Algemene Verordening Gegevensbescherming

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Algemene Verordening Gegevensbescherming"

Transcriptie

1 Algemene Verordening Gegevensbescherming 2 november 2018 Margreet Vink-Bos Eikenstraat WX Zwolle T contacthco@historischcentrumoverijssel.nl

2 Allereerst Eikenstraat WX Zwolle T contacthco@historischcentrumoverijssel.nl

3 Inleiding AVG is Europese Verordening, met Uitvoeringswet daaraan gekoppeld per land Regels voor de verwerking van persoonsgegevens door particuliere bedrijven en overheidsinstanties in de hele Europese Unie worden hiermee gestandaardiseerd 4 mei 2016 AVG formeel vastgesteld & in werking getreden Sinds 25 mei 2018 AVG van toepassing AVG is in plaats van gekomen van de Wet Bescherming Persoonsgegevens

4 Doel AVG Bescherming van persoonsgegevens binnen de Europese Unie Waarborgen van vrij verkeer van persoonsgegevens binnen de Unie - versterking en uitbreiding van privacyrechten - meer verantwoordelijkheden voor organisaties (waarborgen privacy bij verwerking persoonsgegevens, verantwoordingsplicht, verwerkingsprocessen administreren in register van verwerkingen)

5 Wat zijn persoonsgegevens? Alle informatie over een geïdentificeerde of identificeerbare natuurlijke persoon (= de betrokkene) (art. 4 AVG) Direct of indirect identificeerbaar bijvoorbeeld naam, ( )adres, telefoonnummer, locatiegegevens, wachtwoorden, IP-adressen, medische dossiers, vingerafdruk, foto Betreft dus alleen levende personen

6 Reikwijdte AVG De AVG is van toepassing op: de geheel of gedeeltelijk geautomatiseerde verwerking, alsmede op de verwerking van persoonsgegevens die in een bestand zijn opgenomen of die bestemd zijn om daarin opgenomen te worden. Dit kan dus ook op analoge bestanden betrekking hebben.

7 Grondslagen verwerkingen Persoonsgegevens mogen niet worden verwerkt, tenzij er ten minste één wettelijke basis (grondslag) is om dit te doen: 1 Toestemming van de betrokken persoon. 2 De gegevensverwerking is noodzakelijk voor de uitvoering van een overeenkomst. 3 De gegevensverwerking is noodzakelijk voor het nakomen van een wettelijke verplichting. 4 De gegevensverwerking is noodzakelijk ter bescherming van de vitale belangen. 5 De gegevensverwerking is noodzakelijk voor de vervulling van een taak van algemeen belang of uitoefening van openbaar gezag. 6 De gegevensverwerking is noodzakelijk voor de behartiging van de gerechtvaardigde belangen.

8 Scope Intern: gevolgen voor bedrijfsvoering, interne informatiehuishouding, bewustwording medewerkers Extern: dit heeft betrekking op dienstverlening naar onze klanten (burgers, bedrijven, instellingen).

9 Draagvlak Privacy is een onderwerp dat van belang is voor alle medewerkers van de organisatie Medewerking van iedereen Privacy begint al bij jezelf: schermvergrendeling, wachtwoorden niet onderling uitwisselen. Kennisverbetering en -deling

10 MSMD: samenwerking met verschillende rollen

11 Rol HCO MSMD MSMD is zowel een deelnemersplatform als een leveranciersplatform: HCO heeft een centrale rol en is de spin in het web HCO faciliteert technische ondersteuning voor de deelnemers en moet als verwerkersverantwoordelijke verwerkersovereenkomsten afsluiten met de softwareleverancier DEVENTit en websitebouwer LimoenGroen, zodat er voldoende technische maatregelen genomen worden om persoonsgegevens op de website MSMD te waarborgen HCO stelt als voorwaarde - om actief gebruik te kunnen maken van de website door deelnemers en gebruikers - dat zij een account aanmaken en de gebruikersvoorwaarden accepteren.

12 Rol deelnemer MSMD Deelnemers zelf zijn ook weer verwerkersverantwoordelijke, zij zijn inhoudelijk verantwoordelijk voor de data die zij plaatsen op de website MSMD. Daarvoor moeten ze de gebruikersvoorwaarden van MSMD accepteren. Deelnemers moeten ook bewustwording creëren bij hun eigen betrokkenen. Deelnemers moeten bepalen op basis van welke grondslag zij persoonsgegevens van betrokkenen verwerken. Deelnemers moeten zo nodig met betrokkenen zelf afspraken maken (toestemming vragen)

13 Aanpak HCO MSMD Bewustwording (bij deelnemers) creëren (via netwerkbijeenkomst) Handreiking voor deelnemers opstellen over AVG Verwerkersovereenkomsten afsluiten met softwareleverancier DEVENTit en LimoenGroen Privacy bij design of default toepassen op website MSMD Gebruikersvoorwaarden aanpassen Deelnemersovereenkomsten opstellen en vastleggen Privacyverklaring op website MSMD aanpassen naar AVG

14 Aanpak deelnemer MSMD Bewustwording creëren bij hun betrokkenen (leden) AVG opnemen in visie historische verenigingen Visie vertalen naar beleidsstukken (privacybeleid, -reglement, -verklaring) historische verenigingen Nalopen werkprocessen op borgen privacy van de persoonsgegevens Gegevensverwerkingen in kaart brengen door historische verenigingen Documenteren welke persoonsgegevens verwerkt worden (register van verwerkingen; niet altijd verplicht, wordt wel aangeraden)

15 AVG-proof (1) Hoe kunt u als deelnemer / organisatie aantonen aan de Autoriteit Persoonsgegevens dat u aan uw plichten hebt voldaan? Daarvoor kunt u een aantal dingen doen. Als men aan deze punten voldoet, dan is de organisatie behoorlijk AVG-proof. Verwerkingen persoonsgegevens: Register van verwerkingen aanleggen en bijhouden (advies) Verwerkersovereenkomsten met andere organisaties opstellen Procedure grondslag toestemming opstellen: documenteren van de wijze waarop u toestemming vraagt en het bewijs dat de toestemming is gegeven Datalekken: Procedure omgang datalekken opstellen Datalekken bijhouden in een datalekkenregister

16 AVG-proof (2) Privacy: Privacybeleid, -reglement, -verklaring opstellen of aanpassen aan AVG door de deelnemers Gegevensbescherming: Privacy by design (ontwerpfase): nemen van technische en organisatorische maatregelen door al in het begin van het ontwerp invulling te geven aan bescherming van persoonsgegevens (pseudonimisering en dataminimalisatie) Privacy by default (gebruiksfase): de standaardinstellingen in systemen zijn ingesteld om maximale privacybescherming te borgen (voorbeeld: dat mensen zich actief voor een nieuwsbrief moeten aanmelden en dat dit niet standaard aan staat). Gegevensbeschermingsbeoordeling: Privacy Impact Assessment (PIA): documenteren van de gegevensbeschermingseffect-beoordelingen op hoge risico s bij nieuwe verwerkingen.

17 Documenten voor AVG Een aantal documenten kunnen binnen de eigen organisatie in kader van de AVG niet ontbreken: Verwerkingsregister: hierin staan alle activiteiten die je als organisatie doet met betrekking tot persoonsgegevens. Ook staat hierin welke gegevens dat dan zijn, waarom je ze nodig hebt, en hoelang je ze bewaart als je ze niet meer nodig hebt. Verwerkersovereenkomsten Procedure omgang datalekken Datalekkenregister Gegevensbeschermingsbeleid Privacyverklaring, -beleid, -reglement Procedures grondslag toestemming persoonsgegevens

18 Beeldmateriaal MSMD Geschiedenis is een levend element in onze samenleving. Het HCO vindt het belangrijk dat de geschiedenis van Overijssel herkenbaar en toegankelijk is voor alle mensen, zowel in Overijssel als daarbuiten. Naast het HCO spelen historische verenigingen, archiefinstellingen en andere beheerders van mooie collecties in Overijssel een belangrijke rol in de zorg voor het behoud en de presentatie van het cultureel erfgoed van Overijssel. Het platform MijnStadMijnDorp bestaat uit de website MijnStadMijnDorp, de digitale onderzoeksomgeving en het collectiebeheersysteem OpenAtlantis (DEVENTit). Teneinde dit doeleinde te kunnen uitoefenen is het van belang dat beeldmateriaal bewaard en getoond kan worden op de website MSMD.

19 Toepassing AVG en MSMD (1) Vraag blijft of historische foto s in beeldbanken, zoals MSDM, onder bijzondere persoonsgegevens kunnen vallen. Dat zou alleen zo zijn wanneer er personen herkenbaar in beeld zijn. In dat geval zou gebruik gemaakt kunnen worden van Uitvoeringswet AVG artikel 24 (Uitzonderingen voor wetenschappelijk of historisch onderzoek of statistische doeleinden): Gelet op artikel 9, tweede lid, onderdeel j, van de verordening, is het verbod om bijzondere categorieën van persoonsgegevens te verwerken niet van toepassing, indien: a. de verwerking noodzakelijk is met het oog op wetenschappelijk of historisch onderzoek of statistische doeleinden overeenkomstig artikel 89, eerste lid, van de verordening; b. het onderzoek, bedoeld in onderdeel a, een algemeen belang dient; c. het vragen van uitdrukkelijke toestemming onmogelijk blijkt of een onevenredige inspanning kost; en d. bij de uitvoering is voorzien in zodanige waarborgen dat de persoonlijke levenssfeer van de betrokkene niet onevenredig wordt geschaad. Beeldmateriaal in de huidige databases op MSMD is dermate zo omvangrijk dat het niet evenredig is voor de deelnemers van MSMD, zoals historische verenigingen, om met terugwerkende kracht uitdrukkelijke toestemming te vragen aan betrokkenen. Hiervoor is echter nog geen jurisprudentie!!

20 Toepassing AVG en MSMD (2) Advies: Volg het uitgangspunt van piep -systeem: actie ondernemen als er bezwaar gemaakt wordt door betrokkenen. Vermeld altijd duidelijk wat en hoe je zaken geregeld hebt om de privacy van betrokkenen te waarborgen (privacyverklaring, -beleid en reglement). Vraag toestemming bij het plaatsen van nieuw beeldmateriaal. Kopieer persoonsgegevens naar niet publieke velden (historische context blijft zo wel aanwezig) of anonimiseer. Doe aan dataminimalisatie (als een naam volstaat hoef je niet allerlei andere gegevens vermelden).

21 Ten slotte Iedere organisatie moet voor zichzelf bepalen op basis van welke grond en met welk doel zij persoonsgegevens verwerkt en online aanbiedt. Daarnaast heeft zij de plicht om dit te verantwoorden. De geest van de AVG wordt de komende jaren in de praktijk en in de rechtszaal bepaald.

22 Bronnen en hulpmiddelen

23 Vragen?

Onderwerp : de Algemene Verordening Gegevensverwerking. Deze wet start op 25 mei 2018

Onderwerp : de Algemene Verordening Gegevensverwerking. Deze wet start op 25 mei 2018 De AVG gaat bijna in Onderwerp : de Algemene Verordening Gegevensverwerking. Deze wet start op 25 mei 2018 Dit houdt in dat de wetten en regels rondom de verzameling, verwerking en het gebruik van persoonsgegevens

Nadere informatie

De AVG en de gevolgen voor de uitvoeringspraktijk

De AVG en de gevolgen voor de uitvoeringspraktijk De AVG en de gevolgen voor de uitvoeringspraktijk mr. J.K. (Jennifer) Lanser Van den Bosch & Partners 9 oktober 2018 Per 25 mei 2018 de AVG Algemene verordening gegevensbescherming General Data Protection

Nadere informatie

AVG. Algemene Verordening Gegevensbescherming

AVG. Algemene Verordening Gegevensbescherming AVG Algemene Verordening Gegevensbescherming Inhoud presentatie 1. Wat is de AVG? 1. Algemene introductie 2. Wat zijn persoonsgegevens? 3. Is mijn gegevensverwerking rechtmatig? 4. Ben ik verwerkingsverantwoordelijke

Nadere informatie

Algemene Verordening Gegevensbescherming

Algemene Verordening Gegevensbescherming Algemene Verordening Gegevensbescherming Inwerkingtreding 25 mei 2018 en is van toepassing De veranderingen Ruimere rechten voor individuen met grotere verplichtingen voor de organisatie Verantwoordingsplicht

Nadere informatie

Wat betekent de AVG voor mij als ondernemer? Juni 2018

Wat betekent de AVG voor mij als ondernemer? Juni 2018 Wat betekent de AVG voor mij als ondernemer? Juni 2018 Intro Deze presentatie is geschreven met de kennis van nu (juni 2018) en is bedoeld als handleiding voor iedereen die meer wil weten over het voldoen

Nadere informatie

Algemene verordening gegevensbescherming

Algemene verordening gegevensbescherming 17 november 2018 Nancy Putman NGTV-kring Noord- en Oost Nederland Algemene verordening gegevensbescherming Even voorstellen Myriapodo Privacy is niet hetzelfde als privacywetgeving Privacy is recht op

Nadere informatie

Deze checklist is beschikbaar voor (proef)abonnees van Sdu Arbeidsrecht. Interesse in een demo of proef? Kijk op

Deze checklist is beschikbaar voor (proef)abonnees van Sdu Arbeidsrecht. Interesse in een demo of proef? Kijk op Deze checklist is onderdeel van arbeidsrecht.sdu.nl Checklist AVG gegevensverwerking door werkgevers. Wat te doen vóór 25 mei 2018? Auteurs: mr. J. (Janine) Weel, mr. R. (Rachel) Rietveld De bescherming

Nadere informatie

De Algemene Verordening Gegevensbescherming

De Algemene Verordening Gegevensbescherming De Algemene Verordening Gegevensbescherming SIDN CONNECT 2017 Mr. dr. Bart W. Schermer Partner schermer@considerati.com GDPR Enquete SIDN: Ben je bekend met de GDPR? Is de AVG op u van toepassing?

Nadere informatie

Moshe Beukers Dalila Dizdar Robert van Asch

Moshe Beukers Dalila Dizdar Robert van Asch AVG LUNCHSESSIE Moshe Beukers Dalila Dizdar Robert van Asch Introductie Achtergrond Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) Impact op organisaties Kahoot! Afronding Helpdesk voor vragen Big Data

Nadere informatie

Cursus privacyrecht Jeroen Naves 7 september 2017

Cursus privacyrecht Jeroen Naves 7 september 2017 Cursus privacyrecht Jeroen Naves 7 september 2017 Juridisch kader 1. Relationele privacy: eer en goede naam (grondwet/evrm), portretrecht (Auteurswet), gezinsleven (EVRM) 2. Communicatie-privacy: briefgeheim

Nadere informatie

De nieuwe privacywetgeving:

De nieuwe privacywetgeving: De nieuwe privacywetgeving:..wat moet u regelen? Door: Roxanne Kroes en Martin Rozeboom De AVG: wat moet u dáár nu mee?! Agenda 1. Waarom de AVG en belangrijkste wijzigingen? 2. Waarom krijgen tandartsen

Nadere informatie

Wettelijke kaders voor de omgang met gegevens

Wettelijke kaders voor de omgang met gegevens PRIVACY BELEID SPTV Namens SPTV wordt veel gewerkt met persoonsgegevens van (ex-) medewerkers. De persoonsgegevens worden voornamelijk verzameld voor het goed uitvoeren van de pensioenregelingen. De (ex-)

Nadere informatie

GDPR voor providers. Woensdag 28 maart uur mr. Michelle Wijnant ICTRecht CIPP/E

GDPR voor providers. Woensdag 28 maart uur mr. Michelle Wijnant ICTRecht CIPP/E GDPR voor providers Woensdag 28 maart 2018 14.15-15.00 uur mr. Michelle Wijnant ICTRecht CIPP/E PROGRAMMA: GDPR MASTERCLASS Ontwikkeling privacywetgeving begrippen Rolverdeling beginselen AVG: 10 belangrijkste

Nadere informatie

Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG)

Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) Waar gaan we het over hebben? Waarom de AVG? Wanneer is de AVG van toepassing? Wat betekent de AVG voor uw onderneming? Enkele tips! Waarom de AVG? Richtlijn

Nadere informatie

Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG)

Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) Per 25 mei 2018 is de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) van toepassing. Dat betekent dat er vanaf die datum dezelfde privacywetgeving geldt in

Nadere informatie

VIL Academie - M&A in one day Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) Rik Geurts Konferentie Nederlandse Religieuzen 28 juni 2018 Programma > Wat is privacy? > Privacyregelgeving en (enkele) kernbegrippen

Nadere informatie

checklist in 10 stappen voorbereid op de AVG. human forward.

checklist in 10 stappen voorbereid op de AVG. human forward. checklist in 10 stappen voorbereid op de AVG. human forward. checklist: in 10 stappen voorbereid op de AVG Het zal u vast niet ontgaan zijn: per 25 mei 2018 moet uw organisatie voldoen aan nieuwe privacyregels.

Nadere informatie

Privacyreglement Gemeente Borsele

Privacyreglement Gemeente Borsele Privacyreglement Gemeente Borsele In dit reglement laat de gemeente Borsele zien op welke manier zij dagelijks omgaat met persoonsgegevens en privacy. Privacy speelt een belangrijke rol in de relatie tussen

Nadere informatie

Vandaag Zorgvernieuwing

Vandaag Zorgvernieuwing Vandaag Zorgvernieuwing Christian Hanouwer, Adviseur Zorgvernieuwing Christian.hanouwer@vandaagzorgvernieuwing.nl 06 18 52 74 02 Pedro Nijsen, Managing Director Business Developer pedro.nijsen@vandaagzorgvernieuwing.nl

Nadere informatie

Privacywetgeving. 8 februari 2018 / Emiel de Joode BTN ledenbijeenkomst / Marta Stephanian

Privacywetgeving. 8 februari 2018 / Emiel de Joode BTN ledenbijeenkomst / Marta Stephanian Privacywetgeving 8 februari 2018 / Emiel de Joode BTN ledenbijeenkomst / Marta Stephanian Belangrijke begrippen Persoonsgegevens Verwerking Verwerkingsverantwoordelijke Verwerker Betrokkene Grondslagen

Nadere informatie

PRIVACYREGLEMENT ANG Versie 1.0 Özlem Sahin & Tinka Versteeg. ANG, Montfoort, 01 oktober 2017 Kenmerk: ANG HRM

PRIVACYREGLEMENT ANG Versie 1.0 Özlem Sahin & Tinka Versteeg. ANG, Montfoort, 01 oktober 2017 Kenmerk: ANG HRM PRIVACYREGLEMENT ANG Versie 1.0 Özlem Sahin & Tinka Versteeg ANG, Montfoort, 01 oktober 2017 Kenmerk: ANG117-0047HRM Inhoudsopgave 1 2 Inleiding... 3 1.1 Overwegingen... 3 1.2 Uitgangspunten... 4 1.3 Begripsbepalingen...

Nadere informatie

In dit reglement geeft ADMINISTRATIEF & LOGISTIEK SERVICEBUREAU ADR aan op welke wijze het omgaat met privacy en persoonsgegevens.

In dit reglement geeft ADMINISTRATIEF & LOGISTIEK SERVICEBUREAU ADR aan op welke wijze het omgaat met privacy en persoonsgegevens. Bedrijf: ADMINISTRATIEF & LOGISTIEK SERVICEBUREAU ADR Nieuwe Kerkstraat 59b, 4421 JZ Kapelle Inschrijving Kamer van Koophandel onder nummer 55836518. E-mail: adr@zeelandnet.nl Privacyreglement In dit reglement

Nadere informatie

Company statement Algemene verordening gegevensbescherming. AVG Informatie voor professionele relaties (v ) 1 / 7

Company statement Algemene verordening gegevensbescherming. AVG Informatie voor professionele relaties (v ) 1 / 7 Company statement Algemene verordening gegevensbescherming AVG Informatie voor professionele relaties (v2018.02) 1 / 7 Algemene verordening gegevensbescherming Inleiding Op 25 mei 2018 treedt de Algemene

Nadere informatie

Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG)

Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) Zoetermeer Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) Of European General Data Protection Regulation (GDPR) Gepubliceerd op 4 mei 2016 Van toepassing vanaf 25 mei 2018 De huidige Wet Bescherming Persoonsgegevens

Nadere informatie

25 mei a.s. een nieuwe privacyverordening. Privacyrecht & de AVG mei Rob Tijdink

25 mei a.s. een nieuwe privacyverordening. Privacyrecht & de AVG mei Rob Tijdink Privacyrecht & de AVG 2 mei 2018 Rob Tijdink Koningstraat 27-2 T + 31 88 322 6000 info@daanlegal.nl 6811 DG Arnhem F + 31 88 322 6001 www.daanlegal.nl 25 mei a.s. een nieuwe privacyverordening Bron: Financieele

Nadere informatie

De website van de Autoriteit Persoonsgegevens geeft uitgebreide ondersteuning.

De website van de Autoriteit Persoonsgegevens geeft uitgebreide ondersteuning. DE AVG Vanaf 25 mei 2018 is de Algemene verordening gegevensbescherming (AVG) van toepassing. Dat betekent dat vanaf die datum dezelfde privacywetgeving geldt in de hele Europese Unie (EU). De Wet bescherming

Nadere informatie

Privacy Maturity Scan (PMS)

Privacy Maturity Scan (PMS) Privacy Maturity Scan (PMS) Versie 1.0 / Wijzigingsdatum 02-03-2018 Uw vraag Als organisatie wilt u minimaal voldoen aan de wet- en regelgeving en u wilt zich optimaal voorbereiden op de nieuwe Europese

Nadere informatie

Privacy Reglement Nuis BV te Zwanenburg, hierna genoemd het bedrijf

Privacy Reglement Nuis BV te Zwanenburg, hierna genoemd het bedrijf Privacy Reglement Nuis BV te Zwanenburg, hierna genoemd het bedrijf Uitgangspunten: Het bedrijf gaat op een veilige manier met persoonsgegevens om en respecteren de privacy van betrokkenen. Het bedrijf

Nadere informatie

Bescherming Persoonsgegevens. Presentatie LAC Zuid

Bescherming Persoonsgegevens. Presentatie LAC Zuid Bescherming Persoonsgegevens Presentatie LAC Zuid 26-09-2017 AVG - mei 2018 Inleiding en inhoud presentatie Algemene verordening gegevensbescherming EU regelgeving AVG vervangt Wet bescherming persoonsgegevens/wet

Nadere informatie

Algemene Verordening Gegevensbescherming. NVVB Congres Noordwijkerhout 19 april 2018

Algemene Verordening Gegevensbescherming. NVVB Congres Noordwijkerhout 19 april 2018 Algemene Verordening Gegevensbescherming NVVB Congres Noordwijkerhout 19 april 2018 Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) AVG van toepassing per 25 mei 2018 Voorrangsbeginsel Europese én Nederlandse

Nadere informatie

Privacyreglement Cliënten Ons Tweede Thuis. Vastgesteld September 2015 (met tekstuele wijzigingen AVG 25 mei 2018)

Privacyreglement Cliënten Ons Tweede Thuis. Vastgesteld September 2015 (met tekstuele wijzigingen AVG 25 mei 2018) Privacyreglement Cliënten Ons Tweede Thuis Vastgesteld September 2015 (met tekstuele wijzigingen AVG 25 mei 2018) Inhoud 1. Inleiding... 3 1.1 Doel van het reglement... 3 2. Algemene bepalingen... 3 2.1

Nadere informatie

Boels Zanders. De kracht Jean-Luc van ambitie. 24 mei Privacy op de werkvloer. Anouk Cordang en

Boels Zanders. De kracht Jean-Luc van ambitie. 24 mei Privacy op de werkvloer. Anouk Cordang en Boels Zanders Privacy op de werkvloer Anouk Cordang en De kracht Jean-Luc van ambitie Coenegracht 24 mei 2018 Onderwerpen I. Wetgeving II. AVG III. Datalekken IV. Vragen Privacy compliance Wetgeving Wet

Nadere informatie

De Algemene Verordening Gegevensbescherming: een nieuwe wind, geen orkaan

De Algemene Verordening Gegevensbescherming: een nieuwe wind, geen orkaan De Algemene Verordening Gegevensbescherming: een nieuwe wind, geen orkaan Jolien Dewaele, 25 januari 2018 De Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) of General Data Protection Regulation (GDPR)

Nadere informatie

Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG)

Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) Op 25 mei 2018 moeten alle organisaties in Nederland voldoen aan nieuwe privacyregels. Die staan in de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG). Deze

Nadere informatie

Belangrijke begrippen. Persoonsgegevens Verwerking Verwerkingsverantwoordelijke Verwerker Betrokkene

Belangrijke begrippen. Persoonsgegevens Verwerking Verwerkingsverantwoordelijke Verwerker Betrokkene Belangrijke begrippen Persoonsgegevens Verwerking Verwerkingsverantwoordelijke Verwerker Betrokkene Grondslagen voor gegevensverwerking 1. Toestemming 2. Noodzakelijk voor uitvoering overeenkomst 3. Noodzakelijk

Nadere informatie

De Algemene Verordening Gegevensbescherming

De Algemene Verordening Gegevensbescherming De Algemene Verordening Gegevensbescherming E-Discovery Symposium Mr. dr. Bart W. Schermer Chief Knowledge Officer schermer@considerati.com Is de AVG op u van toepassing? Wanneer is de AVG van toepassing?

Nadere informatie

Persoonsgegevens Alle gegevens die informatie kunnen verschaffen over een identificeerbare natuurlijke persoon.

Persoonsgegevens Alle gegevens die informatie kunnen verschaffen over een identificeerbare natuurlijke persoon. Privacyreglement Intermedica Kliniek Geldermalsen Versie 2, 4 juli 2012 ALGEMENE BEPALINGEN Artikel 1. Begripsbepalingen Persoonsgegevens Alle gegevens die informatie kunnen verschaffen over een identificeerbare

Nadere informatie

GDPR. De nieuwe privacywetgeving; wij helpen je op weg. dejuristen Amsterdam Joris Voorhuis, IP/IT jurist Simone Op Heij, IP/IT jurist

GDPR. De nieuwe privacywetgeving; wij helpen je op weg. dejuristen Amsterdam Joris Voorhuis, IP/IT jurist Simone Op Heij, IP/IT jurist GDPR. De nieuwe privacywetgeving; wij helpen je op weg. dejuristen Amsterdam Joris Voorhuis, IP/IT jurist Simone Op Heij, IP/IT jurist 1 Over dejuristen dejuristen Amsterdam is een juridisch nichekantoor

Nadere informatie

Privacyreglement. Privacyreglement, eigenaar bedrijfsjurist, datum bewerking: Pagina 1 van 6

Privacyreglement. Privacyreglement, eigenaar bedrijfsjurist, datum bewerking: Pagina 1 van 6 Privacyreglement 1. Begripsbepalingen In dit reglement wordt verstaan onder: - de wet: de Algemene Verordening Gegevensbescherming; - persoonsgegeven: elk gegeven over een herkenbaar persoon; - verwerking

Nadere informatie

PRIVACYBELEID CONVENIENT FASTGUIDE BV

PRIVACYBELEID CONVENIENT FASTGUIDE BV PRIVACYBELEID CONVENIENT FASTGUIDE BV Datum: 22-05-2018 A. ALGEMEEN A.1. DOEL VAN DIT PRIVACYBELEID Dit privacy-beleid is bedoeld om een algemeen "raamwerk" te omschrijven voor hoe Convenient Fastguide

Nadere informatie

Stichting Honkbalweek Haarlem. Privacy beleid SAMENWERKEN en VERBINDEN

Stichting Honkbalweek Haarlem. Privacy beleid SAMENWERKEN en VERBINDEN Stichting Honkbalweek Haarlem Privacy beleid 2018 2022 SAMENWERKEN en VERBINDEN Privacy beleid Stichting Honkbalweek Haarlem Onze stichting werkt met persoonsgegevens ter promotie van ons evenement. Dit

Nadere informatie

Privacyreglement. Stichting Rapucation Postbus NL Amsterdam

Privacyreglement. Stichting Rapucation Postbus NL Amsterdam Stichting Rapucation Postbus 15989 1001 NL Amsterdam www.rapucation.eu info@rapucation.eu 088-3777700 Privacyreglement 1. Begripsbepalingen In dit reglement wordt verstaan onder: de wet: de Wet bescherming

Nadere informatie

PRIVACY VERKLARING. 1. Verwerkingsverantwoordelijke. 2. Verplichtingen van de HA

PRIVACY VERKLARING. 1. Verwerkingsverantwoordelijke. 2. Verplichtingen van de HA PRIVACY VERKLARING Deze privacy verklaring is opgesteld volgens de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) en is van toepassing op alle persoonsgegevens en alle verwerkingen van persoonsgegevens

Nadere informatie

2.1.1 Informatie die u verstrekt bij het aanmelden voor een account

2.1.1 Informatie die u verstrekt bij het aanmelden voor een account Privacy Verklaring Versie: 2.0 April 2019 1 Introductie Met de dienst van ZIVVER, gevestigd in Amsterdam en geregistreerd bij de Kamer van Koophandel onder nummer 62937057, kunt u informatie op een veilige

Nadere informatie

AVG. ALGEMENE VERORDENING GEGEVENS BESCHERMING (General Data Protection Regulation GDPR)

AVG. ALGEMENE VERORDENING GEGEVENS BESCHERMING (General Data Protection Regulation GDPR) AVG ALGEMENE VERORDENING GEGEVENS BESCHERMING (General Data Protection Regulation GDPR) Wat verandert er werkelijk? Gekochte gegevens mogen alleen gebruikt worden voor het doel waarvoor de eigenaar van

Nadere informatie

Vita Zwaan, 16 november 2017

Vita Zwaan, 16 november 2017 Vita Zwaan, 16 november 2017 1 Het bb-privacy team Christiaan Alberdingk Thijm Vita Zwaan Caroline de Vries Lex Keukens Silvia van Schaik Marieke Berghuis Oskar Mulder Esther Janssen 2 Inleiding privacyrecht

Nadere informatie

verantwoordelijke: de Algemeen directeur/bestuurder van het CVD

verantwoordelijke: de Algemeen directeur/bestuurder van het CVD CVD REGLEMENT VERWERKING PERSOONSGEGEVENS CLIENTEN 2018 1. Begripsbepalingen In dit reglement wordt verstaan onder: persoonsgegeven: elk gegeven over een geïdentificeerde of identificeerbare natuurlijke

Nadere informatie

Privacy wetgeving: Wat verandert er in 2018?

Privacy wetgeving: Wat verandert er in 2018? Privacy wetgeving: Wat verandert er in 2018? Werkgevers verwerken op grote schaal persoonsgegevens van hun werknemers. Vanaf mei 2018 moet elke organisatie voldoen aan de Algemene Verordening Gegevensbescherming

Nadere informatie

Wet Bescherming Persoonsgegevens (Wbp)1, vanaf 25 mei 2018 vervangen door de Europese Verordening; de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG)

Wet Bescherming Persoonsgegevens (Wbp)1, vanaf 25 mei 2018 vervangen door de Europese Verordening; de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) Privacybeleid Adviesbureau Brekelmans Binnen Adviesbureau Brekelmans wordt gewerkt met persoonsgegevens van opdrachtgevers, medewerkers en contactpersonen binnen bedrijven waarmee veelvuldig wordt samengewerkt.

Nadere informatie

Mede gebaseerd op artikel 4 van Algemene Verordening Persoonsgegevens wordt in dit reglement verstaan onder:

Mede gebaseerd op artikel 4 van Algemene Verordening Persoonsgegevens wordt in dit reglement verstaan onder: Privacy Reglement RTV Oost Binnen RTV Oost wordt gewerkt met persoonsgegevens van klanten (c.q. gebruikers), medewerkers en partners. RTV Oost zorgt dat de privacy gewaarborgd blijft, onder andere door

Nadere informatie

KV Springfield Privacyverklaring

KV Springfield Privacyverklaring KV Springfield Privacyverklaring Versie 23 mei 2018 ONDERWERP In deze Privacyverklaring informeert KV Springfield hoe zij omgaat met de persoonsgegevens van haar leden, vrijwilligers en gebruikers van

Nadere informatie

Gebruiksregels en privacybeleid voor websites

Gebruiksregels en privacybeleid voor websites Gebruiksregels en privacybeleid voor websites Contents Algemeen... 3 Beperkte aansprakelijkheid... 3 Auteursrechten... 3 Privacyverklaring... 3 Verwerkte gegevens... 4 Algemeen... 4 Gebruik van persoonsgegevens...

Nadere informatie

De AVG, wat moet ik ermee?

De AVG, wat moet ik ermee? De AVG, wat moet ik ermee? Algemene Verordening Gegevensbescherming Mark Putting en Rob Simons april 2018 Pagina 2 Pagina 3 Pagina 4 Wat gaan we doen? Wat zijn persoonsgegevens?; Wat is verwerking van

Nadere informatie

Privacyverklaring Therapeuten VVET

Privacyverklaring Therapeuten VVET Privacyverklaring Therapeuten VVET Versie 25-05-2018 1 Inhoudsopgave 1. Inleiding... 3 2. Wetgeving... 3 3. Definities... 3 4. Reikwijdte... 4 5. Verantwoordelijke... 4 6. Verwerkingen (Artikel 4, AVG)...

Nadere informatie

de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG); Uitvoeringswet Algemene Verordening Gegevensbescherming.

de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG); Uitvoeringswet Algemene Verordening Gegevensbescherming. Privacy Beleid Binnen de Finenzo Alkmaar, gevestigd aan de Keesomstraat 6-e te Alkmaar, wordt veel gewerkt met persoonsgegevens van betrokkenen, medewerkers en (keten)partners. Persoonsgegevens zijn gegevens

Nadere informatie

Disclaimer: de auteur van deze presentatie is niet juridisch geschoold. Met deze presentatie probeert de auteur een indruk - en niet meer dan dat -

Disclaimer: de auteur van deze presentatie is niet juridisch geschoold. Met deze presentatie probeert de auteur een indruk - en niet meer dan dat - Disclaimer: de auteur van deze presentatie is niet juridisch geschoold. Met deze presentatie probeert de auteur een indruk - en niet meer dan dat - te geven van wat de AVG inhoudt. Raadpleeg zodra er belangen

Nadere informatie

Privacyverklaring VVET

Privacyverklaring VVET Privacyverklaring VVET Versie 25-05-2018 1 Inhoudsopgave 1. Inleiding... 3 2. Wetgeving... 3 3. Definities... 3 4. Reikwijdte... 4 5. Verantwoordelijke... 4 6. Verwerkingen (Artikel 4, AVG)... 4 7. Transparantie

Nadere informatie

Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG)

Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) Voorstellen Zaankanters voor Elkaar i.o.v. gemeente Zaanstad - Grootste aanbod vrijwilligers - Vacatures vrijwilligerswerk - Particuliere vraag en aanbod

Nadere informatie

Gegevensbescherming en privacybeleid

Gegevensbescherming en privacybeleid Dit privacybeleid is van toepassing op: Kuipers Holding BV: Kuipers Air & Sea B.V. / Kuipers Logistics B.V. / Kuipers Transport B.V. BZS sectie AVG versie 20180525 Pagina 1 van 8 Inhoud 1) Toepassing...

Nadere informatie

Gezondheidsmanagement, Bedrijfszorg, Verzuimpreventie & Advies

Gezondheidsmanagement, Bedrijfszorg, Verzuimpreventie & Advies Company Statement Algemene verordening gegevensbescherming V.20170303 - RGD Solutions Pagina 1 van 5 Algemene verordening gegevensbescherming Inleiding Op 25 mei 2018 isde Algemene verordening gegevensbescherming

Nadere informatie

Aanpak AVG. Rob Hendriks Hoofd ICT. 23 januari 2018

Aanpak AVG. Rob Hendriks Hoofd ICT. 23 januari 2018 Aanpak AVG Rob Hendriks Hoofd ICT 23 januari 2018 - voorbereiding - aanpak - actiepunten - aandachtspunten agenda wat, maar niet hoe https://autoriteitpersoonsgegevens.nl 1. het AVG-team: directiesecretaris

Nadere informatie

Deze privacyverklaring heeft betrekking op de verwerking van persoonsgegevens van:

Deze privacyverklaring heeft betrekking op de verwerking van persoonsgegevens van: Privacyverklaring Voorwoord Binnen SMO-Traverse (Traverse) worden diverse persoonsgegevens van cliënten verzameld en vastgelegd in het (elektronische) cliëntendossier. Deze gegevens zijn nodig om goede

Nadere informatie

Privacyreglement In dit reglement geeft de HVZ aan op welke wijze zij omgaat met privacy en persoonsgegevens.

Privacyreglement In dit reglement geeft de HVZ aan op welke wijze zij omgaat met privacy en persoonsgegevens. PRIVACYREGLEMENT VAN DE HISTORISCHE VERENIGING ZWARTSLUIS (Verder te noemen HVZ) Secretaris, De Zwanebloem 7, 8064 HK Zwartsluis. Inschrijving Kamer van Koophandel onder nummer 40062490. E-mail: info@historiezwartsluis.nl

Nadere informatie

In 15 stappen op weg naar 2018

In 15 stappen op weg naar 2018 Op 25 mei 2018 nemen we afscheid van de Wet bescherming persoonsgegevens. Vanaf deze datum zullen organisaties moeten voldoen aan de bepalingen uit de uit de Algemene verordening gegevensbescherming (AVG)

Nadere informatie

Privacyreglement. Artikel 1. Bereik

Privacyreglement. Artikel 1. Bereik Privacyreglement Privacyreglement Artikel 1. Bereik 1.1 Dit reglement is van toepassing op de geheel of gedeeltelijk geautomatiseerde verwerking van persoonsgegevens. Het is eveneens van toepassing op

Nadere informatie

AVG in de praktijk, tips!

AVG in de praktijk, tips! AVG in de praktijk, tips! Google Analytics Zo kun je Google Analytics gebruiken zonder cookie melding. Accepteer het Amendement gegevensverwerking in je Analytics-account ( Beheer > Account instellingen

Nadere informatie

Privacyreglement. Voorwoord Privacybepalingen Begripsbepalingen Toepassingsgebied... 3

Privacyreglement. Voorwoord Privacybepalingen Begripsbepalingen Toepassingsgebied... 3 PRIVACYREGLEMENT Inhoudsopgave Voorwoord... 2 Privacybepalingen... 3 1. Begripsbepalingen... 3 2. Toepassingsgebied... 3 3. Doel van de verwerking van persoonsgegevens... 4 4. Verwerking van Persoonsgegevens...

Nadere informatie

Organisatie. Contactgegevens. Doelstelling

Organisatie. Contactgegevens. Doelstelling Privacyverklaring Organisatie BV BVBA ADVOCATENKANTOOR RAEYMAEKERS & RAMON (hierna genoemd RAEYMAEKERS & RAMON ) is verantwoordelijk voor de verwerking van persoonsgegevens zoals weergegeven in deze privacyverklaring.

Nadere informatie

Gegevensbescherming en Privacybeleid

Gegevensbescherming en Privacybeleid Gegevensbescherming en Privacybeleid Inhoud 1) Toepassing... 3 2) Toegang en wijzigingen... 3 3) Contactgegevens... 3 4) Functionaris gegevensbescherming (FG)... 3 5) Grondslagen AVG... 3 7) Verwerking

Nadere informatie

Handvatten bij de implementatie van de AVG

Handvatten bij de implementatie van de AVG Handvatten bij de implementatie van de AVG 2017 zal voor veel organisaties in het teken staan van de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG). Althans, dat zou zo moeten zijn, want in mei 2018 wordt

Nadere informatie

NEN-7510 een praktisch hulpmiddel voor implementatie van de AVG / GDPR

NEN-7510 een praktisch hulpmiddel voor implementatie van de AVG / GDPR NEN-7510 een praktisch hulpmiddel voor implementatie van de AVG / GDPR Theo de Breed Standards and Regulations 1 Agenda AVG voorbereiding in 10 stappen (Bron: AP) Praktische invulling door gebruik van

Nadere informatie

GDPR & BEELDBELLEN WAT IS DE GDPR? Herwig Claeys

GDPR & BEELDBELLEN WAT IS DE GDPR? Herwig Claeys GDPR & BEELDBELLEN Herwig Claeys WAT IS DE GDPR? De General Data Protection Regulation (GDPR) of de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) is een geheel van regels om de persoonsgegevens van Europese

Nadere informatie

overwegende dat het wenselijk is regels vast te stellen hoe om te gaan met de verwerking van persoonsgegevens binnen de gemeente Waterland;

overwegende dat het wenselijk is regels vast te stellen hoe om te gaan met de verwerking van persoonsgegevens binnen de gemeente Waterland; GEMEENTEBLAD Officiële uitgave van de gemeente Waterland Nr. 49026 28 februari 2019 Besluit van het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Waterland houdende regels omtrent privacy Privacybeleid

Nadere informatie

ROC Rivor 23 mei Privacyreglement

ROC Rivor 23 mei Privacyreglement ROC Rivor 23 mei 2018 Privacyreglement Artikel 1. Algemene en begripsbepalingen Tenzij hieronder uitdrukkelijk anders is bepaald, worden termen in dit reglement gebruikt in de betekenis die de Algemene

Nadere informatie

Privacy beleid Gastouderbureau Dolfijntjes

Privacy beleid Gastouderbureau Dolfijntjes Privacy beleid Gastouderbureau Dolfijntjes A. Algemeen A1. Doel van dit privacy beleid Dit privacy-beleid is bedoeld om een algemeen "raamwerk" te omschrijven voor hoe Gastouderbureau Dolfijntjes met persoonsgegevens

Nadere informatie

Privacyverklaring. Art. 1 Begripsomschrijving:

Privacyverklaring. Art. 1 Begripsomschrijving: Privacyverklaring Het is belangrijk dat er veilig om wordt gegaan met uw persoonsgegevens. Om u te beschermen tegen misbruik van persoonsgegevens bestaat de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG).

Nadere informatie

PRIVACY GOED GEREGELD. Voorjaar 2018

PRIVACY GOED GEREGELD. Voorjaar 2018 PRIVACY GOED GEREGELD Voorjaar 2018 Algemene Verordening Persoonsgegevens (AVG) Persoonsgegeven: Elk gegeven dat informatie bevat over een natuurlijk persoon Gegevens die een persoon identificeerbaar maken

Nadere informatie

PRIVACYBELEID GOB D-Janina Nederland

PRIVACYBELEID GOB D-Janina Nederland PRIVACYBELEID GOB D-Janina Nederland Datum: 17 mei 2018 A. ALGEMEEN A.1. DOEL VAN DIT PRIVACYBELEID Dit privacy-beleid is bedoeld om een algemeen "raamwerk" te omschrijven voor hoe GOB D- Janina Nederland

Nadere informatie

We adviseren u deze privacyverklaring goed door te lezen, voordat u akkoord gaat en het VWC toestemming geeft om uw persoonsgegevens te verwerken.

We adviseren u deze privacyverklaring goed door te lezen, voordat u akkoord gaat en het VWC toestemming geeft om uw persoonsgegevens te verwerken. PRIVACYVERKLARING Deze privacyverklaring is opgesteld volgens de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) en is van toepassing op alle persoonsgegevens en alle verwerkingen van persoonsgegevens die

Nadere informatie

Toelichting op de Algemene Verordening Gegevensbescherming

Toelichting op de Algemene Verordening Gegevensbescherming Toelichting op de Algemene Verordening Gegevensbescherming Annette Gaalman, Erfgoed Brabant (mede op basis van informatie en presentatie Yvonne Welings, gemeentearchivaris Tilburg) AVG betreft: verwerking

Nadere informatie

1. Begripsbepalingen In dit reglement wordt verstaan onder:

1. Begripsbepalingen In dit reglement wordt verstaan onder: Privacyreglement Datum: 19 september 2018 Van: stichting Welzijn Capelle, 010 707 49 00 1. Begripsbepalingen In dit reglement wordt verstaan onder: de wet: Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG)

Nadere informatie

Privacyreglement Revalidatiecentrum Haaglanden

Privacyreglement Revalidatiecentrum Haaglanden Privacyreglement Revalidatiecentrum Haaglanden Artikel 1 Begripsbepalingen 1.1 persoonsgegeven: elk gegeven betreffende een geïdentificeerd of identificeerbaar persoon. 1.2 verwerking van persoonsgegevens:

Nadere informatie

Hoe word ik Privacy-proof? 16 JANUARI 2017

Hoe word ik Privacy-proof? 16 JANUARI 2017 Hoe word ik Privacy-proof? 16 JANUARI 2017 Programma: 1. Inleiding 2. In 10-stappen grip op gegevensbescherming 3. Ondersteuning Adfiz 4. Special: Technische en organisatorische beveiligingsmaatregelen

Nadere informatie

AVG checklist ONDERWERP VEREISTE AVG UITWERKING STATUS

AVG checklist ONDERWERP VEREISTE AVG UITWERKING STATUS AVG checklist ONDERWERP VEREISTE AVG UITWERKING STATUS VERANTWOORDINGSPLICHT Privacybeleid Dit beleid beschrijft hoe de technische en organisatorische bescherming van persoonsgegevens is uitgewerkt. In

Nadere informatie

Privacyverklaring Stichting Speelotheek Pinoccio

Privacyverklaring Stichting Speelotheek Pinoccio 1 Inhoudsopgave 1 Inleiding 2 1.1 Doel 2 1.2 Reikwijdte 2 1.3 Evaluatie en herziening Privacyverklaring 2 2 Uitgangspunten en principes 2 3 Persoonsgegevens 3 3.1 Algemene persoonsgegevens 3 3.2 Verwerkingsprocessen

Nadere informatie

Privacyreglement Senzer

Privacyreglement Senzer Privacyreglement Senzer In dit reglement laat Senzer zien op welke manier zij omgaat met persoonsgegevens en privacy en wat er wettelijk wel en niet verantwoord is. Senzer is verplicht om zorgvuldig en

Nadere informatie

PRIVACYVERKLARING SWOA

PRIVACYVERKLARING SWOA PRIVACYVERKLARING SWOA 190327 Privacyverklaring SWOA at kb jvda HK Inhoudsopgave 1. Inleiding... 2 2. Verwerking van persoonsgegevens... 2 3. Beveiliging en geheimhouding... 3 4. Contact met SWOA... 4

Nadere informatie

Privacy reglement. Pagina 1 van 9

Privacy reglement. Pagina 1 van 9 Privacy reglement Pagina 1 van 9 Inhoud Privacy reglement... 3 Wetgeving en definities... 3 Reikwijdte... 4 Verantwoordelijke... 4 Verwerkingen (Artikel 4, AVG)... 4 Doeleinden (Artikel 5, AVG)... 4 Rechtmatige

Nadere informatie

PRIVACYVERKLARING NVFK Mei 2018

PRIVACYVERKLARING NVFK Mei 2018 PRIVACYVERKLARING NVFK Mei 2018 De Nederlandse Vereniging voor Kinderfysiotherapie (NVFK) vindt de bescherming van uw privacy belangrijk. Daarom behandelt de NVFK uw privacygevoelige informatie met de

Nadere informatie

Definitieve versie d.d. 24 mei Privacybeleid

Definitieve versie d.d. 24 mei Privacybeleid Definitieve versie d.d. 24 mei 2018 Privacybeleid Procedure: MT/DB besluit d.d. 24 mei 2018 INLEIDING Binnen Rentree wordt gewerkt met persoonsgegevens van huurders, medewerkers en (keten)partners. Persoonsgegevens

Nadere informatie

Privacyreglement Stichting Fonds Hartewensen Vastgesteld 30 november Privacyreglement Stichting Fonds Hartewensen

Privacyreglement Stichting Fonds Hartewensen Vastgesteld 30 november Privacyreglement Stichting Fonds Hartewensen 1. Algemene bepalingen 1.1. Doel Het zorgvuldig en vertrouwelijk omgaan met persoonsgegevens van cliënten, medewerkers en derden is onderdeel van de dagelijkse werkzaamheden binnen Stichting Fonds Hartewensen

Nadere informatie

De Plaats GL Hendrik-Ido-Ambacht tel Privacy policy

De Plaats GL Hendrik-Ido-Ambacht tel Privacy policy Privacy policy Introductie Dit zijn de privacy voorwaarden die van toepassing zijn op de verwerking van persoonsgegevens door Id Est IT Holding B.V. en andere, binnen de Id Est IT Holding B.V. actieve

Nadere informatie

PRIVACYVERKLARING. Lidmaatschap Regionale Organisatie voor Fysiotherapie Gelderse Vallei Denk daarbij onder meer aan:

PRIVACYVERKLARING. Lidmaatschap Regionale Organisatie voor Fysiotherapie Gelderse Vallei Denk daarbij onder meer aan: PRIVACYVERKLARING De Regionale Organisatie voor Fysiotherapie Gelderse Vallei vindt de bescherming van uw privacy belangrijk. Daarom behandelt de Regionale Organisatie voor Fysiotherapie Gelderse Vallei

Nadere informatie

AVG EN DE IMPACT OP UW BUSINESS

AVG EN DE IMPACT OP UW BUSINESS AVG EN DE IMPACT OP UW BUSINESS AVG De AVG, de Algemene Verordening Gegevensbescherming of de Europese Privacy Verordening, hanteert dezelfde principes en kernbegrippen als haar voorganger de Europese

Nadere informatie

ALGEMENE VERORDENING GEGEVENSBESCHERMING DE GEVOLGEN VAN AVG VOOR HET MIDDEN EN KLEIN BEDRIJF.

ALGEMENE VERORDENING GEGEVENSBESCHERMING DE GEVOLGEN VAN AVG VOOR HET MIDDEN EN KLEIN BEDRIJF. ALGEMENE VERORDENING GEGEVENSBESCHERMING DE GEVOLGEN VAN AVG VOOR HET MIDDEN EN KLEIN BEDRIJF. ALGEMENE VERORDENING GEGEVENSBESCHERMING De gevolgen van AVG voor het midden en klein bedrijf PER 25 MEI 2018

Nadere informatie

Privacyreglement Werkzaak Rivierenland

Privacyreglement Werkzaak Rivierenland Werkzaak Rivierenland hecht veel waarde aan de bescherming van uw privacy. Alle informatie die u ons verstrekt, wordt vertrouwelijk behandeld. Persoons- of adresgegevens worden uitsluitend gebruikt waarvoor

Nadere informatie

HUIS VOOR DE KUNSTEN LIMBURG PRIVACY BELEID

HUIS VOOR DE KUNSTEN LIMBURG PRIVACY BELEID HUIS VOOR DE KUNSTEN LIMBURG PRIVACY BELEID mei 2018 Inhoud 1. PRIVACY BELEID HUIS VOOR DE KUNSTEN LIMBURG... 3 2. WETTELIJKE KADERS VOOR DE OMGANG MET GEGEVENS... 3 3. UITGANGSPUNTEN... 3 3.1. 3.2. 3.3.

Nadere informatie

Aan de slag met AVG. Bob Hulsebosch. Uren. Dagen. Minuten

Aan de slag met AVG. Bob Hulsebosch. Uren. Dagen. Minuten Aan de slag met AVG Bob Hulsebosch 223 Dagen 14 Uren 06 05 07 Minuten Wie ben ik? Senior adviseur Identity, Privacy & Trust bij InnoValor > 15 jaar ervaring Opdrachten: Min. SZW: PIA SUWInet en Frauderegister

Nadere informatie