Februari - Maart 2014

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Februari - Maart 2014"

Transcriptie

1 Februari - Maart 2014

2 Dag clubleden, In deze Break-Out lees je o.a.: Het MT stelt zich voor. Schoolhandbal. Maak kennis met dames-1. Wie wil er eindredacteur worden van de Break-Out? Vanaf 2011 heb ik met veel plezier de Break-Out gemaakt, samen met de leveranciers. Zij hebben bijgedragen om de BO te maken. Wie wil het stokje overnemen? Neem a.s.a.p. contact op met Michel Hols, Mijn laatste BO is in april. Ik kan de nieuwe eindredacteu(r)se dan laten zien hoe de BO tot stand komt. Groet, Huub van Leeuwen Nieuw lid: Lisa Schalk Oproep Wanneer er wijzigingen zijn die van belang zijn voor onze administratie, wilt u dit dan doorgeven aan de ledenadministratie. Het gaat hier om adreswijzigingen, telefoon- en adressen. Gaarne mailen naar onderstaand adres. Ledenadministratie HV Reehorst Th.A.M. Bouwmeister Generaal Spoorlaan 41, 6711 LZ Ede ; marthebouw@12move.nl tel.: (0318)

3 Het MT stelt zich voor Sinds 28 november 2013 heeft HV Reehorst een nieuw MT-team De nieuwe leden stellen zich hieronder aan jullie voor. Jos Boers MT Techniek Ook ik zal mezelf even kort voorstellen. Ik ben Jos Boers, 28 jaar en woon in Ede. In het dagelijks leven werk ik bij Martens en Van Oord, dat gevestigd is in Oosterhout, vlakbij Breda. Martens en Van Oord is een aannemingsbedrijf met 270 werknemers die actief is in de grond-, weg- en waterbouw in het westen van Europa. Wij voeren hoofdzakelijk baggerprojecten (op zee, rivieren en havens) en werken met grootschalig grondverzet (op land) uit en drijven handel in bouwgrondstoffen. Mijn rol is Business Developer, dat wil zeggen dat ik moet weten wat er in de markt speelt, wat er gaat spelen en help te sturen in welke richting wij als bedrijf op (moeten) gaan. Klinkt misschien wat vaag maar het is leuk en afwisselend werk! Bij Reehorst speel ik in de heren 1, ben actief in de jeugdcommissie en nu dus ook MT Techniek. Hiermee ben ik verantwoordelijk voor alle technische zaken zoals trainers, coaches, speelwijze, teamsamenstelling en indeling maar ook het regelen van de zaal, contact met het NHV enzovoorts. Dit kan ik natuurlijk niet alleen en daarom krijg ik gelukkig veel hulp van Maja de Rek (wedstrijdsecretariaat), Leo de Wit en Theo Bouwmeester (ledenadministratie). Als er vragen of opmerkingen zijn, aarzel dan niet om contact op te nemen! Mijn gegevens staan op onze website, onder het kopje bestuur.

4 Michel Hols MT Commercieel Ik ben Michel Hols. Ben 31 jaar oud en werk sinds februari 2006 bij de Bouwmaat in Ede. Ik vervul een commerciële functie. Dit doe ik al jaren met veel plezier. Ik heb een relatie met Liess. Zij heeft een dochtertje van 11. Ik houd mij bezig met commerciële zaken van HV Reehorst. Astrid Leeuwis ondersteunt mij hierbij. Martijn de Wit MT Kantine Ik ben Martijn de Wit (ja, de zoon van...). Ik ben van beroep handballer en heb een bijbaantje bij McDonald's Ede/Veenendaal. Mijn leeftijd is 37 volgens mijn paspoort, 21 in geest en dat in het lichaam van een 55-jarige jonge god. Ik speel handbal vanaf mijn 6e jaar en ben daar voorlopig niet mee klaar, scheidsrechter vanaf mijn 16e, paar jaar Coach geweest, ontelbare andere taken gehad en nu het 4e jaar in het bestuur als voorzitter kantine.

5 Maurice van Montfort MT Financieel Sommige hebben mij wel eens bij de club gezien. Mijn naam is Maurice van Montfort en ik ga de rol van penningmeester bij HV Reehorst voorlopig op me nemen. Ik ben getrouwd met Tinie Gootzen en we hebben 3 kinderen. Tiana, Yaniek en Seray. We wonen inmiddels al weer 23 jaar in Ede. Tinie en de kinderen hebben ook allemaal gehandbald. Yaniek handbalt nog steeds en speelt dit jaar voor het eerst bij Heren 1. Zelf heb ik ook jaren voor Heren 1 gespeeld. Met veel plezier speel ik nu nog wedstrijden voor Heren 2 en op de donderdagtraining probeer ik er zo veel mogelijk bij te zijn. In het dagelijkse leven werk ik als ERP finance consultant bij Clondalkin Group in Amsterdam. De groep bezit diverse fabrieken die verpakkingsmaterialen maken. Zowel in Nederlands alsook daarbuiten. Vanuit het hoofdkantoor is ons team verantwoordelijk voor het invoeren van het software pakket ERP LN van Infor Global Solutions. Het logistieke deel wordt door mijn collega s opgepakt. Het financiële deel is mijn verantwoordelijkheid. Zowel implementaties, improvements als ook support behoren tot mijn taken. Voor HV Reehorst doe ik, samen met Martijn de Wit en Jan Willem Rijken, het beheer van kantine De Spil. Daar ben ik aardig druk mee. Voorraadbeheer, inkopen, planning, algemene zaken en penningmeester. Met name de planning is vaak een hele puzzel. Binnen het nieuwe MT/Bestuur heb ik nu de rol van boekhouder en penningmeester op me genomen. Deze functie zal ik komend jaar gaan vervullen. O ja, mijn leeftijd? Ook ík zal er aan moeten geloven want dit jaar zie ik Abraham Evert van den Broek MT Activiteiten Ik ben Evert van den Broek, getrouwd met Madeleine en vader van Wouter. Ik werk sinds 2010 bij Menzis in Wageningen, nadat Menzis mijn oude werkgever Azivo uit Den Haag heeft overgenomen. Ik werk daar als functioneel beheerder. Wij (Madeleine werkte daar ook, en werkt nu ook bij Menzis) hebben er voor gekozen om in Wageningen te gaan werken. Nadat we een jaar heen en weer gereden hebben, hebben we ons in Renkum gevestigd. Wouter handbalde al in het Westland bij Westlandia. Helaas heeft Renkum geen handbalvereniging, en hebben we gezocht naar een vereniging in de buurt. Dat is HV Reehorst geworden en is een goede keuze geweest. Zelf heb ik nooit gehandbald. Ik heb ruim 35 jaar gekorfbald. Vorig seizoen was ik coach van het D-team. Toen Wouter naar het C-team ging, stopte dit. Aangezien ik wel iets wilde doen voor de Reehorst, heb ik mij aangemeld voor een bestuursfunctie. Binnen het bestuur heb ik als aandachtsgebied Activiteiten. Hiervoor krijg ik hulp van de Jeugdcommissie voor activiteiten voor de jeugd. Voor overige activiteiten krijg ik hulp van o.a. Leo (schoolhandbal), Carla (oliebollentoernooi) en vele anderen die bij deze activiteiten helpen.

6 Maak kennis met dames-1! Om de Break-out een beetje op te fleuren hebben de speelsters van dames-1 bedacht dat ze zichzelf gaan voorstellen en leuke, grappige, rare dingen gaan vertellen. Elke week zijn er 2 of 3 dames aan de beurt, want we zijn met 12 speelsters! Deze maand zijn Marit, Lianne en Dyada (op volgorde op de foto) aan de beurt, zij zijn onze jongste speelsters. Ik ben Marit ten Holder en ik ben 16 jaar oud. Ik heb een broer van 19 en die heeft ook op handbal gezeten. Ik zit in 5 havo op het Pallas Athene College in Ede. Hoi, ik ben Lianne van Leeuwen en ik ben 16 jaar oud. Ik zit op het Pallas Athene College in 5 vwo. Naast dat ik speelster van dames-1 ben geef ik ook training aan de meisjes-c. Ik heb geen broertjes of zusjes. Ik ben Dyada de Groen en ik ben 16 jaar. Ik heb een klein broertje van 7,een hele lieve mama en 2 stiefbroers. Ik zit nu in m n laatste jaar op het Groenhorst in Ede. Welk woord past het best bij jou? Marit: Zorgzaam. Lianne: Poe, moeilijke vraag! Geen idee, ik denk rustig. Ik ben volgens mij niet zo n druktemakertje. Dyada: Vrolijk. Waarom ben je op handbal gegaan? Marit: Op de basisschool zat een vriendje van mij op handbal en heb ik een keer gekeken. Ik heb toen een keer meegedaan en ik vond het heel erg leuk. Lianne: Mijn vader heeft vroeger gehandbald, eigenlijk mijn hele familie. En aangezien ik graag een teamsport wilde doen en handbal gewoon ongelofelijk leuk is, ben ik hier gekomen. Dyada: Allard leerde me kennismaken met handbal en sindsdien kan ik niet meer zonder. Hoe lang speel je al? Marit: Ik speel nu alweer 8 jaar handbal. Ik ben toevallig tegelijk met Lianne begonnen en daar heb ik ook altijd bij in het team gezeten. Lianne: Ik handbal nu precies 8 jaar. In januari gingen Marit en ik toen proeflesjes volgen. Alleen kenden we elkaar toen nog niet haha. Dyada: Sinds groep 7, dus ongeveer 5/6 jaar. Op welke plek speel je? Marit: Ik begin de wedstrijd altijd op linker opbouw maar in de loop van de wedstrijd speel ik op allerlei plekken omdat we wisseltjes draaien. De enige plek waar ik echt nooit speel is de cirkel. Lianne: Ik begin meestal op de linkerhoek, maar door alle wissels speel je eigenlijk overal. Dyada: Ik speel meestal op de rechterhoek of cirkel.

7 Waar ben je goed in? Marit: Ik ben goed in hard schieten en penalty s nemen. Lianne: Rennen! Dyada: Spelen op de rechterhoek, ik vind dat een fijne plek. Waar ben je minder goed in? Marit: Ik vind het moeilijk om schijnbewegingen te maken dus schiet ik vaak over de verdediging heen. Lianne: Hard gooien. Dyada: Spelen op alle opbouwposities. Wat is je nummer, waarom dit nummer? Marit: Ik heb nummer 9, ik heb eigenlijk geen idee waarom ik dat nummer heb gekozen maar ik heb dat nummer al sinds de D of de C. Lianne: Ik heb nummer 6, toen we van de dames-a naar dames-1 gingen waren alle shirts mij te groot behalve het shirt met dit nummer. Dyada: 11, dat is het nummer van mijn grote broer. Wat is het leukste dat je hebt meegemaakt met handbal? Marit: We speelde een keer een wedstrijd tegen een team die ongeveer even goed was als dat wij waren. In de laatste minuut stond het gelijk maar omdat volgens mij Sanne geduwd werd bij de cirkel kregen wij een penalty. Ik mocht deze penalty nemen maar door deze penalty konden we winnen of gelijk spelen. Ik vond het heel spannend om deze penalty te nemen maar schoot hem erin en kwam het hele team op me afrennen omdat wij de wedstrijd gewonnen hadden. Lianne: De veldtoernooitjes in Apeldoorn vond ik altijd erg leuk. Dyada: Het uitje naar Disney! Wat is het raarste wat je hebt meegemaakt met handbal (beste blooper)? Marit: Ik heb heel vaak dat mensen tegen mij oplopen en dan vallen. Dit had ik ook een keer met een meisje, zij liep vol tegen mij op en viel toen op haar achterhoofd. Ik had niks gedaan maar toch was de tegenpartij ontzettend boos op mij. Na de wedstrijd wilde de tegenpartij geen handjes geven en ik liep nog even naar het meisje toe die gevallen was om nog even te vragen hoe het ging en om een handje te geven. Ze wilde me geen handje geven en negeerde me. Later hoorde ik dat ze had gezegd dat ik helemaal niks gedaan had en dat zij gewoon tegen me op gelopen was.

8 Lianne: In de D-tjes had een meisje gescoord en toen maakte ze een radslag zo blij was ze. Ik stond haar toen met open mond aan te gapen. Dyada: Te veel om op te noemen, ik ben echt een kluns. Kunnen jullie nog iets geks over elkaar vertellen? Marit: Lianne heeft wel eens dat ze midden in een wedstrijd buiten de lijnen van het veld gaat lopen. Toen we een keer een uitwedstrijd hadden liep Lianne weer buiten de lijnen, de scheids waarschuwde haar. Toch liep Lianne weer buiten de lijnen waarnaar de scheids nog een keer een waarschuwing gaf. Lianne had helemaal niet door dat ze elke keer buiten de lijnen liep. Nu zeggen we als we een uitwedstrijd hebben als grapje tegen Lianne: Lianne zie je die lijnen, daar mag je niet buiten komen. We moeten hier nog elke keer om lachen. Lianne: Dyada, Demi en ik zaten achter de wedstrijdtafel bij de heren senioren wedstrijd: Reehorst-Huissen. Bij de wedstrijdtafel lagen gele kaartjes om op te schrijven wanneer de 2-minuten tijdstraf is afgelopen. Toen nummer 3 (Tom) van Huissen 2 minuten kreeg, gaf Dyada hem een briefje met de tijd erop en kregen we direct het briefje terug met de vraag of wij ons 06-nummer erop wilden opschrijven. Deze jongeman Tom heeft wel veel indruk op Dyada gemaakt, want ze heeft het nog steeds over hem. Gelukkig is Tom haar ook niet vergeten, want als we in Huissen spelen, komt hij elke keer kijken! Dyada: Toen we nog wedstrijden hadden in sporthal 't Riet gooide Marit eerst vol op het gezicht van de keepster en daarna deed ik precies hetzelfde, dat vond ik een mooi moment.

9 Impressie schoolhandbal op woensdag 12 februari

10

11 Ravelijn NV Veenendaal Telefoon: (0318) JOBU Caravans onderhoud & reparatie Klomperweg PJ LUNTEREN mobiel : (06) fax :(0847) info@jobu-caravans.nl U vindt ons aan de weg tussen Lunteren - Ederveen.----> vanaf de A30 neem de afslag Lunteren en ga richting Lunteren. Blijf de voorrangsweg volgen (plm 1 km) bij ANWB wegwijzer rechtsaf ri Ederveen. Ga na plm 600m rechtsaf de doodlopende weg in (vlak voor de A30) - aan het einde vindt u JOBU. Hier vindt u ook een SVR Camping en Stalling. Afspraak maken?? Even bellen of en BRENG-/HAALservice voor EDE e.o. (klein vergoeding) onderhoud en/of reparatie op locatie volgens afspraak. bezoek ook onze webwinkel info@jobukampeershop.nl

12

13 Verjaardagen Maart 1 Isa van den Bovenkamp 9 Wim Mackaay 13 Robin Meijeringh 15 Wouter van den Broek 16 Anja van Noesel 21 Marit ten Holder 23 Jesse Goedel 24 Sylvie van Burken 31 Thomas Saarloos April 2 Leo de Wit 3 Ilse Dallinga 5 Linette Peelen 8 Kerem Isitan 9 Lars Neutel 12 Ellie Mackaay 13 Sanne Hendriks 17 Tiana van Montfort 19 Carla Mulder 19 Anja van den Berg 19 Stefan Meijwes 23 Isa Selderbeek 30 Ramon Tettero Van harte gefeliciteerd

14 Kleurplaat

Oproep aan de leden /coaches

Oproep aan de leden /coaches September 2013 Dag clubleden, Het nieuw handbalseizoen komt er aan. Ik hoop dat jullie een fijne vakantie hebben gehad. De inhoud van de 1 ste Break-Out van het seizoen 2013-2014 is uiteraard grotendeels

Nadere informatie

Van de redactie. Dag allemaal, Ik hoop dat iedereen een fijne vakantie heeft gehad.

Van de redactie. Dag allemaal, Ik hoop dat iedereen een fijne vakantie heeft gehad. Augustus 2012 Van de redactie Dag allemaal, Ik hoop dat iedereen een fijne vakantie heeft gehad. Het MT-team heeft hard gewerkt. Lees vooral de Berichten van het MT-team. Oproep aan allen: Vorig jaar kreeg

Nadere informatie

Dag clubleden, In deze Break-Out lees je o.a.:

Dag clubleden, In deze Break-Out lees je o.a.: Januari 2014 Dag clubleden, In deze Break-Out lees je o.a.: Nieuw Jaar; Nieuwe kansen!. Een verslag van het oliebollentoernooi. 25 jaar Schoolhandbal. Hoe staan de teams ervoor? Bijgewerkt tot en met december

Nadere informatie

Dag clubleden, In deze Break-Out lees je o.a.:

Dag clubleden, In deze Break-Out lees je o.a.: December 2013 Dag clubleden, In deze Break-Out lees je o.a.: Uitnodiging oliebollentoernooi. Dames 1 stellen zich voor. Schoolhandbal. Jongens B Oliebollen kopen bij Rina. Wie doet er mee? Elleboogblessure.

Nadere informatie

Aanleveren kopij Tekst en/of foto s mailen naar vanleeuwen_haver@upcmail.nl. Dag clubleden,

Aanleveren kopij Tekst en/of foto s mailen naar vanleeuwen_haver@upcmail.nl. Dag clubleden, Oktober 2013 Dag clubleden, Wat hebben we actieve leden. Ja, ja. Veel informatie en leuke foto s. Nieuw: Maak kennis met dames-1 Ga maar snel kijken en veel leesplezier. Nieuwe leden: Sylvie van Burken

Nadere informatie

Ben jij een kind van gescheiden ouders? Dit werkboekje is speciaal voor jou!

Ben jij een kind van gescheiden ouders? Dit werkboekje is speciaal voor jou! Hallo Ben jij een kind van gescheiden ouders? Dit werkboekje is speciaal voor jou Als je ouders uit elkaar zijn kan dat lastig en verdrietig zijn. Misschien ben je er boos over of denk je dat het jouw

Nadere informatie

Soms ben ik eens boos, en soms wel eens verdrietig, af en toe eens bang, en heel vaak ook wel blij.

Soms ben ik eens boos, en soms wel eens verdrietig, af en toe eens bang, en heel vaak ook wel blij. Lied: Ik ben ik (bij thema 1: ik ben mezelf) (nr. 1 en 2 op de CD) : Weet ik wie ik ben? Ja, ik weet wie ik ben. Weet ik wie ik ben? Ja, ik weet wie ik ben. Ik heb een mooie naam, van achter en vooraan.

Nadere informatie

SPREEKBEURT HANDBAL. door Casper Houtepen

SPREEKBEURT HANDBAL. door Casper Houtepen SPREEKBEURT HANDBAL door Casper Houtepen Mijn onderwerp voor de spreekbeurt is handbal. Ik heb hiervoor gekozen omdat ik het zelf doe en ik het een leuke sport vind. Misschien willen door mijn spreekbeurt

Nadere informatie

Februari, de maand van Valentijnsdag. Daarom deze maand een lief bericht van de leerlingen van groep 6

Februari, de maand van Valentijnsdag. Daarom deze maand een lief bericht van de leerlingen van groep 6 Februari, de maand van Valentijnsdag. Daarom deze maand een lief bericht van de leerlingen van groep 6 Mama Een roos is roze viooltjes zijn blauw maar het allerliefst Hou ik van jou mama. Joshua De beste

Nadere informatie

Uitgeest, 18 augustus 2014. Betr.: verbeterde toewijzing van taken binnen LCP. Beste allemaal,

Uitgeest, 18 augustus 2014. Betr.: verbeterde toewijzing van taken binnen LCP. Beste allemaal, Uitgeest, 18 augustus 2014 Betr.: verbeterde toewijzing van taken binnen LCP Beste allemaal, Het nieuwe basketbalseizoen staat weer voor de deur en daar hebben we natuurlijk allemaal erg veel zin in. Zoals

Nadere informatie

Alpha-deuren/HVH Gemini. 14 januari 2012. Mede mogelijk gemaakt door hoofdsponsor:

Alpha-deuren/HVH Gemini. 14 januari 2012. Mede mogelijk gemaakt door hoofdsponsor: Alpha-deuren/HVH Gemini 14 januari 2012 Mede mogelijk gemaakt door hoofdsponsor: Kijk ook eens op: www.hvhouten.nl Welkom! Het is mijn beurt om een stukje te schrijven in het programmaboekje van HVH voor

Nadere informatie

Alpha-deuren/HVH Hellas 2

Alpha-deuren/HVH Hellas 2 Alpha-deuren/HVH Hellas 2 22 oktober 2011 Mede mogelijk gemaakt door hoofdsponsor: Voorwoord Welkom bij de eerste thuiswedstrijd van Alpha-deuren/HVH. Wij zijn als vereniging blij dat we u allemaal mogen

Nadere informatie

ALGEMENE LEDENVERGADERING HV REEHORST

ALGEMENE LEDENVERGADERING HV REEHORST November 2014 ALGEMENE LEDENVERGADERING HV REEHORST Namens het managementteam nodigen we jullie allemaal uit voor de algemene ledenvergadering HV Reehorst. 8 december vanaf 19.45 in de Spil Voor iedereen

Nadere informatie

Jezus vertelt, dat God onze Vader is

Jezus vertelt, dat God onze Vader is Eerste Communieproject 26 Jezus vertelt, dat God onze Vader is Jezus als leraar In les 4 hebben we gezien dat Jezus wordt geboren. De engelen zeggen: Hij is de Redder van de wereld. Maar nu is Jezus groot.

Nadere informatie

Mijn ouders zijn gescheiden en nu? Een folder voor jongeren met gescheiden ouders over de OTS en de gezinsvoogd

Mijn ouders zijn gescheiden en nu? Een folder voor jongeren met gescheiden ouders over de OTS en de gezinsvoogd Mijn ouders zijn gescheiden en nu? Een folder voor jongeren met gescheiden ouders over de OTS en de gezinsvoogd 1 Joppe (13): Mijn ouders vertelden alle twee verschillende verhalen over waarom ze gingen

Nadere informatie

Het is de familieblues. Je kent dat gevoel vast wel. Je zit aan je familie vast. Voor altijd ben je verbonden met je ouders, je broers, je zussen.

Het is de familieblues. Je kent dat gevoel vast wel. Je zit aan je familie vast. Voor altijd ben je verbonden met je ouders, je broers, je zussen. De familieblues Tot mijn 15e noemde ik mijn ouders papa en mama. Daarna niet meer. Toen noemde ik mijn vader meester. Zo noemde hij zich ook als hij lesgaf. Hij was leraar Engels op een middelbare school.

Nadere informatie

Klein Kontakt. Jarigen. in april zijn:

Klein Kontakt. Jarigen. in april zijn: A Klein Kontakt Het is alweer eind maart wanneer dit Kontakt uitkomt, het voorjaar lijkt begonnen, veel kinderen hebben kweekbakjes met groentes in de vensterbank staan, die straks de tuin in gaan. Over

Nadere informatie

Maatschappelijke Zorgboerderij. Amatheon. Nikki van Berlo. Jasmijn Borms. Joy Willems T4B

Maatschappelijke Zorgboerderij. Amatheon. Nikki van Berlo. Jasmijn Borms. Joy Willems T4B Maatschappelijke Zorgboerderij Amatheon Nikki van Berlo Jasmijn Borms Joy Willems T4B Inleiding Ons groepje bestaat uit Nil

Nadere informatie

gedragsregel in verhaal: lekker luieren

gedragsregel in verhaal: lekker luieren gedragsregel in verhaal: lekker luieren De zomerstage van dit jaar zit erop voor de zwemmers en natuurlijk ook voor Henk Haai. Ze hebben allemaal keihard getraind en hebben mooie prestaties neergezet op

Nadere informatie

SOCIALE VAARDIGHEDEN MET AFLATOUN

SOCIALE VAARDIGHEDEN MET AFLATOUN SOCIALE VAARDIGHEDEN MET AFLATOUN Dit thema is opgesplitst in drie delen; gevoelens, ruilen en familie. De kinderen gaan eerst aan de slag met gevoelens. Ze leren omgaan met de gevoelens van anderen. Daarna

Nadere informatie

Karin de Galan. Karin de Galan (1967) is sinds 1991 trainer en coach.

Karin de Galan. Karin de Galan (1967) is sinds 1991 trainer en coach. Karin de Galan Karin de Galan (1967) is sinds 1991 trainer en coach. Ze heeft zich gespecialiseerd in het trainen van trainers en richtte in 2007 de galan school voor training op. Eerder werkte ze als

Nadere informatie

Wat was voor jou de belangrijkste reden om aan dit project mee te werken?

Wat was voor jou de belangrijkste reden om aan dit project mee te werken? Carpe Diem! Afgelopen december vertrokken vijf Nederlandse dames naar het prachtige Zuid-Afrika om hier mee te werken aan een summerschool in een township in Hermanus. Dit is een project van People4Change,

Nadere informatie

Schoolkrant. Juli 2015

Schoolkrant. Juli 2015 Schoolkrant Juli 2015 Inleiding Shakira Naar de middelbare school! Interview juf Sanne over het kamp van groep 7/8. Interview juf Femke over bruiloft 25 jaar jubileum Over ons Spelletjes Shakira Geschreven

Nadere informatie

Een van de agenten komt naar hem toe. Nou, het is me het dagje wel, zegt hij. Nu zijn er toch rellen in de stad.

Een van de agenten komt naar hem toe. Nou, het is me het dagje wel, zegt hij. Nu zijn er toch rellen in de stad. Een dode De voetbalwedstrijd is afgelopen. Het stadion is bijna leeg. Het is koud, de zon schijnt bleek. Munck staat op de tribune van vak H en staart naar de dode man op de bank. Wat vreselijk, denkt

Nadere informatie

Mei 2009. 2009 http://www.hvreehorst.nl

Mei 2009. 2009 http://www.hvreehorst.nl 2009 Bestuur & Commissies Bestuursleden Technische commissie Voorzitter Wim de Rek 0318 620188 Voorzitter TC Paul van Noesel 0318 693015 Secretaris Antoinette Saarloos 0318 642363 Coördinator Dames/Meisjes

Nadere informatie

Nieuwsbrief September 2013

Nieuwsbrief September 2013 Nieuwsbrief September 2013 Door: Esther Koevoets Arnold Lexmond 1 Van de voorzitter Hoi allemaal, De vakantie is voorbij en de trainingen zijn weer begonnen. De teamindelingen zijn bekend en ook dit jaar,

Nadere informatie

Les 3. Familie, vrienden en buurtgenoten

Les 3. Familie, vrienden en buurtgenoten www.edusom.nl Opstartlessen Les 3. Familie, vrienden en buurtgenoten Wat leert u in deze les? Een gesprek voeren over familie, vrienden en buurtgenoten. Antwoord geven op vragen. Veel succes! Deze les

Nadere informatie

Het verhaal op reis. groep 1-2. melle de muis. Bijlagen Les 1. media. spoor

Het verhaal op reis. groep 1-2. melle de muis. Bijlagen Les 1. media. spoor Het verhaal op reis groep 1-2 melle de muis Bijlagen Les 1 Les 1 - Bijlage 1 - brief kunstenaar 1 Lieve kinderen, Vandaag begint er een bijzonder project: HET VERHAAL OP REIS. Jullie gaan vandaag met elkaar

Nadere informatie

Ik kijk nu naar buiten en zie sneeuw liggen en de wind is snijdend koud. Daarom de BO wat kleur en warmte gegeven met lenteplaatjes.

Ik kijk nu naar buiten en zie sneeuw liggen en de wind is snijdend koud. Daarom de BO wat kleur en warmte gegeven met lenteplaatjes. Maart 2013 Dag clubleden, Ik kijk nu naar buiten en zie sneeuw liggen en de wind is snijdend koud. Daarom de BO wat kleur en warmte gegeven met lenteplaatjes. Wat is er zoal te lezen: - De winnaars van

Nadere informatie

Noach bouwt een ark Genesis 6-8

Noach bouwt een ark Genesis 6-8 2 Noach bouwt een ark Genesis 6-8 Het is niet fijn meer op de aarde. De mensen maken ruzie, ze vechten en ze zijn God vergeten. Maar er is één man die anders is. Dat is Noach. Op een dag praat God met

Nadere informatie

Weer naar school. De directeur stapt het toneel op. Goedemorgen allemaal, zegt hij. * In België heet een mentor klastitularis.

Weer naar school. De directeur stapt het toneel op. Goedemorgen allemaal, zegt hij. * In België heet een mentor klastitularis. Weer naar school Kim en Pieter lopen het schoolplein op. Het is de eerste schooldag na de zomervakantie. Ik ben benieuwd wie onze mentor * is, zegt Pieter. Kim knikt. Ik hoop een man, zegt ze. Pieter kijkt

Nadere informatie

Daphne. Wij hebben de g.k.ij. op bezoek gekregen. We hebben spelletjes gedaan. Dat moest bij. Met 1 arm of iets anders.

Daphne. Wij hebben de g.k.ij. op bezoek gekregen. We hebben spelletjes gedaan. Dat moest bij. Met 1 arm of iets anders. Wij hebben de g.k.ij. op bezoek gekregen. We hebben spelletjes gedaan. Dat moest bij. Met 1 arm of iets anders. Zo konden we voelen hoe is om gehandicapt te zijn. Ik zelf vond het heel leerzaam en heb

Nadere informatie

Het? boekje. Intro. Een boekje voor ECHTE karateka s!!

Het? boekje. Intro. Een boekje voor ECHTE karateka s!! Het? boekje Intro Een boekje voor ECHTE karateka s!! Dit boekje is speciaal gemaakt voor onze leden van FKIB. Dus daarom vragen we ook aan onze leden voor wat hulp! Zo als je ziet heeft dit boekje nog

Nadere informatie

Musical De Eendenclub verdwaalt

Musical De Eendenclub verdwaalt Pagina 1 van 9 Musical De Eendenclub verdwaalt Normale versie voor 3 typetjes (Otto/Elle/Izzi) Een eigen productie van Recrateam Zang: Leonie van Gent en Martijn Boer Stemmen op de cd-versie: Martijn Boer

Nadere informatie

Werkblad 3: Gravenfeest China

Werkblad 3: Gravenfeest China 1. Lees onderstaande mails en noteer op een apart blad wat je leert over Qing Ming Jie. 2. Bedenk een verhaal over het gravenfeest dat je kan vertellen aan de andere kinderen van je klas. Welke prenten

Nadere informatie

Dubbelspel. Alan Durant

Dubbelspel. Alan Durant Dubbelspel Dubbelspel maakt deel uit van de Schaduw-reeks van Lezen voor Iedereen/Uitgeverij Eenvoudig Communiceren. De Schaduw-reeks is een serie spannende verhalen voor jongeren. Lezen voor Iedereen/Uitgeverij

Nadere informatie

Inhoud Website 3 Wedstrijden 3 Trainen 4 Recreanten 4 De jongste leden 4 Contributie 5 Activiteiten 6 Inschrijfformulier 7.

Inhoud Website 3 Wedstrijden 3 Trainen 4 Recreanten 4 De jongste leden 4 Contributie 5 Activiteiten 6 Inschrijfformulier 7. Inhoud Website 3 Wedstrijden 3 Trainen 4 Recreanten 4 De jongste leden 4 Contributie 5 Activiteiten 6 Inschrijfformulier 7 Informatieboekje 2 Beste aankomende HVV-er Van harte welkom bij HVV 70. We zijn

Nadere informatie

OPA EN OMA DE OMA VAN OMA

OPA EN OMA DE OMA VAN OMA Hotel Hallo - Thema 4 Hallo opdrachten OPA EN OMA 1. Knip de strip. Strip Knip de strip los langs de stippellijntjes. Leg de stukken omgekeerd en door elkaar heen op tafel. Draai de stukken weer om en

Nadere informatie

8 Stappen naar Succes

8 Stappen naar Succes 8 Stappen naar Succes Ik ga je een geheim vertellen; Al meer dan 4 jaar was ik zelfstandig Trainer en ik heb geworsteld en gezocht naar; Focus Mijn missie Wie is mijn doelgroep? Hoe kan ik een stabiel

Nadere informatie

Alpha-deuren/HVH Hercules 2 24 maart 2012 19.45 uur, sporthal De Slinger Mede mogelijk gemaakt door hoofdsponsor:

Alpha-deuren/HVH Hercules 2 24 maart 2012 19.45 uur, sporthal De Slinger Mede mogelijk gemaakt door hoofdsponsor: Alpha-deuren/HVH Hercules 2 24 maart 2012 19.45 uur, sporthal De Slinger Mede mogelijk gemaakt door hoofdsponsor: Kijk ook eens op: www.hvhouten.nl Beste supporters, Leuk dat Anel aan mij gedacht heeft

Nadere informatie

Kunt u in het kort beschrijven waar uw bedrijf voor staat? Wat verkoopt u? Waarom verkoopt u deze producten/ dienstverleningen? escape DTP is Irma Weima, een éénmansbedrijf en regelt/verzorgt/maakt alles

Nadere informatie

Wat is PDD-nos? VOORBEELDPAGINA S. Wat heb je dan? PDD-nos is net als Tourette een neurologische stoornis. Een stoornis in je hersenen.

Wat is PDD-nos? VOORBEELDPAGINA S. Wat heb je dan? PDD-nos is net als Tourette een neurologische stoornis. Een stoornis in je hersenen. Wat is PDD-nos? 4 PDD-nos is net als Tourette een neurologische stoornis. Een stoornis in je hersenen. Eigenlijk vind ik stoornis een heel naar woord. Want zo lijkt het net of er iets niet goed aan me

Nadere informatie

SAMENSPRAAK. In deze uitgave o.a. 1. Van de redactie... 2 2. Sinterklaas... 4 3. Nieuw! Wie Ben Ik??... 5 4. Korte Mededelingen...

SAMENSPRAAK. In deze uitgave o.a. 1. Van de redactie... 2 2. Sinterklaas... 4 3. Nieuw! Wie Ben Ik??... 5 4. Korte Mededelingen... Nieuwsbrief VPG De Samenhang samen gaan wij het maken! Jaargang 13, Nummer 55, December 2014 SAMENSPRAAK In deze uitgave o.a. 1. Van de redactie... 2 2. Sinterklaas... 4 3. Nieuw! Wie Ben Ik??... 5 4.

Nadere informatie

Jezus geeft zijn leven voor de mensen

Jezus geeft zijn leven voor de mensen Eerste Communieproject 38 Jezus geeft zijn leven voor de mensen Niet iedereen gelooft in Jezus In les 5 hebben we gezien dat Jezus vertelt over de Vader. God houdt van de mensen. Hij vergeeft je zonden.

Nadere informatie

Die nacht draait Cees zich naar me toe. In het donker voel ik heel zachtjes zijn lippen op mijn wang.

Die nacht draait Cees zich naar me toe. In het donker voel ik heel zachtjes zijn lippen op mijn wang. Vanavond ga ik mijn man vertellen dat ik bij hem wegga. Na het eten vertel ik het hem. Ik heb veel tijd besteed aan het maken van deze laatste maaltijd. Met vlaflip toe. Ik hoop dat de klap niet te hard

Nadere informatie

BV Sparrenburg Info 47 Juli 2011

BV Sparrenburg Info 47 Juli 2011 BV Sparrenburg Info 47 Juli 2011 De voorzitter vertelt De voorzitter vertelt.. Het is bijna vakantie, de periode voor iedereen om tot rust te komen. Voor iedereen, behalve voor de voorzitter. Ik moet studeren.

Nadere informatie

E-PAPER. Drie praktische tips om je werk als apothekersassistent(e) leuker te maken!

E-PAPER. Drie praktische tips om je werk als apothekersassistent(e) leuker te maken! Dé expert in praktische apotheektrainingen E-PAPER Drie praktische tips om je werk als apothekersassistent(e) leuker te maken! 1 Inhoudsopgave De cliënt en ik 3 Weet jij nog waarom je in de apotheek wilde

Nadere informatie

We hebben verleden week nog gewinkeld. Toen wisten we het nog niet. De kinderbijslag was binnen en ik mocht voor honderd euro kleren uitkiezen.

We hebben verleden week nog gewinkeld. Toen wisten we het nog niet. De kinderbijslag was binnen en ik mocht voor honderd euro kleren uitkiezen. Woensdag Ik denk dat ik gek word! Dat moet wel, want ik heb net gehoord dat mijn moeder kanker heeft. Niet zomaar een kankertje dat met een chemo of bestraling overgaat. Nee. Het zit door haar hele lijf.

Nadere informatie

Taxandria Handbal Oisterwijk Informatieboekje september 2015

Taxandria Handbal Oisterwijk Informatieboekje september 2015 Informatieboekje 2 Inhoudsopgave Inleiding... 5 Even voorstellen... 6 Jeugdbeleid... 7 Technisch Jeugdbeleidsplan... 7 Spelregels... 7 Gedrag... 7 Supporters langs de lijn... 8 Trainingen... 9 Waar en

Nadere informatie

Vragen bij het prentenboek 'De tovenaar die vergat te toveren'

Vragen bij het prentenboek 'De tovenaar die vergat te toveren' De tovenaar tovert De verhalenvertelster vertelt Wat zou een tovenaar allemaal kunnen toveren? Hoe zouden de kinderen zich voelen? Waar zie je dat aan? Is de tovenaar blij/ boos/ verdrietig of bang? Hoe

Nadere informatie

Er was eens een Kleine Ziel die tegen God zei: Ik weet wie ik ben, ik ben het licht net als alle andere zielen.

Er was eens een Kleine Ziel die tegen God zei: Ik weet wie ik ben, ik ben het licht net als alle andere zielen. Een klein gesprekje met God Er was eens een Kleine Ziel die tegen God zei: Ik weet wie ik ben, ik ben het licht net als alle andere zielen. God lachte breed. Dat is waar!, zei God. Jij bent ook het licht.

Nadere informatie

Introductie. Dansvoorstelling

Introductie. Dansvoorstelling Door: John van Sambeek Introductie Ja, je ziet het goed. Daar is alweer een nieuwe schoolkrant! De schoolkrantredactie bestaande uit allemaal leerlingen heeft in een paar weken tijd veel leuke en interessante

Nadere informatie

Help, mijn papa en mama gaan scheiden!

Help, mijn papa en mama gaan scheiden! Help, mijn papa en mama gaan scheiden! Joep ligt in bed. Hij houdt zijn handen tegen zijn oren. Beneden hoort hij harde boze stemmen. Papa en mama hebben ruzie. Papa en mama hebben vaak ruzie. Ze denken

Nadere informatie

Afscheid groep 8 3 JULI 2015

Afscheid groep 8 3 JULI 2015 Afscheid groep 8 3 JULI 2015 DE REGENBOOG Hallo iedereen, is en blijft een mooie en leuke school. De tijd op de Regenboog was super leuk, ik heb veel geleerd maar ook veel gelachen. Mijn klasgenoten en

Nadere informatie

Teksten bewerkt uit het gezinsboek Ons Dagelijks Brood veertigdagentijd van pastoor M. Hagen door EBP voor www.kinderenbiddenvoorkinderen.

Teksten bewerkt uit het gezinsboek Ons Dagelijks Brood veertigdagentijd van pastoor M. Hagen door EBP voor www.kinderenbiddenvoorkinderen. Bidden Teksten bewerkt uit het gezinsboek Ons Dagelijks Brood veertigdagentijd van pastoor M. Hagen door EBP voor www.kinderenbiddenvoorkinderen.nl en kinderactiviteiten www.lambertuskerk-rotterdam.nl

Nadere informatie

Huiselijk geweld tussen zussen

Huiselijk geweld tussen zussen Huiselijk geweld tussen zussen Motiverende gespreksvoering: Casus huiselijk geweld tussen zussen Door drs. Sergio van der Pluijm Een tijd terug had ik een jonge vrouw (18) van allochtone afkomst in begeleiding

Nadere informatie

Tuin van Heden.nu 1 Mag ik zijn wie ik ben? Van In 5

Tuin van Heden.nu 1 Mag ik zijn wie ik ben? Van In 5 Tuin van Heden.nu 1 Mag ik zijn wie ik ben? Van In 5 5 Tuin van Heden.nu 1 Mag ik zijn wie ik ben? Van In 6 Zacheüs (1) Het is erg druk in de stad vandaag. Iedereen loopt op straat. Zacheüs wurmt zich

Nadere informatie

September 2013. Mocht je leuk nieuws, weetjes of iets anders hebben voor onze nieuwsbrief, mail dit dan naar nieuwsbrief@judoklub-tilburg.nl.

September 2013. Mocht je leuk nieuws, weetjes of iets anders hebben voor onze nieuwsbrief, mail dit dan naar nieuwsbrief@judoklub-tilburg.nl. Van de redactie Het is nu alweer een jaar geleden dat we zijn begonnen met deze nieuwsbrief. Er is in het afgelopen sportseizoen veel gebeurt. Veel nieuwe banden, slips en ook natuurlijk niet te vergeten

Nadere informatie

Wat? Ambers mond valt open. Krijg ik dertigduizend euro? De notaris knikt. Dat klopt. Gefeliciteerd. Liz weet ook niet wat ze hoort.

Wat? Ambers mond valt open. Krijg ik dertigduizend euro? De notaris knikt. Dat klopt. Gefeliciteerd. Liz weet ook niet wat ze hoort. Een erfenis Dag dames, kan ik iets voor u doen? Amber kijkt Liz even aan en zegt dan: Ik heb hier een afspraak met de notaris. Mijn naam is Amber Overgauw. De vrouw kijkt op haar beeldscherm. Ik zie het,

Nadere informatie

Familie aan tafel. Een werkvorm voor individuele coaching of intervisie.

Familie aan tafel. Een werkvorm voor individuele coaching of intervisie. Familie aan tafel. Een werkvorm voor individuele coaching of intervisie. De cliënt krijgt een groot vel papier en kleurkrijt. De opdracht is: Teken je gezin van herkomst rond de etenstafel. Een werkvorm

Nadere informatie

Daarna gingen we naar de gymzaal. Daar stond een soort

Daarna gingen we naar de gymzaal. Daar stond een soort Het was een heel erg leuk bij ons op school, woensdag 10 december. Eerst kwamen er mensen in de klas uitleg geven en allerlei voorwerpen voor mindervalide laten zien. Zoals voorwerpen vaarbij je je pols

Nadere informatie

Iris marrink Klas 3A.

Iris marrink Klas 3A. Iris marrink Klas 3A. 1 Inhoud. 1- Voorpagina 2- Inhoud, inleiding & mijn mening 3- Dag 1 4- Dag 2 5- Dag 3 6- Dag 4 7- Dag 5 Inleiding. Ik kreeg als opdracht om een dagverslag te maken over Polen. 15

Nadere informatie

Dan ben je altijd op de hoogte! Hierbij de eenentwintigste muis van het hockeyseizoen 2011-2012. In deze muis : Zaterdag 3 maart 2012

Dan ben je altijd op de hoogte! Hierbij de eenentwintigste muis van het hockeyseizoen 2011-2012. In deze muis : Zaterdag 3 maart 2012 De Muis Dan ben je altijd op de hoogte! Seizoen 2011-2012 Nummer 21 www.hcliempde.nl Hierbij de eenentwintigste muis van het hockeyseizoen 2011-2012. In deze muis : Hockeyclinic op zaterdag 3 maart 2012

Nadere informatie

Schrijver: KAT Coverontwerp: MTH ISBN: 9 789402 123678 <Katelyne>

Schrijver: KAT Coverontwerp: MTH ISBN: 9 789402 123678 <Katelyne> Schrijver: KAT Coverontwerp: MTH ISBN: 9 789402 123678 Inleiding Timo is een ander mens geworden door zijn grote vriend Tommy. Toch was het niet altijd zo geweest, Timo had Tommy gekregen voor

Nadere informatie

l Wouter mag Floor niet slaan. l Wouter mag geen alcohol drinken (geen druppel!).

l Wouter mag Floor niet slaan. l Wouter mag geen alcohol drinken (geen druppel!). 3. Net keek mama heel beteuterd toen ze me een nachtzoen kwam geven. Vind je het echt erg dat ik zoveel moet werken? vroeg ze. Wat moest ik daarop zeggen? Ze keek zo droevig! Valt wel mee, hoor, zei ik.

Nadere informatie

Monica is jarig. Iemand vertelt over haar sollicitatiegesprek. Monica en Arend praten over opleiding, werken en een eigen bedrijf.

Monica is jarig. Iemand vertelt over haar sollicitatiegesprek. Monica en Arend praten over opleiding, werken en een eigen bedrijf. Les 1 Werk en inkomen (1) Monica is jarig. Iemand vertelt over haar sollicitatiegesprek. Monica en Arend praten over opleiding, werken en een eigen bedrijf. Evert en Monica -2 Rijbewijs Monica is jarig.

Nadere informatie

Weeknieuws week 41. Peutercollege weetjes

Weeknieuws week 41. Peutercollege weetjes Weeknieuws week 41 Peutercollege weetjes o De locaties hebben weer nieuwe ouder- kindkisten ontvangen. Zo heeft t Kasteeltje de kist van het thema regen en het Kwetternest heeft nu de kist van Wat heb

Nadere informatie

Nieuwsbrief 17 Christus kwam ook voor jou!

Nieuwsbrief 17 Christus kwam ook voor jou! Nieuwsbrief 17 Christus kwam ook voor jou! Intro Het club- en verenigingseizoen is alweer in volle gang. We kijken met dankbaarheid terug naar de opening van het winterwerk. Verderop in deze nieuwsbrief

Nadere informatie

Bij. research. Gemaakt door: Flore Wassenberg A3c Stage gelopen bij Ron en Janne.

Bij. research. Gemaakt door: Flore Wassenberg A3c Stage gelopen bij Ron en Janne. Bij research Gemaakt door: Flore Wassenberg A3c Stage gelopen bij Ron en Janne. Opdracht 1 Stagelogboek De eerste dag heb ik bij Ron Steijvers stage gelopen en die is project leider ontwikkelaar, vooral

Nadere informatie

O, antwoordde ik. Verder zei ik niets. Ik ging vlug de keuken weer uit en zonder eten naar school.

O, antwoordde ik. Verder zei ik niets. Ik ging vlug de keuken weer uit en zonder eten naar school. Voorwoord Susan schrijft elke dag in haar dagboek. Dat dagboek is geen echt boek. En ook geen schrift. Susans dagboek zit in haar tablet, een tablet van school. In een map die Moeilijke Vragen heet. Susan

Nadere informatie

Nieuwsbrief 1 stadsspel op dinsdag 2 september. Emily Leon

Nieuwsbrief 1 stadsspel op dinsdag 2 september. Emily Leon Nieuwsbrief 1 stadsspel op dinsdag 2 september. Emily Leon Op dinsdagnamiddag 2 september 2014 beleefden we samen met onze klas (7CZR) een aangenaam stadspel in Aalst. De zon was van de partij en iedereen

Nadere informatie

Spreekbeurt Dag. Oglaya Doua

Spreekbeurt Dag. Oglaya Doua Spreekbeurt Dag Oglaya Doua Ik werd wakker voordat m n wekker afging. Het was de dag van mijn spreekbeurt. Met m n ogen wijd open lag ik in bed, mezelf afvragend waarom ik in hemelsnaam bananen als onderwerp

Nadere informatie

Ik ben Sim-kaart. Mobiel bellen groep 5-6. De Simkaart is een meisje, tikkeltje ondeugend en een echte kletsgraag. Aangeboden door

Ik ben Sim-kaart. Mobiel bellen groep 5-6. De Simkaart is een meisje, tikkeltje ondeugend en een echte kletsgraag. Aangeboden door De Simkaart is een meisje, tikkeltje ondeugend en een echte kletsgraag Hoi! Blijf even aan de lijn. Ik zit namelijk op de andere. Wacht even. Hoi, ik kom zo even terug, want ik moet even iets zeggen over

Nadere informatie

Lesmateriaal bij de voorstelling: Zwemmen Zonder Mouwen

Lesmateriaal bij de voorstelling: Zwemmen Zonder Mouwen Lesmateriaal bij de voorstelling: Zwemmen Zonder Mouwen Beste docent, Binnenkort gaat u met uw klas naar de voorstelling Zwemmen Zonder Mouwen; een muzikale 8+ voorstelling die zich afspeelt in en rondom

Nadere informatie

VERSJES: Mourik lou VADERDAG. Lieve papa, kom eens even met uw hoofd heel dicht bij mij. k wil u graag een zoentje geven en u krijgt daar nog wat bij!

VERSJES: Mourik lou VADERDAG. Lieve papa, kom eens even met uw hoofd heel dicht bij mij. k wil u graag een zoentje geven en u krijgt daar nog wat bij! VERSJES: Mourik lou VADERDAG Lieve papa, kom eens even met uw hoofd heel dicht bij mij. k wil u graag een zoentje geven en u krijgt daar nog wat bij! t Is geen zakdoek of sigaren, t is een heel, heel ander

Nadere informatie

Marcus 10,13-16 - Kleine en grote kinderen: iedereen is welkom bij Jezus

Marcus 10,13-16 - Kleine en grote kinderen: iedereen is welkom bij Jezus Marcus 10,13-16 - Kleine en grote kinderen: iedereen is welkom bij Jezus Gezinsdienst Liturgie Welkom en mededelingen Voorzang: - Gezang 132 - Opwekking 461 - Gezang 146 Stil gebed Votum / groet Zingen:

Nadere informatie

rijm By fightgirl91 Submitted: October 17, 2005 Updated: October 17, 2005

rijm By fightgirl91 Submitted: October 17, 2005 Updated: October 17, 2005 rijm By fightgirl91 Submitted: October 17, 2005 Updated: October 17, 2005 Provided by Fanart Central. http://www.fanart-central.net/stories/user/fightgirl91/21803/rijm Chapter 1 - rijm 2 1 - rijm Gepaard

Nadere informatie

Al heel snel hadden ze ruzie met elkaar. Het spelen was niet leuk meer.

Al heel snel hadden ze ruzie met elkaar. Het spelen was niet leuk meer. Beertje Anders en Beertje Bruin gingen bij oma spelen. Al heel snel hadden ze ruzie met elkaar. Het spelen was niet leuk meer. Oma hoorde: Ik wil de bal, Ik wil de blokken, Ik ga kleuren, Ik wil de kleurpotloden

Nadere informatie

Groep. 3t/m5. thema: Schriften uitdelen WAT. what do you say? Cómo dices? ZEG JIJ? Que ditesvous? Een toren Fotostrip

Groep. 3t/m5. thema: Schriften uitdelen WAT. what do you say? Cómo dices? ZEG JIJ? Que ditesvous? Een toren Fotostrip Groep 3t/m5 Cómo dices? Que ditesvous? 4 thema: WAT ZEG JIJ? Een toren Fotostrip what do you say?? 2 6 Schriften uitdelen Lees je Bijbel Door Albertina de Jong Een toren Stel je voor dat je met 10 kinderen

Nadere informatie

Op 1 mei 2012 begon ons Europese avontuur, we kregen te horen dat we de kans hadden om Europacup te gaan spelen. Ik sprong een gat in de lucht, dat

Op 1 mei 2012 begon ons Europese avontuur, we kregen te horen dat we de kans hadden om Europacup te gaan spelen. Ik sprong een gat in de lucht, dat Op 1 mei 2012 begon ons Europese avontuur, we kregen te horen dat we de kans hadden om Europacup te gaan spelen. Ik sprong een gat in de lucht, dat ik dit in mijn volleybalcarrière nog mee zou maken had

Nadere informatie

zondagmorgen 14 november 2010 Welkomkerk ds. W.H. Hendriks-Vogelaar

zondagmorgen 14 november 2010 Welkomkerk ds. W.H. Hendriks-Vogelaar Gemeente van de Heer Jezus Christus, Jongeren, ouderen, kinderen van God, Zoals ik voor de lezing al gezegd heb; het gaat vanmorgen niet over trouwen of getrouwd zijn, dat is alleen een voorbeeld verhaal.

Nadere informatie

Van de Redactie. Beste leden, De Peelshot is weer terug van weggeweest! Wat meer over de geschiedenis vind je verder op.

Van de Redactie. Beste leden, De Peelshot is weer terug van weggeweest! Wat meer over de geschiedenis vind je verder op. In deze editie Van de redactie blz. 3 De geschiedenis van de Peelshot blz. 4 Oud speler gaat internationaal blz. 5 Wat te doen met een assist van Quincy? blz. 6 Kleurplaat blz. 7 Interview met Blaise Fouarge

Nadere informatie

De brug van Adri. Rollen: Verteller Martje Adri Wim

De brug van Adri. Rollen: Verteller Martje Adri Wim De brug van Adri Rollen: Verteller Martje Adri Wim Daar loopt een meisje. Ze heet Martje. Ze kijkt boos en loopt langzaam. Ze weet niet waarheen. Martje kent Wim. Hij woont in dezelfde straat, maar Wim

Nadere informatie

Welkom op de pagina van groep 8b! Het komende schooljaar zullen wij hier regelmatig leuke nieuwtjes en weetjes uit onze groep plaatsen

Welkom op de pagina van groep 8b! Het komende schooljaar zullen wij hier regelmatig leuke nieuwtjes en weetjes uit onze groep plaatsen maandag 7 december 2015 Welkom op de pagina van groep 8b! Het komende schooljaar zullen wij hier regelmatig leuke nieuwtjes en weetjes uit onze groep plaatsen Planning spreekbeurt Planning nieuwskring

Nadere informatie

15. eten moet je toch

15. eten moet je toch GRATIS voorproefje 15. eten moet je toch Uitnodigen Ik zal zorgen dat ik honger heb. Hou het eenvoudig, hoor! Ik eet alles. Ik ben niet zo n moeilijke eter. Maar verder eet ik alles! Je ziet me wel verschijnen.

Nadere informatie

DWF Vraag en antwoord

DWF Vraag en antwoord DWF Vraag en antwoord 1. Moet er nog een papieren versie als backup worden gemaakt? Antwoord: Nee, alle wedstrijden die digitaal gaan dienen via het digitaal wedstrijdformulier ingevuld te worden. 2. Wanneer

Nadere informatie

De eerste liefde van God

De eerste liefde van God De eerste liefde van God Trouwpreek over 1 Johannes 3:16 (ds. Jos Douma) gehouden in de trouwdienst van Jeroen en Marjoke Wij hebben Gods liefde, die in ons is, leren kennen en vertrouwen daarop. God is

Nadere informatie

Juridische medewerker

Juridische medewerker 28-11-2013 Sectorwerkstuk Juridische medewerker Temel, Elif HET ASSINK LYCEUM Inhoudsopgave Inhoud Inhoudsopgave... 1 Inleiding... 2 Hoeveel procent van de opleiding bestaat uit stage?... 6 o Begeleiding...

Nadere informatie

De bruiloft van Simson

De bruiloft van Simson De bruiloft van Simson Weet je nog waar de vertelling de vorige keer over ging? Over Simson, de nazireeër. Wat is een nazireeër? Een nazireeër is een bijzondere knecht van God. Een nazireeër mag zijn haar

Nadere informatie

Wat is uw naam en uw functie? Ik ben Robert Veenstra, voorzitter van SC Heerenveen.

Wat is uw naam en uw functie? Ik ben Robert Veenstra, voorzitter van SC Heerenveen. Mijn naam is Aron van der Wal. Ik zit in de sport/brugklas HAVO/VWO van het Fivelcollege in Delfzijl. Naar aanleiding van de opdracht om iemand te interviewen die zich minimaal 20 uren per week met sport

Nadere informatie

B U L L Y. bully@ddhc.nl. W E E K 2 7 2 9 j u n i 2 0 1 5. In deze Bully:

B U L L Y. bully@ddhc.nl. W E E K 2 7 2 9 j u n i 2 0 1 5. In deze Bully: B U L L Y W E E K 2 7 2 9 j u n i 2 0 1 5 In deze Bully: ME8-1 bezoekt de Hockey World League in Brasschaat. Nieuwe jas???? TEAMINDELING INFORMATIE Aanleveren van kopij (maandag vóór 20.00 uur) Wijzigingen

Nadere informatie

t Wiekendje www.dewieken.com Agenda:

t Wiekendje www.dewieken.com Agenda: t Wiekendje www.dewieken.com Agenda: Donderdag 8 oktober: Vrijdag 9 oktober: Maandag 12 oktober: Dinsdag 13 oktober: Dinsdag 13 oktober: Woensdag 14 oktober Donderdag 15 oktober: studiedag. Alle kinderen

Nadere informatie

Naam: Mariska v/d Boomen. Klas: TG2C. Datum: 25 Juni. Docent: Van Rijt. Schrijfverslag.

Naam: Mariska v/d Boomen. Klas: TG2C. Datum: 25 Juni. Docent: Van Rijt. Schrijfverslag. Naam: Mariska v/d Boomen. Klas: TG2C. Datum: 25 Juni. Docent: Van Rijt. Schrijfverslag. Onze vragen: 1. Wanneer bent u met uw schrijfcarrière begonnen? 8 jaar geleden ben ik begonnen met het schrijven.

Nadere informatie

7.5 Script en plaatjes post-test

7.5 Script en plaatjes post-test 7.5 Script en plaatjes post-test De vorige keer waren we hier om Drakie wat beter te leren praten en Drakie heeft toen een heleboel van jou geleerd. Dat vond ie heel leuk. Vandaag gaan we wat dingen die

Nadere informatie

Heer, U kent mij als geen ander U weet of ik zit of sta en U kent ook mijn gedachten voordat ik iets zeggen ga

Heer, U kent mij als geen ander U weet of ik zit of sta en U kent ook mijn gedachten voordat ik iets zeggen ga Hieronder staan de teksten van nieuwe liedjes, zodat jullie ze thuis ook kunnen oefenen: 'k Heb Jezus nodig heel mijn leven 'k Heb Jezus nodig, heel mijn leven. 'k Heb Jezus nodig, dag aan dag, in m'n

Nadere informatie

Micha kijkt Ruben aan. Hij trekt een gek gezicht. Micha houdt niet van puzzelen, want de puzzels die oma maakt, zijn altijd heel erg moeilijk.

Micha kijkt Ruben aan. Hij trekt een gek gezicht. Micha houdt niet van puzzelen, want de puzzels die oma maakt, zijn altijd heel erg moeilijk. 1. Puzzelen Wie er het eerst is! Micha staat bij het schoolhek. Hij krijgt een harde klap op zijn schouder van Ruben, zijn grote broer. Oké. Micha is wel in voor een wedstrijdje. Hij begint meteen te rennen,

Nadere informatie

IK BEN LARS!!! GROETJES LARS KLOOTWIJK

IK BEN LARS!!! GROETJES LARS KLOOTWIJK IK BEN LARS!!! Ik zit in groep 8,ik ga naar RSG t rijks mijn niveau is : havo/vwo. Ik ben 2 keer naar een open dag van het Rijks geweest de eerste keer met een vriend en de tweede keer alleen dat was ook

Nadere informatie

De viool en de gitaar en de dwarsfluit.

De viool en de gitaar en de dwarsfluit. De viool en de gitaar en de dwarsfluit. Er was is een vrouw die had een familie. De familie heette de viool. Ze had 2 baby violen en 2 zussen en 1 moeder en vader.,maar toen ze bij ons kwamen was pa niet

Nadere informatie

Verhaal: Jozef en Maria

Verhaal: Jozef en Maria Verhaal: Jozef en Maria Er was eens een vrouw, Maria. Maria was een heel gewone jonge vrouw, net zo gewoon als jij en ik. Toch had God haar uitgekozen om iets heel belangrijks te doen. Iets wat de hele

Nadere informatie

Wie heeft die rare knopen erin gelegd? vraagt hij. Ik, geeft Bibi eerlijk toe. Vorige week waaide het nogal hard. Dus toen heb ik de rubberboot en

Wie heeft die rare knopen erin gelegd? vraagt hij. Ik, geeft Bibi eerlijk toe. Vorige week waaide het nogal hard. Dus toen heb ik de rubberboot en Het plan van Bart Dobber, niet doen! Bibi staat op het dek van het schip en kijkt naar haar hond die een kat achterna zit op de kade. Haar broer Bart ligt op de loopplank en peutert aan het touw van de

Nadere informatie