Schoolreisje De kinderen worden volgende week donderdag op de normale tijd op school verwacht. We verwachten om terug te zijn op school.

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Schoolreisje De kinderen worden volgende week donderdag op de normale tijd op school verwacht. We verwachten om 15.15 terug te zijn op school."

Transcriptie

1 Algemeen Schoolreisje De kinderen worden volgende week donderdag op de normale tijd op school verwacht. We verwachten om terug te zijn op school. Schoolfotograaf De schoolfotograaf komt dit jaar op 10 en 11 juni. De broertjes en zusjesfoto en de groepsfoto s worden op 10 juni gemaakt. De individuele foto s worden de 11 e genomen. Schoolkorfbaltoernooi Zaterdag 6 juni as. organiseert korfbalvereniging KIOS het Raboschoolkorfbaltoernooi, waaraan de kinderen van onze school kunnen deelnemen. Groepen 1 en 2 Voor de kinderen uit de groepen 1 en 2 zal er van tot uur een spelletjescircuit worden uitgezet. Dit jaar is het thema piraten. Groepjes bestaan uit 4 tot 6 kinderen met een begeleid(st)er. Groepen 3 tot en met 8 Met de groepen 3 tot en met 8 wordt er tussen uur monokorfbal (éénvakskorfbal) gespeeld. Het strookje graag uiterlijk woensdag 13 mei a.s. inleveren in de sportbrievenbus of mailen naar zie de bijlage voor meer info.

2 Er is een nieuwe datum voor de sportdag Woensdag 17 juni!!! Om deze dag weer mogelijk te maken kunnen we niet zonder de hulp van de papa s en mama s. Er hangt binnenkort een intekenlijst op de deur van de klas. Wij waarderen het zeer als u ons weer kunt helpen. Agenda 17 april: Vennetheater groep 4A 20 april: eindtoets groep 8 23 april: schoolreisje

3 Groep 1/2A Het was deze week wel écht lente. We konden eindelijk zonder jas naar buiten! Wat een heerlijk weer. In de klas werken we nu vooral over jonge dieren. De oudste kleuters hadden een moeilijke opdracht. Die mochten een tekening maken waarbij je de ene helft boven en de andere helft onder water zag. Daarna mochten ze met ecoline. De kinderen van groep 1 hebben met elkaar een prachtig groepswerk gemaakt. Allemaal jonge eendjes die in het water zwemmen. Nog één weekje en dan begint de meivakantie. Wilt u uw kind een plastic tas mee geven? Op donderdag 23 april gaan we op schoolreisje. Alle informatie hierover is inmiddels bekend. Vrijdag 24 april hebben we speelgoedochtend. De kinderen mogen deze ochtend hun eigen speelgoed mee nemen. Groep 1/2B Wat was het een gezellige week! Op maandag zijn we wezen kijken bij de sloot naar de eendjes. Wat zit er bij eenden eigenlijk onder en wat boven water? En hoe zien vrouwtjes eenden eruit en hoe mannetjes eenden? Daarna moesten de oudste kleuters dit tekenen. Daarna boven water groene ecoline erover heen en onder water blauwe ecoline erover heen. Dit was moeilijk, maar de resultaten zijn erg leuk geworden! De jongste kleuters hebben met elkaar een groepswerk gemaakt. De kinderen hebben allemaal een eendje ingekleurd met wasco en dan opgeplakt in de sloot (wit groot papier, blauw ingekleurd met ecoline door 4 jongste kleuters). Het uitje naar de geitenboerderij was ook erg gezellig!! Hieronder wat foto s. Een bedankje voor alle ouders die mee waren! Willen jullie de kinderen volgende week dinsdag een grote plastic tas meegeven? Ik ga dan alle werkjes meegeven die we in dit thema gemaakt hebben. Verder gaan we natuurlijk donderdag 23 april op schoolreisje. Alle info hebben jullie al gekregen. De dag begint op de gewone tijd om 8:15 uur. We zijn wel iets later terug op school namelijk om 15:15 uur. Willen jullie de NSO zelf op de hoogte brengen of je kind wel of niet gaat die dag!!!

4 Lunch krijgen de kinderen in de vorm van patatjes en drinken. Graag wat extra drinken en tussendoortje meegeven aan de kinderen. Bij slecht weer is regenkleding ook handig. Vrijdag 24 april is het speelgoeddag. De kinderen mogen dan speelgoed meenemen naar school. Het liefst geen kleine dingen en dingen met batterijen. Groep 1/2C Wat hebben wij de afgelopen twee weken leuke dingen gedaan! Vorige week vrijdag zijn wij naar Geitenboerderij t Geertje geweest. De kinderen mochten de geitjes de fles geven en de geitjes aaien. Afgelopen maandag zijn wij naar juf Thérèse geweest om daar bloemkettingen te maken van narcissen. Wat was het een succes! Het zijn super mooie kransen geworden. De foto s zeggen genoeg!

5 Vrijdag 24 april is het speelgoeddag! Ook graag een grote plastic tas aan de kinderen meegeven voor de knutsels die zij mee naar huis mogen nemen. Groep0/1D Wat hebben we genoten van het uitstapje naar de bollenvelden. Eerst moesten alle kinderen met een grote bak naar het veld lopen om de narcissen te koppen. Er werd goed voorgedaan hoe het moest. Maak van je handen een schaaltje en dan pas kun je de kop van de steel halen. Vol enthousiasme en een heerlijke zon, gingen ze aan de slag. Na het koppen werd de instructie gegeven hoe ze de bloemen aan elkaar moesten rijgen en dat hadden ze al snel door. Prachtige bloemenslingers werden er gemaakt. De kinderen werden door juf Therese erg verwend met een bekertje limonade en een lekker spekje. Ook de ouders werden niet vergeten. Dank juf Therese voor deze heerlijke en leerzame ochtend. Ook de rijouders, bedankt.

6 Dan staat alweer het volgende uitstapje voor de deur en gaan we op pad naar geitenboerderij t Geertje. Daar mogen de kinderen die het durven de geiten een flesje geven en dat is natuurlijk best spannend. Ook deze dag werd weer een stralende zonnige dag. De net geboren biggetjes Woh hoe lief, leuk en interessant zijn die geitjes Dan is het tijd om de flesjes te geven

7 In de klas is hier natuurlijk heel veel aandacht aan besteed en zijn we nog druk bezig met het thema Lente. Inmiddels is de zandtafel omgetoverd tot een koe en hebben we een prachtig konijnenhok met heel veel stro. De dieren worden allemaal goed verwend. Nog 1 weekje en dan sluiten wij ook dit thema om ons voor te bereiden op het laatste thema en wat dat wordt???????? Groep 3A Volgende week is het alweer vakantie. Aanstaande woensdag vieren we het afscheid van Amy in de groep. Donderdag is er schoolreisje waar we heel veel zin in hebben! Vrijdag is juf Danielle weer in de groep. Wilt u uw kind voor woensdag een grote plastic tas meegeven? Er worden weer laatjes opgeruimd. Groep 3B Maandag hadden we bezoek van Ans van de natuurclub van de Heimanshof. Zij heeft ons van alles verteld over hoe plantjes groeien en wat ze daarvoor nodig hebben. We zijn buiten op zoek gegaan naar regenwormen en bloemetjes. We willen Ans nogmaals heel hartelijk bedanken voor de leerzame en leuke les! Groep 4A Wat hebben de kinderen een spetterend optreden gegeven vrijdag! Heel erg knap gedaan allemaal. Het was bijna een professioneel circus! Van danseressen, beren, majorettes, sterke mannen, een goochelaar tot clowns. Jullie waren top! Foto s volgen nog! Donderdag gaan we op schoolreisje. U kunt alle informatie hierover teruglezen in de Venmail van 10 april. We hebben er heel veel zin in. Groep 4B Vorige week was helaas alweer de laatste Kanjertraining-les van meester Arne. De kinderen hebben veel van hem geleerd. Hoe ze zichzelf voor kunnen stellen

8 (iemand aankijken, iets over jezelf vertellen, duidelijk praten) en elkaar complimenten geven. Maar ook hoe je kunt reageren als iemand iets bij je doet of tegen je zegt wat je niet prettig vindt. Hoe gedraag je je als een echte Kanjer bent? Welke pet hoort daarbij (wit) en hoe gedraagt iemand zich die een gele, rode of zwarte pet op heeft? En in de laatste lessen ging het om vertrouwen: vertrouwen geven en vertrouwen krijgen. De juffen hebben genoeg handreikingen van meester Arne gekregen om verder te gaan met hetgeen dat aangeboden is. Maar we zullen meester Arne best gaan missen want we hebben ook erg om en met hem gelachen! We hebben allemaal erg veel zin in het schoolreisje op donderdag 23 april. In de Venmail van 10 april jl. heeft u alle informatie hierover kunnen lezen. Groepen 5 Deze week zijn we gestart met het 4 e thema van aardrijkskunde. We behandelen de landbouw en de topografie van de provincies. Op woensdag 22 april is er weer extra gym en worden het zinnendictee van thema 7 en de geschiedenistoets van thema 4 gemaakt. We kijken uit naar donderdag 23 april: dan gaan we op schoolreis! We hebben er allemaal veel zin in! In de Venmail van 10 april jl. hebt u alle informatie over de schoolreis kunnen lezen. Groep 5A Groep 5B Het is bij de spreekbeurten belangrijk dat de kinderen niet het hele verhaal voor zich hebben. De verleiding om af te lezen is groot en dan wordt het een leesbeurt en dat is niet de bedoeling. Steekwoorden bij de spreekbeurt werken het beste. Joep heeft ons deze week veel geleerd over een interessant dier: de komodovaraan! Groepen 6 Denken u en de kinderen aan de inleverdatum van het werkstuk op 12 mei. De tijd vliegt voorbij en het is echt belangrijk om op tijd te beginnen! Vooral het in eigen woorden opschrijven is belangrijk, dus niet direct overschrijven van internet of uit een boek. Volgende week maandag 20 april staat het woordendictee op het programma (woorden met een lange klank als jager, woorden met een korte klank als bakker en woorden met de a als banaan). Tevens hebben de kinderen voor het allereerst ook een werkwoordendictee (met werkwoorden als kleuren, schrijven en niezen in de tegenwoordige tijd, waarbij er z/s en v/f wisseling is). Op donderdag en/of vrijdag sluiten we af met een zinnendictee. Met rekenen hebben we de verkorte manier van onder elkaar aftrekken geleerd.

9 En wat gaat dat goed! Soms is een trucje best handig. U zult deze manier thuis weer herkennen van vroeger. Het verkort optellen hadden ze al eerder geleerd, maar vinden ze af en toe nog best lastig. Verder zijn we druk met breuken aan de weer (bijv. 3 pannenkoeken verdelen over 5 kinderen), oppervlakte berekenen en maten. Oh ja, we hebben geleerd hoeveel een ton is! Afgelopen woensdag hebben we geleerd wat een limerick is en de kinderen hebben er ook één geschreven. Dat wordt zingen aan de eettafel. En vergeet vooral de clou niet. Veel plezier! Groep 6A Wat leuk! De kinderen mochten zelf accordeon spelen afgelopen week tijdens de muziekles. Hier wat foto s.

10 Donderdag zijn we naar het bollenbedrijf van juf Therese geweest. Eerst hebben we narcissen gekopt om er vervolgens een prachtige narcissenslinger van te rijgen. Wat hebben wij genoten!! Juf Therese.. dank voor de verwennerij én voor de gezellige ochtend! We komen een ander jaartje graag nog eens. Groepen 7 Wat is het weer heerlijk weer, echt fijn. Vorige week hebben we gezongen bij Pier K. Er werd een cd opgenomen en een videoclip bij gemaakt. De kinderen vonden het erg leuk. De dag daarna hebben we het dode hoek project gehad bij de Estafette en s middags hebben we heerlijk buiten gewerkt. Genieten met een grote G dus!

11 Gisteren hebben we het schriftelijk verkeersexamen gedaan. Daarover later meer. Als u deze Venmail leest, zijn we waarschijnlijk de omgeving van de school aan het doorkammen met prikkers en vuilniszakken, dit nog in het kader van de week van Nederland Schoon. Komende donderdag gaan we op schoolreis en daarna gaan we genieten van een welverdiende vakantie. Dinsdag 12 mei is het praktisch verkeersexamen. Vergeet u niet om de route te oefenen met uw kind? En te zorgen voor een veilige fiets? Wij verwachten alle kinderen deze dinsdag op de fiets op school. Vrijdag 22 mei is het Vennetheater van groep 7A. U bent van harte welkom om 8.30 uur of uur om te komen kijken! Tot slot een kleine impressie van onze heerlijke week vorige week. Groep 7A

12 Groep 7B Groep 8A Groep 8B

NIEUWSBRIEF 10 februari 2011 Nr.10. Algemeen:

NIEUWSBRIEF 10 februari 2011 Nr.10. Algemeen: Algemeen: NIEUWSBRIEF 10 februari 2011 Nr.10 HERINNERING OPROEP: INSCHRIJVEN NIEUWE LEERLINGEN Omdat wij graag enig zicht willen krijgen op het aantal leerlingen op onze scholen in het schooljaar 2011-2012

Nadere informatie

Informantje 19 17 juni 2015 Jaargang 2014-2015

Informantje 19 17 juni 2015 Jaargang 2014-2015 Predikant Swildensstraat 35 5421 VA Gemert tel. 0492-361419 directie@kcsamenstroom.nl www.kcsamenstroom.nl Informantje 19 17 juni 2015 Jaargang 2014-2015 Inhoud Berichten voor het hele kindcentrum.2 Berichten

Nadere informatie

Westfrankelandsestraat 152 3117 AZ Schiedam 010-4261885

Westfrankelandsestraat 152 3117 AZ Schiedam 010-4261885 Schiedam, 01-06-2015 Aan de ouder(s)/verzorger(s), De maand juni is vandaag begonnen. De laatste volle maand van het schooljaar. Achter de schermen zijn we druk bezig met de voorbereidingen voor het komende

Nadere informatie

Basisschool Op De Groene Alm Derde Oosterparklaan 21 3541SC Utrecht 030-6701996

Basisschool Op De Groene Alm Derde Oosterparklaan 21 3541SC Utrecht 030-6701996 Nieuwsbrief 7 - jr. 4 -april 2015 School nieuws Agenda 13 april start English week 22 april showtime 13.30-14.10u 24 april sportdag/koningsspelen 27 april Koningsdag- alle kinderen vrij! 30 april Schoolfotograaf

Nadere informatie

Beste ouders, 13 februari 2015

Beste ouders, 13 februari 2015 Christelijke basisschool De Melkfabriek 5, 1221 CE Hilversum 035-6859913 www.avonturijnhilversum.nl E-mail: avonturijn@proceon.nl Beste ouders, 13 februari 2015 Hierbij ontvangt u van ons de info, de laatste

Nadere informatie

Eens was er iets, een nieuw begin, vol beloften, vol verwachtingen. En van dat iets zag God dat het goed was.

Eens was er iets, een nieuw begin, vol beloften, vol verwachtingen. En van dat iets zag God dat het goed was. Datum: 9 januari 2015 Jaargang: 25 Nummer: 6 @pcbdebranding Let op: deze versie is voor de site. Dit betekent dat we alleen voornamen gebruiken en ervoor kiezen om sommige nieuwszaken niet te vermelden.

Nadere informatie

Schrijven: We volgen de methode van Novoskript. Hiernaast zullen er ook opdrachten van internet worden gegeven.

Schrijven: We volgen de methode van Novoskript. Hiernaast zullen er ook opdrachten van internet worden gegeven. Informatie groep 6 De Gouden weken: Aan het begin van groep 6 starten we met het project de Gouden weken. We zullen veel groepsspelletjes doen om elkaar beter te leren kennen. We vinden het belangrijk

Nadere informatie

Maandag 24 maart 2014, week 13

Maandag 24 maart 2014, week 13 Maandag 24 maart 2014, week 13 Open dag 13 maart jl. cbs Koning Willem Alexander Op de open dag (donderdagmiddag en avond) hebben we een aantal ouders met jonge kinderen mogen ontmoeten. Jodocus stond

Nadere informatie

Voordeldonk Info december 14 januari 15

Voordeldonk Info december 14 januari 15 Voordeldonk Info december 14 januari 15 Nieuws van de directie Agenda Laatste Voordeldonk Info van het jaar Wat gaat de tijd toch snel. Zo begint het nieuwe schooljaar en zo zijn we alweer bijna bij de

Nadere informatie

Schooljaar: 2014 2015 Nummer 11 / 21-11 2014

Schooljaar: 2014 2015 Nummer 11 / 21-11 2014 Nieuwsbrief O.B.S. Elckerlyc Rembrandt van Rijnsingel 19 2371 RE Roelofarendsveen telefoon: 0713312735 de.elckerlyc@ssba.net www.obselckerlyc.nl Schooljaar: 2014 2015 Nummer 11 / 21-11 2014 1 Algemene

Nadere informatie

Jaargang 14, nummer 12 12 maart 2015

Jaargang 14, nummer 12 12 maart 2015 Jaargang 14, nummer 12 12 maart 2015 Blauwe Druiven Voor de vakantie heb ik op de dinsdagmiddag samen met de andere directeuren een studiemiddag gehad over Integraal. Heel kort gezegd komt het erop neer

Nadere informatie

Schooljaar 2014/2015 Uitgave 31 16-04-2015

Schooljaar 2014/2015 Uitgave 31 16-04-2015 Agenda 16 april 20 april Dinsdag 21 april 22 april 23 april Vrijdag 24 april 11 mei 13 mei 14 mei Vrijdag 15 mei 18 mei Dinsdag 19 mei 20 mei 20 mei 21 mei 25 mei Portfolio mee naar huis Alle groepen 1

Nadere informatie

Hilversum, april 2015

Hilversum, april 2015 Hilversum, april 2015 Beste ouder(s)/verzorger(s), Fijn dat u er was bij de Paasviering en dank aan dominee Tacken (de vader van Jonathan) voor het op inspirerende en passende wijze leiden van deze viering.

Nadere informatie

Jaargang 14/ 15 Nr. 10 30 januari 2015

Jaargang 14/ 15 Nr. 10 30 januari 2015 Belangrijke data 6 februari Rapport mee gr. 3 t/m 8 9 februari Cultuureducatie gr.5 & 6 13 februari Schaatsen gr.3 t/m 8 Volgende nieuwsbrief 17 t/m 19 februari Oudergesprekken gr. 3 t/m 8 Groep 8: alleen

Nadere informatie

W E E K B R I E F nr. 31 01-05-2015

W E E K B R I E F nr. 31 01-05-2015 Openbare Basisschool Het Overbos Polderslaan 1 3233 VL OOSTVOORNE Telefoon: 0181-487094 Website: http://www.hetoverbos.nl E-mail: info@hetoverbos.nl W E E K B R I E F nr. 31 01-05-2015 VERJAARDAGEN 015222014

Nadere informatie

Agenda. Juffenfeest groep 3 t/m 8 Het kon er nog net tussen geplakt: het juffenfeest in groep 1/2 was een oorverdovend succes! Bedankt moeders!!

Agenda. Juffenfeest groep 3 t/m 8 Het kon er nog net tussen geplakt: het juffenfeest in groep 1/2 was een oorverdovend succes! Bedankt moeders!! Agenda Ma 13/4 Praktisch verkeersexamen groep 7 Di 14/4 Bezoek kinderboerderij groepen 1&2 Wo 15/4 Bibliotheekbezoek groepen 1&2 Do 16/4 Schriftelijk verkeersexamen groep 7 Di 21/4 Cito-eindtoets Wo 22/4

Nadere informatie

N i e u w s b r i e f 1 6

N i e u w s b r i e f 1 6 N i e u w s b r i e f 1 6 Deltaweg 109, 2134XS Hoofddorp Tel: 023 561 91 87 e-mail: directie@obsoptimist.nl website: www.obsoptimist.nl Nieuw op school Kyan Abdelaziz is gestart in groep 12a en Mitch de

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF. jaargang 3 nummer 3 6 oktober 2011

NIEUWSBRIEF. jaargang 3 nummer 3 6 oktober 2011 NIEUWSBRIEF SBO De Opmaat Laakboulevard 410 3825 KL Amersfoort 033-4333868 jaargang 3 nummer 3 6 oktober 2011 Voorwoord Hoe zouden de foto s zijn geworden? Altijd weer leuk en spannend om te zien hoe uw

Nadere informatie

HOOFT-ZAKEN Nieuwsbrief nr. 7 februari 2015

HOOFT-ZAKEN Nieuwsbrief nr. 7 februari 2015 HOOFT-ZAKEN Nieuwsbrief nr. 7 februari 2015 Agenda Woensdag 4 februari 19:30 uur > MR-vergadering Vrijdag 6 februari Rapport 1 wordt uitgereikt 9 en 10 februari Meester Fred afwezig i.v.m. studie2daagse

Nadere informatie

t levensteken Nieuwsbrief van de gbs de Levensboom 2010-2011 nummer 30 19 april 2011

t levensteken Nieuwsbrief van de gbs de Levensboom 2010-2011 nummer 30 19 april 2011 t levensteken Nieuwsbrief van de gbs de Levensboom 2010-2011 nummer 30 19 april 2011 Hoofdzakelijk Voor Rouveen zijn wij op zoek naar een nieuwe verkeersouder. In Staphorst is mw. Ingrid Leeftink dat.

Nadere informatie

Mededelingen. Op de warmste dag van het schooljaar werden alle kinderen door de ouderraad verrast met een ijsje. Bedankt voor deze frisse verrassing!

Mededelingen. Op de warmste dag van het schooljaar werden alle kinderen door de ouderraad verrast met een ijsje. Bedankt voor deze frisse verrassing! 7 juli 2015 2014-2015 nr. 6 Mededelingen Ouders bedankt! Graag willen wij u bedanken voor uw hulp bij allerlei activiteiten die dit schooljaar op school hebben plaats gevonden. De manier waarop u geholpen

Nadere informatie

t steltje Fluovestjes Mogen we nog eens met aandrang

t steltje Fluovestjes Mogen we nog eens met aandrang t steltje freinetschool dilsen-stokkem jaargang 3 nummer 8 januari 2011 Fluovestjes Mogen we nog eens met aandrang vragen dat ELK KIND zijn gekregen fluovestje aandoet voor en na school aub! Elk kind moet

Nadere informatie

MARIMBAZUIN April 2015

MARIMBAZUIN April 2015 MARIMBAZUIN April 2015 De van Nicole Afgelopen maandag hadden we hoog bezoek op Marimba. Niemand minder dan koning Willen Alexander (in het dagelijks leven beter bekend als meester Bart) opende in het

Nadere informatie

vrijdag 5 september 2014

vrijdag 5 september 2014 vrijdag 5 september 2014 c.b.s. Juliana van Stolberg K. de Raadstraat 6 7902 JD Hoogeveen 0528 262655 www.juulhoogeveen.nl jvs@pricoh.nl Agenda: 5 sept.: juf Schut trouwt 9 sept.: schoolfotograaf 15 sept.:

Nadere informatie

Beste Ouders, Verzorgers

Beste Ouders, Verzorgers 22 januari 2015 Nieuwsbrief: 7 Belangrijke data: 23-01 Gr. 1/2 Alle kinderen vrij 03-02 Kunst Centraal,gr.1/2 05-02 Kunst Centraal gr. 6 05-02 Oud Papier 11-02 Catechese viering Alle groepen 12-02 Kunst

Nadere informatie

E.H.B.O. Werkstuk Vera Kleuskens, groep 7

E.H.B.O. Werkstuk Vera Kleuskens, groep 7 E.H.B.O. Werkstuk Vera Kleuskens, groep 7 1 Vera Kleuskens groep 7 Inhoudsopgave Voorwoord... 3 Inleiding... 4 1. Wat is E.H.B.O... 5 2. E.H.B.O. vereniging... 6 3. Cursus... 7+8+9 4. Reanimatie en A.E.D....

Nadere informatie

KidzFlitz 28 november 2011

KidzFlitz 28 november 2011 KidzFlitz 28 november 2011 Beste ouders, Jaarthema Liefde Het jaarthema van dit schooljaar is liefde. De geweldige liefde van God is te zien in Zijn Zoon Jezus. We zijn blij dat we juist ook op onze school

Nadere informatie

De Wijckwijzer. Deze week was de Avondvierdaagse. Alle kinderen die meededen: gefeliciteerd met deze sportieve prestatie!

De Wijckwijzer. Deze week was de Avondvierdaagse. Alle kinderen die meededen: gefeliciteerd met deze sportieve prestatie! De Wijckwijzer is de nieuwsbrief van onze school en wordt maandelijks per mail verstuurd aan de ouders/verzorgers van de leerlingen van de van Asch van Wijckschool. Ook is de Wijckwijzer te vinden op het

Nadere informatie