Aanbevelingen voor verscherpen

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Aanbevelingen voor verscherpen"

Transcriptie

1 Aanbevelingen voor verscherpen Door de afbeelding scherper te maken verbetert u de scherpte van de randen. Of afbeeldingen nu afkomstig zijn van een digitale camera of van een scanner, de meeste afbeeldingen worden mooier wanneer u ze verscherpt. De mate van verscherping die nodig is, hangt af van de kwaliteit van de digitale camera of scanner. Met verscherping kunt u niet zeer vage foto's corrigeren. Tips voor verbeterde resultaten bij het toepassen van verscherping: Verscherp de afbeelding in een afzonderlijke laag, zodat u deze later nogmaals kunt verscherpen, als u de afbeelding naar een ander medium wilt uitvoeren. Als u de afbeelding verscherpt in een afzonderlijke laag, stelt u de overvloeimodus van de laag in op Lichtsterkte om kleurverschuivingen langs de randen te voorkomen. Met verscherpen wordt het contrast van de afbeelding verhoogd. Mochten er na het verscherpen hooglichten of schaduwen zijn bijgeknipt, gebruikt u de instellingen voor het overvloeien van lagen (als u een afzonderlijke laag verscherpt) om te voorkomen dat hooglichten en schaduwen worden verscherpt. Verminder de afbeeldingsruis voordat u gaat verscherpen, zodat de ruis niet erger wordt. Verscherp de afbeelding meerdere keren in geringe mate. Verscherp de eerste keer om de vervaging te corrigeren die is veroorzaakt door het vastleggen van de afbeelding (door scannen of fotograferen met de digitale camera). Nadat u de kleur van de afbeelding hebt gecorrigeerd en de grootte ervan hebt vastgelegd, verscherpt u de afbeelding (of een kopie ervan) nogmaals om de juiste hoeveelheid verscherping toe te voegen aan het uitvoermedium. Indien mogelijk beoordeelt u de verscherpte afbeelding door deze uit te voeren naar het uiteindelijke medium. De hoeveelheid verscherping die nodig is, verschilt per uitvoermedium. Gebruik het filter Onscherp masker of Slim verscherpen voor meer controle bij het verscherpen van afbeeldingen. Hoewel Photoshop ook de filters Verscherpen, Scherpe randen en Scherper bevat, zijn deze filters automatisch en kunt u geen instellingen en opties kiezen. U kunt de gehele afbeelding verscherpen, of slechts een gedeelte met gebruik van een selectie of een masker. Omdat u de filters Onscherp masker en Slim verscherpen slechts op één laag tegelijk kunt toepassen, moet u mogelijk de lagen verenigen of de lagen uit het bestand samenvoegen tot één laag zodat u alle lagen in een bestand met meerdere lagen kunt verscherpen. Opmerking: De naam Onscherp masker is afgeleid van een donkere-kamertechniek in traditionele filmrolfotografie. Dit filter verscherpt juist.

2 Verscherpen met gebruik van Slim verscherpen Het filter Slim verscherpen bevat instellingen voor verscherpen die niet beschikbaar zijn met het filter Onscherp masker. U kunt het algoritme voor verscherpen instellen of de hoeveelheid verscherping regelen die optreedt in gebieden met schaduwen en hooglichten. (Photoshop CC) Het dialoogvenster Slim verscherpen 1. Zoom in het documentvenster naar 100% voor een nauwkeurige weergave van de verscherping. 2. Kies Filter > Verscherpen > Slim verscherpen. 3. Stel de instellingen in in de tabbladen voor verscherpen: Hoeveelheid Hiermee stelt u de mate van verscherping in. Met een hogere waarde verhoogt u het contrast tussen de randpixels, waardoor de afbeelding scherper wordt. Straal Hiermee bepaalt u het aantal pixels rondom de randpixels die worden aangepast door de verscherping. Hoe groter de straal, des te breder de randeffecten en des te duidelijker de verscherping. Ruis reduceren (Alleen Photoshop CC) Reduceer ongewenste ruis zonder belangrijke randen te verwijderen. Verwijderen Hoek Hiermee stelt u het verscherpingsalgoritme in dat wordt gebruikt om de afbeelding te verscherpen. Gaussiaans vervagen is de methode die wordt gebruikt bij het filter Onscherp masker. Met Vage lens worden de randen en de details in een afbeelding gedetecteerd, krijgen details meer verscherping en worden stralenkransen minder verscherpt. Met Bewegingsonscherpte wordt geprobeerd de effecten van het vervagen te verminderen die zijn ontstaan door het bewegen van de camera of het object. Geef een instelling voor Hoek op als u Bewegingsonscherpte kiest. Hiermee stelt u de bewegingsrichting in voor de optie Bewegingsonscherpte voor de instelling Verwijderen.

3 Nauwkeuriger (Alleen CS6) Het bestand wordt langzamer verwerkt, maar de vervaging wordt op nauwkeuriger wijze verwijderd. 4. Pas het verscherpen van donkere en lichte gebieden aan met behulp van de tabbladen voor Schaduw en Hooglicht. (Klik op de knop Geavanceerd om deze tabbladen weer te geven.) Als de donkere of lichte stalenkransen te sterk opvallen, kunt u ze reduceren met de volgende besturingselementen die alleen beschikbaar zijn voor afbeeldingen met 8 of 16 bits per kanaal: Hoeveelheid vervaging Hiermee past u de hoeveelheid verscherping aan in de hooglichten of schaduwen. Toonbreedte Hiermee regelt u het toonbereik in de schaduwen of de hooglichten die worden gewijzigd. Verplaats de schuifregelaar naar links of naar rechts om de waarde voor Toonbreedte te verlagen of te verhogen. Lagere waarden beperken de aanpassing tot de donkerste gedeelten bij schaduwcorrectie en tot de lichtste gedeelten bij hooglichtcorrectie. Straal Hiermee regelt u de grootte van het gebied rondom elke pixel dat wordt gebruikt om te bepalen of een pixel zich in een schaduw of een hooglicht bevindt. Als u de schuifregelaar naar links verplaatst, geeft u een kleiner gebied op, terwijl verplaatsing naar rechts een groter gebied geeft. 5. Klik op OK. Verscherpen met gebruik van Onscherp masker Met het filter Onscherp masker wordt een afbeelding verscherpt door het contrast langs de randen van een afbeelding te verhogen. Met het filter Onscherp masker kunt u geen randen in een afbeelding zoeken. In plaats daarvan worden pixels gezocht die in waarde verschillen van de omringende pixels op basis van de opgegeven drempel. Vervolgens wordt het contrast van de aangrenzende pixels verhoogd met de opgegeven hoeveelheid. Voor de aangrenzende pixels worden de lichtere pixels lichter en de donkerdere pixels donkerder. Daarnaast geeft u de straal op van het gebied waarmee elke pixel wordt vergeleken. Hoe groter de straal, des te groter de randeffecten. Oorspronkelijke afbeelding en afbeelding waarop het filter Onscherp masker is toegepast De mate van verscherping die wordt toegepast op een afbeelding is vaak een kwestie van persoonlijke voorkeur. Als u een afbeelding te veel verscherpt, ontstaat er een halo-effect rond de randen.

4 Als u een afbeelding te veel verscherpt, ziet u stralenkransen bij de randen. De effecten van het filter Onscherp masker zijn duidelijker op het scherm dan in uitvoer met een hoge resolutie. Als de uiteindelijke uitvoer bestaat uit gedrukt materiaal, experimenteert u om te bepalen wat de beste instellingen zijn voor de afbeelding. 1. (Optioneel) Als de afbeelding uit meerdere lagen bestaat, selecteert u de laag met de afbeelding die u wilt verscherpen. U kunt Onscherp masker toepassen op slechts één laag tegelijkertijd, ook als lagen zijn gekoppeld of gegroepeerd. U kunt de lagen verenigen voordat u het filter Onscherp masker toepast. 2. Kies Filter > Verscherpen > Onscherp masker. Zorg dat de optie Voorbeeld is geselecteerd. Klik op de afbeelding in de voorvertoning en houd de muisknop ingedrukt om te zien hoe de afbeelding eruitziet zonder de verscherping. Sleep in het venster met de voorvertoning om verschillende delen van de afbeelding te bekijken en klik op + of - om in of uit te zoomen. Hoewel een voorvertoning wordt weergegeven in het dialoogvenster Onscherp masker, kunt u het dialoogvenster beter verplaatsen zodat u de effecten van het filter in het documentvenster kunt bekijken. 3. Sleep de schuifregelaar Straal of voer een waarde in om het aantal pixels rond de randpixels op te geven dat van invloed is op de verscherping. Hoe groter de straal, des te breder de randeffecten. Hoe breder de randeffecten, des te duidelijker de verscherping. De waarde voor Straal verschilt per object, de grootte van de uiteindelijke reproductie en de uitvoermethode. Voor afbeeldingen met een hoge resolutie geeft een waarde tussen 1 en 2 doorgaans de beste resultaten. Een lagere waarde resulteert alleen in verscherping van de randpixels en met een hogere waarde wordt een bredere strook pixels verscherpt. Dit effect is minder zichtbaar op een afdruk dan op het scherm. De reden hiervoor is dat een straal van 2 pixels een kleiner gebied vertegenwoordigt in een gedrukte afbeelding met een hoge resolutie. 4. Sleep de schuifregelaar Hoeveel of voer een waarde in om de toename in het contrast van de pixels te bepalen. Voor gedrukte afbeeldingen met een hoge resolutie geeft een waarde tussen 150 en 200% meestal het beste resultaat. 5. Sleep de schuifregelaar Drempel of voer een waarde in om aan te geven in welke mate de verscherpte pixels moeten verschillen van het omringende gebied voordat deze als randpixels worden beschouwd en worden verscherpt door het filter. Een drempel van 4 bijvoorbeeld is van invloed op alle pixels met toonwaarden die met een waarde van vier of meer verschillen, op een schaal van 0 tot 255. Als aangrenzende pixels toonwaarden hebben van 128 en 129, worden deze niet gewijzigd. U voorkomt ruis of beperking van waarden, bijvoorbeeld in afbeeldingen met

5 huidskleuren, als u gebruikmaakt van een randmasker of experimenteert met waarden voor Drempel tussen 2 en 20. Met de standaarddrempelwaarde (0) worden alle pixels in de afbeelding verscherpt. Als u Onscherp masker toepast en reeds lichte kleuren hierdoor te verzadigd worden, kiest u Bewerken > Vervagen Onscherp masker en kiest u Lichtsterkte in het menu Modus. Selectief verscherpen U kunt gedeelten van de afbeelding verscherpen door een masker of een selectie te gebruiken waarmee u verscherping in bepaalde gedeelten van de afbeelding voorkomt. U kunt bijvoorbeeld een randmasker toepassen met het filter Onscherp masker op een portret voor het verscherpen van de ogen, de mond, de neus en de omtrek van het hoofd, maar niet van de structuur van de huid. Het filter Onscherp masker alleen op bepaalde gedeelten van een afbeelding toepassen met behulp van een randmasker Een selectie verscherpen 1. Selecteer de afbeeldingslaag in het deelvenster Lagen en teken een selectie. 2. Kies Filter > Verscherpen > Onscherp masker. Pas de opties aan en klik op OK. Alleen de selectie wordt verscherpt, de rest van de afbeelding blijft ongewijzigd. Een afbeelding verscherpen met behulp van een randmasker 1. Maak een masker om verscherpen selectief toe te passen. U kunt een randmasker op verschillende manieren maken. Gebruik uw favoriete methode, of probeer deze: Open het deelvenster Kanalen en selecteer het kanaal waarmee de grijswaardenafbeelding met het grootste contrast wordt weergegeven in het documentvenster. Vaak is dit het groene of het rode kanaal. Een kanaal met het grootste contrast selecteren Dupliceer het geselecteerde kanaal. Selecteer het gedupliceerde kanaal en kies Filter > Stileer > Contrastlijn.

6 Kies Afbeelding > Aanpassingen > Negatief om de afbeelding negatief te maken. Na toepassing van het filter Contrastlijn en de opdracht Negatief Houd de negatieve afbeelding geselecteerd en kies Filter > Overige > Maximaal. Stel de straal in op een lage waarde en klik op OK om de randen te verbreden en de pixels willekeurig te maken. Kies Filter > Ruis > Mediaan. Stel de straal in op een lage waarde en klik op OK. Hiermee verdeelt u de omliggende pixels evenredig. Kies Afbeelding > Aanpassingen > Niveaus en stel het zwartpunt in op een hoge waarde om willekeurige pixels te vermijden. U kunt zonodig ook inkleuren met zwart om het uiteindelijke randmasker te retoucheren. Een hoge waarde opgeven voor het zwartpunt in het dialoogvenster Niveaus om willekeurige pixels in het randmasker te voorkomen Kies Filter > Vervagen > Gaussiaans vervagen om de randen te verzachten. Opmerking: De filters Maximaal, Mediaan en Gaussiaans vervagen verzachten het randmasker zodat de verscherpingseffecten beter overvloeien in de uiteindelijke afbeelding. Hoewel deze drie filters allemaal in deze procedure worden gebruikt, kunt u experimenteren met het toepassen van slechts één of twee filters. 2. Houd Ctrl (Windows) of Command (Mac OS) ingedrukt en klik op het gedupliceerde kanaal in het deelvenster Kanalen om het randmasker te selecteren. 3. Selecteer de afbeeldingslaag in het deelvenster Lagen. Controleer of de selectie zichtbaar is in de afbeelding. 4. Kies Selecteren > Selectie omkeren. 5. Kies terwijl de selectie actief is op de afbeeldingslaag Filter > Verscherpen > Onscherp masker. Stel de gewenste opties in en klik op OK. Als u de resultaten wilt bekijken, selecteert u het RGB-kanaal in het deelvenster Kanalen en schakelt u de selectie in de afbeelding uit. U kunt een handeling maken om alle stappen in de procedure op een eenvoudige manier toe te passen.

Verscherpen in Photoshop

Verscherpen in Photoshop Verscherpen in Photoshop Je ontkomt er bijna zelden aan om een foto nog net iets te verscherpen in Photoshop. Of je de foto nu afdrukt of dat het puur voor internet bedoeld is, een verscherpte foto oogt

Nadere informatie

Camera Raw-afbeeldingsbestanden

Camera Raw-afbeeldingsbestanden Camera Raw-afbeeldingsbestanden Een Camera Raw-bestand bevat onverwerkte afbeeldingsgegevens uit de beeldsensor van de camera. U kunt Camera Raw-bestanden beschouwen als fotonegatieven. Veel digitale camera's

Nadere informatie

mailgroep photoshop Copyright

mailgroep photoshop Copyright http://www.photoshopessentials.com/photo-effects/window-blinds/ Schaduw maken met zonneblinden In deze les leer je licht en schaduw doorheen een soort zonneblinden maken. Dit is de startafbeelding waarmee

Nadere informatie

Dupliceer foto, Dupliceer laag, Filters Mediaan en Gaussiaans vervagen, Laag masker, Penseel, Overvloeimodus en Voor- Achtergrond kleur.

Dupliceer foto, Dupliceer laag, Filters Mediaan en Gaussiaans vervagen, Laag masker, Penseel, Overvloeimodus en Voor- Achtergrond kleur. Slechte scan Gebruikte technieken: Dupliceer foto, Dupliceer laag, Filters Mediaan en Gaussiaans vervagen, Laag masker, Penseel, Overvloeimodus en Voor- Achtergrond kleur. Om de bijwerkingen of juist de

Nadere informatie

Het gebruik van de QuickScan knop

Het gebruik van de QuickScan knop QuickScan on-line help Het gebruik van de QuickScan knop QuickScan setting Voorkeursinstellingen Het gebruik van de QuickScan knop Doormiddel van de QuickScan knop kunt u snel beelden scannen en automatisch

Nadere informatie

Basisles in het gebruik van de Filter Perspectiefpunt Vanaf versie CS2. Deel1 : gebouw groter maken

Basisles in het gebruik van de Filter Perspectiefpunt Vanaf versie CS2. Deel1 : gebouw groter maken http://psd.tutsplus.com/tutorials/photo-effects-tutorials/getting-to-grips-with-the-vanishing-pointfilter/ Basisles in het gebruik van de Filter Perspectiefpunt Vanaf versie CS2 Deel1 : gebouw groter maken

Nadere informatie

Mailgroep photoshop. Copyright. Maskers. Zoveel mogelijk je eigen ding doen met deze oefening; maak er een mooie compositie van!

Mailgroep photoshop. Copyright. Maskers. Zoveel mogelijk je eigen ding doen met deze oefening; maak er een mooie compositie van! Maskers Zoveel mogelijk je eigen ding doen met deze oefening; maak er een mooie compositie van! Volgende stappen zijn als hulpmiddel bedoeld! Maskers blz. 1 Stap1 : model selecteren Open afbeelding met

Nadere informatie

Verscherpen, verkleinen/vergroten en opslaan.

Verscherpen, verkleinen/vergroten en opslaan. Verscherpen, verkleinen/vergroten en opslaan. De stappen voor het beste eindresultaat. Begeleidend boekje bij workshop. Auteur: Olaf Oudendijk Versie: 1.0 Datum: mei 2010 Copyright: Olaf Oudendijk Olaf

Nadere informatie

mailgroep photoshop Copyright Tron effect deel1 object omzetten in een gloeiend object

mailgroep photoshop Copyright Tron effect deel1 object omzetten in een gloeiend object https://www.youtube.com/watch?v=g0jwbp-ugcw Tron effect deel1 object omzetten in een gloeiend object Open de gewenste foto nodig voor deze oefening Tron effect deel1 blz 1 Zorg dat je met dezelfde waarden

Nadere informatie

http://www.photoshopessentials.com/photo-effects/halftone-pattern-photo-border/ Mooie rand rond foto In deze oefening leer je een leuke, eenvoudige rand toe te voegen aan je foto s. We gebruiken daarvoor

Nadere informatie

Licht uit venster.

Licht uit venster. http://www.photoshopessentials.com/photo-effects/light-window/ Licht uit venster In deze oefening tonen we hoe je met een eenvoudige foto meer contrast en belichting kan toevoegen door een lichtbron toe

Nadere informatie

mailgroep photoshop Copyright

mailgroep photoshop Copyright http://design.tutsplus.com/tutorials/create-a-camera-phone-mock-up-using-smart-objects-and-smartfilters-in-photoshop--cms-24513 Je eigen Smartphone Er wordt gewerkt met Slimme Objecten; een filter toegepast

Nadere informatie

Mailgroep photoshop. Copyright. Mixed Media portret.

Mailgroep photoshop. Copyright. Mixed Media portret. https://photoshopstar.com/fashion-mixed-media-portrait-in-photoshop/ Mixed Media portret Nodig : model; bloemen; abstracte vormen; sterren; cirkels; splashes Mixed Media Portret blz. 1 Stap 1 Open een

Nadere informatie

oplossen. Door meerdere belichtingen te maken en ze samen te voegen in Photoshop vergroot je de dynamiek in je foto.

oplossen. Door meerdere belichtingen te maken en ze samen te voegen in Photoshop vergroot je de dynamiek in je foto. Een DRI maken: Hoofdstuk 1: Wat is een DRI DRI staat voor dynamic range increase en is een techniek om meer dynamiek in je foto aan te brengen. Een normale foto rechtstreek uit je (digitale of analoge)

Nadere informatie

Photoshop tips en trucs

Photoshop tips en trucs Photoshop tips en trucs Plaatselijk doordrukken of tegenhouden Open een afbeelding Open een nieuwe laag Vul deze met 50% grijs Zet de overvloeimodus op bedekken ( overlay) Met een wit of zwart penseel

Nadere informatie

CLUBAVOND 2 MAART 2010 Photoshop Elements 7 tips

CLUBAVOND 2 MAART 2010 Photoshop Elements 7 tips CLUBAVOND 2 MAART 2010 Photoshop Elements 7 tips RECHTE HORIZON Het is een simpel kunstje om foto met een scheve horizon recht te zetten. Selecteer het gereedschap RECHTTREKKEN links in de gereedschapsbalk.

Nadere informatie

http://psd.tutsplus.com/tutorials/text-effects-tutorials/how-to-create-an-ice-text-effect-withphotoshop/ IJstekst maken Nodig Vooraleer te beginnen zoek je enkele penselen. Twee belangrijke sets gebruikt,

Nadere informatie

Hoe je een structuur op een oneffen oppervlak aanbrengt

Hoe je een structuur op een oneffen oppervlak aanbrengt http://psd.tutsplus.com/tutorials/photo-effects-tutorials/how-to-apply-textures-to-uneven-surfaces/ Hoe je een structuur op een oneffen oppervlak aanbrengt Stap 1 Foto s zoeken die we kunnen gebruiken.

Nadere informatie

Hoe teken je zelf een Heerlijke Ice Cream

Hoe teken je zelf een Heerlijke Ice Cream http://psdtuts.com/tutorials/drawing/how-to-illustrate-a-delicious-ice-cream-bar/ Hoe teken je zelf een Heerlijke Ice Cream In deze les worden weer veel technieken toegepast. Alles wordt zelf getekend

Nadere informatie

http://psd.tutsplus.com/tutorials/icon-design/how-to-create-a-magicians-hat-in-photoshop/ Toverhoed Tutorial Details : Photoshop CS of Nieuwer Voor beginners 30 tot 50 minuten. Stap 1 Nieuw document :

Nadere informatie

WORKSHOP PHOTOSHOP ELEMENTS 6.0

WORKSHOP PHOTOSHOP ELEMENTS 6.0 Start Photoshop Elements op en kies in het Welkomstscherm voor de optie Bewerken Oefening 1 Filters half gebruikt en open afbeelding oefening 1.jpg. Door middel van filters kunnen we speciale effecten

Nadere informatie

Broodje bakken in Photoshop

Broodje bakken in Photoshop http://psd.tutsplus.com/tutorials/drawing/create-a-realistic-loaf-of-bread-in-photoshop/ Broodje bakken in Photoshop Stap 1 Nieuw document = 1000 x 550 px. Nieuwe groep maken, je noemt die BG of background.

Nadere informatie

Werken met structuren

Werken met structuren Werken met structuren We maken een grappige kleurige afbeelding met slechts twee foto s, heel wat filters, laagmodussen; laagmaskers; Werken met structuren blz. 1 Stap1 Open de afbeelding dandelion (paardenbloem)

Nadere informatie

Portretten Retoucheren

Portretten Retoucheren Portretten Retoucheren Opdrachten: 1. Make over Zoek een foto van een persoon waarbij je de rimpels gaat verminderen. Gebruik de twee gereedschappen: Retoucheerpenseel en Reparatie. 2. Glamour Zoek een

Nadere informatie

Photoshop CS6. Foto s bewerken en aanpassen in Photoshop. Een onderwaterscene maken. Pijl om tussen de voor en achtergrondkleur.

Photoshop CS6. Foto s bewerken en aanpassen in Photoshop. Een onderwaterscene maken. Pijl om tussen de voor en achtergrondkleur. Een onderwaterscene maken. Begin met het maken van een nieuw bestand. Bestand -> Nieuw. Vul vervolgens de gegevens in die je hiernaast ziet. Let op: Resolutie pixels/ inch ingesteld staat. Verloop maken

Nadere informatie

Extra Tips en Trucs. Let op: erg technisch!!!

Extra Tips en Trucs. Let op: erg technisch!!! Extra Tips en Trucs. Let op: erg technisch!!! De canvasgrootte wijzigen Met de opdracht Canvasgrootte kun je werkruimte rondom een bestaande afbeelding toevoegen of weghalen. Je kunt een afbeelding ook

Nadere informatie

DEEL 1. Voorwoord Over dit boek en de auteurs...ix

DEEL 1. Voorwoord Over dit boek en de auteurs...ix Voorwoord Over dit boek en de auteurs...............................ix DEEL 1 Basisvaardigheden. Situering van Photoshop binnen de grafische sector..............5 Het werkgebied..........................................7

Nadere informatie

Meisje en schil. http://www.creativepro.com/article/create-amazing-escher-face-photoshop

Meisje en schil. http://www.creativepro.com/article/create-amazing-escher-face-photoshop http://www.creativepro.com/article/create-amazing-escher-face-photoshop Meisje en schil Hieronder de eindoplossing. De oefening kan met om het even welke versie van Adobe Photoshop gemaakt worden. Stap

Nadere informatie

Planeet en dame (Overvloeien van foto s)

Planeet en dame (Overvloeien van foto s) http://psd.tutsplus.com/tutorials/photo-effects-tutorials/blend-a-planet-transparently-into-a-photomanipulation/?utm_source=feedburner&utm_medium=email&utm_campaign=feed%3a+psdtuts+ %28PSDTUTS%29 Planeet

Nadere informatie

Verscherpen van foto s (Adobe Photoshop CS3)

Verscherpen van foto s (Adobe Photoshop CS3) Verscherpen van foto s (Adobe Photoshop CS3) Ga je voor de beste kwaliteit van je foto, in webpresentatie of afdruk? Lees dan verder, want het verscherpen van beeldmateriaal is een kritische stap in de

Nadere informatie

Avatar. http://www.webdesign.org/photoshop/photo-editing/na-vi-avatar-photo-manipulation-exclusivetutorial.18015.html

Avatar. http://www.webdesign.org/photoshop/photo-editing/na-vi-avatar-photo-manipulation-exclusivetutorial.18015.html http://www.webdesign.org/photoshop/photo-editing/na-vi-avatar-photo-manipulation-exclusivetutorial.18015.html Avatar We proberen een foto om te toveren tot een Na'vi een personage gebaseerd op de film

Nadere informatie

Selecties worden gebruikt om bewerkingen uit te voeren die alleen effect mogen hebben op het geselecteerde gedeelte van een afbeelding.

Selecties worden gebruikt om bewerkingen uit te voeren die alleen effect mogen hebben op het geselecteerde gedeelte van een afbeelding. Selecties worden gebruikt om bewerkingen uit te voeren die alleen effect mogen hebben op het geselecteerde gedeelte van een afbeelding. De bewerkingen die je op en met een selectie uitvoert kunnen erg

Nadere informatie

Mailgroep photoshop. Copyright. Schetseffect video les of geschreven les voor CC ; CS6 ; CS5.

Mailgroep photoshop. Copyright. Schetseffect video les of geschreven les voor CC ; CS6 ; CS5. Schetseffect video les of geschreven les voor CC ; CS6 ; CS5 https://www.youtube.com/watch?v=ctcx4pmwkaq http://www.photoshopessentials.com/photo-effects/portrait-photo-pencil-sketch-photoshop-cs6/ http://www.photoshopessentials.com/photo-effects/portrait-to-sketch/

Nadere informatie

http://photoshoptutorials.ws/photoshop-tutorials/text-effects/tron-grid/all-pages.html

http://photoshoptutorials.ws/photoshop-tutorials/text-effects/tron-grid/all-pages.html http://photoshoptutorials.ws/photoshop-tutorials/text-effects/tron-grid/all-pages.html Rooster Deze foto werd gebruikt in de hoogste resolutie. En dit is het einderesultaat: Het is heel belangrijk van

Nadere informatie

Zoals altijd is dit de laatste afbeelding die we gaan maken:

Zoals altijd is dit de laatste afbeelding die we gaan maken: De tutorial bestaat uit twee hoofdonderdelen, waarbij de olieverftekst wordt gemaakt en de tubes worden gemaakt. U begint bij basisvormen, vult ze met een complex lineair verloop en past vervolgens het

Nadere informatie

http://psdtuts.com/tutorials/drawing/how-to-create-a-delicious-green-apple-illustration/ Appeltje voor de dorst In deze les leer je zelf een blozende groene appel tekenen, we gebruiken daarvoor verschillende

Nadere informatie

Mailgroep photoshop. Copyright. Originele site. Een stripboek effect creëren in photoshop. Hier de benodigheden. Stap 1

Mailgroep photoshop. Copyright. Originele site. Een stripboek effect creëren in photoshop. Hier de benodigheden. Stap 1 Originele site Een stripboek effect creëren in photoshop 00022 Deze afbeelding is gemaakt om de stripboekletter typen na te bootsen, maar dan in 3D. Je leert hoe je dit 3D-effect kunt creëren door lagen

Nadere informatie

Photoshop CS2. Januari 2008. Jan van der Aa. Bij opstarten zetten we eerst de benodigde instellingen goed.

Photoshop CS2. Januari 2008. Jan van der Aa. Bij opstarten zetten we eerst de benodigde instellingen goed. Januari 2008 Jan van der Aa Photoshop CS2 Bij opstarten zetten we eerst de benodigde instellingen goed. Selecteer eerst Venster en zet de vinkjes ( ) zoals aangegeven. Selecteer het handje. We openen het

Nadere informatie

Onscherp masker. Onscherp masker heeft drie instelmogelijkheden:

Onscherp masker. Onscherp masker heeft drie instelmogelijkheden: Onscherp masker Foto s die zo uit de digitale camera komen - er van uitgaande dat er in RAW geschoten wordt en er geen bewerking in de camera zelf gedaan wordt - zijn niet scherp. Dat komt doordat de sensors

Nadere informatie

Photoshop handleiding.

Photoshop handleiding. Photoshop handleiding. Bestand Nieuw Open een nieuw leeg document Openen Opslaan als Open een eerder opgeslagen document Sla je werk op in een aangewezen map Bewerken Stap vooruit Ongedaan maken van een

Nadere informatie

Wonderen bestaan niet of toch...

Wonderen bestaan niet of toch... Cursus fotobewerking in Photoshop (lessen op 14-3, 21-3, 28-3, 4-4) Wonderen bestaan niet of toch... Allemaal welkom op deze eerste les, het doel van deze cursus is om meer inzicht te krijgen in het digitaal

Nadere informatie

PSE- Het noorderlicht. Het noorderlicht

PSE- Het noorderlicht. Het noorderlicht Het noorderlicht 1. Naar de hemel Maak een nieuw document van 2835 x 3820 pixels op 300ppi Ga naar Laag nieuwe opvullaag Verloop druk OK Bij verloop klikken op omgekeerde driehoekje verloop laden Noordlicht.grd

Nadere informatie

http://www.pxleyes.com/tutorial/photoshop/1439/create-a-wrong-fruit-collage.html Fruitcollage Er wordt gebruik gemaakt van volgende gereedschappen: Verplaatsen, Kloonstempel, Gum, Doordrukken, Penseel,

Nadere informatie

Hoofdstuk 1 Afbeeldingen scannen via Intramed OnLine

Hoofdstuk 1 Afbeeldingen scannen via Intramed OnLine Hoofdstuk 1 Afbeeldingen scannen via Intramed OnLine Voortaan kunt u in Intramed OnLine gebruik maken van uw scanner U kunt van deze functionaliteit gebruik maken als u een Basic of Dynamisch account heeft,

Nadere informatie

Onmogelijke driehoek tekenen

Onmogelijke driehoek tekenen http://www.psawesome.com/tutorials/create-an-impossible-triangle-illustration Onmogelijke driehoek tekenen Stap1 - Nieuw Document Begin met een nieuw document : 900 x 900 pixels ; resolutie = 300 pixels/inch

Nadere informatie

Street dancing Voor ervaren photoshoppers

Street dancing Voor ervaren photoshoppers http://photoshoptutorials.ws/photoshop-tutorials/photo-manipulation/street-dance-illustration.html Street dancing Voor ervaren photoshoppers Onderstaande foto s gebruikt voor deze oefening. Je kan ook

Nadere informatie

http://psdtuts.com/tutorials/drawing/how-to-create-a-super-shiny-pencil-icon/ Mooi potlood maken Het potlood is een van de meest gebruikte gereedschappen bij het creatievelingen. Bij het maken van deze

Nadere informatie

Creatieve Kerstkaart. Gebruikte afbeeldingen: IJs, hout, wolken, winterlandschap, maan, potlood

Creatieve Kerstkaart.  Gebruikte afbeeldingen: IJs, hout, wolken, winterlandschap, maan, potlood http://alfoart.com/christmas_card_1.html Creatieve Kerstkaart Gebruikte afbeeldingen: IJs, hout, wolken, winterlandschap, maan, potlood 1) Nieuw document: 900 x 675 px ; vul de achtergrond met een gespiegeld

Nadere informatie

mailgroep photoshop Copyright

mailgroep photoshop Copyright http://www.psd-dude.com/tutorials/create-a-floral-text-in-photoshop-with-superspray-plugin.aspx Fleurige tekst 1) We beginnen met de tekst in te tikken; gebruikt lettertype = ETH font, 550 pt. 2) We typen

Nadere informatie

http://www.1stwebdesigner.com/tutorials/create-surreal-photo-manipulation-photoshop-tutorial/ Man en hoed Benodigdheden: volgende afbeeldingen nodig: Watertoren ; Achtergrond ; Victorian Gustov ; hoed;

Nadere informatie

1. Achtergronden verwijderen (op basis van Photoshop CS2/CS3)

1. Achtergronden verwijderen (op basis van Photoshop CS2/CS3) 1. Achtergronden verwijderen (op basis van Photoshop CS2/CS3) De Engelse benamingen van de opdrachten staan tussen ( ) Voor deze tutorial ga ik gebruik maken van de volgende 2 foto s Foto 1, de foto waar

Nadere informatie

Mailgroep photoshop. Copyright. Polaroid Effect video les. Nodig : model man; model vrouw; polaroid; touw

Mailgroep photoshop. Copyright. Polaroid Effect video les.   Nodig : model man; model vrouw; polaroid; touw https://www.youtube.com/watch?v=08mvwnchx28 Polaroid Effect video les Nodig : model man; model vrouw; polaroid; touw Open afbeelding met man ; achtergrond verwijderen; Snelle selectie van de man; laagmasker

Nadere informatie

We openen de foto, en maken een selectie van datgene waarvan we een reflectie willen maken in de plassen van de regen.

We openen de foto, en maken een selectie van datgene waarvan we een reflectie willen maken in de plassen van de regen. Tip 66 Deze Tip werd geschreven door mezelf Van droog tot regenachtig decor - deel 1 In deze tip toon ik je hoe je op een realistische manier een regenachtig decor maakt. Klik hier om de gebruikte afbeeldingen

Nadere informatie

Elegante tekst.

Elegante tekst. http://photoshoptutorials.ws/photoshop-tutorials/text-effects/elegant-typography-on-vistabackground/all-pages.html Elegante tekst Stap 1 - Nieuw Document Bestand Nieuw (Ctrl + N). Je kan natuurlijk om

Nadere informatie

Laatste afbeelding. Zelfstudiedetails

Laatste afbeelding. Zelfstudiedetails Het enige wat je nodig hebt zijn ellipsen, rechthoeken en een aantal gradiënten. De vaardigheden die je leert, kunnen eenvoudig worden overgedragen naar het maken van verschillende basisobjecten, dus laten

Nadere informatie

Onderwaterstad. PSE-Onderwaterstad

Onderwaterstad. PSE-Onderwaterstad Onderwaterstad 1. Open een nieuw bestand met breedte van 460 mm en hoogte van 310 mm en resolutie van 300 px/inch. 2. Pak het gereedschap Verloop en klik op het verloopbalkje in de optiebalk om de verloopbewerker

Nadere informatie

Week 3 Cursus Photoshop

Week 3 Cursus Photoshop Week 3 Cursus Photoshop Blenden / Mengen Lagen met elkaar mengen. 1 Week 3 Cursus Photoshop Inleiding Wat is het effect van mengen Hoe is het toe te passen? Oefening met mengen en effecten Blenden = Mengen

Nadere informatie

Stralende teksteffecten

Stralende teksteffecten 1.STRALENDE TEKSTEFFECTEN Leer hoe je een filmisch belicht letterbouwwerk maakt met het gereedschap tekst, verschillende filters en aanpassingen. 1.Startfoto :creëer om te beginnen een leeg canvas via

Nadere informatie

http://psd.tutsplus.com/tutorials/photo-effects-tutorials/its-time-to-create-a-neo-constructivistposter-with-photoshop/ Poster maken in Photoshop

http://psd.tutsplus.com/tutorials/photo-effects-tutorials/its-time-to-create-a-neo-constructivistposter-with-photoshop/ Poster maken in Photoshop http://psd.tutsplus.com/tutorials/photo-effects-tutorials/its-time-to-create-a-neo-constructivistposter-with-photoshop/ Poster maken in Photoshop Poster blz 1 Stap 1 Open Photoshop, nieuw document: breedte

Nadere informatie

FOTOGRAFIE Opdrachten - Erik Boot. Nabewerken - Digitale fotografie. Aanpassing portret Henk Dijkstra - Photoshop elements 9 Windows

FOTOGRAFIE Opdrachten - Erik Boot. Nabewerken - Digitale fotografie. Aanpassing portret Henk Dijkstra - Photoshop elements 9 Windows FOTOGRAFIE Opdrachten - Erik Boot Nabewerken - Digitale fotografie Aanpassing portret Henk Dijkstra - Photoshop elements 9 Windows Inleiding Omdat de achtergrond in verhouding tot het onderwerp (Henk dijkstra)

Nadere informatie

Heet. Een mix van lichteffecten en vonken

Heet.   Een mix van lichteffecten en vonken http://abduzeedo.com/sparkling-hot-girl-photoshop Heet Een mix van lichteffecten en vonken Stap1 Nieuw document: 800 x 600 pix, wit. Achtergrond ontgrendelen = laag0, laagstijl = Verloopbedekking, radiaal,

Nadere informatie

http://www.photoshoptalent.com/photoshop-tutorials/pst/991/dusk-landscape.html

http://www.photoshoptalent.com/photoshop-tutorials/pst/991/dusk-landscape.html http://www.photoshoptalent.com/photoshop-tutorials/pst/991/dusk-landscape.html Landschap tekenen Voor deze oefening vier foto s nodig van de site: http://www.sxc.hu/ boom ; avondschemering ; handenstand

Nadere informatie

Strip figuurtje inkleuren in Photoshop

Strip figuurtje inkleuren in Photoshop http://psd.tutsplus.com/tutorials/drawing/how-to-get-that-anime-look-in-photoshop-using-aflexible-workflow/ Strip figuurtje inkleuren in Photoshop Stap 1 Startfiguurtje openen (psd bestand). Je ziet een

Nadere informatie

Enveloppe tekenen in Photoshop

Enveloppe tekenen in Photoshop http://psd.tutsplus.com/tutorials/icon-design/how-to-create-an-envelope-icon-inphotoshop/?utm_source=feedburner&utm_medium=email&utm_campaign=feed%3a+psdtuts+%2 8PSDTUTS%29 Enveloppe tekenen in Photoshop

Nadere informatie

http://www.psdeluxe.com/tutorials/drawing/colorful-composition-in-photoshop/ Kleurvol Stap1 - Achtergrond en Cirkel Nieuw document = 1000px * 650px. De belangrijkste figuren in deze oefening zijn cirkels

Nadere informatie

mailgroep photoshop Copyright

mailgroep photoshop Copyright http://psd.fanextra.com/tutorials/photo-effects/photo-manipulate-a-surreal-apple-habitat-scene/ Appelhuisje Nodig: achtergrond ; boomstronk ; appel ; oud venster1 ; oud venster2 ; ladder ; licht penselen

Nadere informatie

Foto manipulatie met straatdanser

Foto manipulatie met straatdanser http://photoshoptutorials.ws/photoshop-tutorials/photo-manipulation/dazzling-dance-photomanipulation/all-pages.html Foto manipulatie met straatdanser Foto s worden gecombineerd, speciale effecten toegevoegd

Nadere informatie

KLEUR VOORWERP VERVANGEN

KLEUR VOORWERP VERVANGEN KLEUR VOORWERP VERVANGEN Opdracht 4A Vervang een kleur van een kledingstuk met behulp van Kleurbereik (Color Range) Open een zelfgemaakte foto van een persoon waarvan je de kleur van de kleding gaat aanpassen.

Nadere informatie

Een ander veelvoorkomend probleem is dat foto s niet altijd even mooi van kleur zijn. Ook deze foto s kunt u aanpassen.

Een ander veelvoorkomend probleem is dat foto s niet altijd even mooi van kleur zijn. Ook deze foto s kunt u aanpassen. 81 4. Foto s verbeteren Het zal vaak voorkomen dat u een foto wilt verbeteren. De hele foto is bijvoorbeeld te licht of juist te donker. Vooral door het gebruik van flitslicht ontstaan er soms verkeerd

Nadere informatie

Eenvoudige sneeuwman.

Eenvoudige sneeuwman. http://www.tutorial9.net/photoshop/design-a-simple-snowman-in-photoshop/ Eenvoudige sneeuwman Stap 1: Nieuw Document Grootte = 1000 x 1000 pixels, witte achtergrond. Stap 2: Hulplijnen plaatsen Linialen

Nadere informatie

Magisch vliegend tapijt

Magisch vliegend tapijt Magisch vliegend tapijt Stap1 Het alledaagse tapijt Open de Start afbeelding; voeg het tapijt toe; pas de grootte aan. Magisch tapijt blz. 1 Stap2 Het tapijt laten vliegen Klik Ctrl+T Transformatie Verdraaien;

Nadere informatie

Duizenden woorden - blz 1

Duizenden woorden - blz 1 http://www.webdesign.org/photoshop/photoshop-cs4-tutorials/a-picture-worth-a-thousandwords.17979.html Duizenden woorden 1. Foto kiezen Zoek een foto waarin de contrasten duidelijk zijn, een donkere foto

Nadere informatie

Gemaakt door Santy Nicole

Gemaakt door Santy Nicole Oefening : Filmstrip-Pasen. Ytnas Maak een nieuw bestand met volgende eigenschappen. o Naam = filmstrip-pasen. o Breedte = 1024 pixels o Hoogte is = 768 pixels o Resolutie = 300 ppi o Modus = RGB o Inhoud

Nadere informatie

http://www.pixel2life.com/viewtutorial/77514/awesome_aura_text_effect/ Metalen Teksteffect Stap1 - Tekst creëren Gebruikt lettertype: CaviarDreams Nieuw document : breedte = 900 pixels, hoogte = 600 pixels,resolutie

Nadere informatie

Retoucheren Algemeen. Bestand opslaan Sla het bestand op als eigennaam-retoucheren.psd en eigennaam-retoucheren.jpg

Retoucheren Algemeen. Bestand opslaan Sla het bestand op als eigennaam-retoucheren.psd en eigennaam-retoucheren.jpg Retoucheren Algemeen Nieuw document Selecteer in de Menubalk in het menu Bestand (File) de optie Nieuw (Ctrl+N) voor een nieuw document. Naam: Retoucheren Breedte: 10 cm Hoogte: 15 cm Resolutie: 300 pixels/inch

Nadere informatie

Hoe maak je een Emotionele Brandscene link originele les Fotomanipulatie in Adobe Photoshop. Moeilijkheidsgraad gemiddeld.

Hoe maak je een Emotionele Brandscene link originele les Fotomanipulatie in Adobe Photoshop. Moeilijkheidsgraad gemiddeld. Hoe maak je een Emotionele Brandscene link originele les Fotomanipulatie in Adobe Photoshop Moeilijkheidsgraad gemiddeld. Dit zullen we maken Copyright Eerst isoleren we het model en schilderen we licht,

Nadere informatie

mailgroep photoshop Copyright Video les met droom auto Nodig : afbeelding met je droomauto, liefst op een witte achtergrond

mailgroep photoshop Copyright Video les met droom auto Nodig : afbeelding met je droomauto, liefst op een witte achtergrond https://m.youtube.com/watch?v=6iiwh7zrgng Video les met droom auto Nodig : afbeelding met je droomauto, liefst op een witte achtergrond Droomauto blz. 1 1) Maak een selectie van de auto; selectie omkeren

Nadere informatie

Met de intuïtieve interface van InDesign CC kunt u op eenvoudige wijze uitdagende lay-outs maken zoals u hier ziet. Het is belangrijk dat u het

Met de intuïtieve interface van InDesign CC kunt u op eenvoudige wijze uitdagende lay-outs maken zoals u hier ziet. Het is belangrijk dat u het Met de intuïtieve interface van InDesign CC kunt u op eenvoudige wijze uitdagende lay-outs maken zoals u hier ziet. Het is belangrijk dat u het werkgebied van InDesign kent zodat u de krachtige mogelijkheden

Nadere informatie

Inleiding 9. Over de auteur 11 Welk programma heeft u nodig? 12 Wat heeft u verder nodig? 13 Systeemvereisten 13 Photoshop aanschaffen 13.

Inleiding 9. Over de auteur 11 Welk programma heeft u nodig? 12 Wat heeft u verder nodig? 13 Systeemvereisten 13 Photoshop aanschaffen 13. Inhoud Inleiding 9 Over de auteur 11 Welk programma heeft u nodig? 12 Wat heeft u verder nodig? 13 Systeemvereisten 13 Photoshop aanschaffen 13 1 Start 15 1.1 Voorkeuren resetten 16 1.2 Een nieuwe afbeelding

Nadere informatie

Bewerk object met maskers

Bewerk object met maskers Bewerk object met maskers 1. Maak de achtergrond Maak een nieuw bestand. Noem deze gloeilamp, zet de breedte op 230mm en de hoogte op 200 mm en een resolutie van 300ppi. Klik dan op OK Pagina 1 Ga naar

Nadere informatie

Zelfstudiedetails. Stap 1

Zelfstudiedetails. Stap 1 Om te beginnen leer je hoe je basisgereedschappen en effecten kunt gebruiken, basale vectorvormtechnieken. Met enkele zeer eenvoudige lineaire gradiënten en enkele basismixtechnieken proberen we een indrukwekkend

Nadere informatie

Rode ogen verwijderen CS2

Rode ogen verwijderen CS2 Rode ogen verwijderen CS2 Gebruikte technieken: Duplicaat foto, gereedschap rode ogen verwijderen, Penseel en de penseel overvloeimode, Optie Vervagen, Opslaan als => Jpeg formaat. Met het gereedschap

Nadere informatie

Inhoudsopgave. Inleiding 9

Inhoudsopgave. Inleiding 9 Inhoudsopgave Inleiding 9 1. De Organizer 11 1.1 Adobe Photoshop Elements 12 1.2 De Organizer 12 1.3 Het taakvenster verbergen of tonen 13 1.4 Formaat miniaturen wijzigen 13 1.5 Foto s binnenhalen in de

Nadere informatie

Het samenvoegen van meerdere foto s. Een fotocompilatie, een ansichtkaart.

Het samenvoegen van meerdere foto s. Een fotocompilatie, een ansichtkaart. Het samenvoegen van meerdere foto s. Een fotocompilatie, een ansichtkaart. In deze workshop gaan we een ansichtkaart maken. We gebruiken één foto als achtergrond en plaatsen hierop andere foto s. Open

Nadere informatie

mailgroep photoshop Copyright Lesje: Stel je eigen kamer samen -

mailgroep photoshop Copyright Lesje: Stel je eigen kamer samen - Lesje: Stel je eigen kamer samen - http://www2.hku.nl/~fotoshop/img-tutorial5 In deze les gaan we een drie-dimensionale ruimte bouwen, in dit geval een gezellige woonkamer. Uiteraard mag je deze zelf in

Nadere informatie

3. Het venster Opties voor gereedschap - Toverstaf is nu actief. We bekijken eerst de opties voor de Afstemmingsmodus:

3. Het venster Opties voor gereedschap - Toverstaf is nu actief. We bekijken eerst de opties voor de Afstemmingsmodus: De toverstaf in PSP7 1. Het essentiële verschil tussen de toverstaf en het gereedschap voor selectie en is dat het gereedschap Toverstaf niet de randen selecteert maar de inhoud. 2. Open het bestand Mara

Nadere informatie

http://vector.tutsplus.com/tutorials/illustration/how-to-create-a-curious-owl-in-illustrator-cs4/

http://vector.tutsplus.com/tutorials/illustration/how-to-create-a-curious-owl-in-illustrator-cs4/ http://vector.tutsplus.com/tutorials/illustration/how-to-create-a-curious-owl-in-illustrator-cs4/ Uil tekenen Deze oefening werd geschreven voor Adobe Illustrator CS4 - omgezet naar Photoshop (of toch

Nadere informatie

Originele les:

Originele les: 1 Originele les: https://design.tutsplus.com/tutorials/how-to-create-a-fake-windowaction-in-adobe-photoshop--cms-29338 Fake venster in Photoshop In deze handleiding leer je hoe je een geweldig nep-venster

Nadere informatie

Oude z/w of kleuren foto s herstellen tot hun nieuwe glorie

Oude z/w of kleuren foto s herstellen tot hun nieuwe glorie Oude z/w of kleuren foto s herstellen tot hun nieuwe glorie Voor deze tutorial maken we gebruik van onderstaande z/w foto. In de foto zitten een aantal flinke scheuren, zijn veel witte punten te zien en

Nadere informatie

Maak een chocolade paasei in photoshop elements en CS5. Dit is het resultaat zie tekening hieronder

Maak een chocolade paasei in photoshop elements en CS5. Dit is het resultaat zie tekening hieronder Maak een chocolade paasei in photoshop elements en CS5 Dit is het resultaat zie tekening hieronder Door Creative Elements Tutorials 1. Nieuw bestand van 800 x 800 px met transparante achtergrond 2. Zet

Nadere informatie

Elementen bewerken. Rev 00

Elementen bewerken. Rev 00 Rev 00 I N H O U D S O P G A V E 1 INLEIDING... 1 2 ELEMENTEN SELECTEREN... 1 2.1 Meerdere individuele elementen selecteren... 1 2.2 Een bereik van elementen selecteren... 1 2.3 Een bereik via het toetsenbord

Nadere informatie

Kapotte arm.

Kapotte arm. http://psd.tutsplus.com/tutorials/photo-effects-tutorials/how-to-create-a-severed-arm-in-photoshop/ Kapotte arm Stap 1 We gebruiken de afbeelding van een arm en van een stuk vlees. Open de afbeelding met

Nadere informatie

Chocolade reep tekst effect maken

Chocolade reep tekst effect maken http://textuts.com/chocolate-bar-text-effect/ Chocolade reep tekst effect maken Deze tutorial legt uit hoe je een simpel patroon kan gebruiken samen met een paar laagstijlen om een chocoladereep als tekst

Nadere informatie

Mailgroep photoshop. Copyright. Fotomanupilatie. Dit is het eindresultaat

Mailgroep photoshop. Copyright. Fotomanupilatie.   Dit is het eindresultaat Fotomanupilatie https://www.youtube.com/watch?v=lx3q-l8ch_c Dit is het eindresultaat Open het bestand Varadero strand. De mensen en hun schaduwen aan de strandlijn, en de mensen in het water moeten weggeretoucheerd

Nadere informatie

1 normaal belicht 1 onderbelicht 1 overbelicht

1 normaal belicht 1 onderbelicht 1 overbelicht High Dynamic Range (HDR) Deze techniek zorgt ervoor dat afbeeldingen die een dynamisch bereik hebben dat niet in een digitaal fotobestand past, worden gecomprimeerd zodat er meer detail wordt weergegeven

Nadere informatie

Fantasie manipulatie met foto's

Fantasie manipulatie met foto's http://wegraphics.net/tutorials/photoshop/how-to-create-a-fantasy-photomanipulation-inphotoshop/ Fantasie manipulatie met foto's In deze oefening wordt getoond hoe je foto's kan combineren tot een mooie

Nadere informatie

mailgroep photoshop Copyright

mailgroep photoshop Copyright http://design.tutsplus.com/tutorials/create-a-mixed-style-collage-free-psd-premium-tutorial--psd-11581 Mixed collage Mixed collage blz. 1 Nodig: grunge structuur; model1; model2; vogel; bergen; asteroïde;

Nadere informatie

mailgroep photoshop Copyright

mailgroep photoshop Copyright https://www.youtube.com/watch?v=bydqctxdv7u&feature=em-subscription-upload Planeet Saturnus Video les deel1 1) Bestand Nieuw: 1550 x 870 px: 150 ppi; witte achtergrond Planeet - deel1 blz. 1 2) Achtergrond

Nadere informatie

Initiatie deel 2 Test selecties

Initiatie deel 2 Test selecties Test deel 2 Selecties. In deze les gaan we verschillende selectiemogelijkheden uitvoeren, laagstijlen, overvloeimodus, maskers enz.. Het is geen makkelijke les, daarom is het ook onze test, neem er uw

Nadere informatie

Initiatie deel 2 Test selecties

Initiatie deel 2 Test selecties deel 2 Test selecties Test deel 2 Selecties. In deze les gaan we verschillende selectiemogelijkheden uitvoeren, laagstijlen, overvloeimodus, maskers enz.. Het is geen makkelijke les, neem er uw tijd voor

Nadere informatie