BlueBerry. interactie aan de magazines toe te voegen. Hierdoor veranderd een platte pub-

Save this PDF as:
 WORD  PNG  TXT  JPG

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "BlueBerry. interactie aan de magazines toe te voegen. Hierdoor veranderd een platte pub-"

Transcriptie

1

2 BlueBerry voudige manier publicaties online te plaatsen. Een ontwerper kan hierbij zelf bepalen om het magazine eenvoudig of uitgebreid op te zetten. De uitgebreide opties in het pakket geven ontwerpers de mogelijkheid om extra content en Online Magazine oplossingen voor het web & ipad interactie aan de magazines toe te voegen. Hierdoor veranderd een platte pub- Met behulp van de BlueBerry Online Magazine Editor bent u in staat op een een- Nadat het magazine is aangevuld met interactieve content is het met een druk voudige wijze uw magazine, folder of presentatie op te bouwen en direct online op de knop te publiceren naar meerdere platformen. Het is hierbij niet nodig of op te ipad te publiceren. Na publicatie kunnen de bezoekers van uw website om een publicatie in meerdere formaten klaar te maken. Zit er een fout in de of gebruikers van uw ipad-app de nieuwe editie doorbladeren. Het leesgedrag publicatie? Geen probleem, met het systeem corrigeert u eenvoudig een pagina is achteraf terug te zien in de uitgebreide statistieken. Het BlueBerry-systeem welke direct online wordt bijgewerkt. maakt het voor ontwerpers en uitgevers makkelijk om op een snelle en een- licatie in een aantrekkelijk interactief magazine. BlueBerry levert hiervoor verschillende varianten van de software.

3 Waarom een online magazine? Publicaties verplaatsen zich steeds meer naar digitale varianten, denk hierbij aan jaarverslagen, folders of personeelsmagazines. Men kan ze makkelijk via als PDF verzenden en kosten voor het drukwerk en verzendkosten vallen weg. Echt aantrekkelijk is het doorklikken van een PDF niet. Het mag dan wel goedkoper zijn, maar het nodigt niet direct uit tot lezen. Het online magazine vervangt hierbij het PDF-document. Het draait geheel online in een webvenster en wordt zo opgezet dat het magazine leesbaarder wordt voor de eindgebruiker. Teksten worden korter weergegeven waarna men zelf de keuze heeft om door te klikken voor verdieping. Daarbij zijn er veel extra mogelijkheden op gebied van animatie, video, geluid en slideshows om de pagina s binnen het magazine zo goed mogelijk te presenteren. En om erachter te komen of het magazine het doel uiteindelijk heeft behaald bekijkt u achteraf de statistieken. De twee verschillende magazine varianten Het magazine systeem wordt in twee verschillende varianten geleverd. Het eenvoudige PDF magazine en het uitgebreidere interactieve magazine. De keuze tussen de twee varianten hangt af van het bronmateriaal en manier waarop het magazine gebruikt gaat worden. Beide typen magazines werken eveneens als ipad-app. PDF Magazine Het PDF-magazine systeem gaat uit van magazines welke oorspronkelijk voor printdoeleinden zijn klaargemaakt. Dit kunnen uitgaven zijn van folders of tijdschriften die naast de papieren versie op internet geplaatst kunnen worden. Deze publicaties kunnen worden voorzien van interactieve iconen die de content in een pop-up weergeven. Interactief magazine Waar het PDF-magazine uitgaat van bestaand print-materiaal is het interactieve magazine geheel opgezet voor internet. Verhoudingen, tekstformaat en algemene leesbaarheid zijn hierbij erg belangrijk. Pagina s zijn niet statisch maar kunnen vanuit een tijdlijn worden opgebouwd uit dynamische lagen met afbeeldingen, teksten, geluid en video. Hiermee kan een bezoeker de diepte in klikken en heeft een ontwerper vrije mogelijkheden om zijn magazine interactiever te maken. Vanuit de magazine editor kunnen de twee verschillende magazine variaties worden gepubliceerd.

4 Het interactieve magazine De kracht van het interactieve magazine in combinatie met de Online Editor ligt in het gemak en de vrijheid waarmee een magazine of presentatie kan worden opgemaakt. Gebruikers kunnen het foto- of videomateriaal eenvoudig uploaden, positioneren en voorzien van animaties of effecten. De werkwijze Het ontwerp van het magazine dient vooraf bepaald te worden in een programma als Adobe Photoshop of een variant hierop. Vanuit deze omgeving kan het ontwerp worden opgeknipt in losse onderdelen en worden ge-upload naar de Editor. Hier worden de onderdelen opnieuw volgens het ontwerp gepositioneerd waarbij de timing, animaties en effecten kunnen worden toegepast. Met behulp van deze mogelijkheden verandert het platte ontwerp in een interactieve pagina. Nadat de basis van de pagina is opgezet is het mogelijk lagen, buttons, video s en geluidsfragmenten toe te voegen. Eenvoudige pagina s die geen interactie nodig hebben kunnen ook direct vanuit Photoshop worden omgezet naar PDF. Na het importeren van het PDF-document staat het basisontwerp als een enkele laag in beeld en kan worden verrijkt met extra objecten. De keuze voor deze methode hangt af van de gewenste complexiteit van de pagina. Een voorbeeld van een publicatie van het APE magazine naar de ipad. Hosting, magazine domein & back-ups Het volledige software pakket draait online op de servers van BlueBerry. Dit geldt Nadat alle pagina s van de nieuwe editie zijn opgemaakt en getest kan het magazine ook voor alle content die in het magazine wordt verwerkt. BlueBerry is in staat gepubliceerd worden. Hierbij kan er een worden gemaakt of het magazine openbaar is of externe domeinen aan de magazine omgeving te koppelen. Gebruikers merken met een wachtwoord beveiligd moet worden. Na publicatie verschijnt het magazine als hierbij niet dat ze naar een andere omgeving worden omgeleid bij het bekijken nieuwe cover in de website en op de ipad. Het magazine zelf kan nu elk moment worden van een magazine. Het formaat van het hostingpakket is afhankelijk van het ver- bijgewerkt, de gewijzigde pagina s worden automatisch ge-update. Het leesgedrag van bruikte dataverkeer. BlueBerry hanteert verschillende staffels naarmate het da- de bezoekers is de volgende dag uitgebreid terug te zien met statistieken van Google. taverkeer toeneemt. Er wordt een dagelijkse back-up gemaakt van alle content van de magazines Het is daarnaast ook mogelijk om via de offline AIR viewer de In de online omgeving kan er worden gekozen voor een betaalsysteem. Klanten content van uw magazine naar uw harddisk te downloaden. dienen zich in dit geval eerst te abonneren of een losse editie of op een periodiek abonnement. Voor de ipad geldt een apart systeem dat via het abonnementenmodel van Apple loopt.

5 Uitgebreide mogelijkheden Ontwerp, publiceer en beheer zelf uw interactieve magazines De software is voor een breed publiek te gebruiken. Zo is het voor vormgevers eenvoudig mogelijk om een magazine met behulp van de beschikbare mogelijkheden op te maken. Het systeem kan echter ook worden gebruikt voor presentaties. In dit geval kan het systeem als vervanging van Powerpoint-sheets worden gebruikt, met vele extra functies. Met het rechtensysteem is het hierbij mogelijk dat medewerkers van een organisatie met hun eigen account inloggen. De ingewikkeldere componenten van het systeem worden hierbij uitgeschakeld, deze gebruikers kunnen bestaande presentaties gebruiken en personaliseren naar hun eigen wensen. De presentaties kunnen zo weer op de ipad, de website of in de offline AIR-applicatie voor de laptop worden ingeladen. Interactie binnen het magazine Met het magazinesysteem is het niet alleen mogelijk om informatie weer te geven, een bezoeker heeft zelf ook de mogelijkheid om zijn input achter te laten. Zo is het systeem uit te breiden met extra componenten als reactie & enquêteformulieren. Bezoekers kunnen hier direct in het magazine zelf reageren op een artikelen. Wilt u meer informatie over uw bezoeker dan is het mogelijk een enquête formulier op te maken en te verwerken in het magazine. De resultaten hiervan zijn direct uit het beheersysteem op te halen. Het werken met het systeem Om met het systeem te kunnen werken is het makkelijk dat een gebruiker al ervaring heeft met DTP-software. Veel onderdelen van het editor systeem zijn nagekeken van bekende software pakketen waardoor iemand snel bekend raakt met het systeem. Het pakket wordt geleverd met handleiding en uitgebreide help-video s. Het is eveneens mogelijk een workshop te volgen om alle ins en outs van het programma onder de knie te krijgen, hierbij wordt niet alleen de software besproken maar ook de richtlijnen waarbij men moet letten van het opmaken van digitale content.

6 Interactieve mogelijkheden Een publicatie wordt opgebouwd uit losse elementen die in volgorde van gelaagdheid worden gestapeld op het werkblad. Het systeem kent een standaard serie elementen waarmee dit kan gebeuren. Elk element heeft zijn eigen instellingen welke eenvoudig zijn aan te passen. Daarbij kan voor elk moment worden bepaald op welke methode de laag/ element in beeld moet komen. Dit kan met een fade gebeuren maar ook met een beweging. Door te spelen met de timing en animatie van een laag kan de pagina worden omgezet naar een professioneel ogende flash-animatie die binnen enkele minuten in elkaar is gezet, zonder technische kennis. Daarbij zijn componenten als audio- en video-spelers makkelijk in interface-kleur aan te passen en in te vullen met de juiste media. De opmaak van teksten gebeurd geheel via een interne tekst-editor waarbij alle standaard opmaakmogelijkheden en gebruik van eigen fonts aanwezig zijn. Verrijk uw magazine door onderstaande elementen eenvoudig uw publicatie in te slepen via de online editor. Werken met gelaagdheid In de online variant heeft een bezoeker de mogelijkheid om elementen aan te klikken. Dit kan een button naar een website of interne link zijn, maar het is ook mogelijk om onzichtbare lagen binnen een magazine te activeren. Door deze functies te gebruiken is het niet nodig alle content direct op een pagina weer te geven. Met behulp van buttons krijgt men meer informatie te zien zodra de bezoeker daarvoor kiest. Deze onzichtbare groepen zijn eenvoudig via het systeem in te stellen en te koppelen aan een button. Social functionaliteiten Vanuit de interface kan een bezoeker op twee soorten methoden in het magazine delen. Zo kan men ervoor kiezen het complete magazine via Hyves, Facebook, LinkedIn of Twitter te sharen. Het magazine verschijnt met titel, thumbnail en omschrijving binnen het gekozen sociale netwerk waardoor andere bezoekers het magazine kunnen bekijken. Het is ook mogelijk om enkel de pagina of een onderdeel in de pagina te delen. Denk hierbij aan een video of een foto welke in de opmaakt zit verwerkt. Via de online editor is in te stellen welk materiaal er deelbaar is. Eigen fonts Teksten Foto s Slideshows De interface van het magazine Het systeem wordt geleverd met een standaard interface welke geheel naar huisstijl van de organisatie wordt opgemaakt. De interface bestaat uit een voorpagina met magazine selectie welke eventueel meertalig kan worden opgezet. Na het aanklikken van een magazine verschijnt de viewer welke de volgende standaard onderdelen bevat: Tell-a-Friend, Share, Contact, Aanmelden en Inhoudsopgave. Het is eveneens mogelijk de interface volgens uw eigen ontwerp aan te passen. In dit geval gaat het om meerwerk waarvoor eerst een offerte wordt klaargemaakt. Hetzelfde geldt voor extra functionaliteiten Knoppen/Links Geluid Video s die niet in het systeem beschikbaar zijn maar wel ontwikkeld kunnen worden.

7 Zoekmachine vriendelijk Het magazine wordt weergegeven in Flash. Dit staat erom bekend dat het niet goed overweg kan met zoekmachines als Google. Om er toch voor te zorgen dat de informatie binnen een magazine geïndexeerd kan worden is er een speciale HTML-versie van het magazine opgemaakt. Deze versie wordt opgepakt door zoekmachines welke de afbeeldingen en platte tekst binnen het magazine kunnen indexeren. Indien een bezoeker deze link via de zoekmachines volgt krijgt men de Flash-versie te zien. Offline magazine viewer & USB versie De magazines kunnen voor veel soorten doeleinden worden gebruikt waaronder promotionele doeleinden in de vorm van presentaties. Deze presentaties zijn vaak nodig op plekken waar geen internet is. Met de offline AIR-viewer is het mogelijk de edities samen met de interface offline te downloaden naar de laptop of PC. Zo is het volledige magazine zonder internet te bekijken. Indien er wijzigingen zijn aangebracht kan het systeem deze veranderingen updaten. Het is eveneens mogelijk een versie te gebruiken waarbij het magazine direct zonder installatie vanaf een USB stick opstart, handig bij gebruik van promotionele doeleinden. Voorbeeld van de offline AIR app gebruikt voor gepersonaliseerd sales presentaties van de NS ter vervanging van Powerpoint. Ook vanaf USB. Belangrijkste opties & mogelijkheid Volledig online systeem waarbij enkel installatie van de Flash-plugin is vereist Geen technische kennis vereist, enkel enige affiniteit met DTP-software Mogelijkheid om magazines in meerdere talen op te maken en te publiceren Interface magazinesysteem geheel aan te passen aan huisstijl klant Optie om te starten vanuit blanco werkblad of vooraf opgemaakt PDF-document Optie om te starten vanuit vooraf ontwikkelde templates Uitgebreid rechtensysteem voor meerdere gebruikers Zelf de mogelijkheid voor het uploaden van fonts Eenvoudig gebruik van bibliotheek met effecten en animaties Gebruik lagen en groepen om binnen een pagina de diepte in te klikken Beveilig de complete omgeving of losse edities met een wachtwoord Mogelijkheid om de magazines offline te downloaden met losse AIR-applicatie Optie om magazine te printen in PDF-formaat Magazines worden geoptimaliseerd voor de indexatie in zoekmachines

8 Verrijk eenvoudig uw PDF magazines met interactie om extra informatie weer te geven. Pagina s zijn veelal opgemaakt met tekst & fotografie waardoor er niet altijd ruimte is voor de toevoeging binnen de lay-out De PDF variant van het magazine systeem is bedoeld voor de presentatie van bestaand drukwerk wat online vanuit PDF materiaal wordt omgezet naar een bladerbaar magazine. Met het PDF magazinesysteem wordt deze informatie niet Denk u hierbij aan archief materiaal van bladen, brochures of handleidingen welke online direct over de PDF heen geplaatst maar geopend in pop-ups welke over de pagina benaderbaar worden met hierin een verrijking van interactieve informatie. heen vallen. De bezoeker kan deze informatie openen door het aanklikken van iconen. Voor ieder type content zijn er aparte iconen beschikbaar welke eenvoudig tussen de Na de conversie staat het platte magazine klaar in de online editor waar het kan worden bestaande lay-out van het drukwerk geplaatst kunnen worden. Een gebruiker herkent de aangevuld met content. In tegenstelling tot het interactieve magazine zijn de mogelijkheden inhoud van een pop-up door de aanduiding van een foto, tekst, audio, link of video icoon. hierbij wat beperkter. Drukwerk is niet ontworpen voor internet en bevat niet altijd ruimte Inzoomen op onderdelen Drukwerk wat online wordt omgezet is niet altijd opgemaakt voor het beeldschermformaat van een gebruiker. Een staand A4 brochure past niet netjes in een breedbeeld beeldscherm. Dit is dan ook een groot verschil met het interactieve magazine systeem waar de magazines specifiek op maat van een beeldscherm worden opgemaakt. Om een bezoeker het bestaande drukwerk toch zo goed mogelijk te kunnen laten lezen wordt het geconverteerde PDF magazine zo groot mogelijk (proportioneel) binnen het internet venster geschaald. Indien een gebruiker de informatie toch te klein op zijn beeldscherm ziet heeft hij de mogelijkheid om in te zoomen. Vanaf dat moment wordt er een Verrijkte brochures van Seat zijn zowel in de online omgeving als op de ipad voor bezoekers beschikbaar om door te lezen.

9 Eenmalige PDF conversie door BlueBerry Indien u een eenmalige publicatie heeft welke u online wilt plaatsen is dit mogelijk. BlueBerry verzorgt naast het leveren van complete systemen ook de optie om eenmalig een PDF document om te zetten naar een online magazine. Hierbij krijgt het geconverteerde online magazine een eigen URL. Het magazine wordt ingeladen binnen een standaard interface en uitgevoerd met Google Analytics statistieken. BlueBerry kan binnen dit eenmalige magazine enkel interne en externe links plaatsen. Voor uitgebreidere mogelijkheden is het PDF magazine systeem zoals hiernaast omschreven vereist. hoge resolutie beeld opgehaald en weergegeven in het gekozen zoom percentage. De bezoeker kan vanaf dat moment zelf de keuze maken in hoeverre men op het document wilt inzoomen. Het is bij het bewerken van het PDF magazine ook mogelijk zoomvlakken aan te maken. Deze zoomvlakken zijn selecties welke over het magazine getekend kunnen worden. Hierop kan de bezoeker klikken om direct binnen de selectie in te zoomen. Belangrijkste verschillen met het interactieve magazine In eigen beheer de PDF documenten uploaden en converteren Eenvoudiger in gebruik, enkel plaatsen standaard iconen Na het aanklikken van de iconen door de gebruiker verschijnt de content in een pop-up Mogelijkheid tot het plaatsen van video, audio, tekst, slideshows, fotografie en links Interface magazinesysteem geheel aan te passen aan huisstijl klant Interface bevat de optie om in te zoomen Mogelijkheid voor het aanmaken van zoomvlakken voor het eenvoudig en snel zoomen op selecties Weergave in zowel de online versie, de ipad en de offline viewer

10

11 De BlueBerry magazine editor in het kort Menubalk Vanuit de bovenste menubalk is het mogelijk de instellingen van het magazine te bewerken en objecten aan het werkblad toe te voegen. Men kan de pagina met de test -functie controleren voordat het document wordt opgeslagen. Werkblad Het werkblad is het centrale onderdeel van het systeem. Hier kunnen de objecten worden gepositioneerd en worden gedraaid of geschaald. Het is mogelijk om op het werkblad in te zoomen, een grid of hulplijnen te gebruiken. Timing lagen Volgens de volgorde van de objecten die op het werkblad zijn geplaatst worden is het mogelijk de timing in te stellen. De tijdsbalken zijn simpelweg te slepen en geven aan vanaf welk moment het object in beeld mag komen en wanneer het moet verdwijnen. Lagen instellingen Elk object op het werkblad is een aparte laag in het lagenpaneel. Door de lagen te verslepen verandert de positie van het object op het werkblad. Het is mogelijk lagen te groeperen en te dupliceren. Instellingen objecten Het object dat wordt geselecteerd op het werkblad heeft zijn eigen instellingen. Deze instellingen zijn per object verschillend. Het is zo mogelijk om de vormgeving van een tekst aan te passen of effecten en animaties toe te kennen. Magazine instellingen Naast de zoom-optie is het mogelijk wijzigingen ongedaan te maken met de do en undo functie. Indien een gebruiker iets verkeerd heeft gedaan kunnen er back-ups worden teruggezet en heeft het systeem een auto-save-functie.

12 Magazines & presentaties publiceren naar de ipad Hoe werkt het publiceren naar de ipad Om een magazine naar de ipad te publiceren dient deze opgemaakt te worden met de Magazine Editor. Het is hierbij niet nodig om een editie in twee formaten op te maken. Door een keuze te maken voor het scherm vullende formaat van de ipad kan de editie op zowel de ipad als de website worden gebruikt. Alle functionaliteiten zijn hierbij hetzelfde als de online magazine-versies. Het is niet mogelijk om gebruik te maken van Flash-animaties op de ipad, Na de publicatie van het online magazine is het mogelijk dezelfde publicatie door te plaat- deze worden uitgeschakeld. sen naar de ipad. Om dit mogelijk te maken dient BlueBerry een aparte App voor de klant te ontwikkelen welke gebruikers vanuit de App Store op hun ipad kunnen installeren. Na instal- Nadat het magazine is getest kan het worden gepubliceerd. Met een druk op de knop zet het latie kan men de edities downloaden en bekijken op dezelfde manier zoals dit op internet systeem het magazine online op de website en als speciaal formaat klaar voor de magazine- gebeurt. Door het ontbreken van Adobe Flash op de ipad is dit met de Safari-webbrowser App. De gebruiker die de App op zijn/ haar ipad opstart ziet de nieuwe editie tevoorschijn niet mogelijk. Afhankelijk van het type licentie zijn beide magazine-varianten naar de ipad komen waarna deze gedownload kan worden. Eenmaal gedownload blijven de magazines op te publiceren. de harde schijf van de ipad staan zodat deze ook zonder internetverbinding zijn te bekijken. Bij wijzigingen in het magazine kan de editie opnieuw worden gepubliceerd. Een gebruiker krijgt nu in de App te zien dat er een update voor het betreffende magazine beschikbaar is en gedownload kan worden. Bij een publicatie van een nieuwe editie kunnen gebruikers via een nieuwsbrief of met behulp van een App-Push-notificatie op de hoogte worden gehouden. Hoe werkt de Apple AppStore? Om de applicatie te kunnen downloaden dient deze eerst in de AppStore van Apple geplaatst te worden. Na publicatie van de eerste editie meld BlueBerry de applicatie aan. Het magazine dient hierbij aan een aantal belangrijke eisen van Apple te voldoen. Bij goedkeuring kan het gemiddeld 2 weken duren voor de applicatie wordt geaccepteerd. Vanaf dat moment staat de applicatie openbaar en kan iedereen hem downloaden. De applicatie dient maar eenmalig aangemeld te worden. Bij de uitgave van opvolgende magazines verschijnen deze direct in de geïnstalleerde App. Voor zakelijke gebruikers is het mogelijk een aparte installatie buiten de AppStore mogelijk te maken. Hierbij Spladel ipad applicatie welke als zakelijke saleskit wordt gebruikt voor bijvoorbeeld het product Spa water. is de applicatie niet openbaar maar kan op een geselecteerd aantal ipads worden geïnstalleerd.

13 Magazine bekijken via de browser van de iphone & ipad De magazine software is ontwikkeld voor de ipad en is niet in interactieve vorm in de webbrowser van de iphone of ipad te bekijken. De volledige versie is enkel als App op de ipad te installeren. Indien gebruikers via de webbrowser van de iphone of ipad de webversie proberen te bezoeken zullen ze een platte statische versie van het magazine te zien krijgen. Hier is het mogelijk om door de platte screenshots van de pagina s te sliden. Wanneer een bezoeker dit met de ipad doet krijgt men een melding dat er een App variant beschikbaar is in de AppStore. Voorbeeld van het opstartscherm met daarin de beschikbare magazines, onder de weergave van de pagina s met daarbij het menu en de navigatie. De ipad magazine applicatie De magazine-applicatie is zo eenvoudig mogelijk opgezet en in grote lijnen aan te passen naar de huisstijl van de organisatie. De applicatie start met een opstartscherm waarna er een overzicht met magazine covers verschijnt. Hier heeft de gebruiker de mogelijkheid om een magazine te downloaden, te bekijken of te updaten. Bovenin het homescreen is er ruimte voor het plaatsen van slides/ nieuws/ headlines. Deze zijn vrij in te vullen via het beheersysteem van de Magazine Editor. Verder bevat de applicatie een Help-pagina, een cover-overzicht, meertaligheid en kan men door middel van snelnavigatie door de verschillende pagina s navigeren. Bij gebruik van de betaaloptie kan er worden gekozen om de gebruiker te laten betalen voor de installatie voor de App, of te laten betalen per editie/ abonnement. In dit geval krijgt de gebruiker na het kiezen van een magazine de vraag om over te gaan tot betaling. Dit gebeurd geheel binnen de applicatie en loopt via het itunes betaalmodel.

14 Maatwerk en voorbeelden non nisi placerat porta eget posuere tortor. Nunc sollicitudin massa nec sapien dignissim tincidunt. Sed sit amet sem lacus. Nullam vel facilisis dui. Pellentesque habitant morbi tristique senectus et netus et malesuada fames ac turpis egestas. Nulla ante augue, molestie in posuere rhoncus, bibendum condimentum justo. Suspendisse dolor nulla, elementum at mollis quis, porta in mauris. Cras euismod urna vehicula tellus vestibulum Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Vestibulum consectetur elit id quam pellentesque at commodo leo vulputate. Mauris a nunc ut tortor ornare aliquam non pretium lorem. In sagittis semper lectus, vitae mattis nisl faucibus quis. Proin in porttitor urna. arcu, interdum sed dictum quis, tempor sed velit. Aenean non quam vulputate est con- sollicitudin. Aliquam elit lorem, viverra vel semper nec, egestas in nisi. Nullam mauris Aenean ultrices ultrices risus, at consequat tellus mollis eget. Maecenas in sapien sem. Nam sequat mollis ac non neque. Aenean arcu diam, fringilla vitae interdum a, accumsan quis consequat sollicitudin congue.. Proin in lacus quis nibh gravida semper a at eros. Mauris sem. Nunc euismod elementum est, et dignissim purus iaculis at. Pellentesque habitant facilisis, massa vitae porta lobortis, sapien lectus morbi tristique senectus et netus et malesuada fames ac turpis egestas. Aliquam ultricies erat, ut sollicitudin metus lorem erat volutpat. In hac habitasse platea dictumst. Integer rhoncus imperdiet tortor a posuere. Quisque a urna libero. Cras nec diam. Donec orci neque, vulputate id pulvinar ac, neque diam, tempus at posuere ut, pulvinar tincidunt id est. id nisl. Sed at velit quam, sed port. Maecenas a a n te ThiemeMeulenhoff Flexbook Sed adipiscing hendrerit vehicula. Fusce a metus lorem. Proin tellus eros, vulputate quis laoreet sit amet, ullamcorper sit amet nisi. Maecenas mattis sodales euismod. Aliquam sed dui a elit condimentum ultricies. Nullam adipiscing sollicitudin risus, in elementum nibh ultricies a. Vestibulum suscipit mauris ut neque facilisis scelerisque in at velit. Maecenas lobortis eleifend libero, vitae feugiat tortor tincidunt non. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Vestibulum rutrum lobortis massa ac dignissim. Duis quis risus sapien. Quisque varius ipsum scelerisque purus adipiscing id auctor lacus dapibus. Ut euismod tempus tellus a convallis. Quisque varius ipsum scelerisque purus adipiscing id auctor lacus dapibus. Ut euismod tempus tellus a convallis. Phasellus vitae erat ipsum. Integer volutpat tristique nunc sit amet congue. Proin ultricies ligula quis sem feugiat ultrices. Nam laoreet volutpat metus, a adipiscing tellus vulputate sed. Ut euismod tempus tellus a convallis. Phasellus vitae erat ipsum. Integer volutpat tristique nunc sit amet congue. Proin ultricies ligula quis sem feugiat ultrices. Nam laoreet volutpat metus, a adipiscing tellus vulputate sed. Maecenas rutrum turpis a leo lobortis et egestas quam rhoncus. Duis ultricies, dolor venenatis euismod sodales, nulla leo ullamcorper quam, tempus iaculis felis diam vel mi. Phasellus molestie massa egestas lacus commodo hendrerit. Suspendisse in ipsum nisi, in fringilla augue. Etiam neque justo, malesuada ac elementum sit amet, vulputate vel est.

15 Posterscreens Sed adipiscing hendrerit vehicula. Fusce a metus lorem. Proin tellus eros, vulputate quis laoreet sit amet, ullamcorper sit amet nisi. Maecenas mattis sodales euismod. Aliquam sed dui a elit condimentum ultricies. Nullam adipiscing sollicitudin risus, in elementum nibh ultricies a. Vestibulum suscipit mauris ut neque facilisis scelerisque in at velit. Maecenas lobortis eleifend libero, vitae feugiat tortor tincidunt non. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Vestibulum rutrum lobortis massa ac dignissim. Duis quis risus sapien. Quisque varius ipsum scelerisque purus adipiscing id auctor lacus dapibus. Ut euismod tempus tellus a convallis. Quisque varius ipsum scelerisque purus adipiscing id auctor lacus dapibus. Ut euismod tempus tellus a convallis. Phasellus vitae erat ipsum. Integer volutpat tristique nunc sit amet congue. Proin ultricies ligula quis sem feugiat ultrices. Nam laoreet volutpat metus, a adipiscing tellus vulputate sed. Ut euismod tempus tellus a convallis. Phasellus vitae erat ipsum. Integer volutpat tristique nunc sit amet congue. Proin ultricies ligula quis sem feugiat ultrices. Nam laoreet volutpat metus, a adipiscing tellus vulputate sed.

16 Wie zijn wij? BlueBerry nieuwe media is gespecialiseerd in het ontwerpen en ontwikkelen van nieuwe media projecten. Wij werken aan zeer uiteenlopende opdrachten, variërend van eenvoudige internetsites tot geavanceerde applicaties die gebruik maken van de laatste internettechnieken. Het bureau Bij BlueBerry werken ontwerpers en ontwikkelaars nauw samen om een zo goed mogelijke balans te creëren tussen vormgeving en functionaliteit. Wij zijn gevestigd in Breda en sinds de oprichting in 2003 uitgegroeid tot een team van 10 medewerkers. Werkveld BlueBerry heeft ruime kennis en ervaring op het gebied van sms diensten, Flex applicaties, websites en streaming video oplossingen. Dit heeft geleid tot de ontwikkeling van een aantal standaardproducten waar onze klanten nu van kunnen profiteren. Visie Bij BlueBerry zijn we niet bang om vernieuwende of vooruitstrevende concepten uit te werken. We denken graag met u mee over complexe problemen voor het vinden van de meest effectieve oplossing en een optimaal eindresultaat. Meer weten? Bekijk onze portfolio op onze website of neem direct contact met ons op. Schapendreef AM Breda T M

LICENTIEOVEREENKOMST SOFTWARE

LICENTIEOVEREENKOMST SOFTWARE LICENTIEOVEREENKOMST SOFTWARE De ondergetekenden: 1. De te Amsterdam gevestigde besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid BasicSoftware, kantoorhoudende te Amsterdam (1017HD) aan de Condensatorweg

Nadere informatie

NPS score: -77 Lorem Ipsum Donec sodales lorem in libero rhoncus, ac egestas augue rhoncus.

NPS score: -77 Lorem Ipsum Donec sodales lorem in libero rhoncus, ac egestas augue rhoncus. Pakkende titel van de infographic Subtitel of introtekst: Praesent id congue lorem, eget ultricies sapien. Quisque vel nunc id quam porttitor feugiat non et quam. Donec vulputate mauris at consectetur

Nadere informatie

styleguide POWERNATION

styleguide POWERNATION styleguide Inleiding De branding van Powernation word uitgebereid beschreven in deze styleguide. Powernation is het nieuwe bedrijf dat producten verkoopt in alle populaire categorieën van sport. Hiermee

Nadere informatie

Functioneel Ontwerp. Mousegestures

Functioneel Ontwerp. Mousegestures Functioneel Ontwerp Mousegestures Mogelijke single mousegestures Tijdens het laden van de applicatie kan de gebruiker verschillende gestures proberen. De handelingen hebben effect op de bal. Als de handeling

Nadere informatie

ZAGIS - Inkopen voor ziekenhuisapotheken

ZAGIS - Inkopen voor ziekenhuisapotheken ZAGIS - Inkopen voor ziekenhuisapotheken 6 oktober 2015 -Robert van der Linde Meer tijd om in te kopen 1 De inhoud raakt ondergeschikt aan de administratie Brieven maken, offertes ontvangen en verwerken,

Nadere informatie

TITEL SUBTITEL OF PROJECTNUMMER

TITEL SUBTITEL OF PROJECTNUMMER Verslag/nota - template cover zonder contactgegevens vaste positie corporate logo cover (100%) Arial Bold 30/40pt Arial Regular 20/30pt (caps) TITEL SUB Arial Regular 12/16pt Ruimte voor aanvullende tekst

Nadere informatie

Huisstijl-Boek -- Cards 4 Free

Huisstijl-Boek -- Cards 4 Free Huisstijl-Boek -- Cards 4 Free Door: Peter van der Meulen Mr Iniawei 1 9219 VR De Tike petervdmeulen.rfdgra.nl Inhoud Pagina 4 Pagina 5 pagina 6 pagina 7 2 HuisstijlBoek -- Cards4Free Dezign Samenvatting

Nadere informatie

Brandpepper. Navigatiestructuur.

Brandpepper. Navigatiestructuur. Navigatiestructuur Inhoud 1 Navigatie 2 Wireframes 21 22 23 Diensten 24 Portfolio 25 Contact sitemap Vacatures Diensten Portfolio Cases Onze klanten Contact Lay out Header Navigatie Pagina content Footer

Nadere informatie

Beste masterproef ooit al geschreven

Beste masterproef ooit al geschreven Beste masterproef ooit al geschreven Een Auteur Tweede Auteur Thesis voorgedragen tot het behalen van de graad van Master of Science in de ingenieurswetenschappen: elektrotechniek, optie Elektronica en

Nadere informatie

Zoning. Header. Header biedt identiteit en vaste links, los van schermen.

Zoning. Header. Header biedt identiteit en vaste links, los van schermen. Header Zoning Header biedt identiteit en vaste links, los van schermen. De pijltjes aan de zijkanten van het scherm kunnen gebruikt worden om te navigeren tussen de hoofdpagina s Inhoudsopgave Sociaal

Nadere informatie

COMPANY NAME. Onderwerpregel 2. Opdrachtgever. Inschrijving / Offerte. Onderwerpregel 1. Onderwerpregel 3. ten behoeve van

COMPANY NAME. Onderwerpregel 2. Opdrachtgever. Inschrijving / Offerte. Onderwerpregel 1. Onderwerpregel 3. ten behoeve van Inschrijving / Offerte COMPANY NAME Onderwerpregel 1 Onderwerpregel 2 Onderwerpregel 3 ten behoeve van Opdrachtgever Opdrachtgever naamsvermelding Pagina 1 Opdrachtgever naamsvermelding Pagina 2 USB-stick

Nadere informatie

INHOUDS KEUKENS EN RECEPTEN 13-259 BORIS & YVONNE 5

INHOUDS KEUKENS EN RECEPTEN 13-259 BORIS & YVONNE 5 INHOUDS OPGAVE introductie 9 mijn voorraadkast 11 KEUKENS EN RECEPTEN 13-259 bronnen 260 recepten index 263 ingredienten register 264 dankwoord 271 4 BORIS & YVONNE 5 KEUKENS EN recepten boris & YVONNE

Nadere informatie

Algemene richtlijnen & instructies voor gebruik van de huisstijl Fnac bij profilerende toepassingen.

Algemene richtlijnen & instructies voor gebruik van de huisstijl Fnac bij profilerende toepassingen. Algemene richtlijnen & instructies voor gebruik van de huisstijl Fnac bij profilerende toepassingen. Inhoud Inleiding...1 De huisstijl...2 - Het Logo - De Huisstijlkleuren Typografie...3 - Broodletter

Nadere informatie

Voor vragen: http://www.richard3332.nl/ of mail naar Richard3332@gmail.com

Voor vragen: http://www.richard3332.nl/ of mail naar Richard3332@gmail.com Welkom bij mijn website tutorial (Deel 4) Ik ga uit van Microsoft XP voor de duidelijkheid. Ik heb dus geen idee of de programma s die ik gebruik ook op Vista werken. Notepad++ werkt zowieso op xp en Vista.

Nadere informatie

Stijlboek. jacquelinevanzetten.nl

Stijlboek. jacquelinevanzetten.nl Stijlboek jacquelinevanzetten.nl Kleurgebruik zoals het logo nu. Paars als krachtige kleur voor de koppen en social media iconen. Groen wordt spaarzaam gebruikt, oa in de referenties. Grijs met een zweempje

Nadere informatie

Wazzup Real Estate TE KOOP 725.000,- K.K. JACOB CREMERSTRAAT 59 6821 DC ARNHEM. Wazzup Real Estate. Utrechtseweg 310 H02 6812AR Arnhem

Wazzup Real Estate TE KOOP 725.000,- K.K. JACOB CREMERSTRAAT 59 6821 DC ARNHEM. Wazzup Real Estate. Utrechtseweg 310 H02 6812AR Arnhem TE KOOP JACOB CREMERSTRAAT 59 6821 DC ARNHEM Wazzup Real Estate Wazzup Real Estate Utrechtseweg 310 H02 6812AR Arnhem 026 20 20 116 info@wazzuprealestate.nl www.wazzuprealestate.nl 725.000, K.K. In 1 van

Nadere informatie

Factotum. Ons complete aanbod gebundeld in een handig Actueel Magazine. Aanbod van de maand september 2012

Factotum. Ons complete aanbod gebundeld in een handig Actueel Magazine. Aanbod van de maand september 2012 Ons complete aanbod gebundeld in een handig Actueel Magazine. Aanbod van de maand september 2012 WTC Schiphol Boulevard 383 1118 BJ Luchthaven Schiphol Tel: +31 (0)20 30 80 150 info@factotumdemomakelaar.nl

Nadere informatie

HUISSTIJLHANDBOEK DRUKWERK

HUISSTIJLHANDBOEK DRUKWERK HUISSTIJLHANDBOEK DRUKWERK HUISSTIJLHANDBOEK DRUKWERK Het belang van een huisstijl kan niet onderschat worden. Het consequente gebruik ervan is een eenvoudige doch uiterst efficiënte manier om herkenbaarheid

Nadere informatie

Inleiding: Huisstijl. Wat is een Huisstijl? Waarom een Huisstijl?

Inleiding: Huisstijl. Wat is een Huisstijl? Waarom een Huisstijl? Inleiding: Huisstijl Wat is een Huisstijl? Van Dale omschrijft een huisstijl als de manier waarop een bedrijf zichzelf presenteert door aankleding, kleuren, materiaal e.d. Kortom, een huisstijl is het

Nadere informatie

L AVION Huisstijlhandboek

L AVION Huisstijlhandboek Huisstijlhandboek Bastian Schilderink Inhoudsopgave Logo Typografie Kleurgebruik Huisstijlelementen Toepassingen huisstijl pagina 3 pagina 4 pagina 5 pagina 6 pagina 7 briefpapier volgvel envelop visitekaartje

Nadere informatie

Opdracht Analyse en ontwerp van je website

Opdracht Analyse en ontwerp van je website Door: Dirk van der Sar Informatica 4a1 Opdracht Analyse en ontwerp van je website Opdracht 1 www.ah.nl => tot hoe laat is de Albert Heijn in Nesselande op zaterdag open. De informatie: tot 20.00 uur. Ik

Nadere informatie

het extra dikke nazomernummer

het extra dikke nazomernummer TWEËentwintigste jaargang nummer 5 augustus 2013 prijs 5,50 Informatie en reserveringen, neem dan contact op met de afdeling sales en bel naar 023-553 55 00 of mail naar sales@dezaak.nl het extra dikke

Nadere informatie

STRIKT VERTROUWELIJK

STRIKT VERTROUWELIJK Referentierapport STRIKT VERTROUWELIJK KANDIDAAT TESTKANDIDAAT FINANCIEEL DIRECTEUR -TESTORGANISATIE 29 oktober 2014 Inhoudsopgave INTRODUCTIE 3 OVER REFQ 4 BASISGEGEVENS 5 PROFIEL 6 REFERENT1 TESTREFERENT1

Nadere informatie

De Wordpress Workshop

De Wordpress Workshop Bekijk voordat je begint de Wordpress instructievideo (4 minuten) op www.dewordpresstraining.nl en je weet met welk Wordpress thema en welke Wordpress plugin je nodig hebt bij deze instructie. Inhoud 1.

Nadere informatie

IDENTITEIT LANDELIJK PLATFORM COMMUNICATION & MULTIMEDIA DESIGN

IDENTITEIT LANDELIJK PLATFORM COMMUNICATION & MULTIMEDIA DESIGN IDENTITEIT LANDELIJK PLATFORM COMMUNICATION & MULTIMEDIA DESIGN Mischa Piepers & Martijn Hoenderop Hogeschool van Arnhem & Nijmegen Voorwoord Het logo is ontstaan door te beginnen met een reflectie van

Nadere informatie

Houd medewerkers gemotiveerd en betrokken

Houd medewerkers gemotiveerd en betrokken 1 Another designfreebies.org exclusive Volume 1 Number 1 2014 Houd medewerkers gemotiveerd en betrokken In toporganisaties staan er negen engaged werknemers t.o.v. één disengaged medewerker. Gallup 2011

Nadere informatie

ABCD systematiek Deze systematiek levert een gestructureerde beoordeling van je patiënt op.

ABCD systematiek Deze systematiek levert een gestructureerde beoordeling van je patiënt op. KLEURENSCHEMA Voor het kleurenschema is zoveel mogelijk gebruik gemaakt van de ETZ huisstijl. Zo vormt alles een mooi geheel met elkaar. Wel is natuurlijk gelet op leesbaarheid en gebruik van kleuren in

Nadere informatie

DUURZAME ECONOMIE. 25 kansen op concurrentievoordeel [DUMMIE] [DUMMIE]

DUURZAME ECONOMIE. 25 kansen op concurrentievoordeel [DUMMIE] [DUMMIE] DUURZAME ECONOMIE 2050 25 kansen op concurrentievoordeel [DUMMIE] [DUMMIE] DEZE PUBLICATIE IS SAMENGESTELD DOOR: Teun Morselt - Harald Blonk - Natasja Brands - Maartje Baede - Jorick Boddeke In 4 STAD

Nadere informatie

Strategie //// Concept //// Ontwerp //////////////////////////////////////// Mark Moget & Taco Sipma

Strategie //// Concept //// Ontwerp //////////////////////////////////////// Mark Moget & Taco Sipma Strategie //// Concept //// Ontwerp //////////////////////////////////////// Mark Moget & Taco Sipma Beeld Dit is geen spoedcursus Wat maakt beeld zo moeilijk te verzinnen, vinden en/of maken? Wat maakt

Nadere informatie

GROEP 14. Huisstijl handboek

GROEP 14. Huisstijl handboek GROEP 14 Huisstijl handboek Groep 14 Groepsleden: Merve Celikkaya, Nick van Tienderen, Janga den Ouden, Darrian Brammerloo, Betul Cengiz. Grafisch Lyceum Rotterdam Inhoudsopgave Inleiding 3 De huisstijl

Nadere informatie

Texel 600 jaar Stad DE NAAM. De naam Texel 600 jaar Stad dient altijd geschreven te worden als: Texel 600 jaar Stad

Texel 600 jaar Stad DE NAAM. De naam Texel 600 jaar Stad dient altijd geschreven te worden als: Texel 600 jaar Stad HUISSTIJLHANDBOEK INTRODUCTIE Om het 600-jarig bestaan van Texel te vieren, is onlangs een identiteit met huisstijl ontwikkeld voor de gebeurtenis en alle evenementen die daarmee gepaard gaan. In dit huisstijlhandboek

Nadere informatie

- pagina 2 van 27 - paragrafen

- pagina 2 van 27 - paragrafen - - pagina 2 van 27 - algemeen hoofdlijnen inhoud 1. inleiding 2. bestuurlijke hoofdlijn 3. financiële hoofdlijn beleid programma s 1. wonen in Assen 2. werken in Assen 3. meedoen in Assen 4. aantrekkelijk

Nadere informatie

B. Smit. People improve performance. Reflector 360. inleiding. November details competenties. overzicht competenties. persoonlijke ontwikkeling

B. Smit. People improve performance. Reflector 360. inleiding. November details competenties. overzicht competenties. persoonlijke ontwikkeling inleiding overzicht competenties details competenties persoonlijke ontwikkeling B. Smit 1 inleiding Reflector 360 November 2016 overzicht competenties People improve performance details competenties persoonlijke

Nadere informatie

Ontwerpen van drukwerk

Ontwerpen van drukwerk 5 Ontwerpen van drukwerk 5.1 Werken met sjablonen 5.2 Poster 5.3 Brochure 5.4 Nieuwsbrief 5.5 Rapport A4 5.6 Werken in series en reeksen 64 65 5.1 Werken met sjablonen stap 1 Open in InDesign het sjabloon

Nadere informatie

Ontwikkelen Projecten: detailweergave

Ontwikkelen Projecten: detailweergave Ontwikkelen Projecten: detailweergave Model Waarderingskader VO 2017 Voortgezet onderwijs The Lorem Ipsum Company Van Diemenstraat 410 1013CR Amsterdam Printdatum 02-03-2017 Portfolio('s) en periode(s)

Nadere informatie

Samenvatting: dit document vind je op Toledo en moet hier ingevoegd worden.

Samenvatting: dit document vind je op Toledo en moet hier ingevoegd worden. Titel van de stage opdracht Samenvatting: dit document vind je op Toledo en moet hier ingevoegd worden. Titel van de stage opdracht Woord vooraf IPv6 biedt de industrie een enorme uitdaging. Het was dan

Nadere informatie

Ontwerpen van drukwerk

Ontwerpen van drukwerk 5 Ontwerpen van drukwerk 5.1 Werken met sjablonen 5.2 Poster 5.3 Brochure 5.4 Nieuwsbrief 5.5 Word-sjablonen 5.6 Werken in series en reeksen 5.1 5.1 Werken met sjablonen stap 1 Open in InDesign het sjabloon

Nadere informatie

localphotoprof.com (werktitel) WIREFRAME / FUNCTIONELE BESCHRIJVING

localphotoprof.com (werktitel) WIREFRAME / FUNCTIONELE BESCHRIJVING BIJLAGE 2: localphotoprof.com (werktitel) WIREFRAME / FUNCTIONELE BESCHRIJVING 2014-11-20 pagina titel omschrijving 1 Home Zoekscherm Afwisselende foto op de achtergrond Directe toegang tot belangrijkste

Nadere informatie

Het ontwikkelen van een online advies op maat voor cyberpest slachtoffers

Het ontwikkelen van een online advies op maat voor cyberpest slachtoffers Het ontwikkelen van een online advies op maat voor cyberpest slachtoffers Video Casey Heynes Personen Niels Jacobs (Promovendus) Dr. Trijntje Völlink (co-promotor/dagelijkse begeleider) Dr. Francine Dehue

Nadere informatie

Huisstijl handboek. Algemene richtlijnen & instructies voor het gebruik van de huisstijl.

Huisstijl handboek. Algemene richtlijnen & instructies voor het gebruik van de huisstijl. Huisstijl handboek Algemene richtlijnen & instructies voor het gebruik van de huisstijl. 1 Colofon Redactie: B2Design, Groningen Vormgeving en opmaak: B2Design, Groningen Fotografie: Ruud Krispijn Huisstijl

Nadere informatie

INHOUDSOPGAVE. Over EHBO. Logo. Kleuren. Typografie. Elementen. Praktijkvoorbeelden

INHOUDSOPGAVE. Over EHBO. Logo. Kleuren. Typografie. Elementen. Praktijkvoorbeelden HUISSTIJL HANDBOEK INHOUDSOPGAVE Over EHBO Logo Kleuren Typografie Elementen Praktijkvoorbeelden 2 OVER DE EHBO Informatie over KNV EHBO De EHBO er Het werkterrein van de moderne eerste hulpverlener is

Nadere informatie

Huisstijlhandboek versie 1.2 - maart 2008

Huisstijlhandboek versie 1.2 - maart 2008 Huisstijlhandboek versie 1.2 - maart 2008 Inhoudstafel Inleiding p. 03 1. Logo MOW p. 05 2. Logo s entiteiten p. 17 3. Typografie p. 27 4. Basisdrukwerk p. 31 5. Afgeleid drukwerk MOW p. 43 6. Afgeleid

Nadere informatie

digital art 2d - over posters - opdracht drugs poster en website

digital art 2d - over posters - opdracht drugs poster en website digital art 2d - over posters - opdracht drugs poster en website medium is the message The medium is the message is a phrase coined by Marshall McLuhan meaning that the form of a medium embeds itself in

Nadere informatie

Huisstijl handboek. Algemene richtlijnen & instructies voor het gebruik van de huisstijl.

Huisstijl handboek. Algemene richtlijnen & instructies voor het gebruik van de huisstijl. Huisstijl handboek Algemene richtlijnen & instructies voor het gebruik van de huisstijl. 1 Colofon Redactie: B2Design, Groningen Vormgeving en opmaak: B2Design, Groningen Fotografie: BPZ Huisstijl ontwikkeling

Nadere informatie

Weekthema: Afscheid nemen. Belangrijke data Belangrijke data. Rhondcus dolor. De leerlingen werken deze dag aan het project.

Weekthema: Afscheid nemen. Belangrijke data Belangrijke data. Rhondcus dolor. De leerlingen werken deze dag aan het project. Weekthema: Mei 2015 week Beroemd 21 Nr. 6 25 september 2015 Belangrijke data Belangrijke data Hieronder vindt u een overzicht van belangrijke data: Hieronder vindt u een overzicht van belangrijke data

Nadere informatie

2. Bedenktijd: de termijn waarbinnen de consument gebruik kan maken van zijn herroepingsrecht;

2. Bedenktijd: de termijn waarbinnen de consument gebruik kan maken van zijn herroepingsrecht; Algemene voorwaarden Deze Algemene Voorwaarden van Stichting Webshop Keurmerk zijn tot stand gekomen in overleg met de Consumentenbond in het kader van de Coördinatiegroep Zelfreguleringsoverleg (CZ) van

Nadere informatie

2017 IRO NETHERLANDS SUPPLIERS CATALOGUE Met ingang van 2017 zal IRO haar activiteiten, naast olie en gas, uitbreiden naar offshore wind en andere vormen van hernieuwbare energie op zee. Deze verandering

Nadere informatie

meergrevelingen huisstijlhandboek

meergrevelingen huisstijlhandboek meergrevelingen huisstijlhandboek Versie 1.0 juni 2013 2 meergrevelingen inhoud meergrevelingen inhoud 3 Inhoud Inleiding 4 Kleur gebruik 5 Toepassen van logo 6 Toepassen vormgeving 11 Typografie 12 Style

Nadere informatie

Welkom bij de Friese Bond van Binnenvissers. 4 juni 2013

Welkom bij de Friese Bond van Binnenvissers. 4 juni 2013 Welkom bij de Friese Bond van Binnenvissers 4 juni 2013 Inleiding Binnen%de%Nederlandse%Beroepsbinnenvissers%hebben%veer1en% vissers%zich%georganiseerd%als%de%friese%bond%van%binnenvissers% en%vertegenwoordigen%daarmee%een%unieke%posi1e%in%nederland.

Nadere informatie

Les 10. Voorbereiding. Denk aan de update van de kern!

Les 10. Voorbereiding. Denk aan de update van de kern! Les 10 Denk aan de update van de kern! Voorbereiding 1. DOE DIT EERST: Download de plugin voor Image Field Zoom en plaats deze in de map libraries op de server. (Inloggegevens krijg je in de les) 2. Download

Nadere informatie

SJABLOON WETENSCHAPPELIJK RAPPORT OPMAAK COVER DOOR DIENST EXTERNE COMMUNICATIE

SJABLOON WETENSCHAPPELIJK RAPPORT OPMAAK COVER DOOR DIENST EXTERNE COMMUNICATIE \\\\\\ SJABLOON WETENSCHAPPELIJK RAPPORT OPMAAK COVER DOOR DIENST EXTERNE COMMUNICATIE Mail titel en coverfoto (indien beschikbaar) door naar Olivier Van Impe (o.vanimpe@vmm.be). Titel rapport hier invullen

Nadere informatie

BENQUE, BANQUETING BESTELSYSTEEM

BENQUE, BANQUETING BESTELSYSTEEM BENQUE, BANQUETING BESTELSYSTEEM ONLINE CATERING BESTELLEN BENQUE, online banqueting bestelsysteem 1 BENQUE, EEN INTRODUCTIE BENQUE, DAT WERKT HET IDEE.... 3 HET PROGRAMMA, VOOR U ONTWIKKELD... 3 UW KLANT

Nadere informatie

Updaten van de (klas) webpagina

Updaten van de (klas) webpagina Updaten van de (klas) webpagina Bij het aanpassen van een webpagina moet je altijd denken in 4 stappen. 1.) Wat moet er op de webpagina komen? (verzamelen van de tekst, foto s, bestanden ) 2.) Plaats de

Nadere informatie

TALENT IS NOT ENOUGH

TALENT IS NOT ENOUGH TALENT IS NOT ENOUGH Het niveau van de internationale autosport is hoog en de competitie sterk. Daarom is het voor Nederlands talent een grote steun dat de KNAF en MP Motorsport de handen ineen hebben

Nadere informatie

Klantrapport. Fixie. Quickscan

Klantrapport. Fixie. Quickscan Klantrapport Fixie Quickscan Inhoud Klanten zijn kostbaar Inleiding en opdracht Dataverantwoording Herkomst klanten Samenvatting klantprofiel Conclusies & aanbevelingen Notities Pagina 4 Pagina 5 Pagina

Nadere informatie

Persoonlijke rapportage van B. Smit

Persoonlijke rapportage van B. Smit Persoonlijke rapportage van B. Smit P E O P L E I M P R O V E P E R F O R M A N C E Computerweg 1, 3542 DP Utrecht Postbus 1087, 3600 BB Maarssen tel. 0346-55 90 10 fax 0346-55 90 15 www.picompany.nl servicedesk@picompany.nl

Nadere informatie

Campagnehandboek. Algemene richtlijnen & instructies voor gebruik van de campagne

Campagnehandboek. Algemene richtlijnen & instructies voor gebruik van de campagne Campagnehandboek Algemene richtlijnen & instructies voor gebruik van de campagne Inleiding Dit campagnehandboek geeft een korte introductie van de campagne die door de gemeente Overbetuwe naast de huisstijl

Nadere informatie

Everyone s a Legend. Ontwerp van gehele Zomercollectie

Everyone s a Legend. Ontwerp van gehele Zomercollectie Everyone s a Legend Ontwerp van gehele Zomercollectie 2007 voor surf, snow -en streetwear label Zembla. Concept, prints, hangtags, knopen, ritsen, borduringen, en overall prints (patronen).- - - - - -

Nadere informatie

Persoonlijke rapportage van B. Smit

Persoonlijke rapportage van B. Smit Persoonlijke rapportage van B. Smit Gegevens deelnemer Naam Organisatie Functie B. Smit PiCompany Intern Manager Productieafdeling Gegevens Reflector 360 Datum 17 maart 2009 Nummer 25177.82301 Profiel

Nadere informatie

Weekthema: Afscheid nemen. Belangrijke data Belangrijke data. Rhondcus dolor. Weekthema: Griezelig

Weekthema: Afscheid nemen. Belangrijke data Belangrijke data. Rhondcus dolor. Weekthema: Griezelig Nr. 9 16 oktober 2015 Belangrijke data Belangrijke data Hieronder vindt u een overzicht van belangrijke data: vindt u een overzicht van Hieronder belangrijke data ma voor 11 t/m de komende 26 mei weken

Nadere informatie

Basis huisstijl. richtlijnen v.1.0. 1 Basishuisstijl richtlijnen v.1.0

Basis huisstijl. richtlijnen v.1.0. 1 Basishuisstijl richtlijnen v.1.0 Basis huisstijl richtlijnen v.1.0 1 Basishuisstijl richtlijnen v.1.0 Inhoud Inleiding 1 Basis logo 1.1 Basis logo: maatvoering 1.2 Basis logo: positie 1.3 Universiteitszegel 2 Kleuren 3 Typografie: lettertype/fonts

Nadere informatie

Professionele telezoom voor full-frame camera s

Professionele telezoom voor full-frame camera s Tamron SP 70-200mm F/2.8 Di VC USD Professionele telezoom voor full-frame camera s Uitgerust met Tamron VC (Vibration Compensation) en USD (Ultra Sonic Drive) automatische scherpstelling in werelds meest

Nadere informatie

Weekthema: Afscheid nemen. Belangrijke data Belangrijke data. Rhondcus dolor. Weekthema: Dank je! 20 + 21 november

Weekthema: Afscheid nemen. Belangrijke data Belangrijke data. Rhondcus dolor. Weekthema: Dank je! 20 + 21 november Weekthema: Mei 2015 week Dank 21 je! Nr. 10 30 oktober 2015 Belangrijke data Belangrijke data Hieronder vindt u een overzicht van belangrijke data: vindt u een overzicht van Hieronder belangrijke data

Nadere informatie

VORMSTUDIE. Hierbij een korte handleiding waar je op moet letten als je een bestand aanlevert om een boekje te laten printen. 2012-2013.

VORMSTUDIE. Hierbij een korte handleiding waar je op moet letten als je een bestand aanlevert om een boekje te laten printen. 2012-2013. VORMSTUDIE Hierbij een korte handleiding waar je op moet letten als je een bestand aanlevert om een boekje te laten printen. Het bestand, dat we uiteindelijk gaan gebruiken om de printen is een PDF-bestand.

Nadere informatie

Regels en richtlijnen voor de visuele identiteit >>

Regels en richtlijnen voor de visuele identiteit >> Regels en richtlijnen voor de visuele identiteit >> Maart 2010 De visuele identiteit van eherkenning Dit handboek bevat regels en richtlijnen voor de visuele identiteit van eherkenning. Het is voor iedereen

Nadere informatie

JAARVERSLAG N.E.C. HOLDING B.V. Te Nijmegen inzake de jaarrekening 1 juli 2015 tot en met 30 juni 2016

JAARVERSLAG N.E.C. HOLDING B.V. Te Nijmegen inzake de jaarrekening 1 juli 2015 tot en met 30 juni 2016 JAARVERSLAG N.E.C. HOLDING B.V. Te Nijmegen inzake de jaarrekening 1 juli 2015 tot en met 30 juni 2016 GEDEELTELIJKE OPENBAARMAKING CONFORM ARTIKEL 2:396 VAN HET BURGELIJK WETBOEK #SAMENBETERNEC INHOUD

Nadere informatie

Belangrijke data Belangrijke data. Weekthema: Leerling zijn Rhondcus dolor. De leerlingen werken deze dag aan het project.

Belangrijke data Belangrijke data. Weekthema: Leerling zijn Rhondcus dolor. De leerlingen werken deze dag aan het project. Nr. 7 2 oktober 2015 Belangrijke data Belangrijke data Hieronder vindt u een overzicht van belangrijke data: Hieronder vindt u een overzicht van belangrijke data ma voor 11 t/m de komende 26 mei weken

Nadere informatie

GEO-ICT Postgraduaat. hogent.be/fnt

GEO-ICT Postgraduaat. hogent.be/fnt GEO-ICT Postgraduaat hogent.be/fnt 2016 2017 01 Inleiding 02 Programma 04 Toelatingsvoorwaarden 04 Intakegesprek 05 Organisatie lessen 05 Diploma 06 Infomomenten 06 Kostprijs 06 Modaliteiten 06 Inschrijven

Nadere informatie

BrainSells case Batenburg Techniek Corporate Identity 38

BrainSells case Batenburg Techniek Corporate Identity 38 BrainSells case Batenburg Techniek Corporate Identity 38 38 Case Het wordt zaak om meer te vertellen wie de Batenburg gelieerde ondernemingen zijn en wat ze doen. Dat gaat beter als één duidelijk herkenbaar

Nadere informatie

Weekthema: Afscheid nemen. Belangrijke data Belangrijke data. Rhondcus dolor. Weekthema: Bijzondere ontmoetingen

Weekthema: Afscheid nemen. Belangrijke data Belangrijke data. Rhondcus dolor. Weekthema: Bijzondere ontmoetingen Weekthema: Mei 2015 week bijzondere 21 ontmoetgen Nr. 16 11 december 2015 Belangrijke data Belangrijke data Hieronder vdt u een overzicht van belangrijke data: vdt u een overzicht van belangrijke Hieronder

Nadere informatie

Vooraf Een greep uit de mogelijkheden: Tabbladen 1. Aan de slag Gebruikersniveaus 2. Artikelen Lid: Redactie: Rechtstreeks mailen naar de redactie

Vooraf Een greep uit de mogelijkheden: Tabbladen 1. Aan de slag Gebruikersniveaus 2. Artikelen Lid: Redactie: Rechtstreeks mailen naar de redactie Handleiding Vooraf Wat heb ik nodig? Wachtwoord vergeten Wachtwoord wijzigen Inloggen lukt niet Tussentijdse controle 2 2 2 2 2 1. Aan de slag 3 3 3 3 1.1 1.2 1.3 1.4 Starten met een nieuwe editie Artikelen

Nadere informatie

Introductie. 1. Externe partijen die willen weten hoe het logo van Link te hanteren op hun eigen uitingen.

Introductie. 1. Externe partijen die willen weten hoe het logo van Link te hanteren op hun eigen uitingen. Huisstijlhandboek Introductie Dit huisstijlhandboek geeft een korte introductie en beschrijving van de huisstijl van Studievereniging LiNK. Doel van dit huisstijlhandboek is houvast geven over hoe het

Nadere informatie

ORMIT ENJOY TALENT TOTAL IDENTITY

ORMIT ENJOY TALENT TOTAL IDENTITY ORMIT ENJOY TALENT TOTAL IDENTITY profiel DE CONTEXT STRATEGIE CREATIEf CONCEpT COMMUNICATIEpROGRAMMA ONLINE STRATEGIE ACTIVATIEpROGRAMMA 2 profiel Ormit is specialist in talent en leiderschapsontwikkeling.

Nadere informatie

Profiel Registreren Registreren Registreren Succes- Stap 1 Stap 1 Stap 1 wens home Wat is dit? Gids Pers. gids Zender volgorde Categorie volgorde

Profiel Registreren Registreren Registreren Succes- Stap 1 Stap 1 Stap 1 wens home Wat is dit? Gids Pers. gids Zender volgorde Categorie volgorde Profiel Registreren Stap 1 Registreren Stap 1 Registreren Stap 1 Succeswens home Wat is dit? Gids Pers. gids Zender volgorde Categorie volgorde home Morbi dignissim bibendum ligula. Picture Proin at purus

Nadere informatie

Een effectiëve WordPress website

Een effectiëve WordPress website Een effectiëve WordPress website Rosanne van Staalduinen Sinds 2011 een eigen bureau in Webdesign & Online marketing Doelgroep: ZZP & MKB Bouwt sinds 2012 alle websites met WordPress Voorstellen Wie ben

Nadere informatie

Jongeren op de digitale brug, Link in de Kabel geeft ze een duwtje in de rug.

Jongeren op de digitale brug, Link in de Kabel geeft ze een duwtje in de rug. Jongeren op de digitale brug, Link in de Kabel geeft ze een duwtje in de rug. Link in de Kabel digitale brug architecten Riddersstraat 147, 3000 Leuven 016 62 34 45 www.lidk.be Visie 2014 De digitale brug

Nadere informatie

Dutch Designs with lemon portfolio > Portfolio

Dutch Designs with lemon portfolio > Portfolio Dutch Designs with lemon portfolio 2013 > Portfolio portfolio 2013 A Twist of Lemon. A Twist of Lemon Geen smaak die zo goed wordt herinnerd als citroen. Zelfs in gedachten ervaar je deze smaak. Dat vleugje

Nadere informatie

Belangrijke data Belangrijke data

Belangrijke data Belangrijke data Nr. 1 2 september 2016 Belangrijke data Belangrijke data Hieronder vindt u een overzicht van belangrijke data: Hieronder vindt u een overzicht van belangrijke data ma voor 11 t/m de komende 26 mei weken

Nadere informatie

ALGEMENE HANDLEIDING WEBSITE

ALGEMENE HANDLEIDING WEBSITE ALGEMENE HANDLEIDING WEBSITE Oldebertweg 57a, 9351 PC Leek, T 0594 54 80 40, F 0594 54 80 41, info@reclamebureauram.nl IBAN nr. NL42RABO0153426721, BTW nr. 821407260B01 Leveringsvoorwaarden KvK Groningen

Nadere informatie

INTERVIEW MET VMWARE EEN VEILIG DATACENTER IN MINUTEN IN PLAATS VAN WEKEN

INTERVIEW MET VMWARE EEN VEILIG DATACENTER IN MINUTEN IN PLAATS VAN WEKEN INTERVIEW MET VMWARE EEN VEILIG DATACENTER IN MINUTEN IN PLAATS VAN WEKEN DE TOEKOMST VAN DE INFRASTRUCTUUR IS HYBRIDE Hatem Naguib is technisch verantwoordelijk voor VMware s Networking and Security Business

Nadere informatie

Castor. Documentatie

Castor. Documentatie Castor Documentatie 1 Inhoud Castor Het thema is speciaal ontwikkeld voor bedrijven die online één specifiek product presenteren. Castor heeft een pakkende uitstraling en is gemakkelijk door u zelf in

Nadere informatie

Weekthema: Afscheid nemen. Belangrijke data Belangrijke data. Rhondcus dolor. Weekthema: Dat is traditie!

Weekthema: Afscheid nemen. Belangrijke data Belangrijke data. Rhondcus dolor. Weekthema: Dat is traditie! Weekthema: Mei 2015 week Dat 21 is traditie! Nr. 14 27 november 2015 Belangrijke data Belangrijke data Hieronder vindt u een overzicht van belangrijke data: vindt u een overzicht van belangrijke Hieronder

Nadere informatie

Paraview magazine: nieuw jasje, nieuwe opzet!

Paraview magazine: nieuw jasje, nieuwe opzet! TERUGBLIK Meer tussen hemel en aarde Paranormaal Paragnost Monique van der Klooster voer een Stemmendialoog Gezondheid Gezonde geest in een gezond lichaam: een evenwichtig voedingspatroon voor een fit

Nadere informatie

Online vindbaarheid. Hoe kom je hogerop in de zoekresultaten?

Online vindbaarheid. Hoe kom je hogerop in de zoekresultaten? Online vindbaarheid Hoe kom je hogerop in de zoekresultaten? Joris Lange, Smart Joomla Websites Ondernemersevent Utrechtse Heuvelrug, 4 oktober 2016 Welkom Van harte welkom op deze stek. Lorem ipsum dolor

Nadere informatie

FMVG TU Delft Library. 1 TU Delft Library

FMVG TU Delft Library. 1 TU Delft Library FMVG TU Delft Library 1 TU Delft Library Enkele citaten met betrekking tot het ontwerp gebouw en inrichting terrein. Een bibliotheek roept de gedachte op aan boeken in kasten die tot aan het plafond reiken.

Nadere informatie

Huisstijlhandboek Waardigheid en trots

Huisstijlhandboek Waardigheid en trots Waardigheid en trots Huisstijlhandboek Waardigheid en trots Alle mogelijkheden en beperkingen op een rij Inhoud 1. Inleiding 3 2. Huisstijlafspraken 3 3. Basiselementen (drukwerk) 4 3.1. Logo 4 3.2. Schrijfwijzer

Nadere informatie

Test resultaten en interview gids

Test resultaten en interview gids Kandidaat: Ben Penske Assessment Computer Programmer (Dutch) Voltooid: 5 maart 2017 Gemaakt voor: Susan Bookman Test resultaten en Het Computer Programmer (Dutch) assessment meet belangrijke factoren die

Nadere informatie

Test resultaten en interview gids

Test resultaten en interview gids Kandidaat: Ben Penske Assessment Computer Programmer (Dutch) Voltooid: 24 januari 2017 Gemaakt voor: Susan Bookman Test resultaten en Het Computer Programmer (Dutch) assessment meet belangrijke factoren

Nadere informatie

Communicatiematerialen Taalhuizen - Bestelhandleiding -

Communicatiematerialen Taalhuizen - Bestelhandleiding - ommunicatiematerialen Taalhuizen - estelhandleiding - ommunicatiematerialen Taalhuizen Versie december 2014 1 ommunicatiematerialen Taalhuizen Voor Taalhuizen heeft Taal voor het Leven diverse communicatiematerialen

Nadere informatie

Logo & kleuren. PMS Rhodamine Red C 5. M 100 R 240. G 0. B 140 RAL 4010 WEB colour #F0008C

Logo & kleuren. PMS Rhodamine Red C 5. M 100 R 240. G 0. B 140 RAL 4010 WEB colour #F0008C Logo Guide Logo & kleuren Het logo is een origineel ontwerp dat een sterk herkenbaar beeld van het product biedt. Het moet worden gebruikt zoals het hier wordt voorgesteld, en mag in GEEN GEVAL gewijzigd

Nadere informatie

correspondentiereek VVV VVV-vestigingsformule februari 2011 januari 2013

correspondentiereek VVV VVV-vestigingsformule februari 2011 januari 2013 VVV huisstijl huisstijl handboek handboek VVV-vestigingsformule correspondentiereek februari 2011 januari 2013 1 VVV vestigingsformule huisstijl handboek januari 2013 Inhoudsopgave Voorwoord / 3 1 Inleiding

Nadere informatie

Leidraad communicatie

Leidraad communicatie Leidraad communicatie voor de uitvoering van projecten in het kader van het INTERREG IV A programma Deutschland-Nederland 2007-2013 Geachte lead partner, U en uw partners plannen een project in het kader

Nadere informatie

Test resultaten en interview gids

Test resultaten en interview gids Kandidaat: Ben Penske Assessment Customer Service Representative (Dutch) Voltooid: 6 februari 2017 Gemaakt voor: Susan Bookman Test resultaten en Het Customer Service Representative (Dutch) assessment

Nadere informatie

Webredactie & Content-marketing. Verleiden. Eddy Boeve! doe je met copy! Eddy Boeve eddy@booming.nl

Webredactie & Content-marketing. Verleiden. Eddy Boeve! doe je met copy! Eddy Boeve eddy@booming.nl Webredactie & Content-marketing Verleiden Eddy Boeve! doe je met copy! In de Wildeman Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Cras ac nisl mauris. Donec semper, nulla at sollicitudin ultricies,

Nadere informatie

siuccesamprsdijkroenewold

siuccesamprsdijkroenewold Januari 2015 nieuwsbrief Jaargang 3, nummer 1 Artikelen over bijzonderheden recycle-actie succesvol Wat recyclen? Kerstactie voedselbank Doe ook mee: Sponsorpakketten 2 Nieuwe sponsors 2 1 e Recycle-actie

Nadere informatie

firouwdrukwerk is nooit meer hetzelfde...

firouwdrukwerk is nooit meer hetzelfde... firouwdrukwerk is nooit meer hetzelfde... PRODUCTOVERZICHT MOGELIJKHEDEN VOORBEELDEN INSPIRATIE 2 Deze catalogus toont alle producten die via de website www.rouwdrukwerkonline.nl in de applicatie (APP)

Nadere informatie

De stijl van Den Haag. Een introductie

De stijl van Den Haag. Een introductie De stijl van Den Haag Een introductie 5 juni 2014 Den Haag is de internationale stad van vrede en recht. Een moderne metropool met een omvangrijke geschiedenis en een rijkgeschakeerde bevolking. Dit zie

Nadere informatie

50 JAAR POP! DUTCH TOP 100 ALLER TIJDEN. LIBEMA Grote Hallen Tour start zaterdag 26 januari 2013 in de ijsselhallen Zwolle. LIBEMA Grote Hallen Tour

50 JAAR POP! DUTCH TOP 100 ALLER TIJDEN. LIBEMA Grote Hallen Tour start zaterdag 26 januari 2013 in de ijsselhallen Zwolle. LIBEMA Grote Hallen Tour 50 JAAR POP! DUTCH TOP 100 ALLER TIJDEN LIBEMA Grote Hallen Tour LIBEMA Grote Hallen Tour start zaterdag 26 januari 2013 in de ijsselhallen Zwolle 50 JAAR POP! is een gezamenlijk productie van: Libema

Nadere informatie

Best of Dutch Engineering

Best of Dutch Engineering Best of Dutch Engineering Encyclopaedia of Dutch high-tech system development Inside view of one of the world s most influential and powerful high tech ecosystems PARTNER COUNTRY 2014 1 2 Foreword Lorem

Nadere informatie