Parochiejournaal. Rooms katholieke kerk Parochie: Onze Lieve Vrouw Onbevlekte Ontvangenis

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Parochiejournaal. Rooms katholieke kerk Parochie: Onze Lieve Vrouw Onbevlekte Ontvangenis"

Transcriptie

1 Parochiejournaal 2003 Rooms katholieke kerk Parochie: Onze Lieve Vrouw Onbevlekte Ontvangenis

2 INHOUDSOPGAVE Oecumenische jongerenviering...2 Hekwerk achterzijde kerkhof...2 Nieuw doopvont...2 Gedenkplaats voor kinderen zonder naam en zonder plek...2 Nieuwe tenor bij het gemengd koor...3 Eerste Heilige Communie...3 Nieuwe kleedjes tabernakel...3 Geluidsinstallatie...3 Bezoek van openbare basisschool De Schakel...3 Gerrit Kloppenberg pauselijk onderscheiden...4 Nieuw gebedenboek...4 Open monumentendag...4 Oogstdankdagviering...4 Stagiaire Hans Hase...4 Zangmarathon najaar Vormsel...5 Allerzielen...5 Kroon van Maria...6 Ceciliafeest Gemengd Koor...6 Sacrament van het Doopsel In de kerkgemeenschap opgenomen...7 Getrouwd...7

3 Oecumenische Jongerenviering Op zondag 2 februari 2003 is er een oecumenische jongerenviering gehouden in De Bron. Voorgangers waren pastor Hans Schoorlemmer en Ds. Ad van Noord. Hun woorden waren inspirerend en troffen ieders hart. En de kerkgangers waardeerden dat met applaus. Oecumene staat voor een groeiend contact tussen de kerken en daardoor voor meer wederzijds respect. Het was de eerste oecumenische viering, maar het klonk van alle kanten: Dit moeten we vaker samen doen. Hekwerk achterzijde kerkhof Aan de achterzijde van het kerkhof is in januari van dit jaar een hekwerk geplaatst. Dit hek zorgt voor een duidelijke afscheiding. Tevens is er een op- en afrit aangelegd. Nieuw doopvont Koster Bourgonje heeft een nieuw doopvont gemaakt. Deze doopvont is geheel in stijl met het andere meubilair op het priesterkoor: hetzelfde hout en dezelfde motieven. Corry van der Kolk heeft het koperen deksel gemaakt. Begin maart is het doopvont in gebruik genomen. Gedenkplaats voor kinderen zonder naam en zonder plek Beeldend kunstenaar Gerard van Dam heeft een monument ontworpen voor kinderen zonder steen. Het monument bestaat uit een glasplaat van meerdere lagen glas en elke laag heeft zijn eigen kleur. Als de lagen over elkaar liggen, geeft dit dan ook een bijzonder kleureffect. Het geheel is gevangen in een passe-partout van cortexstaal. Op het monument staat de tekst Die mij heeft gezien eer ik werd geboren. Dit slaat op het mensenkind dat wij gedenken, maar ook op degene die gedenkt. Het monument is geen graf. Er kunnen wel bloemen, kaarsen of andere gedenktekens bij gelegd worden. Op 12 oktober is de steen ingewijd.

4

5 Nieuwe Tenor bij het Gemengd Koor Het gemengd koor heeft een nieuwe Tenor gevonden: Jan t Lam. Ook zijn er een aantal mensen persoonlijk benaderd door het koorbestuur of zij wellicht ja wilden zeggen tegen het koor. Op deze manier proberen wij het koor in stand te houden. Eerste Heilige Communie Na op 27 april, tijdens de viering, zich te hebben gepresenteerd, hebben de volgende parochianen op 11 mei hun Eerste Heilige Communie gedaan. Remco van Ommen Suzanne Diender Kevin Klunder Anouk Diender Aron Schür Maureen van der Kolk Jesse Wellenberg Naomi van Dijk John van der Kolk Agnes Kok Arwin van den Berg Wouter Kroes Angela Meuleman De dienst werd geleid door Pastor Hans Schoorlemmer en Pastoor Fons Zandbelt. Het thema van de viering is Klein, maar ongelofelijk. Daarom stond er een boom in de kerk: met lenteblaadjes, nestjes en vogels. Ook waren er grote zonnebloemen in de kerk. Een mooi beeld: de kerk is als een boom met een stevige stam en allerlei takken. Er is plaats voor vogels van allerlei soort. God zelf is het die de boom met zijn licht beschijnt. Zo wil de kerk zijn, zo nodigt zij ons uit: een goede plek, waar je steeds terugkeert en van waaruit je steeds uitvliegt. Nieuwe kleedjes voor tabernakel De oude kleedjes van de tabernakel waren verstreken. Annie Bossink heeft nieuwe kleedjes gemaakt. De voorkant van de tabernakel blijft vrij. Dit omdat de mooie deuren dan goed te zien zijn. Geluidsinstallatie In mei hebben we een nieuwe geluidsinstallatie in de kerk gekregen. Om de uitgaven van deze geluidsinstallatie niet teveel op het budget te laten drukken, hebben een aantal parochianen gezongen voor een beter geluid. De spits werd afgebeten door Diana Diender en Everhard Bourgonje, gevolgd door Tonnie Wieten en Wilma Korteweg. In het weekend van 11 en 12 oktober hebben Charlotte Koolstra en Josje Kamp een lied ten gehore gebracht. Daarna traden Bas van Dam en Gerben Schouten op. Hans Schoorlemmer sloot, samen met de parochieband, deze ludieke actie af. De collecten die voor de geluidsinstallatie gehouden zijn, hebben maar liefst een bedrag van 3.100,-- opgebracht! Bezoek van openbare basisschool De Schakel Op 13 mei is door de openbare basisschool De Schakel een bezoek aan onze parochie gebracht. De kinderen vonden het erg leuk om in de kerk te zijn en te horen over wat er zoal gebeurd.

6 Gerrit Kloppenberg pauselijk onderscheiden Op 25 mei is Gerrit Kloppenberg pauselijk onderscheiden. De oorkonde en de onderscheiding Pro Ecclesia et Pontifice is per post vanuit Rome verstuurd. Pastoor Zandbelt heeft de onderscheiding namens de Paus uitgereikt. Koster Kloppenberg is voorgedragen omdat hij zich ruim 40 jaar voor onze parochie heeft ingezet. Eerst als kerkenwacht en collectant en de laatste 15 jaar als koster. Nieuw gebedenboek Achter in de kerk hebben we een nieuw gebedenboekje gekregen. In dit gebedenboek kunt u een gebed schrijven, dat tijdens de voorbeden wordt meegenomen. Het kan een gebed zijn voor iets of iemand dat je via het nieuws heeft getroffen, voor iemand uit het dorp of de parochie of een persoonlijk gebed. Dit gebedenboek is niet bedoeld voor opgave van misintenties. Open monumentendag Ook dit jaar was onze kerk geopend ter bezichtiging op monumentendag en konden belangstellenden een blik werpen op de uitbundige versiering. Extra versiering welteverstaan, want de dag na monumentendag hadden we oogstdankdagviering. De belangstelling voor onze kerk was dit jaar meer dan vorig jaar: zo n 60 mensen hebben gebruikgemaakt van de openstelling. Men kan op zo n dag dingen bewonderen als: liturgische gewaden, zilverwerk en kazuivels. Oogstdankdagviering Onze jaarlijkse oogstdankdag (na drie keer kunnen we bijna spreken van een traditie), tevens opening van het pastorale jaar, hebben we dit jaar gevierd op 14 september. Vooral de hoorn des overvloeds die op het priesterkoor stond was indrukwekkend. Het was alsof er van het altaar af een waterval van kleuren, vruchten en fruit stroomde. Het fruit lag er als teken van onze dank, maar ook van alles wat wij mogen ontvangen. De viering was zeer druk bezocht en geslaagd. Stagiaire Hans Hase Wij hebben dit jaar ook een stagiaire. Het is Hans Hase uit Apeldoorn. Hij is 52 jaar. Hij zal tot december 2004 bij ons zijn. Zangmarathon najaar 2003 Dit zijn foto s die genomen zijn tijdens de in het najaar gehouden zangmarathon.

7 Vormsel Op zaterdag 25 oktober hebben 13 kinderen het sacrament van het Vormsel toegediend gekregen door Vicaris P. Rentinck. Het thema van de viering was Een nieuw begin. Noach zit in de ark. De zondvloed is voorbij. Hij laat een duif los om te kijken of er al iets nieuws begonnen is. De ark waar mensen naar buiten kijken of ergens al een nieuwe zon is gaan schijnen, is een prachtig symbool voor de kerk waarin deze kinderen worden opgenomen: samen de ogen openzetten en kijken naar tekenen van hoop. De vormelingen zijn: Linda van den Berg Sabine Otten Adriaan van t Wout Karin Gottmer Annamarie van de Kolk Bjorn Meinderts Eline Vossenbelt Brenda Gottmer Mathijs Schlepers Remon Korteweg Anne Marie Hollander Stefan Vermeer Sem Koolstra Allerzielen Op zondag 2 november hebben we Allerzielen herdacht. Net als voorgaande jaren hebben we tijdens de viering een kaars gebrand voor de parochianen die in het afgelopen jaar overleden zijn. Aansluitend aan de viering hebben we de overledenen op het kerkhof gegroet en kaarsen bij hen gebrand. De volgende parochianen zijn in 2003 overleden: - 4 februari Theodorus Johannes van der Kolk (66 jaar) - 19 februari Maria Wezenberg De Munnik (87 jaar) - 27 februari Cornelis Grootjen (75 jaar) - 29 maart Gerben Kalter (21 jaar) - 29 mei Johannes Franciscus Maria van der Kolk (64 jaar) - 30 juni Wessel Mathijs van Alfen (6 dagen) - 2 juli Theodorus Wezenberg (88 jaar) - 29 juli Gerhardus Albertus van den Berg (66 jaar) - 15 oktober Jacobus van Veen (98 jaar) - 22 december Johanna Helena Margaretha - Wezenberg-De Lange (81 jaar) - 31 december Johanna Sofia Otten-Otten ( )

8 Kroon van Maria De kostersvrouw poetste begin november de zwarte aanslag van de verzilverde kroon van Maria schoon en ontdekte onder het roet het jaartal Aan de binnenkant van deze kroon staat gegrift dat zij is geschonken ter gelegenheid van een vijftigjarig huwelijksjubileum. De namen van het schenkende echtpaar zijn ook nog goed te lezen: Gerrardus Rekvelt en Hermina Westmeijer. Ceciliafeest Gemengd Koor Op vrijdagavond 28 september was het jaarlijkse Ceciliafeest in De Vinkehorst. Allereerst werden de in het afgelopen jaar overleden koorleden Herman Kok, Dorus van der Kolk en Gerard van den Berg, en ook oud-koorlid Dirk Wezenberg, in herinnering gebracht. De dames Minie Grobbee-Rienties, Marieke Kok-Otten en Annie Bossink-Van den Berg kregen daarna uit handen van pastor Hans Schoorlemmer de gouden Eremedaille van de St. Gregoriusvereniging opgespeld en een fraaie gekalligrafeerde oorkonde uitgereikt. Zij waren allen 40 jaar lid van het koor. Tijdens de avond circuleerden enige foto s van het kerkkoor uit het jaar 1918 en 1982, waarop vaders en grootvaders werden herkend door verschillende leden.

9

10 Sacrament van het Doopsel In 2003 hebben de volgende kinderen het sacrament van het Doopsel ontvangen: 8 februari Titus zoon van Natasja Smit en David Okkema 16 februari Helga Aleida (Helga) dochter van Elise en Gerard Wezenberg 16 maart Robin Johannes Mathyn (Robin) zoon van Hans en Astrid Bisschop Dion Peter (Dion) zoon van Hilco en Sandra Knul 19 april Johannes Albertus Henrik (Yari) zoon van Bart en Ida Wezenberg 15 juni Brent zoon van Eric en Nathalie Koek Antonius Johannes (Anton) zoon van Hans en Esther Uelderink 28 juni Wessel Mathijs (Wessel) zoon van Robin en Anita van Alfen 21 september Jan Willem zoon van Jan Wim en Mientje Nieuwenhuis Bastiaan Robin (Bas) zoon van John en Ancella van der Haar Johanna Maria (Manuela) dochter van Hannes en Jolande Schmidt 19 oktober Johannes Jan Antonius (Niels) zoon van Ronald en Angelique de Munnik Susanne Alberdina (Susanne) dochter van Patrick en Brenda Toeter 21 december Sanne Naomi (Sanne) dochter van Heleen en Berend van den Brink Maike dochter van Theo en Jeanet Maat Heer God, ons liefst verlangen dit kind van ons, dit liefdespand wij hebben hem of haar ontvangen draagt U hem of haar toch in Uw hand In de kerkgemeenschap opgenomen Op 22 mei zijn door middel van de doop en het vormsel Olga Goosen, David Alberts, Marieke Oostink en André Roukema in de geloofsgemeenschap opgenomen. Op 9 oktober is Jan Snoeijer door het vormsel opgenomen in onze gemeenschap. Getrouwd 30 mei Bertus en Anneke Pol-van Dijk 26 september Richard Wezenberg en Marieke Oostink 3 oktober Egon Stroop en Sandra Goosen

Parochiejournaal. Rooms Katholieke kerk. Parochie: Onze Lieve Vrouw Onbevlekte Ontvangenis

Parochiejournaal. Rooms Katholieke kerk. Parochie: Onze Lieve Vrouw Onbevlekte Ontvangenis Parochiejournaal 2001 Rooms Katholieke kerk Parochie: Onze Lieve Vrouw Onbevlekte Ontvangenis 1 Inhoudsopgave: Verlichting pag. 2 Vormselviering 14 januari 2001 pag. 2 Pastoor H. Hunink pag. 2 Lief- en

Nadere informatie

Sassenheim, september 2014. Beste jongere,

Sassenheim, september 2014. Beste jongere, Sassenheim, september 2014 Beste jongere, Als je gedoopt bent en in groep 8 of de brugklas zit, wordt je nu uitgenodigd om deel te nemen aan de volgende stap in je leven, de voorbereiding op het sacrament

Nadere informatie

Jaarverslag 2007 R.K. Kerk IJsselmuiden 1

Jaarverslag 2007 R.K. Kerk IJsselmuiden 1 Lopers Actie Kerkbalans...2 Vormselviering zondag 21 januari 2007...2 Blasiuszegen...2 Nieuwe gezichten parochiebestuur...2 25-Jarig jubileumfeest pastor H. Schoorlemmer...2 Eerste Heilige Communie...3

Nadere informatie

Parochiejournaal. Rooms katholieke kerk Parochie: Onze Lieve Vrouw Onbevlekte Ontvangenis

Parochiejournaal. Rooms katholieke kerk Parochie: Onze Lieve Vrouw Onbevlekte Ontvangenis Parochiejournaal 2005 Rooms katholieke kerk Parochie: Onze Lieve Vrouw Onbevlekte Ontvangenis INHOUDSOPGAVE Jaarlijkse oecumenische viering in onze kerk...2 Afscheid Alie Goosen als lector...2 Nieuwe voorzitter

Nadere informatie

Activiteiten kalender RK kerk Singel 64

Activiteiten kalender RK kerk Singel 64 Jullie pastoor vd Weide Activiteiten kalender RK kerk Singel 64 Datum Activiteit Aanvang Bijzonderheden 3 November Allerzielen 11:00 uur De liturgische kleur is paars. De paaskaars brandt. Er is een Eucharistieviering.

Nadere informatie

Parochiejournaal. Rooms katholieke kerk Parochie: Onze Lieve Vrouw Onbevlekte Ontvangenis. Jaarverslag 2008 R.K. Kerk IJsselmuiden 1

Parochiejournaal. Rooms katholieke kerk Parochie: Onze Lieve Vrouw Onbevlekte Ontvangenis. Jaarverslag 2008 R.K. Kerk IJsselmuiden 1 Parochiejournaal 2008 Rooms katholieke kerk Parochie: Onze Lieve Vrouw Onbevlekte Ontvangenis Jaarverslag 2008 R.K. Kerk IJsselmuiden 1 Oecumenische viering... 2 Vanuit het parochiebestuur... 2 Gezamenlijke

Nadere informatie

LITURGISCHE VIERINGEN

LITURGISCHE VIERINGEN Federatie Sint-Kruis Week 25 dd 24-06-2015 LITURGISCHE VIERINGEN UIT DE LITURGISCHE KALENDER Zondag 28 juni: Dertiende zondag door het jaar: Opwekking van het dochtertje van Jaïrus (Mc. 5, 21-43). Zondag

Nadere informatie

Parochiejournaal 2011

Parochiejournaal 2011 Parochiejournaal 2011 Parochie Thomas a Kempis Locatie: Onze Lieve Vrouw Onbevlekte Ontvangenis IJsselmuiden Inhoudsopgave Inhoud 1 Vertrokken pastores 2 Nieuwe pastores 3 Bezoek commissaris der koningin

Nadere informatie

Parochiejournaal. Rooms katholieke kerk Parochie: Onze Lieve Vrouw Onbevlekte Ontvangenis

Parochiejournaal. Rooms katholieke kerk Parochie: Onze Lieve Vrouw Onbevlekte Ontvangenis Parochiejournaal 2009 Rooms katholieke kerk Parochie: Onze Lieve Vrouw Onbevlekte Ontvangenis Boekenkast voor zangbundels 3 Oecumenische viering 3 Verbouwing pastorie 3 Kleurplatenactie Kerkbalans 3 Organist

Nadere informatie

Parochie nodig. Pagina 1

Parochie nodig. Pagina 1 Parochie nodig Katholiek worden Wanneer u als volwassene er over nadenkt om katholiek te worden willen wij u daar graag bij begeleiden. Voor meer informatie of als u zich wilt aanmelden dan kunt u contact

Nadere informatie

Vrijwilligersenquête 2014

Vrijwilligersenquête 2014 Vrijwilligersenquête 2014 Geloofsgemeenschap O.L.V. ten Hemelopneming Houten Beste mede-parochiaan, Voor u ligt een vrijwilligersenquête van de Parochie Paus Johannes XXIII - locatie Houten. Door middel

Nadere informatie

OPENING VAN DE VIERING

OPENING VAN DE VIERING OPENING VAN DE VIERING KRUISTEKEN EN BEGROETING INLEIDING GEBED Pastor: Laat ons samen bidden tot God, in wiens Naam wij hier samengekomen zijn, en in wiens Naam deze kinderen zullen worden gedoopt. Heer

Nadere informatie

Kaarsen en ramen Licht van de Heer

Kaarsen en ramen Licht van de Heer Kaarsen en ramen Licht van de Heer Er branden kaarsen op het altaar. Lichtende kaarsen begeleiden het evangelie dat wordt voorgelezen. Licht der wereld De belangrijkste kaars is de paaskaars. Veel mensen

Nadere informatie

Protestantse gemeente Amstelkerk Ouderkerk aan de Amstel

Protestantse gemeente Amstelkerk Ouderkerk aan de Amstel Uw kerkelijke uitvaart Protestantse gemeente Amstelkerk Ouderkerk aan de Amstel Adres: Amstelkerk, Kerkstraat 11, 1191 JB Ouderkerk aan de Amstel Website: www.amstelkerk.net Voor de pastorale begeleiding

Nadere informatie

november 2015 Adreswijzigingen gaarne doorgeven aan het Parochiesecretariaat

november 2015 Adreswijzigingen gaarne doorgeven aan het Parochiesecretariaat november 2015 Jaargang no. 52 Adreswijzigingen gaarne doorgeven aan het Parochiesecretariaat HEILIGE GEESTKERK EERBEEK Contactblad voor parochianen en belangstellenden PAROCHIE HH FRANCISCUS en CLARA Locatie

Nadere informatie

Pastoor Reneerkens. De volgende mensen zijn er ook bij:

Pastoor Reneerkens. De volgende mensen zijn er ook bij: 2 Papa Mama Peter Meter.... Pastoor Reneerkens De volgende mensen zijn er ook bij: 3 BEGROETING EN WELKOMSTWOORD Alles went, zeggen we wel eens, zelfs het wonder wat altijd weer opnieuw gebeurt, wordt

Nadere informatie

Januari - Februari Geloofsgemeenschap Heilig Hart van Jezus Vinkeveen en Waverveen

Januari - Februari Geloofsgemeenschap Heilig Hart van Jezus Vinkeveen en Waverveen Januari - Februari Geloofsgemeenschap Heilig Hart van Jezus Vinkeveen en Waverveen PERSONALIA: OVERLEDEN: 08 december: 67 jaar; Gerrit Hermanus van den Broek, echtgenoot van Trees Compier; Rietveld 26.

Nadere informatie

Geloofsgemeenschap St. Martinus Hoogland MARTINUSBERICHT

Geloofsgemeenschap St. Martinus Hoogland MARTINUSBERICHT Geloofsgemeenschap St. Martinus Hoogland MARTINUSBERICHT Nr. 13 2 juli t/m 15 juli 2017 MEDEDELINGEN Zomervakantieregeling 2017 gastvrouwen en gastheren in De Pastorie. Van maandag 10 juli tot en met vrijdag

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF H. MARIA PAROCHIE WALCHEREN JAARGANG 8 AFLEVERING 203 25 juli 2015

NIEUWSBRIEF H. MARIA PAROCHIE WALCHEREN JAARGANG 8 AFLEVERING 203 25 juli 2015 NIEUWSBRIEF H. MARIA PAROCHIE WALCHEREN JAARGANG 8 AFLEVERING 203 25 juli 2015 Petrus en Pauluskerk Onze Lieve Vrouwekerk Dishoek Domburg Vrouwenpolder Zoutelande Een lezersreactie, die we u niet willen

Nadere informatie

Heilige Mis ter gelegenheid van de Eerste Heilige Communie in de St.Lambertuskerk te Swalmen

Heilige Mis ter gelegenheid van de Eerste Heilige Communie in de St.Lambertuskerk te Swalmen 2 Heilige Mis ter gelegenheid van de Eerste Heilige Communie in de St.Lambertuskerk te Swalmen Basisschool.. Basisschool.. Thema... 200. 3 Binnenkomst communicantjes Muziek door. Welkomstwoord Door pastoor

Nadere informatie

Antonius in Beweging uit Best noemt zich 'ongeneeslijk katholiek', ook al hoort ze niet meer bij de Rooms-Katholieke Kerk

Antonius in Beweging uit Best noemt zich 'ongeneeslijk katholiek', ook al hoort ze niet meer bij de Rooms-Katholieke Kerk Antonius in Beweging uit Best noemt zich 'ongeneeslijk katholiek', ook al hoort ze niet meer bij de Rooms-Katholieke Kerk BEST - Vijf jaar geleden werd Antonius in Beweging uit de Rooms-Katholieke Kerk

Nadere informatie

Dopen in Maldegem, Adegem en Kleit.

Dopen in Maldegem, Adegem en Kleit. Dopen in Maldegem, Adegem en Kleit. In de linker kolom zie je hieronder de data, uren en kerken waarop gedoopt wordt. In de rechterkolom zie je dat bij elke doopdatum een voorbereidingsavond hoort. Daar

Nadere informatie

2 Dit huis van hout en steen, dat lang de stormen heeft doorstaan, waar nog de wolk gebeden hangt van wie zijn voorgegaan,

2 Dit huis van hout en steen, dat lang de stormen heeft doorstaan, waar nog de wolk gebeden hangt van wie zijn voorgegaan, Oecumenische viering 10 mei 2015 Zondag Rogate Medewerkenden: Pastor Hans Schoorlemmer, verkondiging en ds. Ad van Noord, liturg Buitenkerkkoor o.l.v. Bram Gordijn André Poortman, orgel Voorbereiding Welkom

Nadere informatie

PROTOCOLLEN januari 2013

PROTOCOLLEN januari 2013 PROTOCOLLEN januari 2013 1 2 Pastoraal Team Vinkeveen, januari 2013 Beste mensen, In de afgelopen jaren hebben wij een aantal afspraken gemaakt over sacramentenbediening en uitvaarten. We hebben ze nog

Nadere informatie

RK PAROCHIE DE GRAANKORREL 2015-2016

RK PAROCHIE DE GRAANKORREL 2015-2016 RK PAROCHIE DE GRAANKORREL 2015-2016 Jeany Bourne-Wijngaarde Marcia Reboe Adele Langkemper 06 48 61 71 62 Afwezigheid melden Kerkcentrum: De Drie Stromenkerk Renswoudestraat 75, 1106 BJ Amsterdam -2- Beste

Nadere informatie

Collecterooster: extra collectes in december: 31 december: Bloemengroep.

Collecterooster: extra collectes in december: 31 december: Bloemengroep. HOOP DOET LEVEN Bij de beste wensen voor een nieuw jaar horen vooral positieve geluiden en hoopvolle gedachten: Voldoende vrijwilligers om alle taken te kunnen verrichten. Voldoende steun van parochianen

Nadere informatie

VRAAGBAAK Vragen die veel gesteld worden en die in eerste instantie hieronder een antwoord of directe verwijzing vinden.

VRAAGBAAK Vragen die veel gesteld worden en die in eerste instantie hieronder een antwoord of directe verwijzing vinden. VRAAGBAAK Vragen die veel gesteld worden en die in eerste instantie hieronder een antwoord of directe verwijzing vinden. Adventactie. In de voorbereidingsweken op het feest van kerstmis willen de geloofsgemeenschappen

Nadere informatie

Naamloos schooiert liefde langs de wegen

Naamloos schooiert liefde langs de wegen Nieuwe Liefde Viering Zondag 22 maart 2015, 19:00 Open Hof, Ommoord, Rotterdam Naamloos schooiert liefde langs de wegen Aan deze dienst werken mee: Voorganger: Bart Starreveld Pianist/organist: Henri Heuvelmans

Nadere informatie

Enquête 2016 Thomas a Kempisparochie

Enquête 2016 Thomas a Kempisparochie 1 van 8 26-1-2016 11:59 Enquête 2016 Thomas a Kempisparochie In deze enquête stellen wij u een aantal vragen over uw ervaringen met de Thomas a Kempisparochie. Ons doel is beter in beeld te krijgen waar

Nadere informatie

Zondag 19 januari 2014. Viering in de Week van Gebed. voor de eenheid van de christenen. Paulusgemeenschap en. Protestantse Gemeente de Eshof

Zondag 19 januari 2014. Viering in de Week van Gebed. voor de eenheid van de christenen. Paulusgemeenschap en. Protestantse Gemeente de Eshof Zondag 19 januari 2014 Viering in de Week van Gebed voor de eenheid van de christenen Paulusgemeenschap en Protestantse Gemeente de Eshof Hoevelaken Thema: Is Christus dan verdeeld? (1 Kor. 1,13) 1 / 7

Nadere informatie

Protestantse Gemeente De Levensbron te Rilland. Tweede zondag in de Advent, 6 december 2015 Kerkdienst van Woord en Sacrament

Protestantse Gemeente De Levensbron te Rilland. Tweede zondag in de Advent, 6 december 2015 Kerkdienst van Woord en Sacrament Protestantse Gemeente De Levensbron te Rilland. Tweede zondag in de Advent, 6 december 2015 Kerkdienst van Woord en Sacrament Voor de dienst luisteren we naar: In de hemel is de Heer (Andre van Zyl). In

Nadere informatie

Gemeente van onze Heer Jezus Christus, lieve mensen,

Gemeente van onze Heer Jezus Christus, lieve mensen, Gemeente van onze Heer Jezus Christus, lieve mensen, Twee weken geleden zijn we begonnen met lezingen uit het Marcus-evangelie. Een bijzonder evangelie waarin de vraag centraal staat: wie is Jezus? Hoe

Nadere informatie

PROGRAMMA voor de samenwerking tussen de Sint Josephschool en de Heilig Hartkerk te Heerhugowaard De Noord

PROGRAMMA voor de samenwerking tussen de Sint Josephschool en de Heilig Hartkerk te Heerhugowaard De Noord PROGRAMMA 2019-2020 voor de samenwerking tussen de Sint Josephschool en de Heilig Hartkerk te Heerhugowaard De Noord 1 PROGRAMMA 2019 2020 voor de samenwerking tussen de Sint Josephschool en de Heilig

Nadere informatie

HARTELIJK WELKOM IN DE PETRAKERK

HARTELIJK WELKOM IN DE PETRAKERK zondagsbrief 6 september 2015 HARTELIJK WELKOM IN DE PETRAKERK 12 e Zondag van de Zomer Kleur: groen De kleur groen drukt nieuw leven, hoop, toekomst en groeikracht uit. Voorganger: Organist: Da. Geke

Nadere informatie

HARTELIJK WELKOM IN DE PETRAKERK

HARTELIJK WELKOM IN DE PETRAKERK zondagsbrief 18 december 2016 HARTELIJK WELKOM IN DE PETRAKERK 4 e Zondag van Advent Zondag Rorate Kleur: Paars Kleur van (be)rouw, inkeer, bezinning Voorganger: ds. Wim Schaap Orgel: Bert Wisgerhof De

Nadere informatie

Axel, 19 juli Protestantse Kerk

Axel, 19 juli Protestantse Kerk Axel, 19 juli Protestantse Kerk Voorganger deze zondag is Ds. Overduin uit Hulst. Organist is de heer Ed van Essen. Vandaag lezen we: Jeremia 23: 1 8 Markus 6: 30-44 De uitgangscollecte is bestemd voor

Nadere informatie

Rond de kerk 30 januari 2011

Rond de kerk 30 januari 2011 Parochie H. Willibrordus s-heerenhoek Parochiecentrum/secretariaat bestuur Deken Holtkampstraat 9 4453 AH s-heerenhoek Tel. 0113-351264 e-mail: info@rksheerenhoek.nl internet: www. rksheerenhoek.nl secretariaat:

Nadere informatie

De grote vrijwilligersavond Ken je je kerk? quiz

De grote vrijwilligersavond Ken je je kerk? quiz De grote vrijwilligersavond Ken je je kerk? quiz 1 a) Hoeveel pastores staan er op deze borden achter in de kerk? b) En vanaf welk jaar werd dit bijgehouden? 2 U ziet hier een kruis. Waar of waarop is

Nadere informatie

Remonstranten en Vrijzinnige Protestanten. zondag 22 maart 2015

Remonstranten en Vrijzinnige Protestanten. zondag 22 maart 2015 Remonstranten en Vrijzinnige Protestanten zondag 22 maart 2015 voorganger: organist: ds Jessa van der Vaart Erik Visser Orde van de dienst. orgelspel Johann Sebastian Bach, Fantasie en fuga in C. luiden

Nadere informatie

Parochie HH Petrus en Paulus SINT JAN S ONTHOOFDING ZOETERWOUDE-Dorp NIEUWSBRIEF oktober 2015

Parochie HH Petrus en Paulus SINT JAN S ONTHOOFDING ZOETERWOUDE-Dorp NIEUWSBRIEF oktober 2015 Parochie HH Petrus en Paulus SINT JAN S ONTHOOFDING ZOETERWOUDE-Dorp NIEUWSBRIEF oktober 2015 Pastorie: R.K. Pastorie Zuidbuurtseweg 14 2381 LB Zoeterwoude Bankrekeningen: "- NL93 INGB 0002 5647 72 t.n.v.

Nadere informatie

Uw Kerkelijke Uitvaart

Uw Kerkelijke Uitvaart Uw Kerkelijke Uitvaart 2 Adressen Pastor T.F. Buitendijk OCarm Westelijk Halfrond 1 1183 HN Amstelveen tel. 020 641 63 01 e-mail: tom.buitendijk@hetnet.nl Pastor Ph. Kint Ronde Hoep Oost 31 1191 KC Ouderkerk

Nadere informatie

LITURGISCHE VIERINGEN

LITURGISCHE VIERINGEN Week 16 dd 20-04-2016 Federatie Sint-Kruis LITURGISCHE VIERINGEN UIT DE LITURGISCHE KALENDER Zondag 24 april: Vijfde paaszondag: Een nieuw gebod geef ik u (Joh. 13, 31-35). Maandag 25 april: H. Marcus,

Nadere informatie

Avondwake. Mientje van Dijk - van Halteren. Dinsdag 27 juli 2010 om 19:00 uur Sint Jozefkerk Achterveld

Avondwake. Mientje van Dijk - van Halteren. Dinsdag 27 juli 2010 om 19:00 uur Sint Jozefkerk Achterveld Avondwake Mientje van Dijk - van Halteren Dinsdag 27 juli 2010 om 19:00 uur Sint Jozefkerk Achterveld 1 2 Begroeting Tijdens begroeting steken zusjes van Mientje kaarsen aan: Nel, Joke, Corry, Marjan en

Nadere informatie

Liturgie voor de dienst waarin Esther Maaike Anna de Boer en Daniël Harm Jonker de doop zullen ontvangen. Verbondenheid met God

Liturgie voor de dienst waarin Esther Maaike Anna de Boer en Daniël Harm Jonker de doop zullen ontvangen. Verbondenheid met God Liturgie voor de dienst waarin Esther Maaike Anna de Boer en Daniël Harm Jonker de doop zullen ontvangen Verbondenheid met God Zondag 21 juni 2015, 9.30 uur PKN Hervormde kerk te Warstiens Voorganger :

Nadere informatie

Misintenties parochie Ottersum

Misintenties parochie Ottersum Misintenties parochie Ottersum Zondag 20 maart 9.30 uur: Jan Winnen; Fien van Bergen-Sloot; Piet van Bergen en Maria van Bergen-C p; Sjef Krebbers; Piet en Lenie Geurts-Theunissen; Christiaan en Johanna

Nadere informatie

Kapelaan Elferink Email

Kapelaan Elferink Email Kapelaan Elferink Email Colofon: Christine Spelten via email: Jaargang 3, nummer 3 December 2012 Voor aan- of afmeldingen Stuur een email naar: Diensten en vieringen: Zaterdag: 12:00 uur Jongeren- en gezinsviering

Nadere informatie

Parochiejournaal 2012

Parochiejournaal 2012 Parochiejournaal 2012 Rooms katholieke kerk Parochie: Onze Lieve Vrouw Onbevlekte Ontvangenis Inhoudsopgave Inhoudsopgave 2 Van het Kerkbestuur 3 Oecumene in IJsselmuiden breid zich uit 4 Plantjesmarkt

Nadere informatie

Doop van kinderen Orde I

Doop van kinderen Orde I Indien mogelijk verzamelen allen zich rond de doopvont De doopvont is of wordt nu gevuld met water onderwijzing Niemand leeft voor zichzelf en niemand sterft voor zichzelf; wij leven en sterven voor God

Nadere informatie

HARTELIJK WELKOM IN DE PETRAKERK

HARTELIJK WELKOM IN DE PETRAKERK zondagsbrief 2 juli 2017 HARTELIJK WELKOM IN DE PETRAKERK 2 e zondag van de zomer Overstapdienst Kleur: groen Kleur van groei en aarde, toekomst en hoop Voorganger: ds. Marieke Muijen Orgel: Bert Wisgerhof

Nadere informatie

Maandelijkse Nieuwsbrief Oud-Katholieke Statie H.Lebuïnus Twente en Ommelanden

Maandelijkse Nieuwsbrief Oud-Katholieke Statie H.Lebuïnus Twente en Ommelanden Maandelijkse Nieuwsbrief Oud-Katholieke Statie H.Lebuïnus Twente en Ommelanden Juli 2011 Johannes 15,1 Ik ben de ware wijnstok en mijn Vader is de wijnbouwer. De wijnstok is een struik die heel wat verzorging

Nadere informatie

Hervormde gemeente te Haaksbergen-Buurse

Hervormde gemeente te Haaksbergen-Buurse Hervormde gemeente te Haaksbergen-Buurse 8 e zondag van de herfst Oogstdankdienst 9 november 2014 voorganger: ds. N.J. Pronk organiste: Līga Vilmane-Fioreze ouderling: J.A. van der Horst koster: M. Slomp

Nadere informatie

EERSTE COMMUNIE 2018

EERSTE COMMUNIE 2018 EERSTE COMMUNIE 2018 Enkele jaren geleden koos je voor het eerste christelijke sacrament, het DOOPSEL = opname in de christengemeenschap Mia Verbanck Mia Verbanck sterke symbolen Het was een vrijwillige

Nadere informatie

= = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = =

= = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = Orde van dienst voor zondag 23 maart 2014, 3 e zondag in de 40-dagentijd, doop Robin van den Berg Kerk: Brugkerk, Kroonplein 1 te Lemelerveld Aanvang: 10.00 uur Organist: Ton Timmerman Voorganger: ds.

Nadere informatie

Kerk- School- en Gezinsdienst op zondag 29 maart 2015 in de Martinikerk

Kerk- School- en Gezinsdienst op zondag 29 maart 2015 in de Martinikerk Kerk- School- en Gezinsdienst op zondag 29 maart 2015 in de Martinikerk Voorganger: Ds. M.N. Ariesen-Holwerda Organist: Kees Nottrot Pianist: Peter Wagenaar Afkondigingen Zingen van een psalm 122: 1 en

Nadere informatie

Uitvaart. Orde I Gebedsdienst. Allen staan terwijl de gestorvene wordt binnengedragen Kaarsen kunnen worden aangestoken

Uitvaart. Orde I Gebedsdienst. Allen staan terwijl de gestorvene wordt binnengedragen Kaarsen kunnen worden aangestoken In kerk aula Uitvaart Orde I Gebedsdienst Allen staan terwijl de gestorvene wordt binnengedragen Kaarsen kunnen worden aangestoken bemoediging Onze hulp is in de naam van de Heer, die hemel en aarde gemaakt

Nadere informatie

PAROCHIE H. ANTONIUS VAN PADUA NAZARETH PAROCHIE H. JOHANNES DE DOPER LIMMEL

PAROCHIE H. ANTONIUS VAN PADUA NAZARETH PAROCHIE H. JOHANNES DE DOPER LIMMEL PAROCHIE H. ANTONIUS VAN PADUA NAZARETH PAROCHIE H. JOHANNES DE DOPER LIMMEL Administrator: Pastoor Backus Parochiesecretariaat: vacant Pastorie en parochiesecretariaat: Jaargang 5 nummer 4 april 2014.Kerkstraat

Nadere informatie

De tien Geboden. Tien belangrijke regels. Aangepaste dienst Zondag 17 april 2016 Ds. Henk Bondt

De tien Geboden. Tien belangrijke regels. Aangepaste dienst Zondag 17 april 2016 Ds. Henk Bondt De tien Geboden Of Tien belangrijke regels Aangepaste dienst Zondag 17 april 2016 Ds. Henk Bondt Welkom Mededelingen Votum en groet Zingen: Gezang 119: 1 en 2 De kerk van alle tijden kent slechts één vaste

Nadere informatie

Op verhaal komen. Activiteiten van de Protestantse Gemeente te Schoorl-Groet-Camperduin. september-december 2015

Op verhaal komen. Activiteiten van de Protestantse Gemeente te Schoorl-Groet-Camperduin. september-december 2015 Op verhaal komen Activiteiten van de Protestantse Gemeente te Schoorl-Groet-Camperduin september-december 2015 In en rond de kerkjes van Schoorl en Groet gebeurt meer dan je denkt. In dit boekje vind je

Nadere informatie

Eucharistieviering Eerste zondag van de Advent Aanvang van Jaar B 30 november 2014 Oud-katholieke parochie van de H. Georgius, Amersfoort

Eucharistieviering Eerste zondag van de Advent Aanvang van Jaar B 30 november 2014 Oud-katholieke parochie van de H. Georgius, Amersfoort Eucharistieviering Eerste zondag van de Advent Aanvang van Jaar B 30 november 2014 Oud-katholieke parochie van de H. Georgius, Amersfoort Van harte welkom! Vandaag vieren we eerste zondag van Advent. Advent

Nadere informatie

1 Oecumenische Kerkgemeenschap. De Ark. Hoofddorp Overbos-Floriande

1 Oecumenische Kerkgemeenschap. De Ark. Hoofddorp Overbos-Floriande 1 Oecumenische Kerkgemeenschap De Ark Hoofddorp Overbos-Floriande Orde van dienst Startzondag 13 september 2015 Woorddienst Voorganger: Aarnoud van der Deijl Thema: Goede buren m.m.v. Marjolein Dijkstra,

Nadere informatie

Welkom in de Open Hof

Welkom in de Open Hof Welkom in de Open Hof Gez. 125: 1, 3 Ps138: 1, 3 ELB 10 Projectlied ELB 241 ELB 186a: 1, 2 Opw 461 Math. 1: 18-25 Mededelingen Voorganger : Rudolf Setz Muziek : Jasper Dijkstra Voorbede : Jescavan Dijk

Nadere informatie

Ontmoeting met God in de Tabernakel. Zondag 6 juli 2014

Ontmoeting met God in de Tabernakel. Zondag 6 juli 2014 Ontmoeting met God in de Tabernakel Zondag 6 juli 2014 1 Ex 29: 43 Daar zal Ik dan de Israëlieten ontmoeten, en zij zullen door Mijn heerlijkheid geheiligd worden. Daar: bij de Tabernakel 2 De Tabernakel

Nadere informatie

Orde van dienst. Lieke Juliëtte van Elk. op 28 juni 2015. In deze dienst zal door ds. Cees de Gooijer gedoopt worden:

Orde van dienst. Lieke Juliëtte van Elk. op 28 juni 2015. In deze dienst zal door ds. Cees de Gooijer gedoopt worden: Orde van dienst op 28 juni 2015 In deze dienst zal door ds. Cees de Gooijer gedoopt worden: Lieke Juliëtte van Elk Orgelspel Mededelingen We zingen uit Tussentijds: Lied 1 : 1, 2 en 3 2. Dit huis van hout

Nadere informatie

KRUIS - SPINSELS. Woensdag 21 november in de Dagkapel uur: Lauden uur: Eucharistieviering. Voorganger: pastoor J. Skiba.

KRUIS - SPINSELS. Woensdag 21 november in de Dagkapel uur: Lauden uur: Eucharistieviering. Voorganger: pastoor J. Skiba. Kerk van het Heilig Kruis Parochie O.L. Vrouw van Amersfoort Liendertseweg 48 3814 PL Amersfoort T 033 472 14 89 www.katholiekamersfoort.nl KRUIS - SPINSELS Zondag 18 november 09.30 uur 33 e zondag door

Nadere informatie

PAROCHIEBLAD DECEMBER 2013

PAROCHIEBLAD DECEMBER 2013 Paus Franciscus "Blijmoedig en met een realistisch oog voor de kansen die onze tijd bieden om een aansprekende, PAROCHIEBLAD DECEMBER 2013 Parochie H. Andreas, Palestinastraat 326, Heerlerbaan Tel. 045-5413381

Nadere informatie

Protestantse Gemeente te Angerlo-Doesburg 3 april 2016, Galluskerk

Protestantse Gemeente te Angerlo-Doesburg 3 april 2016, Galluskerk Zondag Quasimodo geniti (als pasgeboren kinderen) Protestantse Gemeente te Angerlo-Doesburg 3 april 2016, Galluskerk Orgelspel Stilte Om te beginnen De kaarsen worden aangestoken Gemeente gaat staan Zingen'

Nadere informatie

Orde van dienst voor de viering van Goede Vrijdag, Kruispasen op 14 april 2017 in de Lutherse Kerk te Woerden

Orde van dienst voor de viering van Goede Vrijdag, Kruispasen op 14 april 2017 in de Lutherse Kerk te Woerden Orde van dienst voor de viering van Goede Vrijdag, Kruispasen op 14 april 2017 in de Lutherse Kerk te Woerden Bij deze orde van dienst heeft u tevens een liedboek nodig. Op de avond van Goede Vrijdag scharen

Nadere informatie

EERSTE COMMUNIE 2017

EERSTE COMMUNIE 2017 EERSTE COMMUNIE 2017 Enkele jaren geleden koos je voor het eerste christelijke sacrament, het DOOPSEL = opname in de christengemeenschap Mia Verbanck Het was een vrijwillige keuze én een engagement om

Nadere informatie

Uitvaartviering in de Emmaüsparochie in Uithoorn

Uitvaartviering in de Emmaüsparochie in Uithoorn Uitvaartviering in de Emmaüsparochie in Uithoorn informatie voorafgaand aan het gesprek over de uitvaart Hij is niet hier, hij is immers opgestaan, zoals hij gezegd heeft. Mt 28,6 Inleiding Het is belangrijk

Nadere informatie

Ouderavond Eerste Communie 2014 Parochie O.L.Vrouw Onbevlekt Ontvangen Pey Koningskinderen

Ouderavond Eerste Communie 2014 Parochie O.L.Vrouw Onbevlekt Ontvangen Pey Koningskinderen Ouderavond Eerste Communie 2014 Parochie O.L.Vrouw Onbevlekt Ontvangen Pey Koningskinderen Opzet van de ouderavond Welkom Moment van bezinning De voorbereiding van de kinderen (school/parochie/thuis) 1.

Nadere informatie

Parochie Sint Christoffel Het sacrament van het vormsel

Parochie Sint Christoffel Het sacrament van het vormsel Parochie Sint Christoffel Het sacrament van het vormsel St. Paulus Bekering St. Joseph RK Open Hof H. Maria Koningin St. Caecilia H. Jozef Inhoud Inhoudsopgave pag.: 2 Voorwoord pag.: 3 Wat betekent vormsel

Nadere informatie

Doop van kinderen Orde II

Doop van kinderen Orde II Doop van kinderen Orde II Indien mogelijk verzamelen allen zich rond de doopvont De doopvont is of wordt nu gevuld met water onderwijzing Niemand leeft voor zichzelf en niemand sterft voor zichzelf; wij

Nadere informatie

Liturgische suggesties bij Dichterbij dan je denkt

Liturgische suggesties bij Dichterbij dan je denkt Liturgische suggesties bij Dichterbij dan je denkt Algemeen De voorgestelde liederen zijn gekozen uit het Liedboek van de Kerken (LvdK), uit de bundel Tussentijds (TT) en uit Liederen en Gebeden uit Iona

Nadere informatie

DE KERKELIJKE UITVAART

DE KERKELIJKE UITVAART DE KERKELIJKE UITVAART Parochie H. Johannes de Doper Deze brochure over de kerkelijke uitvaart is een uitgave van de parochie H. Johannes de Doper. Jaar van uitgave: 2016 2 Gestorven voor deze wereld Sterven

Nadere informatie

VOORBEREIDEN op ontmoeting

VOORBEREIDEN op ontmoeting VOORBEREIDEN op ontmoeting De klok luidt Muziek NADEREN tot de Eeuwige Intocht met lied Wees welkom allemaal Ontsteken van de kaarsen Stilte en welkom Aanvangsgebed met Bemoediging (C2G en gemeente) Votum

Nadere informatie

Eucharistieviering Tweede zondag van de Veertigdagentijd 21 februari 2016 Oud-katholieke parochie van de heilige Georgius, Amersfoort

Eucharistieviering Tweede zondag van de Veertigdagentijd 21 februari 2016 Oud-katholieke parochie van de heilige Georgius, Amersfoort Eucharistieviering Tweede zondag van de Veertigdagentijd 21 februari 2016 Oud-katholieke parochie van de heilige Georgius, Amersfoort In de Veertigdagentijd is er iedere zondag kinderkerk. De kinderkerk

Nadere informatie

Noveengebed op voorspraak van de Zalige Paus Johannes Paulus II. Parochietour 2013

Noveengebed op voorspraak van de Zalige Paus Johannes Paulus II. Parochietour 2013 Noveengebed op voorspraak van de Zalige Paus Johannes Parochietour 2013 NOVEENGEBED PAROCHIETOUR 2013 Beste meebidder! Het gebed is van onschatbare waarde. Waarom bidden we dan zo weinig? Dat is een vraag

Nadere informatie

Gemeente van onze Heer Jezus Christus, lieve mensen,

Gemeente van onze Heer Jezus Christus, lieve mensen, Gemeente van onze Heer Jezus Christus, lieve mensen, Ik weet niet of het u is opgevallen, maar het trof mij dat de lezingen van vandaag vol tegenstellingen zitten: het begint al bij Jesaja 41: mensen zijn

Nadere informatie

Protestantse Gemeente Bilthoven

Protestantse Gemeente Bilthoven Protestantse Gemeente Bilthoven WIJKGEMEENTE OOST / WEST zondag 9 augustus 2015 Noorderkerk, 10.30 uur Voorganger Ouderling Diakenen Lector Organist Koster Collecte ds. Benedikte L. Bos Ria Foeken en Tjitske

Nadere informatie

25 november Laatste zondag van het kerkelijk jaar

25 november Laatste zondag van het kerkelijk jaar Laatste zondag van het kerkelijk jaar 25 november 2018 Voorganger: ds. Jaap Jonk Orgel en piano: Stefan Potman Viool: Floor Snip Zang: Joke Brummelman Lector: Rikie Enzerink 2 De Voorbereiding Orgelspel

Nadere informatie

Doop van een kind vanaf zes jaar Orde I

Doop van een kind vanaf zes jaar Orde I Indien mogelijk verzamelen allen zich rond de doopvont De doopvont is of wordt nu gevuld met water onderwijzing Niemand leeft voor zichzelf en niemand sterft voor zichzelf; wij leven en sterven voor God

Nadere informatie

Zondag 11 januari - een verhaal om moed te houden

Zondag 11 januari - een verhaal om moed te houden Zondag 11 januari - een verhaal om moed te houden Bij Marcus 1 - de doop van Jezus Ik weet niet hoe goed u al de zondagsbrief hebt gelezen. Maar wellicht is u opgevallen dat er helemaal bovenin staat dat

Nadere informatie

Uitleg voor kinderen die gevormd willen worden. Voordat je informatie krijgt over het vormsel zelf is het wel handig om te weten wat een symbool is:

Uitleg voor kinderen die gevormd willen worden. Voordat je informatie krijgt over het vormsel zelf is het wel handig om te weten wat een symbool is: Uitleg voor kinderen die gevormd willen worden. Voordat je informatie krijgt over het vormsel zelf is het wel handig om te weten wat een symbool is: Een symbool is iets wat je helpt herinneren of je in

Nadere informatie

no.1582 14 april 2007

no.1582 14 april 2007 no.1582 14 april 2007 Iedereen heeft wel eens een moment dat het allemaal teveel wordt: zorgen om de (klein) kinderen, stress op het werk, relatieproblemen, vragen bij de zin van het leven, angst voor

Nadere informatie

RK Federatie Vlietstreek

RK Federatie Vlietstreek RK Federatie Vlietstreek UITVAARTFOLDER Als een dierbare komt te overlijden, komen er vele vragen op de nabestaanden af. Diepere vragen over het mysterie van het leven en de dood, maar ook veel praktische

Nadere informatie

Cornelis van Huijk(Huik) ( )

Cornelis van Huijk(Huik) ( ) 1 Cornelis van Huik (1853-1894) Cornelis van Huijk(Huik) (1853-1894) Geboren op 22 maart 1853 in Hoogland, zoon van Joannes (Jan) van Huijk en Heiltje van Hamersveld. Cornelis trouwde, 23 jaar oud, op

Nadere informatie

Veertigdagentijd Met open handen

Veertigdagentijd Met open handen Veertigdagentijd Met open handen De kinderen reizen dit jaar met de trein, zeven zondagen lang. De kaartjes worden geknipt en daar gaan we. Waarheen? Eigenlijk is dat niet eens zo belangrijk. Veel belangrijker

Nadere informatie

Het materiaal is gratis voor parochies in het bisdom van Breda. Bij nabestellingen worden de verzendkosten in rekening gebracht.

Het materiaal is gratis voor parochies in het bisdom van Breda. Bij nabestellingen worden de verzendkosten in rekening gebracht. Bezoekadres Veemarktstraat 48 4811 ZH Breda Postadres Postbus 90.189 4800 RN Breda T 076-522 34 44 F 076-521 62 44 Aan: parochies en parochiekernen/ geloofsgemeenschappen in het bisdom van Breda, dekenale

Nadere informatie

Onze Vader. Amen. www.bisdomdenbosch.nl

Onze Vader. Amen. www.bisdomdenbosch.nl Onze Vader Onze Vader Onze Vader, die in de hemel zijt, Uw Naam worde geheiligd, Uw Rijk kome, Uw wil geschiede op aarde zoals in de hemel, Geef ons heden ons dagelijks brood, en vergeef ons onze schuld,

Nadere informatie

LITURGIE voor de kinderdienst op zondag 15 februari Oude Jeroenskerk Noordwijk. Thema: Spoorzoekers: Bram: David Baak

LITURGIE voor de kinderdienst op zondag 15 februari Oude Jeroenskerk Noordwijk. Thema: Spoorzoekers: Bram: David Baak LITURGIE voor de kinderdienst op zondag 15 februari Oude Jeroenskerk Noordwijk Thema: Spoorzoeken Voorganger: Organist: Spoorzoekers: ds Ad van Houwelingen Jaco van Leeuwen Sara: Sanne Heemskerk Bram:

Nadere informatie

Wij nemen afscheid van: Janneke Ellenkamp

Wij nemen afscheid van: Janneke Ellenkamp Wij nemen afscheid van: Janneke Ellenkamp *15 augustus 1965 17 november 2014 21 november 2014 OC Losserhof 1 Janneke wordt binnengedragen door familie, Tijdens het binnendragen zingen we: Dank u voor deze

Nadere informatie

Blad 1. Kwartierstaat van Antoon van den Berg ( ) Broer Herman van den Berg

Blad 1. Kwartierstaat van Antoon van den Berg ( ) Broer Herman van den Berg Blad 1 Kwartierstaat van Antoon van den Berg (1877-1961) Broer Herman van den Berg Website: Stamboom familie Van den Berg > Herman van den Berg, broer van 01. Antoon van den Berg (1877-1961) De ouders

Nadere informatie

Geloofsgemeenschap St. Martinus Hoogland MARTINUSBERICHT

Geloofsgemeenschap St. Martinus Hoogland MARTINUSBERICHT Geloofsgemeenschap St. Martinus Hoogland ONTMOETINGSAANDELEN-ACTIE MARTINUSBERICHT 31 oktober + 1 november 2015 nr. 45 Dit weekend van 31 Oktober en 1 november vraagt het inloophuis De Ontmoeting aandacht

Nadere informatie

Eigenlijk is het verhaal over de Tabernakel, het verhaal over een tent in de woestijn!

Eigenlijk is het verhaal over de Tabernakel, het verhaal over een tent in de woestijn! De Tabernakel. God wil wonen tussen de mensen! Het is een historisch verhaal uit Exodus. Maar er zitten geweldige geestelijke betekenissen in! Denk alleen al aan de overeenkomst tussen een offer voor je

Nadere informatie

Kerk- en Schooldienst in de Maranathakerk. in samenwerking met de Protestants Christelijke Basisschool Samen op Weg VERWONDERING!

Kerk- en Schooldienst in de Maranathakerk. in samenwerking met de Protestants Christelijke Basisschool Samen op Weg VERWONDERING! Kerk- en Schooldienst in de Maranathakerk in samenwerking met de Protestants Christelijke Basisschool Samen op Weg VERWONDERING! Voorganger: ds. Peter Smilde Pianist en organist: Bas van Viegen Met medewerking

Nadere informatie

HARTELIJK WELKOM IN DE PETRAKERK

HARTELIJK WELKOM IN DE PETRAKERK zondagsbrief 26 juli 2015 HARTELIJK WELKOM IN DE PETRAKERK 6 e Zondag van de Zomer Kleur groen Tarwe en onkruid Het groen doet ons bezingen de hoop die in ons leeft, dat God aan alle dingen een nieuwe

Nadere informatie

Eerste zondag van de advent KIJK NOU EENS./ WE ZIEN ER NAAR UIT.

Eerste zondag van de advent KIJK NOU EENS./ WE ZIEN ER NAAR UIT. Eerste zondag van de advent KIJK NOU EENS./ WE ZIEN ER NAAR UIT. Vandaag staan we stil bij aandacht hebben voor. Speciaal op deze eerste zondag in de voorbereiding op Kerstmis, hebben we aandacht voor

Nadere informatie

Eerste kind van Cornelis

Eerste kind van Cornelis Eerste kind van Cornelis Hendrika Maria (Heintje) Heintje & Willem 01 Het eerste kind van Cornelis was Hendrika Maria, zij zou door het leven gaan onder de roepnaam Heintje. Zij werd geboren op 18 november

Nadere informatie