QosmioEngine: Geavanceerde beeldbeleving

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "QosmioEngine: Geavanceerde beeldbeleving"

Transcriptie

1 tech brief qosmioengine QosmioEngine: Geavanceerde beeldbeleving De Qosmio combineert de perfecte beeldkwaliteit van de QosmioEngine en QosmioPlayer, Harman Kardon luidsprekers en Dolby Home Theatre true surround sound, digitale afspeelen opnamemogelijkheden en een compleet thuisnetwerk. Dat alles in het beste mobiele centrum voor slim entertainment. In dit artikel worden de kenmerken en voordelen besproken van een van de kerntechnologieën van de Qosmio-serie, namelijk de QosmioEngine. Deze hybride hard- en softwaretechnologie levert verbeterde beelden bij 3D games, multimedia-materiaal, dvd-films en meer.

2 Wat is de QosmioEngine? In het hart van het product bevindt zich de QosmioEngine, een softwaresysteem dat superieure beeldverwerking biedt voor een visuele beleving van hoge kwaliteit. Rondom de QosmioEngine zijn onderdelen aanwezig die analoge televisie- en video-invoer ondersteunen, evenals digitale (MPEG2) multimedia-invoer. De QosmioEngine zelf verricht een aantal beeldverwerkingsfuncties, zoals een verbetering van de algemene prestaties, de Monitor-in-functionaliteit en de Toshiba Picture Enhancement Utility. Tenslotte kunt u eenvoudig profiteren van deze verbeteringen met de intuïtieve gebruikersinterface van de Qosmio, zoals de QosmioPlayer en de afstandsbediening.

3 Algemene beeldverbeteringen Digitale scherpte Om de waarneming van kleine details te verbeteren, verscherpt de QosmioEngine het beeld in zowel horizontale als verticale richting. Dit proces, gecombineerd met de functie voor randverbetering, verhoogt het contrast in de randen van het beeld, waardoor kleine details zichtbaar worden. Zie de kleine details: Randen van beelden krijgen nadruk en zijn goed te zien. Black/White extension In donkere beelden valt vaak het kleurcontrast weg, terwijl in lichte beelden het kleurcontrast vaak vervaagt. Bij het "Black/White extension"-proces worden de contrastniveaus in zowel donkere als lichte afbeeldingen verhoogd: dit helpt om details in donkere afbeeldingen naar voren te brengen en kleuren in lichtere afbeeldingen helderder te maken. Geniet van een helder beeld met hoog contrast: Helderdere donkere beelden en levendigere lichte beelden. 3

4 LCD-overdrive De "pixels" in een LCD-scherm reageren van oudsher traag op verandering. In snel veranderende beelden (die een snelle beweging tonen of bij snelle kleurveranderingen) moet elke "pixel" snel een andere kleur aan kunnen nemen. De iets vertraagde reactie van de conventionele LCD-schermen kan resulteren in ghosting en wazige beelden wanneer u naar snel veranderende beelden kijkt. De "LCD-overdrive"-functie van de QosmioEngine verhoogt de zichtbare reactiesnelheden in gedeelten van het videobeeld waarbij dit optreedt, en vermindert zo de waargenomen wazigheid in snel bewegende videobeelden. Hierdoor kunnen actiefilms, games, sportbeelden en andere snel bewegende beelden goed scherp worden weergegeven voor een opwindende actiebeleving. Ga op in de actie: Vloeiendere, scherpere beelden in snel bewegende video. De-interlacing Veel analoge videosignalen verzenden hun informatie in een interlaced formaat, waarbij eerst alle oneven scanlijnen worden verzonden en vervolgens alle even lijnen. In snel veranderende beelden kan dit resulteren in een rafelig beeld doordat het beeld iets is veranderd tussen de verzonden batches van oneven en even scanlijnen. Bij het "De-interlacing"-proces wordt een verzonden signaal "opnieuw in elkaar gezet", waarbij afwisselend de oneven en even lijnen worden tussengevoegd en deze verder worden afgestemd om het rafelige uiterlijk weg te nemen. Het resulterende "progressive scan"-beeld is scherper en vloeiender. Kijk naar scherpe, vloeiende beelden: Minder rafelige randen in snel bewegende interlaced video.

5 Kleurcorrectie De QosmioEngine biedt een grondig proces voor het testen van de besturingsparameters voor gamma, helderheid en kleurbalans in een video. Dit werkt proactief, zodat de kleur en helderheid van beelden correct worden weergegeven: zo ontstaat een zuiverder, realistischer beeld (bijvoorbeeld de geeltinten zijn zuiverder geel en neigen niet naar rood). Geniet van verbluffende, realistische kleuren: Realistischere kleurbalans.

6 Verbeterde "Monitor-in"-functionaliteit Het Qosmio-apparaat biedt een monitor-in-functie, zodat u op het LCD-scherm analoge video, digitale video en afbeeldingen kunt bekijken. Wat is het nut van deze functionaliteit? U kunt bijvoorbeeld een camcorder of videorecorder aansluiten om video te kijken. De functies voor randverbetering en digitale ruisreductie bieden een betere weergave voor deze Monitor-in-functionaliteit en zijn dan ook vooral belangrijk wanneer u analoog videomateriaal bekijkt. Veelzijdigheid in weergave: Monitor-in-functionaliteit via de aparte ingang voor Video-in naast de ingang voor S-Video-in. Randverbetering Wanneer u analoge videobronnen bekijkt (bijvoorbeeld van een camcorder of videorecorder), is het randcontrast van de beeldbron vaak slecht gedefinieerd. Voor een betere kwaliteit levert de QosmioEngine een randverbeteringsproces om gradatie en gesegmenteerde pixels in het beeld toe te voegen of te vervangen. Bij dit proces worden de randen van het weergegeven beeld versterkt, waardoor het beeld scherper en helderder wordt. Geniet van verbluffende, realistische kleuren: Realistischere kleurbalans.

7 Digitale ruisreductie Analoge videosignalen kunnen ook een grote hoeveelheid ruis meedragen met de bruikbare signaalgegevens. De QosmioEngine voert een proces voor de reductie van digitale ruis uit op de Monitor-in-videosignalen om specifieke hoogfrequente pixelveranderingen weg te filteren die kenmerkend zijn voor analoge videoruis. Dit verbetert de kwaliteit van het weergegeven beeld, doordat het helpt vaagheid en onregelmatigheden uit de beelden te verwijderen. Kijk naar betere analoge video: Betere beeldkwaliteit door filtering.

8 Betere weergave met de tv-tuner Y/C-scheiding Analoge videosignalen verpakken de helderheid/contrast-informatie en de kleurbalansinformatie in hetzelfde deel van het signaal. Daarom moeten kleurenschermen de Y-informatie (zwartheid) en de C-informatie (kleurbalans) scheiden om het beeld bruikbaar te maken. Dit is een moeilijk proces en de exacte methoden die worden gebruikt, verschillen in effectiviteit afhankelijk van het formaat van het ontvangen signaal (bijvoorbeeld NTSC- of PAL/SECAM-televisiesignalen). De tv-tuner van de Qosmio voert een geavanceerde Y/C-scheiding uit om te helpen flikkering, uitlopen van kleuren en onregelmatigheden in het weergegeven beeld te beperken en zo een helder, scherp, goed gebalanceerd beeld te produceren. Geniet van een beter beeld: Onderdrukte flikkering en scherpere realistische kleurbalans. Timebase-correctie Slechte of onregelmatige videosignalen (bijvoorbeeld het signaal van een oude versleten videoband) zorgen voor onduidelijke beelden doordat de tijdpulsen in het videosignaal niet meer uniform zijn. Het timebase-correctieproces van Qosmio helpt bij slechte videosignalen door het signaal opnieuw samen te stellen en te presenteren in de correcte, normale timing: dit resulteert in een duidelijk, scherp beeld. Digitale ruisreductie. Betere timing, beter beeld: Duidelijkere beelden met minder vervorming. Digitale ruisreductie Behalve op de "Monitor-in"-bron van de Qosmio wordt ook ruisreductie uitgevoerd op de tv-ingangssignalen om te helpen de ruis te beperken die inherent is analoge videogegevens.

9 Toshiba Picture Enhancement Utility Verschillen in verlichtingsomstandigheden kunnen de kwaliteit van de beeldweergave ingrijpend veranderen, aangezien het menselijke oog nogal gevoelig is voor verschillen in lichtintensiteit. In een donkere ruimte is bijvoorbeeld veel minder helderheid nodig voor eenzelfde waarneming van contrast. Toshiba Picture Enhancement Utility: Windows-interface. Met de Picture Enhancement Utility kunnen gebruikers snel en eenvoudig de manier aanpassen waarop de QosmioEngine het beeld projecteert op het LCD-scherm. Met dit hulpprogramma kunnen gebruikers aanpassingen aanbrengen voor een ideale kijkbeleving in een breder scala van verlichtingsomstandigheden dan kenmerkend is voor conventionele LCD-weergavesystemen. Toshiba Picture Enhancement Utility: QosmioPlayer-interface.

10 Snelle en eenvoudige weergave met de QosmioPlayer of de afstandsbediening U kunt optimaal profiteren van al deze beeldverbeteringen via de intuïtieve gebruikersinterfaces die zijn ingebouwd in de Qosmio. Dit multifunctionele mobiele entertainment- en informatieknooppunt is speciaal ontwikkeld om gebruikers in staat te stellen snel en eenvoudig tv te kijken of ander multimedia-materiaal te bekijken. Hier volgen twee eenvoudige manieren om uw entertainmentervaring te besturen: Entertainment met een druk op de knop: Dankzij de QosmioPlayer hoeft de notebook niet eens aan te staan om het LCD-scherm te gebruiken, zelfs niet voor het kijken naar tv of dvd-films. U kunt de hele show (tv-kijken, helderheid of volume aanpassen, multimedia aansturen, enz.) bedienen via de AV-knoppen van de QosmioPlayer. AV-knoppen: De QosmioPlayer laat zich snel en gemakkelijk bedienen met de AV-knoppen, die zich boven het toetsenbord bevinden. Een afstandsbediening voor comfortabel entertainment: Gebruik de afstandsbediening om de QosmioPlayer te bedienen. Wanneer Microsoft Windows XP Media Centre Edition actief is, kunt u de afstandsbediening gebruiken voor het aanpassen van de geluidsinstellingen, het wisselen tussen tv-kanalen en het afspelen van multimedia. Wat u ook doet, u profiteert altijd van de QosmioEngine voor een onovertroffen kijkervaring. Samenvatting De QosmioEngine biedt samen met het geluidssysteem, de QosmioPlayer, afstandsbediening en de geavanceerde weergavetechnologie van Toshiba een unieke, hoogkwalitatieve mobiele oplossing die tegemoet komt aan de roep om convergentie van de gebruiker. Ervaar het beste in tv, multimedia, 3D-afbeeldingen, beeld en geluid met de Qosmio Toshiba Europe GmbH. Toshiba heeft er voor de publicatie alles aan gedaan om de correctheid van de geleverde informatie te waarborgen, maar productspecificaties, configuraties, prijzen, beschikbaarheid van systeem/componenten/opties kunnen alle zonder kennisgeving worden gewijzigd. Ga naar de website van Toshiba op voor de recentste productinformatie over uw computer of voor de nieuwste informatie over de verschillende computerhard- of softwareopties.

Qosmio: hoor het verschil

Qosmio: hoor het verschil Qosmio: hoor het verschil PERSONAL COMPUTER LCD TV WITH TM TRUBRITE DISPLAY HDD/DVD Qosmio de betere luisterervaring RECORDER VIRTUAL SURROUND Met de introductie van de Qosmio, een mobiel entertainment

Nadere informatie

Kennismaken met de Qosmio: de kunst van slim entertainment

Kennismaken met de Qosmio: de kunst van slim entertainment Hoofdartikel kennismaken met de Qosmio Kennismaken met de Qosmio: de kunst van slim entertainment 02 03 04 05 06 Als u de machine van uw dromen mag uitvinden, wat zou die dan kunnen? Toen Toshiba via focusgroepen

Nadere informatie

Wij introduceren: Qosmio, The art of smart entertainment

Wij introduceren: Qosmio, The art of smart entertainment Wij introduceren: Qosmio, The art of smart entertainment Als u de machine van uw dromen mag uitvinden, wat zou die dan moeten kunnen? Toen Toshiba via focusgroepen en enquêtes probeerde antwoord te krijgen

Nadere informatie

PRODUCTEN VOOR DE DIGITALE LIFESTYLE

PRODUCTEN VOOR DE DIGITALE LIFESTYLE DIGITALE CONVERSIE 1E KWARTAAL 2006 PRODUCTEN VOOR DE DIGITALE LIFESTYLE Toshiba biedt alles voor het digitale leven. Dankzij de technologie kunnen mensen tegenwoordig in vrijwel elke omgeving van digitaal

Nadere informatie

Toshiba en Intel: mobiel digitaal

Toshiba en Intel: mobiel digitaal TECh brief Toshiba en Intel Toshiba en Intel: mobiel digitaal entertainment: opwindend en op maat Powered by Intel Centrino Duo Mobile technologie. Toshiba heeft nieuwe notebooks ontwikkeld die in staat

Nadere informatie

Satellite P100 Geniet van video en geluid op zijn best

Satellite P100 Geniet van video en geluid op zijn best hoofdartikel Satellite P100 Satellite P100 Geniet van video en geluid op zijn best De Toshiba Satellite P100 notebook levert digitale content op maat en met verve. De Satellite P100 is ontworpen om te

Nadere informatie

Progressive scan en HDTV

Progressive scan en HDTV Functies en voordelen van progressive scan en de betekenis van die techniek voor HDTV Datum: mei 2004 Versie 1.0 TB-2005-05- -1029-NL Computers en home entertainment-systemen beginnen elkaar steeds beter

Nadere informatie

Hoofdartikel. Wat is nieuw in MCE 2005? t p

Hoofdartikel. Wat is nieuw in MCE 2005? t p Hoofdartikel MEDIA CENTER EDITION t p p u Microsoft Windows XP Media Center Edition 2005, ook wel aangeduid met MCE, brengt het beste van het thuisentertainment naar de wereld van computers. Met een muisklik

Nadere informatie

Toshiba en OneNote in actie voor het onderwijs. voor het onderwijs

Toshiba en OneNote in actie voor het onderwijs. voor het onderwijs Toshiba en OneNote in actie voor het onderwijs Toshiba en OneNote in actie voor het onderwijs Met Microsoft Office OneNote 2003 kunt u uw notities digitaal vastleggen, ordenen en opnieuw gebruiken. Toshiba-notebooks

Nadere informatie

storemore Hoge opslagcapaciteit

storemore Hoge opslagcapaciteit storemore Hoge opslagcapaciteit Ontdek hoe u nog productiever kunt zijn en zich beter kunt vermaken waar u maar wilt. Wat is StoreMore? StoreMore van Toshiba is een oplossing voor hoge opslagcapaciteit

Nadere informatie

Toshiba EasyGuard in actie:

Toshiba EasyGuard in actie: Toshiba EasyGuard in actie Toshiba EasyGuard in actie: Tecra A4 professionele multimediaprestaties op breedbeeldformaat. Toshiba Easy Guard is een set voorzieningen die de zakelijke gebruiker helpt door

Nadere informatie

Microsoft Offi ce OneNote 2003: een korte zelfstudie

Microsoft Offi ce OneNote 2003: een korte zelfstudie Microsoft Offi ce OneNote 2003: een korte zelfstudie Werken met OneNote: zelfstudie 1 MICROSOFT OFFICE ONENOTE 2003 ZORGT VOOR OPTIMALE PRODUCTIVITEIT DOOR EENVOUDIGE VASTLEGGING, EFFICIËNTE ORGANISATIE

Nadere informatie

wat betekent dit voor de mobiele professional?

wat betekent dit voor de mobiele professional? hoofdartikel Breedband-WWAN Breedband-WWAN: wat betekent dit voor de mobiele professional? Ultrasnelle verbindingen zonder onderbrekingen zijn steeds belangrijker voor het succes van ondernemingen en voor

Nadere informatie

Toshiba hoofdartikel WEER NaaR school back To school ondersteuning voor multimedia tegen een betaalbare prijs KEuzEhuLp

Toshiba hoofdartikel WEER NaaR school back To school ondersteuning voor multimedia tegen een betaalbare prijs KEuzEhuLp Toshiba HOOFDARTIKEL WEER NAAR SCHOOL back to school keuzehulp Of u nu docent of student bent, dan wel voor uw school pc's zoekt om lokalen in te richten, bij Toshiba kunt u kiezen uit een scala van notebooks.

Nadere informatie

Toshiba en OneNote in actie voor thuis

Toshiba en OneNote in actie voor thuis Toshiba en OneNote in actie voor thuis Toshiba en OneNote in actie voor thuis Met Microsoft Office OneNote 2003 kunt u uw notities digitaal vastleggen, ordenen en opnieuw gebruiken. Toshiba-notebooks met

Nadere informatie

INHOUD. 03 Welkom in onze wereld. 04 Waar we vandaan komen En waar we naar toe gaan. 05 Hoe we eruit zien Leer ons kennen.

INHOUD. 03 Welkom in onze wereld. 04 Waar we vandaan komen En waar we naar toe gaan. 05 Hoe we eruit zien Leer ons kennen. INHOUD 03 Welkom in onze wereld 04 Waar we vandaan komen En waar we naar toe gaan 05 Hoe we eruit zien Leer ons kennen 08 Kies uw BRAVIA 20 Afmetingen BRAVIA-schermen 21 Breng kleur in uw leven 22 Leer

Nadere informatie

Enjoy the Colours of Life.

Enjoy the Colours of Life. Enjoy the Colours of Life. Innovatie betekent meer dan alleen functie. Een uitgekiende combinatie van ontwerp en techniek brengt meer kleur in uw leven. HD-ILA Hybrid TV Introductie... Pag. 5 HD-70ZR7...

Nadere informatie

TOSHIBA EN ONENOTE IN ACTIE VOOR THUIS TOSHIBA EN ONENOTE IN ACTIE VOOR THUIS HET DYNAMISCHE GEZIN HOUD CONTACT.

TOSHIBA EN ONENOTE IN ACTIE VOOR THUIS TOSHIBA EN ONENOTE IN ACTIE VOOR THUIS HET DYNAMISCHE GEZIN HOUD CONTACT. TOSHIBA EN ONENOTE IN ACTIE VOOR THUIS OVERZICHT HET DYNAMISCHE GEZIN PERSOONLIJKE EVENEMENTEN ORGANISEREN HERINNERINGEN DELEN PLANNEN VOOR HUIS EN VRIJE TIJD BEHEREN PRODUCTOVERZICHT TOSHIBA EN ONENOTE

Nadere informatie

5x zoom en dubbele beeldstabilisatie voor een nog grotere vrijheid

5x zoom en dubbele beeldstabilisatie voor een nog grotere vrijheid PERSBERICHT 5x zoom en dubbele beeldstabilisatie voor een nog grotere vrijheid De Olympus µ 830: pracht en prestaties Aartselaar, 30 september 2007 Een geweldige combinatie van design en functionaliteit

Nadere informatie

250,- Groots kijken wordt nu nóg aantrekkelijker met de Smart Summer Deals. Vang nu tot. cashback * Philips Ambilight TV. Groots kijken.

250,- Groots kijken wordt nu nóg aantrekkelijker met de Smart Summer Deals. Vang nu tot. cashback * Philips Ambilight TV. Groots kijken. Groots kijken wordt nu nóg aantrekkelijker met de Smart Summer Deals Vang nu tot 250,- cashback * * Vraag naar de actievoorwaarden Philips Ambilight TV. Groots kijken. Philips Smart TV Tegenwoordig is

Nadere informatie

Aanbevelingen voor verscherpen

Aanbevelingen voor verscherpen Aanbevelingen voor verscherpen Door de afbeelding scherper te maken verbetert u de scherpte van de randen. Of afbeeldingen nu afkomstig zijn van een digitale camera of van een scanner, de meeste afbeeldingen

Nadere informatie

1499.- * 349.- Beleef het thuis met Samsung! Samsung BDC 6900 BESTE BEELD // BESTE GELUID // BESTE SERVICE // BESTE ASSORTIMENT // BESTE ACCESSOIRES

1499.- * 349.- Beleef het thuis met Samsung! Samsung BDC 6900 BESTE BEELD // BESTE GELUID // BESTE SERVICE // BESTE ASSORTIMENT // BESTE ACCESSOIRES W W W. A U D I O V I D E O S P E C I A L I S T. N L Beleef het thuis met Samsung! Samsung BDC 6900 Geschikt voor afspelen 3D films BD Live voorbereid Ethernet aansluiting USB-aansluiting 7.1 geluidsweergave

Nadere informatie

2. Aansluiten van uw apparatuur

2. Aansluiten van uw apparatuur 23 2. Aansluiten van uw apparatuur In dit hoofdstuk leest u hoe u uw video-apparatuur kunt aansluiten op de computer. Er zijn verschillende oplossingen om (verouderde) video-apparaten aan te sluiten. In

Nadere informatie

Sony beeldschermen. Welkom in een nieuwe wereld. Optimaliseer uw productwaarde. www.sony.nl

Sony beeldschermen. Welkom in een nieuwe wereld. Optimaliseer uw productwaarde. www.sony.nl Optimaliseer uw productwaarde Ervaar een nieuwe visie van werken en spelen en haal het maximum uit uw aankoop door uw scherm te registreren bij het registratieprogramma van Sony beeldschermen. Surf naar

Nadere informatie

3. Foto s verbeteren. In dit hoofdstuk leert u hoe u:

3. Foto s verbeteren. In dit hoofdstuk leert u hoe u: 53 3. Foto s verbeteren Het zal vaak voorkomen dat u een foto wilt verbeteren. De hele foto is bijvoorbeeld te licht of juist te donker. Vooral door het gebruik van flitslicht ontstaan er soms verkeerd

Nadere informatie

Toshiba en OneNote in actie voor bedrijven. voor bedrijven. Persoonlijke productiviteit Gebruik OneNote om uw organisatievaardigheden te vergroten.

Toshiba en OneNote in actie voor bedrijven. voor bedrijven. Persoonlijke productiviteit Gebruik OneNote om uw organisatievaardigheden te vergroten. Toshiba en OneNote in actie voor bedrijven Toshiba en OneNote in actie voor bedrijven Met Microsoft Office OneNote 2003 kunt u uw notities digitaal vastleggen, ordenen en opnieuw gebruiken. Toshiba-notebooks

Nadere informatie

Aankoopgids DVD. Koop slim en laat u informeren door Unigro! Kijk regelmatig op onze website voor updates en nieuwe aankoopgidsen.

Aankoopgids DVD. Koop slim en laat u informeren door Unigro! Kijk regelmatig op onze website voor updates en nieuwe aankoopgidsen. Aankoopgids DVD Koop slim en laat u informeren door Unigro! Kijk regelmatig op onze website voor updates en nieuwe aankoopgidsen. Hoe kiest u HET juiste DVD-toestel? De dvd heeft de plaats van video ingenomen

Nadere informatie

Betrouwbaar computergebruik: op weg naar een veilig mobiel platform

Betrouwbaar computergebruik: op weg naar een veilig mobiel platform Betrouwbaar computergebruik: op weg naar een veilig mobiel platform Iedereen is zich zo langzaamaan bewust van de gevaren die het mobiele computerplatform bedreigen virussen, wormen, Trojaanse paarden,

Nadere informatie

Nederlands Hoofdstuk 1: Inleiding TVGo A31 TVGo A31 1.1 Inhoud van de verpakking

Nederlands Hoofdstuk 1: Inleiding TVGo A31 TVGo A31 1.1 Inhoud van de verpakking 81 Nederlands Hoofdstuk 1: Inleiding Deze nieuwe Genius TVGo A31 is het ideale medium om tv of video of naar uw TFT/LCD/CRT te kijken in tot 1280 x 1024 pixels. Met deze TV/Video-box kunt u om het even

Nadere informatie

s Werelds eerste draaibare 12,5 Ultra HD 4K de Toshiba Satellite Radius 12

s Werelds eerste draaibare 12,5 Ultra HD 4K de Toshiba Satellite Radius 12 s Werelds eerste draaibare 12,5 Ultra HD 4K de Toshiba Satellite Radius 12 Breda, 3 september 2015 - Toshiba Information Systems Benelux introduceert vandaag de Satellite Radius 12, dat een ongekende combinatie

Nadere informatie

Toshiba EasyGuard in actie:

Toshiba EasyGuard in actie: Toshiba EasyGuard in actie Toshiba EasyGuard in actie: tecra a7 Professionele breedbeeldprestaties nu ook mobiel. Toshiba EasyGuard biedt de zakelijke gebruiker een aantal voorzieningen voor uitgebreide

Nadere informatie

Haal het WK dichter bij met Philips!

Haal het WK dichter bij met Philips! W W W. A U D I O V I D E O S P E C I A L I S T. N L Haal het WK dichter bij met! 42 PFL 9664 geef licht aan afrika Bij aanschaf van een TV geeft u Afrika een lamp op zonne-energie cadeau! (zie pagina 5)

Nadere informatie

Een traditie van kwaliteit en innovatie

Een traditie van kwaliteit en innovatie Een traditie van kwaliteit en innovatie Al meer dan 100 jaar staat de naam Bosch voor kwaliteit en betrouwbaarheid. Bosch Security Systems is er trots op u een breed pakket van systemen en componenten

Nadere informatie

Opnemen in levensechte high-definition. Chroma beeldscherm van 1,4 inch. Batterij met lange levensduur

Opnemen in levensechte high-definition. Chroma beeldscherm van 1,4 inch. Batterij met lange levensduur VIRB Elite is een echte 1080p HD-actiecamera die geavanceerde opnamemogelijkheden in HD combineert met Wi-Fi-functies en ultramoderne GPS-functies zoals vooraf ingestelde opnameprofielen. Het skiprofiel

Nadere informatie

Het gebruik van de QuickScan knop

Het gebruik van de QuickScan knop QuickScan on-line help Het gebruik van de QuickScan knop QuickScan setting Voorkeursinstellingen Het gebruik van de QuickScan knop Doormiddel van de QuickScan knop kunt u snel beelden scannen en automatisch

Nadere informatie

1 Inleiding. 2 Veiligheid. 3 Installatie TRUST TELEVIEWER 1600

1 Inleiding. 2 Veiligheid. 3 Installatie TRUST TELEVIEWER 1600 1 Inleiding Deze handleiding is bedoeld voor gebruikers van de Trust Televiewer 1600. Hiermee kunt u op eenvoudige wijze het monitorbeeld van uw computer omzetten naar TV-beeld. De Televiewer werkt volledig

Nadere informatie

Xerox FreeFlow Print Server v. 8.0. SP2 Welkomstpakket voor de klant bij de Xerox Color 550/560 Printer en Xerox 700 & 770 Digital Color Press

Xerox FreeFlow Print Server v. 8.0. SP2 Welkomstpakket voor de klant bij de Xerox Color 550/560 Printer en Xerox 700 & 770 Digital Color Press september 2011 708P90049 Xerox FreeFlow Print Server v. 8.0. SP2 Welkomstpakket voor de klant bij de Xerox Color 550/560 Printer en Xerox 700 & 770 Digital Color Press 2011 Xerox Corporation. Alle rechten

Nadere informatie

PCTV Hybrid Pro Stick hardware

PCTV Hybrid Pro Stick hardware PCTV Hybrid Pro Stick hardware PCTV Hybrid Pro Stick Hardware NL februari 2006 Pinnacle Systems GmbH 2006 Alle rechten voorbehouden Niets uit dit Handboek mag zonder uitdrukkelijke schriftelijke toestemming

Nadere informatie

Wijzigingen Antivirus in 2008

Wijzigingen Antivirus in 2008 Onze 3 de nieuwsbrief van dit jaar. Ditmaal een onderwerp dat soms tot verwarring leid. Beeldschermen en hun verhoudingen tot o.a. films. Wijzigingen Antivirus in 2008 Zoals gewoonlijk zijn er een aantal

Nadere informatie

M U L T I M E D I A P L A Y E R 2,5 SATA CASING WITH REMOTE CONTROL HANDLEIDING SI-707138

M U L T I M E D I A P L A Y E R 2,5 SATA CASING WITH REMOTE CONTROL HANDLEIDING SI-707138 M U L T I M E D I A P L A Y E R 2,5 SATA CASING WITH REMOTE CONTROL HANDLEIDING SI-707138 NEDERLANDS -INHOUD VAN DE VERPAKKING -TECHNISCHE SPECIFICATIE -HARDWARE INSTALLATIE -GARANTIE MULTIMEDIA PLAYER

Nadere informatie

Tot 500 retour. op geselecteerde modellen Ambilight TV en Home Cinema sets * 2011 Universal Studios. All rights reserved.

Tot 500 retour. op geselecteerde modellen Ambilight TV en Home Cinema sets * 2011 Universal Studios. All rights reserved. Tot 0 retour op geselecteerde modellen Ambilight TV en Home Cinema sets vraag naar de actievoorwaarden 2011 Universal Studios. All rights reserved. Haal de bioscoop in huis met Philips Ambilight tv. Tot

Nadere informatie

Scherper en helderder beeld

Scherper en helderder beeld Pre-salesfolder voor Nederland () DVD-speler HDMI 1080p USB 2.0 DivX Ultra CinemaPlus DVP2880/12 Scherper en helderder beeld met HDMI 1080p upscaling Uw droomspeler met een onberispelijke, levensechte

Nadere informatie

Informatie over Lenzen

Informatie over Lenzen Informatie over Lenzen Camera CCD Sensor: De grootte van de camerabeeld sensor (CCD) beïnvloed ook de kijkhoek, waarbij de kleinere beeldsensoren een smallere kijkhoek creëren wanneer gebruikt met eenzelfde

Nadere informatie

Een ander veelvoorkomend probleem is dat foto s niet altijd even mooi van kleur zijn. Ook deze foto s kunt u aanpassen.

Een ander veelvoorkomend probleem is dat foto s niet altijd even mooi van kleur zijn. Ook deze foto s kunt u aanpassen. 77 4. Foto s verbeteren Het zal vaak voorkomen dat u een foto wilt verbeteren. De hele foto is bijvoorbeeld te licht of juist te donker. Vooral door het gebruik van flitslicht ontstaan er soms verkeerd

Nadere informatie

Magix foto s op CD & DVD

Magix foto s op CD & DVD Magix foto s op CD&DVD 1 Computerclub Volwassenen, Jeugd en Informatica vzw www.vji.be Fotogroep VJI Digitale fotografie Magix foto s op CD & DVD Stefan Cruysberghs www.scip.be Maart 2004 Magix foto s

Nadere informatie

Softwaregeschiedenis. OPMERKING: Elke versie bevat alle oplossingen voor problemen die in eerdere versies zijn opgenomen.

Softwaregeschiedenis. OPMERKING: Elke versie bevat alle oplossingen voor problemen die in eerdere versies zijn opgenomen. Softwaregeschiedenis OPMERKING: Elke versie bevat alle oplossingen voor problemen die in eerdere versies zijn opgenomen. In de nieuwste software worden de onderstaande problemen opgelost: Q5521_0.140.46.0

Nadere informatie

TOSHIBA EN ONENOTE IN ACTIE VOOR BEDRIJVEN TOSHIBA EN ONENOTE IN ACTIE VOOR BEDRIJVEN

TOSHIBA EN ONENOTE IN ACTIE VOOR BEDRIJVEN TOSHIBA EN ONENOTE IN ACTIE VOOR BEDRIJVEN TOSHIBA EN ONENOTE IN ACTIE VOOR BEDRIJVEN OVERZICHT PERSOONLIJKE PRODUCTIVITEIT SAMENWERKEN MOBIEL WERKEN VOOR ONDERNEMINGEN PRODUCTOVERZICHT TOSHIBA EN ONENOTE IN ACTIE VOOR BEDRIJVEN Met Microsoft Office

Nadere informatie

High Definition like no other

High Definition like no other High Definition like no other Briljanter, intenser en 5x scherper beeld. De nieuwe Full HD 1080 lijn van Sony. Sony presenteert de wereld van High Definition. Toen Sony begon met het creëren van de grootste

Nadere informatie

SEFICA camerabewaking. Voor een beter zicht op uw toekomst

SEFICA camerabewaking. Voor een beter zicht op uw toekomst SEFICA camerabewaking Voor een beter zicht op uw toekomst Sefica, een professioneel en Belgisch kwaliteitsmerk De producten van Sefica zijn aanwezig in verschillende productlijnen (camerabewaking, inbraakdetectie,

Nadere informatie

3. Foto s verbeteren Foto s retoucheren Werken met selecties

3. Foto s verbeteren Foto s retoucheren Werken met selecties Inhoudsopgave Voorwoord... 11 Nieuwsbrief... 11 Introductie Visual Steps... 12 Wat heeft u nodig?... 13 De cd-rom... 13 De website bij het boek... 13 Hoe werkt u met dit boek?... 14 Uw voorkennis... 15

Nadere informatie

Presentation Partner voor het beste beeld en geluid

Presentation Partner voor het beste beeld en geluid Presentation Partner voor het beste beeld en geluid 2 3 Presentation Partner; Geeft presentaties vleugels Wanneer u een presentatie geeft, is het belangrijk dat het publiek uw boodschap goed hoort, en

Nadere informatie

Alarm is Uitgeschakeld. Easy Series inbraakcentrale Beveiliging vereenvoudigd met RADION draadloze randapparatuur

Alarm is Uitgeschakeld. Easy Series inbraakcentrale Beveiliging vereenvoudigd met RADION draadloze randapparatuur Alarm is Uitgeschakeld Easy Series inbraakcentrale Beveiliging vereenvoudigd met RADION draadloze randapparatuur 2 Veiligheid komt op de eerste plaats Vanzelfsprekend wilt u de best mogelijke beveiliging

Nadere informatie

Netwerk Media. Handleiding voor het delen van bestanden en mappen

Netwerk Media. Handleiding voor het delen van bestanden en mappen Netwerk Media Handleiding voor het delen van bestanden en mappen Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 2 Introductie... 2 Instellen van UpnP in Windows Vista... 3 Ínstellen van UPnP in Windows 7... 4 Bestanden

Nadere informatie

Epson Europe BV - Vestiging Benelux Entrada 701 NL-1096 EJ Amsterdam Infoline: 0900-5050808* * (0.05 /oproep + 0.15 /min.) www.epson.

Epson Europe BV - Vestiging Benelux Entrada 701 NL-1096 EJ Amsterdam Infoline: 0900-5050808* * (0.05 /oproep + 0.15 /min.) www.epson. Onze betrokkenheid, uw zekerheid Home CinemaProjectors Ons baanbrekend werk brengt u de meest geavanceerde projectortechnologieën en innovatieve oplossingen. Het plaatst u centraal binnen de digitale thuisbioscoopervaring.

Nadere informatie

3. Foto s openen en verbeteren

3. Foto s openen en verbeteren 65 3. Foto s openen en verbeteren In veel gevallen zult u een foto willen verbeteren. De foto is misschien te licht of juist te donker. Met name door het gebruik van flitslicht ontstaan er soms verkeerd

Nadere informatie

Alarm is uitgeschakeld. Easy Series inbraakcentrale Beveiliging vereenvoudigd nu met wlsn* * wireless Local Security Network

Alarm is uitgeschakeld. Easy Series inbraakcentrale Beveiliging vereenvoudigd nu met wlsn* * wireless Local Security Network Alarm is uitgeschakeld Easy Series inbraakcentrale Beveiliging vereenvoudigd nu met wlsn* * wireless Local Security Network 2 Veiligheid komt op de eerste plaats Vanzelfsprekend wilt u de best mogelijke

Nadere informatie

3. Foto s verbeteren Foto s retoucheren Werken met selecties

3. Foto s verbeteren Foto s retoucheren Werken met selecties Inhoudsopgave Voorwoord... 7 Nieuwsbrief... 7 Introductie Visual Steps... 8 Wat heeft u nodig?... 9 De cd-rom... 9 Uw voorkennis... 9 Hoe werkt u met dit boek?... 10 De website bij het boek... 11 Toets

Nadere informatie

Artikelbeheer Beheer uw artikelbestand effectief

Artikelbeheer Beheer uw artikelbestand effectief Artikelbeheer Beheer uw artikelbestand effectief Inleiding Met de module artikelbeheer kunt u eenvoudig een of meerdere selecties maken van uw artikelen. U kunt meerdere of individuele artikelen toevoegen

Nadere informatie

Toshiba EasyGuard in actie:

Toshiba EasyGuard in actie: Toshiba EasyGuard in actie Toshiba EasyGuard in actie: Tecra S3 Een volledig schaalbaar bedrijfsplatform dat superieure beveiliging en betrouwbaarheid biedt. Toshiba Easy Guard is een set voorzieningen

Nadere informatie

T IS TIJD VOOR EEN VERJAARDAGSFEEST!

T IS TIJD VOOR EEN VERJAARDAGSFEEST! EEN FEEST GEVEN IS ERG LEUK, MAAR HET PLANNEN KAN EEN HELE UITDAGING ZIJN. IN DIT ARTIKEL LEEST U HOE MICROSOFT OFFICE ONENOTE 2003 ERAAN KAN BIJDRAGEN DAT HET PLANNEN VAN EEN VERJAARDAGSFEESTJE LEUKER

Nadere informatie

Onzichtbare perfectie. Zichtbare eenvoud. CS Compacte panoramische beeldvorming in alle eenvoud.

Onzichtbare perfectie. Zichtbare eenvoud. CS Compacte panoramische beeldvorming in alle eenvoud. Onzichtbare perfectie. Zichtbare eenvoud. CS 8100 Compacte panoramische beeldvorming in alle eenvoud. De nieuwe CS 8100 Belangrijke voordelen: Perfect voor alledaagse panoramische behoeften Digitale topresultaten

Nadere informatie

AMD DUAL CORE PROCESSOR

AMD DUAL CORE PROCESSOR Computershop NvTrading :" goedkoper! " Computers, notebooks, onderdelen en toebehoren aan groothandelsprijzen Tel : 011 351200 info@nvtrading.be Kapelstraat 59, Diepenbeek MSI 16 NOTEBOOK STUNT 5 x ter

Nadere informatie

De Design-serie van Denon.

De Design-serie van Denon. De Design-serie van Denon. DRA-100 De netwerkreceiver. DCD-50 De CD-speler. PMA-50 De versterker. Al meer dan een eeuw nemen wij het creëren van de perfecte geluidskwaliteit uiterst serieus - daarom noemden

Nadere informatie

Bijsnijden U kunt twee redenen hebben om een foto bij te snijden: er staat meer op dan u wilt en de overbodige details wilt u wegsnijden.

Bijsnijden U kunt twee redenen hebben om een foto bij te snijden: er staat meer op dan u wilt en de overbodige details wilt u wegsnijden. Picasa Een goed en gratis fotobewerkingsprogramma is Picasa 2, ontwikkeld door Google. We laten u zien hoe u veelgebruikte bewerkingen, zoals bijsnijden, verscherpen of lichter maken, uitvoert. Downloaden

Nadere informatie

De Olympus µ-9000, µ-7000 en µ-5000 geven het begrip elegantie een nieuwe betekenis

De Olympus µ-9000, µ-7000 en µ-5000 geven het begrip elegantie een nieuwe betekenis PERSBERICHT Uitbreiding van de klassieke µ-serie De Olympus µ-9000, µ-7000 en µ-5000 geven het begrip elegantie een nieuwe betekenis Aartselaar, 7 januari 2009 De populaire Olympus µ-serie is uitgebreid

Nadere informatie

HDR- FOTOGRAFIE. Inleiding. Het digitale beeld - Bijlage

HDR- FOTOGRAFIE. Inleiding. Het digitale beeld - Bijlage HDR- FOTOGRAFIE Inleiding Wanneer je door de zoeker van je al dan niet spiegelreflex camera kijkt en een prachtige scène hebt waargenomen en vastgelegd, dan is er naderhand soms enige teleurstelling wanneer

Nadere informatie

Predia Soundbar. Model: SP-815. Gebruiksaanwijzing.

Predia Soundbar. Model: SP-815. Gebruiksaanwijzing. Predia Soundbar Model: SP-81 Gebruiksaanwijzing www.predia.nl Bedankt dat u heeft gekozen voor onze Predia Soundbar. Daarmee kiest u voor een fris geluid, perfecte kwaliteit en een krachtige dynamische

Nadere informatie

Deel 1. Wat is HDR fotografie?.

Deel 1. Wat is HDR fotografie?. Deel 1. Wat is HDR fotografie?. Inleiding. Met het intrede van de digitale fotografie is ook de beeldbewerkingsoftware in een stroomversnelling geraakt. Eén van de meest recente ontwikkelingen is de High

Nadere informatie

Artikelbeheer Beheer uw artikelbestand effectief

Artikelbeheer Beheer uw artikelbestand effectief Artikelbeheer Beheer uw artikelbestand effectief Inleiding Met de module artikelbeheer kunt u eenvoudig een of meerdere selecties maken van uw artikelen. U kunt meerdere of individuele artikelen toevoegen

Nadere informatie

Foto s verbeteren met enkele eenvoudige bewerkingen

Foto s verbeteren met enkele eenvoudige bewerkingen Foto s verbeteren 1 Computerclub Volwassenen, Jeugd en Informatica vzw www.vji.be Fotogroep VJI Digitale fotografie Foto s verbeteren met enkele eenvoudige bewerkingen Stefan Cruysberghs www.scip.be Juli

Nadere informatie

Oefeningenles beeldverwerking

Oefeningenles beeldverwerking Oefeningenles beeldverwerking Histogram Wat is een histogram hoe kunnen we een histogram opstellen? Welke afbeelding hoort bij welk histogram? Waarom? Een histogram geeft voor elke grijswaarde het aantal

Nadere informatie

Persbericht. EMBARGO: 5 januari 2010, 15:00 CET

Persbericht. EMBARGO: 5 januari 2010, 15:00 CET Persbericht EMBARGO: 5 januari 2010, 15:00 CET Perfecte beeldkwaliteit en verbeterde creatieve mogelijkheden Canon introduceert de nieuwe LEGRIA HF S serie LEGRIA HF S21 LEGRIA HF S20 LEGRIA HF S200 Amstelveen,

Nadere informatie

Inhoudsopgave Voorwoord 7 Nieuwsbrief 7 Introductie Visual Steps 8 Wat heeft u nodig? 8 Adobe Photoshop Elements 9 Hoe werkt u met dit boek?

Inhoudsopgave Voorwoord 7 Nieuwsbrief 7 Introductie Visual Steps 8 Wat heeft u nodig? 8 Adobe Photoshop Elements 9 Hoe werkt u met dit boek? Inhoudsopgave Voorwoord... 7 Nieuwsbrief... 7 Introductie Visual Steps... 8 Wat heeft u nodig?... 8 Adobe Photoshop Elements... 9 Hoe werkt u met dit boek?... 10 Uw voorkennis... 11 De website bij het

Nadere informatie

Videobanden op Dvd Benodigheden: opnemen.

Videobanden op Dvd Benodigheden: opnemen. Videobanden op Dvd Hoe gaat u te werk om videobanden op Dvd te zetten. Ervan uitgaande dat u met Pinnacle Studio 10-11 of 12 werkt gaat het als volgt: Benodigheden: Een computer met TV kaart Een videorecorder

Nadere informatie

Digitale Video. Gebruikershandleiding

Digitale Video. Gebruikershandleiding Digitale Video Gebruikershandleiding Nl 2 Inhoud Aan de slag Kennismaken met uw digitale video... 3 Het paneel gebruiken... 4 Aan-/uitzetten... 5 Modi... 6 Modusschakelaar... 7 Modus Movie Films opnemen...

Nadere informatie

Epson Stylus Pro 4800 / 7800 / 9800 Superieure afdrukken in zwartwit en kleur

Epson Stylus Pro 4800 / 7800 / 9800 Superieure afdrukken in zwartwit en kleur Epson Stylus Pro 4800 / 7800 / 9800 Superieure afdrukken in zwartwit en kleur Onze unieke Epson UltraChrome K3-inkttechnologie biedt u ultieme afdrukresultaten in zwartwit en kleur. Waar andere inktsets

Nadere informatie

UPPLEVA. Een slimme keuze, voor tv, geluid én meubel. nieuw. UPPLEVA, een slimme keuze tv, geluid én meubel 1

UPPLEVA. Een slimme keuze, voor tv, geluid én meubel. nieuw. UPPLEVA, een slimme keuze tv, geluid én meubel 1 2015 UPPLEVA Een slimme keuze, voor tv, geluid én meubel UPPLEVA tv, geluidsinstallatie en 3D-bril 5 jaar gratis garantie; kwaliteit voor elke dag. BESTÅ/UPPLEVA combinatie met 55 tv/2.1 geluidssysteem

Nadere informatie

+31 (0)900 1200 003 E:

+31 (0)900 1200 003 E: USB-Microscoop PCE-MM 200 USB - microscoop voor 'live' presentatie op de computer / 1600 x 1200 pixel resolutie / Microscoop met tot 200x vergroting / meetfunctie op de microscoop De USB-microscoop toont

Nadere informatie

POWER CINEMA GEBRUIKEN

POWER CINEMA GEBRUIKEN A P P E N D I X C POWER CINEMA GEBRUIKEN C-1 OPMERKING Lees zorgvuldig de volgende informatie, alvorens Power Cinema Software te installeren. 1. Om Power Cinema Software op een NIEUWE VASTE SCHIJF te installeren,

Nadere informatie

GRT Computers Persoonlijk advies voor uw computer/laptop

GRT Computers Persoonlijk advies voor uw computer/laptop Computer systemen van Boxxed. Simple Powerfull Easy in this Boxx. Word samengesteld uit de beste componenten op computergebied. Kwaliteit bewijst zichzelf Echte kwaliteit bewijst zich pas in de loop der

Nadere informatie

HumanWare ProDigi (0182) 52 58 89. HumanWare Prodigi Personal Vision Assistant (PVA) Bel voor persoonlijk advies direct(0182) 52 58 89

HumanWare ProDigi (0182) 52 58 89. HumanWare Prodigi Personal Vision Assistant (PVA) Bel voor persoonlijk advies direct(0182) 52 58 89 HumanWare Prodigi Personal Vision Assistant (PVA) ProDigi is de eerste Personal Vision Assistant. HumanWare heeft deze digitale loep ontwikkeld met vergroot en spraak functie: Eenvoudig Intelligent Uitneembaar

Nadere informatie

PJWX4141/PJWX4141N/PJWX4141NI BELANGRIJKSTE SPECIFICATIES ALGEMEEN Projectiesysteem: 1-chip DLP Resolutie: 1.024.000 pixels (1280 x 800) Vorm van display: Helderheid: Kleurreproductie: Afmetingen display:

Nadere informatie

Gebruikershandleiding bij Nero MediaStreaming voor MCE

Gebruikershandleiding bij Nero MediaStreaming voor MCE Gebruikershandleiding bij Nero MediaStreaming voor MCE Nero AG Informatie over copyright en handelsmerken De handleiding en de volledige inhoud van de handleiding worden beschermd door het auteursrecht

Nadere informatie

Inhoudsopgave Voorwoord 11 Nieuwsbrief 12 Introductie Visual Steps 12 Wat heeft u nodig? 13 Uw voorkennis 13 Hoe werkt u met dit boek?

Inhoudsopgave Voorwoord 11 Nieuwsbrief 12 Introductie Visual Steps 12 Wat heeft u nodig? 13 Uw voorkennis 13 Hoe werkt u met dit boek? Inhoudsopgave Voorwoord... 11 Nieuwsbrief... 12 Introductie Visual Steps... 12 Wat heeft u nodig?... 13 Uw voorkennis... 13 Hoe werkt u met dit boek?... 14 De website bij het boek... 15 Toets uw kennis...

Nadere informatie

SC Surround Sound Card (714DX 7.1 SOUND EXPERT)

SC Surround Sound Card (714DX 7.1 SOUND EXPERT) Product information A: Analoge ingangen en uitgangen B: Digitale S/PDIF-ingang en -uitgang C: Interne analoge ingangen C A B Installatie Wat aan de installatie voorafgaat: Als u een ingebouwde geluidskaart

Nadere informatie

Inhoudsopgave Voorwoord 7 Nieuwsbrief 7 Introductie Visual Steps 8 Wat heeft u nodig? 8 Adobe Photoshop Elements 9 Hoe werkt u met dit boek?

Inhoudsopgave Voorwoord 7 Nieuwsbrief 7 Introductie Visual Steps 8 Wat heeft u nodig? 8 Adobe Photoshop Elements 9 Hoe werkt u met dit boek? Inhoudsopgave Voorwoord... 7 Nieuwsbrief... 7 Introductie Visual Steps... 8 Wat heeft u nodig?... 8 Adobe Photoshop Elements... 9 Hoe werkt u met dit boek?... 10 Uw voorkennis... 11 De website bij het

Nadere informatie

Product catalogus Homecast

Product catalogus Homecast Product catalogus Homecast Homecast HS9000 CICD PVR De door CanalDigitaal en TV Vlaanderen gecertificeerde Homecast HS9000 CICD PVR Homecast HS 9000 is voorzien van twee DVB-S2 tuners en is een zogeheten

Nadere informatie

De MiniMicrofoon is nu net zo baanbrekend als de Open aanpassing dat jaren geleden was.

De MiniMicrofoon is nu net zo baanbrekend als de Open aanpassing dat jaren geleden was. Dit is maar een kleine greep uit de reacties van onze klanten: De is nu net zo baanbrekend als de Open aanpassing dat jaren geleden was. Dit is de BESTE technologische verbetering sinds jaren. De accessoires

Nadere informatie

Entertainment op groot scherm bij u thuis

Entertainment op groot scherm bij u thuis Entertainment op groot scherm bij u thuis Met Epson geniet u in alle eenvoud van een high-definition thuisbioscoop met reuzenscherm. Bekijk alles op een andere manier, van films tot videogames. Uitstekende

Nadere informatie

Deel 7: PowerPoint. Presentaties gemakkelijker maken

Deel 7: PowerPoint. Presentaties gemakkelijker maken Deel 7: PowerPoint Presentaties gemakkelijker maken De mogelijkheden van PowerPoint als ondersteunend middel voor een gedifferentieerde begeleiding van leerlingen met beperkingen. CNO Universiteit Antwerpen

Nadere informatie

Bekijken van beelden via tablet of smartphone (ios)

Bekijken van beelden via tablet of smartphone (ios) Hoogstraatsebaan 51 2390 OOSTMALLE Tel: 03/464 03 37 Fax: 03/297 88 36 Min. B. Z. 20 1496.04 www.jacobsbeveiliging.be Incert B-1646/c Ondnr. BTW BE 0894.815.694 Bekijken van beelden via tablet of smartphone

Nadere informatie

Quick Guide WEB EDITION

Quick Guide WEB EDITION RSE Quick Guide WEB EDITION REAR SEAT ENTERTAINMENT SYSTEM DUAL SCREEN Uw auto is voorzien van een exclusief multimediasysteem. Het Rear Seat Entertainment System (dat verder wordt aangeduid als het RSE-systeem)

Nadere informatie

Scherpte in de fotografie

Scherpte in de fotografie Scherpte in de fotografie Uitleg clubavond 6 September 2012 Herman Boom Waar gaat deze presentatie over? Wat is scherpte Wel Hoe mensen scherpte ervaren Wat beinvloedt scherpte - een beetje begrip Een

Nadere informatie

Verkorte werkwijze eerste gebruik 1. Installatie (3) 2. Gebruik Televiewer (4)

Verkorte werkwijze eerste gebruik 1. Installatie (3) 2. Gebruik Televiewer (4) Verkorte werkwijze eerste gebruik 1. Installatie (3) 2. Gebruik Televiewer (4) Hoofdstuk! 1 Inleiding Deze handleiding is bedoeld voor gebruikers van de Trust Televiewer 1610 RC. Hiermee kunt u op eenvoudige

Nadere informatie

Xanura huisautomatisering. Voor verlichting en apparatuur Onzichtbaar te installeren Voor nieuw- en bestaande bouw Geen hak- en breekwerk

Xanura huisautomatisering. Voor verlichting en apparatuur Onzichtbaar te installeren Voor nieuw- en bestaande bouw Geen hak- en breekwerk Xanura huisautomatisering Voor verlichting en apparatuur Onzichtbaar te installeren Voor nieuw- en bestaande bouw Geen hak- en breekwerk Xanura is... Vandaag de dag kan met recht gesproken worden van een

Nadere informatie

Raccordez un cable HDMI. Les cables de raccordements video ne sont pas

Raccordez un cable HDMI. Les cables de raccordements video ne sont pas Raccordez un cable HDMI Les cables de raccordements video ne sont pas DVD-22675HDMI- (el cable no está incluido) DVD-22675HDMI (cabo não fornecido) INSTRUCTIES VOOR EERSTE GEBRUIK DVD-22675HDMI DVD-SPELER

Nadere informatie

Elegant, betaalbaar, en met intuïtieve Windowsbesturing - verwacht meer van de nieuwe Toshiba Encore 2 tablets

Elegant, betaalbaar, en met intuïtieve Windowsbesturing - verwacht meer van de nieuwe Toshiba Encore 2 tablets Elegant, betaalbaar, en met intuïtieve Windowsbesturing - verwacht meer van de nieuwe Toshiba Encore 2 tablets De Encore 2 WT10-A een lichtgewicht, dunne, 10,1 inch (25,65cm) tablet, met een groter scherm

Nadere informatie

Mac OS X Opstelling Lion & Snow Leopard Pagina 1. Windows Opstelling Windows 7 / Vista Pagina 6 Windows XP Pagina 10

Mac OS X Opstelling Lion & Snow Leopard Pagina 1. Windows Opstelling Windows 7 / Vista Pagina 6 Windows XP Pagina 10 Mac OS X Opstelling Lion & Snow Leopard Pagina 1 Windows Opstelling Windows 7 / Vista Pagina 6 Windows XP Pagina 10 Deze DragonFly installatie-instructies zijn geschreven op basis van de nieuwste versies

Nadere informatie

InterVideo Home Theater Snel op weg-gids Welkom bij InterVideo Home Theater!

InterVideo Home Theater Snel op weg-gids Welkom bij InterVideo Home Theater! InterVideo Home Theater Snel op weg-gids Welkom bij InterVideo Home Theater! InterVideo Home Theater is een complete oplossing voor digitaal entertainment om tv te kijken en op te nemen, foto's te bekijken

Nadere informatie

MOPM kan je openen via Starten Alle Programma s Microsoft Office Microsoft Office hulpprogramma s Microsoft Office Picture Manager.

MOPM kan je openen via Starten Alle Programma s Microsoft Office Microsoft Office hulpprogramma s Microsoft Office Picture Manager. Gebruik van Microsoft Office Picture Manager (MOPM) Met Microsoft Office Picture Manager kan je op een eenvoudige manier jouw afbeeldingen bekijken, beheren, bewerken en delen. Als je Microsoft Office

Nadere informatie