Lees(t)info. Schoolvakanties Interessante informatie: JAARGANG 7, NR.4 20 JANUARI 2016

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Lees(t)info. Schoolvakanties 2016-2017. Interessante informatie: JAARGANG 7, NR.4 20 JANUARI 2016"

Transcriptie

1 TERUGKIJK OP DE EERSTE SCHOOLWEEK. Lees(t)info OBS De Leest, een Stg.LeerSaamschool. JAARGANG 7, NR.4 20 JANUARI 2016 Interessante informatie: Daan van Leeuwen (groep 8) heeft de voorleeswedstrijd op de Beukenlaan gewonnen! Hij zal op 22 januari zijn voorleeskunsten gaan vertonen in De Nieuwe Nobelaer. Succes Daan! In de hal bij de hoofdingang staat een kapstok en een hoekje met gevonden voorwerpen zoals broodtrommels, gymschoenen, fietssleutels enzovoort. Zijn er nog broertjes/zusjes die aangemeld moeten worden voor het school ? Wilt u dat dan zo snel mogelijk doen? Wij kunnen dan een start maken met het indelen en verdelen van de kinderen in de groepen 1-2. In alle groepen worden deze maand de citotoetsen afgenomen. U kunt de resultaten van uw kind zien op het rapport in februari. Rosa heeft 181,- opgehaald met de lege flessenactie, verderop meer informatie en leuke foto s. We hebben nog hulp nodig in de mediatheek! Bent u op dinsdag of woensdagochtend beschikbaar? Dan maken we graag gebruik van uw hulp! Meer informatie info@obsdeleest.nl of loopt vrijblijvend even binnen. Schaatsen bij het ijsfestijn (groep 5 t/m 8) was een succes! Bedankt OV voor jullie bijdrage hierin. Alleen vandaag kunt u nog inschrijven voor de buitenschoolse activiteiten. Schoolvakanties Herfstvakantie 22 okt. t/m 30 okt Kerstvakantie 24 dec t/m 8 jan Voorjaarsvakantie 25 febr. t/m 5 mrt Goede Vrijdag 14 april 2017 Tweede Paasdag 17 april 2017 Koningsdag woensdag 27 april Meivakantie 22 april t/m 07 mei 2017 Hemelvaart donderdag 25 mei en vrijdag 26 mei 2017 Tweede Pinksterdag maandag 5 juni 2017 Laatste vrijdagmiddag schooljaar 14 juli 2017 Zomervakantie 15 juli 2017 t/m 27 augustus 2017

2 Voedingsbeleid Samen met de oudervereniging, medezeggenschapsraad en het team hebben we het voedingsbeleid op school onder de loep genomen. Leerkrachten zien steeds meer ongezonde tussendoortjes de klas binnenkomen tijdens de pauzehap en tijdens andere activiteiten. Hier willen we graag iets in veranderd zien. We hebben het predicaat: gezonde school en willen daar nóg meer naar handelen. Wie kan het nu niet eens zijn met gezonder eten in de klas en de school? Toch heeft het enige discussie opgeleverd. Wat is gezond, wat is ongezond? Daar zijn de meningen sterk over verdeeld. De pauze hap! Het team heeft besloten twee fruit-en/of groente dagen in te voeren. Na de carnavalsvakantie nemen alle kinderen op dinsdag en donderdag een fruit of groentenhap mee. Denk aan: Fruit, zoals appel, peer, banaan, kiwi, druiven, meloen, pruim en mandarijn. Groente, zoals worteltjes, komkommer, paprika, snoeptomaatjes en radijsjes. Op de andere dagen (maandag, woensdag, vrijdag) mag ook een ander verantwoord tussendoortje meegenomen worden. Denk aan: Volkoren of bruine boterham, eierkoek, rijstwafel, volkoren knäckebröd, peperkoek of een krentenbol. Fruit mag altijd. We vragen u geen koek en snoep meer mee te geven. Tijdens activiteiten De oudervereniging en de leerkrachten van de verschillende werkgroepen bekijken per activiteit wat er als passende traktatie wordt gegeven. Bij Sinterklaas horen pepernoten maar bij een sportdag hoort een gezond tussendoortje. Zo wordt het tussendoortje afgestemd op de activiteit. Traktaties Kinderen krijgen per schooljaar al gauw 30 traktaties. Dat mag ook, want jarig zijn is feest! Maar bij ons op school vragen we u wel om de traktaties klein te houden en niet te calorierijk te maken. Ook wijzen we op de mogelijkheid een klein cadeautje mee te geven in plaats van iets eetbaars. Tot slot Er zijn uitzonderingen. Een allergie, ziekte of andere reden om iets anders te moeten nuttigen tijdens de pauze of een verjaardag. Natuurlijk kunt u dit bespreekbaar maken met de desbetreffende leerkracht. Zo kan een eigen traktatietrommeltje voor deze kinderen een prima oplossing zijn!

3 Hulpactie vluchtelingen Rosa Maar liefst 181,- heeft Rosa opgehaald met de lege flessenactie ten behoeve van de vluchtelingen. Het geld heeft Rosa persoonlijk overhandigd aan Kompaan en de Bocht, afdeling MAAT (minderjarige alleenstaande asielzoekers Tilburg). Rosa en iedereen die mee heeft gespaard, bedankt!

4 OBS DE LEEST Gruiterstraat KS Etten-Ler Brede school De Pijler Telefoon Pijler: Telefoon Beukenlaa: info@obsdeleest.nl Bezoek ons op het web; ACTIVITEITEN OP SCHOOL 20 t/m 29 januari: nationale voorleesdagen 21-01: Leest en boekencafé 22-01: groep 2 vrij 27-01: kijkuurtje van uur 04-02: carnavalsviering s middags 05-02: alle kinderen vrij 06 t/m 14 februari: voorjaarsvakantie 16-02: 1e rapport mee 16-02: adviesgesprekken groep : adviesgesprekken groep : oudergesprekken groep 1 t/m : adviesgesprekken groep : oudergesprekken groep 1 t/m : nationale complimenten dag Welkom op school (dec., jan., febr.) Juf Ine/juf Fauve groep 1-2: Yara Ben Omar, Bas Frijters Juf Corine groep 1-2: Tess van den Heuvel, Safouane Ahyad, Nisrien El Khadari, Lotte Roenhorst Juf Rian/juf Lidewij groep 1-2: Björn Maat, Ifra Nazir, Sem Roenhorst, Julia Oorlog Juf Linda/juf Rixt groep 1-2: Isabella Zoontjes Bas Broerse Juf Angela/juf Inge groep 5: Rick Brondsema Juf Anouk groep 6-7 Thijs Brondsema Ons kunde nie temme : donderdag 4 februari. Groep 1-2: de kinderen mogen heel de dag verkleed komen. s Morgens is het feest met allerlei leuke onderdelen en s middags wordt er gespeeld en gesport in het Turfschip. Groep 3-8: de kinderen mogen heel de dag verkleed ( s ochtends niet geschminkt naar school komen). Er wordt s middags gestart in de eigen klas met een gezellige activiteit. Daarna mag er gekozen worden uit verschillende onderdelen door de school heen zoals: hossen, film kijken, spelletjes, bouwen, schminken etc. Én, wie is er het origineelst verkleed? De winnaar krijgt een prijs! Let op! Geen confetti en wapens, serpetine mag wel!

5 MR bijeenkomst (samengevat) Verkeerssituatie Graag voert de MR een gesprek met de gemeente over de verkeerssituatie rondom de school. We zien helaas regelmatig gevaarlijke situaties. Een datum wordt geprikt voor een gesprek. Snoepbeleid De meningen zijn verdeeld en leveren discussie op. Het team heeft de keuze gemaakt om een middenweg te kiezen en te gaan voor twee dagen fruit/groente hap. Gymmaterialen Kim is in gesprek met verschillende partijen om goede deugdelijke gymmaterialen te regelen in het Turfschip. Vaak ontbreken materialen of zijn ze kapot. Passend onderwijs Samen hebben we een powerpoint bekeken over wat passend onderwijs nu werkelijk inhoudt in de praktijk. Veel veranderingen die zichtbaar te merken zijn binnen de school. Fusie Hoe gaan de openbare scholen zich profileren bij een mogelijke fusie? Het thema voor de gezamenlijke MR (met de andere Leersaamscholen) om daar over te sparren. Schoolplein Deze wordt in januari afgewerkt (inmiddels zijn er een aantal acties uitgevoerd zoals het planten van de bomen) Toetsen op maat Wij ZIEN uw kind Op het moment dat uw zoon/ dochter onze school binnenstapt zien wij het als onze taak om ervoor te zorgen dat uw kind zich breed ontwikkelt in een fijne omgeving. We volgen en begeleiden deze ontwikkeling op verschillende manieren. We observeren uw zoon/dochter, voeren gesprekjes met hem/haar. We proberen te achterhalen wat zijn/ haar onderwijsbehoeften zijn. Met andere woorden; wat heeft hij/ zij nodig om in ontwikkeling te blijven. Tevens gaan wij in gesprek met u als ouders aan het begin van het schooljaar en na het eerste rapport. De bedoeling daarvan is dat wij samen met u als ouders de ontwikkeling volgen en gebruik maken van elkaars expertise. Indien nodig, nodigen wij u vaker uit, om samen een vinger aan de pols te kunnen houden. Die uitnodiging kan ook vanuit uw kant komen. Wij stimuleren een brede ontwikkeling en hechten veel waarde aan het welbevinden van uw kind in de groep, de sociale contacten en zijn/ haar emotionele ontwikkeling. Natuurlijk volgen wij ook de ontwikkeling op schoolvakken. Het afnemen van toetsen is een manier om die ontwikkeling te kunnen volgen en eventueel bij te sturen of het aanbod aan te passen.

6 Verschil methodetoetsen en methode onafhankelijke toetsen. In de maand januari worden CITO toetsen afgenomen bij de leerlingen van groep 2 t/m groep 8. De toetsen van CITO zijn methode onafhankelijke toetsen. Naast deze toetsen nemen we ook regelmatig methodetoetsen af. Toetsresultaten van zowel methodetoetsen als de methode onafhankelijke toetsen, zijn dus een middel om in beeld te krijgen hoe uw kind functioneert op school. De methodetoetsen zijn beheersingstoetsen. Er wordt in deze toetsen nagegaan of de aangeboden stof beheerst wordt. CITO toetsen zijn methode onafhankelijke toetsen. Er wordt in deze toets niet getoetst wat uw kind de afgelopen weken geoefend heeft, maar wat uw kind in algemene zin beheerst. Dat betekent bij spelling bijvoorbeeld dat niet 1 of 2 geoefende regels aan bod komen, maar alle regels die uw kind tot nu toe aangeboden heeft gekregen. Vaak komt er zelfs nog meer aan bod (wat nog niet aangeboden is in de groep), zodat ook de heel goede leerling kan laten zien wat hij/zij kan. Meerwaarde afname methode onafhankelijke toetsen (CITO) Doordat er gekeken wordt wat uw kind in een langere periode geleerd heeft, wordt duidelijk hoeveel leerstof hij/zij onthoudt. Dit verklaart ook waarom er een verschil kan ontstaan tussen het resultaat bij de CITO toets en de methodetoetsen. Ook worden niet de specifiek geoefende voorbeelden getoetst. Zo wordt zichtbaar of uw kind de geleerde kennis in andere situaties kan gebruiken. Score op de CITO toetsen Bij de CITO toetsen wordt de uitslag omgezet in een letterscore van A tot en met E en Romeinse cijfers I t/m V. De interpretatie van deze scores wordt toegelicht in de bijlage van het eerste rapport. Toetsen op maat Op basis van eerder gemaakte toetsen, kan een leerkracht samen met de IB-er beslissen om een kind een toets op niveau te geven. Bij leerlingen met erg lage score is het voor de betrouwbaarheid van de toets uitslag én voor de motivatie van de leerling beter een toets te kiezen die aansluit bij zijn/haar functioneringsniveau. De toets op maat biedt betere informatie voor de leerkracht. ( naast fouten wordt ook duidelijker wat de leerling wel beheerst) De score wordt afgezet op eenzelfde schaal zodat we, ondanks dat er een toets op een lager niveau is voorgelegd, de groei gewoon kunnen volgen. De afname van een toets op een ander niveau heeft geen consequenties voor hetgeen wordt aangeboden in de klas. De ouders van de leerlingen die een toets op maat krijgen aangeboden worden op de hoogte gebracht door de leerkracht. In de rapportgesprekken zal a.d.h.v. de toetsuitslag de groei in vaardigheid worden besproken.

INFO De Toverlaars. Agenda. Wist u dat? SCHOOLJAAR 2016-2017

INFO De Toverlaars. Agenda. Wist u dat? SCHOOLJAAR 2016-2017 INFO De Toverlaars Slagveld 55 4871 ND Etten-Leur tel. 076 5040287 info@toverlaars.nl www.toverlaars.nl Februari 2016 Agenda FEBRUARI 1. 8:45-10:30 Open Inloop 2. Oudergesprekken groepen 3 t/m 7 3. Oudergesprekken

Nadere informatie

U I T D E S C H O O L GEKLAPT Septemb e r 2 0 1 5

U I T D E S C H O O L GEKLAPT Septemb e r 2 0 1 5 U I T D E S C H O O L GEKLAPT Septemb e r 2 0 1 5 Geachte ouder(s), Hierbij ontvangt u de nieuwsbrief van September 2015. Trots. Al in de tweede week van het schooljaar bezocht de inspecteur van het onderwijs

Nadere informatie

Voedingsbeleid basisschool

Voedingsbeleid basisschool Voedingsbeleid basisschool Introductie We willen gezond eten op school voor iedereen makkelijk maken, om zo bij te dragen aan een goede ontwikkeling van de kinderen. Samen met ouders zorgen we voor gezond

Nadere informatie

Voedingsbeleid basisschool De Diamant

Voedingsbeleid basisschool De Diamant Voedingsbeleid basisschool De Diamant Januari 2018 Introductie We willen gezond eten op school voor iedereen makkelijk maken, om zo bij te dragen aan een goede ontwikkeling van de kinderen. Samen met ouders

Nadere informatie

Voedingsbeleid basisschool. Fontanus- Harderwijk

Voedingsbeleid basisschool. Fontanus- Harderwijk Voedingsbeleid basisschool Fontanus- Harderwijk Introductie We hebben op onze school gekozen voor de Gezonde school-aanpak. Dat betekent dat we aandacht hebben voor sport en bewegen. Daarnaast willen we

Nadere informatie

Voedingsbeleid basisschool Pius X

Voedingsbeleid basisschool Pius X Voedingsbeleid basisschool Pius X Introductie We willen gezond eten op basisschool Pius X voor iedereen makkelijk maken, om zo bij te dragen aan een goede ontwikkeling van de kinderen. Samen met ouders

Nadere informatie

GEZOND ETEN EN DRINKEN. Voedingsbeleidsplan EBS de Fontein

GEZOND ETEN EN DRINKEN. Voedingsbeleidsplan EBS de Fontein GEZOND ETEN EN DRINKEN Voedingsbeleidsplan EBS de Fontein Maart 2018 Inleiding Het aantal kinderen met overgewicht, en ook het aantal volwassenen, stijgt de laatste jaren onrustbarend o.a. als gevolg van

Nadere informatie

Jaargang 21 Nummer 22 Nieuwsbrief 28 januari 2014

Jaargang 21 Nummer 22 Nieuwsbrief 28 januari 2014 Klimop 2 9301 PK Roden 050-5017172 info@obsdetandemroden.nl www.obsdetandemroden.nl Jaargang 21 Nummer 22 Nieuwsbrief 28 januari 2014 Belangrijke data 18 februari Studiemiddag, alle leerlingen vrij 21

Nadere informatie

oktober 2018 Belangrijke data: Luizenteam

oktober 2018 Belangrijke data: Luizenteam oktober 2018 Belangrijke data: Herfstvakantie van maandag 22-10-2018 tot maandag 29-10-2018 dinsdag 06-11-2018 margedag alle groepen donderdag 08-11-2018 lampionnenfeest 16.00 uur tot 17.00 uur vrijdag

Nadere informatie

Lees(t)info. Interessante informatie: Leestfeest! JAARGANG 8, NR.5 02 MAART 2016

Lees(t)info. Interessante informatie: Leestfeest! JAARGANG 8, NR.5 02 MAART 2016 TERUGKIJK OP DE EERSTE SCHOOLWEEK. Lees(t)info OBS De Leest, een Stg.LeerSaamschool. JAARGANG 8, NR.5 02 MAART 2016 Interessante informatie: Het Leestfeest vindt plaats op woensdag 6 april. Dit staat per

Nadere informatie

28 mei Voedingsbeleid

28 mei Voedingsbeleid 28 mei 2019 Voedingsbeleid Introductie De Prinses Amaliaschool is een gezonde school en werkt al jaren aan de gezondheid van haar leerlingen. In september 2016 heeft de school het certificaat van thema

Nadere informatie

Voedingsbeleid School met de Bijbel Zuilichem Ingaande op 25 januari 2016

Voedingsbeleid School met de Bijbel Zuilichem Ingaande op 25 januari 2016 Voedingsbeleid School met de Bijbel Zuilichem Ingaande op 25 januari 2016 Gezonde voeding en gezond eetgedrag Wij, leraren en ouders, vinden gezonde voeding en gezond eetgedrag belangrijk voor kinderen.

Nadere informatie

Voedingsbeleid

Voedingsbeleid Voedingsbeleid 2016-2019 O.B.S. t Jonkertje Jonkersvaart Inhoud 1. Introductie 2. Eten in de ochtendpauze 3. Eten tijdens de lunch 4. Drinken 5. Traktaties 6. Het goede voorbeeld 7. Uitvoering 1 1 Introductie

Nadere informatie

Voedingsbeleid De Wereldweide. In dit beleidsplan maken we duidelijk waar we voor staan en wat we willen bereiken.

Voedingsbeleid De Wereldweide. In dit beleidsplan maken we duidelijk waar we voor staan en wat we willen bereiken. Voedingsbeleid De Wereldweide In dit beleidsplan maken we duidelijk waar we voor staan en wat we willen bereiken. Introductie Ons uitgangspunt is dat we met ouders en verzorgers in gesprek zijn over de

Nadere informatie

Protocol voeding en traktaties

Protocol voeding en traktaties Protocol voeding en traktaties Inhoud 1. Richtlijnen traktaties, lunch en tussendoortjes... 3 1.1 Het pauzehapje... 3 1.2 De lunch... 3 1.3 Traktaties... 4 2. Voorkeurslijsten traktaties, lunch en tussendoortjes...

Nadere informatie

WELKOM INFORMATIEAVOND GROEP 1 EN 2 17 SEPTEMBER 2015

WELKOM INFORMATIEAVOND GROEP 1 EN 2 17 SEPTEMBER 2015 WELKOM INFORMATIEAVOND GROEP 1 EN 2 17 SEPTEMBER 2015 Even voorstellen: Fenna van de Meerakker 1-2a gedurende het Vivian Rebergen 1-2a jaar in alle + stagiaire Rian (4e jaars Pabo) groepen stagiaires Juliette

Nadere informatie

AUGUSTUS week MA DI WO DO VR ZA ZO. 1 week Zomervakantie Zomervakantie Zomervakantie Zomervakantie Zomervakantie

AUGUSTUS week MA DI WO DO VR ZA ZO. 1 week Zomervakantie Zomervakantie Zomervakantie Zomervakantie Zomervakantie 1 week 31 2 3 4 5 6 Zomervakantie Zomervakantie Zomervakantie Zomervakantie Zomervakantie 8 week 32 9 10 11 12 13 Zomervakantie Zomervakantie Zomervakantie Zomervakantie Zomervakantie 15 week 33 16 17

Nadere informatie

WEEKBULLETIN. De Regenboog gaat voor gezond! Week 7

WEEKBULLETIN. De Regenboog gaat voor gezond! Week 7 WEEKBULLETIN De Regenboog gaat voor gezond! Week 7 Belangrijke data in februari: Vrij 13/02: groep 1/2A vrij Do 19/02: afsluiting project 18.30 uur Vrij 20/02: groep 1/2B vrij Ma 23/02 t/m vrij 27/02:

Nadere informatie

Voedingsbeleid basisschool Het Rondeel

Voedingsbeleid basisschool Het Rondeel Voedingsbeleid basisschool Het Rondeel Introductie We willen gezond eten op school voor iedereen makkelijk maken, om zo bij te dragen aan een goede ontwikkeling van de kinderen. Samen met ouders zorgen

Nadere informatie

Tip: koop seizoensgroente en -fruit.

Tip: koop seizoensgroente en -fruit. Voedingsbeleid Inleiding We willen gezond eten op school voor iedereen gemakkelijk maken, om zo bij te dragen aan een goede ontwikkeling van de kinderen. Samen met de ouders zorgen we voor gezond eten

Nadere informatie

Voedingsbeleid CBS de Hoeksteen Well

Voedingsbeleid CBS de Hoeksteen Well Voedingsbeleid CBS de Hoeksteen Well Introductie We willen gezond eten op school voor iedereen makkelijk maken, om zo bij te dragen aan een goede ontwikkeling van de kinderen. Samen met ouders zorgen we

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Medewerker CJG bereikbaar op school

Nieuwsbrief. Medewerker CJG bereikbaar op school Januari 2016 Jaargang 6, nr. 3 Nieuwsbrief In dit nummer: Medewerker CJG 1 Veilige schoolomgeving 2 Cito toetsen 3 Vragen stellen 4 Interessante informatie: Vrijdag 5 februari viering Carnaval. Voorjaarsvakantie

Nadere informatie

Voedingsbeleid Algemene Hindoe Basisschool

Voedingsbeleid Algemene Hindoe Basisschool Voedingsbeleid Algemene Hindoe Basisschool 1 Introductie Op onze school willen we gezond eten en drinken voor iedereen makkelijk maken. Samen met ouders proberen we te zorgen voor gezond eten en drinken

Nadere informatie

Schoolbeleid. Eten en drinken op school & Trakteren

Schoolbeleid. Eten en drinken op school & Trakteren Schoolbeleid Eten en drinken op school & Trakteren AUGUSTUS 2013 Inleiding Het aantal kinderen met overgewicht, en ook het aantal volwassenen, stijgt de laatste jaren onrustbarend o.a. als gevolg van verkeerde

Nadere informatie

Mei 2014 NIEUWSBRIEF

Mei 2014 NIEUWSBRIEF Mei 2014 NIEUWSBRIEF Engels in groep 1/2 a Ik (Jolanda) heb als module voor de Taalcursus die we volgen Engels op de basisschool gekozen. Het is erg leuk om met de kleuters Engelse lessen te doen. Ze vinden

Nadere informatie

Gezonde school: Gezond leven

Gezonde school: Gezond leven Gezonde school: Gezond leven Introductie Onze leerlingen leren voor het leven. Naast rekenen, taal, schrijven en het aanleren van allerlei vaardigheden die onze leerlingen helpen om Vaardig de wereld in

Nadere informatie

Lees(t)info. Interessante informatie

Lees(t)info. Interessante informatie T E RUG KIJ K OP D E E E RS T E S CHOO LW E E K. Lees(t)info JAARGANG 9, NR. 8 O BS De Leest, een Stg.LeerSaamsc hool. Interessante informatie JULI 2017 Op de Leest hebben we afscheid genomen van juf Ans

Nadere informatie

Voedingsbeleid basisschool Leyenbroek

Voedingsbeleid basisschool Leyenbroek Voedingsbeleid basisschool Leyenbroek Introductie We willen gezond eten op basisschool Leyenbroek voor iedereen makkelijk maken, om zo bij te dragen aan een goede ontwikkeling van de kinderen. Samen met

Nadere informatie

voedingsbeleid gebaseerd op

voedingsbeleid gebaseerd op voedingsbeleid gebaseerd op opgesteld door Pauline Windmeijer datum: 20 november 2018 vastgesteld op: teamvergadering 12 maart 2019 Introductie We willen gezond eten op De Rietvest voor iedereen bevorderen

Nadere informatie

De Regenboog. Algemeen. Boog nr. 5 04-01-2016

De Regenboog. Algemeen. Boog nr. 5 04-01-2016 De Regenboog De Regenboog Tijmstraat 1 5571 HS Bergeijk Tel. 0497-574914 info@bsderegenboogbergeijk.nl www.bsderegenboogbergeijk.nl Boog nr. 5 04-01-2016 Algemeen Voorlezen A.s. woensdag wordt er weer

Nadere informatie

Voedings beleid Voedingsbeleid Basisschool Scharn Schooljaar

Voedings beleid Voedingsbeleid Basisschool Scharn Schooljaar Voedings beleid Voedingsbeleid Basisschool Scharn Schooljaar 2018-2019 Introductie We willen gezond eten op school stimuleren en voor iedereen toegankelijk maken, om zo bij te dragen aan een goede ontwikkeling

Nadere informatie

10 december 2014. Bereikbaarheid Joke van Klaveren. Bereikbaarheid Overblijf. Agenda voor de komende 2 weken. Weekend.

10 december 2014. Bereikbaarheid Joke van Klaveren. Bereikbaarheid Overblijf. Agenda voor de komende 2 weken. Weekend. 10 december 2014 Agenda voor de komende 2 weken Do 11 De wensboom is geopend t/m 18 december. Voor schooltijd mogen de kinderen een wens kopen, versieren en in de boom hangen voor 0,50. Dit bedrag gaat

Nadere informatie

Schooltandarts De schooltandarts zal vanaf maandag 8 oktober gedurende ongeveer 4 weken in school aanwezig zijn.

Schooltandarts De schooltandarts zal vanaf maandag 8 oktober gedurende ongeveer 4 weken in school aanwezig zijn. Nieuwsbrief Nummer 1 5 oktober 2018 Komende activiteiten Datum Woensdag 3 oktober Maandag 5 oktober Dinsdag 9 oktober Vrijdag 19 oktober Maandag 22 oktober 2018 t/m 26 oktober 2019 Woensdag 1 nov t/m vrijdag

Nadere informatie

Beste ouders / verzorgers, Hier is de nieuwsbrief van april Lees deze informatie even goed door.

Beste ouders / verzorgers, Hier is de nieuwsbrief van april Lees deze informatie even goed door. Beste ouders / verzorgers, Hier is de nieuwsbrief van april 2018. Lees deze informatie even goed door. Ouders gezocht De oudervereniging zoekt nieuwe leden. Wij hebben een actieve OV die vaak helpt tijdens

Nadere informatie

Bijlage schoolgids 2014-2015 obs Den Aldenhaag

Bijlage schoolgids 2014-2015 obs Den Aldenhaag Bijlage schoolgids 2014-2015 obs Den Aldenhaag Inhoudsopgave: Organisatie 1.1. Indeling van de groepen 1.2 Personeel Onderwijskundig 2.1 Vreedzame school 2.2. Engels Ouders 3.1 Activiteiten Commissie 3.2

Nadere informatie

augustus /september wo 3 29 vr 5 30 za 6 31 zo 7

augustus /september wo 3 29 vr 5 30 za 6 31 zo 7 Iedere dag meenemen: (voorgesneden) fruit, boterhammen en tweemaal iets te drinken. augustus /september 2014 Week 35 Week 36 25 Eerste schooldag (8.25 uur) ma Informatieavond groep 1-2 1 Informatieavond

Nadere informatie

Augustus 2014. Aantekeningen. ma di wo do vr za zo. Meerssenstraat 1b 5045 JB Tilburg. Telefoon: 013-5710843. E-mail: bs.de.sporckt@xpectprimair.

Augustus 2014. Aantekeningen. ma di wo do vr za zo. Meerssenstraat 1b 5045 JB Tilburg. Telefoon: 013-5710843. E-mail: bs.de.sporckt@xpectprimair. kalender schooljaar 2014-2015 Augustus 2014 28 29 30 31 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 Eerste schooldag Op 25 augustus start het nieuwe schooljaar om

Nadere informatie

Gezondheidsbeleid. Ingaand per: 31 oktober 2016

Gezondheidsbeleid. Ingaand per: 31 oktober 2016 Gezondheidsbeleid Ingaand per: 31 oktober 2016 Introductie Dit gezondheidsbeleid is in samenwerking met kinderen, ouders en leerkrachten van basisschool Breedeweg opgesteld. Op onze school dragen we samen

Nadere informatie

Agenda. Nieuwsbrief nummer 6, 25 januari 2016. 26 januari Start Nationale voorleesdagen. 27 januari Open Dag

Agenda. Nieuwsbrief nummer 6, 25 januari 2016. 26 januari Start Nationale voorleesdagen. 27 januari Open Dag Nieuwsbrief nummer 6, 25 januari 2016 Agenda 26 januari Start Nationale voorleesdagen 27 januari Open Dag 28 januari Studiedag leerlingen groepen 1 t/m 4 vrij Filmavond groepen 5 t/m 8 29 januari Plandag

Nadere informatie

Informatiekalender. Obs Dongeschool. schooljaar

Informatiekalender. Obs Dongeschool. schooljaar Informatiekalender Obs Dongeschool schooljaar 2014-2015 donderdag 14 vrijdag 15 zaterdag 16 zondag 17 maandag 18 dinsdag 19 woensdag 20 donderdag 21 vrijdag 22 Groep 1/2 A-B-E vrij zaterdag 23 zondag 24

Nadere informatie

Niet vergeten. Nieuwe eindtoets. 4 februari 2015, jaargang 5 nummer 11

Niet vergeten. Nieuwe eindtoets. 4 februari 2015, jaargang 5 nummer 11 4 februari 2015, jaargang 5 nummer 11 Niet vergeten donderdag 5 februari Studiedag, alle kinderen vrij vrijdag 6 februari rapport mee naar huis, groep 3 t/m 8 dinsdag 10 februari rapportgesprekken groep

Nadere informatie

Nieuwsbrief januari 2015

Nieuwsbrief januari 2015 Nieuwsbrief januari 2015 januari 5 Nieuwsbrief Oud papier actie t/m 8 jan. 8 Leerlingenraad 14.00 14.45 Voorlichtingsavond HORDe 19.30 21.30 (zie bijlage) 14 Koffieochtend 08.30 09.15 19 OR vergadering

Nadere informatie

Protocol nieuwe schooltijden

Protocol nieuwe schooltijden Protocol nieuwe schooltijden Voorwoord De school hanteert vanaf schooljaar 2016 2017 nieuwe schooltijden. De leerlingen van groep 1 t/m4 gaan 4 gelijke dagen naar school met een continurooster. Daarnaast

Nadere informatie

We vinden het fijn dat uw kind bij ons op school komt en heten hem/haar dan ook van harte welkom.

We vinden het fijn dat uw kind bij ons op school komt en heten hem/haar dan ook van harte welkom. We vinden het fijn dat uw kind bij ons op school komt en heten hem/haar dan ook van harte welkom. In dit boekje vindt u informatie over de groepen 1 en 2 van Kiezel en Kei. Op dit moment hebben we drie

Nadere informatie

Periode (rapport 1) Veilig leren lezen: Algemene informatie: Rekenen: Waar gaan wij mee aan de slag?

Periode (rapport 1) Veilig leren lezen: Algemene informatie: Rekenen: Waar gaan wij mee aan de slag? Periode 1 + 2 (rapport 1) Veilig leren lezen: groep 3 Algemene informatie: Welkom in groep 3! Een spannend jaar waarin de kinderen veel leren. Ze gaan leren lezen, schrijven en rekenen. Ook gaan ze gymmen

Nadere informatie

WEEKBULLETIN. De Regenboog gaat voor gezond! Week 04

WEEKBULLETIN. De Regenboog gaat voor gezond! Week 04 WEEKBULLETIN De Regenboog gaat voor gezond! Week 04 Belangrijke data in januari/februari: Vrij 29/01: groep 1/2 B vrij Ma. 01/02: maandviering Do. 04/02: studiedag, groep 1 t/m 8 vrij Vr. 05/02: studiedag,

Nadere informatie

Algemene informatie: Waar gaan wij mee aan de slag? Welkom in groep 3!

Algemene informatie: Waar gaan wij mee aan de slag? Welkom in groep 3! groep 3 Algemene informatie: Welkom in groep 3! Een spannend jaar waarin de kinderen veel leren. Ze gaan leren lezen, schrijven en rekenen. Ook gaan ze gymmen in de grote gymzaal en hebben ze een echte

Nadere informatie

Informatieboekje schooljaar 2011-2012 groep 6 RKBS De Hofstee Carli Koster Judith Balemans Edwin Kraan Louis Oomen

Informatieboekje schooljaar 2011-2012 groep 6 RKBS De Hofstee Carli Koster Judith Balemans Edwin Kraan Louis Oomen Informatieboekje schooljaar 2011-2012 groep 6 RKBS De Hofstee Carli Koster Judith Balemans Edwin Kraan Louis Oomen Welkomstwoordje Uw kind zit dit jaar in groep 6A of in groep 6B. In beide groepen hebben

Nadere informatie

Kalender SBO Petraschool School voor speciaal basisonderwijs

Kalender SBO Petraschool School voor speciaal basisonderwijs Kalender - 0 Start Nieuw Schooljaar 0 augustus wij gaan weer naar school Algemene Ouderavond Informatie schoolverlaters OR 0 Kamp Schoolverlaters Groep L en M Studiedag (ll. vrij) Offerfeest Kamp Schoolverlaters

Nadere informatie

O.B.S. Het Palet Gezondheidsbeleid 2016/2017

O.B.S. Het Palet Gezondheidsbeleid 2016/2017 O.B.S. Het Palet Gezondheidsbeleid 2016/2017 1 Introductie Wij als school zien graag dat alle kinderen gezond zijn, daar proberen wij op onze manier een bijdrage aan te leveren. Dat doen we onder andere

Nadere informatie

info Kalender: Agenda Woordje vooraf februari 2018 Schoolkrant OBS DeSpringplank Jaargang 4 Editie 4 Donderdagmiddag 8 februari Carnaval op school!

info Kalender: Agenda Woordje vooraf februari 2018 Schoolkrant OBS DeSpringplank Jaargang 4 Editie 4 Donderdagmiddag 8 februari Carnaval op school! Schoolkrant OBS DeSpringplank Jaargang 4 Editie 4 februari 2018 info Kalender: Agenda Donderdagmiddag 8 februari Carnaval op school! Vrijdag 9 februari Studiedag, alle kinderen zijn vrij 12 februari t/m

Nadere informatie

Maandbrief - Klimop-Buiten - Januari 2015

Maandbrief - Klimop-Buiten - Januari 2015 Maandbrief - Klimop-Buiten - Januari 2015 Ten Harmsen v.d. Beekpad 6 1336 BK Almere 036-5451462 Website: www.de-klimop.nl E-mail: dir.klimopbuiten@prisma-almere.nl Agenda januari 2015: Maandag 5 januari

Nadere informatie

WEEKBULLETIN. De Regenboog gaat voor gezond! Week 03

WEEKBULLETIN. De Regenboog gaat voor gezond! Week 03 WEEKBULLETIN De Regenboog gaat voor gezond! Week 03 Belangrijke data in januari/februari: Vrij. 22/01: groep 1/2 A vrij Vrij 29/01: groep 1/2 B vrij Ma. 01/02: maandviering Do. 04/02: studiedag, groep

Nadere informatie

Fusie: Op dit moment zijn er nog geen verdere mededelingen te doen, betreffende de voorgenomen fusie.

Fusie: Op dit moment zijn er nog geen verdere mededelingen te doen, betreffende de voorgenomen fusie. TWISTVLIEDSCHOOL School voor Katholiek Primair Onderwijs Kwikstaart 44 46 Postbus 381 3640 AJ Mijdrecht Tel. 0297 256654 E mail: twistvliedschool@hetnet.nl TWIST INFO 31 e jaargang no 10 juli 2015 Fusie:

Nadere informatie

Jaarkalender

Jaarkalender Jaarkalender 2016-2017 September 2016 35 Eerste schooldag 5 Zomervakantie Pitje 1 1 2 3 4 Zomervakantie 6 7 8 9 10 11 36 12 13 14 15 16 17 18 Infoavond groep 8 Infoavond groep 6 Kamp groep 8 Kamp groep

Nadere informatie

Nieuwsbrief 9 22 januari 2015

Nieuwsbrief 9 22 januari 2015 De volgende Nieuwsbrief verschijnt op 05-02-2015 In dit nummer: - Gezonde traktaties - Open dag - Carnaval - Leerlijnen zelfstandigheid en zelfverantwoordelijkheid - Opknappen speelplaats - Agenda - Bijlage:

Nadere informatie

Fouten maken is geen probleem, want dat doet iedereen

Fouten maken is geen probleem, want dat doet iedereen 29 27 mei 2015 Agenda voor de komende 2 weken Do 28 Vr 29 Groep 3 gaat naar het museum en de juffen vieren hun verjaardag! Weekend Ma 1 Kamp groepen 8. Di 2 Kamp groepen 8. Wo 3 Kamp groepen 8. Verjaardag

Nadere informatie

Kalender SBO Petraschool School voor speciaal basisonderwijs

Kalender SBO Petraschool School voor speciaal basisonderwijs Kalender - Faunuslaan 1 531 KN Eindhoven T 040-3 0 0 31 1 2 3 4 35 5 Start 3 Nieuwe schooljaar 1 3 Algemene ouder-avond 1.. uur 1 3 Schoolfotograaf MR Kamp Groep M Kamp Groep M Ouder-avond 3 1..00 uur

Nadere informatie

Nieuwsflits. Edese Montessorischool. Montessorischool Veldhuizen. Prof. Oudpark 4 6716EJ Ede Tel: 0318-625366 www.edesemontessorischool.

Nieuwsflits. Edese Montessorischool. Montessorischool Veldhuizen. Prof. Oudpark 4 6716EJ Ede Tel: 0318-625366 www.edesemontessorischool. Nieuwsflits Edese Montessorischool Prof. Oudpark 4 6716EJ Ede Tel: 0318-625366 www.edesemontessorischool.nl Montessorischool Veldhuizen Ridderhof 9 6715EL Ede Tel: 0318-637335 www.montessorischoolveldhuizen.nl

Nadere informatie

Informatie over groep 1-2 van basisschool de Duinsprong. Beste ouders,

Informatie over groep 1-2 van basisschool de Duinsprong. Beste ouders, Beste ouders, Uw kind zit, of gaat bijna beginnen in groep 1-2 van basisschool De Duinsprong. Wij willen in deze brief wat informatie over onze klas geven die u later altijd nog eens rustig kunt teruglezen.

Nadere informatie

Augustus Aantekeningen. ma di wo do vr za zo. Meerssenstraat 1b 5045 JB Tilburg. Telefoon:

Augustus Aantekeningen. ma di wo do vr za zo. Meerssenstraat 1b 5045 JB Tilburg. Telefoon: kalender schooljaar 2015-2016 Augustus 2015 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 1 2 3 4 5 5 Eerste schooldag Op 31 augustus start het nieuwe schooljaar om 8.30

Nadere informatie

Jaarkalender. Basisschool de Disselboom Schooljaar

Jaarkalender. Basisschool de Disselboom Schooljaar Jaarkalender Basisschool de Disselboom Schooljaar 2017-2018 1 2 Eerste periode: start schooljaar herfstvakantie 2017-2018 W SW Opmerkingen Maandag Dinsdag Woensdag Donderdag Vrijdag 35 1 Samenknap/ thema

Nadere informatie

Nieuwsbrief oktober 2014. Maandag Dinsdag Woensdag Donderdag Vrijdag Zaterdag Zondag. 1. Kinderboekenweek. en Juffendag

Nieuwsbrief oktober 2014. Maandag Dinsdag Woensdag Donderdag Vrijdag Zaterdag Zondag. 1. Kinderboekenweek. en Juffendag De Bloesem Pr. Beatrixstraat 46a 4024 HM Eck en Wiel Tel.nr. : 0344-691967 Schoolleider : Anneke Smits. Website : www.obsdebloesem.nl Email : info@obsdebloesem.nl Nieuwsbrief oktober 2014 Maandag Dinsdag

Nadere informatie

SCHOOLKALENDER O.B.S. de Singel

SCHOOLKALENDER O.B.S. de Singel 2018 2019 SCHOOLKALENDER O.B.S. de Singel Voorwoord Beste ouder(s)/verzorger(s), Voor u ligt de kalender van het schooljaar 2018-2019. Dit schooljaar zijn de kinderen verdeeld over 9 groepen en een peutergroep.

Nadere informatie

Weekbrief 15 januari 2016

Weekbrief 15 januari 2016 Weekbrief 15 januari 2016 Dinsdag 12 januari Oud papier Maandag 18 januari Dinsdag 19 januari Studiedag team alle kinderen vrij Zondag 24 januari Presentatievering 1 e Communie Woensdag 27 januari Voorleesontbijt

Nadere informatie

Maandag 31 augustus is er voor alle ouders een informatie avond van 19.00 tot 20.30. Augustus 2015. Ma Di Wo Do Vr Za Zo

Maandag 31 augustus is er voor alle ouders een informatie avond van 19.00 tot 20.30. Augustus 2015. Ma Di Wo Do Vr Za Zo Aan de ouder(s) en verzorger(s) Welkom in het nieuwe schooljaar 2015-2016 op de Valentijnschool Voor u ligt de kalender voor het schooljaar 2015-2016. U vindt hierin belangrijke data voor bepaalde activiteiten

Nadere informatie

Basisschool De Triangel

Basisschool De Triangel Basisschool De Triangel Breedvennen 3, 5595 DE Leende Tel. 040-2065426 E-mail: infodetriangel@skozok.nl Website: www.triangel-leende.nl Triangel Klanken 10 november 2014 Beste ouders, We beginnen deze

Nadere informatie

13 juni 2014. www.tkoggeschip.nl

13 juni 2014. www.tkoggeschip.nl 13 juni 2014 Abraham Kuyperplein 2 Amsterdam tel.: 5061980 www.tkoggeschip.nl BIJLAGE In de bijlage vindt u uitleg over de nieuwe normering van de CITO toetsen. Ook is er nieuws van de Peuterschool (een

Nadere informatie

Agenda december - januari NIEUWSBRIEF NR 11 JAARGANG 4 19 December donderdag Alle groepen kerstviering

Agenda december - januari NIEUWSBRIEF NR 11 JAARGANG 4 19 December donderdag Alle groepen kerstviering Agenda december - januari NIEUWSBRIEF NR 11 JAARGANG 4 19 December donderdag Alle groepen kerstviering 21 December vrijdag Kerstvakantie begint om 12.15 uur 25 & 25 December Eerste & Tweede kerstdag Woensdag

Nadere informatie

Bijlage: Rooster Dick

Bijlage: Rooster Dick Belangrijke data november: 01 november 1 jarig bestaan van het Kwartet 02 november start schoolfruit 04 november info avond, ouders groep 3,4 en 5. 04 november nio onderzoek groep 8 08 november juf Anita

Nadere informatie

SCHOOLKALENDER O.B.S. de Singel

SCHOOLKALENDER O.B.S. de Singel 2017 2018 SCHOOLKALENDER O.B.S. de Singel Voorwoord Beste ouder(s)/verzorger(s), Voor u ligt de kalender van het schooljaar 2017-2018. Dit schooljaar zijn de kinderen verdeeld over 10 groepen en een peutergroep.

Nadere informatie

Nieuwsbrief augustus 2017

Nieuwsbrief augustus 2017 Nieuwsbrief augustus 2017 Schooltijden In onderstaand schema de schooltijden voor komend schooljaar. Op vrijdag gaan we dit jaar een half uurtje langer door. Maandag Dinsdag Woensdag Donderdag Vrijdag

Nadere informatie

Schooljaar 2015-2016 Telefoon: 040-2016092. 26 februari Weeksluiting groep 3a en 7a

Schooljaar 2015-2016 Telefoon: 040-2016092. 26 februari Weeksluiting groep 3a en 7a t Letterken Mededelingenblad van OBS t Smelleken Emmalaan 5, 5554 JM Valkenswaard Schooljaar 2015-2016 Telefoon: 040-2016092 Uitgave: 2 februari 2016 info@obstsmelleken.nl www.obstsmelleken.nl Belangrijke

Nadere informatie

JAARPLANNER SCHOOLJAAR 2013 2014

JAARPLANNER SCHOOLJAAR 2013 2014 JAARPLANNER SCHOOLJAAR 2013 2014 Beste ouders en verzorgers, Wederom mag ik u met trots deze jaarplanner digitaal overhandigen. Dit schooljaar hebben we weer een prachtige digitale kalender met belangrijke

Nadere informatie

Weeknieuws 13 cursus 2015 2016 20 november 2015

Weeknieuws 13 cursus 2015 2016 20 november 2015 Basisschool/Kindcentrum Stadskwartier Catharinastraat 7, 9 en 13 7941 JD Meppel 0522 251076 Pluskinderopvang 0615267632 directie@kcstadskwartier.nl www.pcbs-stadskwartier.nl Weeknieuws 13 cursus 2015 2016

Nadere informatie

SCHOOLKALENDER. Coehoornstraat KS Bergen op Zoom Tel

SCHOOLKALENDER. Coehoornstraat KS Bergen op Zoom Tel SCHOOLKALENDER 0 0 Coehoornstraat KS Bergen op Zoom Tel 0-0 post@krabbenkooi.nl www.krabbenkooi.nl AUGUSTUS 0 0 0 e schooldag Deze week kennismakingsgesprekken gr t/m Coehoornstraat KS Bergen op Zoom Tel

Nadere informatie

De Springplank: info 26 augustus 2015.

De Springplank: info 26 augustus 2015. De Springplank: info 26 augustus 2015. Start schooljaar 2015-2016 We zijn weer begonnen!! We wensen alle leerlingen en ouders een fijn schooljaar toe. Onze nieuwe leerlingen willen we van harte welkom

Nadere informatie

lvandruyten@sgmbrouwerij.nl

lvandruyten@sgmbrouwerij.nl 2015-2016 Lesrooster Maandag 8:45-12:00 en 13:00-15:00 Dinsdag 8:45-12:00 en 13:00-15:00 Bewegingsonderwijs Woensdag 8:45-12:30 Donderdag 8:45-12:00 en 13:00-15:00 Vrijdag 8:45-12:00 en 13:00-15:00 Bewegingsonderwijs

Nadere informatie

Nieuwsbrief. nr. 6 28 januari 2011. kopij: postvak " nieuwsbrief" teamkamer. 9.00-11.30 uur Open huis voor nieuwe ouders 19.30 uur Informatieavond

Nieuwsbrief. nr. 6 28 januari 2011. kopij: postvak  nieuwsbrief teamkamer. 9.00-11.30 uur Open huis voor nieuwe ouders 19.30 uur Informatieavond Nieuwsbrief nr. 6 28 januari 2011 kopij: postvak " nieuwsbrief" teamkamer Maandag 31 januari 9.00-11.30 uur Open huis voor nieuwe ouders 19.30 uur Informatieavond 1 tot en met 3 februari Cito toets groep

Nadere informatie

Kringgesprek. Het kalenderjaar 2013 nadert haar einde. De komende week vieren we op donderdagavond

Kringgesprek. Het kalenderjaar 2013 nadert haar einde. De komende week vieren we op donderdagavond Kringgesprek Geachte ouders, Nummer 8 2013-2014 2014 Het kalenderjaar 2013 nadert haar einde. De komende week vieren we op donderdagavond het kerstfeest. De kinderen zijn s ochtends gewoon op school. Om

Nadere informatie

Informatieblad van openbare basisschool De Wissel - vrijdag 6 februari 2014

Informatieblad van openbare basisschool De Wissel - vrijdag 6 februari 2014 Informatieblad van openbare basisschool De Wissel - vrijdag 6 februari 2014 De Hoop 3 1911 KX Uitgeest 0251-880707 info@dewisseluitgeest.nl www.dewisseluitgeest.nl Agenda 10 februari Wisselmiddag techniek

Nadere informatie

Nieuwsbrief nr. 16. Koningsdag!

Nieuwsbrief nr. 16. Koningsdag! Alexander Gogelweg 65 4384 EV Vlissingen 0118-465261 louisedecolignyschool@onzewijs.nl Website: www.louisedecolignyschool-onzewijs.nl Nieuwsbrief nr. 16 12 e jaargang Vrijdag 24 april 2015 Koningsdag!

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF Jaargang 25, extra aflevering 22 juni 2015 www.basisschooldeboemerang.nl e-mail: info@basisschooldeboemerang.nl

NIEUWSBRIEF Jaargang 25, extra aflevering 22 juni 2015 www.basisschooldeboemerang.nl e-mail: info@basisschooldeboemerang.nl NIEUWSBRIEF Jaargang 25, extra aflevering 22 juni 2015 www.basisschooldeboemerang.nl e-mail: info@basisschooldeboemerang.nl DOORSCHUIVEN GROEPEN Op maandag 29 juni en donderdag 2 juli worden de groepen

Nadere informatie

Jaargang 21, Maand: juni 2015 INFO

Jaargang 21, Maand: juni 2015 INFO Jaargang 21, Maand: juni 2015 Basisschool De Schare INFO Na een prachtige meimaand met veel vrije dagen en heel veel activiteiten als de lentemarkt en de sportdag, gaan we in juni een maand lang hard werken

Nadere informatie

Jaargang 20 / nummer 0 31 augustus 2017

Jaargang 20 / nummer 0 31 augustus 2017 Openbare Basisschool De Zevensprong Danslaan 74 1326 PL Almere Tel.: 036-5353742 info@zevensprong.asg-almere.nl www.zevensprong.asg-almere.nl Jaargang 20 / nummer 0 31 augustus 2017 Belangrijke data: 4

Nadere informatie

WEEKBULLETIN. De Regenboog gaat voor gezond! Week 05

WEEKBULLETIN. De Regenboog gaat voor gezond! Week 05 WEEKBULLETIN De Regenboog gaat voor gezond! Week 05 Belangrijke data in februari: Do. 04/02: studiedag, groep 1 t/m 8 vrij Vr. 05/02: studiedag, groep 1 t/m 8 vrij Vr. 12/02: groep 1/2 B vrij Di. 16/02:

Nadere informatie

Voedingsbeleid Kindcentrum De Klimboom

Voedingsbeleid Kindcentrum De Klimboom Voedingsbeleid Kindcentrum De Klimboom Het motto van onze school wordt omschreven als: Zin in onderwijs. Uitgangspunt in de uitwerking op school is het Koersplan van de Stichting Best Onderwijs. We willen

Nadere informatie

verkorte schoolgids basisschool De Linde 2011-2012 1

verkorte schoolgids basisschool De Linde 2011-2012 1 verkorte schoolgids basisschool De Linde 2011-2012 1 Woord vooraf Dit informatieboekje is een bijlage bij de schoolgids. In de schoolgids wordt uitgebreid de structuur van de school in al haar facetten

Nadere informatie

Praktische informatie groepen 6 Schooljaar 2015-2016

Praktische informatie groepen 6 Schooljaar 2015-2016 Praktische informatie groepen 6 Schooljaar 2015-2016 Een verzoek: - Naar binnen gaan na de bel, wanneer de leerkracht de deur open maakt. - Aan onze kant op de speelplaats naar binnen en niet binnendoor.

Nadere informatie

Protocol nieuwe schooltijden

Protocol nieuwe schooltijden Protocol nieuwe schooltijden Voorwoord De school hanteert vanaf schooljaar 2016 2017 nieuwe schooltijden. De leerlingen van groep 1 t/m4 gaan 4 gelijke dagen naar school met een continurooster. Daarnaast

Nadere informatie

Nieuwsbrief PCBS Guido de Brès nr. 3. Baarn,26 september Aan de ouder(s), verzorger(s), Verhalenrooster Kind op Maandag.

Nieuwsbrief PCBS Guido de Brès nr. 3. Baarn,26 september Aan de ouder(s), verzorger(s), Verhalenrooster Kind op Maandag. Begoniastraat 2, Postbus 464, 3740 AL Baarn. Tel: 035-5415497 e-mail:info@guidodebres.nl Nieuwsbrief PCBS Guido de Brès nr. 3. Baarn,26 september 2014. Aan de ouder(s), verzorger(s), Verhalenrooster Kind

Nadere informatie

Nieuwsbrief Nr. 11. Belangrijke data

Nieuwsbrief Nr. 11. Belangrijke data Nieuwsbrief Nr. 11 Belangrijke data Dinsdag 16 juli Musical groep 8 Woensdag 17 juli Uitzwaaien groep 8 Donderdag 18 & vrijdag 19 juli Leerlingen groep 8 vrij! Donderdag 18 juli Rapportenavond & Eindfeest!

Nadere informatie

Kleutergids 2013-2014 Inhoudsopgave

Kleutergids 2013-2014 Inhoudsopgave Kleutergids 2013-2014 Inhoudsopgave Inleiding pag 2 Halen en brengen pag 3 Bewegingsonderwijs in het speellokaal pag 4 Afspraken rondom eten en drinken pag 5 Verjaardag pag 6 Wennen op school pag 7 Klassenouder

Nadere informatie

Nieuwsbrief nr januari 2016

Nieuwsbrief nr januari 2016 Nieuwsbrief nr.10 28 januari 2016 Vanuit de directie Gevonden voorwerpen In de ruimte naast de voordeur staat een bak met gevonden voorwerpen. In deze bak liggen broodtrommels, bekers en diverse kledingstukken.

Nadere informatie

Schoolkalender (versie 5 september 2012) openbare basisschool Het Palet

Schoolkalender (versie 5 september 2012) openbare basisschool Het Palet Schoolkalender 2012-2013 (versie 5 september 2012) openbare basis Het Palet vakanties jaar 2012-2013 Herfstvakantie 20 oktober 2012 t/m 28 oktober 2013 Kerstvakantie 22 december 2012 t/m 6 januari 2013

Nadere informatie

September 2015 Woensdag 23 September Sportdag Start gesprek ouders. Oktober 2015 Woensdag 7 oktober Start kinderboekenweek

September 2015 Woensdag 23 September Sportdag Start gesprek ouders. Oktober 2015 Woensdag 7 oktober Start kinderboekenweek Schoolnieuws schooljaar 2015-2016 Vrijdag 18 September 2015 September 2015 Woensdag 23 September Sportdag Start gesprek ouders Donderdag 24 September Start gesprek ouders Maandag 28 September Algemene

Nadere informatie

HUISWERK AGENDA GROEP 7-8

HUISWERK AGENDA GROEP 7-8 Dag Datum Augustus Zaterdag 1 Zondag 2 Maandag 3 Dinsdag 4 Woensdag 5 Donderdag 6 Vrijdag 7 Zaterdag 8 Zondag 9 Maandag 10 Dinsdag 11 Woensdag 12 Donderdag 13 Vrijdag 14 Zaterdag 15 Zondag 16 Maandag 17

Nadere informatie

Schoolbeleid. Eten en drinken op school & Trakteren

Schoolbeleid. Eten en drinken op school & Trakteren Schoolbeleid Eten en drinken op school & Trakteren September 2016 Inleiding Het aantal kinderen met overgewicht, en ook het aantal volwassenen, stijgt de laatste jaren onrustbarend o.a. als gevolg van

Nadere informatie

Uiterste inleverdag voor de bestelformulieren van de kerststollen.

Uiterste inleverdag voor de bestelformulieren van de kerststollen. 26 november 2014 Agenda voor de komende 2 weken Do 27 Groep 4, kookles (Pietensoep) groep 4 van Sterappels. Pyjamazingen (18.30 uur). Vr 28 Streekmuziekschool komt voor de groepen 3 en 4 met een voorbereidende

Nadere informatie

Jaarkalender ouders. ODS Daalhuizen augustus-2017

Jaarkalender ouders. ODS Daalhuizen augustus-2017 Jaarkalender ouders ODS Daalhuizen 2017-2018 augustus-2017 ma wk 1 28-aug-17 Eerste schooldag schooljaar 2017-2108 di 29-aug-17 wo 30-aug-17 do 31-aug-17 september-2017 vr 1-sep-17 za 2-sep-17 zo 3-sep-17

Nadere informatie