUp Pro, LayOut,

Nadere informatie

Fondslijst uitgeverij Ontmoeting

Fondslijst uitgeverij Ontmoeting Fondslijst uitgeverij Ontmoeting http://www.ontmoeting.nl SketchUp Pro, LayOut, StyleBuilder, V-Ray, Twinmotion, Artlantis, Render[in], SU-Podium 2017 SketchUp Basishandleiding Nederlands Het meest populaire

Nadere informatie

Fondslijst uitgeverij Ontmoeting

Fondslijst uitgeverij Ontmoeting Fondslijst uitgeverij Ontmoeting http://www.ontmoeting.nl SketchUp Pro, LayOut, StyleBuilder, V-Ray, SU-Podium, Render[in], Artlantis, Twinmotion 2017 SketchUp Basishandleiding Nederlands Het meest populaire

Nadere informatie

Fondslijst uitgeverij Ontmoeting

Fondslijst uitgeverij Ontmoeting Fondslijst uitgeverij Ontmoeting http://www.ontmoeting.nl SketchUp Pro, LayOut, StyleBuilder, SU-Podium, Render[in], Artlantis, Twinmotion 2017 SketchUp Basishandleiding Nederlands Het meest populaire

Nadere informatie

Fondslijst uitgeverij Ontmoeting.

Fondslijst uitgeverij Ontmoeting. Fondslijst uitgeverij Ontmoeting http://www.ontmoeting.nl SketchUp Pro, LayOut, StyleBuilder, SU-Podium, V-Ray, Render[in], Artlantis, renderprogramma s Pro 2018 SketchUp Basishandleiding Nederlands Het

Nadere informatie

Fondslijst uitgeverij Ontmoeting

Fondslijst uitgeverij Ontmoeting Fondslijst uitgeverij Ontmoeting http://www.ontmoeting.nl SketchUp Pro, LayOut, StyleBuilder, V-Ray, SU-Podium, Twinmotion, Artlantis, Render[in] 1 Pro 2019 SketchUp Basishandleiding Nederlands Het professionele-

Nadere informatie

Bestelinformatie uitgaven. SketchUp Pro 2015 handleiding in 2 uitvoeringsvormen: Ook geschikt voor SketchUp Make gebruikers.

Bestelinformatie uitgaven. SketchUp Pro 2015 handleiding in 2 uitvoeringsvormen: Ook geschikt voor SketchUp Make gebruikers. Fondslijst uitgeverij Ontmoeting http://www.ontmoeting.nl SketchUp Pro, LayOut, StyleBuilder, V-Ray, Artlantis R en S, Render[in], SU-Podium, KeyShot en perspectief tekenen. 2015 SketchUp Basishandleiding

Nadere informatie

Interieurs ontwerpen en visualiseren met SketchUp Pro

Interieurs ontwerpen en visualiseren met SketchUp Pro Interieurs ontwerpen en visualiseren met SketchUp Pro Inhoud Wat is SketchUp Pro en waarvoor? 2 Wat is LayOut? 2 Presentatie ontwerp combineren 3 Creatief programma 4 Super E-Bundel aktie aanbieding 5

Nadere informatie

Tuinen, landschappen ontwerpen met SketchUp Pro

Tuinen, landschappen ontwerpen met SketchUp Pro Tuinen, landschappen ontwerpen met SketchUp Pro Inhoud Wat is SketchUp Pro en waarvoor? 2 Wat is LayOut? 2 Presentatie ontwerp combineren 3 Creatief programma 4 Bundel aktie aanbieding 5 Galerie tuinen

Nadere informatie

Tuinen, landschappen ontwerpen met SketchUp Pro

Tuinen, landschappen ontwerpen met SketchUp Pro Tuinen, landschappen ontwerpen met SketchUp Pro Inhoud Wat is SketchUp Pro en waarvoor? 2 Wat is LayOut? 2 Presentatie ontwerp combineren 3 Creatief programma 4 Bundel aktie aanbieding 5 Galerie tuinen

Nadere informatie

Tuinen, landschappen ontwerpen met SketchUp Pro

Tuinen, landschappen ontwerpen met SketchUp Pro Tuinen, landschappen ontwerpen met SketchUp Pro Inhoud Wat is SketchUp Pro en waarvoor? 2 Wat is LayOut? 2 Presentatie ontwerp combineren 3 Creatief programma 4 Bundel aktie aanbieding 5 Galerie tuinen

Nadere informatie

Welke rendersofware gebruiken?

Welke rendersofware gebruiken? Welke rendersofware gebruiken? Hoe maken we een keuze uit het overweldigende aanbod van programma s? Renderen is het beter presenteren van uw 3D ontwerpen DE OPLOSSING 1. Voor welk doel wilt u het programma

Nadere informatie

Interieur met potlood of met de computer tekenen?

Interieur met potlood of met de computer tekenen? Interieur met potlood of met de computer tekenen? Het blijft een telkens terugkerende vraag, die slechts beantwoord kan worden door te doen. Het presentatiemiddel dient zo gekozen te worden dat het het

Nadere informatie

Render software uitkiezen maar hoe?

Render software uitkiezen maar hoe? Render software uitkiezen maar hoe? Hoe maken we een keuze uit het overweldigende aanbod van programma s? DE OPLOSSING Renderen is het beter presenteren van uw 3D ontwerpen 1. Voor welk doel wilt u het

Nadere informatie

Uitgeverij Ontmoeting brengt handleidingen & bibliotheken uit voor 3D SketchUp- en renderingsprogramma s

Uitgeverij Ontmoeting brengt handleidingen & bibliotheken uit voor 3D SketchUp- en renderingsprogramma s Uitgeverij Ontmoeting brengt handleidingen & bibliotheken uit voor 3D SketchUp- en renderingsprogramma s SketchUp Pro, LayOut, StyleBuilder, V-Ray, Artlantis R en S, Render[in], SU-Podium en KeyShot. 2014

Nadere informatie

Hoe maken we een keuze uit het overweldigende aanbod van programma s? Renderen is het beter presenteren van uw 3D ontwerpen

Hoe maken we een keuze uit het overweldigende aanbod van programma s? Renderen is het beter presenteren van uw 3D ontwerpen Render software uitkiezen Hoe maken we een keuze uit het overweldigende aanbod van programma s? DE OPLOSSING Renderen is het beter presenteren van uw 3D ontwerpen 1. Voor welk doel wilt u het programma

Nadere informatie

Hoe maken we een keuze uit het overweldigende aanbod van programma s? Beter presenteren van uw 3D ontwerpen

Hoe maken we een keuze uit het overweldigende aanbod van programma s? Beter presenteren van uw 3D ontwerpen Render software uitkiezen Hoe maken we een keuze uit het overweldigende aanbod van programma s? DE OPLOSSING Beter presenteren van uw 3D ontwerpen 1. Voor welk doel wilt u het programma aanschaffen? a.

Nadere informatie

12 3d-tekenen met sketchup

12 3d-tekenen met sketchup 12 3d-tekenen met sketchup 1 SketchUp 1.1 Wat is SketchUp? SketchUp is een computerprogramma waarmee je in 3d kan tekenen. Het is eind twintigste eeuw ontworpen om dingen eenvoudiger in 3d te kunnen tekenen

Nadere informatie

Tekenen met een potlood

Tekenen met een potlood Met SketchUp creëert men zeer snel en eenvoudig 3D oppervlakmodellen en visualiseert deze met texturen en animaties. U kunt schaduwen van de zon evalueren, landschappen creëren, snel uw tekening opsieren

Nadere informatie

www.ontmoeting.nl ISBN: 978-90-8814-040-2 NUR-code: 648 Bouwkunst, Architectuur 1 ed. Uitgeverij Ontmoeting, Huizen, NH * Materialen *Texturen

www.ontmoeting.nl ISBN: 978-90-8814-040-2 NUR-code: 648 Bouwkunst, Architectuur 1 ed. Uitgeverij Ontmoeting, Huizen, NH * Materialen *Texturen Gebaseerd op ARTLANTIS v. 5.x TIPS & TRUCS - I Render programma Uitgeverij Ontmoeting, Huizen, NH www.ontmoeting.nl * Materialen *Texturen *Zelf Shaders maken * Bump maps * Normal maps * 3D effecten *

Nadere informatie

DOCENTENHANDLEIDING JET-NET WEBCAST

DOCENTENHANDLEIDING JET-NET WEBCAST DOCENTENHANDLEIDING JET-NET WEBCAST Inhoudsopgave Inloggen... 3 Layout... 5 Interactie... 6 Benodigdheden... 8 Praktische tips... 8 Bijlage I : HELP... 9 2 Inloggen Om deel te nemen aan de webcast, moet

Nadere informatie

www.intericad.eu 3D visualisaties voor interieurs

www.intericad.eu 3D visualisaties voor interieurs www.intericad.eu 3D visualisaties voor interieurs Maak het verschil architecturale opbouw Teken met specifieke gereedschappen een ruimte uit op een minimum van tijd, zonder enige beperking. Enkele gereedschappen

Nadere informatie

SketchUp: 3D voor iedereen (/)

SketchUp: 3D voor iedereen (/) 1 DE CURSUS (/) SKETCHUP? (/SKETCHUP.HTML) INSTALLATIE (/INSTALLATIE.HTML) DE BASIS (/DE-BASIS.HTML) GEREEDSCHAPPEN (/GEREEDSCHAPPEN.HTML) GEAVANCEERD (/GEAVANCEERD.HTML) SketchUp: 3D voor iedereen (/)

Nadere informatie

VMBO-ICT-Route examen 2009 Naam: Marc Schattorie Datum: 06-03-09

VMBO-ICT-Route examen 2009 Naam: Marc Schattorie Datum: 06-03-09 VERSLAG BICS INSTRUCTIIEFIILMPJES VMBO-ICT-Route examen 2009 Naam: Marc Schattorie Datum: 06-03-09 Inhoudsopgave Gebruik BICS..blz. 3 Onderzoek naar korte instructiefilms...blz. 3 Onderzoek naar screenrecorders.blz.

Nadere informatie

1 SketchUp. 1.1 Wat is SketchUp? 1.2 Geschiedenis. 1 sketchup 13

1 SketchUp. 1.1 Wat is SketchUp? 1.2 Geschiedenis. 1 sketchup 13 1 SketchUp 1.1 Wat is SketchUp? SketchUp maakt 3D-tekenen veel eenvoudiger. Toen het eind jaren negentig werd ontworpen, vereisten de bestaande programma s vaak een zeer ingewikkelde cursus. Ook uniek

Nadere informatie

januari 2008, versie 1.1 Aanleverspecificaties Digitale bestanden

januari 2008, versie 1.1 Aanleverspecificaties Digitale bestanden Aanleverspecificaties Digitale bestanden Digitaal aanleveren bij Drukkerij Loor B.V. Bijgaand geven wij u wat tips en adviezen om zoveel mogelijk problemen te voorkomen bij de aanlevering van digitale

Nadere informatie

Winrar. door verhaegen

Winrar. door verhaegen Winrar door verhaegen 1. Inleiding WinRar is software dat gebruikt wordt om bestanden in te pakken en om deze uit te pakken. Het is de Windowsversie van Rar Archiver, een archiefprogramma dat ongeveer

Nadere informatie

Handleiding. Certificaat installeren

Handleiding. Certificaat installeren Handleiding Certificaat installeren Inhoudsopgave 1. Installatie op PC s met Windows 2 2. Voor niet-windows PC s en andere apparatuur 3 1.1. Microsoft Internet Explorer / Google Chrome 3 1.2. Mozilla Firefox

Nadere informatie

Friesland College Leeuwarden

Friesland College Leeuwarden Voorwoord In dit project laat ik zien wat de voor en nadelen zijn van werken in de Cloud. Ook laat ik zien hoe je met Google Drive kunt werken een totale beschrijving van aanmelden tot gebruiken en instaleren.

Nadere informatie

De leukste opleidingen

De leukste opleidingen Basis cursus Windows en papierloos vergaderen incl. Surface 3-64 of Pro 4 wifi tablet Steeds meer consumenten en beroepsprofessionals maken tijdens hun dagelijkse werkzaamheden gebruik van een tablet.

Nadere informatie

Installatie KIMS Sales&Design 2014

Installatie KIMS Sales&Design 2014 Installatie KIMS Sales&Design 2014 Simar automatisering, mei 2014 Overzicht De installatie van KIMS Sales&Design bestaat uit de gecombineerde installatie van - KIMS 9.0 - SIMAR-Design FX De installatie

Nadere informatie

DJANAH, EEN TOTAL CONVERSATION VIDEO TELEFOON IN DE WEB BROWSER TECHNISCHE EISEN VOOR TOLK OP AFSTAND OP LOCATIE, NETWERK EN COMPUTERS

DJANAH, EEN TOTAL CONVERSATION VIDEO TELEFOON IN DE WEB BROWSER TECHNISCHE EISEN VOOR TOLK OP AFSTAND OP LOCATIE, NETWERK EN COMPUTERS DJANAH, EEN TOTAL CONVERSATION VIDEO TELEFOON IN DE WEB BROWSER TECHNISCHE EISEN VOOR TOLK OP AFSTAND OP LOCATIE, NETWERK EN COMPUTERS V.0 Arnoud van Wijk arnoud@greengiraffe.nl INTRODUCTIE INTERNET EISEN

Nadere informatie

Online digitaal. bladerpdf. Gratis. bladerpdf. Ontwerp uw brochure, boek of folder bij diezijngoed.eu en krijg een gratis bladerpdf!

Online digitaal. bladerpdf. Gratis. bladerpdf. Ontwerp uw brochure, boek of folder bij diezijngoed.eu en krijg een gratis bladerpdf! Online digitaal bladerpdf Gratis bladerpdf Ontwerp uw brochure, boek of folder bij diezijngoed.eu en krijg een gratis bladerpdf! Geschikt voor: Online bladerpdf (bladersysteem) Is uw boek of brochure eindelijk

Nadere informatie

In deze handleiding wordt u uitgelegd hoe u uw oude database van Klankie kunt overzetten naar de nieuwe versie van Klankie.

In deze handleiding wordt u uitgelegd hoe u uw oude database van Klankie kunt overzetten naar de nieuwe versie van Klankie. Handleiding overzetten database van oude Klankie versie Heeft u al eerder met Klankie gewerkt en heeft u een oude database met daarin leerlingnamen, resultaten, oefeningen en toetsenbordinstellingen? Goed

Nadere informatie

DropMedia.nl, de makkelijkste narrowcasting oplossing met een Dropbox koppeling

DropMedia.nl, de makkelijkste narrowcasting oplossing met een Dropbox koppeling DropMedia.nl, de makkelijkste narrowcasting oplossing met een Dropbox koppeling Introductie Introductie van DropMedia.nl Voorbeelden van klanten Bedankt voor uw interesse in de diensten van DropMedia.nl.

Nadere informatie

hoe installeer je je software?

hoe installeer je je software? hoe installeer je je software? is je configuratie compatibel? heb je Vectorworks Service Select? Vectorworks 2014 werkt alleen op: > Mac: OS 10.6.8 of recenter > Windows: XP SP3 of recenter Windows Vista

Nadere informatie

HANDLEIDING VOOR HET MAKEN VAN EEN.STL. Voor 3D printen. Bij problemen: raadpleeg je docent!

HANDLEIDING VOOR HET MAKEN VAN EEN.STL. Voor 3D printen. Bij problemen: raadpleeg je docent! HANDLEIDING VOOR HET MAKEN VAN EEN.STL Voor 3D printen Bij problemen: raadpleeg je docent! Aanmaken van.stl bestanden vanuit verschillende soorten 3D tekensoftware Autodesk Inventor 1. Klik op de Inventor

Nadere informatie

September 2013, versie 1.5. Aanleverspecificaties Digitale bestanden

September 2013, versie 1.5. Aanleverspecificaties Digitale bestanden Aanleverspecificaties Digitale bestanden Digitaal aanleveren bij Drukkerij Loor B.V. Bijgaand geven wij u wat tips en adviezen om zoveel mogelijk problemen te voorkomen bij de aanlevering van digitale

Nadere informatie

Nieuw in Mamut Business Software en Mamut Online

Nieuw in Mamut Business Software en Mamut Online // Mamut Business Software Nieuw in Mamut Business Software en Mamut Online Inhoud Voorwoord 3 Nieuwe versie 3 Over updates naar een nieuwe versie 4 Nieuw in Mamut Business Software versie 18 6 Administratie

Nadere informatie

INSTALLATIE VAN DE BelD KAARTLEZER

INSTALLATIE VAN DE BelD KAARTLEZER INSTALLATIE VAN DE BelD KAARTLEZER 1. Inleiding Om toegang te krijgen tot het systeem van de Orde van Architecten Vlaamse Raad waarmee u uw digitaal visum kan verkrijgen, dient u te beschikken over een

Nadere informatie

Als eerste bedankt voor het aanschaffen van deze PDF waarin ik je handige tips en trucs zal geven over het schrijven van een handleiding.

Als eerste bedankt voor het aanschaffen van deze PDF waarin ik je handige tips en trucs zal geven over het schrijven van een handleiding. Bedankt! Als eerste bedankt voor het aanschaffen van deze PDF waarin ik je handige tips en trucs zal geven over het schrijven van een handleiding. Graag zou ik je willen vragen mij een email te sturen

Nadere informatie

DYNALOG 3.0 versie 3.0.43

DYNALOG 3.0 versie 3.0.43 Van Hoecke nv Europark-Noord 9 9100 Sint-Niklaas, België Tel.: +32 760 19 00 Fax: +32 760 19 19 E-mail: info@vanhoecke.be www.vanhoecke.be DYNALOG 3.0 versie 3.0.43 Geachte klant, Wie voor meubels naar

Nadere informatie

Handleiding Certificaat installeren

Handleiding Certificaat installeren Handleiding Certificaat installeren Inhoudsopgave 1. Installatie op PC s met Windows 2 2. Voor niet-windows PC s en andere apparatuur 4 1.1. Microsoft Internet Explorer / Google Chrome 5 1.2. Mozilla Firefox

Nadere informatie

Nieuwe cursussen. Ons aanbod in dit voorjaar 2016:

Nieuwe cursussen. Ons aanbod in dit voorjaar 2016: Eigen Herd is officieel erkend als leercentrum van Seniorweb voor het geven van computercursussen. Op www.seniorweb.nl/lessen/leercentra vindt u meer informatie over deze leercentra voor senioren. Onze

Nadere informatie

Computer- en Tablet Cursussen en Workshops

Computer- en Tablet Cursussen en Workshops Aanmelding Cursussen en workshops Wilt u zich aanmelden voor een cursus of heeft u vragen stuur dan een e-mail naar: seniorweblansingerland@gmail.com Er wordt op verschillende locaties in kleine groepen

Nadere informatie

Cursussen digitale vaardigheden. januari - juni 2016

Cursussen digitale vaardigheden. januari - juni 2016 Cursussen digitale vaardigheden januari - juni 2016 Een leven lang leren Steeds meer informatie wordt digitaal aangeboden. Goede digitale basisvaardigheden zijn een voorwaarde voor informatievaardigheid.

Nadere informatie

Wanneer je de Apps installeert via de Ipad, vergeet ze dan zeker niet te synchroniseren via itunes met je pc of omgekeerd.

Wanneer je de Apps installeert via de Ipad, vergeet ze dan zeker niet te synchroniseren via itunes met je pc of omgekeerd. Interessante Apps voor de ipad! Wat zijn Apps? Apps = Applications (toepassingen) Applicaties voor mobiele telefoons (iphone) en tablets (ipad) met internetverbinding. Deze Apps zijn verkrijgbaar via de

Nadere informatie

rkey sales Cursusagenda - Najaar 2015

rkey sales Cursusagenda - Najaar 2015 Cursusagenda - Najaar 2015 Basis cursus ontwerpen en modelleren met Adomi Voor nieuwe gebruikers de perfecte manier om goed Adomi te leren. Zelf aanleren of via een collega is aardig, maar hiermee haalt

Nadere informatie

Inhoudsopgave Voorwoord 11 Nieuwsbrief 12 Introductie Visual Steps 12 Wat heeft u nodig? 13 Uw voorkennis 13 Hoe werkt u met dit boek?

Inhoudsopgave Voorwoord 11 Nieuwsbrief 12 Introductie Visual Steps 12 Wat heeft u nodig? 13 Uw voorkennis 13 Hoe werkt u met dit boek? Inhoudsopgave Voorwoord... 11 Nieuwsbrief... 12 Introductie Visual Steps... 12 Wat heeft u nodig?... 13 Uw voorkennis... 13 Hoe werkt u met dit boek?... 14 De website bij het boek... 15 Toets uw kennis...

Nadere informatie

4.01.2 De computer, software

4.01.2 De computer, software 4.01.2 De computer, software Voor de werking van en met een computer zijn 3 dingen nodig 1. De computer zelf (hardware) 2. Programma's (software) 3. Randapparatuur(hardware) Opmerking vooraf In deze les

Nadere informatie

De beste, mooiste en meest intelligente oplossing voor de automatisering en beveiliging van uw domein.

De beste, mooiste en meest intelligente oplossing voor de automatisering en beveiliging van uw domein. De beste, mooiste en meest intelligente oplossing voor de automatisering en beveiliging van uw domein. Fibaro is een complete en krachtige oplossing voor het monitoren, beheren en intelligent automatiseren

Nadere informatie

Foxit Phantom PDF Suite 2.24. www.cutepdf.com www.adobe.com www.foxitsoftware.com www.nuance.com

Foxit Phantom PDF Suite 2.24. www.cutepdf.com www.adobe.com www.foxitsoftware.com www.nuance.com PDF software: Functies en Prestaties CutePDF Professional 3.64 Acrobat X Pro 10.0.1 Foxit Phantom PDF Suite 2.24 PDF Converter Professional 7 Bedrijf Acro Software Adobe Foxit Software Nuance URL www.cutepdf.com

Nadere informatie

The Courseware Company BV Postbus 394 3500 AJ UTRECHT Tel: 030 2399 090 Fax: 030 2399 091 www.courseware.nl BTW: 80.63.88.407.B.

The Courseware Company BV Postbus 394 3500 AJ UTRECHT Tel: 030 2399 090 Fax: 030 2399 091 www.courseware.nl BTW: 80.63.88.407.B. Articulate Studio 13 PRO Algemeen Maak snel e-learningmodules, quizzen en andere interactieve content met een auteurstool waarmee je meteen aan de slag kunt! Onderdelen Studio PRO Articulate Studio PRO

Nadere informatie

Handleiding voor het werken met VPN van Noorderboog. Versie 1.1

Handleiding voor het werken met VPN van Noorderboog. Versie 1.1 Handleiding voor het werken met VPN van Noorderboog. Versie 1.1 Als u deze handleiding leest heeft u toegang gekregen tot de VPN verbinding. Om aan te kunnen loggen op het netwerk van Noorderboog, moet

Nadere informatie

Handleiding voor de kasten-configurator van Pastoe

Handleiding voor de kasten-configurator van Pastoe Handleiding voor de kasten-configurator van Pastoe Te vinden op: www.studiopastoe.com Doelgroep: Dealers van Pastoe Versie: 1.0 Versiedatum: 03-10-2016 Vragen? info@pastoe.com / Whatsapp: 06 23 205 456

Nadere informatie

1. Uw foto s in Windows Live Photo Gallery

1. Uw foto s in Windows Live Photo Gallery 19 1. Uw foto s in Windows Live Photo Gallery Digitale fotografie heeft de laatste jaren een enorme vlucht genomen. De gewone camera met filmrolletje is grotendeels verdrongen door de digitale camera.

Nadere informatie

Installatiehandleiding MatrixKozijn 3.1

Installatiehandleiding MatrixKozijn 3.1 Installatiehandleiding MatrixKozijn 3.1 INSTALLATIEHANDLEIDING MATRIXKOZIJN 3.1 2 1. AANBEVOLEN SYSTEEMEISEN 2 2. INSTALLATIE MATRIXKOZIJN 3.1 2 3. CONVERSIE GEBRUIKERSBESTANDEN 3 3.1. CONVERSIE STAMBESTANDEN

Nadere informatie

Handleiding EasyCap Video adapter:

Handleiding EasyCap Video adapter: Handleiding EasyCap Video adapter: Gefeliciteerd met uw aankoop! U kunt nu al uw oude video banden digitaal opslaan en bewerken. De EasyCAP Video adapter kan hoge kwaliteit video beelden en audio geluid

Nadere informatie

Installatiehandleiding: Kaspersky Anti-Virus 2012

Installatiehandleiding: Kaspersky Anti-Virus 2012 Installatiehandleiding: Kaspersky Anti-Virus 2012 Deze handleiding behandelt het volgende: 1. Oudere versie Kaspersky Anti-Virus verwijderen 2. Installatie 3. Klaarmaken voor gebruik Duur installatie:

Nadere informatie

VOORDELIGE, PROFESSIONELE ALL-IN-ONE OPLOSSING VOOR BEDRIJVEN EN KANTOREN

VOORDELIGE, PROFESSIONELE ALL-IN-ONE OPLOSSING VOOR BEDRIJVEN EN KANTOREN VOORDELIGE, PROFESSIONELE ALL-IN-ONE OPLOSSING VOOR BEDRIJVEN EN KANTOREN www.brother.nl DE VOORDELIGE ALL-IN-ONE ZWART-WITLASERPRINTERS VAN BROTHER ZIJN COMPACT, VEELZIJDIG EN DAARDOOR ZEER GESCHIKT VOOR

Nadere informatie

Inhoudsopgave Voorwoord 11 Nieuwsbrief 12 Introductie Visual Steps 12 Wat heeft u nodig? 13 Uw voorkennis 14 Hoe werkt u met dit boek?

Inhoudsopgave Voorwoord 11 Nieuwsbrief 12 Introductie Visual Steps 12 Wat heeft u nodig? 13 Uw voorkennis 14 Hoe werkt u met dit boek? Inhoudsopgave Voorwoord... 11 Nieuwsbrief... 12 Introductie Visual Steps... 12 Wat heeft u nodig?... 13 Uw voorkennis... 14 Hoe werkt u met dit boek?... 15 De volgorde van lezen... 16 De website bij dit

Nadere informatie

3D-printen. van idee tot tastbaar model. 3D-printen

3D-printen. van idee tot tastbaar model. 3D-printen van idee tot tastbaar model 3D prints zijn gemakkelijk te transporteren en nemen weinig ruimte in beslag, terwijl het detailniveau verrassend hoog is. Voor een chique presentatie worden de modellen vaak

Nadere informatie

Windows 10. 2015 Training voor 50-plussers. PC50plus trainingen Eikbosserweg 52 1214AK Hilversum tel: 035 6213701 info@pc50plus.nl www.pc50plus.

Windows 10. 2015 Training voor 50-plussers. PC50plus trainingen Eikbosserweg 52 1214AK Hilversum tel: 035 6213701 info@pc50plus.nl www.pc50plus. 2015 Training voor 50-plussers PC50plus trainingen Eikbosserweg 52 1214AK Hilversum tel: 035 6213701 info@pc50plus.nl www.pc50plus.nl Windows 10 TRAINING VOOR 50- PLUSSERS Inhoud opgave. Pagina 01-0 7

Nadere informatie

Installatie Klankie (stand-alone) en quick start

Installatie Klankie (stand-alone) en quick start Installatie Klankie (stand-alone) en quick start Klankie 2010 werkt stand-alone op Windows XP, Windows Vista en Windows 7 Er is ook een Multi-user (netwerkversie) maar deze handleiding gaat alleen over

Nadere informatie

SYSTEEMVEREISTEN TRACK VERZUIM 4

SYSTEEMVEREISTEN TRACK VERZUIM 4 SYSTEEMVEREISTEN TRACK VERZUIM 4 Copyright Tredin B.V. te Lelystad Niets uit deze uitgave mag verveelvoudigd en/of openbaar worden gemaakt (voor willekeurig welke doeleinden) door middel van druk, fotokopie,

Nadere informatie

Microsoft Windows XP Professional installatiegids. http://users.telenet.be/amdtje

Microsoft Windows XP Professional installatiegids. http://users.telenet.be/amdtje Microsoft Windows XP Professional installatiegids http://users.telenet.be/amdtje Voorwoord Bedankt voor het downloaden van de Microsoft Windows XP Professional installatiegids. Ik hoop dat deze gids overzichtelijk

Nadere informatie

Studentenhandleiding Studentenpagina STUDENTENPAGINA HANDLEIDING VOOR STUDENTEN. Handleiding Studentenpagina 1

Studentenhandleiding Studentenpagina STUDENTENPAGINA HANDLEIDING VOOR STUDENTEN. Handleiding Studentenpagina 1 Studentenhandleiding Studentenpagina STUDENTENPAGINA HANDLEIDING VOOR STUDENTEN Handleiding Studentenpagina 1 Inhoud van de handleiding Inhoud van de handleiding... 2 1. Inleiding... 3 2. Inloggen op de

Nadere informatie

Het Galvano Offerte- en Orderprogramma (GOOP ) FEITEN EN CIJFERS. 1. Introductie. 2. Hoofdpunten van GOOP. Januari 2014

Het Galvano Offerte- en Orderprogramma (GOOP ) FEITEN EN CIJFERS. 1. Introductie. 2. Hoofdpunten van GOOP. Januari 2014 Januari 2014 Het Galvano Offerte- en Orderprogramma (GOOP ) FEITEN EN CIJFERS Met GOOP, Galvano s offerte- en orderprogramma, bespaart u tijd en geld op het gehele traject van offerte, order, bestelling,

Nadere informatie

rkey sales Cursusagenda - 2e helft 2016

rkey sales Cursusagenda - 2e helft 2016 Cursusagenda - 2e helft 2016 Basis cursus ontwerpen en modelleren met Adomi Voor nieuwe gebruikers de perfecte manier om goed Adomi te leren. Om in aanmerking te komen voor een basis cursus Adomi, dient

Nadere informatie

AccrA zaalreservering en Zaalagenda.nl

AccrA zaalreservering en Zaalagenda.nl Pioen Partners AccrA zaalreservering en Zaalagenda.nl Bekijk ook onze website www.pioenpartners.nl of www.zaalagenda.nl Pioen Partners Tel: +31 (0)546 456223 E-mail info@pioenpartners.nl Voorwoord AccrA

Nadere informatie

bezoekers eenvoudig informeren Narrowcasting software

bezoekers eenvoudig informeren Narrowcasting software bezoekers eenvoudig informeren Narrowcasting software is een geregistreerd product van Webova Nederland. VERSIE 1.8 AUGUSTUS 2015 INHOUDSOPGAVE Wat is Narrowcasting Wat is Controlscreen? Voor wie is Controlscreen?

Nadere informatie

SINUTRAIN. SINUMERIK Trainings- en programmeersoftware voor PC. Overzicht Oktober 2008. Geldig 1/10/2008-30/9/2009

SINUTRAIN. SINUMERIK Trainings- en programmeersoftware voor PC. Overzicht Oktober 2008. Geldig 1/10/2008-30/9/2009 SINUTRAIN SINUMERIK Trainings- en programmeersoftware voor PC Overzicht Oktober 2008 Geldig 1/10/2008-30/9/2009 Copyright Siemens 2008. All rights reserved. SINUTRAIN Besturingsidentieke software voor

Nadere informatie

Doe meer met je ipad (en iphone) Gerard Vogel, Probus Tubantia. januari 2018

Doe meer met je ipad (en iphone) Gerard Vogel, Probus Tubantia. januari 2018 Doe meer met je ipad (en iphone) Gerard Vogel, Probus Tubantia januari 2018 Wat kunnen we beter of meer doen met ipad (en iphone)? Slimmer werken: huidige mogelijkheden beter gebruiken (handleiding en

Nadere informatie

22 juli 2014. Introductie: - Mirage Canon Master Edition - Mirage Canon 8 & 12 Colors Edition - Mirage Canon Pro Extention

22 juli 2014. Introductie: - Mirage Canon Master Edition - Mirage Canon 8 & 12 Colors Edition - Mirage Canon Pro Extention 22 juli 2014 Introductie: - Mirage Canon Master Edition - Mirage Canon 8 & 12 Colors Edition - Mirage Canon Pro Extention Mirage Canon Edition The Professional Printer Driver Algemene informatie Canon

Nadere informatie

Hoofdstuk 1 INSTALLATIE

Hoofdstuk 1 INSTALLATIE 1-1 Hoofdstuk 1 INSTALLATIE Dit hoofdstuk bespreekt de systeemvereisten en de installatie van de Readiris software. SYSTEEMVEREISTEN Dit zijn de minimale systeemvereisten om Readiris te gebruiken: een

Nadere informatie

Handleiding Sportlink Club

Handleiding Sportlink Club Handleiding Sportlink Club Dit document is automatisch gegenereerd. We raden u aan de handleiding online te raadplegen via www.sportlinkclub.nl/support. 1. Installatiehandleiding.........................................................................................

Nadere informatie

Intergas Verwarming B.V. 2013 - Wijzigingen voorbehouden.

Intergas Verwarming B.V. 2013 - Wijzigingen voorbehouden. 884.467-00 Intergas Verwarming B.V. 2013 - Wijzigingen voorbehouden. Intergas Verwarming BV Europark Allee 2 Postbus 6 7740 AA Coevorden t (0524) 512 345 f (0524) 516 868 e info@intergasverwarming.nl i

Nadere informatie

Nieuw in Mamut Business Software en Mamut Online

Nieuw in Mamut Business Software en Mamut Online // Mamut Business Software Nieuw in Mamut Business Software en Mamut Online Inhoud Voorwoord 3 Nieuwe versie 3 Over updates naar een nieuwe versie 4 Nieuw in Mamut Business Software versie 18.0 en 18.1

Nadere informatie

Cursussen en Workshops. voor computer, laptop, tablet en smartphone

Cursussen en Workshops. voor computer, laptop, tablet en smartphone Cursussen en Workshops voor computer, laptop, tablet en smartphone Aanbod najaar 2018 Cursussen en Workshops voor computer, laptop, tablet en smartphone Aanbod najaar 2018 Wil je handiger worden met de

Nadere informatie

Handleiding Epson Connect NPD NL

Handleiding Epson Connect NPD NL Handleiding Epson Connect NPD4945-00 NL Epson Connect en andere mobiele oplossingen Wat is Epson Connect? Epson Connect biedt mobiele diensten die het mogelijk maken om af te drukken en te scannen waar

Nadere informatie

Gebruikershandleiding MijnPost - Rapportage

Gebruikershandleiding MijnPost - Rapportage Gebruikershandleiding MijnPost - Rapportage Gebruikershandleiding MijnPost - PartijenpostRapportage Datum Versie 29 september 2015 2.0 Auteur Telefoonnummer PostNL 088-8686868 Inhoudsopgave 1 Welkom bij

Nadere informatie

Focus Touch. Touchscreens

Focus Touch. Touchscreens Focus Touch Met een grootformaat Focus Touch LED monitor bestuurt u via Optical Dual Touch de computer door middel van een aanraking op het scherm. Dit kan met uw vinger of bijvoorbeeld met een pen. Zo

Nadere informatie

WEBDESIGN. & WORDPRESS 2016 editie PRAKTISCH TOEGEPAST. 2016, Roy Sahupala

WEBDESIGN. & WORDPRESS 2016 editie PRAKTISCH TOEGEPAST. 2016, Roy Sahupala WEBDESIGN & WORDPRESS 2016 editie PRAKTISCH TOEGEPAST 2016, Roy Sahupala Belangrijke opmerking De methodes en programma s in deze handleiding zijn zonder inachtneming van enige patenten vermeld. Ze dienen

Nadere informatie

iprova Suite Systeemeisen iprova 5 Hosting

iprova Suite Systeemeisen iprova 5 Hosting iprova Suite Systeemeisen iprova 5 Hosting Let op Dit document bevat de systeemeisen voor versie 5.0 van de iprova Suite. Door nieuwe ontwikkelingen kunnen de systeemeisen voor iprova wijzigen. Controleer

Nadere informatie

Welke render programma?

Welke render programma? Welke render programma? 1 Welke renderprogramma? Een Render programma gebruiken voor het maken van fantastische presentaties van uw getekende 3D ontwerpen is de wens van veel gebruikers. We maken u hier

Nadere informatie

OtcNet. OtcNet Installeren. Opticom Engineering B.V.

OtcNet. OtcNet Installeren. Opticom Engineering B.V. OtcNet Installeren Opticom Engineering B.V. 1 Handleiding OtcNet Installeren 2 Inhoud OtcNet... 4 OtcNet installatie en registratie... 5 OtcNet locatie databestanden...13 OtcNet aanmelden...14 OtcNet configuratie...16

Nadere informatie

AdmInbox. Installatie Scan Plug-in

AdmInbox. Installatie Scan Plug-in AdmInbox Installatie Scan Plug-in Doel van deze handleiding De modules van Asperion kunnen op velerlei manieren ingesteld worden om daarmee optimaal aan te sluiten bij de specifieke bedrijfsomstandigheden

Nadere informatie

Kwalitan op de Mac. Kwalitan op de Mac pagina 1

Kwalitan op de Mac. Kwalitan op de Mac pagina 1 Kwalitan op de Mac Kwalitan is ontwikkeld als een programma dat werkt binnen een Windows omgeving. Er is geen aparte Mac-versie van Kwalitan. Toch kan Kwalitan ook gebruikt worden op een Mac, omdat er

Nadere informatie

Verwijderen onnodige files

Verwijderen onnodige files Verwijderen onnodige files Te verwijderen bestanden Windows XP In Windows XP zijn op zich weinig bestanden te verwijderen, waardoor u relatief veel ruimte kunt besparen, XP neemt namelijk behoorlijk wat

Nadere informatie

Conceptronic CFULLHDMA Hoe Samba/CIFS en NFS te gebruiken

Conceptronic CFULLHDMA Hoe Samba/CIFS en NFS te gebruiken Conceptronic CFULLHDMA Hoe Samba/CIFS en NFS te gebruiken Voor firmware versie 01.09.10.06 en hoger 1. Introductie De Conceptronic CFULLHDMA is een streaming Full HD mediaspeler, gebaseerd op de UPnP AV

Nadere informatie

HANDLEIDING EXTERNE TOEGANG CURAMARE

HANDLEIDING EXTERNE TOEGANG CURAMARE HANDLEIDING EXTERNE TOEGANG CURAMARE Via onze SonicWALL Secure Remote Access Appliance is het mogelijk om vanaf thuis in te loggen op de RDS omgeving van CuraMare. Deze handleiding beschrijft de inlogmethode

Nadere informatie

icloud instellen: Tik op Instellingen Tik op icloud Apps: wel of niet in icloud geplaatst. Tik op Opslag en reservekopie

icloud instellen: Tik op Instellingen Tik op icloud Apps: wel of niet in icloud geplaatst. Tik op Opslag en reservekopie Agenda onderwerp (21 mrt 13) Vraag / Toelichting / Opdracht 1 Afb. icloud: Opslag en reservekopie icloud instellen: Tik op Instellingen Tik op icloud Apps: wel of niet in icloud geplaatst. Tik op Opslag

Nadere informatie

INSTALLATIE-INSTRUCTIES VIDA VIDA ON WEB

INSTALLATIE-INSTRUCTIES VIDA VIDA ON WEB INSTALLATIE-INSTRUCTIES VIDA VIDA ON WEB INHOUD 1 INLEIDING... 3 2 INSTALLATIE... 4 2.1 Installatie vanaf de VIDA-DVD... 4 2.2 Installatie van de website Workshop Support Guide of Dealer Development Platform...

Nadere informatie

Internetfilter HTTPS instellen

Internetfilter HTTPS instellen Internetfilter HTTPS instellen Windows Windows Phone Mac / Linux iphone / ipad Android Handleiding Installatie van HTTPS bij het Internetfilter In deze handleiding staat stapsgewijs beschreven hoe het

Nadere informatie