HEUMEN. Blankenbergseweg 1 (archief HEU1)

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "HEUMEN. Blankenbergseweg 1 (archief HEU1)"

Transcriptie

1 HEUMEN Blankenbergseweg 1 (archief HEU1) Boerderij oorspronkelijk gebouwd rond 1920??. Momenteel verbouwd tot woonboerderij. Metselwerkgevels kleur rood. Het trasraam is met een donkere steen gemetseld. Houten raamkozijnen met roeden. De beide kopgevels zin voorzien van wolfseinden. De hele kap is gedekt met blauwe Muldenpannen Blankebergseweg 3 en 3A Boerderij oorspronkelijk gebouwd rond 1900??. Momenteel verbouwd tot woonboerderij. Metselwerkgevels kleur rood. Houten raamkozijnen met steens rollagen. De beide kopgevels zin voorzien van wolfseinden. De hele kap is gedekt met blauwe Muldenpannen.

2 Blankebergseweg 5 en 5A (MIP lijst 1382) Boerderij oorspronkelijk gebouwd rond 1920??. Momenteel verbouwd tot woonboerderij. Metselwerkgevels kleur rood. Houten raamkozijnen met roeden en steensrollagen. De beide kopgevels zijn voorzien van wolfseinden. De hele kap is gedekt met blauwe verbeterde hollandse pannen. Blankenberseweg 6 (MIP lijst; archief HEU3) Boerderijtje van het gelderse type gebouwd rond Dit boerderijtje heeft in de jaren 70 en 80 gediend als boswachterswoning. Metselwerkgevel gedeeltelijk wit geschilderd. Houten kozijnen met roeden. De kopgevels zijn voorzien van wolfseinden. De kap is momenteel gedekt met blauwe Opnieuw Verbeterde Hollandse pannen.

3 De Boomgaard 12 Woonboerderij gebouwd begin Kortgevelboerdeij van het gelderse type. Metselwerk gevel met een antraciet trasraam. De gevel is wit geschilderd en voorzien van houten kozijnen met roeden en houten luiken. De beide kopgevels zijn voorzien van wolfseinden. De hele kap is gedekt met riet. Dorpstraat 41 (MIP lijst 1376; archief HEU8; RM) Rijksmonument.

4 Heegtseveldweg 2 (MIP lijst; archief HEU9) Arbeiderswoning. Heegtseveldweg 4 (MIP lijst; archief HEU10) Woonboerderij gebouwd begin Kortgevelboerderij van het Gelderse type. Metselwerk gevel met een antraciet trasraam. De gevel is wit geschilderd en voorzien van houten kozijnen. De beide kopgevels zijn voorzien van wolfseinden. De hele kap is gedekt met rode Muldenpannen.

5 Heegtseveldweg 6 Totaal verbouwde woonboerderij. De vraag is of we die moeten opnemen. Heegtseveldweg 8 (MIP lijst; archief HEU11) Kortgevel boerderij oorspronkelijk gebouwd rond Metselwerkgevels met houten kozijnen die gedeeltelijk voorzien zijn van houten luiken. Boven de kozijnen op de begane grond zijn anderhalfsteens strekken aangebracht. De beide kopgevels zijn voorzien van wolfseinden. De hele kap is gedekt met blauwe Muldenpannen.

6 Heumenhofseweg 1 (MIP lijst; archief HEU12) Boerderij de Heumense Hof heeft een T-plattegrond. De oorspronkelijke boerderij is gebouwd eind 19 e eeuw. De boerderij is geheel verbouwd en behalve de T-plattegrond zijn weinig originele details bewaard gebleven. Heumenhofseweg 3 (MIP lijst 1381) Deze boerderij is helemaal opnieuw opgebouwd en heeft behalve de vorm weinig originele of oorspronkelijke details. (het voorstel is om deze boerderij van de Mip lijst te schrappen) Heumenhofseweg 5 (MIP lijst; archief HEU14) Boerderij de Eksterberg is gebouwd circa 1850??. De boerderij is verbouwd tot een woonboerderij met behoud van de plattegrond en oorspronkelijke details. Metselwerkgevels met houten kozijnen met roeden. De kozijnen in de kopgevel zijn voorzien van houten luiken. De twee kopgevels zijn voorzien van wolfseinden en de hele kap is gedekt met rode Muldenpannen.

7 Kapitein Postmalaan (MIP lijst 1386) Oorlogsmonument Kapitein Postmalaan 11(MIP lijst 1387) Het pompgemaal van Rijkswaterstaat. Industrieel erfgoed gebouwd in 1927 Kapitein Postmalaan 3, 5 en 7 Sluiswachter- en arbeiderswoningen van Rijkswaterstaat voor mensen die nodig waren voor het bedienen en onderhouden van de hefbrug en het pompgemaal. De woningen zijn circa 1930 gebouwd. Metselwerkgevels met houten kozijnen, houten luifels boven de voordeuren. Woning nummer 7 heeft een houten erker. De goothoogte van woning nummer 3 en 5 is één verdieping hoog

8 terwijl de nokhoogte twee verdiepingen hoog is. De kap is gedekt met Opnieuw Verbeterde Hollandse pannen. De goten zijn typische bakgoten Looistraat 32 A Een langgevel boerderij met een L-plattegrond. Deze boerderij is gebouwd rond Metselwerkgevel met houten kozijnen die op de begane grond voorzien zijn van houten luiken. De twee kopgevels van het voorhuis en de kopgevel van het achterhuis zijn voorzien van wolfseinden. De hele kap is gedekt met blauwe Tuile du Nord. De gevels van het voorhuis zijn afgewerkt met getimmerde bakgoten en boeiboorden. Looistraat 36 (MIP lijst 1384; archief HEU15) Laboratorium (Luden) gebouwd rond 1920.

9 Looistraat 57 (MIP lijst 1385) Het voormalig blokhuis was gebouwd door J.J. Luden in 19??. In 1936 is het gekocht door Jac Maris beeldend kunstenaar. Het houten gebouw werd vervangen door een stenen variant zoals het er nu nog uitziet in de loop van de tijd heeft Jac Maris het een en ander uitgebreid. Momenteel is het gebouw in gebruik als museum. Looistraat 61 (MIP lijst 1360; HEU17) Het Jachthuis is gebouwd door J.J. Luden in 19??. Het gevel metselwerk is voorzien van veel siermetselwerk. Het huis is nog voorzien van de originele details zoals de gebogen en rechte strekken boven de kozijnen. De houten kozijnen op de begane grond zijn voorzien van houten luiken. Typisch is de detaillering van de nokvorsten. Het dak is gedekt met rode kruispannen.

10 Maasstraat 11 Boerderij de Maashoeve is een kortgevel boerderij gebouwd in Metselwerkgevel met houten kozijnen. Boven de kozijnen zijn rechte anderhalfsteens strekken. De gevelbeëindigingen van het voorhuis bestaat uit getand metselwerk. De beide kopgevels hebben wolfseinden. De hele kap is gedekt met rode Verbeterde Hollandse pannen. Maasstraat 13 Boerderij de Toppenberg is een kortgevel boerderij gebouwd in Metselwerkgevel met houten kozijnen. Boven de kozijnen zijn rechte anderhalfsteens strekken. De gevelbeëindigingen van het voorhuis bestaat uit getand metselwerk. De beide kopgevels hebben wolfseinden. De hele kap is gedekt met blauwe Verbeterde Hollandse pannen.

11 Monumentenweg 4 Deze kortgevel boerderij is aan het eind van de jaren 1800 gebouwd. De boerderij is geheel verbouwd als woonboerderij. De metselwerk gevels zijn voorzien van houten kozijnen met luiken De beide kopgevels hebben een wolfseind. De hele kap is gedekt met blauwe Muldenpannen. Boven de kozijnen op de begane grond zitten anderhalfsteens rechte strekken. Oude Boterdijk 37 Boerderij gebouwd circa Metselwerkgevels met een trasraam beeindigd met een rollaag de gevelbeëindigingen bij de goten zijn vertand. Boven de houten kozijnen op de begane grond zijn rechte rollagen aangebracht waar omheen een uitstekende rand is gemaakt. De kozijnen op de begane grond zijn voorzien van houten luiken. In de kopgevel van het voorhuis is siermetselwerk aangebracht. De voordeur is terug liggend in een nis geplaatst. De hele kap is gedekt met engobe of blauwe Muldenpannen.

12 PGEM huisje Transformatorhuisje Monumentweg Vosseneindseweg 5 (MIP lijst; archief HEU20; GM) Boerderij Vosseneind is gebouwd in 1860 en heeft een L-vormige plattegrond. De metselwerkgevels bevatten nog veel originele details. De houten kozijnen van het voorhuis zijn voorzien van roeden en houten luiken. Rondom is het trasraam grijs geschilderd. De kopgevel van het achterhuis is voorzien van een wolfseind. De kap aan de voorgevel, van het wolfseind en de langgevel aan de Vosseneindseweg is helemaal gedekt met riet. De langgevel aan de andere zijde is gedeeltelijk bedekt met riet en gedeeltelijk met Muldenpannen.

13 Vosseneindseweg 7 (MIP lijst; archief HEU21) Arbeiderswoning/keuterijtje gebouwd begin In het metselwerk zijn nog veel originele details zoals de vlechtingen in de voor- en achtergevel en de rechte anderhalfsteens strekken boven de kozijnen. De houten kozijnen zijn voorzien van roeden en houten luiken. De raamdorpels zijn gemetseld. De beide kopgevels zijn voorzien van wolfseinden. De hele kap is gedekt met riet. De hoogte van de langsgevel is amper 1800 mm. Vosseneindseweg 9 Boerderij van het gelderse type gebouwd rond In het metselwerk zijn nog veel originele details zoals de vlechtingen in de voor- en achtergevel en de rechte anderhalfsteens strekken boven de kozijnen. De houten kozijnen van het voorhuis zijn voorzien van houten luiken. De beide kopgevels zijn voorzien van wolfseinden. De hele kap is gedekt met blauwe Muldenpannen.

14 Vosseneindseweg 15 Boerderij van het gelderse type oorspronkelijk gebouwd rond De boerderij is geheel verbouwd tot woonboerderij waarbij de originele details verdwenen zijn. De houten kozijnen zijn voorzien van roeden en houten luiken. De beide kopgevels zijn voorzien van wolfseinden. De hele kap is gedekt blauwe sneldek betonpannen. Vosseneindseweg 16 Boerderij de Perenhof is gebouwd rond Deze kortgevel boerderij is geheel opgetrokken met rood metselwerk. De beide kopgevels hebben uittandingen en zijn voor zien van wolfseinden. De gevelbeindiging aan de goot zijde is over drie lagen uitgetand. Boven de houten raamkozijnen zijn rollagen aangebracht. De iets terugliggende voordeur wordt aan de bovenkant beeindigd met een ronde strek en siermetselwerk. De hele kap is gedekt met rode Verbeterde Hollandse pannen.

15 Vosseneindseweg 17 (MIP lijst; archief HEU22) Langgevel boerderij de Kievitshof gebouwd tussen 1945 en 1950?? is een typische wederopbouw boerderij zoals er veel gebouwd en herbouwd werden naa de tweede wereld oorlog. Eenvoudige metselwerk gevels met een simpele detailering zoals de vertanding in de kopgevels, de rechte strekken boven de houten kozijnen van het voorhuis en de betonramen in het boerderijgedeelte. De hele kap is gedekt met rode Muldenpannen. Vosseneindseweg 18 (MIP lijst; archief HEU23) Oorspronkelijk een arbeiderswoning/keuterijtje gebouwd begin Het pand is geheel verbouwd tot woonboerderij. De oorspronkelijke vorm is bewaard gebleven maar de originele details zoals de vlechtingen in de voor- en achtergevel en de rechte anderhalfsteens strekken boven de kozijnen zijn verdwenen. Het hele gevelmetselwerk is wit geschilderd met een antraciet gekleurd trasraam. De beide kopgevels zijn voorzien van wolfseinden die gedekt zijn met riet. Van de rest van de kap is het bovenste gedeelte gedekt met riet en het onderste gedeelte met blauwe Opnieuw Verbeterde Hollandse pannen.

16 Vosseneindseweg 26 (MIP lijst; archief HEU24) Gelderse kortgevel boerderij gebouwd in De boederij is verschillende keren verbouwd waarbij wat originele details verdwenen zijn. Het gevelmetselwerk is voorzien van houten kozijnen met roeden en houten luiken in de voorgevel. Boven de kozijnen zijn anderhalfsteens schuine strekken aangebracht en de raamdorpels zijn gemetseld. De beide kopgevels zijn voorzien van wolfseinden die gedekt zijn met riet.. Van de rest van de kap is het bovenste gedeelte gedekt met riet en het onderste gedeelte met blauwe Oud Hollandse pannen. Vosseneindseweg 28 (MIP lijst; archief HEU25) Voormalige gelderse boerderij gebouwd waarschijnlijk eind De boerderij is momenteel een schuur. De metselwerk gevel is nog origineel met oude details zoals vlechtingen en strekken waar vroeger kozijnen hebben gezeten. Het riet van de kap is vervangen door metalen golfplaten. Op het onderste gedeelte van de kap liggen nog blauwe Oud Hollandse pannen. Vosseneindseweg 30 (MIP lijst; archief HEU26)??

17 Vosseneindseweg 36 Boerderij gebouwd rond Deze kortgevel boerderij is geheel opgetrokken met rood metselwerk. De beide kopgevels hebben uittandingen en zijn voor zien van wolfseinden. De gevelbeindiging aan de goot zijde is over drie lagen uitgetand. Boven de houten raamkozijnen zijn rechte strekken en rollagen aangebracht. De iets terugliggende voordeur wordt aan de bovenkant beeindigd met een ronde strek en siermetselwerk. De hele kap is gedekt met rode Muldenpannen. Vosseneindseweg 42 (MIP lijst 1372; 22008) De Joannesmolen is een ronde stenen grondzeiler gebouwd in De kap is van hout met dakleer bedekt. Het wiekenkruis heeft ijzeren roeden waarvan de binnenroede is uitgerust met jalouziezwichting.

18 Vosseneindseweg 44 (MIP lijst 1373; archief HEU27) Molenaarswoning gebouwd rond Het huis heeft nog veel oorspronkelijke details zoals de rechte strekken en rollagen boven de houten kozijnen en de gemetselde raamdorpels onder de kozijnen. In het bovenlicht van de voordeur bevindt een zogenaamde Levensboom. De boeiboorden aan de topgevels zijn rijk gedetaileerd. Het dak is gedekt met blauwe Muldenpannen Vosseneindseweg 50 Deze boerderij is oorspronkelijk gebouwd rond Daarna ingrijpend verbouwd.

Nederasselt. Eindsestraat 1 (MIP lijst 1396; NED6)

Nederasselt. Eindsestraat 1 (MIP lijst 1396; NED6) Nederasselt Eindsestraat 1 (MIP lijst 1396; NED6) Woning gebouwd rond 1930 metselwerkgevel, houten kozijnen en keramische dakpannen In de voorgevel is een erker aangebracht waarvan het dak als luifel doorloopt

Nadere informatie

Overasselt. Donderbergweg 1

Overasselt. Donderbergweg 1 Overasselt Donderbergweg 1 Woonboerderij, gebouwd eind 18 e eeuw begin 19 e eeuw, heeft een T-plattegrond. De metselwerkgevel heeft nog originele details zoals strekken en vlechtingen. De houten kozijnen

Nadere informatie

GEMEENTE OLDEBROEK gemeentelijk monument; raadsbesluit 24 juni 2003

GEMEENTE OLDEBROEK gemeentelijk monument; raadsbesluit 24 juni 2003 straat + huisnummer : Zuiderzeestraatweg 230 postcode + plaats : 8096 CH OLDEBROEK naam object : kadastrale aanduiding : gemeente Oldebroek, sectie AF, nr. 275 bescherming : gemeentelijk monument registratienummer

Nadere informatie

Actualisatie lijst karakteristieke objecten. 4.5 Linden. Croonen Adviseurs

Actualisatie lijst karakteristieke objecten. 4.5 Linden. Croonen Adviseurs 4.5 219 220 Adres De Berg 6 x/y coördinaten 185.373/417.882 Boerderij met dwarshuis Bouwjaar 1930-1940 -Zadeldak met muldenpannen, stalgedeelte met wolfsdak -Traditionalistische bouwstijl -Stalen stalramen

Nadere informatie

GEMEENTE OLDEBROEK gemeentelijke monumentenlijst, vastgesteld door de gemeenteraad op 14 november 2000

GEMEENTE OLDEBROEK gemeentelijke monumentenlijst, vastgesteld door de gemeenteraad op 14 november 2000 straat + huisnummer : Bovenheigraaf 29 postcode + plaats : 8096 PJ OLDEBROEK naam object : De Spronk kadastrale aanduiding : gemeente: Oldebroek sectie AG, nr. 446, 448 bescherming : gemeentelijk monument

Nadere informatie

Stichting Behoud Erfgoed Oirschot Secretariaat; Notel 4 5688 NB s.beo@hotmail.com

Stichting Behoud Erfgoed Oirschot Secretariaat; Notel 4 5688 NB s.beo@hotmail.com Stichting Behoud Erfgoed Oirschot Secretariaat; Notel 4 5688 NB s.beo@hotmail.com OPNAME GESELECTEERDE BOERDERIJEN DE BEERZEN MIP = Monumenten Inventarisatie Provincie 1988 KG = Karakteristiek Gebouw B

Nadere informatie

Lijst van 62 cultuur historisch waardevolle gebouwen in Vessem (vlgs bestemmingsplan kom Vessem 8/10/08) Flinkert 5/7 Dorpswoning

Lijst van 62 cultuur historisch waardevolle gebouwen in Vessem (vlgs bestemmingsplan kom Vessem 8/10/08) Flinkert 5/7 Dorpswoning Flinkert 5/7 Dorpswoning Ca. 1940 Eerste sociale woningbouw (tweekapper) Vessem. Baksteen halfsteens verband Eén bouwlaag met kap Zij-ingang, opkamer en kruiskozijnen. Siermetselwerk fries met bloktand.

Nadere informatie

GEMEENTE OLDEBROEK gemeentelijke monumentenlijst, vastgesteld door de gemeenteraad op 14 november 2000

GEMEENTE OLDEBROEK gemeentelijke monumentenlijst, vastgesteld door de gemeenteraad op 14 november 2000 straat + huisnummer : Zuiderzeestraatweg 264 postcode + plaats : 8096 CJ OLDEBROEK naam object : Welgelegen kadastrale aanduiding : gemeente Oldebroek sectie AF, nr. 110 bescherming : gemeentelijk monument

Nadere informatie

Typering van het monument: Statig vrijstaand woonhuis met een vooruitspringend linkerdeel dat in de voorgevel eindigt in een topgevel met zadeldak.

Typering van het monument: Statig vrijstaand woonhuis met een vooruitspringend linkerdeel dat in de voorgevel eindigt in een topgevel met zadeldak. Kerngegevens gemeentelijk monument: Monumentnummer : GM021 Naam monument : n.v.t. Adres : Dorpstraat 14 Postcode en plaats : 6082 AP Buggenum Kadastrale aanduiding : BGN04 sectie A nr(s) 2231 Coördinaten

Nadere informatie

BESCHRIJVING VAN DE BOERDERIJEN EN BIJGEBOUWEN T.B.V. DE INSTANDHOUDING OF SLOOP VAN DE BIJGEBOUWEN EN ERFVERBETERING.

BESCHRIJVING VAN DE BOERDERIJEN EN BIJGEBOUWEN T.B.V. DE INSTANDHOUDING OF SLOOP VAN DE BIJGEBOUWEN EN ERFVERBETERING. BESCHRIJVING VAN DE BOERDERIJEN EN BIJGEBOUWEN T.B.V. DE INSTANDHOUDING OF SLOOP VAN DE BIJGEBOUWEN EN ERFVERBETERING. In het algemeen kan worden opgemerkt dat de hierna te beschrijven en te handhaven

Nadere informatie

Kerngegevens gemeentelijk monument: Adres : Eindstraat 11

Kerngegevens gemeentelijk monument: Adres : Eindstraat 11 Kerngegevens gemeentelijk monument: Monumentnummer : GM078 Naam monument : n.v.t. Adres : Eindstraat 11 Postcode en plaats : 6085 AE Horn Kadastrale aanduiding : HOR02 sectie D nr(s) 1403 Coördinaten :

Nadere informatie

Brugstraat 35, Roosendaal

Brugstraat 35, Roosendaal Brugstraat 35, Roosendaal Bouwjaar: 1921 Gegevens monument Locatie: CBS Typering: Brugstraat 35, 4701 LB Roosendaal Woonhuis / Notariskantoor Bouwjaar: 1921 Architect: Soort monument: Jac. Hurks Gemeentelijk

Nadere informatie

co z Bouwhistorisch onderzoek

co z Bouwhistorisch onderzoek co z Bouwhistorisch onderzoek Boerderij aan de Graafdijk oost 24b te Molenaarsgraaf nummer: 2507 datum : 26-05 -2015 opdrachtgever Fam. K. de Jong IJsselstein 26-05- 2015 Wout van Vliet Bouwkundige Prins

Nadere informatie

Typering van het monument: Karakteristiek woonhuis voorzien van een pleisterlaag op L-vormige plattegrond daterende uit circa 1910.

Typering van het monument: Karakteristiek woonhuis voorzien van een pleisterlaag op L-vormige plattegrond daterende uit circa 1910. Kerngegevens gemeentelijk monument: Monumentnummer : GM052 Naam monument : n.v.t. Adres : Napoleonsweg 33 Postcode en plaats : 6081 AA Haelen Kadastrale aanduiding : HLN02 sectie B nr(s) 1000 Coördinaten

Nadere informatie

Kwakefa/eg 17, Maasland

Kwakefa/eg 17, Maasland Kwakefa/eg 17, Maasland Kwakelweg 17, 3155CB Maasland Kwakelweg 17 is een langwerpig boerderijgebouw dat parallel aan de Kwakelweg staat onderaan de kade van de Duifpolder (Kwakelweg). Het gebouw heeft

Nadere informatie

Lookwatering 1, 2635 CJ Den Hoorn

Lookwatering 1, 2635 CJ Den Hoorn Lookwatering 1, 2635 CJ Den Hoorn De bescherming betreft de voormalige tuinderswoning uit 1929 aan de Lookwatering 1. De recente serre valt niet onder de bescherming. De tuinderswoning is gelegen in het

Nadere informatie

Typering van het monument: Vrijstaande villa uit de jaren dertig in een kenmerkende baksteenarchitectuur gebouwd als burgemeesterswoning.

Typering van het monument: Vrijstaande villa uit de jaren dertig in een kenmerkende baksteenarchitectuur gebouwd als burgemeesterswoning. Kerngegevens gemeentelijk monument: Monumentnummer : GM036 Naam monument : n.v.t. Adres : Brugstraat 32 Postcode en plaats : 6096 AB Grathem Kadastrale aanduiding : GTM sectie D nr(s) 946 Coördinaten :

Nadere informatie

REDENGEVENDE BESCHRIJVING BOERDERIJCOMPLEX. bouwjaar : Voorhuis: 1926, achterhuis: omstreeks 1900 architect : -

REDENGEVENDE BESCHRIJVING BOERDERIJCOMPLEX. bouwjaar : Voorhuis: 1926, achterhuis: omstreeks 1900 architect : - REDENGEVENDE BESCHRIJVING BOERDERIJCOMPLEX gemeente : AALTEN postcode + plaats : 7122 MA Aalten (Lintelo) straat + huisnr. : Tuunterweg 2 naam object : De Tuuntert bescherming : Gemeentelijk monument oorspr.

Nadere informatie

Complexnummer:

Complexnummer: Complexnummer: 516147 Smallepad 5 3811 MG Amersfoort Postbus 1600 3800 BP Amersfoort www.cultureelerfgoed.nl T 033 421 74 21 F 033 421 77 99 E info@cultureelerfgoed.nl complex Aantal complexonderdelen

Nadere informatie

: onbekend, verbouwing 1953 door architect P.H. Weegels, Weert

: onbekend, verbouwing 1953 door architect P.H. Weegels, Weert Kerngegevens gemeentelijk monument: Monumentnummer : GM031 Naam monument : De Fuus Adres : Hoogstraat 55, 57 en 57a Postcode en plaats : 6011 RX Ell Kadastrale aanduiding : HSL sectie F nr(s) 983, 1144

Nadere informatie

Gevels: Het pand is opgetrokken in bruine baksteen, gemetseld in kruisverband en platvol gevoegd. De gevels hebben een gepleisterde plint.

Gevels: Het pand is opgetrokken in bruine baksteen, gemetseld in kruisverband en platvol gevoegd. De gevels hebben een gepleisterde plint. Kerngegevens gemeentelijk monument: Monumentnummer : GM051 Naam monument : Vogelhuys Adres : Kasteellaan 14 Postcode en plaats : 6081 AN Haelen Kadastrale aanduiding : HLN02 sectie A nr(s) 5034 Coördinaten

Nadere informatie

Verwerking advies monumentencommissie DO-00+

Verwerking advies monumentencommissie DO-00+ Herbestemming boerderij boerderij Dijkzicht Dijkzicht Oud-Beijerland Oud-Beijerland Verwerking advies monumentencommissie DO-00+ > project: Herbestemming boerderij Dijkzicht > opdrachtgever: Stichting

Nadere informatie

Kerngegevens gemeentelijk monument: Adres : Beemderhoekweg 1

Kerngegevens gemeentelijk monument: Adres : Beemderhoekweg 1 Kerngegevens gemeentelijk monument: Monumentnummer : GM001 Naam monument : n.v.t. Adres : Beemderhoekweg 1 Postcode en plaats : 6095 NS Baexem Kadastrale aanduiding : BXM00 sectie D, nr(s) 292 Coördinaten

Nadere informatie

Complexnummer: Smallepad MG Amersfoort Postbus BP Amersfoort

Complexnummer: Smallepad MG Amersfoort Postbus BP Amersfoort Complexnummer: 517186 Smallepad 5 Complex Vaartweg Aantal complexonderdelen: Monumentnummers van complexonderdelen: 2 517188, 517187 Woonplaats : Gemeente: Provincie: Hoofdadres van hoofdobject: Complexomschrijving:

Nadere informatie

Nispensestraat 79, Roosendaal

Nispensestraat 79, Roosendaal Nispensestraat 79, Roosendaal Bouwjaar: 1928 Gegevens monument Locatie: CBS Typering: Nispensestraat 79, 4701 CT Roosendaal woonhuis Bouwjaar: 1928 Architect: Soort monument: Jac. Hurks Gemeentelijk Monumentnummer:

Nadere informatie

Waardestellend cultuurhistorisch onderzoek

Waardestellend cultuurhistorisch onderzoek Waardestellend cultuurhistorisch onderzoek Nispensestraat 79 te Roosendaal Elke de Rooij Roosendaal, Nispensestraat 79 Objectgegevens Oorspronkelijke functie : woonhuis Huidige functie : woonhuis Bouwjaar

Nadere informatie

Oostgaag 22/Kwakelweg 2, Maasland. Concept

Oostgaag 22/Kwakelweg 2, Maasland. Concept Concept Oostgaag 22, 3155 CG, Kwakelweg 2, 3155 CC Maasland Op de kadastrale minuutkaart van ca. 1825 staat op deze plaats een klein pand met een rechthoekige plattegrond. Het pandje staat op de plaats

Nadere informatie

Complexnummer: Smallepad MG Amersfoort Postbus BP Amersfoort

Complexnummer: Smallepad MG Amersfoort Postbus BP Amersfoort Complexnummer: 521251 Smallepad 5 Woonhuis/tabakskerverij Aantal complexonderdelen: Monumentnummers van complexonderdelen: 2 521253, 521252 Woonplaats : Gemeente: Provincie: Hoofdadres van hoofdobject:

Nadere informatie

Typering van het monument: Voormalige boerderij met woongedeelte in een traditionele, negentiende-eeuwse bouwstijl.

Typering van het monument: Voormalige boerderij met woongedeelte in een traditionele, negentiende-eeuwse bouwstijl. Kerngegevens gemeentelijk monument: Monumentnummer : GM081 Naam monument : Pand 'Peeters' Adres : Kasteelstraat 9 Postcode en plaats : 6085 BH Horn Kadastrale aanduiding : HOR02 sectie D nr(s) 2105 Coördinaten

Nadere informatie

Kerngegevens gemeentelijk monument: Adres : Dorpstraat 45

Kerngegevens gemeentelijk monument: Adres : Dorpstraat 45 Kerngegevens gemeentelijk monument: Monumentnummer : GM007 Naam monument : n.v.t. Adres : Dorpstraat 45 Postcode en plaats : 6095 AE Baexem Kadastrale aanduiding : BXM00 sectie E nr(s) 675 Coördinaten

Nadere informatie

Typering van het monument: Vrijstaand negentiende-eeuws woonpand van twee bouwlagen met karakteristiek dakoverstek.

Typering van het monument: Vrijstaand negentiende-eeuws woonpand van twee bouwlagen met karakteristiek dakoverstek. Kerngegevens gemeentelijk monument: Monumentnummer : GM027 Naam monument : n.v.t. Adres : Heerweg 2 en 4 Postcode en plaats : 6082 AC Buggenum Kadastrale aanduiding : BGN04 sectie A nr(s) 2109 Coördinaten

Nadere informatie

: Turlings, Roermond; het ontwerp van de tuin is van J. Cuypers

: Turlings, Roermond; het ontwerp van de tuin is van J. Cuypers Kerngegevens gemeentelijk monument: Monumentnummer : GM086 Naam monument : Pand 'Schlangen' Adres : Rijksweg 1 Postcode en plaats : 6085 AA Horn Kadastrale aanduiding : HOR02 sectie D nr(s) 1993 Coördinaten

Nadere informatie

GEMEENTE OLDEBROEK gemeentelijke monumentenlijst, vastgesteld door de gemeenteraad op 14 november 2000

GEMEENTE OLDEBROEK gemeentelijke monumentenlijst, vastgesteld door de gemeenteraad op 14 november 2000 straat + huisnummer : Zuiderzeestraatweg 501 postcode + plaats : 8091 CN WEZEP naam object : Liquenda kadastrale aanduiding : gemeente Oldebroek, sectie M, nr. 4307 bescherming : gemeentelijk monument

Nadere informatie

Complexnummer:

Complexnummer: Complexnummer: 508997 Smallepad 5 3811 MG Amersfoort Postbus 1600 3800 BP Amersfoort www.cultureelerfgoed.nl T 033 421 74 21 F 033 421 77 99 E info@cultureelerfgoed.nl Aantal complexonderdelen Monumentnummers

Nadere informatie

Complexnummer:

Complexnummer: Complexnummer: 510671 Smallepad 5 3811 MG Amersfoort Postbus 1600 3800 BP Amersfoort www.cultureelerfgoed.nl T 033 421 74 21 F 033 421 77 99 E info@cultureelerfgoed.nl Aantal complexonderdelen 2 510672,

Nadere informatie

: langhuisboerderij met aangebouwd bakhuisje en omliggend groen erf

: langhuisboerderij met aangebouwd bakhuisje en omliggend groen erf Gemeentelijk monument nr. : OVERB 1 Adres : De Hucht 30 Plaats : Overberg Kadastrale aanduiding : AMR02 G 00825 Bouwjaar : 1883 Type : langhuisboerderij met aangebouwd bakhuisje en omliggend groen erf

Nadere informatie

Complexnummer:

Complexnummer: Complexnummer: 520499 Smallepad 5 3811 MG Amersfoort Postbus 1600 3800 BP Amersfoort www.cultureelerfgoed.nl T 033 421 74 21 F 033 421 77 99 E info@cultureelerfgoed.nl Complexnaam Koningin Regentesselaan

Nadere informatie

straat en nummer : Stuurmanspad 2 Objectgegevens straat en nummer : Stuurmanspad 2 postcode en plaats : 1506 EP Zaandam bouwdatum : 1894

straat en nummer : Stuurmanspad 2 Objectgegevens straat en nummer : Stuurmanspad 2 postcode en plaats : 1506 EP Zaandam bouwdatum : 1894 Objectgegevens object postcode en : 1506 EP Zaandam gemeente : Zaanstad bescherming : gemeentelijk monument oorspronkelijke functie huidige functie : woonhuis architect : onbekend bouwdatum : 1894 datum

Nadere informatie

Typering van het monument: Vrijstaande, witgeschilderde villa in eclecticistische bouwstijl met kantelen, rondbogen en een erker.

Typering van het monument: Vrijstaande, witgeschilderde villa in eclecticistische bouwstijl met kantelen, rondbogen en een erker. Kerngegevens gemeentelijk monument: Monumentnummer : GM055 Naam monument : De Kikkerberg Adres : Roermondseweg 92 Postcode en plaats : 6081 AW Haelen Kadastrale aanduiding : HLN02 sectie B nr(s) 1639 Coördinaten

Nadere informatie

Dorpsstraat 25 Ilpendam

Dorpsstraat 25 Ilpendam Dorpsstraat 25 Ilpendam opmerkingen: Voormalige pastorie, begin 19 de eeuw. Schilddak met geglazuurde oude Hollandse pannen en voorop origineel dakkapel. Originele wanden met origineel voegwerk. Imposant

Nadere informatie

Kerngegevens gemeentelijk monument: Adres : Dorpstraat 16, 16a en 18

Kerngegevens gemeentelijk monument: Adres : Dorpstraat 16, 16a en 18 Kerngegevens gemeentelijk monument: Monumentnummer : GM066 Naam monument : n.v.t. Adres : Dorpstraat 16, 16a en 18 Postcode en plaats : 6093 EC Heythuysen Kadastrale aanduiding : HHS00 sectie C nr(s) 3948,

Nadere informatie

CONCEPT Planvisie Waterdorp deelgebied W Woningen Amerstaete, zie:

CONCEPT Planvisie Waterdorp deelgebied W Woningen Amerstaete, zie: CONCEPT Planvisie Waterdorp deelgebied W9 8 Woningen Amerstaete, zie: www.nieuwbouwinvathorst.nl/waterdorp 8 Woningen Amerstaete, zie: www.nieuwbouwinvathorst.nl/waterdorp W1 Start verkoop 2 e kwartaal

Nadere informatie

DINXPERLO, INDUSTRIESTRAAT ONGENUMMERD A

DINXPERLO, INDUSTRIESTRAAT ONGENUMMERD A gemeente : AALTEN postcode + plaats : 7091 DC Dinxperlo straat + huisnr. : Industriestraat ongenummerd (op de hoek van de Industriestraat en de Anholtseweg naam object : bescherming : Gemeentelijk monument

Nadere informatie

Verl. A. Hanhnweg 10. Adviesnummer 373 Adres Verl. A. Hanhnweg 10. Naam monument - Oorspronkelijke functie Woonhuis Datum plaatsing

Verl. A. Hanhnweg 10. Adviesnummer 373 Adres Verl. A. Hanhnweg 10. Naam monument - Oorspronkelijke functie Woonhuis Datum plaatsing Terug Verl. A. Hanhnweg 10 Adviesnummer 373 Adres Verl. A. Hanhnweg 10 Woonplaats 7241 SV LOCHEM Monument type Woonhuis Naam monument - Huidige functie Woonhuis Oorspronkelijke functie Woonhuis Datum plaatsing

Nadere informatie

Voormalige gemeente Jacobswoude

Voormalige gemeente Jacobswoude Voormalige gemeente Jacobswoude Volgnr 1 Jacobswoude Leimuiden Plaatselijke aanduiding Willem van de Veldenweg 69 Kadastrale aanduiding Leimuiden, sectie A, nr. 3047 Woonhuis bij school Woonhuis Bouwstijl

Nadere informatie

Kerngegevens gemeentelijk monument: Adres : Margarethastraat 33

Kerngegevens gemeentelijk monument: Adres : Margarethastraat 33 Kerngegevens gemeentelijk monument: Monumentnummer : GM094 Naam monument : n.v.t. Adres : Margarethastraat 33 Postcode en plaats : 6014 AD Ittervoort Kadastrale aanduiding : ITV00 sectie B nr(s) 1138 Coördinaten

Nadere informatie

Burgemeester Aartslaan 34 Bergeijk

Burgemeester Aartslaan 34 Bergeijk Burgemeester Aartslaan 34 Bergeijk Voorstel voor hergebruik voormalige boerderij 22-01-2013 Inhoudsopgave Doelstelling blz. 3 Algemene projectgegevens blz. 4 Huidige situatie blz. 5 Insteek van het plan

Nadere informatie

Dijkshoornseweg 45, Den Hoorn

Dijkshoornseweg 45, Den Hoorn Dijkshoornseweg 45, 2635 EK Den Hoorn De bescherming betreft de voormalige tuinderswoning uit 1929 aan de Dijkshoornseweg 45. De schuur achter de woning valt niet onder de bescherming. De tuinderswoning

Nadere informatie

Complexnummer: Smallepad MG Amersfoort Postbus BP Amersfoort

Complexnummer: Smallepad MG Amersfoort Postbus BP Amersfoort Complexnummer: 521988 Smallepad 5 - Aantal complexonderdelen: Monumentnummers van complexonderdelen: 2 521989, 521990 Hoofdadres van hoofdobject: Kerkhofweg 18 Complexomschrijving: Inleiding Aan de westkant

Nadere informatie

Monumentbeschrijving. Kerkstraat 77 Westerbeek. Drs. Elke de Rooij

Monumentbeschrijving. Kerkstraat 77 Westerbeek. Drs. Elke de Rooij Monumentbeschrijving Kerkstraat 77 Westerbeek Drs. Elke de Rooij Westerbeek, Kerkstraat 77 (gemeente Sint Anthonis) Algemene gegevens Oorspronkelijke functie : boerderij Huidige functie : woonhuis Bouwjaar

Nadere informatie

Bouwhistorische verkenning / waardestelling. Voormalig bakhuis/ schuur erve Kaamps

Bouwhistorische verkenning / waardestelling. Voormalig bakhuis/ schuur erve Kaamps / waardestelling Voormalig bakhuis/ schuur erve Kaamps, Restauratie, Ontwerp en Bouwhistorisch onderzoek juli 2016 Opdrachtgever: Dhr. Herbert Nijland Vliegveldstraat 4A 7561AT Deurningen Onderzochte object:

Nadere informatie

Patronaatstraat 2 en 4

Patronaatstraat 2 en 4 Patronaatstraat 2 en 4 Dubbel woonhuis, 1931. Expressionistische baksteenarchitectuur. Vrijwel symmetrisch gebouwd, op de erker na. Beeldbepalend gebroken schilddak met overstek. Patronaatstraat 5 Dubbel

Nadere informatie

RESTAURATIE en VERBOUWING VESTESTRAAT 146, LEIDEN

RESTAURATIE en VERBOUWING VESTESTRAAT 146, LEIDEN RESTAURATIE en VERBOUWING VESTESTRAAT 146, LEIDEN Datum : Kenmerk : 3 november 2017 1725-002 0. Vestestraat 146, Leiden monumentnummer 435 A. Globale omschrijving werkzaamheden Het plan bestaat uit een

Nadere informatie

Typering van het monument: Vrijstaand woonhuis uit 1935 met karakteristieke ronde erker met glas-in-loodramen.

Typering van het monument: Vrijstaand woonhuis uit 1935 met karakteristieke ronde erker met glas-in-loodramen. Kerngegevens gemeentelijk monument: Monumentnummer : GM056 Naam monument : n.v.t. Adres : Roggelseweg 2 Postcode en plaats : 6081 CT Haelen Kadastrale aanduiding : HLN02 sectie A nr(s) 3843 Coördinaten

Nadere informatie

Complexnummer:

Complexnummer: Complexnummer: 513827 Smallepad 5 3811 MG Amersfoort Postbus 1600 3800 BP Amersfoort www.cultureelerfgoed.nl T 033 421 74 21 F 033 421 77 99 E info@cultureelerfgoed.nl Complexnaam Machinegebouw Aantal

Nadere informatie

Gaagweg 13, 2636 AK Schipluiden

Gaagweg 13, 2636 AK Schipluiden De redengevende beschrijving is geschreven op basis van observatie vanaf de straatzijde en archiefmateriaal. Gaagweg 13, 2636 AK Schipluiden De bescherming betreft de in oorsprong achttiende eeuwse boerderij

Nadere informatie

Quickscan Gemeente Drimmelen maart - april 2013

Quickscan Gemeente Drimmelen maart - april 2013 Quickscan Gemeente Drimmelen maart - april 2013 Wagenberg, Brouwerijstraat 3 Woonhuis met garage, ca. 1910. Kenmerken van Jugendstil. Rijk gedetailleerde voorgevel in rode strengperssteen met speklagen

Nadere informatie

erg bijzonder is. Om U een idee te geven volgt hieronder een tekening. Tek. 4 14

erg bijzonder is. Om U een idee te geven volgt hieronder een tekening. Tek. 4 14 Historische Kring IJsselstein 9 (dec. 1978). - Dl.9 grensconflicten tussen de hoge heren van Holland en Utrecht niet uitvlakken. Niet alleen IJsselstein werd oorlogsslachtoffer, maar ook vele boerderijen

Nadere informatie

Adres: Pastoriestraat Postcode:7551 DK Kadaster: sectie O 4327 Benaming: 't Neutje Bestemming: café

Adres: Pastoriestraat Postcode:7551 DK Kadaster: sectie O 4327 Benaming: 't Neutje Bestemming: café Adres: Pastoriestraat 14-16 Postcode:7551 DK Kadaster: sectie O 4327 Benaming: 't Neutje Bestemming: café Verdiepingloos pand op rechthoekige grondslag, afgedekt met afgewolfd schilddak belegd met Hollandse

Nadere informatie

Complexnummer: Smallepad MG Amersfoort Postbus BP Amersfoort

Complexnummer: Smallepad MG Amersfoort Postbus BP Amersfoort Complexnummer: 522714 Smallepad 5 3811 MG Amersfoort Postbus 1600 3800 BP Amersfoort www.cultureelerfgoed.nl T 033 421 74 21 F 033 421 77 99 E info@cultureelerfgoed.nl Complexnaam: Complexen arbeiderswoningen

Nadere informatie

Besluit tot aanwijzing gemeentelijk monument

Besluit tot aanwijzing gemeentelijk monument Besluit tot aanwijzing gemeentelijk monument GM189 Oudeweg 22 6136 VZ Sittard Burgemeester en wethouders van Sittard-Geleen, overwegende: dat naast de door het rijk aangewezen en op grond van de Monumentenwet

Nadere informatie

Complexnummer: Smallepad MG Amersfoort Postbus BP Amersfoort

Complexnummer: Smallepad MG Amersfoort Postbus BP Amersfoort Complexnummer: 525144 Smallepad 5 3811 MG Amersfoort Postbus 1600 3800 BP Amersfoort www.cultureelerfgoed.nl T 033 421 74 21 F 033 421 77 99 E info@cultureelerfgoed.nl Complexnaam: Molenaarshuis met schuur

Nadere informatie

Project Koolschuur - Stroet 49 - Sint Maarten. Beschrijving

Project Koolschuur - Stroet 49 - Sint Maarten. Beschrijving Project 17.14 Koolschuur - Stroet 49 - Sint Maarten Beschrijving Deze omvangrijke koolboet staat dicht aan de weg op het erf van een grote boerderij die dateert uit 1873. Het betreft een koolboet met twee

Nadere informatie

Complexnummer:

Complexnummer: Complexnummer: 526929 Smallepad 5 3811 MG Amersfoort Postbus 1600 3800 BP Amersfoort www.cultureelerfgoed.nl T 033 421 74 21 F 033 421 77 99 E info@cultureelerfgoed.nl Complexnaam Acacialaan Aantal complexonderdelen

Nadere informatie

HISTORISCHE WINKELPUIEN LEIDEN HAARLEMMERSTRAAT 3

HISTORISCHE WINKELPUIEN LEIDEN HAARLEMMERSTRAAT 3 Behoort bij beschikking van Burgemeester en Wethouders van Leiden Wabo 152703 / 2051403 HISTORISCHE WINKELPUIEN LEIDEN HAARLEMMERSTRAAT 3 B O U W H I S T O R I S C H E A N A L Y S E april 2012 architektenburo

Nadere informatie

Complexnummer:

Complexnummer: Complexnummer: 527199 Smallepad 5 3811 MG Amersfoort Postbus 1600 3800 BP Amersfoort www.cultureelerfgoed.nl T 033 421 74 21 F 033 421 77 99 E info@cultureelerfgoed.nl Aantal complexonderdelen 2 527200,

Nadere informatie

Typering van het monument: Voormalige directeurswoning en het smeedijzeren hekwerk van de voormalige Huyben s Bierbrouwerij De Kroon.

Typering van het monument: Voormalige directeurswoning en het smeedijzeren hekwerk van de voormalige Huyben s Bierbrouwerij De Kroon. Kerngegevens gemeentelijk monument: Monumentnummer : GM077 Naam monument : voormalige brouwerij Huybens De Kroon Adres : Dorpstraat 55 en 57 Postcode en plaats : 6085 BE Horn Kadastrale aanduiding : HOR02

Nadere informatie

Kerngegevens gemeentelijk monument: Adres : Dorpstraat 16

Kerngegevens gemeentelijk monument: Adres : Dorpstraat 16 Kerngegevens gemeentelijk monument: Monumentnummer : GM038 Naam monument : n.v.t. Adres : Dorpstraat 16 Postcode en plaats : 6096 AJ Grathem Kadastrale aanduiding : GTM sectie C nr(s) 2455 en 2456 Coördinaten

Nadere informatie

2. Karakteristieke panden

2. Karakteristieke panden 2. Karakteristieke panden MIP_ 367 85794 Nederlangbroek Bovenwijkerweg 2 langhuisboerderij In het buurtschap De Stenen Brug aan de wetering gelegen langhuisboerderij met rieten afgewolfd zadeldak: haakse

Nadere informatie

HARMONISCHE A RCHITECTUUR bv

HARMONISCHE A RCHITECTUUR bv HARMONISCHE A RCHITECTUUR bv Omschrijving : Domburg, Nehalenniaweg 8, Hotel 'Bosch & Zee' Bladnummer : BA-TEK Datum: 9-10-2015 Projectnummer : 1283 Betreft : Bouwaanvraag Gewijzigd: 22-1-2016 Blad. Nr.

Nadere informatie

Complexnummer: Smallepad MG Amersfoort Postbus BP Amersfoort

Complexnummer: Smallepad MG Amersfoort Postbus BP Amersfoort Complexnummer: 527199 Smallepad 5 Aantal complexonderdelen: Monumentnummers van complexonderdelen: 2 527201, 527200 Woonplaats : Gemeente: Provincie: Hoofdadres van hoofdobject: Grindweg 97 Complexomschrijving:

Nadere informatie

BIJLAGE 1 Natuuronderzoek

BIJLAGE 1 Natuuronderzoek BIJLAGE 1 Natuuronderzoek BIJLAGE 2 Wateradvies BIJLAGE 3 Overzicht rijksmonumenten 1 Badweg 30 (Opduin) Zomerhuis Gebouwd in 1913 Twee bouwlagen in kubusvorm; gevels

Nadere informatie

Complexnummer:

Complexnummer: Complexnummer: 522084 Smallepad 5 3811 MG Amersfoort Postbus 1600 3800 BP Amersfoort www.cultureelerfgoed.nl T 033 421 74 21 F 033 421 77 99 E info@cultureelerfgoed.nl Complexnaam - Aantal complexonderdelen

Nadere informatie

Adres: Pastoriestraat 14 en 16 Postcode: 7551 DK Kadaster: sectie O 4327

Adres: Pastoriestraat 14 en 16 Postcode: 7551 DK Kadaster: sectie O 4327 Adres: Pastoriestraat 14 en 16 Postcode: 7551 DK Kadaster: sectie O 4327 't Neutje ca. 1650 Bestemming: café Verdiepingloos pand op rechthoekige grondslag, afgedekt met afgewolfd schilddak belegd met Hollandse

Nadere informatie

Datum bezoek: september 2015 Datum rapport: 7 oktober 2015 Naam rapporteur: Marielle Vrijkotte. Overzicht cultuurhistorische waarden Spanjaardsdijk 52

Datum bezoek: september 2015 Datum rapport: 7 oktober 2015 Naam rapporteur: Marielle Vrijkotte. Overzicht cultuurhistorische waarden Spanjaardsdijk 52 Overzicht cultuurhistorische waarden Spanjaardsdijk 52 Datum bezoek: september 2015 Datum rapport: 7 oktober 2015 Naam rapporteur: Marielle Vrijkotte Karakteristiek erf: Situering karakteristiek erf: Soort

Nadere informatie

Kerngegevens gemeentelijk monument: Adres : Napoleonsweg 72. Kadastrale aanduiding : HLN02 sectie A nr(s) 3891 Coördinaten : x: y:

Kerngegevens gemeentelijk monument: Adres : Napoleonsweg 72. Kadastrale aanduiding : HLN02 sectie A nr(s) 3891 Coördinaten : x: y: Kerngegevens gemeentelijk monument: Monumentnummer : GM053 Naam monument : "De Kamp" Adres : Napoleonsweg 72 Postcode en plaats : 6081 AE Haelen Kadastrale aanduiding : HLN02 sectie A nr(s) 3891 Coördinaten

Nadere informatie

Stichting Behoud Erfgoed Oirschot Secretariaat; Notel 4 5688 NB s.beo@hotmail.com

Stichting Behoud Erfgoed Oirschot Secretariaat; Notel 4 5688 NB s.beo@hotmail.com Stichting Behoud Erfgoed Oirschot Secretariaat; Notel 4 5688 NB s.beo@hotmail.com OPNAME GESELEKTEERDE BOERDERIJEN OIRSCHOT MIP = Monumenten Inventarisatie Provincie 1988 KG = Karakteristiek Gebouw O01

Nadere informatie

Redengevende oms chrijving boerderij

Redengevende oms chrijving boerderij Redengevende oms chrijving boerderij De Heihoef 1 te Zijtaart gemeente Veghel drs. Elke de Rooij Redengevende omschrijving De Heihoef 1 te Zijtaart 1 Objectgegevens Adres : De Heihoef 1 Postcode : 5465

Nadere informatie

Typering van het monument: Statig woonhuis met symmetrische indeling en karakteristieke trapgevels ter plaatste van de topgevels.

Typering van het monument: Statig woonhuis met symmetrische indeling en karakteristieke trapgevels ter plaatste van de topgevels. Kerngegevens gemeentelijk monument: Monumentnummer : GM043 Naam monument : n.v.t. Adres : Lindestraat 7a Postcode en plaats : 6096 BW Grathem Kadastrale aanduiding : GTM sectie C nr(s) 1628 Coördinaten

Nadere informatie

Besluit tot aanwijzing gemeentelijk monument

Besluit tot aanwijzing gemeentelijk monument Besluit tot aanwijzing gemeentelijk monument GM043 Irenelaan 4 6165 CN Geleen Burgemeester en wethouders van Sittard-Geleen, overwegende: dat naast de door het rijk aangewezen en op grond van de Monumentenwet

Nadere informatie

Kerngegevens gemeentelijk monument: Adres : Kerkstraat 2. Kadastrale aanduiding : HOR02 sectie D nr(s) 1534 Coördinaten : x: y:

Kerngegevens gemeentelijk monument: Adres : Kerkstraat 2. Kadastrale aanduiding : HOR02 sectie D nr(s) 1534 Coördinaten : x: y: Kerngegevens gemeentelijk monument: Monumentnummer : GM084 Naam monument : Pand 'Delhoofen' Adres : Kerkstraat 2 Postcode en plaats : 6085 AX Horn Kadastrale aanduiding : HOR02 sectie D nr(s) 1534 Coördinaten

Nadere informatie

Krullenlaan 3. Oorspronkelijke functie : Dienstwoning en schuur. Datum foto : 23-10-2010

Krullenlaan 3. Oorspronkelijke functie : Dienstwoning en schuur. Datum foto : 23-10-2010 Krullenlaan 3 Straat en huisnummer : Krullenlaan 3 Postcode en plaats : 2061 HT Bloemendaal Kadastrale aanduiding : F746 Complexonderdeel : Schapenduinen Naam object : Bouwjaar : Eind 19 de eeuw (hoofdmassa),

Nadere informatie

Typering van het monument: Woonhuis uit 1896 dat deel uitmaakt van de historische bebouwingsstructuur van de dorpskern Hunsel.

Typering van het monument: Woonhuis uit 1896 dat deel uitmaakt van de historische bebouwingsstructuur van de dorpskern Hunsel. Kerngegevens gemeentelijk monument: Monumentnummer : GM088 Naam monument : n.v.t. Adres : Jacobusstraat 2 Postcode en plaats : 6013 KK Hunsel Kadastrale aanduiding : HSL00 sectie B nr(s) 2771 Coördinaten

Nadere informatie

Typering van het monument: Gave twintigste-eeuwse hallenhuisboerderij met aanbouwen onder een zadeldak met wolfseinden.

Typering van het monument: Gave twintigste-eeuwse hallenhuisboerderij met aanbouwen onder een zadeldak met wolfseinden. Kerngegevens gemeentelijk monument: Monumentnummer : GM070 Naam monument : Relinquendum Adres : Geusert 2 Postcode en plaats : 6093 NR Heythuysen Kadastrale aanduiding : HHS00 sectie N nr(s) 1012 Coördinaten

Nadere informatie

Complexnummer:

Complexnummer: Complexnummer: 496694 Smallepad 5 3811 MG Amersfoort Postbus 1600 3800 BP Amersfoort www.cultureelerfgoed.nl T 033 421 74 21 F 033 421 77 99 E info@cultureelerfgoed.nl Weelzicht Aantal complexonderdelen

Nadere informatie

Oostpaan IS, 20, Maasland

Oostpaan IS, 20, Maasland Oostpaan IS, 20, Maasland Concept Oostgaag 18/20, 3155 CG Maasland Het pand staat aangegeven op de kadastrale minuut van ca. 1820. Het wordt dan bewoond door Pieter de Wilde, arbeider. Het was dus een

Nadere informatie

Typering van het monument: Café Central daterende uit 1939 in een zakelijk expressionistische stijl.

Typering van het monument: Café Central daterende uit 1939 in een zakelijk expressionistische stijl. Kerngegevens gemeentelijk monument: Monumentnummer : GM003 Naam monument : Café Central Adres : Dorpstraat 48 en 50 Postcode en plaats : 6122 CB Buchten Kadastrale aanduiding : BOR00 sectie H nr(s) 751

Nadere informatie

Cultuurhistorische waardestelling en aanbevelingen. Dienstwoning Huize Kranenburgh. Hoflaan 26 Bergen

Cultuurhistorische waardestelling en aanbevelingen. Dienstwoning Huize Kranenburgh. Hoflaan 26 Bergen Cultuurhistorische waardestelling en aanbevelingen Dienstwoning Huize Kranenburgh Hoflaan 26 Bergen Colofon Uitvoering: Opdrachtgever: Polman Advies Haarlem Drs. Mariette Polman Cultuurcompagnie Noord-Holland

Nadere informatie

Kerngegevens gemeentelijk monument: : Berikstraat 11a

Kerngegevens gemeentelijk monument: : Berikstraat 11a Kerngegevens gemeentelijk monument: Monumentnummer : GM020 Naam monument : n.v.t. Adres : Berikstraat 11a Postcode en plaats : 6082 AM Buggenum Kadastrale aanduiding : BGN04 sectie C nr(s) 1124 Coördinaten

Nadere informatie

Monumentnummer*:

Monumentnummer*: Monumentnummer*: 520830 Smallepad 5 3811 MG Amersfoort Postbus 1600 3800 BP Amersfoort www.cultureelerfgoed.nl T 033 421 74 21 F 033 421 77 99 E info@cultureelerfgoed.nl Status: rijksmonument Inschrijving

Nadere informatie

Complexnummer: Smallepad MG Amersfoort Postbus BP Amersfoort

Complexnummer: Smallepad MG Amersfoort Postbus BP Amersfoort Complexnummer: 511054 Smallepad 5 Boerderijcomplex Aantal complexonderdelen: Monumentnummers van complexonderdelen: 3 511057, 511056, 511055 Woonplaats : Gemeente: Provincie: Hoofdadres van hoofdobject:

Nadere informatie

Complexnummer: Smallepad MG Amersfoort Postbus BP Amersfoort

Complexnummer: Smallepad MG Amersfoort Postbus BP Amersfoort Complexnummer: 514503 Smallepad 5 Wooncomplex Aantal complexonderdelen: Monumentnummers van complexonderdelen: 3 514505, 514504, 8164 Woonplaats : Gemeente: Provincie: Hoofdadres van hoofdobject: BY Loseweg

Nadere informatie

2-kap Vrijstaand. Exterieur

2-kap Vrijstaand. Exterieur Huizen Exterieur Gevelsteen plint Baksteen, halfsteensverband, Antracietzwart bezand Baksteen, halfsteensverband Antracietzwart bezand Voegwerk plint Verdiept Antracietzwart Verdiept Antracietzwart Gevelsteen

Nadere informatie

Dorpsmonumenten Lijst Erica

Dorpsmonumenten Lijst Erica Dorpsmonumenten Lijst Erica Num. Adres Omschrijving Foto 1 Beekweg 50 Boerderij. Speklagen. Ontlastingsbogen met versierde boogvelden. Groot rozetvenster. 2 Beekweg 52 Boerderij met zijbaander. Krimpentype.

Nadere informatie

Complexnummer:

Complexnummer: Complexnummer: 509825 Smallepad 5 3811 MG Amersfoort Postbus 1600 3800 BP Amersfoort www.cultureelerfgoed.nl T 033 421 74 21 F 033 421 77 99 E info@cultureelerfgoed.nl - Aantal complexonderdelen Monumentnummers

Nadere informatie

Inventarisatie waardevolle objecten gemeente Alkemade

Inventarisatie waardevolle objecten gemeente Alkemade Oud Ade 41 Inventarisatie waardevolle objecten gemeente Alkemade 42 Boekhorsterweg 19, Oud Ade Gemeentelijk monument Alkemade Oorspr. functie : Boerderij Huidige functie : Boerderij Omschrijving : Boerderijcomplex

Nadere informatie

Kerngegevens gemeentelijk monument: Adres : Loorderstraat 2

Kerngegevens gemeentelijk monument: Adres : Loorderstraat 2 Kerngegevens gemeentelijk monument: Monumentnummer : GM045 Naam monument : n.v.t. Adres : Loorderstraat 2 Postcode en plaats : 6096 NE Grathem Kadastrale aanduiding : GTM sectie D nr(s) 1360 Coördinaten

Nadere informatie

Kerngegevens gemeentelijk monument: Adres : Walk 13. Kadastrale aanduiding : HHS00 sectie C nr(s) 3825 Coördinaten : x: y:

Kerngegevens gemeentelijk monument: Adres : Walk 13. Kadastrale aanduiding : HHS00 sectie C nr(s) 3825 Coördinaten : x: y: Kerngegevens gemeentelijk monument: Monumentnummer : GM075 Naam monument : Garage Janssen Adres : Walk 13 Postcode en plaats : 6093 GS Heythuysen Kadastrale aanduiding : HHS00 sectie C nr(s) 3825 Coördinaten

Nadere informatie

Complexnummer: Smallepad MG Amersfoort Postbus BP Amersfoort

Complexnummer: Smallepad MG Amersfoort Postbus BP Amersfoort Complexnummer: 523280 Smallepad 5 3811 MG Amersfoort Postbus 1600 3800 BP Amersfoort www.cultureelerfgoed.nl T 033 421 74 21 F 033 421 77 99 E info@cultureelerfgoed.nl Complexnaam: Woninggroepje Welten

Nadere informatie

Complexnummer: Smallepad MG Amersfoort Postbus BP Amersfoort

Complexnummer: Smallepad MG Amersfoort Postbus BP Amersfoort Complexnummer: 513205 Smallepad 5 Hof van Eden Aantal complexonderdelen: Monumentnummers van complexonderdelen: 2 513207, 513206 Woonplaats : Gemeente: Provincie: Hoofdadres van hoofdobject: Franse Kampweg

Nadere informatie