Informatiepakket Isolatieactie Gemeente Epe

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Informatiepakket Isolatieactie Gemeente Epe"

Transcriptie

1 Informatiepakket Isolatieactie Gemeente Epe Regionaal Energieloket Het Regionaal Energieloket is een onafhankelijke organisatie die in samenwerking met de gemeente woningeigenaren helpt met het verduurzamen van de woning. Wij hebben een groepsaankoop voor u georganiseerd om collectief vloerisolatie en/of isolerend glas aan te laten brengen. Adviseurs van het energieloket hebben aanbiedingen van isolatiebedrijven uit de regio voor u vergeleken en daar het beste aanbod uit gekozen. In dit informatiepakket vindt u meer informatie over het aanbod en de actieprijzen. Mocht u vragen hebben, dan bent u van harte welkom op de bewonersavond die we samen met de gemeente hebben georganiseerd. U vindt de datum en locatie van de bewonersavond op de actiepagina. U kunt ons ook altijd bellen of mailen. Irma van Buren Projectmanager Regionaal Energieloket Tel: Mail: vragen@regionaalenergieloket.nl Een actie van: In samenwerking met:

2 Informatiepakket Isolatie Organisatie Groepsaankoop Isolatie De groepsaankoop voor isolatiemaatregelen wordt georganiseerd door het Regionaal Energieloket in samenwerking met de gemeente. Via deze actie kunt u als woningeigenaar slim en eenvoudig de woning laten isoleren. Isolatiespecialisten uit de regio hebben een aanbod ingediend bij het Regionaal Energieloket. Onafhankelijke adviseurs van het Regionaal Energieloket hebben deze beoordeeld en het beste aanbod geselecteerd. Dit is niet noodzakelijk het goedkoopste aanbod. Wij zoeken namelijk altijd naar een hoogwaardig aanbod met de beste prijskwaliteitverhouding. In de beoordeling worden de volgende aspecten meegenomen: Organisatie Vakcertficering Veiligheidscertificering Ervaring Capaciteit Producten Kwaliteit kwaliteit Kwaliteit uitvoering Prijs Garanties De voordelen Het collectief aankopen van energiebesparende maatregelen komt met een aantal voordelen voor u als woningeigenaar. U ontvangt een prijsvoordeel op vakkundige isolatie door een ervaren isolatiebedrijf. Het Regionaal Energieloket houdt toezicht op een goede uitvoering en afhandeling van de klus. ü Prijsvoordeel Doordat u met uw buurtgenoten collectief energiebesparende maatregelen aanschaft, kan de leverancier een scherpere prijs aanbieden. De leverancier kan efficiënter en projectmatig werken. Dat scheelt hen tijd en geld en daar profiteert u van. ü Kwaliteit Er is veel werk gestoken in de selectie van de leverancier en de aangeboden isolatiematerialen. Onafhankelijke adviseurs hebben uit een aantal aanbiedingen het beste aanbod gekozen op basis van prijskwaliteitverhouding en garanties. ü Maatwerk Iedere woning is anders en daarom ontvangt u altijd een offerte op maat. Na inschrijving komt de specialist bij u thuis langs voor een opname en adviesgesprek. Er wordt gekeken of de woning geïsoleerd kan worden, om hoeveel vierkante meters glas of vloeroppervlak het gaat en of er nog speciale aandachtspunten zijn. U ontvangt een persoonlijke offerte en beslist zelf of u meedoet.

3 Vloer- en bodemisolatie Kruipruimtes zijn vaak koud en vochtig. Deze kou komt via de vloer de woning in. De vloer kan daardoor koud en oncomfortabel aanvoelen in de winter. U voorkomt dit door de vloer via de kruipruimte te isoleren. Optie 1. Vloerisolatie Bij vloerisolatie wordt het isolatiemateriaal tegen de bovenkant van de kruipruimte aangebracht. Dit levert het beste resultaat op qua isolatiewaarde. Om dit materiaal aan te brengen moet de kruipruimte wel minimaal 50 centimeter hoog zijn. In deze groepsaankoop: Houten of betonnen (onder)vloer o Minerale wol: een natuurlijk materiaal dat zeer goed isoleert. Dit materiaal is goed te gebruiken in een vochtige omgeving. Het isolatiemateriaal houdt geen vocht vast en zuigt ook geen vocht op. Glaswol heeft een lage milieubelasting omdat het voor een groot deel gemaakt van gerecycled materiaal. Betonnen ondervloer o PUR schuim: het materiaal wordt als schuim in een laag van ongeveer 10 cm tegen de bovenkant van de kruipruimte gespoten. Het schuim dringt makkelijk in alle hoekjes en kieren en vormt zo een sluitende isolatielaag waar geen vocht doorheen kan. Optie 2. Bodemisolatie Is de kruipruimte lager dan 50 centimeter? Dan raden wij bodemisolatie aan via EPS parels. Dit isolatiemateriaal wordt over de bodem van de kruipruimte gestort. Bodemisolatie heeft over het algemeen een minder isolerende werking dan vloerisolatie, maar kost ook minder omdat het aanbrengen ervan een eenvoudigere klus is. In deze groepsaankoop: EPS parels: dit zijn grijze, piepschuim korrels die gelijkmatig over de bodem worden aangebracht. Zo wordt de bodem van de kruipruimte geïsoleerd. De bodemisolatie voorkomt optrekkend vocht en muffe luchtjes vanuit de kruipruimte.

4 Vloerisolatie: kosten en besparing Woningisolatie is over het algemeen een rendabele investering met veel voordelen. Op basis van uw kruipruimte en uw wensen bepaalt u samen met de isolatiespecialist welk isolatiemateriaal voor uw woning de beste keuze is. De kosten hangen af van het type materiaal en het aantal vierkante meters aan vloeroppervlakte. Per isolatiemaatregel vindt u hieronder een inschatting van de besparingsmogelijkheden. Type product & Vloeroppervlakte Actieprijs per m2 (incl. btw) Gemiddelde besparing per jaar* Vloerisolatie Minerale wol Kleine vloer (t/m 40 m2) minimumprijs 1.070,- 170 Middelgrote vloer (40-70m2) 35, Grote vloer (>70 m2) 33, Vloerisolatie Gespoten PUR Kleine vloer (t/m 40 m2) minimumprijs 1.070,- 170 Middelgrote vloer (51-70m2) 32, Grote vloer (>70 m2) 30, Bodemisolatie EPS Parels Kleine vloer (t/m 40 m2) minimumprijs 845,25 80 Middelgrote vloer (40-70m2) 19, Grote vloer (>70 m2) 18, Meerwerkkosten Bedrag (excl. btw) Specificatie Basis hak- en breekwerk Inclusief Extra noppenfolie 1,50 per m2 Gat hakken in kruipruimte 75 per gat Graven onder fundering (klei uitgezonderd) 95 per doorgang Grondwater wegpompen uit kruipruimte 150 indien mogelijk Leidingwerk beugelen 10 per meter Onderzijde begane grondvloer kierdicht maken 16 per meter (Tijdelijk) Vloerluik maken 225 per luik Tempex aanbrengen op koude funderingsmuren 10 per meter Woningafscheidingsnet 60 per wand Bron: Milieu Centraal (2019)

5 Isolerend glas Glas is de zwakste schakel in de woningschil. In de winter ontstaat er bij de ramen een koude val. Daardoor voelt het dicht bij de ramen koud aan en ontstaat er tocht in huis. Ook gaat er veel warmte verloren door de ramen. Door het vervangen van enkel of dubbel glas voor HR++ glas kunt u tot wel 400 euro per jaar besparen. Welk type glas heeft u nu? Houd een vlam (van bijvoorbeeld een aansteker) voor de ramen in de woonkamer wanneer het buiten donker is. Als u goed naar de weerspiegeling kijkt in het raam dan ziet u bij dubbel glas 4 vlammetjes en bij triple glas 6 vlammetjes. Is een vlammetje veranderd van kleur in de weerspiegeling? Dan zit er een metaalcoating op het glas. Dit betekent dat er HR, HR+ of HR++ glas is toegepast. Kozijnen vervangen? Enkel of dubbel glas is dunner dan HR++ glas. Daarom past HR++ glas niet altijd in het huidige kozijn. De sponningbreedte van uw kozijn bepaald namelijk de dikte van het glas. De sponningbreedte is de breedte van het stukje kozijn (soort gleuf) waar het glas in geplaatst wordt. Aangezien HR++ glas een minimale spouwbreedte van 15mm heeft en daar nog de dikte van het glas (2 x 4mm of meer) bij opgeteld moet worden, is er een minimale sponningbreedte van 23mm benodigd. Past HR++ glas niet in het huidige kozijn? Dan zijn er 2 opties: 1. Uitzagen sponning (alleen bij houten kozijnen) 2. Vervangen kozijn In deze actie bieden we HR++ glas aan. U vindt de prijzen verderop in dit informatiepakket. De vier voordelen van woningisolatie: ü Bespaar op uw energieverbruik en maandelijkse energielasten ü Beperk u aardgasverbruik en CO 2 uitstoot ü Verhoog het comfort in huis door een warmere vloer en buitenmuur ü Eenvoudig uit te voeren: binnen 1 dag geregeld

6 Isolerend glas: kosten en besparing Een investering in isolerend glas verbetert niet alleen het comfort van uw woning, maar kan ook financieel interessant zijn. De terugverdientijd van het vervangen van enkel of dubbel glas voor beter isolatieglas loopt uiteen van ongeveer 11 tot 23 jaar. Het financiële rendement is vergelijkbaar met een jaarlijkse spaarrente van 2,5% tot 5,1%. Product Gemiddelde kosten Jaarlijkse besparing (incl. btw) (t.o.v. enkel glas)* Jaarlijkse besparing (t.o.v. dubbel glas)* HR++ glas a 165 p/m2 Tussenwoning Hoekwoning / 2-1 kap Vrijstaand huis Meerkwerkkosten Bedrag (excl. btw) Wanneer? Steiger 150 Vanaf 1 e verdieping, 1 zijde Steiger vaker op- en afbouwen 277,50 Glaslift 300 Vanaf eerste verdieping, meerdere zijdes >50 kg, begane grond, 1 e verdieping verdieping of hoger Kraan en zuiger 1 ruit voorzijde 450 >50 kg, 2 de verdieping of hoger Kraan en zuiger meerdere ruiten voorzijde 625,50 >50 kg, 2 de verdieping of hoger Kraan en zuiger 1 ruit achterzijde 650 >50 kg, 2 de verdieping of hoger Kraan en zuiger meerdere ruiten achterzijde Kraan voor- en achterzijde 1 of meerdere ruiten Standaard ventilatierooster 50 Ventilatierooster per cm extra (tot een max. van 250 cm) Ventilatierooster in RAL 9001/RAL % toeslag >50 kg, 2 de verdieping of hoger >50 kg, meerdere verdiepingen of ontoegankelijk Vervanging t.b.v. oud rooster of na berekening Bron: Milieu Centraal (2019)

7 Is uw woning geschikt? Doe de check! We hebben voor deze groepsaankoop de meest gebruikte isolatiematerialen geselecteerd. Echter, niet elke woning kan met deze materialen geïsoleerd worden. Voorkom dat de specialist voor niets langskomt. Gebruik onderstaande checklists om te bepalen of uw woning geschikt is voor vloer- en/of glasisolatie. Vloer- en bodemisolatie Heeft u een kruipruimte onder de begane grond? Is de kruipruimte ten minste 30 centimeter hoog? Is de kruipruimte goed toegankelijk via een luik? JA: Is het antwoord op alle vragen ja? Dan is vloerisolatie voor uw woning mogelijk! NEE: Is het antwoord op één of meerdere vragen nee? Dan kunt u uw vloer helaas niet isoleren middels deze actie. U heeft dan een andere (maatwerk) oplossing nodig. Isolerend glas Heeft u nu enkel of oud dubbel glas? Zijn de kozijnen nog in goede staat? Zijn de kozijnen dik genoeg (minimaal 23 mm)? JA: Is het antwoord op alle vragen ja? Dan is isolerend glas doorgaans mogelijk! NEE: Is het antwoord op één of meerdere vragen nee? Dan moeten waarschijnlijk uw kozijnen worden vervangen. Dat specialisme heeft de leverancier helaas niet zelf in huis, maar we brengen u graag in contact met een geschikte partij die dat verzorgen. Wilt u toch aan de slag met woningisolatie? Of twijfelt u of uw woning geschikt is? Neemt u dan contact met ons op, we helpen u graag verder! Regionaal Energieloket vragen@regionaalenergieloket.nl of

8 Isoleren in 6 stappen 1. Inschrijving Als inwoner van gemeente Epe kunt u zich via inschrijven voor de actie. Na inschrijving ontvangt u meer informatie in uw . U kunt zich voor de actie inschrijven tot en met Het aantal beschikbare woningopnames is beperkt. Wacht dus niet te lang! 2. Inplannen woningopname Na inschrijving ontvangt u een met een link. Via die link kunt u zelf online een afspraak voor een woningopname inplannen. De opname duurt ongeveer 45 minuten. Uw aanwezigheid thuis is vereist Woningopname De specialist komt bij u thuis langs voor een inspectie van de woning en een adviesgesprek. De kosten voor de woningopname bedragen eenmalig 29. U kunt dit tijdens de opname pinnen via een mobiel pinapparaat. Bij uitvoering van één of meerdere maatregelen worden deze kosten in mindering gebracht op de offerte. Persoonlijke offerte Op basis van de woningopname en uw wensen ontvangt u een persoonlijke offerte. De offertes volgen de vaste prijzen zoals afgesproken in de groepsaankoop. U vindt de actieprijzen in dit informatiepakket. 5. Inplannen uitvoering U plant samen met het isolatiebedrijf een dag in waarop de werkzaamheden worden uitgevoerd. Het uitvoeren van de isolatieklus duurt gemiddeld 1 dag. 6. Genieten! U profiteert direct van een lagere energierekening en een comfortabelere woning! Vragen? Kom naar de informatieavond! U vindt de datum en locaties op:

Informatiepakket Groepsaankoop Isolatie Leerdam

Informatiepakket Groepsaankoop Isolatie Leerdam Informatiepakket Groepsaankoop Isolatie Leerdam Regionaal Energieloket Het Regionaal Energieloket is een onafhankelijke organisatie die in samenwerking met de gemeente woningeigenaren helpt met het verduurzamen

Nadere informatie

Informatiepakket Groepsaankoop Zonnepanelen Apeldoorn

Informatiepakket Groepsaankoop Zonnepanelen Apeldoorn Informatiepakket Groepsaankoop Zonnepanelen Apeldoorn Regionaal Energieloket U leest het informatiepakket voor de Groepsaankoop Zonnepanelen in de gemeente Apeldoorn. Het Regionaal Energieloket is een

Nadere informatie

Informatiepakket Groepsaankoop Zonnepanelen Amstelveen

Informatiepakket Groepsaankoop Zonnepanelen Amstelveen Informatiepakket Groepsaankoop Zonnepanelen Amstelveen Regionaal Energieloket U leest het informatiepakket voor de Groepsaankoop Zonnepanelen in de gemeente Amstelveen. Het Regionaal Energieloket is een

Nadere informatie

Vloer- en bodemisolatie

Vloer- en bodemisolatie Vloer- en bodemisolatie Wij bieden meerdere producten aan voor het isoleren van uw kruipruimte zodat u de best passende oplossing voor uw woning kunt kiezen. De aangeboden producten onderscheiden zich

Nadere informatie

Uw eigen stroom opwekken! Groepsaankoop Zonnepanelen

Uw eigen stroom opwekken! Groepsaankoop Zonnepanelen Uw eigen stroom opwekken! Groepsaankoop Zonne Algemene informatie De groepsaankoop zonne wordt georganiseerd door het Regionaal Energieloket in samenwerking met de gemeente Uithoorn. Via deze actie kunt

Nadere informatie

Informatiepakket Groepsaankoop Zonnepanelen Lochem

Informatiepakket Groepsaankoop Zonnepanelen Lochem Informatiepakket Groepsaankoop Zonnepanelen Lochem Regionaal Energieloket U leest het informatiepakket voor de groepsaankoop zonnepanelen in de gemeente Lochem. Het Regionaal Energieloket is een onafhankelijke

Nadere informatie

Vloerisolatie in vijf stappen

Vloerisolatie in vijf stappen Vloerisolatie in vijf stappen Vloerisolatie in vijf stappen Heeft u in de winter vaak last van koude voeten en hoge energiekosten? Daar is wat aan te doen: goede vloerisolatie. Als u uw kruipruimte of

Nadere informatie

Welkom op de informatieavond! Collectieve Inkoop Isolatiemaatregelen en Zonnepanelen

Welkom op de informatieavond! Collectieve Inkoop Isolatiemaatregelen en Zonnepanelen Welkom op de informatieavond! Collectieve Inkoop Isolatiemaatregelen en Zonnepanelen Waarom deze actie? Woningisolatie Isolatieglas Zonnepanelen 26 april 2019 Waarom deze actie? De gemeente wil klimaatneutraal

Nadere informatie

Bewonersavond Duurzame Vogels. 22 april 2014

Bewonersavond Duurzame Vogels. 22 april 2014 Bewonersavond Duurzame Vogels 22 april 2014 Agenda Welkom 20:00-20:10 Zonnepanelen 20:10-20:40 Vragen Zonnepanelen 20:40-20:50 Isoleren Vloer/Radiatoren 20:50-21:30 Vragen / intekenen 21:30-22:00 22 april

Nadere informatie

2. Spouw- en vloerisolatie nader toegelicht

2. Spouw- en vloerisolatie nader toegelicht 2. Spouw- en vloerisolatie nader toegelicht 2.1 Huishoudelijk energieverbruik Wat verbruik je waar? Hoe kan je dit verminderen? Waarom spouw- en vloerisolatie? 2.2 Spouwisolatie Technische aspecten Wat

Nadere informatie

Alles wat je moet weten over: Vloer- en Bodemisolatie

Alles wat je moet weten over: Vloer- en Bodemisolatie Alles wat je moet weten over: Vloer- en Bodemisolatie 2 Steeds meer mensen isoleren hun vloer. Enerzijds om hun woning warm en comfortabel te maken, anderzijds om te besparen op hun stookkosten. Maar hoe

Nadere informatie

Uw eigen stroom opwekken! Groepsaankoop Zonnepanelen

Uw eigen stroom opwekken! Groepsaankoop Zonnepanelen Uw eigen stroom opwekken! Groepsaankoop Zonnepanelen Algemene informatie Het initiatief De Groepsaankoop Zonnepanelen Geertruidenberg is een samenwerking tussen de gemeente Geertruidenberg en het Regionaal

Nadere informatie

Isolatiemaatregelen Mogelijkheden & Adviezen. Drents Energieloket 20 maart 2019 Xandra van Zon

Isolatiemaatregelen Mogelijkheden & Adviezen. Drents Energieloket 20 maart 2019 Xandra van Zon Isolatiemaatregelen Mogelijkheden & Adviezen Drents Energieloket 20 maart 2019 Xandra van Zon In vogelvlucht Wie en wat is het Drents Energieloket? Focus op isolatie Wat is het mogelijkheden aandachtspunten:

Nadere informatie

Alles wat je moet weten over: Spouwmuurisolatie

Alles wat je moet weten over: Spouwmuurisolatie Alles wat je moet weten over: Spouwmuurisolatie 1 Steeds meer mensen isoleren hun spouwmuur voor een warm en comfortabel huis met lagere stookkosten. Maar hoe weet je of spouwmuurisolatie voor jouw woning

Nadere informatie

Inkoopactie isolatie Buren

Inkoopactie isolatie Buren Inkoopactie isolatie Buren Ga snel naar: Prijsoverzicht spouwmuur-, bodem en vloerisolatie o Tonzon vloerisolatie Brochure spouwmuurisolatie o HR++ EPS Parels o Supafil vlokken Brochure bodemisolatie HR++

Nadere informatie

Informatiepakket Groepsaankoop Zonnepanelen Bewonerscollectief RemCom

Informatiepakket Groepsaankoop Zonnepanelen Bewonerscollectief RemCom Informatiepakket Groepsaankoop Zonnepanelen Bewonerscollectief RemCom GreenHome U leest het informatiepakket voor de groepsaankoop zonnepanelen van bewonerscollectief RemCom. GreenHome is een onafhankelijke

Nadere informatie

VvE en isolatie. Rotterdam, 14 maart 2019 Frank Spruit

VvE en isolatie. Rotterdam, 14 maart 2019 Frank Spruit VvE en isolatie Rotterdam, Frank Spruit Inhoud 1. Waarom isoleren? 2. Warmteverlies 3. Termen en aandachtspunten 4. De isolatiemaatregelen 5. Proces en offertes aanvragen VvE en Isolatie Dia 2 Isoleren

Nadere informatie

Informatiepakket Wijkaankoop Zonnepanelen Buurtteam Duurzaam RemCom

Informatiepakket Wijkaankoop Zonnepanelen Buurtteam Duurzaam RemCom Informatiepakket Wijkaankoop Zonnepanelen Buurtteam Duurzaam RemCom GreenHome U leest het informatiepakket voor de wijkaankoop zonnepanelen van Buurtteam Duurzaam RemCom. GreenHome is een onafhankelijke

Nadere informatie

Energie Index berekening (EI)

Energie Index berekening (EI) 1 Energie berekening (EI) Tussenwoning Molenwijk Malden: schuine woningen, 138 stuks. Wat is een Energie : Het berekent het energieverbruik van de woning en geeft dat aan met een getal tussen de 0 en 5.

Nadere informatie

Vloerisolatie In 5 stappen

Vloerisolatie In 5 stappen Vloerisolatie In 5 stappen Bewaar mij! 1 Vloerisolatie Inhoud 1 Is de kruipruimte diep genoeg? 4 2 Heb ik ook bodemisolatie nodig? 4 3 Welk materiaal kan ik gebruiken? 5 4 Hoe vind ik een goed isolatiebedrijf?

Nadere informatie

Bespaar op energie én uw woonlasten samen met Woonpartners

Bespaar op energie én uw woonlasten samen met Woonpartners ENERGIE ZUINIGER WONEN! Bespaar op energie én uw woonlasten samen met Woonpartners 1 Energiebesparingsproject Energie besparen is een zaak van iedereen. Daarom investeert Woonpartners samen met haar huurders

Nadere informatie

Dubbel, HR++ en HR+++ glas

Dubbel, HR++ en HR+++ glas HR++ glas en triple (HR+++) glas isoleert veel beter dan enkel glas of gewoon dubbel glas. De warmte blijft in huis en je energierekening gaat omlaag. Zijn je kozijnen aan vervanging toe? Ga dan voor nieuwe

Nadere informatie

Energie Index berekening (EI)

Energie Index berekening (EI) 1 Energie berekening (EI) Hoekwoning Molenwijk Malden: schuine woningen, 138 stuks. Wat is een Energie : Het berekent het energieverbruik van de woning en geeft dat aan met een getal tussen de 0 en 5.

Nadere informatie

Wie zijn wij? En fysiek gevestigd in:

Wie zijn wij? En fysiek gevestigd in: Wie zijn wij? En fysiek gevestigd in: Wie zijn wij? Onafhankelijke rol als intermediair Wij helpen consumenten onafhankelijk en stapsgewijs met duurzaamheid advies en (totaal)oplossingen op weg naar energieneutraal

Nadere informatie

Brochure isolatie. oktober 2014. Oktober 2014 Woonstichting VechtHorst

Brochure isolatie. oktober 2014. Oktober 2014 Woonstichting VechtHorst oktober 2014 Inleiding Misschien staat u er niet bij stil, maar het is heel goed mogelijk om in uw bestaande woning uw muren, dak en vloeren te isoleren. Welk comfort deze isolatie met zich meebrengt vertellen

Nadere informatie

Gevelisolatie in vijf stappen

Gevelisolatie in vijf stappen Gevelisolatie in vijf stappen Gevelisolatie in vijf stappen Het isoleren van de muren of gevel van uw huis is een slimme investering. Gevelisolatie levert u namelijk een energiezuinig én comfortabel huis

Nadere informatie

Informatiebijeenkomst energiebesparing RemCom

Informatiebijeenkomst energiebesparing RemCom Informatiebijeenkomst energiebesparing RemCom Programma 1. Welkom 2. Introductie wijkaanpak 3. Belangrijkste resultaten maatwerkadviezen Duurzaam Bouwloket Voor onafhankelijke informatie en advies over:

Nadere informatie

ISOLATIE CV-KETEL ONDERHOUD & SERVICE ZONNEPANELEN VENTILATIE. MEER WOONCOMFORT met minder energie. isolatie. Warmtepanelen.

ISOLATIE CV-KETEL ONDERHOUD & SERVICE ZONNEPANELEN VENTILATIE. MEER WOONCOMFORT met minder energie. isolatie. Warmtepanelen. ISOLATIE CV-KETEL ONDERHOUD & SERVICE ZONNEPANELEN VENTILATIE MEER WOONCOMFORT met minder energie isolatie Warmtepanelen Isolatie Wist u dat Flink besparen met isolatie Woningisolatie levert veel voordelen

Nadere informatie

Cursus Duurzaam Isoleren

Cursus Duurzaam Isoleren Cursus Duurzaam Isoleren 1. Introductie Jack Vroomen 2. DUWParkstad Joyce Bongers 3. Bameco (isolatiebedrijf) Maurice van Gennip 4. Adviesgesprek Rick Muijen Uitnodiging voor bezoeken producten (logo gamma)

Nadere informatie

Huis & Erf steekt energie in uw woning. Isolatiemaatregelen

Huis & Erf steekt energie in uw woning. Isolatiemaatregelen Huis & Erf steekt energie in uw woning Isolatiemaatregelen Huis & Erf steekt energie in uw woning Huis & Erf steekt energie in uw woning in de vorm van een compleet isolatiepakket voor uw hele woning.

Nadere informatie

Na-isoleren. Meer comfort met minder energie.

Na-isoleren. Meer comfort met minder energie. Na-isoleren Meer comfort met minder energie. Besparen met woningisolatie Volta Limburg, voelt altijd beter, een belofte die Volta Limburg betrouwbaar en innovatief waarmaakt in heel Limburg. 7 dagen per

Nadere informatie

Uw eigen stroom opwekken! Groepsaankoop Zonnepanelen

Uw eigen stroom opwekken! Groepsaankoop Zonnepanelen Uw eigen stroom opwekken! Groepsaankoop Zonne Inhoudsopgave Algemene informatie 3 Leverancier 4 Uw voordelen 5 Proces 6 Het zonnesysteem 7 Garanties 8 Prijzen 9 Inschrijven 12 Contact 13 Algemene informatie

Nadere informatie

Informatiebijeenkomst energiebesparing Lekkerkerk

Informatiebijeenkomst energiebesparing Lekkerkerk Informatiebijeenkomst energiebesparing Lekkerkerk Programma 1. Welkom 2. Introductie wijkaanpak 3. Belangrijkste resultaten maatwerkadviezen Kleine maatregelen Isolatiemaatregelen 4. Aanbod Isolatiespecialist

Nadere informatie

Isolatie in de praktijk Raoul Santibanez

Isolatie in de praktijk Raoul Santibanez Isolatie in de praktijk Raoul Santibanez Duurzaam Bouwloket Voor onafhankelijke informatie en advies over: Energie besparen en energie opwekken Luchtkwaliteit in huis Comfortverbetering in huis Levensloopbestendig

Nadere informatie

Energie Index berekening (EI)

Energie Index berekening (EI) 1 Energie berekening (EI) 2onder1 kap woningen Molenwijk Malden: Randwijksingel, 32 stuks. Wat is een Energie : Het berekent het energieverbruik van de woning en geeft dat aan met een getal tussen de 0

Nadere informatie

Voorbeeldstraat 99 in Voorbeelddorp

Voorbeeldstraat 99 in Voorbeelddorp Voorbeeldstraat 99 in Voorbeelddorp Klantnummer 19999MJ99 Contactpersoon Gregory Correia E-mailadres uw.adviseur@maakjehuishoom.nl Datum 9-9-2014 Beste heer/mevrouw Voorbeeld, Voor u ligt uw persoonlijke

Nadere informatie

Gefeliciteerd met uw vernieuwde woning!

Gefeliciteerd met uw vernieuwde woning! Gefeliciteerd met uw vernieuwde woning! Verbeteringen aan uw woning Condens aan de buitenkant: Gefeliciteerd met uw vernieuwde woning! De verbeteringen die we hebben doorgevoerd verschillen per woning,

Nadere informatie

STEEK ENERGIE IN JE WONING! UNIEK AANBOD VOOR WIPPOLDER

STEEK ENERGIE IN JE WONING! UNIEK AANBOD VOOR WIPPOLDER STEEK ENERGIE IN JE WONING! UNIEK AANBOD VOOR WIPPOLDER INLEIDING WAT STAAT ER OP HET PROGRAMMA? 19:30 uur Energiebesparende maatregelen (Energieloket) 20:15 uur Pauze met koffie en thee 20:30 uur Informatiemarkt:

Nadere informatie

Stichtse Vecht Isoleert 1.0 Nut & Noodzaak

Stichtse Vecht Isoleert 1.0 Nut & Noodzaak Stichtse Vecht Isoleert 1.0 Nut & Noodzaak Doel van deze presentatie energie besparen lagere energie rekening comfort verhogend máár? Duurzame Vecht - van Dijk B&A isolatie actie bestaande bouw Nov. 2016

Nadere informatie

Dakisolatie in vijf stappen

Dakisolatie in vijf stappen Dakisolatie in vijf stappen Dakisolatie in vijf stappen Warmte stijgt op. Daarom zorgt een niet goed geïsoleerd dak voor veel energieverspilling en flink hoge energiekosten. In Nederland komt dit nog vaak

Nadere informatie

ALLES OVER DAKISOLATIE

ALLES OVER DAKISOLATIE ALLES OVER DAKISOLATIE Handvatten die u helpen bij uw keuze Renovatiepremie Mogelijkheden Soorten dakisolatie Materialen Prijzen 01 02 03 04 05 06 Introductie over dakisolatie Dakisolatie mogelijkheden

Nadere informatie

VvE en isolatie. Rotterdam, 5 oktober 2017 Frank Spruit

VvE en isolatie. Rotterdam, 5 oktober 2017 Frank Spruit VvE en isolatie Rotterdam, Frank Spruit Inhoud 1. Waarom isoleren? 2. Warmteverlies 3. Termen en aandachtspunten 4. De isolatiemaatregelen 5. Proces en offertes aanvragen VvE en Isolatie Dia 2 Isoleren

Nadere informatie

Kruipruimte isolatie. Ondanks dat deze presentatie met zorg gemaakt is kunnen er geen rechten aan ontleend worden

Kruipruimte isolatie. Ondanks dat deze presentatie met zorg gemaakt is kunnen er geen rechten aan ontleend worden Kruipruimte isolatie Prestentatie van de, door Werkgroep Vogelbuurt en Rijtuigenbuurt uitgewerkte, gemeenschappelijke inkoop regeling. Te gebruiken voor iedereen binnen Nieuwegein Ondanks dat deze presentatie

Nadere informatie

Gemeente Baarn. Provincie Utrecht

Gemeente Baarn. Provincie Utrecht Gemeente Baarn Provincie Utrecht Duurzaam Bouwloket Voor onafhankelijke informatie en advies over: Duurzaam (ver)bouwen Energie besparen Zelf duurzame energie opwekken Duurzame financiering Subsidies Uitdaging:

Nadere informatie

Gefeliciteerd met uw vernieuwde woning!

Gefeliciteerd met uw vernieuwde woning! Gefeliciteerd met uw vernieuwde woning! Verbeteringen aan uw woning Condens aan de buitenkant: Gefeliciteerd met uw vernieuwde woning! De verbeteringen die we hebben doorgevoerd verschillen per woning,

Nadere informatie

Vooruit met energie! 11 energiebesparende maatregelen met voorbeelden.

Vooruit met energie! 11 energiebesparende maatregelen met voorbeelden. Vooruit met energie! 11 energiebesparende maatregelen met voorbeelden www.maakgoudaduurzaam.nl spouwmuur isolatie De groenste energie is energie die je niet gebruikt! Een spouwmuur bestaat uit twee muurdelen

Nadere informatie

Thema avond. Vloerisolatie

Thema avond. Vloerisolatie Thema avond Vloerisolatie 1 Programma 19:00 Inloop met koffie & thee 19:30 Welkom en opening 19:45 Presentatie over vloerisolatie 20:30 Vragen en discussie 21:00 Borrel 2 isoleer isoleren is stilstaande

Nadere informatie

Startadvies Energiebesparing

Startadvies Energiebesparing Startadvies Stephanusplein 1, 7772 BR Hardenberg Startadvies : Op basis van de besparingscheck (zie bijlage) heeft uw woning een indicatief energielabel F. Het energielabel voor woningen loopt van A tot

Nadere informatie

3. Spouw en vloerisola2e nader toegelicht

3. Spouw en vloerisola2e nader toegelicht 3. Spouw en vloerisola2e nader toegelicht 3.1 Huishoudelijk energieverbruik Wat verbruik je waar? Hoe kan je dit verminderen? Waarom spouw en vloerisola2e? 3.2 Spouwisola2e Technische aspecten Wat levert

Nadere informatie

Stop Warmteverlies uit uw woning Informatieavond warmtescans

Stop Warmteverlies uit uw woning Informatieavond warmtescans Stop Warmteverlies uit uw woning Informatieavond warmtescans Gepresenteerd door: Henri Kerkvliet 31-08-15 Agenda Inleiding Stop warmteverlies met goede woningisolatie Hoe kunt u energie besparen? Energiebespaarlening

Nadere informatie

Overzicht terugverdientijden

Overzicht terugverdientijden Overzicht terugverdientijden De tabel geeft een indicatie van de besparingen door isolatiemaatregelen. Voor de berekening is uitgegaan van een woning met vloeroppervlak van 50 m2, een dak van 70 m2 en

Nadere informatie

Pagina 1 van 5 SamCreates bv 2009

Pagina 1 van 5 SamCreates bv 2009 Dubbelglas Door G.P.L. Verlind (Cagerito) Vervangen van het glas Het aanbrengen van isolerende beglazing - met name HR++ glas - kan leiden tot condensvorming op koude vlakken in huis (zoals de binnenzijde

Nadere informatie

Samenvatting van bewonersavond 29 januari 2015

Samenvatting van bewonersavond 29 januari 2015 Samenvatting van bewonersavond 29 januari 2015 Altijd goed: Radiatoren waterzijdig inregelen CV-ketel vervangen Zonnepanelen Als u gaat isoleren, doet u het dan bij voorkeur in deze volgorde: 1. Kierdichting

Nadere informatie

Checklist. Dakisolatie. In deze checklist staan tips en aandachtspunten voor als je het dak van je huis wilt isoleren.

Checklist. Dakisolatie. In deze checklist staan tips en aandachtspunten voor als je het dak van je huis wilt isoleren. Checklist Dakisolatie In deze checklist staan tips en aandachtspunten voor als je het dak van je huis wilt isoleren. Hierdoor weet je zeker dat jij een isolatie specialist de juiste vragen stelt en de

Nadere informatie

Spouwmuurisolatie. Tips spouwmuurisolatie

Spouwmuurisolatie. Tips spouwmuurisolatie Spouwmuurisolatie Wilt u besparen op uw stookkosten maar heeft u geen groot budget voor gevelisolatie? Overweeg dan spouwmuurisolatie. U doet daarmee ook het milieu een groot plezier. Energie besparen

Nadere informatie

Isolatie een onmisbare stap richting verduurzaming

Isolatie een onmisbare stap richting verduurzaming Isolatie een onmisbare stap richting verduurzaming Isolatie een onmisbare stap richting verduurzaming Isolatie bespaart kosten, zorgt voor een comfortabele temperatuur in huis én is goed voor het klimaat.

Nadere informatie

Uw eigen stroom opwekken! Groepsaankoop Zonnepanelen

Uw eigen stroom opwekken! Groepsaankoop Zonnepanelen Uw eigen stroom opwekken! Groepsaankoop Zonne Inhoudsopgave Algemene informatie 3 Leverancier 4 Uw voordelen 5 Proces 6 Het zonnesysteem 7 Garanties 8 Prijzen 9 Inschrijven 12 Contact 13 Algemene informatie

Nadere informatie

VERSLAG INFORMATIEBIJEENKOMST WONINGISOLATIE

VERSLAG INFORMATIEBIJEENKOMST WONINGISOLATIE www.watergrasgouda.nl VERSLAG INFORMATIEBIJEENKOMST WONINGISOLATIE 24 september 2014 Inleiding... 3 1. Energie besparen... 4 2. Leveranciersselectie... 6 3. Warmtefoto s (thermografie)... 7 4. Isoleren...

Nadere informatie

EnergieKronenberg ENERGIE NEUTRAAL IN Isoleren is van alle tijden en plaatsen

EnergieKronenberg ENERGIE NEUTRAAL IN Isoleren is van alle tijden en plaatsen Isoleren is van alle tijden en plaatsen Jac Reinders en Hans Kuijpers hebben zich verdiept in de na-isolatie van muur, vloer en dak. Ons doel is om alle bewoners van Kronenberg te overtuigen om hun woningen

Nadere informatie

Energiebesparende werkzaamheden Prinses Beatrixhof 1 t/m 103 (oneven) Prinses Beatrixhof 2 t/m 24 (even)

Energiebesparende werkzaamheden Prinses Beatrixhof 1 t/m 103 (oneven) Prinses Beatrixhof 2 t/m 24 (even) Energiebesparende werkzaamheden Prinses Beatrixhof 1 t/m 103 (oneven) Prinses Beatrixhof 2 t/m 24 (even) 17 januari 2019 Woningstichting Naarden telefoon 035-694 73 75 e-mail wsn@woningstichtingnaarden.nl

Nadere informatie

SUBSIDIE WONING- ISOLATIE GIDS

SUBSIDIE WONING- ISOLATIE GIDS SUBSIDIE WONING- ISOLATIE GIDS Alles over besparen met isoleren en subsidies Gebaseerd op informatie van Spouwmuurisolatie de overheid Dakisolatie Vloerisolatie Gevelisolatie Glasisolatie 01 02 03 04 05

Nadere informatie

Energieavond Hilversum-Zuid. 14 oktober 2015

Energieavond Hilversum-Zuid. 14 oktober 2015 Energieavond Hilversum-Zuid 14 oktober 2015 Wat kunt u verwachten? Welkom door Heikracht Bethlehemkerk, Hilversum Verbonden, Heikracht HilverZon Ambities gemeente Hilversum Wie is Hoom? Hilversum Zuid

Nadere informatie

Energiebesparende werkzaamheden Kloosterstraat 66 t/m 80 (even) Oostwalstraat 2 t/m 4 (even) Huizerpoortstraat 25 t/m 39 (oneven)

Energiebesparende werkzaamheden Kloosterstraat 66 t/m 80 (even) Oostwalstraat 2 t/m 4 (even) Huizerpoortstraat 25 t/m 39 (oneven) Energiebesparende werkzaamheden Kloosterstraat 66 t/m 80 (even) Oostwalstraat 2 t/m 4 (even) Huizerpoortstraat 25 t/m 39 (oneven) 5 maart 2018 Woningstichting Naarden telefoon 035-694 73 75 e-mail wsn@woningstichtingnaarden.nl

Nadere informatie

energieavondsportpark Sportpark IIII

energieavondsportpark Sportpark IIII Sportpark II energieavond energieavondsportpark Sportpark IIII Woensdag Woensdag27 27januari januari2016 2016 Wat kunt u verwachten Buurtteam Sportpark II Energiecoöperatie BRES Wie is Hoom? Sportpark

Nadere informatie

Adviesrapport Wateroverlast Kruipruimte Merelwijk te Capelle aan den IJssel. uw woning klaar voor de toekomst

Adviesrapport Wateroverlast Kruipruimte Merelwijk te Capelle aan den IJssel. uw woning klaar voor de toekomst Adviesrapport Wateroverlast Kruipruimte uw woning klaar voor de toekomst Datum opname: 4 maart 2016 Document: versie 1.0; 30 maart 2016 Aan de bewoners van de Merelwijk CAPELLE AAN DEN IJSSEL Datum: 30

Nadere informatie

Isolatie. Bedrijven realiseren forse Energiewinst met Isolatie. Heel simpel.

Isolatie. Bedrijven realiseren forse Energiewinst met Isolatie. Heel simpel. Bedrijven realiseren forse Energiewinst met Isolatie. Heel simpel. Isolatie Nog altijd prijkt verwarming hoog op de lijst energiekostenposten voor bedrijven: met maar liefst 45 procent* is het verreweg

Nadere informatie

Collectief aanbod spouw- en vloerisolatie en zonnepanelen - Ronde 6

Collectief aanbod spouw- en vloerisolatie en zonnepanelen - Ronde 6 Collectief aanbod spouw- en vloerisolatie en zonnepanelen - Ronde 6 Agenda 1. Welkom/inleiding Maritt van Gulick (Energieke Buren) 2. Spouw- en vloerisolatie Hans ter Rele (Energieke Buren) 3. Zonnepanelen

Nadere informatie

ISOLEREN VAN DE WONING Subsidies en aanpak. Erik Alsema & Cor Hofstee Energiegroep Bunnik 24 oktober 2015

ISOLEREN VAN DE WONING Subsidies en aanpak. Erik Alsema & Cor Hofstee Energiegroep Bunnik 24 oktober 2015 ISOLEREN VAN DE WONING Subsidies en aanpak Erik Alsema & Cor Hofstee Energiegroep Bunnik 24 oktober 2015 Waarom isoleren? Investering in: - Comfort - Lagere energierekening - Toekomstwaarde van de woning

Nadere informatie

Goed isoleren is vakwerk. Wat u moet weten over na-isolatie

Goed isoleren is vakwerk. Wat u moet weten over na-isolatie BRANCHEORGANISATIE NA-ISOLATIE Goed isoleren is vakwerk Wat u moet weten over na-isolatie INLEIDING GOED ISOLEREN IS VAKWERK Een goed geïsoleerd huis is prettig om in te wonen. Het is goed voor het wooncomfort,

Nadere informatie

verbindt consument met bedrijf

verbindt consument met bedrijf Voorwoord Er zijn heel veel soorten glas. Wanneer je je huis wilt isoleren, is glasisolatie een van de mogelijkheden. Maar welk glas moet je kiezen? In dit ebookje geeft Houhetwarm.nl je informatie over

Nadere informatie

Alles over verbouwen en renoveren!

Alles over verbouwen en renoveren! 1. Algemeen Alles over verbouwen en renoveren! Belangrijkste functie van thermische isolatie is het beperken van het energieverbruik en de reductie van de CO 2 uitstoot (milieu). Voor het isoleren van

Nadere informatie

Collectief aanbod spouw- en vloerisolatie en zonnepanelen - Ronde 7

Collectief aanbod spouw- en vloerisolatie en zonnepanelen - Ronde 7 Collectief aanbod spouw- en vloerisolatie en zonnepanelen - Ronde 7 Agenda 1. Welkom/inleiding Maritt van Gulick (Energieke Buren) 2. Spouw- en vloerisolatie Hans ter Rele (Energieke Buren) 3. Zonnepanelen

Nadere informatie

Duurzaam? Huidige situatie

Duurzaam? Huidige situatie Duurzaam? Huidige situatie Originele staat Geen dak, vloer, gevel isolatie, enkel glas, 'natuurlijke' ventilatie Gerenoveerd Dubbel glas (1988) Verbeterd Dak, gevel, vloer isolatie 1 Isoleren / Ventileren

Nadere informatie

Energiebesparende werkzaamheden J.W. Frisolaan 2 t/m 38 (even) J.W. Frisolaan 9 t/m 23 (oneven)

Energiebesparende werkzaamheden J.W. Frisolaan 2 t/m 38 (even) J.W. Frisolaan 9 t/m 23 (oneven) Energiebesparende werkzaamheden J.W. Frisolaan 2 t/m 38 (even) J.W. Frisolaan 9 t/m 23 (oneven) 7 februari 2018 Woningstichting Naarden telefoon 035-694 73 75 e-mail wsn@woningstichtingnaarden.nl 1 Programma

Nadere informatie

Na-isoleren. Isoleren v003 zonder

Na-isoleren. Isoleren v003 zonder Na-isoleren Waar moet je op letten bij de aanschaf van een isolatiemaatregel? Met o.a. inzichten over spouwmuren in Houten (noord) Houten, 20 februari 2019 Rianne de Beer Isoleren v003 zonder In deze presentatie

Nadere informatie

Isolatie. Technische achtergrond 5 november Wouter van den Acker PKW

Isolatie. Technische achtergrond 5 november Wouter van den Acker PKW Isolatie Technische achtergrond 5 november 2016 Wouter van den Acker PKW Over PKW Energie en duurzaamheid Architectuur en ontwerp Tekeningmanagement Vastgoedmanagement Projectmanagement Kantoor Delft Inhoud

Nadere informatie

Informatiebijeenkomst Boezemstraat / Molenvlietsingel

Informatiebijeenkomst Boezemstraat / Molenvlietsingel Informatiebijeenkomst Boezemstraat / Molenvlietsingel Voorstellen QuaWonen NBU John Bos Edward de Jager Floor Verdoorn Maarten Cornet Richard Buijs Ludo Peeters Agenda Resultaten Vragenlijsten Onderhoudsplan

Nadere informatie

Energiebesparende werkzaamheden. J.P. Thijssepark in Naarden

Energiebesparende werkzaamheden. J.P. Thijssepark in Naarden Energiebesparende werkzaamheden J.P. Thijssepark 34 104 in Naarden 1 19.15-19.30 uur ontvangst 19.30-20.15 uur presentatie Marvin de Jong Projectleider Henk Snoeks Architect 20.15-21.00 uur beantwoorden

Nadere informatie

Hoe kan ik energie besparen? De Woningstichting helpt u!

Hoe kan ik energie besparen? De Woningstichting helpt u! energie besparen = woonlasten verlagen VRAGEN? Bent u geïnteresseerd in één van de mogelijkheden die in deze brochure zijn beschreven, heeft u nog vragen of wilt u meer weten over de kosten? Vul dan het

Nadere informatie

Energiebesparende werkzaamheden

Energiebesparende werkzaamheden Energiebesparende werkzaamheden J. Schimmelstraat 1 t/m 23 (oneven) Smidtstraat 2 t/m 20 (even) Dubelaarstraat 1 t/m 23 (even) Dubelaarstraat 2 t/m 24 (oneven) Dobbestraat 2 t/m 16 (even) 24 januari 2019

Nadere informatie

No-Regret investering

No-Regret investering No-Regret investering Ir. Bert van Dorp, David van der Wal 17 december 2018 2 3 4 5 Isoleren: do s en don ts Vocht moet van binnen naar buiten Spouwmuurisolatie: betrek een specialist Kierdichting is nodig

Nadere informatie

Dakisolatie In 5 stappen

Dakisolatie In 5 stappen Dakisolatie In 5 stappen Bewaar mij! 1 Vloerisolatie Inhoud 1 Is mijn dak nog goed? 4 2 Hoe wordt de isolatie aangelegd? 4 3 Welk materiaal kan ik gebruiken? 5 4 Hoe vind ik een goed isolatiebedrijf? 6

Nadere informatie

Over isoleren, besparen en comfort

Over isoleren, besparen en comfort Warm voor Weinig Over isoleren, besparen en comfort WARM VOOR WEINIG U woont in een huurwoning, en heeft er waarschijnlijk een aangename plek van gemaakt. Maar misschien kan het nog veel comfortabeler!

Nadere informatie

Welkom op de informatieavond!

Welkom op de informatieavond! Welkom op de informatieavond! Slim en Energiezuinig Wonen Collectieve Inkoop Isolatiemaatregelen en Zonnepanelen Winter 2018-2019 Gezamenlijke inkoop van: Woningisolatie Glasisolatie Zonnepanelen + Maatwerkadvies

Nadere informatie

Gefeliciteerd! Dit is de eerste stap die je zet op weg naar een aangenaam en comfortabel huis.

Gefeliciteerd! Dit is de eerste stap die je zet op weg naar een aangenaam en comfortabel huis. Gefeliciteerd! Dit is de eerste stap die je zet op weg naar een aangenaam en comfortabel huis. Dit e-book is tot stand gekomen omdat ik vind dat iedereen zijn huis fatsoenlijk zou moeten isoleren. Veel

Nadere informatie

Gezamenlijke inkoop van:

Gezamenlijke inkoop van: Gezamenlijke inkoop van: Zonnepanelen Spouwmuurisolatie Vloerisolatie Januari 2018 Gijs de Reeper MSc. Drs. Ing. Lieven Andringa Wethouder Nicole Olland Energie Loket Midden Gelderland Mark Elbers 30-1-2018

Nadere informatie

Hilversum Kerkelanden Zeverijn en Rode Dorp

Hilversum Kerkelanden Zeverijn en Rode Dorp Hilversum Kerkelanden Zeverijn en Rode Dorp Energieavond Hilversum Kerkelanden, Zeverijn en Rode Dorp 17 mei 2016 Wat kunt u verwachten Hilverzon & Kerkelanden Leeft! Ambitie gemeente Hilversum Wie is

Nadere informatie

Welkom aan de Energietafel!

Welkom aan de Energietafel! Welkom aan de Energietafel! 18 maart 2019 Programma Opgave Rijk Gemeente Pilot Noorderwaard - Noord Aardgasvrije woning: hoe doe je dat? Isoleren: wat wel en wat niet? Ventileren: waarom? Opstellen plan

Nadere informatie

Succesvolle campagne Informatieavonden 15 & 17 mei 2017 AD 13/11/2013

Succesvolle campagne Informatieavonden 15 & 17 mei 2017 AD 13/11/2013 AD 13/11/2013 Informatieavonden 15 & 17 mei 2017 Succesvolle campagne 2013 AD 13/11/2013 informatieavond ambassadeurs Projectteam: ervaringen delen = buren interesseren Aanloop: flyeren, enquête & thema-avond

Nadere informatie

Goed Voorbeelden boekje

Goed Voorbeelden boekje Goed Voorbeelden boekje Tien tips om je historische woning energiezuiniger te maken gagoed.nl 2 Woon jij in een historische 3 woning en wil je Goed omgaan met energie? Tegenwoordig stellen we nieuwe eisen

Nadere informatie

Programma. 1. Welkom 2. Introductie wijkaanpak; 3. Belangrijkste resultaten maatwerkadviezen; 4. Samen aan de slag; 5. Informatieronden; 6.

Programma. 1. Welkom 2. Introductie wijkaanpak; 3. Belangrijkste resultaten maatwerkadviezen; 4. Samen aan de slag; 5. Informatieronden; 6. Programma 1. Welkom 2. Introductie wijkaanpak; 3. Belangrijkste resultaten maatwerkadviezen; 4. Samen aan de slag; 5. Informatieronden; 6. Afsluiting Waarom prestatiegericht mijn woning verbeteren? Hoe

Nadere informatie

Energiezuinig en comfortabel wonen in Rijswijk; een initiatief van Stadsgewest Haaglanden

Energiezuinig en comfortabel wonen in Rijswijk; een initiatief van Stadsgewest Haaglanden Energiezuinig en comfortabel wonen in Rijswijk; een initiatief van Stadsgewest Haaglanden Welkom door wethouder Dick Jense Rob Klokman Ecostream Wat kunt u verwachten deze avond Wat is Wonen++ Energiebesparende

Nadere informatie

Goed Voorbeelden boekje

Goed Voorbeelden boekje BurenRoute Goed Voorbeelden boekje Tien tips om je oude woning energiezuiniger te maken gagoed.nl 2 Woon jij in een oude woning en wil je Goed omgaan met energie? 3 Tegenwoordig stellen we nieuwe eisen

Nadere informatie

Meer wooncomfort. en minder energieverbruik door een warmtepomp. voltalimburg.nl/warmtepomp

Meer wooncomfort. en minder energieverbruik door een warmtepomp. voltalimburg.nl/warmtepomp Meer wooncomfort en minder energieverbruik door een warmtepomp voltalimburg.nl/warmtepomp Tip! Vraag subsidie aan bij de aanschaf van een warmtepomp. Het subsidiebedrag voor een warmtepomp van 5 kw is

Nadere informatie

Collectief aanbod spouw- en vloerisolatie en zonnepanelen - Ronde 3

Collectief aanbod spouw- en vloerisolatie en zonnepanelen - Ronde 3 Collectief aanbod spouw- en vloerisolatie en zonnepanelen - Ronde 3 Agenda 1. Welkom/inleiding Kor Al (Energiek Tuindorp) 2. Spouw- en vloerisolatie nader toegelicht Hans ter Rele (Energiek Tuindorp) 3.

Nadere informatie

MESSAGE HOUSE ENERGIE BESPAREN DOE JE NU CAMPAGNE FLIGHT 3_JAN/FEBR Finale versie Januari 2018

MESSAGE HOUSE ENERGIE BESPAREN DOE JE NU CAMPAGNE FLIGHT 3_JAN/FEBR Finale versie Januari 2018 MESSAGE HOUSE ENERGIE BESPAREN DOE JE NU CAMPAGNE FLIGHT 3_JAN/FEBR 2018 Finale versie Januari 2018 Message house Dit message house helpt u bij het vertellen van de campagneboodschap naar uw klanten en

Nadere informatie

Isolatie. Technische achtergrond 10 november Wouter van den Acker PKW

Isolatie. Technische achtergrond 10 november Wouter van den Acker PKW Isolatie Technische achtergrond 10 november 2016 Wouter van den Acker PKW Over PKW Energie en duurzaamheid Architectuur en ontwerp Tekeningmanagement Vastgoedmanagement Projectmanagement Kantoor Delft

Nadere informatie

Woningen De Naald Bouwjaar rond 1920

Woningen De Naald Bouwjaar rond 1920 Woningen De Naald Bouwjaar rond 1920 Op weg naar Energiebesparing Wat zijn de mogelijke stappen? Energie besparen, waar praten we over? Energie besparen is een actueel onderwerp zeker nu er recent een

Nadere informatie

ADVIES ENERGIECONCEPT BUREAU NIEMAN KLUSWONINGEN CAPADOSESTRAAT 9-11 DEN HAAG

ADVIES ENERGIECONCEPT BUREAU NIEMAN KLUSWONINGEN CAPADOSESTRAAT 9-11 DEN HAAG ADVIES ENERGIECONCEPT BUREAU NIEMAN KLUSWONINGEN CAPADOSESTRAAT 9-11 DEN HAAG Beschrijving voorgesteld (energetisch) maatregelenpakket om EPC 0,2 te halen. De maatregelen die benodigd zijn om een EPC van

Nadere informatie