Jaargang 31, nummer 11, 20 januari 2016 Agenda

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Jaargang 31, nummer 11, 20 januari 2016 Agenda"

Transcriptie

1 Jaargang 31, nummer 11, 20 januari 2016 Agenda Maandag 25 januari OV vergadering Dinsdag 26 januari Definitief advies groep 8 Woensdag 27 januari Toneelochtend Thee café Donderdag 28 januari Definitief advies groep 8 Maandag 1 februari Spreekavond 3 Woensdag 3 februari Crea ochtend groepen 5 en 6 Vrijdag 5 februari Carnaval Vrije middag voor alle leerlingen Maandag 8 t/m vrijdag 12 februari Carnavalsvakantie Maandag 15 februari Luizenpluizen Veiligheid op en om school! Beste ouders. Graag vraag ik uw aandacht voor de veiligheid op en om school in de breedste zin van het woord. Op het moment dat uw kind op school zit en de lessen beginnen zijn de deuren van buitenaf afgesloten om de veiligheid te waarborgen. Op het moment dat de school uit is worden de kleuters overgedragen aan de wachtende ouders of oppas. Dit is zo geregeld i.v.m. veiligheid en om te voorkomen dat er geen kinderen zoekraken. Het is daarom van groot belang dat ouders achter de streep op de speelplaats staan zodat er een goed overzicht is. Tenslotte wil ik nogmaals een beroep doen op de veiligheid van school naar huis en van huis naar school. Het gaat hierbij om het parkeren rondom de school en de snelheid waarmee er gereden wordt. Verder uiteraard de overweging om te voet of per fiets naar school te komen. Judith de Greef heeft in dit Florakel haar zorgen uitgesproken over de verkeerssituatie rondom de school en ik heb inmiddels afspraken met de politie gemaakt. Duidelijk is dat er in de toekomst vaker gehandhaafd wordt met als doel om de overtredingen die er nu gemaakt worden aan te pakken. Hans van Dael

2 Een vruchtbare school Dit schooljaar is voor veel leerkrachten een vruchtbaar schooljaar. Meester Thijs is inmiddels vader geworden, juffrouw Zita en juffrouw Chantal zijn moeder geworden. Juffrouw Linda gaat vandaag met zwangerschapsverlof en wordt vervangen door meester Kai. Na de Krokusvakantie zijn juffrouw Leontine, juffrouw Margo, juffrouw Jolanda en juffrouw Maartje aan de beurt. Zodra het bekend is wie deze verloven in gaan vullen en de ouders ook geïnformeerd zijn, leest u het in het Florakel! Hans van Dael Verkeersveiligheid rondom school Beste ouders, Naar aanleiding van een aanrijding vlak bij school vorige week wil ik een verzoek doen aan jullie met het in acht nemen van de verkeersveiligheid rondom school: Kijk eens kritisch naar uw eigen gedrag in het verkeer. Gedraag ik me veilig in het verkeer? Breng en haal uw kinderen zoveel mogelijk lopend of op de fiets. Als het echt niet anders kan parkeer uw auto dan op een plek waar anderen er geen last van hebben en waarbij er geen onveilige verkeerssituatie ontstaat. Rijd stapvoets in de omgeving van school. Ben een voorbeeld voor (uw) kinderen. Gelukkig was er bij het ongeluk alleen sprake van blikschade. Ik moet er niet aan denken, en u vast ook niet, dat een kind of een ouder iets zou overkomen bij school. Judith de Greef Groep 1-2 A 8 januari hadden we weer onze 2e succesvolle creamiddag. De kinderen mogen dan: pizza bakken, timmeren, knutselen met speelmais, zandschilderen, dansen, mozaïeken, techniek (of ook wel zoals de kinderen zeggen: slopen), zeepjes maken, handpop maken. Met de hulp van ouders altijd weer een groot succes, want zonder hun hulp kunnen wij dit niet organiseren. De kinderen zijn altijd heel trots op wat ze gedaan hebben. Ze laten graag hun creaties zien en voor de juffen wordt vaak nog een extra pizza gebakken.

3 Deze periode tot aan de carnavalsvakantie hebben wij in de groepen 1-2 thema

4 Kikker in de kou Gelukkig is er dit weekeind sneeuw gevallen en past het thema prima bij de belevingswereld van de kinderen. Maar veel te kort, want over 2 weken is het al carnaval. Maar eerst flink oefenen voor de toneelochtend want wij treden op!!! Groep 1-2 A van juf Gonda. Dance ballet groep 3 en 4 Wat was het leuk bij de crea-middag in groep 3-4! De kinderen hebben kennis gemaakt met Dance ballet. Juf Valerie heeft ze een leuke choreografie aangeleerd op het liedje: niet verjaardagsfeest van K3. Wat deden de kids goed mee! Heeft ze je aangestoken met haar enthousiasme? Neem dan gerust contact op om een keertje te komen kijken in de les bij Eva hier in Stratum ( of ). Tot de volgende crea-middag!

5 Onze klas groep 4a Allebei onze 2 de juffen hebben een baby in hun buik! Hun buiken zijn al heel dik. We denken dat de baby s heel lief gaan worden. We hopen ook dat de baby s heel gezond zullen zijn! We weten nog niet of de baby s jongens of meisjes zullen zijn, dat is nog geheim. En dat vinden wij niet zo leuk, wij willen het ook weten!!!! In groep 4 hebben al veel geleerd, zoals: Bijna alle hoofdletters. Ook zijn er al kinderen die met een vulpen mogen schrijven! Zij hebben al laten zien dat ze heel netjes kunnen schrijven, dus hebben ze een vulpen verdient. Deze mogen ze bij bijna alle vakken gebruiken, behalve bij estafette, rekenen en tekenen. Ook hebben we monsters in de klas, geen echte natuurlijk! Maar wanneer je goed je best doet of snel stil bent, krijg je een punt. Wanneer je bijvoorbeeld 5 punten hebt, mag je een sticker uitzoeken. Bij 15 punten mag je een kaartje uitzoeken en bij 50 punten krijg je zelfs een half stickervel! Helaas heeft nog niemand zoveel punten gehad. Groetjes van groep 4A: Manou, Valerie, Jay, Zoë, Edrionne, Mijntje, Britney, Jesper, Keano, Guusje, Menno, Rein, Rabia, Timon, Sara, Sinan, Felize, Julia, Kirill, Dante, Roman, Mingus, Mani, juf Jolanda en juf Léontine

6 Schoolschaatsen Groepen 6 10 weken lang hebben de groepen 6 op woensdagochtend van uur schaatsles gekregen. We liepen s morgens om 8.30 uur naar de ijsbaan en waren om uur weer terug op school. De kinderen werden tijdens de eerste les in 3 niveau groepen verdeeld, met voor iedere groep een instructeur. Vooral bij de beginnelingen waren de vorderingen goed te zien, bij de eerste les hadden een aantal kinderen nog moeite om zich staande te houden op het gladde ijs. Een paar lessen later zag je dat ze al flink vooruit gingen op het ijs. De laatste lessen mochten ze kiezen uit: lange baan schaatsen, ijshockey of kunstschaatsen. De meeste kinderen kozen voor ijshockey. De laatste les hadden ze nog in groepen een prestatierit op de lange baan, ze kregen voor elk rondje een stempel op de stempelkaart. De rest van de tijd was er discoschaatsen. Jammer dat het voorbij is. Het was een leerzame tijd op het ijs. Ouders die de kinderen op weg naar de ijsbaan hebben begeleid of daar geassisteerd hebben, heel hartelijk bedankt.

7 Toneeldag..u komt toch ook? Op woensdag 27 januari vindt de tweede toneeldag van dit schooljaar plaats. Tijdens de toneeldag treden groepen kinderen voor elkaar op. De toneeldag vindt plaats in de gymzaal. Natuurlijk vinden de kinderen het heel leuk als er veel publiek aanwezig is. Wij willen jullie dan ook van harte uitnodigen om te komen kijken. Het rooster ziet er als volgt uit: uur: 1-2a, 3b, 5b, 6a, 7a, 8a uur: 1-2b, 1-2d, 4b, 6c, 6b, 8b. Dit rooster is niet de volgorde van optreden. Voor het rustig verlopen van de toneeldagen vragen wij u dringend de zaal niet tussentijds te verlaten. Veel kijk-en luisterplezier! Juul en Lex met de Carnaval in het Jeugdgezelschap van Eindhoven Juul (7b) en Lex Vugts (5b) maken dit jaar deel uit van het Jeugdgezelschap van Eindhoven met carnaval. Op zondag 31 januari sluiten ze aan bij het Prinsenontbijt met de stadsprins. En daarna gaat het echt los. Op vrijdag bezoeken ze scholen en een bejaardentehuis. Ze kleden zich om bij het Pullman hotel (de residentie van de stadsprins) en gaan met de bus van de prins en zijn gevolg op pad. Op zaterdag staan ze op de eerste wagen in de optocht en op zondag zijn ze aanwezig bij de Markiezing voor Ook dit jaar is er op zondag met carnaval dus een verkiezing in de tent waar leerlingen aan kunnen deelnemen om ook volgend jaar deel uit te maken van het Eindhovens Jeugdgezelschap. Meer info kun je vinden op de Facebook pagina Markiezing. Juul en Lex hebben er al veel zin in! Alaaf!

8 De week voor Carnaval Vrijdag 5 februari vieren we CARNAVAL op de Floralaan. Zoals u op de kalender kunt zien, zijn de kinderen s middags vrij. We vieren dus CARNAVAL van tot uur. Dit jaar zullen alle groepen meelopen met onze eigen Laat de Floralaan Stralen optocht! Informatie m.b.t. de tijd en de route volgt nog. Ook is er een programma in de eigen klas. In de week van 1 februari hebben we een aanloopweek. We maken de kinderen deze week al enthousiast voor CARNAVAL! Hieronder volgt het programma. Maandag 1 februari: Kalmaandag We beginnen de week heerlijk rustig en mogen in pyjama, ochtendjas, slaapmuts enz. naar school komen. Dinsdag 2 februari: Pimp your teacher-dag Vandaag mogen de kinderen hun meester of juf versieren. De leerkracht geeft vooraf zelf aan wat hier mag (bijv. kapsel en/of kleding en/of make-up). Woensdag 3 februari: Hoedje/sjaal-dag Alle kinderen mogen vandaag een hoed op en/of een leuke sjaal/boa om doen. Donderdag 4 februari: Doe raar met je haar-dag Alle kinderen mogen vandaag een raar kapsel maken. Vrijdag 5 februari: viering CARNAVAL Vandaag mogen alle kinderen verkleed naar school komen. We gaan er een gezellig feestje van maken!!!! ALAAAF!!!

9 Flora Theecafé koffie/thee-ochtend voor ouders woensdag 27 januari van 8.30 tot 9.00 uur Voorafgaand aan de toneelochtend. Fabels en weetjes over hoofdluis Luizen: bijna ieder gezin krijgt er vroeg of laat mee te maken. Als je kind het voor het eerst heeft, zal je met veel vragen zitten. Hoe kom je aan hoofdluis? Hoe kom je er vanaf? Kunnen luizen zwemmen? Is het waar dat ze alleen schone hoofden opzoeken? En is het gevaarlijk? Om je op weg te helpen hebben we hieronder enkele fabels en weetjes over hoofdluis bij elkaar gezet die veel vragen zullen beantwoorden. Eén luis legt ongeveer 100 eitjes (neten) Weetje. Een jonge luis is na 7-10 dagen volwassen en klaar om zelf weer eitjes te leggen. Hij leeft ongeveer één maand en kan 5 eitjes (neten) per dag leggen; ongeveer 100 in een leven. Snel ingrijpen is bij hoofdluis dus erg belangrijk. In een zwembad zwemmen luizen van hoofd naar hoofd Fabel. Luizen kunnen niet zwemmen. Daarom zullen hoofdluizen zich extra goed vastklampen om te overleven (ook tijdens het douchen en haren wassen). Ze kunnen zo n 2 uur overleven onder water. Maar als ze het hoofdhaar eenmaal los hebben gelaten, zijn ze dusdanig verzwakt om andere hoofden te bereiken en te besmetten. Luizen kunnen alleen maar lopen

10 Weetje. Hoofdluizen kunnen niet springen, vliegen of zwemmen, alleen lopen. Direct haar-op-haar contact is de enige manier om hoofdluis op te lopen. Hoofdluizen brengen ziektes over Fabel. De beten van hoofdluizen kunnen jeuken. Krabben levert soms ontstekingen, en in een enkel geval zelfs eczeem op. Maar de hoofdluis brengt geen ziektes over. Je kunt luizen krijgen van je kat Fabel. Kattenluizen zijn kieskeurig: ze lusten geen mensenbloed. Mensenluizen lusten overigens ook geen kattenbloed. Alle mensen en diersoorten hebben een eigen luizensoort. Dierenluizen kunnen dus niet overleven op mensen en andersom. Hoofdluizen kunnen bij kamertemperatuur maximaal 2 dagen overleven zonder bloed Weetje. Meestal zijn hoofdluizen al binnen één dag dood. Ook de neten drogen buiten het hoofd snel uit en gaan dood. Luizen houden van een schoon hoofd Fabel. Dit is een hardnekkig verhaal waar weinig van klopt. Luizen maken geen onderscheid. Ze voelen zich even goed thuis op een ongewassen hoofd als op een frisgewassen koppie. Met lichamelijke hygiëne heeft het dus niets te maken. Wel kunnen ze zich moeilijker vastgrijpen aan gel en haarlak. Heb je neten, dan heb je ook hoofdluis Fabel. Neten zijn het bewijs dat je luizen hebt gehad, maar niet perse dat je ze nog hebt. Dode en lege neten blijven nog maanden zitten. Tijdens het luizenpluizen worden als eerste de neten ontdekt. Een luis is moeilijker te vinden. Weetje. Als de neten tot enkele centimeters vanaf de hoofdhuid zitten is de kans wel heel groot dat er luizen zijn en/of komen. Controleer in zo n geval daarom toch, het liefst in nat haar met crèmespoeling erin (maakt het kammen met de luizen/netenkam makkelijker en zorgt ervoor dat de luizen niet kunnen wegrennen). In droog haar verplaatsen de luizen zich razendsnel. De verkleedmand is een luizenkwekerij Fabel. De kans dat een luis in een hoedje of kraag terecht komt is minimaal en eenmaal in de verkleedmand zal de luis bovendien snel verzwakken en sterven. Zich voortplanten doen luizen sowieso alleen op een hoofd. Luizen komen al heel lang voor Weetje. In Egyptische mummies uit de 4e eeuw na Christus zijn al neten van de hoofdluis aangetroffen. Je moet 'luizen-beddengoed' altijd op 60 graden of heter wassen Fabel. In het bed van een kind met luizen zit hooguit een enkele luis en die overleeft het waarschijnlijk niet tot bedtijd. Mocht hij toch in de was belanden, dan overleeft hij ook een wasbeurt van 30 graden niet en anders sneuvelt hij wel in de droger of aan de waslijn. Neten zijn taaier, maar de kans dat je die in je wasgoed vindt is zo goed als nihil.

11 Luizen worden hoofdzakelijk overgedragen van persoon tot persoon Weetje. Luizen worden hoofdzakelijk overgedragen van persoon tot persoon (hoofd tot hoofd). Een hoofdluis verlaat niet vrijwillig het hoofd waar hij op leeft. Daar is het immers warm en er is voldoende voedsel. Luizen op kleding en in beddengoed zijn meestal zwakke, zieke, oude luizen die zich minder goed konden vastklemmen. We gebruiken op onze school geen luizenzakken Weetje. Omdat: Luizen alleen overstappen van haar naar haar. Als er al toevallig een luis van een haar zou vallen op het moment dat iemand zijn jas uittrekt dan klimt de luis instinctief naar omhoog en nooit zijwaarts naar een andere jas. Het onhygiënisch is, want natgeregende jasjes drogen slecht in de luizenzakken. Een luis gedijt beter in een vochtige omgeving. In een zak zijn zijn overlevingskansen groter. Er geen wetenschappelijk bewijs is voor de effectiviteit van de luizenzakken. De RIVM het gebruik van luizenzakken daarom ook niet meer nodig vindt. Hoofdluizen kun je weghouden met preventieve middeltjes Fabel. Immuniteit tegen hoofdluis bestaat niet. De kans dat je luizen krijgt na het gebruik van preventieve middeltjes, is bijna net zo groot als wanneer je die middeltjes niet gebruikt. Er kan voortdurend een (her)besmetting plaats vinden. De beste (en goedkoopste) manier om hoofdluis te voorkomen is kammen Weetje. Kammen, kammen en nog eens kammen. Na iedere haarwasbeurt op nat haar. Crèmespoeling maakt het kammen makkelijker en hoofdluizen hebben geen grip op het haar of hoofdhuid. Mocht er dan een luis zitten, dan ben je er snel bij en krijgt de luis geen kans om eitjes (neten) te leggen. Het hele gezin moet worden gecontroleerd als er bij één iemand luizen zijn geconstateerd Weetje. Ja, iedereen uit het gezin moet worden gecontroleerd op hoofdluis als één iemand het heeft en bij besmetting ook meteen behandeld worden. Het is raadzaam om alle gezinsleden extra te kammen, kammen, kammen en nog eens te kammen. Heeft u de kriebels gekregen na het lezen van deze fabels en weetjes, maak er een gewoonte van om 1x per week uzelf en uw kind(eren) te controleren. Voorkomen is beter dan genezen, dus ons advies is: Regelmatig kammen! Voor meer advies en weetjes, kijk dan op de website van RIVM of landelijksteunpunthoofdluis.nl Eventuele reacties kunt u sturen naar info@bs-floralaan.nl Ingeborg de Bruijn, hoofdluiscoördinator.

Hoofdluisinformatie voor werkgroep ouders op school.

Hoofdluisinformatie voor werkgroep ouders op school. Hoofdluisinformatie voor werkgroep ouders op school. Vragen en fabels. Hoe ontdek je hoofdluis bij iemand? Hoofdluis begint vaak met jeuk, maar niet altijd. Als u controleert kijk dan goed tussen de haren,

Nadere informatie

Hoofdluis Protocol KJS

Hoofdluis Protocol KJS Hoofdluis Protocol KJS Hoofdluis is vooral een probleem voor de omgeving vanwege het besmettingsrisico. Met name op scholen, waar veel mensen/kinderen bij elkaar komen, kan deze besmetting gemakkelijk

Nadere informatie

Regelmatig krijgen scholen vragen van ouders over hoofdluis, hoe dit te behandelen en wat er verder moet gebeuren om verspreiding te voorkomen.

Regelmatig krijgen scholen vragen van ouders over hoofdluis, hoe dit te behandelen en wat er verder moet gebeuren om verspreiding te voorkomen. Landsmeer, 1 september 2016 Schooljaar 2 0 1 6-2 0 1 6 7 In deze Weekflits: Informatie op onze website Hoofdluis Belangrijke data Sport en spel Jarig komende week Hengelsport promotiedag Dat!school EHBO

Nadere informatie

Maria Nieuwsflits november Maandag 26 november: atelier. Vrijdag 30 november: Maandsluiting. Woensdag5 december: Sinterklaasviering

Maria Nieuwsflits november Maandag 26 november: atelier. Vrijdag 30 november: Maandsluiting. Woensdag5 december: Sinterklaasviering Maandag 26 november: atelier Vrijdag 30 november: Maandsluiting Woensdag5 december: Sinterklaasviering Sinterklaas Sinterklaas is al weer in Nederland. En hij meert, als alles goed gaat zaterdag ook in

Nadere informatie

Beleid ter voorkoming en bestrijding van hoofdluisbesmetting.

Beleid ter voorkoming en bestrijding van hoofdluisbesmetting. Luizen protocol van Voorthuijsenschool. Beleid ter voorkoming en bestrijding van hoofdluisbesmetting. Aangezien er met regelmaat bij kinderen hoofdluis wordt aangetroffen, is het noodzakelijk dat er tussen

Nadere informatie

Luizeninformatie! INFORMATIE HOOFDLUIS

Luizeninformatie! INFORMATIE HOOFDLUIS Luizeninformatie! INFORMATIE HOOFDLUIS Schrikt u er ook zo van als er weer luizen zijn gesignaleerd op school? Helaas.. iedereen kan luizen krijgen, het heeft niets met hygiëne te maken. Wel is het zo

Nadere informatie

Nieuwsbrief 6 - Februari: schooljaar 2012-2013. Beste ouders,

Nieuwsbrief 6 - Februari: schooljaar 2012-2013. Beste ouders, Nieuwsbrief 6 - Februari: schooljaar 2012-2013 Beste ouders, De eerste maand van het jaar 2013 zit er al weer op. Aan onze agenda te zien, hebben we ook in februari heel wat leuke en spannende activiteiten.

Nadere informatie

Protocol Hoofdluis Stichting Kinderopvang Oud Gastel. Voor u ligt het protocol Hoofdluis welke is afgeleid van de informatie van de GGD en het RIVM.

Protocol Hoofdluis Stichting Kinderopvang Oud Gastel. Voor u ligt het protocol Hoofdluis welke is afgeleid van de informatie van de GGD en het RIVM. Protocol Hoofdluis Stichting Kinderopvang Oud Gastel Voor u ligt het protocol Hoofdluis welke is afgeleid van de informatie van de GGD en het RIVM. 1. Algemene informatie 1.1. Wat is hoofdluis? 1.2. Hoe

Nadere informatie

Luizenprotocol Franciscusschool

Luizenprotocol Franciscusschool --------------------------------------- --------------------------------------- Luizenprotocol Franciscusschool Februari 2015 Coordinatie : Monique Segerink (ouder) Rita Broenink (leerkracht) Chantal Steggink(leerkracht)

Nadere informatie

NIEUWS UIT DE SCHOOL

NIEUWS UIT DE SCHOOL Regel van de maand De regel waar de komende maand extra aandacht aan besteden is: Problemen lossen wij met praten op. Afsluiting thema Middeleeuwen NIEUWS UIT DE SCHOOL Luizen Helaas, ze zijn er weer Wilt

Nadere informatie

Inhoud 1. Het probleem luizen Inleiding Luizenbiologie Hoe kun je hoofdluizen of neten krijgen? Hoe weet je of je

Inhoud 1. Het probleem luizen Inleiding Luizenbiologie Hoe kun je hoofdluizen of neten krijgen? Hoe weet je of je Hoofdluisprotocol 1 Inhoud 1. Het probleem luizen... 3 1.1 Inleiding... 3 1.2 Luizenbiologie... 3 1.3 Hoe kun je hoofdluizen of neten krijgen?... 3 1.4 Hoe weet je of je luizen en/of neten hebt?... 4 2.

Nadere informatie

Luizen op school. Wat is hoofdluis? Hoe krijg je hoofdluis? Waarom is er vaker hoofdluis na de vakantie? Is het erg om hoofdluis te hebben?

Luizen op school. Wat is hoofdluis? Hoe krijg je hoofdluis? Waarom is er vaker hoofdluis na de vakantie? Is het erg om hoofdluis te hebben? Luizen op school Wat is hoofdluis? De hoofdluis is een parasiet: het beestje leeft van mensenbloed. Hij zoekt graag behaarde en warme plekjes op zoals achter de oren, in de nek of onder een pony. Een volwassen

Nadere informatie

Onze school doet mee aan de: Landelijke Luizendag. Nederland Luisvrij! Informatie voor ouders. Hoofdsponsor

Onze school doet mee aan de: Landelijke Luizendag. Nederland Luisvrij! Informatie voor ouders. Hoofdsponsor Onze school doet mee aan de: Landelijke Luizendag 2017 Nederland Luisvrij! Informatie voor ouders Hoofdsponsor Knip uit en bewaar 1) 2) 3) 4) Kaminstructies Kam dinsdag na de vakantie alle leden van jouw

Nadere informatie

Kijk op www.luizenradar.nl of er hoofdluis heerst bij jou in de buurt.

Kijk op www.luizenradar.nl of er hoofdluis heerst bij jou in de buurt. Wat is hoofdluis? Hoofdluispreventie Hoofdluizen zijn insecten met zes poten, die uitsluitend op hoofden van mensen leven. Ze komen niet voor bij dieren, brengen geen ziekten over maar kunnen wel jeuk

Nadere informatie

Hoofdluis. Zorg voor uzelf 21

Hoofdluis. Zorg voor uzelf 21 Hoofdluis Zorg voor uzelf 21 Hoofdluis Vrijwel iedere ouder met kinderen in de schoolgaande leeftijd krijgt er vroeg of laat mee te maken: hoofdluis. Een lastig, maar verder onschadelijk diertje, dat leeft

Nadere informatie

Nieuws van de Week nr. 5 Vrijdag 30 januari 2015

Nieuws van de Week nr. 5 Vrijdag 30 januari 2015 Nieuws van de Week nr. 5 Vrijdag 30 januari 2015 Jarigen! 30-01 Edith goep 1-2B 30-01 Loïs groep 8A 31-01 Eva groep 4A 01-02 Jens groep 4B 01-02 Noor groep 6B 01-02 Zazou groep 1-2C 02-02 Tara groep 4A

Nadere informatie

Onze school doet mee aan de: Landelijke Luizendag. Nederland Luisvrij! Informatie voor ouders. Hoofdsponsor

Onze school doet mee aan de: Landelijke Luizendag. Nederland Luisvrij! Informatie voor ouders. Hoofdsponsor Onze school doet mee aan de: Landelijke Luizendag 2016 Nederland Luisvrij! Informatie voor ouders Hoofdsponsor Knip uit en bewaar 1) 2) 3) 4) Kaminstructies Kam dinsdag na de vakantie alle leden van jouw

Nadere informatie

Luizenprotocol obs De Stroom

Luizenprotocol obs De Stroom Luizenprotocol obs De Stroom De Hoofdluis De hoofdluis is een parasiet: het beestje leeft van mensenbloed. Hij zoekt graag behaarde en warme plekjes op zoals achter de oren, in de nek of onder een pony.

Nadere informatie

PROTOCOL HOOFDLUIS NOVEMBER 2017

PROTOCOL HOOFDLUIS NOVEMBER 2017 PROTOCOL HOOFDLUIS NOVEMBER 2017 INHOUDSPOPGAVE 1. Inleiding Blz. 3 2. Wat is hoofdluis? Blz. 3 3. Beleid Blz. 3 4. Procedure Blz. 4 5. Controle voor luizenouders Blz. 4 6. Behandeling Blz. 5 7. Feiten

Nadere informatie

Agenda: Schooljaar Nr. 09. Wat kunt u o.a. lezen in deze Schakel?

Agenda: Schooljaar Nr. 09. Wat kunt u o.a. lezen in deze Schakel? Schooljaar 2018-2019 Nr. 09 Uitnodiging ZIEN-gesprekken Op donderdag 25 oktober start de week van de ZIEN-gesprekken. In Schakel 8 hebben we u geïnformeerd over het doel en de inhoud van deze gesprekken.

Nadere informatie

Wingerd SC Waddinxveen 2

Wingerd SC Waddinxveen  2 Protocol hoofdluis Informatie over luizen Helaas duiken op onze school af en toe hoofdluizen op. Dat is heel vervelend, want bestrijding is lastig en een kwestie van doorzetten. Als u hoofdluis ontdekt,

Nadere informatie

instapdag voor nieuwe kleuters laatste zwemles voor het 1 en het 2 leerjaar start van de week tegen pesten warme truiendag

instapdag voor nieuwe kleuters laatste zwemles voor het 1 en het 2 leerjaar start van de week tegen pesten warme truiendag Nieuwsbrief 6 - Februari: schooljaar 2015-2016 Beste ouders, De eerste maand van het jaar 2016 zit er al weer op. Aan de agenda te zien, hebben we ook in februari heel wat leuke en spannende activiteiten.

Nadere informatie

Claudius Civilislaan 30-3132 JB Vlaardingen - Tel. : 010-434 65 30 www.jcsvl-mantum.nl

Claudius Civilislaan 30-3132 JB Vlaardingen - Tel. : 010-434 65 30 www.jcsvl-mantum.nl November 2015 Beste ouder(s), verzorger(s), Hierbij ontvangt u de nieuwsbrief van November. Hierin stellen de nieuwe ouderleden van de MR zich aan u voor. En kunt u lezen over de opbrengst van de kleedjesmarkt,

Nadere informatie

Informatie over hoofdluis

Informatie over hoofdluis Informatie over hoofdluis Wat is hoofdluis? De hoofdluis is een parasiet: het beestje leeft van mensenbloed. Hij zoekt graag behaarde en warme plekjes op zoals achter de oren, in de nek of onder een pony.

Nadere informatie

Kringgesprek. Die kunt u dan invullen op de dag of avond dat u toch op school bent voor de rapportgesprekken.

Kringgesprek. Die kunt u dan invullen op de dag of avond dat u toch op school bent voor de rapportgesprekken. Kringgesprek Geachte ouders, Wilt u alstublieft meedoen aan het invullen van een enquête Ouderbetrokkenheid? Nummer 9 2012-2013 2013 Die kunt u dan invullen op de dag of avond dat u toch op school bent

Nadere informatie

Luis in je haar? Kammen maar! Informatie over hoofdluis

Luis in je haar? Kammen maar! Informatie over hoofdluis Luis in je haar? Kammen maar! Informatie over hoofdluis Hoofdluis verspreidt zich in een hoog tempo, vooral onder kinderen. Controleer dus vaak en grijp meteen in als u hoofdluis ontdekt. De beste aanpak

Nadere informatie

De Springplank: info 4 februari 2015

De Springplank: info 4 februari 2015 De Springplank: info 4 februari 2015 Bezoek Rijksmuseum. Maandag, 9 februari, brengen de groepen 7 en 8 een bezoek aan het Rijksmuseum. In de klas zijn al een aantal voorbereidingslessen gegeven met als

Nadere informatie

Vrije School Michaël Kleuter- en lagere school. Luizenprotocol. Bachlaan 8 8031HL Zwolle

Vrije School Michaël Kleuter- en lagere school. Luizenprotocol. Bachlaan 8 8031HL Zwolle Vrije School Michaël Kleuter- en lagere school Luizenprotocol Bachlaan 8 8031HL Zwolle Telefoon 038-422 5448 E-mail: info@vrijeschoolzwolle.nl Internet: www.vrijeschoolzwolle.nl Bank: NL56 TRIO 0390 3408

Nadere informatie

Algemene informatie week 36

Algemene informatie week 36 Algemene informatie week 36 Wij heten alle peuters, leerlingen, ouders, opa s en oma s heel hartelijk welkom en wensen iedereen een fijn, goed, gezellig, leerzaam jaar toe. Samen maken we er een mooi jaar

Nadere informatie

Nieuwsbrief nr. 15 2015-2016.

Nieuwsbrief nr. 15 2015-2016. Prot. Chr. Basisschool t Haimstee Linge 24 9642 HW Veendam www.cbs-haimstee.picto.nl Nieuwsbrief nr. 15 2015-2016. Kind op Maandag. Het thema van deze week is: Er komt een tijd.. Jesaja 9:1-6; 11:1-10;

Nadere informatie

Behandeling van hoofdluis

Behandeling van hoofdluis Behandeling van hoofdluis Hoofdluizen en neten Hoofdluizen zijn kleine beestjes van zo n twee à drie millimeter groot. Ze zijn grauwgrijs tot donkerbruin van kleur. Ze zitten het liefst op het haar van

Nadere informatie

Het luizenprotocol van de H.M van Randwijkschool

Het luizenprotocol van de H.M van Randwijkschool Het luizenprotocol van de H.M van Randwijkschool Het controleren: 1. Na elke vakantie vinden er controles plaats in de klassen. Deze worden op de woensdagen gehouden of in overleg met de leerkracht. Als

Nadere informatie

Info over luizen. Op de website www.luistelijf.nl is veel info te vinden. Hieronder een samenvatting : Een luizenleven 1 / 7

Info over luizen. Op de website www.luistelijf.nl is veel info te vinden. Hieronder een samenvatting : Een luizenleven 1 / 7 Wij gaan ervan Losse uit dat haren ouders weten, vragen dat Een om ze staart luizenbezoek. dagelijks (staartjes) de haren Uiteraard van is het de meest kinderen kunt veilig. u uw moeten Heeft kind ee uw

Nadere informatie

Het Lebuïnusblad. Positief Bezig zijn op School

Het Lebuïnusblad. Positief Bezig zijn op School Positief Bezig zijn op School Goed gedrag kun je leren. De komende week gaan we de volgende regel oefenen op school: Voor groot en klein zullen we aardig zijn Ik praat met een rustige stem en gebruik normale

Nadere informatie

Iedereen is uniek, niemand is volmaakt, maar samen zijn we compleet

Iedereen is uniek, niemand is volmaakt, maar samen zijn we compleet Iedereen is uniek, niemand is volmaakt, maar samen zijn we compleet Weekbrief De Gerardusschool Meerkreuk 2 2377 VA Oude Wetering http://www.gerardusschool.nl/ de.gerardus@ssba.net ALGEMEEN: Schooljaar:

Nadere informatie

t Toetertje OBS De Schoener

t Toetertje OBS De Schoener Groep 1 & 2 nieuwsbrief t Toetertje OBS De Schoener 20 e jaargang, nr. 1 26-10-2012 Juf Tony is terug van weggeweest! Afgelopen maandag was ik weer voor het eerst echt in de klas. Helemaal alleen met de

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF #10 23 december 2016

NIEUWSBRIEF #10 23 december 2016 NIEUWSBRIEF #10 23 december 2016 Herhaling wijziging studiedag De studiedag van 10 maart gaat niet door. De kinderen worden deze dag op school verwacht voor een normale lesdag. 31 maart studiedag: samenwerkingsdag

Nadere informatie

Jaargang 28, nummer 8,29november 2012 Agenda

Jaargang 28, nummer 8,29november 2012 Agenda Jaargang 28, nummer 8,29november 2012 Agenda Vrijdag 30 november Creamiddag groep 5-6 Maandag 3 december 2012 Spreekavond 3 (van 6) Woensdag 5 december Vrijdag 7 december Maandag 10 december Sinterklaas

Nadere informatie

Het luizenprotocol van de H.M van Randwijkschool

Het luizenprotocol van de H.M van Randwijkschool Het luizenprotocol van de H.M van Randwijkschool Het controleren: 1. De woensdag na elke vakantie wordt het haar van de kinderen op de aanwezigheid van hoofdluis gecontroleerd. 2. De controles worden grondig

Nadere informatie

Infobulletin Prins Bernhardschool 2015/2016 no.2

Infobulletin Prins Bernhardschool 2015/2016 no.2 Chr. Basisschool Prins Bernhard Bernhardlaan 42, 9291 HP Kollum Tel. 0511-452089 Website: www.pbschool.nl Infobulletin Prins Bernhardschool 2015/2016 no.2 1. Zending Elke maandagochtend kunnen de kinderen

Nadere informatie

8. Veiligheid en gezondheid P821 Protocol hoofdluis

8. Veiligheid en gezondheid P821 Protocol hoofdluis PROTOCOL HOOFDLUIS Algemene informatie over hoofdluis Wat is hoofdluis? Luizen zijn parasieten. Ze hebben een gastheer nodig om te leven. De hoofdluis leeft uitsluitend van mensenbloed. Ze komen dus niet

Nadere informatie

Heeft u deze nog niet overgemaakt van dit schooljaar? Voor een snelle afhandeling mag u deze ook contant komen betalen bij de directie!

Heeft u deze nog niet overgemaakt van dit schooljaar? Voor een snelle afhandeling mag u deze ook contant komen betalen bij de directie! OEC. BASISSCHOOL t Prisma locatie Overwh GASINJETSTRAAT 1-3 1442 WN PURMEREND TEL 0299 421982 Email:locatieoverwhere@prismapurmerend.nl Website : www. prismapurmerend.nl Voor het ontvangen van de info

Nadere informatie

Weeknieuws week 41. Peutercollege weetjes

Weeknieuws week 41. Peutercollege weetjes Weeknieuws week 41 Peutercollege weetjes o De locaties hebben weer nieuwe ouder- kindkisten ontvangen. Zo heeft t Kasteeltje de kist van het thema regen en het Kwetternest heeft nu de kist van Wat heb

Nadere informatie

Korenpraatjes. Jaargang 19 No.28.

Korenpraatjes. Jaargang 19 No.28. Korenpraatjes Jaargang 19 No.28. 4 december 2014 www.qliqprimair.nl BS De Korenaar 1. Vanuit de directie 2. Informatie uit de groepen 3. Vanuit de OC 4. Vanuit de MR 5. Verslag vanuit de klassen 6. Kalender

Nadere informatie

Onze school doet mee aan de: Landelijke Luizendag. Nederland Luisvrij! Informatie voor ouders. Hoofdsponsor

Onze school doet mee aan de: Landelijke Luizendag. Nederland Luisvrij! Informatie voor ouders. Hoofdsponsor Onze school doet mee aan de: Landelijke Luizendag 2014 Nederland Luisvrij! Informatie voor ouders Hoofdsponsor Knip uit en bewaar 1) 2) 3) 4) Kaminstructies Kam dinsdag na de vakantie alle leden van jouw

Nadere informatie

EUPENBULLETIN. 6 februari 2015 nr.11

EUPENBULLETIN. 6 februari 2015 nr.11 Wethouder van Eupenschool Odysseuslaan 6 5631 JM Eindhoven 040-2446044 EUPENBULLETIN 6 februari 2015 nr.11 Inhoudsopgave Afscheid... 1 Rapportgesprekken... 3 Carnaval... 3 Even voorstellen... 3 Wisseling

Nadere informatie

IEDEREEN KAN ZE KRIJGEN

IEDEREEN KAN ZE KRIJGEN IEDEREEN KAN ZE KRIJGEN Hoofdluis komt in de beste gezinnen voor. Die kleine beestjes, die overigens niet kunnen vliegen of springen, lopen van de ene jas naar de andere en maken graag een wandelingetje

Nadere informatie

Hoofdluis bestrijden. het Uitkijck hoofdluis handboek, juli 2012

Hoofdluis bestrijden. het Uitkijck hoofdluis handboek, juli 2012 Hoofdluis bestrijden het Uitkijck hoofdluis handboek, juli 2012 Coördinator vanuit school Coördinator vanuit de oudergroep : Cora Wolswijk. : Inge Kromhout. In dit handboek leest u wat de werkwijze is

Nadere informatie

Informatie over controle en behandeling van hoofdluis

Informatie over controle en behandeling van hoofdluis Informatie over controle en behandeling van hoofdluis Index: pagina 1: Algemeen pagina 2: Controle pagina 3: Behandeling pagina 5: Andere maatregelen en preventie ALGEMEEN Wat is hoofdluis? De hoofdluis

Nadere informatie

Protocol hoofdluis Openbare kunstmagneetschool De Kraal

Protocol hoofdluis Openbare kunstmagneetschool De Kraal Protocol hoofdluis Openbare kunstmagneetschool De Kraal Woord vooraf Hoofdluizen zijn erg vervelend. Vooral voor degene die ze heeft, maar ook voor de andere mensen in de omgeving. Hoofdluizen kunnen zich

Nadere informatie

Hoofdluisprotocol. Inleiding

Hoofdluisprotocol. Inleiding Hoofdluisprotocol Inleiding Voor u ligt het luizenprotocol van de Wereldkidz Kameleon. Dit protocol is bedoeld om duidelijkheid te geven over de stappen die de school neemt om hoofdluis te voorkomen, maar

Nadere informatie

Luis in je haar? Kammen maar!

Luis in je haar? Kammen maar! Luis in je haar? Kammen maar! De verschillende stadia van hoofdluis 1 Luizen Luizen zijn twee tot vier mm groot en bruin tot grijsblauw van kleur. Zij leven van menselijk bloed. Als een luis prikt in de

Nadere informatie

Stap 1 Stap 2 Stap 3

Stap 1 Stap 2 Stap 3 Hoofdluisprotocol Dit hoofdluisprotocol is bedoelt voor de schooldirectie en/of de luizencoördinator van de school. Dit protocol bestaat uit: 1. Stappenplan voor de middelbare school 2. Informatie over

Nadere informatie

Voor de aanpak van hoofdluis binnen de school hebben ouderwerkgroep en school de volgende stappen ontwikkeld.

Voor de aanpak van hoofdluis binnen de school hebben ouderwerkgroep en school de volgende stappen ontwikkeld. Stappenplan hoofdluisbeleid. Voor de aanpak van hoofdluis binnen de school hebben ouderwerkgroep en school de volgende stappen ontwikkeld. Inleiding. Hoofdluis is enorm besmettelijk, want hoofdluis verspreidt

Nadere informatie

Nieuwsbrief 9 februari 2015

Nieuwsbrief 9 februari 2015 Nieuwsbrief 9 februari 2015 Algemeen Vier keer wijzer Mensen leren op verschillende manieren. De een leert door doen, de ander moet het voor zich zien en een derde persoon moet de informatie eerst voor

Nadere informatie

Hoofdluis-Protocol Basisschool OBS Samsam

Hoofdluis-Protocol Basisschool OBS Samsam Hoofdluis-Protocol Basisschool OBS Samsam Het team (de luizenpluizers). Het luizenpluis- team werkt onder supervisie van de werkgroep luizen. Het team bestaat uit een aantal enthousiaste ouders/ verzorgers.

Nadere informatie

Groep 5 De Romeinen in Nederland

Groep 5 De Romeinen in Nederland Nieuwsbrief 9 20e jaargang 8 januari 2019 JANUARI Woensdag 23 Adviesgesprekken groep 8 (middag) Donderdag 24 Adviesgesprekken groep 8 (avond) Vrijdag 18 Studiedag, alle kinderen vrij Woensdag t/m vrijdag

Nadere informatie

Luizenprotocol September 2010

Luizenprotocol September 2010 Luizenprotocol September 2010 Luizenprotocol OBS de Kiezel en de Kei Preventief Ieder nieuw schooljaar wordt aan de ouders gemeld dat zij het protocol hoofdluis kunnen vinden en downloaden via de website

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF SCHOOLJAAR 2014-2015 NR. 4 30 JAN. 2015

NIEUWSBRIEF SCHOOLJAAR 2014-2015 NR. 4 30 JAN. 2015 Fivelingo 84-86 2716 BG Zoetermeer 079 3211055 info@ikcdepiramide.nl www.ikcdepiramide.nl Van een brede basis naar de top! NIEUWSBRIEF SCHOOLJAAR 2014-2015 NR. 4 30 JAN. 2015 Facebook Sinds dit schooljaar

Nadere informatie

Hoofdluis Protocol WSKO basisschool t Startblok

Hoofdluis Protocol WSKO basisschool t Startblok Hoofdluis Protocol WSKO basisschool t Startblok Veilingweg 1a 2675 BR Honselersdijk 0174 630610 www.startblok.wsko.nl 1. Inleiding Hoofdluis komt regelmatig voor en iedereen kan het krijgen. Hoofdluis

Nadere informatie

I N F O D A C O S T A S C H O O L H O O G R A V E N. w w w. d a c o s t a - h o o g r a v e n. n l. 8 januari 2015 INFO 6

I N F O D A C O S T A S C H O O L H O O G R A V E N. w w w. d a c o s t a - h o o g r a v e n. n l. 8 januari 2015 INFO 6 I N F O D A C O S T A S C H O O L H O O G R A V E N w w w. d a c o s t a - h o o g r a v e n. n l 8 januari 2015 INFO 6 IN DEZE INFO Traktaties Oproepje! Oproepje! Oproepje! Hoofdluis Studiedag groep 1

Nadere informatie

Luizenprotocol. luizenprotocol Datum: Pagina: 1 van 5. Inhoudsopgave

Luizenprotocol. luizenprotocol Datum: Pagina: 1 van 5. Inhoudsopgave Pagina: 1 van 5 Inhoudsopgave 1 Algemeen... 2 2 Controle... 2 3 Behandeling. 3 3 Andere maatregelen en preventie 4 5 Wat doen we op de BSO en het KDV als er luizen en neten worden geconstateerd.. 5 Bijlage

Nadere informatie

Nieuwsberichten 2 november 2015

Nieuwsberichten 2 november 2015 Nieuwsberichten 2 november 2015 Terugblik blubberrun Nat, sloten, weilanden, goed doel oftewel de blubberrun! Door de beeldende werving van de ouderraad deden ook dit jaar weer zo n 75 deelnemers (leerlingen

Nadere informatie

HOOFDLUISPROTOCOL. Obs de Dobbelsteen, daar leer je samen meer!

HOOFDLUISPROTOCOL. Obs de Dobbelsteen, daar leer je samen meer! HOOFDLUISPROTOCOL Obs de Dobbelsteen, daar leer je samen meer! OBS DE DOBBELSTEEN Philomenahof 29 4631NM Hoogerheide 0164-660706 info-obsdedobbelsteen@stichtingsom.com www.obs-dedobbelsteen.nl Hoofdluisprotocol

Nadere informatie

LUIZENPROTOCOL ARCHIPELSCHOOL. Op school

LUIZENPROTOCOL ARCHIPELSCHOOL. Op school LUIZENPROTOCOL ARCHIPELSCHOOL Op school 1. Wekelijks worden alle kinderen in alle groepen door zg. luisouders gecontroleerd. 2. Het is belangrijk dat de leerkracht duidelijk maakt dat ieder kind hoofdluis

Nadere informatie

Protocol hoofdluisbestrijding

Protocol hoofdluisbestrijding Protocol hoofdluisbestrijding Controle: In de eerste week na de vakantie worden alle leerlingen op school gecontroleerd op hoofdluis. Dit gebeurt door een aantal ouders van de luizencommissie. Bij lopende

Nadere informatie

OEPS LUIZEN!! Erg vervelend, maar niets om je voor te schamen!!

OEPS LUIZEN!! Erg vervelend, maar niets om je voor te schamen!! Protocol hoofdluis September 2017 Woord vooraf OEPS LUIZEN!! Erg vervelend, maar niets om je voor te schamen!! Vrijwel iedere school krijgt te maken met hoofdluis. Hoofdluizen bestaan al eeuwen. Hoofdluizen

Nadere informatie

PROTOCOL. Hoofdluis oktober 2016

PROTOCOL. Hoofdluis oktober 2016 PROTOCOL Hoofdluis oktober 2016 Protocol Hoofdluis Datum: oktober 2016 Preventief Ieder nieuw schooljaar wordt aan de ouders gemeld dat zij het protocol hoofdluis kunnen vinden en downloaden via de website

Nadere informatie

Jaargang 26 - nr. 7 Nieuwsbrief 1 mei 2015

Jaargang 26 - nr. 7 Nieuwsbrief 1 mei 2015 Lea Dasbergschool Emily Brontësingel 1a 6836 TV Arnhem 026-3272489 Lea Dasbergschool Pythagorasstraat 9 6836 GA Arnhem 026-3272896 www.leadasbergschool.nl info@leadasbergschool.nl Jaargang 26 - nr. 7 Nieuwsbrief

Nadere informatie

Hoofdluisprotocol Kbs De Horizon (november 2017)

Hoofdluisprotocol Kbs De Horizon (november 2017) Hoofdluisprotocol Kbs De Horizon (november 2017) Hoofdluis is vooral een probleem voor de omgeving vanwege het besmettingsrisico. Met name op scholen, waar veel mensen/kinderen bij elkaar komen kan deze

Nadere informatie

Take a look at my life week 5&6

Take a look at my life week 5&6 Take a look at my life week 5&6 Maandag 27 januari 2014 Zou vandaag gaan werken, maar heb op het laatste moment afgezegd omdat het nogal glad was op de weg. Dus ik durfde het niet aan om op de fiets naar

Nadere informatie

Wingerdbericht. Agenda. Open dag: 30 april. Nummer 15: 17-04-2015. Jaargang 2014-2015

Wingerdbericht. Agenda. Open dag: 30 april. Nummer 15: 17-04-2015. Jaargang 2014-2015 Wingerdbericht Nummer 15: 17-04-2015 Jaargang 2014-2015 Agenda 19 april Schoolkerkdienst 21 t/m 23 april Eindtoets groep 8 (de ochtenden) 22 april Werkoverleg groep 1 t/m 3, deze lln. vrij 24 april Koningsdag

Nadere informatie

Thema Op het werk. Lesbrief 15. Vrij vragen

Thema Op het werk. Lesbrief 15. Vrij vragen Thema Op het werk. Lesbrief 15. Vrij vragen Kofi is op het werk. Hij wil een dag vrij. Hij vraagt het aan de vrouw op het kantoor. Zou het Kofi lukken? Souad komt op kantoor. Zij wil ook een dag vrij.

Nadere informatie

T Skooltje KINDEROPVANG HELMOND Boerhaavelaan 42 5707 SL Helmond. Protocol HOOFDLUIS VERSIE 1.0 T SKOOLTJE KINDEROPVANG HELMOND

T Skooltje KINDEROPVANG HELMOND Boerhaavelaan 42 5707 SL Helmond. Protocol HOOFDLUIS VERSIE 1.0 T SKOOLTJE KINDEROPVANG HELMOND Protocol HOOFDLUIS Algemeen Wat is hoofdluis? De hoofdluis is een parasiet: het beestje leeft van mensenbloed. Hij zoekt graag behaarde en warme plekjes op zoals achter de oren, in de nek of onder een

Nadere informatie

Hoofdluisprotocol OBS de Pijlstaart

Hoofdluisprotocol OBS de Pijlstaart Hoofdluisprotocol OBS de Pijlstaart Dit hoofdluisprotocol is gemaakt om de kans op hoofdluisbesmetting zo klein mogelijk te maken. De aanpak van het luizenprobleem bij een kind vraagt van alle betrokkenen

Nadere informatie

Jaargang 28, nummer 12, 7 februari 2013. Agenda. Carnaval op school; continurooster (tot 13.30 uur) Krokusvakantie

Jaargang 28, nummer 12, 7 februari 2013. Agenda. Carnaval op school; continurooster (tot 13.30 uur) Krokusvakantie Vrijdag 8 februari Maandag 11 februari t/m vrijdag 15 februari Maandag 18 februari Jaargang 28, nummer 12, 7 februari 2013 Agenda Carnaval op school; continurooster (tot 13.30 uur) Krokusvakantie Luizenpluizen

Nadere informatie

Schooltijden 2014-2015 Voor de volledigheid staan hieronder de schooltijden van alle groepen van dit schooljaar.

Schooltijden 2014-2015 Voor de volledigheid staan hieronder de schooltijden van alle groepen van dit schooljaar. Jaargang 2014-2015, nr. 1 September 2014 Belangrijke data: 10 september kennismakingsgesprekken 15 september kennismakingsgesprekken 17 september oud papier 18 september studiemiddag team NA schooltijd

Nadere informatie

Opstartles 10. EXTRA Oefenen met woorden bij de lessen

Opstartles 10. EXTRA Oefenen met woorden bij de lessen www.edusom.nl Opstartles 10. EXTRA Oefenen met woorden bij de lessen Het is belangrijk om veel woorden te leren. In deze extra les vindt u extra woorden bij de Opstartlessen 1 t/m 5. Kijk ook eens naar

Nadere informatie

Nieuwsbrief oktober 2014

Nieuwsbrief oktober 2014 Nieuwsbrief oktober 2014 Beste ouders, In de afgelopen weken hebben we alweer zo ontzettend veel geleerd! Eigenlijk is het schooljaar maar net goed op gang, maar wat we geleerd hebben is al niet meer op

Nadere informatie

Paradijsplein 2 1093 NJ Amsterdam T 020 6941138 E directie@kunstmagneetschooldekraal.nl

Paradijsplein 2 1093 NJ Amsterdam T 020 6941138 E directie@kunstmagneetschooldekraal.nl Paradijsplein 2 1093 NJ Amsterdam T 020 6941138 E directie@kunstmagneetschooldekraal.nl 12e nieuwsbrief, vrijdag 13 februari 2015 Beste ouders, Voor u ligt de 12 e nieuwsbrief van dit jaar. In deze nieuwsbrief

Nadere informatie

PROTOCOL Hoofdluis Januari 2016

PROTOCOL Hoofdluis Januari 2016 PROTOCOL Hoofdluis Januari 2016 Datum: januari 2016 Preventief Ieder nieuw schooljaar wordt aan de ouders gemeld dat zij het protocol hoofdluis kunnen vinden en downloaden via de website van de school.

Nadere informatie

In deze nieuwsbrief: Agenda: -Kinderboekenweek 2015 -Bibliotheek open na school - Schoenmaatjes - Heelys - Schoolfruit - Nieuws vanuit de groepen

In deze nieuwsbrief: Agenda: -Kinderboekenweek 2015 -Bibliotheek open na school - Schoenmaatjes - Heelys - Schoolfruit - Nieuws vanuit de groepen Agenda: -Vrijdag 23 oktober: Streetwise op school -Maandag 26 t/m vrijdag 30 oktober: Herfstvakantie - Vrijdag 13 november: Kleuters vrij In deze nieuwsbrief: -Kinderboekenweek 2015 -Bibliotheek open na

Nadere informatie

Thema Kinderen en school. Demet TV. Lesbrief 9. De kinderopvang

Thema Kinderen en school. Demet TV. Lesbrief 9. De kinderopvang Thema Kinderen en school. Demet TV Lesbrief 9. De kinderopvang zoekt opvang voor haar kind. belt naar een kinderdagverblijf. Is er plaats? Is de peuterspeelzaal misschien een oplossing? Gaat inschrijven

Nadere informatie

Tiggeltjes (ook op www.tiggeldobbe.nl) Februari 2015

Tiggeltjes (ook op www.tiggeldobbe.nl) Februari 2015 Actuele Tiggeldobbe-informatie ook op onze website: www.tiggeldobbe.nl Uw kind, onze zorg! Poëzie op de Tiggeldobbe Op donderdag 29 januari startte de Nationale Poëzieweek. Ook op de Tiggeldobbe is aan

Nadere informatie

Algemene informatie over HOOFDLUIS Hoofdluis voorkomen Hoe zien luizen en neten eruit? Opsporen van hoofdluis

Algemene informatie over HOOFDLUIS Hoofdluis voorkomen Hoe zien luizen en neten eruit? Opsporen van hoofdluis Algemene informatie over HOOFDLUIS Onderstaande informatie is afkomstig van het RIVM. Hoofdluis voorkomen Ook bij hoofdluis geldt: Voorkomen is beter dan genezen, dus ons advies is: Regelmatig kammen!

Nadere informatie

Waarom is er vaak een hoofdluisplaag na de zomer- en herfstvakantie?

Waarom is er vaak een hoofdluisplaag na de zomer- en herfstvakantie? Algemeen Wat is hoofdluis? De hoofdluis is een parasiet: het beestje leeft van mensenbloed. Hij zoekt graag behaarde en warme plekjes op zoals achter de oren, in de nek of onder een pony. Een volwassen

Nadere informatie

En.donderdag is het dan ook nog Hoeksteenfeestdag! De weersvoorspelling is goed en dat belooft dus ook weer een topdag te worden.

En.donderdag is het dan ook nog Hoeksteenfeestdag! De weersvoorspelling is goed en dat belooft dus ook weer een topdag te worden. CALKOENSTRAAT 15 1121XA LANDSMEER INFO-BULLETIN 19 2 juli JAARGANG 2013-2014 Vanuit de directie Op het moment dat ik mijn aandeel voor de INFO schrijf, is de vakantie echt in het vooruitzicht. Wat een

Nadere informatie

Ouderinfo donderdag 3 december 2015

Ouderinfo donderdag 3 december 2015 Ouderinfo donderdag 3 december 2015 Geplande evenementen 4-12-2015 Sinterklaasviering www.antoniusbest.nl 0499-371250 Beste ouders, verzorgers, 1. Pepernoten bakken Afgelopen maandag begon de Sinterklaasweek

Nadere informatie

Riemslootnieuws. Jaargang 16 29-10-2015 e-mail: info@obsderiemsloot.nl tel. nr. 0516 432090. www.obsderiemsloot.nl.

Riemslootnieuws. Jaargang 16 29-10-2015 e-mail: info@obsderiemsloot.nl tel. nr. 0516 432090. www.obsderiemsloot.nl. Riemslootnieuws 632 www.obsderiemsloot.nl. TSO aanmeldingen via planning@dagendou.nl Jaargang 16 29-10-2015 e-mail: info@obsderiemsloot.nl tel. nr. 0516 432090 KDV en BSO Dag en Dou email: riemsloot@dagendou.nl

Nadere informatie

Kinderen hebben door het spelen meer lichamelijk contact dan volwassenen. Daarom komt hoofdluis meer bij kinderen voor.

Kinderen hebben door het spelen meer lichamelijk contact dan volwassenen. Daarom komt hoofdluis meer bij kinderen voor. Informatie voor ouders over hoofdluis Hoofdluis is erg vervelend, maar is een gewoon probleem. Iedereen kan hoofdluis krijgen. Veel mensen krijgen al jeuk op het hoofd als zij aan luizen denken. Ze willen

Nadere informatie

Hoofdluis is erg besmettelijk. Hoe eerder je het constateert, hoe beter. De inhoud van dit thema: 2 Hoofdluis, wat is het en hoe herken je het?

Hoofdluis is erg besmettelijk. Hoe eerder je het constateert, hoe beter. De inhoud van dit thema: 2 Hoofdluis, wat is het en hoe herken je het? DC 49 Hoofdluis 1 Inleiding Veel kinderen hebben hoofdluis. Op de meeste scholen is het een hardnekkig probleem: luizen zijn vrijwel niet uitroeibaar. Klaagt een kind over jeuk op zijn hoofd en zie je

Nadere informatie

Protocol hoofdluis Oscar Carré Versie november 2014

Protocol hoofdluis Oscar Carré Versie november 2014 Protocol hoofdluis Oscar Carré Versie november 2014 Inhoud 1. Voorwoord 2. Wat is hoofdluis? 3. Luizenprotocol Oscar Carré 4. Verkort protocol 1. Voorwoord Het is geen uitzondering dat onze kinderen meerdere

Nadere informatie

Jaargang 21, Maand: juli INFO

Jaargang 21, Maand: juli INFO Jaargang 21, Maand: juli Basisschool De Schare INFO De laatste maandinfo van schooljaar 2014-2015. De maand juli staat voor de deur en ook de start van de zomervakantie. Omdat de laatste schooldag op 17

Nadere informatie

Beste ouders, verzorgers, jongens en meisjes, graag jullie aandacht voor onze info van deze week.

Beste ouders, verzorgers, jongens en meisjes, graag jullie aandacht voor onze info van deze week. 28 november 2014 Beste ouders, verzorgers, jongens en meisjes, graag jullie aandacht voor onze info van deze week. Algemeen nieuws Sinterklaas Wij volgen de gebeurtenissen in het Sinterklaasjournaal. De

Nadere informatie

Nieuwsbrief 16, 28 april 2015

Nieuwsbrief 16, 28 april 2015 Nieuws van Nieuwsbrief 16, 28 april 2015 Kind op maandag... 1 Maandaggeld... 1 Aanmeldingen nieuwe leerlingen... 2 Avond4daagse... 2 Continurooster vrijdag 1 mei... 2 Jantje Beton loterij... 2 Schoonmaakavond

Nadere informatie

Schoolgids

Schoolgids HOOFDLUISPROTOCOL 2018-2019 Schoolgids 2017 2018 OBS De Reigersberg Hoofdweg 50a ǀ 4411 AR RILLAND ǀ 0113-556066 obsreigersberg@stichtingsom.com www.obs-dereigersberg.nl HOOFDLUISPROTOCOL OBS DE REIGERSBERG

Nadere informatie

Nieuwsbrief april 2010

Nieuwsbrief april 2010 Openbare Basisschool Cornelis Jetses Jaargetijden 6 1109 AR Driemond telefoon: 0294-414370 e-mail:info@cjetses.nl www.cjetses.nl Nieuwsbrief april 2010 Agenda Zaterdag 24 april Geinloop Meivakantie 30

Nadere informatie

OUDERINFORMATIEBRIEF VSO

OUDERINFORMATIEBRIEF VSO OUDERINFORMATIEBRIEF VSO Jaargang 8 Maand: Januari 20-12-2013 Beste ouders en verzorgers, 2013 zit er alweer bijna op, de eerste periode van dit schooljaar is weer voorbij gevlogen. We hebben een drukke

Nadere informatie

A4 Leesplezier. Vrijdag 30 januari 2015, weeknr 5. Locatie Toverberg

A4 Leesplezier. Vrijdag 30 januari 2015, weeknr 5. Locatie Toverberg Hoofdgebouw: Nevenvestiging: Busken Huethove 6 Toverberg 1-2 2717 XK Zoetermeer 2716 LW Zoetermeer Tel. 079-3 290 1 Tel. 079-3 212 147 Fax. 079-3 290 191 Fax. 079-3 230 180 Directeur: John Vonk Locatiedirecteur:

Nadere informatie

30-01-2013 Nieuwsbrief nummer 19 schooljaar 2012-2013

30-01-2013 Nieuwsbrief nummer 19 schooljaar 2012-2013 30-01-2013 Nieuwsbrief nummer 19 schooljaar 2012-2013 Agenda voor de komende weken: 08-02-2013 Carnaval 18-02 t/m 22-2 Voorjaarsvakantie Hoofdluiscontrole Aanstaande maandag is er een hoofdluiscontrole.

Nadere informatie