Overasselt. Donderbergweg 1

Save this PDF as:
 WORD  PNG  TXT  JPG

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Overasselt. Donderbergweg 1"

Transcriptie

1 Overasselt Donderbergweg 1 Woonboerderij, gebouwd eind 18 e eeuw begin 19 e eeuw, heeft een T-plattegrond. De metselwerkgevel heeft nog originele details zoals strekken en vlechtingen. De houten kozijnen met roeden zijn voorzien van houten luiken. De hele kap is gedekt met blauwe Muldenpannen. Donderbergweg 3 De oorspronkelijke boerderij is gebouwd in begin 19 e eeuw. Hier woonde oorspronkelijk een wagenbouwer, de familie Lok. Deze familie is rond 1890 naar Wijchen (eigenlijk Woezik) vertrokken om daar zijn bedrijfje voort te zetten. De metselwerkgevels zijn voorzien van houten kozijnen met roeden en houten luiken. Het pand is momenteel geen boerderij meer maar eigendom van het Staatsbosbeheer die hier een kantoor en bezoekerscentrum heeft.

2 Ewijkseweg 2/A Kortgevel boerderij van het Gelderse type is gebouwd rond De oorspronkelijke boerderij is verbouwd tot woonboerderij waarbij de vorm zoveel mogelijk bewaard is gebleven. Het gevelmetselwerk is grijs geschilderd waardoor nog originele details zichtbaar zijn. De houten raamkozijnen zijn voorzien van roeden. De beide kopgevels hebben wolfeinden. Het dak van de woonboerderij is helemaal met blauwe VH pannen gedekt. Ewijkseweg 4 Kortgevel boerderij van het Gelderse type is gebouwd rond De oorspronkelijke boerderij is verbouwd tot woonboerderij waarbij de vorm zoveel mogelijk bewaard is gebleven. Het gevelmetselwerk aan de kopgevels en de langgevel aan de tuinzijde zijn wit gestuct. De houten raamkozijnen zijn voorzien van roeden en houten luiken. Het dak van de woonboerderij is bijna helemaal met riet bedekt. Het dak op de uitbouw aan de tuinzijde is gedekt met blauwe en rode Muldenpannen

3 Ewijkseweg 7 (MIP lijst; archief OVE1) Boerderij/keuterij is gesloopt en vervangen door nieuwbouw; kan van de MIP lijst af Ewijkseweg 8 Oorspronkelijke boerderij gebouwd tussen 1935 en De boerderij is verbouwd tot woonboerderij hierbij is de vorm en de kozijnindeling bewaard gebleven. In de metselwerkgevel zijn houten kozijnen geplaatst en het zadeldak is gedekt met rode Muldenpannen. Dit type boerderij is in dezelfde tijd op meerdere plaatsen in Overasselt gebouwd zie elders in deze lijst. Ewijkseweg Oorspronkelijk een langgevel boerderij gebouwd rond De boerderij is nu geheel verbouwd tot twee woonhuizen met weinig oorspronkelijke details. Kenmerkend is het Mansardedak. Dit pand is sterk beeld bepalend tegenover het sportterrein van Overasselt

4 Ewijkseweg 14 Oorspronkelijk een arbeiderswoning/keuterijtje is gebouwd rond Deze woning had voorheen de naam het Tweede Huis. In dit pand was in de jaren 50 een fietsenhandel en fietsenmakerij gevestigd momenteel heeft het alleen nog een woonfunctie. Gaasseltsedam 2 (MIP lijst) Boerderij de Gaasselt is een boerderij met een T-plattegrond gebouwd in eind 1700 begin Het voorhuis is nog grotendeels in de oorspronkelijke staat terwijl het achterhuis opnieuw gebouwd is. Het hoge voorhuis is helemaal gedekt met riet. In deze woning zijn nog elementen die het beschermen waard zouden zijn.

5 Garstkampsestraat 7 Deze boerderij is gebouwd in De boerderij is geheel opgetrokken met metselwerk en voorzien van een mansardekap die bedekt is met keramische pannen. De top van kopgevel aan de voorzijde is voorzien van siermetselwerk. Boven de kozijnen zijn rechte anderhalfsteens rollagen aangebracht. De voordeur is in een nis aangebracht. Het pand is nog steeds als boerderij in gebruik. Garstkampsestraat 11 De langgevelboerderij gebouwd rond In de jaren 50 was in een van de voorkamers een tabakswinkeltje. De boerderij is voorzien van metselwerkgevels die nu wit geschilderd zijn. Rondom is een trasraam afgesmeerd met cementspecie. De twee kopgevels hebben wolfeinden en de hele kap is bedekt met oud Hollandse pannen. Momenteel geen functie als boerderij.

6 Hamelbergstraat 2 Een kortgevel boerderij gebouwd rond De boerderij is voorzien van metselwerkgevels met houten kozijnen. De kozijnen op de begane grond in de voorgevel zijn voorzien van anderhalfsteens rollagen de rest van de kozijnen zijn voorzien van steens rollagen. De twee kopgevel hebben wolfeinden en de kap is gedekt met rode Muldenpannen. Op circa 80 cm hoogte loopt rondom een halfsteens rollaag. Momenteel geen functie als boerderij Hamelbergstraat 5 Oorspronkelijke kortgevel boerderij van het Gelderse type is gebouwd rond De boerderij is voorzien van metselwerkgevels die nu wit geschilderd zijn. Het trasraam is antraciet geschilderd. De twee kopgevels hebben wolfeinden en de gevelbeëindiging is voorzien van vlechtwerk. De hele kap is gedekt met bruine verbeterde Hollandse pannen.

7 Hamelbergstraat 7 De oorspronkelijke boerderij is gebouwd eind Tot circa 1965 was deze boerderij in gebruik als boerderij met bewoning. Rond die tijd heeft de toenmalige bewoner een nieuw woonhuis in het kader van het Terlingen fonds er naast gebouwd en heeft de oude boerderij als stal en schuur gediend. Momenteel is het pand zoveel mogelijk in de oude stijl gerenoveerd. De metselwerkgevel zijn nog redelijk origineel. De kopgevels zijn voor zien van wolfeinden en de kap is gedekt met rode Muldenpannen. In de gevels zijn nog oorspronkelijke details zoals vlechtwerk in de kopgevels en rechte strekken en rollagen boven de kozijnen. De raamdorpels zijn gemetseld. Heegseveldweg 1 Langgevel boerderij gebouwd rond 1935.

8 Heegseveldweg 2 (MIP Lijst; archief OVE3) Deze Gelderse boerderij stamt uit 1856 en wordt de Schaapskooi genoemd. Voor 1856 was deze boerderij een schaapskooi die bij de boerderij de Heegt hoorde later is de schaapskooi verbouwd als boerderij. De metselwerkgevels zijn wit geschilderd en zijn voorzien van een cementen trasraam. De gevelbeëindigingen van de kopgevels wordt gevormd door vlechtwerk. De langsgevels hebben een lage goothoogte wat kenmerkend is voor dit type boerderij. Boven de houten kozijnen zijn de hoge rechte strekken nog goed zichtbaar. De hele kap en de wolfeinden zijn gedekt met riet. Heegseveldweg 3A Deze Gelderse boerderij stamt uit 1880 en wordt de Clef genoemd. De in de jaren 80 opnieuw gemetselde gevels zijn voorzien van een cementen trasraam. De gevelbeëindigingen van de kopgevels wordt gevormd door vlechtwerk en hebben wolfseinden. De langsgevels hebben een lage goothoogte wat kenmerkend is voor dit type boerderij. De hele kap en de wolfseinden zijn gedekt met rode verbeterde Hollandse pannen. Het interieur bevat nog enkele oorspronkelijke gebinten op gemetselde poeren.

9 Heegseveldweg 4 Boerderij de Heegt (MIP Lijst) Een van de oudste panden van Overasselt. De naam de Heegt komt al in 1452 voor. Deze oude kortgevel boerderij van het Gelderse type is in een vervallen toestand en onbewoonbaar. Wellicht is het in de toekomst haalbaar om dit pand te renoveren en te bewaren. Heideweg 6 (MIP lijst 1426) Deze boerderij is afgebroken en kan van de MIP lijst; op deze plaats is een nieuwe woning gebouwd Heideweg 10 Gelderse kortgevel boerderij gebouwd in De metselwerk gevels zijn helemaal gestuct en wit geschilderd. De houten kozijnen zijn voorzien van roeden en de kozijnen in de voorgevel hebben houten luiken. Beide kopgevels zijn voorzien van wolfeinden. De hele kap is gedekt met rode pannen.

10 I j kel aar str aat Hessenbergseweg 5 (MIP lijst 1430; RM 32117) Boerderij bij de oude Hessenweg naar Nijmegen gebouwd eind In de metselwerkgevels zijn nog veel originele details zoals vlechtingen en rechte strekken met in de voorgevel een middenvenster met geprofileerde en getoogde bovendorpel. Ramen en luiken. Beide kopgevels zijn voorzien van wolfeinden gedekt met riet. De rest van de kap is gedekt met riet en Oud Hollandse pannen. IJkelaarstraat 1 (MIP lijst; RM 32116) Boerderij de Munnikhof heeft een T-vormige plattegrond en is een rijksmonument waarvan het woongedeelte met hoog rieten schilddak gepleisterde gevels en Empireramen met luiken een vroeg 19e eeuwse indruk maakt. In 1856 kreeg de boerderij de huidige vorm en is sinds 1879 in het bezit van de familie Jacobs. De naam is het gevolg dat deze boerderij vroeger eigendom was van de abdij Graefental bij Asperden/Goch.

11 IJkelaarstraat 1A Deze kortgevel boerderij is gebouwd eind Metselwerkgevel met in de kopgevels vlechtwerk Beide kopgevels zijn voorzien van wolfeinden. De hele kap is gedekt met rode Muldenpannen. IJkelaarstraat 2 Een kortgevelboerderij gebouwd eind Metselwerkgevel met een grijs geschilderd trasraam. In de twee kopgevels zijn nog originele details bewaard zoals de gevelbeëindiging van vlechtwerk en de anderhalf steens hoge strekken. Beide kopgevels zijn voorzien van wolfeinden die gedekt zijn met riet. De rest van de kap is gedeeltelijk gedekt met riet en gedeeltelijk met blauwe opnieuw verbeterde Hollandse pannen.

12 IJkelaarstraat 4 Deze boerderij is gebouwd tussen 1930 en De kopgevels zijn voorzien van wolfeinden. De hele kap is gedekt met blauwe Muldenpannen. Enkele details zijn de steens hoge strekken en boven de voordeur is nog een zogenaamde Levensboom aanwezig. Kasteelsestraat 10 (MIP lijst; archief OVE11) Boerderij de Nagelhorst heeft een T-plattegrond. De Nagelhorst was een voormalig kasteel net ten noorden van Overasselt. Van dit kasteel bestond halverwege de 19e eeuw uit niets meer dan enkele overblijfselen en de huidige boerderij met dezelfde naam. (nagaan of dit pand al in de eerdere sessie is opgenomen)

13 Kasteelsestraat 11 (MIP lijst; RM 32118) De Gelderse kortgevel boerderij de Valenberg gebouwd in Metselwerkgevel met veel oorspronkelijke details. De voorgevel is gepleisterd. De beide kopgevels zijn voorzien van wolfeinden die met riet gedekt zijn. De rechter zijgevel is helemaal met riet bedekt en de linker zijgevel is gedeeltelijk met riet gedekt en gedeeltelijk met Oud Hollandse pannen. Kasteelsestraat 14 (MIP lijst) Boerderij de Heidschen Hof is een boerderij met een T- plattegrond. Deze boerderij heeft typische details in het metselwerk zoals penanten in de gevels van het achterhuis, de uitgetande vlechtingen in de achtergevel en de uittandingen in de zijgevels. Ook deze boerderij behoorde in het verre verleden tot bezittingen van de abdij Graefental bij Asperen/Goch.

14 De van bijbehorende schuur zijn ondanks recente verbouwingen de originele details bewaard gebleven. Kasteelsestraat 12 (MIP lijst Boerderij het Kasteel dan wel Hibmahoeve Op deze plaats stond tot 1678 het kasteel Schoonenburg. Na de verwoesting door de Fransen in dat jaar is hiervoor het herenhuis Schoonenburg in de plaats gekomen. Bij het huis stond een boerderij die eigendom werd van de dames Hibma. Hieraan is de huidige naam ontleend.

15 Bij de Hibma hoeve hoort deze zogenaamde Vlaamse schuur met nog veel originele details. Kruisbergsestraat 79 De oorspronkelijke boerderij is gebouwd eind van de 19 e eeuw en heeft een L-plattegrond. De huidige boerderij heeft nog originele details uit het begin van de 20 e eeuw. (nagaan of deze boerderij binnen de bebouwde kom valt??)

16 Loksheuvelseweg 1 (MIP Lijst 1425; archief OVE15: GM) Deze woonboerderij, de Loksheuvel, is oorspronkelijk gebouwd rond 1850 en heeft een L-vormige plattegrond. In 2000 is de voormalige boerderij verbouwd tot woonboerderij. Het voorhuis is nog redelijk in stand gehouden met originele details. Boven de voordeur is nog de zogenaamde Levensboom aanwezig De kap van het voorhuis is helemaal voorzien van riet het achterhuis is grotendeels vernieuwd weliswaar conform de oude plattegrond. De kap van het achterhuis is de helft gedekt met riet en de helft met rode opnieuw verbeterde Hollandse pannen. Loksheuvelseweg 2 (MIP lijst; archief OVE16) Boerderij de Huifkar heeft een L-plattegrond. De boerderij stamt uit eind 1700 en heeft in het verleden diverse functies gehad. Omdat de boerderij op een knooppunt van wegen lag heeft het in het verleden ook een gelagkamer gehad. Oorspronkelijk was het een kortgevelboerderij van het Gelderse type maar door uitbreidingen is de L-vorm ontstaan.

17 Meerestraat 3 Arbeiderswoning/keuterijtje. Is oorspronkelijk gebouwd rond Meerestraat 5 Arbeiderswoning/keuterijtje. Is oorspronkelijk gebouwd rond Voeger was het een boerderij van het Gelderse type die door verbouwingen een T-plattegrond heeft gekregen en het een woonboerderijtje is geworden. De gevels zijn wit gepleisterd, de houten kozijnen zijn niet meer origineel, De kap is helemaal gedekt met riet.

18 Oude Kleefsebaan 53 Kortgevel boerderij van het Gelderse type is gebouwd eind 1700 begin De oorspronkelijke boerderij is verbouwd tot woonboerderij waarbij de oorspronkelijke vorm bewaard is gebleven. Beide kopgevels zijn voorzien van wolfeinden. De metselwerkgevels zijn volledig wit gepleisterd en de hele kap is gedekt met riet. Oude Kleefsebaan 59 (MIP lijst; RM 32119) Deze boerderij de Knip is oorspronkelijk gebouwd in 1770 (volgens de jaartalankers). Gepleisterde boerderij onder met riet en pannen gedekt wolfdak. In de voorgevel houten kozijnen met vensters en kleine roeden indeling en een voordeur met eenvoudig bovenlicht.

19 Oude Kleefsebaan 71 (MIP lijst; archief OVE18) Deze boerderij de Waaij is oorspronkelijk gebouwd eind 1700 begin Kortgevelboerderij verbouwd tot woonboerderij maar met behoud van vorm en originele details zoals vlechtingen en rechte strekken in de kopgevels. De boerderij heeft een met riet en pannen gedekt wolfdak. In de gevels zijn houten kozijnen met vensters en kleine roedenindeling en een deur met eenvoudig bovenlicht. Oude Kleefsebaan 76 (MIP lijst; RM 32120) Gepleisterde boerderij onder met riet en pannen gedekt wolfdak. In de voorgevel vensters met luiken en kleine roedenverdeling. Deur met eenvoudig bovenlicht. De hoeve dateert uit het einde van de 18e eeuw.

20 Oude Kleefsebaan 80 Deze oorspronkelijke kortgevelboerderij is gebouwd begin De boerderij heeft tot medio jaren 70 als boerderij gefunctioneerd en is toen verbouwd tot woonboerderij waarbij de vorm bewaardis gebleven. De houten kozijnen hebben kleine roede-indelingen en de kap is gedekt met rode Muldenpannen. Parksesteeg 2 Boerderij gebouwd rond Deze boerderij staat te koop en wordt aangemerkt als bouwgrond De vraag is of deze boerderij nog een lang leven beschoren is. Deze boerderij is geen beeldbepalend pand

21 Parksesteeg 3 (MIP lijst 1428) Volgens de jaartalankers is deze boerderij gebouwd in Begin jaren 70 is er een nieuwe woning bij gebouwd en werd de oude boerderij niet meer bewoond. Later heeft de eigenaar de oorspronkelijke boerderij verbouwd tot woonboerderij. Hierbij is de vorm en plattegrond bewaard gebleven maar zijn in de gevel veel oorspronkelijke details verloren gegaan. Parksesteeg 6 (MIP lijst 1429)

22 De oorspronkelijke langgevel boerderij is gebouwd rond Deze boerderij is recentelijk verbouwd tot woonboerderij waarbij de originele details verloren zijn gegaan en waardoor ze van de MIP lijst afgevoerd zou kunnen worden. Het bijbehorende en volledig in de oorspronkelijke vorm gerestaureerde bakhuisje is het zeker waard om als erfgoed te worden gewaarmerkt.

23 Parksesteeg 12 Boerderij den Beerschenkamp is gebouwd rond Deze kortgevel boerderij bevat nog originele details in het gevelmetselwerk zoals uitgetande rollagen als gevel beëindiging in de kopgevels, de uitandingen bij de goten, de anderhalfsteens rollagen en de gemetselde raamdorpels. De houten kozijnen zijn voorzien van luiken en roeden. De voordeur is terugliggend geplaatst. In het stalgedeelte zijn betonnen ramen geplaatst. Parksesteeg transformatorhuisje.

24 Rotsestraat 2 (MIP lijst; archief OVE21) Boerderij de Schoonenburg is een boerderij met een T-plattegrond. De oorspronkelijke boerderij is gebouwd begin Door verbouwingen heeft de boerderij de huidige vorm en plattegrond gekregen. Het gevel metselwerk is nog redelijk origineel de houten kozijnen die voorzien zijn van houten luiken zijn vervangen waardoor de roede indeling verdwenen is. Rotsestraat 4 Kortgevel boerderij met Mansardedak is gebouwd rond De twee kopgevels zijn voorzien van wolfeinden. De hele kap is gedekt met rode Muldenpannen. In het gevel metselwerk zijn nog de originele details zoals de rollagen boven de kozijnen en de terugliggende voordeur. De oorspronkelijke houten kozijnen in het woongedeelte zijn vervangen door kunststof kozijnen. In het stalgedeelte zitten nog de oorspronkelijke betonnen stalramen.

25 Rotsestraat 6 (MIP lijst; archief OVE22) Boerderij het Roth met een T-plattegrond. Op deze plaats stond al een boerderij eind 1700 begin Door de jaren heen is deze boerderij diverse keren verbouwd en uitgebreid tot het gebouw wat het nu is. Architectonisch en esthetisch is het nu een samenraapsel van stijlen en heeft weinig tot geen originele details. Alleen de historie is misschien van waarde. Schatkuilsestraat 1 (MIP lijst 1435) Deze kortgevel boerderij met zijn typische Mansardedak is oorspronkelijk gebouwd omstreeks Kenmerkend voor deze boerderij is het siermetselwerk in de voorgevel (kopgevel). Ook karakteristiek is het ronde raam in de topgevel.

26 Schatkuilsestraat 3B Een typische woonhuis bij een boerenbedrijf ter vervanging van het woongedeelte van een oude boerderij die hier stond. Dit woonhuis is gebouwd eind jaren zestig (??) Schatkuilsestraat 4 Keuterijtje oorspronkelijk gebouwd rond Dit boerderijtje is in de jaren 70 verbouwd tot woonboerderij. In de wit gepleisterde gevel zijn de rechte strekken boven de houten kozijnen nog zichtbaar. De houten kozijnen zijn voorzien van een kleine roede indeling en houten luiken. De kap is gedekt met blauwe Muldenpannen.

27 Schatkuilsestraat 5 (MIP lijst; RM 32123) Boerderij de Schatkuil is volgens de jaartalankers gebouwd in Het is een kortgevel boerderij van het Gelderse type. De boerderij is volledig gerestaureerd tot woonboerderij met behoud van de originele details zoals vlechtingen, rechte strekken en gemetselde raamdorpels. De kozijnen hebben een kleine roede indeling. In de lage zijgevels zijn stalen stalraampjes geplaatst. Beide kopgevels zijn voorzien van wolfeinden. De hele kap is gedekt met riet. Schatkuilsestraat 7 Kortgevel boerderij gebouwd rond Metselwerkgevel met houten kozijnen waarvan sommige een kleine roede indeling hebben. De voordeur is terugliggend geplaatst. In het achterhuis zijn betonnen stalramen geplaatst.

28 Schatkuilsestraat 9 (MIP lijst; archief OVE25) Kortgevel Gelderse boerderij gebouwd rond Momenteel is het pand verbouwd tot woonboerderij met behoud van originele details. De boerderij heeft momenteel een L-plattegrond. In de metselwerkgevels zijn houten kozijnen met roede indeling en houten luiken. Boven de kozijnen zijn de rechte strekken zichtbaar en onder de kozijnen zijn gemetselde raamdorpels aangebracht. In het bovenlicht van de voordeur bevindt zich nog en zogenaamde Levensboom. De kopgevel is voorzien van een wolfseind. De kap is gedeeltelijk gedekt met riet en gedeeltelijk met blauwe Muldenpannen. Schatkuilsestraat 11 Langgevel boerderij gebouwd eind De metselwerk gevel bevatten nog veel originele details zoals anderhalf steens recht strekken en rollagen boven de houten kozijnen, de gemetselde rollagen onder de kozijnen. In de gevel zijn houten kozijnen de vroeger waren voorzien van een roede indeling. De beide kopgevels zijn voorzien van wolfeinden. De hele kap is gedekt met blauwe Tuile du Nord pannen.

29 Schoonenburgseweg 12 (MIP lijst; archief 1413) De oorspronkelijke boerderij gebouwd begin De boerderij is meerdere malen verbouwd en uitgebreid tot de huidige boerderij met een T-plattegrond. Het voorhuis heeft status. Enkele typysche details zijn het Mansarde dak op het voor- en achterhuis, de uitbouw in de kap boven de voordeur. De kopgevels van het voorhuis zijn voorzien van wolfeinden. De hele kap is gedekt met blauwe Muldenpannen. De houten kozijnen hebben een grote roede indeling en de voordeur is terugliggend geplaatst. Schoonenburgseweg (MIP lijst; archief 1414) De voormalige stoomzuivelfabriek is gebouwd in Deze stoomzuivelfabriek heeft als zodanige gefunctioneerd tot Daarna heeft het fabrieksgedeelte als timmerwerkplaats dienst gedaan. Momenteel is het pand nog steeds als timmerwerkplaats in gebruik. De metselwerkgevels met zijn stalen ramen is nog in de originele staat

30 Schoonenburgseweg 15 (nr 19 op de MIP lijst) Deze boerderij het Duifhuis (oorspronkelijk gebouwd in het begin van 1800) is helemaal gesloopt en vervangen door nieuwbouw. Het enige originele is nog de bijbehorende schuur en een oude karnmolen. Schoonenburgseweg 18 Gebouwd rond 1880 als kortgevel boerderij. Eind jaren 60 is naast de boerderij een nieuw woonhuis gebouwd en is het voormalig woonhuis als bedrijfsruimte in gebruikgenomen (champignonkwekerij). Enige jaren geleden is de hele kap gerenoveerd waarbij de oorspronkelijke detaillering en uitstraling bewaard is gebleven. Tevens heeft men in de voorste kopgevel weer originele raamkozijnen teruggeplaatst

31 Schoonenburgseweg 23 Begin 19 e eeuw stond hier al een boerderij. Deze boerderij is inmiddels verbouwd tot woonboerderij maar heeft tot de jaren 70 gediend als boerderij, smederij en winkel. Het gevelmetselwerk is wit gepleisterd maar de oude gevelindeling is bewaard gebleven. Beide kopgevels zijn voorzien van wolfeinden Schoonenburgseweg 25 Eind 18 e eeuw begin 19 e eeuw stond hier al een boerderij wellicht nog eerder. Door de tijd is deze boerderij uitgebreid en verbouwd tot de uitstraling van de herenboerderij die het nu heeft. Deze boerderij heeft deze vorm in de begin van de 20 e eeuw gekregen. De detaillering in het metselwerk is bewaard gebleven zoals de gebogen strekken boven de kozijnen, de penanten in de voorgevel met de uittanding van het metselwerk in de voorgevel. Ook karakteristiek is het topgeveltje boven de terugliggende voordeur. Onder de houten kozijnen, met de gebogen bovendorpel, zijn hardstenen raamdorpels aangebracht. De binnenindeling is nog origineel.

32 Schoonenburgseweg 26 Het landhuis gebouwd omstreeks 1940 door de toenmalige gemeentesecretaris van de gemeente Overasselt. Het huis staat tegenover het landhuis van de toenmalige burgemeester nr. 33. Het huis heeft een typische architectuur met een erker en daarboven een loggia midden in de voorgevel, de gebogen houten kozijnen op de begane grond en de vorm van de kap. Schoonenburgseweg 29 (MIP lijst 1416; archief OVE27) Deze boerderij de Kleine Gaasselt is oorspronkelijk gebouwd eind 1700 begin 1800 is een kortgevel boerderij die medio de 19 e eeuw de vorm en plattegrond kreeg die het nu nog heeft. Tot 1890 heeft de boerderij als kosterij gediend. Eind jaren 80 is de hele boerderij gerenoveerd met behoud van de originele details zoals de zware houten kozijnen met de typisch afgeronde hoeken aan de bovenkant. Deze kozijnen zijn voorzien van roede indeling en houten luiken. Boven de houten kozijnen zijn ronde strekken aangebracht en onder de kozijnen zitten hardstenen raamdorpels. De voordeur heeft een fraaie omlijsting en in het boevenlicht zit een zogenaamde Levensboom. Ook de boeiboorden aan

33 de kopgevel voor zijn gedetailleerd afgewerkt. De beide kopgevels zijn voorzien van wolfseinden de hele kap is gedekt met blauwe OVH pannen Schoonenburgseweg 33 Dit luxe landhuis is gebouwd omstreeks 1938 door de toenmalige burgemeester van de gemeente Overasselt baron van Hugenpoth tot Aerdt die hier tot 1971 heeft gewoond. De baron en zijn vrouw waren zo ingenomen met hun landhuis en omliggende tuin dat ze bij de verkoop van het huis lieten vastleggen dat de tuin en de esthetische uitstraling van het huis in takt moest blijven. Tot op de dag vandaag is dat nog steeds het geval. Schoonenburgseweg 33A (MIP lijst; archief OVE28) Woonboerderij het Borrebos is oorspronkelijk gebouwd rond Deze oorspronkelijk boerderij heeft diverse functies gehad. Het pand heeft tot 1882 o.a. gediend als café, smederij en

34 gemeentehuis. Momenteel is het verbouwd tot woonboerderij waarbij de oorspronkelijke vorm en plattegrond is gehandhaafd. De metselwerk gevels zijn wit geschilderd en voorzien van houten kozijnen met een roede indeling. De oorspronkelijke rieten bedekking is vervangen door blauwe OVH pannen. Schoonenburgseweg 35 (MIP lijst; archief OVE29) Boerderij met een T-plattegrond is oorspronkelijk gebouwd in 1750 en heeft door diverse verbouwingen en uitbreidingen de huidige vorm gekregen met behoud van originele details met een uitstraling begin 19 e eeuw. Het pand is nu verbouwd als woonboerderij en heeft enkele jaren als theeschenkerij gediend. In de metselwerkgevels zijn houten kozijnen geplaatst met een roede indeling en in de voorgevel zijn deze kozijnen voorzien van houten luiken. In de huidige situatie zijn de rechte strekken door pleisterwerk geaccentueerd. Onder de kozijnen zijn gemetselde raamdorpels. Typische zijn de doorlopende kopgevels. Het dak van het voorhuis is met riet gedekt. De kap van het achterhuis is gedeeltelijk gedekt met riet en gedeeltelijk met pannen

35 Schuurgraafpad 1 (MIP Lijst 1434; archief OVE30) Boerderij de Schuurgraaf heeft een T-plattegrond en is gebouwd rond De metselwerkgevels hebben nog veel originele details zoals rechte strekken boven de kozijnen en de gemetselde raamdorpels. Typerend is de kopgevels die door het dak steken en door vlechtingen wordt beëindigd. De zwaar uitgevoerde houten kozijnen zijn voorzien van een roede indeling. Sleeburgsestraat 1 Deze Gelderse boerderij is van oorsprong een kortgevel boerderij maar door verbouwingen is dat veranderd. De oorspronkelijke boerderij is gebouwd rond De beide kopgevels zijn voorzien van wolfeinden die gedekt zijn met riet. Van de andere dakvlakken is de bovenste helft gedekt met riet en de onderste helft is bedekt met blauwe opnieuw verbeterde Hollandse pannen.

36 Sleeburgsestraat 2 Voormalige boerderij de Lage Hof wordt momenteel niet meer bewoond. Deze boerderij heeft een T-plattegrond. Deze boerderij was oorspronkelijk een schuur die hoorde bij de boerderij de Hoge H of. De metselwerkgevels van het achterhuis is nu volledig afgesmeerd terwijl in de voorgevel nog enkele originele details aanwezig zijn. Zelfs de houten kozijnen van het voorhuis zijn nog voorzien van luiken. De daken zijn echter helemaal bedekt met golfplaten. Sleeburgsestraat 3 Deze kortgevel boerderij van het Gelderse type. De oorspronkelijke boerderij is gebouwd rond De beide kopgevels zijn voorzien van wolfeinden die gedekt zijn met riet. Ook de ander dakvlakken zijn helemaal met riet bedekt. De totale metselwerkgevel is afgesmeerd. In de gevel zitten houten kozijnen met roeden en luiken.

37 Sleeburgsestraat 3A en 3B Dit woonhuis/boerderij is oorspronkelijk gebouwd rond 1845 en was een kleermakerij, winkel en heeft ook een gelagkamer gehad. De grond waarop het oorspronkelijke pand is gebouwd is in 1841 aangekocht door de Willem van Lin die tevens de boerderijtjes Sleeburgsestraat 1 en 3 kocht. Door de vele verbouwingen zijn de oorspronkelijke details verdwenen. Sleeburgsestraat 2A Een langgevel boerderij gebouwd rond De metselwerkgevels zijn voorzien van speklagen in een andere kleur. De gevelbeëindiging van de kopgevel is uitgevoerd als siermetselwerk met vertanding de langsgevel zijn naar boven ook vertand. De kopgevels zijn voorzien van wolfeinden. De hele kap is gedekt met blauwe verbeterde Hollandse pannen.

38 Sleeburgsestraat 5 (MIP lijst; archief OVE31; GM) De oorspronkelijke boerderij, de Grote Sleeburg, had een T-plattegrond met een monumentaal voorhuis. Dit voorhuis is helemaal gesloopt en aan het achterhuis is een compleet nieuw woongedeelte gebouwd. Het geheel lijkt helemaal niet meer op het in de MIP lijst genoemde gebouw. Sleeburgsestraat 7 de Kleine Sleeburg was een keuterijtje dat behoorde bij Huize Sleeburg. Het oorspronkelijke boerderijtje is in de jaren 70 verbouwd tot schuur. St. Walrickweg 15 Kortgevelboerderij de Bonenhof oorspronkelijk gebouwd rond 1930 is recentelijk helemaal gerenoveerd met behoud van originele details. Metselwerkgevels met ronde strekken boven de

39 kozijnen. Houten kozijnen met een roede indeling en op de begane grond voorzien van houten luiken. Tempelstraat De Tempel is een grote boerderij met een T-plattegrond. In zijn huidige vorm dateert hij uit de 18de en 19de eeuw. De eerste schriftelijke vermelding stamt uit Hij is gelegen in de hoek van de elkaar loodrecht kruisende Maasbandijk en Tempelstraat. De laatst genoemde weg leidde in het verleden naar de aanlegplaats van een veer over de Maas, het Tempelse veer, waarvan vermeld werd, dat het een oeververbinding was in de handelsweg van Cuyk naar Nijmegen. Vanouds was de boerderij tevens veerhuis. Een nog steeds aanwezig groot vertrek aan de kant van de dijk fungeerde indertijd als gelagkamer. Het voorhuis is van metselwerk met nog vele originele details met houten kozijnen met een roede indeling en luiken de kap is helemaal gedekt met riet. Valkstraat 13 Deze kortgevel boerderij van het Gelderse type. De oorspronkelijke boerderij is gebouwd in 1880 volgens de jaartalankers. De beide kopgevels zijn voorzien van wolfeinden die gedekt zijn met VH pannen ook de ander dakvlakken zijn helemaal met pannen bedekt. In de metselwerkgevel is zijn de originele details bewaard gebleven. In de gevel zitten houten kozijnen met een roede indeling en in de voorgevel zijn ze voorzien van houten luiken. In het bovenlicht van de voordeur zit nog een zogenaamde Levensboom

40 Valkstraat 15 Deze kortgevel boerderij van het Gelderse type. De oorspronkelijke boerderij stamt uit dezelfde tijd als Valkstraat 13. De beide kopgevels zijn voorzien van wolfeinden die gedekt zijn met VH pannen ook de ander dakvlakken zijn helemaal met pannen bedekt. In de metselwerkgevel is zijn nog originele details bewaard gebleven. In de gevel zitten houten kozijnen. De boerderij is recentelijk afgebrand en weer hersteld daarbij zijn originele details verloren gegaan Valkstraat 17 Wit gepleisterde boerderij gebouwd tussen 1935 en Het enige typische aan deze tot woonhuis verbouwde boerderij is het Mansarde dak

41 Valkstraat 23 Langgevel boerderij gebouwd rond 1940 Valkstraat 25 Kortgevel boerderij van het Gelderse type is gebouwd eind 1700 begin De oorspronkelijke boerderij is verbouwd tot woonboerderij waarbij de oorspronkelijke vorm bewaard is gebleven. Beide kopgevels zijn voorzien van wolfeinden. De metselwerkgevels zijn volledig wit gepleisterd en de hele kap is gedekt met riet. De houten kozijnen hebben een roede indeling en zijn op de begane grond voorzien van houten luiken.

42 Valkstraat 26 Kortgevelboerderij gebouwd rond De boerderij heeft nog karakteristieke details in de het gevel metselwerk zoals de donkere band beven en onder de kozijnen, de in donker metselwerk uitgevoerde rechte strekken. De voordeur is terugliggend aangebracht. De Mansarde kap is gedekt met rode Mulden pannen Valkstraat 27 Kortgevel boerderij van het Gelderse type is gebouwd eind 1700 begin De oorspronkelijke boerderij is helemaal verbouwd en uitgebreid tot woonboerderij waarbij veel oorspronkelijke details verloren zijn gegaan bewaard is. De voorgevel is nog redelijk origineel. Beide kopgevels zijn voorzien van wolfeinden. De metselwerkgevels zijn volledig wit gesausd en de hele kap is gedekt met riet. De houten kozijnen hebben een roede indeling.

43 Valkstraat 36 Deze kortgevel boerderij van het Gelderse type. De oorspronkelijke boerderij is gebouwd rond De beide kopgevels zijn voorzien van wolfeinden die gedekt zijn met riet. De ander dakvlakken zijn gedeeltelijk met pannen en met riet bedekt. In de metselwerkgevel is zijn de originele details bewaard gebleven. In de gevel zitten houten kozijnen met een roede indeling en in de voorgevel zijn ze voorzien van houten luiken. Vogelenzang 3 De oorspronkelijk boerderij de Vogelzang gebouwd in 1861 (jaartalankers). Deze boerderij is geheel vervallen. Wellicht is het in de toekomst denkbaar om dit pand te renoveren en te bewaren.

44 Vogelenzang 4 Oorspronkelijke boerderij gebouwd tussen 1935 en De boerderij is verbouwd tot woonboerderij hierbij is de vorm en de kozijnindeling bewaard gebleven. In de metselwerkgevel zijn houten kozijnen geplaatst en het zadeldak is gedekt met rode Muldenpannen. Dit type boerderij is in dezelfde tijd op meerdere plaatsen in Overasselt gebouwd zie elders in deze lijst. Vogelenzang 8 Deze kortgevel boerderij van het Gelderse type. De oorspronkelijke boerderij is gebouwd rond De beide kopgevels zijn voorzien van wolfeinden die gedekt zijn met riet. De ander dakvlakken zijn gedeeltelijk met pannen en met riet bedekt. In de metselwerkgevel is zijn de originele details bewaard gebleven. In de gevel zitten houten kozijnen met een roede indeling en in de voorgevel zijn ze voorzien van houten luiken.

45 Worsumseweg 1 (MIP lijst ) Boerderij de Worsumsehof is een van de oudste boerderijen in Overasselt. De huidige vorm is ergens rond De boerderij heeft een L-vorm het zogenaamde kruktype. Het voorhuis is nog redelijk in de oorspronkelijke staat. Het achterhuis heeft wel de oude vorm maar is gemoderniseerd en als kinderopvang in gebruik. Metselwerkgevel met vlechtingen in de voorgevel voorzien van een trasraam die afgesmeerd is. Boven de kozijnen rechte strekken die geaccentueerd zijn. Het voorhuis is geheel met riet bedekt terwijl het achterhuis gedeeltelijk is voor zien van riet en de rest met Muldenpannen. Worsumseweg 2 Deze woning stamt oorspronkelijk uit 1832 en heeft door de tijd gediend als woning met kleermakerij en later met een timmerwerkplaats. De woning is diverse malen verbouwd. Waarschijnlijk is dit kavel voor 1832 ook al bebouwd geweest. Het is echter niet na te gaan vanaf wanneer en wat er gestaan heeft

46 Worsumseweg 3 (MIP lijst 1421; GM) Deze in 1991 geheel opnieuw in de oude stijl gebouwde Gelderse boerderij is oorspronkelijk gebouwd rond Het pand is niet meer als boerderij in gebruik. Het pand heeft een metselwerkgevel voorzien van houten kozijnen. De beide zijgevels hebben een lage goothoogte die typisch is voor dit type boerderij. De beide kopgevels zijn voorzien van wolfeinden die geheel bedekt zijn met riet. De kap is gedeeltelijk voorzien van riet en gedeeltelijk bedekt met oud Hollandse pannen. Worsumseweg 6 (MIP Lijst 1423) De boerderij de Hooge Hof stamt, in de huidige vorm, uit De voormalige oude boerderij is in 1942 afgebrand en wordt al vernoemd rond De oude schuur is nog bewaard gebleven. De bouwstijl is een typerend voor de wederopbouw na de tweede wereldoorlog. Met als karakteristiek element de voordeurpartij

47 Worsumseweg 8 (MIP lijst archief OVE 41) Boerderij de Bloemershof. De geschiedenis vertelt dat deze voor het eerst gebruikt werd in De huidige situatie is een geheel nieuw opgebouwde kortgevel boerderij van het Gelderse type. Het dak is grotendeels gedekt met riet en het onderste gedeelte met rode verbeterde Hollandse pannen. Worsumseweg 10 (MIP lijst; archief OVE42) Deze boerderij ligt naast de boerderij de Bloemershof en deelt dezelfde geschiedenis. De specificaties zijn dezelfde als die van de Bloemershof; ook deze boerderij is geheel tot woonboerderij gerenoveerd.

48 Worsumseweg 14 (MIP lijst 1424) Op deze plek stond de boerderij Stapperskamp of Stalburgskamp. Deze Gelderse boerderij oorspronkelijk gebouwd in 1823 is in 1999 vervangen door nieuwbouw die enigszins lijkt op het origineel. Zilverbergweg 99 Deze Gelderse kortgevel boerderij is in de eind van de 18 e eeuw of begin van de 19 e eeuw gebouwd. Ondanks meerdere verbouwingen is de oorspronkelijke vorm bewaard gebleven. Het oude gevelmetselwerk is wit geschilderd waardoor nog originele details zichtbaar zijn. Beide kopgevels hebben een wolfseinde. De hele kap is gedekt met rode Muldenpannen.

Nederasselt. Eindsestraat 1 (MIP lijst 1396; NED6)

Nederasselt. Eindsestraat 1 (MIP lijst 1396; NED6) Nederasselt Eindsestraat 1 (MIP lijst 1396; NED6) Woning gebouwd rond 1930 metselwerkgevel, houten kozijnen en keramische dakpannen In de voorgevel is een erker aangebracht waarvan het dak als luifel doorloopt

Nadere informatie

HEUMEN. Blankenbergseweg 1 (archief HEU1)

HEUMEN. Blankenbergseweg 1 (archief HEU1) HEUMEN Blankenbergseweg 1 (archief HEU1) Boerderij oorspronkelijk gebouwd rond 1920??. Momenteel verbouwd tot woonboerderij. Metselwerkgevels kleur rood. Het trasraam is met een donkere steen gemetseld.

Nadere informatie

GEMEENTE OLDEBROEK gemeentelijk monument; raadsbesluit 24 juni 2003

GEMEENTE OLDEBROEK gemeentelijk monument; raadsbesluit 24 juni 2003 straat + huisnummer : Zuiderzeestraatweg 230 postcode + plaats : 8096 CH OLDEBROEK naam object : kadastrale aanduiding : gemeente Oldebroek, sectie AF, nr. 275 bescherming : gemeentelijk monument registratienummer

Nadere informatie

BESCHRIJVING VAN DE BOERDERIJEN EN BIJGEBOUWEN T.B.V. DE INSTANDHOUDING OF SLOOP VAN DE BIJGEBOUWEN EN ERFVERBETERING.

BESCHRIJVING VAN DE BOERDERIJEN EN BIJGEBOUWEN T.B.V. DE INSTANDHOUDING OF SLOOP VAN DE BIJGEBOUWEN EN ERFVERBETERING. BESCHRIJVING VAN DE BOERDERIJEN EN BIJGEBOUWEN T.B.V. DE INSTANDHOUDING OF SLOOP VAN DE BIJGEBOUWEN EN ERFVERBETERING. In het algemeen kan worden opgemerkt dat de hierna te beschrijven en te handhaven

Nadere informatie

Lijst van 62 cultuur historisch waardevolle gebouwen in Vessem (vlgs bestemmingsplan kom Vessem 8/10/08) Flinkert 5/7 Dorpswoning

Lijst van 62 cultuur historisch waardevolle gebouwen in Vessem (vlgs bestemmingsplan kom Vessem 8/10/08) Flinkert 5/7 Dorpswoning Flinkert 5/7 Dorpswoning Ca. 1940 Eerste sociale woningbouw (tweekapper) Vessem. Baksteen halfsteens verband Eén bouwlaag met kap Zij-ingang, opkamer en kruiskozijnen. Siermetselwerk fries met bloktand.

Nadere informatie

Quickscan Gemeente Drimmelen maart - april 2013

Quickscan Gemeente Drimmelen maart - april 2013 Quickscan Gemeente Drimmelen maart - april 2013 Wagenberg, Brouwerijstraat 3 Woonhuis met garage, ca. 1910. Kenmerken van Jugendstil. Rijk gedetailleerde voorgevel in rode strengperssteen met speklagen

Nadere informatie

Lookwatering 1, 2635 CJ Den Hoorn

Lookwatering 1, 2635 CJ Den Hoorn Lookwatering 1, 2635 CJ Den Hoorn De bescherming betreft de voormalige tuinderswoning uit 1929 aan de Lookwatering 1. De recente serre valt niet onder de bescherming. De tuinderswoning is gelegen in het

Nadere informatie

Actualisatie lijst karakteristieke objecten. 4.5 Linden. Croonen Adviseurs

Actualisatie lijst karakteristieke objecten. 4.5 Linden. Croonen Adviseurs 4.5 219 220 Adres De Berg 6 x/y coördinaten 185.373/417.882 Boerderij met dwarshuis Bouwjaar 1930-1940 -Zadeldak met muldenpannen, stalgedeelte met wolfsdak -Traditionalistische bouwstijl -Stalen stalramen

Nadere informatie

Quickscan Gemeente Drimmelen maart - april 2013

Quickscan Gemeente Drimmelen maart - april 2013 Quickscan Gemeente Drimmelen maart - april 2013 Made Adelstraat 17 Karakteristiek woonhuis onder Mansardedak, ca. 1930. Detailleringen in o.a. het metselwerk zijn kenmerkend voor de bouwperiode en omgeving.

Nadere informatie

REDENGEVENDE BESCHRIJVING BOERDERIJCOMPLEX. bouwjaar : Voorhuis: 1926, achterhuis: omstreeks 1900 architect : -

REDENGEVENDE BESCHRIJVING BOERDERIJCOMPLEX. bouwjaar : Voorhuis: 1926, achterhuis: omstreeks 1900 architect : - REDENGEVENDE BESCHRIJVING BOERDERIJCOMPLEX gemeente : AALTEN postcode + plaats : 7122 MA Aalten (Lintelo) straat + huisnr. : Tuunterweg 2 naam object : De Tuuntert bescherming : Gemeentelijk monument oorspr.

Nadere informatie

Dorpsstraat 25 Ilpendam

Dorpsstraat 25 Ilpendam Dorpsstraat 25 Ilpendam opmerkingen: Voormalige pastorie, begin 19 de eeuw. Schilddak met geglazuurde oude Hollandse pannen en voorop origineel dakkapel. Originele wanden met origineel voegwerk. Imposant

Nadere informatie

Typering van het monument: Vrijstaand negentiende-eeuws woonpand van twee bouwlagen met karakteristiek dakoverstek.

Typering van het monument: Vrijstaand negentiende-eeuws woonpand van twee bouwlagen met karakteristiek dakoverstek. Kerngegevens gemeentelijk monument: Monumentnummer : GM027 Naam monument : n.v.t. Adres : Heerweg 2 en 4 Postcode en plaats : 6082 AC Buggenum Kadastrale aanduiding : BGN04 sectie A nr(s) 2109 Coördinaten

Nadere informatie

: Turlings, Roermond; het ontwerp van de tuin is van J. Cuypers

: Turlings, Roermond; het ontwerp van de tuin is van J. Cuypers Kerngegevens gemeentelijk monument: Monumentnummer : GM086 Naam monument : Pand 'Schlangen' Adres : Rijksweg 1 Postcode en plaats : 6085 AA Horn Kadastrale aanduiding : HOR02 sectie D nr(s) 1993 Coördinaten

Nadere informatie

Complexnummer: Smallepad MG Amersfoort Postbus BP Amersfoort

Complexnummer: Smallepad MG Amersfoort Postbus BP Amersfoort Complexnummer: 514503 Smallepad 5 Wooncomplex Aantal complexonderdelen: Monumentnummers van complexonderdelen: 3 514505, 514504, 8164 Woonplaats : Gemeente: Provincie: Hoofdadres van hoofdobject: BY Loseweg

Nadere informatie

Typering van het monument: Voormalige boerderij met woongedeelte in een traditionele, negentiende-eeuwse bouwstijl.

Typering van het monument: Voormalige boerderij met woongedeelte in een traditionele, negentiende-eeuwse bouwstijl. Kerngegevens gemeentelijk monument: Monumentnummer : GM081 Naam monument : Pand 'Peeters' Adres : Kasteelstraat 9 Postcode en plaats : 6085 BH Horn Kadastrale aanduiding : HOR02 sectie D nr(s) 2105 Coördinaten

Nadere informatie

Typering van het monument: Vrijstaande villa uit de jaren dertig in een kenmerkende baksteenarchitectuur gebouwd als burgemeesterswoning.

Typering van het monument: Vrijstaande villa uit de jaren dertig in een kenmerkende baksteenarchitectuur gebouwd als burgemeesterswoning. Kerngegevens gemeentelijk monument: Monumentnummer : GM036 Naam monument : n.v.t. Adres : Brugstraat 32 Postcode en plaats : 6096 AB Grathem Kadastrale aanduiding : GTM sectie D nr(s) 946 Coördinaten :

Nadere informatie

co z Bouwhistorisch onderzoek

co z Bouwhistorisch onderzoek co z Bouwhistorisch onderzoek Boerderij aan de Graafdijk oost 24b te Molenaarsgraaf nummer: 2507 datum : 26-05 -2015 opdrachtgever Fam. K. de Jong IJsselstein 26-05- 2015 Wout van Vliet Bouwkundige Prins

Nadere informatie

Krullenlaan 3. Oorspronkelijke functie : Dienstwoning en schuur. Datum foto : 23-10-2010

Krullenlaan 3. Oorspronkelijke functie : Dienstwoning en schuur. Datum foto : 23-10-2010 Krullenlaan 3 Straat en huisnummer : Krullenlaan 3 Postcode en plaats : 2061 HT Bloemendaal Kadastrale aanduiding : F746 Complexonderdeel : Schapenduinen Naam object : Bouwjaar : Eind 19 de eeuw (hoofdmassa),

Nadere informatie

Voormalige gemeente Jacobswoude

Voormalige gemeente Jacobswoude Voormalige gemeente Jacobswoude Volgnr 1 Jacobswoude Leimuiden Plaatselijke aanduiding Willem van de Veldenweg 69 Kadastrale aanduiding Leimuiden, sectie A, nr. 3047 Woonhuis bij school Woonhuis Bouwstijl

Nadere informatie

Typering van het monument: Karakteristiek woonhuis voorzien van een pleisterlaag op L-vormige plattegrond daterende uit circa 1910.

Typering van het monument: Karakteristiek woonhuis voorzien van een pleisterlaag op L-vormige plattegrond daterende uit circa 1910. Kerngegevens gemeentelijk monument: Monumentnummer : GM052 Naam monument : n.v.t. Adres : Napoleonsweg 33 Postcode en plaats : 6081 AA Haelen Kadastrale aanduiding : HLN02 sectie B nr(s) 1000 Coördinaten

Nadere informatie

Patronaatstraat 2 en 4

Patronaatstraat 2 en 4 Patronaatstraat 2 en 4 Dubbel woonhuis, 1931. Expressionistische baksteenarchitectuur. Vrijwel symmetrisch gebouwd, op de erker na. Beeldbepalend gebroken schilddak met overstek. Patronaatstraat 5 Dubbel

Nadere informatie

Bijlage 5: Onderbouwing cultuurhistorische waarden woonboerderij Esp 9/9a te Bakel en de omgeving

Bijlage 5: Onderbouwing cultuurhistorische waarden woonboerderij Esp 9/9a te Bakel en de omgeving Bijlage 5: Onderbouwing cultuurhistorische waarden woonboerderij Esp 9/9a te Bakel en de omgeving De woonboerderij op de locatie Esp 9/9a te Bakel welke volgens de site Bagviewer is gebouwd in 1832 is

Nadere informatie

Kerngegevens gemeentelijk monument: Adres : Margarethastraat 33

Kerngegevens gemeentelijk monument: Adres : Margarethastraat 33 Kerngegevens gemeentelijk monument: Monumentnummer : GM094 Naam monument : n.v.t. Adres : Margarethastraat 33 Postcode en plaats : 6014 AD Ittervoort Kadastrale aanduiding : ITV00 sectie B nr(s) 1138 Coördinaten

Nadere informatie

straat en nummer : Stuurmanspad 2 Objectgegevens straat en nummer : Stuurmanspad 2 postcode en plaats : 1506 EP Zaandam bouwdatum : 1894

straat en nummer : Stuurmanspad 2 Objectgegevens straat en nummer : Stuurmanspad 2 postcode en plaats : 1506 EP Zaandam bouwdatum : 1894 Objectgegevens object postcode en : 1506 EP Zaandam gemeente : Zaanstad bescherming : gemeentelijk monument oorspronkelijke functie huidige functie : woonhuis architect : onbekend bouwdatum : 1894 datum

Nadere informatie

Complexnummer: Smallepad MG Amersfoort Postbus BP Amersfoort

Complexnummer: Smallepad MG Amersfoort Postbus BP Amersfoort Complexnummer: 521251 Smallepad 5 Woonhuis/tabakskerverij Aantal complexonderdelen: Monumentnummers van complexonderdelen: 2 521253, 521252 Woonplaats : Gemeente: Provincie: Hoofdadres van hoofdobject:

Nadere informatie

Stichting Behoud Erfgoed Oirschot Secretariaat; Notel 4 5688 NB s.beo@hotmail.com

Stichting Behoud Erfgoed Oirschot Secretariaat; Notel 4 5688 NB s.beo@hotmail.com Stichting Behoud Erfgoed Oirschot Secretariaat; Notel 4 5688 NB s.beo@hotmail.com OPNAME GESELECTEERDE BOERDERIJEN DE BEERZEN MIP = Monumenten Inventarisatie Provincie 1988 KG = Karakteristiek Gebouw B

Nadere informatie

Verl. A. Hanhnweg 10. Adviesnummer 373 Adres Verl. A. Hanhnweg 10. Naam monument - Oorspronkelijke functie Woonhuis Datum plaatsing

Verl. A. Hanhnweg 10. Adviesnummer 373 Adres Verl. A. Hanhnweg 10. Naam monument - Oorspronkelijke functie Woonhuis Datum plaatsing Terug Verl. A. Hanhnweg 10 Adviesnummer 373 Adres Verl. A. Hanhnweg 10 Woonplaats 7241 SV LOCHEM Monument type Woonhuis Naam monument - Huidige functie Woonhuis Oorspronkelijke functie Woonhuis Datum plaatsing

Nadere informatie

Kerngegevens gemeentelijk monument: Adres : Eindstraat 11

Kerngegevens gemeentelijk monument: Adres : Eindstraat 11 Kerngegevens gemeentelijk monument: Monumentnummer : GM078 Naam monument : n.v.t. Adres : Eindstraat 11 Postcode en plaats : 6085 AE Horn Kadastrale aanduiding : HOR02 sectie D nr(s) 1403 Coördinaten :

Nadere informatie

: langhuisboerderij met aangebouwd bakhuisje en omliggend groen erf

: langhuisboerderij met aangebouwd bakhuisje en omliggend groen erf Gemeentelijk monument nr. : OVERB 1 Adres : De Hucht 30 Plaats : Overberg Kadastrale aanduiding : AMR02 G 00825 Bouwjaar : 1883 Type : langhuisboerderij met aangebouwd bakhuisje en omliggend groen erf

Nadere informatie

Typering van het monument: Vrijstaand woonhuis uit 1935 met karakteristieke ronde erker met glas-in-loodramen.

Typering van het monument: Vrijstaand woonhuis uit 1935 met karakteristieke ronde erker met glas-in-loodramen. Kerngegevens gemeentelijk monument: Monumentnummer : GM056 Naam monument : n.v.t. Adres : Roggelseweg 2 Postcode en plaats : 6081 CT Haelen Kadastrale aanduiding : HLN02 sectie A nr(s) 3843 Coördinaten

Nadere informatie

Typering van het monument: Gave twintigste-eeuwse hallenhuisboerderij met aanbouwen onder een zadeldak met wolfseinden.

Typering van het monument: Gave twintigste-eeuwse hallenhuisboerderij met aanbouwen onder een zadeldak met wolfseinden. Kerngegevens gemeentelijk monument: Monumentnummer : GM070 Naam monument : Relinquendum Adres : Geusert 2 Postcode en plaats : 6093 NR Heythuysen Kadastrale aanduiding : HHS00 sectie N nr(s) 1012 Coördinaten

Nadere informatie

Adres: Pastoriestraat Postcode:7551 DK Kadaster: sectie O 4327 Benaming: 't Neutje Bestemming: café

Adres: Pastoriestraat Postcode:7551 DK Kadaster: sectie O 4327 Benaming: 't Neutje Bestemming: café Adres: Pastoriestraat 14-16 Postcode:7551 DK Kadaster: sectie O 4327 Benaming: 't Neutje Bestemming: café Verdiepingloos pand op rechthoekige grondslag, afgedekt met afgewolfd schilddak belegd met Hollandse

Nadere informatie

Kerngegevens gemeentelijk monument: Adres : Dorpstraat 16, 16a en 18

Kerngegevens gemeentelijk monument: Adres : Dorpstraat 16, 16a en 18 Kerngegevens gemeentelijk monument: Monumentnummer : GM066 Naam monument : n.v.t. Adres : Dorpstraat 16, 16a en 18 Postcode en plaats : 6093 EC Heythuysen Kadastrale aanduiding : HHS00 sectie C nr(s) 3948,

Nadere informatie

Dorpsmonumenten Lijst Erica

Dorpsmonumenten Lijst Erica Dorpsmonumenten Lijst Erica Num. Adres Omschrijving Foto 1 Beekweg 50 Boerderij. Speklagen. Ontlastingsbogen met versierde boogvelden. Groot rozetvenster. 2 Beekweg 52 Boerderij met zijbaander. Krimpentype.

Nadere informatie

HISTORISCHE WINKELPUIEN LEIDEN HAARLEMMERSTRAAT 3

HISTORISCHE WINKELPUIEN LEIDEN HAARLEMMERSTRAAT 3 Behoort bij beschikking van Burgemeester en Wethouders van Leiden Wabo 152703 / 2051403 HISTORISCHE WINKELPUIEN LEIDEN HAARLEMMERSTRAAT 3 B O U W H I S T O R I S C H E A N A L Y S E april 2012 architektenburo

Nadere informatie

: onbekend, verbouwing 1953 door architect P.H. Weegels, Weert

: onbekend, verbouwing 1953 door architect P.H. Weegels, Weert Kerngegevens gemeentelijk monument: Monumentnummer : GM031 Naam monument : De Fuus Adres : Hoogstraat 55, 57 en 57a Postcode en plaats : 6011 RX Ell Kadastrale aanduiding : HSL sectie F nr(s) 983, 1144

Nadere informatie

Monumentbeschrijving. Kerkstraat 77 Westerbeek. Drs. Elke de Rooij

Monumentbeschrijving. Kerkstraat 77 Westerbeek. Drs. Elke de Rooij Monumentbeschrijving Kerkstraat 77 Westerbeek Drs. Elke de Rooij Westerbeek, Kerkstraat 77 (gemeente Sint Anthonis) Algemene gegevens Oorspronkelijke functie : boerderij Huidige functie : woonhuis Bouwjaar

Nadere informatie

Bennebroekerlaan 10. Bouwjaar : Circa 1890 Architect : : Neorenaissance-trant met invloed van de Chaletstijl Oorspronkelijke functie : Woonhuis

Bennebroekerlaan 10. Bouwjaar : Circa 1890 Architect : : Neorenaissance-trant met invloed van de Chaletstijl Oorspronkelijke functie : Woonhuis Bennebroekerlaan 10 Straat en huisnummer : Bennebroekerlaan 10 Postcode en plaats : 2121 GR Bennebroek Kadastrale aanduiding : A4647 Complexonderdeel : Naam object : De Lijsterhof Bouwjaar : Circa 1890

Nadere informatie

Nieuwlandsedijk 7 Woning van bescheiden formaat onder zadeldak, ca Traditioneel-ambachtelijke bouwtrant. IJsselsteen. Verkeert, op de voordeur

Nieuwlandsedijk 7 Woning van bescheiden formaat onder zadeldak, ca Traditioneel-ambachtelijke bouwtrant. IJsselsteen. Verkeert, op de voordeur Molenweg 1 Langgevelboerderij, ca. 1850. Traditioneel-ambachtelijke bouwtrant. Het gebouw is volledig in gebruik als woonhuis. Hiertoe zijn in het dak van het voormalige bedrijfsgedeelte dakramen aangebracht.

Nadere informatie

Complexnummer: Smallepad MG Amersfoort Postbus BP Amersfoort

Complexnummer: Smallepad MG Amersfoort Postbus BP Amersfoort Complexnummer: 516185 Smallepad 5 Pastorie en stookhut Aantal complexonderdelen: Monumentnummers van complexonderdelen: 2 516187, 516186 Woonplaats : Gemeente: Provincie: Hoofdadres van hoofdobject: Hoofdweg

Nadere informatie

GEMEENTE OLDEBROEK gemeentelijke monumentenlijst, vastgesteld door de gemeenteraad op 14 november 2000

GEMEENTE OLDEBROEK gemeentelijke monumentenlijst, vastgesteld door de gemeenteraad op 14 november 2000 straat + huisnummer : Zuiderzeestraatweg 501 postcode + plaats : 8091 CN WEZEP naam object : Liquenda kadastrale aanduiding : gemeente Oldebroek, sectie M, nr. 4307 bescherming : gemeentelijk monument

Nadere informatie

Kerngegevens gemeentelijk monument: Adres : Napoleonsweg 72. Kadastrale aanduiding : HLN02 sectie A nr(s) 3891 Coördinaten : x: y:

Kerngegevens gemeentelijk monument: Adres : Napoleonsweg 72. Kadastrale aanduiding : HLN02 sectie A nr(s) 3891 Coördinaten : x: y: Kerngegevens gemeentelijk monument: Monumentnummer : GM053 Naam monument : "De Kamp" Adres : Napoleonsweg 72 Postcode en plaats : 6081 AE Haelen Kadastrale aanduiding : HLN02 sectie A nr(s) 3891 Coördinaten

Nadere informatie

De Merode. Driehoefijzersstraat 72, Zevenbergschen Hoek

De Merode. Driehoefijzersstraat 72, Zevenbergschen Hoek De Merode Driehoefijzersstraat 72, Zevenbergschen Hoek Foto's Zevenbergschen Hoek De Merode Kenmerken Adres Driehoefijzersstraat 72 Huidige functie Bedrijfswoning Postcode/plaats Oorspronkelijke functie

Nadere informatie

BOERDERIJ DE KREIL 30 - BARSINGERHORN

BOERDERIJ DE KREIL 30 - BARSINGERHORN 1 BOERDERIJ DE KREIL 30 - BARSINGERHORN 2015-4 De statige stolpboerderij van het (Noord-Hollandse) normaaltype is in zijn huidige vorm als melkveebedrijf en kaasmakerij gebouwd in 1863, middenin de bloeiperiode

Nadere informatie

Typering van het monument: Statig vrijstaand woonhuis met een vooruitspringend linkerdeel dat in de voorgevel eindigt in een topgevel met zadeldak.

Typering van het monument: Statig vrijstaand woonhuis met een vooruitspringend linkerdeel dat in de voorgevel eindigt in een topgevel met zadeldak. Kerngegevens gemeentelijk monument: Monumentnummer : GM021 Naam monument : n.v.t. Adres : Dorpstraat 14 Postcode en plaats : 6082 AP Buggenum Kadastrale aanduiding : BGN04 sectie A nr(s) 2231 Coördinaten

Nadere informatie

Complexnummer: Smallepad MG Amersfoort Postbus BP Amersfoort

Complexnummer: Smallepad MG Amersfoort Postbus BP Amersfoort Complexnummer: 525144 Smallepad 5 3811 MG Amersfoort Postbus 1600 3800 BP Amersfoort www.cultureelerfgoed.nl T 033 421 74 21 F 033 421 77 99 E info@cultureelerfgoed.nl Complexnaam: Molenaarshuis met schuur

Nadere informatie

DINXPERLO, INDUSTRIESTRAAT ONGENUMMERD A

DINXPERLO, INDUSTRIESTRAAT ONGENUMMERD A gemeente : AALTEN postcode + plaats : 7091 DC Dinxperlo straat + huisnr. : Industriestraat ongenummerd (op de hoek van de Industriestraat en de Anholtseweg naam object : bescherming : Gemeentelijk monument

Nadere informatie

Inventarisatie waardevolle objecten gemeente Alkemade

Inventarisatie waardevolle objecten gemeente Alkemade Oud Ade 41 Inventarisatie waardevolle objecten gemeente Alkemade 42 Boekhorsterweg 19, Oud Ade Gemeentelijk monument Alkemade Oorspr. functie : Boerderij Huidige functie : Boerderij Omschrijving : Boerderijcomplex

Nadere informatie

Complexnummer: Smallepad MG Amersfoort Postbus BP Amersfoort

Complexnummer: Smallepad MG Amersfoort Postbus BP Amersfoort Complexnummer: 527199 Smallepad 5 Aantal complexonderdelen: Monumentnummers van complexonderdelen: 2 527201, 527200 Woonplaats : Gemeente: Provincie: Hoofdadres van hoofdobject: Grindweg 97 Complexomschrijving:

Nadere informatie

Kerngegevens gemeentelijk monument: Adres : Dorpstraat 16

Kerngegevens gemeentelijk monument: Adres : Dorpstraat 16 Kerngegevens gemeentelijk monument: Monumentnummer : GM038 Naam monument : n.v.t. Adres : Dorpstraat 16 Postcode en plaats : 6096 AJ Grathem Kadastrale aanduiding : GTM sectie C nr(s) 2455 en 2456 Coördinaten

Nadere informatie

Complexnummer: Smallepad MG Amersfoort Postbus BP Amersfoort

Complexnummer: Smallepad MG Amersfoort Postbus BP Amersfoort Complexnummer: 517186 Smallepad 5 Complex Vaartweg Aantal complexonderdelen: Monumentnummers van complexonderdelen: 2 517188, 517187 Woonplaats : Gemeente: Provincie: Hoofdadres van hoofdobject: Complexomschrijving:

Nadere informatie

Zwiepseweg 27. Adviesnummer 210 Adres Zwiepseweg 27. Naam monument - Oorspronkelijke functie Woonhuis Datum plaatsing. 4-2-1997 monumentenlijst

Zwiepseweg 27. Adviesnummer 210 Adres Zwiepseweg 27. Naam monument - Oorspronkelijke functie Woonhuis Datum plaatsing. 4-2-1997 monumentenlijst Terug Zwiepseweg 27 Adviesnummer 210 Adres Zwiepseweg 27 Woonplaats 7241 GM LOCHEM Monument type Woonhuis Naam monument - Huidige functie Woonhuis Oorspronkelijke functie Woonhuis Datum plaatsing 4-2-1997

Nadere informatie

Adres: Pastoriestraat 14 en 16 Postcode: 7551 DK Kadaster: sectie O 4327

Adres: Pastoriestraat 14 en 16 Postcode: 7551 DK Kadaster: sectie O 4327 Adres: Pastoriestraat 14 en 16 Postcode: 7551 DK Kadaster: sectie O 4327 't Neutje ca. 1650 Bestemming: café Verdiepingloos pand op rechthoekige grondslag, afgedekt met afgewolfd schilddak belegd met Hollandse

Nadere informatie

Redengevende omschrijving gemeentelijke monumentenlijst. : Koetsveldstraat

Redengevende omschrijving gemeentelijke monumentenlijst. : Koetsveldstraat Redengevende omschrijving gemeentelijke monumentenlijst Koetsveldstraat 18 Monumentnummer : GM017 Straat : Koetsveldstraat Huisnummer : 18 Toevoeging : --- Postcode : 6981 BG Kadastrale aanduiding : Doesburg

Nadere informatie

Complexnummer: Smallepad MG Amersfoort Postbus BP Amersfoort

Complexnummer: Smallepad MG Amersfoort Postbus BP Amersfoort Complexnummer: 511054 Smallepad 5 Boerderijcomplex Aantal complexonderdelen: Monumentnummers van complexonderdelen: 3 511057, 511056, 511055 Woonplaats : Gemeente: Provincie: Hoofdadres van hoofdobject:

Nadere informatie

Kaart met bescherming

Kaart met bescherming Kaart met bescherming Gemeentelijke Monumentenlijst monumentnr. GM229 Pagina 4 van 4 - 2 - gelet op: de verordening Cultuurhistorie Sittard-Geleen 2008 ; besluit: Het object Veestraat 72 te Sittard op

Nadere informatie

Het bestaat uit een voorhuis dat gebouwd is in 1777, met een hardstenen gevel, en een dubbel

Het bestaat uit een voorhuis dat gebouwd is in 1777, met een hardstenen gevel, en een dubbel Over het Pand Het pand Prinsenstraat 61 is een Rijksmonument. Het bestaat uit een voorhuis dat gebouwd is in 1777, met een hardstenen gevel, en een dubbel achterhuis uit de 17e eeuw, deels verbouwd in

Nadere informatie

Typering van het monument: Woonhuis uit 1896 dat deel uitmaakt van de historische bebouwingsstructuur van de dorpskern Hunsel.

Typering van het monument: Woonhuis uit 1896 dat deel uitmaakt van de historische bebouwingsstructuur van de dorpskern Hunsel. Kerngegevens gemeentelijk monument: Monumentnummer : GM088 Naam monument : n.v.t. Adres : Jacobusstraat 2 Postcode en plaats : 6013 KK Hunsel Kadastrale aanduiding : HSL00 sectie B nr(s) 2771 Coördinaten

Nadere informatie

LANGGEVELBOERDERIJ. Beeld en massa: traditionele architectuur met duidelijke referentie aan langgevelboerderij

LANGGEVELBOERDERIJ. Beeld en massa: traditionele architectuur met duidelijke referentie aan langgevelboerderij LANGGEVELBOERDERIJ Kenmerkend voor het dorp Alem is de langgevelboerderij. Deze komt veelvuldig voor aan de Sint Odradastraat en aan de kruising Weikesstraat en Meerenstraat. De planlocatie ligt aan deze

Nadere informatie

2. Karakteristieke panden

2. Karakteristieke panden 2. Karakteristieke panden MIP_ 367 85794 Nederlangbroek Bovenwijkerweg 2 langhuisboerderij In het buurtschap De Stenen Brug aan de wetering gelegen langhuisboerderij met rieten afgewolfd zadeldak: haakse

Nadere informatie

Brouwerskolkweg 14. Oorspronkelijke functie : Dienstwoning. Datum foto :

Brouwerskolkweg 14. Oorspronkelijke functie : Dienstwoning. Datum foto : Brouwerskolkweg 14 Straat en huisnummer : Brouwerskolkweg 14 Postcode en plaats : 2051 ED Overveen Kadastrale aanduiding : B6293 Complexonderdeel : Duinlust Naam object : Bouwjaar : 1906 Architect : C.

Nadere informatie

Complexnummer: Smallepad MG Amersfoort Postbus BP Amersfoort

Complexnummer: Smallepad MG Amersfoort Postbus BP Amersfoort Complexnummer: 521988 Smallepad 5 - Aantal complexonderdelen: Monumentnummers van complexonderdelen: 2 521989, 521990 Hoofdadres van hoofdobject: Kerkhofweg 18 Complexomschrijving: Inleiding Aan de westkant

Nadere informatie

Typering van het monument: Voormalige directeurswoning en het smeedijzeren hekwerk van de voormalige Huyben s Bierbrouwerij De Kroon.

Typering van het monument: Voormalige directeurswoning en het smeedijzeren hekwerk van de voormalige Huyben s Bierbrouwerij De Kroon. Kerngegevens gemeentelijk monument: Monumentnummer : GM077 Naam monument : voormalige brouwerij Huybens De Kroon Adres : Dorpstraat 55 en 57 Postcode en plaats : 6085 BE Horn Kadastrale aanduiding : HOR02

Nadere informatie

z Bouwhistorisch onderzoek Boerderij aan de Graafdijkwest 10/11 te Molenaarsgraaf

z Bouwhistorisch onderzoek Boerderij aan de Graafdijkwest 10/11 te Molenaarsgraaf z Bouwhistorisch onderzoek Boerderij aan de Graafdijkwest 10/11 te Molenaarsgraaf IJsselstein 16-06- 2014 Wout van Vliet Bouwkundige Prins Bernhardlaan 2 3402CD IJsselstein tel 0306883426 mobiel 0623886155

Nadere informatie

foutje in de verbeelding / onderlegger BAG; Zijlweg 316 komt 2x voor. T.p.v. nr 314a en achter nr. 334 en 340.

foutje in de verbeelding / onderlegger BAG; Zijlweg 316 komt 2x voor. T.p.v. nr 314a en achter nr. 334 en 340. Overzicht & waardering gebouwd erfgoed waardering Zijlweg 274 orde 3 Zijlweg 276 (bouwjaar 1985) Zijlweg 282 Zijlweg 284 Zijlweg 286 GM Zijlweg 288 orde 2 15 punten Zijlweg 292 orde 2 15 punten Zijlweg

Nadere informatie

Typering van het monument: Café Central daterende uit 1939 in een zakelijk expressionistische stijl.

Typering van het monument: Café Central daterende uit 1939 in een zakelijk expressionistische stijl. Kerngegevens gemeentelijk monument: Monumentnummer : GM003 Naam monument : Café Central Adres : Dorpstraat 48 en 50 Postcode en plaats : 6122 CB Buchten Kadastrale aanduiding : BOR00 sectie H nr(s) 751

Nadere informatie

Heilig Hart Kerk en Kapucijnen klooster te Langeweg. Kloosterlaan 6; 8; 10

Heilig Hart Kerk en Kapucijnen klooster te Langeweg. Kloosterlaan 6; 8; 10 Heilig Hart Kerk en Kapucijnen klooster te Langeweg Kloosterlaan 6; 8; 10 Foto's Heilig Hart Kerk en Kapucijnen klooster te Langeweg Kenmerken Postcode/plaats Kloosterlaan 6;8;10 4772 RA Langeweg Oorspronkelijke

Nadere informatie

Burgemeester Aartslaan 34 Bergeijk

Burgemeester Aartslaan 34 Bergeijk Burgemeester Aartslaan 34 Bergeijk Voorstel voor hergebruik voormalige boerderij 22-01-2013 Inhoudsopgave Doelstelling blz. 3 Algemene projectgegevens blz. 4 Huidige situatie blz. 5 Insteek van het plan

Nadere informatie

Kerngegevens gemeentelijk monument: Adres : Stationstraat 17. Kadastrale aanduiding : BXM00 sectie E nr(s) 85 Coördinaten : x: y:

Kerngegevens gemeentelijk monument: Adres : Stationstraat 17. Kadastrale aanduiding : BXM00 sectie E nr(s) 85 Coördinaten : x: y: Kerngegevens gemeentelijk monument: Monumentnummer : GM017 Naam monument : n.v.t. Adres : Stationstraat 17 Postcode en plaats : 6095 BR Baexem Kadastrale aanduiding : BXM00 sectie E nr(s) 85 Coördinaten

Nadere informatie

Complexnummer: Smallepad MG Amersfoort Postbus BP Amersfoort

Complexnummer: Smallepad MG Amersfoort Postbus BP Amersfoort Complexnummer: 499085 Smallepad 5 3811 MG Amersfoort Postbus 1600 3800 BP Amersfoort www.cultureelerfgoed.nl T 033 421 74 21 F 033 421 77 99 E info@cultureelerfgoed.nl Complexnaam: Boerderijcomplex Aantal

Nadere informatie

Monumentenregister Nijmegen. Register van beschermde monumenten krachtens de Nijmeegse Monumentenverordening

Monumentenregister Nijmegen. Register van beschermde monumenten krachtens de Nijmeegse Monumentenverordening Register van beschermde monumenten krachtens de Nijmeegse Monumentenverordening Plaatselijke aanduiding monument Bottelstraat 10 Aanwijzingsbesluit 11-11-2015 MON ID-code 2743, 2744 Redengevende omschrijving

Nadere informatie

Besluit tot aanwijzing gemeentelijk monument

Besluit tot aanwijzing gemeentelijk monument Besluit tot aanwijzing gemeentelijk monument GM043 Irenelaan 4 6165 CN Geleen Burgemeester en wethouders van Sittard-Geleen, overwegende: dat naast de door het rijk aangewezen en op grond van de Monumentenwet

Nadere informatie

Donkerelaan Datum foto :

Donkerelaan Datum foto : Donkerelaan 22-24 Straat en huisnummer : Donkerelaan 22, 24 Postcode en plaats : 2061 JM Bloemendaal Kadastrale aanduiding : A11017 / A11016 Complexonderdeel : Wildhoef Naam object : Bouwjaar : 1893 (bouwdeel

Nadere informatie

belangrijke situering op kruispunt, gerenoveerd

belangrijke situering op kruispunt, gerenoveerd STRAAT HUISNR OORSPR. FUNCTIE HUIDIGE FUNCTIE BOUWJAAR VERVOLGSTATUS OPMERKINGEN Hamrik 4 boerderij boerderij 1762 Oud voorhuis, schuren jonger. Wel sterk gewijzigd, kozijndetails, schuren. Naast molen,

Nadere informatie

Belmermeer 3 Broek in Waterland

Belmermeer 3 Broek in Waterland Belmermeer 3 Broek in Waterland opmerkingen: Stolp, circa 1900. Oorspronkelijke wanden. Oorspronkelijke ramen, naast extra toegevoegde ramen en gevelopeningen. Imposante kap met oude Hollandse pannen.

Nadere informatie

Ontwikkeling locatie Tuincentrum Omvlee 1320 14 november 2013 Tuincentrum Omvlee. project werknr. datum opdrachtgever.

Ontwikkeling locatie Tuincentrum Omvlee 1320 14 november 2013 Tuincentrum Omvlee. project werknr. datum opdrachtgever. Zuidbargerstraat Oranjekanaal NZ Ontwikkeling locatie Tuincentrum Omvlee 1320 14 november 2013 Tuincentrum Omvlee project werknr. datum opdrachtgever Emmen centrum 1 Emmen 2 projectlocatie 3 2 Zuidbarge

Nadere informatie

Oostpaan IS, 20, Maasland

Oostpaan IS, 20, Maasland Oostpaan IS, 20, Maasland Concept Oostgaag 18/20, 3155 CG Maasland Het pand staat aangegeven op de kadastrale minuut van ca. 1820. Het wordt dan bewoond door Pieter de Wilde, arbeider. Het was dus een

Nadere informatie

Redengevende oms chrijving boerderij

Redengevende oms chrijving boerderij Redengevende oms chrijving boerderij De Heihoef 1 te Zijtaart gemeente Veghel drs. Elke de Rooij Redengevende omschrijving De Heihoef 1 te Zijtaart 1 Objectgegevens Adres : De Heihoef 1 Postcode : 5465

Nadere informatie

BOERDERIJ MOERBEEK 48 LUTJEWINKEL juni 2012. 2012-1 boerderij Moerbeek 48. Inleiding. eerste steen. Luchtfoto vanuit het noorden.

BOERDERIJ MOERBEEK 48 LUTJEWINKEL juni 2012. 2012-1 boerderij Moerbeek 48. Inleiding. eerste steen. Luchtfoto vanuit het noorden. BOERDERIJ MOERBEEK 48 LUTJEWINKEL juni 2012 1 Inleiding Bewoning en veranderingen De boerderij is vrij zeker gebouwd begin 1800. In 1872 heeft er een grondige verbouwing plaats gevonden met o.a. een nieuwe

Nadere informatie

Kerngegevens gemeentelijk monument: Adres : Loorderstraat 2

Kerngegevens gemeentelijk monument: Adres : Loorderstraat 2 Kerngegevens gemeentelijk monument: Monumentnummer : GM045 Naam monument : n.v.t. Adres : Loorderstraat 2 Postcode en plaats : 6096 NE Grathem Kadastrale aanduiding : GTM sectie D nr(s) 1360 Coördinaten

Nadere informatie

Adres: Kluisstraat 1 te (4823 ZH) Breda-Noord. Boerderij te koop. Vereniging Vrienden van Landgoed De Vijf Heerlijckheden

Adres: Kluisstraat 1 te (4823 ZH) Breda-Noord. Boerderij te koop. Vereniging Vrienden van Landgoed De Vijf Heerlijckheden Adres: Kluisstraat 1 te (4823 ZH) Breda-Noord Deze boerderij staat te boek in de zogenaamde MIP-lijst, de lijst opgesteld in het kader van de landelijke inventarisatie van waardevolle gebouwen uit de periode

Nadere informatie

Belmermeer 3 Broek in Waterland

Belmermeer 3 Broek in Waterland Belmermeer 3 Broek in Waterland opmerkingen: Stolp, circa 1900. Oorspronkelijke wanden. Oorspronkelijke ramen, naast extra toegevoegde ramen en gevelopeningen. Imposante kap met oude Hollandse pannen.

Nadere informatie

Kerngegevens gemeentelijk monument: Adres : Walk 13. Kadastrale aanduiding : HHS00 sectie C nr(s) 3825 Coördinaten : x: y:

Kerngegevens gemeentelijk monument: Adres : Walk 13. Kadastrale aanduiding : HHS00 sectie C nr(s) 3825 Coördinaten : x: y: Kerngegevens gemeentelijk monument: Monumentnummer : GM075 Naam monument : Garage Janssen Adres : Walk 13 Postcode en plaats : 6093 GS Heythuysen Kadastrale aanduiding : HHS00 sectie C nr(s) 3825 Coördinaten

Nadere informatie

BOERDERIJ MIDDELWEG - OPMEER Boerderij Middelweg Opmeer

BOERDERIJ MIDDELWEG - OPMEER Boerderij Middelweg Opmeer BOERDERIJ MIDDELWEG - OPMEER De voormalige veehouderij Fries en Vrij stond op de hoek van de Middelweg en de A. C. de Graafweg te Opmeer. Opmerkelijk is het bouwjaar 1814 van deze stolp genaamd Fries en

Nadere informatie

Bouwhistorisch onderzoek

Bouwhistorisch onderzoek Bouwhistorisch onderzoek BOUWHISTORISCHE NOTITIE Adres : Gelkingestraat, 4, 6 en 8/10 Status : Rijksmonument Periode : augustus 008 Onderzocht door : Taco Tel Auteur : Taco Tel Datum : Groningen, 13 augustus

Nadere informatie

Bouwhistorisch onderzoek

Bouwhistorisch onderzoek Bouwhistorisch onderzoek BOUWHISTORISCHE NOTITIE Adres : Gedempte Zuiderdiep 8 Status : Gemeentelijk monument Periode : januari 2003 Onderzocht door : Taco Tel en Henk Wierts Auteur : Taco Tel Datum :

Nadere informatie

Kadastrale aanduiding : NEE00 sectie N nr(s) 279 Coördinaten : x: y: : Traditionele bouwstijl met invloeden van de neogotiek

Kadastrale aanduiding : NEE00 sectie N nr(s) 279 Coördinaten : x: y: : Traditionele bouwstijl met invloeden van de neogotiek Kerngegevens gemeentelijk monument: Monumentnummer : GM103 Naam monument : Isidoruskapel Adres : Gendijk 2b (hoek Rohrstraat) Postcode en plaats : 6086 NC Neer Kadastrale aanduiding : NEE00 sectie N nr(s)

Nadere informatie

Adres: Zesstedenweg 335-341 Monumentnummer: G14 1613 JH Grootebroek Kadastraal: B 1025 Datum foto s: 17-12-2009

Adres: Zesstedenweg 335-341 Monumentnummer: G14 1613 JH Grootebroek Kadastraal: B 1025 Datum foto s: 17-12-2009 Adres: Zesstedenweg 335-341 Monumentnummer: G14 1613 JH Grootebroek Kadastraal: B 1025 Datum foto s: 17-12-2009 Oorspronkelijke functie : woningen Huidige functie : woningen Bouwstijl : expressionistische

Nadere informatie

Cultuurhistorische inventarisatie gemeente Groningen Gemeente Groningen, dienst RO/EZ, afdeling Bouw- Woningtoezicht en Monumenten

Cultuurhistorische inventarisatie gemeente Groningen Gemeente Groningen, dienst RO/EZ, afdeling Bouw- Woningtoezicht en Monumenten Cultuurhistorische inventarisatie gemeente Groningen Gemeente Groningen, dienst RO/EZ, afdeling Bouw- Woningtoezicht en Monumenten BOUWHISTORISCHE VERKENNING Adres: Kleine Leliestraat 5, Groningen Status:

Nadere informatie

Typering van het monument: Statig woonhuis met symmetrische indeling en karakteristieke trapgevels ter plaatste van de topgevels.

Typering van het monument: Statig woonhuis met symmetrische indeling en karakteristieke trapgevels ter plaatste van de topgevels. Kerngegevens gemeentelijk monument: Monumentnummer : GM043 Naam monument : n.v.t. Adres : Lindestraat 7a Postcode en plaats : 6096 BW Grathem Kadastrale aanduiding : GTM sectie C nr(s) 1628 Coördinaten

Nadere informatie

Complexnummer: Smallepad MG Amersfoort Postbus BP Amersfoort

Complexnummer: Smallepad MG Amersfoort Postbus BP Amersfoort Complexnummer: 521065 Smallepad 5 Langgevelboerderij/bak-koetshuis Aantal complexonderdelen: Monumentnummers van complexonderdelen: 2 521067, 521066 Woonplaats : Gemeente: Provincie: Hoofdadres van hoofdobject:

Nadere informatie

Complexnummer: Smallepad MG Amersfoort Postbus BP Amersfoort

Complexnummer: Smallepad MG Amersfoort Postbus BP Amersfoort Complexnummer: 527221 Smallepad 5 Herberg van Friesland Aantal complexonderdelen: Monumentnummers van complexonderdelen: 3 527222, 527220, 525617 Woonplaats : Gemeente: Provincie: Hoofdadres van hoofdobject:

Nadere informatie

Notitie monumentale waarden Van Sijpesteijnkade 25

Notitie monumentale waarden Van Sijpesteijnkade 25 Notitie monumentale waarden Van Sijpesteijnkade 25 Aanleiding In verband met de inpassing van het rijksmonument Van Sijpesteijnkade 25 binnen de grootschalige herontwikkeling van het gebied, is op 13 oktober

Nadere informatie

Situering Pand gelegen aan de oostzijde van de Bergstraat op de hoek met de Snijdersgang op een perceel dat zich uitstrekt tot aan de Meipoortwal.

Situering Pand gelegen aan de oostzijde van de Bergstraat op de hoek met de Snijdersgang op een perceel dat zich uitstrekt tot aan de Meipoortwal. Redengevende omschrijving gemeentelijke monumentenlijst Bergstraat 29 Monumentnummer : GM008 Straat Huisnummer Toevoeging Postcode : Bergstraat : 29 : --: 6981 DA Kadastrale aanduiding Sectie Nummer :

Nadere informatie

Emilelaan, Jonker 3. Adviesnummer 323 Adres Emilelaan, Jonker 3. Oorspronkelijke functie Boerderij Datum plaatsing monumentenlijst

Emilelaan, Jonker 3. Adviesnummer 323 Adres Emilelaan, Jonker 3. Oorspronkelijke functie Boerderij Datum plaatsing monumentenlijst Terug Emilelaan, Jonker 3 Adviesnummer 323 Adres Emilelaan, Jonker 3 Woonplaats 7245 TL LAREN Monument type Boerderij Naam monument Meijer Huidige functie Boerderij Oorspronkelijke functie Boerderij Datum

Nadere informatie

Opname en opmeting bestaande schuur t.b.v. functiewijziging

Opname en opmeting bestaande schuur t.b.v. functiewijziging Opname en opmeting bestaande schuur t.b.v. functiewijziging TacoBouwadvies Bovenbergweg 4 te Markelo Bevindingen en opmerkingen bij inmeting werknr.201205 Behorende bij tekeningen : 1205BT-01,02 en 03

Nadere informatie

Bouwhistorisch onderzoek

Bouwhistorisch onderzoek Bouwhistorisch onderzoek BOUWHISTORISCHE VERKENNING (aanvulling) Adres : Poelestraat 45 kelder en achterhuizen Status : Gemeentelijk Monument Periode : januari 2009 Onderzocht door : Taco Tel en Jermo

Nadere informatie

Lindeboomsweg 1. Adviesnummer 371 Adres Lindeboomsweg 1. Naam monument - Oorspronkelijke functie Boerderij Datum plaatsing. 10-5-1994 monumentenlijst

Lindeboomsweg 1. Adviesnummer 371 Adres Lindeboomsweg 1. Naam monument - Oorspronkelijke functie Boerderij Datum plaatsing. 10-5-1994 monumentenlijst Terug Lindeboomsweg 1 Adviesnummer 371 Adres Lindeboomsweg 1 Woonplaats 7241 PR LOCHEM Monument type Boerderij Naam monument - Huidige functie Woonhuis/schuur Oorspronkelijke functie Boerderij Datum plaatsing

Nadere informatie

BOUWHISTORISCHE INVENTARISATIE

BOUWHISTORISCHE INVENTARISATIE BOUWHISTORISCHE INVENTARISATIE BOERDERIJ 'OP DEN AKKERMAN AKKERMANSWEG 10 TE GAANDEREN GEMEENTE DOETINCHEM Bouwhistorische inventarisatie Akkermansweg 10 te Gaanderen Gemeente Doetinchem Colofon Opdrachtgever:

Nadere informatie

Barchemseweg 41. Adviesnummer 110 Adres Barchemseweg 41. Naam monument - Oorspronkelijke functie Woonhuis Datum plaatsing monumentenlijst

Barchemseweg 41. Adviesnummer 110 Adres Barchemseweg 41. Naam monument - Oorspronkelijke functie Woonhuis Datum plaatsing monumentenlijst Terug Barchemseweg 41 Adviesnummer 110 Adres Barchemseweg 41 Woonplaats 7241 JB LOCHEM Monument type Woonhuis Naam monument - Huidige functie Woonhuis Oorspronkelijke functie Woonhuis Datum plaatsing 24-6-1991

Nadere informatie