Agenda zomer Margiela, de Hermèsjaren

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Agenda zomer Margiela, de Hermèsjaren"

Transcriptie

1 Agenda zomer 2017 Zondag 25 juni 2017 om 11u00: Donderdag 3 augustus 2017 om 18u00: Rondleiding Een tijdelijk toekomsteninstituut Uitnodiging voor de activiteit, zie pagina 1. Info over de activiteit, zie pagina 2. Bezoek aan het MoMu in de tentoonstelling Margiela, de Hermèsjaren Uitnodiging voor de activiteit, zie pagina 3. Activiteit met eigen vervoer: MoMu Nationalestraat Antwerpen Donderdag 14 september 2017 om 19u00: Boekvoorstelling Guy Baekelmans Auditorium ING Bank Metropool Antwerpen, Lange Gasthuisstraat Antwerpen Uitnodiging, zie pagina Daguitstap Wassenaar en Den Haag op zondag 1 oktober 2017 Atelierbezoek bij twee beeldende kunstenaars die gedoctoreerd hebben in de kunst op donderdag 12 oktober 2017 vanaf 19u00 Rondleiding gelijkvloers nieuwe collectietentoonstelling en In Situ op 19 november 2017 Rebirth Day lezing op 21 december 2017 Film Marie-Jo Lafontaine Rondleiding in de tentoonstelling Joseph Beuys Eurasienstab (november)

2

3 Zondag 25 juni 2017 om 11u00: Rondleiding Een tijdelijk toekomsteninstituut Beste Vriend van het M HKA, Graag nodigen we je uit op onze rondleiding in de tentoonstelling Een tijdelijke toekomsteninstituut. Deze gaat door op zondag 25 juni 2017 om 11u00 in het M HKA (Leuvenstraat Antwerpen). De leden worden verwelkomd vanaf 11u in het M HKAFE met een kopje koffie. Deze tentoonstelling, gecureerd door Anders Kreuger en Dr. Maya Van Leemput, combineert visuele displays van professionele futuristen met de werken (voornamelijk nieuwe werken, die hier voor het eerst worden getoond) van hedendaagse kunstenaars, om na te gaan wat hen verbindt en op welke manier ze elkaar in vraag kunnen stellen. De tentoonstelling is opgebouwd rond de vier toekomsten van professor Jim Dator van de Universiteit van Hawaï die hij eind jaren zestig naar voor bracht. Hij onderscheidde voortgezette groei, instorting, discipline en transformatie als generieke beelden die we kunnen gebruiken om gewenste toekomsten voor te stellen. Dr. Maya Van Leemput zal aanwezig zijn en geeft een korte introductie over de tentoonstelling in het M HKAFE om 11u15. Daarna kan men met gidsen de tentoonstelling bezoeken. Indien je aan deze activiteit wenst deel te nemen, gelieve dan bijgevoegde inschrijvingsstrook ingevuld terug te bezorgen via de adresgegevens, fax, vrienden@muhka.be of telefoon. De inschrijvingen worden afgesloten op donderdag 22 juni 2017 om 12u00. U kan ook rechtstreeks inschrijven op VRIENDEN van het M HKA vzw Leuvenstraat Antwerpen - T F vrienden@muhka.be INSCHRIJVINGSSTROOK Rondleiding in de tentoonstelling Een tijdelijk toekomsteninstituut om 11u00 Ondergetekende: Lidkaartnummer: is individueel lid. heeft een gezinsformule en komt met personen. neemt deel op zondag 25 juni 2017 in het M HKA (Leuvenstraat Antwerpen) aan de rondleiding Handtekening en datum.

4 Een tijdelijk toekomsteninstituut Futuristen: Agence Future, Stuart Candy, Center for Postnormal Policy & Futures Studies, Mei-Mei Song Kunstenaars: Michel Auder, Miriam Bäckström, Kasper Bosmans, Simryn Gill, Guan Xiao, Jean Katambayi Mukendi, Alexander Lee, Nina Roos, Darius Žiūra Een tijdelijk toekomsteninstituut wordt georganiseerd door het M HKA in het kader van The Uses of Art, een project van het Europese museumconfederatie L Internationale. Niemand kan weten van wat nog niet bestaat. Maar het verbeelden van mogelijke, waarschijnlijke en gewenste toekomsten kan ervoor zorgen dat we het heden en het verleden beter begrijpen. Het meervoud is hier belangrijk en helpt ons om niet in de val te trappen de (één enkele) toekomst te proberen voorspellen. Net zoals kunst is toekomstenonderzoek veel meer dan een discipline. Het is geen rechte lijn naar kennis, maar een praktijk en methodiek die langs bochtige wegen tot inzichten leidt. Een tijdelijk toekomsteninstituut zet aan om kritisch na te denken over wat komen gaat in plaats van terug te blikken op hoe vorige generaties zich de toekomst inbeeldden. Op welke manier zullen tentoonstellingen ons denken prikkelen? Moeten het totaalervaringen worden die ons weglokken van ons scherm? Hoe autonoom zullen kunst en kunstenaars zijn ten opzichte van de rest van de wereld? Het decor voor Een tijdelijk toekomsten instituut werd gemaakt door Alexander Lee (Frans Polynesië, 1974). Het schilderij Te fanau'a 'una'una nā te Tumu: The Sentinels (2017) bedekt alle muren, op twee na. Het brengt drie elementen van Oceanië samen: de zee zelf; het blad van de broodvruchtboom die vanuit Tahiti werd overgebracht naar de Caraïbische plantages als voedsel voor slaven; en een atomaire paddenstoelwolk waarmee wordt verwezen naar testen met kernwapens. The Botanical Factory III (2017) bestaat uit een reeks afdrukken met broodvruchtenbladeren op textiel, gemaakt in samenwerking met bezoekers. In Petroglyphs (Fenua Enata/Terre des Hommes) (2017), een installatie met uitvergrootte afdrukken van rotstekeningen uit de Marquesas Eilanden, wordt prehistorische visuele communicatie tegenover beelden van de toekomst het werkmateriaal van futuristen geplaatst. Met de steun van Air Tahiti Nui en Thyssen- Bornemisza Art Contemporary Academy.

5 Donderdag 3 augustus 2017 om 18u00: Bezoek aan het MoMu in de tentoonstelling Margiela, de Hermèsjaren Nationalestraat Antwerpen Van 31 maart t.e.m. 27 augustus 2017 brengt het MoMu hommage aan de Hermès-collecties van Martin Margiela en worden er ook verbanden gelegd met zijn eigen label Maison Martin Margiela. Baanbrekende deconstructie en tijdloze luxe, of de twee werelden van de Belgische ontwerper Martin Margiela, vormen het uitgangspunt van de expo Margiela, de Hermès jaren Tot op heden leeft de invloed van zijn werk voor Hermès door in het werk van hedendaagse ontwerpers. Tijdens de Parijse modeweek van herfst-winter werd Martin Margiela, hoewel ondertussen al meer dan 8 jaar niet meer actief in de modewereld, door de internationale pers omschreven als de echte protagonist van de Franse modeweek. Hoog tijd dus om het echte werk te tonen in MoMu! Meer info vind je op www. Momu.be. Indien je aan deze activiteit wenst deel te nemen, gelieve dan bijgevoegde inschrijvingsstrook ingevuld terug te bezorgen via de adresgegevens, fax, vrienden@muhka.be of telefoon. De inschrijvingen worden afgesloten op woensdag 2 augustus 2017 om 15u00. Er kunnen maximum 60 personen ingeschreven worden voor dit evenement. U kan ook rechtstreeks inschrijven op VRIENDEN van het M HKA vzw Leuvenstraat Antwerpen - T F vrienden@muhka.be INSCHRIJVINGSSTROOK Bezoek aan het MoMu in de tentoonstelling Margiela, de Hermèsjaren om 18u00 Ondergetekende: Lidkaartnummer: is individueel lid. heeft een gezinsformule en komt met personen. neemt deel op donderdag 3 augustus 2017 in het MoMu Nationalestraat Antwerpen aan de rondleiding Handtekening en datum.

6 Donderdag 14 september 2017 om 19u00 Boekvoorstelling Guy Baekelmans Auditorium ING Bank Metropool Antwerpen, Lange Gasthuisstraat Antwerpen Het boek wordt voorgesteld door Ernest Van Buynder en de kunstenaar om 19u00, nadien biedt ING een receptie aan. GUY BAEKELMANS ( 1940, Berchem) EEN SPIRITUELE REIS - UN VOYAGE SPIRITUEL - A SPIRITUAL JOURNEY Begonnen in 1963 met experimentele fotografie toonde Guy Baekelmans in 1968 als schilder werken in Pop art en Hard edge, Hij voerde al snel vereenvoudigingen door in vorm en kleur. De evolutie naar het constructivisme sloot in de eerste 20 jaar aan bij zijn vroege interesse in de Oosterse filosofieën en leidde tot optische en dynamische wisselwerkingen geconstrueerd in het vierkant. Samen met o.a. P.R. de Poortere en Guy Vandenbranden stichtte Guy Baekelmans in 1972 het Internationaal Studiecentrum voor Constructieve Kunst. Vanaf de jaren 80 neemt het belang van het driedimensionale toe met autonome, dikwijls monumentale sculpturen. Er volgt een vrijere expressie vanuit een boeddhistisch universalisme, wat Guy Baekelmans beschrijft als een opening naar onuitputtelijke referenties buiten tijd en ruimte, ontstaan door de interactie tussen de innerlijke microkosmos en de uiterlijke macrokosmos, ondeelbaar en in totale symbiose. De publicatie, geschreven door E. Van Buynder, F. Boenders en S. Delobel, kwam tot stand dankzij de steun van het Kunstendecreet van de Vlaamse Overheid en de Provincie Oost-Vlaanderen. Indien je aan deze activiteit wenst deel te nemen, gelieve dan bijgevoegde inschrijvingsstrook ingevuld terug te bezorgen via de adresgegevens, fax, vrienden@muhka.be of telefoon. De inschrijvingen worden afgesloten op dinsdag 12 september 2017 om 15u00. U kan ook rechtstreeks inschrijven op VRIENDEN van het M HKA vzw Leuvenstraat Antwerpen - T F vrienden@muhka.be INSCHRIJVINGSSTROOK Boekvoorstelling Guy Baekelmans om 19u00 Ondergetekende: Lidkaartnummer: is individueel lid. heeft een gezinsformule en komt met personen. schrijft zich in voor de boekvoorstelling Guy Baekelmans op dinsdag 12 september 2017 die zal doorgaan in het auditorium van ING Bank Metropool Antwerpen, Lange Gasthuisstraat Antwerpen Handtekening en datum.

MARGIELA DE HERMÈS JAREN

MARGIELA DE HERMÈS JAREN MARGIELA DE HERMÈS JAREN MoMu ModeMuseum Provincie Antwerpen 31 03 2017 27 08 2017 2 MARGIELA: DE HERMÈS JAREN 31/03/2017 27/08/2017 MoMu ModeMuseum Provincie Antwerpen Van 31 maart t.e.m. 27 augustus

Nadere informatie

Een expo van de foto s in het modemuseum van Hasselt, met een vernissage op 13 september 2007, is het sluitstuk van het hele project.

Een expo van de foto s in het modemuseum van Hasselt, met een vernissage op 13 september 2007, is het sluitstuk van het hele project. mode-shoot Het Centrum voor Beeldexpressie stelt voor: Mode-SHOOT Het Centrum voor Beeldexpressie (CvB) is een platform voor film, fotografie en multimedia. Het CvB informeert, documenteert en adviseert

Nadere informatie

Reglement OPEN M 2019

Reglement OPEN M 2019 Reglement OPEN M 2019 De tentoonstelling OPEN M nodigt kunstenaars uit om hun werk te presenteren aan een jury en te tonen in M Museum Leuven. De tentoonstelling OPEN M loopt van 24 mei 2019 tot en met

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF NOVEMBER

NIEUWSBRIEF NOVEMBER NIEUWSBRIEF NOVEMBER Zonder verbeelding en verbazing rest er de saaiheid 1 1 IN DE KIJKER: Verjaardag Gerarda FACEBOOK.COM/STUDENTENACADEMIEOUDENAARDE Wil je voortdurend op de hoogte blijven van alle nieuwtjes

Nadere informatie

jaargang 18 nummer 5 oktober 2015 Uitnodiging

jaargang 18 nummer 5 oktober 2015 Uitnodiging Secr. Gerard Thijssen Rozenbloemstraat 34, 4921 KG Made Tel: 0162-683323 Mail: heemkundemadedrimmelen@gmail.com NIEUWSBRIEF jaargang 18 nummer 5 oktober 2015. Uitnodiging Op dinsdag 20 oktober organiseert

Nadere informatie

VIER KEER EXPO WEB MEDIA. HERVE VAN DER STRAETEN + COVER Ref : / 5

VIER KEER EXPO WEB MEDIA.   HERVE VAN DER STRAETEN + COVER Ref : / 5 www.veerlewindels.com Date : 23/08/2016 Page : Periodicity : Continuous Journalist : Circulation : Audience : 1000 Size : VIER KEER EXPO 23 08 16 Energy flash van Walter Van Beirendonck Te zien in het

Nadere informatie

SCHATTEN VAN VRIENDEN. 60 JAAR AANWINSTEN

SCHATTEN VAN VRIENDEN. 60 JAAR AANWINSTEN MUSEA BRUGGE SCHATTEN VAN VRIENDEN. 60 JAAR AANWINSTEN SCHATTEN VAN VRIENDEN. 60 JAAR AANWINSTEN VAN 22 SEPTEMBER 18 TOT 27 JANUARI 19 / COLLECTIEPRESENTATIE / ARENTSHUIS INTRO Dit jaar is het zestig jaar

Nadere informatie

Tekenkunst en grafiek

Tekenkunst en grafiek Gezocht: Aanstormend Artistiek Talent Tekenkunst en grafiek 2 9 s t e Prijs voor Beeldende Kunsten van de stad Harelbeke 2 0 1 1 Aanmelden vóór 24 februari 2011 Meer info op www. harelbeke.be/pbk - Afdeling

Nadere informatie

Jaarlijkse vergadering. Val Saint Lambert 08/06/2012 UITNODIGING

Jaarlijkse vergadering. Val Saint Lambert 08/06/2012 UITNODIGING Jaarlijkse vergadering Val Saint Lambert 08/06/2012 UITNODIGING VZW/ ASBL Eurojuris België Belgique - Belgiën Avenue Molière 248-1050 Bruxelles www.eurojuris.be VOORZITTER/ PRÉSIDENT Yves Daenen Europalaan

Nadere informatie

Expo Rechts / Averechts Textiel tussen kunst en design

Expo Rechts / Averechts Textiel tussen kunst en design Expo Rechts / Averechts Textiel tussen kunst en design Vanaf 31 maart tot eind september palmen kunstenaars en ontwerpers die met het medium textiel werken, de scène in van het museum. De expo Rechts/Averechts

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF FEBRUARI

NIEUWSBRIEF FEBRUARI NIEUWSBRIEF FEBRUARI 1 1 IN DE KIJKER: Filiaal Eine 2 NIEUWS FILMVERTONING Jef Cornelis maakte tussen 1963 en 1997 voor de BRT tientallen films, kunstenaarsdocumentaires, en kunstprogramma's. Zijn werk

Nadere informatie

FORMULIER VOOR DE ERKENNINGSAANVRAAG

FORMULIER VOOR DE ERKENNINGSAANVRAAG GEMEENTEBESTUUR SINT-AGATHA-BERCHEM FORMULIER VOOR DE ERKENNINGSAANVRAAG A. INLICHTINGEN BETREFFENDE DE VERENIGING Naam :... Maatschappelijke zetel :.. 08 SINT-AGATHA-BERCHEM Telefoon Fax e-mail : Datum

Nadere informatie

Cursusaanbod en workshops 2012-2013

Cursusaanbod en workshops 2012-2013 Cursusaanbod en workshops 2012-2013 Marc Kuyper Hans van der Pas Atelier: Wateringweg 155 email : art@marckuyper.com en hvdp@telfort.nl 2031EG Haarlem telefoon 06-11204994 (inspreken) Volop gratis parkeergelegenheid

Nadere informatie

Brussels, September Beste vrienden,

Brussels, September Beste vrienden, Brussels, September 2016. Beste vrienden, Ik hoop dat jullie allemaal van een mooie en leuke vakantie hebben kunnen genieten, in België of daarbuiten. Intussen zijn we alweer aan de slag gegaan, met een

Nadere informatie

Co Westerik - Dagelijkse verwondering

Co Westerik - Dagelijkse verwondering 29 november 2018, 09:10 (CET) Co Westerik - Dagelijkse verwondering 9 februari tot en met 26 mei 2019 Beeldmateriaal In 2019 brengt Museum Boijmans Van Beuningen een hommage aan de onlangs op 94-jarige

Nadere informatie

DS Avond: Storm in het Middelheim by Elien Haentjens. May 30, 2014.

DS Avond: Storm in het Middelheim by Elien Haentjens. May 30, 2014. DS Avond: Storm in het Middelheim by Elien Haentjens. May 30, 2014. Voor het eerst sinds de opening van Het Huis, het paviljoen dat architectenduo Robbrecht en Daem in 2012 in het Middelheimmuseum bouwde,

Nadere informatie

22/09/2014 Reyers Laat Wie betaalt de Septemberverklaring? 8/10/2014 Het Nieuwsblad Westrand en Chokri met verhalen over Vlaanderen

22/09/2014 Reyers Laat Wie betaalt de Septemberverklaring? 8/10/2014 Het Nieuwsblad Westrand en Chokri met verhalen over Vlaanderen FLEMISH PAVILION/PAVILLON FLAMAND IN DE PERS Datum Bron Titel 16/09/2014 Het Laatste Nieuws Theatermaker Chokri gaat op zoek naar de Vlaamse identiteit 16/09/2014 Editie Pajot Project Vlaams Paviljoen

Nadere informatie

Volumestudie eerste stap voor een nieuw S.M.A.K.

Volumestudie eerste stap voor een nieuw S.M.A.K. Volumestudie eerste stap voor een nieuw S.M.A.K. Het S.M.A.K. organiseert heel wat tijdelijke tentoonstellingen, maar door onvoldoende expositieruimte blijven veel topstukken meestal verborgen voor het

Nadere informatie

Zomeraanbod - programma week 33 10 aug t/m 16 aug

Zomeraanbod - programma week 33 10 aug t/m 16 aug Zomeraanbod - programma week 33 10 aug t/m 16 aug Deze week: activiteit: Improvisatietheater door: Alludens, trainingen en entertainment leeftijd: 2 groepen: 12+ en 18+ activiteit: Speelse muzikale workshop

Nadere informatie

INCERTUS TINUS VERMEERSCH. tekeningen, schilderijen, sculpturen

INCERTUS TINUS VERMEERSCH. tekeningen, schilderijen, sculpturen INCERTUS TINUS VERMEERSCH tekeningen, schilderijen, sculpturen expo van 1 december 2017 / 7 januari 2018 Kortrijk 1976 Werk in collectie van MUzee Oostende, Broelmuseum Kortrijk, MUba Tourcoing (F), Provincie

Nadere informatie

NT2. foto M HKA ONDERWIJS BUNDEL

NT2. foto M HKA ONDERWIJS BUNDEL NT2 ONDERWIJS BUNDEL Beste leerkracht, Het M HKA stelt je trots het nagelnieuwe aanbod voor klassen en cursisten NT2 voor. In deze onderwijsbundel maak je kennis met het museum en hedendaagse kunst. Je

Nadere informatie

Erwin Clauws "The Conscious Quintessence of the Abstract"

Erwin Clauws The Conscious Quintessence of the Abstract Het ROGERRAVEELMUSEUM tentoonstellingspartner bij het artistiek onderzoek The Conscious Quintessence of the Abstract van ERWIN CLAUWS Onderzoek geaccrediteerd door Onderzoeksraad Sint Lucas Beeldende Kunst

Nadere informatie

Bibliotheek de Krook stimuleert bibliotheekbezoek met vernieuwd scholenaanbod en Willie Wonkaprijs

Bibliotheek de Krook stimuleert bibliotheekbezoek met vernieuwd scholenaanbod en Willie Wonkaprijs Bibliotheek de Krook stimuleert bibliotheekbezoek met vernieuwd scholenaanbod en Willie Wonkaprijs Omdat élk kind kennis zou kunnen maken met de bibliotheek voorziet Bibliotheek De Krook een uitgebreid

Nadere informatie

Huissprokkels. Welkom mei. Huissprokkels maandelijks. Nieuw Nieuw Nieuw!!!

Huissprokkels. Welkom mei. Huissprokkels maandelijks. Nieuw Nieuw Nieuw!!! Nieuwsbrief bewoners mei 2018 Huissprokkels Welkom mei Huissprokkels maandelijks Vanaf nu verschijnt de bewonerskrant huissprokkels maandelijks om je nog beter te informeren over het leven in ons huis.

Nadere informatie

Zomeraanbod - programma week 30 20 juli t/m 26 juli

Zomeraanbod - programma week 30 20 juli t/m 26 juli Zomeraanbod - programma week 30 20 juli t/m 26 juli Deze week: activiteit: Improvisatietheater door: Alludens, trainingen en entertainment leeftijd: 2 groepen: 12+ en 18+ activiteit: Workshop bestaand

Nadere informatie

Inspirerende workshops voor ALLE leeftijden 4-5j 6-7j 8-10j 11-14j 15 30j Volwassenen Met het gezin

Inspirerende workshops voor ALLE leeftijden 4-5j 6-7j 8-10j 11-14j 15 30j Volwassenen Met het gezin Inspirerende workshops voor ALLE leeftijden 4-5j 6-7j 8-10j 11-14j 15 30j Volwassenen Met het gezin Programma Januari - Maart 2015 mu-zee-um vzw GESLOTEN in de kerstvakantie INSCHRIJVEN vanaf woensdag

Nadere informatie

Boekvoorstelling Kriegsalbum Gent: bezet Gent in de Eerste Wereldoorlog door een Duitse lens

Boekvoorstelling Kriegsalbum Gent: bezet Gent in de Eerste Wereldoorlog door een Duitse lens 22 oktober 2018, 09:30 (CEST) Boekvoorstelling Kriegsalbum Gent: bezet Gent in de Eerste Wereldoorlog door een Duitse lens Naar aanleiding van de herdenking van het einde van de Eerste Wereldoorlog brengt

Nadere informatie

Gezinsbond Elewijt juli 2011 B ND IG

Gezinsbond Elewijt juli 2011 B ND IG Gezinsbond Elewijt juli 2011 B ND IG Beste bondsleden, Zoals steeds sluiten we dit werkjaar af met een dikke zomer BOND-IG, met in het midden heel wat informatie over onze sportwerking. Zo wordt ons sportaanbod

Nadere informatie

Letterenhuis. Inspiratie OVERAL! MET ISH AIT HAMOU ALS AMBASSADEUR INSPIRATIE. Workshop voor 3de graad TSO/BSO. Info voor de leerkracht

Letterenhuis. Inspiratie OVERAL! MET ISH AIT HAMOU ALS AMBASSADEUR INSPIRATIE. Workshop voor 3de graad TSO/BSO. Info voor de leerkracht Letterenhuis Inspiratie OVERAL! MET ISH AIT HAMOU ALS AMBASSADEUR INSPIRATIE Workshop voor 3de graad TSO/BSO Info voor de leerkracht Het Letterenhuis Het Letterenhuis bewaart de archieven van schrijvers

Nadere informatie

Fridericianum 2007, Foto: Werner Maschmann, documenta GmbH

Fridericianum 2007, Foto: Werner Maschmann, documenta GmbH Fridericianum 2007, Foto: Werner Maschmann, documenta GmbH RETOURTJE CULTUUR EDITIE 2007 DOCUMENTA 12 Van 16 juni t/m 23 september 2007 vindt in Kassel (Hessen, BRD) de DOCUMENTA 12 plaats, een van de

Nadere informatie

Biennale van hedendaagse kunst

Biennale van hedendaagse kunst SPONSORING Biennale van hedendaagse kunst De Biënnale van Hedendaagse Kunst biedt om de twee jaar een groep jonge kunstenaars de kans, niet alleen om hun werk te tonen in confrontatie met dat van gevestigde

Nadere informatie

8 (Normaal) Voor wie: 6 jaar Wanneer: 19/11/2017 van 14:00 tot 17:00

8 (Normaal) Voor wie: 6 jaar Wanneer: 19/11/2017 van 14:00 tot 17:00 http://www.brusselbazaar.be/ Je zocht op: Zoekterm: museum Film Storm, letters van vuur Een indrukwekkende productie met een fantasievol decor, een middeleeuws avontuur in combinatie met een boeiende geschiedenisles.

Nadere informatie

werkbladen, telefoons en opnametoestel

werkbladen, telefoons en opnametoestel DE BAAN OP! De jongeren organiseren zelf één of meerdere bedrijfsbezoeken. Ze verzamelen informatie over verschillende bedrijven en op basis hiervan kiezen ze met de hele klas het meest interessante bedrijf

Nadere informatie

R O G E R R A V E E L M U S E U M. Albisola. Roger Raveel in dialoog met: Lucio Fontana, Asger Jorn, Wifredo Lam, Eva Sørensen & Serge Vandercam

R O G E R R A V E E L M U S E U M. Albisola. Roger Raveel in dialoog met: Lucio Fontana, Asger Jorn, Wifredo Lam, Eva Sørensen & Serge Vandercam Albisola Roger Raveel in dialoog met: Lucio Fontana, Asger Jorn, Wifredo Lam, Eva Sørensen & Serge Vandercam 3 juli 30 oktober 2011 Al eeuwenlang is het Italiaanse stadje Albisola aan de Ligurische kust

Nadere informatie

RIEN MONSHOUWER EDUCATION EXHIBITIONS THE HAGUE ARTISTS. haagsekunstenaars.nl is an initiative by Stroom The Hague

RIEN MONSHOUWER EDUCATION EXHIBITIONS THE HAGUE ARTISTS. haagsekunstenaars.nl is an initiative by Stroom The Hague haagsekunstenaars.nl is an initiative by Stroom The Hague RIEN MONSHOUWER THE HAGUE ARTISTS Mijn werk is een metafoor voor de dagelijkse werkelijkheid van de stad (of stedelijke omgeving). De architectuur

Nadere informatie

Een verhaal van warm en koud

Een verhaal van warm en koud Marthe Donas, Nature morte CedricVerhelst Een verhaal van warm en koud De collectie FIBAC In afkortingen gaat zelden passie schuil. FIBAC is een uitzondering op die regel. De F en de I die aan Belgian

Nadere informatie

programma 2013 >< 2014 individuele bezoekers volwassenen, kids & families

programma 2013 >< 2014 individuele bezoekers volwassenen, kids & families programma 2013 >< 2014 individuele bezoekers volwassenen, kids & families Rondleidingen, ateliers, stages, voordrachten, familie-activiteiten... Hoe maak je van een museumbezoek een inspirerende ervaring?

Nadere informatie

Juni 2015 Tweede graad

Juni 2015 Tweede graad Juni 2015 Tweede graad Verzorging-voeding Sociale en technische wetenschappen Stellakrant LEERLINGENPARLEMENT In een laatste inspraakvergadering op dinsdag 2 juni evalueren we samen met de leerlingen de

Nadere informatie

Kees Visser, Protoflétta, 1977. 29,5 x 21 cm. Courtesy Galerie Jérôme Poggi

Kees Visser, Protoflétta, 1977. 29,5 x 21 cm. Courtesy Galerie Jérôme Poggi Kees Visser, Protoflétta, 1977. 29,5 x 21 cm. Courtesy Galerie Jérôme Poggi Kees Visser - Krijn de Koning - Navid Nuur Over maat en verdwijning 7 mei 30 juni 2013 In deze tentoonstelling staat het werk

Nadere informatie

BOEKENRUBRIEK. Bijbel & Cultuur In den beginne : de schepping

BOEKENRUBRIEK. Bijbel & Cultuur In den beginne : de schepping BOEKENRUBRIEK Bijbel & Cultuur In den beginne : de schepping De vrouw keek naar de boom. Zijn vruchten zagen er heerlijk uit, ze waren een lust voor het oog, en ze vond het aanlokkelijk dat de boom haar

Nadere informatie

Artlease Utrecht [Expositie Toyin Loye] zomer 2012

Artlease Utrecht [Expositie Toyin Loye] zomer 2012 Artlease Utrecht [Expositie Toyin Loye] zomer 2012 De eerste gedachten die in mij opkomen bij Toyin Loye zijn: warm, sympathiek, hoffelijk, bescheiden en trots. Een Nigeriaanse kunstenaar met een aristocratische

Nadere informatie

Nieuwsbrief voor de Vrienden van het Beeldenpark Drechtoevers September aanmeldden voor de beeldenspeurtocht.

Nieuwsbrief voor de Vrienden van het Beeldenpark Drechtoevers September aanmeldden voor de beeldenspeurtocht. Nieuwsbrief voor de Vrienden van het Beeldenpark Drechtoevers vrienden.beeldenpark@gmail.com September 2017 In dit nummer: Van het Vriendenbestuur Atelierbezoek Roel en Marry Teeuwen Opening bewegwijzering

Nadere informatie

Activiteitenkalender JANUARI FEBRUARI 2016

Activiteitenkalender JANUARI FEBRUARI 2016 www.ocmwgeraardsbergen.be Gasthuisstraat 26 9500 GERAARDSBERGEN Tel 054 43 20 02 Gsm 0479 73 85 19 Een organisatie van het Activiteitenkalender JANUARI FEBRUARI 2016 ALLE ACTIVITEITEN en UITSTAPPEN dienen

Nadere informatie

INSCHRIJFFORMULIER ter attentie van Gerlinde Groeneveld

INSCHRIJFFORMULIER ter attentie van Gerlinde Groeneveld INSCHRIJFFORMULIER ter attentie van Gerlinde Groeneveld De oude Apotheek 1 e Dorpsstraat 13, 3701 HA Zeist De inschrijfformulieren dienen uiterlijk op 17 april 2015 in het bezit te zijn van de Gemeente

Nadere informatie

Sectormoment Architectuurcultuur. Dinsdag 11 december 2018

Sectormoment Architectuurcultuur. Dinsdag 11 december 2018 Sectormoment Architectuurcultuur Dinsdag 11 december 2018 Foto: Jasper Gregory Léonard van Toor Een substantieel sterkere architectuurcultuursector kan de noodzakelijke vernieuwing brengen bij de ontwikkeling

Nadere informatie

JAARPLAN KRIMPENER KUNSTWAARD

JAARPLAN KRIMPENER KUNSTWAARD JAARPLAN KRIMPENER KUNSTWAARD 2016 Voorwoord Laat de kunst stromen! Onder dit motto gaan we in 2016 aan de slag. Het komende jaar zal in het teken staan van de kunstmanifestatie Kunststroming. Een kunstproject

Nadere informatie

Jaargang 4, tweede semester 2004

Jaargang 4, tweede semester 2004 Jaargang 4, tweede semester 2004 BOEKJE VAN HET SAMENLEVINGSINITIATIEF VU : Gemeenschapscentrum Essegem, Heidi Herremans, Leopold I straat 329, 1090 Jette Wat is er zoal gebeurd in dit tweede semester

Nadere informatie

Evaluatie Regionale infosessies 2016

Evaluatie Regionale infosessies 2016 Evaluatie Regionale infosessies 2016 In 2016 deed VVKP zijn Tour de Flandre en bezocht zo 6 Vlaamse zorgregio s waar reeds consensus over bestaat binnen de Vlaamse Overheid. Overzicht 1. Vlaams Brabant

Nadere informatie

Zomeraanbod - programma week 31 27 juli t/m 2 aug

Zomeraanbod - programma week 31 27 juli t/m 2 aug Zomeraanbod - programma week 31 27 juli t/m 2 aug Deze week: activiteit: Improvisatietheater door: Alludens, trainingen en entertainment leeftijd: 2 groepen: 12+ en 18+ activiteit: Workshop ontwikkel een

Nadere informatie

Aanvraagformulier Ondersteuning internationale sportevenementen 2012

Aanvraagformulier Ondersteuning internationale sportevenementen 2012 Aanvraagformulier Ondersteuning internationale sportevenementen 2012 in te dienen voor 1 oktober 2011 Autonoom ProvincieBedrijf SPORT, tav Van Hauwaert Valerie, Boomgaardstraat 22 bus 1 2600 Berchem subsidies@apbsport.provant.be

Nadere informatie

Een kunsteducatieve draaischijf -

Een kunsteducatieve draaischijf - Een kunsteducatieve draaischijf - Hoger Secundair Basis Kleuter Buitengewoon Onderwijs Leerkrachten Volwassenen - Pedagogische Studie dagen -... alle groepen die willen proeven van kunst. 2017-2018 mu-zee-um

Nadere informatie

Concours: talenten voortgezet onderwijs

Concours: talenten voortgezet onderwijs Concours: talenten voortgezet onderwijs Concours: uitnodiging Beste docenten, schoolleiders, Namens Kunstencentrum Kadmium willen wij via u uw leerlingen uitnodigen om mee te doen aan het project Concours,

Nadere informatie

Betreft: 29e Prehistoriedag - Namen 2009 Circ2 N. 08 november Beste vrienden,

Betreft: 29e Prehistoriedag - Namen 2009 Circ2 N. 08 november Beste vrienden, Betreft: 29e Prehistoriedag - Namen 2009 Circ2 N 08 november 2009 Beste vrienden, De jaarlijkse vergadering van de Contactgroep 'Prehistorie' zal doorgaan op zaterdag 19 december 2009 in Les Moulins de

Nadere informatie

LEZING (in het Nederlands en in het Engels) π Donderdag 18 maart 2010 π Universiteit Antwerpen π Hof van Liere

LEZING (in het Nederlands en in het Engels) π Donderdag 18 maart 2010 π Universiteit Antwerpen π Hof van Liere Als westerlingen en christenen voelen we ons soms sterk aangetrokken tot het mysterieuze Oosten. Wat trekt ons daar zo aan, waarom, en wat zijn de consequenties voor ons eigen geloof en cultuur? LEZING

Nadere informatie

U wilt zich aansluiten bij VJJF?... 3

U wilt zich aansluiten bij VJJF?... 3 U wilt zich aansluiten bij VJJF?... 3 I. De aansluiting van de club... 4 II. Nieuwe leden/hernieuwingen... 5 Voorbeeld: Opmaakbon...6 Voorbeeld: Verzekerings/aansluitingsformulier...7 III. Het lidboekje...

Nadere informatie

INSCHRIJVEN VOOR DE TAALTEST

INSCHRIJVEN VOOR DE TAALTEST INSCHRIJVEN VOOR DE TAALTEST Wil je in België studeren aan een hogeschool of aan een universiteit? Als je je diploma secundair onderwijs niet in het Nederlands gehaald hebt, moet je een taaltest afleggen.

Nadere informatie

WIM BETTENHAUSEN TENTOONSTELLINGEN OPLEIDINGEN HAAGSE KUNSTENAARS. haagsekunstenaars.nl is een initiatief van Stroom Den Haag

WIM BETTENHAUSEN TENTOONSTELLINGEN OPLEIDINGEN HAAGSE KUNSTENAARS. haagsekunstenaars.nl is een initiatief van Stroom Den Haag haagsekunstenaars.nl is een initiatief van Stroom Den Haag WIM BETTENHAUSEN HAAGSE KUNSTENAARS Wim Bettenhausen: "Tegenlicht, lange schaduwen, huizen die de tand des tijds hebben doorstaan, krullen van

Nadere informatie

STUDIEDAG : «WAT NA DE CRISIS?» DONDERDAG 28 OKTOBER AUDITORIUM ING MARNIXLAAN 24 1000 BRUSSEL

STUDIEDAG : «WAT NA DE CRISIS?» DONDERDAG 28 OKTOBER AUDITORIUM ING MARNIXLAAN 24 1000 BRUSSEL STUDIEDAG : «WAT NA DE CRISIS?» DONDERDAG 28 OKTOBER AUDITORIUM ING MARNIXLAAN 24 1000 BRUSSEL STUDIEDAG : «WAT NA DE CRISIS?» Samenwerking tussen de Franse en Nederlandse Ordes van Advocaten bij de Balie

Nadere informatie

IDENTIFICATIEFICHE CULTURELE VERENIGING

IDENTIFICATIEFICHE CULTURELE VERENIGING IDENTIFICATIEFICHE CULTURELE VERENIGING Periode: 1 januari 2018 tot en met 31 december 2018 > indienen vóór 31 maart 2019 Gegevens vereniging: Naam: VZW: Ondernemingsnummer (alleen indien vzw): Officieel

Nadere informatie

Perstekst expo Lode Laperre Naevus in Galerie 10a Otegem

Perstekst expo Lode Laperre Naevus in Galerie 10a Otegem Perstekst expo Lode Laperre Naevus in Galerie 10a Otegem Contactpersonen : John Vande Wiele: www.galerie10a.be info@galerie10a.be 0495 576031 Lode Laperre: www.lodelaperre.be info@lodelaperre.be 0476 961195

Nadere informatie

Activiteiten Kemados.

Activiteiten Kemados. Activiteiten Kemados. Zaterdag 23 januari: Jaarlijkse feestbanket + 90 jaar bestaat kemados Onze jaarlijkse viering ter ere van priester zaliger De L Elpée. We nodigen u daarvoor op zaterdag 23 januari

Nadere informatie

Basiskennis aluminiumtechnologie

Basiskennis aluminiumtechnologie Basiskennis aluminiumtechnologie De ontwikkelingen op het gebied van aluminiumtechnologie gaan razendsnel. In een hoog tempo ontstaan nieuwe toepassingen van aluminium en komen bewerkingsprocessen en nieuwe

Nadere informatie

Beste kandidaat-lesgever

Beste kandidaat-lesgever Beste kandidaat-lesgever Bedankt voor je interesse in de opleiding tot rijschoollesgever aan het Vlaams VerkeersOpleidingsCentrum (VVOC), onderdeel van de Rijschool Sanderus NV. Om als lesgever in een

Nadere informatie

INSCHRIJFFORMULIER ter attentie van Gerlinde Groeneveld. Azijnmakerij - Maurikstraat 20, 3701 HC Zeist

INSCHRIJFFORMULIER ter attentie van Gerlinde Groeneveld. Azijnmakerij - Maurikstraat 20, 3701 HC Zeist INSCHRIJFFORMULIER ter attentie van Gerlinde Groeneveld Azijnmakerij - Maurikstraat 20, 3701 HC Zeist De inschrijfformulieren dienen uiterlijk op 17 april 2015 in het bezit te zijn van de Gemeente Zeist.

Nadere informatie

Maandbericht juni ste jaargang nummer 6

Maandbericht juni ste jaargang nummer 6 1 Maandbericht juni 2017 49ste jaargang nummer 6 Docentenmededelingen Maandagochtend Acryl- & olieverf Annemarie Noorderwerf Beeldverhaal. Verslag van een dag. Maandag 12 juni starten we op de KWA, en

Nadere informatie

Kunst zien zoals kunst bedoeld is

Kunst zien zoals kunst bedoeld is Lighting Case study Kunst zien zoals kunst bedoeld is Museum Boijmans Van Beuningen, Rotterdam Genieten van kleuren als bij daglicht Veel kunstwerken worden vervaardigd bij daglicht. Dan verdienen ze het

Nadere informatie

BO ZAR EX PO. Wedstrijdreglement Prijs Jonge Belgische Schilderkunst 02.06 > 09.09.2007

BO ZAR EX PO. Wedstrijdreglement Prijs Jonge Belgische Schilderkunst 02.06 > 09.09.2007 BO ZAR EX PO Wedstrijdreglement Prijs Jonge Belgische Schilderkunst 02.06 > 09.09.2007 PALEIS VOOR SCHONE KUNSTEN, BRUSSEL PALAIS DES BEAUX-ARTS, BRUXELLES CENTRE FOR FINE ARTS, BRUSSELS Artikel 1 wedstrijd

Nadere informatie

Daguitstap gepensioneerden Woensdag 19 juni 2013

Daguitstap gepensioneerden Woensdag 19 juni 2013 Daguitstap gepensioneerden Woensdag 19 juni 2013 Beste vrienden, Jaarlijks proberen de Vriendenkringen Leie-Schelde en IJzer-Mandel hun beste beentje voor te zetten om voor de oud-collega s een gezellige

Nadere informatie

Sergei Eisenstein The Mexican Drawings 03.04 21.06.09

Sergei Eisenstein The Mexican Drawings 03.04 21.06.09 MuHKA in samenwerking met Extra City Sergei Eisenstein The Mexican Drawings 03.04 21.06.09 2 1 3 4 1, 4Sergei Eisenstein, Tekening op papier, 1931 [Russisch Staatsarchief voor Literatuur en Kunst, Moskou]

Nadere informatie

WINTERSCHOOL VOOR SENIOREN 2016

WINTERSCHOOL VOOR SENIOREN 2016 Het team: Chris van Wijk Joop Richaers Diny Kraay Koos Pronk Jetty van der Graaf Onze vrijwilligers: Roos v/d Kruk Els de Bruijn Anneke Breemer Lida Nadorp Padma Bindraban Delft, 16 november 2015 WINTERSCHOOL

Nadere informatie

Laborama Expo. Expo. Lux. Inschrijven kan vanaf nu: via het online inschrijvings formulier op www.expo.laborama.be. 19 en 20 maart.

Laborama Expo. Expo. Lux. Inschrijven kan vanaf nu: via het online inschrijvings formulier op www.expo.laborama.be. 19 en 20 maart. nschrijven kan vanaf nu: via het online inschrijvings formulier op www.expo.laborama.be Op deze website kunt u ook terecht voor alle verdere praktische informatie. Expo Lux 2015 19 en 20 maart LABORAMA

Nadere informatie

over horizontaliteit en verticaliteit

over horizontaliteit en verticaliteit 6 tot 21 oktober 2019 The Gallery in Genk over horizontaliteit en verticaliteit met steun van Een tentoonstellig over... Uiteraard over een landschap... of over een portret! Misschien wel een portret in

Nadere informatie

6 tot 15 oktober 2017 Leegstaand winkelpand Genk-Centrum

6 tot 15 oktober 2017 Leegstaand winkelpand Genk-Centrum 6 tot 15 oktober 2017 Leegstaand winkelpand Genk-Centrum De exacte data en locatie worden pas in een latere fase definitief vastgelegd, afhankelijk van het aanbod leegstaande panden op dat moment. Toonmoment

Nadere informatie

Lichtfestival 2018: nieuws & cijfers over dag 2

Lichtfestival 2018: nieuws & cijfers over dag 2 Lichtfestival 2018: nieuws & cijfers over dag 2 Op de tweede dag van het Lichtfestival waren er 120.000 bezoekers. Ondanks de regen genoten de bezoekers van de lichtkunstwerken. Alles verliep opnieuw zeer

Nadere informatie

[1] Nieuwsbrief Yule2017

[1] Nieuwsbrief Yule2017 [1] Nieuwsbrief Yule2017 Nieuwsbrief Yule2017 Dag lieve mensen Hieronder een uitnodiging voor diverse bijzondere evenementen die bij ons in de Tempel te Anzegem doorgaan... Het is heel belangrijk dat jullie

Nadere informatie

programma 2013 >< 2014 educatief aanbod

programma 2013 >< 2014 educatief aanbod programma 2013 >< 2014 educatief aanbod Rondleidingen, ateliers, stages, voordrachten, familie-activiteiten... Hoe maak je van een museumbezoek een inspirerende ervaring? Het antwoord vind je bij Educateam!

Nadere informatie

Brussel - Opening op 11 december 2015

Brussel - Opening op 11 december 2015 Brussel - Opening op 11 december 2015 2 ADAM is een museum en een kunstcentrum [5.000 m²] is gewijd aan de kunst en het design van de XX e eeuw en nu bevindt zich vlakbij het Atomium [Trade Mart / Heizelvlakte]

Nadere informatie

LISETTE HUIZENGA OPLEIDINGEN TENTOONSTELLINGEN HAAGSE KUNSTENAARS. haagsekunstenaars.nl is een initiatief van Stroom Den Haag

LISETTE HUIZENGA OPLEIDINGEN TENTOONSTELLINGEN HAAGSE KUNSTENAARS. haagsekunstenaars.nl is een initiatief van Stroom Den Haag haagsekunstenaars.nl is een initiatief van Stroom Den Haag LISETTE HUIZENGA HAAGSE KUNSTENAARS Artist Statement: Kunst in ruimte en tijd Ik ben gefascineerd door de verschillende soorten van ruimte waarin

Nadere informatie

Aanvraagformulier lidmaatschap KZOD Versie

Aanvraagformulier lidmaatschap KZOD Versie Aanvraagformulier lidmaatschap KZOD Versie 1.20130908 Dit formulier per e-mail of per post versturen naar: Jan Reijnders secretaris KZOD Joke Smitlaan 1 2104 TE Heemstede T: 023 5290044 E: secretaris@kzod.nl

Nadere informatie

C 270 ORGANISATIE TORNOOIEN. Badminton Vlaanderen info@badmintonvlaanderen.be 03/287.83.80

C 270 ORGANISATIE TORNOOIEN. Badminton Vlaanderen info@badmintonvlaanderen.be 03/287.83.80 Badminton Vlaanderen info@badmintonvlaanderen.be 03/287.83.80 C 270 ORGANISATIE TORNOOIEN Badminton Vlaanderen vzw Info@badmintonvlaanderen.be www.badmintonvlaanderen.be HOOFDSTUK 1. VOOR HET TORNOOI ARTIKEL

Nadere informatie

'Glas Show 2018' Tentoonstelling in Médiacité te Luik van 28 september 2018 tot en met 6 oktober 2018 Hedendaagse Glaskunst

'Glas Show 2018' Tentoonstelling in Médiacité te Luik van 28 september 2018 tot en met 6 oktober 2018 Hedendaagse Glaskunst 'Glas Show 2018' Tentoonstelling in Médiacité te Luik van 28 september 2018 tot en met 6 oktober 2018 Hedendaagse Glaskunst Het deelnemingsformulier, vergezeld van de nodige bijlagen, moet ten laatste

Nadere informatie

Antwerpen, Cultureel Congrescentrum Elzenveld

Antwerpen, Cultureel Congrescentrum Elzenveld Studiedag: Woonzorgzones in Vlaanderen: van idee naar uitvoering Antwerpen, Cultureel Congrescentrum Elzenveld Organisatie door het Hoger Instituut voor de Arbeid (HIVA-K.U.Leuven) Katholieke Universiteit

Nadere informatie

Benoît Maire The Object of Criticism

Benoît Maire The Object of Criticism PERSMAP Benoît Maire The Object of Criticism 16.01 06.03.2011 1 Index Over de tentoonstelling 3 Beeldmateriaal 4 Andere tentoonstellingen 5 Verwacht 5 Algemene informatie 5-6 2 Over de tentoonstelling

Nadere informatie

VIVIANE SASSEN UMBRA

VIVIANE SASSEN UMBRA VIVIANE SASSEN UMBRA PERSBERICHT TENTOONSTELLING VIVIANE SASSEN UMBRA DATUM 11 SEPTEMBER TOT EN MET 1 NOVEMBER 2015 LOCATIE L ATELIER NEERLANDAIS, 121 RUE DE LILLE, PARIS 7E OPENING 10 SEPTEMBER VAN 19

Nadere informatie

HANDVAARDIGHEID VWO VAKINFORMATIE STAATSEXAMEN 2016 V15.9.1

HANDVAARDIGHEID VWO VAKINFORMATIE STAATSEXAMEN 2016 V15.9.1 HANDVAARDIGHEID VWO VAKINFORMATIE STAATSEXAMEN 2016 V15.9.1 De vakinformatie in dit document is vastgesteld door het College voor Toetsen en Examens (CvTE). Het CvTE is verantwoordelijk voor de afname

Nadere informatie

toga, stadskledij A.A.U.B.

toga, stadskledij A.A.U.B. JANUARI-FEBRUARI 2007 FVG Nieuwsbrief Academische Zitting In dit nummer. Academische Zitting. Tribale Kunst & Etnografica Beurs. Departement Religieuze Kunst & Etnografica. Boekenmarkt FACULTEIT VOOR VERGELIJKENDE

Nadere informatie

Sogent zoekt ontwerpteam voor nieuwe vleugel voor Design Museum Gent

Sogent zoekt ontwerpteam voor nieuwe vleugel voor Design Museum Gent Sogent zoekt ontwerpteam voor nieuwe vleugel voor Design Museum Gent Design Museum Gent wordt uitgebreid met een nieuwe vleugel. Het nieuwe gebouw aan de Drabstraat zal de reeds bestaande gebouwen van

Nadere informatie

Gravensteen ontpopt zich tot Winterwonderkasteel

Gravensteen ontpopt zich tot Winterwonderkasteel Gravensteen ontpopt zich tot Winterwonderkasteel Winterwonderkasteel is terug. Van 17 december 2016 tot 8 januari 2017 dompelt Historische Huizen Gent het Gravensteen onder in de magische sfeer van Midwinter

Nadere informatie

Verhuizing naar de erfgoeddepots: een blik achter de schermen

Verhuizing naar de erfgoeddepots: een blik achter de schermen Verhuizing naar de erfgoeddepots: een blik achter de schermen Zoals zo veel musea exposeren de Gentse musea slechts een deel van hun rijke collectie. Tal van objecten zitten opgeborgen in verschillende

Nadere informatie

Junior College EEN INITIATIEF VAN

Junior College EEN INITIATIEF VAN Junior College EEN INITIATIEF VAN Junior College is een initiatief van de KU Leuven en KU Leuven Kulak om wetenschap op hoog niveau tot in de klas te brengen. Modules rond wiskunde, geschiedenis en taal

Nadere informatie

De Nollen. Nieuwsbrief April R.W. van de Wint

De Nollen. Nieuwsbrief April R.W. van de Wint Totaalkunstwerk De Nollen Nieuwsbrief April 2013 R.W. van de Wint Bestuurswisseling 2012 Was een roerig jaar voor de Nollen. Op 23 april dat jaar is het oude bestuur van stichting de Nollen opgestapt en

Nadere informatie

PELGRIMSTOCHT NAAR SMYRNA, EFEZE, KRINI, ALATSATA, HIERAPOLIS

PELGRIMSTOCHT NAAR SMYRNA, EFEZE, KRINI, ALATSATA, HIERAPOLIS OECUMENISCH PATRIARCHAAT ORTHODOX AARTSBISDOM VAN BELGIE EN EXARCHAAT VAN NEDERLAND EN LUXEMBURG PELGRIMSTOCHT NAAR SMYRNA, EFEZE, KRINI, ALATSATA, HIERAPOLIS 4-10 mei 2016 Smyrna Ter gelegenheid van het

Nadere informatie

Inter-gemeentelijke samenwerking met v.z.w. Palliatieve Thuiszorg

Inter-gemeentelijke samenwerking met v.z.w. Palliatieve Thuiszorg Persmap 23 september 2010 Kook Je Fit Inter-gemeentelijke samenwerking met v.z.w. Palliatieve Thuiszorg OCMW Aalst Gasthuisstraat 40 9300 Aalst Tel. 053 77 24 24 e-mail: info@ocmwaalst.be website: www.ocmwaalst.be

Nadere informatie

PAROCHIALE BERICHTEN SINT-FRANCISCUS VAN ASSISIË VORMSELCATECHESE. De vormelingen samen met Guy en Sabine rond de spaghetti-tafel.

PAROCHIALE BERICHTEN SINT-FRANCISCUS VAN ASSISIË VORMSELCATECHESE. De vormelingen samen met Guy en Sabine rond de spaghetti-tafel. PAROCHIALE BERICHTEN SINT-FRANCISCUS VAN ASSISIË VORMSELCATECHESE De vormelingen samen met Guy en Sabine rond de spaghetti-tafel. Samen schilderen en knutselen. Aandachtig voor de Jezus-film. Nog even

Nadere informatie

BALLOTAGE FORMULIER. Aanvraagformulier toetsing beroepsmatigheid professioneel werkende kunstenaar. Persoonsgegevens achternaam

BALLOTAGE FORMULIER. Aanvraagformulier toetsing beroepsmatigheid professioneel werkende kunstenaar. Persoonsgegevens achternaam pag. 1 van 6 Persoonsgegevens achternaam voornamen kunstenaarsnaam aankruisen als u onder uw kunstenaarsnaam bekend wilt staan postadres postcode en woonplaats telefoon e-mail website atelieradres postcode

Nadere informatie

Hoger Secundair Basis Kleuter Buitengewoon Onderwijs Leerkrachten Volwassenen - alle groepen die willen proeven van kunst.

Hoger Secundair Basis Kleuter Buitengewoon Onderwijs Leerkrachten Volwassenen - alle groepen die willen proeven van kunst. Hoger Secundair Basis Kleuter Buitengewoon Onderwijs Leerkrachten Volwassenen - alle groepen die willen proeven van kunst. 2014-2015 mu-zee-um vzw Romestraat 11a 8400 Oostende info@mu-zee-um.be T 059/269064

Nadere informatie

Biënnale van de Schilderkunst: De mens in beeld

Biënnale van de Schilderkunst: De mens in beeld Biënnale van de Schilderkunst: De mens in beeld De Biënnale van de Schilderkunst is dit jaar aan haar derde editie toe Dit tentoonstellingsproject ontstond uit de museale ambitie van zowel het Roger Raveelmuseum

Nadere informatie