DAS rechtsbijstand. verzekering voor verenigingen

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "DAS rechtsbijstand. verzekering voor verenigingen"

Transcriptie

1 DAS rechtsbijstand verzekering voor verenigingen

2

3 Wie zorgt voor het recht van uw vereniging? Als het aan u ligt, raakt uw vereniging niet in een juridisch conflict betrokken. Maar helaas ligt het niet altijd aan u. Als bestuurder van een vereniging verricht u immers dagelijks juridische handelingen. U koopt en sluit overeenkomsten, bent huurder of eigenaar van onroerend goed en wellicht ook nog werkgever. Al bent u nog zo n goede bestuurder: vroeg of laat krijgt u een vervelende discussie met een lid, een werknemer, een leverancier of bijvoorbeeld met een overheidsinstantie. Want de maatschappij verhardt. Mensen klagen eerder, terecht of onterecht. Overheden verschuilen zich achter bureaucratische regels. Voor u het weet spreekt u uw medewerker, leverancier of verhuurder alleen nog via diens advocaat. De vereniging staat in haar recht, maar de tegenpartij denkt daar heel anders over. Kunt u het alleen af? Soms wel. Maar steeds vaker ook niet. Of alleen tegen hoge juridische kosten. Maar met de DAS rechtsbijstand verzekering voor verenigingen staat u sterk. U krijgt waar u recht op heeft. Enkele voorbeelden uit de dagelijkse praktijk: Onderweg naar een wedstrijd wordt een aantal jeugdleden op de fiets aangereden. Hun ouders verwachten dat de vereniging ervoor zorgt dat de (letsel)schade wordt verhaald. U heeft aan alle voorwaarden voldaan, maar toch weigert de gemeente uw bouwvergunning. Uw clubgebouw wordt opgeleverd met de nodige gebreken. Maar de aannemer beweert dat de schade door vandalisme is ontstaan. De beheerder verzorgt de velden niet zoals is afgesproken en u wilt de samenwerking opzeggen, maar volgens de beheerder is het contract duidelijk en kunt u de komende jaren niet van hem af.

4 DAS zorgt voor het recht van uw vereniging Kijkt u eens naar de praktijkvoorbeelden. Zonder goede juridische hulp bent u in dit soort situaties meestal kansloos. Zeker wanneer u te maken krijgt met een ervaren jurist van de tegenpartij. Maar met de DAS rechtsbijstand verzekering voor verenigingen beschikt ook ú over een ervaren jurist! Sterker nog, er staan 400 juridische specialisten voor u klaar, die u altijd kunt bellen voor advies. En zodra er een conflict dreigt te ontstaan, gaan ze meteen voor u aan de slag. Doortastend en voortvarend. Want DAS zorgt voor het recht van uw vereniging, zodat u zich kunt bezighouden met de leukere verenigingszaken. Altijd een jurist bij de hand Met DAS rechtsbijstand verzekering voor verenigingen bent u altijd verzekerd van juridisch advies. Dus als u ook maar een vermoeden heeft dat er juridische problemen kunnen ontstaan, dan raden wij u aan zo snel mogelijk te bellen. Eén van onze gespecialiseerde juristen wijst u dan op de rechten van uw vereniging, zodat u veel narigheid wordt bespaard. Zet DAS meteen voor u aan het werk! Is er een concreet geschil? Dan gaan we direct voor u aan de slag. Voortvarend, deskundig en met alle inzet opkomend voor uw recht. Tot en met het aanspannen van een procedure voor de rechter, zo nodig doorgaand tot de hoogste instantie. Rechtshulp op vele fronten Wij bieden u rechtshulp bij vrijwel al uw verenigingsactiviteiten. Er doen zich immers elke dag zaken voor waarbij uw vereniging in een vervelend juridisch conflict kan komen. Met de DAS rechtsbijstand verzekering voor

5 verenigingen weet u dan zeker dat er een ervaren jurist van DAS opkomt voor uw belangen. Bijvoorbeeld op één van de terreinen die we hierna verder uitwerken. Rechtshulp bij het clubgebouw: Onze juristen van de afdeling onroerend goed moeten regelmatig schoonmaak- en bewakingsbedrijven, gemeentes en aannemers wijzen op hun verplichtingen, voordat ze daaraan voldoen. Als een gemeente geen vergunning wil afgeven voor een noodzakelijke verbouwing, het schoonmaakbedrijf of de bewakingsdienst te veel uren in rekening brengt of de aannemer veel te laat oplevert. Ook moeten we vaak in actie komen als een projectontwikkelaar een pand verkocht heeft met verborgen gebreken. Met een jurist van DAS aan uw zijde worden dit soort zaken opeens wél opgelost. Rechtshulp bij materialen: Naast een gebouw heeft uw vereniging ook stoelen, tafels, wedstrijd- en andere materialen nodig. U koopt, least of huurt ze en laat ze onderhouden. Dat verloopt lang niet altijd vlekkeloos, want regelmatig moeten wij voor onze verzekerden optreden. Bijvoorbeeld als er tafels worden geleverd met krassen, de computer voor de clubadministratie vastloopt door verkeerde software of een verenigingsblad gedrukt wordt met een verkeerd telefoonnummer. Een brief van onze juristen kan op zo n moment wonderen doen. Wat u zelf niet lukte, wordt plotseling opgelost. En vaak weten wij ook nog te zorgen voor een behoorlijke schadevergoeding, omdat foute leveringen meestal ook vervelende gevolgen hebben.

6 Rechtshulp bij personeelszaken: Veel verenigingen hebben een trainer of beheerder in dienst. U kunt niet zonder uw medewerkers, maar helaas leveren ze soms ook problemen op. Dat ligt lang niet altijd aan het personeel zelf. Onduidelijkheid over regels en rechten is een belangrijke bron van conflicten. We staan u dan ook niet alleen bij in ontslagzaken, maar bieden u ook juridische hulp bij een geschil met een uitvoeringsinstantie of de Arbeidsinspectie. Complexe zaken, waarbij het een prettig idee is als een gespecialiseerde arbeidsjurist van DAS voor de belangen van uw vereniging opkomt. Heldere polisvoorwaarden en complete dekking DAS houdt van helderheid. De rechtshulp die wij bieden is glashelder in onze voorwaarden vastgelegd. Dus geen onverwachte kosten én bijna alles is gedekt. Want bij DAS verzekert u zich niet voor enkele rechtsgebieden, maar krijgt u een verzekering waarbij alles gedekt is tenzij dat expliciet is uitgesloten. Zo weet u exact waar u aan toe bent. Omdat we van duidelijkheid houden, noemen we hier de belangrijkste uitsluitingen. Niet verzekerd zijn geschillen over het beheer van de vereniging, waaronder het oprichten van de vereniging, vermogensbeheer en surseance of faillissement. Verder zijn uitgesloten geschillen over fiscale zaken, bodemverontreiniging, subsidies en het aanvechten van algemeen verbindende rechtsregels. Ook geschillen over octrooien auteursrecht zijn uitgesloten en het belang waar een geschil over gaat moet minimaal 450,- zijn.

7 Verhaal van (letsel)schade meeverzekerd Voor bestuurders en werknemers van de vereniging is het verhalen van (letsel)schade tijdens verenigingsactiviteiten automatisch meeverzekerd. Die dekking geldt ook bij het vervoer van en naar de verenigingsactiviteit, maar niet voor de schade aan het motorvoertuig. Voor een kleine toeslag kan het verhalen van (letsel)schade worden uitgebreid tot alle leden van de vereniging. Wel zo zeker! Speciale verzekering voor vereniging van appartementseigenaren DAS rechtsbijstand verzekering voor verenigingen is voor u als bestuurder een hele zorg minder. Het is de meest uitgebreide rechtsbijstandverzekering voor verenigingen, die voor de meeste verenigingen een perfecte dekking biedt. Voor verenigingen van appartementseigenaren (VvE) hebben we echter een speciaal toegesneden aanbod. DAS rechtsbijstand verzekering voor appartementseigenaren biedt niet alleen dekking bij geschillen rond het onroerend goed, maar ook bij geschillen met de professionele administrateur en leveranciers, ook als deze niet betrokken zijn bij het onderhoud van het onroerend goed. Bovendien kunt u als bestuurder van een VVE ook een beroep op ons doen als u een geschil heeft met leden en huurders die niet aan hun verplichtingen voldoen. En als er een betalingsachterstand ontstaat en u een incassoprobleem heeft, kunt u rekenen op de slagvaardige hulp van ons aparte team met gespecialiseerde incassomedewerkers.

8 DAS incasso service voor verenigingen Met de DAS rechtsbijstand verzekering voor verenigingen bent u automatisch verzekerd tegen incassoproblemen. We zorgen met alle benodigde juridische middelen dat u krijgt waar u recht op heeft: uw geld. We werken doortastend en vasthoudend, maar uiteraard altijd correct. Bovendien krijgt u deskundig incasso-advies, ontvangt u een overzichtelijk stappenplan en krijgt u regelmatig statusrapportages. En u komt niet voor onverwachte kosten te staan zoals bij de meeste incassobureaus, want vrijwel alle incassokosten zijn gedekt. Kortom, de DAS rechtsbijstand verzekering voor verenigingen is de meest complete verzekering die u zich als bestuurder van een vereniging kunt wensen. Kiezen voor DAS is kiezen voor zekerheid DAS rechtsbijstand is helemaal gespecialiseerd in verzekerde rechtshulp en werkt volledig onafhankelijk. Dat heeft als belangrijk voordeel dat we altijd voor de volle 100% voor uw belangen opkomen, dus ook als de tegenpartij een andere verzekeringsmaatschappij is! We hebben 400 juridische specialisten en verhaalsdeskundigen, zodat we voor elk rechtsgebied vakkundige experts in huis hebben. Van ons kunt u altijd de meest effectieve aanpak verwachten. DAS heeft vestigingen in Amsterdam, Arnhem, Den Bosch en Rijswijk. Daarnaast kan men bij DAS voor incassodiensten terecht in Amsterdam, Groningen, Zwolle en Drachten. Bovendien beschikken wij over een uitgebreid netwerk van advocaten en ook deurwaarders. Dus wie doet je wat!

9 Een veilig gevoel voor een betaalbare premie De zekerheid die DAS u biedt, kost voor een jaar minder dan het tarief dat menig advocaat rekent per uur. En de vaste premie is makkelijk budgetteerbaar. Niet voor niets kiezen steeds meer bestuurders van verenigingen voor de zekerheid van besturen zonder juridische zorgen. Dus voor DAS. Heeft u nog vragen? Uw assurantieadviseur zal u graag meer vertellen over deze en andere DAS rechtsbijstandverzekeringen. Wilt u de DAS rechtsbijstand verzekering voor verenigingen afsluiten? Vul dan het aanvraagformulier in en stuur het op. U ontvangt geheel vrijblijvend een passende offerte. Of vraag de offerte aan op

10

11 DAS rechtsbijstand Postbus DM Amsterdam Telefoon: Fax:

12 DAS rechtsbijstand verzekering voor verenigingen Pluspunten van de DAS rechtsbijstand verzekering voor verenigingen: Voor een betaalbare premie altijd professionele rechtshulp achter de hand. Vrijwel alle verenigingsactiviteiten zijn verzekerd. Verhaal van letselschade is meeverzekerd. Heldere polisvoorwaarden. DAS incasso service. Complete professionele juridische ondersteuning voor u als bestuurder. Uw assurantieadviseur: Aan de inhoud van deze folder kunnen geen rechten worden ontleend. Raadpleeg voor details en mogelijke uitzonderingen de voorwaarden of vraag ernaar bij uw assurantieadviseur.

DAS rechtsbijstand verzekering voor verkeersdeelnemers

DAS rechtsbijstand verzekering voor verkeersdeelnemers DAS rechtsbijstand verzekering voor verkeersdeelnemers Wie zorgt voor uw recht? In Nederland lijkt het recht goed geregeld. Maar toch krijgt een grote groep mensen steeds vaker te maken met allerlei vormen

Nadere informatie

Raad & Daad. DAS rechtsbijstand verzekering voor verkeersdeelnemers

Raad & Daad. DAS rechtsbijstand verzekering voor verkeersdeelnemers Raad & Daad DAS rechtsbijstand verzekering voor verkeersdeelnemers Wie zorgt voor uw recht? In Nederland lijkt het recht goed geregeld. Maar toch krijgt een grote groep mensen steeds vaker te maken met

Nadere informatie

DAS Rechtsbijstandverzekering. Sterk staan als u het nodig hebt. Voor particulieren

DAS Rechtsbijstandverzekering. Sterk staan als u het nodig hebt. Voor particulieren DAS Rechtsbijstandverzekering Sterk staan als u het nodig hebt Voor particulieren Rechtsbijstandverzekering van DAS Wat is een rechtsbijstandverzekering? En waarom heb ik die nodig? Van kleine huis-tuin-en-keukenvragen

Nadere informatie

voor verkeersdeelnemers Rechtsbijstand Incasso Juridisch advies jouw recht

voor verkeersdeelnemers Rechtsbijstand Incasso Juridisch advies jouw recht voor verkeersdeelnemers Rechtsbijstand Incasso Juridisch advies jouw recht Zodra we één voet buiten de deur zetten, zijn we verkeersdeelnemers. En in het verkeer zit een ongeluk in een klein hoekje. De

Nadere informatie

Productwijzer Rechtsbijstandverzekering

Productwijzer Rechtsbijstandverzekering Rechtsbijstandverzekering Productwijzer Rechtsbijstandverzekering Wat leest u in deze productwijzer? In deze productwijzer vindt u algemene informatie over de rechtsbijstandverzekering. Welke risico s

Nadere informatie

Productwijzer Rechtsbijstand in het verkeer

Productwijzer Rechtsbijstand in het verkeer Productwijzer Rechtsbijstand in het verkeer Wat leest u in deze productwijzer? In deze productwijzer vindt u algemene informatie over de rechtsbijstandverzekering in het verkeer. Welke risico s dekt deze

Nadere informatie

Klaverblad Verzekeringen. Rechtsbijstandverzekering. particulieren

Klaverblad Verzekeringen. Rechtsbijstandverzekering. particulieren Klaverblad Verzekeringen Rechtsbijstandverzekering voor particulieren Deze folder bevat een beperkte weergave van de polisvoorwaarden. Aan deze weergave kunnen geen rechten worden ontleend. Wilt u precies

Nadere informatie

Productwijzer Rechtsbijstand in het verkeer

Productwijzer Rechtsbijstand in het verkeer Rechtsbijstand in het verkeer Productwijzer Rechtsbijstand in het verkeer Wat leest u in deze productwijzer? In deze productwijzer vindt u algemene informatie over de rechtsbijstandverzekering in het verkeer.

Nadere informatie

Productwijzer Rechtsbijstand in het verkeer

Productwijzer Rechtsbijstand in het verkeer Rechtsbijstand in het verkeer Productwijzer Rechtsbijstand in het verkeer Wat leest u in deze productwijzer? In deze productwijzer vindt u algemene informatie over de rechtsbijstandverzekering in het verkeer.

Nadere informatie

Klaverblad Verzekeringen. Rechtsbijstandverzekering. voor particulieren

Klaverblad Verzekeringen. Rechtsbijstandverzekering. voor particulieren Klaverblad Verzekeringen Rechtsbijstandverzekering voor particulieren Deze folder bevat een beperkte weergave van de polisvoorwaarden. Aan deze weergave kunnen geen rechten worden ontleend. Wilt u precies

Nadere informatie

Klaverblad Verzekeringen. Rechtsbijstandverzekering. particulieren

Klaverblad Verzekeringen. Rechtsbijstandverzekering. particulieren Klaverblad Verzekeringen Rechtsbijstandverzekering voor particulieren Deze folder bevat een beperkte weergave van de polisvoorwaarden. Aan deze weergave kunnen geen rechten worden ontleend. Wilt u precies

Nadere informatie

Univé Rechtsbijstand. De Univé Rechtsbijstandverzekering Voor als het ú overkomt

Univé Rechtsbijstand. De Univé Rechtsbijstandverzekering Voor als het ú overkomt De Univé Rechtsbijstandverzekering Voor als het ú overkomt De keukenkastjes hangen nu wel recht Familie Smit uit Venlo Onze nieuwe keuken was door de keukenleverancier niet goed gemonteerd. Op onze verzoeken

Nadere informatie

Productwijzer Rechtsbijstandverzekering

Productwijzer Rechtsbijstandverzekering Rechtsbijstandverzekering Actua Assuradeuren B.V. versie april 2011 Productwijzer Rechtsbijstandverzekering Wat leest u in deze productwijzer? In deze productwijzer vindt u algemene informatie over de

Nadere informatie

Klaverblad Verzekeringen. Rechtsbijstandverzekering. voor particulieren

Klaverblad Verzekeringen. Rechtsbijstandverzekering. voor particulieren Klaverblad Verzekeringen Rechtsbijstandverzekering voor particulieren Deze folder bevat een beperkte weergave van de polisvoorwaarden. Aan deze weergave kunnen geen rechten worden ontleend. Wilt u precies

Nadere informatie

Productwijzers Camperverzekering

Productwijzers Camperverzekering s Productwijzers Camperverzekering De volgende productwijzers vindt u in dit document: Motorrijtuigenverzekering.. pagina 2 Ongevallenverzekering inzittenden.. pagina 11 Pechhulpverzekering.. pagina 17

Nadere informatie

Voorwaarden ARAG ProRechtCombinatie Zakelijke Markt juli 2015

Voorwaarden ARAG ProRechtCombinatie Zakelijke Markt juli 2015 Voorwaarden ARAG ProRechtCombinatie Zakelijke Markt juli 2015 2 Voorwaarden ARAG Voorwaarden ProRechtCombinatie ARAG ProRechtPolis Zakelijke Particulier Markt juli 2015 Altijd juridische hulp, verzekerd

Nadere informatie

Klaverblad Verzekeringen. Verzekeringspakket voor particulieren

Klaverblad Verzekeringen. Verzekeringspakket voor particulieren Klaverblad Verzekeringen Verzekeringspakket voor particulieren Deze folder bevat informatie over de volgende verzekeringen. Woonhuisverzekering Inboedelverzekering Glasdekking Aansprakelijkheidsverzekering

Nadere informatie

Productwijzer Rechtsbijstand in het verkeer

Productwijzer Rechtsbijstand in het verkeer Productwijzer Rechtsbijstand in het verkeer Wat leest u in deze productwijzer? In deze productwijzer vindt u algemene informatie over de rechtsbijstandverzekering in het verkeer. Welke risico s dekt deze

Nadere informatie

BIJZONDERE VOORWAARDEN RECHTSBIJSTAND VOOR PARTICULIEREN

BIJZONDERE VOORWAARDEN RECHTSBIJSTAND VOOR PARTICULIEREN BIJZONDERE VOORWAARDEN RECHTSBIJSTAND VOOR PARTICULIEREN BVW-RBP(1013) In noodsituaties kunt u ARAG 24 uur per dag, 7 dagen per week bellen Telefoonnummer (033) 434 23 50 Deze bijzondere voorwaarden vormen

Nadere informatie

Productwijzers Reisverzekering

Productwijzers Reisverzekering s Productwijzers Reisverzekering De volgende productwijzers vindt u in dit document: Reis- en annuleringsverzekering.. pagina 2 Rechtsbijstandverzekering.. pagina 11 Reis- en annuleringsverzekering Productwijzer

Nadere informatie

BIJZONDERE VOORWAARDEN RECHTSBIJSTAND VOOR PARTICULIEREN

BIJZONDERE VOORWAARDEN RECHTSBIJSTAND VOOR PARTICULIEREN BIJZONDERE VOORWAARDEN RECHTSBIJSTAND VOOR PARTICULIEREN BVW-RBP(0115) In noodsituaties kunt u ARAG 24 uur per dag, 7 dagen per week bellen Telefoonnummer (033) 4 342 342 Deze bijzondere voorwaarden vormen

Nadere informatie

ZLM Totaalpakket. alles bij ZLM verzekerd

ZLM Totaalpakket. alles bij ZLM verzekerd 8,5 ZLM Totaalpakket alles bij ZLM verzekerd Inhoudsopgave Over ZLM Over ZLM Welkom bij ZLM 3 De beste verzekeraar van Nederland 3 Persoonlijk contact & snelle service 3 Profiteer van pakketkorting 4 Geen

Nadere informatie

Voorwaarden ARAG FlexPolis Particulier juli 2015

Voorwaarden ARAG FlexPolis Particulier juli 2015 Voorwaarden ARAG FlexPolis Particulier juli 2015 2 Voorwaarden ARAG FlexPolis Particulier juli 2015 Altijd juridische hulp, verzekerd of niet U heeft een Rechtsbijstandverzekering bij ons afgesloten: de

Nadere informatie

Verzekeringspakket voor particulieren

Verzekeringspakket voor particulieren Klaverblad Verzekeringen Verzekeringspakket voor particulieren Deze folder bevat informatie over de volgende verzekeringen. Woonhuisverzekering Inboedelverzekering Glasverzekering Aansprakelijkheidsverzekering

Nadere informatie

Informatie over uw Rechtsbijstandverzekering. Particulieren. Als onderdeel van het ZekerheidsPakket Particulieren

Informatie over uw Rechtsbijstandverzekering. Particulieren. Als onderdeel van het ZekerheidsPakket Particulieren Informatie over uw Rechtsbijstandverzekering voor Particulieren Als onderdeel van het ZekerheidsPakket Particulieren pagina Leeswijzer, Uw verzekering in het kort 3 Polisvoorwaarden Rechtsbijstand verzekering

Nadere informatie

Voorwaarden RH2014. Rechtsbijstandverzekering. fbto.nl

Voorwaarden RH2014. Rechtsbijstandverzekering. fbto.nl Voorwaarden Rechtsbijstandverzekering RH2014 Rechtsbijstandverzekering fbto.nl Voorwaarden FBTO Rechtsbijstandverzekering Inhoud Inhoud Leeswijzer 4 Contact 5 Algemene voorwaarden 7 1. Waarop baseren wij

Nadere informatie

Huren bij WOONopMAAT juli 2009

Huren bij WOONopMAAT juli 2009 Huren bij WOONopMAAT juli 2009 Inhoud Welkom bij WOONopMAAT 2 Huur Huurovereenkomst 2 Een goede huurder zijn 2 Huurbetaling 2 Huurachterstand 3 Huurverhoging 3 Huurtoeslag 3 Huuropzegging 3 Onderhoud Onderhoudsrechten

Nadere informatie

Bijzondere Voorwaarden

Bijzondere Voorwaarden Aegon Rechtsbijstandverzekering Bijzondere Voorwaarden nr. 3020 S 42503 b mei 2014 Inhoudsopgave pagina 1. Algemeen 4 1.1 Wie zijn verzekerd? 4 1.2 Als uzelf 4 1.3 Als uzelf en uw partner 4 1.4 Als uzelf

Nadere informatie

Polisvoorwaarden CNV Gezinsrechtshulpverzekering.

Polisvoorwaarden CNV Gezinsrechtshulpverzekering. Polisvoorwaarden CNV Gezinsrechtshulpverzekering. Inhoud Wat moet u doen als u juridische hulp wilt? 1. Waarvoor bent u verzekerd? 2. Wij werken samen met de Stichting Achmea Rechtsbijstand 3. Voor wie

Nadere informatie