Printers. yvan vander sanden. 11 januari 2015

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Printers. yvan vander sanden. 11 januari 2015"

Transcriptie

1 Printers yvan vander sanden 11 januari 2015

2 Laser Printers Inkjet Printers Impact Printers Thermische Printers

3 terminologie terminologie PPM (pages per minute). dpi (dots per inch). Duplexing assembly.

4 terminologie Figuur: Een inkjet printer met Duplexing assembly.

5 Papier Papier Ook papier heb je in verschillende maten en soorten: Losse bladen. Kettingpapier. Thermisch papier.

6 Papier Figuur: Een afgescheurd stuk kettingpapier voor een impact printer.

7 Papier Een van de grootste problemen met papier ontstaat door hoge luchtvochtigheid.

8 Onderhoud Onderhoud Printers moet je af en toe schoonmaken. De tools daarvoor ken je al. Je gebruikt ze ook voor computers. Perslucht. Antistatische stofzuiger. IsoPropanol.

9 Onderhoud Test Jezelf 1. Welke soorten printers bestaan er? 2. Welke printer gebruikt kettingpapier?

10 Componenten Componenten Een laser printer bestaat uit verschillende componenten. Pickup rollers Separator Pads Imaging drums Toner Transfer Rollers Fuser:

11 Componenten Het laser printer verbruikt veel energie, tot zelfs VDC. Gebruik daarom nooit een laserprinter aan op een UPS. Gebruik ook geen verlengsnoer waarop ook andere toestellen aangesloten zijn.

12 Laser Imaging Process Laser Imaging Process Als IT-technicus moet je hoogst waarschijnlijk wel eens een laser printer herstellen. Daarom is het belangrijk dat je weet hoe je ze moet onderhouden en herstellen. Het print proces bestaat uit zeven stappen.

13 Laser Imaging Process Figuur: Laser Imaging Process.

14 Laser Imaging Process Processing Dit noemen we ook wel raster image processing. Een laser printer met 600dpi moet voor elke inch 2 een raster image maken van dots. De meeste laser printers bevatten een raster image processor (RIP) die de raster image maakt. Raster images kunnen veel plaats in beslag nemen. Als je pagina s afdrukt op 600dpi, dan is er ongeveer 4MB nodig voor een pagina.

15 Laser Imaging Process Figuur: De imaging drum krijgt een elektrische lading.

16 Laser Imaging Process Figuur: De data wordt aangebracht op de imaging drum.

17 Laser Imaging Process Figuur: De afbeelding wordt ontwikkeld.

18 Laser Imaging Process Figuur: De afbeelding wordt overgebracht op het papier.

19 Laser Imaging Process Figuur: De toner wordt gesmolten op het papier.

20 Laser Imaging Process De echte wereld Als je ooit een papier vast genomen hebt dat net uit een laserprinter kwam, dan weet je dat dat warm is. Dat komt niet door de laser maar door de gesmolten toner.

21 Laser Imaging Process Figuur: De drum wordt schoongemaakt voor de volgende pagina.

22 Laser Imaging Process Wat komt er eerst? Je leest vaak dat schoonmaken de eerste stap is in het print proces, terwijl we hier zien dat Processing, het klaarmaken van de afbeelding, de eerste stap is. Wat is het nu?

23 Onderhoud Veiligheid Een laser printer werkt op erg hoge voltages VDC kan dodelijk zijn. De fuser die de toner op het papier smelt, heeft een temperatuur van ongeveer 180 graden Celsius. Raak ook de drum niet aan tijdens een onderhoud.

24 Onderhoud De toner vervangen Opmerking In sommige laser printers bevat de toner cartridge de imaging drum, de developer en zelfs een cleaning blad. Als je de toner vervangt, dan vervang je dus ook die andere componenten.

25 Onderhoud Elk model heeft zijn eigen procedure om de toner te vervangen. Hier zijn enkele algemene regels: Schud de cartridge heen en weer. De meeste cartridges zijn afgesloten met tape of plastic Wees voorzichting met de nieuwe cartridge. Als er toner lekt uit de cartridge, dan kan je dat afwassen met koud water. Gebruik geen stofzuiger om gelekte toner op te zuigen. Recycleer de oude cartridge.

26 Onderhoud Sommige toner cartridges bevatten ook een ozon filter. Je kan dan op het moment dat je een nieuwe toner installeert ook de ozon filter van je printer vervangen.

27 Onderhoud De echte wereld Wanneer een laser printer zonder toner zit, dan is de cartridge meestal niet helemaal leeg. Schud de cartridge heen en weer om alle toner die er nog in zit, los te maken en te spreiden over de breedte van de cartridge. Zo kan je makkelijk nog 20 tot zelfs 100 pagina s afdrukken.

28 Onderhoud Maintenance Kit Soms laat een printer weten dat er onderhoud nodig is, via een melding zoals Service Required of Perform Printer Maintenance. Ook kan het gebeuren dat een blad papier vast blijft zitten of dat het papier gekreukt of gescheurd uit de printer komt.

29 Onderhoud Schoonmaken Dikwijls wordt aangeraden om bij het vervangen van de toner ook de pickup rollers schoon te maken. Ook hier kan je best IsoPropanol gebruiken. Als een laser printer vanbinnen erg bestoft is, dan kan je een anti-statische stofzuiger gebruiken om het stof te verwijderen. Gebruik bij een laser printer geen perslucht omdat je zo stof in de drum zou kunnen blazen.

30 Onderhoud Test Jezelf 1. Op wat voor een stopcontact sluit je een laserprinter aan? 2. Wat zijn de zeven stappen in een print process?

31 Inkjet printers kunnen heel goed kleurafdrukken maken en kosten niet al te veel. Een inkjet printer heeft niet al te veel onderdelen die je kan vervangen, dus je moet er ook niet zo veel over weten.

32 Figuur: Basiscomponenten van een inkjet printer.

33 Inkjet Inkt Cartridges Inkjet Inkt Cartridges CMYK kleurmodel 2 of 4 cartridges inkt kost meer dan een printer refill kits recycled cartridges

34 Inkjet Printing Opmerking Gewoon papier werkt met inkjet printers, laser printers en kopiëers. Maar wanneer je echt goede afdrukken in kleur wil, dan gebruik je best papier dat specifiek dient voor inkjet printers. Ook cool is dat je met een inkjet eigenlijk van alles kan bedrukken. Zo bestaat er papier waarmee je de afdruk kan overzetten op een koffiekop of een T-shirt. Ook zijn er printers waarmee je een afbeelding op een CD kan drukken.

35 Inkjet Printing Thermal (of bubble Jet) Printing De printkop in een thermal printer verhit de inkt. Bij het verhitten ontstaat er een bel die dan op het papier terecht komt.

36 Inkjet Printing Opmerking Thermal inkjet printers en thermal printers zijn twee verschillende zaken. Thermal printers (die in de volgende sectie aan bod komen) gebruiken een speciaal soort papier dat door de printkop verhit wordt. Er komt geen inkt aan te pas.

37 Inkjet Printing Piezoelectric Printing Een kristal vibreert wanneer het onder stroom staat. De vibratie deelt de inkt in druppeltjes. Elke druppel krijgt een elektrische lading. de lading bepaalt welke richting een druppel uit gaat.

38 Inkjet Printkoppen Inkjet Printkoppen Vast. Vervangbaar.

39 Onderhoud Onderhoud Papier. Papier komt soms vast te zitten. Inkt. Wanneer de inkt op is moet je de cartridge vervangen. Laat de printer aan staan wanneer je dit doet. Printkoppen. Als de printkoppen verstopt zitten, dan gebruik je de daarvoor voorziene software tools om ze te reinigen.

40 Impact printers ook wel matrix printers genoemd kan werken met doordrukpapier en kettingpapier gebruiken een tandwiel (tractor) pinnen slaan tegen een rol van hard rubber luid

41 Figuur: Basiscomponenten van een impact printer.

42 Near-Letter Quality Figuur: De output van een impact printer in detail.

43 Onderhoud Onderhoud Stof. Perslucht biedt de oplossing. Papier. Het papier kan vast komen te zitten, net zoals bij elke andere printer. Inktlint. Als de afdruk vaag wordt, dan is het tijd om het lint te vervangen. Printkop. De pinnen kunnen vast komen te zitten. Rol. De rol kan vuil worden na verloop van tijd.

44 Figuur: Enkele thermal printers.

45 Zoals met de meeste printers kan je ook nu de printer af en toe schoonmaken met perslucht. Je kan ook de printkop reinigen met isopropanol. Wanneer de printkop stuk gaat, dan is die eenvoudig te vervangen.

46 Test Jezelf 1. Wat is het duurste element van een inkjet printer? 2. Wat voor papier gebruikt een impact printer meestal?

47 Printers Installeren en configureren Printers moeten geïnstalleerd worden voor je ze kan gebruiken, maar dat is gewoonlijk erg eenvoudig. De meeste printers hebben een USB interface, en Windows zal de printer dadelijk configureren als je hem aansluit.

48 Device Drivers Device Drivers De meeste fabrikanten dienen hun drivers ook in bij Microsoft. In veel gevallen worden die dan aangeboden via Windows Update. Wanneer Windows geen driver kan vinden, en je hebt geen CD met de juiste driver, dan kan je ook op de website van de fabrikant zoeken.

49 Device Drivers Opmerking Wanneer een nieuwe versie van een besturingssysteem op de markt komt, dan bestaan er dikwijls nog geen drivers voor je printer. Het goede nieuws is dat een driver van een vorige versie meestal ook wel werkt.

50 Permissies Permissies Gewone gebruikers kunnen een printer installeren zonder admin rechten, indien de driver beschikbaar is op het systeem. Als dat niet zo is, dan zijn admin rechten wel nodig. Je hebt in ieder geval wel admin rechten nodig om extra software te installeren die bij de printer geleverd wordt.

51 Connectie via kabel Connectie via kabel Meestal wordt een printer verbonden via USB. Ze hebben bijna altijd een USB Type B poort. Een andere optie is een verbinding via het netwerk.

52 Connectie via kabel Figuur: Enkele printers in een netwerk.

53 Connectie via kabel Opmerking Wanneer je een printer rechtstreeks op je computer aansluit, dan spreken we over een lokale printer. Is de printer toegankelijk via het netwerk, dan noemen we dat een netwerkprinter.

54 Connectie via kabel

55 Draadloze Verbindingen Draadloze Verbindingen Bluetooth. Infrarood.

56 Printers Delen Printers Delen 1. Open het Control Panel en kies Devices And Printers. 2. Kies de printer die je wil delen en selecteer Printer Properties. (Opgelet: er is ook een menu item Properties. Dat is het niet wat je moet kiezen.) 3. Kies het tabblad Sharing. 4. Vink de checkbox aan met de tekst Share This Printer, zoals in figuur Kies een toepasselijke naam en klik OK.

57 Printers Delen

58 Printers Delen Opmerking Je kiest meestal best voor Render Print Jobs On Client Computers, zoals in de afbeelding. Als je dat niet doet, zal steeds de rekenkracht van de computer waaraan de printer aangesloten is, gebruikt worden om de printopdracht te verwerken.

59 Printers Delen Na deze procedure kunnen gebruikers de naam van de printer gebruiken om die toe te voegen aan hun computer. Het formaat is \\computernaam\sharenaam. Als bijvoorbeeld de computer Bilbo heet en de printer Baggins, dan kan je een verbinding maken met \\Bilbo\Baggins.

60 Een netwerkprinter toevoegen Een netwerkprinter toevoegen 1. Kies in het Control Panel voor Devices en Printers. 2. Kies Add a Printer. 3. Kies Add a Network, Wireless or Bluetooth Printer. 4. Windows zal zoeken naar printers op het netwerk. Wanneer je de printer ziet, selecteer je hem en klik je op Next. 5. Windows zal de juiste driver proberen vinden. Wanneer dat niet lukt, wordt je gevraagd om het merk en vervolgens het model te kiezen. 6. Selecteer de printer, klik op Next en klik Finish.

61 Printer Web Interface Figuur: De Website van een netwerkprinter.

62 Print Spooler Print Spooler Wanneer je een print opdracht naar de printer stuurt, dan gebeurt dat niet onmiddelijk. In plaats daarvan stuurt je computer de opdracht naar een bestand dat we een spooler noemen. Dankzij de spooler kan je andere dingen doen op je computer terwijl de printer bezig is met het afdrukken van je document. De print spooler draait op de achtergrond, als een service.

63 Print Spooler De echte wereld Bij gedeelde printers heeft elke computer een eigen print queue en spooler. Het is dus perfect mogelijk dat de ene gebruiker nog kan printen terwijl de andere dat niet kan. In dat geval herstart je de spooler service van die laatste.

64 Print Spooler Test Jezelf 1. Heb je admin rechten nodig om een printer aan te sluiten? 2. Wat heb je nodig om een gewone printer als netwerk printer te gebruiken?

65 De Printer print niet. Geen verbinding lokale printer. Geen verbinding netwerk printer. Er wordt geen papier geladen. Papier zit vast. Onleesbare tekens. Opdrachten blijven in de print queue.

66 Lege pagina s. Vage afdruk. Strepen bij een laser printer. Strepen bij een inkjet printer. Ghost images bij afbeeldingen. Ghost images door een hardware probleem. Vertikale lijnen.

67 Foute kleuren. Low memory error. Error codes. Toner zit los op het papier.

Het SDT200 en SDT270-stuurprogramma installeren

Het SDT200 en SDT270-stuurprogramma installeren Het SDT200 en SDT270-stuurprogramma installeren Het SDT200 en SDT270-stuurprogramma installeren in windows XP Het SDT200 en SDT270-stuurprogramma installeren in Windows 7 of Vista Het SDT200 en SDT270-stuurprogramma

Nadere informatie

Printen met de NAS-server (PO50696)

Printen met de NAS-server (PO50696) Printen met de NAS-server (PO50696) Attentie : De Nas-server accepteert enkel gewone USB printers; multifunctionele printers worden niet ondersteund. Printen vanuit Windows 2000 is ook niet ondersteund.

Nadere informatie

Versie Datum Status Auteur(s) Opmerking september 2015 Concept Carol Esmeijer

Versie Datum Status Auteur(s) Opmerking september 2015 Concept Carol Esmeijer Sato CG4 Labelprinter Sato CG4 koppelen Document beheer Versie Datum Status Auteur(s) Opmerking 1.0 22 september 2015 Concept Carol Esmeijer Inleiding U kunt Compad Bakkerij koppelen aan de onder meer

Nadere informatie

In dit artikel zal ik u uitleggen hoe u rechtstreeks vanuit Troublefree Retail kan afdrukken

In dit artikel zal ik u uitleggen hoe u rechtstreeks vanuit Troublefree Retail kan afdrukken Auteur: Evert-Jan Steenvoorden Datum: 24-06-2015 Printers configureren In dit artikel zal ik u uitleggen hoe u rechtstreeks vanuit Troublefree Retail kan afdrukken Wat heb je nodig Om rechtstreeks af te

Nadere informatie

Nederlandse versie. Inleiding. Inhoud van de verpakking. Specificaties. Aanvullende specificaties. BT200 - Sweex Bluetooth 2.0 Class II Adapter USB

Nederlandse versie. Inleiding. Inhoud van de verpakking. Specificaties. Aanvullende specificaties. BT200 - Sweex Bluetooth 2.0 Class II Adapter USB BT200 - Sweex Bluetooth 2.0 Class II Adapter USB Inleiding Allereerst hartelijk dank voor de aanschaf van de Sweex Bluetooth 2.0 Adapter. Met deze adapter kun je probleemloos verbinding maken met een ander

Nadere informatie

Printer delen in een thuisnetwerk. Onsma. Printers kunnen op verschillende manieren met een computer worden verbonden.

Printer delen in een thuisnetwerk. Onsma. Printers kunnen op verschillende manieren met een computer worden verbonden. Handleiding door XP Printer delen in een thuisnetwerk. VISTA Printers kunnen op verschillende manieren met een computer worden verbonden. 1. Directe communicatie Om te kunnen printen moet de computer kunnen

Nadere informatie

Installatie responsbox bij Windows XP en Windows Vista

Installatie responsbox bij Windows XP en Windows Vista 1 Installatie responsbox bij Windows XP en Windows Vista Gebruik de USB-kabel om de responsbox aan te sluiten op de computer. De kabel kan rechts achter in de responsbox aangesloten worden. De kabel steekt

Nadere informatie

Volg onderstaande stappen op voor de installatie van de Trust 4 Port USB Hub:

Volg onderstaande stappen op voor de installatie van de Trust 4 Port  USB Hub: 1 Inleiding Deze handleiding is bedoeld voor gebruikers van de Trust 4 Port Email USB Hub. Met de Trust 4 Port Email USB Hub kunt u op eenvoudige wijze het aantal USB poorten van uw computer uitbreiden.

Nadere informatie

Controleer voor aanvang van de installatie of alle benodigde onderdelen aanwezig zijn. In de doos dienen de volgende onderdelen aanwezig te zijn:

Controleer voor aanvang van de installatie of alle benodigde onderdelen aanwezig zijn. In de doos dienen de volgende onderdelen aanwezig te zijn: BT100 - Sweex Bluetooth Class II Adapter USB BT110 - Sweex Bluetooth Class I Adapter USB Inleiding Allereerst hartelijk dank voor de aanschaf van de Sweex Bluetooth Adapter. Met deze adapter kun je probleemloos

Nadere informatie

USB NAAR SERIËLE CONVERTER

USB NAAR SERIËLE CONVERTER USB NAAR SERIËLE CONVERTER Snel installatiegids Windows 2000/XP DA-70159 Stap 1: Stap 2: Stap 3: Plaats het CD-stuurprogramma van dit product in de CD-ROM. Sluit het apparaat aan op een vrije USB-poort

Nadere informatie

Installatie Epson TM-T88III/TM-T88IV t.b.v. OnlineKassa.nl

Installatie Epson TM-T88III/TM-T88IV t.b.v. OnlineKassa.nl Installatie Epson TM-T88III/TM-T88IV t.b.v. OnlineKassa.nl Voor Windows Vista 1 Voordat u begint met de installatie: 1 Controleer eerst welk type bonprinter u heeft. Het type bonprinter vindt u achter

Nadere informatie

USB NAAR SERIËLE CONVERTER

USB NAAR SERIËLE CONVERTER USB NAAR SERIËLE CONVERTER Snel installatiegids Windows 7 DA-70158 Stap 1: Stap 2: Plaats het CD-stuurprogramma van dit product in de CD-ROM. Sluit het apparaat aan op een vrije USB-poort op uw PC. Als

Nadere informatie

Inhoudsopgave: Whisper380-computerhulp.net

Inhoudsopgave: Whisper380-computerhulp.net Versie: 2.0 Gemaakt door: Whisper380 Eigenaar: Whisper380-computerhulp Datum: 3-9-2010 Inhoudsopgave: Inhoudsopgave:... 2 Waarom een printer delen?... 3 Printer beschikbaar (delen) maken op Windows 7:...

Nadere informatie

Mediatheek R5. Instellingen voor draadloos printen Vista

Mediatheek R5. Instellingen voor draadloos printen Vista Mediatheek R5 Instellingen voor draadloos printen Vista Heb je Windows Vista op je laptop en je wilt binnen een Fontys-gebouw graag iets printen? Deze handleiding beschrijft welke instellingen nodig zijn

Nadere informatie

AFDRUKKEN OP DE RICOH MULTIFUNCTIONAL

AFDRUKKEN OP DE RICOH MULTIFUNCTIONAL AFDRUKKEN OP DE RICOH MULTIFUNCTIONAL - UGENT VAKGROEP GEOGRAFIE Versie van 16/10/2018 Vooraf Het afdrukken op de Ricoh Multifunctional van de vakgroep gebeurt centraal en is account gebonden. Dit betekent

Nadere informatie

Nederlandse versie. Inleiding. Installatie Windows 2000 en XP. LW058 Sweex Wireless LAN USB 2.0 Adapter 54 Mbps

Nederlandse versie. Inleiding. Installatie Windows 2000 en XP. LW058 Sweex Wireless LAN USB 2.0 Adapter 54 Mbps LW058 Sweex Wireless LAN USB 2.0 Adapter 54 Mbps Inleiding Stel de Sweex Wireless LAN USB 2.0 Adapter 54 Mbps niet bloot aan extreme temperaturen. Plaats het apparaat niet in direct zonlicht of in de dichte

Nadere informatie

Driver installatie en configuratie.

Driver installatie en configuratie. Een publicatie van Canon Nederland N.V. Driver installatie en configuratie. Betreft: ir-adv C20XX(i) ir-adv C70XX(i) ir-adv 40XX(i) Nummer : gi_2012_0018_00 ir-adv C22XX(i) ir-adv C72XX(i) ir-adv 60XX(i)

Nadere informatie

Bijsnijden. In Faststone image viewer Bijsnijden in Faststone image viewer 1

Bijsnijden. In Faststone image viewer Bijsnijden in Faststone image viewer 1 Bijsnijden In Faststone image viewer 6-3-2016 Bijsnijden in Faststone image viewer 1 Open Faststone image Viewer, en kies jou afbeelding die je bijsnijden wilt 6-3-2016 Bijsnijden in Faststone image viewer

Nadere informatie

Installatie Epson TM-T88III/TM-T88IV t.b.v. OnlineKassa.nl

Installatie Epson TM-T88III/TM-T88IV t.b.v. OnlineKassa.nl Installatie Epson TM-T88III/TM-T88IV t.b.v. OnlineKassa.nl Voor Windows XP 1 Voordat u begint met de installatie: 1 Controleer eerst welk type bonprinter u heeft. Het type bonprinter vindt u achter op

Nadere informatie

Printopdrachten sturen vanaf een notebook op de campus en je pc thuis naar de printer/copiers voor studenten

Printopdrachten sturen vanaf een notebook op de campus en je pc thuis naar de printer/copiers voor studenten Printopdrachten sturen vanaf een notebook op de campus en je pc thuis naar de printer/copiers voor studenten Installatie van de Océ printerdriver onder Windows 2000 (NL) Deze informatie is bestemd voor

Nadere informatie

Installatie Windows Server 2003 UK Standard Edition

Installatie Windows Server 2003 UK Standard Edition 1 Installatie Windows Server 2003 UK Standard Edition 1-1 Installatie Windows Server 2003 UK Standard Edition In dit hoofdstuk gaan we op een volledig nieuwe PC met een lege harde schijf Windows Server

Nadere informatie

Voor gebruikers met netwerkverbindingen via Windows

Voor gebruikers met netwerkverbindingen via Windows Voor gebruikers met netwerkverbindingen via Windows Als de server en de client een verschillend besturingssysteem of verschillende architectuur hebben, is het mogelijk dat de verbinding niet goed werkt

Nadere informatie

Printerproblemen oplossen

Printerproblemen oplossen 1 De display op het bedieningspaneel is leeg of er worden alleen ruitjes weergegeven. Taken worden niet De zelftest van de printer is mislukt. De printer is niet gereed om gegevens te ontvangen. De aangegeven

Nadere informatie

Handleiding voor installatie en gebruik van

Handleiding voor installatie en gebruik van Handleiding voor installatie en gebruik van Opticon OPN-2001 Data Collector Inhoud pakket: - OPN-2001 - USB Communicatie kabel - Neckstrap Voordat u kunt communiceren met de OPN-2001 dient u de volgende

Nadere informatie

De inhoud van de verpakking controleren

De inhoud van de verpakking controleren 4012884-00 XXX De inhoud van de verpakking controleren papiersteun uitvoerlade cd-rom met printersoftware & Gebruikershandleiding pakket met cartridges (bevat zowel zwart-wit- als kleurencartridges.) printer

Nadere informatie

Inhoud. VVKSO Ondersteuning Informaticabeheer Beheer van een servergestuurd netwerk met Windows 2000-283

Inhoud. VVKSO Ondersteuning Informaticabeheer Beheer van een servergestuurd netwerk met Windows 2000-283 Inhoud 14 Het printerbeheer van Windows 2000... 284 14.1 Hardware, software, server en netwerk... 284 14.2 Afdrukarchitectuur van Windows 2000... 284 14.3 Afdrukken op het Internet... 286 14.4 Een nieuwe

Nadere informatie

Handleiding voor installatie

Handleiding voor installatie Handleiding voor installatie Windows USB driver voor Installatie AAls een diagnose-interface met USB-interface voor het eerst wordt aangesloten op een PC met het besturingssysteem Windows 98, ME, XP of

Nadere informatie

Het installeren van de software.

Het installeren van de software. Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 1 Het installeren van de software.... 2 De Printserver Bekabeld Configureren... 8 Instellen van je IP adres... 10 Netwerk poorten configureren... 12 Een printer Toevoegen....

Nadere informatie

USB-over-IP-netwerkserver met 4 USB 2.0 poorten

USB-over-IP-netwerkserver met 4 USB 2.0 poorten USB-over-IP-netwerkserver met 4 USB 2.0 poorten Gebruikshandleiding DA-70254 Inhoudsopgave 1. Inleiding... 3 1.1 Productoverzicht... 3 1.2 Netwerkbeheer... 3 1.3 Onderdelen en eigenschappen... 3 1.4 Hardware

Nadere informatie

Configureren van een VPN L2TP/IPSEC verbinding

Configureren van een VPN L2TP/IPSEC verbinding Configureren van een VPN L2TP/IPSEC verbinding Inhoudsopgave 1. Voorbereiding.... 3 2. Domain Controller Installeren... 4 3. VPN Configuren... 7 4. Port forwarding.... 10 5. Externe Clients verbinding

Nadere informatie

De inhoud van de verpakking controleren

De inhoud van de verpakking controleren De inhoud van de verpakking controleren papiersteun cd-rom met printersoftware & Gebruikershandleiding pakket met cartridges (bevat zowel zwart-wit- als kleurencartridges.) printer Gids voor snelle starters

Nadere informatie

Installatie SQL: Server 2008R2

Installatie SQL: Server 2008R2 Installatie SQL: Server 2008R2 Download de SQL Server 2008.exe van onze site: www.2work.nl Ga naar het tabblad: Downloads en meld aan met: klant2work en als wachtwoord: xs4customer Let op! Indien u een

Nadere informatie

Windows Basics. yvan vander sanden. 22 februari 2015

Windows Basics. yvan vander sanden. 22 februari 2015 Windows Basics yvan vander sanden 22 februari 2015 Windows is nog altijd een veel gebruikt operating system. Als technicus moet je bekend zijn met het Windows operating system om gebruikers te kunnen helpen,

Nadere informatie

Om gebruik te maken van het draadloze netwerk Eduroam, zal het programma SecureW2 geïnstalleerd moeten worden.

Om gebruik te maken van het draadloze netwerk Eduroam, zal het programma SecureW2 geïnstalleerd moeten worden. 1 Installatie van SecureW2 Om gebruik te maken van het draadloze netwerk Eduroam, zal het programma SecureW2 geïnstalleerd moeten worden. Het is natuurlijk mogelijk dat de Secure W2 Client reeds op uw

Nadere informatie

Nederlandse versie. Inleiding. Hardware installatie. LC201 Sweex Powerline Ethernet Adapter 200 Mbps

Nederlandse versie. Inleiding. Hardware installatie. LC201 Sweex Powerline Ethernet Adapter 200 Mbps LC201 Sweex Powerline Ethernet Adapter 200 Mbps Inleiding Stel de Sweex Powerline Ethernet Adapter 200 Mbps niet bloot aan extreme temperaturen. Plaats het product niet in direct zonlicht of in de dichte

Nadere informatie

Installatie-instructies

Installatie-instructies Installatie-instructies Inhoud Software installeren 2 Hoe installeer ik Coach Junior voor het VMBO? Software instellen 4 Wat moet ik instellen zodat de software goed werkt? Hardware aansluiten 6 Mogelijke

Nadere informatie

Afdrukproblemen. Afdrukkwaliteit

Afdrukproblemen. Afdrukkwaliteit Printerproblemen Een aantal printerproblemen is eenvoudig te verhelpen. Als de printer niet reageert, controleer dan eerst of: de printer is ingeschakeld; het netsnoer is aangesloten op het stopcontact;

Nadere informatie

Huawei E220 Update Gids voor Vista

Huawei E220 Update Gids voor Vista Huawei E220 Update Gids voor Vista 3 september 2007 Huawei E220 upgrade voor Vista Page 1 of 21 INHOUD 1 Introductie... 3 2 Installatie gids... Error! Bookmark not defined. Stap 1: Installeer de Vista

Nadere informatie

Gebruiksaanwijzing voor de DS150E. Dangerfield March. 2009V3.0 Delphi PSS

Gebruiksaanwijzing voor de DS150E. Dangerfield March. 2009V3.0 Delphi PSS Gebruiksaanwijzing voor de DS150E 1 INHOUD Hoofdonderdelen...3 Installatie....5 Configuratie Bluetooth...26 Diagnostisch programma...39 Schrijven naar ECU (OBD)...86 Scannen...89 Onderhoudsgeschiedenis...94

Nadere informatie

Thuisnetwerk instellen met Windows

Thuisnetwerk instellen met Windows Thuisnetwerk instellen met Windows Een thuisnetwerk kan behoorlijk lastig zijn om in te stellen. Gelukkig heeft Microsoft genoeg hulpmiddelen om alles in goede banen te leiden, of u nu Windows XP, Vista

Nadere informatie

Zorg dat u alle items hebt die worden getoond in Afbeelding 1. (De etiketten in het pakket kunnen verschillend zijn.)

Zorg dat u alle items hebt die worden getoond in Afbeelding 1. (De etiketten in het pakket kunnen verschillend zijn.) Beknopte handleiding Zorg dat u alle items hebt die worden getoond in Afbeelding 1. (De etiketten in het pakket kunnen verschillend zijn.) Garantiekaart Beknopte handleiding Lithium-batterij D1 etikettencassette

Nadere informatie

Installeren driver M-1023Q voor firmware update.

Installeren driver M-1023Q voor firmware update. Installeren driver M-1023Q voor firmware update. 1. Zet vóór de firmware update de USB Foutopsporing mode in de Tablet aan. 2. Pak het update zip pakket uit in een aparte map en ga vanuit die map werken.

Nadere informatie

Installatie nieuwe build van Alure (alle componenten)

Installatie nieuwe build van Alure (alle componenten) Installatie nieuwe build van Alure (alle componenten) Versie 1.1 (5 september 2014) Copyright 2014 INNOLAN B.V. Alle rechten zijn gereserveerd. Reproductie, geheel of gedeeltelijk, zonder schriftelijke

Nadere informatie

Praktijkoefening - Het installeren van een printer in Windows Vista

Praktijkoefening - Het installeren van een printer in Windows Vista 5.0 9.3.1.3 Praktijkoefening - Het installeren van een printer in Windows Vista Inleiding Druk dit document af en voer de opdrachten uit; Bij deze praktijkoefening ga je een printer installeren. Je gaat

Nadere informatie

Uw gebruiksaanwijzing. SAMSUNG SCX-3205W

Uw gebruiksaanwijzing. SAMSUNG SCX-3205W U kunt de aanbevelingen in de handleiding, de technische gids of de installatie gids voor. U vindt de antwoorden op al uw vragen over de in de gebruikershandleiding (informatie, specificaties, veiligheidsaanbevelingen,

Nadere informatie

BIPAC-711C2 / 710C2. ADSL Modem / Router. Snelle Start Gids

BIPAC-711C2 / 710C2. ADSL Modem / Router. Snelle Start Gids BIPAC-711C2 / 710C2 ADSL Modem / Router Snelle Start Gids Billion BIPAC-711C2/710C2 ADSL Modem / Router Voor meer gedetailleerde instructies over het configureren en gebruik van de ADSL Modem/Router,

Nadere informatie

Installatie handleiding Telefoon Assistent v0.4

Installatie handleiding Telefoon Assistent v0.4 Installatie handleiding Telefoon Assistent v0.4 Inhoudsopgave - Inleiding Pagina 3 - Server installatie Pagina 4 - Server installatie Update Pagina 9 - Administrator installatie/update Pagina 10 - Cliënt

Nadere informatie

Voor alle printers moeten de volgende voorbereidende stappen worden genomen: Stappen voor snelle installatie vanaf cd-rom

Voor alle printers moeten de volgende voorbereidende stappen worden genomen: Stappen voor snelle installatie vanaf cd-rom Windows NT 4.x In dit onderwerp wordt het volgende besproken: "Voorbereidende stappen" op pagina 3-24 "Stappen voor snelle installatie vanaf cd-rom" op pagina 3-24 "Andere installatiemethoden" op pagina

Nadere informatie

LW057 SWEEX WIRELESS LAN PCI CARD 54 MBPS. Windows zal het apparaat automatisch detecteren en het volgende venster weergeven.

LW057 SWEEX WIRELESS LAN PCI CARD 54 MBPS. Windows zal het apparaat automatisch detecteren en het volgende venster weergeven. Installatie Windows 2000 en XP LW057 SWEEX WIRELESS LAN PCI CARD 54 MBPS Windows zal het apparaat automatisch detecteren en het volgende venster weergeven. Selecteer Deze keer niet ( No, not this time

Nadere informatie

Handleiding afdrukken rotariaat CAMPUS NOORD 01-10-2012. Informaticadienst Scholengroep Sint-Rembert v.z.w. Kevin Baert Loes Casteleyn Michiel Seys

Handleiding afdrukken rotariaat CAMPUS NOORD 01-10-2012. Informaticadienst Scholengroep Sint-Rembert v.z.w. Kevin Baert Loes Casteleyn Michiel Seys Handleiding afdrukken rotariaat CAMPUS NOORD 01-10-2012 Informaticadienst Scholengroep Sint-Rembert v.z.w. Kevin Baert Loes Casteleyn Michiel Seys 0. Inhoudsopgave 0. Inhoudsopgave... 3 1. Installatie

Nadere informatie

Afdrukken naar Canon-printer vanaf Mac

Afdrukken naar Canon-printer vanaf Mac Afdrukken naar Canon-printer vanaf Mac Deze Quick Reference helpt u op weg met gebruiken van een Canon printer vanaf uw Mac. Daarnaast bespreken we enkele veelgebruikte instellingen en leggen uit hoe u

Nadere informatie

Handleiding voor aansluitingen

Handleiding voor aansluitingen Pagina 1 van 6 Handleiding voor aansluitingen Windows-instructies voor een lokaal aangesloten printer Opmerking: Wanneer u een lokaal aangesloten printer installeert en het besturingssysteem niet wordt

Nadere informatie

MM002 Sweex USB DVB-T Dongle. Belangrijk! Installeer eerst de driver voordat de Sweex USB DVB-T Dongle wordt aangesloten.

MM002 Sweex USB DVB-T Dongle. Belangrijk! Installeer eerst de driver voordat de Sweex USB DVB-T Dongle wordt aangesloten. MM002 Sweex USB DVB-T Dongle Inleiding Stel de Sweex USB DVB-T Dongle niet bloot aan extreme temperaturen. Plaats het apparaat niet in direct zonlicht of in de dichte nabijheid van verwarmingselementen.

Nadere informatie

Installatie handleiding

Installatie handleiding Installatie handleiding Pagina 2 van 7 1 Inleiding Vanwege de zeer uitgebreide elektronica op Porsche voertuigen is het noodzakelijk dat de diagnosesoftware enorm snel evolueert. De installatie en verdere

Nadere informatie

Handleiding www.chiromeisjeszwaneven.be (v2).

Handleiding www.chiromeisjeszwaneven.be (v2). Handleiding www.chiromeisjeszwaneven.be (v2). Agenda Ga naar www.chiromeisjeszwaneven.be/admin en kies voor agenda. Log in met je gebruikersgegevens van het admingedeelte van de agenda. Pagina na het inloggen:

Nadere informatie

Nederlandse versie. Inleiding. Inhoud van de verpakking. Specificaties. PU003 Sweex 1 Port Parallel & 2 Port Serial PCI Card

Nederlandse versie. Inleiding. Inhoud van de verpakking. Specificaties. PU003 Sweex 1 Port Parallel & 2 Port Serial PCI Card PU003 Sweex 1 Port Parallel & 2 Port Serial PCI Card Inleiding Allereerst hartelijk bedankt voor de aanschaf van de Sweex 1 Port Parallel & 2 Port Serial PCI Card. Met deze kaart kunnen gemakkelijk twee

Nadere informatie

Om snel een printopdracht te printen kun je gebruik maken van Mobiel Printen. Stuur de mail en bijlage(s) naar print@uu.nl.

Om snel een printopdracht te printen kun je gebruik maken van Mobiel Printen. Stuur de mail en bijlage(s) naar print@uu.nl. Directie ITS Information and Technology Services HANDLEIDING Draadloos printen vanaf OS X (Mac) Let op: Deze handleiding is geschikt voor OS X versie 10.7 en hoger. Om snel een printopdracht te printen

Nadere informatie

Nederlandse versie. Inleiding. Hardware installatie. LC202 Sweex Powerline Ethernet Adapter 200 Mbps

Nederlandse versie. Inleiding. Hardware installatie. LC202 Sweex Powerline Ethernet Adapter 200 Mbps LC202 Sweex Powerline Ethernet Adapter 200 Mbps Inleiding Stel de Sweex Powerline Ethernet Adapter 200 Mbps niet bloot aan extreme temperaturen. Plaats het product niet in direct zonlicht of in de dichte

Nadere informatie

Nederlandse versie. Inleiding. Drivers en Software. Installatie. BT211 Sweex Bluetooth 2.0 Class 1 Adapter USB

Nederlandse versie. Inleiding. Drivers en Software. Installatie. BT211 Sweex Bluetooth 2.0 Class 1 Adapter USB BT211 Sweex Bluetooth 2.0 Class 1 Adapter USB Inleiding Stel de Sweex Bluetooth 2.0 Class 1 Adapter USB niet bloot aan extreme temperaturen. Plaats het apparaat niet in direct zonlicht of in de dichte

Nadere informatie

INSTALLATIE VAN DE BelD KAARTLEZER

INSTALLATIE VAN DE BelD KAARTLEZER INSTALLATIE VAN DE BelD KAARTLEZER 1. Inleiding Om toegang te krijgen tot het systeem van de Orde van Architecten Vlaamse Raad waarmee u uw digitaal visum kan verkrijgen, dient u te beschikken over een

Nadere informatie

Windows 98 en Windows ME

Windows 98 en Windows ME Windows 98 en Windows ME In dit onderwerp wordt het volgende besproken: Voorbereidende stappen op pagina 3-29 Stappen voor snelle installatie vanaf cd-rom op pagina 3-30 Andere installatiemethoden op pagina

Nadere informatie

Installatiehandleiding voor hardware

Installatiehandleiding voor hardware Uitpakken Verwijder alle beschermende materialen. De afbeeldingen in deze handleiding zijn voor een soortgelijk model. Hoewel deze kunnen afwijken van uw model, is de methode van gebruik hetzelfde. Het

Nadere informatie

Een 'Inktsysteemfout' en een '0x...' Foutmelding wordt weergegeven op het bedieningspaneel Afdrukken Delen Feedback

Een 'Inktsysteemfout' en een '0x...' Foutmelding wordt weergegeven op het bedieningspaneel Afdrukken Delen Feedback 1 van 6 4-12-2013 12:36 Voor thuisgebruik Voor bedrijven Ondersteuning Zoeken HP Klantondersteuning Een 'Inktsysteemfout' en een '0x...' Foutmelding wordt weergegeven op het bedieningspaneel Afdrukken

Nadere informatie

Inhoudsopgave: Inhoudsopgave:... 2 Waar moet uw pc aan voldoen?... 2 De installatie:... 4 De computer gereed maken voor gebruik:...

Inhoudsopgave: Inhoudsopgave:... 2 Waar moet uw pc aan voldoen?... 2 De installatie:... 4 De computer gereed maken voor gebruik:... Versie: 1.1 Gemaakt door: Whisper380 Eigenaar: whisper380-computerhulp Datum: 17-09-2010 Inhoudsopgave: Inhoudsopgave:... 2 Waar moet uw pc aan voldoen?... 2 De installatie:... 4 De computer gereed maken

Nadere informatie

Repaircenter Leidsekade 23 2266 BH Leidschendam Tel: 06-54760475 Fax: 070-3275561 info@atis-benzing.nl www.atis-benzing.nl

Repaircenter Leidsekade 23 2266 BH Leidschendam Tel: 06-54760475 Fax: 070-3275561 info@atis-benzing.nl www.atis-benzing.nl Repaircenter Leidsekade 23 2266 BH Leidschendam Tel: 06-54760475 Fax: 070-3275561 info@atis-benzing.nl www.atis-benzing.nl Handleiding USB Drivers Club Systeem Win 98, Win Me Win 2000, WinXP, Win2003 Hoofdstuk

Nadere informatie

Dick Grooters Raadhuisstraat 296 5683 GM Best tel: 0499-392579 e-mail: d.grooters@home.nl. Printen en Scannen

Dick Grooters Raadhuisstraat 296 5683 GM Best tel: 0499-392579 e-mail: d.grooters@home.nl. Printen en Scannen Dick Grooters Raadhuisstraat 296 5683 GM Best tel: 0499-392579 e-mail: d.grooters@home.nl Printen en Scannen Als een nieuwe printer wordt gekocht en onder Windows XP aangesloten zal Windows deze nieuwe

Nadere informatie

Nederlandse versie. Inleiding. Hardware. Installatie Windows 98SE. PU006 Sweex 2 Port Serial PCI Card

Nederlandse versie. Inleiding. Hardware. Installatie Windows 98SE. PU006 Sweex 2 Port Serial PCI Card PU006 Sweex 2 Port Serial PCI Card Inleiding Allereerst hartelijk bedankt voor de aanschaf van de Sweex 2 Port Serial PCI Card. Met deze kaart kunnen gemakkelijk twee seriële poorten aan de PC worden toegevoegd.

Nadere informatie

USB 2.0 ETHERNET PRINT SERVER

USB 2.0 ETHERNET PRINT SERVER USB 2.0 ETHERNET PRINT SERVER Snel installatiegids DN-13003-2 Voordat u begint, moet u de volgende items voorbereiden: Windows 2000/XP/2003/Vista/7/8/10 computer met printserver installatie-cd Eén printer(non-gdi/capt)

Nadere informatie

Praktijkoefening - Installeer een draadloze netwerkkaart in Windows XP

Praktijkoefening - Installeer een draadloze netwerkkaart in Windows XP 5.0 6.8.2.6 Praktijkoefening - Installeer een draadloze netwerkkaart in Windows XP Inleiding Druk deze praktijkoefening af en vervolledig Bij deze praktijkoefening ga je een draadloze netwerkkaart installeren

Nadere informatie

Installatiehandleiding Vabi Assets Energie

Installatiehandleiding Vabi Assets Energie Installatiehandleiding Vabi Assets Energie Inhoudsopgave Algemeen... 3 Systeemeisen... 3 Installeren... 4 Aanmaken van de database... 4 Installeren van Assets Energie op een cliënt.... 4 Aanmaken van een

Nadere informatie

OpenVPN voor Windows XP en Windows Vista

OpenVPN voor Windows XP en Windows Vista OpenVPN voor Windows XP en Windows Vista Een VPN (Virtual Private Network) biedt de mogelijkheid om bestanden op de schoolserver via een beveiligde verbinding over het Internet te benaderen. Voorbereiding

Nadere informatie

Installatie handleiding

Installatie handleiding Installatie handleiding Copyright 2004-2008 ImageLevel All Rights Reserved 2 Mediadent V6. installatie handleiding Stap 1: Plaats de Mediadent CD-ROM in het CD of DVD-ROM station. Normaal gezien zal Windows

Nadere informatie

Gebruikershandleiding. Draadloze USB server

Gebruikershandleiding. Draadloze USB server Gebruikershandleiding Draadloze USB server Kijk op www.teknihall.nl voor de nieuwste firmware updates. INHOUD 1. Voorwoord 2. Opmerkingen 3. Functies 4. Inhoud van de verpakking 5. Product overzicht 5.1

Nadere informatie

Randappartuur. yvan vander sanden. 23 november 2014

Randappartuur. yvan vander sanden. 23 november 2014 Randappartuur yvan vander sanden 23 november 2014 ! muis, toetsenbord, scherm! speakers! scanners, printers! barcode readers! Drivers Zonder driver kan een apparaat niet werken. Device Drivers installeer

Nadere informatie

Praktijk opdrachten VMware

Praktijk opdrachten VMware Praktijk opdrachten VMware 1 1. Toegang tot de ICT Academie Cloud omgeving Om toegang te krijgen tot de Cloud omgeving van de ICT Academie, kun je onderstaande procedure volgen: http://wiki.vcloud.ictacademie.net/wp

Nadere informatie

Lader rol reiniging FS 2000 / FS 3000 series

Lader rol reiniging FS 2000 / FS 3000 series Lader rol reiniging FS 2000 / FS 3000 series Inhoudsopgave Uw machine handmatig reinigen pagina 3 Storingen & oplossingen pagina 13 1. Schakel de machine uit. 2. Open beide kleppen aan de voorzijde. 3.

Nadere informatie

Wireless Utility. Complete handleiding

Wireless Utility. Complete handleiding Wireless Utility Complete handleiding 1. Installatie van software/hardware Installeer de software voordat u de wireless adapter op het systeem aansluit! Plaats de CD-ROM in uw computer. Het Sitecom-installatieprogramma

Nadere informatie

CHEMIE ACHTER DE LASERPRINTER

CHEMIE ACHTER DE LASERPRINTER CHEMIE ACHTER DE LASERPRINTER Inleiding Misschien heb je deze pagina s net uitgeprint, of heeft je docent dat gedaan. Op deze pagina s staan verschillende opdrachten afgedrukt. Met deze opdrachten verdiep

Nadere informatie

Handleiding USB-LocoNet-Interface driver Setup

Handleiding USB-LocoNet-Interface driver Setup Handleiding USB-LocoNet-Interface driver Setup Copyright 2013 DigiAad, Nederland. Alle rechten voorbehouden. Zonder de voorafgaande schriftelijke toestemming van DigiAad is het niet toegestaan om informatie,

Nadere informatie

Gebruikershandleiding

Gebruikershandleiding Gebruikershandleiding EPI /GDV Camera s Electro-Photonic Imaging / Gas Discharge Visualization. EPI GDV Compact Camera. EPI GDV Camera PRO. Pagina 1 Veiligheid voorschriften Aangezien EPI-GDV camera s

Nadere informatie

P5C-emulatiekit Gebruikershandleiding

P5C-emulatiekit Gebruikershandleiding P5C-emulatiekit Gebruikershandleiding NPD1636-00 Niets uit dit document mag worden verveelvoudigd, opgeslagen in een geautomatiseerd gegevensbestand of openbaar worden gemaakt, in enige vorm of op enige

Nadere informatie

Aan de slag met de Citizen CL-S521/621

Aan de slag met de Citizen CL-S521/621 Aan de slag met de Citizen CL-S521/621 1) Installeren Windows printerdriver 2) Afstellen photosensor en plaatsing media 3) Instellen afmetingen labels in de Windowsdriver 4) Afstellen mechanisme tbv printkwaliteit

Nadere informatie

Quickstart handleiding

Quickstart handleiding Quickstart handleiding MS Outlook Account instellen Rechten geven offline werken www.pimbox.nl/support a hosted zarafa product Inhoudsopgave Installatie van de Zarafa Outlook Client 3 Aanmaken van een

Nadere informatie

1. Waarom moet ik de Wireless USB Adapter software/driver opwaarderen?

1. Waarom moet ik de Wireless USB Adapter software/driver opwaarderen? In deze instructiehandleiding vindt u een antwoord op de volgende vragen: 1. Waarom moet ik de Wireless USB Adapter software/driver opwaarderen? 2. Hoe weet ik welke versie ik momenteel gebruik? 3. Hoe

Nadere informatie

Instructies voor een snelle installatie

Instructies voor een snelle installatie Printserver Instructies voor een snelle installatie NNEDERLANDS Instructies voor een snelle installatie 1.1 Procedure voor het installeren van de hardware 1. Sluit de printserver aan op de printer die

Nadere informatie

Installeren van het programma:

Installeren van het programma: Versie: 1.0 Gemaakt door: Whisper380 Eigenaar: Whisper380-computerhulp.net Datum: 20-2-2011 Inhoudsopgave Installeren van het programma:...3 Configureren van het programma:...7 Mappen aanmaken:...9 Groepen

Nadere informatie

Locobuffer Handleiding

Locobuffer Handleiding Locobuffer Handleiding HDM09 Disclaimer van Aansprakelijkheid: Het gebruik van alle items die kunnen worden gekocht en alle installatie-instructies die kunnen worden gevonden op deze site is op eigen risico.

Nadere informatie

INSTALLATIE HANDLEIDING

INSTALLATIE HANDLEIDING INSTALLATIE HANDLEIDING Powerwifi USB Router in combinatie met de Powerwifi USB buitenantenne INLEIDING De Powerwifi USB Router kan worden gebruikt in combinatie met de Powerwifi USB buitenantenne. Hierdoor

Nadere informatie

Gebruikershandleiding

Gebruikershandleiding Gebruikershandleiding Hosted Desktop Versie: 15 juli 2011 Mogelijkheden en beperkingen van uw Multrix Hosted Desktop 1. Uw Hosted Desktop... 2 2. Uw Hosted Desktop Documenten opslaan... 3 3. Uw Hosted

Nadere informatie

DA-70200-1 Gebruikshandleiding. USB 2.0 NAAR IDE & SATA Kabel

DA-70200-1 Gebruikshandleiding. USB 2.0 NAAR IDE & SATA Kabel DA-70200-1 Gebruikshandleiding USB 2.0 NAAR IDE & SATA Kabel 1. Eigenschappen Ondersteunt SATA spreid-spectrum zender Ondersteunt SATA II Asynchrone Signaalherstel (Hot-Plug) functie Conform USB 2.0 (Hi-Speed

Nadere informatie

Windows Configuratie. yvan vander sanden. 8 maart 2015

Windows Configuratie. yvan vander sanden. 8 maart 2015 Windows Configuratie yvan vander sanden 8 maart 2015 Windows bevat veel configuratiemogelijkheden die je als IT-er kan aanpassen. De meeste instellingen zijn standaard al ok, maar het kan gebeuren dat

Nadere informatie

TRUST AMI MOUSE 250S OPTICAL

TRUST AMI MOUSE 250S OPTICAL 1 Inleiding Deze handleiding is bedoeld voor de gebruikers van de TRUST AMI MOUSE 250S OPTICAL E-MAIL. Hij werkt op zo goed als ieder oppervlak. Wanneer u nieuwe e- mail binnen krijgt geeft de muis een

Nadere informatie

Nederlandse versie. Inleiding. Inhoud van de verpakking. IP004 Sweex Wireless Internet Phone

Nederlandse versie. Inleiding. Inhoud van de verpakking. IP004 Sweex Wireless Internet Phone IP004 Sweex Wireless Internet Phone Inleiding Allereerst hartelijk dank voor de aanschaf van de Sweex Wireless Internet Phone. Met deze internettelefoon kun je gemakkelijk en snel voicechatten met je favoriete

Nadere informatie

Snel op weg met e.dentifier2

Snel op weg met e.dentifier2 Snel op weg met e.dentifier2 U kunt uw e.dentifier2 gekoppeld of los gebruiken. De verschillen tussen beide methoden leggen we hier uit. Ook vindt u hier antwoord op de veelgestelde vragen. Gekoppeld gebruik

Nadere informatie

Installatie handleiding Basware Virtual Printer

Installatie handleiding Basware Virtual Printer P a g i n a 1 Installatie handleiding Basware Virtual Printer P a g i n a 2 Welkom bij Basware Virtual Printer Basware Virtual Printer is een dienst voor het versturen van elektronische facturen aan uw

Nadere informatie

Technische nota AbiFire5 Rapporten maken via ODBC

Technische nota AbiFire5 Rapporten maken via ODBC Technische nota AbiFire5 Rapporten maken via ODBC Laatste revisie: 29 juli 2009 Inhoudsopgave Inleiding... 2 1 Installatie ODBC driver... 2 2 Systeeminstellingen in AbiFire5... 3 2.1 Aanmaken extern profiel...

Nadere informatie

1. Hardware Installatie...3 2. Installatie van Quasyscan...6 A. Hoe controleren of je een actieve internetverbinding hebt?...6 B.

1. Hardware Installatie...3 2. Installatie van Quasyscan...6 A. Hoe controleren of je een actieve internetverbinding hebt?...6 B. Quasyscan 1. Hardware Installatie...3 2. Installatie van Quasyscan...6 A. Hoe controleren of je een actieve internetverbinding hebt?...6 B. Zodra er een internetverbinding tot stand is gebracht...7 C.

Nadere informatie

Labo 4 : Installatie Windows XP Professional Edition

Labo 4 : Installatie Windows XP Professional Edition Labo 4 : Installatie Windows XP Professional Edition In dit hoofdstuk gaan we op een volledig nieuwe PC met een lege harde schijf Windows XP Professional Edition installeren. Alle stappen voor de installatie

Nadere informatie

Gebruikershandleiding

Gebruikershandleiding . Gebruikershandleiding Inhoudsopgave 1 Inleiding... 3 1.1 Wat is Citrix?... 3 1.2 Voordelen van Citrix... 3 1.3 Wat heeft u nodig om toegang te krijgen... 3 2 Systeemeisen... 4 2.1 Ondersteunde Web browsers...

Nadere informatie

Gebruiksaanwijzing installeren software en drivers voor Xstream flex alarmontvanger

Gebruiksaanwijzing installeren software en drivers voor Xstream flex alarmontvanger Gebruiksaanwijzing installeren software en drivers voor Xstream flex alarmontvanger Koning & Hartman B.V. Telecom Solutions Energieweg 1 Postbus 5080 2600 GB Delft Telefoon: +31 (0)15 260 98 07 Fax: +31

Nadere informatie