J A A R V E R S L A G 2013

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "J A A R V E R S L A G 2013"

Transcriptie

1 KBO Groesbeek/de Horst Organisatie van senioren Bijlagen: Notulen Algemene ledenvergadering Financieel verslag. INLEIDING: J A A R V E R S L A G is het jaar begonnen met een ongekend aantal leden. In het jubileumjaar 2011 werd het werven van nieuwe leden geïntensiveerd, terwijl dit in 2012 weer op een lager niveau werd gedaan waardoor de teller van het aantal leden steeds schommelde tussen de 1000 en 1100 wat in 2013 werd gestabiliseerd. Een belangrijk onderdeel in 2013 was de verkiezing van een voorzitter. Na 10 jaar voorzitter te zijn geweest vond de heer Herman Oolbekkink de tijd gekomen om toe te treden tot het bestuur van de KBO afdeling Gelderland. Tijdens de Algemene Ledenvergadering op 18 april nam de hij afscheid van KBO Groesbeek/de Horst en werd met algemene stemmen de heer Gerard van Ewijk door de vergadering gekozen tot voorzitter van de KBO afdeling Groesbeek/de Horst. Bestuur: Statutair waren in 2013 drie bestuursleden aftredend. De dames A.Eijmers en W.Stalenhoef en de heer W.Wijers. Zij stelden zich herkiesbaar en werden bij acclamatie herkozen. Het bestuur heeft de heer Gerard van Ewijk bereid gevonden zich kandidaat te stellen voor de bestuursfunctie van voorzitter. Vanuit de leden waren voor deze functie geen kandidaten aangemeld. Voorzitter Ookbekkink stelde de aspirant voorzitter aan de ledenvergadering voor en vroeg de ledenvergadering zonder hoofdelijke stemming akkoord te gaan met zijn benoeming. Middels applaus werd ingestemd met de benoeming. Voorzitter van Ewijk gaf aan de ledenvergadering een korte CV en deelde mee zich in het eerstvolgend Nieuwsblad uitgebreid te zullen voorstellen. De nieuwe voorzitter werd uitgenodigd zitting te nemen in het bestuur waarna de voorzittershamer door de heer Oolbekkink aan hem werd overhandigd.

2 -blad 2 Leden Op 1 januari 2013 waren 1092 Groesbeekse senioren lid van KBO Groesbeek de Horst Gedurende het jaar 2013 werden 30 nieuwe leden ingeschreven, 22 leden zijn in dat jaar overleden terwijl 19 leden het lidmaatschap beëindigden: 3 leden vanwege eigen bezuiniging, 2 leden wegens verhuizing, 6 wegens ziekte/ouderdom en 8 zonder bekende reden. In 2013 is er derhalve een minimale groei geweest van 2 leden waardoor KBO Groesbeek/de Horst op 31 december leden telde.. Felicitaties. Zoals is vastgelegd in de bestuursvergaderingen en vermeld in onze activiteiten map worden senioren bij bepaalde verjaardagen verrast met een boeket bloemen. In 2013 werden 76 senioren hiermee verrast; 34 leden vierden hun 80 jarige verjaardag, 23 werden 85 jaar 5 werden 90 jaar, 4 vierden 91 jaar, 3 werden 93 jaar, 3 werden 94 jaar, 1 werd 95 jaar,1 werd 97 jaar en 1lid mocht haar 98 e verjaardag vieren. Een aantal leden herdachten en vierden een gouden huwelijk terwijl zelfs een echtpaar het diamanten huwelijk vierde. Allen werden door de contactpersoon of een van de bestuursleden gefeliciteerd met het bereiken van de mijlpaal. BESTUUR EN BELEID. In 2013 werden 10 bestuursvergaderingen gehouden.voorafgaand aan de vergadering voor het algemeen bestuur kwam eerst het dagelijks bestuur bijeen. Bij de algemene bestuursvergadering werd het beleid vastgesteld. Enkele belangrijke onderwerpen waren o.a. : 1 e Samenwerking KBO afdelingen. Per 1 januari 2015 wordt de fusie tussen de MUG gemeenten gerealiseerd. Daarom nodigde onze voorzitter mede namens de voorzitters van KBO Heilig Landstichting en KBO Berg en Dal de besturen van de KBO s Beek Ubbergen, Leuth, Ooij en Millingen uit voor een gezamenlijk overleg. Doel van het overleg was te inventariseren wat de consequenties van genoemde fusie konden zijn voor de KBO s en te bezien of er samenwerking mogelijk was. Fusie tussen de afdelingen werd nadrukkelijk uitgesloten. Ter vergadering werd besloten 2x per jaar gezamenlijk te vergaderen dan de gezamenlijke belangen te bespreken.

3 - Blad 3-2 e Zaalhuur, De te betalen zaalhuur van de afzonderlijke clubjes, wordt door KBO Groesbeek betaald Kosten voor consumpties worden tot een bedrag van 150,= vergoed. 3 e Ledenadministratie. KBO Gelderland introduceert een nieuw ledenadministratieprogramma, een computerprogramma waar bestuursleden, mits hen een inlogcode is verstrekt, het ledenbestand kunnen bekijken. Wijzigingen in het bestand aanbrengen is uitsluitend voorbehouden aan de penningmeester en de secretaris. 4 e Zwembad de Lubert Wegens privatisering van zwembad de Lubert was het bestuur genoodzaakt de overeenkomst met de beheerder van de Lubert te herzien. De penningmeester en de secretaris voerden diverse besprekingen met beheerder de heer Jooren over het gebruik van het zwembad.overeengekomen werd dat het zwembad op donderdagmorgen gedurende 2x45 minuten beschikbaar zou zijn voor leden van de KBO. De prijs kon daardoor worden gehandhaafd op 4, = per uur en de 10 badenkaart werd gehandhaafd op 40 euro. Om deze prijs te kunnen handhaven zijn ook leden van andere KBO afdelingen en niet leden welkom. Ongeveer 50 personen maken gebruik van deze overeenkomst met de Lubert. 5 e Contributie afdracht aan Gelderland: Het bestuur maakt zich zorgen over de alsmaar verhoogde contributieafdracht aan KBO afdeling Gelderland. De contributie wordt hoger terwijl de leden steeds minder te besteden krijgen. KBO Gelderland geeft aan dat er diverse voordelen zijn lid te zijn van de KBO, zoals korting op de zorgverzekering, de telefoonrekening en energie. Het bestuur wil de vinger aan de pols houden en haar bezorgdheid aan KBO Gelderland kenbaar maken. Het financieel beleid van KBO Groesbeek zal sterk afhankelijk zijn van de te ontvangen subsidie van de gemeente en de Rabobank, waarbij het gemeentebestuur reeds te kennen heeft gegeven dat de mogelijkheid bestaat dat de subsidie verminderd wordt vanwege de samenvoeging van de MUG-gemeenten. 6 e Bescherming persoonsgegevens. In de vergadering van 25 maart werd akkoord gegaan met het protocol bescherming persoonsgegevens. Via een link op de website worden de leden hierover geïnformeerd.

4 - Blad 4 - Informatie, vooorlichting en educatie. KBO Groesbeek/de Horst probeert zo veel en wat de rol van mogelijk senioren in het algemeen en onze leden in het bijzonder adequate informatie te verstrekken over zaken, die voor hen van belang zijn. 29 januari werd tijdens de soos middag in de Slenk informatie gegeven vanuit de ZZG over mogelijkheden die Z-Gelderland als zorgaanbieder heeft. Informatie werd gegeven over dementie, COPD, Palliatieve zorg, Mantelzorgondersteuning en inzet hulpmiddelen/aanpassingen om zolang mogelijk zelfstandig te wonen. Het in 2012 ontstane idee om gespreksgroepen voor ouderen te organiseren kreeg in 2013 vorm. Het bestuurslid W.Moll legde hiervoor contact met de werkgroep Kerk en samenleving. De Groesbeekse parochie en PKN-gemeenten stonden er positief tegenover en voor de verdere uitwerking werd contact gezocht met pastor Kees Scheffers van het centrum Ontmoeting in Levensvragen. De pastor heeft op 5 maart, 16 april en 18 juni een lezing verzorgd waarna in de groep verder werd gepraat. De middagen werden door 14,12 en 12 personen bezocht. Na deze eerste sessie werd besloten de activiteit los te koppelen van de werkgroep Kerk en samenleving. De activiteit wordt nu georganiseerd door een werkgroep van KBO leden waarin zitting hebben de dames Diny Hendriks, Ria Hopman, de heer Niko Raaphorst en ons bestuurslid de heer Moll. Er zijn 4 data gepland, twee in 2013 ( 24 september en 26 november in 2014 nogmaals twee. In samenwerking met het WMO-loket van de gemeente Groesbeek en Oosterpoort werd een informatiemiddag gehouden over de mogelijkheden, die de WMO-wet heeft te bieden, welke wijzigingen er zijn in de wet overheid is. 8 juni vierde fanfare Wilhelmina haar 115 e verjaardag waarbij de kapel van de Koninklijke Luchtmacht een optreden verzorgde. KBO-leden werden hierbij uitgenodigd en kregen 50% korting op de entreeprijs. Aan een onderzoek, uitgevoerd door het UMC St. Radboud, over het voorkomen van vallen werd medewerking verleend door onder de leden een folder te verspreiden. edewerking werd ook verleend aan de kaartverkoop van entreebewijzen voor het Zoo Parc Overloon. KBO-leden kregen een korting van 50%. Ongeveer 80 kbo-leden maakten gebruik van deze aanbieding. Gezien de ledenkorting bij een bezoek aan Cine Twins bioscoop in Malden

5 Blad 5- wordt indien mogelijk de aangekondigde film in ons Nieuwsblad en op onze website vermeld. Onder de slogan Samen dingen doen werd een kleine enquête gehouden met de vraag : voor welke activiteit heeft u bij de KBO Groesbeek belangstelling. Onderstaande antwoorden werden ontvangen: 10 voor cultuur 8 wandelen 4 hobbyclub 4 muziek 6 koken 5 kaarten. De hobbyclub is niet van de grond gekomen. Overige activiteiten zijn opgepakt waarbij er per activiteit een aanspraakpunt is. Inmiddels zijn ook enkele kookgroepen gestart. Seniorlunches Gezien het succes van de vorige jaren met betrekking tot de organisatie van een lunch op zondag werden ook in 2013 weer de nodige seniorenlunches georganiseerd. De eerste lunch in 2013 werd gehouden op zondag 13 januari en werd bezocht door 40 Senioren. De heer L.v Duinhoven zorgde voor muzikale ondersteuning. 17 februari en 24 maart waren de twee laatste lunches in het voorseizoen en op 22 september, 20 oktober en 1 december waren de drie laatste lunches van Activiteiten Voor de nodige ontspanning werden in dit verslagjaar weer de nodige middagen georganiseerd. = 17 januari werd een cabaretuitvoering opgevoerd onder de titel: de juf, de bakker en de dominee. Deze leuke middag werd bezocht door 85 leden. = 2 februari werd de Mallemolen gevuld met carnavalvierders. De gasten werden ontvangen met een aantal consumpties en enkele hapjes, terwijl de carnavalsgroepjes weer hun best deden de nodige variatie in het programma met show en zang aan te brengen. Het huisorkest Fantatteme zorgde, zoals altijd, voor de nodige muzikale begeleiding terwijl ook de prinsen acte de préséance gaven. = 14 maart een middag met verteller Cees Prinsen die ons kwam vertellen wat er allemaal in de Meidenkist gestopt was. Het hoogtepunt van de middag was het laten zien van al die

6 -blad 6- meidenspullen. De middag was doorspekt met anekdotes en wetenswaardigheden uit vroeger tijden. = 25 maart konden de leden bij een workshop laten zien waartoe zij in staat waren bij het maken van mooie paasstukjes. Vast staat dat in menig huis de paasstukjes de nodige aandacht en lofprijzing hebben gekregen. = 11 juni was het gezelschap van Plurijn in de Mallemolen om voor de leden het toneelstuk Samen op wereldreis op de planken te brengen. Op een speelse wijze lieten zij ons kennis maken met hun avonturen. = 10 juli werden alle oma s en opa s met hun kleinkinderen uitgenodigd deel te nemen aan een middagje minigolf op golfbaan de Lubert. Het aantal oma s en opa s viel wat tegen. Waarschijnlijk was de dag niet helemaal juist gekozen. = 14 november werd in de kleine zaal van de Mallemolen een likeurproeverij gehouden. Een skala van likeurtjes uit vorige eeuwen werden door de heer Heusinkveld uitvoerig besproken, zowel de herkomst als het gebruik van deze alcoholische en niet alcoholische dranken met de soms wonderlijke naamgeving kwamen aan de orde. De belangstelling was niet overweldigend. = 16 december was er een mogelijkheid kerststukjes te maken. Enkele handvaardige bestuursleden zorgden voor de accessoires waarmee de groene takken in kersttooi gebracht konden worden. Nieuw dit jaar waren de stapels belastingformulieren van de Duitse belastingdienst voor leden die ooit inkomsten uit Duitsland hebben gehad. Onze penningmeester heeft zich in deze materie verdiept en heeft al mening lid de helpende hand geboden Reizen: In 2013 werden drie dagtochten georganiseerd. De eerste reis was 23 mei. De volle bus reed een toeristische route naar Vaals. In Vaals werd een bezoek gebracht aan het Heilig Beeldenmuseum. Uit de humoristische vertellingen bleek dat ook de heiligen een humoristische inslag hadden. Na de informatie over de heiligen werden de leden rondgeleid door een gerestaureerd klooster en wie dit wenste kon een kijkje nemen in de kloostertuin. Hierbij bleek dat de meesten liever in de tuin dan in een klooster zaten 17 juli was onze jaarlijkse reis voor leden met een beperking. De reis met de speciale bus ging via een toeristische route richting Limburg en wel naar het witte stadje Thorn. In Thorn werd bij rederij Cascade ingescheept voor een boottocht over de Maasplassen en de grensmaas. Aan boord kon men genieten van koffie met Limburgse vlaai

7 -blad 7-19 september stapten 37 leden in de bus voor een tocht naar Utrecht. In Utrecht werd overgestapt op een rondvaartboot voor een tocht door de Utrechtse grachten. Aan boord zoals gebruikelijk weer koffie met iets lekkers. Na de boottocht volgde een stadwandeling met een gids waarbij veel middeleeuwse gebouwen bekeken werden waaronder de bekende drie Dom s van Utrecht. Aan de inwendige mens werd ook gedacht en wel in Restaurant Den Engel in Houten. Communicatie en sociale media Voor een goede informatie aan onze leden beschikt KBO Groesbeek over diverse mogelijkheden. De belangrijkste is de periodiek van de Unie KBO de Nestor. De Nestor verschijnt 10 maal per jaar en wordt onder de leden verspreidt door 25 medewerkers(sters). Bij dit blad wordt iedere keer een informatieblad van KBO Groesbeek/de Horst gevoegd met nieuws en berichten vanuit de plaatselijke vereniging naar de leden. Belangrijkste informatie gaat over de activiteiten waaraan de leden kunnen deelnemen. Via omroep Groesbeek beschikt de afdeling over een teletekstpagina welke door het secretariaat kan worden vernieuwd. Voorts is het contact met de omroep zodanig dat KBO-nieuws via de nieuwskrant van de omroep onder de leden bekend gemaakt kan worden. Diverse omroep commentatoren brengen via de radio het KBO-nieuws de Groes-beekse huiskamers in. De moderne media die door steeds meer leden worden benut spelen een steeds grotere rol in de berichtgeving. Gelijk met de uitgave van de Nestor met het Nieuwsblad wordt de website geüpdatet. De inhoud wordt verzorgd door heer Mol, de content wordt daarna door vrijwilliger André Cillessen online geplaatst. Op 31 december beschikten 148 leden over een e- mail adres en toegang tot onze website. In navolging van KBO Gelderland is ook KBO Groesbeek/de Horst actief op de Social Media zoals Facebook en Twitter. De Facebookaccount is geliked door 14 personen De Twitteraccount heeft 39 volgers en er worden 84 personen en organisaties gevolgd. Via deze accounts worden activiteiten van de afdeling aangekondigd en soms wordt een kort verslag plus foto toegevoegd. Ook worden Links van activiteiten en bekendmakingen van Unie KBO, KBO Gelderland en andere organisaties en personen op het gebied van ouderen en zorg gedeeld. De Facebook en twitteraccunt worden beheerd door bestuurslid W.Moll Voor 2014 is gepland om een cursus Sociale Netwerken te organiseren en een cursus Leren werken met ipads en tablets

8 Activiteiten in groepsverband -blad 8- De Zeven Heuvelen: ons zangkoor de Zeven Heuvelen treedt regelmatig op en is steeds onze speciale gast bij ons kerstfeest. Wat het aantal leden betreft kan gesteld worden dat het aantal zangers en zangeressen nagenoeg gelijk blijft. De door Dirigent Anke Jacobs gemaakte CD heeft de top 100 niet gehaald. Schrijfcursus: de in 2011 gestarte schrijfcursus werd ook in 2012 voortgezet. De berichten hierover waren uitsluitend positief. Ook hier bleef het aantal deelnemers gelijk Fietsen Vanaf het begin van de zomertijd is weer menig tochtje gemaakt. Het was een slechte zomer voor het fietsen. 5 Donderdagen werd er vanwege het slechte weer niet gefietst Nog slechts n enkeling fietst zonder gebruikmaking van fietsondersteuning. Het fietsseizoen voor KBO- leden is en blijft uitsluitend gedurende de zomertijd. Darten: in de benedenzaal van de Mallemolen werd iedere veertien dagen op de donderdagmiddag dart gespeeld. Helaas heeft deze sport te kampen met ledenverlies terwijl de kosten niet verminderen. Door de teruggang in het aantal spelers werd de deelname zo klein dat besloten werd met darten te stoppen. Een actieve campagne voor meer leden had geen resultaat. Bij aanvang van de zomervakantie werd de laatste pijl gegooid. 70+ activiteit: In overleg met mevrouw Oerlemans werd besloten te stoppen met de 70+ activiteiten, omdat het aantal deelnemers steeds kleiner werd. Bowls / Badminton. Beide sporten delen samen de grote zaal in sporthal Heuvelland. Het aantal deelnemers aan bowls zakte door ziekte en ouderdom tot 4 personen. In overleg met hen is besloten met bowls te stoppen. Het aantal deelnemers aan badminton is iets gegroeid. Bingo: de bingospelen in zaal Wilhelmina mogen zich nog steeds in voldoende belangstelling verheugen. De organisatie zorgt maandelijks voor leuke prijzen en de probeert de deelnemers te activeren waardoor de bingo aantrekkelijk blijft. Jeu de boules: de mede door KBO Groesbeek tot stand gebrachte jeu de boulebanen Mogen zich in voldoende belangstelling verheugen. Eerst waren de sportieve ouderen alleen op dinsdagmiddag op de banen te zien. Maar komt het steeds vaker voor dat ook op de donderdagmiddag gebruik gemaakt wordt van de banen. Zou het dan toch zo zijn dat ontspanning meer buiten dan binnen wordt gezocht?

9 Themagroep: -blad 9- De themagroep, die over voldoende leden beschikt, maakte in 2013 een zestal uitstapjes.t.w. 9 januari naar Deventer Het historisch museum en het speelgoedmuseum werden bezocht. Het was een druilerig weer, niet bevorderlijk voor een dagje uit maar voor het bezoek aan een museum wel geschikt. (28 personen). 6 maart Haarlem Een rondleiding in de St Bavokerk in Haarlem. Een mooie dag maar in de St Bavo wel koud. (30 personen) 15 mei den Haag Bezoek aan Panorama Mesdag en Oranjewandeling. Een interessante rondleiding langs de Koninklijke bezienswaardigheden. (29 deelnemers) 3 juli Dordrecht Stadswandeling en bezoek aan museum Simon van Gijn. Drie groepen verkenden de stad o.l.v gidsen. Huis Gijn was buitengewoon interessant ( 32 personen) 4 september Kamp Westerbork Een lange reis met een beperkt aantal deelnemers Door de kleine groep was het onderlinge contact intensiever. Een geweldige gids die de deelnemers met pakkende verhalen door het kamp voerde.(13 personen) 6 november Breda Door miscommunicatie werd in Breda direct na aankomst met de stadwandeling begonnen. De uiterst interessante en deskundige uitleg van gids Olga en het stagelopen van oud-burgemeester Rutte van Breda bij onze groep maakte veel goed.( 29 personen) Zwemmen.: zie : bestuur en beleid. Externe contacten: Regelmatig wordt, mede door KBO Gelderland,bij de leden de aandacht gevestigd op de voordelen van het lidmaatschap van de KBO. Toch blijkt dat veel leden niet met alle voordelen bekend zijn Vragen zijn er o.a. over korting op de premie voor de zorgverzekering, korting bij Groesbeekse winkelierskorting bij telefonie, korting bij energie.enz. Eind 2013 kregen 360 leden korting bij zorgverzekering CZ en `58 leden kregen korting bij zorgverzekering VGZ Het aantal leden aangesloten leden bij OHRA of een energie bedrijf is bij het bestuur niet bekend. De externe computerhulp heeft met zijn kennis over computerzaken weer veel leden op weg geholpen. Voor leden is de computerhulp de heer Dalmulder te raadplegen, Veel leden maken gebruik van de geboden hulp.

10 - Blad 10- Ouderenadviseurs.: Bij KBO Groesbeek/de Horst zijn drie ouderenadviseurs werkzaam. De belangrijkste bijdragen die zij leveren is het werk als belastinginvulhulp. In 2013 werden ongeveer 80 leden geholpen bij het invullen van de belastingpapieren. Zij werden in 2013 weer door de SBOG bijgeschoold. Ons oud bestuurslid M\ark Gröning tevens ouderenadviseur werd in 16 gevallen geraadpleegd over o.a. huurtoeslag, zorgtoeslag,eenzaamheid.en woningaanpassing. Problemen met WMO zaken worden doorverwezen naar het gemeenteloket. Door diverse bestuursleden zijn contacten onderhouden met en zijn besprekingen geweest met eensgezinde verenigingen, ouderenbonden, seniorenraad en in het bijzonder met KBO afdelingen uit de per 1 januari 2015 nieuw te vormen gemeente. Veiligheid en aansprakelijkheid: Het bestuur heeft zich ook voor het jaar 2013 ingedekt tegen iedere vorm van aansprakelijkheid via een verzekering afgesloten door Unie KBO of zelfstandig afgesloten zijn onderdstaande verzekeringen van toepassing, t.w.: - 1 aansprakelijkheidsverzekering ( Unie KBO) - 2 ongevallenverzekering ( Unie KBO) - 3 Rechtsbijstandsverzekering ( Unie KBO) - 4 Aanvullende autoverzekering ( KBO Groesbeek) - 5 ongevallen inzittenden verzekering ( KBO Groesbeek) - 6 een groepsreisverzekering.( wordt voor iedere reis apart afgesloten) - 7 door de gemeente Groesbeek is i.s.m.vng een vrijwilligers-verzekering gesloten. Jaarplan 2014 In 2014 zal er voor KBO Groesbeek/de Horst ten opzichte van 2013 weinig veranderen. Bestuur en commissies zullen zich in blijven zetten voor de belangen van de leden en middels vele activiteiten een bijdrage proberen te leveren aan hun welzijn. De vele activiteiten, zoals die in het jaarverslag genoemd zijn, zullen blijven bestaan en waar mogelijk verder uitgebreid worden. In 2013 schreven wij 60 nieuwe leden in. Wij vinden dat een mooi aantal en hopen voor dit jaar weer op eenzelfde aantal. Belangrijk daarbij is het lidmaatschap betaalbaar te houden. De fusie van de MUG gemeenten en de fusie van de Rabo bank Groesbeek-Millingen aan de Rijn kan wegens het niet meer toekennen van subsidies tot een aanmerkelijke verslechte-

11 - Blad 11- ring van onze financiële positie leiden. Wij zullen dat dit jaar nadrukkelijke in de gaten houden. Bij een verdere verhoging van onze contributie aan KBO Gelderland en de Unie KBO zullen wij tegen stemmen. Nieuwe wetgeving,die 1 januari 2015 ingaat, kan leiden tot de verslechtering van de positie van ouderen in de samenleving. Met de seniorenraad van Groesbeek zullen wij ons inspannen voor het welzijn van ouderen, op provinciaal en landelijk niveau zullen wij dat doen met KBO Gelderland en de Unie KBO. De samenwerking met de KBO afdelingen in de toekomstige MUG gemeente zal vanuit het belang van de ouderen versterkt worden. Wij blijven ons inzetten voor het welzijn, de ontspanning en beweging van onze leden en zullen ook de inspanningen om voor onze leden korting te ver krijgen op zowel plaatselijk als landelijk niveau niet verminderen. Groesbeek 17 februari G.G.van Ewijk voorzitter M.G.Leusink secretaris

KBO Groesbeek/de Horst Organisatie van senioren

KBO Groesbeek/de Horst Organisatie van senioren KBO Groesbeek/de Horst Organisatie van senioren Bijlagen: - Notulen Algemene ledenvergadering - Financieel verslag.( Dit wordt op de vergadering uitgereikt.) Voorwoord Na de viering van het 60 jarig jubileumfeest

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement EHBO Vragender

Huishoudelijk reglement EHBO Vragender Huishoudelijk reglement EHBO Vragender Doel en middelen: Artikel 1. De Organisatie van cursussen en de voortgezette opleiding ligt in handen van het bestuur. Het bestuur volgt bij de organisatie en de

Nadere informatie

JAARVERSLAG 2012. KBO Zeeland: 25 mei jaarlijkse bedevaart naar Meerseldreef. Twee van onze leden gingen mee.

JAARVERSLAG 2012. KBO Zeeland: 25 mei jaarlijkse bedevaart naar Meerseldreef. Twee van onze leden gingen mee. KBO Middelburg Veere JAARVERSLAG 2012 1. Algemeen. Begin 2012 hadden we het aantal van 279 leden bereikt. Helaas is ledenverlies door opzeggingen wegens o.a het hoge contributie bedrag, verhuizingen, het

Nadere informatie

Met de Dissel het jaar uit

Met de Dissel het jaar uit Met de Dissel het jaar uit Wij hebben zeer innovatieve bestuursleden, in het bijzonder Ina Henken en Lia Schuijt. Vooral aan hen is het te danken dat onze vereniging dit jaar het jaar afsloot met een combinatie

Nadere informatie

Afdeling Harderwijk-Hierden

Afdeling Harderwijk-Hierden Afdeling Harderwijk-Hierden Nieuwsbrief Januari 2014 Van de bestuurstafel Na de hernieuwde start op de ledenvergadering van september 2013 zet het bestuur zich met enthousiasme in om de afdeling Harderwijk-Hierden

Nadere informatie

De heer B.W.N. Vermeer

De heer B.W.N. Vermeer Jaarverslag secretaris 2013 ANBO afdeling Alphen aan den Rijn Bestuur Per 1 januari 2013 bestond het bestuur uit: Mevrouw A Brokerhof De heer P.G.S. Dobbe De heer C.R. de Feiter Mevrouw J. Broer- van Leeuwen

Nadere informatie

NOTULEN JAARVERGADERING 2018 ATC TWENTE

NOTULEN JAARVERGADERING 2018 ATC TWENTE Datum: 18 januari 2018 Locatie: horecabedrijf DE MARKE te Wierden. Aanwezig leden: 18 leden. Aanwezig bestuur: G. Leusman. Voorzitter E. Huisjes. Penningmeester & Secretaris F. Kuylaars. Ledenadministratie

Nadere informatie

J A A R V E R S L A G 2014

J A A R V E R S L A G 2014 KBO Groesbeek/de Horst Organisatie van senioren Bijlagen: Notulen algemene ledenvergadering 2014 Financieel verslag. INLEIDING J A A R V E R S L A G 2014 Voor u ligt alweer het verslag van het 63e jaar

Nadere informatie

GILDE ROTTERDAM NIEUWSBRIEF

GILDE ROTTERDAM NIEUWSBRIEF December 2018 GILDE ROTTERDAM NIEUWSBRIEF Van de Redactie Inmiddels zijn er twee nieuwsbrieven uitgekomen en had nr. 3 al een tijdje geleden bij de vrijwilligers in de elektronische postbus moeten belanden.

Nadere informatie

DE KRUISVERENIGING ZEVENBERGEN/LANGEWEG JAARREKENING 2018

DE KRUISVERENIGING ZEVENBERGEN/LANGEWEG JAARREKENING 2018 DE KRUISVERENIGING ZEVENBERGEN/LANGEWEG JAARREKENING 2018 L. van Wijngaarden (Penningmeester) Opgemaakt: januari 2019 De Kruisvereniging Zevenbergen/Langeweg Opgericht 6 november 1978 Ontstaan uit een

Nadere informatie

Eibergs Mannenkoor Huishoudelijk reglement.

Eibergs Mannenkoor Huishoudelijk reglement. Eibergs Mannenkoor Huishoudelijk reglement. DE VERENIGING Art.1 De vereniging draagt de naam, Eibergs Mannenkoor en is gevestigd te Eibergen. GRONDSLAG Art.2 De vereniging is gebaseerd op een algemene

Nadere informatie

KBO NH. Het Werkplan december 2012

KBO NH. Het Werkplan december 2012 december 2012 KBO NH Het Werkplan 2013 In het werkplan staat in hoofdlijnen beschreven wat de KBO-NH gaat doen in 2013. Het betreft hier het pakket zoals het door besluiten van de Algemene Ledenvergadering

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement Oudervereniging KBS De Bolster

Huishoudelijk reglement Oudervereniging KBS De Bolster Huishoudelijk reglement Oudervereniging KBS De Bolster DEFINITIE Artikel 1 Dit Huishoudelijk Reglement van de Oudervereniging Rooms Katholieke Basisschool De Bolster is een aanvulling op de statuten zoals

Nadere informatie

Nieuwsbrief BC Shuttlewoude 2015 nummer 1

Nieuwsbrief BC Shuttlewoude 2015 nummer 1 Nieuwsbrief BC Shuttlewoude 2015 nummer 1 Mededelingen van het Bestuur 6 Strippenkaart Het bestuur heeft besloten de 6 strippenkaart te introduceren, met name voor oud leden die nog een keer willen spelen

Nadere informatie

De gezamenlijke ouderenbonden KBO-PCOB willen u graag uitnodigen voor deze informatiemiddag. Tijd uur uur.

De gezamenlijke ouderenbonden KBO-PCOB willen u graag uitnodigen voor deze informatiemiddag. Tijd uur uur. Nieuwsbrief 33 van de Katholieke Belangen Organisatie voor senioren Voor u ligt de nieuwsbrief van de KBO afdeling Harderwijk van 20-02-2018. Uitnodiging: Informatiemiddag 12 maart in De Kiekmure, Tesselschadelaan

Nadere informatie

RSI-VERENIGING HUISHOUDELIJK REGLEMENT

RSI-VERENIGING HUISHOUDELIJK REGLEMENT RSI-VERENIGING HUISHOUDELIJK REGLEMENT RSI-vereniging Stationsstraat 6b 3862 CG NIJKERK Pagina 1 van 5 Het lidmaatschap en het donateurschap Artikel 1. 1 Aanmelding voor het lidmaatschap geschiedt door

Nadere informatie

jaargang 18 nummer 5 oktober 2015 Uitnodiging

jaargang 18 nummer 5 oktober 2015 Uitnodiging Secr. Gerard Thijssen Rozenbloemstraat 34, 4921 KG Made Tel: 0162-683323 Mail: heemkundemadedrimmelen@gmail.com NIEUWSBRIEF jaargang 18 nummer 5 oktober 2015. Uitnodiging Op dinsdag 20 oktober organiseert

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF. april 2013

NIEUWSBRIEF. april 2013 NIEUWSBRIEF april 2013 Bestuur KBO Heerlen Noord * Voorzitter: Algemene zaken K. Adema 0619864038 *Secretaris: Ledenadministratie Nieuwsbrief W. Bindels. 045 5221815 *Penningmeester: B. Kleijkers 045 5221130

Nadere informatie

Baarlo. Ontmoeten Verbinden Informeren. Activiteiten 2 e kwartaal

Baarlo. Ontmoeten Verbinden Informeren. Activiteiten 2 e kwartaal Baarlo Ontmoeten Verbinden Informeren. Activiteiten 2 e kwartaal 2018. www.mfcdeengelbewaarder.nl 1 Rabobank Baarlo naar MFC de Engelbewaarder. Vanaf 3 juli 2018 kunnen klanten van de Rabobank uit Baarlo

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT

HUISHOUDELIJK REGLEMENT HUISHOUDELIJK REGLEMENT Artikel 1 Artikel 2 Artikel 3 Artikel 4 Artikel 5 Artikel 6 Artikel 7 Artikel 8 Artikel 9 Artikel 10 Artikel 11 Artikel 12 Artikel 13 Artikel 14 Artikel 15 Lidmaatschap, toelating

Nadere informatie

Laatstelijk gewijzigd: Jaarverslag 2017

Laatstelijk gewijzigd: Jaarverslag 2017 Jaarverslag 2017 1. Algemeen. Op 20 oktober 1957 werd de ouderenvereniging opgericht en kreeg de naam "De Krasse Generatie". De statuten van de vereniging werden op 18 april 200 in een notariële akte vastgelegd.

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement

Huishoudelijk reglement Huishoudelijk reglement van de vereniging Verzekeringsplatform Overheden (V.P.O.) hierna te noemen de vereniging gevestigd te Rotterdam (ingeschreven bij de Kamer van Koophandel en Fabrieken voor Rotterdam

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement

Huishoudelijk reglement Huishoudelijk reglement Buurtvereniging "De Buurt", door saamhorigheid, meer gezelligheid! Lidmaatschap Art. 1 Art. 1 a Art. 1b Art. 2 Art. 2 a Art. 2 b Art. 2 c Art. 3 De aanmelding voor het lidmaatschap

Nadere informatie

SECR. W. DE GRUITER OPGERICHT 25 MEI 1989 AKKERWINDE 28 INGESCHR. K.v.K HB ALBLASSERDAM POSTBANK GIRONR

SECR. W. DE GRUITER OPGERICHT 25 MEI 1989 AKKERWINDE 28 INGESCHR. K.v.K HB ALBLASSERDAM POSTBANK GIRONR SECR. W. DE GRUITER OPGERICHT 25 MEI 1989 AKKERWINDE 28 INGESCHR. K.v.K. 40324098 2951 HB ALBLASSERDAM POSTBANK GIRONR. 4375518 U I T N O D I G I N G zaterdagmiddag 10 juni 2004, 12.00 uur de Algemene

Nadere informatie

Met o.a. Uitnodiging jaarvergadering dinsdag 17 maart a.s. Locatie tentoonstelling Laatste kans voor ringenbestellen 2015 Ledenlijst maart 2015

Met o.a. Uitnodiging jaarvergadering dinsdag 17 maart a.s. Locatie tentoonstelling Laatste kans voor ringenbestellen 2015 Ledenlijst maart 2015 Met o.a. Uitnodiging jaarvergadering dinsdag 17 maart a.s. Locatie tentoonstelling Laatste kans voor ringenbestellen 2015 Ledenlijst maart 2015 Maart 2015 Bestuur van vogelvereniging Zang & Kleur Woudenberg

Nadere informatie

VvP NIEUWSBRIEF Jaargang 03, Jaar 2017

VvP NIEUWSBRIEF Jaargang 03, Jaar 2017 VvP NIEUWSBRIEF Jaargang 03, Jaar 2017 22e Algemene Ledenvergadering bij Avila op 23 Februari 2017 Dit jaar wordt onze jaarlijkse Algemene Ledenvergadering (ALV) wederom in het Koetshuis van het Avila

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF APRIL 2016 VAN DE VOORZITTER BELASTINGAANGIFTE 2015 CAPELSE ZOMERSCHOOL 2016

NIEUWSBRIEF APRIL 2016 VAN DE VOORZITTER BELASTINGAANGIFTE 2015 CAPELSE ZOMERSCHOOL 2016 NIEUWSBRIEF APRIL 2016 VAN DE VOORZITTER Het is weer voorjaar! Er breekt weer een fijne tijd aan voor velen van ons. Ons eerste busreisje van dit jaar naar het van Gogh museum was erg gezellig en smaakt

Nadere informatie

KBO BERNADETTE HELMOND. Ledenvergadering 24 februari 2014 WELKOM

KBO BERNADETTE HELMOND. Ledenvergadering 24 februari 2014 WELKOM Ledenvergadering 24 februari 2014 WELKOM Agenda Opening en mededelingen Goedkeuring notulen van 12 november 2013 Jaarverslag 2013 Verslag Kascommissie/Verkiezing Vaststellen jaarrekening 2013 en begroting

Nadere informatie

Het bestuur van K.B.O.- Stokhasselt wenst alle leden een Vredig, Gezond en Gelukkig 2015

Het bestuur van K.B.O.- Stokhasselt wenst alle leden een Vredig, Gezond en Gelukkig 2015 Secretariaat Gluckstraat 49 tel.06 4755.09.12 Rek.nr.: IBAN NL88 INGB 0000 66 17 22 Januari 2015 Het bestuur van K.B.O.- Stokhasselt wenst alle leden een Vredig, Gezond en Gelukkig 2015 We beginnen 2015

Nadere informatie

afgevaardigden twee afgevaardigden gekozen voor een periode van twee jaar en zijn zij

afgevaardigden twee afgevaardigden gekozen voor een periode van twee jaar en zijn zij versie d.d. 27-09-2018 Huishoudelijk reglement als bedoeld in artikel 11 lid 9 van de statuten van de vereniging: Beroepspensioenvereniging Huisartsen, statutair gevestigd te Utrecht, hierna: de Beroepspensioenvereniging.

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement vereniging

Huishoudelijk reglement vereniging Huishoudelijk reglement vereniging EHBO vereniging Sint Christophorus Heemskerk Naam en plaats De vereniging draagt de naam: E.H.B.O. vereniging Sint Christophorus, opgericht 18 februari 1954 te Heemskerk

Nadere informatie

Belangenorganisatie senioren. Kring s-hertogenbosch Afdeling Binnenstad. Jaarkalender 2013 eerste jaargang BEWAAR-EXEMPLAAR

Belangenorganisatie senioren. Kring s-hertogenbosch Afdeling Binnenstad. Jaarkalender 2013 eerste jaargang BEWAAR-EXEMPLAAR Belangenorganisatie senioren Kring s-hertogenbosch Afdeling Binnenstad Jaarkalender 2013 eerste jaargang BEWAAR-EXEMPLAAR 1 Welke voordelen biedt uw KBO lidmaatschap bij uw afdeling? HUL P NODIG - bij

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT VAN DE BAPTISTEN GEMEENTE ELIM TE DRACHTEN

HUISHOUDELIJK REGLEMENT VAN DE BAPTISTEN GEMEENTE ELIM TE DRACHTEN HUISHOUDELIJK REGLEMENT VAN DE BAPTISTEN GEMEENTE ELIM TE DRACHTEN Artikel 1 LEDEN a. De gemeente kent leden en vrienden. - Leden zijn zij die via de procedure beschreven in artikel 2 tot de gemeente zijn

Nadere informatie

JAARPLAN 2019 Thema: Zelfstandig zijn en blijven

JAARPLAN 2019 Thema: Zelfstandig zijn en blijven JAARPLAN 2019 Thema: Zelfstandig zijn en blijven 1 Inleiding Het thema van het jaar 2019 staat in het teken van zelfstandig zijn en blijven. Als ouderen gezond blijven, kunnen zij zelfstandig blijven wonen

Nadere informatie

Conform artikel 20 van de Statuten Aangenomen op de Algemene Ledenvergadering d.d. 4 februari 2015

Conform artikel 20 van de Statuten Aangenomen op de Algemene Ledenvergadering d.d. 4 februari 2015 CONCEPT HUISHOUDELIJK REGLEMENT PHOENIX APELDOORN Conform artikel 20 van de Statuten Aangenomen op de Algemene Ledenvergadering d.d. 4 februari 2015 AANSLUITING EN SAMENWERKING ARTIKEL 1 Phoenix Apeldoorn

Nadere informatie

Financieel verslag 2014

Financieel verslag 2014 Financieel verslag 2014 KBO Afdeling Bladel 12 februari 2015 KBO Afdeling Bladel 1 Winst- en Verliesrekening 2014 BATEN LASTEN Recreatieve activiteiten 4.730 5.334 MBVO-activiteiten 3.588 8.520 Vorming

Nadere informatie

BEGROTING Begroting 2017 KBO. Afdeling Bladel. 8 februari 2016 KBO Afdeling Bladel 1

BEGROTING Begroting 2017 KBO. Afdeling Bladel. 8 februari 2016 KBO Afdeling Bladel 1 Begroting 2017 KBO Afdeling Bladel 8 februari 2016 KBO Afdeling Bladel 1 SAMENVATTING BEGROTING 2017 BEGROTING 2017 BATEN LASTEN Recreatieve activiteiten 14.100 15.325 MBVO-activiteiten 4.250 12.800 Scholing

Nadere informatie

Vereniging Vrienden van Den Haag HUISHOUDELIJK REGLEMENT

Vereniging Vrienden van Den Haag HUISHOUDELIJK REGLEMENT Vereniging Vrienden van Den Haag Uitgave Redactie Vereniging Vrienden van Den Haag Jaap Trouw Status Definitief (ALV 20 november 2012) Versie 2.0 Vereniging Vrienden van Den Haag pagina 1 van 6 Leden Artikel

Nadere informatie

FINANCIEEL VERSLAG 2015

FINANCIEEL VERSLAG 2015 FINANCIEEL VERSLAG 2015 KBO Afdeling Bladel 15 februari 2016 KBO Afdeling Bladel 1 BATEN LASTEN Recreatieve activiteiten 13.385 12.929 MBVO-activiteiten 3.900 10.883 Scholing en Vorming 8.913 9.173 Algemene

Nadere informatie

Activiteitenplan 2017

Activiteitenplan 2017 Activiteitenplan 2017 KBO afdeling Apeldoorn en Epe Katholieke Belangenorganisatie voor Senioren 2 Activiteitenplan 2017 - KBO afd. Apeldoorn en Epe Inhoud Inleiding 4 Ledenaantal 4 Jaarvergadering 4 Organisatie

Nadere informatie

OWG - NIEUWS. Jubbega - Hoornsterzwaag. Herfst 2014. Website: www.overwelzijngesproken.nl Kamer van Koophandel 56415001 Jaargang 2 nummer 1

OWG - NIEUWS. Jubbega - Hoornsterzwaag. Herfst 2014. Website: www.overwelzijngesproken.nl Kamer van Koophandel 56415001 Jaargang 2 nummer 1 Herfst 2014 OWG - NIEUWS Jubbega - Hoornsterzwaag Website: www.overwelzijngesproken.nl Kamer van Koophandel 56415001 Jaargang 2 nummer 1 0516-461228 0516-462580 2 Voorwoord t Is weer voorbij die mooie

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement tafeltennisvereniging Actief. Huishoudelijk reglement Tafeltennisvereniging Actief

Huishoudelijk reglement tafeltennisvereniging Actief. Huishoudelijk reglement Tafeltennisvereniging Actief Huishoudelijk reglement Tafeltennisvereniging Actief Vastgesteld d.d. 25-02-2014 Leden Artikel 1 1. De leden van de vereniging zijn onderverdeeld in de volgende categorieën: a. jeugdleden (recreant of

Nadere informatie

Aquariumvereniging ``A.V. Waterweelde ``

Aquariumvereniging ``A.V. Waterweelde `` Heerlerheide Aquariumvereniging ``A.V. Waterweelde `` Opgericht: 7 oktober 1961 te Heerlerheide gemeente Heerlen. Koninklijk goedgekeurd bij besluit van 4 september 1975 Aangesloten bij de N.B.A.T. en

Nadere informatie

Probusclub Zeewolde. HUISHOUDELIJK REGLEMENT ( Vastgesteld op 5 maart 2014 )

Probusclub Zeewolde. HUISHOUDELIJK REGLEMENT ( Vastgesteld op 5 maart 2014 ) HUISHOUDELIJK REGLEMENT ( Vastgesteld op 5 maart 2014 ) Inleiding De Probusclub Zeewolde te Zeewolde is opgericht op 14 januari 2009, op initiatief van Probusclub Nijkerk. Installatie door Probus Nederland

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement. 1 Explicitering van de rechten en plichten van leden

Huishoudelijk Reglement. 1 Explicitering van de rechten en plichten van leden Huishoudelijk Reglement 1 Explicitering van de rechten en plichten van leden 1.1 Leden hebben de hierna te noemen rechten en plichten. Bij toetreding als lid hebben zij het recht een exemplaar van de statuten

Nadere informatie

STATUTEN VAN DE OUDERVERENIGING VAN DE KATHOLIEKE BASISSCHOOL SCHOOL OP DE BERG

STATUTEN VAN DE OUDERVERENIGING VAN DE KATHOLIEKE BASISSCHOOL SCHOOL OP DE BERG STATUTEN VAN DE OUDERVERENIGING VAN DE KATHOLIEKE BASISSCHOOL SCHOOL OP DE BERG NAAM EN ZETEL, Artikel 1: De vereniging draagt de naam oudervereniging van de katholieke basisschool School op de Berg en

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT VAN HET GOOISCH FANFARE ORKEST TE HILVERSUM

HUISHOUDELIJK REGLEMENT VAN HET GOOISCH FANFARE ORKEST TE HILVERSUM HUISHOUDELIJK REGLEMENT VAN HET GOOISCH FANFARE ORKEST TE HILVERSUM Algemeen Artikel 1 De vereniging is bij notariële akte opgericht op 4 november 1925 onder de naam Christelijke Muziekvereniging Oranje

Nadere informatie

Vereniging Aziatische Sporten Arashi, te Enschede

Vereniging Aziatische Sporten Arashi, te Enschede Vereniging Aziatische Sporten Arashi, te Enschede Naam, zetel, duur Artikel 1 1. De vereniging draagt de naam: Vereniging Aziatische Sporten Arashi, en is gevestigd te Enschede. 2. De vereniging is opgericht

Nadere informatie

Vereniging Post - Actieven Belastingdienst Leiden

Vereniging Post - Actieven Belastingdienst Leiden Vereniging Post - Actieven Belastingdienst Leiden Poortwacht 54 2353 EB Leiderdorp : 071-8870183 «hr_mv» «Voorl» «Voorv» «Naam» «Adres» «Postcode» «woonplaats» Leiderdorp, februari 2011 Nieuwsbrief 2011-1

Nadere informatie

Huishoudelijk regelement Oudervereniging Basisschool De Vlasbloem

Huishoudelijk regelement Oudervereniging Basisschool De Vlasbloem Huishoudelijk regelement Oudervereniging Basisschool De Vlasbloem DEFINITIE Artikel 1 Dit Huishoudelijk Reglement van de Oudervereniging Basisschool De Vlasbloem is een aanvulling op de statuten zoals

Nadere informatie

ARTIKEL 1 ARTIKEL 2 ARTIKEL 3

ARTIKEL 1 ARTIKEL 2 ARTIKEL 3 REGLEMENT van de personeelsvereniging PEVAD van: Inbev Nederland N.V. vestiging Dommelen Benamingen ARTIKEL 1 In dit reglement wordt verstaan onder: Bedrijf: Inbev Nederland N.V. vestiging Dommelen Vereniging:

Nadere informatie

De Nederlandse Burger Partij HUISHOUDELIJK REGLEMENT

De Nederlandse Burger Partij HUISHOUDELIJK REGLEMENT De Nederlandse Burger Partij HUISHOUDELIJK REGLEMENT Opgave 27 maart 2015, opgemaakt te Papendrecht. HUISHOUDELIJK REGLEMENT Lidmaatschap Artikel 1 Het houden of doen houden van het lidmaatschap, wordt

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement Vereniging ShantyNederland Status van dit document: vastgesteld in de ALV van maart 2013.

Huishoudelijk Reglement Vereniging ShantyNederland Status van dit document: vastgesteld in de ALV van maart 2013. Huishoudelijk Reglement Vereniging ShantyNederland Status van dit document: vastgesteld in de ALV van maart 2013. 1 Wijze van besturen: 1.1. Besluiten worden zoveel mogelijk genomen binnen een bestuursoverleg.

Nadere informatie

4. Jaarverslag 2017, de volgende activiteiten hebben plaatsgevonden in 2017:

4. Jaarverslag 2017, de volgende activiteiten hebben plaatsgevonden in 2017: NOTULEN Algemene Ledenvergadering 2018 d.d. 24-05-2018 locatie Flanders Tilburgseweg 37 te Goirle Geachte leden, Op donderdag 24 mei zijn we samen gekomen voor de Algemene Ledenvergadering bij Flanders

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT

HUISHOUDELIJK REGLEMENT HUISHOUDELIJK REGLEMENT Doel van de vereniging: Het doel van de vereniging is om eenieder die dat wil, deel te laten nemen aan fietstoertochten in groepsverband in de omgeving van Putte en daarbuiten,

Nadere informatie

Notulen van de algemene ledenvergadering van de afdeling Den Helder van de PCOB op 17 maart Vastgesteld op 23 maart 2017.

Notulen van de algemene ledenvergadering van de afdeling Den Helder van de PCOB op 17 maart Vastgesteld op 23 maart 2017. Notulen van de algemene ledenvergadering van de afdeling Den Helder van de PCOB op 17 maart 2016. Vastgesteld op 23 maart 2017. Concept notulen van de algemene leden vergadering van de afdeling Den Helder

Nadere informatie

Jaarplan JAARPLAN 2018 Thema: Levensfase

Jaarplan JAARPLAN 2018 Thema: Levensfase JAARPLAN 2018 Thema: Levensfase 1 Inleiding Het thema van het jaar 2018 staat in het teken van de laatste levensfase. Door de hoge vlucht die de geneeskunde heeft genomen is onze levensverwachting aanzienlijk

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement Brielse Badmintonclub

Huishoudelijk Reglement Brielse Badmintonclub Huishoudelijk Reglement Brielse Badmintonclub VAN DE LEDEN Artikel 1 - De aanmelding van het lidmaatschap van de vereniging dient schriftelijk te geschieden aan het secretariaat van de vereniging. - Toetreding

Nadere informatie

Nieuwsbrief jaargang 30 nr. 4 23 april 2013. Enkele datums voor de komende maanden: Vrijdag 26 apr. Spreekuur wijkagent en ouderadviseur

Nieuwsbrief jaargang 30 nr. 4 23 april 2013. Enkele datums voor de komende maanden: Vrijdag 26 apr. Spreekuur wijkagent en ouderadviseur Nieuwsbrief jaargang 30 nr. 4 23 april 2013. Enkele datums voor de komende maanden: Vrijdag 26 apr. Spreekuur wijkagent en ouderadviseur Zondag 28 apr. Oranje Bingo Vrijdag 10 mei Spreekuur wijkagent en

Nadere informatie

VRIJWILLIGERS STATUUT VAN. ZORGCOÖPERATIE HOOGELOON u.a.

VRIJWILLIGERS STATUUT VAN. ZORGCOÖPERATIE HOOGELOON u.a. VRIJWILLIGERS STATUUT VAN ZORGCOÖPERATIE HOOGELOON u.a. Hoogeloon, maart 2011 VRIJWILLIGERS STATUUT van ZORGCOÖPERATIE HOOGELOON u.a. Dit statuut moet gezien worden als een aantal kwaliteitsuitgangspunten

Nadere informatie

Sint Anthonis, 26 januari Voor u ligt de verantwoording die wij publiceren in het kader van de ANBI regeling.

Sint Anthonis, 26 januari Voor u ligt de verantwoording die wij publiceren in het kader van de ANBI regeling. Jaarverslag 2015 Sint Anthonis, 26 januari 2016 Voor u ligt de verantwoording die wij publiceren in het kader van de ANBI regeling. EHBO vereniging Sint Anthonis Het Zwaluwstaartje Contact informatie

Nadere informatie

JAARVERSLAG. Stichting Hart op Weg. Drukker: G. van der Schoot en A. Verhoof

JAARVERSLAG. Stichting Hart op Weg. Drukker: G. van der Schoot en A. Verhoof JAARVERSLAG Uitgever: Stichting Hart op Weg Drukker: Fotograaf: Vormgeving: Tekstschrijver: G. van der Schoot en A. Verhoof A. Verhoof A. Verhoof Titel: Jaarverslag Naam: Stichting Hart op Weg Jaar: 2015

Nadere informatie

Het bestuur mag en kan een ledenstop afkondigen als dit wenselijk of noodzakelijk is.

Het bestuur mag en kan een ledenstop afkondigen als dit wenselijk of noodzakelijk is. Huishoudelijk Reglement Judo Vereniging Gilze I. Algemene Bepalingen Artikel 1: Door toetreding tot de Judo Vereniging Gilze, hierna te noemen de vereniging, en het lid worden daarvan, onderwerpt ieder

Nadere informatie

JAARVERSLAG Bijlagen: Inleiding.

JAARVERSLAG Bijlagen: Inleiding. JAARVERSLAG 2017 Bijlagen: Inleiding. In 2017 zijn de KBO en de PCOB ( de Protestants Christelijke Ouderenbond) nog nauwer gaan samenwerken. Vanuit één verenigingsbureau, dat gehuisvest is in Utrecht werken

Nadere informatie

Jaarverslag 2015 VLP Roosendaal

Jaarverslag 2015 VLP Roosendaal Jaarverslag 2015 VLP Roosendaal Inhoudsopgave Voorwoord pagina 3 Doelstelling pagina 4 Beleidsplan 2016 pagina 4 Begrotingsbeleid pagina 4 Gebeurtenissen 2015 pagina 5 Bestuurssamenstelling pagina 5 Fractiesamenstelling

Nadere informatie

Belangenbehartiging voor de leden van KBO - Goes NESTOR BIJ DE TIJD. Websites, adressen en telefoonnummers De Unie KBO

Belangenbehartiging voor de leden van KBO - Goes NESTOR BIJ DE TIJD. Websites, adressen en telefoonnummers De Unie KBO Belangenbehartiging voor de leden van KBO - Goes De Unie KBO is de landelijke federatie van de provinciale bonden. Hier kan men terecht voor algemene vragen en advies. Voor vragen die betrekking hebben

Nadere informatie

Notulen Algemene Ledenvergadering 14 maart 2016

Notulen Algemene Ledenvergadering 14 maart 2016 Notulen Algemene Ledenvergadering 14 maart 2016 Volgens de presentielijst waren er 22 leden aanwezigen 1. Opening, en mededelingen De voorzitter opent de vergadering en heet een ieder welkom. De voorzitter

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement

Huishoudelijk Reglement Artikel 1 Het Bestuur 1. De algemene dagelijkse leiding berust bij het bestuur. 2. Bij tussentijdse aftreding van een bestuurslid blijft deze in functie, tot in de vacature is voorzien, tenzij overmacht

Nadere informatie

GEGEVENS. datum van invullen: voor,- achternaam: m/v: geboortedatum: adres: postcode en plaats: Vaste telefoonnummer: Mobiele telefoonnummer:

GEGEVENS. datum van invullen: voor,- achternaam: m/v: geboortedatum: adres: postcode en plaats: Vaste telefoonnummer: Mobiele telefoonnummer: GEGEVENS datum van invullen: voor,- achternaam: m/v: geboortedatum: adres: postcode en plaats: Vaste telefoonnummer: Mobiele telefoonnummer: E-mailadres: IBAN-nummer: Voor reiskosten/onkosten vergoeding

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement fischertechnikclub Nederland

Huishoudelijk Reglement fischertechnikclub Nederland Huishoudelijk Reglement fischertechnikclub Nederland - Het huishoudelijk reglement is geldig voor onbepaalde tijd. - Met deze uitgave vervallen eerdere uitgaven van het huishoudelijk reglement. - Datum:

Nadere informatie

Wegwijzer Special: de KBO tablet. 2 Inhoudsopgave Alle senioren aan de tablet!. 3 Wat voor tablet?

Wegwijzer Special: de KBO tablet. 2 Inhoudsopgave Alle senioren aan de tablet!. 3 Wat voor tablet? WEGWIJZER SPECIAL: DE KBO TABLET Er is binnen de KBO en in de landelijke media al veel gesproken over de KBO tablet. Met deze Special over de KBO tablet informeren wij de afdelingen uitgebreid over het

Nadere informatie

Beleidsplan Harense Historische Kring Old Go

Beleidsplan Harense Historische Kring Old Go Beleidsplan Harense Historische Kring Old Go 2018-2020 Inhoud Algemeen 1 Bestuur 2 Huisvesting 3 Digitalisering 4 Website 5 Social Media 6 Tentoonstellingen/activiteiten 7 Tijdschrift 8 Commissies / Werkgroepen

Nadere informatie

NCB Jaarverslag 2013. Bij de AVA in juni 2013 is Mevr. A.N. Leeuwenhage benoemd tot bestuurslid.

NCB Jaarverslag 2013. Bij de AVA in juni 2013 is Mevr. A.N. Leeuwenhage benoemd tot bestuurslid. NCB Jaarverslag 2013 Het jaar 2013 ligt al weer geruime tijd achter ons. Het is een jaar geweest waarin de NCB bestuurlijk weer was versterkt met twee nieuwe bestuursleden. Helaas moest de heer B.A. Huigens

Nadere informatie

Versie : 0.3 Datum : 16 maart 2017 Status : Definitief. Huishoudelijk Reglement

Versie : 0.3 Datum : 16 maart 2017 Status : Definitief. Huishoudelijk Reglement Versie : 0.3 Datum : 16 maart 2017 Status : Definitief Huishoudelijk Reglement Inhoudsopgave Lidmaatschap... 2 Artikel 1: Leden... 2 Artikel 2: Aanmelding... 2 Artikel 3: Opzegging... 2 Artikel 4: Contributie...

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement

Huishoudelijk reglement BADMINTON VERENIGING STEENBERGEN Huishoudelijk reglement 2003 Huishoudelijk reglement Pagina 1 Het lidmaatschap Artikel 1. 1. De gewone leden worden onderscheiden in: a. Senioren: degene die op 1 augustus

Nadere informatie

SECTIE OPLEIDING / BEGELEIDING / ONTWIKKELING HUISHOUDELIJK REGLEMENT

SECTIE OPLEIDING / BEGELEIDING / ONTWIKKELING HUISHOUDELIJK REGLEMENT SECTIE OPLEIDING / BEGELEIDING / ONTWIKKELING HUISHOUDELIJK REGLEMENT - 1 - Hoofdstuk 1: Algemeen Artikel 1. Begripsbepaling Leden 1. OBO-Leden 1 zijn onderwijsinstituten en onderwijsinstellingen. 2. De

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement van het IVN Vereniging voor natuureducatie en duurzaamheid. IVN-afdeling West-Friesland.

Huishoudelijk Reglement van het IVN Vereniging voor natuureducatie en duurzaamheid. IVN-afdeling West-Friesland. Huishoudelijk Reglement van het IVN Vereniging voor natuureducatie en duurzaamheid. IVN-afdeling West-Friesland. Artikel 1. Leden/donateurs (zie afdelingsstatuten artikel 5 tot en met 9) 1. Behalve gewone

Nadere informatie

- Buurtvereniging Nobis 40 jaar -

- Buurtvereniging Nobis 40 jaar - Panningen april 2007 Hallo Buurtgenoten. Dit jaar is voor onze buurt een speciaal jaar want dan vieren wij het 40 jarige bestaan van Buurtvereniging Nobis. We proberen een aantal activiteiten extra leuk

Nadere informatie

Statuten en huishoudelijk reglement van de oudervereniging van de "R.K. basisschool in de St. Pancratiusparochie" TUBBERGEN

Statuten en huishoudelijk reglement van de oudervereniging van de R.K. basisschool in de St. Pancratiusparochie TUBBERGEN Statuten en huishoudelijk reglement van de oudervereniging van de "R.K. basisschool in de St. Pancratiusparochie" TUBBERGEN STATUTEN Artikel 1 De vereniging is op 27 oktober 1981 voor onbepaalde tijd opgericht.

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement De 3 e Ronde

Huishoudelijk reglement De 3 e Ronde Huishoudelijk reglement De 3 e Ronde Inhoud Artikel 1 - De vereniging Artikel 2 - Het lidmaatschap & contributie Artikel 3 - ingang en beëindiging artikel 4 - Betaling contributie Artikel 5 - Activiteiten

Nadere informatie

Hoofdstuk I ALGEMEEN. Hoofdstuk II DE LEDEN. Hoofdstuk III BESTUURSVORM EN ORGANISATIE. Hoofdstuk IV FINANCIËN

Hoofdstuk I ALGEMEEN. Hoofdstuk II DE LEDEN. Hoofdstuk III BESTUURSVORM EN ORGANISATIE. Hoofdstuk IV FINANCIËN Huishoudelijk reglement SV Terwolde dd 12-09-1996 Hoofdstuk I ALGEMEEN (art. 1 tot en met 4) Hoofdstuk II DE LEDEN (art. 5 tot en met 15) Hoofdstuk III BESTUURSVORM EN ORGANISATIE A VERKIEZING, ZITTING

Nadere informatie

Algemene Leden vergadering Fotoclub Houten 10 maart 2015

Algemene Leden vergadering Fotoclub Houten 10 maart 2015 Algemene Leden vergadering Fotoclub Houten 10 maart 2015 Agenda 1. Opening 2. Mededelingen 3. Ingekomen stukken 4. Jaarrekening 2014 5. Jaarverslag 2014 6. Bestuur: Voorzitter aftredend en herkiesbaar.

Nadere informatie

REGLEMENT VERENIGING PLATFORM HYDRAULIEK. Inhoudsopgave. Artikel 2 Aanmelding en toelating tot het lidmaatschap. Artikel 11:

REGLEMENT VERENIGING PLATFORM HYDRAULIEK. Inhoudsopgave. Artikel 2 Aanmelding en toelating tot het lidmaatschap. Artikel 11: REGLEMENT VERENIGING PLATFORM HYDRAULIEK Inhoudsopgave Artikel 1: Artikel 2: Artikel 3: Artikel 4: Artikel 5: Artikel 6: Artikel 7: Artikel 8: Artikel 9: Artikel 10: Artikel 11: Algemene bepalingen Aanmelding

Nadere informatie

UKB Samenwerkingsverband van de Nederlandse Universiteitsbibliotheken en de Koninklijke Bibliotheek

UKB Samenwerkingsverband van de Nederlandse Universiteitsbibliotheken en de Koninklijke Bibliotheek UKB Samenwerkingsverband van de Nederlandse Universiteitsbibliotheken en de Koninklijke Bibliotheek Reglement vastgesteld in de vergadering van het Samenwerkingsverband UKB op 26 oktober 1988 en herzien

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement Oudervereniging

Huishoudelijk reglement Oudervereniging A DEFINITIES Huishoudelijk reglement Oudervereniging Artikel 1 Ouders :de ouders, voogden en verzorgers van de leerlingen die aan de school zijn ingeschreven. Oudervereniging :de vereniging, gevormd door

Nadere informatie

Hulp Belastingaangifte? Bel ons Zorgteam

Hulp Belastingaangifte? Bel ons Zorgteam In de provincie hebben we de KBO Noord Holland. Zij organiseren veel activiteiten op gebied van voorlichting en kader training. Verder zijn zij ook op provinciaal niveau politiek actief samen met de andere

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement van Fotogroep ƒ/2 van de PVGE afdeling Nuenen

Huishoudelijk reglement van Fotogroep ƒ/2 van de PVGE afdeling Nuenen Pagina 1 van 5 Oprichting Artikel 1 Fotogroep ƒ/2 is opgericht op 04 februari 2014 en functioneert conform artikel 4 van het huishoudelijk reglement van de afdelingsvereniging, hierna te noemen de afdeling,

Nadere informatie

Voorwoord Voor u ligt het werkplan 2016. Het werkplan richt zich op de hoofdzaken van de activiteiten.

Voorwoord Voor u ligt het werkplan 2016. Het werkplan richt zich op de hoofdzaken van de activiteiten. Werkplan 2016 Voorwoord Voor u ligt het werkplan 2016. Het werkplan richt zich op de hoofdzaken van de activiteiten. Belangenbehartiging blijft ook in 2016 een belangrijk speerpunt. Vanuit KBO Overijssel

Nadere informatie

2. Notulen BLV d.d. 26 september 2014 De notulen van de BLV vergadering van 26 september 2014 worden goedgekeurd.

2. Notulen BLV d.d. 26 september 2014 De notulen van de BLV vergadering van 26 september 2014 worden goedgekeurd. NOTULEN van de Algemene Leden Vergadering van de NEDERLANDSE VERENIGING VOOR INVESTOR RELATIONS (NEVIR), gehouden op donderdag 11 juni 2015 te Double Three by Hilton, Oosterdokstraat 4 in Amsterdam. AANWEZIG

Nadere informatie

N I E U W S B R I E F

N I E U W S B R I E F www.kbowillebrord.nl belangenorganisatie voor senioren vanaf 50 jaar DECEMBER 2018 N I E U W S B R I E F December. Wintermaand Kerstmaand Donkere maand Sinterklaas. Natuurlijk heeft Sinterklaas zijn gedachten

Nadere informatie

Baarlo. Ontmoeten Verbinden Informeren. Activiteiten 2 e kwartaal 2017.

Baarlo. Ontmoeten Verbinden Informeren. Activiteiten 2 e kwartaal 2017. Baarlo Ontmoeten Verbinden Informeren. Activiteiten 2 e kwartaal 2017. 1 2 Open Inloop. Tijdens de open inloop kunt u vrijblijvend binnenlopen. Het is een ruimte voor alle mensen uit Baarlo. Een gemeenschapsruimte,

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGELEMENT

HUISHOUDELIJK REGELEMENT HUISHOUDELIJK REGELEMENT E.H.B.O. vereniging Cuijk Cuijk, 7 juli 2003. Pagina 1 Doel en middelen: ARTIKEL 1. De Organisatie van cursussen en de voortgezette opleiding ligt in handen van het bestuur. Het

Nadere informatie

Studievereniging Fysiotherapiewetenschap Universiteit Utrecht HUISHOUDELIJK REGLEMENT STUDIEVERENIGING SCIENTIA FUNDUS PER INGANG VAN

Studievereniging Fysiotherapiewetenschap Universiteit Utrecht HUISHOUDELIJK REGLEMENT STUDIEVERENIGING SCIENTIA FUNDUS PER INGANG VAN Studievereniging Fysiotherapiewetenschap Universiteit Utrecht HUISHOUDELIJK REGLEMENT STUDIEVERENIGING SCIENTIA FUNDUS PER INGANG VAN 09-11-2012 Artikel 1 HUISHOUDELIJK REGLEMENT 1 Artikel 19 ( Reglement

Nadere informatie

/KM HUISHOUDELIJK REGLEMENT van de: Katholieke vereniging voor Eerste Hulp Bij Ongelukken St. Nicolaas, gevestigd te Valkenswaard

/KM HUISHOUDELIJK REGLEMENT van de: Katholieke vereniging voor Eerste Hulp Bij Ongelukken St. Nicolaas, gevestigd te Valkenswaard 2000188401/KM - 8 - HUISHOUDELIJK REGLEMENT van de: Katholieke vereniging voor Eerste Hulp Bij Ongelukken St. Nicolaas, gevestigd te Valkenswaard Doel en middelen: ARTIKEL 1. De Organisatie van cursussen

Nadere informatie

Wekelijkse activiteiten van de Seniorenraad in De Zevensprong:

Wekelijkse activiteiten van de Seniorenraad in De Zevensprong: Wekelijkse activiteiten van de Seniorenraad in De Zevensprong: Maandag: 13.30-15.00 uur: computerinloop (1 ste maandag van de maand) Maandag: 14.00-17.00 uur: biljarten Dinsdag: 13.30-17.00 uur: biljarten

Nadere informatie

Bossche ZwemVereniging

Bossche ZwemVereniging Bossche ZwemVereniging Februari 2015 Heb jij een nieuwtje voor de nieuwsbrief mail hem naar secretariaat@bzv.nl en wie weet staat hij volgende maand in deze nieuws brief. Onze nieuwsbrief Onze nieuwsbrief

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement Activiteiten vereniging DWK Zutphen

Huishoudelijk Reglement Activiteiten vereniging DWK Zutphen - 0 - Huishoudelijk Reglement Activiteiten vereniging DWK Zutphen Inhoud Blz. 1 Algemeen 1 2 Lidmaatschap 1 3 Geldmiddelen 1 4 Bestuur 2,3 5 Ledenvergadering 3 6 Onderafdelingen 4 7 Beheerders schap 5

Nadere informatie

Winnaars Deutscholympiade 2008 naar Berlijn

Winnaars Deutscholympiade 2008 naar Berlijn Winnaars Deutscholympiade 2008 naar Berlijn Lucy van der Windt (Stanislascollege, Delft), Jeroen Bosch (PiusX-college, Almelo) en Gerwin Hoekstra (Willem Lodewijk Gymnasium, Groningen), de winnaars van

Nadere informatie

1. Wat doe jij het liefst om je te ontspannen? (meerdere antwoorden mogelijk) 46%

1. Wat doe jij het liefst om je te ontspannen? (meerdere antwoorden mogelijk) 46% Relaxmomenten Een moment voor jezelf inplannen schiet er wel eens bij in. 50% 4 40% 3 30% 2 20% 1 10% 0% Toelichting: 17% 1. Dagje naar de spa 1. Wat doe jij het liefst om je te ontspannen? (meerdere antwoorden

Nadere informatie