Vandaag Zorgvernieuwing

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Vandaag Zorgvernieuwing"

Transcriptie

1 Vandaag Zorgvernieuwing Christian Hanouwer, Adviseur Zorgvernieuwing Pedro Nijsen, Managing Director Business Developer

2 Dienstverlening

3 Algemene Verordening Gegevensbescherming 25 mei 2018 Opvolger van de Wet Bescherming Persoonsgegevens met als doel de privacy rechten van natuurlijke personen te beschermen i.v.m. verwerkingen. Geldt de AVG ook voor kleine mkb ers en ZZP ers? Ja, de nieuwe Europese privacywet geldt voor álle organisaties die persoonsgegevens verwerken. Dus ook voor kleine mkb ers en zzp ers die gegevens verwerken.

4 Begrippen Begrip Persoonsgegevens Verwerking Verwerkingsverantwoordelijke Verwerker Definitie alle informatie over een geïdentificeerde of identificeerbare natuurlijke persoon ( de betrokkene ); als identificeerbaar wordt beschouwd een natuurlijke persoon die direct of indirect kan worden geïdentificeerd, met name aan de hand van een identificator zoals een naam, een identificatienummer etc. een bewerking of een geheel van bewerkingen met betrekking tot persoonsgegevens of een geheel van persoonsgegevens, al dan niet uitgevoerd via geautomatiseerde procedés, zoals het verzamelen, vastleggen, ordenen, structureren etc. een natuurlijke persoon of rechtspersoon, een overheidsinstantie, een dienst of een ander orgaan die/dat, alleen of samen met anderen, het doel van en de middelen voor de verwerking van persoonsgegevens vaststelt. een natuurlijke persoon of rechtspersoon, een overheidsinstantie, een dienst of een ander orgaan die/dat ten behoeve van de verwerkingsverantwoordelijke persoonsgegevens verwerkt.

5 Persoonsgegevens? Videobewakingsbeelden met geblurde gezichten? Gegevens over overledenen? Geanonimiseerde of gepseudonimiseerde gegevens? adres? IP adres? Gegevens over rechtspersonen?

6 Bijzondere persoonsgegevens De verwerking van bijzondere en strafrechtelijke persoonsgegevens is verboden. Tenzij u zich kunt beroepen op een specifieke wettelijke uitzondering (het verstrekken van gezondheidszorg) én op 1 van de 6 grondslagen voor het verwerken van gewone persoonsgegevens. Persoonsgegevens die door hun aard bijzonder gevoelig zijn, krijgen ook onder de Algemene verordening gegevensbescherming (AVG) extra bescherming.

7 Bijzondere persoonsgegevens? Gegevens m.b.t. politieke voorkeur? Gegevens m.b.t. salaris? Gezondheidsgegevens? Strafrechtelijke gegevens? NAW gegevens?

8 Beginselen De verwerking van persoonsgegevens moet rechtmatig, behoorlijk en transparant zijn; De verwerking moet gebonden zijn aan specifieke verzameldoelen (doelbinding); De gegevens moeten toereikend, ter zake dienend en beperkt tot het noodzakelijke zijn (minimale gegevensverwerking); De gegevens moeten juist zijn (juistheid); De gegevens mogen niet langer bewaard worden dan nodig (opslagbeperking); De gegevens moeten goed beveiligd zijn en vertrouwelijk blijven (integriteit en vertrouwelijkheid). Hoe?

9 Stappenplan kleinschalige zorgaanbieders/zzp ers Bewustwording (1) Privacy by design and default (3) Meldplicht datalekken (7) Verwerkingsregister (2) Beveiligingsmaatregelen (4) DPIA (8) Verwerkersovereenkomsten (5) Privacyverklaring (6)

10 Functionaris gegevensbescherming De FG houdt intern toezicht op en adviseert over de toepassing en naleving van de Verordening door uw organisatie. Het is verplicht een FG aan te stellen wanneer: U hoofdzakelijk belast bent verwerkingen (grootschalig) van bijzondere persoonsgegevens. *Alternatief voor FG; U kunt in plaats van een FG ook een werknemer in dienst nemen of een adviseur inhuren die zich met de bescherming van persoonsgegevens bezighoudt. Meerdere bedrijfsonderdelen kunnen samen één FG aanstellen. Ook een groep organisaties kan een gezamenlijke FG benoemen.

11 Functionaris gegevensbescherming (2)

12 Bewustwording (1) Rechten betrokkene(n): Het recht op informatie over de verwerkingen (Privacy verklaring (stap 6)); Het recht op inzage in zijn gegevens; Het recht op correctie van de gegevens als deze niet kloppen; Het recht op verwijdering van de gegevens en het recht om vergeten te worden ; Het recht op beperking van de gegevensverwerking; Het recht op verzet tegen de gegevensverwerking; Het recht op overdracht van zijn gegevens (dataportabiliteit); Het recht om niet onderworpen te worden aan een geautomatiseerde besluitvorming. *< 1 maand

13 Bewustwording (1) Het wissen van gegevens: medische dossiers.

14 Verwerkingsregister (2) Onderdelen: De naam en de contactgegevens van de verwerkingsverantwoordelijke; De verwerkingsdoeleinden; Categorieën van betrokkenen en van de categorieën van persoonsgegevens; Categorieën van ontvangers aan wie de persoonsgegevens zijn of zullen worden verstrekt, onder meer ontvangers in derde landen of internationale organisaties; Indien van toepassing, doorgiften van persoonsgegevens aan een derde land of een internationale organisatie; Indien mogelijk, de beoogde termijnen waarbinnen de verschillende categorieën van gegevens moeten worden gewist; Indien mogelijk, een algemene beschrijving van de technische en organisatorische beveiligingsmaatregelen als bedoeld in artikel 32, lid 1. Grondslag per verwerkingsactiviteit als bedoeld in Artikel 6, Lid 1 van de AVG; Toegangsrechten categorieën medewerkers per verwekingsactiviteit;

15 Verwerkingsregister (2) Voorbeeld verwerkingsregister

16 Verwerkingsregister (2) Grondslagen verwerken persoonsgegevens: Toestemming van de betrokken persoon (vrij, geïnformeerd, ondubbelzinnig). De gegevensverwerking is noodzakelijk voor de uitvoering van een overeenkomst. De gegevensverwerking is noodzakelijk voor het nakomen van een wettelijke verplichting. De gegevensverwerking is noodzakelijk ter bescherming van de vitale belangen. De gegevensverwerking is noodzakelijk voor de vervulling van een taak van algemeen belang of uitoefening van openbaar gezag. De gegevensverwerking is noodzakelijk voor de behartiging van de gerechtvaardigde belangen.

17 Design Privacy (3) by Default U dient er zorg voor te dragen dat u een zo klein mogelijke inbreuk op de persoonlijke levenssfeer maakt bij uw verwerkingsactiviteiten. Minimale gegevensverwerking (data-minimalisatie) Anonimisering Pseudonimisering Instellingen op de meeste privacy-vriendelijke manier inrichten Uitgevinkt/ aangevinkt

18 Beveiligingsmaatregelen (4) Technisch en organisatorisch Geheimhoudingsovereenkomst medewerkers; Pseudonimering & versleuteling persoonsgegevens; Firewall; Online workspace (beveiligde omgeving); Autorisatiebeleid medewerkers; Online cliëntportaal; Testen; Et cetera.

19 Verwerkersovereenkomsten (5) Onderdelen: Het onderwerp en de duur van de verwerking; Het doel en de aard van de verwerking; Het soort persoonsgegevens waarop de verwerkersovereenkomst betrekking heeft; De categorieën van verwerking van de betreffende betrokkenen; De rechten en verplichtingen van de verwerkingsverantwoordelijke.

20 Privacyverklaring (6) Bevat onder andere: Identiteit zorgaanbieder (contactgegevens, functionaris); Specificeren welke persoonsgegevens er worden verwerkt (+ wie toegang/inzagerecht heeft); Doeleinden verwerken persoonsgegevens; Grondslagen verwerken persoonsgegevens; Bewaartermijnen persoonsgegevens; Informatie delen persoonsgegevens met derden; Beschrijving beveiligingsmaatregelen persoonsgegevens; Handelingsmethode datalekken (meldplicht); Geheimhoudingsplicht; Rechten van betrokkenen (cliënten).

21 Meldplicht datalekken (7) Nieuw: documenteren datalek/ beveiligingsdocument.

22 Meldplicht datalekken (7) Casus Een brief met daarin cliëntgegevens wordt naar een verkeerd adres gestuurd. De brief wordt ongeopend retour ontvangen. Datalek? Geen verloren gegevens en geen onrechtmatige verwerking = geen datalek. Melden? Dit hoeft niet gemeld te worden aan de AP; Dit hoeft ook niet gemeld te worden aan de cliënt. KNMP

23 Meldplicht datalekken (7) Casus Een cliënt vraagt de zorgaanbieder om een afschrift van zijn/ haar medische dossier. De zorgaanbieder print het dossier en geeft het in een envelop aan de cliënt mee. De cliënt merkt bij thuiskomst dat de envelop het dossier van een andere cliënt bevat en meldt dit aan de zorgaanbieder. Datalek? Medische gegevens zijn door een onbevoegde ingezien = datalek. Melden? Zorgaanbieder meldt datalek aan AP; Zorgaanbieder meldt datalek aan de betrokkene.

24 Meldplicht datalekken (7) Casus Er is een laptop gestolen bij een zorgaanbieder. De laptop bevat gevoelige gegevens over gezondheid van meer dan 100 cliënten. De laptop is beveiligd met een wachtwoord. De cliëntgegevens op de laptop zijn niet versleuteld. Er is wel een back-up aanwezig van de gegevens. Datalek? Onrechtmatige verwerking valt niet uit te sluiten = datalek. Melden? Zorgaanbieder meldt datalek aan AP; Zorgaanbieder meldt datalek aan de betrokkenen.

25 DPIA (8) Hoog risico nieuwe verwerkingen na 25 mei (op grote schaal bijzondere persoonsgegevens verwerken); Het doel is het inschatten van privacy risico s en het treffen van passende maatregelen.

26 Checklist DPIA (8) Evaluatie van personen of scoretoekenning; Geautomatiseerde besluitvorming met rechtsgevolg of vergelijkbaar wezenlijk gevolg; Stelselmatige monitoring; Gevoelige gegevens of gegevens van zeer persoonlijke aard; Op grote schaal verwerkte gegevens; Matching of samenvoeging van datasets; Gegevens met betrekking tot kwetsbare betrokkenen; Innovatieve toepassing van nieuwe technologische of organisatorische oplossing; Blokkering van een recht, dienst of contract.

27 Checklist DPIA (8)

28 Casus check ZZP/ kleinschalige zorgaanbieder Algemene Verordening Gegevensbescherming? Ja Verwerkingsregister? Ja Functionaris gegevensbescherming? Indien grootschalige verwerking Verwerkersovereenkomsten? Indien externe verwerker DPIA? Indien nieuwe grootschalige verwerking met een hoog privacy risico Document datalekken? Ja Privacy verklaring? Ja

Cursus privacyrecht Jeroen Naves 7 september 2017

Cursus privacyrecht Jeroen Naves 7 september 2017 Cursus privacyrecht Jeroen Naves 7 september 2017 Juridisch kader 1. Relationele privacy: eer en goede naam (grondwet/evrm), portretrecht (Auteurswet), gezinsleven (EVRM) 2. Communicatie-privacy: briefgeheim

Nadere informatie

De AVG, wat moet ik ermee?

De AVG, wat moet ik ermee? De AVG, wat moet ik ermee? Algemene Verordening Gegevensbescherming Mark Putting en Rob Simons april 2018 Pagina 2 Pagina 3 Pagina 4 Wat gaan we doen? Wat zijn persoonsgegevens?; Wat is verwerking van

Nadere informatie

GDPR voor providers. Woensdag 28 maart uur mr. Michelle Wijnant ICTRecht CIPP/E

GDPR voor providers. Woensdag 28 maart uur mr. Michelle Wijnant ICTRecht CIPP/E GDPR voor providers Woensdag 28 maart 2018 14.15-15.00 uur mr. Michelle Wijnant ICTRecht CIPP/E PROGRAMMA: GDPR MASTERCLASS Ontwikkeling privacywetgeving begrippen Rolverdeling beginselen AVG: 10 belangrijkste

Nadere informatie

Privacy proof moet! Programma. Rechten van de ondernemingsraad. OR & beleid. Rol ondernemingsraad bij privacy AVG Plichten Checklist OR

Privacy proof moet! Programma. Rechten van de ondernemingsraad. OR & beleid. Rol ondernemingsraad bij privacy AVG Plichten Checklist OR OR & beleid Privacy proof moet! Mr. Rick van Herk Donderdag 7 juni 2018 Programma Rol ondernemingsraad bij privacy AVG Plichten Checklist OR Rechten van de ondernemingsraad Instemmingsrecht Adviesrecht

Nadere informatie

ALGEMENE VERORDENING GEGEVENSBESCHERMING

ALGEMENE VERORDENING GEGEVENSBESCHERMING ALGEMENE VERORDENING GEGEVENSBESCHERMING 1. SITUERING 1.1. WETTELIJK KADER IN BELGIË Belgische Privacywet Wet van 8 december 1992 tot bescherming van de persoonlijke levenssfeer ten opzichte van de verwerking

Nadere informatie

Handvatten bij de implementatie van de AVG

Handvatten bij de implementatie van de AVG Handvatten bij de implementatie van de AVG 2017 zal voor veel organisaties in het teken staan van de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG). Althans, dat zou zo moeten zijn, want in mei 2018 wordt

Nadere informatie

Boels Zanders. De kracht Jean-Luc van ambitie. 24 mei Privacy op de werkvloer. Anouk Cordang en

Boels Zanders. De kracht Jean-Luc van ambitie. 24 mei Privacy op de werkvloer. Anouk Cordang en Boels Zanders Privacy op de werkvloer Anouk Cordang en De kracht Jean-Luc van ambitie Coenegracht 24 mei 2018 Onderwerpen I. Wetgeving II. AVG III. Datalekken IV. Vragen Privacy compliance Wetgeving Wet

Nadere informatie

Hoe word ik Privacy-proof? 16 JANUARI 2017

Hoe word ik Privacy-proof? 16 JANUARI 2017 Hoe word ik Privacy-proof? 16 JANUARI 2017 Programma: 1. Inleiding 2. In 10-stappen grip op gegevensbescherming 3. Ondersteuning Adfiz 4. Special: Technische en organisatorische beveiligingsmaatregelen

Nadere informatie

Belangrijke begrippen. Persoonsgegevens Verwerking Verwerkingsverantwoordelijke Verwerker Betrokkene

Belangrijke begrippen. Persoonsgegevens Verwerking Verwerkingsverantwoordelijke Verwerker Betrokkene Belangrijke begrippen Persoonsgegevens Verwerking Verwerkingsverantwoordelijke Verwerker Betrokkene Grondslagen voor gegevensverwerking 1. Toestemming 2. Noodzakelijk voor uitvoering overeenkomst 3. Noodzakelijk

Nadere informatie

25 mei a.s. een nieuwe privacyverordening. Privacyrecht & de AVG mei Rob Tijdink

25 mei a.s. een nieuwe privacyverordening. Privacyrecht & de AVG mei Rob Tijdink Privacyrecht & de AVG 2 mei 2018 Rob Tijdink Koningstraat 27-2 T + 31 88 322 6000 info@daanlegal.nl 6811 DG Arnhem F + 31 88 322 6001 www.daanlegal.nl 25 mei a.s. een nieuwe privacyverordening Bron: Financieele

Nadere informatie

GDPR. De nieuwe privacywetgeving; wij helpen je op weg. dejuristen Amsterdam Joris Voorhuis, IP/IT jurist Simone Op Heij, IP/IT jurist

GDPR. De nieuwe privacywetgeving; wij helpen je op weg. dejuristen Amsterdam Joris Voorhuis, IP/IT jurist Simone Op Heij, IP/IT jurist GDPR. De nieuwe privacywetgeving; wij helpen je op weg. dejuristen Amsterdam Joris Voorhuis, IP/IT jurist Simone Op Heij, IP/IT jurist 1 Over dejuristen dejuristen Amsterdam is een juridisch nichekantoor

Nadere informatie

AVG Algemeen PRIVACYREGLEMENT

AVG Algemeen PRIVACYREGLEMENT AVG Algemeen PRIVACYREGLEMENT Autoriteit Persoonsgegevens ( AP ): de toezichthoudende autoriteit. Betrokkene: degene op wie een persoonsgegeven betrekking heeft. In dit geval personeel-(sleden) Welzijn

Nadere informatie

FACTSHEET VERWERKINGSREGISTER

FACTSHEET VERWERKINGSREGISTER Inleiding Vanaf 25 mei 2018 moeten alle organisaties die persoonsgegevens verwerken voldoen aan de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG / GDPR (EN)). Deze verordening brengt een aantal grote veranderingen

Nadere informatie

Privacy Ad Boumans

Privacy Ad Boumans Privacy Ad Boumans 06 20 65 69 20 De prijs van privacy https://www.youtube.com/watch?v=ayxm56yjwso Vraag Hoeveel % van alle data in de wereld is minder dan 2 jaar oud? Antw. 90% Bron: IBM Even een korte

Nadere informatie

Algemene Verordening Gegevensbescherming. NVVB Congres Noordwijkerhout 19 april 2018

Algemene Verordening Gegevensbescherming. NVVB Congres Noordwijkerhout 19 april 2018 Algemene Verordening Gegevensbescherming NVVB Congres Noordwijkerhout 19 april 2018 Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) AVG van toepassing per 25 mei 2018 Voorrangsbeginsel Europese én Nederlandse

Nadere informatie

Algemene verordening gegevensbescherming en veranderingen voor gemeenten. Alex Commandeur 21 april 2017

Algemene verordening gegevensbescherming en veranderingen voor gemeenten. Alex Commandeur 21 april 2017 1 Algemene verordening gegevensbescherming en veranderingen voor gemeenten Alex Commandeur 21 april 2017 Overzicht Wat doet de Autoriteit Persoonsgegevens 2018: nieuwe Europese privacywetgeving (AVG) Accountability

Nadere informatie

Vita Zwaan, 16 november 2017

Vita Zwaan, 16 november 2017 Vita Zwaan, 16 november 2017 1 Het bb-privacy team Christiaan Alberdingk Thijm Vita Zwaan Caroline de Vries Lex Keukens Silvia van Schaik Marieke Berghuis Oskar Mulder Esther Janssen 2 Inleiding privacyrecht

Nadere informatie

Privacyreglement Medewerkers Welzijn Stede Broec

Privacyreglement Medewerkers Welzijn Stede Broec Privacyreglement Medewerkers Welzijn Stede Broec 1 Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 2 Algemene bepalingen... 3 Artikel 1 Begripsbepalingen... 3 Artikel 2 Reikwijdte en doel van het reglement... 4 Artikel

Nadere informatie

Wettelijke kaders voor de omgang met gegevens

Wettelijke kaders voor de omgang met gegevens PRIVACY BELEID SPTV Namens SPTV wordt veel gewerkt met persoonsgegevens van (ex-) medewerkers. De persoonsgegevens worden voornamelijk verzameld voor het goed uitvoeren van de pensioenregelingen. De (ex-)

Nadere informatie

Privacyreglement versie juli 2018 Inhoud

Privacyreglement versie juli 2018 Inhoud Privacyreglement versie juli 2018 Inhoud Privacyreglement versie juli 2018... 1 Inleiding... 2 Doel van het reglement... 2 Algemene bepalingen... 3 Artikel 1. Reikwijdte... 3 Artikel 2. Uitgangspunten...

Nadere informatie

Hoe word ik Privacy-proof? 21 november 2017

Hoe word ik Privacy-proof? 21 november 2017 Hoe word ik Privacy-proof? 21 november 2017 Programma: 1. Inleiding 2. In 10-stappen grip op gegevensbescherming 3. Ondersteuning Adfiz 4. Vragen? 2 AM dag 21 november 2017 Kerndefinities AVG Persoonsgegevens:

Nadere informatie

Algemene Verordening Gegevensbescherming

Algemene Verordening Gegevensbescherming Algemene Verordening Gegevensbescherming Inwerkingtreding 25 mei 2018 en is van toepassing De veranderingen Ruimere rechten voor individuen met grotere verplichtingen voor de organisatie Verantwoordingsplicht

Nadere informatie

FACTSHEET BIJZONDERE PERSOONSGEGEVENS

FACTSHEET BIJZONDERE PERSOONSGEGEVENS Inleiding Vanaf 25 mei 2018 moeten alle organisaties die persoonsgegevens verwerken voldoen aan de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG / GDPR (EN)). Deze verordening brengt een aantal grote veranderingen

Nadere informatie

FOBID Informatie. 13 November Mr.dr. Mirjam Elferink

FOBID Informatie. 13 November Mr.dr. Mirjam Elferink FOBID Informatie bijeenkomst AVG 13 November 2017 Mr.dr. Mirjam Elferink 2 Elferink & Kortier Advocaten Specialisten in intellectuele eigendom, ICT-recht en privacy 3 Waarom een bewerkersovereenkomst?

Nadere informatie

Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG ) General Data Protection Regulation (GDPR)

Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG ) General Data Protection Regulation (GDPR) Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG ) General Data Protection Regulation (GDPR) 2 Bent u er wel mee bezig? 3 Misschien niet zo vreemd 4 De elf basisprincipes van bescherming persoonsgegevens

Nadere informatie

Algemene begrippen AVG

Algemene begrippen AVG Vooraf: dit document is bedoeld om informatie te geven en vragen te beantwoorden over de gevolgen van de AVG voor Medlon. Hoewel het soms gaat om juridische begrippen en concepten mag dit document niet

Nadere informatie

ALGEMENE VERORDENING GEGEVENSBESCHERMING (AVG) Richtlijn

ALGEMENE VERORDENING GEGEVENSBESCHERMING (AVG) Richtlijn ALGEMENE VERORDENING GEGEVENSBESCHERMING (AVG) Richtlijn 1. Inleiding Met ingang van 25 mei 2018 moet iedere organisatie voldoen aan de AVG. Hierin zijn regels gesteld voor alle organisaties die gegevens

Nadere informatie

De Groene Grachten. Protocol gegevensbescherming

De Groene Grachten. Protocol gegevensbescherming De Groene Grachten Protocol gegevensbescherming Als een eeuwenoud pand duurzaam kan, dan kan het toch overal? Wubbo Ockels Astronaut & Oprichter De Groene Grachten (1946 2014) Inhoudsopgave 1. Over de

Nadere informatie

PRIVACY GOED GEREGELD. Voorjaar 2018

PRIVACY GOED GEREGELD. Voorjaar 2018 PRIVACY GOED GEREGELD Voorjaar 2018 Algemene Verordening Persoonsgegevens (AVG) Persoonsgegeven: Elk gegeven dat informatie bevat over een natuurlijk persoon Gegevens die een persoon identificeerbaar maken

Nadere informatie

Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG)

Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) Waar gaan we het over hebben? Waarom de AVG? Wanneer is de AVG van toepassing? Wat betekent de AVG voor uw onderneming? Enkele tips! Waarom de AVG? Richtlijn

Nadere informatie

PRIVACYVERKLARING 1. WERKINGSSFEER

PRIVACYVERKLARING 1. WERKINGSSFEER PRIVACYVERKLARING 1. WERKINGSSFEER Met deze privacyverklaring legt Geldservice Nederland B.V. ('GSN') uit op welke wijze GSN met uw persoonsgegevens omgaat die zij ontvangt. Deze privacyverklaring is van

Nadere informatie

de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG); Uitvoeringswet Algemene Verordening Gegevensbescherming.

de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG); Uitvoeringswet Algemene Verordening Gegevensbescherming. Privacy Beleid Binnen de Finenzo Alkmaar, gevestigd aan de Keesomstraat 6-e te Alkmaar, wordt veel gewerkt met persoonsgegevens van betrokkenen, medewerkers en (keten)partners. Persoonsgegevens zijn gegevens

Nadere informatie

1. Definities De hierna en hiervoor gebruikte begrippen volgen uit de Algemene Verordening Gegevensbescherming en hebben de volgende betekenis:

1. Definities De hierna en hiervoor gebruikte begrippen volgen uit de Algemene Verordening Gegevensbescherming en hebben de volgende betekenis: VERWERKSOVEREENKOMST INZAKE DE GEHEIMHOUDING EN VERWERKING VAN PERSOONSGEGEVENS HRsolar hecht grote waarde aan het beschermen van deze persoonsgegevens en is verantwoordelijk voor de gegevens die Verkooppunt

Nadere informatie

Privacywetgeving. 8 februari 2018 / Emiel de Joode BTN ledenbijeenkomst / Marta Stephanian

Privacywetgeving. 8 februari 2018 / Emiel de Joode BTN ledenbijeenkomst / Marta Stephanian Privacywetgeving 8 februari 2018 / Emiel de Joode BTN ledenbijeenkomst / Marta Stephanian Belangrijke begrippen Persoonsgegevens Verwerking Verwerkingsverantwoordelijke Verwerker Betrokkene Grondslagen

Nadere informatie

De AVG en de gevolgen voor de uitvoeringspraktijk

De AVG en de gevolgen voor de uitvoeringspraktijk De AVG en de gevolgen voor de uitvoeringspraktijk mr. J.K. (Jennifer) Lanser Van den Bosch & Partners 9 oktober 2018 Per 25 mei 2018 de AVG Algemene verordening gegevensbescherming General Data Protection

Nadere informatie

PRIVACY Inleiding. De Verordening in vogelvlucht. Kennismaking. Bescherming grondrecht

PRIVACY Inleiding. De Verordening in vogelvlucht. Kennismaking. Bescherming grondrecht PRIVACY Inleiding Kennismaking: wie zijn wij, jullie en wat doen we? De AVG in vogelvlucht Het Privacy Framework Vragen uit de praktijk ALGEMENE VERORDENING GEGEGEVENSBESCHERMING Bob van der Kamp 1 2 Kennismaking

Nadere informatie

Chodsky Pes Club Nederland

Chodsky Pes Club Nederland Chodsky Pes Club Nederland Inleiding Chodsky Pes Club Nederland hecht veel waarde aan de bescherming van uw persoonsgegevens. In dit privacy statement willen wij u een heldere en transparante informatie

Nadere informatie

Stichting Pensioenfonds Recreatie. Privacyreglement

Stichting Pensioenfonds Recreatie. Privacyreglement Stichting Pensioenfonds Recreatie Privacyreglement Mei 2018 1 A. Algemeen Bij de uitvoering van de bedrijfstakpensioenregeling verwerkt Stichting Pensioenfonds Recreatie (hierna; het fonds) persoonsgegevens

Nadere informatie

FACTSHEET DATALEK. Inleiding

FACTSHEET DATALEK. Inleiding Inleiding Vanaf 25 mei 2018 moeten alle organisaties die persoonsgegevens verwerken voldoen aan de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG / GDPR (EN)). Deze verordening brengt een aantal grote veranderingen

Nadere informatie

Algemene Verordening Gegevensbescherming. Skipr Masterclass 3 april 2018 Sofie van der Meulen

Algemene Verordening Gegevensbescherming. Skipr Masterclass 3 april 2018 Sofie van der Meulen Algemene Verordening Gegevensbescherming Skipr Masterclass 3 april 2018 Sofie van der Meulen Waarom en wanneer Kern van de AVG Guidance Functionaris gegevensbescherming Leidende autoriteit Dataportabiliteit

Nadere informatie

Privacyreglement Gemeente Tiel

Privacyreglement Gemeente Tiel Privacyreglement Gemeente Tiel In dit reglement laat de gemeente Tiel zien op welke manier zij dagelijks omgaat met persoonsgegevens en privacy, en wat er wettelijk wel en niet verantwoord is. Privacy

Nadere informatie

Privacy Reglement. c) Eigenaar: persoon die namens Middle Point de gedelegeerde verantwoordelijkheid heeft voor een informatiemiddel & -verwerkingen.

Privacy Reglement. c) Eigenaar: persoon die namens Middle Point de gedelegeerde verantwoordelijkheid heeft voor een informatiemiddel & -verwerkingen. Algemene bepalingen Artikel 1 Begripsbepalingen a) Autoriteit Persoonsgegevens ( AP ): de toezichthoudende autoriteit. b) Betrokkene: degene op wie een persoonsgegeven betrekking heeft. In dit geval kandidaten,

Nadere informatie

Deze whitepaper geeft op hoofdlijnen een toelichting op de Algemene verordening persoonsgegevens (AVG) voor de zorgsector.

Deze whitepaper geeft op hoofdlijnen een toelichting op de Algemene verordening persoonsgegevens (AVG) voor de zorgsector. De AVG voor de zorg: 12 vragen en antwoorden Deze whitepaper geeft op hoofdlijnen een toelichting op de Algemene verordening persoonsgegevens (AVG) voor de zorgsector. 1. Wat is de AVG? De Algemene verordening

Nadere informatie

Privacybeleid Today s Groep

Privacybeleid Today s Groep Privacybeleid Today s Groep Onder de Today s Groep vallen Today s Vermogensbeheer en For Tomorrow Binnen Today s wordt veel gewerkt met persoonsgegevens. Persoonsgegevens worden voornamelijk verzameld

Nadere informatie

Dinsdag 13 december 2016, uur. Rowena van den Boogert (Eldermans Geerts)

Dinsdag 13 december 2016, uur. Rowena van den Boogert (Eldermans Geerts) Dinsdag 13 december 2016, 16.00 18.00 uur Rowena van den Boogert (Eldermans Geerts) Nu: Richtlijn 95/46/EG Straks: Verordening 2016/679 Implementatiewet AVG en Veegwet AVG (beleidsneutrale implementatie)

Nadere informatie

Gegevensbescherming en Privacybeleid

Gegevensbescherming en Privacybeleid Gegevensbescherming en Privacybeleid Inhoud 1) Toepassing... 3 2) Toegang en wijzigingen... 3 3) Contactgegevens... 3 4) Functionaris gegevensbescherming (FG)... 3 5) Grondslagen AVG... 3 7) Verwerking

Nadere informatie

Privacyreglement Gemeente Borsele

Privacyreglement Gemeente Borsele Privacyreglement Gemeente Borsele In dit reglement laat de gemeente Borsele zien op welke manier zij dagelijks omgaat met persoonsgegevens en privacy. Privacy speelt een belangrijke rol in de relatie tussen

Nadere informatie

Privacyreglement WSVH

Privacyreglement WSVH Privacyreglement WSVH In dit reglement laat de vereniging WSVH zien op welke manier zij dagelijks omgaat met persoonsgegevens en privacy, en wat er wettelijk wel en niet verantwoord is. Privacy speelt

Nadere informatie

Privacyreglement Stichting Bedrijfstakpensioenfonds voor de Meubelindustrie en Meubileringsbedrijven

Privacyreglement Stichting Bedrijfstakpensioenfonds voor de Meubelindustrie en Meubileringsbedrijven Privacyreglement Stichting Bedrijfstakpensioenfonds voor de Meubelindustrie en Meubileringsbedrijven 1 A. Algemeen Bij de uitvoering van de bedrijfstakpensioenregeling verwerkt Stichting Bedrijfstakpensioenfonds

Nadere informatie

Privacy Reglement Nuis BV te Zwanenburg, hierna genoemd het bedrijf

Privacy Reglement Nuis BV te Zwanenburg, hierna genoemd het bedrijf Privacy Reglement Nuis BV te Zwanenburg, hierna genoemd het bedrijf Uitgangspunten: Het bedrijf gaat op een veilige manier met persoonsgegevens om en respecteren de privacy van betrokkenen. Het bedrijf

Nadere informatie

Privacyverklaring Stichting Speelotheek Pinoccio

Privacyverklaring Stichting Speelotheek Pinoccio 1 Inhoudsopgave 1 Inleiding 2 1.1 Doel 2 1.2 Reikwijdte 2 1.3 Evaluatie en herziening Privacyverklaring 2 2 Uitgangspunten en principes 2 3 Persoonsgegevens 3 3.1 Algemene persoonsgegevens 3 3.2 Verwerkingsprocessen

Nadere informatie

Waarom informatieveiligheid. Omdat het actueel is:

Waarom informatieveiligheid. Omdat het actueel is: Waarom informatieveiligheid Omdat het actueel is: Informatieveiligheid Maatregelen die ervoor zorgen dat de betrouwbaarheid van informatie behouden blijft, en incidenten worden vermeden Vertrouwelijkheid

Nadere informatie

Privacyverklaring MeerWaarde

Privacyverklaring MeerWaarde Privacyverklaring MeerWaarde 5 december 2018 Inhoudsopgave 1 Vooraf 3 2 Begripsomschrijvingen 3 3 Algemene bepalingen 3 3.1 Waarom heeft MeerWaarde een privacyverklaring? 3 3.2 Waarop is de privacyverklaring

Nadere informatie

Deze checklist is beschikbaar voor (proef)abonnees van Sdu Arbeidsrecht. Interesse in een demo of proef? Kijk op

Deze checklist is beschikbaar voor (proef)abonnees van Sdu Arbeidsrecht. Interesse in een demo of proef? Kijk op Deze checklist is onderdeel van arbeidsrecht.sdu.nl Checklist AVG gegevensverwerking door werkgevers. Wat te doen vóór 25 mei 2018? Auteurs: mr. J. (Janine) Weel, mr. R. (Rachel) Rietveld De bescherming

Nadere informatie

24 mei Veranderingen privacywetgeving: de gevolgen voor ledenadministratie

24 mei Veranderingen privacywetgeving: de gevolgen voor ledenadministratie Veranderingen privacywetgeving: de gevolgen voor ledenadministratie Europese privacywetgeving - Directe werking - Geen aparte implementatie in nationale wetgeving - enkele regels ter uitvoering staan in

Nadere informatie

Privacy Statement Sa4-zorg

Privacy Statement Sa4-zorg Privacy Statement Sa4-zorg Artikel 1 Begripsbepalingen 1.1 Algemene Verordening Gegevens Bescherming (AVG) Verordening (EU) 2016/679 van het Europees Parlement en de Raad van 27 april 2016 betreffende

Nadere informatie

Gegevensbescherming en privacybeleid

Gegevensbescherming en privacybeleid Dit privacybeleid is van toepassing op: Kuipers Holding BV: Kuipers Air & Sea B.V. / Kuipers Logistics B.V. / Kuipers Transport B.V. BZS sectie AVG versie 20180525 Pagina 1 van 8 Inhoud 1) Toepassing...

Nadere informatie

Privacy in de afvalbranche

Privacy in de afvalbranche Privacy in de afvalbranche Regelgeving en risico s Monique Hennekens 14 februari 2017 Inhoud Privacy in de afvalbranche Privacyregelgeving Persoonsgegeven en verwerking Algemene Verordening Gegevensbescherming

Nadere informatie

AVG. ALGEMENE VERORDENING GEGEVENS BESCHERMING (General Data Protection Regulation GDPR)

AVG. ALGEMENE VERORDENING GEGEVENS BESCHERMING (General Data Protection Regulation GDPR) AVG ALGEMENE VERORDENING GEGEVENS BESCHERMING (General Data Protection Regulation GDPR) Wat verandert er werkelijk? Gekochte gegevens mogen alleen gebruikt worden voor het doel waarvoor de eigenaar van

Nadere informatie

Algemene verordening gegevensbescherming (AVG) & Inkomensregistratie

Algemene verordening gegevensbescherming (AVG) & Inkomensregistratie Algemene verordening gegevensbescherming (AVG) & Inkomensregistratie 22 mei 2018 Nicole Wolters Ruckert Inkomensregistratie Inkomensregistratie Passend toewijzen (art. 46 Woningwet) 1 januari 2016 Besluit

Nadere informatie

Privacyreglement. Geschreven door: Vastgesteld door. Versie. Status Datum Auteur Omschrijving

Privacyreglement. Geschreven door: Vastgesteld door. Versie. Status Datum Auteur Omschrijving Geschreven door: Carina Clarijs Versie Status Datum Auteur Omschrijving 0.1 Concept 31-07-2018 Kennisnet en bewerkt door Carina Clarijs Concept ter goedkeuring Vastgesteld door Versie Datum Naam Functie

Nadere informatie

Privacyreglement Werkzaak Rivierenland

Privacyreglement Werkzaak Rivierenland Werkzaak Rivierenland hecht veel waarde aan de bescherming van uw privacy. Alle informatie die u ons verstrekt, wordt vertrouwelijk behandeld. Persoons- of adresgegevens worden uitsluitend gebruikt waarvoor

Nadere informatie

Privacy statement Nederlandse Triage Standaard

Privacy statement Nederlandse Triage Standaard Privacy statement Nederlandse Triage Standaard Pagina 1 van 6 Inhoudsopgave 1 Doel van dit document...4 2 Opzet...4 3 Begrippen...4 4 Privacy beleid...5 4.1 Betrokkenen...5 4.2 Uitgangspunten...5 4.2.1

Nadere informatie

PRIVACYBELEID CONVENIENT FASTGUIDE BV

PRIVACYBELEID CONVENIENT FASTGUIDE BV PRIVACYBELEID CONVENIENT FASTGUIDE BV Datum: 22-05-2018 A. ALGEMEEN A.1. DOEL VAN DIT PRIVACYBELEID Dit privacy-beleid is bedoeld om een algemeen "raamwerk" te omschrijven voor hoe Convenient Fastguide

Nadere informatie

DE ALGEMENE VERORDENING GEGEVENSBESCHERMING DPO

DE ALGEMENE VERORDENING GEGEVENSBESCHERMING DPO DE ALGEMENE VERORDENING GEGEVENSBESCHERMING DPO De Algemene verordening gegevensbescherming Per 25 mei 2018 is de Algemene verordening gegevensbescherming (AVG) van toepassing. Dat betekent dat er vanaf

Nadere informatie

VERWERKEN VAN PERSOONSGEGEVENS

VERWERKEN VAN PERSOONSGEGEVENS VERWERKEN VAN PERSOONSGEGEVENS Indien Gripp.com B.V. bij de uitvoering van de Overeenkomst ten behoeve van de Verwerkingsverantwoordelijke persoonsgegevens verwerkt, zijn naast de Algemene Voorwaarden

Nadere informatie

Algemene verordening gegevensbescherming (AVG)

Algemene verordening gegevensbescherming (AVG) Algemene verordening gegevensbescherming (AVG).. en het onderwijs Pascalle van Eerden Julius Duijts 1 3 Algemeen De AVG wordt van kracht op 25 mei 2018 Van toepassing op verwerking van persoonsgegevens

Nadere informatie

De gevolgen van de AVG

De gevolgen van de AVG VeReFi Congres I Denken in mogelijkheden I 11 april 2017 De gevolgen van de AVG Rosalie Heijna rosalie.heijna@kvdl.com 1 AVG: een paar feiten AVG is van toepassing vanaf 25 mei 2018. - Wet bescherming

Nadere informatie

LEGAL MEETUP ALGEMENE VERORDENING GEGEVENSBESCHERMING.

LEGAL MEETUP ALGEMENE VERORDENING GEGEVENSBESCHERMING. LEGAL MEETUP ALGEMENE VERORDENING GEGEVENSBESCHERMING www.boutadvocaten.nl 06-04-2017 Introductie Bout Advocaten Allround kantoor 21 advocaten 5 branches: agrarisch, zorg, onderwijs, bouw en ICT & IE Tim

Nadere informatie

overwegende dat het wenselijk is regels vast te stellen hoe om te gaan met de verwerking van persoonsgegevens binnen de gemeente Waterland;

overwegende dat het wenselijk is regels vast te stellen hoe om te gaan met de verwerking van persoonsgegevens binnen de gemeente Waterland; GEMEENTEBLAD Officiële uitgave van de gemeente Waterland Nr. 49026 28 februari 2019 Besluit van het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Waterland houdende regels omtrent privacy Privacybeleid

Nadere informatie

PRIVACYVERKLARING. Welkom!

PRIVACYVERKLARING. Welkom! PRIVACYVERKLARING Welkom! De bescherming van persoonsgegevens is een grondrecht dat onder meer in artikel 8 van het Handvest van de grondrechten van de Europese Unie is vastgelegd. De Algemene verordening

Nadere informatie

Beleidsdocument Privacy en bescherming van Persoonsgegevens

Beleidsdocument Privacy en bescherming van Persoonsgegevens Beleidsdocument Privacy en bescherming van Persoonsgegevens Woonstichting Vooruitgang Versie : 0.01 Datum : 8 februari 2018 Dit document is auteursrechtelijk beschermd. Inhoudsopgave 1 Inleiding...3 2

Nadere informatie

Handleiding. Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG)

Handleiding. Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) Handleiding Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) Colofon Auteurs mr. M. Dijkstra en mr. M. Akkerman Telefoon +31 (0)512 334 124 E-mail m.dijkstra@yspeert.nl m.akkerman@yspeert.nl INHOUDSOPGAVE

Nadere informatie

bureau voor sociaal bedrijfskundig advies, verzuim & re-integratie

bureau voor sociaal bedrijfskundig advies, verzuim & re-integratie Privacyreglement Pyxus Advies, in persoon van Ton Christianen RSBA, hecht als Register Sociaal Bedrijfskundig Adviseur grote waarde aan dat zorgvuldig met Persoonsgegevens wordt omgegaan. In de Algemene

Nadere informatie

PRIVACYVERKLARING. Welkom!

PRIVACYVERKLARING. Welkom! PRIVACYVERKLARING Welkom! De bescherming van persoonsgegevens is een grondrecht dat onder meer in artikel 8 van het Handvest van de grondrechten van de Europese Unie is vastgelegd. De Algemene verordening

Nadere informatie

Privacyreglement Stichting Bedrijfstakpensioenfonds Mode-, Interieur-, Tapijt-, en Textielindustrie

Privacyreglement Stichting Bedrijfstakpensioenfonds Mode-, Interieur-, Tapijt-, en Textielindustrie Privacyreglement Stichting Bedrijfstakpensioenfonds Mode-, Interieur-, Tapijt-, en Textielindustrie Mei 2018-v1.0 1 A. Algemeen Bij de uitvoering van de bedrijfstakpensioenregeling verwerkt Bpf MITT persoonsgegevens

Nadere informatie

PRIVACY REGLEMENT ORIONIS WALCHEREN

PRIVACY REGLEMENT ORIONIS WALCHEREN PRIVACY REGLEMENT ORIONIS WALCHEREN Versie 1.0 d.d. 14-03-2018 0 Inhoud 1. Inleiding... 2 2. Wetgeving en definities... 2 3. Reikwijdte... 3 4. Verantwoordelijke... 3 5. Verwerkingen... 3 6. Transparantie

Nadere informatie

Algemene Verordering Gevensbescherming (AVG ) General Data Protection Regulation (GDPR)

Algemene Verordering Gevensbescherming (AVG ) General Data Protection Regulation (GDPR) Algemene Verordering Gevensbescherming (AVG ) General Data Protection Regulation (GDPR) Uit HR trends 2 3 De elf basisprincipes van privacy wetgeving 4 5 10 persoonsgegevens Art 4 letter (1) AVG/GDPR alle

Nadere informatie

Privacyreglement Waterschap Rijn en IJssel

Privacyreglement Waterschap Rijn en IJssel Privacyreglement Waterschap Rijn en IJssel Artikel 1 Privacy binnen het waterschap In dit reglement laten wij zien op welke manier wij dagelijks omgaan met persoonsgegevens en privacy, en wat er wettelijk

Nadere informatie

De website van de Autoriteit Persoonsgegevens geeft uitgebreide ondersteuning.

De website van de Autoriteit Persoonsgegevens geeft uitgebreide ondersteuning. DE AVG Vanaf 25 mei 2018 is de Algemene verordening gegevensbescherming (AVG) van toepassing. Dat betekent dat vanaf die datum dezelfde privacywetgeving geldt in de hele Europese Unie (EU). De Wet bescherming

Nadere informatie

REGLEMENT TAKEN EN BEVOEGDHEDEN FUNCTIONARIS GEGEVENSBESCHERMING

REGLEMENT TAKEN EN BEVOEGDHEDEN FUNCTIONARIS GEGEVENSBESCHERMING REGLEMENT TAKEN EN BEVOEGDHEDEN FUNCTIONARIS GEGEVENSBESCHERMING Reglement Functionaris Gegevensbescherming SCOH Pagina 1 van 6 Gegevens van de regeling Organisatie Stichting Christelijk Onderwijs Haaglanden

Nadere informatie

Algemene verordening gegevensbescherming

Algemene verordening gegevensbescherming 17 november 2018 Nancy Putman NGTV-kring Noord- en Oost Nederland Algemene verordening gegevensbescherming Even voorstellen Myriapodo Privacy is niet hetzelfde als privacywetgeving Privacy is recht op

Nadere informatie

Betrokkene: de persoon op wie de persoonsgegevens betrekking hebben. De betrokkene is degene van wie de gegevens worden verwerkt.

Betrokkene: de persoon op wie de persoonsgegevens betrekking hebben. De betrokkene is degene van wie de gegevens worden verwerkt. Privacyreglement In dit privacyreglement laat de gemeente zien op welke manier wij dagelijks omgaan met persoonsgegevens en privacy en wat er wettelijk wel en niet verantwoord is. Dit reglement vormt een

Nadere informatie

PRIVACYVERKLARING (samengevat)

PRIVACYVERKLARING (samengevat) PRIVACYVERKLARING (samengevat) Dahlman Industrial Group B.V. en haar dochterondernemingen respecteren de persoonlijke levenssfeer van haar zakelijke relaties en de gebruikers van onze producten en diensten.

Nadere informatie

Privacyreglement Stichting Fonds Hartewensen Vastgesteld 30 november Privacyreglement Stichting Fonds Hartewensen

Privacyreglement Stichting Fonds Hartewensen Vastgesteld 30 november Privacyreglement Stichting Fonds Hartewensen 1. Algemene bepalingen 1.1. Doel Het zorgvuldig en vertrouwelijk omgaan met persoonsgegevens van cliënten, medewerkers en derden is onderdeel van de dagelijkse werkzaamheden binnen Stichting Fonds Hartewensen

Nadere informatie

INTERN PRIVACYBELEID M.A.G. Wijshoff. 1. Inleiding

INTERN PRIVACYBELEID M.A.G. Wijshoff. 1. Inleiding INTERN PRIVACYBELEID M.A.G. Wijshoff 1. Inleiding Dit is het privacybeleid van M.A.G. Wijshoff. Dit privacybeleid heeft betrekking op het verwerken van (bijzondere) persoonsgegevens in het kader van zowel

Nadere informatie

PRIVACYVERKLARING. Welkom!

PRIVACYVERKLARING. Welkom! PRIVACYVERKLARING Welkom! De bescherming van persoonsgegevens is een grondrecht dat onder meer in artikel 8 van het Handvest van de grondrechten van de Europese Unie is vastgelegd. De Algemene verordening

Nadere informatie

Beleidsdocument Privacy en bescherming van Persoonsgegevens

Beleidsdocument Privacy en bescherming van Persoonsgegevens Beleidsdocument Privacy en bescherming van Persoonsgegevens Stichting Katholiek Onderwijs Twenterand Voorwoord Met ingang van 25 mei 2018 wordt er een strengere wet- en regelgeving, beschreven in de Algeme

Nadere informatie

PRIVACYREGLEMENT ANG Versie 1.0 Özlem Sahin & Tinka Versteeg. ANG, Montfoort, 01 oktober 2017 Kenmerk: ANG HRM

PRIVACYREGLEMENT ANG Versie 1.0 Özlem Sahin & Tinka Versteeg. ANG, Montfoort, 01 oktober 2017 Kenmerk: ANG HRM PRIVACYREGLEMENT ANG Versie 1.0 Özlem Sahin & Tinka Versteeg ANG, Montfoort, 01 oktober 2017 Kenmerk: ANG117-0047HRM Inhoudsopgave 1 2 Inleiding... 3 1.1 Overwegingen... 3 1.2 Uitgangspunten... 4 1.3 Begripsbepalingen...

Nadere informatie

Algemene verordening gegevensbescherming. Udo Oelen LWV, VNO-NCW in Limburg, Geleen 5 oktober 2017

Algemene verordening gegevensbescherming. Udo Oelen LWV, VNO-NCW in Limburg, Geleen 5 oktober 2017 Algemene verordening gegevensbescherming Udo Oelen LWV, VNO-NCW in Limburg, Geleen 5 oktober 2017 Waarom en wanneer Kern van de AVG Guidance Functionaris gegevensbescherming Leidende autoriteit Dataportabiliteit

Nadere informatie

PRIVACYVERKLARING. Welkom!

PRIVACYVERKLARING. Welkom! PRIVACYVERKLARING Welkom! De bescherming van persoonsgegevens is een grondrecht dat onder meer in artikel 8 van het Handvest van de grondrechten van de Europese Unie is vastgelegd. De Algemene verordening

Nadere informatie

Privacy goed geregeld. voorjaar 2018

Privacy goed geregeld. voorjaar 2018 Privacy goed geregeld voorjaar 2018 Wat is privacy? Ruimtelijke heeft betrekking op eigen werkplek Relationele vertrouwelijke info die wordt geuit op bv. social media Informationele verwerking persoonsgegevens

Nadere informatie

AVG checklist ONDERWERP VEREISTE AVG UITWERKING STATUS

AVG checklist ONDERWERP VEREISTE AVG UITWERKING STATUS AVG checklist ONDERWERP VEREISTE AVG UITWERKING STATUS VERANTWOORDINGSPLICHT Privacybeleid Dit beleid beschrijft hoe de technische en organisatorische bescherming van persoonsgegevens is uitgewerkt. In

Nadere informatie

Phytalis-Verwerkersovereenkomst

Phytalis-Verwerkersovereenkomst Verwerkersovereenkomst Versie 2 April 2018 Gebruiker en Phytalis (hierna: de "Partijen") nemen in aanmerking dat: (a) Phytalis offline en online marketing-communicatie-oplossingen biedt ter ondersteuning

Nadere informatie

FiDiB AVG Werksessie Hoe word ik Privacy Proof? Joerie van Looij, Adfiz

FiDiB AVG Werksessie Hoe word ik Privacy Proof? Joerie van Looij, Adfiz FiDiB AVG Werksessie Hoe word ik Privacy Proof? Joerie van Looij, Adfiz FiDiB AVG Werksessie Hoe word ik Privacy Proof? Joerie van Looij, Adfiz Programma: 1. Inleiding 2. In 10-stappen grip op gegevensbescherming

Nadere informatie

Privacyverklaring voor medewerkers en vrijwilligers

Privacyverklaring voor medewerkers en vrijwilligers Privacyverklaring voor medewerkers en vrijwilligers 10 januari 2019 Inhoudsopgave 1 Vooraf 3 2 Begripsomschrijvingen 3 3 Algemene bepalingen 3 3.1 Waarom heeft MeerWaarde een privacyverklaring? 3 3.2 Waarop

Nadere informatie

Dit document behoort toe aan; Fysiotherapie Bennie de Jonge Schoorstraat JW Klazienaveen Hierna te noemen: de organisatie

Dit document behoort toe aan; Fysiotherapie Bennie de Jonge Schoorstraat JW Klazienaveen Hierna te noemen: de organisatie Privacy Reglement Dit document behoort toe aan; Fysiotherapie Bennie de Jonge Schoorstraat 2 7891 JW Klazienaveen 0591-393256 Hierna te noemen: de organisatie Binnen de organisatie worden uw (medische)

Nadere informatie

Privacyreglement Gemeente Krimpen aan den IJssel

Privacyreglement Gemeente Krimpen aan den IJssel Privacyreglement Gemeente Krimpen aan den IJssel In dit reglement laat Gemeente Krimpen aan den IJssel zien op welke manier zij dagelijks omgaat met persoonsgegevens en privacy en wat er wettelijk wel

Nadere informatie

Agenda. De AVG: wat nu?

Agenda. De AVG: wat nu? De AVG: wat nu? 1 Agenda 1. Welke wetgeving kennen we? 2. Soorten gegevens 3. Uitgangspunten van de Wbp 4. Uitgangspunten AVG/GDPR 5. Verwerkersovereenkomsten 6. Uitwisselen van gegevens 7. Datalekken

Nadere informatie

Deze privacyverklaring is van toepassing op de verwerking van persoonsgegevens door het volgende bedrijf (hierna te noemen uw Studiegroep):

Deze privacyverklaring is van toepassing op de verwerking van persoonsgegevens door het volgende bedrijf (hierna te noemen uw Studiegroep): Algemene Privacyverklaring Algemeen Deze privacyverklaring is van toepassing op de verwerking van persoonsgegevens door het volgende bedrijf (hierna te noemen uw Studiegroep): Studiegroep Neurorevalidatie/Keypoint,

Nadere informatie