Begroeting 1. Laten wij deze viering beginnen met het teken van het kruis in de naam + van de Vader, de Zoon en de H. Geest. Amen.

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Begroeting 1. Laten wij deze viering beginnen met het teken van het kruis in de naam + van de Vader, de Zoon en de H. Geest. Amen."

Transcriptie

1 Begroeting 1 Laten wij deze viering beginnen met het teken van het kruis in de naam + van de Vader, de Zoon en de H. Geest. Amen. Begroeting 2 Wereldwijd wordt vandaag herdacht hoe eens op Golgotha een kruis werd opgericht. Wereldwijd wordt dat kruis vandaag beleden als een teken van heil voor allen die er respectvol en vertrouwvol naar opzien. Ook wij, hier samengekomen, mogen ons erdoor dankbaar en heilzaam laten aanspreken: in de naam van + de Vader, de Zoon en de H. Geest. Amen. Jacques Verhees Openingswoord 1 Het feest van de kruisverheffing delen we met de Oosterse Kerken. Het gaat terug tot het jaar 335. Voor christenen is het kruis niet langer een teken van schande en van dood. Sinds de dood van Jezus is het een teken van hoop, van verrijzenis en eeuwig leven: want niet de dood heeft het laatste woord, maar de liefde die op het kruis alles overwon. Liturgische suggesties Openingswoord 2 Het feest van de kruisverheffing ontstond in Jeruzalem in de 4e eeuw. Op 14 september werd daar de reliek van het teruggevonden kruis ter verering aan de pelgrims getoond. Dit feest verspreidde zich later over de hele christenheid. Zo is het ook voor ons een gelegenheid om eens iets meer stil te staan bij het kruismysterie: Jezus die gestorven is opdat wij zouden leven. Het kruis is voor ons het teken geworden van Jezus overwinning op de dood. Sinds Jezus dood op het kruis en zijn verrijzenis weten wij dat God sterker is dan dood en kwaad. Liturgische suggesties Openingswoord 3 Het kruisteken is een van de eerste symbolen die we als kind hebben geleerd

2 en het is ook het laatste teken waarmee de mensen ons zullen groeten als we gestorven zijn. In de oudheid was het kruis een teken van schande en dood. Voor ons is het kruis, sinds de dood van Jezus, een teken van hoop, van verrijzenis en eeuwig leven. Want niet de dood heeft het laatste woord, maar de liefde die alles overwon op het kruis. Liturgische suggestie Vergevingsmoment 1 -Heer, omdat we zo weinig erbij stilstaan hoezeer ook Gij hebt geleden, al die pijn en vernedering hebt doorstaan om trouw te blijven aan uw belofte ons leven te delen in al zijn aspecten, tot de dood op het kruis toe, vragen wij: -Christus, Gij zijt letterlijk het bewijs geweest van uw uitspraak: Geen groter vriend dan hij die zijn leven geeft voor zijn vrienden. Wij beseffen te weinig hoe groot uw liefde voor ons wel is en daarom vragen wij: Christus, ontferm U over ons. Christus, ontferm U over ons. -Heer, elke mens kan maar volwaardig leven dankzij de hulp en de liefde van anderen, anderen die een stukje van hun leven geven voor ons. Vaak gaan we daaraan achteloos voorbij en daarom vragen wij: Vergevingsmoment 2 Vergeving vragen is even halt houden op je levensweg. Achterom kijken om te zien waar er rare bochten zaten in de weg die we gingen, in het reine komen met jezelf en met de anderen om weer vol frisse moed verder te kunnen gaan. Bidden wij tot God en tot elkaar om deugddoende vergeving. -Heer, het is niet altijd gemakkelijk om de kant van de zwaksten te kiezen, om in elke mens uw evenbeeld te zien. Vergeef ons wanneer we mensen links laten liggen omdat ze niet beantwoorden aan onze verwachtingen.

3 -Christus, op onze weg ontmoeten we vele mensen, groot en klein, elk met hun verhaal, met hun pijn en hun vreugde. Soms maken we te weinig tijd voor elkaar, merken we het verhaal van de andere niet eens op. Vergeef ons wanneer we te vol zijn van ons eigen verhaal. Christus, ontferm U over ons. Christus, ontferm U over ons. -Heer, we willen samenwerken aan een betere en rechtvaardiger wereld, bouwen aan uw Koninkrijk, maar we zijn toch zo snel ontmoedigd wanneer het wat moeilijker gaat. Vergeef ons wanneer we het te snel opgeven of onze ogen sluiten, en veilig nietsdoen. Heer, wij vragen eerlijk en gemeend om vergeving voor deze fouten en geef ons de kracht tot ommekeer, zodat wij even eerlijk en gemeend de fouten van andere kunnen vergeven. Amen. Lofprijzing Eer aan God in de hoge, en vrede op aarde aan de mensen die Hij liefheeft. Wij loven U, wij prijzen en aanbidden U. Wij verheerlijken U en zeggen U dank voor uw grote heerlijkheid. Heer God, hemelse Koning, God, almachtige Vader; Heer, eniggeboren Zoon, Jezus Christus. Heer God, Lam Gods, Zoon van de Vader; Gij die wegneemt de zonden der wereld, ontferm U over ons. Gij die wegneemt de zonden der wereld, aanvaard ons gebed. Gij die zit aan de rechterhand van de Vader, ontferm U over ons. Want Gij alleen zijt de Heilige, Gij alleen de Heer.

4 Gij alleen de Allerhoogste: Jezus Christus, met de Heilige Geest in de heerlijkheid van God de Vader. Amen. Openingsgebed 1 Heer, onze God, op deze herdenking van de kruisverheffing willen wij dankbaar opkijken naar Jezus kruis. Voor niet-gelovigen is het een dwaasheid, een teken van zijn totale mislukking, maar voor ons, christenen, blijft het het ultieme teken van zijn liefdevolle gegevenheid aan de mens tot het uiterste. Daarom willen wij vandaag roemen op het kruis van Jezus, Messias en uw Zoon. Amen. Openingsgebed 2 Hoe ver liefde kan gaan, God, heeft de wereld mogen ervaren in de trouw ten einde toe van ons aller Herder, Jezus. Door U gezonden en bezield is Hij blijven opkomen voor recht en gerechtigheid, ook toen de machtigen Hem daarom naar het leven stonden. Hou zijn naam hoog in ons midden, bidden wij U, en schenk ook ons kracht naar kruis. Amen. Jacques Verhees Lezingen Luisteren wij naar de woorden van de Schrift, waar Johannes in zijn evangelie verwijst naar een beeld uit het Oude Testament van Mozes en de slang, een verhaal dat wij horen in de eerste lezing. Eerste lezing (Num. 21, 4-9) Uit het boek Numeri 4 Van de berg Hor trokken zij in de richting van de Rietzee, want zij wilden om Edom heen trekken. Maar onderweg werd het volk ongeduldig. 5 Het keerde zich tegen God en tegen Mozes: `Hebt u ons uit Egypte geleid om te sterven in de woestijn? Er is geen brood, er is geen water en dat minderwaardige eten staat ons tegen. 6 Daarop zond de Heer vuurspuwende slangen op het volk af. Deze beten de Israëlieten, en velen van hen vonden de dood. 7 Daarop kwam het volk naar Mozes en zei: `Wij hebben gezondigd,

5 want wij hebben ons tegen de Heer en tegen u gekeerd. Bid de Heer dat Hij die slangen van ons wegneemt. Toen bad Mozes voor het volk 8 en de Heer zei tegen hem: `Maak zelf een vuurspuwende slang en zet die op een paal. Iedereen die gebeten is en ernaar kijkt, zal in leven blijven. 9 Mozes maakte een bronzen slang en zette die op een paal. Ieder die door een slang was gebeten en zijn ogen op de bronzen slang richtte, bleef in leven. KBS Willibrord 1995 Tweede lezing (Fil., 2, 6-11) Uit de brief van de heilige apostel Paulus aan de Filipenzen 6 Hij die bestond in de gestalte van God heeft er zich niet aan willen vastklampen gelijk aan God te zijn. 7 Hij heeft zichzelf ontledigd en de gestalte van een slaaf aangenomen. Hij is aan de mensen gelijk geworden. En als mens verschenen 8 heeft Hij zich vernederd; Hij werd gehoorzaam tot de dood, de dood aan een kruis. 9 Daarom ook heeft God Hem hoog verheven en Hem de naam verleend die boven alle namen staat, 10 opdat in de naam van Jezus iedere knie zich zou buigen, in de hemel, op aarde en onder de aarde, 11 en iedere tong zou belijden tot eer van God, de Vader: de Heer, dat is Jezus Christus. KBS Willibrord 1995 Evangelie (Joh. 3, 13-17) Uit het heilig evangelie van onze Heer Jezus Christus volgens Johannes 13 Alleen Hij die uit de hemel is neergedaald, is naar de hemel opgestegen: de Mensenzoon. 14 Maar evenals Mozes in de woestijn de slang omhoog geheven heeft, zo moet ook de Mensenzoon omhoog worden geheven, 15 zodat iedereen die gelooft, in Hem eeuwig leven bezit. 16 Zoveel immers heeft God van de wereld gehouden, dat Hij zijn eniggeboren Zoon heeft geschonken, zodat iedereen die in Hem gelooft niet verloren gaat, maar eeuwig leven bezit.

6 17 Want God heeft zijn Zoon niet naar de wereld gezonden om de wereld te veroordelen, maar om door Hem de wereld te redden van het kwaad. KBS Willibrord 1995 Geloofsbelijdenis God, ik geloof dat Gij de Schepper zijt van alle leven. dat Gij zoveel liefde hebt voor de mens dat Gij met geen dood genoegen neemt. Ik geloof dat Gij de mens opnieuw geboren laat worden en door het duister heen in het licht brengt. Ik geloof dat Gij ons geschonken hebt aan elkaar: om elkaar te behoeden, te beschermen en tot vrede te brengen. Ik geloof dat de dag van vrede komt waarop er geen dood meer zal zijn, geen oorlog, noch geweld. Ik geloof in de voltooiing van de wereld wanneer wij allen in liefde zullen samenleven. Amen. naar Marinus van de Berg Voorbeden 1 Laten wij bidden tot de Vader van Jezus Christus door wie het kruis een teken van heil geworden is. -Bidden we voor allen die een zwaar kruis te dragen hebben. Dat zij God en medemensen nabij mogen weten. -Bidden we voor hen die lijdende mensen nabij zijn. Dat zij nooit de moed verliezen en zij Gods steun mogen voelen in hun naastenliefde. -Bidden we voor wie vervolgd worden omdat ze opkomen voor gerechtigheid. Dat zij steeds meer medestanders mogen vinden om zo een rechtvaardiger wereld tot stand te kunnen brengen.

7 -Bidden we voor allen die de vlam van hoop op vrede brandend houden. Dat er zo vrede wereldwijd mag komen. naar liturgische suggesties Voorbeden 2 -Bidden we voor christenen die te maken krijgen met verdachtmaking of spot. Dat zij moedig en geduldig hun kruis dragen, zich gesteund wetend door het voorbeeld van Jezus. -Bidden we voor allen die het kruis dragen van een ongeneeslijke ziekte. Dat zij troost en liefdevolle nabijheid mogen ervaren. -Bidden we voor allen die gebukt gaan onder het kruis van armoede, werkeloosheid, uitbuiting en racisme. Dat ze niet zouden bezwijken dankzij de steun van medemensen en hun geloof in onze God van liefde, wiens naam Emmanuel, dat betekent God met ons, is. naar liturgische suggesties Gebed over de gaven Heer, leer ons, nu wij dit brood en deze beker samenbrengen, de gave van uw leven opnieuw te beleven. En doe ons begrijpen dat wij telkens weer worden uitgenodigd om uw weg te volgen die leidt naar eeuwig leven. Amen. Tafelgebed God, wij danken U omdat Gij duidelijk aan het werk zijt daar waar mensen elkaar vinden en van elkaar houden; daar waar mensen de handen in elkaar slaan en samen kleine stappen zetten om deze wereld om te bouwen tot een wereld zoals Gij hem droomt. Wij danken U omdat Gij aan het werk zijt in de ontluikende liefde tussen mensen, in de groeiende solidariteit en volgehouden inzet voor vrede en rechtvaardigheid. Daarom loven wij uw naam met deze woorden:

8 Heilig, heilig, heilig de Heer, de God der hemelse machten. Vol zijn hemel en aarde van uw heerlijkheid. Hosanna in de hoge. Gezegend Hij die komt in de naam des Heren. Hosanna in de hoge. God, wij danken U voor uw Zoon Jezus die ons menselijk leven met zijn beide handen aanvaardde en het deelde met al de zijnen. Met eenvoudige woorden en verhalen toonde Hij ons de weg naar U. Hij was barmhartig en vol aandacht en begrip voor allen die in nood verkeerden of niet van tel waren. Op de avond vóór zijn sterven zei Hij aan zijn vrienden: Kom nog één keer met Mij aan tafel, want Ik wil graag nog een laatste maal met jullie eten. Toen nam Hij simpel dagelijks brood, zegende het, brak het en zei: Ik ben als dit brood, Ik breek Mij voor de mensen. Kom, eet ervan, Ik ben het en Ik blijf bij u, altijd. Zo gaf Hij hen ook te drinken uit de beker wijn en zei: Kom, drink ervan, Ik geef Mij er helemaal in weg. Vergeet Mij niet en doe wat Ik heb gedaan. Als wij dan eten van dit brood en drinken uit deze beker, verkondigen wij de dood des Heren totdat Hij komt. Wellicht is het dan stil geworden, zoals bij elk afscheid. Maar dit brood en deze wijn zijn tekens geworden, tekens van een nieuwe manier van leven, tekens van hoop voor alle mensen. Daarom bidden wij U: beziel ons met de Geest die ook uw Zoon dreef. Dat wij vanuit zijn inspiratie, ook bij tegenslagen, wegen blijven vinden naar een nieuwe toekomst die Gij ons in handen hebt gegeven. Steeds weer zult Gij ons uitdagen om Jezus voorbeeld te volgen: goedheid, respect en verbondenheid met elke mens. Geef ons de moed, de kracht en de sterkte om dit vol te houden en dan kan uw Rijk komen. Door Hem en met Hem en in Hem zal uw naam geprezen zijn, Heer onze God, almachtige Vader,

9 in de eenheid van de H. Geest nu en alle dagen tot in uw eeuwigheid. Amen. Onze Vader Heel zijn leven door, in blije en moeilijke momenten, verwees Jezus ons steeds naar Zijn Vader, tot wie ook wij bidden mogen: Onze Vader Vredeswens Wij eten van hetzelfde brood, wij wonen op dezelfde aarde. Wij kijken naar dezelfde lucht, wij drinken van hetzelfde water. Eenzelfde Geest doet ons verlangen naar vrede, goedheid, geduld en medemenselijkheid. Als mensen broers en zussen zijn, dan zal de wereld vol van vrede zijn. Moge Gods vrede over u komen en u altijd vergezellen. Wensen wij elkaar die vrede toe. Lam Gods Communie Het leven is gelukkig niet enkel lijden. Er zijn zo veel goede en fijne dingen. Ook daarin deelde Jezus ons menselijk bestaan. Wetende wat Hem te wachten stond, nodigde Hij toch eerst nog zijn vrienden uit aan tafel en gaf hun daar het symbool van de essentie van zijn Goede Boodschap: breken en met elkaar delen. Zo nodigt Hij ook ons telkens weer uit. Dit is het Lam Gods.. Bezinning Onze taal kent wonderlijke dubbelzinnigheden. Volkomen tegengestelde dingen worden soms door een en hetzelfde woord aangeduid. Zo een dubbelzinnig woord is het leven geven. Dat kan allereerst betekenen: aan een nieuw wezen het bestaan schenken. Maar het kan ook betekenen:

10 het eigen bestaan afgeven, zijn leven geven, sterven. Een groter tegenstelling is nauwelijks denkbaar. Misschien is de dubbelzinnigheid van onze taal niet zo vreemd en onthult zij iets van de diepe menselijke werkelijkheid dat mensen pas leven schenken aan anderen, als zij het eigen leven ervoor durven inzetten. Of zoals Christus zei: Niemand heeft groter liefde dan hij die zijn leven geeft voor zijn vrienden. En Hijzelf heeft het voorgedaan: Het zaad moet sterven om te leven. Kees Harte Slotgebed 1 Ik heb mijn Zoon niet voor niets naar de wereld gezonden zegt God. Midden tussen de mensen wilde Hij een levend teken zijn van mijn liefde. Zelfs toen zij Hem aan het kruis nagelden, bleef Hij van mijn liefde getuigen. Zijn verbondenheid met Mij had Hem immers de zekerheid gegeven dat echte liefde nooit sterft. Ik hoop en bid dat dat geloof in eeuwig leven ook in jouw hart mag groeien en dat je jouw leven van vandaag hoopvol richt op het leven van morgen. Erwin Roosen Slotgebed 2 Goede God, zie ons hier staan onder het kruis van uw Zoon Jezus. Geef troost en bemoediging aan allen die een zwaar kruis hebben te dragen. Help ons het leed van onze naasten te verlichten, en maak ons bereid om waar mogelijk mee te werken aan het wegnemen van de oorzaken van het lijden. Versterk daartoe ons geloof in de weg van Jezus, die via kruis en lijden voerde naar zijn verrijzenis en het leven bij U, tot in eeuwigheid. Amen. naar Kees Pannekoek

11 Zending en zegen 1 Leren opkijken naar de gekruisigde Jezus kan goed en heilzaam werken. Het kan een bron van kracht zijn in moeilijke dagen. Moge wij dat ondervinden, gesteund door Gods zegen in de naam van + de Vader, de Zoon en de H. Geest. Amen. naar liturgische suggesties Zending en zegen 2 De weg naar echt geluk loopt vaak langs kruisen. Jezus is het lijden niet ontvlucht, maar heeft het gedragen, biddend om Gods nabijheid. Moge ook wij Gods kracht ervaren als pijn en verdriet ons levenspad kruisen en vertrouwen op God die is + Vader, Zoon en H. Geest. Amen. naar liturgische vieringen

Kruisverheffing ( Begroeting 1

Kruisverheffing ( Begroeting 1 Kruisverheffing (14 09 200 Begroeting 1 Laten wij deze viering beginnen met het teken van het kruis in de naam + van de Vader, de Zoon en de heilige Geest. Amen. Begroeting 2 Wereldwijd wordt vandaag herdacht

Nadere informatie

Eucharistie met ziekenzalving

Eucharistie met ziekenzalving Intredelied: Eucharistie met ziekenzalving Vrede voor jou, hierheen gekomen, zoekend met ons om mens te zijn. Jij maar alleen, jij met je vrienden, jij met je last, verborgen pijn: vrede, genade, God om

Nadere informatie

Als wij dan eten van dit brood en drinken uit deze beker, verkondigen wij de dood des Heren totdat Hij komt.

Als wij dan eten van dit brood en drinken uit deze beker, verkondigen wij de dood des Heren totdat Hij komt. Huwelijk Eucharistische gebeden 2. Eucharistisch Gebed XII-b Jezus, onze Weg. Brengen wij dank aan de Heer, onze God. Heilige Vader, machtige eeuwige God, om recht te doen aan uw heerlijkheid, om heil

Nadere informatie

Wie naar het altaar gaat, moet kennen goed en kwaad. Het één staat hem te wachten, het ander laat hij achter.

Wie naar het altaar gaat, moet kennen goed en kwaad. Het één staat hem te wachten, het ander laat hij achter. PAROCHIE HERZELE HOUTEM Zesentwintigste zondag door het jaar C 24-25 september 2016 Intredelied: Wie naar het altaar gaat (ZJ 534, 1-2-3) Wie naar het altaar gaat, moet kennen goed en kwaad. Het één staat

Nadere informatie

Viering voor de eerste zondag van de missiemaand

Viering voor de eerste zondag van de missiemaand Viering voor de eerste zondag van de missiemaand 1 oktober 2017 26 e zondag doorheen het jaar A In samenwerking met de Sint-Pieterparochie van Puurs Intredelied ZJ 527 Bekleedt u met de nieuwe mens Begroeting

Nadere informatie

ONTVANG DE HEILIGE GEEST!

ONTVANG DE HEILIGE GEEST! ONTVANG DE HEILIGE GEEST! I. OPENING VAN DE DIENST Allen staan tot na het openingsgebed INTREDEPROCESSIE EN INTREDELIED Op de adem van de Geest zoeken wij het diepe spoor van de Heer die in ons leeft ook

Nadere informatie

Middernachtmis van 24 december 2013 In dit kind is God met ons

Middernachtmis van 24 december 2013 In dit kind is God met ons Middernachtmis van 24 december 2013 In dit kind is God met ons Om 11.45 u. zingt het koor kerstliederen. Openingslied: Puer Natus. Begroeting en inleiding Welkom in deze vreugdevolle nacht, van de kou

Nadere informatie

Wees barmhartig, zoals uw Vader.

Wees barmhartig, zoals uw Vader. PAROCHIE IN HERZELE-HOUTEM 23-24 februari 2019 7 de zondag door het jaar C Wees barmhartig, zoals uw Vader. Intredelied: Wie naar het altaar gaat (ZJ 534) Wie naar het altaar gaat, moet kennen goed en

Nadere informatie

Eucharistieviering van 11 augustus 2013 Negentiende zondag door het jaar (C)

Eucharistieviering van 11 augustus 2013 Negentiende zondag door het jaar (C) Eucharistieviering van 11 augustus 2013 Negentiende zondag door het jaar (C) Openingslied: ZJ 585: Dankt, dankt nu allen God. Begroeting en kruisteken P. Vakantietijd, een stille tijd, een tijd om op bezoek

Nadere informatie

Genade zij u en vrede van God onze Vader, van Jezus Christus, de Heer en van de heilige Geest. Onze hulp is de Naam van de Heer,

Genade zij u en vrede van God onze Vader, van Jezus Christus, de Heer en van de heilige Geest. Onze hulp is de Naam van de Heer, Eucharistieviering Hemelvaart van de Heer 25 mei 2017 Oudkatholieke parochie van de h. Georgius, Amersfoort OPENINGSLIED Gezang 655, 1-5 INLEIDING Genade zij u en vrede van God onze Vader, van Jezus Christus,

Nadere informatie

Jaar A - Jezus! Samen op weg

Jaar A - Jezus! Samen op weg B I J L A G E B I J J A A R A Gebeden en liederen GEBEDEN GEKEND IN HEEL DE WERELD INHOUDSTAFEL Onze Vader Onze Vader, die in de Hemel zijt, Uw Naam worde geheiligd, Uw Rijk kome, Uw wil geschiede op aarde

Nadere informatie

Eucharistieviering van 25 december 2013 Geboorte van de Heer

Eucharistieviering van 25 december 2013 Geboorte van de Heer Eucharistieviering van 25 december 2013 Geboorte van de Heer Vooraf zingt het koor: Puer natus. Intredelied: nr. 205: Heden zal uw redder komen. Begroeting P. Wie u ook bent, wat u ook zoekt, van waar

Nadere informatie

Kinderviering. In samenwerking met Vera Vastesaeger Coördinator Pastoraal op School, Basisonderwijs

Kinderviering. In samenwerking met Vera Vastesaeger Coördinator Pastoraal op School, Basisonderwijs In samenwerking met Vera Vastesaeger Coördinator Pastoraal op School, Basisonderwijs Intredelied: Ga je mee Ga je mee? Zeg niet nee, maar sta op en doe mee. Zet je voetstappen in die van mij. Volg het

Nadere informatie

Orde voor de voortzetting van het heilig Avondmaal

Orde voor de voortzetting van het heilig Avondmaal Orde voor de voortzetting van het heilig Avondmaal Na Lied of Klein Gloria verloopt de dienst als volgt: Apostolische geloofsbelijdenis (gezongen, of gelezen en beantwoord met een lied) Nodiging De Heer

Nadere informatie

Eucharistieviering van 13 oktober 2013 Achtentwintigste zondag door het jaar (C) Nationale ziekendag

Eucharistieviering van 13 oktober 2013 Achtentwintigste zondag door het jaar (C) Nationale ziekendag Eucharistieviering van 13 oktober 2013 Achtentwintigste zondag door het jaar (C) Nationale ziekendag Intredelied: ZJ 585: Dankt, dankt nu allen God. Begroeting P. In de naam van de Vader, de Zoon en de

Nadere informatie

Orde van de dienst van Schrift en Tafelzondag

Orde van de dienst van Schrift en Tafelzondag Locatie Emmakerk Orde van de dienst van Schrift en Tafelzondag 16 juni 2019 VOORBEREIDING ORGELSPEL WELKOM door ouderling van dienst Iedereen gaat staan We zingen Lied 670 1 en 2 Kom Schepper God, o Heilige

Nadere informatie

Heilige Mis ter gelegenheid van de Eerste Heilige Communie in de St.Lambertuskerk te Swalmen

Heilige Mis ter gelegenheid van de Eerste Heilige Communie in de St.Lambertuskerk te Swalmen 2 Heilige Mis ter gelegenheid van de Eerste Heilige Communie in de St.Lambertuskerk te Swalmen Basisschool.. Basisschool.. Thema... 200. 3 Binnenkomst communicantjes Muziek door. Welkomstwoord Door pastoor

Nadere informatie

Parochie Onze-Lieve-Vrouw-ten-Hemel-Opgenomen Dominicanen Schilde-Bergen

Parochie Onze-Lieve-Vrouw-ten-Hemel-Opgenomen Dominicanen Schilde-Bergen Drie-eenheid A 2008 (18 05 2008 ) Begroeting Op deze eerste zondag na Pinksteren vieren wij Gods liefde in zijn veelvuldigheid: de Vader roept ons tot leven, de Zoon wijst ons de weg, en de Geest is onze

Nadere informatie

Begroeting 1. Op het feest van onze Drie-ene God willen we het kruisteken waarmee wij deze viering beginnen wat meer reliëf geven.

Begroeting 1. Op het feest van onze Drie-ene God willen we het kruisteken waarmee wij deze viering beginnen wat meer reliëf geven. 11 06 2017 Begroeting 1 Op het feest van onze Drie-ene God willen we het kruisteken waarmee wij deze viering beginnen wat meer reliëf geven. In de naam van + de Vader, die ons het leven geeft, die antwoordt

Nadere informatie

Eucharistieviering van 10 maart 2013 Vierde zondag van de veertigdagentijd

Eucharistieviering van 10 maart 2013 Vierde zondag van de veertigdagentijd Eucharistieviering van 10 maart 2013 Vierde zondag van de veertigdagentijd Beloftevol land! Tijdens het openingslied en de intredeprocessie draagt de lector een hak mee en plaatst deze voor de lezenaar.

Nadere informatie

Eucharistieviering van 15 augustus 2013 Maria Tenhemelopneming

Eucharistieviering van 15 augustus 2013 Maria Tenhemelopneming Eucharistieviering van 15 augustus 2013 Maria Tenhemelopneming Openingslied: ZJ 501: Magnificat, strofen 1 en 2. Begroeting en inleiding P. Op het feest van de ten hemelopneming van Maria, Jezus moeder,

Nadere informatie

Eucharistieviering van 11 mei 2014 Vierde Paaszondag - 51ste werelddag - roepingenzondag

Eucharistieviering van 11 mei 2014 Vierde Paaszondag - 51ste werelddag - roepingenzondag Eucharistieviering van 11 mei 2014 Vierde Paaszondag - 51ste werelddag - roepingenzondag Openingslied: ZJ 713: God is de Herder. Begroeting P. Wij mogen ons gedragen weten door God, behoeder van alle leven,

Nadere informatie

Viering voor de derde zondag van de missiemaand

Viering voor de derde zondag van de missiemaand Viering voor de derde zondag van de missiemaand 15 oktober 2017 28 e zondag doorheen het jaar A In samenwerking met de Sint-Pieterparochie van Puurs Intredelied ZJ 735 Zomaar een dak Begroeting P. Vandaag

Nadere informatie

Viering voor de 1e zondag van de missiemaand 7 oktober e zondag doorheen het jaar B

Viering voor de 1e zondag van de missiemaand 7 oktober e zondag doorheen het jaar B Viering voor de 1e zondag van de missiemaand 27 e zondag doorheen het jaar B Alle Bijbelteksten werden genomen uit de Bijbel in Gewone Taal. Deze viering is een uitgave van Missio vzw: Vorstlaan 199, 1160

Nadere informatie

Zondagmorgen 10 januari

Zondagmorgen 10 januari Zondagmorgen 10 januari 1 e zondag na Epifanie, kleur wit, viering HA, Voorganger: Ds. J.E. Schelling Organist: Dhr. Bastiaan van der Pijl Dienst van de Voorbereiding Orgelspel Mededelingen door de kerkenraad

Nadere informatie

DIENST VAN SCHRIFTLEZING EN GEBED. 7 e Zondag van Pasen. 8 mei 2016 Oud-katholieke parochie van de H. Georgius, Amersfoort

DIENST VAN SCHRIFTLEZING EN GEBED. 7 e Zondag van Pasen. 8 mei 2016 Oud-katholieke parochie van de H. Georgius, Amersfoort DIENST VAN SCHRIFTLEZING EN GEBED 7 e Zondag van Pasen 8 mei 2016 Oud-katholieke parochie van de H. Georgius, Amersfoort Welkom door een kerkmeester Openingslied:, hoe Hij zijn belofte houdt, die de mens

Nadere informatie

Ouderling van dienst: gedenken meneer Jo Schot, die deze week is overleden.

Ouderling van dienst: gedenken meneer Jo Schot, die deze week is overleden. Dienst van de voorbereiding Aanvangslied: Psalm 122 vers 1 en 2 Stil gebed - Bemoediging en groet Ouderling van dienst: gedenken meneer Jo Schot, die deze week is overleden. Aansluitend zingen we lied

Nadere informatie

Viering voor de vijfde zondag van de missiemaand

Viering voor de vijfde zondag van de missiemaand Viering voor de vijfde zondag van de missiemaand 29 oktober 2017 30 e zondag doorheen het jaar A In samenwerking met de Sint-Pieterparochie van Puurs Intredelied ZJ 591 Mensen, wij zijn geroepen om te

Nadere informatie

Goede vrucht voortbrengen

Goede vrucht voortbrengen PAROCHIE HERZELE HOUTEM 27ste zondag door het jaar A 7-8 oktober 2017 Goede vrucht voortbrengen Intredelied: Wij willen samen vieren (ZJ 545, 1-2) Ref. Wij willen samen vieren de daden van de Heer, wij

Nadere informatie

Drempelgebed (gemeente gaat staan) Aanvangslied: psalm 138:1,2 Bemoediging en groet (Gemeente gaat zitten) Kyriegebed Gloria: gezang 164

Drempelgebed (gemeente gaat staan) Aanvangslied: psalm 138:1,2 Bemoediging en groet (Gemeente gaat zitten) Kyriegebed Gloria: gezang 164 Liturgie voor de morgendienst op: 10-2-2013 Bijzonderheden: Avondmaal (lopend) Voorbereiding: Drempelgebed (gemeente gaat staan) Aanvangslied: psalm 138:1,2 Bemoediging en groet (Gemeente gaat zitten)

Nadere informatie

Eucharistieviering van 7 september ste zondag door het jaar (A)

Eucharistieviering van 7 september ste zondag door het jaar (A) Eucharistieviering van 7 september 2014 23ste zondag door het jaar (A) Openingslied: ZJ 527: Bekleedt u met de nieuwe mens. Begroeting en inleiding P. De genade van God, de liefde van zijn Zoon, Jezus

Nadere informatie

VOORBEELD-GEBEDEN. Veel succes ermee. Inhoudsopgave

VOORBEELD-GEBEDEN. Veel succes ermee. Inhoudsopgave VOORBEELD-GEBEDEN In deze bundel kan je enkele gebeden vinden die je kan gebruiken tijdens eucharistievieringen. Of als je creatief bent en wat tijd hebt, kan je je door deze gebeden laten inspireren en

Nadere informatie

Sterker dan de dood. Wij komen hier bijeen om gezegend en gezonden te worden, in de naam + van de Vader, de Zoon en de heilige Geest. Amen.

Sterker dan de dood. Wij komen hier bijeen om gezegend en gezonden te worden, in de naam + van de Vader, de Zoon en de heilige Geest. Amen. PAROCHIE HERZELE HOUTEM 5 6 november 2016 32 ste zondag door het jaar C Sterker dan de dood Intredelied: Eens komt de grote zomer (ZJ 918, 1-2) Eens komt de grote zomer waarin zich 't hart verblijdt. God

Nadere informatie

Een leer met gezag. PAROCHIE IN HERZELE HOUTEM 4 de zondag door het jaar (B) januari 2018

Een leer met gezag. PAROCHIE IN HERZELE HOUTEM 4 de zondag door het jaar (B) januari 2018 PAROCHIE IN HERZELE HOUTEM 4 de zondag door het jaar (B) 27-28 januari 2018 Een leer met gezag Intredelied: Dit huis, gereinigd en versierd (ZJ 549, 1-2) Dit huis, gereinigd en versierd, waar Gods gemeente

Nadere informatie

Doopsel in een zondagse eucharistieviering

Doopsel in een zondagse eucharistieviering Doopsel in een zondagse eucharistieviering 1. OPENING VAN DE DIENST Intredeprocessie en intredelied Openingswoord met een bijzondere begroeting van de dopeling en zijn / haar familie. Ook de naamgeving

Nadere informatie

ZONDAGSVIERINGEN 4 e zondag vasten B

ZONDAGSVIERINGEN 4 e zondag vasten B ZONDAGSVIERINGEN 4 e zondag vasten B Welkom God heeft de wereld en de mens zo lief dat Hij zich met ons verbindt. In het tafelgebeuren - hier en nu mogen wij dit ten diepste beleven. Mogen we dan ook samen

Nadere informatie

30 oktober 2016 Vijfde zondag van de missiemaand 31 e zondag doorheen het jaar C. Liturgische suggesties

30 oktober 2016 Vijfde zondag van de missiemaand 31 e zondag doorheen het jaar C. Liturgische suggesties 30 oktober 2016 31 e zondag doorheen het jaar C Intredelied ZJ 540 Heer, onze Heer, hoe zijt Gij aanwezig Verwelkoming en kruisteken L. Wij staan hier als leerlingen van Jezus. Ook op deze laatste zondag

Nadere informatie

Orde I Schrift, zegen en gebed

Orde I Schrift, zegen en gebed Orde I Schrift, zegen en gebed groet en inleidend woord Vrede voor jou N en vrede voor jou N. Alles wat goed is en gelukkig maakt, het kome over jullie beiden. Vrede voor u allen, zoals wij hier bij elkaar

Nadere informatie

Innerlijke genezing. Door medelijden bewogen stak Hij de hand uit, raakte hem aan en sprak tot hem: Ik wil, word rein.

Innerlijke genezing. Door medelijden bewogen stak Hij de hand uit, raakte hem aan en sprak tot hem: Ik wil, word rein. PAROCHIE HERZELE HOUTEM Zesde Zondag door het jaar (B) 10 en 11 februari 2018 Innerlijke genezing Door medelijden bewogen stak Hij de hand uit, raakte hem aan en sprak tot hem: Ik wil, word rein. [Marcus

Nadere informatie

Eucharistieviering van 30 juni 2013 Dertiende zondag door het jaar (C)

Eucharistieviering van 30 juni 2013 Dertiende zondag door het jaar (C) Eucharistieviering van 30 juni 2013 Dertiende zondag door het jaar (C) Openingslied: koor. Begroeting Pr.: Welkom broeders en zusters, die de stap hebt gezet naar deze wekelijkse eucharistieviering, een

Nadere informatie

Binnenkomen op instrumentale muziek Openingslied te kiezen uit groen boekje (jongerenviering)

Binnenkomen op instrumentale muziek Openingslied te kiezen uit groen boekje (jongerenviering) DE EERSTE KEER Binnenkomen op instrumentale muziek Openingslied te kiezen uit groen boekje (jongerenviering) Verwelkoming door de priester en kruisteken Verwelkoming door de kinderen Ons hartje klopt toch

Nadere informatie

Zij namen aanstaat aan Hem

Zij namen aanstaat aan Hem PAROCHIE HERZELE HOUTEM 14 e zondag door het jaar 7-8 juli 2018 Zij namen aanstaat aan Hem Intredelied: Wij zoeken hier uw aangezicht (DZ28, 1-2-3) Wij zoeken hier uw aangezicht. God, houd uw oog op ons

Nadere informatie

Liturgie voor Witte donderdag 2 april 2015

Liturgie voor Witte donderdag 2 april 2015 Liturgie voor Witte donderdag 2 april 2015 Voorbereiding Orgelspel Stilte Orgelspel Welkom en Drempelgebed Zingen: Lied 67, 1 en 3 3 De aarde heeft de vrucht gegeven, die door de hemel werd verwekt, en

Nadere informatie

ORDE VAN DIENST Zondag 8 november 2015, 9.30 uur. Kerkelijk Centrum Het Anker. Viering Heilig Avondmaal. Voorganger: Ds. J.A.

ORDE VAN DIENST Zondag 8 november 2015, 9.30 uur. Kerkelijk Centrum Het Anker. Viering Heilig Avondmaal. Voorganger: Ds. J.A. ORDE VAN DIENST Zondag 8 november 2015, 9.30 uur. Kerkelijk Centrum Het Anker. Viering Heilig Avondmaal Voorganger: Ds. J.A. Antonides De Paaskaars brandt Lied voor de dienst: 577 geheel Welkom, afkondigingen.

Nadere informatie

Voorbereiding. Dag lieve God,

Voorbereiding. Dag lieve God, Voorbereiding Dag lieve God, Ik mag weer naar U toe komen. Dank U wel! Ik maak een kruisje met wijwater en kniel voor U. Wil U mij helpen om goed te bidden? En zorgt U ervoor dat deze heilige Mis mij helpt

Nadere informatie

Eucharistieviering van 15 augustus 2014 Tenhemelopneming van Maria (A)

Eucharistieviering van 15 augustus 2014 Tenhemelopneming van Maria (A) Eucharistieviering van 15 augustus 2014 Tenhemelopneming van Maria (A) Intredelied: ZJ 748: Mijn hart zingt voor de Heer. Begroeting P. Van harte welkom aan iedereen in deze viering. Wij vieren vandaag

Nadere informatie

Gezinsviering voor Missiezondag 21 oktober e zondag doorheen het jaar B

Gezinsviering voor Missiezondag 21 oktober e zondag doorheen het jaar B Gezinsviering voor Missiezondag 29 e zondag doorheen het jaar B Alle Bijbelteksten werden genomen uit de Bijbel in Gewone Taal. Met dank aan Marie-Louise Hulstaert, lid van de groep voor missieanimatie

Nadere informatie

9 oktober 2016 Tweede zondag van de missiemaand 28 e zondag doorheen het jaar C. Liturgische suggesties

9 oktober 2016 Tweede zondag van de missiemaand 28 e zondag doorheen het jaar C. Liturgische suggesties 9 oktober 2016 28 e zondag doorheen het jaar C Intredelied ZJ 754 De vreugde voert ons naar dit huis Verwelkoming en kruisteken L. Welkom op deze tweede zondag van de missiemaand, waarin we uitdrukking

Nadere informatie

Wij zingen voor de dienst: Lied 80 Evang. Liedbundel Geen and re naam

Wij zingen voor de dienst: Lied 80 Evang. Liedbundel Geen and re naam Wij zingen voor de dienst: Lied 80 Evang. Liedbundel Geen and re naam Mededelingen Wij zingen als intochtslied: Psalm 100 : 1, 2, 3 en 4 Nieuwe Liedbundel Juicht Gode toe, bazuint en zingt 1 2 3

Nadere informatie

Sterzingen

Sterzingen Sterzingen 2017-2018 Viering Intredelied Nu sijt wellekome (ZJ 201) Welkomstwoord door de voorganger Welkom door sterzanger (s) S. Jezus is geboren voor iedere mens, voor elk kind. Al vierend willen we

Nadere informatie

Doopviering. Ik doop je in de naam van de vader en de zoon en de heilige geest

Doopviering. Ik doop je in de naam van de vader en de zoon en de heilige geest Doopviering Ik doop je in de naam van de vader en de zoon en de heilige geest Welkom Beste, Wij zijn hier samengekomen om de geboorte te vieren van dit nieuwe leven. Dagelijks worden er kinderen geboren,

Nadere informatie

Opnieuw geboren. Omdat ge Mij gezien hebt gelooft ge? Zalig die niet gezien en toch geloofd hebben. [Johannes 20,29]

Opnieuw geboren. Omdat ge Mij gezien hebt gelooft ge? Zalig die niet gezien en toch geloofd hebben. [Johannes 20,29] PAROCHIE IN HERZELE HOUTEM Tweede zondag van Pasen Zondag van de Goddelijke Barmhartigheid van Jezus 22-23 april 2017 Opnieuw geboren Omdat ge Mij gezien hebt gelooft ge? Zalig die niet gezien en toch

Nadere informatie

V. Keren wij ons tot de levende Heer, en openen wij ons hart voor zijn goedheid.

V. Keren wij ons tot de levende Heer, en openen wij ons hart voor zijn goedheid. PAROCHIE HERZELE HOUTEM 24 ste zondag door het jaar B 15-16 september 2018 Intredelied: Niemand van ons leeft voor zichzelf (ZJ928, 1-2) Niemand van ons leeft voor zichzelf alleen, of sterft zichzelf,

Nadere informatie

Heer, geef ons meer geloof

Heer, geef ons meer geloof PAROCHIE HERZELE HOUTEM 27 ste zondag door het jaar C 1 en 2 oktober 2016 Heer, geef ons meer geloof Intredelied: Gij, dienaars aan de Heer gewijd (ZJ 529, 1+2) Gij, dienaars aan de Heer gewijd, zegent

Nadere informatie

Viering voor de 2e zondag van de missiemaand 14 oktober e zondag doorheen het jaar B

Viering voor de 2e zondag van de missiemaand 14 oktober e zondag doorheen het jaar B Viering voor de 2e zondag van de missiemaand 28 e zondag doorheen het jaar B De eerste lezing in deze viering werd genomen uit de Willibrordvertaling 1995. De andere lezingen werden genomen uit de Bijbel

Nadere informatie

Stilte vooraf. Wees stil voor het aangezicht van God, want heilig is de Heer. Uitleg

Stilte vooraf. Wees stil voor het aangezicht van God, want heilig is de Heer. Uitleg Stilte vooraf Wees stil voor het aangezicht van God, want heilig is de Heer. Uitleg Witte donderdag. Nacht van de overlevering, met een dubbelzinnige betekenis. Het is de overlevering (de traditie) van

Nadere informatie

EEN GROOT GELOOF. PAROCHIE HERZELE HOUTEM Twintigste zondag door het jaar A augustus 2017

EEN GROOT GELOOF. PAROCHIE HERZELE HOUTEM Twintigste zondag door het jaar A augustus 2017 PAROCHIE HERZELE HOUTEM Twintigste zondag door het jaar A 19-20 augustus 2017 EEN GROOT GELOOF Intredelied: Dit huis, gereinigd en versierd (ZJ 549, 1-2) Dit huis, gereinigd en versierd waar Gods gemeente

Nadere informatie

Eucharistieviering van 17 maart 2013 Vijfde zondag van de veertigdagentijd

Eucharistieviering van 17 maart 2013 Vijfde zondag van de veertigdagentijd Eucharistieviering van 17 maart 2013 Vijfde zondag van de veertigdagentijd Nieuwe kansen geven Openingslied: ZJ 576: Bouwen aan een wereld van rechtvaardigheid. Tijdens het intredelied en de intredeprocessie

Nadere informatie

ZONDAGSVIERINGEN H. Drie-eenheid (3/06/2012) Begroeting. Laten wij ons afstemmen op Hem, die wij + Vader, Zoon en heilige Geest noemen. Amen.

ZONDAGSVIERINGEN H. Drie-eenheid (3/06/2012) Begroeting. Laten wij ons afstemmen op Hem, die wij + Vader, Zoon en heilige Geest noemen. Amen. ZONDAGSVIERINGEN H. Drie-eenheid (3/06/2012) Begroeting Laten wij ons afstemmen op Hem, die wij + Vader, Zoon en heilige Geest noemen. Amen. Openingswoord In zijn laatste woorden tot zijn leerlingen windt

Nadere informatie

Heb vertrouwen in je talenten

Heb vertrouwen in je talenten PAROCHIE HERZELE - HOUTEM 33e zondag door het jaar A 18 19 november 2017 Heb vertrouwen in je talenten Intredelied: Zingt een nieuw lied voor de Heer (Z J 503, 1-2) Zingt een nieuw lied voor de Heer, alle

Nadere informatie

Welkom in de Menorah. : dhr. F. Wijngaarden

Welkom in de Menorah. : dhr. F. Wijngaarden Welkom in de Menorah Voorganger Ouderling v. dienst Lector Organist : ds. A.H. Boschma : dhr. A. Koster : dhr. F. Wijngaarden : dhr. P. de Jong Lied voor de dienst 533: 1 a, 2, 3, 4, 5, 6 Lied voor de

Nadere informatie

Eucharistieviering van 20 juli de zondag door het jaar (A)

Eucharistieviering van 20 juli de zondag door het jaar (A) Eucharistieviering van 20 juli 2014 16de zondag door het jaar (A) Openingslied: ZJ 777: Nu mag uw land onder uw glimlach liggen. Begroeting en inleiding Van harte welkom in deze zomerse zondagsviering.

Nadere informatie

Viering voor de tweede zondag van de missiemaand

Viering voor de tweede zondag van de missiemaand Viering voor de tweede zondag van de missiemaand 8 oktober 2017 27 e zondag doorheen het jaar A In samenwerking met de Sint-Pieterparochie van Puurs Intredelied ZJ 545 Wij willen samen vieren Begroeting

Nadere informatie

Zondagmorgen 30 oktober

Zondagmorgen 30 oktober Zondagmorgen 30 oktober 7 e zondag van de herfst, kleur groen, viering HA, Voorganger: Ds. J.E. Schelling Organist: Dhr. Scott Baks Piano: Pieter Blokland Ouderling van dienst: Cees Verhoeff Lector: Nel

Nadere informatie

Eucharistieviering van 6 januari 2013 Feest van de Openbaring (C)

Eucharistieviering van 6 januari 2013 Feest van de Openbaring (C) Eucharistieviering van 6 januari 2013 Feest van de Openbaring (C) Openingslied (koor) P. Vooreerst voor ieder van u een zalig Nieuwjaar. Moge het u allen in het komende jaar goed gaan onder de milde zegen

Nadere informatie

Orde I Schrift, zegen en gebed

Orde I Schrift, zegen en gebed Orde I Schrift, zegen en gebed begroeting Vrede voor jou N en vrede voor jou N. Alles wat goed is en gelukkig maakt, het kome over jullie beiden. Vrede voor u allen, zoals wij hier bij elkaar gekomen zijn,

Nadere informatie

Gebedsviering 29 januari 2017 m.m.v. kinderkoor Unisono. Vierde zondag door het jaar. De Bergrede

Gebedsviering 29 januari 2017 m.m.v. kinderkoor Unisono. Vierde zondag door het jaar. De Bergrede Gebedsviering 29 januari 2017 m.m.v. kinderkoor Unisono Vierde zondag door het jaar De Bergrede De berghelling waar Jezus zijn Bergrede uitsprak. Bovenop de heuvel de kerk van de Bergrede Welkom In het

Nadere informatie

Formulier om het heilig avondmaal te vieren (3)

Formulier om het heilig avondmaal te vieren (3) Formulier om het heilig avondmaal te vieren (3) Gemeente van onze Heer Jezus Christus, Instelling Het avondmaal is door onze verlosser zelf ingesteld. Want de apostel Paulus verklaart: Wat ik heb ontvangen

Nadere informatie

Ochtendviering Heilig Avondmaal, 17 september 2017, 9.30 uur, KCHA, ds. J.A. Antonides.

Ochtendviering Heilig Avondmaal, 17 september 2017, 9.30 uur, KCHA, ds. J.A. Antonides. Ochtendviering Heilig Avondmaal, 17 september 2017, 9.30 uur, KCHA, ds. J.A. Antonides. Orde van dienst De Paaskaars brandt Lied vooraf aan de dienst: 65 : 1,2 Welkom en afkondigingen INTOCHT / VOORBEREIDING.

Nadere informatie

(Jongerenviering) OPENINGSLIED te kiezen uit het groene boekje

(Jongerenviering) OPENINGSLIED te kiezen uit het groene boekje IK KOM NAAR JE TOE BINNENKOMEN OP INSTRUMENTALE MUZIEK OPENINGSLIED te kiezen uit het groene boekje VERWELKOMING DOOR DE PRIESTER EN KRUISTEKEN VERWELKOMING DOOR DE KINDEREN: KIND 1: ONS HARTJE KLOPT TOCH

Nadere informatie

De zondag van de weeskinderen

De zondag van de weeskinderen DIENST VAN SCHRIFTLEZING EN GEBED De zondag van de weeskinderen De zevende zondag van Pasen 13 mei 2018 Oud- Katholieke parochie van de H. Georgius, Amersfoort Welkom door de kerkmeester Openingslied:

Nadere informatie

Inzegeningsviering nieuw gebouw

Inzegeningsviering nieuw gebouw Inzegeningsviering nieuw gebouw Intredelied: Dit is de dag Begroeting, welkom en kruisteken L: Monseigneur en concelebranten, beste genodigden, van harte welkom in deze eucharistieviering en de inzegening

Nadere informatie

Intredelied: Here Jezus, om uw woord (ZJ 809, 1-2-3)

Intredelied: Here Jezus, om uw woord (ZJ 809, 1-2-3) PAROCHIE IN HERZELE-HOUTEM 26-27 januari 2019 3 de zondag jaar C Het Schriftwoord dat gij zojuist gehoord hebt is thans in vervulling gegaan. [Lc 4,21] Intredelied: Here Jezus, om uw woord (ZJ 809, 1-2-3)

Nadere informatie

Eucharistieviering van 3 november 2013 Eenendertigste zondag door het jaar (C)

Eucharistieviering van 3 november 2013 Eenendertigste zondag door het jaar (C) Eucharistieviering van 3 november 2013 Eenendertigste zondag door het jaar (C) Intredelied: ZJ nr. 540: Heer, onze Heer, hoe zijt gij aanwezig, strofe 1, 2 en 3. Begroeting P. Welkom zusters en broeders,

Nadere informatie

Gedroomd Gedragen Geboren Gedoopt

Gedroomd Gedragen Geboren Gedoopt Gedroomd Gedragen Geboren Gedoopt 15/10/2008 BEGROETING (door de priester) Sofie : Welkom, lieve Vital. Maandenlang hebben we naar jou komst uitgekeken. Vol verwachting, vol hoop en zeker vol liefde. Iedere

Nadere informatie

Liturgie. PGA wijkgemeente. Arnhem Zuid

Liturgie. PGA wijkgemeente. Arnhem Zuid Liturgie PGA wijkgemeente Arnhem Zuid Vierplaats De Kandelaar mei 2015 APOSTOLISCHE GELOOFSBELIJDENIS Ik geloof in God, de Vader, de Almachtige, Schepper des hemels en der aarde. En in Jezus Christus,

Nadere informatie

Begroeting. Openingswoord 1

Begroeting. Openingswoord 1 24 07 2016 Begroeting Welkom u allen in de naam van onze God, die ons samen roept tot één gemeenschap en naar ons luistert als wij tot Hem bidden in de naam van + de Vader, de Zoon en de H. Geest. Amen.

Nadere informatie

ZONDAGSVIERINGEN zesde paaszondag B (13/05/2012) Begroeting

ZONDAGSVIERINGEN zesde paaszondag B (13/05/2012) Begroeting ZONDAGSVIERINGEN zesde paaszondag B (13/05/2012) Begroeting Laten we dit samenzijn plaatsen onder de bescherming van + de Vader, de Zoon en de heilige Geest. Amen. Openingswoord 1 Vorige zondag hoorden

Nadere informatie

Begroeting. Openingswoord 1

Begroeting. Openingswoord 1 05 05 2016 Begroeting Welkom in deze viering, waarin wij de Hemelvaart van de Heer gedenken. Moge wij hier in zijn Geest elkaar nabij zijn, zodat wij Hem in ons midden kunnen ontvangen in de naam van +

Nadere informatie

Toetertoe wil je vriend zijn!

Toetertoe wil je vriend zijn! Gezinsvieringen 1 Toetertoe wil je vriend zijn! 2 Dag allemaal, Samen eucharistie vieren is Jezus dankbaar herdenken. Jezus was er vooral voor die mensen die aan de rand van de maatschappij leefden, en

Nadere informatie

Ziekenzalving: Ik zal u rust en verlichting schenken.

Ziekenzalving: Ik zal u rust en verlichting schenken. Ziekenzalving: Ik zal u rust en verlichting schenken. Intredelied: Gedenken wij dankbaar de daden des Heren Strofe 1 en 2 Begroeting: In de naam van de Vader de Zoon en de Heilige Geest. Van harte welkom

Nadere informatie

DIENST VAN SCHRIFTLEZING EN GEBED

DIENST VAN SCHRIFTLEZING EN GEBED DIENST VAN SCHRIFTLEZING EN GEBED Zondag van de tekenen der tijden 14 augustus 2016 Oud-katholieke parochie van de H. Georgius, Amersfoort Welkom door een kerkmeester Openingszang: Gezangboek nr. 754 Tijdens

Nadere informatie

Rivieren van levend water zullen stromen uit het hart van wie in mij gelooft (Joh. 7:3 8)

Rivieren van levend water zullen stromen uit het hart van wie in mij gelooft (Joh. 7:3 8) - Identiteit - Hogeschool Viaa heeft als grondslag de Bijbel. Zij erkent deze als het betrouwbare en geïnspireerde Woord van God, zoals dat verwoord is in het gereformeerde belijden en zij beschouwt de

Nadere informatie

Begroeting. Openingswoord

Begroeting. Openingswoord Begroeting Om de Eerste van ons allen die uit de dood is opgestaan, dankbaar te gedenken zijn wij hier samen in de naam van + de Vader, de Zoon en de heilige Geest. Amen. Openingswoord Vandaag krijgen

Nadere informatie

ZONDAGSVIERINGEN tiende zondag C-jaar ( ) Begroeting

ZONDAGSVIERINGEN tiende zondag C-jaar ( ) Begroeting ZONDAGSVIERINGEN tiende zondag C-jaar (10 06 2007) Begroeting God heet ons telkens weer liefdevol welkom in zijn huis in de naam van + de Vader, de Zoon en de heilige Geest. Amen. Openingswoord In de lezingen

Nadere informatie

Orde II Schrift, zegen en gebed

Orde II Schrift, zegen en gebed Orde II Schrift, zegen en gebed begroeting Vrede voor jou N en vrede voor jou N. Alles wat goed is en gelukkig maakt, het kome over jullie beiden. Vrede voor u allen, zoals wij hier bij elkaar gekomen

Nadere informatie

Zondag 18 November 2018 Viering heilig Avondmaal/lopend

Zondag 18 November 2018 Viering heilig Avondmaal/lopend Protestantse Gemeente te Rijssen Open Hof Zondag 18 November 2018 Viering heilig Avondmaal/lopend Voorganger: Ds. J. Ek Ouderling van Dienst: Mevr. H. Nijhuis Organist: Dhr. P. van Blanken Na de dienst

Nadere informatie

Protestantse Gemeente te Hoofddorp De Lichtkring. Zondag 14 juni e zondag door het jaar

Protestantse Gemeente te Hoofddorp De Lichtkring. Zondag 14 juni e zondag door het jaar Protestantse Gemeente te Hoofddorp De Lichtkring Zondag 14 juni 2015 11 e zondag door het jaar Ouderling van dienst is Marian Veerman Diaken is Marco Homan Het orgel wordt bespeeld door Marianne Voskamp

Nadere informatie

Eucharistieviering van 22 december 2013 Vierde zondag van advent

Eucharistieviering van 22 december 2013 Vierde zondag van advent Eucharistieviering van 22 december 2013 Vierde zondag van advent Openingslied: ZJ 115: De nacht loopt ten einde. Begroeting P. Welkom in deze vierde adventsviering. We zijn samengekomen om kracht en bemoediging,

Nadere informatie

Mogen allen één zijn!

Mogen allen één zijn! Dekenaat Herzele Houtem Zevende zondag van Pasen C-jaar 11 en 12 mei 2013 Mogen allen één zijn! Intredelied (ZJ 503, 1 +2): Zingt een nieuw lied voor de Heer Zingt een nieuw lied voor de Heer, alle landen.

Nadere informatie

Dienst van Schrift en Tafel Zondag 18 november 2018 in de Menorah

Dienst van Schrift en Tafel Zondag 18 november 2018 in de Menorah Dienst van Schrift en Tafel Zondag 18 november 2018 in de Menorah Lied voor de dienst: Lied 274. 2 Ontferm u God, kyrie eleïson, 3 Wij zingen samen van uw gloria, wees ons nabij, kijk speurend naar ons

Nadere informatie

Liturgie bij de avonddienst op 14 februari 2016

Liturgie bij de avonddienst op 14 februari 2016 Liturgie bij de avonddienst op 14 februari 2016 We luisteren naar: Zie hoe Jezus lijdt voor mij (Sela) Zie hoe Jezus biddend strijdt met de pijn, verlatenheid. Zo alleen, verwond roept Hij: Mijn God, waarom

Nadere informatie

Dienst van Schrift en Tafel Zondag 18 november 2018 Menorah

Dienst van Schrift en Tafel Zondag 18 november 2018 Menorah Dienst van Schrift en Tafel Zondag 18 november 2018 Menorah Lied voor de dienst: Lied 274. 2 Ontferm u God, kyrie eleïson, wees ons nabij, kijk speurend naar ons om, kom met uw vrede, uw barmhartigheid,

Nadere informatie

Orde voor de viering van het heilig Avondmaal

Orde voor de viering van het heilig Avondmaal Orde voor de viering van het heilig Avondmaal Prediking Geloofsbelijdenis Onderwijzing bij het Avondmaal De apostel Paulus beschrijft hoe onze Heer Jezus Christus het heilig Avondmaal heeft ingesteld:

Nadere informatie

De God van liefde en vrede zal met u zijn

De God van liefde en vrede zal met u zijn PAROCHIE IN HERZELE HOUTEM Heilige Drie-eenheid 10 11 juni 2017 De God van liefde en vrede zal met u zijn Want God heeft zijn Zoon niet naar de wereld gezonden om de wereld te veroordelen, maar om door

Nadere informatie

Voorhof, 25 augustus Avondmaalsviering *** Stilte tot inkeer. Orgelspel. Welkom en drempelgebed

Voorhof, 25 augustus Avondmaalsviering *** Stilte tot inkeer. Orgelspel. Welkom en drempelgebed Voorhof, 25 augustus 2013 - Avondmaalsviering *** Stilte tot inkeer Orgelspel Welkom en drempelgebed Intochtslied (staande) Tussentijds 3 : 1, 2, 4 en 6 Hier vraagt Hij ons Hem toegewijd te wezen, het

Nadere informatie

Eucharistieviering. m.m.v. Taizé-jongerengroep Amersfoort. Vijfde zondag van Pasen. 24 april 2016

Eucharistieviering. m.m.v. Taizé-jongerengroep Amersfoort. Vijfde zondag van Pasen. 24 april 2016 Eucharistieviering m.m.v. Taizé-jongerengroep Amersfoort Vijfde zondag van Pasen 24 april 2016 Oud-katholieke parochie van de heilige Georgius, Amersfoort Uitnodiging tot de communie Jezus Christus zelf

Nadere informatie

PAROCHIE HERZELE HOUTEM januari 2017 (4 de zon. dhj)

PAROCHIE HERZELE HOUTEM januari 2017 (4 de zon. dhj) PAROCHIE HERZELE HOUTEM 28-29 januari 2017 (4 de zon. dhj) Intredelied: Volk van God (ZJ 578, 1-2) Volk van God zijn wij hier samen, heel de wereld in ons hart. Gij roept ons bij onze namen. God onze vreugde,

Nadere informatie

Zondag 15 december 2013 derde zondag in Advent

Zondag 15 december 2013 derde zondag in Advent Bemoediging en drempelgebed Orgelspel Aansteken van de kaarsen Lichtlied Het engelenlied-3 Zondag 15 december 2013 derde zondag in Advent Moment van stilte Bemoediging en drempelgebed V onze hulp is in

Nadere informatie

2 oktober 2016 Eerste zondag van de missiemaand 27 e zondag doorheen het jaar C. Liturgische suggesties

2 oktober 2016 Eerste zondag van de missiemaand 27 e zondag doorheen het jaar C. Liturgische suggesties 2 oktober 2016 27 e zondag doorheen het jaar C Intredelied ZJ 775 Die licht is, bron van leven is Verwelkoming en kruisteken L. Welkom in deze eerste weekendviering van oktober. Van oudsher is oktober

Nadere informatie