Namens heel Hippisch Hattem: Hartelijk gefeliciteerd met dit kleine wondertje!

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Namens heel Hippisch Hattem: Hartelijk gefeliciteerd met dit kleine wondertje!"

Transcriptie

1 HIPPISCH HATTEM NIEUWSBRIEF AUGUSTUS 2015 Geboortekaartje familie Oosten Op 22 juli is Nilas geboren, 51 cm lang, 3880 gram zwaar. Op het kaartje staat: Bezoek vinden we fijn, maar mag het aangekondigd zijn? Annelies(Oosten van Oene) is rijdend lid bij de paarden. In het afgelopen jaar heeft ze deelgenomen aan de enquete-commissie en jullie zijn haar naam ook tegen gekomen bij de paasstollen actie. Annelies, Martin, dochtertje Lisanne en baby Nilas wonen Kraaijenbergstraat 3, 8051 XL in Hattem. Namens heel Hippisch Hattem: Hartelijk gefeliciteerd met dit kleine wondertje! Het kaartje laat zich jammer genoeg moeilijk scannen we rekenen dus nog wel op een foto van Nilas voor de volgende nieuwsbrief! Op weg naar de regio-kampioen schappen pony s in Brummen. Ook de andere foto s in deze nieuwsbrief zijn van de kampioenschappen. REGIOKAMPIOENSCHAPPEN PONY S: Van onze ponyruiters waren er drie combinaties die via de selectiewedstrijden een individuele startplaats voor de regio kampioenschappen wisten te bemachtigen: Tess van Ree, Desiree Agterhuis en Dominique Klock. Dat is op zich natuurlijk al een compliment en felicitatie waard!

2 Tess van Ree feliciteren we met een mooie dressuurproef. Ze kreeg 186 punten van beide jury's! Jammer genoeg viel ze net buiten de prijzen. Met haar pony Lizzy reed Desiree Agterhuis een goede L1 dressuurproef! De jury gaf haar 177 en 182 punten voor haar proef. Super gedaan, Desiree! Jammer genoeg viel ook zij net buiten het eremetaal. Dominique Klock sprong met haar Vasco een foutloos M parcours. Daarbij zette ze een snelle tijd neer, waardoor ze met een 4e prijs werd gehuldigd! Proficiat, Dominique!!! Op de foto komen Dominique en Vasco net terug van de huldiging. Zie het mooie kampioenslint aan Vasco s hoofdstel! Voor het verenigingsteam zijn gestart: Mari-lotte, Julia, Kimberley, Joella, Doris en Ramona. De dressuurruiters reden 164, 180, 188 en 191 punten bij elkaar. Aan de foto s in deze nieuwsbrief kun je wel zien, dat het mooi proeven waren! Bij het springen had Joëlla een beetje pech: haar pony zag de eerste hindernis niet zo zitten. Toen hij die eenmaal genomen had, ging het verder als een speer. Er waren twee ruiters met een pechbalkje en één combinatie had 8 fouten. Al met al zat een plaatsing er deze keer niet in, maar we kijken nu al uit naar volgend jaar! Bijzonder is wel, dat Mari-lotte en Joëlla zowel een dressuurproef als een springparcours voor de vereniging hebben gereden! Geweldig, zulke all-rounders!

3 Alle deelnemers hebben weer een schat aan ervaring opgedaan. Het programma liep een uurtje uit, wat voor sommigen de plannen voor de avond wat in de war stuurde. Maar door het mooie weer en de heerlijke BBQ konden we er een hele gezellige dag van maken. Het lukt lang niet alle ponyclubs om een verenigingsteam samen te stellen. Dan mag je er trots op zijn, dat het de Driehoekruiters wel gelukt is! Op naar volgend jaar, met weer zo n enthousiast team! REGIOKAMPIOENSCHAPPEN PAARDEN: Wat een weertje op de Gelderse Kampioenschappen en wat heeft iedereen zijn/ haar best gedaan om onze club te vertegenwoordigen! Prachtig!

4 Vrijdag natuurlijk eerst al Melanie Mulder die zo goed reed dat ze door mocht naar de finale> Dit resulteerde vandaag in een 11e plaats, wat haar reserve doet staan voor het NK! Fantastisch gedaan! Edwin Agterhuis reed op vrijdag met Jalon in het Z springen, maar door 8 strafpunten in het tweede parcours mocht hij helaas niet door naar de barrage. Vandaag werd er door de Linda Keizer met Doutzen gestart in de klasse B, ze reed een prima parcours maar had helaas 4 strafpunten in de barrage. Wichert Fikse reed met Entrada in de klasse L en stuurde naar een 9e plaats! Het eerste en tweede parcours waren voor hem foutloos, in de barrage had hij een balk, echt zonde! Heleen Klock reed met Elle-Balia in dezelfde klasse, maar had helaas 4 strafpunten in het eerste parcours. Anne Klein reed mee in de klasse M met haar paard Djibab van de Linthorst, maar had helaas 4 strafpunten in het eerste parcours. Jammer! In dezelfde klasse reed ook Edwin Agterhuis met Foxtrot, maar hij had 2 balken in het eerste parcours. Gesprongen werd er ook door het team, waarin Karlijne Van Damme naar een 18e plaats reed met Aram Junior. Ook Malou Haverkamp reed een foutloze ronde en werd 27e! Renate Van Het Ende-Ten Have zette met Winston de scherpste tijd van het team neer met maar had helaas een balk. Elke van Renssen deed enorm haar best, maar haar resultaat wordt weggestreept voor het eindresultaat. Super gedaan allemaal! En dan het dressuurteam: José Warning en Elbi hebben het samen erg goed gedaan, ze reden 193 punten bij elkaar! Carlijn Verholt reed een proef met veel afleidingen rondom de bakrand, maar reed met Jovany 176 punten. Melanie Mulder met Extra Utopia 178 punten en Lorette Meijerink met Felisseau 192 punten. Knap gedaan! Als team is een uiteindelijke 16e plaats (van de 21) gerealiseerd. De activiteitencommissie zorgde ook weer voor de inwendige mens, zodat iedereen ook letterlijk met een voldaan gevoel op de dag terug kon kijken. Goed geregeld! Kortom: een mooie dag met veel kijkplezier en trots op iedereen: ruiters, amazones, fans, grooms, supporters, etc!

5 GEMEENTEKAMPIOENSCHAPPEN HIPPISCH HATTEM 19 SEPTEMBER Het is ondertussen weer mogelijk om je op te geven voor de Gemeentekampioenschappen op 19 september a.s. We hebben categorieën voor niet-wedstrijdruiters en wedstrijdruiters, er kan worden gesprongen en er kan een dressuurproef worden gereden, dus voor elk wat wils! Er is wel een wijziging ten opzichte van de voorgaande jaren: de wedstrijdruiters zullen hun dressuurproeven op het grasland tegenover de club gaan rijden. Het is daardoor mogelijk om 2 proeven te rijden en ook om de klasse Z aan te bieden. Houd er dus rekening mee wanneer je paard of pony op ijzers staat! De niet-wedstrijdruiters zullen in de buitenbak rijden (verdeeld over 2 ringen), waardoor het mogelijk is om eerder het springparcours op te bouwen. Omdat er in 2 groepen gereden wordt, rijden de beste 2 combinaties van beide ringen een finale. Let dus op de uitslagenlijst aan de secretariaatswagen. Daar kun je zien of je de finale mag rijden en hoe laat die verreden wordt! Inschrijven kan via de mail: gemeentekampioenschap@hippisch-hattem.nl en is mogelijk tot 5 september. Vermeld in de mail je combinatienummer (als je wedstrijdruiter bent), je naam, naam van paard of pony, klasse waarin je wilt rijden en de maat van je pony (A,B,C,D of E). Het clubkampioenschap wordt gehouden op ons eigen terrein aan het Vijzelpad in Hattem en deelname kost 7 euro per proef. Groeten en graag tot de 19 e september! Saskia, Jacco en Richard

6 WAAR IS DAT FEESTJE???????? HIER IS DAT FEESTJE!!!!!!!!!!!!!!!! Vanwege het 80 jarig jubileum van de Marleruiters, het 45 jarig jubileum van de Driehoekruiters en het 10 jarig jubileum van RV Hippisch Hattem, nodigen we jullie van harte uit voor de viering daarvan op ZATERDAG 31 OKTOBER Meer nieuws daarover in de volgende nieuwsbrief, maar noteer deze dag vast in je agenda! WEDSTRIJD-UITSLAGEN IN DE KRANT Elke week zijn er weer ruiters, die op diverse wedstrijden mooie resultaten behalen! Dat willen we natuurlijk graag aan Hattem en omgeving laten weten. Heb je een prijs behaald en vind je het leuk om daarmee in de krant te komen, lever dan een duidelijke foto met een (kort) stukje tekst aan voor donderdag. Deze worden doorgestuurd naar Hattem Huis aan Huis en De Schaapskooi. Of de stukjes geplaatst worden, is natuurlijk afhankelijk van de redactie van de krant.

7 VAN HET BESTUUR: EXTRA ALGEMENE LEDENVERGADERING 30 SEPTERMBER. Binnenkort ontvangen jullie een uitnodiging met een agenda voor de Extra Algemene Ledenvergadering. Deze wordt gehouden op woensdagavond 30 september om uur in de kantine van onze manege. Deze vergadering is afgesproken op de ALV van maart j.l. Daar is een presentatie gehouden door de enquête-commissie. Een punt dat daaruit voortvloeit is een contributieverhoging voor de lessende leden. Meer daarover volgt in de uitnodiging. Ook de verkoop van de koets is op de vorige ALV besproken. Dit punt wordt ook in stemming gebracht. Kortom: Noteer vast in de agenda! EVEN VOORSTELLEN: Hallo allemaal, Er is mij gevraagd een stukje te schrijven om mezelf en mijn paard even voor te stellen, dus bij deze: Mijn naam is Senli Boogerd, ik ben 16 en ik ga na de vakantie beginnen met de MBO opleiding Recreatiedier aan de Groene Welle. Ik woon in Zwolle. Mijn paard heet officieel Minos de la Tombe, maar we zeggen gewoon Minos dat is toch wat gemakkelijker. Hij is een Belgisch Warmbloed en hij is nu 3 jaar, maar een echte knuffelkont. Minos is mij beschikbaar gesteld door de Pegasus Foundation. De Foundation geeft mensen die de nodige tegenslag hebben gehad de kans om in de sport verder te komen, of stellen een paard ter beschikking voor een Paard en Sport opleiding. Ik krijg met Minos de kans om verder te komen in de sport, iets wat ik altijd al graag heb gewild en dus gaan Minos en ik die uitdaging samen aan. Vind je het leuk om iets meer over de Foundation te weten te komen kijk dan even op de site: Ik ben op donderdag 30 juli bij jullie begonnen met rijden en we hebben diezelfde middag ook het kennismakingsgesprek gehad en ik had er meteen een goed gevoel bij. Omdat het nog vakantie is heb ik natuurlijk lang niet iedereen ontmoet, maar ik vond het

8 gelijk de eerste les al erg gezellig. Minos en ik kijken er dan ook erg naar uit om er een hele leuke tijd bij jullie van te maken en we zullen jullie vast nog wel tegenkomen tijdens de lessen of andere activiteiten. Groetjes van Minos en Senli EVEN VOORSTELLEN: Bestuursleden Niet iedereen kent de mensen die in het nieuwe bestuur zitten: deze maand stelt Ytzen de Vries (penningmeester) zich voor. Ik ben 49 jaar, ben getrouwd (met Esther). Wij hebben drie kinderen (Rajco (17), Joëlla (15) en Annelie (13)). In het dagelijks leven ben ik leveranciersmanager bij een grote zorgverzekeraar. In dat werkveld ben ik voornamelijk bezig met relatie-, proces- & contractmanagement. Vroeger heb ik zelf fanatiek aan hockey gedaan en ben destijds ook coach geweest van een jeugdteam. Inmiddels ben ik fanatiek toeschouwer en sta zo af en toe samen met Henk Dubbeldam naar een hockeywedstrijd te kijken. Daarnaast ben ik jarenlang lid geweest van een scoutinggroep en heb daar ook in de leiding gezeten. Enkele jaren geleden kregen mijn kinderen het op hun heupen en wilden graag gaan paardrijden. Esther en ik komen niet uit de paardenwereld. Hierdoor was het enthousiasme bij ons niet zo groot om op deze wens van onze kinderen in te gaan. Maar ja, zoals dat wel vaker gaat: de aanhouder wint. En dat was in deze situatie ook het geval.

9 De kinderen zijn gestart met rijden op de pony s van Sonja (wie niet zou je haast zeggen!). Joëlla en Annelie zijn lid geworden bij Hippisch Hattem en rijden inmiddels wedstrijden. We hebben ongeveer 1,5 jaar geleden een eigen E-pony gekocht (Hulstkamp s Leandro) waarmee fanatiek wordt getraind en wedstrijden wordt gereden. Hierdoor kom je als ouders regelmatig bij de manege aan het Vijzelpad en spreek je mensen tijdens de diverse wedstrijden. Op enig moment zijn Esther en ik gevraagd om na te denken of wij een rol in/voor het bestuur zou willen spelen. Ons idee was om een ondersteunende rol te gaan vervullen. Echter, tijdens een gezellige meeting bij Saskia Meulenberg, werd mij gevraagd of ik de rol van penningmeester op mij zou willen nemen. Als zoon van een boekhouder krijg je in je jonge leven natuurlijk e.e.a. mee rondom financieel beheer en de administratie hiervan. Mijn broer is in het dagelijks leven ook boekhouder en heeft diverse jaren geleden ook de rol van penningmeester binnen de rijvereniging vervuld. In de wetenschap dat ik soms op andere kan terugvallen, heb ik met enthousiasme de handschoen van penningmeester opgepakt en voer ik deze taak zo zorgvuldig mogelijk uit. Zoals ik tijdens de ALV van maart jl. heb aangegeven wil ik open, eerlijk en transparant mijn rol vervullen. Voor zover jullie mij inmiddels hebben gesproken en/of meegemaakt, hoop ik dat jullie dit ook als zodanig ervaren. Natuurlijk hoop ik ook dat jullie (onze leden) deze houding en intentie hebben richting ons als bestuur. Tot ziens bij de manege en/of tijdens evenementen. Een hartelijke groet, Ytzen de Vries. Na een middagje flink helpen klussen op de terreinen rondom de manege moest Sven nodig plassen. Hij ging keurig naar het toilet, maar kreeg na de gedane boodschap de deur met geen mogelijkheid meer open. Dankzij het technisch inzicht van Sieto en de assistentie van Herman kon hij uiteindelijk uit zijn benarde positie worden bevrijd. Daarvoor moest wel de hele deur uit de sponningen gelicht worden. Sven is een dapper ventje. Hij raakte geen moment in paniek en heeft zelfs in dat kleine kamertje nog een lekker zakje chips naar binnen gewerkt.

10 LUST VOOR HET OOG! Daniëlle, Henk Dubbeldam, Jan Klein, Sieto vd Scheer, Ytzen en Herman hebben het terrein rondom de manege een flinke onderhoudsbeurt gegeven. Het zou fijn zijn als we de terreinen een beetje bij kunnen houden. Wie wil zo nu en dan even meehelpen? Graag een mailtje naar : facilitair@hippisch-hattem.nl

11 VOLGENDE! De volgende nieuwsbrief wordt rond 15 september verzonden. Copy (tekst, wedstrijdresultaat, foto s) daarvoor kun je mailen naar

HIPPISCH HATTEM NIEUWSBRIEF FEBRUARI Reminder: In de voorjaarsvakantie, van 18 t/m 26 februari, gaan de lessen niet door!

HIPPISCH HATTEM NIEUWSBRIEF FEBRUARI Reminder: In de voorjaarsvakantie, van 18 t/m 26 februari, gaan de lessen niet door! HIPPISCH HATTEM NIEUWSBRIEF FEBRUARI 2017 Reminder: In de voorjaarsvakantie, van 18 t/m 26 februari, gaan de lessen niet door! In plaats daarvan op zaterdag 25 februari de workshopdag! Zie verderop in

Nadere informatie

HIPPISCH HATTEM NIEUWSBRIEF

HIPPISCH HATTEM NIEUWSBRIEF HIPPISCH HATTEM NIEUWSBRIEF SEPTEMBER 2017 MAN-POWER! Zaterdag 19 augustus is Javaj gestart in Oldebroek bij de Bixie. Hij is in de dressuur A, 4e geworden. Bij het A springen is hij 7e geworden. Zijn

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF JUNI 2015

NIEUWSBRIEF JUNI 2015 NIEUWSBRIEF JUNI 2015 Proost Sieto! Je had m verdiend!!! LESSEN RONDOM DE ZOMERVAKANTIE. Om ervoor te kunnen zorgen dat de lessen in de zomervakantie goed gevuld zijn, willen we graag weten wanneer jullie

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF JULI 2015

NIEUWSBRIEF JULI 2015 NIEUWSBRIEF JULI 2015 Huwelijk Anne Bos en Ronald van Tiel. Met 11 Marlepaarden en Driehoekpony s hebben we Anne en Ronald 27 juni naar de Andreaskerk in het centrum van Hattem gereden. Anne was toen al

Nadere informatie

EXTRA NIEUWSBRIEF HIPPISCH HATTEM MET BONI ACTIE EN GEMEENTE KAMPIOENSCHAPPEN 24 september 2015

EXTRA NIEUWSBRIEF HIPPISCH HATTEM MET BONI ACTIE EN GEMEENTE KAMPIOENSCHAPPEN 24 september 2015 EXTRA NIEUWSBRIEF HIPPISCH HATTEM MET BONI ACTIE EN GEMEENTE KAMPIOENSCHAPPEN 24 september 2015 RIJVERENIGING HIPPISCH HATTEM FELICITEERT HAAR KAMPIOENEN! Zaterdag 19 september stond in het teken van de

Nadere informatie

HIPPISCH HATTEM NIEUWSBRIEF FEBRUARI 2016

HIPPISCH HATTEM NIEUWSBRIEF FEBRUARI 2016 HIPPISCH HATTEM NIEUWSBRIEF FEBRUARI 2016 CLUBKAMPIOENSCHAPPEN HIPPISCH HATTEM Op zaterdag 2 april worden de clubkampioenschappen van Hippisch Hattem weer georganiseerd! We hebben categorieën voor niet-wedstrijdruiters

Nadere informatie

HIPPISCH HATTEM NIEUWSBRIEF

HIPPISCH HATTEM NIEUWSBRIEF HIPPISCH HATTEM NIEUWSBRIEF FEBRUARI 2018 NIEUWJAARSRECEPTIE Voorzitter Gerrit Spaan bedankt Jan Klein en Henk Dokter voor hun jarenlange inspanning voor de SGW. Ze dragen hun stokje over aan de volgende

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Beste leden, Instructie. Oktober 2012

Nieuwsbrief. Beste leden, Instructie. Oktober 2012 Beste leden, Oktober 2012 In deze nieuwsbrief nieuws over de instructie, het viertal, het najaarsconcours en de clubkampioenschappen. Ook is er nieuws uit de inspanningscommissie, die een sessie videospringen

Nadere informatie

HIPPISCH HATTEM NIEUWSBRIEF JULI 2017

HIPPISCH HATTEM NIEUWSBRIEF JULI 2017 HIPPISCH HATTEM NIEUWSBRIEF JULI 2017 Deze kanjers, de dappere heren van onze ponyclub, Javaj en Sven hebben op 27 mei een mooi resultaat gehaald in Wezep. Sven haalde een 4 e prijs in de Bixie A dressuur

Nadere informatie

HIPPISCH HATTEM NIEUWSBRIEF MAART 2018

HIPPISCH HATTEM NIEUWSBRIEF MAART 2018 HIPPISCH HATTEM NIEUWSBRIEF MAART 2018 LESSEN WEEK 30 MAART GAAN WEL DOOR!!!!!! Op verzoek van een aantal leden heeft het bestuur besloten om de lessen in de week van maandag 30 april, dinsdag 1 mei, woensdag

Nadere informatie

* NIEUWSBRIEF * NIEUWSBRIEF * NIEUWSBRIEF

* NIEUWSBRIEF * NIEUWSBRIEF * NIEUWSBRIEF * NIEUWSBRIEF * NIEUWSBRIEF * NIEUWSBRIEF * VALENTINO Helaas hebben wij vorige week afscheid moeten nemen van ons manegepaard Valentino. Nadat hij opnieuw last kreeg van een peesblessure hebben wij helaas

Nadere informatie

HIPPISCH HATTEM NIEUWSBRIEF OKTOBER PROEP. Hallo allemaal,

HIPPISCH HATTEM NIEUWSBRIEF OKTOBER PROEP. Hallo allemaal, HIPPISCH HATTEM NIEUWSBRIEF OKTOBER 2015 0PROEP. Hallo allemaal, Ik ben Melissa vd Kamp, 16 jaar en al tijden op zoek naar een verzorg/leasepaard. Ik rij nu al 6 jaar bij de ponyvrienden en zit al een

Nadere informatie

Nieuwsbrief: Augustus 2019

Nieuwsbrief: Augustus 2019 Nieuwsbrief: Augustus 2019 Evenementen in Augustus Vereniging nieuws Bakbezetting *Deze informatie kunt u tevens op de website van het HCE vinden. Gedurende de zomermaanden wordt overwegend gebruik gemaakt

Nadere informatie

SAMENSPRAAK. In deze uitgave o.a.

SAMENSPRAAK. In deze uitgave o.a. Nieuwsbrief VPG De Samenhang samen gaan wij het maken! Jaargang 12, Nummer 51, December 2013 SAMENSPRAAK In deze uitgave o.a. 1. Van de redactie... 2 2. De voorzitter aan het woord... 3 3. FNRS Wedstrijd

Nadere informatie

Nieuwsbrief Tusken Waad en Klif juni 2015

Nieuwsbrief Tusken Waad en Klif juni 2015 Nieuwsbrief Tusken Waad en Klif juni 2015 Hallo leden van kring Tusken Waad en Klif, Hierbij de allereerste nieuwsbrief van kring Tusken Waad en Klif, oftewel TWK! We hopen jullie hiermee beter te informeren

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF PSV DRIESPOREN

NIEUWSBRIEF PSV DRIESPOREN Beste leden, NIEUWSBRIEF PSV DRIESPOREN VAN DE VOORZITTER De zomer is aangebroken en daarmee voor de vereniging een wat rustiger periode. Dat betekent niet dat er op de manege niets te doen is! Afgelopen

Nadere informatie

Club kampioenschap pony's Schijndel

Club kampioenschap pony's Schijndel SCHIJNDEL KNHS REGIO NOORD-BRABANT (V31010) 22-3-2015 Laura Verwijst VP0055724 0031623591773 Status: Goedgekeurd wsnoordbrabant@gmail.com Datum goedgekeurd: 17-11-2014 www.knhsregiobrabant.nl Indoor Pony

Nadere informatie

HIPPISCH HATTEM NIEUWSBRIEF

HIPPISCH HATTEM NIEUWSBRIEF HIPPISCH HATTEM NIEUWSBRIEF DECEMBER 2016 OP BIXIE WEDSTRIJD, 3 DECEMBER. Melanie Klock en Sven van t Ende hebben in Hasselt mee gereden in de klasse AA Melanie reed keurig haar proef zonder begeleiding

Nadere informatie

SAMENSPRAAK. In deze uitgave o.a. 1. Van de redactie... 2 2. Sinterklaas... 4 3. Nieuw! Wie Ben Ik??... 5 4. Korte Mededelingen...

SAMENSPRAAK. In deze uitgave o.a. 1. Van de redactie... 2 2. Sinterklaas... 4 3. Nieuw! Wie Ben Ik??... 5 4. Korte Mededelingen... Nieuwsbrief VPG De Samenhang samen gaan wij het maken! Jaargang 13, Nummer 55, December 2014 SAMENSPRAAK In deze uitgave o.a. 1. Van de redactie... 2 2. Sinterklaas... 4 3. Nieuw! Wie Ben Ik??... 5 4.

Nadere informatie

Hallo Honteruiters! Groetjes, Sabine

Hallo Honteruiters! Groetjes, Sabine April 2017 Hallo Honteruiters! Wat een bewogen jaar hebben we achter de rug! En wat heeft iedereen hard gewerkt om er een super jubileum van te maken! Het jaar 2016 stond in het teken van 50 jaar Honteruiters

Nadere informatie

Nieuwsbrief februari 2017

Nieuwsbrief februari 2017 Nieuwsbrief februari 2017 In deze nieuwsbrief: * Kampioenschappen pony s Kring Zuid West en Regio * Kampioenschappen paarden Kring Zuid West * Regiokampioenschap Zuid Holland paarden * Kampioenen vieren

Nadere informatie

Voor alle duidelijkheid nog even alle lesuitval en Pinksterhulp op een rijtje: Donderdag 21 mei geen les. Opbouwen van terreinen aan de Veldweg.

Voor alle duidelijkheid nog even alle lesuitval en Pinksterhulp op een rijtje: Donderdag 21 mei geen les. Opbouwen van terreinen aan de Veldweg. NIEUWSBRIEF MEI 2015 LESSEN RONDOM HET HIPPINKSTERCONCOURS. Voor alle duidelijkheid nog even alle lesuitval en Pinksterhulp op een rijtje: Donderdag 21 mei geen les. Opbouwen van terreinen aan de Veldweg.

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Augustus 2012. Beste leden, Bedankt! Secretariaat: Jantien Bussink, Larenseweg 38, 7475 PW Markelo, 0613594963

Nieuwsbrief. Augustus 2012. Beste leden, Bedankt! Secretariaat: Jantien Bussink, Larenseweg 38, 7475 PW Markelo, 0613594963 Augustus 2012 Beste leden, Bijgaand een nieuwe nieuwsbrief! We hebben een drukke agenda deze maand, met allerlei hippische activiteiten! Zo is er de dressuuroefenavond aanstaande woensdag, worden zaterdag

Nadere informatie

Aan de secretariaten van de kringen regio Noord-Brabant Ter kennisgeving aan de kringvoorzitters en DA s. Someren, 5 juni 2007. Geachte secretaris,

Aan de secretariaten van de kringen regio Noord-Brabant Ter kennisgeving aan de kringvoorzitters en DA s. Someren, 5 juni 2007. Geachte secretaris, Wedstrijdsecretariaat regio Noord-Brabant: Nannie Verhappen Diepe Vaart 14, 5663 AX Geldrop Tel.: 06 51 899 874 e-mail:wedstrijdsecretariaat@knhsregiobrabant.nl NOORD-BRABANT Aan de secretariaten van de

Nadere informatie

HIPPISCH HATTEM NIEUWSBRIEF JULI 2017 GEMEENTEKAMPIOENSCHAPPEN KNHS/ FNRS HIPPISCH HATTEM 16 & 23 SEPTEMBER 2017

HIPPISCH HATTEM NIEUWSBRIEF JULI 2017 GEMEENTEKAMPIOENSCHAPPEN KNHS/ FNRS HIPPISCH HATTEM 16 & 23 SEPTEMBER 2017 HIPPISCH HATTEM NIEUWSBRIEF JULI 2017 GEMEENTEKAMPIOENSCHAPPEN KNHS/ FNRS HIPPISCH HATTEM 16 & 23 SEPTEMBER 2017 Dit jaar 2 zaterdagen met gemeentekampioenschappen: 16 september voor de KNHS ruiters, 23

Nadere informatie

april 30 Nieuwsflits In deze nieuws flits, de agenda, verjaardagen, koningsspelen.

april 30 Nieuwsflits In deze nieuws flits, de agenda, verjaardagen, koningsspelen. april 30 Nieuwsflits 2015 In deze nieuws flits, de agenda, verjaardagen, koningsspelen. Aan de ouders en verzorgers van de leerlingen van De Zuidster, Het is toch even wennen, zorgen dat er een nieuwsflits

Nadere informatie

HIPPISCH HATTEM NIEUWSBRIEF NOVEMBER 2016 VOORZITTER GERRIT SPAAN CLUBHELD HIPPISCH HATTEM

HIPPISCH HATTEM NIEUWSBRIEF NOVEMBER 2016 VOORZITTER GERRIT SPAAN CLUBHELD HIPPISCH HATTEM HIPPISCH HATTEM NIEUWSBRIEF NOVEMBER 2016 VOORZITTER GERRIT SPAAN CLUBHELD HIPPISCH HATTEM En zowaar! Onze voorzitter, Gerrit Spaan heeft de Hattemer verkiezing voor Clubheld gewonnen! Van harte gefeliciteerd,

Nadere informatie

SPONSORBROCHURE Cross-Country Hattem

SPONSORBROCHURE Cross-Country Hattem Paarden & Pony s SPONSORBROCHURE Cross-Country Hattem De Molecaten Ruiterdag te Hattem is reeds een begrip in Nederland. Maar ook daarbuiten is Landgoed Molecaten bekend. Wie eens als deelnemer aan deze

Nadere informatie

HIPPISCH HATTEM NIEUWSBRIEF JANUARI 2016

HIPPISCH HATTEM NIEUWSBRIEF JANUARI 2016 HIPPISCH HATTEM NIEUWSBRIEF JANUARI 2016 GEBOREN. Op 10 december 2016 werd Tim geboren: zoon van Erna en Hans Sonneveld Zandbergen en broertje van Bart-Jan en Chris. Leden en bestuur van Hippisch Hattem

Nadere informatie

HIPPISCH HATTEM NIEUWSBRIEF MAART 2016

HIPPISCH HATTEM NIEUWSBRIEF MAART 2016 HIPPISCH HATTEM NIEUWSBRIEF MAART 2016 CLUBKAMPIOENSCHAPPEN HIPPISCH HATTEM Op zaterdag 2 april worden de clubkampioenschappen van Hippisch Hattem weer georganiseerd! We hebben categorieën voor niet-wedstrijdruiters

Nadere informatie

Bodyprotectors. Beestjes in het bos STAL T REELAER NIEUWSBRIEF. Interessante informatie: In dit nummer: Teken 1. Ruiter en paard van de maand!

Bodyprotectors. Beestjes in het bos STAL T REELAER NIEUWSBRIEF. Interessante informatie: In dit nummer: Teken 1. Ruiter en paard van de maand! STAL T REELAER NIEUWSBRIEF Interessante informatie: De nieuwe cross hindernissen zijn inmiddels in gebruik genomen. Op 17 april is het lente concours. Nog niets te doen in de mei vakantie? Kijk op pagina

Nadere informatie

HIPPISCH HATTEM NIEUWSBRIEF AUGUSTUS 2016 REGIO-KAMPIOENSCHAPPEN PONY S 6 AUGUSTUS 2016.

HIPPISCH HATTEM NIEUWSBRIEF AUGUSTUS 2016 REGIO-KAMPIOENSCHAPPEN PONY S 6 AUGUSTUS 2016. HIPPISCH HATTEM NIEUWSBRIEF AUGUSTUS 2016 REGIO-KAMPIOENSCHAPPEN PONY S 6 AUGUSTUS 2016. De volgende prijzen zijn door De Driehoekruiters op de Regiokampioenschappen in Rekken gewonnen: Springen, Klasse

Nadere informatie

Schoolkrant groep 5/6

Schoolkrant groep 5/6 Schoolkrant groep 5/6 Wat leuk dat u de schoolkrant van groep 5/6 gaat lezen. De kinderen hebben deze keer zelf bedacht wat ze willen schrijven of tekenen en met wie! Zo kunt u lezen over de herfstvakantie,

Nadere informatie

HIPPISCH HATTEM NIEUWSBRIEF DECEMBER 2017

HIPPISCH HATTEM NIEUWSBRIEF DECEMBER 2017 HIPPISCH HATTEM NIEUWSBRIEF DECEMBER 2017 JONG SUCCES! Javai en Sven zijn zaterdag 28-10 naar Wezep op bixie concours. Beide jongens starten de 1e keer in de bixie B rubriek. Javai reed keurig zijn proef

Nadere informatie

SV DUO is nog steeds dringend op zoek naar een secretaris en een voorzitter! (dit mag ook een combifunctie zijn)

SV DUO is nog steeds dringend op zoek naar een secretaris en een voorzitter! (dit mag ook een combifunctie zijn) Beste leden, Bijgaand treffen jullie weer een nieuwsbrief aan. Veel leesplezier gewenst! SV DUO is nog steeds dringend op zoek naar een secretaris en een voorzitter! (dit mag ook een combifunctie zijn)

Nadere informatie

HIPPISCH HATTEM NIEUWSBRIEF

HIPPISCH HATTEM NIEUWSBRIEF HIPPISCH HATTEM NIEUWSBRIEF OKTOBER 2016 POLOCROSSE WEDSTRIJD Op woensdag 12 oktober hadden we twee Nederlandse Polocrosse vedetten in ons midden. Florien Luitse, samen met Rianne zijn opgenomen in het

Nadere informatie

Intro. Veel leesplezier en tot gauw op de manege! De redactie

Intro. Veel leesplezier en tot gauw op de manege! De redactie 1 Intro Heerlijk! De lente is begonnen. Het zonnetje begint alweer aardig door te komen. De paarden staan weer tevreden in de wij en het buiten rijden is heerlijk na zo n lange winter binnen rond tuffen.

Nadere informatie

t Wiekendje www.dewieken.com Agenda:

t Wiekendje www.dewieken.com Agenda: t Wiekendje www.dewieken.com Agenda: Donderdag 8 oktober: Vrijdag 9 oktober: Maandag 12 oktober: Dinsdag 13 oktober: Dinsdag 13 oktober: Woensdag 14 oktober Donderdag 15 oktober: studiedag. Alle kinderen

Nadere informatie

Nieuwsbrief HCOIJ, nummer 10, december 2013

Nieuwsbrief HCOIJ, nummer 10, december 2013 Nieuwsbrief HCOIJ, nummer 10, december 2013 Voor iedereen die ons een warm hart toedraagt. Hier is de tiende nieuwsbrief van HCOIJ, de laatste van 2013. Boordevol leuke nieuwtjes, foto s, mededelingen

Nadere informatie

Ondertussen is er namens Hippisch Hattem een attentie voor Nilas en zus Lisanne heen gebracht.

Ondertussen is er namens Hippisch Hattem een attentie voor Nilas en zus Lisanne heen gebracht. HIPPISCH HATTEM NIEUWSBRIEF SEPTEMBER 2015 Geboortekaartje familie Oosten Het geboortekaartje scannen lukte niet voor de vorige nieuwsbrief, maar de trotse ouders Annelies en Martin hebben wel voor een

Nadere informatie

Zoals jullie weten hebben er een aantal van onze leden op de galoppade gereden.

Zoals jullie weten hebben er een aantal van onze leden op de galoppade gereden. Hallo allemaal, Hierbij weer een kersverse nieuwsbrief van september 2011. sorry voor de late nieuwsbrief de volgende nieuwsbrief komt rond 1 november weer want ik heb het ook erg druk met school dus heb

Nadere informatie

September de maand van weerbaarheid

September de maand van weerbaarheid September de maand van weerbaarheid Het thema van deze maand is weerbaarheid. Het komt steeds vaker voor in het nieuws, kinderen die gepest worden. Vaak sta je als ouder machteloos. Hieronder volgt een

Nadere informatie

Nieuwsbrief 18. w oord van de v o o r z itter. maar ook iets waar wij beiden erg trots op zijn. Hartelijk dank voor deze eretitel!

Nieuwsbrief 18. w oord van de v o o r z itter. maar ook iets waar wij beiden erg trots op zijn. Hartelijk dank voor deze eretitel! Nieuwsbrief 18 Beste leden, www.bcscarabee.nl w oord van de v o o r z itter In de laatste nieuwsbrief van dit seizoen een tevreden voorzitter. We kunnen terug kijken op een mooi jubileumjaar, waarin we

Nadere informatie

INHOUDSOPGAVE 2 VOORWOORD 3

INHOUDSOPGAVE 2 VOORWOORD 3 - 2 - Inhoudsopgave INHOUDSOPGAVE 2 VOORWOORD 3 1. SPULLEN VOOR HET RIJDEN 4 2. SOORTEN PAARDENSPORTEN 5 3. HOUDING 6 4. ANKY VAN GRUNSVEN 8 5. DE VEILIGHEID VOOR HET PAARD 9 6. DRESSUUR 10 7. SPRINGEN

Nadere informatie

Concreet: laad het paard af om te rijden, geen contact met andere paarden, ook de ruiter niet en na het rijden rechtstreeks terug naar de trailer.

Concreet: laad het paard af om te rijden, geen contact met andere paarden, ook de ruiter niet en na het rijden rechtstreeks terug naar de trailer. Beste leden, Voor jullie weer een nieuwe nieuwsbrief, met nieuws en ouds! Rhinopneumonie Zoals jullie allemaal wellicht al weten hebben we de lessen hervat nadat de KNHS meldde dat er na zaterdag 3 maart

Nadere informatie

8 januari 2016. Met vriendelijke groet, namens het team, J.H. Top

8 januari 2016. Met vriendelijke groet, namens het team, J.H. Top Nieuwsbrief 8 januari 2016 Oranjestraat 28, 7681 DN Vroomshoop, tel: 0546-642137 Van de directie De eerste week van het nieuwe jaar 2016 zit er al weer op. Ook namens de collega s wens ik u een heel goed

Nadere informatie

PRAAD. Voorwoord. Activiteiten. Nieuwsbrief T.S.R. Cave ne Cadas. SO Cave ne Cadas

PRAAD. Voorwoord. Activiteiten. Nieuwsbrief T.S.R. Cave ne Cadas. SO Cave ne Cadas PRAAD April 2009 Nieuwsbrief T.S.R. Cave ne Cadas Voorwoord lekker weer is gaan onze buitenritten weer van start. Als er genoeg mensen mee willen gaan, kunnen we iedere zondag heerlijk buiten in de natuur

Nadere informatie

De Algemene ledenvergadering vindt morgen plaats om 20.00 uur op school. In de bijlage vindt u het jaarverslag van de ouderraad.

De Algemene ledenvergadering vindt morgen plaats om 20.00 uur op school. In de bijlage vindt u het jaarverslag van de ouderraad. Jaargang 27, nr.5 Dat.: 23 sept. 2014 Agenda: Afgelopen vrijdag zijn Marlou, Erica, Jolanda en Babette geslaagd voor hun opleiding 'ik leer anders'. Hiermee is ons team verrijkt met vier leerkrachten die

Nadere informatie

HIPPISCH HATTEM NIEUWSBRIEF JANUARI 2016

HIPPISCH HATTEM NIEUWSBRIEF JANUARI 2016 HIPPISCH HATTEM NIEUWSBRIEF JANUARI 2016 BONI-SPONSORACTIE. De Boni- sponsoractie heeft maar liefst 643,00 opgebracht! Een aantal ponyclubleden hebben met pony s van Sonja Steinz twee maal bij de Boni

Nadere informatie

19 oktober 2015 nr. 25

19 oktober 2015 nr. 25 19 oktober 2015 nr. 25 De eerste periode van het nieuwe seizoen zit er alweer op. Tijd om u even bij te praten. We blikken terug op het zevende jeugdkamp, er is een bijdrage van de activiteitencommissie

Nadere informatie

D-proeven rijden. Beoordeling

D-proeven rijden. Beoordeling D-proeven rijden Tijdens het leren paardrijden gaat het voornamelijk om het plezier en het onder de knie krijgen van de rijvaardigheid. Als je de basis geleerd hebt, is het leuk om te laten zien wat je

Nadere informatie

PRAAD. Voorwoord. Onderlinge Wedstrijd Manege. Nieuwsbrief T.S.R. Cave ne Cadas. Februari Beste leden,

PRAAD. Voorwoord. Onderlinge Wedstrijd Manege. Nieuwsbrief T.S.R. Cave ne Cadas. Februari Beste leden, PRAAD Februari 2010 Nieuwsbrief T.S.R. Cave ne Cadas Voorwoord Beste leden, Met carnaval in het vooruitzicht is het weer tijd voor een nieuwe Praad! 4 dagen lang even geen colleges, maar flink feesten

Nadere informatie

Dominique Filion s prestatiemix

Dominique Filion s prestatiemix Dominique Filion s prestatiemix Dominique over de 7 factoren die haar prestaties beïnvloeden Geschreven door Marlon van Wissen en Dominique Filion Er zijn 7 factoren die de prestaties van een ruiter beïnvloeden

Nadere informatie

Voorwoord door Ilsa Derks

Voorwoord door Ilsa Derks Via deze nieuwsbrief willen wij u informeren over enkele vernieuwingen en aanpassingen binnen de manege daarnaast brengen wij ook enkele mededelingen en nieuwsberichten. Ieder kwartaal komt er een nieuwsbrief

Nadere informatie

Schrijf je nu in! 11 april Onderlinge Menwedstrijd. 12 april Onderlinge Wedstrijd (Dressuur en springen)

Schrijf je nu in! 11 april Onderlinge Menwedstrijd. 12 april Onderlinge Wedstrijd (Dressuur en springen) 11 april Onderlinge Menwedstrijd 12 april Onderlinge Wedstrijd (Dressuur en springen) Schrijf je nu in! Ook voor de menners onder ons is het seizoen weer begonnen bij Stad en Lande Ruiters. 11 april is

Nadere informatie

November 2006 nummer 1

November 2006 nummer 1 LANDELIJKE RIJVERENIGING DE IJSSELZOOM VOORST Opgericht 1 februari 1934 Secretariaat Boekbindershorst 3, 7328 TN Apeldoorn. Mobiel 06-51 76 58 33 E-mail deijsselzoom@hotmail.com Rekeningnummer Rabobank

Nadere informatie

Regiokampioenschap Gelderland Versie 27 mei 2015

Regiokampioenschap Gelderland Versie 27 mei 2015 KNHS-Regio: Gelderland www.paardensportgelderland.nl Dressuur en springen Pony Alle klassen Wedstrijdplaats: Brummen Wedstrijddatum: 1 augustus 2015 Accommodatie: Hazenberg 5, 6971LC Brummen. Vereniging:

Nadere informatie

Hippiade 2015 Versie 21 mei

Hippiade 2015 Versie 21 mei 28 augustus 2015 Springen paarden en pony s B 29 augustus 2015 Dressuur pony s B t/m Z2 29 augustus 2015 Springen pony s L t/m ZZ 29 augustus 2015 Verenigingskampioenschap pony s en afdelingsdressuur 4

Nadere informatie

Kampioenschapsreglement

Kampioenschapsreglement Kampioenschapsreglement KNHS-outdoorkampioenschappen (Hippiade) t/m ZZ-Licht dressuur en ZZ springen Ingaand op 1 april 2015 en geldig tot 1 oktober 2015 Het bestuur van de KNHS stelt jaarlijks de voorwaarden

Nadere informatie

Wedstrijdrijden Ruitersportcentrum & Kampeerboerderij Dé ontmoetingsplaats voor iedereen!

Wedstrijdrijden Ruitersportcentrum & Kampeerboerderij Dé ontmoetingsplaats voor iedereen! Wedstrijdrijden Ruitersportcentrum & Kampeerboerderij Dé ontmoetingsplaats voor iedereen! 2 Wedstrijdrijden bij Manege Thielen Beste ruiter, Leuk dat jij ook wilt deelnemen aan de wedstrijden bij Manege

Nadere informatie

* NIEUWSBRIEF * EXTRA VAKANTIE EDITIE * NIEUWSBRIEF * OVERIGE ACTIVITEITEN

* NIEUWSBRIEF * EXTRA VAKANTIE EDITIE * NIEUWSBRIEF * OVERIGE ACTIVITEITEN * NIEUWSBRIEF * EXTRA VAKANTIE EDITIE * NIEUWSBRIEF * Hoewel het weer pas dit weekend op lenteweer gaat lijken is het aan het einde van deze maand al weer meivakantie en niet lang daarna kunnen we ons

Nadere informatie

Karper praat Januari 2017

Karper praat Januari 2017 Karper praat Januari 2017 Welkomswoord! Droevig nieuws! Barney heeft een groot deel van zijn leven op de Karperhoeve door gebracht. Wanneer hij precies op de Karperhoeve is gekomen kan ik helaas niet terug

Nadere informatie

ALGEMENE BEPALINGEN BRABANTSE KAMPIOENSCHAPPEN 2007

ALGEMENE BEPALINGEN BRABANTSE KAMPIOENSCHAPPEN 2007 ALGEMENE BEPALINGEN BRABANTSE KAMPIOENSCHAPPEN 2007 Er wordt gereden onder de reglementen van de afdeling basiswedstrijdsport van de KNHS. De organisatie behoudt zich het recht voor de starttijden met

Nadere informatie

Kampioenschapsreglement

Kampioenschapsreglement Kampioenschapsreglement KNHS-outdoorkampioenschappen (Hippiade) t/m ZZ-Licht dressuur en ZZ springen Ingaand op 1 april 2014 en geldig tot 1 oktober 2014 Het bestuur van de KNHS stelt jaarlijks de voorwaarden

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF Kerstvieringen

NIEUWSBRIEF Kerstvieringen NIEUWSBRIEF Kerstvieringen Op woensdag hebben de groepen 3, 4 en 4/5 hun kerstviering gehad. De kerk was prachtig versierd en er stond een hele grote kerstboom. De kinderen zongen geweldig en luisterden

Nadere informatie

Op 1 mei 2012 begon ons Europese avontuur, we kregen te horen dat we de kans hadden om Europacup te gaan spelen. Ik sprong een gat in de lucht, dat

Op 1 mei 2012 begon ons Europese avontuur, we kregen te horen dat we de kans hadden om Europacup te gaan spelen. Ik sprong een gat in de lucht, dat Op 1 mei 2012 begon ons Europese avontuur, we kregen te horen dat we de kans hadden om Europacup te gaan spelen. Ik sprong een gat in de lucht, dat ik dit in mijn volleybalcarrière nog mee zou maken had

Nadere informatie

Marije van der Leeuw 2013 Alle rechten voorbehouden Manegekrant 1

Marije van der Leeuw 2013 Alle rechten voorbehouden Manegekrant 1 Marije van der Leeuw 2013 Alle rechten voorbehouden Manegekrant 1 Disclaimer Bij het samenstellen van het E-book voor manegeruiters niveau 1 is grote zorg besteed aan de juistheid van de informatie. Ik

Nadere informatie

September 2008 Door: Charlotte Storm van s Gravesande. Bijbehorende foto's: zie onderaan de tekst. Hallo mede dierenvrienden,

September 2008 Door: Charlotte Storm van s Gravesande. Bijbehorende foto's: zie onderaan de tekst. Hallo mede dierenvrienden, September 2008 Door: Charlotte Storm van s Gravesande Bijbehorende foto's: zie onderaan de tekst Hallo mede dierenvrienden, Na mijn indrukwekkende reis naar India, is mij gevraagd om een kort verhaaltje

Nadere informatie

Dus het opsturen van startcoupons stopt geheel per 31 december 2011.

Dus het opsturen van startcoupons stopt geheel per 31 december 2011. Hallo allemaal, Hierbij weer een leuke nieuwsbrief met veel nieuwtjes. Veel plezier bij het lezen van de nieuwsbrief. Groetjes, Annida Eerst even dit: Hallo allemaal, De KNHS is al enige tijd bezig om

Nadere informatie

uitdagend, inspirerend en waarderend voor ieder(s) talent!

uitdagend, inspirerend en waarderend voor ieder(s) talent! NIEUWSBRIEF MEI Deze nieuwsbrief bevat de volgende onderwerpen: studiedagen tot einde schooljaar SAP (school atletiektoernooi parkstad) Schoolverlaters gaan naar Teuven! Nieuws vanuit de plusklas Deel

Nadere informatie

September 2013. Mocht je leuk nieuws, weetjes of iets anders hebben voor onze nieuwsbrief, mail dit dan naar nieuwsbrief@judoklub-tilburg.nl.

September 2013. Mocht je leuk nieuws, weetjes of iets anders hebben voor onze nieuwsbrief, mail dit dan naar nieuwsbrief@judoklub-tilburg.nl. Van de redactie Het is nu alweer een jaar geleden dat we zijn begonnen met deze nieuwsbrief. Er is in het afgelopen sportseizoen veel gebeurt. Veel nieuwe banden, slips en ook natuurlijk niet te vergeten

Nadere informatie

Nieuwsbrief januari 2011 nr.68 Pagina 1 van 5

Nieuwsbrief januari 2011 nr.68 Pagina 1 van 5 Nieuwsbrief nr. 68 jaargang 7 januari 2011 Hallo allemaal, Om te beginnen wil de redactie van de nieuwsbrief jullie een goed, gezond en sportief 2011 wensen. We hopen dat alle goede voornemens uit gaan

Nadere informatie

EUPENBULLETIN. 6 februari 2015 nr.11

EUPENBULLETIN. 6 februari 2015 nr.11 Wethouder van Eupenschool Odysseuslaan 6 5631 JM Eindhoven 040-2446044 EUPENBULLETIN 6 februari 2015 nr.11 Inhoudsopgave Afscheid... 1 Rapportgesprekken... 3 Carnaval... 3 Even voorstellen... 3 Wisseling

Nadere informatie

28% 72% 30% 70% Aantal geregistreerde deelnemers : 141 Periode evaluatie : 19 maart 2014 t/m 6 april 2014 Aantal evaluaties : 101

28% 72% 30% 70% Aantal geregistreerde deelnemers : 141 Periode evaluatie : 19 maart 2014 t/m 6 april 2014 Aantal evaluaties : 101 Aantal geregistreerde deelnemers : 11 Periode evaluatie : 19 maart 01 t/m 6 april 01 Aantal evaluaties : 101 8% ingevuld niet ingevuld % 0% anoniem niet anoniem 0% RESULTATEN EVALUATIE ICT-PRAKTIJKDAG

Nadere informatie

Clubnieuws 2 18 Mei 2009

Clubnieuws 2 18 Mei 2009 Opgericht 14 september 1973 Clubnieuws 2 18 Mei 20 Dit is Melva, een 7 jarige vos merrie. Melva is vanaf 14 maart van mij. Melva heeft geen papieren, haar ouders zijn helaas niet bekend. Ze is ongeveer

Nadere informatie

Finale weekend club competitie

Finale weekend club competitie Finale weekend club competitie Ploegentijdrit Zaterdag stond als allereerst de ploegentijdrit op programma. Jawel hoor we moesten als eerste van start. We waren maar met 5 in plaats van 6 man. Start ging

Nadere informatie

Nieuwsbrief 17 december 2015 Het einde van het jaar..

Nieuwsbrief 17 december 2015 Het einde van het jaar.. Nieuwsbrief 17 december 2015 Het einde van het jaar.. Dit is alweer de laatste donderdagbrief van het jaar 2015. Wat is het allemaal snel gegaan. Wat hebben de kinderen goed hun best gedaan. Iedereen kan

Nadere informatie

FNRS proeven \ Diplomarijden. FNRS proeven \ Promotiepunten

FNRS proeven \ Diplomarijden. FNRS proeven \ Promotiepunten FNRS proeven \ Diplomarijden Algemeen Diplomarijden is speciaal door de FNRS ontwikkeld om ook ruiters zonder eigen paard of pony proeven te laten rijden. De proeven mogen dus op verschillende paarden

Nadere informatie

Wat een heerlijk blad, dat hadden we echt nodig in de handwerkkringen! Lijst van de te maken items kan weer uitgebreid worden. Carna Hallo, vandaag de eerste Wieke in de bus gekregen, heb het gelezen en

Nadere informatie

Nieuwsflits juli 2014

Nieuwsflits juli 2014 Nieuwsflits juli 2014 Samen bouwen in Vertrouwen Nog maar een kleine 2 weken en dan is het vakantie wat is het weer enorm snel gegaan. En wat hebben we allemaal weer ontzettend veel geleerd! Vanaf deze

Nadere informatie

Maatschappelijke Zorgboerderij. Amatheon. Nikki van Berlo. Jasmijn Borms. Joy Willems T4B

Maatschappelijke Zorgboerderij. Amatheon. Nikki van Berlo. Jasmijn Borms. Joy Willems T4B Maatschappelijke Zorgboerderij Amatheon Nikki van Berlo Jasmijn Borms Joy Willems T4B Inleiding Ons groepje bestaat uit Nil

Nadere informatie

gedragsregel in verhaal: lekker luieren

gedragsregel in verhaal: lekker luieren gedragsregel in verhaal: lekker luieren De zomerstage van dit jaar zit erop voor de zwemmers en natuurlijk ook voor Henk Haai. Ze hebben allemaal keihard getraind en hebben mooie prestaties neergezet op

Nadere informatie

Zaken voor mannen. Verhalen van mannen met epilepsie

Zaken voor mannen. Verhalen van mannen met epilepsie Zaken voor mannen Verhalen van mannen met epilepsie Introductie Niet alle mannen vinden het prettig om over hun gezondheid te praten. Ieder mens is anders. Elke man met epilepsie ervaart zijn epilepsie

Nadere informatie

Pumadrivers nieuwsbrief 3/2011

Pumadrivers nieuwsbrief 3/2011 Pumadrivers nieuwsbrief 3/2011 Van de voorzitter Ik heb in de eerste nieuwsbrief van dit jaar gezegd dat er nieuws moet zijn voor een nieuwe nieuwsbrief En nieuws hebben we zeker weer. Nieuwe bestuursleden

Nadere informatie

Regiokampioenschap Noord-Holland Versie 25 juni 2015

Regiokampioenschap Noord-Holland Versie 25 juni 2015 KNHS-Regio: Noord-Holland www.paardensportnoordholland.nl Springen Paard B t/m ZZ. Wedstrijdplaats: Hoofddorp Wedstrijddatum: 14-8-2015 Accommodatie: Haarlemmermeerse Bos, IJweg 951, 2131 LV Hoofddorp

Nadere informatie

Soms kom je erachter dat je een strijd hebt gestreden die je niet kan winnen.

Soms kom je erachter dat je een strijd hebt gestreden die je niet kan winnen. Update 27-3-2012 Lieve mensen, Soms kom je erachter dat je een strijd hebt gestreden die je niet kan winnen. Vorige week op 18-3-2012 werd Lady ziek. Zij heeft koliek gekregen (buikpijn) en daar zijn we

Nadere informatie

Regiokampioenschap Zeeland Versie 21-1-2016

Regiokampioenschap Zeeland Versie 21-1-2016 KNHS-Regio: Zeeland www.knhszeeland.nl Dressuur Paarden/pony's B t/m ZZ licht Wedstrijdplaats: Nieuw- en Sint Joosland Wedstrijddatum: 29 t/m 31 januari 2016 Accommodatie: De Kroo Ruitersport Vereniging:

Nadere informatie

De Deltakijker bulletin van de o.b.s. De Delta en peuterspeelzaal Het Druppeltje

De Deltakijker bulletin van de o.b.s. De Delta en peuterspeelzaal Het Druppeltje De Deltakijker bulletin van de o.b.s. De Delta en peuterspeelzaal Het Druppeltje vrijdag 2 oktober 2015 jaargang 13 nr. 4 agenda: 5 oktober Opening Kinderboekenweek 6 oktober Ouderraad boekenruilmarkt

Nadere informatie

Bommelerwaardse paardendag Ammerzoden

Bommelerwaardse paardendag Ammerzoden AMMERZODEN LR. GELDERSE BOYS (PSV.) (V40171) 22-8-2015 Ineke Zwart VP0066938 0031735949015 0031651681124 Status: Goedgekeurd ineke.zwart@onsmail.nl Datum goedgekeurd: 22-6-2015 www.gelderseboys.nl Outdoor

Nadere informatie

Nieuwsbrief Bowling Vereniging Julianadorp JEUGD

Nieuwsbrief Bowling Vereniging Julianadorp JEUGD Seizoen 2014-2015. Nieuwsbrief 1, sept 2014 Hallo Jeugdleden en ouders, De vakantie ligt alweer twee weken achter ons. De scholen zijn begonnen en langzaam aan rolt alles weer in het bekende ritme. Zo

Nadere informatie

Klein Kontakt. Jarigen. in april zijn:

Klein Kontakt. Jarigen. in april zijn: A Klein Kontakt Het is alweer eind maart wanneer dit Kontakt uitkomt, het voorjaar lijkt begonnen, veel kinderen hebben kweekbakjes met groentes in de vensterbank staan, die straks de tuin in gaan. Over

Nadere informatie

Nieuws van de activiteiten commissie

Nieuws van de activiteiten commissie Kop hoofdartikel Opgericht 14 september 1973 MEI 2012 CLUBNIEUWS 28 JAAARGANG 3 Nieuws van de activiteiten commissie 1 e Onderlinge springwedstrijd, pionnenactiviteit en tweedehands markt zaterdag 26 mei

Nadere informatie

Nieuwbrief stal Agnes

Nieuwbrief stal Agnes Nieuwbrief stal Agnes Maart 2018 Jaargang 2, nummer 6 Inhoud: Hight Tea & High Beer! Wat is een Bixie-parcours? Vrijwilligers in beeld Spreekbeurt over paarden? Tips en verbeterpunten gevraagd! Stuur je

Nadere informatie

Teamwedstrijd. KNHS Regio Noord-Brabant (V31010) Laura Verwijst W Locatie. Inschrijven Start inschrijven:

Teamwedstrijd. KNHS Regio Noord-Brabant (V31010) Laura Verwijst W Locatie. Inschrijven Start inschrijven: SCHIJNDEL KNHS Regio Noord-Brabant (V31010) 5-3-2017 Laura Verwijst W006262 +31623591773 Status: Goedgekeurd wsnoordbrabant@gmail.com www.knhsregiobrabant.nl Indoor Pony 3 Openstelling: Organisatie, regio

Nadere informatie

Regiokampioenschap Zeeland Versie 1 juni 2015

Regiokampioenschap Zeeland Versie 1 juni 2015 KNHS-Regio: Zeeland www.knhszeeland.nl Dressuur (individueel en afdelingsdressuur) Paarden & Pony's B t/m ZZ licht Wedstrijdplaats: Nieuw en Sint Joosland Wedstrijddatum: 6 en 8 augustus 2015 Accommodatie:

Nadere informatie

Deze vragenlijst is opgebouwd uit enkele vragenblokken. Ieder blok begint met een korte uitleg over de achtergrond van de vragen.

Deze vragenlijst is opgebouwd uit enkele vragenblokken. Ieder blok begint met een korte uitleg over de achtergrond van de vragen. Deze vragenlijst is opgebouwd uit enkele vragenblokken. Ieder blok begint met een korte uitleg over de achtergrond van de vragen. Mensportbeoefening Als eerste willen we graag weten op welke manier u met

Nadere informatie

Voorwoord. De Bijbel open. Jarig. Zwemkanjers. 2 oktober 14

Voorwoord. De Bijbel open. Jarig. Zwemkanjers. 2 oktober 14 2 oktober 14 Voorwoord Langzaam beginnen de kleuren in de natuur te veranderen in geel, rood en bruin. Het is herfst. Nog één weekje naar school en dan hebben we een weekje vrij. Voor de herfstvakantie

Nadere informatie

Sponsor All In. Opbrengst Dec 11.24. Nieuwsbrief februari 2013 nr.93 Pagina 1 van 10

Sponsor All In. Opbrengst Dec 11.24. Nieuwsbrief februari 2013 nr.93 Pagina 1 van 10 Nieuwsbrief nr. 93 jaargang 9 februari 2013 Hallo allemaal, In deze uitgave aandacht voor de algemene ledenvergadering. Iedereen is van harte harte welkom! In de bijlage staan de notulen van vorig jaar.

Nadere informatie

Overzicht data verschillende activiteiten 2019

Overzicht data verschillende activiteiten 2019 Januari Overzicht data verschillende activiteiten 2019 2,3 en 4 Pannenkoekenritten; gezellige buitenrit en wel van te voren doorgeven. Kosten 25,- pp 5 Oliebollenspringen; Speel je spel!! Leuke springwedstrijd.

Nadere informatie

Eerste nummer. Op kamers Eerst durfde ik de woonkamer niet naar binnen. Eetfobie. Het was moeilijk om te zien dat mijn nichtje van 5 meer at dan ik.

Eerste nummer. Op kamers Eerst durfde ik de woonkamer niet naar binnen. Eetfobie. Het was moeilijk om te zien dat mijn nichtje van 5 meer at dan ik. juni 2014 Op kamers Eerst durfde ik de woonkamer niet naar binnen. Eetfobie Eerste nummer Het was moeilijk om te zien dat mijn nichtje van 5 meer at dan ik. INHOUD juni 2014 Eten als een kind Op kamers

Nadere informatie