Bespaar terwijl je optimaal ventileert... Iedereen is het erover eens dat we de CO2-uitstoot moeten beperken en besparen op de energiefactuur.

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Bespaar terwijl je optimaal ventileert... Iedereen is het erover eens dat we de CO2-uitstoot moeten beperken en besparen op de energiefactuur."

Transcriptie

1 Bespaar terwijl je optimaal ventileert... Iedereen is het erover eens dat we de CO2-uitstoot moeten beperken en besparen op de energiefactuur. Compleet isoleren wordt een must, eerst gesubsidieerd en nadien zelfs wettelijk verplicht door de overheid. We moeten dus beter isoleren: onze woningen, werkruimtes en scholen transformeren tot passiefgebouwen, dat is de grote uitdaging. Een supergeïsoleerde woon- of werkruimte vereist evenwel ook een efficiënte en gezonde ventilatie.

2 Met AeroPulmo kiest u resoluut voor balansventilatie systeem D Verse gefilterde lucht Verontreinigde lucht Dakdoorvoer Muurdoorvoer met Combirooster In de droge ruimtes (living, slaapkamer, hall, ) Wordt voorverwarmde lucht toegevoegd Uit de vochtige ruimtes (badkamer, wc, keuken, ) Wordt verontreinigde lucht afgevoerd Een gezonde ventilatie brengt gefilterde lucht in de woning, vrij van stof en andere onzuiverheden uit de buitenomgeving. Een efficiënte ventilatie brengt verse lucht binnen op comforttemperatuur, zonder energieverslindende hulpmiddelen, dus een enorme besparing op energiekosten. Een aangename ventilatie is regelbaar en sluit het openen van ramen en deuren niet uit. Een comfortabele ventilatie functioneert zonder overlast van interne of externe geluidsbronnen. De bouwsector volgt sinds kort deze trend op de voet door het toepassen van superisolerende raamprofielen en glas zonder ventilatieroosters. Systeem D is daarom de enige goede oplossing en wordt door de overheid beloond met het hoogste aantal E- peilpunten. WIST U DAT HET CO2-GEHALTE IN DE MEESTE SLAAPKAMERS TE HOOG IS VANWEGE HET ONTBREKEN VAN EEN EFFICIËNTE VENTILATIE?

3 De 5 innovaties van AeroPulmo ALGEMEEN CONCEPT In zijn nieuwe WTW-unit heeft AeroPulmo een aantal revolutionaire vernieuwingen samengebracht: Door een ingenieus ontwerp is deze unit zeer compact en efficiënt. Het volledige toestel is vervaardigd uit zwarte kunststof (EPP), een vederlicht maar toch sterk en schokvast materiaal. De isolerende en akoestische eigenschappen van dit materiaal geven de Pulmo unieke kwaliteiten. Door de uitgekiende condensafvoer kan de Pulmo zowel tegen de wand als aan het plafond bevestigd worden, wat plaatsbesparend zal zijn, niet alleen op zolder, maar ook in een nis of in het vals plafond 1. Geluidsarm Door de nieuwe vorm van de ventilatorschoepen is het rendement uitzonderlijk hoog en het geluid bijzonder laag. Door de bijzondere positionering van de 2 ventilatoren is de Pulmo extra stil. 2. Laag energieverbruik Door de toepassing van de nieuwste technologie is het energieverbruik van de ventilatoren uiterst gering. Deze EC-ventilator zoekt het gunstigste toerental om zo zuinig en efficiënt mogelijk te functioneren. 3. Rendement De Pulmo is voorzien van een kunststof tegenstroom warmtewisselaar die met een minimumrendement van +90% de warmte overbrengt van de warme, uitgaande luchtstroom naar de koude, binnenkomende luchtstroom. 4. Modulerende bypass (gepatenteerd) De bestaande bypass-systemen worden in een 0 of 100% concept aangeboden. De Pulmo is voorzien van een modulerende bypass die in alle omstandigheden een passieve koeling zal realiseren. Dit gebeurt door een ingenieus ontworpen systeem. Comfort staat steeds aangestipt bij de Pulmo. Daardoor is de Pulmo zeer geschikt om te combineren met een aardwarmtewisselaar. 5. Filtratie De Pulmo is standaard uitgerust met 2 gemakkelijk te wisselen en/of te reinigen G3-voorfilters. Het toestel geeft aan wanneer u de filters moet reinigen of vervangen.

4 VOORDELEN VOOR INSTALLATEUR De keuze van verschillende debieten, in te stellen door installateur: 50 tot 400m³ Grotere debiet mogelijk door meerdere toestellen in cascade te schakelen De installateur kan vrij zijn kanalisatie kiezen. De installateur heeft vrije keuze uit muur of plafondmontage. VOORDELEN VOOR CONSUMENT De unit kan worden aangestuurd doormiddel van uw domotica systeem, RF zender, 3 standen schakelaar, CO 2, vochtsensor, De beperkte afmetingen en het discrete geluid maken dat het toestel in een vals plafond, een kast of een verloren hoekje geïnstalleerd kan worden. Met de bypass kan men in alle omstandigheden koelen ook bij buitentemperaturen onder de 15 C. De ontwerper bespaart op het bouwbudget omdat er geen kostenpost voor buitenroosters per kamer moet worden gerekend. De filterboxen zitten buiten het toestel: de filters kunnen gemakkelijk vervangen of gereinigd worden, dit zonder het toestel te openen. Het apparaat heeft aansluitmogelijkheden op de korte of op de lange zijden. Het toestel kan op de werf of op kantoor geprogrammeerd worden. De 2 ventilatoren staan automatisch in balans met elkaar. Geen regelingskosten! Alle onderdelen en het geheel zijn gemakkelijk toegankelijk of afneembaar voor onderhoud of vervangen. Een "dummie" is verkrijgbaar om de definitieve WTW te installeren nadat alle leidingen geplaatst zijn.

5 AeroPulmo - types HR kunststof tegenstroom wisselaar + 90% Compacte behuizing uit lichtgewicht, geluidswerend, versterkte EPP, kleur zwart Zuinige EC ventilatoren Automatische werking met mogelijkheid tot gebruik RF zender 4 standen Aansturing via CO 2,-sensor, HR-sensor, Domotica ( 0-10V), RF, 3 standen schakelaar Groter debiet mogelijk door meerdere toestellen in cascade te schakelen Automatische kalibratie met debiet instelling Automatische nacht- en free koeling met modulerende bypass functie Installatie met interface via PC of handmatige instellingen. Vrije en volledige toegang via luik. Externe filterboxen en sturing voor plaatsing op afstand. Compacte verzinkte omkasting voorzien van extra geluidsisolatie(*silentio 350 & 450) Accessoires voor complete installatie Voorverwarming(optie, in de loop van 2014) Display(optie, in de loop van 2014): Aanpassing parameters, Klokprogrammatie, kalibratie van de unit. De compacte unit is voorzien van een HR +90% kunststof wisselaar. De regelunit en filterboxen worden extern geplaatst. Dit maakt de installatie van de unit in zeer kleine ruimtes mogelijk. De keuze voor wand- of muurmontage kan on-site nog aangepast worden. Pulsie en extractie kanalen kunnen aan 2 zijden van het toestel worden aangesloten. De bediening van de unit is mogelijk door gebruik van een RF zender, 3 standen schakelaar, 0/10V (CO 2 en vochtsensor of domotica systeem). Opstart en kalibratie van de geïnstalleerde unit verloopt volledig automatisch en gebeurt d.m.v. een PC interface of handmatige bedien eenheid. De regeling is voorzien van automatische antivriesfunctie en van een automatisch modulerende free koeling modus. Met de bypass kan men in alle omstandigheden koelen ook bij buitentemperaturen onder de 15 C. Eenvoudig te installeren: Silentio 350 & 450(*) Project 300 & 400 Wand en plafond montage Makkelijk te positioneren door het minimale gewicht Plaats besparend Drukgestuurde ventilatoren Eenvoudige pre-installatie

6 Technische parameters Project 300 Silentio 350 Project 400 Silentio 450 Type unit Ventilatie systeem met kruisstroom WTW Modellen Links, Rechts, Dummy Ventilator type EBM-Papst - EC Voeding 230 VAC Frequentie 50 Hz Aansturing RF, 3 standen schakelaar, 0-10V Type sturing Drukgestuurd Rendement Warmtewisselaar Kunststof tegenstroom(recair), + 90% CE - keuring Ja EN 13141/NEN 5138 Ja Nee NBN EN 308/EN 308 Ja Lekdichtheid volgens EN Klasse 1 / Filters G3 Bypass Modulerende Bypass(Onvolledig) Vermogen ventilatoren 2 x 110 Watt 2 x 167 Watt Buitenafmetingen 660 x 1050 x x 1050 x x 1050 x x 1050 x 310 Montage Muur, plafond of vloer Gewicht 16 Kg 32 Kg 16 Kg 32 Kg Meetresultaten(EPB) Project 300 & Silentio 350 Project 400 & Silentio 450 Debiet () Opgenomen vermogen (W) 19, Rendement volgens NBN EN308 (%) 88, Geluidsniveaus Project 300 Silentio 350 Project 400 Silentio 450 Kastafstraling in dba(laeq 1 m) Kanaalgeluid pulsie in dba (laeq na 1.5 m kanaal) Kanaalgeluid extractie in dba (laeq na 1.5 m kanaal)

7 Prestatiegrafieken Project 300 Pulsie Extractie Pa Pa BOOST (100%) HIGH (75%) MED (50%) LOW (30%) 300 Pa 150 Pa 100 Pa Silentio 350 Pulsie Extractie Pa Pa BOOST (100%) HIGH (75%) MED (50%) LOW (30%) 300 Pa 150 Pa 100 Pa

8 Project 400 & Silentio 450 Pulsie Extractie Pa Pa BOOST (100%) HIGH (75%) MED (50%) LOW (30%) 300 Pa 150 Pa 100 Pa Afmetingen RECHTS: Project 300 & Silentio 350 & 450 (*)

9 LINKS: Project 300 & 400- Silentio 350 & 450 (*) Accessoires RF-zender Deze design bedieningsknop, met Easywave-design van NIKO in crème kleur kan eenvoudig tegen de wand bevestigd worden. Er zijn 4 standen: zacht -midden - hoog en boost! De overdracht gebeurt draadloos, op radiogolven met frequentie 868,3 Mhz. Eén Pulmo -sturing kan door 1 tot 4 verschillende zenders aangestuurd worden. Display (In de loop van 2014) Met het display kan je de units van AeroPulmo optimaal aansturen en controleren. De ingebouwde weekklok zorgt ervoor dat de ventilatiestanden eenvoudig in functie van de tijd geprogrammeerd kunnen worden. Ook kan je de comfort temperatuur voor de aansturing van de bypass aanpassen. Het display kan de unit(s) kalibreren in het systeem. * Voorontwerp

10 Kalibratie unit De kalibratie unit wordt gebruikt om op de werf op een eenvoudige manier de Pulmo te kalibreren en indien gewenst, ook de aanpassing van de parameters. De aansluiting van de kalibratie unit op de Pulmo sturing gebeurt op de RS485 aansluiting naast de DB25-aansluiting. Met deze set heb je de hardware en software om te communiceren met de Pulmo - sturing. Interface Deze set bevat; de interface, een kabel (RS485) voor aansluiting op de sturing naar de interface en een kabel voor aansluiting van de interface naar de PC ( USB ). In dit set vindt je ook een installatie cd voor de verschillende programma s die je kunt nodig hebben bij de Installatie en werking van deze combinatie. Aansluitpakket Dit aansluitpakket is specifiek ontworpen op vraag van de installateur. In combinatie met de Pulmo dummy kan in ruwbouw fase al de kanalisatie in huis en naar buiten afgewerkt en aangesloten worden met het aansluitpakket op de dummy. Door het aansluitpakket los te klikken kan je de dummy op eenvoudige wijze wegnemen en op een andere werf terug gebruiken. Bij de opstart kan je nu ook de Pulmo unit gemakkelijk terug in het kanalensysteem klikken om alles snel en efficiënt in werking te stellen. Het aansluitpakket kan ook gebruikt worden om bij onderhoud of storingen gemakkelijk de unit uit het kanalensysteem te klikken. Dit aansluitpakket is compatibel op andere wtw-merken. Combirooster (383 x 553 x 93) De AspiroMural is een muurdoorvoerrooster voor zowel het extractie als het pulsiekanaal. Doormiddel van deze rooster kan je eenvoudig de muurdoorvoer van het pulsie en extractiekanaal voorzien, en dit zonder een complex buizenstelsel.

11 Dummy (630 x 1050 x 290) Deze lege box wordt aangeboden aan de installateur voor een complete afwerking van de kanalisatie in ruwbouwfase te realiseren met onze Pulmo. Zo kan de installateur in combinatie met het aansluitpakket op een eenvoudige manier de dummy wegnemen in het afgewerkt kanalensysteem. Als de eindklant later de opstart van de installatie aanvraagt kan de definitieve Pulmo op een zeer eenvoudige manier in het afgewerkt kanalensyteem ingeklikt worden. Zo kan de installateur zeer veel werkuren besparen. Korte bocht (ᴓ180) Deze korte bocht maakt het mogelijk uw installatie nog compacter te maken. Het aangesloten kanaal ligt direct tegen de unit aan en geeft daarom meer mogelijkheden om te werken in kleine ruimtes. Winst bij installatie cm. Filter (G3) Standaard zijn de units voorzien van twee G3 voor-filter Filterbox (140 x 259 x 255) Deze filterbox kan in elk kanalensysteem geplaats worden om de lucht te filteren. I.f.v. de Pulmo heb je een extra filterbox nodig als je de extractie zijde dubbel aansluit.(aanbevolen bij Project 400 & Silentio 450)

12 Aeropulmo BVBA Industriepark Brechtsebaan 22 B-2900 Schoten Tel: Fax: BTW: WIJZIGINGEN EN CORRECTIES VOORBEHOUDEN VERKRIJGBAAR BIJ:

technische fiche compacte ventilatie-unit met warmterecuperatie.

technische fiche compacte ventilatie-unit met warmterecuperatie. technische fiche compacte ventilatie-unit met warmterecuperatie. BEGETUBE 4 - technische fiche oor de zeer beperkte afmetingen en het lichte gewicht is de unit bijzonder handig om te transporteren en te

Nadere informatie

als het over ventilatie gaat...

als het over ventilatie gaat... als het over ventilatie gaat... Made in Belgium by Sanutal Hoogefficiënte tegenstroomwarmtewisselaar Systeem D Slim ventileren met terugwinning van energie air Tallinn hoofdstad van Estland, zuiverste

Nadere informatie

als het over ventilatie gaat...

als het over ventilatie gaat... als het over ventilatie gaat... Made in Belgium by Sanutal Hoogefficiënte tegenstroomwarmtewisselaar Systeem D Slim ventileren met terugwinning van energie air Tallinn hoofdstad van Estland, zuiverste

Nadere informatie

Handleiding(V03.03) de montage. Type: Project 300/400 & Silentio 350/450

Handleiding(V03.03) de montage. Type: Project 300/400 & Silentio 350/450 Handleiding(V03.03) de montage Type: Project 300/400 & Silentio 350/450 2 Inhoud 1 WAARSCHUWINGEN EN VEILIGHEID INFORMATIE... 4 2 INHOUD VERPAKKING... 5 2.1 Box... 5 2.2 Sturing... 5 3 TECHNISCHE GEGEVENS...

Nadere informatie

Brink Renovent. www.atc-ventilation.be

Brink Renovent. www.atc-ventilation.be Brink Renovent www.atc-ventilation.be Renovent A B Brink Renovent Excellent 180 pagina 3 A+ A Brink Renovent Excellent 300/400/450 pagina 7 A+ A pagina 11 Brink Renovent Sky Brink Renovent Excellent 180

Nadere informatie

AeroPulmo : systeem D ventilatie met WTW

AeroPulmo : systeem D ventilatie met WTW AeroPulmo : systeem D ventilatie met WTW Je bouwt of verbouwt niet alle dagen en de keuzes die je moet maken zijn steeds complexer. Ventilatie is hierin dan ook niet de eenvoudigste materie. Daarom willen

Nadere informatie

COMAIR FLAT COMPACTE UNITS MET WARMTETERUGWINNING GESCHIKT VOOR PLAFONDMONTAGE

COMAIR FLAT COMPACTE UNITS MET WARMTETERUGWINNING GESCHIKT VOOR PLAFONDMONTAGE www.comair.nl COMAIR FLAT COMPACTE UNITS MET WARMTETERUGWINNING GESCHIKT VOOR PLAFONDMONTAGE COMAIR FLAT De Comair Flat range bestaat uit drie compacte WTW-units geschikt voor plafondmontage, met capaciteiten

Nadere informatie

Unity, de enige unit conform EPB

Unity, de enige unit conform EPB Unity Gamma SCVU100 Ventilatoren met een constant debiet De gecentraliseerde extractie 100% conform met de normen Unity, de enige unit conform EPB V E N T I L A T I E De innovatieve technologie levert

Nadere informatie

BUVA EcoStream WTW-unit. Een revolutionair, intelligent en modulair balansventilatiesysteem. dat gebruik maakt van warmteterugwinning.

BUVA EcoStream WTW-unit. Een revolutionair, intelligent en modulair balansventilatiesysteem. dat gebruik maakt van warmteterugwinning. BUVA EcoStream WTW-unit Een revolutionair, intelligent en modulair balansventilatiesysteem dat gebruik maakt van warmteterugwinning. De BUVA EcoStream WTW-unit maakt warmteterugwinning toegankelijk voor

Nadere informatie

Warmteterugwinapparaat ComfoD 550

Warmteterugwinapparaat ComfoD 550 Belangrijke kenmerken Beschikbaar in basis en luxe uitvoering Tegenstroomwisselaar 95% thermisch rendement Gelijkstroommotoren 50% besparing op energieverbruik Luchttoevoer en luchtafvoer onafhankelijk

Nadere informatie

Warmteterugwinapparaat ComfoD 550

Warmteterugwinapparaat ComfoD 550 Belangrijke kenmerken EPC winst tot 0,25 Beschikbaar in basis en luxe uitvoering Tegenstroomwisselaar 95% thermisch rendement Gelijkstroommotoren 50% besparing op energieverbruik Luchttoevoer en luchtafvoer

Nadere informatie

BUVA EcoStream WTW-unit

BUVA EcoStream WTW-unit Ontdek alles over de BUVA EcoStream BUVA EcoStream Hoog rendement Links/rechts omkeerbaar Actieve zone sturing Modulair uitbreidbaar Fluisterstil Energiezuinig App-bediend Autonoom Compact Voordelig BUVA

Nadere informatie

Plate Box 95. Energie recuperator met tegenstroom wisselaar Plate Box 95. Troeven

Plate Box 95. Energie recuperator met tegenstroom wisselaar Plate Box 95. Troeven met tegenstroom wisselaar Plate Box 95 Plate Box 95 met laag verbruik motor Zeer geringe hoogte, voor inbouw in vals plafond Wisselaar Tegenstroom Motor Laag verbruik Batterij électrisch Warmwater Change

Nadere informatie

Warmteterugwinapparaat WHR 920

Warmteterugwinapparaat WHR 920 Belangrijke kenmerken Hoog thermisch rendement Standaard voorzien van 100% bypass Luchtcapaciteit 210 m³/h - 200 Pa Geschikt voor beperkte opstellingsruimte door compact ontwerp Wand- en plafondmontage

Nadere informatie

adem gerust het innovatieve ventilatiesysteem

adem gerust het innovatieve ventilatiesysteem adem gerust het innovatieve ventilatiesysteem profi-air het innovatieve ventilatiesysteem Waarom ventileren: Door de steeds strengere normering rond het bouwen of renoveren van een woning, wordt er steeds

Nadere informatie

WTU-EC-E. Compacte WTW toestellen voor kantoren en winkels

WTU-EC-E. Compacte WTW toestellen voor kantoren en winkels WTU-EC-E Compacte WTW toestellen voor kantoren en winkels WTU-EC-E Platte warmteterugwinunits voor de utiliteit BESPAAR ENERGIE CO2 GOEDE VENTILATIE IN SCHOLEN EN KANTOREN IS VAN GROOT BELANG. ONZE DECENTRALE

Nadere informatie

Zehnder WHR 918 De compacte ventilatie unit. Verwarming Koeling Ventilatie Filtering

Zehnder WHR 918 De compacte ventilatie unit. Verwarming Koeling Ventilatie Filtering Zehnder WHR 918 De compacte ventilatie unit Verwarming Koeling Ventilatie Filtering Minimale inbouwruimte garandeert maximaal frisse lucht Iedereen stelt prijs op een gezond en comfortabel binnenklimaat.

Nadere informatie

Design radiatoren Comfortabele ventilatie Verwarmings- en koelplafondsystemen Clean air solutions Zehnder ComfoAir E

Design radiatoren Comfortabele ventilatie Verwarmings- en koelplafondsystemen Clean air solutions Zehnder ComfoAir E Design radiatoren Comfortabele ventilatie Verwarmings- en koelplafondsystemen Clean air solutions Zehnder ComfoAir E Technische specificaties Zehnder ComfoAir E De energiebesparende WTW voor de woningbouw.

Nadere informatie

Productinformatie. catalogus

Productinformatie. catalogus Productinformatie catalogus toevoer van schone en voorverwarmde buitenlucht toevoer van buitenlucht afvoer naar buiten afvoer van gebruikte (vervuilde) lucht Decentrale warmteterugwinning Decentrale warmteterugwinning

Nadere informatie

Warmteterugwinunit Zehnder WHR 920

Warmteterugwinunit Zehnder WHR 920 Belangrijke kenmerken Met name geschikt voor toepassing in bestaande bouw door compact ontwerp EPC-winst: 0.27 Hoog thermisch rendement Standaard voorzien van 100% bypass Luchtcapaciteit 210 m³/h - 200

Nadere informatie

Type V2AR07-09RIY. Type V2AR12-14-18RIY VERTICAAL OF LIEVER HORIZONTAAL? U KIEST!

Type V2AR07-09RIY. Type V2AR12-14-18RIY VERTICAAL OF LIEVER HORIZONTAAL? U KIEST! 24 tot 135 AIRSTAGE V2 INDOOR OUTDOOR controls techn. specs AIRCONDITIONING AIRCOHEATER WATERSTAGE AIRSTAGE V2 inverter warmtepomp 2pijps VLOER/ wand PLAFOND PLAFOND cassette inbouw VERTICAAL OF LIEVER

Nadere informatie

VENTILATIESYSTEMEN UTILITY MET HOOG RENDEMENT. www.clima-industries.com

VENTILATIESYSTEMEN UTILITY MET HOOG RENDEMENT. www.clima-industries.com VENTILATIESYSTEMEN UTILITY MET HOOG RENDEMENT ventilatiesystemen voor utiliteitsbouw: school, kantoor, hotel, appartement, rusthuis www.clima-industries.com SNELLE INTERVENTIE/FLEXIBILITEIT De belangrijkste

Nadere informatie

Elegant design voor inpassing in elke omgeving. Natuurlijke ventilatie. Omkeerbaar. Automatische kleppen

Elegant design voor inpassing in elke omgeving. Natuurlijke ventilatie. Omkeerbaar. Automatische kleppen Helicoidale ventilatoren voor muur of glas Reeks HV-STYLVENT Helicoïdale ventilator met behuizing uit abs, ingebouwde klep, motor v-5hz, IPX4, klasse II. Gamma samengesteld uit diameters: 5, en mm, met

Nadere informatie

Warmteterugwinunit WHR 920

Warmteterugwinunit WHR 920 Belangrijke kenmerken Met name geschikt voor toepassing in bestaande bouw door compact ontwerp EPC-winst: 0.27 Hoog thermisch rendement Standaard voorzien van 100% bypass Luchtcapaciteit 210 m³/h - 200

Nadere informatie

silent ventilation DE KRACHT VAN DE NATUUR IN DE WONING MET EEN BALANSVENTILATIESYSTEEM D400

silent ventilation DE KRACHT VAN DE NATUUR IN DE WONING MET EEN BALANSVENTILATIESYSTEEM D400 silent ventilation DE KRACHT VAN DE NATUUR IN DE WONING MET EEN BALANSVENTILATIESYSTEEM D400 De VASCO ventilatie-unit D400 en het EasyFlow luchtkanalensysteem dragen bij tot een uiterst stil balansventilatiesysteem

Nadere informatie

Decoratieve radiatoren Comfortabele ventilatie Verwarmings- en koelplafondsystemen Clean air solutions Zehnder WHR 920

Decoratieve radiatoren Comfortabele ventilatie Verwarmings- en koelplafondsystemen Clean air solutions Zehnder WHR 920 Decoratieve radiatoren Comfortabele ventilatie Verwarmings- en koelplafondsystemen Clean air solutions Zehnder Warmteterugwin-unit voor wand- of plafondmontage Zehnder Warmteterugwin-unit voor wand- of

Nadere informatie

Warmteterugwinapparaat WHR 930

Warmteterugwinapparaat WHR 930 Belangrijke kenmerken EPC-winst tot 0,28! Hoog thermisch rendement Standaard voorzien van 100% bypass Luchtcapaciteit 380m³/h - 150Pa Flexibele filterinstelling Standaard vorstbeveiliging Met onderhoudsinstructie

Nadere informatie

tips en tricks voor uw ventilatie C en D

tips en tricks voor uw ventilatie C en D tips en tricks voor uw ventilatie C en D 1 Wie doet wat? De EPB verslaggever: Afd10,art10, 2: In het kader van de toewijzingsprocedure van een aannemingsopdracht, bezorgt de opdrachtgever of de architect

Nadere informatie

Gebalanceerde ventilatie met warmteterugwinning (wtw)

Gebalanceerde ventilatie met warmteterugwinning (wtw) Gebalanceerde ventilatie met warmteterugwinning (wtw) Onderhoud / storing Belangrijk: Maak 1x per maand de twee filters in de wtw-unit schoon en vervang ze minimaal 2 per jaar. Zowel voor het schoonmaken

Nadere informatie

Zehnder ComfoAir Compact Compacte balansventilatie met Smart Technology: eenvoudiger, sneller, slimmer

Zehnder ComfoAir Compact Compacte balansventilatie met Smart Technology: eenvoudiger, sneller, slimmer Belangrijke kenmerken zeer compacte balansventilatie-unit beschikbaar in wand- en plafondmodel 2-in-1: L/R-versie met druk op de knop met ingebouwde vochtsensor met intelligente timer met indienststellingswizard

Nadere informatie

voor een gezond & comfortabel binnenklimaat...

voor een gezond & comfortabel binnenklimaat... Editie Vlaanderen voor een gezond & comfortabel binnenklimaat... ventilatiesystemen voor woning, kantoor en horeca www.clima-industries.com Troeven ENERGIEZUINIG Ventilatiesystemen met warmte-terugwinning

Nadere informatie

Warmteterugwinunit Zehnder WHR 918

Warmteterugwinunit Zehnder WHR 918 Belangrijke kenmerken Compacte afmetingen (558 x 680 x 299 mm) Energielabel A Sturing met meerdere sensoren energielabel A + Links/rechts uitvoering in één unit Voorzien van vier boven aansluitingen en

Nadere informatie

Voor echt gezond ventileren! EPC winst 0,22. Het OxyGreen CO 2

Voor echt gezond ventileren! EPC winst 0,22. Het OxyGreen CO 2 EPC winst 0,22 Voor echt gezond ventileren! Het OxyGreen -vraaggestuurd ventilatiesysteem is een combinatie van Rucon OxyGreen vraaggestuurde afzuiging en Aralco OxyGreen zelfregelende toevoerroosters.

Nadere informatie

Ventilatie-eenheden met hoog rendement

Ventilatie-eenheden met hoog rendement Ventilatie-eenheden met hoog rendement Ventilatie-eenheden met hoog rendement Doordat we meer en meer gaan isoleren en alle kieren en spleten dichtdoen, is er geen natuurlijke verversing meer van de binnenlucht.

Nadere informatie

Sentinel Kinetic Advance

Sentinel Kinetic Advance Sentinel Kinetic Advance www.vent-axia.nl 1 Eigenschappen & Voordelen A + Hoogrendement kunststof tegenstroom warmtewisselaar (tot 94,3% rendement); Getest volgens NEN 5138-2004; Nieuwste energiezuinige

Nadere informatie

Thermocassette HP Onopvallende stralingscassette voor ingebouwde of zichtmontage

Thermocassette HP Onopvallende stralingscassette voor ingebouwde of zichtmontage Thermocassette 300 600 W Elektrische verwarming 4 modellen Thermocassette Onopvallende stralingscassette voor ingebouwde of zichtmontage Toepassing Thermocassette is bedoeld voor discrete verwarming in

Nadere informatie

Reeks HV-STYLVENT HELICOIDALE VENTILATOREN VOOR MUUR OF GLAS. Raam-/muur- ventilatoren HV-STYLVENT. Elegant design voor inpassing in elke omgeving

Reeks HV-STYLVENT HELICOIDALE VENTILATOREN VOOR MUUR OF GLAS. Raam-/muur- ventilatoren HV-STYLVENT. Elegant design voor inpassing in elke omgeving HELICOIDALE VENTILATOREN VOOR MUUR OF GLAS Reeks HV-STYLVENT Helicoïdale ventilator met behuizing uit abs, ingebouwde klep, motor v-5hz, IPX4, klasse II. Gamma samengesteld uit diameters: 5, en mm, met

Nadere informatie

Decoratieve radiatoren Comfortabele ventilatie Verwarmings- en koelplafondsystemen Clean air solutions Zehnder ComfoAir 70

Decoratieve radiatoren Comfortabele ventilatie Verwarmings- en koelplafondsystemen Clean air solutions Zehnder ComfoAir 70 Decoratieve radiatoren Comfortabele ventilatie Verwarmings- en koelplafondsystemen Clean air solutions Zehnder ComfoAir 70 Decentrale balansventilatie-unit voor individuele kamers of kleine woonunits Decentrale

Nadere informatie

PVD N SCVU100. Ventilateurs plafonniers industriels Ventilatoren met een constant debiet. Stil geen lawaai. Veilig en onderhoudsvrij

PVD N SCVU100. Ventilateurs plafonniers industriels Ventilatoren met een constant debiet. Stil geen lawaai. Veilig en onderhoudsvrij Unity, de enige unit conform EPB. De innovatieve technologie levert stille, efficiënte en langdurige ventilatie. Stil geen lawaai De enige stille ventilator op de markt Geen hinder voor de bewoners Veilig

Nadere informatie

Compacte woonhuisventilatie met warmteterugwinning - CWL

Compacte woonhuisventilatie met warmteterugwinning - CWL Compacte woonhuisventilatie met warmteterugwinning - CWL De CWL-serie omvat toestellen met een luchtdebiet van 50-400 m³/h. Zij kunnen gebruikt worden in particuliere woningen, appartementsgebouwen en

Nadere informatie

HRC-225. De meest compacte balansventilatie voor woningbouw

HRC-225. De meest compacte balansventilatie voor woningbouw HRC-225 De meest compacte balansventilatie voor woningbouw HEALTHLINE HRC-225 Gebalanceerde ventilatie met warmteterugwinning * NIEUW BESPAAR ENERGIE COMPACT * Bij het toepassen van 2 CO2 sensoren KLEIN

Nadere informatie

Warmteterugwinapparaat WHR 930

Warmteterugwinapparaat WHR 930 Belangrijke kenmerken EPC-winst tot 0,28! Hoog thermisch rendement Standaard voorzien van 100% bypass Luchtcapaciteit 380m³/h - 150Pa Flexibele filterinstelling Standaard met vorstvrij voorziening Met

Nadere informatie

Decentrale warmteterugwinning Zehnder ComfoAir 70

Decentrale warmteterugwinning Zehnder ComfoAir 70 Belangrijke kenmerken Decentrale WTW tot 60 m 3 /h Aansluitmogelijkheid voor tweede ruimte Handmatige bediening in 4 standen Storings- en filtermelding Enthalpiewisselaar Energiezuinige gelijkstroommotoren

Nadere informatie

DECOR-100 ECOWATT DECOR-200 DECOR-300

DECOR-100 ECOWATT DECOR-200 DECOR-300 SLIME LINE AXIALE VENTILATOREN DECOR DECOR-100 ECOWATT DECOR-200 DECOR-300 Slime line axiale muur- of plafondventilatoren, ontworpen om luchtjes en vochtigheid uit kleine vertrekken, toiletten of badkamers

Nadere informatie

Warmteterugwinunit Zehnder WHR 950

Warmteterugwinunit Zehnder WHR 950 Belangrijke kenmerken Met name geschikt voor toepassing in nieuwbouw EPC winst: 0,25 Beschikbaar in basis, luxe en RF uitvoering Tegenstroomwisselaar 95% thermisch rendement Gelijkstroommotoren 50% besparing

Nadere informatie

Kanaalmodellen (commercieel)

Kanaalmodellen (commercieel) Kanaalmodellen (commercieel) www.fujitsu-heatpumps.be Kanaalmodellen (commercieel) Compact kanaalmodel ARYG LLTB A++ pagina 3 3,5-5,0 kw ruimten tussen 20 en 60 m² voeding - 1x230V Kanaalmodel ARYG LMLE

Nadere informatie

silent ventilation DE KRACHT VAN DE NATUUR IN DE WONING MET EEN BALANSVENTILATIESYSTEEM D400

silent ventilation DE KRACHT VAN DE NATUUR IN DE WONING MET EEN BALANSVENTILATIESYSTEEM D400 silent ventilation DE KRACHT VAN DE NATUUR IN DE WONING MET EEN BALANSVENTILATIESYSTEEM D400 De VASCO ventilatie-unit D400 en het EasyFlow luchtkanalensysteem dragen bij tot een uiterst stil balansventilatiesysteem

Nadere informatie

HUISHOUDELIJKE AFZUIGKAST

HUISHOUDELIJKE AFZUIGKAST AFZUIGKAST / ENKELE FLUX HUISHOUDELIJKE AFZUIGKAST Algemeen principe Ventilatie met mechanische afvoer (MEV in het Engels) kan bestaan ofwel uit een centraal luchtafvoersysteem geschikt voor het hele gebouw,

Nadere informatie

Decentrale warmteterugwinning Zehnder ComfoAir 70

Decentrale warmteterugwinning Zehnder ComfoAir 70 Belangrijke kenmerken Decentrale WTW tot 65m3/h Aansluitmogelijkheid voor tweede ruimte Handmatige bediening in 4 standen Storings- en filtermelding Enthalpiewisselaar Energiezuinige gelijkstroommotoren

Nadere informatie

HR mural CENTRIFUGAAL VENTILATOREN

HR mural CENTRIFUGAAL VENTILATOREN De HR mural 4, 6, 8 en 1 zijn mechanisch gecontroleerde ventilatie-eenheden met warmterecuperatie aan een zeer hoog rendement (méér dan 9%), samengesteld uit een aluminium platenwisselaar die werkt volgens

Nadere informatie

Decentrale warmteterugwinning Zehnder ComfoAir 70

Decentrale warmteterugwinning Zehnder ComfoAir 70 Belangrijke kenmerken Decentrale WTW tot 60 m 3 /h Aansluitmogelijkheid voor tweede ruimte Handmatige bediening in 4 standen Automatische regeling op CO 2 mogelijk Enthalpiewisselaar Energiezuinige gelijkstroommotoren

Nadere informatie

Decentrale woningventilatie

Decentrale woningventilatie Decentrale woningventilatie VX Muurventilatoren 230V pagina 4 DX100B Muurventilatoren 230V pagina 7 LV100S/R Muurventilatoren 12V pagina 9 SAF LD(A) Muur- en plafondventilatoren 230V pagina 11 SSFC Doucheventilatoren

Nadere informatie

Verwarming & Airconditioning. «Ik wens het beste van het beste, ik wil me goed voelen!» Vloermodel RESIDENTIEEL

Verwarming & Airconditioning. «Ik wens het beste van het beste, ik wil me goed voelen!» Vloermodel RESIDENTIEEL Verwarming & Airconditioning * «Ik wens het beste van het beste, ik wil me goed voelen!» Vloermodel RESIDENTIEEL Vloermodel Ik wens comfort. Ik wens gebruiksgemak. Ik wens stilte. Ik wens de beste prestaties.

Nadere informatie

Technische fiche Endura Delta

Technische fiche Endura Delta Endura Delta ENDURA DELTA 330 pagina s 2-5 Endura Delta 330 T4 Endura Delta 330 T2/B2 ENDURA DELTA 30 pagina s 6-9 Endura Delta 30 T4 Endura Delta 30 T2/B2 ENDURA DELTA 0 pagina s 10-13 Endura Delta 0

Nadere informatie

WTU-1000-EC-IE. Compacte en uiterst stille WTW toestellen voor scholen

WTU-1000-EC-IE. Compacte en uiterst stille WTW toestellen voor scholen WTU-1000-EC-IE Compacte en uiterst stille WTW toestellen voor scholen WTU-1000-EC-IE Platte warmteterugwinunits voor scholen BESPAAR ENERGIE CO2 MENSEN PRESTEREN BETER IN EEN GEZONDE OMGEVING MET VOLDOENDE

Nadere informatie

GASGESTOOKTE LUCHTVERHITTERS BLONDEAU INDUSTRIAL HEATING

GASGESTOOKTE LUCHTVERHITTERS BLONDEAU INDUSTRIAL HEATING GASGESTOOKTE LUCHTVERHITTERS De gasgestookte luchtverhitters SOLARONICS zijn toestellen geschikt voor verwarming van industriële en tertiaire gebouwen, goed geïsoleerd, met een geringe hoogte, die volledig

Nadere informatie

VENTILATIE VOOR THUIS. de duurzaam winkel. maakt uw woning klaar voor de toekomst

VENTILATIE VOOR THUIS. de duurzaam winkel. maakt uw woning klaar voor de toekomst VOOR THUIS VENTILATIE de duurzaam winkel maakt uw woning klaar voor de toekomst Wat is het belang van goed ventileren? Een slecht geventileerde woning kan fysieke klachten opleveren. Het CO 2 -gehalte

Nadere informatie

Thermoplus EC. Thermoplus. Slanke warmtestraler voor bescherming tegen koude tocht

Thermoplus EC. Thermoplus. Slanke warmtestraler voor bescherming tegen koude tocht 8 modellen 00 900 W Thermoplus EC Slanke warmtestraler voor bescherming tegen koude tocht Toepassing Thermoplus wordt gemonteerd boven ramen en zorgt daar voor een efficiënte bescherming tegen koude tocht.

Nadere informatie

Technische fiche Endura Delta

Technische fiche Endura Delta Endura Delta ENDURA DELTA 330 pagina s 2-5 New! Endura Delta 330 T4 Endura Delta 330 T2/B2 ENDURA DELTA 30 pagina s 6-9 Endura Delta 30 T4 Endura Delta 30 T2/B2 ENDURA DELTA 0 pagina s 10-13 New! Endura

Nadere informatie

Productinformatie. catalogus

Productinformatie. catalogus Productinformatie catalogus toevoer van schone en voorverwarmde buitenlucht toevoer van buitenlucht afvoer naar buiten afvoer van gebruikte (vervuilde) lucht Decentrale warmteterugwinning Decentrale warmteterugwinning

Nadere informatie

Afzuigkasten met warmterecuperatie - HRV

Afzuigkasten met warmterecuperatie - HRV detandt simon Afzuigkasten met warmterecuperatie - HRV 3 jaar garantie Kleine afmetingen Debiet van 175 tot 475 m³/u EC-DC motoren (energiezuinig) Modellen getest volgens de normen TÜV SÜD en SAP Q (in

Nadere informatie

Instructie Ventilatie

Instructie Ventilatie Instructie Ventilatie Type woning Bij de bouw van een woning wordt er rekening mee gehouden dat de woning geventileerd kan worden. Hierin is onderscheid te maken in 3 type woningen; woningen met luchtkanalen,

Nadere informatie

Zehnder Nova Neo Efficiënt en innovatief verwarmen. Verwarming Koeling Ventilatie Filtering

Zehnder Nova Neo Efficiënt en innovatief verwarmen. Verwarming Koeling Ventilatie Filtering Zehnder Nova Neo Efficiënt en innovatief verwarmen Verwarming Koeling Ventilatie Filtering De radiator voor nu en morgen. Lagetemperatuursystemen zoals warmtepompen, zonnepanelen of hoogrendementsketels

Nadere informatie

Uw ventilatiesysteem: Vraaggestuurde ventilatie met natuurlijke toevoer, mechanische afvoer;

Uw ventilatiesysteem: Vraaggestuurde ventilatie met natuurlijke toevoer, mechanische afvoer; Uw ventilatiesysteem: Vraaggestuurde ventilatie met natuurlijke toevoer, mechanische afvoer; Onderhoud / storing Belangrijk: Reinig de (toevoer)roosters in de gevel en de afvoerventielen minimaal 1x per

Nadere informatie

Kanaalmodellen (commercieel)

Kanaalmodellen (commercieel) Kanaalmodellen (commercieel) www.fujitsu-heatpumps.be Kanaalmodellen (commercieel) Compact kanaalmodel ARYG LLTB pagina 3 3,5-5,0 ruimten tussen 20 en 60 m² voeding - 1x230V Kanaalmodel Medium Druk ARYG

Nadere informatie

Warmteterugwinapparaat ComfoD 350

Warmteterugwinapparaat ComfoD 350 Belangrijke kenmerken Hoog thermisch rendement Standaard voorzien van 100% bypass Flexibele filterinstelling Standaard vorstbeveiliging Met onderhoudsinstructie voor bewoner Uitbreiding op vorstbeveiliging

Nadere informatie

A l d e c h a r m e v a n d o o r d a c h t w o o n c o m f o r t

A l d e c h a r m e v a n d o o r d a c h t w o o n c o m f o r t A l d e c h a r m e v a n d o o r d a c h t w o o n c o m f o r t LUCHTVERWARMING zalig, zuiver wonen Echt comfortabel wonen realiseert u perfect met luchtverwarming: ze is de ideale combinatie van doordacht

Nadere informatie

90% DOUBLE300. Voor een gezonder luchtklimaat. WarmeTerugWinning rendement (WTW)

90% DOUBLE300. Voor een gezonder luchtklimaat. WarmeTerugWinning rendement (WTW) DOUBLE300 Voor een gezonder luchtklimaat De Double300 bestaat uit 1 unit die werkt op basis van een Fancoil met WTW (WarmteTerugWinning). De unit kan ventileren, direct verwarmen en eventueel koelen op

Nadere informatie

1. Het systeem. 2. Onderdelen van het ventilatiesysteem. Bestektekst Zehnder ComfoAir XL 800

1. Het systeem. 2. Onderdelen van het ventilatiesysteem. Bestektekst Zehnder ComfoAir XL 800 Bestektekst Zehnder ComfoAir XL 800 1. Het systeem De ventilatie unit is ontwikkeld voor toepassing van balansventilatie met warmterecuperatie in grotere woningen en kleine utiliteit (bv. kleine kantoren,

Nadere informatie

geotherm hybride systeem

geotherm hybride systeem geotherm hybride systeem Duurzaam comfort door slimme samenwerking 01-08 - 2015 Het goede gevoel, het juiste te doen. Volop comfort Verwarmen, koelen én heerlijk warm water Met het geotherm hybride systeem

Nadere informatie

OXYGEN. Brochure 2012-2013.NL

OXYGEN. Brochure 2012-2013.NL OXYGEN Brochure 0-03.NL DE ADEMENDE RADIATOR: Intelligent en hygiënisch ventileren Jaga Oxygen is geen traditionele ventilatie, maar een intelligent gestuurd en energiebesparend luchtverversingssysteem.

Nadere informatie

WTU-EC-IE. Compacte en uiterst stille WTW toestellen voor scholen

WTU-EC-IE. Compacte en uiterst stille WTW toestellen voor scholen WTU-EC-IE Compacte en uiterst stille WTW toestellen voor scholen WTU-EC-IE Platte warmteterugwinunits voor scholen BESPAAR ENERGIE CO2 MENSEN PRESTEREN BETER IN EEN GEZONDE OMGEVING MET VOLDOENDE ZUURSTOF.

Nadere informatie

Zehnder ComfoFond-L Aardwarmtewisselaar met gesloten water-glycolcircuit

Zehnder ComfoFond-L Aardwarmtewisselaar met gesloten water-glycolcircuit Belangrijke eigenschappen Aardwarmtewisselaar voor gebruik in combinatie met balansventilatie-units met warmterecuperatie (type ComfoD 350, 450 en 550 Luxe) Onttrekt energie uit de bodem via ondergrondse

Nadere informatie

Zehnder ComfoFan Opti-Air Energiebesparende vraaggestuurde woonhuisventilatie

Zehnder ComfoFan Opti-Air Energiebesparende vraaggestuurde woonhuisventilatie Belangrijke kenmerken Hoofdcomponent van het vraaggestuurd ventilatiesysteem C van Zehnder - ComfoFan Opti- Air Intelligente vraagsturing via hygro-presence sensoren en/of CO2-sensoren (i.f.v. gekozen

Nadere informatie

Warmteterugwinapparaten

Warmteterugwinapparaten Belangrijke kenmerken Tegenstroomwisselaar 95% thermisch rendement Gelijkstroommotoren 50% besparing op energieverbruik Luchttoe- en luchtafvoer onafhankelijk in te regelen via display Intelligente regeling

Nadere informatie

TRUE LIFE INSIDE LINEA CLIMA

TRUE LIFE INSIDE LINEA CLIMA TRUE LIFE INSIDE LINEA CLIMA LMF ontwerpt en produceert componenten en toestellen voor airconditioning, verwarming en luchtbehandeling. Werkt op een oppervlakte van ruim 6000 vierkante meter, met apparatuur

Nadere informatie

DECENTRALE VENTILATIE

DECENTRALE VENTILATIE 60 DECENTRALE VENTILATIE BROCHURE BELGIË/NEDERLAND 10/2017 DECENTRALE VENTILATIE-UNIT D60 FLUISTERSTIL TOPRENDEMENT Fluisterstil, energie-efficiënt én met het hoogste rendement van de markt. De decentrale

Nadere informatie

Decoratieve radiatoren Comfortabele ventilatie Verwarmings- en koelplafondsystemen Clean air solutions Zehnder WHR 918

Decoratieve radiatoren Comfortabele ventilatie Verwarmings- en koelplafondsystemen Clean air solutions Zehnder WHR 918 Decoratieve radiatoren Comfortabele ventilatie Verwarmings- en koelplafondsystemen Clean air solutions Zehnder Warmteterugwin-unit voor zeer kleine ruimten Zehnder Warmteterugwin-unit voor zeer kleine

Nadere informatie

Pool & Spa. De Hydro-Pro warmtepompen

Pool & Spa. De Hydro-Pro warmtepompen Pool & Spa Hydro-Pro_warmtepompen_Mertens.indd 1 De Hydro-Pro warmtepompen 3/2/2012 2:49:46 PM Hydro-Pro_warmtepompen_Mertens.indd 2 3/2/2012 2:49:50 PM Efficiënt en economisch De warmte van de buitenlucht

Nadere informatie

Hoog rendement warmte terugwinunit. 1.000-15.000 m 3 /h

Hoog rendement warmte terugwinunit. 1.000-15.000 m 3 /h Hoog rendement warmte terugwinunit 1.000-15.000 m 3 /h FLEXIBLITEIT IS EEN STANDAARD BO-AIR Luchtbehandeling De missie van BO-AIR is voorop te blijven in de ontwikkeling van energiezuinige klimaatapparatuur

Nadere informatie

Wijnkoeling. www.fujitsu-heatpumps.be

Wijnkoeling. www.fujitsu-heatpumps.be Wijnkoeling www.fujitsu-heatpumps.be Wandmodel - Ecovin wijntoepassing (wijnkelder) ruimten tussen 10 en 30 m² Wijnkoeling pagina 3 Plafondmodel - Ecovin wijntoepassing (wijnkelder) ruimten tussen 20 en

Nadere informatie

Waarom kiezen voor een ventilatiesysteem van Begetube:

Waarom kiezen voor een ventilatiesysteem van Begetube: Profi-air het innovatieve ventilatiesysteem D Waarom ventileren: Door de steeds strengere normering rond het bouwen of renoveren van een woning, wordt er steeds meer aandacht besteed aan de isolatie van

Nadere informatie

Systeemoplossing Zehnder CombiFlow

Systeemoplossing Zehnder CombiFlow Belangrijke kenmerken Veilige oplossing om WTW en CV toestel te combineren Rookgasafvoer en ventilatieafvoerlucht in één kanaal Mechanisch/elektronisch KIWA gekeurde veiligheidsklep Voor alle CV toestellen

Nadere informatie

Ventilatie in uw woning Systeem C en Systeem D. Koeling Ventilatie Luchtzuivering

Ventilatie in uw woning Systeem C en Systeem D. Koeling Ventilatie Luchtzuivering Ventilatie in uw woning Systeem C en Systeem D Verwarming Koeling Ventilatie Luchtzuivering Wat is ventileren? Isoleren = ventileren Wist u dat we gemiddeld zo n 70% van onze tijd tussen 4 muren doorbrengen?

Nadere informatie

SAMSUNG ERV. Ventilation is our business. Energie - Regeneratie - Ventilatie WTW unit met vochtrecuperatie. Clima Construct

SAMSUNG ERV. Ventilation is our business. Energie - Regeneratie - Ventilatie WTW unit met vochtrecuperatie. Clima Construct luchttechniek groothandel - fabrikant Ventilation is our business SAMSUNG ERV Energie - Regeneratie - Ventilatie WTW unit met vochtrecuperatie Samsung ERV 800 Bij het goed ventileren van een verblijfsruimte

Nadere informatie

Warmteterugwinapparaat WHR 950

Warmteterugwinapparaat WHR 950 Belangrijke kenmerken Tegenstroomwisselaar 95% thermisch rendement Gelijkstroommotoren 50% besparing op energieverbruik Luchttoevoer en luchtafvoer onafhankelijk in te regelen via display Intelligente

Nadere informatie

Zehnder ComfoAir Q. Technische specificaties. Algemene kenmerken en voordelen. display voor inregeling en bediening

Zehnder ComfoAir Q. Technische specificaties. Algemene kenmerken en voordelen. display voor inregeling en bediening Technische specificaties Algemene kenmerken en voordelen balansventilatie-units voor middelgrote tot grote woningen en kleine utiliteit Quality en Premium uitvoering 3 luchtvolumes: Q350 Q450-Q600 max.

Nadere informatie

WTU-EC-IE. Compacte en uiterst stille WTW-toestellen voor kantoren en winkels

WTU-EC-IE. Compacte en uiterst stille WTW-toestellen voor kantoren en winkels WTU-EC-IE Compacte en uiterst stille WTW-toestellen voor kantoren en winkels WTU-EC-IE Platte warmteterugwinunits voor kantoren en winkels BESPAAR ENERGIE CO2 MENSEN PRESTEREN BETER IN EEN GEZONDE OMGEVING

Nadere informatie

Handleiding Pulmo. Versie 8/2013

Handleiding Pulmo. Versie 8/2013 Handleiding Pulmo Versie 8/2013 1. Waarschuwingen en veiligheid informatie 2 2. Algemeen 4 3. Pulmo info 6 4. Technische specificaties 8 5. Installatie voorschriften 13 5.1.1. Uitpakken Pulmo Box 13 5.1.2.

Nadere informatie

PreSets Q-Stream en SmartStream woonhuisventilatoren

PreSets Q-Stream en SmartStream woonhuisventilatoren PreSets Q-Stream en SmartStream woonhuisventilatoren TOTAL CONTROL De stilste woonhuisventilatoren met de hoogste EPC-reductie BUVA SmartStream en Q-Stream: de stilste en energiezuinigste woonhuisventilatoren

Nadere informatie

Zehnder ComfoD 300 Balansventilatie voor appartementen en kleinere woningen

Zehnder ComfoD 300 Balansventilatie voor appartementen en kleinere woningen Belangrijke kenmerken Balansventilatie-unit voor appartementen en kleinere woningen Capaciteit 310 m³/h bij 150 Pa Zwenkbare bochten 45 Geschikt voor nieuwbouw (BEN-woningen) en renovatie Voor wandmontage

Nadere informatie

RAAM-MUURVENTILATOREN HV-STYLVENT

RAAM-MUURVENTILATOREN HV-STYLVENT Complete serie axiale ventilatoren voor muur of raammontage. alle ventilatoren worden geleverd met stevige ABS kunststof roosters, jaloezieklep en 1-fasige 2V-5Hz motor. Alle ventilatoren zijn Klasse II

Nadere informatie

INFORMATIE GIDS VOOR DOE HET ZELFVERS

INFORMATIE GIDS VOOR DOE HET ZELFVERS Ventileren Wat? Ventileren is verse lucht aanvoeren en vervuilde lucht, die schadelijke stoffen en geuren bevat, afvoeren. Ventileren is meer dan de kamer luchten door ramen en deuren even wijd open te

Nadere informatie

CODUMÉ SCVU2 TECHNISCHE FICHE. Een vooruitstrevende techniek! EPB conform. www.codume.eu

CODUMÉ SCVU2 TECHNISCHE FICHE. Een vooruitstrevende techniek! EPB conform. www.codume.eu TECHNISCHE FICHE CODUMÉ SCVU2 Een vooruitstrevende techniek! EPB conform De Codumé SCVU2 ventilator is het neusje van de zalm voor lokale en gedecentraliseerde ventilatie. Met een permanent debiet van

Nadere informatie

DECOR-100 ECOWATT DECOR-200 DECOR-300. Plafond- of wandmontage met luchtafvoer direct naar buiten of via een kanalensysteem

DECOR-100 ECOWATT DECOR-200 DECOR-300. Plafond- of wandmontage met luchtafvoer direct naar buiten of via een kanalensysteem SLIME LINE AXIALE VENTILATOREN DECOR DECOR-100 ECOWATT DECOR-200 Slime line axiale muur- of plafondventilatoren, ontworpen om luchtjes en vochtigheid uit kleine vertrekken, toiletten of badkamers te verwijderen.

Nadere informatie

Onderwerpen. Voorwoord. Ventilatie in energiezuinige huizen. Jerôme Corba. Voorwoord. Ventilatie eisen. Ventilatie systeem. WHR unit.

Onderwerpen. Voorwoord. Ventilatie in energiezuinige huizen. Jerôme Corba. Voorwoord. Ventilatie eisen. Ventilatie systeem. WHR unit. Ventilatie in energiezuinige huizen Jerôme Corba Onderwerpen Voorwoord Ventilatie eisen WHR unit Nieuwe systemen Voorwoord Ventilatie systemen in energiezuinige huizen (luchtdichte woningen), geen ruimte

Nadere informatie

RAAM-MUURVENTILATOREN HV-STYLVENT

RAAM-MUURVENTILATOREN HV-STYLVENT Complete serie axiale ventilatoren voor muur of raammontage. alle ventilatoren worden geleverd met stevige ABS kunststof roosters, jaloezieklep en -fasige V-5Hz motor. Alle ventilatoren zijn Klasse II

Nadere informatie

Gezonde, frisse lucht in huis

Gezonde, frisse lucht in huis Een buitengewoon binnenklimaat VENTILATIE VOOR WONINGBOUW Gezonde, frisse lucht in huis EEN HELDERE KIJK OP VENTILATIE Heerlijk, continu frisse lucht in mijn werkkamer. Zo kan ik goed geconcentreerd thuis

Nadere informatie

BROCHURE. Balansventilatie met warmterecuperatie CODUMÉ HRU OROKO 325. Een gezond en comfortabel binnenklimaat. EPB conform. www.codume.

BROCHURE. Balansventilatie met warmterecuperatie CODUMÉ HRU OROKO 325. Een gezond en comfortabel binnenklimaat. EPB conform. www.codume. BROCHURE Balansventilatie met warmterecuperatie CODUMÉ HRU OROKO 325 Een gezond en comfortabel binnenklimaat. EPB conform www.codume.eu EEN VERFRISSEND GEZOND BINNEN- MILIEU, OPTIMAAL WOONCOMFORT EN OOK

Nadere informatie

Handleiding Pulmo. Versie 06/2012

Handleiding Pulmo. Versie 06/2012 Handleiding Pulmo Versie 06/2012 1. Waarschuwingen en veiligheid informatie 2 2. Algemeen 4 3. Pulmo info 6 4. Technische specificaties 8 5. Installatie voorschriften 13 5.1.1. Uitpakken Pulmo Box 13 5.1.2.

Nadere informatie