BlueBerry. interactie aan de magazines toe te voegen. Hierdoor veranderd een platte pub-

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "BlueBerry. interactie aan de magazines toe te voegen. Hierdoor veranderd een platte pub-"

Transcriptie

1

2 BlueBerry voudige manier publicaties online te plaatsen. Een ontwerper kan hierbij zelf bepalen om het magazine eenvoudig of uitgebreid op te zetten. De uitgebreide opties in het pakket geven ontwerpers de mogelijkheid om extra content en Online Magazine oplossingen voor het web & ipad interactie aan de magazines toe te voegen. Hierdoor veranderd een platte pub- Met behulp van de BlueBerry Online Magazine Editor bent u in staat op een een- Nadat het magazine is aangevuld met interactieve content is het met een druk voudige wijze uw magazine, folder of presentatie op te bouwen en direct online op de knop te publiceren naar meerdere platformen. Het is hierbij niet nodig of op te ipad te publiceren. Na publicatie kunnen de bezoekers van uw website om een publicatie in meerdere formaten klaar te maken. Zit er een fout in de of gebruikers van uw ipad-app de nieuwe editie doorbladeren. Het leesgedrag publicatie? Geen probleem, met het systeem corrigeert u eenvoudig een pagina is achteraf terug te zien in de uitgebreide statistieken. Het BlueBerry-systeem welke direct online wordt bijgewerkt. maakt het voor ontwerpers en uitgevers makkelijk om op een snelle en een- licatie in een aantrekkelijk interactief magazine. BlueBerry levert hiervoor verschillende varianten van de software.

3 Waarom een online magazine? Publicaties verplaatsen zich steeds meer naar digitale varianten, denk hierbij aan jaarverslagen, folders of personeelsmagazines. Men kan ze makkelijk via als PDF verzenden en kosten voor het drukwerk en verzendkosten vallen weg. Echt aantrekkelijk is het doorklikken van een PDF niet. Het mag dan wel goedkoper zijn, maar het nodigt niet direct uit tot lezen. Het online magazine vervangt hierbij het PDF-document. Het draait geheel online in een webvenster en wordt zo opgezet dat het magazine leesbaarder wordt voor de eindgebruiker. Teksten worden korter weergegeven waarna men zelf de keuze heeft om door te klikken voor verdieping. Daarbij zijn er veel extra mogelijkheden op gebied van animatie, video, geluid en slideshows om de pagina s binnen het magazine zo goed mogelijk te presenteren. En om erachter te komen of het magazine het doel uiteindelijk heeft behaald bekijkt u achteraf de statistieken. De twee verschillende magazine varianten Het magazine systeem wordt in twee verschillende varianten geleverd. Het eenvoudige PDF magazine en het uitgebreidere interactieve magazine. De keuze tussen de twee varianten hangt af van het bronmateriaal en manier waarop het magazine gebruikt gaat worden. Beide typen magazines werken eveneens als ipad-app. PDF Magazine Het PDF-magazine systeem gaat uit van magazines welke oorspronkelijk voor printdoeleinden zijn klaargemaakt. Dit kunnen uitgaven zijn van folders of tijdschriften die naast de papieren versie op internet geplaatst kunnen worden. Deze publicaties kunnen worden voorzien van interactieve iconen die de content in een pop-up weergeven. Interactief magazine Waar het PDF-magazine uitgaat van bestaand print-materiaal is het interactieve magazine geheel opgezet voor internet. Verhoudingen, tekstformaat en algemene leesbaarheid zijn hierbij erg belangrijk. Pagina s zijn niet statisch maar kunnen vanuit een tijdlijn worden opgebouwd uit dynamische lagen met afbeeldingen, teksten, geluid en video. Hiermee kan een bezoeker de diepte in klikken en heeft een ontwerper vrije mogelijkheden om zijn magazine interactiever te maken. Vanuit de magazine editor kunnen de twee verschillende magazine variaties worden gepubliceerd.

4 Het interactieve magazine De kracht van het interactieve magazine in combinatie met de Online Editor ligt in het gemak en de vrijheid waarmee een magazine of presentatie kan worden opgemaakt. Gebruikers kunnen het foto- of videomateriaal eenvoudig uploaden, positioneren en voorzien van animaties of effecten. De werkwijze Het ontwerp van het magazine dient vooraf bepaald te worden in een programma als Adobe Photoshop of een variant hierop. Vanuit deze omgeving kan het ontwerp worden opgeknipt in losse onderdelen en worden ge-upload naar de Editor. Hier worden de onderdelen opnieuw volgens het ontwerp gepositioneerd waarbij de timing, animaties en effecten kunnen worden toegepast. Met behulp van deze mogelijkheden verandert het platte ontwerp in een interactieve pagina. Nadat de basis van de pagina is opgezet is het mogelijk lagen, buttons, video s en geluidsfragmenten toe te voegen. Eenvoudige pagina s die geen interactie nodig hebben kunnen ook direct vanuit Photoshop worden omgezet naar PDF. Na het importeren van het PDF-document staat het basisontwerp als een enkele laag in beeld en kan worden verrijkt met extra objecten. De keuze voor deze methode hangt af van de gewenste complexiteit van de pagina. Een voorbeeld van een publicatie van het APE magazine naar de ipad. Hosting, magazine domein & back-ups Het volledige software pakket draait online op de servers van BlueBerry. Dit geldt Nadat alle pagina s van de nieuwe editie zijn opgemaakt en getest kan het magazine ook voor alle content die in het magazine wordt verwerkt. BlueBerry is in staat gepubliceerd worden. Hierbij kan er een worden gemaakt of het magazine openbaar is of externe domeinen aan de magazine omgeving te koppelen. Gebruikers merken met een wachtwoord beveiligd moet worden. Na publicatie verschijnt het magazine als hierbij niet dat ze naar een andere omgeving worden omgeleid bij het bekijken nieuwe cover in de website en op de ipad. Het magazine zelf kan nu elk moment worden van een magazine. Het formaat van het hostingpakket is afhankelijk van het ver- bijgewerkt, de gewijzigde pagina s worden automatisch ge-update. Het leesgedrag van bruikte dataverkeer. BlueBerry hanteert verschillende staffels naarmate het da- de bezoekers is de volgende dag uitgebreid terug te zien met statistieken van Google. taverkeer toeneemt. Er wordt een dagelijkse back-up gemaakt van alle content van de magazines Het is daarnaast ook mogelijk om via de offline AIR viewer de In de online omgeving kan er worden gekozen voor een betaalsysteem. Klanten content van uw magazine naar uw harddisk te downloaden. dienen zich in dit geval eerst te abonneren of een losse editie of op een periodiek abonnement. Voor de ipad geldt een apart systeem dat via het abonnementenmodel van Apple loopt.

5 Uitgebreide mogelijkheden Ontwerp, publiceer en beheer zelf uw interactieve magazines De software is voor een breed publiek te gebruiken. Zo is het voor vormgevers eenvoudig mogelijk om een magazine met behulp van de beschikbare mogelijkheden op te maken. Het systeem kan echter ook worden gebruikt voor presentaties. In dit geval kan het systeem als vervanging van Powerpoint-sheets worden gebruikt, met vele extra functies. Met het rechtensysteem is het hierbij mogelijk dat medewerkers van een organisatie met hun eigen account inloggen. De ingewikkeldere componenten van het systeem worden hierbij uitgeschakeld, deze gebruikers kunnen bestaande presentaties gebruiken en personaliseren naar hun eigen wensen. De presentaties kunnen zo weer op de ipad, de website of in de offline AIR-applicatie voor de laptop worden ingeladen. Interactie binnen het magazine Met het magazinesysteem is het niet alleen mogelijk om informatie weer te geven, een bezoeker heeft zelf ook de mogelijkheid om zijn input achter te laten. Zo is het systeem uit te breiden met extra componenten als reactie & enquêteformulieren. Bezoekers kunnen hier direct in het magazine zelf reageren op een artikelen. Wilt u meer informatie over uw bezoeker dan is het mogelijk een enquête formulier op te maken en te verwerken in het magazine. De resultaten hiervan zijn direct uit het beheersysteem op te halen. Het werken met het systeem Om met het systeem te kunnen werken is het makkelijk dat een gebruiker al ervaring heeft met DTP-software. Veel onderdelen van het editor systeem zijn nagekeken van bekende software pakketen waardoor iemand snel bekend raakt met het systeem. Het pakket wordt geleverd met handleiding en uitgebreide help-video s. Het is eveneens mogelijk een workshop te volgen om alle ins en outs van het programma onder de knie te krijgen, hierbij wordt niet alleen de software besproken maar ook de richtlijnen waarbij men moet letten van het opmaken van digitale content.

6 Interactieve mogelijkheden Een publicatie wordt opgebouwd uit losse elementen die in volgorde van gelaagdheid worden gestapeld op het werkblad. Het systeem kent een standaard serie elementen waarmee dit kan gebeuren. Elk element heeft zijn eigen instellingen welke eenvoudig zijn aan te passen. Daarbij kan voor elk moment worden bepaald op welke methode de laag/ element in beeld moet komen. Dit kan met een fade gebeuren maar ook met een beweging. Door te spelen met de timing en animatie van een laag kan de pagina worden omgezet naar een professioneel ogende flash-animatie die binnen enkele minuten in elkaar is gezet, zonder technische kennis. Daarbij zijn componenten als audio- en video-spelers makkelijk in interface-kleur aan te passen en in te vullen met de juiste media. De opmaak van teksten gebeurd geheel via een interne tekst-editor waarbij alle standaard opmaakmogelijkheden en gebruik van eigen fonts aanwezig zijn. Verrijk uw magazine door onderstaande elementen eenvoudig uw publicatie in te slepen via de online editor. Werken met gelaagdheid In de online variant heeft een bezoeker de mogelijkheid om elementen aan te klikken. Dit kan een button naar een website of interne link zijn, maar het is ook mogelijk om onzichtbare lagen binnen een magazine te activeren. Door deze functies te gebruiken is het niet nodig alle content direct op een pagina weer te geven. Met behulp van buttons krijgt men meer informatie te zien zodra de bezoeker daarvoor kiest. Deze onzichtbare groepen zijn eenvoudig via het systeem in te stellen en te koppelen aan een button. Social functionaliteiten Vanuit de interface kan een bezoeker op twee soorten methoden in het magazine delen. Zo kan men ervoor kiezen het complete magazine via Hyves, Facebook, LinkedIn of Twitter te sharen. Het magazine verschijnt met titel, thumbnail en omschrijving binnen het gekozen sociale netwerk waardoor andere bezoekers het magazine kunnen bekijken. Het is ook mogelijk om enkel de pagina of een onderdeel in de pagina te delen. Denk hierbij aan een video of een foto welke in de opmaakt zit verwerkt. Via de online editor is in te stellen welk materiaal er deelbaar is. Eigen fonts Teksten Foto s Slideshows De interface van het magazine Het systeem wordt geleverd met een standaard interface welke geheel naar huisstijl van de organisatie wordt opgemaakt. De interface bestaat uit een voorpagina met magazine selectie welke eventueel meertalig kan worden opgezet. Na het aanklikken van een magazine verschijnt de viewer welke de volgende standaard onderdelen bevat: Tell-a-Friend, Share, Contact, Aanmelden en Inhoudsopgave. Het is eveneens mogelijk de interface volgens uw eigen ontwerp aan te passen. In dit geval gaat het om meerwerk waarvoor eerst een offerte wordt klaargemaakt. Hetzelfde geldt voor extra functionaliteiten Knoppen/Links Geluid Video s die niet in het systeem beschikbaar zijn maar wel ontwikkeld kunnen worden.

7 Zoekmachine vriendelijk Het magazine wordt weergegeven in Flash. Dit staat erom bekend dat het niet goed overweg kan met zoekmachines als Google. Om er toch voor te zorgen dat de informatie binnen een magazine geïndexeerd kan worden is er een speciale HTML-versie van het magazine opgemaakt. Deze versie wordt opgepakt door zoekmachines welke de afbeeldingen en platte tekst binnen het magazine kunnen indexeren. Indien een bezoeker deze link via de zoekmachines volgt krijgt men de Flash-versie te zien. Offline magazine viewer & USB versie De magazines kunnen voor veel soorten doeleinden worden gebruikt waaronder promotionele doeleinden in de vorm van presentaties. Deze presentaties zijn vaak nodig op plekken waar geen internet is. Met de offline AIR-viewer is het mogelijk de edities samen met de interface offline te downloaden naar de laptop of PC. Zo is het volledige magazine zonder internet te bekijken. Indien er wijzigingen zijn aangebracht kan het systeem deze veranderingen updaten. Het is eveneens mogelijk een versie te gebruiken waarbij het magazine direct zonder installatie vanaf een USB stick opstart, handig bij gebruik van promotionele doeleinden. Voorbeeld van de offline AIR app gebruikt voor gepersonaliseerd sales presentaties van de NS ter vervanging van Powerpoint. Ook vanaf USB. Belangrijkste opties & mogelijkheid Volledig online systeem waarbij enkel installatie van de Flash-plugin is vereist Geen technische kennis vereist, enkel enige affiniteit met DTP-software Mogelijkheid om magazines in meerdere talen op te maken en te publiceren Interface magazinesysteem geheel aan te passen aan huisstijl klant Optie om te starten vanuit blanco werkblad of vooraf opgemaakt PDF-document Optie om te starten vanuit vooraf ontwikkelde templates Uitgebreid rechtensysteem voor meerdere gebruikers Zelf de mogelijkheid voor het uploaden van fonts Eenvoudig gebruik van bibliotheek met effecten en animaties Gebruik lagen en groepen om binnen een pagina de diepte in te klikken Beveilig de complete omgeving of losse edities met een wachtwoord Mogelijkheid om de magazines offline te downloaden met losse AIR-applicatie Optie om magazine te printen in PDF-formaat Magazines worden geoptimaliseerd voor de indexatie in zoekmachines

8 Verrijk eenvoudig uw PDF magazines met interactie om extra informatie weer te geven. Pagina s zijn veelal opgemaakt met tekst & fotografie waardoor er niet altijd ruimte is voor de toevoeging binnen de lay-out De PDF variant van het magazine systeem is bedoeld voor de presentatie van bestaand drukwerk wat online vanuit PDF materiaal wordt omgezet naar een bladerbaar magazine. Met het PDF magazinesysteem wordt deze informatie niet Denk u hierbij aan archief materiaal van bladen, brochures of handleidingen welke online direct over de PDF heen geplaatst maar geopend in pop-ups welke over de pagina benaderbaar worden met hierin een verrijking van interactieve informatie. heen vallen. De bezoeker kan deze informatie openen door het aanklikken van iconen. Voor ieder type content zijn er aparte iconen beschikbaar welke eenvoudig tussen de Na de conversie staat het platte magazine klaar in de online editor waar het kan worden bestaande lay-out van het drukwerk geplaatst kunnen worden. Een gebruiker herkent de aangevuld met content. In tegenstelling tot het interactieve magazine zijn de mogelijkheden inhoud van een pop-up door de aanduiding van een foto, tekst, audio, link of video icoon. hierbij wat beperkter. Drukwerk is niet ontworpen voor internet en bevat niet altijd ruimte Inzoomen op onderdelen Drukwerk wat online wordt omgezet is niet altijd opgemaakt voor het beeldschermformaat van een gebruiker. Een staand A4 brochure past niet netjes in een breedbeeld beeldscherm. Dit is dan ook een groot verschil met het interactieve magazine systeem waar de magazines specifiek op maat van een beeldscherm worden opgemaakt. Om een bezoeker het bestaande drukwerk toch zo goed mogelijk te kunnen laten lezen wordt het geconverteerde PDF magazine zo groot mogelijk (proportioneel) binnen het internet venster geschaald. Indien een gebruiker de informatie toch te klein op zijn beeldscherm ziet heeft hij de mogelijkheid om in te zoomen. Vanaf dat moment wordt er een Verrijkte brochures van Seat zijn zowel in de online omgeving als op de ipad voor bezoekers beschikbaar om door te lezen.

9 Eenmalige PDF conversie door BlueBerry Indien u een eenmalige publicatie heeft welke u online wilt plaatsen is dit mogelijk. BlueBerry verzorgt naast het leveren van complete systemen ook de optie om eenmalig een PDF document om te zetten naar een online magazine. Hierbij krijgt het geconverteerde online magazine een eigen URL. Het magazine wordt ingeladen binnen een standaard interface en uitgevoerd met Google Analytics statistieken. BlueBerry kan binnen dit eenmalige magazine enkel interne en externe links plaatsen. Voor uitgebreidere mogelijkheden is het PDF magazine systeem zoals hiernaast omschreven vereist. hoge resolutie beeld opgehaald en weergegeven in het gekozen zoom percentage. De bezoeker kan vanaf dat moment zelf de keuze maken in hoeverre men op het document wilt inzoomen. Het is bij het bewerken van het PDF magazine ook mogelijk zoomvlakken aan te maken. Deze zoomvlakken zijn selecties welke over het magazine getekend kunnen worden. Hierop kan de bezoeker klikken om direct binnen de selectie in te zoomen. Belangrijkste verschillen met het interactieve magazine In eigen beheer de PDF documenten uploaden en converteren Eenvoudiger in gebruik, enkel plaatsen standaard iconen Na het aanklikken van de iconen door de gebruiker verschijnt de content in een pop-up Mogelijkheid tot het plaatsen van video, audio, tekst, slideshows, fotografie en links Interface magazinesysteem geheel aan te passen aan huisstijl klant Interface bevat de optie om in te zoomen Mogelijkheid voor het aanmaken van zoomvlakken voor het eenvoudig en snel zoomen op selecties Weergave in zowel de online versie, de ipad en de offline viewer

10

11 De BlueBerry magazine editor in het kort Menubalk Vanuit de bovenste menubalk is het mogelijk de instellingen van het magazine te bewerken en objecten aan het werkblad toe te voegen. Men kan de pagina met de test -functie controleren voordat het document wordt opgeslagen. Werkblad Het werkblad is het centrale onderdeel van het systeem. Hier kunnen de objecten worden gepositioneerd en worden gedraaid of geschaald. Het is mogelijk om op het werkblad in te zoomen, een grid of hulplijnen te gebruiken. Timing lagen Volgens de volgorde van de objecten die op het werkblad zijn geplaatst worden is het mogelijk de timing in te stellen. De tijdsbalken zijn simpelweg te slepen en geven aan vanaf welk moment het object in beeld mag komen en wanneer het moet verdwijnen. Lagen instellingen Elk object op het werkblad is een aparte laag in het lagenpaneel. Door de lagen te verslepen verandert de positie van het object op het werkblad. Het is mogelijk lagen te groeperen en te dupliceren. Instellingen objecten Het object dat wordt geselecteerd op het werkblad heeft zijn eigen instellingen. Deze instellingen zijn per object verschillend. Het is zo mogelijk om de vormgeving van een tekst aan te passen of effecten en animaties toe te kennen. Magazine instellingen Naast de zoom-optie is het mogelijk wijzigingen ongedaan te maken met de do en undo functie. Indien een gebruiker iets verkeerd heeft gedaan kunnen er back-ups worden teruggezet en heeft het systeem een auto-save-functie.

12 Magazines & presentaties publiceren naar de ipad Hoe werkt het publiceren naar de ipad Om een magazine naar de ipad te publiceren dient deze opgemaakt te worden met de Magazine Editor. Het is hierbij niet nodig om een editie in twee formaten op te maken. Door een keuze te maken voor het scherm vullende formaat van de ipad kan de editie op zowel de ipad als de website worden gebruikt. Alle functionaliteiten zijn hierbij hetzelfde als de online magazine-versies. Het is niet mogelijk om gebruik te maken van Flash-animaties op de ipad, Na de publicatie van het online magazine is het mogelijk dezelfde publicatie door te plaat- deze worden uitgeschakeld. sen naar de ipad. Om dit mogelijk te maken dient BlueBerry een aparte App voor de klant te ontwikkelen welke gebruikers vanuit de App Store op hun ipad kunnen installeren. Na instal- Nadat het magazine is getest kan het worden gepubliceerd. Met een druk op de knop zet het latie kan men de edities downloaden en bekijken op dezelfde manier zoals dit op internet systeem het magazine online op de website en als speciaal formaat klaar voor de magazine- gebeurt. Door het ontbreken van Adobe Flash op de ipad is dit met de Safari-webbrowser App. De gebruiker die de App op zijn/ haar ipad opstart ziet de nieuwe editie tevoorschijn niet mogelijk. Afhankelijk van het type licentie zijn beide magazine-varianten naar de ipad komen waarna deze gedownload kan worden. Eenmaal gedownload blijven de magazines op te publiceren. de harde schijf van de ipad staan zodat deze ook zonder internetverbinding zijn te bekijken. Bij wijzigingen in het magazine kan de editie opnieuw worden gepubliceerd. Een gebruiker krijgt nu in de App te zien dat er een update voor het betreffende magazine beschikbaar is en gedownload kan worden. Bij een publicatie van een nieuwe editie kunnen gebruikers via een nieuwsbrief of met behulp van een App-Push-notificatie op de hoogte worden gehouden. Hoe werkt de Apple AppStore? Om de applicatie te kunnen downloaden dient deze eerst in de AppStore van Apple geplaatst te worden. Na publicatie van de eerste editie meld BlueBerry de applicatie aan. Het magazine dient hierbij aan een aantal belangrijke eisen van Apple te voldoen. Bij goedkeuring kan het gemiddeld 2 weken duren voor de applicatie wordt geaccepteerd. Vanaf dat moment staat de applicatie openbaar en kan iedereen hem downloaden. De applicatie dient maar eenmalig aangemeld te worden. Bij de uitgave van opvolgende magazines verschijnen deze direct in de geïnstalleerde App. Voor zakelijke gebruikers is het mogelijk een aparte installatie buiten de AppStore mogelijk te maken. Hierbij Spladel ipad applicatie welke als zakelijke saleskit wordt gebruikt voor bijvoorbeeld het product Spa water. is de applicatie niet openbaar maar kan op een geselecteerd aantal ipads worden geïnstalleerd.

13 Magazine bekijken via de browser van de iphone & ipad De magazine software is ontwikkeld voor de ipad en is niet in interactieve vorm in de webbrowser van de iphone of ipad te bekijken. De volledige versie is enkel als App op de ipad te installeren. Indien gebruikers via de webbrowser van de iphone of ipad de webversie proberen te bezoeken zullen ze een platte statische versie van het magazine te zien krijgen. Hier is het mogelijk om door de platte screenshots van de pagina s te sliden. Wanneer een bezoeker dit met de ipad doet krijgt men een melding dat er een App variant beschikbaar is in de AppStore. Voorbeeld van het opstartscherm met daarin de beschikbare magazines, onder de weergave van de pagina s met daarbij het menu en de navigatie. De ipad magazine applicatie De magazine-applicatie is zo eenvoudig mogelijk opgezet en in grote lijnen aan te passen naar de huisstijl van de organisatie. De applicatie start met een opstartscherm waarna er een overzicht met magazine covers verschijnt. Hier heeft de gebruiker de mogelijkheid om een magazine te downloaden, te bekijken of te updaten. Bovenin het homescreen is er ruimte voor het plaatsen van slides/ nieuws/ headlines. Deze zijn vrij in te vullen via het beheersysteem van de Magazine Editor. Verder bevat de applicatie een Help-pagina, een cover-overzicht, meertaligheid en kan men door middel van snelnavigatie door de verschillende pagina s navigeren. Bij gebruik van de betaaloptie kan er worden gekozen om de gebruiker te laten betalen voor de installatie voor de App, of te laten betalen per editie/ abonnement. In dit geval krijgt de gebruiker na het kiezen van een magazine de vraag om over te gaan tot betaling. Dit gebeurd geheel binnen de applicatie en loopt via het itunes betaalmodel.

14 Maatwerk en voorbeelden non nisi placerat porta eget posuere tortor. Nunc sollicitudin massa nec sapien dignissim tincidunt. Sed sit amet sem lacus. Nullam vel facilisis dui. Pellentesque habitant morbi tristique senectus et netus et malesuada fames ac turpis egestas. Nulla ante augue, molestie in posuere rhoncus, bibendum condimentum justo. Suspendisse dolor nulla, elementum at mollis quis, porta in mauris. Cras euismod urna vehicula tellus vestibulum Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Vestibulum consectetur elit id quam pellentesque at commodo leo vulputate. Mauris a nunc ut tortor ornare aliquam non pretium lorem. In sagittis semper lectus, vitae mattis nisl faucibus quis. Proin in porttitor urna. arcu, interdum sed dictum quis, tempor sed velit. Aenean non quam vulputate est con- sollicitudin. Aliquam elit lorem, viverra vel semper nec, egestas in nisi. Nullam mauris Aenean ultrices ultrices risus, at consequat tellus mollis eget. Maecenas in sapien sem. Nam sequat mollis ac non neque. Aenean arcu diam, fringilla vitae interdum a, accumsan quis consequat sollicitudin congue.. Proin in lacus quis nibh gravida semper a at eros. Mauris sem. Nunc euismod elementum est, et dignissim purus iaculis at. Pellentesque habitant facilisis, massa vitae porta lobortis, sapien lectus morbi tristique senectus et netus et malesuada fames ac turpis egestas. Aliquam ultricies erat, ut sollicitudin metus lorem erat volutpat. In hac habitasse platea dictumst. Integer rhoncus imperdiet tortor a posuere. Quisque a urna libero. Cras nec diam. Donec orci neque, vulputate id pulvinar ac, neque diam, tempus at posuere ut, pulvinar tincidunt id est. id nisl. Sed at velit quam, sed port. Maecenas a a n te ThiemeMeulenhoff Flexbook Sed adipiscing hendrerit vehicula. Fusce a metus lorem. Proin tellus eros, vulputate quis laoreet sit amet, ullamcorper sit amet nisi. Maecenas mattis sodales euismod. Aliquam sed dui a elit condimentum ultricies. Nullam adipiscing sollicitudin risus, in elementum nibh ultricies a. Vestibulum suscipit mauris ut neque facilisis scelerisque in at velit. Maecenas lobortis eleifend libero, vitae feugiat tortor tincidunt non. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Vestibulum rutrum lobortis massa ac dignissim. Duis quis risus sapien. Quisque varius ipsum scelerisque purus adipiscing id auctor lacus dapibus. Ut euismod tempus tellus a convallis. Quisque varius ipsum scelerisque purus adipiscing id auctor lacus dapibus. Ut euismod tempus tellus a convallis. Phasellus vitae erat ipsum. Integer volutpat tristique nunc sit amet congue. Proin ultricies ligula quis sem feugiat ultrices. Nam laoreet volutpat metus, a adipiscing tellus vulputate sed. Ut euismod tempus tellus a convallis. Phasellus vitae erat ipsum. Integer volutpat tristique nunc sit amet congue. Proin ultricies ligula quis sem feugiat ultrices. Nam laoreet volutpat metus, a adipiscing tellus vulputate sed. Maecenas rutrum turpis a leo lobortis et egestas quam rhoncus. Duis ultricies, dolor venenatis euismod sodales, nulla leo ullamcorper quam, tempus iaculis felis diam vel mi. Phasellus molestie massa egestas lacus commodo hendrerit. Suspendisse in ipsum nisi, in fringilla augue. Etiam neque justo, malesuada ac elementum sit amet, vulputate vel est.

15 Posterscreens Sed adipiscing hendrerit vehicula. Fusce a metus lorem. Proin tellus eros, vulputate quis laoreet sit amet, ullamcorper sit amet nisi. Maecenas mattis sodales euismod. Aliquam sed dui a elit condimentum ultricies. Nullam adipiscing sollicitudin risus, in elementum nibh ultricies a. Vestibulum suscipit mauris ut neque facilisis scelerisque in at velit. Maecenas lobortis eleifend libero, vitae feugiat tortor tincidunt non. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Vestibulum rutrum lobortis massa ac dignissim. Duis quis risus sapien. Quisque varius ipsum scelerisque purus adipiscing id auctor lacus dapibus. Ut euismod tempus tellus a convallis. Quisque varius ipsum scelerisque purus adipiscing id auctor lacus dapibus. Ut euismod tempus tellus a convallis. Phasellus vitae erat ipsum. Integer volutpat tristique nunc sit amet congue. Proin ultricies ligula quis sem feugiat ultrices. Nam laoreet volutpat metus, a adipiscing tellus vulputate sed. Ut euismod tempus tellus a convallis. Phasellus vitae erat ipsum. Integer volutpat tristique nunc sit amet congue. Proin ultricies ligula quis sem feugiat ultrices. Nam laoreet volutpat metus, a adipiscing tellus vulputate sed.

16 Wie zijn wij? BlueBerry nieuwe media is gespecialiseerd in het ontwerpen en ontwikkelen van nieuwe media projecten. Wij werken aan zeer uiteenlopende opdrachten, variërend van eenvoudige internetsites tot geavanceerde applicaties die gebruik maken van de laatste internettechnieken. Het bureau Bij BlueBerry werken ontwerpers en ontwikkelaars nauw samen om een zo goed mogelijke balans te creëren tussen vormgeving en functionaliteit. Wij zijn gevestigd in Breda en sinds de oprichting in 2003 uitgegroeid tot een team van 10 medewerkers. Werkveld BlueBerry heeft ruime kennis en ervaring op het gebied van sms diensten, Flex applicaties, websites en streaming video oplossingen. Dit heeft geleid tot de ontwikkeling van een aantal standaardproducten waar onze klanten nu van kunnen profiteren. Visie Bij BlueBerry zijn we niet bang om vernieuwende of vooruitstrevende concepten uit te werken. We denken graag met u mee over complexe problemen voor het vinden van de meest effectieve oplossing en een optimaal eindresultaat. Meer weten? Bekijk onze portfolio op onze website of neem direct contact met ons op. Schapendreef AM Breda T M

BENQUE, BANQUETING BESTELSYSTEEM

BENQUE, BANQUETING BESTELSYSTEEM BENQUE, BANQUETING BESTELSYSTEEM ONLINE CATERING BESTELLEN BENQUE, online banqueting bestelsysteem 1 BENQUE, EEN INTRODUCTIE BENQUE, DAT WERKT HET IDEE.... 3 HET PROGRAMMA, VOOR U ONTWIKKELD... 3 UW KLANT

Nadere informatie

ORMIT ENJOY TALENT TOTAL IDENTITY

ORMIT ENJOY TALENT TOTAL IDENTITY ORMIT ENJOY TALENT TOTAL IDENTITY profiel DE CONTEXT STRATEGIE CREATIEf CONCEpT COMMUNICATIEpROGRAMMA ONLINE STRATEGIE ACTIVATIEpROGRAMMA 2 profiel Ormit is specialist in talent en leiderschapsontwikkeling.

Nadere informatie

Best of Dutch Engineering

Best of Dutch Engineering Best of Dutch Engineering Encyclopaedia of Dutch high-tech system development Inside view of one of the world s most influential and powerful high tech ecosystems PARTNER COUNTRY 2014 1 2 Foreword Lorem

Nadere informatie

Helmond in volle vaart. Nulla dei malesuada semper est ante quant

Helmond in volle vaart. Nulla dei malesuada semper est ante quant Nulla dei malesuada semper est ante quant Aliquam vel nulla. Aenean purus nunc, posuere vitae, elementum eu, volutpat in, velit. Nullam faucibus fermentum justo. Vivamus mollis, sem at dapibus varius,

Nadere informatie

Versie: 0.6 Auteur: Richard de Vries Datum: 24-12-2009

Versie: 0.6 Auteur: Richard de Vries Datum: 24-12-2009 Versie: 0.6 Auteur: Richard de Vries Datum: --009 Cover Inhoudsopgave / Inhoudsopgave / Versiebeheer Gerefereerde documenten overview 6 Interactie principes 7 Schermlogica 8 Homepage[H] 9 Flow 0 IM Finder

Nadere informatie

LEREN BELEGGEN EDITIE 2013 EEN BASISCURSUS BELEGGEN VOOR SCHOLIEREN. Leren beleggen 2013 1

LEREN BELEGGEN EDITIE 2013 EEN BASISCURSUS BELEGGEN VOOR SCHOLIEREN. Leren beleggen 2013 1 LEREN BELEGGEN EEN BASISCURSUS BELEGGEN VOOR SCHOLIEREN EDITIE 2013 Leren beleggen 2013 1 2 Leren beleggen 2013 LEREN BELEGGEN EEN BASISCURSUS BELEGGEN VOOR SCHOLIEREN EDITIE 2013 2 Leren beleggen 2013

Nadere informatie

Klantrapport. Fixie. Quickscan

Klantrapport. Fixie. Quickscan Klantrapport Fixie Quickscan Inhoud Klanten zijn kostbaar Inleiding en opdracht Dataverantwoording Herkomst klanten Samenvatting klantprofiel Conclusies & aanbevelingen Notities Pagina 4 Pagina 5 Pagina

Nadere informatie

OpenIMS 4.2 Content Management Server (CMS)

OpenIMS 4.2 Content Management Server (CMS) OpenIMS 4.2 Content Management Server (CMS) Inhoudsopgave 1 OpenIMS Content Management Server (CMS)... 3 2 Waarom OpenIMS Content Management Server... 4 3 Content management... 5 3.1 Beheer via webbrowser...

Nadere informatie

Internet Project Plan. Let s Tolk. Versie 1.0 Datum 10 oktober 2014. Webdesign en development by Dennis van Houten

Internet Project Plan. Let s Tolk. Versie 1.0 Datum 10 oktober 2014. Webdesign en development by Dennis van Houten Internet Project Plan Let s Tolk Versie 1.0 Datum 10 oktober 2014 Webdesign en development by Dennis van Houten Inhoudsopgave 1! Analyse... 3! 1.1! Huidige website... 3! 1.2! Korte concurrentie en bedrijfsanalyse...

Nadere informatie

SCMS - Smart Content Management System

SCMS - Smart Content Management System Online websites bouwen & beheren met SCMS Smart Content Management System & website builder Inhoud: Hoofdstuk 1: Inleiding, wat is SCMS?... 4 Hoofdstuk 2: Inloggen SCMS... 5 Hoofdstuk 3: Control Panel...

Nadere informatie

Handleiding Net-Book 5. Net-Book. Internet zoals het bedoeld is!

Handleiding Net-Book 5. Net-Book. Internet zoals het bedoeld is! Handleiding Net-Book 5 Net-Book Internet zoals het bedoeld is! Colofon Leverancier: Become-IT Herderlaan 8 3851 BD ERMELO Telefoon: 0341-470068 Internet: http://www.become-it.nl Ondersteuning: Per e-mail:

Nadere informatie

DE VERLEIDENDE DIALOOG

DE VERLEIDENDE DIALOOG Eddy Boeve Wat mooi is, hoeft niet goed te converteren. DE VERLEIDENDE DIALOOG als motor voor conversie V2.1 1 http://www.sony.nl/electronics/tv/t/televisies?type=led X-REALITY TM PRO WIGONTWERP X-TENDED

Nadere informatie

Webhosting Online Windows platform Gebruikershandleiding

Webhosting Online Windows platform Gebruikershandleiding Webhosting Online Windows platform Gebruikershandleiding I nho udso pg av e 1 Inleiding... 3 2 Zelfservice ICT-Diensten... 4 Toegang tot de Zelfservice ICT module... 4 Beginscherm Control Panel... 5 3

Nadere informatie

OpenIMS 4.2. Technisch en Functioneel Beheer handleiding. OpenSesame ICT BV

OpenIMS 4.2. Technisch en Functioneel Beheer handleiding. OpenSesame ICT BV OpenIMS 4.2 Technisch en Functioneel Beheer handleiding OpenSesame ICT BV Inhoudsopgave 1 INLEIDING... 5 1.1 Cliënt specificaties... 5 2 INTRODUCTIE OPENIMS... 6 2.1 Inloggen... 7 3 GEBRUIKERS... 8 3.1

Nadere informatie

Handleiding Webhosting Online Linux Versie maart 2014

Handleiding Webhosting Online Linux Versie maart 2014 Handleiding Webhosting Online Linux Versie maart 2014 Inhoudsopgave Hoofdstuk 1. Inleiding 4 Hoofdstuk 2. Installatie van de dienst 5 2.1 Toegang tot de Zelfservice Cloud 5 2.2 Beginscherm Zelfservice

Nadere informatie

EMMA Handleiding E-mailmarketing

EMMA Handleiding E-mailmarketing EMMA Handleiding E-mailmarketing Inleiding Succesvolle e-mailmarketing campagnes leggen de focus (terug) bij de ontvanger. Het versturen van e-mailmarketing is nog steeds populair en kan, wanneer goed

Nadere informatie

Nieuw in SharePoint 2013. Danny Burlage

Nieuw in SharePoint 2013. Danny Burlage Nieuw in SharePoint 2013 Danny Burlage Inhoudsopgave 1 INTRODUCTIE 6 2 DE VISIE ACHTER SHAREPOINT 2013 8 3 NIEUW IN EEN VOGELVLUCHT 14 3.1 Samenwerken in SharePoint 17 3.2 Document Management in SharePoint

Nadere informatie

Handleiding. versie 20 24 april 2013

Handleiding. versie 20 24 april 2013 Handleiding versie 20 24 april 2013 Inhoudsopgave 1 BEHEER UW WEBSHOP EN PRODUCTEN... 4 1.1 CATEGORIEËN BEWERKEN... 4 1.2 PRODUCTEN BEWERKEN... 5 1.2.1 Afbeeldingen toevoegen... 6 1.2.2 Gerelateerde producten...

Nadere informatie

Saxion Stijl van het Huis

Saxion Stijl van het Huis 4 september 2008 Saxion Stijl van het Huis Kom verder. Saxion. Stand van zaken Identiteitsconcept Huisstijl Stationary Preferred suppliers Brandmanual Identiteitsconcept Identiteitsconcept Saxion is één

Nadere informatie

Webredactie & Content-marketing. Verleiden. Eddy Boeve! doe je met copy! Eddy Boeve eddy@booming.nl

Webredactie & Content-marketing. Verleiden. Eddy Boeve! doe je met copy! Eddy Boeve eddy@booming.nl Webredactie & Content-marketing Verleiden Eddy Boeve! doe je met copy! In de Wildeman Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Cras ac nisl mauris. Donec semper, nulla at sollicitudin ultricies,

Nadere informatie

www.wphandleiding.nl 1

www.wphandleiding.nl 1 www.wphandleiding.nl 1 Introductie Met het populaire en gebruiksvriendelijke WordPress CMS kun je eenvoudig alle aspecten van een website (of blog) aanpassen. In de Nederlandstalige WordPress handleiding

Nadere informatie

Document Management Server Gebruikers handleiding

Document Management Server Gebruikers handleiding OpenIMS CE Versie 4.2 Document Management Server Gebruikers handleiding OpenSesame ICT BV Inhoudsopgave 1 INLEIDING...4 1.1 Cliënt specificaties...4 2 INTRODUCTIE OPENIMS CE...5 2.1 Inloggen...5 2.2 Taal

Nadere informatie

Technisch-, en Functioneelbeheer handleiding

Technisch-, en Functioneelbeheer handleiding OpenIMS CE Versie 4.2 Technisch-, en Functioneelbeheer handleiding OpenSesame ICT BV Inhoudsopgave 1 INLEIDING... 4 1.1 Cliënt specificaties... 4 2 INTRODUCTIE OPENIMS CE... 5 2.1 Inloggen... 6 3 GEBRUIKERS...

Nadere informatie

Dirk Laurent ADOBE INDESIG CS 6. Dirk Laurent. Digitale publicaties maken met Adobe DPS en Woodwing Smart DPS. NIEUW WoodWing Smart DPS

Dirk Laurent ADOBE INDESIG CS 6. Dirk Laurent. Digitale publicaties maken met Adobe DPS en Woodwing Smart DPS. NIEUW WoodWing Smart DPS Dirk Laurent ADOBE N INDESIG CS 6 Dirk Laurent Digitale publicaties maken met Adobe DPS en Woodwing Smart DPS NIEUW WoodWing Smart DPS Reeds verschenen op www.issuu.com qqreeks Lay-out en typografie met

Nadere informatie

FLIPPING. BOOK 2015 editie.

FLIPPING. BOOK 2015 editie. FLIPPING BOOK 2015 editie. DIT IS CLARENZ. De kracht van Clarenz ligt in het ontwikkelen van een passende oplossing voor al uw online uitdagingen. Waar andere internetbedrijven stoppen, gaan wij met veel

Nadere informatie

www.wphandleiding.nl 1

www.wphandleiding.nl 1 www.wphandleiding.nl 1 Introductie Met het populaire en gebruiksvriendelijke WordPress CMS kun je eenvoudig alle aspecten van een website (of blog) aanpassen. In de Nederlandstalige WordPress handleiding

Nadere informatie

Gebruikershandleiding

Gebruikershandleiding Gebruikershandleiding TiC Narrow Casting versie 3.2 TiC Narrow Casting versie 3.2 1 van 41 Inhoudsopgave Onderwerp Pagina Over TiC Narrow Casting 3 Contactgegevens 4 Systeemeisen 5 Ondersteunde bestandsformaten

Nadere informatie

De Nederlandse Handleiding WORDPRESS VOOR HET BEHEREN VAN JE WEBSITE

De Nederlandse Handleiding WORDPRESS VOOR HET BEHEREN VAN JE WEBSITE De Nederlandse Handleiding WORDPRESS VOOR HET BEHEREN VAN JE WEBSITE Stap-voor-stap instructies over het gebruik van WordPress en hoe je hier gemakkelijk je website mee kunt beheren. Een publicatie van

Nadere informatie

Webhosting Online Linux platform Gebruikershandleiding

Webhosting Online Linux platform Gebruikershandleiding Webhosting Online Linux platform Gebruikershandleiding Inhoudsopgave 1 Inleiding...4 2 Hosting Control Panel...5 2.1 Toegang tot Control Panel...5 2.2 Mogelijkheden Control Panel...7 3 Uw Website maken

Nadere informatie