Landschappelijk inpassingsplan. Schapendijk 4 in Holten

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Landschappelijk inpassingsplan. Schapendijk 4 in Holten"

Transcriptie

1 Landschappelijk inpassingsplan Schapendijk 4 in Holten

2 Juli 2018 Drs. Ing. Björn Domhof

3 1 Inleiding Initiatiefnemer heeft de wens om zijn pluimvee- en varkensbedrijf, gevestigd aan de Schapendijk 4 te Holten, uit te breiden. De gewenste uitbreiding bestaat uit een nieuwe pluimveestal en tevens een mestopslagloods. Ten behoeve van de nieuw te bouwen pluimveestal en de daarvoor benodigde bouwblokvergroting wordt een aparte planologische procedure doorlopen. De realisatie van de mestopslagloods wordt vooruitlopend daarop door middel van een wijzigingsplan mogelijk gemaakt. In verband met de hiervoor beschreven fasering van het plan, wordt ook de landschappelijke inpassing gefaseerd voorgesteld. Bij het opstellen van het inpassingsvoorstel is gekeken naar het bestaande erf en de directe omgeving daarvan. Dit resulteert in het inpassingsvoorstel zoals beschreven in hoofdstuk 5. Tot slot is beschreven hoe de inrichting en het beheer van de elementen kan worden aangepakt. 2 Plangebied 2.1 Ligging in de omgeving Het plangebied ligt aan de Schapendijk 4 te Holten. Het agrarische bedrijf is gelegen in het buitengebied tussen Dijkerhoek en Okkenbroek. Op onderstaande luchtfoto is de ligging van het plangebied weergegeven. Figuur: luchtfoto bestaande situatie in de omgeving (bron Globespotter)

4 2.2 Beschrijving erf en landschap Bestaande bebouwing Aan de Schapendijk 4 te Holten is een modern pluimvee- en varkensbedrijf gevestigd. Er zijn 3 stallen, een schuur en 2 woningen aanwezig. De meest zuidelijk en noordelijk gelegen stallen, betreffen de pluimveestallen. Daartussen is de vleesvarkenstal gelegen. Het bedrijf is geheel omringd door gronden dat agrarisch in gebruik is. Figuur: luchtfoto huidige erfopzet (bron Globespotter) Erf De huidige beplanting op het erf beperkt zich met name tot de beplanting aan de voorzijde van de schuur (langs de Schapendijk) en rondom de beide woningen. Verdere noemenswaardige beplanting ontbreekt op het erf. Op onderstaande foto s komt dit naar voren.

5 Zicht op het bedrijf, kijkend in noordelijke richting (bron, Globespotter) Zicht op het bedrijf, kijkend in zuidelijke richting (bron, Globespotter) Zicht op de meest noordelijk gelegen pluimveestal (bron, Globespotter) Het historische en huidige landschap De Schapendijk ligt in het jonge ontginningslandschap langs de Soestwetering. Er ligt een groot grondwaterbeschermingsgebied. De hogere en daardoor drogere delen, behoren doorgaans tot het kampenlandschap. Door de ruilverkaveling in de 20 ste eeuw is het oorspronkelijke karakter van het landschap niet herkenbaar in het landschap. De boerderijen in het jonge ontginningslandschap liggen rationeel langs de ontginningswegen, waarbij de woningen direct aan de wegen zijn gesitueerd. Het beeld van het gebied wordt bepaald door de Soestwetering en de robuuste begeleidende beplanting die voortkomt uit de Ruilverkaveling Markelo-Holten. Tussen de beplantingsstroken liggen tussenruimten met rationele landbouwkavels. Landschappelijke beplanting in het gebied bestaat uit houtsingels van eik, berk, wilg en els. Tevens komt als struweel, sleedoorn, veldesdoorn, lijsterbes en vlier voor. Het erf van initiatiefnemer ligt geheel vrij van verdere landschapsbeplanting. De landbouw is sterk vertegenwoordigd in het landschap en de gronden zijn overwegend in gebruik als graslanden.

6 3 Gewenste activiteiten Zoals hiervoor beschreven betreft de voorgenomen activiteit in eerste instantie de bouw van een mestopslagloods. Verder is voor de toekomstige situatie een nieuwe pluimveestal gewenst. Voor de bouw van de gewenste stal is een vergroting van het huidige bouwperceel noodzakelijk. Hiervoor wordt een aparte procedure gevolgd. Vooruitlopend daarop wenst initiatiefnemer de mestopslagloods te bouwen. Hiervoor wordt het huidige bouwblok niet vergroot, maar kan volstaan worden met het van vorm veranderen daarvan. Hiertoe wordt een wijzigingsplan gevolgd. Het gehele gewenste plan wordt zodoende in fasen doorlopen. Hieronder wordt fase 1 (mestopslagloods) en fase 2 (eindsituatie met nieuwe pluimveestal) weergegeven. Weergave gewenst fase 1 (boven: mestopslagloods) en fase 2 (onder: eindsituatie)

7 4 Analyse 4.1 ruimtelijke kwaliteiten Het huidige agrarische erf is gelegen in een openen rationeel ingericht agrarisch cultuurlandschap. Het huidige erf is opgebouwd als een typische jonge ontginningsboerderij. De woningen zijn direct aan de weg gesitueerd en de bedrijfsgebouwen zijn naast en achter de woning gelegen. Buiten de beplanting in de tuin rondom de woningen is er geen noemenswaardige erfbeplanting aanwezig. 4.2 Gemeentelijk beleid De gemeente heeft een landschapsontwikkelingsplan (LOP) opgesteld. In dat plan staat wat de gewenste ontwikkelingen van het landschap in de gemeente Rijssen-Holten zijn. Het buitengebied van de gemeente Rijssen-Holten wordt in het LOP onderscheiden in deelgebieden. De Schapendijk wordt gerekend tot deelgebied 1, Espelo, Dijkermaten en Dijkerhoek. Visiekaart Landschapsontwikkelingsplan Rijssen-Holten, deelgebied 1

8 De opgave vanuit het LOP voor dat deelgebied is het optimaliseren van de agrarische bedrijfsvoering, rekening houdend met de beplantingsstructuur van de ruilverkaveling van de 80-er jaren. In het LOP wordt over dit deelgebied onder meer het volgende opgemerkt: Vergroting van de openheid in het stroomgebied van de Soestwetering is wenselijk, ter bevordering van de herkenbaarheid en het contrast met de omgeving. Beplantingsstructuren op de hogere delen van het gebied zijn gewenst als contrast met het open stroomgebied van de Soestwetering. Het LOP is sturend geweest bij de inpassing van de gewenste ontwikkelingen. 4.3 Landschappelijke uitgangspunten Op basis van het vorenstaande worden de volgende uitgangspunten gehanteerd voor de landschappelijke inpassing van de gewenste activiteiten. Zichtbaarheid van de bebouwing Agrarische bebouwing mag zichtbaar zijn in het bestaande agrarische cultuurlandschap. Bestaande en nieuwe bebouwing hoeft niet achter zogenaamd schaamgroen te verdwijnen. Zie hiervoor ook het uitgangspunt vanuit LOP, waarin vergroting van de openheid in het stroomgebied van de Soestwetering expliciet wordt genoemd. Geborgenheid Zoals aangegeven is erfbeplanting niet bedoeld om agrarische erven volledig aan het zicht te onttrekken. Het plaatsen van opgaande landschappelijke beplanting kan wel voor geborgenheid van het (nieuwe) erf in het landschap zorgen. Erfbeplanting heeft van oudsher tevens een functie op het erf. Denk daarbij aan bliksemafleiding, windvang en het leveren van hout.

9 Streekeigen Uitgangspunt bij nieuwe beplanting moet zijn, het toepassen van streekeigen beplantingsmateriaal. Dit is beplanting dat karakteristiek is voor het landschap en is geschikt voor de locatie (waterhuishouding en bodemgesteldheid). Beplantingsvorm Naast dat er streekeigen beplantingsmateriaal wordt toegepast, is het wenselijk om de aanplant in streekeigen beplantingsvormen te doen plaatsvinden. Als streekeigen beplantingsvormen kan worden gezien: struweel met streekeigensoorten, een houtsingel (met bijv. eiken) en scheerhagen. Huidige beplanting De op dit moment aanwezige (erf)beplanting blijft aanwezig. Versterken van de Soestwetering In het gemeentelijk LOP wordt aangegeven dat het wenselijk is dat de ligging van de Soestwetering wordt benadrukt. Om de openheid niet te schaden kan bijvoorbeeld worden gekozen voor een bomenrij, waarmee de doorkijk op en vanaf het (nieuwe) erf enigszins transparant blijft. 5 Landschappelijk voorstel In dit hoofdstuk wordt het landschappelijke voorstel van het plan behandeld. Hierbij wordt onderscheid gemaakt tussen de 2 verschillende fasen van het project waarin het gewenste eindbeeld ontstaat. Ten behoeve van de landschappelijke inpassing van de gewenste mestopslagloods wordt deze na realisatie, aan de noord- en oostzijde, spaarzaam aangeplant met streekeigen beplanting. Met de aanplant van deze streekeigen beplanting wordt het zicht op dit nieuwe erfelement verzacht vanuit de wijde omgeving. Ter realisatie van het eindbeeld van het bedrijf (fase 2) wordt in de lengterichting naast de nieuw te realiseren pluimveestal een rij solitaire eiken aangeplant. Hiermee wordt het erf

10 geaccentueerd, zonder dat deze volledig wordt afgesloten van de verdere weidse en open omgeving. Ten behoeve van de hemelwaterberging in deze eindsituatie wordt voor de gewenste nieuwe stal een infiltratiewadi aangelegd.

11 6 Inrichting en beheer 6.1 Inrichting Bestaande elementen De bestaande erfbeplanting, zoals de struweelbeplanting naast de bestaande berging (E), de 3 berken aan de weg (F) en de jonge bomenaanplant (G) blijven aanwezig en krijgen de gelegenheid om verder uit te groeien. Nieuwe elementen Beplantingsstrook mestloods (C) De soortensamenstelling in deze aan te leggen beplantingsstrook kan bestaan uit een aantal boomvormende soorten als Zomereik, Zwarte els en Lijsterbes. Verder kan deze strook worden ingeplant met besdragende struikvormende soorten als Hondsroos, Sporkehout, Gelderse roos en Sleedoorn. Deze strook wordt over een breedte van 3 meter in 2 rijen in driehoeksverband aangeplant met 2-3 jarig bosplantsoen (circa 100 stuks). Bomenrij solitaire eiken (D) Ten behoeve van de landschappelijke inpassing van de in de 2 de fase van het project gewenste pluimveestal, wordt na realisatie van deze stal, een rij eiken (Zomereik) geplant. Er kan worden gekozen voor meerder soorten, bijvoorbeeld Berk en/ of Es. In totaal zullen 13 bomen worden geplant met een formaat van 14 cm (omtrek op borsthoogte). Door een gevarieerde plantafstand krijgt deze bomenrij een minder cultuurlijk aanzicht. Wadi (hemelwaterinfiltratie, B) Ten behoeve van de hemelwaterinfiltratie (door de toegenomen verhard oppervlak) wordt ten behoeve van de gewenste eindsituatie een zogenaamde infiltratie-wadi aangelegd. Deze wordt gesitueerd voor de nieuw gewenste stal. Deze maatregel wordt overigens te zijner tijd in overleg met de gemeente uitgevoerd.

12 6.2 Beheer Beplantingsstrook mestloods Om een beplantingsstrook in stand te houden, is beheer nodig. Blijft dit achterwege dan gaan de boomvormers overheersen en ontstaat in de loop van tijd een holle bomenrij. Daarbij neemt de landschappelijk en ecologisch waarde aanmerkelijk af. Door een zogenaamd hakhoutbeheer toe te passen kan de houtsingel zich blijven verjongen en zijn waarde behouden. Dit houdt in dat met een frequentie van circa jaar de strook gefaseerd (bijvoorbeeld in 2 delen en niet de gehele strook in eens) wordt afgezet. De afgezette bomen en struiken groeien vanzelf weer uit. Hierbij kan op een afstand van circa 10 meter een zogenaamde overstaander (vaak wordt gekozen voor eiken) blijven staan. Ontwikkeling van een strook met streekeigen beplanting met voorgesteld beheer Hout dikker dan polsdikte wordt daarbij afgevoerd als brandhout. Dunnere takken kunnen in zogenaamde rillen tussen de afgezette stobben worden gelegd. Zodoende ontstaat een gevarieerd struweel, dat voortdurend wordt verjongd. Het is aan te raden om het dunne takkenmateriaal niet te versnipperen om vervolgens dit gesnipperde hout in de houtsingel te brengen. Dit werkt verstikking van de aanwezige vegetatie in de hand en zal resulteren in een sterke toename van soorten als brandnetel en akkerdistel.

13 Bomenrij solitaire bomen Het onderhoud van de aanplant, ten behoeve van de 2 de fase van het project, van de rij solitaire eiken, kan zich beperken tot uit het verwijderen/ snoeien van het dode hout uit de bomen en eventuele herplant in geval van sterfte. Infiltratie-wadi De in de 2 de fase aangelegde wadi wordt, om de werking hiervan blijvend te waarborgen, ieder najaar (september/ oktober) worden uitgemaaid.

Landschappelijke inpassing. Guttersdijk (ongenummerd), Bredevoort

Landschappelijke inpassing. Guttersdijk (ongenummerd), Bredevoort Landschappelijke inpassing Guttersdijk (ongenummerd), Bredevoort Colofon Landschappelijke inpassing Guttersdijk (ongenummerd), Bredevoort Uitgevoerd door: Opdrachtgever & contactpersoon: Natuurbank Overijssel

Nadere informatie

Erfbeplanting en landschappelijke inpassing wijziging bouwblok Meerdink, Hoeninkdijk Aalten

Erfbeplanting en landschappelijke inpassing wijziging bouwblok Meerdink, Hoeninkdijk Aalten Erfbeplanting en landschappelijke inpassing wijziging bouwblok Meerdink, Hoeninkdijk Aalten Colofon Erfbeplanting en landschappelijke inpassing wijziging bouwblok Meerdink, Hoeninkdijk, Aalten Opdrachtgever:

Nadere informatie

Landschappelijk inpassingsplan Oude Stationsweg 10 (Janseshoeve)in Holten

Landschappelijk inpassingsplan Oude Stationsweg 10 (Janseshoeve)in Holten Landschappelijk inpassingsplan Oude Stationsweg 10 (Janseshoeve)in Holten Colofon Landschappelijk inpassingsplan Oude Stationsweg 10 in Holten Uitgevoerd door: Natuurbank Overijssel Opdrachtgever: Contactpersoon:

Nadere informatie

GEMEENTE SOMEREN. Toelichting landschapsplan Hugterweg 10 Someren

GEMEENTE SOMEREN. Toelichting landschapsplan Hugterweg 10 Someren GEMEENTE SOMEREN Toelichting landschapsplan Hugterweg 10 Someren Toelichting landschapsplan Hugterweg 10 Someren Projectnr.119-009 / 5 oktober 2017 INHOUD 1. INLEIDING... 2 1.1. Aanleiding... 2 2. RUIMTELIJKE

Nadere informatie

Landschappelijk inpassingsplan Gendringseweg 9, Aalten

Landschappelijk inpassingsplan Gendringseweg 9, Aalten Landschappelijk inpassingsplan Gendringseweg 9, Aalten 1 Colofon Landschappelijk inpassingsplan Gendringseweg 9, Aalten Uitgevoerd door: Centrum Plattelandsontwikkeling Oost Opdrachtgever: Dhr. J. v.d.

Nadere informatie

Erf beplantingsplan Bruggertweg 1a Beltrum

Erf beplantingsplan Bruggertweg 1a Beltrum Erf beplantingsplan Bruggertweg 1a Beltrum Ten behoeve van procedure omgevingsvergunning. Opdrachtgever: Fam. Klein Severt Datum: 08-03-2018 Opgesteld door: ing. J.Collou Behoort bij besluit van burgemeester

Nadere informatie

Landschappelijk inpassingsplan

Landschappelijk inpassingsplan Landschappelijk inpassingsplan Opdrachtgever: Dhr. Westerlaken Midgraaf 25 Babyloniënbroek Projectlocatie: De Omloop ong. Almkerk Datum: februari 2012/Januari 2012 Status: Concept Projectnummer: 11201.014

Nadere informatie

GEMEENTE LEUDAL. Toelichting landschappelijke inpassing. Graven 2 te Neer

GEMEENTE LEUDAL. Toelichting landschappelijke inpassing. Graven 2 te Neer GEMEENTE LEUDAL Toelichting landschappelijke inpassing Graven 2 te Neer Toelichting landschappelijke inpassing Graven 2 Neer Projectnr.147-018 / 28 juli 2017 INHOUD 1. INLEIDING... 2 1.1. Aanleiding...

Nadere informatie

REALISEREN VAN RECREATIEAPPARTEMENTEN

REALISEREN VAN RECREATIEAPPARTEMENTEN REALISEREN VAN RECREATIEAPPARTEMENTEN LANDSCHAPPELIJKE INPASSING GAPINGSEDREEF 4 SEROOSKERKE UITGEVOERD DOOR CONTEK-SEROOSKERKE IN OPDRACHT VAN DE HEER K. COPPOOLSE 14 MAART 2016 Inhoudsopgave Hoofdstuk

Nadere informatie

Landschappelijk inpassingsplan uitbreiding paardensportcentrum Weijenborgerdijk te Vragender Fam. Morsinkhof

Landschappelijk inpassingsplan uitbreiding paardensportcentrum Weijenborgerdijk te Vragender Fam. Morsinkhof Landschappelijk inpassingsplan uitbreiding paardensportcentrum Weijenborgerdijk te Vragender Fam. Morsinkhof Datum 12-06-2013 Getekend door ing. J.Collou Buro Collou Tuin-&Landschapsontwerp Looweg 10 7152AL

Nadere informatie

Notitie. Erfbeplantingsplan Heikantseweg 4, Wehl. 1. Inleiding. 2. Uitgangspunten inrichtingsplan

Notitie. Erfbeplantingsplan Heikantseweg 4, Wehl. 1. Inleiding. 2. Uitgangspunten inrichtingsplan Notitie Erfbeplantingsplan Heikantseweg 4, Wehl Datum: 10 januari 2011 Projectnr.: 09-119B Uw kenmerk: - Contactpersoon: D. (David) Sietses ecogroen advies bv Postbus 625, 8000 AP Zwolle t:038 423 64 64

Nadere informatie

LANDSCHAPPELIJKE INPASSING

LANDSCHAPPELIJKE INPASSING LANDSCHAPPELIJKE INPASSING Beschrijving van de landschappelijke inpassing De nieuwe bebouwing dient op een goede wijze landschappelijk ingepast te worden in de bestaande landschaps- en bebouwingsstructuur.

Nadere informatie

GEMEENTE ASTEN. Toelichting landschappelijke inpassing Achtermijterbaan 1 Heusden

GEMEENTE ASTEN. Toelichting landschappelijke inpassing Achtermijterbaan 1 Heusden GEMEENTE ASTEN Toelichting landschappelijke inpassing Achtermijterbaan 1 Heusden Toelichting landschappelijke inpassing Achtermijterbaan 1 Heusden Projectnr.122-029 / nov2016 INHOUD 1. INLEIDING... 2 1.1.

Nadere informatie

Erfinrichting voorstel

Erfinrichting voorstel Erfinrichting voorstel Fam. Holland, Locatie Oostermaatweg 4 Vriezenveen Tubbergen, 25 juni 2013 - Definitief Erfinrichting voorstel Fam. Holland, Locatie Oostermaatweg 4 Vriezenveen Titel rapport: Erfinrichting

Nadere informatie

Landschappelijk inpassingsplan GARVO - Drempt

Landschappelijk inpassingsplan GARVO - Drempt Landschappelijk inpassingsplan GARVO - Drempt Colofon Landschappelijk inpassingsplan GARVO Dremt Uitgevoerd door: Opdrachtgever: Contactpersoon: Natuurbank Overijssel Van Westreenen B.V. dhr. B. Wopereis

Nadere informatie

Rapport Beplantingsplan uitbreiding bedrijf Jansen s Overseas te Noordwijkerhout

Rapport Beplantingsplan uitbreiding bedrijf Jansen s Overseas te Noordwijkerhout Rapport Beplantingsplan uitbreiding bedrijf Jansen s Overseas te Noordwijkerhout Beplantingsplan uitbreiding Jansen s Overseas te Noordwijkerhout (versie 1) Waddinxveen, 3 oktober 2012 Opdrachtgever: Gemeente

Nadere informatie

Onderwerp : Landschappelijke inpassing De Hees 63, Kronenberg MEMO Projectnummer : 211x06961 Datum : 7 augustus 2015

Onderwerp : Landschappelijke inpassing De Hees 63, Kronenberg MEMO Projectnummer : 211x06961 Datum : 7 augustus 2015 Onderwerp : Landschappelijke inpassing De Hees 63, Kronenberg MEMO Projectnummer : 211x06961 Datum : 7 augustus 2015 Van : Rutger Wijngaarden Aan : BLAD 1 Aanleiding De locatie aan de Hees 63 heeft op

Nadere informatie

Landschappelijk Inpassingsplan

Landschappelijk Inpassingsplan Landschappelijk Inpassingsplan Minister Cremerstraat 5 Zeijen Project: Landschappelijke Inpassing Minister Cremerstraat 5 Zeijen Gemeente: Tynaarlo Contactinformatie: Borgo Tuin- en Landschapsarchitectuur

Nadere informatie

Erfinrichtingsplan Oostermeenweg 4 Lievelde

Erfinrichtingsplan Oostermeenweg 4 Lievelde Erfinrichtingsplan Oostermeenweg 4 Lievelde Opdrachtgever: dhr. R. Nijhof Opgesteld door: dhr. M. Nijboer Deventer 07 december 2015 Inleiding Aan de Oostermeenweg 4 in Lievelde wordt in het kader van functieverandering

Nadere informatie

Beplantingsplan vleeskuikenhouderij Struiken 3a Maasbree Drissen CV

Beplantingsplan vleeskuikenhouderij Struiken 3a Maasbree Drissen CV Beplantingsplan vleeskuikenhouderij Struiken 3a Maasbree Drissen CV 1 april 2015 Beplantingsplan Vleeskuikenhouderij Drissen CV Adres: Struiken 3a Initiatiefnemer: Drissen CV Datum: 1 april 2015 Opgesteld

Nadere informatie

Terreininrichting AOC Oost, Twello

Terreininrichting AOC Oost, Twello Terreininrichting AOC Oost, Twello toelichting aanpassingen zuidoostzijde - 18 juni 2014 Rob Aben Landschapsarchitectuur ism OR else, in opdracht van het College van bestuur AOC oost Twello x x 1. realiseren

Nadere informatie

Landschappelijke inpassing en tegenprestatie paardenhouderij A.Vullers Boekhorstweg 3, 6105 AD Mariahoop- PNR 6105AD

Landschappelijke inpassing en tegenprestatie paardenhouderij A.Vullers Boekhorstweg 3, 6105 AD Mariahoop- PNR 6105AD LIGGING Het plangebied is gelegen ten noorden van de kern Mariahoop. Rond 1900 was het gebied grotendeels nog bekend als heide. De veldweg in het centrum van het gebied was rond 1900 reeds aanwezig. Het

Nadere informatie

Landschappelijke inpassing ten behoeve van aanvraag functieverandering Ringweg RX Beltrum

Landschappelijke inpassing ten behoeve van aanvraag functieverandering Ringweg RX Beltrum Landschappelijke inpassing ten behoeve van aanvraag functieverandering Ringweg 9 7156 RX eltrum Familie Groot Severt 10-05-2011 Getekend door ing. J.Collou Aanleiding Aan de Ringweg 9 in eltrum heeft de

Nadere informatie

Landschappelijk inpassingsplan t.b.v. vergroting van het agrarisch bouwblok aan de Schellebaan 2 te Riel

Landschappelijk inpassingsplan t.b.v. vergroting van het agrarisch bouwblok aan de Schellebaan 2 te Riel ONTWERP, BOUW EN MILIEUKUNDE Van Dun Advies BV Dorpsstraat 54 5113 TE Ulicoten Tel.: 013-519 9458 Fax.: 013-519 9727 E-mail: info@vandunadvies.nl www.vandunadvies.nl Rabo rek.nr. 15.23.05.149 KvK nr. 180

Nadere informatie

Erfadvies Het Witte Veen 14 Klarenbeek Gemeente Apeldoorn. Notitie Uitgangspunten en Randvoorwaarden Definitief 2012

Erfadvies Het Witte Veen 14 Klarenbeek Gemeente Apeldoorn. Notitie Uitgangspunten en Randvoorwaarden Definitief 2012 Erfadvies Het Witte Veen 14 Klarenbeek Gemeente Apeldoorn Notitie Uitgangspunten en Randvoorwaarden Definitief 2012 Erfadvies Het Witte Veen 14, Klarenbeek Gemeente Apeldoorn COLOFON In opdracht van dhr.

Nadere informatie

dgroen Zwolle Veenekampen, Ruiten en Tolhuislanden Beheervisie wegbeplanting 2015-2025

dgroen Zwolle Veenekampen, Ruiten en Tolhuislanden Beheervisie wegbeplanting 2015-2025 dgroen Zwolle Veenekampen, Ruiten en Tolhuislanden Beheervisie wegbeplanting 2015-2025 Deze visie geeft richting aan het beheer van de wegbeplantingen voor de komende 10 jaar. Er is geen (uitvoerings)geld

Nadere informatie

16041 LANDSCHAP SCHOOTJESBAAN 2 RIEL 8 APRIL 2016

16041 LANDSCHAP SCHOOTJESBAAN 2 RIEL 8 APRIL 2016 16041 LANDSCHAP SCHOOTJESBAAN 2 RIEL 8 APRIL 2016 Ordito b.v. Postbus 94 5126 ZH Gilze E info@ordito.nl T 0161 801 022 I www.ordito.nl KVK 54 811 554 1 LANDSCHAPPELIJKE INPASSING SCHOOTJESBAAN 2 TE RIEL

Nadere informatie

Landschapselementen; hoe zien ze eruit? 2017

Landschapselementen; hoe zien ze eruit? 2017 Landschapselementen; hoe zien ze eruit? 2017 Landschapselementen die in aanmerking komen voor de regeling Vouchers voor Landschapselementen bestaan uit inheemse bomen en struiken. Rondom het erf gaat het

Nadere informatie

Inrichtingsplan. Naam : Reijerink Pluimvee Adres : Boerijendijk 7 Woonplaats : 7152 DP Groenlo Telefoon :

Inrichtingsplan. Naam : Reijerink Pluimvee Adres : Boerijendijk 7 Woonplaats : 7152 DP Groenlo Telefoon : Inrichtingsplan Naam : Reijerink Pluimvee Adres : Boerijendijk 7 Woonplaats : 7152 DP Groenlo Telefoon : 0544-461808 Stichting Uitvoering Projecten Vereniging Agrarisch Natuurbeheer Berkel en Slinge 't

Nadere informatie

Erfadvies Middendijk 85, Nijbroek Gemeente Voorst

Erfadvies Middendijk 85, Nijbroek Gemeente Voorst Erfadvies Middendijk 85, Nijbroek Gemeente Voorst 2012 Erfadvies Middendijk 85, Nijbroek Gemeente Voorst COLOFON In opdracht van: Gemeente Voorst, Stijn Braakman Initiatiefnemer: Dhr. Nikkels Adviseur:

Nadere informatie

Landschapsplan Kerkdijk 6 te Vragender

Landschapsplan Kerkdijk 6 te Vragender Landschapsplan Kerkdijk 6 te Vragender Plan voor de landschappelijke inpassing van nieuwe functies Zelhem, mei 2011 Rapportnummer 1170 Projectnummer 1626 opdrachtgever René Plaggenburg Kerkdijk 6 7134

Nadere informatie

Erfinrichtingsplan Weerscheut 7, Vinkel

Erfinrichtingsplan Weerscheut 7, Vinkel Erfinrichtingsplan Weerscheut 7, Vinkel Aanleiding inrichtingsschets (inclusief erfbeplantingsplan) De oorspronkelijke veehouderij aan de Weerscheut 7 wordt definitief beëindigd, waardoor de overtollige

Nadere informatie

Landschappelijke inpassing Geldereschweg 108 Meddo

Landschappelijke inpassing Geldereschweg 108 Meddo Landschappelijke inpassing Geldereschweg 108 Meddo Colofon Landschappelijke inpassing Geldereschweg 108 Meddo Uitgevoerd door: Centrum Plattelandsontwikkeling Oost Opdrachtgever: Contactpersoon: Van Westreenen

Nadere informatie

Landschappelijke inpassing in het kader van uitbreiding stal Burloseweg 40 Kotten Winterswijk Maatschap J.G.de Roos en T.J.

Landschappelijke inpassing in het kader van uitbreiding stal Burloseweg 40 Kotten Winterswijk Maatschap J.G.de Roos en T.J. Landschappelijke inpassing in het kader van uitbreiding stal Burloseweg 40 Kotten Winterswijk Maatschap J.G.de Roos en T.J. de Roos-Overbeek Ing. J. Collou 23-11-2015 Eibergen Landschap Op het erf van

Nadere informatie

Landschappelijke inpassing in het kader van wijziging bestemmingsplan Fukkinkweg 1-3 Kotten-Winterswijk Familie Huiskamp

Landschappelijke inpassing in het kader van wijziging bestemmingsplan Fukkinkweg 1-3 Kotten-Winterswijk Familie Huiskamp Landschappelijke inpassing in het kader van wijziging bestemmingsplan Fukkinkweg 1-3 Kotten-Winterswijk Familie Huiskamp 19-09-2016 Getekend door ing. J.Collou 1 Aanleiding Naar aanleiding van plannen

Nadere informatie

Landschappelijk inpassingsplan. Vijfhuizenbaan 14 Riel

Landschappelijk inpassingsplan. Vijfhuizenbaan 14 Riel Landschappelijk inpassingsplan Vijfhuizenbaan 14 Riel 1 Van Dun Advies BV Dorpsstraat 54 5113 TE Ulicoten T: 013-519 9458 F: 013-519 9727 E: info@vandunadvies.nl www.vandunadvies.nl Rabobank 15.23.05.149

Nadere informatie

Stichting Landschapsbeheer Gelderland

Stichting Landschapsbeheer Gelderland Rosendael 2a 6891 DA Rozendaal www.landschapsbeheergelderland.nl HET PROJECT Programma: 19:30 Opening door Vereniging Landschap en Milieu Hattem Welkom Wethouder Carla Broekhuis 19:40 Presentatie streekeigen

Nadere informatie

Landschappelijke inpassing t.b.v. uitbreiding loonwerkbedrijf te Eldersloo

Landschappelijke inpassing t.b.v. uitbreiding loonwerkbedrijf te Eldersloo Landschappelijke inpassing t.b.v. uitbreiding loonwerkbedrijf te Eldersloo Landschapsbeheer Drenthe Landschapsbeheer Drenthe maakt deel uit van een samenwerkingsverband van twaalf provinciale organisa

Nadere informatie

Landschapsplan in het kader van Bouw RvR woning aan de Melatenweg

Landschapsplan in het kader van Bouw RvR woning aan de Melatenweg Landschapsplan in het kader van Bouw RvR woning aan de Melatenweg Dhr. Maarten Vullings 06-52179341 maartenvullings@outlook.com Locatie woning: Melatenweg 12 Horst aan de Maas Plattelandscoöperatie Peel

Nadere informatie

L a n d s c h a p s p l a n. Uilenburgsestraat 12 Heteren H. Crum Jens ONTWERPERS

L a n d s c h a p s p l a n. Uilenburgsestraat 12 Heteren H. Crum Jens ONTWERPERS L a n d s c h a p s p l a n Uilenburgsestraat 12 Heteren H. Crum 18-12-2015 Jens ONTWERPERS Aanleiding In het buitengebied van Heteren, is H. Crum voornemens een herindeling van gebouwen op zijn perceel,

Nadere informatie

Inpassingsplan Zelhemseweg 37, Hummelo. Opdrachtgevers: De heer A.G. Weijers en Mevrouw M.F. Weijers-Robben Zelhemseweg DP Hummelo

Inpassingsplan Zelhemseweg 37, Hummelo. Opdrachtgevers: De heer A.G. Weijers en Mevrouw M.F. Weijers-Robben Zelhemseweg DP Hummelo Inpassingsplan Zelhemseweg 37, Hummelo Opdrachtgevers: De heer A.G. Weijers en Mevrouw M.F. Weijers-Robben Zelhemseweg 37 6999 DP Hummelo Opdrachtnemer: Agrarische Natuurvereniging t Onderholt G.J. de

Nadere informatie

Pierikstraat 16 Gaanderen

Pierikstraat 16 Gaanderen Pierikstraat 16 Gaanderen Inrichtingsplan Pierikstraat 16 te Gaanderen Onderdeel van de bestemmingswijziging VOF Wisselink Loonbedrijf Colofon Hoog-Keppel : 7 juli 2014 Rapportnummer : 1414 Projectnummer

Nadere informatie

4.10. Landschappelijke inpassing, ruimtelijke kwaliteitsverbetering

4.10. Landschappelijke inpassing, ruimtelijke kwaliteitsverbetering 4.10. Landschappelijke inpassing, ruimtelijke kwaliteitsverbetering De kwaliteitskaart geeft de te behouden, versterken en benutten karakteristieken en kwaliteiten van het gebied aan. Ruimtelijke kwaliteit

Nadere informatie

Naam : Van Werven Holding B.V. t.a.v. : Dhr. T. van der Giessen Straat : Verlengde Looweg 7 Postcode : 8096 RR Plaats : Oldebroek - 1 -

Naam : Van Werven Holding B.V. t.a.v. : Dhr. T. van der Giessen Straat : Verlengde Looweg 7 Postcode : 8096 RR Plaats : Oldebroek - 1 - Inrichtingsplan Verlengde Looweg 7 Naam : Van Werven Holding B.V. t.a.v. : Dhr. T. van der Giessen Straat : Verlengde Looweg 7 Postcode : 8096 RR Plaats : Oldebroek Rosendael 2a 6891 DA Rozendaal Contactpersoon:

Nadere informatie

reijrink heijmans Landschappelijke inpassing Fam. Duis, Bladel LAND S CHAPS I N R I C H T I N G

reijrink heijmans Landschappelijke inpassing Fam. Duis, Bladel LAND S CHAPS I N R I C H T I N G Landschappelijke inpassing Fam. Duis, Bladel werkdocument: 0mschakeling van een melkveehouderij naar een vleeskalverenhouderij opdrachtgever: Fam. K.A.C. Duis De Elsten 3 5531 NS Bladel datum: 07-10-2013

Nadere informatie

B i j l a g e 3 : G r o e n p l a n

B i j l a g e 3 : G r o e n p l a n B i j l a g e 3 : G r o e n p l a n Toelichting landschappelijke inpassing bedrijf Douma Staal, Sneek Inleiding Landschapsbeheer Friesland is gevraagd een ontwerp op te stellen voor de landschappelijke

Nadere informatie

Landschappelijke inpassing Van Echtenskanaal Noordzijde 22, Klazienaveen

Landschappelijke inpassing Van Echtenskanaal Noordzijde 22, Klazienaveen Landschappelijke inpassing Van Echtenskanaal Noordzijde 22, Klazienaveen Colofon Landschappelijke inpassing Van Echtenskanaal Noordzijde 22, Klazienaveen Uitgevoerd door: Natuurbank Overijssel Opdrachtgever:

Nadere informatie

Homoetsestraat Landschapsplan

Homoetsestraat Landschapsplan Landschapsplan project Landschapsplan Homoetsestraat opdrachtgever Dhr. H. Mulder adres Homoetsestraat ong. Homoet datum/versie 6 mei 2016 door ir. L. de Graaf 2 Huidige situatie De locatie bevindt zich

Nadere informatie

: Landschappelijke inpassing en kwaliteitsverbetering Waatselaarstraat 3 Gemeente Oss

: Landschappelijke inpassing en kwaliteitsverbetering Waatselaarstraat 3 Gemeente Oss Advies Datum : 14 februari 2017 Opdrachtgever : J. van Oss Projectnummer : Landschappelijke inpassing en kwaliteitsverbetering Waatselaarstraat 3 Gemeente Oss : 211x08888 Opgesteld door : R. Van Och en

Nadere informatie

Advies landschappelijke inpassing nieuwbouw bedrijfsloods en bedrijfswoning aan de Siepelveenwijk te Nieuw-Weerdinge

Advies landschappelijke inpassing nieuwbouw bedrijfsloods en bedrijfswoning aan de Siepelveenwijk te Nieuw-Weerdinge Advies landschappelijke inpassing nieuwbouw bedrijfsloods en bedrijfswoning aan de Siepelveenwijk te Nieuw-Weerdinge Landschapsbeheer Drenthe Landschapsbeheer Drenthe maakt deel uit van een samenwerkingsverband

Nadere informatie

LANDSCHAPSPLAN HOOGSESTRAAT 4A VALBURG. Opdrachtgever: de heer G.J. van Elk. Oktober 2014 Ing. B. van Elk

LANDSCHAPSPLAN HOOGSESTRAAT 4A VALBURG. Opdrachtgever: de heer G.J. van Elk. Oktober 2014 Ing. B. van Elk LANDSCHAPSPLAN HOOGSESTRAAT 4A VALBURG Opdrachtgever: de heer G.J. van Elk Oktober 2014 Ing. B. van Elk Inhoud 1 Inleiding 2 Huidig Landschap 2.1 Algemeen 2.2 Hoogsestraat en plangebied 3 Inrichtingsplan

Nadere informatie

Erfinrichtingsplan Broekstraat 7 in Geffen. Ten behoeve van de herontwikkeling van het plangebied

Erfinrichtingsplan Broekstraat 7 in Geffen. Ten behoeve van de herontwikkeling van het plangebied Erfinrichtingsplan Broekstraat 7 in Geffen Ten behoeve van de herontwikkeling van het plangebied Colofon Erfinrichtingsplan Broekstraat 7 in Geffen Ten behoeve van de herontwikkeling van het plangebied

Nadere informatie

GEMEENTE BUREN. Toelichting landschappelijke inpassing. Uiterdijk 33 Zoelen

GEMEENTE BUREN. Toelichting landschappelijke inpassing. Uiterdijk 33 Zoelen GEMEENTE BUREN Toelichting landschappelijke inpassing Uiterdijk 33 Zoelen Toelichting landschappelijke inpassing Projectnr.061-083 / november 2016 INHOUD 1. INLEIDING... 2 1.1. Aanleiding... 2 1.2. Planlocatie...

Nadere informatie

: Landschappelijke verantwoording Het Hungeling 2b te Eerbeek (gemeente Brummen)

: Landschappelijke verantwoording Het Hungeling 2b te Eerbeek (gemeente Brummen) Advies : Landschappelijke verantwoording Het Hungeling 2b te Eerbeek (gemeente Brummen) Datum : 06 september 2016 Opdrachtgever : dhr. J. Koers Projectnummer : 211x08773 Opgesteld door : R. Tak Bij het

Nadere informatie

Voorstel voor landschappelijke inpassing Ossenwaard 11 Herwen

Voorstel voor landschappelijke inpassing Ossenwaard 11 Herwen Voorstel voor landschappelijke inpassing Ossenwaard 11 Herwen Colofon Voorstel voor landschappelijke inpassing Ossenwaard 11 Herwen Uitgevoerd door: Natuurbank Overijssel Opdrachtgever: Contactpersoon:

Nadere informatie

Advies landschappelijke inpassing bloemenkwekerij aan de Veldhuizenweg te Hoogersmilde

Advies landschappelijke inpassing bloemenkwekerij aan de Veldhuizenweg te Hoogersmilde Landschapsbeheer Drenthe aaaaaaaaaaaaa Landschapsplan van het perceel Grietmanswijk 5a te Bovensmilde t.b.v. nieuwbouw loonbedrijf provinciale organisatie beschikt Advies landschappelijke inpassing bloemenkwekerij

Nadere informatie

GEMEENTE LEUDAL. Toelichting landschappelijke inpassing. Nijken 16 te Roggel

GEMEENTE LEUDAL. Toelichting landschappelijke inpassing. Nijken 16 te Roggel GEMEENTE LEUDAL Toelichting landschappelijke inpassing Nijken 16 te Roggel Toelichting landschappelijke inpassing Nijken 18 Roggel Projectnr.147-014 / oktober 2016 INHOUD 1. INLEIDING... 2 1.1. Aanleiding...

Nadere informatie

Landschappelijke inpassing Oude Aaltenseweg 70a in Lichtenvoorde

Landschappelijke inpassing Oude Aaltenseweg 70a in Lichtenvoorde Landschappelijke inpassing Oude Aaltenseweg 70a in Lichtenvoorde Colofon Landschappelijke inpassing Oude Aaltenseweg 70a Uitgevoerd door: Opdrachtgever: Contactpersoon: Natuurbank Overijssel Van Westreenen

Nadere informatie

Landschappelijke Inpassing Toelichting

Landschappelijke Inpassing Toelichting Landschappelijke Inpassing Toelichting Locatie: Noordstraat 1-3 5346 JL Oss Gemeente: Opgesteld door: Gemeente Oss Borgo Tuin en Landschapsarchitectuur Janka Borgo Datum: November 2017 / aangepast februari

Nadere informatie

Nederweert en Eind tekenen de horizon

Nederweert en Eind tekenen de horizon LIGGING afscherming door bebouwing en groen van buurerven Nederweert en Eind tekenen de horizon Het plangebied is gesitueerd in een van oudsher door een sterke verdichting gekenmerkt gebied. Rond 1850

Nadere informatie

Erfbeplanting rond nieuwe schuur Familie Buijsse - Waterlandkerkje

Erfbeplanting rond nieuwe schuur Familie Buijsse - Waterlandkerkje 111 1 222 INHOUDSOPGAVE Inleiding 3 Plan van de opdrachtgever 4 Ligging - Topografische kaart 5 Bouwplan 6 Planvoorstel 7 Plan en omgeving 8 Toelichting bij erfbeplantingsplan 9 Soortenlijst 12 Bijlage

Nadere informatie

colofon gemeente Wierden Afdeling Grondgebied Plantsoenlaan EC WIERDEN Nieuwland Advies Haagsteeg 4 Postbus 522, 6700 AM Wageningen

colofon gemeente Wierden Afdeling Grondgebied Plantsoenlaan EC WIERDEN Nieuwland Advies Haagsteeg 4 Postbus 522, 6700 AM Wageningen colofon opdrachtgever gemeente Wierden Afdeling Grondgebied Plantsoenlaan 1 7642 EC WIERDEN opdrachtnemer Nieuwland Advies Haagsteeg 4 Postbus 522, 6700 AM Wageningen telefoon: +31.(0)317.467.246 fax:

Nadere informatie

Beplantingsplan/inrichtingsplan in het kader van Landschappelijke inpassing Klaverdijk 5 opdrachtgever: De heer J. Roes

Beplantingsplan/inrichtingsplan in het kader van Landschappelijke inpassing Klaverdijk 5 opdrachtgever: De heer J. Roes Beplantingsplan/inrichtingsplan in het kader van Landschappelijke inpassing Klaverdijk 5 opdrachtgever: De heer J. Roes Datum: 04-04-2016 Getekend door ing. J.Collou 1 Aanleiding De familie Roes heeft

Nadere informatie

Bijlage 1: Handreiking erfinrichting

Bijlage 1: Handreiking erfinrichting Bijlage 1: Handreiking erfinrichting 60 550.13.00.01.00 Bestemmingsplan Buitengebied 2013 29 april 2013 Plek voor ideeën Handreiking erfinrichting agrarische bedrijven 550.13.00.10.01.00 17 april 2013

Nadere informatie

h e t o v e r v e e n

h e t o v e r v e e n h e t o v e r v e e n b i j l a g e I I : l a n d s c h a p s p l a n ( v o o r l o p i g o n t w e r p ) Gemeente Rijssen - Holten, definitief, 7 mei 2013, bijlage II bij bestemmingsplan I N H O U D 1.

Nadere informatie

ir. L. de Graaf, Landschapsarchitect bnt / 14 januari 2016 / definitief Functieverandering Kootwijkerdijk 12, Kootwijkerbroek Beplantingsplan

ir. L. de Graaf, Landschapsarchitect bnt / 14 januari 2016 / definitief Functieverandering Kootwijkerdijk 12, Kootwijkerbroek Beplantingsplan ir. L. de Graaf, Landschapsarchitect bnt / 14 januari 2016 / definitief Functieverandering Beplantingsplan 2 Te behouden beplanting Kootwijkerdijk 12 te behouden zomereiken te behouden gewone esdoorn te

Nadere informatie

landschapsplan DE HEIKANT 10, HELVOIRT 4 augustus 2016

landschapsplan DE HEIKANT 10, HELVOIRT 4 augustus 2016 landschapsplan DE HEIKANT 10, HELVOIRT 4 augustus 2016 landschapsplan DE HEIKANT 10, HELVOIRT 4 augustus 2016 opdrachtgever de heer M. Trum documentstatus definitief documentversie 2 datum 4 augustus

Nadere informatie

Compensatieplan Meerdink

Compensatieplan Meerdink Compensatieplan Meerdink Inleiding De heer Meerdink heeft het college van burgemeester en wethouders van Winterswijk gevraagd om de agrarische bestemming Meester Meinenweg 29 te wijzigen in de bestemming

Nadere informatie

Vinkelsestraat 36, Heesch landschapsplan

Vinkelsestraat 36, Heesch landschapsplan Vinkelsestraat 36, Heesch landschapsplan 18-03-2014 Vinkelsestraat 36, Heesch landschapsplan werknummer 24014028A opdrachtgever H. Ruijs versie 01 auteur MvS datum 18-03-2014 2 Bureau Verkuylen 18-03-2014

Nadere informatie

: Landschappelijke inpassing Kasteellaan 1 te Horst aan de Maas Datum : 31 januari 2017 Opdrachtgever : De Kasteelboerderij Horst

: Landschappelijke inpassing Kasteellaan 1 te Horst aan de Maas Datum : 31 januari 2017 Opdrachtgever : De Kasteelboerderij Horst Advies : Landschappelijke inpassing Kasteellaan 1 te Horst aan de Maas Datum : 31 januari 2017 Opdrachtgever : De Kasteelboerderij Horst Projectnummer : 211x08701 Opgesteld door : R. van Och i.a.a. : Bij

Nadere informatie

LANDSCHAPPELIJK INPASSINGSPLAN ADRIAANS - MILHEEZE

LANDSCHAPPELIJK INPASSINGSPLAN ADRIAANS - MILHEEZE LANDSCHAPPELIJK INPASSINGSPLAN ADRIAANS - MILHEEZE Opdracht Landschappelijke inpassing inpassing perceel Opdrachtgever Adriaans Handel en Bestrating Peeldijk 2 5763 PC Milheeze SIEBERS TUINPROJECTEN Renseweg

Nadere informatie

REGELS BIJLAGE 6 INPASSINGSPLAN HEISTRAAT 20

REGELS BIJLAGE 6 INPASSINGSPLAN HEISTRAAT 20 REGELS BIJLAGE 6 INPASSINGSPLAN HEISTRAAT 20 3. BEOOGDE SITUATIE 3.1 Beoogde herbestemming De initiatiefnemer is voornemens de planlocatie te herbestemmen naar een woonbestemming. De initiatiefnemer gaat

Nadere informatie

Maatwerkadvies. definitief 11 juni t.b.v. Fam. Eijgelshoven Nansumerweg 58b, Holwierde Gemeente Delfzijl

Maatwerkadvies. definitief 11 juni t.b.v. Fam. Eijgelshoven Nansumerweg 58b, Holwierde Gemeente Delfzijl Maatwerkadvies definitief 11 juni 2018 t.b.v. Fam. Eijgelshoven Nansumerweg 58b, Holwierde Gemeente Delfzijl De opgave De context Foto analyse Erfontwikkelingsschets Soortenlijst en begroting De opgave

Nadere informatie

Landschappelijke inpassing. Bedrijventerrein Westrand

Landschappelijke inpassing. Bedrijventerrein Westrand Landschappelijke inpassing Bedrijventerrein Westrand Colofon Landschappelijke inpassing Bedrijventerrein Westrand Uitgevoerd door: Opdrachtgever: Contactpersoon: Natuurbank Overijssel Gemeente Aalten dhr.

Nadere informatie

19 december Teckop 18-18a Kamerik (Gem. Woerden) Landschappelijke inpassing woning

19 december Teckop 18-18a Kamerik (Gem. Woerden) Landschappelijke inpassing woning L a g e G o u w e 2 1 4 2 8 0 1 L M G o u d a 0 1 8 2 T 5 2 3 0 0 3 F 5 8 4 1 3 1 v a n H e e s t u i n - e n l a n d s c h a p s a r c h i t e c t u u r Teckop 18-18a Kamerik (Gem. Woerden) Landschappelijke

Nadere informatie

LANDSCHAPPELIJKE INPASSING WAARDJESWEG 15 ASTEN

LANDSCHAPPELIJKE INPASSING WAARDJESWEG 15 ASTEN LANDSCHAPPELIJKE INPASSING WAARDJESWEG 15 ASTEN Dit landschappelijk inpassingsplan maakt deel uit van het bestemmingsplan Roofvogelcentrum Asten. Met de vaststelling van het bedoelde bestemmingsplan wordt

Nadere informatie

ROOD VOOR ROOD GROENRIJK / LANDSCHAPSPLAN EN INRICHTINGSVOORSTEL

ROOD VOOR ROOD GROENRIJK / LANDSCHAPSPLAN EN INRICHTINGSVOORSTEL ROOD VOOR ROOD GROENRIJK / LANDSCHAPSPLAN EN INRICHTINGSVOORSTEL De ontwikkeling van het landschap Het perceel ligt ten oosten van Enschede aan de voet van de stuwwal waarop de stad is gevestigd. De voet

Nadere informatie

: Landschappelijke inpassing Karissendijk 4 te Egchel

: Landschappelijke inpassing Karissendijk 4 te Egchel Onderwerp Projectnummer : 211x07059 Datum : 30 januari 2015 : Landschappelijke inpassing Karissendijk 4 te Egchel Van : Esther de Graaf & Ruud Tak BLAD 1 Bij het toestaan van een ruimtelijke ontwikkeling

Nadere informatie

Landschappelijk inpassingsplan Klein Ikink. Heelweg 8 Vragender

Landschappelijk inpassingsplan Klein Ikink. Heelweg 8 Vragender Landschappelijk inpassingsplan Klein Ikink Heelweg 8 Vragender Colofon Landschappelijk inpassingsplan Klein Ikink Heelweg 8, Vragender Uitgevoerd door: Natuurbank Overijssel Opdrachtgever: Van Westreenen

Nadere informatie

Erftransformaties Gemeente Nunspeet. Notitie Uitgangspunten en Randvoorwaarden Augustus 2011

Erftransformaties Gemeente Nunspeet. Notitie Uitgangspunten en Randvoorwaarden Augustus 2011 Erftransformaties Gemeente Nunspeet Notitie Uitgangspunten en Randvoorwaarden Augustus 2011 Erftransformaties Gemeente Nunspeet COLOFON In opdracht van gemeente Nunspeet Contactpersoon Arjan Dickhof Advies

Nadere informatie

Beplantingsplan. Woning Eendenkooiweg ong. Melderslo. A.I.W.M. Christiaens

Beplantingsplan. Woning Eendenkooiweg ong. Melderslo. A.I.W.M. Christiaens Beplantingsplan Woning Eendenkooiweg ong. Melderslo A.I.W.M. Christiaens 16 oktober 2014 Beplantingsplan Woning Eendenkooiweg ong. Melderslo A.I.W.M. Christiaens Adres: Eendenkooiweg ong. Melderslo Initiatiefnemer:

Nadere informatie

Erfadvies De Hel 4g te Randwijk Gemeente Overbetuwe. Notitie Uitgangspunten en Randvoorwaarden 2014

Erfadvies De Hel 4g te Randwijk Gemeente Overbetuwe. Notitie Uitgangspunten en Randvoorwaarden 2014 Erfadvies De Hel 4g te Randwijk Gemeente Overbetuwe Notitie Uitgangspunten en Randvoorwaarden 2014 Erfadvies De Hel 4g te Randwijk Gemeente Overbetuwe COLOFON In opdracht van: Dhr. Verwoert Adviseur: Dhr.

Nadere informatie

Bijlage 1: Erfinrichtingsplan. Toelichting wijzigingsplan Veenweg 2 en 2A, Bathmen

Bijlage 1: Erfinrichtingsplan. Toelichting wijzigingsplan Veenweg 2 en 2A, Bathmen Bijlage 1: Erfinrichtingsplan Toelichting wijzigingsplan Veenweg 2 en 2A, Bathmen 24 Bestaande eiken Veenweg Kadastrale grenzen Weiland Weideraster Bestaande beplanting Voortuin Bestaande eik Bestaande

Nadere informatie

Voorbeelduitwerking landschappelijke inrichting cluster 1: woningen Deurningsestraat

Voorbeelduitwerking landschappelijke inrichting cluster 1: woningen Deurningsestraat LANDS CHAPS PLAN 28-04 -2017 WONI NGBO UW T HE SSELER Voorbeelduitwerking landschappelijke inrichting cluster 1: woningen Deurningsestraat bestaande houtwal, opschonen met behoud van waardevolle bomen

Nadere informatie

De in deze bijlage genoemde landschappelijke deelgebieden zijn weergegeven op de bij deze bijlage behorende

De in deze bijlage genoemde landschappelijke deelgebieden zijn weergegeven op de bij deze bijlage behorende Landschapskenmerken De in deze bijlage genoemde landschappelijke deelgebieden zijn weergegeven op de bij deze bijlage behorende landschapskaart. 1. B e s c h r i j v i n g l a n d s c h a p s w a a r d

Nadere informatie

1 Beplantingen Onderhoud van beplantingen Snoeigereedschappen Samenvatting 22

1 Beplantingen Onderhoud van beplantingen Snoeigereedschappen Samenvatting 22 Inhoud Colofon 5 Voorwoord 7 Inleiding 8 1 Beplantingen 11 1.1 Onderhoud van beplantingen 11 1.2 Snoeigereedschappen 17 1.3 Samenvatting 22 2 Bomen 23 2.1 Onderhoud van bomen 23 2.2 Samenvatting 29 3 Specifiek

Nadere informatie

INRICHTINGSVOORSTEL BEELDKWALITEITSPLAN AKKERWEG 6 TE RIEL

INRICHTINGSVOORSTEL BEELDKWALITEITSPLAN AKKERWEG 6 TE RIEL INRICHTINGSVOORSTEL BEELDKWALITEITSPLAN AKKERWEG 6 TE RIEL INLEIDING Dit inrichtingsvoorstel - beeldkwaliteitsplan heeft betrekking op de locatie aan de Akkerweg 6 te Riel. Deze locatie is gelegen ten

Nadere informatie

Landschappelijk inpassingssplan Lebbenbruggedijk 32 Borculo

Landschappelijk inpassingssplan Lebbenbruggedijk 32 Borculo Landschappelijk inpassingssplan Lebbenbruggedijk 32 Borculo Ten behoeve van procedure bouwvlakwijziging. Opdrachtgever: Dhr. H.J. Te Velthuis Datum: 09-02-2018 Opgesteld door: ing. J.Collou Buro Collou

Nadere informatie

Erfinrichtingsplan Welsummerweg 34 Dalfsen

Erfinrichtingsplan Welsummerweg 34 Dalfsen Erfinrichtingsplan Welsummerweg 34 Dalfsen Colofon Erfinrichtingsplan Welsummerweg 34 Dalfsen Uitgevoerd door: Natuurbank Overijssel Opdrachtgever & contactpersoon: dhr. E. Wennemars Projectnummer en versie:

Nadere informatie

Landschappelijke inpassing ten behoeve van bestemmingsplanwijziging voor het bouwen van een woning aansluitend aan Maagdenweg 1 te Aardenburg

Landschappelijke inpassing ten behoeve van bestemmingsplanwijziging voor het bouwen van een woning aansluitend aan Maagdenweg 1 te Aardenburg Landschappelijke inpassing ten behoeve van bestemmingsplanwijziging voor het bouwen van een woning aansluitend aan Maagdenweg 1 te Aardenburg Gegevens erf Naam eigenaar: mevr. de Vreeze-Buysse Adres: Markt

Nadere informatie

Landschapsplan van het perceel Beilerweg 8 te Wijster t.b.v. nieuwbouw Varkensvleesstal

Landschapsplan van het perceel Beilerweg 8 te Wijster t.b.v. nieuwbouw Varkensvleesstal Landschapsplan van het perceel Beilerweg 8 te Wijster t.b.v. nieuwbouw Varkensvleesstal Landschapsbeheer Drenthe 1 Landschapsbeheer Drenthe maakt deel uit van een samenwerkingsverband van twaalf provinciale

Nadere informatie

Middeldijk 86 Barendrecht

Middeldijk 86 Barendrecht drain Middeldijk 86 Barendrecht Landschappelijke inpassing Woonkamer Woonkamer Slaapkamer 1 88 6805 Badk. Toilet Entree Kast Toilet Entree mk 2865 Keuken Keuken 4000 5200 10400 5200 Middeldijk 86 Barendrecht

Nadere informatie

Bijlage 1 Erf advies en inrichtingsplan

Bijlage 1 Erf advies en inrichtingsplan Bijlagen Inhoudsopgave Bijlage 1 Erf advies en inrichtingsplan 1 Stuurgroep Kromme Rijnlandschap Landschappelijke uitgangspunten nieuw agrarisch bouwperceel Opgesteld door : W.J.J. Jaaltink Onderwerp

Nadere informatie

Landschappelijk inpassingsplan. Molenweg Heelweg-Oost. Ten behoeve van het realiseren van een landelijk erf. november 2011 rapportnr: 11361

Landschappelijk inpassingsplan. Molenweg Heelweg-Oost. Ten behoeve van het realiseren van een landelijk erf. november 2011 rapportnr: 11361 Landschappelijk inpassingsplan Molenweg Heelweg-Oost Ten behoeve van het realiseren van een landelijk erf Dit rapport is gedrukt op 100% FSC-papier november 2011 rapportnr: 11361 Landschappelijk inpassingsplan

Nadere informatie

Erfinrichtingsplan voor wijzigingsplan, bedrijfsuitbreiding Swaerderwei 28 in Tzummarum

Erfinrichtingsplan voor wijzigingsplan, bedrijfsuitbreiding Swaerderwei 28 in Tzummarum Erfinrichtingsplan voor wijzigingsplan, bedrijfsuitbreiding Swaerderwei 28 in Tzummarum Maatschap Dokter Februari 2015 Inleiding Op het perceel Swaerderwei 28, aan de oostkant van Tzummarum, ligt het agrarisch

Nadere informatie

LANDSCHAPPELIJKE INRICHTING PERCEEL SLAGHEKKENWEG 14B TE BENTELO

LANDSCHAPPELIJKE INRICHTING PERCEEL SLAGHEKKENWEG 14B TE BENTELO K.v.K. De Veluwe en Twente nr. 08087638 B.T.W. nr NL.8103.24.209.B01 Rabobank nr. 1454.53.421 Erve Harbers 18 7463 CV Rijssen Postbus 360 7460 AJ Rijssen Tel. 0548-519591 Fax 0548-545628 E-mail info@k-b-c.nl

Nadere informatie

Verkavelingschets en erfbeplantingsplan behorende bij bestemmingsplan Oudeweg 4 Sint-Oedenrode

Verkavelingschets en erfbeplantingsplan behorende bij bestemmingsplan Oudeweg 4 Sint-Oedenrode Verkavelingschets en erfbeplantingsplan behorende bij bestemmingsplan Oudeweg 4 Sint-Oedenrode Aanleiding verkavelingsschets en erfbeplantingsplan Met de sanering van de varkenshouderij aan de Oudeweg

Nadere informatie

Erfbeplantingsplan en landschappelijke inpassing Eimersweg 8 Lievelde

Erfbeplantingsplan en landschappelijke inpassing Eimersweg 8 Lievelde Erfbeplantingsplan en landschappelijke inpassing Eimersweg 8 Lievelde Plan voor de landschappelijke inpassing van de verplaatsing van het woongebouw. Opdrachtgever: Familie Blankenborg Adres: Eimersweg

Nadere informatie

reijrink heijmans Landschappelijk inpassingsplan Gemertseweg 26, Beek en Donk Werkdocument: Uitbreiding agrarisch bouwblok.

reijrink heijmans Landschappelijk inpassingsplan Gemertseweg 26, Beek en Donk Werkdocument: Uitbreiding agrarisch bouwblok. Landschappelijk inpassingsplan Gemertseweg 26, Beek en Donk Werkdocument: Uitbreiding agrarisch bouwblok. Opdrachtgever: Dhr. G. J. Kouwenberg, Gemertseweg 26, 5741 PE Beek en Donk. Datum: 23-06-2014 08-09-2014

Nadere informatie

Landschapsplan Fam. den Bruinen, Harmelen. Maken Landschap

Landschapsplan Fam. den Bruinen, Harmelen. Maken Landschap Landschapsplan Fam. den Bruinen, Harmelen Maken Landschap Hofstra Heersche Landschapsarchitecten Spijkerstraat 335 6828 DK ARNHEM +31 (0)6 17 31 61 88 Oosterduinweg 25 2015KH HAARLEM +31 (0)6 22 96 07

Nadere informatie