EVENE- MENTEN 2014 MARKET GARDEN 70 JAAR SMAAKVOL GELDERLAND MUSEA WORLD LIVING STATUES FASHION FESTIVAL ARNHEM UITBOULEVARD PODIA

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "EVENE- MENTEN 2014 MARKET GARDEN 70 JAAR SMAAKVOL GELDERLAND MUSEA WORLD LIVING STATUES FASHION FESTIVAL ARNHEM UITBOULEVARD PODIA"

Transcriptie

1 EVENE- MENTEN 2014 MARKET GARDEN 70 JAAR SMAAKVOL GELDERLAND MUSEA WORLD LIVING STATUES FASHION FESTIVAL ARNHEM UITBOULEVARD voor jong en oud PODIA kalender

2 2 fashion festival arnhem 01/06 t/m 06/07 fashion festival arnhem 3 arnhem hoort bij de top van de nationale modesteden Fashion Festival Arnhem Arnhem hoort bij de top De modeacademie van ArtEZ hogeschool voor de kunsten speelt een grote rol in het ontwikkelen van talenten in de mode. Toonaangevende modeontwerpers zoals Humanoid, TrixenRees, Arnhem Coming Soon, Sjaak Hullekes en The People of the Labyrinths zijn te vinden in de Arnhemse binnenstad. de arnhemse winkelstraten zijn knus, vlakbij elkaar en overzichtelijk. Kijken en kopen gaan hier hand in hand. Bijvoorbeeld in de hoofdas (zie plattegrond pagina 22). Hier zijn vrijwel alle landelijke ketens vertegenwoordigd. Rondom deze straten liggen de kleine(re) winkelstraatjes met verrassende De binnenstad van Arnhem is elke zondag geopend! speciaalzaken. Hier struin je langs karakteristieke winkeltjes op bijvoorbeeld Het Eiland. modekwartier arnhem ligt vlakbij het centrum in de wijk klarendal. Verspreid over meer dan een kilometer vind je hier ateliers en shops van (opkomend) ontwerptalent. Voor mode bij de bron shop je in Modekwartier Arnhem.

3 4 evenementen 2014 fashion festival arnhem 5 fashion festival arnhem 01/06 t/m 06/07 01/06 momarket MoMarket is de mode-, design- en kunstmarkt in het hippe en trendy Modekwartier van Arnhem. Locatie: Elly Lamakerplantsoen Info: 05 & 06/06 artez graduation shows 2014 De eindexamenstudenten Fashion Design tonen hun werk tijdens de Graduation Shows Locatie: zie website Info: 12/06 arnhem united Gezamenlijke show met alle gerenommeerde merken van Arnhemse ontwerpers. Locatie: Building 026 Info: 14/06 nacht van de mode Het Modekwartier staat de hele avond in het teken van mode. Er is muziek, er zijn catwalks, voorstellingen en veel winkels zijn geopend. Locatie: Modekwartier Arnhem Info: 11 t/m 22/06 fashionata, cirque de la mode Stichting touchstones presenteert een spectaculaire show met als ingrediënten: circus, theater, fashion en live muziek. Locatie: Eusebiuskerk Info: 21 & 22/06 wit wknd arnhem WIT WKND ARNHEM, rondom de langste dag van het jaar kleurt Arnhem 2 dagen WIT. Arnhem modestad bruist van de activiteiten, bij winkeliers, bij de horeca en uiteraard ook op straat. Kom in het WIT en laat je verrassen! Locatie: binnenstad Info: 02 t/m 06/07 artez finals art & design 2014 Na vier jaar hard werken, reflecteren en experimenteren is het zover. De vierdejaarsstudenten Art & Design presenteren hun werk tijdens de eindexamenexpositie Bezoek de expositie en maak kennis met de lichting van Locatie: zie website Info: 03 t/m 06/07 arnhemse stockdagen Nederlandse topontwerpers en high-end winkeliers openen de deuren van hun voorraadkasten. De ultieme kans om een designers kledingstuk aan te schaffen, mooie stoffen te vinden of net die ene tas. Locatie: Stadhuishal, centrum en Modekwartier Info:

4 6 evenementen 2014 musea 7 musea van arnhem Stap oude en nieuwe werelden binnen in de musea die Arnhem te bieden heeft. Ontdek er cultuur, kunst, natuur, historie en nog veel meer. De diverse musea bieden het hele jaar diverse tentoonstellingen en exposities. nederlands openluchtmuseum Beleef de geschiedenis in het Nederlands Openluchtmuseum. Ervaar bijzondere ontmoetingen, geuren, beelden en verhalen van het dagelijks leven van vroeger. Info: museum arnhem Museum Arnhem is de nieuwe naam van het Museum voor Moderne Kunst en Historisch Museum Arnhem. De collectie op de Utrechtseweg is vooral bekend door de belangrijkste Nederlandse verzameling Magisch Realisten. In Erfgoedcentrum Rozet wordt de geschiedenis van Arnhem en Gelderland verteld met historische en eigentijdse objecten. Info: nederlands watermuseum Een eigentijds en interactief museum over alle aspecten van zoet water. Een écht doe-museum voor jong en oud. Info: kröller-müller museum Gelegen in Het Nationale Park De Hoge Veluwe. Naast een grote verzameling werken van o.a. Vincent van Gogh, Picasso en Mondriaan is er in 2014 een unieke tentoonstelling van Seurat. Info: nederlands wijnmuseum Voor allen die geïnteresseerd zijn in de wereld van wijn ligt in Arnhem een uniek museum, ondergebracht in oude wijnkelders, waar de geur en sfeer van wijn de bezoeker tegemoet komt. Info: museum bronbeek Bronbeek is sinds 1863 een tehuis voor veteranen met daarin een museum over Nederlands-Indië. Gedurende het jaar zijn er verschillende evenementen en exposities. Info: airborne museum hartenstein Hét museum over de Slag om Arnhem van september 1944, met 1700 m2 historie en beleving. In de Airborne Experience komen verhalen tot leven. Info:

5 8 evenementen 2014 podia en gezelschappen 9 podia en gezelschappen Arnhem biedt een groot scala aan podia en gezelschappen, die de basis leggen voor een divers aanbod aan dans, muziek, theater en vele andere kunstvormen. Zij bieden alle het gehele jaar door een gevarieerd programma. introdans Moderne balletvoorstellingen van binnen- en buitenlandse choreografen. Elementen uit het klassiek ballet worden gecombineerd met moderne danstechnieken. Info: toneelgroep oostpool Voorstellingen van een nationaal theatergezelschap zijn door heel Nederland te zien maar ook vaak in hun eigen theater Huis Oostpool in Arnhem. Info: het gelders orkest Het Gelders Orkest bestaat in 2014 maar liefst 125 jaar! De passie voor klassieke muziek draagt dit toonaangevend symfonieorkest over op zowel jong als oud. Info: huis van puck Hét centrum voor amateurpodiumkunsten waar artiesten elkaar ontmoeten in de theaterzaal of één van de repetitieruimten. Info: productiehuis generale oost Beginnende theater- en dansproducenten zetten hun eerste stappen in het vak. Het enthousiasme, de ambities en dromen zijn groot en dat voelt het publiek. Info: musis sacrum Het hele jaar door een breed scala aan evenementen en voorstellingen. In een grote concertzaal, een congreszaal en diverse andere zalen. Info: schouwburg arnhem Schouwburg Arnhem biedt gedurende het jaar een gevarieerd programma. In een grote theaterzaal en twee kleine zalen. Info: eusebiuskerk De Eusebiuskerk is open voor bezichtiging, de panoramalift brengt bezoekers naar het uitkijkpunt op 73 meter hoogte. Daarnaast wordt de kerk voor diverse andere activiteiten zoals exposities en concerten gebruikt. gelredome Het GelreDome is het grootste theater van Nederland en is naast de thuisbasis voor voetbalclub Vitesse de plek voor (inter)nationale concerten en andere evenementen. Info: artez concertzaal Bijna dagelijks zijn er op ArtEZ hogeschool voor de kunsten concerten, muziekmasterclasses, tentoonstellingen, theater- en dansuitvoeringen die voor het publiek toegankelijk zijn. Info: luxor live Gevestigd in een monumentaal pand uit 1915, is Luxor Live hét poppodium van Arnhem en dé plek voor optredens. Info: jacobiberg Popcentrum Jacobiberg is het mekka voor de popmuzikant in Arnhem. Info:

6 evenementen park sonsbeek park sonsbeek is een van de groene parels van arnhem. in de zomermaanden zijn er veel evenementen. Kijk voor informatie in de maanden juni, juli en augustus.

7 12 evenementen 2014 evenementen Maart 02/03 02 MoMarket MoMarket is de mode-, design- en kunstmarkt in het hippe en trendy Modekwartier van Arnhem. Locatie: Elly Lamakerplantsoen Info: 02 Sonsbeekmarkt Een bijzondere markt vol streekgebonden producten en wereldse artikelen, elke eerste zondag van de maand. Sonsbeekmarkt is de lekkerste markt in het mooiste park van Nederland. Info: 02 Carnavalsoptocht De Carnavalsoptocht start om uur op de Monnikensteeg. Aansluitend prijsuitreiking in Musis Sacrum. Locatie: zie website Info: 02 t/m 04 Carnaval Het is Carnaval in Arnhem met vele activiteiten. Info: 06 Mozarts Requiem Het Requiem van Mozart werd door de film Amadeus bekend bij het grote publiek. Dirigent Pieter Jan Leusink vraagt het uiterste van The Bach Choir & Orchestra of the Netherlands: uitvoeren op het allerhoogste niveau. Locatie: Eusebiuskerk Info: 19 Wandelen voor Water Sponsorloop van 6 km voor kinderen. Zij lopen met 6 liter water om te ervaren wat leeftijdsgenootjes in ontwikkelingslanden doormaken. Locatie: Nederlands Watermuseum Info: 19 t/m 23 Kermis Elden Gezellige kermis voor het hele gezin. Locatie: De Brink, Elden Info: 23 Rondje Nederland De leukste familieloop van Nederland. Kinderen lopen 1 of 2,5 km. en volwassenen 5 of 10 km. Locatie: Nederlands Openluchtmuseum Info: 28 & 29 Facing Pages 2014 Het grootste event van Europa over onafhankelijke magazines. Met een symposium, expositie, randprogramma en ruimte voor ontmoeting. Locatie: Showroom Arnhem Info: 29/03 t/m 05/04 Volleybaltalent in Arnhem De volleybaltalenten met potentie om in een Oranjeteam te komen trainen, studeren en wonen op Papendal. Kom en aanschouw de talenten tijdens de laatste competitiewedstrijden van het seizoen. Locatie: Sportcentrum Valkenhuizen Info: 30 Fightersheart Arnhem Mesut Derin, Hicha Boubkari en Ramin Rezai zijn, naast Arnhemse talenten, enkele van de topkickboksers tijdens Fightersheart Arnhem. Locatie: Sportcentrum Valkenhuizen Info: 28/03 29/03

8 14 evenementen 2014 evenementen APRIL 01/04 t/m 05 Volleybaltalent in Arnhem Zie 29 maart. Locatie: Sportcentrum Valkenhuizen Info: 05 & 06 Nationaal Museumweekend Veel Arnhemse musea bieden gratis toegang, kortingen en extra activiteiten. Locatie: diverse musea Info: 06 Sonsbeekmarkt Een bijzondere markt vol streekgebonden producten en wereldse artikelen. Sonsbeekmarkt is de lekkerste markt in het mooiste park van Nederland. Info: 12 & 13 Mattheüs Passion Het Gelders Orkest begeleidt de Mattheüs Passion van Johan Sebastiaan Bach. Locatie: Musis Sacrum Info: 13 Team Triathlon Arnhem De Team Triathlon Arnhem vindt plaats in het noorden van Arnhem in de prachtige, groene en heuvelachtige omgeving van landgoed Klarenbeek. Locatie: Arnhem noord Info: 18 Concert Justin Timberlake Justin Timberlake presenteert The 20/20 Experience. Locatie: GelreDome Info: 19 Wandelfeest Wandel een route van 5, 10 of 20 km. en geniet onderweg van optredens van Nederlandse artiesten. Dit alles voor het Revalidatiefonds & Fonds verstandelijk gehandicapten. Locatie: Nationaal Sportcentrum Papendal Info: 20 Dancetour Gratis dance evenement in de openlucht met de absolute top aan DJ s. Locatie: Stadsblokken Info: 15/06 tip 06/04 sonsbeekmarkt kijk ook op uitinarnhem.nl 05/04 18/04 19/04

9 16 evenementen 2014 evenementen APRIL 19 Kunstmarkt Een maandelijkse markt in de zomermaanden met een grote verscheidenheid aan kunstvormen. Locatie: Jansplein Info: 19 & 20 Paasconcerten Jacobiberg Gratis toegankelijk, het oudste muziekfestival van Arnhem. Locatie: Jacobiberg Info: 19 & 20 Arnhem Cup Nederland Een van de meest geliefde internationale handbaltoernooien in het Euro-Sportringprogramma. Locatie: Sportcentrum Valkenhuizen Info: 19 t/m 26 Nationale Sportweek De Nationale Sportweek is een landelijk sportevenement dat een week lang in Nederland sporten in de etalage zet en laat zien hoe gezond en vooral leuk sporten en bewegen is. Info: 21 MoMarket MoMarket is de mode-, design- en kunstmarkt in het hippe en trendy Modekwartier van Arnhem. Locatie: Elly Lamakerplantsoen Info: jaar Landmacht De militairen van de Landmacht trekken het land in op zoek naar contact met de samenleving. Er zijn diverse activiteiten in de binnenstad. Locatie: binnenstad Arnhem Info: 25 t/m 27 Jong Oranje meiden spelen EK volleybal kwalificatie in Arnhem De meiden van Jong Oranje spelen EK kwalificatiewedstrijden op eigen bodem in poule G tegen Tsjechië, Roemenië en Montenegro. Locatie: Sportcentrum Valkenhuizen Info: 25 Koningsnacht Koningsdag begint ook dit jaar uitbundig met Koningsnacht. De binnenstad van Arnhem biedt een gevarieerd programma met voor ieder wat wils. Locatie: heel Arnhem Info: 26 Koningsdag Arnhem is tijdens Koningsdag de derde drukstbezochte stad van Nederland. Het is één groot feest met tientallen podia en veel artiesten op diverse locaties in de stad. Locatie: heel Arnhem Info: 26 Koningsdagconcert Prachtig concert van Philharmonie gelre op Koningsdag., Steile Tuin Info: 19/04 26/04 03/03 26/04

10 18 evenementen 2014 evenementen mei 04 Sonsbeekmarkt Een bijzondere markt vol streekgebonden producten en wereldse artikelen. Sonsbeekmarkt is de lekkerste markt in het mooiste park van Nederland. Info: 10 & 11 UCI BMX Supercross Op Nationaal Sportcentrum Papendal vindt voor de 4e keer UCI BMX Supercross plaats met s werelds BMX top. Locatie: Nationaal Sportcentrum Papendal Info: 10 & 11 Arnhemse Kadedagen Krijg een beeld van scheepsbouw en scheepvaart in het heden en verleden. Op en aan de kade zijn demonstraties, exposities, rondvaarten etc.. Locatie: Rijnkade en omgeving Info: 10 & 11 NJK Tafeltennis De Arnhemse tafeltennisvereniging Treffers organiseert de komende vijf jaar de Nederlandse Jeugd Kampioenschappen tafeltennis. Het toernooi is gratis te bezoeken voor toeschouwers. Locatie: Sportcentrum Valkenhuizen Info: 10 Nationale Molendag Zoveel mogelijk molens draaien op deze dag en bij een groot aantal molens worden activiteiten georganiseerd. Info: 18 Kademarkt De Rijnkade bruist met kraampjes, muziek en lekkernijen. Gratis toegankelijk. Locatie: Lage Rijnkade Info: 18 Draaiorgeldag Een bijzondere collectie aan draaiorgels is te bezichtigen in het Nederlands Openluchtmuseum. Locatie: Nederlands Openluchtmuseum Info: 22 t/m 25 De geest moet waaien Hét festival voor het gesproken woord: nieuwe literatuur, verse popsongs, diepe gesprekken, symposia en feest. Info. 23/05 t/m 01/06 Voorjaarskermis Gevarieerde kermis in het centrum van Arnhem boordevol attracties voor het hele gezin. Locatie: Markt Info: 24/05 t/m 09/06 Nostalgische Kermis Een jaarlijks terugkerend evenement in het Nederlands Openluchtmuseum. Locatie: Nederlands Openluchtmuseum Info: 26 Vroege Vogelconcerten In alle vroegte, om zes uur s ochtends, speelt ensemble Quinetique een samenspel met de ontwakende bos- en heidevogels. Locatie: Het Nationale Park De Hoge Veluwe Info: tip 10-11/05 uci bmx supercross kijk ook op uitinarnhem.nl 24/05

11 20 evenementen 2014 evenementen mei juni 28 & 29 Hemelvaartsdag en -nacht Diverse activiteiten en optredens in Arnhem. Info: 29 Vlotconcert Gratis toegankelijk concert op het vlot in Park Sonsbeek. Optreden van Regimentsfanfare Garde Grenadiers en Jagers. 29 Hommelsemarkt Zeer uitgebreide markt met jaarlijks bezoekers. Twee kilometer marktkramen en meer dan 400 handelaren. Locatie: Hommelsestraat/Hommelseweg Info: 29/05 t/m 01/06 Eredivisie Beachvolleyball De beste beachvolleyballers van Nederland nemen het tegen elkaar op. Kom jouw favorieten aanmoedigen, alle wedstrijden zijn gratis te bezoeken. Locatie: Musis Sacrum Info: 29/05 t/m 01/06 Hoogte 80 Festival Vier dagen theater, muziek, kunst, eten & drinken en relaxen op theater- en muziekfestival. Locatie: Zaslaan Info: 31 Kunstmarkt Een maandelijkse markt in de zomermaanden met een grote verscheidenheid aan kunstvormen. Locatie: Jansplein Info: 01/06 t/m 06/07 Fashion Festival Arnhem Overzicht zie pagina 4. Info: 01 Voorjaarskermis Zie 23 mei. Locatie: Markt Info: t/m 01 Grand Slam Eredivisie Beachvolleybal Zie 29 mei. Locatie: Musis Sacrum Info: 01 Hoogte 80 Festival Zie 29 mei. Locatie: Zaslaan Info: 01 MoMarket MoMarket is de mode-, design- en kunstmarkt in het hippe en trendy Modekwartier van Arnhem. Locatie: Elly Lamakerplantsoen Info: 01 Sonsbeekmarkt Een bijzondere markt vol streekgebonden producten en wereldse artikelen. Sonsbeekmarkt is de lekkerste markt in het mooiste park. Info: 01 Steentjesdag Door de ondernemers van de Steenstraat binnen en buiten voor jong en oud. Locatie: Steenstraat Info: 29/05

12 kaart arnhem LEGENDA evenementen

13 24 evenementen 2014 evenementen juni 01 Vlotconcert Gratis toegankelijke concerten in Park Sonsbeek. Optreden van Kladderadatsch. 01 Park Open Concert Een mini-woodstock met uiteenlopende muzieksoorten en een speciaal kinderprogramma. Gratis toegankelijk. Locatie: Ronde Weide, Park Sonsbeek Info: 07 Free Your Mind Festival Dancefestival op historische plek nabij de John Frostbrug. De ultieme plek om met het oog op de toekomst een positieve boodschap de wereld in te laten gaan. Locatie: Stadsblokken Info: 07/06 07 & 08 Arnhem Cup Met Pinksteren is Arnhem voor voetballiefhebbers één van de leukste plekjes van Nederland. Dan organiseren vv Arnhemia en ESA dit internationale jeugdvoetbaltoernooi. Locatie: zie website Info: 08 Park Open Concert Zie 1 juni. Locatie: Ronde Weide, Park Sonsbeek Info: 12 Arnhem United Gezamenlijke show met alle gerenommeerde merken van Arnhemse ontwerpers. Locatie: Building 026 Info: 13 WK poulewedstrijd Spanje-Nederland Op diverse plekken in de stad is de wedstrijd te zien. Info: 04 t/m 09 Outdoor Gelderland Hét evenement op het gebied van paardensport vol internationale topruiters in de disciplines springen en dressuur. Locatie: Nationaal Sportcentrum Papendal Info: 05 t/m 06 ArtEZ Graduation shows 2014 Zie pagina 4. Locatie: zie website Info: 08/06 08 Westerveld Fair Elden Openluchtevenement waarbij het buitenleven centraal staat. Er is een natuur- en milieumarkt en demonstraties met honden en schapen. Locatie: Park Westerveld, Elden Info: 09 Vlotconcert Zie 1 juni. Optreden van Louis Swing Orchestra. 11 t/m 22/06 Fashionata, Cirque de la Mode Zie pagina 4. Locatie: Eusebiuskerk Info: 14 EO Jongerendag Jongeren vieren samen een feestje, wat hen verbindt is God. Locatie: GelreDome Info: 14 Nacht van de mode Zie pagina 4. Locatie: Modekwartier Arnhem Info: 15 Arnhemse muziekdag (vlotconcert) Een dag vol muziek in Arnhem. Info:

14 26 evenementen 2014 evenementen juni 15 Park Open Concert Zie 1 juni. Locatie: Ronde Weide, Park Sonsbeek Info: 21 & 22/06 wit wknd Arnhem Zie pagina 5. Locatie: binnenstad Info: 22 Vlotconcert Zie 1 juni. Optreden van AMC Big Band. 29 Vlotconcert Zie 1 juni. Optreden van Jazzkids, Klarendal Jazz Orkest. 21 WK poulewedstrijd Nederland Australië Op diverse plekken in de stad is de wedstrijd te zien. Info: 21 Dansen in de Steile Tuin Trek de dansschoenen aan en kom Salsa dansen of neem deel aan de workshops en demonstraties. Gratis toegankelijk. Locatie: Steile Tuin, Park Sonsbeek 21 Arnhems Midzomeravond Festival Avontuurlijk culturele avond voor kinderen, ouders en andere belangstellenden met als doel kinderen in aanraking te brengen met de kunsten. Locatie: Nederlands Openluchtmuseum Info: 21/06 22 St. Jansdag Er wordt stilgestaan bij het van oudsher inluiden van een periode van onderhoud voor de molens. De toegang en veel activiteiten zijn gratis. Locatie: Bezoekerscentrum Sonsbeek Info: 22 & 29 Park Open Concert Zie 1 juni. Locatie: Ronde Weide, Park Sonsbeek Info: 23 WK poulewedstrijd Nederland Chili Op diverse plekken in de stad is de wedstrijd te zien. Info: 28 Kunstmarkt Een maandelijkse markt in de zomermaanden met een grote verscheidenheid aan kunstvormen. Locatie: Jansplein Info: 29 Kademarkt De Rijnkade bruist met kraampjes, muziek en lekkernijen. Gratis toegankelijk. Locatie: Lage Rijnkade Info: 14/06 22/06

15 28 evenementen 2014 evenementen juli 04/07 t/m 06 Fashion Festival Arnhem Zie pagina 4. Info: 02 t/m 06 ArtEZ Finals Art & Design 2014 Zie pagina 5. Locatie: zie website Info: 03 t/m 06 Arnhemse Stockdagen Zie pagina 5. Locatie: Stadhuishal, centrum en Modekwartier Info: 04 Klassiek bij de Watermolen Diverse klassieke optredens in een bijzondere entourage. Gratis toegankelijk. Locatie: Witte Watermolen, Park Sonsbeek 05 Dansen in de Steile Tuin Trek de dansschoenen aan en kom Salsa dansen of neem deel aan de workshops en demonstraties. Gratis toegankelijk. Locatie: Steile Tuin, Park Sonsbeek 06 Sonsbeekmarkt Een bijzondere markt vol streekgebonden producten en wereldse artikelen. Sonsbeekmarkt is de lekkerste markt in het mooiste park van Nederland. Info: 06 MoMarket MoMarket is de mode-, design- en kunstmarkt in het hippe en trendy Modekwartier van Arnhem. Locatie: Elly Lamakerplantsoen Info: 06 Vlotconcert Gratis toegankelijke concerten in Park Sonsbeek. Optreden van Big Band Apeldoorn. 06 Park Open concert Een mini-woodstock met uiteenlopende muzieksoorten en een speciaal kinderprogramma. Gratis toegankelijk. Locatie: Ronde Weide, Park Sonsbeek Info: 11 Klassiek bij de Watermolen Zie 4 juli. Locatie: Witte Watermolen, Park Sonsbeek 13 Verhalenfestival Het Immerloo Park is een waar sprookjesparadijs. Professionele vertellers, opkomende talenten en jonge vertellers vertellen uiteenlopende sprookjes. Locatie: ImmerlooPark Info: 13 Park Open concert Zie 6 juli. Locatie: Ronde Weide, Park Sonsbeek Info: 15 Doorkomst Nijmeegse Vierdaagse De Internationale Vierdaagse Afstandsmarsen komen op de route van 40 en 50 km. door het Arnhemse Elden. Locatie: Elden Info: 06/07 06/07

16 30 evenementen 2014 evenementen juli 18 Klassiek bij de Watermolen Zie 4 juli. Locatie: Witte Watermolen, Park Sonsbeek 20 Park Open concert Zie 6 juli. Locatie: Ronde Weide, Park Sonsbeek Info: 20 t/m 30 Ome Joop s Tour Deze wielerronde geeft Arnhemse kinderen een grandioze vakantie, weg uit de dagelijkse problemen en thuissituaties. Locatie: Rijnhal Info: 26 Dansen in de Steile Tuin Zie 5 juli. Locatie: Steile Tuin, Park Sonsbeek 27 Festival Waterdruppels Geniet van beeldende kunst bij de waterval en prachtige concertmuziek op drijvende vlotten. Gratis toegankelijk. Locatie: Fonteinvijver, Park Sonsbeek 27 Park Open concert Zie 6 juli. Locatie: Ronde Weide, Park Sonsbeek Info: 06, 13, 20 & 27/07 park open concert Een mini-woodstock met uiteenlopende muzieksoorten en een speciaal kinderprogramma. Locatie: Ronde Weide, Park Sonsbeek Info: 25 Klassiek bij de Watermolen Zie 4 juli. Locatie: Witte Watermolen, Park Sonsbeek 26 Kunstmarkt Een maandelijkse markt in de zomermaanden met een grote verscheidenheid aan kunstvormen. Locatie: Jansplein Info: 27 Vlotconcert Zie 6 juli. In het kader van Festival Waterdruppels.

17 32 evenementen 2014 evenementen augustus 02/08 01 t/m 18 NJO Muziekzomer Zomers festival met klassieke muziek van jong talent op de mooiste plekjes die Gelderland te bieden heeft. Info: 02, 09, 16, 23 en 30 Zomerse Avond(t)uren Bijzondere avonden waarop het park extra lang geopend is en er bijzondere activiteiten georganiseerd worden. Locatie: Burgers Zoo Info: 03 Sonsbeekmarkt Een bijzondere markt vol streekgebonden producten en wereldse artikelen. Sonsbeekmarkt is de lekkerste markt in het mooiste park van Nederland. Info: 03, 10, 17 & 24 Park Open Concert Een mini-woodstock met uiteenlopende muzieksoorten en een speciaal kinderprogramma. Gratis toegankelijk. Locatie: Ronde Weide, Park Sonsbeek Info: 07 t/m 10 SonsbeekTheaterAvenue Sfeervol festival met veel muziek, cabaret, theater, eetkraampjes en nog veel meer. Info: 07 Eusebius Duckrace Een grote hoeveelheid badeendjes wordt voorzien van een lotnummer in de Rijn gegooid. Welke als eerste over de finish komt wint een prijs! De opbrengst gaat naar de Eusebius. Locatie: Rijnkade Info: 09 NJO Kamerorkest Clark Rundell dirigeert het NJO Kamerorkest, slagwerker Wim Vos coacht én sopraan Claron McFadden coacht en zingt mee. Locatie: Stadshuis Info: 09 Amaze Nieuw muziekfestival in Arnhem. Locatie: Stadsblokken Info: 10 Oogstfeest Elden Ambachtelijke sfeer met demonstraties maaien, dorsen, ploegen etc. Ook te zien: oude ambachten en een oogstmarkt. Locatie: Molen De Hoop Elden Info: 23 Dansen in de Steile Tuin Trek de dansschoenen aan en kom Salsa dansen of neem deel aan de workshops en demonstraties. Gratis toegankelijk. Locatie: Steile Tuin, Park Sonsbeek 24 Vlotconcert Gratis toegankelijke concerten in Park Sonsbeek. Optreden van Liemers muzikanten. 24 Jazz bij de Molen In de openlucht wordt jazz ten gehore gebracht door twee fantastische bands: de Ted Easton Tributeband en de Jurbena Jazzband. Locatie: Molen De Hoop Elden Info: 07/08 09/08

18 34 evenementen 2014 evenementen augustus september 29, 30 & 31 Smaakvol Gelderland Vier dagen genieten van culinaire hoogstandjes. Een culinair evenement waar horecaondernemers uit alle Gelderse windstreken er alles aan doen om ieders smaakpapillen te verwennen. Locatie: binnenstad Info: 30 Kunstmarkt Een maandelijkse markt in de zomermaanden met een grote verscheidenheid aan kunstvormen. Locatie: Jansplein Info: 30 & 31 UITboulevard Het culturele seizoen start voor de 8e maal met de UITboulevard. Theater, muziek dans, beeldende kunst etc. allemaal te zien in een afwisselend programma. Locatie: Rondom Musis Sacrum Info: 31 Arnhemse Catwalk Bekijk de trends voor het komende seizoen bij deze modeshow waar meer dan 20 Arnhemse modezaken aan deelnemen. Locatie: binnenstad Arnhem Info: 31 Vlotconcert Zie 24 augustus. Optreden van Big Band Veenendaal. 30/08 29/08 05 Sonsbeek Open Park Sonsbeek wordt voor de 11e keer omgebouwd tot een golfcourse. De opbrengst van deze dag gaat naar het goede doel. Info: 05 t/m 07 Beleef Landleven Het Nederlands Openluchtmuseum staat in het teken van het buitenleven. Er is van alles te doen zoals workshops, kinderactiviteiten en rondleidingen. Locatie: Nederlands Openluchtmuseum Info: 07 Vlotconcert Gratis toegankelijke concerten in Park Sonsbeek. Optreden van Big Band HAN. 07 Sonsbeekmarkt Een bijzondere markt vol streekgebonden producten en wereldse artikelen. Sonsbeekmarkt is de lekkerste markt in het mooiste park van Nederland. Info: 13 & 14 Open Monumentendag Een jaarlijks evenement waarbij duizenden monumenten gratis toegankelijk zijn voor publiek. Locatie: diverse monumenten in Arnhem Info: 14 Open Huis der Provincie Het monumentale Huis der Provincie zet alle deuren open ter bezichtiging. Locatie: Huis der Provincie Info: 14 Bridge to Bridge De 29e editie van de beroemde Arnhemse bruggenloop. Start en finish zijn rond de Markt. Locatie: binnenstad Arnhem Info: 05/09

19 36 evenementen MARKET GARDEN 19/09 70 jaar na slag om arnhem Bij de zeventigste herdenking van de Slag om Arnhem krijgt de John Frostbrug een bijzondere rol. Met een publieksevenement rond de John Frostbrug komt de geschiedenis in een multimediaal spektakel tot leven. Info:

20 38 evenementen 2014 evenementen september 19/09 7 Kademarkt De Rijnkade bruist met kraampjes, muziek en lekkernijen. Gratis toegankelijk. Locatie: Lage Rijnkade Info: t/m 21 Market Garden 70 jaar Via diverse evenementen wordt groots aandacht geschonken en stil gestaan bij 70 jaar Market Garden. Info: 27 Statues by Night In het donker, op een bijzondere plek in de stad, worden levende standbeelden prachtig verlicht. Locatie: binnenstad Arnhem Info: 18 t/m 21 Streetpainting Festival De winkelstraten en pleinen worden gehuld met streetpaintings in 2D en 3D met als thema 70 jaar Market Garden. Locatie: binnenstad Info: 19 Airborne herdenking Jaarlijkse herdenking van de Slag om Arnhem, de traditionele herdenking met kransleggingen op het Airborneplein. Locatie: Airborneplein. Info: jaar Slag om Arnhem Bij de zeventigste herdenking van de Slag om Arnhem krijgt de John Frostbrug een bijzondere rol. Met een publieksevenement rond de John Frostbrug komt de geschiedenis in een multimediaal spektakel tot leven. Locatie: John Frostbrug Info: 20 & 21 Wijken voor Kunst Een kunst- en cultuurmanifestatie in Klarendal, Sint-Marten, Sonsbeekkwartier en Spoorhoek. Locatie: diverse wijken Info: 21 MoMarket MoMarket is de mode-, design- en kunstmarkt in het hippe en trendy Modekwartier van Arnhem. Locatie: Elly Lamakerplantsoen en Sonsbeeksingel Info: 25/09 t/m 4/01 Expositie 125 jaar genieten van klassieke muziek Het Gelders Orkest bestaat 125 jaar. De expositie in Dudok Arnhem laat de veelzijdigheid van het orkest zien. Locatie: Dudok Arnhem Info: 27 Kunstmarkt Een maandelijkse markt in de zomermaanden. Locatie: Jansplein Info: 28 World Living Statues Living Statues (kinderen, amateurs en professionals) uit alle werelddelen strijden om het Wereldkampioenschap. Locatie: binnenstad Arnhem Info: 28 Oefenruimteconcerten Een uniek evenement waar meer dan 40 bands vier uur achter elkaar spelen. Locatie: Jacobiberg Info: 28 Smaakfestijn Een dag met lekker, puur en eerlijk eten, presentaties en andere culinaire belevenissen. Locatie: De Kookplaats Arnhems Buiten Info: 28 & 29 MonsterJam Diverse Monster Trucks verzorgen spectaculaire shows. Locatie: GelreDome Info: 28/09 28/09

21 40 evenementen 2014 evenementen oktober november 05 Sonsbeekmarkt Een bijzondere markt vol streekgebonden producten en wereldse artikelen. Sonsbeekmarkt is de lekkerste markt in het mooiste park van Nederland. Info: 12 t/m 20 Kabouterfeest In de herfstvakantie wordt de Steile Tuin in Park Sonsbeek omgetoverd tot kabouterdorp. Locatie: Steile Tuin, Park Sonsbeek Info: 15 t/m 19 Kermis Presikhaaf Gezellige kermis in Presikhaaf. Locatie: Presikhaaf Info: 18 t/m 26 Sprookjesfestival Sprookjesfiguren nemen je aan de hand mee naar theater, muziek, vertelkunst, film, workshops en beeldende kunst. in Arnhem en omstreken Info: 25 Kunstmarkt Een markt met een grote verscheidenheid aan kunstvormen. Locatie: Jansplein Info: 25 Nacht van de nacht Vele nachtelijke activiteiten zoals sterrenkunde, een nachtmarkt en quiz. Vele activiteiten gratis toegankelijk. Locatie: Bezoekerscentrum Sonsbeek Info: 02 Sonsbeekmarkt Een bijzondere markt vol streekgebonden producten en wereldse artikelen. Sonsbeekmarkt is de lekkerste markt in het mooiste park van Nederland. Info: 15 Intocht Sinterklaas Sinterklaas komt ook dit jaar weer aan in Arnhem aan de Rijnkade. Locatie: binnenstad Arnhem Info: 21 t/m 04/12 Sinterklaashuis Sinterklaas en zijn pieten logeren in de Historische Kelders. Kom kijken hoe Sinterklaas woont, werkt en leeft. Locatie: Historische Kelders Info: 21 t/m 23 Art Arnhem De eerste editie van ArtArnhem in 2013 was een levendige kunstbeurs met een grote diversiteit aan kunst van professionele kunstenaars. Locatie: Eusebiuskerk Info: 23 Sinterklaascircus Circus Pompom presenteert een spectaculaire Sinterklaasshow. De circustenten staan tussen het Jansveld en het Bezoekerscentrum aan de Zypendaalseweg. 29/11 t/m 11/01 Winter in het Openluchtmuseum Geniet van dit winterse spektakel; schaatsen, sleetje rijden en nog veel meer. Locatie: Nederlands Openluchtmuseum Info: 18/10 15/11

22 42 evenementen 2014 evenementen december 29/11 29/11 t/m 11/01 Winter in het Openluchtmuseum Geniet van dit winterse spektakel; schaatsen, sleetje rijden en nog veel meer. Locatie: Nederlands Openluchtmuseum Info: t/m 04 Sinterklaashuis Sinterklaas en zijn pieten logeren in de Historische Kelders. Kom kijken hoe Sinterklaas woont, werkt en leeft. Locatie: Historische Kelders Info: 07 Sonsbeekmarkt Een bijzondere markt vol streekgebonden producten en wereldse artikelen. Sonsbeekmarkt is de lekkerste markt in het mooiste park van Nederland. Info: 21 Sonsbeekkerstmarkt Een bijzondere kerstmarkt vol streekgebonden producten en wereldse artikelen. Sonsbeekmarkt is de lekkerste markt in het mooiste park van Nederland. Info: 19 t/m 29 Arnhem TOP2000 Arnhem is in de ban van de TOP2000. De binnenstad bruist van de activiteiten en optredens, alles in het teken van de 2000 mooiste popliedjes allertijden. Locatie: binnenstad Arnhem Info: 27 Derde Kerstdag Loop Arnhem Recreatief hardloopevenement met start en finish op Sportpark Valkenhuizen. Locatie: Sportpark Valkenhuizen Info: 15/06 tip 20/12 pasar malam burgers zoo kijk ook op uitinarnhem.nl 19/12 20/12 20 t/m 23 en 27 t/m 30 Winterse Avond(t)uren in Burgers Zoo Burgers Zoo is extra lang geopend en er zijn vele bijzondere activiteiten en een Pasar Malam. Locatie: Burgers Zoo Info:

23 13 Mega Piratenfestijn Oer Hollandse gezelligheid met vele topartiesten van eigen bodem. Kijk voor de meest actuele informatie op de website die bij het evenement vermeld staat of op colofon Uitgave: gemeente Arnhem Drukwerkbegeleiding: Regionaal Bureau voor Toerisme Arnhem Nijmegen Ontwerp: Diep Arnhem

EVENEMENTEN 2015 FASHION FESTIVAL ARNHEM RUIMTEKOERS SPORT WORLD STREET PAINTING UITBOULEVARD WINTER ARNHEM VOOR JONG EN OUD MUSEA & PODIA KALENDER

EVENEMENTEN 2015 FASHION FESTIVAL ARNHEM RUIMTEKOERS SPORT WORLD STREET PAINTING UITBOULEVARD WINTER ARNHEM VOOR JONG EN OUD MUSEA & PODIA KALENDER EVENEMENTEN 2015 FASHION FESTIVAL ARNHEM RUIMTEKOERS SPORT WORLD STREET PAINTING UITBOULEVARD WINTER ARNHEM VOOR JONG EN OUD MUSEA & PODIA KALENDER EVENEMENTEN 2015 3 SPORT ARNHEM KENT EEN VARIËREND AANBOD

Nadere informatie

EVENEMENTEN 2016 GIRO D ITALIA PAPENDAL BIKE EVENT RONDJE NEDERLAND SONSBEEK 2016 FASHION + DESIGN FESTIVAL FREE YOUR MIND

EVENEMENTEN 2016 GIRO D ITALIA PAPENDAL BIKE EVENT RONDJE NEDERLAND SONSBEEK 2016 FASHION + DESIGN FESTIVAL FREE YOUR MIND EVENEMENTEN 2016 maart t/m juni GIRO D ITALIA PAPENDAL BIKE EVENT RONDJE NEDERLAND SONSBEEK 2016 FASHION + DESIGN FESTIVAL FREE YOUR MIND VOOR JONG EN OUD MUSEA & PODIA KALENDER 2 EVENEMENTEN 2016 3 MAART

Nadere informatie

EVENEMENTEN 2015 FASHION FESTIVAL ARNHEM RUIMTEKOERS SPORT WORLD STREET PAINTING UITBOULEVARD WINTER ARNHEM VOOR JONG EN OUD MUSEA & PODIA KALENDER

EVENEMENTEN 2015 FASHION FESTIVAL ARNHEM RUIMTEKOERS SPORT WORLD STREET PAINTING UITBOULEVARD WINTER ARNHEM VOOR JONG EN OUD MUSEA & PODIA KALENDER EVENEMENTEN 2015 FASHION FESTIVAL ARNHEM RUIMTEKOERS SPORT WORLD STREET PAINTING UITBOULEVARD WINTER ARNHEM VOOR JONG EN OUD MUSEA & PODIA KALENDER EVENEMENTEN 2015 3 SPORT ARNHEM KENT EEN VARIËREND AANBOD

Nadere informatie

Handleiding voor iedereen die in- en aanwil

Handleiding voor iedereen die in- en aanwil Handleiding voor iedereen die in- en aanwil haken Made in [Arnhem] Wanneer gebruik je de MiA huisstijl? Wie er woont of werkt, weet dat Arnhem veel te bieden heeft. Maar daarmee staat de stad nog niet

Nadere informatie

april Evenementenplanner 2015 Hele jaar: De Smaak van Van Gogh www.smaakvangogh.nl

april Evenementenplanner 2015 Hele jaar: De Smaak van Van Gogh www.smaakvangogh.nl Evenementenplanner 2015 Hele jaar: De Smaak van Van Gogh www.smaakvangogh.nl In deze evenementenplanner staan de grotere evenementen genoemd, zoals deze nu bekend zijn bij de gemeente Ede. Het is bedoeld

Nadere informatie

Billy s Playground - waar het spelen tot leven komt!

Billy s Playground - waar het spelen tot leven komt! Billy s Playground - waar het spelen tot leven komt! Billy s Playground Altijd een feest voor kinderen en ouders Een ongelofelijk gevarieerd programma, vol muziek, dans, spel, sport, mode, kunst, ontspanning

Nadere informatie

UNIEK VANONS LANDMARK POP-UP IEDEREEN PANORAMA VERRASSEND ETEN RETAIL CONCERTEN VERNIEUWEND BESTEMMING FOOD TRUCKS GELIEFD OP ZEE EIGENTIJDS DUURZAAM

UNIEK VANONS LANDMARK POP-UP IEDEREEN PANORAMA VERRASSEND ETEN RETAIL CONCERTEN VERNIEUWEND BESTEMMING FOOD TRUCKS GELIEFD OP ZEE EIGENTIJDS DUURZAAM OPENING 2015 2 WAAROM IS DE PIER ZO SPECIAAL INNOVATIEF LANDMARK CULTUREEL ERFGOED VANONS VERNIEUWEND VOORCULTUUR IEDEREEN PANORAMA VERRASSEND EIGENTIJDS BAKEN AMBACHTELIJK GELIEFD UNIEK CONCERTEN REUZENRAD

Nadere informatie

Scheveningen en directe omgeving

Scheveningen en directe omgeving CONCEPTOVERZICHT GROTE EVENEMENTEN 2007 Dienst Stadsbeheer Milieu en Vergunningen Concept: februari 2007 Aan de plaatsing op het conceptoverzicht kunnen geen rechten (op vergunning) worden ontleend. Scheveningen

Nadere informatie

Arnhem en De Hoge Veluwe : geschiedenis, cultuur, natuur en gastronomie tijdens een gevulde driedaagse.

Arnhem en De Hoge Veluwe : geschiedenis, cultuur, natuur en gastronomie tijdens een gevulde driedaagse. Arnhem en De Hoge Veluwe : geschiedenis, cultuur, natuur en gastronomie tijdens een gevulde driedaagse. Begeleiding door Patsy en Dirk Nollet en lokale gidsen. Dag 1 : vrijdag 21 september 2012 : Vertrek

Nadere informatie

Gelderland levert je mooie streken. Geldersestreken2016

Gelderland levert je mooie streken. Geldersestreken2016 Gelderland levert je mooie streken Geldersestreken2016 Wat doen we? Het bezoek aan de Gelderse streken (Veluwe, Achterhoek, regio Arnhem Nijmegen en Rivierenland) in zijn geheel bevorderen: meer toeristen

Nadere informatie

Factsheet cultuur 2014

Factsheet cultuur 2014 ONDERWERP Factsheet cultuur 214 Factsheet cultuur 214 Versie Factsheet cultuur Voor u ligt de Factsheet Cultuur 214. Deze factsheet geeft de huidige situatie en de ontwikkelingen weer in de culturele sector

Nadere informatie

HIGHLIGHTS EVENEMENTEN EN FESTIVALS MAASTRICHT 2011

HIGHLIGHTS EVENEMENTEN EN FESTIVALS MAASTRICHT 2011 HIGHLIGHTS EVENEMENTEN EN FESTIVALS MAASTRICHT 2011 Uit! de maandelijkse activiteitenagenda van het Maastrichts Uitburo (onderdeel van VVV Maastricht). De Uit! is gratis verkrijgbaar bij onder andere VVV

Nadere informatie

In 2014 voerden we campagne op een 3-tal thema s: Onderwijs Economie en Duurzaamheid

In 2014 voerden we campagne op een 3-tal thema s: Onderwijs Economie en Duurzaamheid 1 In 2014 voerden we campagne op een 3-tal thema s: Onderwijs Economie en Duurzaamheid In het verkiezingsprogramma 2014-2018 hebben de leden in totaal 185 concrete punten meegegeven. Van deze punten zijn

Nadere informatie

Reglement Cultuur Netwerk Arnhem (CNA)

Reglement Cultuur Netwerk Arnhem (CNA) Reglement Cultuur Netwerk Arnhem (CNA) Artikel 1. Samenstelling 1. CNA is opgericht door 21 leden, te weten ArtEZ, Bibliotheek Arnhem, Focus Filmtheater, Netwerk Beeldende Kunst, Gelders Archief, Gelders

Nadere informatie

Van glasfusion tot streetdance in Deventer. Wiebren Buma over de Leeuwenkuil, Lowlands, sexy blokfluitles en Deventer als culturele stad.

Van glasfusion tot streetdance in Deventer. Wiebren Buma over de Leeuwenkuil, Lowlands, sexy blokfluitles en Deventer als culturele stad. Van glasfusion tot streetdance in Deventer Wiebren Buma over de Leeuwenkuil, Lowlands, sexy blokfluitles en Deventer als culturele stad. Wie in Deventer iets wil leren op het gebied van kunst, kan niet

Nadere informatie

Gelderland Gastvrij 7 September 2017

Gelderland Gastvrij 7 September 2017 Gelderland Gastvrij 7 September 2017 Klassieke vernieuwing 2012 Hoe het allemaal begon 2011 Maar hoe? Uitgangspunten 1. Onderzoek, luister en verbind 2. Bouw een sterk merk 3. Innoveer! Vaak bieden we

Nadere informatie

Arnhem. Arnhem vanuit de lucht (Foto: Duco Kuijk) Installatie op Bedrijventerrein Kleefse Waard (Foto: Jaro van Meerten)

Arnhem. Arnhem vanuit de lucht (Foto: Duco Kuijk) Installatie op Bedrijventerrein Kleefse Waard (Foto: Jaro van Meerten) Arnhem A A N T R E K K E L I J K E C E N T R U M S T A D Bedrijventerreinen Door haar ligging tussen de Rijn en het beschermde groen van de Veluwezoom is ruimte voor nieuwe bedrijventerreinen in Arnhem

Nadere informatie

Huizen. Drie kamers en een woonkamer. Luxe afwerking. Vet dakterras. Houtkachel en houtenvloer. Super sfeervol. Spijkerstraat 329 A2, 6828 DK Arnhem

Huizen. Drie kamers en een woonkamer. Luxe afwerking. Vet dakterras. Houtkachel en houtenvloer. Super sfeervol. Spijkerstraat 329 A2, 6828 DK Arnhem Huizen vanhendriks Spijkerstraat 329 A2, 6828 DK Arnhem Luxe afwerking Houtkachel en houtenvloer Vet dakterras Drie kamers en een woonkamer Super sfeervol H49 H49 Kenmerken Soort Kamers Woonoppervlakte

Nadere informatie

Huizen. Fijn huis. Karakteristiek en sfeervol. Super plek. Ruim. Sonsbeeksingel 62, 6821 AB Arnhem H49

Huizen. Fijn huis. Karakteristiek en sfeervol. Super plek. Ruim. Sonsbeeksingel 62, 6821 AB Arnhem H49 Huizen vanhendriks Sonsbeeksingel 62, 6821 AB Arnhem Karakteristiek en sfeervol Ruim Super plek Fijn huis H49 Kenmerken Soort Kamers Woonoppervlakte Inhoud Bouwjaar Tuin Garage Verwarming Isolatie bovenwoning

Nadere informatie

INCLUSIEF 28 VOORDEEL- BONNEN!

INCLUSIEF 28 VOORDEEL- BONNEN! INCLUSIEF 28 - BONNEN! Inhoud Welkom in Arnhem 1 Arnhem bruisende stad 2 Historie 6 Arnhem creatieve stad 8 Uit in Arnhem 10 Arnhem groene stad 11 Topattracties 13 Centrumplattegrond 16 Wist je dat...

Nadere informatie

Beleidsplan 2013-2016 Reuringfestival

Beleidsplan 2013-2016 Reuringfestival Beleidsplan 2013-2016 Reuringfestival De missie van Reuring Reuring is een jaarlijks terugkerend, internationaal theater- en muziekfestival in Purmerend. Het Reuring Festival richt zich op een breed publiek.

Nadere informatie

23rd & 24th JUNE 2012

23rd & 24th JUNE 2012 23 rd & 24 th JUNE 2012 Concours d elegance Paleis het loo Op 23 & 24 juni 2012 organiseert Classic Events het 10e Concours d élégance Paleis Het Loo. Wij zijn zeer trots u middels deze sfeerimpressie

Nadere informatie

FRANKFURT AM MAIN VOL CONTRASTEN

FRANKFURT AM MAIN VOL CONTRASTEN FRANKFURT AM MAIN VOL CONTRASTEN FRANKFURT AM MAIN ligt zowel wat Duitsland betreft, alsook in Europees verband, centraal. De internationale lucht - haven is vanuit alle windstreken wereldwijd gemakkelijk

Nadere informatie

Huizen. Leuke woonkamer. Ruime kamers. Leuke buurt. Geisoleerde zolder met vaste trap. Ruime badkamer. Valkstraat 22, 6822 KT Arnhem H49

Huizen. Leuke woonkamer. Ruime kamers. Leuke buurt. Geisoleerde zolder met vaste trap. Ruime badkamer. Valkstraat 22, 6822 KT Arnhem H49 Huizen vanhendriks Valkstraat 22, 6822 KT Arnhem Ruime kamers Geisoleerde zolder met vaste trap Leuke buurt Leuke woonkamer Ruime badkamer H49 Kenmerken Soort Type Kamers Woonoppervlakte Perceeloppervlakte

Nadere informatie

SAMENWERKING CULTUUR OOST-NEDERLAND

SAMENWERKING CULTUUR OOST-NEDERLAND SAMENWERKING CULTUUR 1 SAMENWERKING CULTUUR 2 SAMENWERKING CULTUUR Met ROUTE OOST ontwikkelen we een perspectief voor de Oost- Nederlandse culturele infrastructuur en een routekaart met en tussen de stedelijke

Nadere informatie

JE CULTURELE ZELFPORTRET

JE CULTURELE ZELFPORTRET JE CULTURELE ZELFPORTRET Dit is het culturele zelfportret van Vul alles in hele antwoordzinnen in. Gebruik een ander lettertype of een andere kleur voor de antwoorden. Plak hier je pasfoto Film/tv 1 Ga

Nadere informatie

DAG VAN DE ARNHEMSE GESCHIEDENIS

DAG VAN DE ARNHEMSE GESCHIEDENIS DAG VAN DE ARNHEMSE GESCHIEDENIS 28 OKTOBER 2017 12.00 16.00 UUR PROGRAMMA BOEKJE www.dagvandearnhemsegeschiedenis.nl 2 De Maand van de Geschiedenis is het grootste historische evenement van Nederland

Nadere informatie

Huizen. Kindvriendelijke wijk. Uitgebouwde hoekwoning met garage. Jaren 30. Zonnige achtertuin met privacy. Prettige lichtinval

Huizen. Kindvriendelijke wijk. Uitgebouwde hoekwoning met garage. Jaren 30. Zonnige achtertuin met privacy. Prettige lichtinval Huizen vanhendriks Karperstraat 121, 6833 EB Arnhem Uitgebouwde hoekwoning met garage Jaren 30 Zonnige achtertuin met privacy Kindvriendelijke wijk Prettige lichtinval H49 H49 Kenmerken Soort Type Kamers

Nadere informatie

Westzaanse Winter Fair Zaterdag 10 december 2016 van 16:00-23:00 uur

Westzaanse Winter Fair Zaterdag 10 december 2016 van 16:00-23:00 uur Westzaanse Winter Fair Zaterdag 10 december 2016 van 16:00-23:00 uur Een feest voor ons allemaal Een sprookjesachtige winter Westzaan vol twinkelende lichtjes, ijspret en warme vreugdevuren. Tijdens de

Nadere informatie

PROGRAMMAOVERZICHT SCHALKHAAR LIFE! 2013

PROGRAMMAOVERZICHT SCHALKHAAR LIFE! 2013 PROGRAMMAOVERZICHT SCHALKHAAR LIFE! 2013 De organisatie van Schalkhaar Life! is trots u het prachtige programma voor 2013 bekend te kunnen maken. We hopen ook dit jaar weer dat dit spetterende programma

Nadere informatie

TStichting Marketing Haagse Binnenstad

TStichting Marketing Haagse Binnenstad TStichting Marketing Haagse Binnenstad de Etalage Den Haag Wanneer samen meer is Is samen een succes En smaakt samen naar meer Wat zijn de uitgangspunten? Gericht op we in plaats van ik Durven zoeken

Nadere informatie

Programmaboekje 2019 Groepsbegeleiding Jeugd Gronsveld

Programmaboekje 2019 Groepsbegeleiding Jeugd Gronsveld Programmaboekje 2019 Groepsbegeleiding Jeugd Gronsveld Programmaboekje Groepsbegeleiding Jeugd Locatie Gronsveld Dit is het programmaboekje voor de Groepsbegeleiding Jeugd, locatie Gronsveld. In dit boekje

Nadere informatie

6) Cultuur en erfgoed

6) Cultuur en erfgoed 6) Cultuur en erfgoed Wat willen we bereiken in deze coalitieperiode? In de begroting 2016 gaven wij aan dat de het ambities en doelen voor de provinciale kerntaak Cultuur en Erfgoed tot en met 2016 benoemd

Nadere informatie

verhuur popzaal 150-500 personen theaterzaal 175 rode filmzaal 68 blauwe filmzaal 62 foyer 75-150 café 70-125

verhuur popzaal 150-500 personen theaterzaal 175 rode filmzaal 68 blauwe filmzaal 62 foyer 75-150 café 70-125 verhuur popzaal 150-500 personen theaterzaal 175 rode 68 blauwe 62 foyer 75-150 café 70-125 fotografie achtergrond: Merlijn Spenkelink Podium voor ontmoeting evenementenlocatie centrum apeldoorn Ieder

Nadere informatie

Night of the Proms Met Joss Stone, Melanie C & Emily Bear en meer 16 t/m 19 november 2017

Night of the Proms Met Joss Stone, Melanie C & Emily Bear en meer 16 t/m 19 november 2017 Night of the Proms Met Joss Stone, Melanie C & Emily Bear en meer 16 t/m 19 november 2017 Ben jij op zoek naar een te gekke avond uit met de grote artiesten en geweldig hits? Dan is Night of te Proms iets

Nadere informatie

ROUTE BPC. Maak kennis met onze locaties.!

ROUTE BPC. Maak kennis met onze locaties.! ROUTE BPC Maak kennis met onze locaties.! WE STELLEN ONS GRAAG EVEN VOOR. Volg me.. BUITENPOORT CATERING Al bijna 35 jaar vormen we met ons team een hechte familie en zijn we volledig op elkaar ingespeeld.

Nadere informatie

Cultuurbeleving. Junipeiling Bewonerspanel. Utrecht.nl/onderzoek

Cultuurbeleving. Junipeiling Bewonerspanel. Utrecht.nl/onderzoek Cultuurbeleving Junipeiling Bewonerspanel Utrecht.nl/onderzoek Colofon uitgave Afdeling Onderzoek Gemeente Utrecht 030 286 1350 onderzoek@utrecht.nl in opdracht van Cultuur Ontwikkelorganisatie Gemeente

Nadere informatie

Herinneringstoerisme Gelderland 40-44-45

Herinneringstoerisme Gelderland 40-44-45 Herinneringstoerisme Gelderland 40-44-45 Herinneringstoerisme Bevrijdingstoerisme? Slagveldtoerisme? Kernteam Marc Wingens Jurriaan de Mol Victoria van Krieken Joost Rosendaal Werkwijze Inventarisatie

Nadere informatie

voor jong en oud Zondag 20 december MAANDAG 21 december

voor jong en oud Zondag 20 december MAANDAG 21 december Programma voor jong en oud Zondag 20 december De door Bredanaars geschilderde verdwenen schilderijen Vang jouw verloren geraakte schilderij Vincent vertelt over herinneringen aan Brabant Verbeelding van

Nadere informatie

VERHUUR BROCHURE. HUUR HET VONDELPARK OPENLUCHTTHEATER mei t/m september 2016

VERHUUR BROCHURE. HUUR HET VONDELPARK OPENLUCHTTHEATER mei t/m september 2016 VERHUUR BROCHURE HUUR HET VONDELPARK OPENLUCHTTHEATER mei t/m september 2016 Maak gebruik van een unieke locatie en huur het Vondelpark Openluchttheater voor een buitengewoon evenement. HET VONDELPARK

Nadere informatie

Tips Food and drinks Shopping Bars Sightseeing Evenementen. Jouw stadsgids voor. Arnhem

Tips Food and drinks Shopping Bars Sightseeing Evenementen. Jouw stadsgids voor. Arnhem Tips Food and drinks Shopping Bars Sightseeing Evenementen Jouw stadsgids voor Introductie behoort tot de meest aantrekkelijke steden van Nederland en is niet voor niets in 2007 en 2009 uitgeroepen tot

Nadere informatie

EVENEMENTEN KUNST EN BOMEN 2014 / 16 juli 2014

EVENEMENTEN KUNST EN BOMEN 2014 / 16 juli 2014 Tijdens Kunst en Bomen worden uiteenlopende evenementen georganiseerd. Ze hebben allemaal een eigen karakter en geven extra sfeer en kleur aan het kunstfestival. Wilt u weten wat er te doen is in Oisterwijk

Nadere informatie

Vastgoedbeheer met een culturele invulling

Vastgoedbeheer met een culturele invulling Vastgoedbeheer met een Vastgoedbeheer met een Het voormalig kantoor van Woningcorporatie Portaal in Presikhaaf is verbouwd tot KUNSTportaal, ontmoetingsplek voor kunstliefhebbers en kunstenaars. KUNSTportaal

Nadere informatie

Romeinse activiteiten rond de limes. Exposities, lezingen, workshops, RoMeincraft en andere leuke activiteiten!

Romeinse activiteiten rond de limes. Exposities, lezingen, workshops, RoMeincraft en andere leuke activiteiten! Romeinse activiteiten rond de limes Exposities, lezingen, workshops, RoMeincraft en andere leuke activiteiten! De Oudste Grens van Gelderland 28 april t/m 31 oktober 2018 De Oudste Grens van Gelderland

Nadere informatie

Time after time. Uw evenement, onze uitdaging! Kijk ook op: www.carpe-diem.nl

Time after time. Uw evenement, onze uitdaging! Kijk ook op: www.carpe-diem.nl Time after time Uw evenement, onze uitdaging! Kijk ook op: www.carpe-diem.nl INTRODUCTIE Time after time Maak een reis door de tijd en beleef de jaren 30, 40, 50, 60, 70, 80 en 90 opnieuw of voor het eerst!

Nadere informatie

Wordt de e-mail niet goed weergegeven? Bekijk de webversie.

Wordt de e-mail niet goed weergegeven? Bekijk de webversie. 1 van 6 21-1-2014 12:11 Wordt de e-mail niet goed weergegeven? Bekijk de webversie. ZIMIHC 25 jaar! Klassiek op Zondag De eerste Lazy ZIMIHC Afternoon! Jeugdcultuurfonds - Doe mee! Theater Dichtbij in

Nadere informatie

Waar verleden en heden elkaar ontmoeten

Waar verleden en heden elkaar ontmoeten Waar verleden en heden elkaar ontmoeten Introductie Graafs Museum Het Graafs Museum is gevestigd in de Hampoort, de laatste overgebleven stadspoort van de vestingstad Grave. Een locatie die mede het verhaal

Nadere informatie

Ruime woning, veel daglicht Zonnige tuin op westen

Ruime woning, veel daglicht Zonnige tuin op westen Huizen vanhendriks Mahatma Gandhiweg 6, 6836 LH Arnhem Ruime woning, veel daglicht Rustige groene omgeving Vijf (slaap)kamers Zonnige tuin op westen Garage aanwezig H49 H49 Kenmerken Soort Type Kamers

Nadere informatie

Kijk ook op onze website: www.vvvbronckhorst.nl

Kijk ook op onze website: www.vvvbronckhorst.nl Eindejaarseditie Van 12 december 2009 tot 08 januari 2010 Zaterdag 12 december 2009 Bronkhorst Halle Kerst in Bronkhorst. Een oergezellig festijn met diverse activiteiten. Tijd: 11:00-18:00 uur. Kerstmarkt.

Nadere informatie

VTO-cultuurvragen. Pagina 1 van 12 Cultuurvragen uit VTO SCP/CBS

VTO-cultuurvragen. Pagina 1 van 12 Cultuurvragen uit VTO SCP/CBS VTO-cultuurvragen Onderstaand zijn de vraagformuleringen zoals gehanteerd in VTO2012 afgedrukt. De respondenten kregen een brief toegestuurd waarin ze uitgenodigd werden om de VTOenquête via het internet

Nadere informatie

Toespraak Gastvrij! (Gastvrij Gelderland) 12 oktober 2017

Toespraak Gastvrij! (Gastvrij Gelderland) 12 oktober 2017 1 Toespraak Gastvrij! (Gastvrij Gelderland) 12 oktober 2017 Geachte heer Van Wijk, geachte heer Droogh, beste aanwezigen uit alle windstreken van Nederland, over het antwoord op het verzoek van de heer

Nadere informatie

Vanaf 14 november 2014. top 10. www.kerststad.nl www.dieweihnachtsstadt.de

Vanaf 14 november 2014. top 10. www.kerststad.nl www.dieweihnachtsstadt.de Vanaf 14 november 2014 top 10 world christmas destinations www.kerststad.nl www.dieweihnachtsstadt.de kerststad valkenburg www.kerststad.nl route d amuse www.route-damuse.nl Een gezellige wandeling door

Nadere informatie

PASAR MALAM. 2 dagen op 29 en 30 oktober a.s. wordt het Sportcentrum Leek weer omgebouwd tot een tropisch paradijs.

PASAR MALAM. 2 dagen op 29 en 30 oktober a.s. wordt het Sportcentrum Leek weer omgebouwd tot een tropisch paradijs. 29 & 30 OKTOBER PASAR MALAM Pasar Malam Leek belooft weer bijzonder gezellig te worden. 2 dagen op 29 en 30 oktober a.s. wordt het Sportcentrum Leek weer omgebouwd tot een tropisch paradijs. De bezoekers

Nadere informatie

VRAGEN THEMA WELKE PLEKKEN MAG IK NIET MISSEN?

VRAGEN THEMA WELKE PLEKKEN MAG IK NIET MISSEN? VRAGEN THEMA WELKE PLEKKEN MAG IK NIET MISSEN? 1. Waar in s-hertogenbosch kan ik historie vinden? A. In musea. B. Bij speciale tentoonstellingen. C. De hele Bossche binnenstad staat bol van de historie.

Nadere informatie

FESTIVALAANBOD SEIZOEN 2014

FESTIVALAANBOD SEIZOEN 2014 FESTIVALAANBOD SEIZOEN 2014 4220142014INHOUDSOPGAVE 1. Programmering... pagina 1 2. Pleinspektakel... pagina 2 3. Bencha Theater - Katumbar... pagina 3 4. Cirque Magnifique... pagina 4 5. Light Horse...

Nadere informatie

Omschrijving. Bezienswaardigheden. Activiteiten in deze route. Beeldenroute in Hoorn / wandelroute (5 km)

Omschrijving. Bezienswaardigheden. Activiteiten in deze route. Beeldenroute in Hoorn / wandelroute (5 km) Omschrijving Langs de kust van Hoorn staan zo n dertig beelden van verschillende Nederlandse kunstenaars/beeldhouwers. De wandeling langs de beelden start bij schouwburg Het Park en eindigt bij de oostelijke

Nadere informatie

STAD BRUSSEL STELT VOOR

STAD BRUSSEL STELT VOOR STAD BRUSSEL STELT VOOR HOPLA! Voor de 9e keer start het feest van de circuskunsten in het hart van de stad. Van maandag 13 tot zondag 19 april 2015 staan feestelijke voorstellingen in zalen en circustenten

Nadere informatie

Activiteitenplan en begroting. BIZ Ootmarsum 2017

Activiteitenplan en begroting. BIZ Ootmarsum 2017 BIZ Ootmarsum Activiteitenplan en begroting BIZ Ootmarsum 2017 Ruimtelijke kwaliteit voor een aantrekkelijke en veilige omgeving. Groen (bloembakken enz.), aankleding binnenstad & straatmeubilair e.d..

Nadere informatie

Brink aan de Weide. 2 Vrijstaande-, 12 Twee-onder-een-kap, 6 Hoek- en 8 Tussenwoningen

Brink aan de Weide. 2 Vrijstaande-, 12 Twee-onder-een-kap, 6 Hoek- en 8 Tussenwoningen Brink aan de Weide 2 Vrijstaande-, 12 Twee-onder-een-kap, 6 Hoek- en 8 Tussenwoningen Ben jij klaar voor het huis van je dromen? In het zuidwesten van Arnhem, in de moderne wijk Schuytgraaf, komt het spiksplinternieuwe

Nadere informatie

1. Gaat u het internationale cultuurfestival Cultura Nova bezoeken?

1. Gaat u het internationale cultuurfestival Cultura Nova bezoeken? Internationaal cultuurfestival Cultura Nova Internationaal cultuurfestival Cultura Nova wordt 18 augustus geopend en duurt nog tot en met 27 augustus. Tijdens het festival is er een programma met beeldend

Nadere informatie

Finalist Stadsinitiatief. De Groene Marathon

Finalist Stadsinitiatief. De Groene Marathon De Groene Marathon De Groene Marathon van Rotterdam: meer natuur in de stad! De Groene Marathon is een recreatieve natuurroute van meer dan veertig kilometer dwars door de stad. De route verbindt de mooiste

Nadere informatie

PERSINFORMATIE PRESS INFORMATION

PERSINFORMATIE PRESS INFORMATION BOSCH EXPERIENCE: IN DE VOETSPOREN VAN JHERONIMUS BOSCH In 2016 viert s-hertogenbosch in Nederland de terugkomst van de werken van Jheronimus Bosch naar de stad waar ze gemaakt werden, meer dan 500 jaar

Nadere informatie

Time after time. Uw evenement, onze uitdaging! Kijk ook op: www.carpe-diem.nl

Time after time. Uw evenement, onze uitdaging! Kijk ook op: www.carpe-diem.nl Time after time Uw evenement, onze uitdaging! Kijk ook op: www.carpe-diem.nl INTRODUCTIE Time after time Maak een reis door de tijd en beleef de jaren 30, 40, 50, 60, 70, 80, 90 en 2000 opnieuw of voor

Nadere informatie

UCK Bedrijfs aanbod. Creatief zakelijk aanbod onder de Dom. UCK.nl/zakelijk

UCK Bedrijfs aanbod. Creatief zakelijk aanbod onder de Dom. UCK.nl/zakelijk UCK Bedrijfs aanbod Creatief zakelijk aanbod onder de Dom UCK.nl/zakelijk Wil je voor de verandering met je team of organisatie buiten de deur geïnspireerd, uitgedaagd en geprikkeld worden? Kom dan naar

Nadere informatie

Huizen. Speeltuin om de hoek. Instapklaar! Fijn balkon op zuidoosten. Moderne badkamer en keuken. Op loopafstand van winkelcentrum

Huizen. Speeltuin om de hoek. Instapklaar! Fijn balkon op zuidoosten. Moderne badkamer en keuken. Op loopafstand van winkelcentrum Huizen vanhendriks Brekelenkampstraat 11 1, 6825 BP Arnhem Instapklaar! Moderne badkamer en keuken Fijn balkon op zuidoosten Speeltuin om de hoek Op loopafstand van winkelcentrum H49 H49 Kenmerken Soort

Nadere informatie

Tips Food and drinks Shopping Bars Sightseeing Evenementen. Jouw stadsgids voor. Gouda

Tips Food and drinks Shopping Bars Sightseeing Evenementen. Jouw stadsgids voor. Gouda Tips Food and drinks Shopping Bars Sightseeing Evenementen Jouw stadsgids voor Introductie, de stad die bekend staat om de kaas, stroopwafels en kaarsen. Deze stad in de provincie Zuid-Holland heeft een

Nadere informatie

Essay Dordtologie. Een sportevenement specifiek voor Dordrecht. Angela Verkerk Sportbedrijf Dordrecht 23 april 2012

Essay Dordtologie. Een sportevenement specifiek voor Dordrecht. Angela Verkerk Sportbedrijf Dordrecht 23 april 2012 Essay Dordtologie Een sportevenement specifiek voor Dordrecht Angela Verkerk Sportbedrijf Dordrecht 23 april 2012 Inleiding Ik heb met plezier de cursus Dordtologie gevolgd. Allerlei onderwerpen zijn tijdens

Nadere informatie

GEZOCHT: CULTURELE ONDERNEMER VOOR EXPLOITATIE DAVO PUBLIEKSRUIMTEN

GEZOCHT: CULTURELE ONDERNEMER VOOR EXPLOITATIE DAVO PUBLIEKSRUIMTEN GEZOCHT: CULTURELE ONDERNEMER VOOR EXPLOITATIE DAVO PUBLIEKSRUIMTEN HAVENKWARTIER DEVENTER: ATTRACTIEF EN VEELZIJDIG Het Havenkwartier is een unieke plek. Een gebied met oude industriële panden, vergezichten

Nadere informatie

11 & 12 juni 2016 meer

11 & 12 juni 2016 meer 0 RIJDEN LIVE VOLG DE WEDST ERATOR.COM/ OP TOERNOOIGEN WK 11 & 1 juni 016 meer Sportpark Midden m Amsterda WK.NU 0 0De 16e editie van het WK Nederland gaat in het weekend van 11 en 1 juni 016 van start.

Nadere informatie

Fotograaf: Maarten van Haaff - Orkestproject Vredenburg. primair onderwijs kunst- en cultuurmenu

Fotograaf: Maarten van Haaff - Orkestproject Vredenburg. primair onderwijs kunst- en cultuurmenu Fotograaf: Maarten van Haaff - Orkestproject Vredenburg primair onderwijs kunst- en cultuurmenu kunst en cultuur beleven Utrecht onderscheidt zich door topaanbod van kennis en cultuur. Goed cultuuronderwijs

Nadere informatie

Huizen. Licht appartement. Unieke locatie, vrij uitzicht. Royaal dakterras. Voldoende parkeergelegenheid. Rustig, maar dichtbij winkels gelegen

Huizen. Licht appartement. Unieke locatie, vrij uitzicht. Royaal dakterras. Voldoende parkeergelegenheid. Rustig, maar dichtbij winkels gelegen Huizen vanhendriks Groningensingel 1059, 6835 HW Arnhem Unieke locatie, vrij uitzicht Royaal dakterras Voldoende parkeergelegenheid Licht appartement Rustig, maar dichtbij winkels gelegen H49 H49 Kenmerken

Nadere informatie

Fashion- en design vierdaagse Arnhemse Stockdagen Dit jaar met topnamen als Mattijs van Bergen, Spijkers & Spijkers, Jan Boelo en Elsien Gringhuis

Fashion- en design vierdaagse Arnhemse Stockdagen Dit jaar met topnamen als Mattijs van Bergen, Spijkers & Spijkers, Jan Boelo en Elsien Gringhuis Fashion- en design vierdaagse Arnhemse Stockdagen Dit jaar met topnamen als Mattijs van Bergen, Spijkers & Spijkers, Jan Boelo en Elsien Gringhuis 21 juni t/m 24 juni Arnhem, mei 2018 van 21 t/m 24 juni

Nadere informatie

Evenementenkalender december - deel 1

Evenementenkalender december - deel 1 Roo, Marijke de Van: Dwaande Verzonden: maandag 01 december 2014 08:31 Aan: Statengriffie provinsje Fryslân Onderwerp: Waarschijnlijk SPAM Evenementenkalender december 2014 - deel 1 Opvolgingsmarkering:

Nadere informatie

JAARKALENDER Jeugdwerk. Kerken Klarenbeek, Voorst, Wilp

JAARKALENDER Jeugdwerk. Kerken Klarenbeek, Voorst, Wilp JAARKALENDER Jeugdwerk Kerken Klarenbeek, Voorst, Wilp 2016-2017 Voorwoord Hier is de jaarkalender voor het jeugd- en jongerenwerk van de drie kerken van Klarenbeek, Voorst en Wilp. Met deze kalender willen

Nadere informatie

Maatwerk in samenspel

Maatwerk in samenspel Maatwerk in samenspel Beste ondernemer, Het stemt mij blij u kennis te laten maken met philharmonie zuidnederland. Het orkest ontplooit een enorm breed spectrum aan activiteiten, iets wat mij met trots

Nadere informatie

HIGHLIGHTS EVENEMENTEN EN FESTIVALS MAASTRICHT 2008 en. (voor een volledig en actueel overzicht raadpleeg. www.vvvmaastricht.nl

HIGHLIGHTS EVENEMENTEN EN FESTIVALS MAASTRICHT 2008 en. (voor een volledig en actueel overzicht raadpleeg. www.vvvmaastricht.nl HIGHLIGHTS EVENEMENTEN EN FESTIVALS MAASTRICHT 2008 en verder (voor een volledig en actueel overzicht raadpleeg of www.uitburo.nl/maastricht) Koopzondagen binnenstad Maastricht 2008 In principe elke eerste

Nadere informatie

WINDOWSHOPPER. Schetsontwerp Presentatie. presenteert WINDOWSHOPPER in samenwerking met MUSEUM ARNHEM opening november 2017

WINDOWSHOPPER. Schetsontwerp Presentatie. presenteert WINDOWSHOPPER in samenwerking met MUSEUM ARNHEM opening november 2017 Schetsontwerp Presentatie 1 COUTURE TE HUUR BORDEN 2 Het niveau van Arnhem als (mode)stad omhoog halen en Arnhem als modestad aantrekkende werking geven Arnhemse (en internationale) mode, design en kunst

Nadere informatie

Zwolle ontmoet. Een kunstroute als plek voor ontmoeting. Ontmoeting met. de persoonlijke karakter van Zwolle en haar binnenstad vol

Zwolle ontmoet. Een kunstroute als plek voor ontmoeting. Ontmoeting met. de persoonlijke karakter van Zwolle en haar binnenstad vol ONTMOET WOLLE Een kunstroute als plek voor ontmoeting. Ontmoeting met de persoonlijke karakter van Zwolle en haar binnenstad vol geschiedenis en cultuur. Zwolle kent jaarlijks vele bezoekers, ieder met

Nadere informatie

Zondag in het Zuiden. Festivalprogramma van dag tot dag. vrijdag 23 augustus Nostalgische kermis Markt v.a uur Gedichtenweb BiblioNova

Zondag in het Zuiden. Festivalprogramma van dag tot dag. vrijdag 23 augustus Nostalgische kermis Markt v.a uur Gedichtenweb BiblioNova Zondag in het Zuiden Festivalprogramma van dag tot dag Vanaf 23 augustus staat de binnenstad van Sittard weer in het teken van het Festival. Een festival dat al sinds 1675 in onze stad gevierd wordt ter

Nadere informatie

Romeinse activiteiten rond de limes. Exposities, lezingen, workshops, RoMeincraft en andere leuke activiteiten!

Romeinse activiteiten rond de limes. Exposities, lezingen, workshops, RoMeincraft en andere leuke activiteiten! Romeinse activiteiten rond de limes Exposities, lezingen, workshops, RoMeincraft en andere leuke activiteiten! De Oudste Grens van Gelderland 28 april t/m 31 oktober 2018 De Oudste Grens van Gelderland

Nadere informatie

SPONSORPAKKETTEN DRAAGT U BIJ AAN DE VIERING VAN 750 JAAR ROOSENDAAL?

SPONSORPAKKETTEN DRAAGT U BIJ AAN DE VIERING VAN 750 JAAR ROOSENDAAL? SPONSORPAKKETTEN DRAAGT U BIJ AAN DE VIERING VAN 750 JAAR ROOSENDAAL? www.roosendaal750jaar.nl Roosendaal, november 2017 MISSIE, VISIE EN AMBITIE STICHTING Geachte heer, mevrouw, U heeft het vast en zeker

Nadere informatie

Pop-up Design fietsroute

Pop-up Design fietsroute Pop-up Design fietsroute Maak al fietsend kennis met Brabants Design van nu. Fiets naar plekken waar het bruist van creativiteit. Stap af, neem de tijd en laat je inspireren. Iedere zaterdag en zondag

Nadere informatie

Nieuwsbrief Podium van de Stad. Januari & Februari

Nieuwsbrief Podium van de Stad. Januari & Februari Nieuwsbrief Podium van de Stad Januari & Februari Januari 2015 Een nieuw jaar dat rustig van start ging voor het Podium van de Stad. Deze maand stond voornamelijk in het teken van Lunchconcerten. Studenten

Nadere informatie

WAT IS DE LIBERATION ROUTE EUROPA

WAT IS DE LIBERATION ROUTE EUROPA EUROPA INHOUDSOPGAVE Inhoud Liberation Route Europa 3 Stichting 4 Route 4 Arrangementen 5 Evenementen 5 Luisterplekken 6 App 7 Financiele ondersteuning 7 Pagina 2. Liberation Route Europa Liberation Route

Nadere informatie

Prijs. e 95,00 per VVV gids e 4,00 p.p. entree Stratemakerstoren e 4,00 p.p. entree Nationaal Fietsmuseum Velorama e 4,95 p.p. koffie met Marikenbrood

Prijs. e 95,00 per VVV gids e 4,00 p.p. entree Stratemakerstoren e 4,00 p.p. entree Nationaal Fietsmuseum Velorama e 4,95 p.p. koffie met Marikenbrood Museum De Stratemakerstoren & Nationaal Fietsmuseum Velorama Het arrangement start aan de Waalkade waar u wordt opgehaald door een ervaren stadsgids. Onder begeleiding van de gids wandelt u langs de Waal

Nadere informatie

Stads strand. Winkelcentrum Het Rond Houten. 27 juni t/m 26 juli elke dag open!

Stads strand. Winkelcentrum Het Rond Houten. 27 juni t/m 26 juli elke dag open! Stads strand Winkelcentrum Het Rond Houten 27 juni t/m 26 juli elke dag open! Heerlijk zand, mooie strandtent en te gekke events! ACTIVITEITEN OVERZICHT Stadsstrand 2015 Het is weer zover: het Stadsstrand

Nadere informatie

Toespraak bij de beëdiging van burgemeester Marcouch Arnhem, 1 september 2017

Toespraak bij de beëdiging van burgemeester Marcouch Arnhem, 1 september 2017 1: Toespraak bij de beëdiging van burgemeester Marcouch Arnhem, 1 september 2017 Beste meneer Marcouch, mevrouw Marcouch, kinderen, leden van de raad, leden van het college, excellentie, leden van de Tweede

Nadere informatie

MEIVAKANTIE. Zomervakantie Meivakantie

MEIVAKANTIE. Zomervakantie Meivakantie Hoera, weer een heerlijk dagje Thialf! Voor de jongste kinderen is er een luchtkussen, pannaveldje, schminken, broodjes bakken en nog meer spelletjes. Dit wil je niet missen! Zorg voor sportieve kleding

Nadere informatie

ZAALVERHUUR VAN BRUILOFT TOT BUSINESS MEETING

ZAALVERHUUR VAN BRUILOFT TOT BUSINESS MEETING ZAALVERHUUR VAN BRUILOFT TOT BUSINESS MEETING Bent u op zoek naar een prachtige en authentieke locatie voor een zakelijk evenement, een culturele bijeenkomst of een feestje? Dan zit u bij Museum Speelklok

Nadere informatie

Toespraak 12 november 2016 Opening tentoonstelling De pottenbakkers van de Veluwe in Nederlands Tegelmuseum

Toespraak 12 november 2016 Opening tentoonstelling De pottenbakkers van de Veluwe in Nederlands Tegelmuseum 1 Toespraak 12 november 2016 Opening tentoonstelling De pottenbakkers van de Veluwe in Nederlands Tegelmuseum Dames en heren, Meneer Mackay, beste Eric, De Veluwe, een icoon van de Nederlandse natuur.

Nadere informatie

Verbreding en verbinding vanuit cultureel perspectief

Verbreding en verbinding vanuit cultureel perspectief Verbreding en verbinding vanuit cultureel perspectief De bijzondere band tussen Cortegaerdt en De Spiegel Stichting Cortegaerdt heeft met een royale schenking in 2007 de bouw van theater De Spiegel mede

Nadere informatie

Een eigenzinnig instituut in Nederland

Een eigenzinnig instituut in Nederland Een eigenzinnig instituut in Nederland Van hoge kunst tot populaire onderwerpen Het iconische gebouw is in 1992 ontworpen door Nederlands beroemdste architect Rem Koolhaas als een Palais des Festivals

Nadere informatie

wij zijn gastvrij Nijmegen

wij zijn gastvrij Nijmegen wij zijn gastvrij Nijmegen Hospitality Pakket In 2016 is er veel te vieren in Nijmegen. En feest vieren; dát doen we graag samen met u en uw relaties. Met gepaste trots bieden we u dan ook de mogelijkheid

Nadere informatie

Junior (groen, donkergroen en donkerblauw) Maandag:

Junior (groen, donkergroen en donkerblauw) Maandag: We hebben de afgelopen periodes al veel landen aangedaan. We hebben kennis gemaakt met Engeland, Frankrijk, Oostenrijk en Mexico. Deze periode, die van de herfstvakantie tot de kerstvakantie duurt, komen

Nadere informatie

Castellum Hoge Woerd Ontdek het verleden en beleef het zelf

Castellum Hoge Woerd Ontdek het verleden en beleef het zelf Castellum Hoge Woerd Ontdek het verleden en beleef het zelf Wil je zelf ervaren hoe het leven was in een Romeins verdedigingsfort? Dat (en nog veel meer) wordt mogelijk in Castellum Hoge Woerd. Utrecht

Nadere informatie

JAZZ IN HET DORP SPONSOR PROPOSITIE

JAZZ IN HET DORP SPONSOR PROPOSITIE JAZZ IN HET DORP SPONSOR PROPOSITIE AMSTELVEEN: SAAI EN GRIJS? Weet u het nog? Van die mopperaars die zeiden dat Amstelveen niet bruist en geen eigen ziel heeft? Jazz in het Dorp bewees vorig jaar het

Nadere informatie

Heilige Geeststraat 1, Roermond

Heilige Geeststraat 1, Roermond Heilige Geeststraat 1, Roermond Algemene informatie Straat: Heilige Geeststraat 1 Postcode: 6041GB Stad: Roermond Perceeloppervlakte: 116 m² Woonoppervlakte: 234 m² Volume: 632 m³ Bouwjaar: 1881 Type:

Nadere informatie

Nieuwsbrief HCOIJ, nummer 10, december 2013

Nieuwsbrief HCOIJ, nummer 10, december 2013 Nieuwsbrief HCOIJ, nummer 10, december 2013 Voor iedereen die ons een warm hart toedraagt. Hier is de tiende nieuwsbrief van HCOIJ, de laatste van 2013. Boordevol leuke nieuwtjes, foto s, mededelingen

Nadere informatie

Activiteitenkalender Ontdek alles waar Brasserie Staverden voor staat: Culinair Historie Cultuur Landgoed Beleving za 15 juli Zomerse wijnproeverij door onze exclusieve wijnleverancier met 17.00-18.30

Nadere informatie

Brink aan de Weide fase 2. 3 vrijstaande woningen 6 2-onder-1-kap woningen 8 hoekwoningen 9 tussenwoningen

Brink aan de Weide fase 2. 3 vrijstaande woningen 6 2-onder-1-kap woningen 8 hoekwoningen 9 tussenwoningen Brink aan de Weide fase 2 3 vrijstaande woningen 6 2-onder-1-kap woningen 8 hoekwoningen 9 tussenwoningen Ben jij klaar voor het gasloze huis van je dromen? In het zuidwesten van Arnhem, in de moderne

Nadere informatie