Over OIM Orthopedie. Alles wat je over ons wilt weten Januari 2015

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Over OIM Orthopedie. Alles wat je over ons wilt weten Januari 2015"

Transcriptie

1 Over OIM Orthopedie Alles wat je over ons wilt weten Januari 2015

2 Voorwoord Voor u ligt onze algemene brochure, waarin wij u graag vertellen wie wij zijn, welke producten en diensten wij leveren en wat u van ons kunt verwachten. Ook leest u een aantal openhartige verhalen van onze klanten. Zij vertellen in hun persoonlijke verhaal hoe zij klant bij OIM Orthopedie zijn geworden en hoe wij hen hebben geholpen hun persoonlijke ambitie waar te maken. Wilt u met ons en onze werkwijze kennismaken? Neem gerust vrijblijvend contact met ons op. Wij helpen u graag verder. Kijk op voor de dichtsbijzijnde vestiging. Jeroen Nijhuis, algemeen directeur

3 OIM Orthopedie gaat voor jou! Wij zijn pas tevreden als onze klanten hun bewegingsdoel hebben bereikt. Wij bieden een breed scala aan orthopedische hulpmiddelen en diensten waarmee wij onze klanten helpen hun persoonlijke ambitie te realiseren. Of iemand nu start met medische therapie of revalideren, een opgroeiend kind is, weer wil kunnen sporten, zijn werk zo lang mogelijk wil kunnen uitvoeren of zo lang mogelijk zelfstandig wil kunnen wonen. Wij (her)kennen de problemen waarmee klanten bij ons komen en weten de weg naar de oplossing. Iedereen kan rekenen op een eerlijk advies vooraf, zodat niemand voor verrassingen komt te staan. Met onze maatwerkoplossingen helpen onze ruim 300 medewerkers jaarlijks meer dan klanten mobieler deel te nemen aan de samenleving. In heel Nederland Wij zijn in heel Nederland actief met onze kwalitatief hoogstaande producten en dienstverlening. Dit doen wij in het hele land onder de naam OIM Orthopedie. De afkorting OIM staat voor Orthopedische Instrumentmakerij. Naast 20 vestigingen door heel Nederland waar wij onze klanten ontvangen, hebben wij een productie-unit orthopedische schoenen en voetbedden in Beilen en een hoofdkantoor in Assen. In Noordwijkerhout hebben wij een expertisecentrum voor orthesiologie onder de naam Noppe Orthopedie. Onze ambitie De beste, snelste en meest toonaangevende speler zijn in de orthopedische markt: dat is onze ambitie. Omdat we daarmee onze droom kunnen verwezenlijken: een samenleving waaraan iedereen zo goed mogelijk kan deelnemen. Ongeacht zijn of haar beperking in lichamelijke mobiliteit. OIM Orthopedie gaat voor jou!

4 Beenprothese Ik ga voor het leven Dick van Dijk - klant en prothesedrager Vroeger had ik een ochtendhumeur, nu vind ik opstaan het mooiste dat er is Je hebt twee soorten mensen: aardige en klootzakken. Ik behoorde waarschijnlijk tot de laatste categorie. Het is wat pijnlijk om zoiets over jezelf te zeggen, maar van nature ben ik in de ogen van de rest van de wereld een beetje bot en nors. Behalve voor de mensen op wie ik vertrouw. Zij nemen me hoe ik ben en staan altijd voor me klaar. Daar heb ik respect voor en ik ben er ook altijd voor hen. Ik geloof niet zo in kennissen en besteed mijn tijd liever aan mensen die er écht toe doen. Ook in mijn werk: we zijn een kleine groep met een met-en-voor-elkaarmentaliteit.

5 Ik ga voor het zo goed mogelijk helpen Gert van der Hoek - Adviseur van o.a. Dick van Dijk Klanten zo goed mogelijk helpen vind ik het mooiste dat er is. Idealiter vindt een intakegesprek plaats met de revalidatiearts en de fysiotherapeut erbij. We bespreken met de klant wat de vraag is, wat de verwachtingen zijn en er wordt een richting bepaald. Die onderlinge samenwerking is heel intensief. Je wordt een hecht team en dat moet ook in dit werk. Het is echt een uniek vak. Niets is standaard. Geen enkele klant, geen enkele beperking. Op een zomeravond in 2005 veranderde mijn leven op slag. Motor, auto, boem! Het laatste dat ik me herinner, zijn de koplampen van die auto. In het ziekenhuis hielden ze me vijf dagen in coma en toen ik wakker werd, vertelde de zuster me dat ik mijn linkervoet miste. In de weken die volgden, zijn in fasen stukken van mijn onderbeen geamputeerd. De breuken waren té gecompliceerd Daarna bracht ik drie maanden in het revalidatiecentrum door. Geregeld organiseerden we daar een werkoverleg met alle collega s van de zaak, voor de saamhorigheid en de gezelligheid. Ze hadden zelfs de bedrijfsauto al laten ombouwen tot automaat Na een jaar met veel complicaties kreeg ik in mei 2006 mijn eerste prothese. Gert van der Hoek, mijn orthopedisch adviseur van OIM Orthopedie, heeft mijn verwachtingen in die periode behoorlijk moeten bijstellen. Ik wilde te veel te snel. Door mijn ongeluk ben ik wel veranderd. Ik ben niet opeens een allemansvriend, maar de scherpe kantjes zijn er wel wat vanaf. Ook heb ik meer geduld en meer rust in mijn gat. We zijn nu bijna zeven jaar en vier prothesen verder. Het was een intensieve tijd, waarin de aanpassingen steeds beter zijn gaan aansluiten bij mijn leven en mijn behoeften. Een tijd ook, waarin ik meer en meer ging beseffen dat, ondanks dit soort grote dingen die je kunnen overkomen, het leven gewoon doorgaat. Met alle bijbehorende, kleine, alledaagse vreugden en ergernissen. Vroeger had ik een ochtendhumeur, nu vind ik opstaan het mooiste dat er is. Pluk de dag! Het gaat allemaal niet zo makkelijk als voorheen, maar met mijn vrouw, mijn vrienden, mijn familie en mijn collega s is het leven mooi. En als ik met het delen van mijn verhaal andere mensen kan helpen Bij deze. Ik doe het graag!

6 Onze maatwerkoplossingen armprothesen voor alle amputatieniveaus beenprothesen voor alle amputatieniveaus sportprothesen orthopedisch schoeisel schoenaanpassingen orthopedische voetbedden therapeutisch elastische kousen podotherapie (sport-)braces enkel-voetorthesen knie-enkel-voetorthesen romporthesen schouderorthesen vingerothesen pols-/handorthesen korsetten valhelmen redressiehelmen zilversplints Kijk voor meer informatie op

7 Onze belofte een grondige intake eerlijk en professioneel advies over de juiste dienst en het meest geschikte hulpmiddel orthopedische hulpmiddelen volgens de nieuwste innovaties een kwalitatief goede voorziening duidelijke informatie over het hele proces van aanmeten tot afleveren en daarna optimale begeleiding en service door onze adviseurs snelle levering volgens een vooraf afgesproken planning wij regelen de volledige administratieve afhandeling met de zorgverzekeraar; van aanvraag tot aflevering.

8 Onze werkwijze en kwaliteit Eigen expertisecentra Wij zijn trots dat wij door een aantal zorgverzekeraars gecontracteerd zijn als expertisecentrum voor prothesiologie en orthesiologie. Dit betekent dat wij voldoen aan hun strenge kwaliteitscriteria en dat onze adviseurs voldoen aan alle gestelde opleidingseisen en zeer ervaren zijn. Wij werken nauw samen met specialisten en paramedici in multidisciplinaire behandelteams. Onze expertisecentra werken samen met vooraanstaande universiteiten aan wetenschappelijk onderzoek. Alle specialisten onder één dak In alle regio s hebben wij onze eigen vestigingen. Op de meeste hiervan vind je al onze specialisten onder één dak. Van podotherapeut en adviseur therapeutisch elastische kousen tot orthopedisch schoentechnisch adviseur en orthopedisch instrumentmaker. Daarmee garanderen we snelle en korte lijnen. Zodat onze klanten snel geholpen zijn. Multidisciplinaire teams Daarnaast hebben onze adviseurs gezamenlijke spreekuren met medisch specialisten, huisartsen, fysiotherapeuten, ergotherapeuten en andere paramedici op locatie. Met onze multidisciplinaire aanpak kunnen onze klanten rekenen op een optimaal hulpmiddel, afgestemd op hun persoonlijke situatie. Zij vinden ons, op afspraak, in revalidatiecentra, ziekenhuizen, verzorgingshuizen, gezondheidscentra of eigen OIM Orthopedie vestigingen bij hen in de buurt. De beste leveranciers Je kunt van ons hulpmiddelen van de beste kwaliteit verwachten. Wij hebben samenwerkingsverbanden met alle grote industriële bedrijven in de orthopedie. Deze samenwerking leidt tot klantgestuurde innovatie. Zo kun je altijd rekenen op de nieuwste producten.

9 Ons kwaliteitskeurmerk Om de kwaliteit van onze hulpmiddelen te waarborgen hanteren we een kwaliteitssysteem: de richtlijnen van de S.E.M.H. (Stichting Erkenning Regeling Hulpmiddelen). Dit is een eis van de belangrijkste zorgverzekeraars. Vergoeding van het hulpmiddel Voor de hulpmiddelen die wij leveren en voor zover zij onderdeel zijn van de basisverzekering of de AWBZ, hebben wij overeenkomsten met alle zorgverzekeraars en zorgkantoren (uitvoerders van de AWBZ). Ook maken wij afspraken met ziekenhuizen en instellingen over hulpmiddelen die geleverd worden in het kader van de medisch specialistische zorg (DOT financiering). Wij kennen een goede prijs-kwaliteitverhouding en treden in de samenwerking op als partner van het ziekenhuis of de instelling, zijn bemiddelaar en voeren triage uit bij de aanvraag naar zorgverzekeraars en zorgkantoren. Of iemand voor vergoeding in aanmerking komt, hangt ervan af of hij of zij een indicatie heeft voor het betreffende hulpmiddel. Of deze vergoeding ook volledig is, hangt ervan af of voor het hulpmiddel een eigen bijdrage geldt (zoals bij orthopedisch schoeisel) en of een maximumvergoeding geldt. Daarnaast kan sprake zijn van een eigen risico. Klanten kunnen over hun vergoeding advies inwinnen bij hun orthopedisch adviseur of hun polis, het Reglement Hulpmiddelen van de zorgverzekeraar of onze vergoedingenwijzer op raadplegen. Iedere klant een tevredenheidonderzoek De mening van onze klanten over onze diensten en producten en hun ervaring met onze medewerkers vinden wij erg belangrijk. Iedereen krijgt daarom na aflevering van hun orthopedische hulpmiddel een klanttevredenheidonderzoek. De uitkomsten gebruiken we om onze dienstverlening te verbeteren. Ook kunnen klanten hun ervaring via onze website met ons delen.

10 Orthese Ik ga voor de rode loper Eva Roest - klant en orthesedraagster Als iets niet lukt, baalt ze daar natuurlijk even van, maar ze stapt er ook snel weer overheen. Eva s moeder, Desiree: Eva is geboren met een hartafwijking, ze kreeg te weinig zuurstof via haar bloed. Dat was meteen na de bevalling al duidelijk. Toen ze vier weken oud was, is operatief een shunt geplaatst. Dat is een kunstmatige verbinding, waardoor ze meer zuurstof in haar bloed krijgt. Na de operatie kreeg ze op de IC een herseninfarct. Haar hele rechterkant functioneerde niet meer en de neuroloog kon ons niet zeggen of ze later wel zou kunnen lopen of praten. We moesten maar afwachten. Mogelijk zouden andere hersencellen bepaalde functies overnemen.

11 Ik ga voor het beste resultaat Paul Marijnen - Adviseur van o.a. Eva Roest Het intakegesprek ga ik helemaal naturel in. Absoluut niet op de automatische piloot. Ik tast af wat de verwachtingen zijn en let goed op dat ik geen valse hoop schep. Het is echt teamwork. Ik werk nauw samen met mijn collega s, met verwijzers, revalidatieartsen, fysio- en ergotherapeuten. En we leren allemaal van elkaar. Ook met de zorgverzekeraars hebben we goede contacten. Het is prachtig, afwisselend werk en ik probeer altijd het beste resultaat voor mijn klanten te bereiken. Toen ze weer thuis was, vonden we haar ook erg suf. Na acht weken bleek in het ziekenhuis dat haar rechterhartkamer niet goed ontwikkeld was, dus ze werd weer geopereerd. De kleine bloedsomloop, bij haar hoofdje, werd verplaatst en de longslagader is van haar hart af gehaald. Het ging gelukkig allemaal goed. Ze was er nog en ze ontwikkelde zich normaal. Ze ging gewoon zitten. Kruipen heeft ze nooit gedaan, dat lukte niet met haar arm. Toen ze bijna twee was, ging ze staan en kreeg ze via OIM Orthopedie een orthese. Ze krijgt om de zoveel tijd een nieuwe, omdat ze groeit, maar ze heeft er nooit echt moeite mee. Ze kan er gewoon mee lopen. We deden zelfs een paar keer mee met de avondvier-daagse. We wisten dat ze nog een derde operatie moest ondergaan, om haar grote bloedsomloop te veranderen en daar waren we best bang voor. Bang voor wéér een infarct Maar ook dat liep goed af. Ze was na een week weer thuis. Eva heeft minder last van haar hartconditie dan van de handicap door het hersen-infarct. Vooral haar arm zit haar in de weg. Ook daarvoor heeft ze nu een orthese. De begeleiding vanuit de OIM vestiging, Noppe Orthopedie in Noordwijkerhout, kunnen we alleen maar goed noemen. Je voelt je daar geen patiënt. Ze zijn niet zozeer bezig met instrumenten maken als wel met een zo goed mogelijke mobiliteit creëren voor Eva. Het is allemaal nog niet optimaal, maar we merken wel verbetering. Gisteren deed ze verkeersexamen. Ze is een zelfstandige meid, die alles gewoon probeert en als iets niet lukt, baalt ze daar natuurlijk even van, maar ze stapt er ook snel weer overheen. Ze laat zich niet kisten. Eva heeft één grote droom: op een podium staan en zingen. Ook wil ze over de rode loper lopen.

12 Partner in de ontwikkeling van zorg Wij zijn actief lid van de branchevereniging NVOS Orthobanda. Wij zijn actief lid en sponsor van de Internationale Vereniging voor Prothesen en Orthesen ISPO. Wij ontwikkelen samen met collega-bedrijven, zorgverzekeraars, zorginstellingen en artsen protocollen ter waarborging van de kwaliteit van de zorg. Wij doen samen met diverse partners onderzoek naar verbeterde zorg en betere hulpmiddelen. Wij zijn landelijke gesprekspartner van zorgverzekeraars. Wij zijn kritische gesprekspartner van het Zorginstituut (voorheen het College voor Zorgverzekeringen). Wij overleggen geregeld met patiëntenverenigingen over de verbetering van onze zorg. NVOS Orthobanda OIM Orthopedie is een actief lid binnen NVOS-Orthobanda: de branchevereniging van leveranciers van orthopedische hulpmiddelen en compressietherapie. Wij nemen deel aan verschillende commissies. Van hieruit komen we op voor de belangen van onze klanten. Niet alleen kwaliteit is een belangrijk speerpunt, maar ook pleiten we ervoor dat onze hulpmiddelen ook in de toekomst zoveel mogelijk vergoed worden vanuit de basisverzekering. Federatie PAS Met drie andere schoentechnische bedrijven vormen wij Federatie PAS. In deze Federatie hebben orthopedische schoentechnische bedrijven hun krachten gebundeld. Zo kunnen wij onze kennis en vaardigheden met elkaar delen om onze dienstverlening te optimaliseren en nieuwe technieken te ontwikkelen.

13 Voetwereld Wij zijn partner van Voetwereld.nl. Hier vind je uitgebreide informatie op het gebied van voetverzorging, specifieke voetklachten en algemeen schoenadvies. Via kunnen klanten bij ons terecht voor een uitgebreide voetscan. Daarmee stellen wij exact de juiste diagnose vast, waarna wij de vervolgstappen in de behandeling met de klant bespreken.

14 Wij bevorderen onderzoek en innovatie In onze branche is kennis van enorm belang. Hiermee kunnen wij mensen zo goed mogelijk helpen met hun beperking te leven. Elke innovatie kan zorgen voor meer bewegingsvrijheid, een beter evenwichtsgevoel, minder compensatiebewegingen et cetera. Continu wil OIM Orthopedie daarom weten hoe het beter kan. Hoe we dat doen? Samen met vooraanstaande kennisinstituten en onderzoekscentra werken wij aan wetenschappelijk onderzoek. Zo blijft niet alleen de kennis van ons personeel op het hoogste niveau, maar blijft ook de branche zich ontwikkelen. Vooraanstaande kennis creëren Vooraanstaande kennis creëren, dat is waar OIM Orthopedie mee bezig is. Wij initiëren niet alleen innovatieve trajecten, maar leveren ook een bijdrage aan die van anderen. De onderzoeken waarvoor OIM Orthopedie zich inzet, hebben één gemeenschappelijke deler: ze leiden tot nieuwe producten, productietechnieken of vernieuwde inzichten. Wij leveren onze bijdrage in natura, als onderdeel van een multidisciplinair team van artsen en onderzoekers. Het uiteindelijke resultaat: vooraanstaande producten die OIM Orthopedie snel kan leveren aan de markt. In bijzondere gevallen draagt OIM Orthopedie ook financieel bij aan wetenschappelijke onderzoeken. Onze bijdrage in natura Bij een onderzoek is een orthopedisch adviseur van OIM Orthopedie lid van een multidisciplinair team. Zijn inbreng bestaat uit kennis en tijd. De orthopedisch adviseur neemt deel aan de multidisciplinaire overleggen in het voortraject van een onderzoek. De onderzoeker, arts en onze orthopedisch adviseur bespreken daar onder meer aan welk profiel de cliënt moet voldoen om als testpersoon te kunnen fungeren voor het nieuw te ontwikkelen product of de nieuwe techniek. OIM Orthopedie helpt vervolgens mee om geschikte kandidaten te vinden en te benaderen. De orthopedisch adviseur maakt voor hen een orthese of prothese die voldoet aan de nieuw te testen techniek. Het onderzoeksteam maakt samen inzichtelijk of het nieuwe instrument een verbetering geeft in de beweging van de cliënt ten opzichte van zijn conventionele instrument. Onze orthopedisch adviseur heeft hier door zijn jarenlange ervaring een scherp oog voor.

15 OIM Orthopedie heeft geen winstoogmerk OIM Orthopedie is onderdeel van OIM Stichting en heeft dan ook geen winstoogmerk. OIM Stichting heeft maatschappelijke doelstellingen om onderzoeken en opleidingen van orthopedische schoentechnici en orthopedische instrumentmakers te bevorderen. Aan welke onderzoeken draagt OIM Orthopedie bij? OIM Orthopedie werkt aan veel onderzoeken mee. Wij lichten een aantal uit: Een prototype onderbeenprothese ter verbetering van de zijwaartse balans Een knieorthese voor het herstel van kraakbeen Flexibele prothesepolsen voor mensen met een myo-elektrische onderarmprothese Verbeteren van de enkel-voetorthese bij kinderen met Cerebrale Parese Effectiviteit van enkel-voetorthesen bij poliopatiënten met kuitspierzwakte Een enkel-voetorthese die zijn stijfheid aanpast Flextentions A(bility)-Gear project: de ontwikkeling van een onopvallende, lichaamsgebonden armondersteunder Meer informatie? Kijk op

16 Orthopedisch schoeisel Ik ga voor mijn dagelijkse fietstochtje Ik heb mijn vrijheid terug en dat is een geweldig gevoel! Douwina Wiebenga - klant en draagster van orthopedische schoenen Eén keer in de week boodschappen doen? Ik houd er niet van. Het is misschien wel praktisch om op zaterdag de kofferbak van de auto vol te laden en voor de rest van de week klaar te zijn, maar ik vind het niet gezellig. Het is veel meer mijn ding om elke dag de fiets pakken, een mooie route te rijden en dan, voordat ik naar huis ga, even een tussenstop te maken bij de supermarkt. Op de fiets kan ik heerlijk mijn hoofd leegmaken. Al fietsend bedenk ik wat ik die avond eens ga eten.

17 Ik ga voor het teruggeven van een stukje vrijheid Stefan Sloeserwij - Adviseur van o.a. Douwina Wiebenga Douwina had van alles geprobeerd; uiteindelijk kwam ze bij mij terecht. Ik zie klanten met alle voorkomende voetproblemen. Ik help ze met steunzolen, schoenaanpassingen of orthopedische schoenen. Soms verwijs ik ze ook door naar onze podotherapeut. Ik help klanten hun precieze probleem zo duidelijk mogelijk te verwoorden. Zo kunnen we voor iedere klant het beste hulpmiddel maken. Ik moet er niet aan denken om op zaterdag al te weten wat op woensdag de pot schaft. Fietsen door weer en wind vond ik altijd al lekker. Op een gegeven moment ging het me allemaal steeds moeilijker af. Pijn in mijn linkerenkel. Ik ging naar de huisarts en daarna is van alles geprobeerd om de pijn te verlichten. Injecties, gips Het was niet duidelijk wat er precies aan de hand was. Jicht? Platvoeten? Reuma? Uiteindelijk kreeg ik steunzolen en dat hielp een aantal jaren goed. Maar de pijn kwam terug, veel erger dan de eerste keer. Ik kon bijna niets meer. Ik ging toen naar een orthopeed. Er werden foto s gemaakt. Snel werd duidelijk wat eraan schortte. Mijn enkelgewricht was letterlijk tot op het bot versleten. Ik kon kiezen uit een aantal dingen om de pijn te verlichten. Een nieuw enkelgewricht De boel vastzetten Die opties heb ik meteen laten varen. Ik moet er niet aan denken! Als het echt niet anders kan, oké, dan is dat zo, maar ik koos nu voor de minst ingrijpende optie: orthopedische schoenen. Zo kwam ik terecht bij OIM Orthopedie. Stefan Sloeserwij, de schoentechnicus, stelde mij tijdens het intakegesprek veel vragen. Ik vond dat erg prettig. Voor hem is het aanmeten van zulke schoenen misschien dagelijks werk, maar voor mij was het de eerste keer en nu wist ik tenminste wat ik kon verwachten. Daarna heeft hij mijn voeten opgemeten en hebben we samen gekeken hoe de schoenen eruit moesten zien. Ik had voorbeeldschoenen meegenomen die ik mooi vond. Die zijn zo goed mogelijk nagemaakt. Natuurlijk was een exacte kopie door de aanpassingen voor mijn enkel onmogelijk, maar ik vind ze erg geslaagd en ben er blij mee. Ik zit weer elke dag op de fiets en heb mijn vrijheid terug. Dat is een geweldig gevoel!

18 Brochures Heb je behoefte aan specifieke informatie? Dan biedt OIM Orthopedie je onderstaande brochures. Je vindt ze op Prothese Beenprothese Liner De OIM ZIP Prothese en liner Hand- en/ of armprothese Therapeutisch elastische kousen Therapeutisch elastische kousen Orthopedisch schoeisel (semi-) Orthopedische schoenen Orthopedische voetbedden Tips bij het kopen van nieuwe schoenen Podotherapie Podotherapie Podotherapie en diabetes mellitus Orthese Enkel- voetorthese Siliconen producten Scoliosebrace Valhelm Redressiehelm Korset Algemeen Hulpmiddelen en de zorgverzekering

19 Vestigingen OIM Orthopedie Hieronder vind je alle OIM Orthopedie vestigingen (blauw), én de locaties waarop onze orthopedisch adviseurs spreekuur houden (oranje). Groningen Haren Kerklaan 36 a 9751 NN Haren t Winschoten S.W. Schortinghuisstraat CR Winschoten t Dokkum Birdaarderstraat PK Dokkum t Gelderland Arnhem Heijenoordseweg GG Arnhem t Utrecht Amersfoort Utrechtseweg ED Amersfoort t Zeist Hoog Kanje DJ Zeist t Veendam Beneden Westerdiep 83a 9645 AG Veendam t Drenthe Hoogeveen Dr. G.H. Amshoffweg AA Hoogeveen t Ede Molenstraat CX Ede t Apeldoorn Gelre Ziekenhuis Albert Schweitzerlaan DZ Apeldoorn t Noord-Holland Amsterdam Overtoom HW Amsterdam t Haarlem Boerhaavelaan RC Haarlem t Emmen Boermarkeweg 68 G 7824 AA Emmen t Overijssel Zwolle Floresstraat AD Zwolle t Friesland Leeuwarden Legedijk DG Leeuwarden t Brabant Bergen op Zoom Boerhaaveplein VT Bergen op Zoom t Breda Brabantlaan JW Breda t Roosendaal Boerhaavelaan AE Roosendaal t Zuid-Holland Noordwijkerhout Van der Weijdenlaan JK Noordwijkerhout t Beetsterzwaag Van Lyndenlaan BV Beetsterzwaag t vestiging spreekuurlocatie

20 De specialist in arm- en beenprothesen sportprothesen orthopedisch schoeisel schoenaanpassingen orthopedische voetbedden comfortschoenen podotherapie pedicure (sport)braces beenorthesen siliconen producten korsetten helmen overige orthesen therapeutisch elastische kousen zilversplints Kijk op voor al onze locaties Volg ons ook op Deze brochure van OIM Orthopedie is met de grootst mogelijke zorg samengesteld, maar aan de informatie in deze brochure kunnen geen rechten worden ontleend. OIMD

Enkel-voetorthese (EVO) Alles wat je wilt weten over je enkel-voet-orthese

Enkel-voetorthese (EVO) Alles wat je wilt weten over je enkel-voet-orthese Enkel-voetorthese (EVO) Alles wat je wilt weten over je enkel-voet-orthese EVO Wat is een EVO? EVO is een afkorting van een enkel-voetorthese en wordt ook een onderbeenspalk genoemd. Het is een soort koker

Nadere informatie

Korset Alles wat je wilt weten over je korset

Korset Alles wat je wilt weten over je korset Korset Alles wat je wilt weten over je korset Korset EEN KORSET, WAT IS DAT? Een orthopedisch korset is in verschillende uitvoeringen, materialen en maten leverbaar. Soms volstaat een confectie korset

Nadere informatie

Steunkousen Alles wat je wilt weten over je steunkousen

Steunkousen Alles wat je wilt weten over je steunkousen Steunkousen Alles wat je wilt weten over je steunkousen Steunkousen STEUNKOUSEN, WAT ZIJN DAT? Steunkousen, officieel therapeutisch elastische kousen genoemd, oefenen druk uit op je been en geven extra

Nadere informatie

(Semi-) orthopedische schoenen Alles wat je wilt weten over orthopedische schoenen

(Semi-) orthopedische schoenen Alles wat je wilt weten over orthopedische schoenen (Semi-) orthopedische schoenen Alles wat je wilt weten over orthopedische schoenen (Semi-) orthopedische schoenen SEMI-ORTHOPEDISCHE OF ORTHOPEDISCHE SCHOENEN: HET VERSCHIL Semi-orthopedische schoenen

Nadere informatie

Hulpmiddelen en de zorgverzekering Alles wat je wilt weten over de vergoeding van je hulpmiddel

Hulpmiddelen en de zorgverzekering Alles wat je wilt weten over de vergoeding van je hulpmiddel Hulpmiddelen en de zorgverzekering 2019 Alles wat je wilt weten over de vergoeding van je hulpmiddel Hulpmiddelen en de zorgverzekering Als cliënt van OIM Orthopedie kom je in aanraking met de zorgverzekeringswet.

Nadere informatie

Orthopedische voetbedden Alles wat je wilt weten over orthopedische voetbedden

Orthopedische voetbedden Alles wat je wilt weten over orthopedische voetbedden Orthopedische voetbedden Alles wat je wilt weten over orthopedische voetbedden Orthopedische voetbedden STEUNZOLEN, WAT ZIJN DAT? Steunzolen, officieel orthopedische voetbedden genoemd, worden bij ons

Nadere informatie

Orthopedische voetbedden. Alles wat u wilt weten over orthopedische voetbedden

Orthopedische voetbedden. Alles wat u wilt weten over orthopedische voetbedden Orthopedische voetbedden Alles wat u wilt weten over orthopedische voetbedden Eva de Goede (37) Ik was altijd een fanatieke sporter, maar ik kreeg tijdens en na het sporten steeds meer last van mijn rechterknie.

Nadere informatie

Podotherapie. Alles wat u wilt weten over Podotherapie

Podotherapie. Alles wat u wilt weten over Podotherapie Podotherapie Alles wat u wilt weten over Podotherapie Meike de Vries (15) Ik had veel last van mijn linkervoet. Tijdens het volleyballen werd dit altijd erger. Na een tijd werd mijn linkervoet aan de binnenzijde

Nadere informatie

Podotherapie Alles wat je wilt weten over podotherapie

Podotherapie Alles wat je wilt weten over podotherapie Podotherapie Alles wat je wilt weten over podotherapie Podotherapie WAT IS PODOTHERAPIE EN WAT DOET EEN PODOTHERAPEUT? Podotherapeuten zijn specialisten op het gebied van de voet. Zij behandelen klachten

Nadere informatie

Beenprothesen. Alles wat je wilt weten over je beenprothese

Beenprothesen. Alles wat je wilt weten over je beenprothese Beenprothesen Alles wat je wilt weten over je beenprothese Beenprothesen Wel of geen beenprothese? Soms denken mensen dat ze met een beenprothese zomaar weer alles kunnen. Het leren lopen met een beenprothese

Nadere informatie

Hulpmiddelen en de zorgverzekering. Alles wat je wilt weten over de vergoeding van je hulpmiddel

Hulpmiddelen en de zorgverzekering. Alles wat je wilt weten over de vergoeding van je hulpmiddel Hulpmiddelen en de zorgverzekering Alles wat je wilt weten over de vergoeding van je hulpmiddel 2015 Hulpmiddelen en de zorgverzekering Als cliënt van OIM Orthopedie kom je in aanraking met de zorgverzekeringswet.

Nadere informatie

Enkel-voet-orthese (EVO) Alles wat u wilt weten over uw enkel-voet-orthese

Enkel-voet-orthese (EVO) Alles wat u wilt weten over uw enkel-voet-orthese Enkel-voet-orthese (EVO) Alles wat u wilt weten over uw enkel-voet-orthese Mark Teunissen (63) Vorig jaar heb ik een lichte hersenbloeding gehad en mijn wereld stortte in. De eerste tijd kon ik niet meer

Nadere informatie

Korset. Alles wat u wilt weten over uw korset

Korset. Alles wat u wilt weten over uw korset Korset Alles wat u wilt weten over uw korset Ik heb twee echte hobby s. Spelen met mijn kleinkinderen en tuinieren. Maar sinds een paar jaar is het werken in de tuin te zwaar voor mij geworden. Mijn arts

Nadere informatie

(semi-) Orthopedische schoenen. Alles wat u wilt weten over uw schoenen

(semi-) Orthopedische schoenen. Alles wat u wilt weten over uw schoenen (semi-) Orthopedische schoenen Alles wat u wilt weten over uw schoenen Hanna Jaspers (42) 2 Ik was altijd een fanatieke sporter, maar sinds enkele jaren lukt me dat niet meer. Slijtage, zegt de dokter.

Nadere informatie

Redressiehelm. Alles wat u wilt weten over de redressiehelm

Redressiehelm. Alles wat u wilt weten over de redressiehelm Redressiehelm Alles wat u wilt weten over de redressiehelm Julia Peters (11 mnd) 2 Onze dochter Julia had een behoorlijk afgeplatte schedel. Toen ze zes maanden was kreeg ze een redressiehelm aangemeten

Nadere informatie

BIJDRAGE AAN DE MAATSCHAPPIJ

BIJDRAGE AAN DE MAATSCHAPPIJ Vandaag zijn we bij elkaar om de opening te vieren van een nieuw gedeelte van het BovenIJ Ziekenhuis en de komst van een revalidatieafdeling in dit ziekenhuis. OIM Orthopedie is gevestigd in het BovenIJ

Nadere informatie

Orthesen LIVIT ORTHOPEDIE LIVIT.NL. Uw specialist op het gebied van. Orthesen. Volg ons ook op:

Orthesen LIVIT ORTHOPEDIE LIVIT.NL. Uw specialist op het gebied van. Orthesen. Volg ons ook op: Orthesen LIVIT ORTHOPEDIE Uw specialist op het gebied van Orthesen Volg ons ook op: LIVIT.NL Orthesen Een orthese is een lichaamsondersteunend hulpmiddel dat uitwendig wordt gedragen. Een orthese kan corrigerend,

Nadere informatie

Valhelm. Alles wat u wilt weten over de valhelm

Valhelm. Alles wat u wilt weten over de valhelm Valhelm Alles wat u wilt weten over de valhelm Veerle Boerma (5) Mijn dochter Veerle heeft vaak last van heftige epileptische aanvallen. Veerle s arts verwees ons door naar OIM Orthopedie voor een valhelm.

Nadere informatie

EVO Enkel-voetorthese

EVO Enkel-voetorthese EVO Enkel-voetorthese Onze EVO s zijn uniek Hoe kies je de juiste EVO Verschillende typen EVO s Welke ziektebeelden? EVO s voor kinderen De procedure Vergoeding zorgverzekeraar www.buchrnhornen.nl Eindhoven

Nadere informatie

Siliconen producten en toepassingen van OIM Brabant. www.oimbrabant.nl

Siliconen producten en toepassingen van OIM Brabant. www.oimbrabant.nl Siliconen producten en toepassingen van OIM Brabant www.oimbrabant.nl Siliconen producten en toepassingen van OIM Brabant OIM Brabant beschikt over een gespecialiseerde afdeling siliconen techniek. Onze

Nadere informatie

BETER KUNNEN BEWEGEN BEGINT MET AANDACHT

BETER KUNNEN BEWEGEN BEGINT MET AANDACHT BETER KUNNEN BEWEGEN BEGINT MET AANDACHT WEER LEKKER IN DE PLASSEN KUNNEN SPRINGEN TOBIAS EN HANNELORE Tobias klaagde na langere wandelingen steeds vaker over pijnlijke voeten. Op internet ben ik gaan

Nadere informatie

Schoenen. Vrijer. bewegen. Beter leven. LIVIT ORTHOPEDIE. Uw specialist op het gebied van Orthopedische schoenen. Volg ons ook op: LIVIT.

Schoenen. Vrijer. bewegen. Beter leven. LIVIT ORTHOPEDIE. Uw specialist op het gebied van Orthopedische schoenen. Volg ons ook op: LIVIT. Schoenen Vrijer bewegen. Beter leven. LIVIT ORTHOPEDIE Uw specialist op het gebied van Orthopedische schoenen Volg ons ook op: LIVIT.NL Schoenen Voeten zijn een belangrijk deel van uw lichaam. Als lopen

Nadere informatie

Een leven lang gezonde voeten. Advies voor voeten en schoenen, op iedere leeftijd.

Een leven lang gezonde voeten. Advies voor voeten en schoenen, op iedere leeftijd. Een leven lang gezonde voeten Advies voor voeten en schoenen, op iedere leeftijd www.footcare.nl Zeker weten soms uw voeten. Rust en extra verzorging zijn normaal gesproken voldoende om te herstellen.

Nadere informatie

Prothesen LIVIT ORTHOPEDIE LIVIT.NL. Uw specialist op het gebied van. Prothesen. Volg ons ook op:

Prothesen LIVIT ORTHOPEDIE LIVIT.NL. Uw specialist op het gebied van. Prothesen. Volg ons ook op: Prothesen LIVIT ORTHOPEDIE Uw specialist op het gebied van Prothesen Volg ons ook op: LIVIT.NL Prothesen Een prothese probeert een (gedeelte van) uw arm of been zo goed mogelijk te vervangen. Dat kan alleen

Nadere informatie

Compressietherapie en mammacare in goede handen

Compressietherapie en mammacare in goede handen Compressietherapie en mammacare in goede handen THERAPEUTISCHE ELASTISCHE KOUSEN AAN- EN UITTREKHULPMIDDELEN B O R S T P R O T H E S E S E N P R O T H E S E - B H S H U I D V E R Z O R G I N G S P R O

Nadere informatie

Zaken voor mannen. Verhalen van mannen met epilepsie

Zaken voor mannen. Verhalen van mannen met epilepsie Zaken voor mannen Verhalen van mannen met epilepsie Introductie Niet alle mannen vinden het prettig om over hun gezondheid te praten. Ieder mens is anders. Elke man met epilepsie ervaart zijn epilepsie

Nadere informatie

Poliklinische revalidatie voor kinderen en jongeren

Poliklinische revalidatie voor kinderen en jongeren Poliklinische revalidatie voor kinderen en jongeren 1 De revalidatiearts heeft uw kind een poliklinische revalidatiebehandeling voorgesteld. Wij kunnen ons voorstellen dat er veel vragen op u afkomen.

Nadere informatie

Revant, de kracht tot ontwikkeling!

Revant, de kracht tot ontwikkeling! Neurologische revalidatie Hartrevalidatie Revalidatie bij complex chronisch longfalen Oncologische revalidatie Kind- en jeugdrevalidatie Revalidatie bij pijn en gewrichtsaandoeningen Arm-, hand- en polsrevalidatie

Nadere informatie

Revant, de kracht tot ontwikkeling!

Revant, de kracht tot ontwikkeling! Neurologische revalidatie Hartrevalidatie Revalidatie bij complex chronisch longfalen Oncologische revalidatie Kind- en jeugdrevalidatie Revalidatie bij pijn en gewrichtsaandoeningen Arm-, hand- en polsrevalidatie

Nadere informatie

HOE ONTSTAAN VOET- PROBLEMEN? DE BESTE OPLOSSING

HOE ONTSTAAN VOET- PROBLEMEN? DE BESTE OPLOSSING Bijna iedereen herkent het: pijnlijke voeten na een dagje winkelen of een stevige wandeling. Maar wat als die pijn de overhand neemt en bewegen niet langer leuk is? Dan is het tijd om uw voeten eens goed

Nadere informatie

zorgwijzer Zorg of advies nodig? CZ wijst u de weg 2012/2013 Weet u waar u de beste zorg kunt krijgen? Uw verzekering snel en digitaal regelen

zorgwijzer Zorg of advies nodig? CZ wijst u de weg 2012/2013 Weet u waar u de beste zorg kunt krijgen? Uw verzekering snel en digitaal regelen zorgwijzer 2012/2013 Weet u waar u de beste zorg kunt krijgen? Uw verzekering snel en digitaal regelen Zorg of advies nodig? CZ wijst u de weg Medische vraag? Stel hem aan onze deskundigen Toen mijn vriendin

Nadere informatie

Schoenenspreekuur en Technisch spreekuur

Schoenenspreekuur en Technisch spreekuur Informatie voor ouders en jongeren Schoenenspreekuur en Technisch spreekuur Laat zien wat je kunt Schoenenspreekuur en Technisch spreekuur Op locatie Beetsterzwaag is er voor kinderen en jongeren een speciaal

Nadere informatie

Revant, de kracht tot ontwikkeling!

Revant, de kracht tot ontwikkeling! Neurologische revalidatie Hartrevalidatie Revalidatie bij complex chronisch longfalen Oncologische revalidatie Kind- en jeugdrevalidatie Revalidatie bij pijn en gewrichtsaandoeningen Arm-, hand- en polsrevalidatie

Nadere informatie

Voetbedden (inlays) Individuele voetbedden geven steun op maat

Voetbedden (inlays) Individuele voetbedden geven steun op maat Individuele voetbedden geven steun op maat 1 Individueel gemaakte voetbedden geven uw voeten steun op maat Een juiste ondersteuning van de voet kan veel loopellende besparen. Overbelaste of doorgezakte

Nadere informatie

Revant, de kracht tot ontwikkeling!

Revant, de kracht tot ontwikkeling! Neurologische revalidatie Hartrevalidatie Revalidatie bij complex chronisch longfalen Oncologische revalidatie Kind- en jeugdrevalidatie Revalidatie bij pijn en gewrichtsaandoeningen Arm-, hand- en polsrevalidatie

Nadere informatie

Steunkousen LIVIT ORTHOPEDIE LIVIT.NL. Uw specialist op het gebied van Therapeutisch elastische kousen. Volg ons ook op:

Steunkousen LIVIT ORTHOPEDIE LIVIT.NL. Uw specialist op het gebied van Therapeutisch elastische kousen. Volg ons ook op: Steunkousen LIVIT ORTHOPEDIE Uw specialist op het gebied van Therapeutisch elastische kousen Volg ons ook op: LIVIT.NL Steunkousen Heeft u problemen met de doorbloeding in uw benen of armen? Dan kunnen

Nadere informatie

Wat kan de orthopedagoog of psycholoog voor jou doen?

Wat kan de orthopedagoog of psycholoog voor jou doen? Wat kan de orthopedagoog of psycholoog voor jou doen? Samenwerkingsverband NIP-NVO zorg voor mensen met een verstandelijke beperking 2014 1 Inhoud Voorwoord 3 Wat doet de psycholoog of orthopedagoog? 5

Nadere informatie

Aanpak chronische rug-, bekken- en/of nekklachten Mentaal & fysiek Het Rughuis helpt!

Aanpak chronische rug-, bekken- en/of nekklachten Mentaal & fysiek Het Rughuis helpt! Cliënten informatie Aanpak chronische rug-, bekken- en/of nekklachten Mentaal & fysiek Het Rughuis helpt! Ernstige chronische rug-, bekken- en/of nekklachten Heeft u ernstige chronische rug-, bekken- en/of

Nadere informatie

Van onderzoek naar nieuw product, nieuwe productietechniek of vernieuwd inzicht

Van onderzoek naar nieuw product, nieuwe productietechniek of vernieuwd inzicht Van onderzoek naar nieuw product, nieuwe productietechniek of vernieuwd inzicht OIM Orthopedie stimuleert onderzoek In onze branche is kennis van enorm belang. Met onze kennis kunnen wij mensen zo goed

Nadere informatie

Slachtoffers van mensenhandel en geestelijke gezondheidszorg

Slachtoffers van mensenhandel en geestelijke gezondheidszorg Slachtoffers van mensenhandel en geestelijke gezondheidszorg Informatie voor cliënten Cliënten en geestelijke gezondheidszorg Slachtoffers van mensenhandel hebben vaak nare dingen meegemaakt. Ze zijn geschokt

Nadere informatie

HEY WAT KAN JIJ EIGENLIJK GOED? VERKLAP JE TALENT IN 8 STAPPEN

HEY WAT KAN JIJ EIGENLIJK GOED? VERKLAP JE TALENT IN 8 STAPPEN E-blog HEY WAT KAN JIJ EIGENLIJK GOED? VERKLAP JE TALENT IN 8 STAPPEN In talent & groei Het is belangrijk om je talent goed onder woorden te kunnen brengen. Je krijgt daardoor meer kans om het werk te

Nadere informatie

Neus correctie 2012. Aanleiding. Intake gesprek. Stap 1: Wat gaan we doen

Neus correctie 2012. Aanleiding. Intake gesprek. Stap 1: Wat gaan we doen Neus correctie 2012 Aanleiding Al een tijdje heb ik last van mijn neus. Als kind van een jaar of 5 kreeg ik een schep tegen mijn neus, wat er waarschijnlijk voor heeft gezorgd dat mijn neus brak. Als kind

Nadere informatie

Wat is PDD-nos? VOORBEELDPAGINA S. Wat heb je dan? PDD-nos is net als Tourette een neurologische stoornis. Een stoornis in je hersenen.

Wat is PDD-nos? VOORBEELDPAGINA S. Wat heb je dan? PDD-nos is net als Tourette een neurologische stoornis. Een stoornis in je hersenen. Wat is PDD-nos? 4 PDD-nos is net als Tourette een neurologische stoornis. Een stoornis in je hersenen. Eigenlijk vind ik stoornis een heel naar woord. Want zo lijkt het net of er iets niet goed aan me

Nadere informatie

Revalideren in het Roessingh. Vernieuwend - Attent - Samen

Revalideren in het Roessingh. Vernieuwend - Attent - Samen Revalideren in het Roessingh Vernieuwend - Attent - Samen Moderne middelen en maatwerk Ik heb het moeten leren accepteren. Af en toe zeggen: stop en niet verder. Daarmee kreeg ik weer een stukje van mijzelf

Nadere informatie

O, antwoordde ik. Verder zei ik niets. Ik ging vlug de keuken weer uit en zonder eten naar school.

O, antwoordde ik. Verder zei ik niets. Ik ging vlug de keuken weer uit en zonder eten naar school. Voorwoord Susan schrijft elke dag in haar dagboek. Dat dagboek is geen echt boek. En ook geen schrift. Susans dagboek zit in haar tablet, een tablet van school. In een map die Moeilijke Vragen heet. Susan

Nadere informatie

Voorwoord. Daarna ging ik praten met Chitra, een Tamilvrouw uit Sri Lanka. Zij zette zich in voor de Tamilstrijd.

Voorwoord. Daarna ging ik praten met Chitra, een Tamilvrouw uit Sri Lanka. Zij zette zich in voor de Tamilstrijd. Voorwoord In dit boek staan interviews van nieuwkomers over hun leven in Nederland. Ik geef al twintig jaar les aan nieuwkomers. Al deze mensen hebben prachtige verhalen te vertellen. Dus wie moest ik

Nadere informatie

Langdurige gezondheidsklachten?

Langdurige gezondheidsklachten? Langdurige gezondheidsklachten? En wordt u daardoor belemmerd in uw dagelijkse leven? Werk met Winnock Zorg aan duurzaam herstel van functioneren en wees uw klachten de baas Printversie Winnock Zorg 2015

Nadere informatie

De beste zorg vinden? Zorg of ondersteuning nodig? CZ helpt! 2013/2014. Uw verzekering snel en digitaal regelen?

De beste zorg vinden? Zorg of ondersteuning nodig? CZ helpt! 2013/2014. Uw verzekering snel en digitaal regelen? zorgwijzer 2013/2014 Zorg of ondersteuning nodig? CZ helpt! De beste zorg vinden? Uw verzekering snel en digitaal regelen? Medische vraag? Stel hem aan onze deskundigen Inhoudsopgave 4 Regel uw verzekering

Nadere informatie

s-hertogenbosch Stadionlaan JJ s-hertogenbosch

s-hertogenbosch Stadionlaan JJ s-hertogenbosch ONZE TIP Controleer uw voeten elke dag op verkleuringen, blaren, kloven, likdoorns en wondjes. Vergeet hierbij niet de voetzool en tussen de tenen te controleren. Neem bij twijfel altijd contact op met

Nadere informatie

Betrokken begeleiding voor. Hersenletsel en hun omgeving.

Betrokken begeleiding voor. Hersenletsel en hun omgeving. Betrokken begeleiding voor mensen met NieT Aangeboren Hersenletsel en hun omgeving. Er komen steeds minder vrienden langs, tja, ik ben ook altijd moe. Alles is ineens anders... Het kan zomaar ineens gebeuren:

Nadere informatie

Aanmelden. informatie over hoe wij jou helpen naar een leven zonder verslavende middelen

Aanmelden. informatie over hoe wij jou helpen naar een leven zonder verslavende middelen Aanmelden informatie over hoe wij jou helpen naar een leven zonder verslavende middelen Vind je dat je in het weekend te veel coke, speed of xtc gebruikt? Heb je weer geblowd of gedronken, terwijl je dat

Nadere informatie

Protocol Indiceerders. Menzis Zorgkantoor Wlz

Protocol Indiceerders. Menzis Zorgkantoor Wlz Protocol Indiceerders Menzis Zorgkantoor Wlz 2017-2018 Inleiding Wettelijk gezien moet de stelling voor persoonsgebonden hulpmiddelen en rolstoelen voor individueel gebruik door de verpleeghuisarts of

Nadere informatie

Een goed leven voor.

Een goed leven voor. Een goed leven voor. Juultje Holla - Perspectief - maart 2013 Als onderdeel van het ZonMW project Zeggenschap en Inclusie Met dank aan Rob, die mij hierbij enorm geholpen heeft. Een goed leven voor. Een

Nadere informatie

Voetklachten bij diabetes mellitus (suikerziekte)

Voetklachten bij diabetes mellitus (suikerziekte) Wilhelmina Ziekenhuis Assen Vertrouwd en dichtbij Informatie voor patiënten Voetklachten bij diabetes mellitus (suikerziekte) z Voetklachten bij diabetes mellitus (suikerziekte) 1 Als u diabetes mellitus

Nadere informatie

Soms ben ik eens boos, en soms wel eens verdrietig, af en toe eens bang, en heel vaak ook wel blij.

Soms ben ik eens boos, en soms wel eens verdrietig, af en toe eens bang, en heel vaak ook wel blij. Lied: Ik ben ik (bij thema 1: ik ben mezelf) (nr. 1 en 2 op de CD) : Weet ik wie ik ben? Ja, ik weet wie ik ben. Weet ik wie ik ben? Ja, ik weet wie ik ben. Ik heb een mooie naam, van achter en vooraan.

Nadere informatie

Ben jij een kind van gescheiden ouders? Dit werkboekje is speciaal voor jou!

Ben jij een kind van gescheiden ouders? Dit werkboekje is speciaal voor jou! Hallo Ben jij een kind van gescheiden ouders? Dit werkboekje is speciaal voor jou Als je ouders uit elkaar zijn kan dat lastig en verdrietig zijn. Misschien ben je er boos over of denk je dat het jouw

Nadere informatie

Naam: Mariska v/d Boomen. Klas: TG2C. Datum: 25 Juni. Docent: Van Rijt. Schrijfverslag.

Naam: Mariska v/d Boomen. Klas: TG2C. Datum: 25 Juni. Docent: Van Rijt. Schrijfverslag. Naam: Mariska v/d Boomen. Klas: TG2C. Datum: 25 Juni. Docent: Van Rijt. Schrijfverslag. Onze vragen: 1. Wanneer bent u met uw schrijfcarrière begonnen? 8 jaar geleden ben ik begonnen met het schrijven.

Nadere informatie

Koninklijke Visio expertisecentrum voor slechtziende en blinde mensen

Koninklijke Visio expertisecentrum voor slechtziende en blinde mensen Koninklijke Visio expertisecentrum voor slechtziende en blinde mensen Perspectief voor iedereen In Nederland krijgen jaarlijks duizenden mensen te maken met blijvende slechtziendheid of blindheid. Wanneer

Nadere informatie

Relaties. HDYO heeft meer informatie beschikbaar over de Ziekte van Huntington voor jongeren, ouders en professionals op onze website: www.hdyo.

Relaties. HDYO heeft meer informatie beschikbaar over de Ziekte van Huntington voor jongeren, ouders en professionals op onze website: www.hdyo. Relaties HDYO heeft meer informatie beschikbaar over de Ziekte van Huntington voor jongeren, ouders en professionals op onze website: www.hdyo.org Relaties kunnen een belangrijke rol spelen bij het omgaan

Nadere informatie

informatie voor cliënten

informatie voor cliënten Colofon Redactie: Jose Schilderinck, Frank Nijhuis en Gerdi Verkerk Contact en algemene vragen: Postadres 820, 7550 AV Hengelo t. 088 777 60 00 e. info@ambiq.nl i. www.ambiq.nl Concept en ontwerp: Vanille

Nadere informatie

Training - Begeleiding - Coaching BALANS DE BAAS VOOR VROUWEN DIE MAMA ZIJN OF WORDEN

Training - Begeleiding - Coaching BALANS DE BAAS VOOR VROUWEN DIE MAMA ZIJN OF WORDEN Training - Begeleiding - Coaching BALANS DE BAAS VOOR VROUWEN DIE MAMA ZIJN OF WORDEN HERKEN JE DIT? Heb je steeds het gevoel het net niet goed genoeg te doen voor iedereen? Zijn de dagen te kort voor

Nadere informatie

Vrij bewegen ensporten

Vrij bewegen ensporten De Livit Pace-Pro dé beschermkap voor uw pacemaker of (s-)icd Vrij bewegen ensporten met een pacemaker Een pacemaker of (s-)icd is kwetsbaar Heeft u een pacemaker, icd of s-icd? Dan kent u vast dat kwetsbare,

Nadere informatie

Steunzolen LIVIT ORTHOPEDIE LIVIT.NL. Uw specialist op het gebied van. Steunzolen. Volg ons ook op:

Steunzolen LIVIT ORTHOPEDIE LIVIT.NL. Uw specialist op het gebied van. Steunzolen. Volg ons ook op: Steunzolen LIVIT ORTHOPEDIE Uw specialist op het gebied van Steunzolen Volg ons ook op: LIVIT.NL Steunzolen Als u voet- of rugklachten heeft, kunnen steunzolen een oplossing zijn. Steunzolen zijn op maat

Nadere informatie

Revalidatiemogelijkheden in Nederland

Revalidatiemogelijkheden in Nederland Revalidatiemogelijkheden in Nederland De revalidatie heeft als doel om kinderen zo goed mogelijk te begeleiden bij het omgaan met de beperkingen die zij tijdelijk of blijvend ondervinden als gevolg van

Nadere informatie

UMCG Centrum voor Revalidatie locatie Beatrixoord Pijnrevalidatie voor kinderen en jongeren

UMCG Centrum voor Revalidatie locatie Beatrixoord Pijnrevalidatie voor kinderen en jongeren UMCG Centrum voor Revalidatie locatie Beatrixoord Pijnrevalidatie voor kinderen en jongeren Informatie voor kinderen, jongeren en ouders Wat staat er in deze folder? Inleiding voor ouders 1 Informatie

Nadere informatie

Dit boekje is van:..

Dit boekje is van:.. Ik en mijn plan Dit boekje is van:.. Hallo, Jij bent cliënt bij SOVAK. Je hebt bij SOVAK een persoonlijk begeleider. Samen maak je afspraken over wat jij zelf doet en wat SOVAK doet. Die afspraken staan

Nadere informatie

Regelgeving & Geldzaken

Regelgeving & Geldzaken MEE Ondersteuning bij leven met een beperking Regelgeving & Geldzaken Regelgeving & Geldzaken Hoe regel ik mijn geldzaken? Ik vind het moeilijk om overzicht te houden en wil geen schulden maken. Wie zorgt

Nadere informatie

EN MIJN KLEINKINDEREN

EN MIJN KLEINKINDEREN Vandaag zijn patiënten, behandelaars, ervaringsdeskundigen en anderen die te maken hebben met lymfologie bij elkaar tijdens het Lymfologie Congres 2012. Het thema van dit congres dat de NVFL, NVH en NLNet

Nadere informatie

Zorg & Revalidatie. Werken aan optimaal herstel

Zorg & Revalidatie. Werken aan optimaal herstel Werken aan optimaal herstel Over BeLife Wij geloven in de kracht van mensen. Je hoeft tenslotte niet ziek te zijn om beter te worden. BeLife biedt medisch-specialistische revalidatiezorg aan mensen die

Nadere informatie

Regelgeving & Geldzaken

Regelgeving & Geldzaken MEE Ondersteuning bij leven met een beperking Regelgeving & Geldzaken Regelgeving & Geldzaken Hoe regel ik mijn geldzaken? Ik vind het moeilijk om overzicht te houden en wil geen schulden maken. Wie zorgt

Nadere informatie

Kinderrevalidatie. Informatie voor ouders

Kinderrevalidatie. Informatie voor ouders Kinderrevalidatie Informatie voor ouders Kinderrevalidatie ViaReva is het centrum voor revalidatie voor volwassenen en jeugd in de regio Apeldoorn, Deventer en Zutphen. Wanneer uw kind een handicap of

Nadere informatie

ONDERSTEUNING VAN MENSEN MET EEN LICHAMELIJKE HANDICAP EN/OF NIET-AANGEBOREN HERSENLETSEL

ONDERSTEUNING VAN MENSEN MET EEN LICHAMELIJKE HANDICAP EN/OF NIET-AANGEBOREN HERSENLETSEL Ondersteuning bij wonen ONDERSTEUNING VAN MENSEN MET EEN LICHAMELIJKE HANDICAP EN/OF NIET-AANGEBOREN HERSENLETSEL Voorpagina: Kjerke de Vries: Ik heb niet erg veel hulp nodig. Daarom verhuis ik van een

Nadere informatie

Vanjezelfhouden.nl 1

Vanjezelfhouden.nl 1 1 Kan jij van jezelf houden? Dit ontwerp komt eigenlijk altijd weer ter sprake. Ik verbaas mij erover hoeveel mensen er zijn die dit lastig vinden om te implementeren in hun leven. Veel mensen willen graag

Nadere informatie

Regelgeving & Geldzaken

Regelgeving & Geldzaken MEE Gelderse Poort MEE maakt meedoen mogelijk Regelgeving & Geldzaken Regelgeving & Geldzaken Hoe regel ik mijn geldzaken? Ik vind het moeilijk om overzicht te houden en wil geen schulden maken. Wie zorgt

Nadere informatie

Podotherapie. Naar het ziekenhuis? Lees eerst de informatie op

Podotherapie. Naar het ziekenhuis? Lees eerst de informatie op Podotherapie Naar het ziekenhuis? Lees eerst de informatie op www.asz.nl/brmo. Inleiding In het Albert Schweitzer ziekenhuis werkt een podotherapeut. In deze folder leest u meer over de podotherapie.

Nadere informatie

Brochure. Oplossingen die werken!

Brochure. Oplossingen die werken! Brochure Kersten RTD maken méér mogelijk Iedereen wil graag zo gewoon mogelijk bewegen, wonen, werken en communiceren. Voor mensen met een (lichamelijke) beperking, chronisch zieken en ouderen is dat

Nadere informatie

KBOEM-B voor kinderen. Verbeteren van looppatroon door botox en revalidatie

KBOEM-B voor kinderen. Verbeteren van looppatroon door botox en revalidatie KBOEM-B voor kinderen Verbeteren van looppatroon door botox en revalidatie Inhoudsopgave Inleiding 3 Waarom een opname? 3 Wat is KBOEM-B? 4 Voor wie? 4 Wat gaan we doen? 5 Wat kunt u als ouder doen? 6

Nadere informatie

EEN BEDRIJF IN BEWEGING

EEN BEDRIJF IN BEWEGING rochure Hecker&Van Lierop.indd 1 EEN BEDRIJF IN BEWEGING 24-12-13 14:24 Heckert & Van Lierop Na een lange staat van dienst als orthopedisch instrumentmakers besloten Huub Lucassen en Johan Bloks in 2005

Nadere informatie

Revalidatie geneeskunde. Revalidatiedagbehandeling

Revalidatie geneeskunde. Revalidatiedagbehandeling Revalidatie geneeskunde Revalidatiedagbehandeling Inhoudsopgave 1. Inleiding... 4 2. Het revalidatieteam... 4 3. Poliklinische dagbehandeling... 4 4. Wat doen de verschillende behandelaars?... 5 4a De

Nadere informatie

Geschreven en geillustreerd door Sandra J. Hollenberg (Malcolm s Oma Sandy) Auteur van MIJN EIGEN TYPE 1 DIABETES BOEK Vertaald door Anne de Graaf

Geschreven en geillustreerd door Sandra J. Hollenberg (Malcolm s Oma Sandy) Auteur van MIJN EIGEN TYPE 1 DIABETES BOEK Vertaald door Anne de Graaf Geschreven en geillustreerd door Sandra J. Hollenberg (Malcolm s Oma Sandy) Auteur van MIJN EIGEN TYPE 1 DIABETES BOEK Vertaald door Anne de Graaf Editie 2010 Sandra J Hollenberg Extra kopieën zijn gratis

Nadere informatie

Algemene informatie. Voorkom onnodige achteruitgang in het ziekenhuis - Kom uit het bed -

Algemene informatie. Voorkom onnodige achteruitgang in het ziekenhuis - Kom uit het bed - Algemene informatie Voorkom onnodige achteruitgang in het ziekenhuis - Kom uit het bed - 1 U zult misschien wel schrikken als u leest dat drie maanden na ontslag ongeveer 30% van de ouderen die behandeld

Nadere informatie

Bent u niet tevreden? Laat het ons weten!

Bent u niet tevreden? Laat het ons weten! Bent u niet tevreden? Laat het ons weten! Wij willen graag van u leren De medewerkers van de CvZG verlenen aan veel mensen diverse soorten zorg. In verreweg de meeste gevallen verloopt die zorg naar tevredenheid

Nadere informatie

[PILOT] Aan de slag met de Hoofdzaken Ster

[PILOT] Aan de slag met de Hoofdzaken Ster [PILOT] Aan de slag met de Hoofdzaken Ster! Hoofdzaken Ster Copyright EffectenSter BV 2014 Hoofdzaken Ster SOCIALE VAARDIGHEDEN VERSLAVING DOELEN EN MOTIVATIE 10 9 8 10 9 8 7 6 4 3 2 1 7 6 4 3 2 1 10 9

Nadere informatie

Kinder- en jeugdrevalidatie. Ziekenhuislocatie Scheper

Kinder- en jeugdrevalidatie. Ziekenhuislocatie Scheper Kinder- en jeugdrevalidatie Ziekenhuislocatie Scheper 2 Inhoudsopgave Blz. Kinder- en jeugdrevalidatie in ziekenhuislocatie Scheper 4 Algemene informatie 4 Revalidatie, wat is dat? 4 De medewerkers van

Nadere informatie

Als bewegen niet meer vanzelfsprekend is. Fysiotherapie en Ergotherapie

Als bewegen niet meer vanzelfsprekend is. Fysiotherapie en Ergotherapie Als bewegen niet meer vanzelfsprekend is Fysiotherapie en Ergotherapie ZINN Gezondheidszorg staat voor u klaar Een expertiseteam van specialisten vormt samen ZINN Gezondheidszorg. We begeleiden u bij het

Nadere informatie

De beste zorg vinden? Zorg of ondersteuning nodig? PZP helpt! 2013/2014. Uw verzekering snel en digitaal regelen?

De beste zorg vinden? Zorg of ondersteuning nodig? PZP helpt! 2013/2014. Uw verzekering snel en digitaal regelen? 2013/2014 Zorg of ondersteuning nodig? PZP helpt! De beste zorg vinden? Uw verzekering snel en digitaal regelen? Medische vraag? Stel hem aan onze deskundigen Inhoudsopgave 4 Uw verzekering snel en digitaal

Nadere informatie

Achmea Personenschade: aangenaam!

Achmea Personenschade: aangenaam! Achmea Personenschade: aangenaam! INHOUD Achmea Personenschade: aangenaam! 3 Wat doen wij voor u? 4 Hoe doen wij dat? 5 Met wie krijgt u te maken? 7 Wat doet u? 9 Wat betalen wij? 10 Zoekt u extra hulp?

Nadere informatie

Revant, de kracht tot ontwikkeling!

Revant, de kracht tot ontwikkeling! Neurologische revalidatie Hartrevalidatie Revalidatie bij complex chronisch longfalen Oncologische revalidatie Kind- en jeugdrevalidatie Revalidatie bij pijn en gewrichtsaandoeningen Arm-, hand- en polsrevalidatie

Nadere informatie

Hoe gaat het in z n werk daar? Wat is er anders dan een gewone poli?

Hoe gaat het in z n werk daar? Wat is er anders dan een gewone poli? INTERVIEW d.d. 28 december 2009 Coeliakiepoli Op het interview-wenslijstje van Nynke en Zara staat Dr. Luisa Mearin. Zij is kinderarts MDL in het LUMC te Leiden en heeft als eerste met haar collega s in

Nadere informatie

Probleem? Geen probleem. Met de vaardigheden die Humanitas je aanreikt, verander je je leven. Helemaal zelf. En het mooie is: iedereen kan het.

Probleem? Geen probleem. Met de vaardigheden die Humanitas je aanreikt, verander je je leven. Helemaal zelf. En het mooie is: iedereen kan het. ONTMOET HUMANITAS Probleem? Geen probleem. Met de vaardigheden die Humanitas je aanreikt, verander je je leven. Helemaal zelf. En het mooie is: iedereen kan het. Zonder uitzondering. Lukt het je niet alleen,

Nadere informatie

SEMI-ORTHOPEDISCHE SCHOENEN. Pruis. Orthopedische Schoentechniek

SEMI-ORTHOPEDISCHE SCHOENEN. Pruis. Orthopedische Schoentechniek SEMI-ORTHOPEDISCHE SCHOENEN Pruis Orthopedische Schoentechniek Semi-orthopedische schoenen (OS-B) Als u semi-orthopedische B-schoenen nodig heeft dan betekent dit dat uw voetprobleem vraagt om een specialistische

Nadere informatie

Persoonlijkheidstesten

Persoonlijkheidstesten Persoonlijkheidstesten De gratis korte persoonlijkheid test De eerste test die ik heb gemaakt is een gratis test. Deze test bestaat uit één vraag waar wordt gevraagd een van de negen figuren te kiezen.

Nadere informatie

Revant, de kracht tot ontwikkeling!

Revant, de kracht tot ontwikkeling! Neurologische revalidatie Hartrevalidatie Revalidatie bij complex chronisch longfalen Oncologische revalidatie Kind- en jeugdrevalidatie Revalidatie bij pijn en gewrichtsaandoeningen Arm-, hand- en polsrevalidatie

Nadere informatie

Revant, de kracht tot ontwikkeling!

Revant, de kracht tot ontwikkeling! Neurologische revalidatie Hartrevalidatie Revalidatie bij complex chronisch longfalen Oncologische revalidatie Kind- en jeugdrevalidatie Revalidatie bij pijn en gewrichtsaandoeningen Arm-, hand- en polsrevalidatie

Nadere informatie

Nationale Nederlanden Paspoort. Informatieboekje bevolkingsonderzoek naar borstkanker

Nationale Nederlanden Paspoort. Informatieboekje bevolkingsonderzoek naar borstkanker Nationale Nederlanden Paspoort Informatieboekje bevolkingsonderzoek naar borstkanker Zorgbelang Gelderland, november 2010 Teksten of delen van teksten uit deze uitgave mogen, na verkregen toestemming van

Nadere informatie

ORTHOPEDISCHE SCHOENEN. Pruis. Orthopedische Schoentechniek

ORTHOPEDISCHE SCHOENEN. Pruis. Orthopedische Schoentechniek ORTHOPEDISCHE SCHOENEN Pruis Orthopedische Schoentechniek Orthopedische schoenen (OS-A) Wanneer u orthopedische A-schoenen nodig heeft, kan uw voetprobleem niet meer worden verholpen met aangepaste confectieschoenen

Nadere informatie

0-3 maanden zwanger. Zwanger. Deel 1

0-3 maanden zwanger. Zwanger. Deel 1 Zwanger Ik was voor het eerst zwanger. Ik voelde het meteen. Het kon gewoon niet anders. Het waren nog maar een paar cellen in mijn buik. Toch voelde ik het. Deel 1 0-3 maanden zwanger Veel te vroeg kocht

Nadere informatie

opm werkboek 2004 24-05-2004 16:49 Pagina 1 levensboek van

opm werkboek 2004 24-05-2004 16:49 Pagina 1 levensboek van opm werkboek 2004 24-05-2004 16:49 Paga 1 levensboek van opm werkboek 2004 11-05-2004 11:16 Paga 2 Inhoud Enkele aanwijzgen voor het gebruik.......................... 3 Mijn geboortedag........................................

Nadere informatie

Hand- en/of armprothese. Alles wat u wilt weten over uw hand- en/of armprothese

Hand- en/of armprothese. Alles wat u wilt weten over uw hand- en/of armprothese Hand- en/of armprothese Alles wat u wilt weten over uw hand- en/of armprothese Jessica Hoving (47) Tijdens een vakantie brak ik mijn rechterarm bij het abseilen. Specialisten in het ziekenhuis hebben van

Nadere informatie

De juiste zorg, prettig bij u thuis

De juiste zorg, prettig bij u thuis De juiste zorg, prettig bij u thuis Veelzijdig in zorg Care: Persoonlijke Verzorging en Verpleging Vérian, veelzijdig in zorg Vérian biedt u een breed aanbod aan zorgdiensten, 24 uur per dag, 7 dagen in

Nadere informatie