OVV-NIEUWS Zomer 2019

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "OVV-NIEUWS Zomer 2019"

Transcriptie

1 Zomer 2019 INHOUD: - VAN HET BESTUUR - OVV EN DE WET OP DE PRIVACY (AVG) - VAN DE PENNINGMEESTER - DONATIES OVV - OUDERS VOOR OUDERS GESELECTEERD VOOR BEGELEIDING à LA CARTE - LEDENVERGADERING 30 MAART NIEUWS VAN DE LINGEBOLDER - STRATEGIETRAJECT ASVZ - 50 JAAR ASVZ - NIEUWE HAVEN VOOR SCHIP - VOORLICHTING NACHTZORG BIJ ASVZ - TWEEDE KAMER ADOPTIELID EVERT JAN SLOOTWEG - GROEPSVERTEGENWOORDIGERS OVV - WELKOM IN DE WINKEL! - RECREATIEKALENDER - AGENDA OVV VAN HET BESTUUR Waarom ontvangt u deze nieuwsbrief? Door middel van deze nieuwsbrief proberen wij ouders, verwanten en bezoekvrijwilligers zo goed mogelijk te informeren over allerlei zaken die voor hen van belang kunnen zijn. Drie keer per jaar brengt de OVV een nieuwsbrief uit. Deze wordt verstuurd naar alle contactadressen van cliënten die vallen onder het werkgebied van onze vereniging. (Dit zijn de locaties Merwebolder, Lingebolder en de daarbij behorende buitenlocaties en dagbestedingsgroepen). In verband met de wet op de privacy zal het beleid over het versturen van informatie binnenkort veranderen. Lees het artikel hierover in deze OVV-nieuws! Wij versturen deze nieuwsbrief het liefst digitaal. Meldt u hiervoor aan door een mail te sturen naar: ovv@asvz.nl Graag uw postadres vermelden! Kijk voor de laatste nieuwtjes en actuele zaken op onze website: ovv.asvz.nl

2 BELEIDS-WERKPLAN OVV BLIK OP DE TOEKOMST Tijdens de ledenvergadering op 30 maart jl. heeft het bestuur van de OVV het beleidswerkplan OVV met bijbehorend actieplan gepresenteerd. In het beleids-werkplan met de naam Blik op de toekomst wil het bestuur de belangrijkste uitgangspunten, doelstellingen en activiteiten tot uitdrukking brengen. Het beleids-werkplan geeft de toekomstige richting van de OVV aan. Vraag is: Wat kunt u verwachten van de ouder-verwantenvereniging (OVV) en welke rol wilt u als ouder, verwant, bezoekvrijwilliger daarin vervullen? Wilt u hierin actief bijdragen? Het definitieve plan is gepubliceerd op de website van de OVV: SECTOR CONTACTPERSOON Richard van Vlaardingen is per 1 juli 2019 aangesteld als sector contactpersoon voor de sector Yildiz (Touwbaan-woningen). Het bestuur is blij, dat Richard deze functie wil vervullen en wenst hem veel succes! THEMA-AVOND OVER DE NIEUWE WET ZORG EN DWANG leder mens heeft recht op vrijheid. Bijvoorbeeld om je mening te geven, om je vrij te bewegen en om je eigen leven in te richten. Als je zorg nodig hebt, thuis of in een zorginstelling, heb je ook recht op vrijheid. Soms wordt iemands vrijheid (tijdelijk) beperkt. Voor zijn eigen veiligheid of voor de veiligheid van anderen. Dat kan gelukkig niet zomaar. De regering heeft hiervoor de Wet zorg en dwang (Wzd) gemaakt. In deze wet staan regels waarom en onder welke voorwaarden iemands vrijheid mag worden beperkt. De Wzd gaat op 1 januari 2020 in. Het is belangrijk dat mensen met een beperking en hun familie zich hier op voorbereiden. Dat zij weten waar de Wzd over gaat. En welke rechten zij hebben. Het is ook belangrijk dat professionele zorgverleners dat weten. Zij kunnen over het onderwerp in gesprek met mensen met een beperking en hun familie. In november 2019 zal de OVV in samenwerking met de Regioraad Waardenland en Regioraad Merwebolder, een thema-avond voor ouders en verwanten organiseren over deze nieuwe wet.

3 OVV EN DE WET OP DE PRIVACY (AVG) PRIVACY VERKLARING OVV Op 25 mei 2018 is de nieuwe wet algemene verordening gegevensbescherming (AVG) in werking getreden. Deze wet vervangt de oude wet persoonsgegevens. Deze nieuwe wet geeft richtlijnen waaraan organisaties dus ook de ouderverwantenvereniging (OVV) - moeten voldoen. Dit heeft ook betrekking op de persoonsgegevens waarover ze de beschikking hebben. De OVV is in gesprek met ASVZ hoe zij dit het beste vorm kan geven. Vooruitlopend hierop hebben wij een privacyverklaring opgesteld. Deze is terug te vinden op onze website: ovv.asvz.nl onder het kopje ANBI, kolom links privacyverklaring. Voor vragen kunt u contact opnemen met onze penningmeester Nico van Delft, tel / ovv@asvz.nl INFORMATIE VANUIT OVV In verband met de (nieuwe) wet op de privacy mogen wij deze nieuwsbrief en/of andere informatie vanuit onze vereniging, zoals o.a. uitnodigingen voor thema-avonden, niet meer standaard naar de contactadressen van de bewoners versturen. Dit is daarom de laatste nieuwsbrief, die naar alle contactadressen wordt verstuurd. Leden van de OVV en mensen die de nieuwsbrief digitaal ontvangen, zullen deze gewoon blijven ontvangen. De overige contactadressen zullen wij in het najaar per brief benaderen of zij informatie vanuit onze vereniging willen blijven ontvangen. Zij moeten hiervoor schriftelijk toestemming geven. VERJAARDAGSKAARTEN BEWONERS Door deze wet kan de OVV géén kaarten meer versturen naar jarige bewoners. VAN DE PENNINGMEESTER RABOBANK CLUBKAS CAMPAGNE 2019 Zoals wellicht bekend, doet de OVV al jaren mee met de Rabobank Clubkas Campagne van de Rabobank Merwestroom. Leden van deze bank kunnen stemmen op een vereniging/stichting waar zij bij betrokken zijn en/of die zij een warm hart toedragen. Per stem wordt een bedrag aan de deelnemende verenigingen en stichtingen uitgekeerd. Ook in 2019 zal de Rabobank de Clubkas Campagne organiseren en zal de OVV hier weer aan deelnemen. Heeft u een rekening bij Rabobank Merwestroom en bent u lid van de Rabobank?

4 Dan heeft u de afgelopen jaren mogelijk een stem op de OVV uitgebracht. Waarvoor onze hartelijke dank! Bent u als rekeninghouder nog géén lid, maar heeft u wel een rekening bij Rabobank Merwestroom? Wordt dan gratis lid. Aanmelden kan via de website van de Rabobank: Zo kunt u meestemmen met deze campagne en de OVV steunen. Een tip: heeft u een en/of rekening? Dan kunnen beide rekeninghouders individueel lid worden. Zo kunt u meer stemmen uitbrengen! Bent u beheerder (bewindvoerder of curator) van een Rabobankrekening Merwestroom, die op naam van een bewoner staat? Ook deze bewoner kunt u lid maken! We houden u op de hoogte over het bestedingsdoel voor Nieuwe leden De afgelopen periode heeft de OVV 5 nieuwe betalende leden mogen verwelkomen. Fijn dat deze ouders en verwanten het werk van de OVV willen ondersteunen. Daarnaast zijn er ook veel bezoekvrienden lid geworden. Bezoekvrienden zijn automatisch lid van de OVV. Zij hoeven géén contributie te betalen. Uiteraard mogen zij altijd betalend lid worden. Aanmelden kan via: ovv@asvz.nl DONATIES OVV Incidentele aanvragen woon- en/of dagbestedingsgroepen De OVV heeft op jaarbasis volgens de begroting een budget van 4.000,00 om incidentele donaties te kunnen doen. De OVV hanteert de regel, dat woon- en of dagbestedingsgroepen binnen haar werkgebied een aanvraag kunnen indienen tot maximaal 1.000,00. Alle aanvragen worden besproken binnen het bestuur. Zij besluit of deze dan wordt gehonoreerd. Mocht het zo zijn, dat het budget in de begroting nog toereikend is, kan het bestuur afwijken van de hoogte van het bedrag. Bijdrage voor woongroepen Woongroepen binnen het werkgebied van de OVV kunnen 1x per jaar 10,- per bewoner aanvragen voor een bijeenkomst / activiteit met bewoners, ouders/verwanten, begeleiders en vrijwilligers. Denk hierbij aan een barbecue, high-tea of een familiedag. Vanaf januari 2019 hebben 20 woongroepen deze bijdrage ontvangen. Elektrisch maken duo-fiets Laagdalemsweg De locatie Laagdalemseweg had een duo-fiets voor gebruik van alle bewoners. Helaas werd deze fiets niet gebruikt omdat hij veel te zwaar trapte. Dankzij een donatie van de OVV is deze duo-fiets nu omgebouwd, zodat deze nu elektrisch wordt ondersteund. Op woensdag 1 mei jl. kon voorzitter Nico Koorn de omgebouwde fiets overdragen aan de bewoners van de Laagdalemseweg. Bewoners, medewerkers en vrijwilligers zijn er heel erg blij mee. Ze kunnen er nu weer op uit met de fiets!

5 Bewoners Laagdalemseweg met de elektrische duo-fiets Huifbedpaarden voor Boldermanege De OVV heeft een gift ontvangen speciaal voor de aanschaf van 2 huifbedpaarden t.b.v. Boldermanege. Deze paarden, die al een jaar hebben proefgereden, zijn inmiddels in eigendom door de Boldermanege overgenomen. Wandborden Spinnershoek 1 Aan Spinnershoek 1 zijn wandborden gegeven, nl. Mini regenmaker Mini waterrad Mini labyrint. Onze penningmeester Nico van Delft heeft deze borden op 4 juni jl. overgedragen aan de bewoners van Spinnershoek 1.

6 OUDERS VOOR OUDERS GESELECTEERD VOOR VERNIEUWINGSTRAJECT BEGELEIDING A LA CARTE Op 15 mei 2019 zijn tijdens de eerste editie van het landelijke congres Volwaardig leven, ruim 50 voorstellen gepresenteerd voor meer persoonsgerichte zorg. De ideeën zijn ingediend door aanbieders van gehandicaptenzorg op uitnodiging van minister De Jonge van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS). In februari van dit jaar riep hij de sector op om eigentijdse oplossingen aan te dragen voor het vernieuwingstraject Begeleiding à la Carte. Dit is één van de maatregelen vanuit het programma 'Volwaardig leven' die ervoor moet zorgen dat de zorg beter aansluit bij de veranderende zorgvraag. Ook ASVZ heeft hiervoor 2 voorstellen ingediend. Eén voorstel is het initiatief van de ouder-/verwantenvereniging Merwebolder/Lingebolder (OVV): ouders voor ouders. Bertina Spelt, medewerker cliëntzeggenschap ASVZ, en Marthy Wachtberger hebben tijdens het Congres een korte presentatie over ouders voor ouders gegeven aan een kleine groep ervaringsdeskundigen. Het ministerie van VWS heeft een aantal plannen geselecteerd om deel te nemen aan het vernieuwingstraject Begeleiding à la Carte. ouders voor ouders is hiervoor uitgekozen! Marthy en Casper Wachtberger met Minister Hugo de Jonge Wat houdt dit in? VWS gaat ondersteuning bieden om het project ouders voor ouders verder uit te werken. De kennis en ervaringen worden de komende twee jaar gedeeld met de sector om zo een bijdrage te leveren aan vernieuwing in de zorg. Maandag 1 juli a.s. zal de kick-off plaatsvinden op het ministerie van VWS. We houden u op de hoogte van de ontwikkelingen! Voor meer informatie en een filmpje over ouders voor ouders kijk op de website van ASVZ: Terugblik congres Samen Sterk voor Volwaardig leven Op 15 mei waren er ruim achthonderd deelnemers bij het congres Samen sterk voor Volwaardig leven in Bunnik. Honderden professionals, mensen met een beperking en hun naasten en beleidsmakers uit de gehandicaptenzorg volgden workshops over allerlei thema s.

7 LEDENVERGADERING 30 MAART 2019 foto: Johan Groenemeijer Op zaterdag 30 maart jl. werd de jaarlijkse ledenvergadering van de OVV gehouden op de locatie Lingebolder te Leerdam. Tijdens deze vergadering kwamen verleden, heden en toekomst samen. VERLEDEN Dit jaar bestaat ASVZ 50 jaar! In 1969 is met de start van de Meerpaal in Sliedrecht de basis gelegd voor het huidige ASVZ. Een historisch moment dat dit jaar gevierd gaat worden. Tijdens het verenigingsgedeelte werd het jaarverslag en de jaarrekening 2018 besproken. Wat heeft de OVV in 2018 zoal gedaan? - een nieuwe samenwerkingsovereenkomst met ASVZ is getekend. - de werkbezoeken van Evert Jan Slootweg, ons Tweede Kamer adoptielid. - de gevolgen van de nieuwe privacywet voor de OVV. HEDEN De raad van bestuur gaf aan, dat er zorgen zijn over de krapte op de arbeidsmarkt en het verloop van personeel. ASVZ investeert in opleiden en vitaliteit van medewerkers om dit op te vangen. Nico Koorn werd gekozen tot voorzitter van de OVV. Evert Jan Slootweg besprak het plan Volwaardig Leven. Dit is een plan van aanpak van het ministerie van VWS om de gehandicaptenzorg te verbeteren. Tijdens de pauze en de lunch waren er goede gesprekken tussen de aanwezige ouders/verwanten en medewerkers van ASVZ. Ook was er gelegenheid om de reizende tentoonstelling over de historie van 50 jaar ASVZ buiten te bekijken. TOEKOMST In het beleids-werkplan Blik op de toekomst staat hoe de OVV haar beleid in de toekomst vorm wil geven. Een ambitieus plan voor de jaren Nieuw lid van de raad van bestuur Hetty Verhulst en nieuwe sectormanager van de locatie Lingebolder Mémelle Derckx stelden zich voor. De verbinding en samenwerking met ASVZ blijft ook in de toekomst belangrijk, want

8 samen met ASVZ maakt de OVV het leuker voor ouders, verwanten en bewoners Het was weer een geslaagde vergadering, mede door de gastvrije ontvangst op de Lingebolder! NIEUWS VAN DE LINGEBOLDER Overleg met ouders/verwanten/vrijwilligers In februari is er een overleg geweest met vertegenwoordigers van cliënten op de Lingebolder. Tijdens dit overleg zijn ervaringen uitgewisseld en aandachtspunten voor overleg met de teamleiders besproken. Op 30 september is er weer een overleg gepland. Voorjaarsmarkt en familiedag Op de Lingebolder hebben er afgelopen tijd een aantal evenementen plaats gevonden. Na de ledenvergadering op 30 maart jl., was er op zaterdag 13 april een gezellige voorjaarsmarkt en op zaterdag 11 mei de jaarlijkse familiedag. Marjo de Bot, bestuurslid OVV en sector contactpersoon voor de Lingebolder, was bij alle evenementen aanwezig. foto s: Peter Meurts Bijeenkomst met teamleiders Lingebolder Op 14 mei jl. heeft Marjo de Bot meegewerkt aan een bijeenkomst met de teamleiders van de Lingebolder. De teamleiders waren verdeeld in 3 groepjes. Marjo was één van de gesprekspartners en met elk groepje zijn er ervaringen uitgewisseld. Ook werden de aandachtspunten uit het overleg van februari besproken. STRATEGIETRAJECT ASVZ Bron: Portaal ASVZ Tot de zomer gaan we bij ASVZ aan de slag met onze nieuwe strategie voor de komende vijf jaar. Wat vinden we belangrijk in de zorg en ondersteuning die we bieden? Welke uitdagingen zien we voor de komende jaren? En hoe spelen we daarop in? De komende maanden vinden er allerlei bijeenkomsten plaats waarin managers, medewerkers, cliënten,

9 verwanten en andere experts hierover meedenken en -praten. Zo ook de stakeholdersbijeenkomst op 17 april jl. Bij deze bijeenkomst waren de bestuursleden Nico van Delft en Nico Koorn aanwezig. Alle stakeholders van ASVZ gingen met elkaar in debat over het beeld van ASVZ. Hoe kan ASVZ het goede versterken en het zwakkere beter maken? 50 JAAR ASVZ In 2019 bestaat ASVZ 50 jaar. Dat laten we natuurlijk niet ongemerkt voorbijgaan! Ons jubileum is een mooi moment om te kijken waar we vandaan komen, waar we staan én waar we naartoe willen staat voor ASVZ in het teken van het jubileum met als thema '50 jaar vooruit'. In 1969 is met de start van de Meerpaal in Sliedrecht de basis gelegd voor het huidige ASVZ. En in de loop der jaren zijn we door fusies met andere instellingen gegroeid tot een grote zorgorganisatie voor mensen met een beperking. Een plek waar mogelijkheden in beperkingen centraal staat en waar iedere dag duizenden medewerkers het beste van zichzelf geven en de cliënt centraal stellen. We grijpen ons 50-jarig bestaan aan om terug te blikken op verhalen en ervaringen uit 50 jaar ASVZ. Als organisatie maakt ASVZ zich al een halve eeuw sterk voor vernieuwing in de gehandicaptenzorg. Menswaardige zorg, daar staan we voor. Tegelijkertijd zijn we nog lang niet klaar; ondersteuning en behandeling kunnen altijd beter. We zijn halverwege, en dat punt markeren we met het jubileumjaar. In ons jubileumjaar willen we aan iedereen laten zien dat we elke dag een stapje verder komen. ASVZ gaat al '50 jaar vooruit' en dat blijven we de komende decennia ook gewoon doen. Jubileumactiviteiten Bij een jubileum hoort een feestje. Op donderdag 6 juni jl. was er voor medewerkers, cliënten, ouders, verwanten en vrijwilligers reuzefeest in de Efteling. Dit was een gezellige, feestelijke dag! Er is een jubileummagazine uitgegeven. Dit is een eenmalig en uniek blad vol mooie, indrukwekkende, en inspirerende verhalen. Aan het woord komen medewerkers, cliënten, verwanten én pioniers uit de zorg voor mensen met een beperking. Er is een reizende tentoonstelling die het gehele jaar op diverse bijeenkomsten en evenementen aanwezig is. De tentoonstelling was ook op de ledenvergadering van 30 maart aanwezig.

10 foto: Johan Groenemeijer Alle woningen hebben een eigen feestpakket gekregen om zelf de slingers op te hangen. Iedere woning kan met de inhoud van dit pakket een feestje organiseren, op een manier die past bij de woning. Zaterdag 7 september a.s. is er een reünie voor oud-medewerkers op de Merwebolder in Sliedrecht. Jubileumcollectie Op de dagbestedingslocaties maken de cliënten de meest bijzondere dingen. Van snoeperij tot kunst; voor het 50-jarig bestaan van ASVZ stelden zij een speciale jubileumcollectie samen, zoals een keramiekschaal, lampen of een insectenhotel. Kijk op NIEUWE HAVEN VOOR SCHIP 'Het Schip', een kunstwerk van Frank Nix en een vertrouwd gezicht op de Merwebolder in Sliedrecht werd herplaatst in de vijver bij de hoofdingang. Het speelschip lag 40 jaar op het plein voor het hoofdgebouw, maar is daar vanwege de herinrichting van het plein weggehaald. In zijn nieuwe haven blijft het schip als kunstobject beschikbaar voor de Merwebolder en heeft een mooie positie gekregen in zijn vertrouwde omgeving: het water.

11 VOORLICHTING OVER NACHTZORG BIJ ASVZ Bron: Portaal ASVZ ASVZ heeft een voorlichtingsfilm over de nachtzorg gemaakt. Speciaal voor ouders/verwanten en medewerkers. Hoe gaan de medewerkers van de nachtdienst te werk? En hoe werkt het uitluistersysteem? In de voorlichtingsfilm vertellen nachtdienstmedewerkers Delia en Annemarie meer over hun werk. Via deze link kunt u de film bekijken: Meer weten? Bent u ouder of verwant van een bewoner van ASVZ en wilt u meer weten over de nachtdienst? De medewerkers van de nachtdienst vertellen u graag meer over hun werkwijze of kunnen u een rondleiding geven. Uitleg voor ouders/verwanten Samen met de OVV organiseert de nachtdienst regelmatig een avond om ouders/verwanten uitleg te geven over de nachtzorg en de mogelijkheid om te kijken bij het uitluistersysteem. De eerstvolgende datum is dinsdag 29 oktober 2019 om uur. U kunt zich via de OVV hiervoor aanmelden (mail: ovv@asvz.nl of telefonisch: ). Melden bij de receptie in het hoofdgebouw locatie Merwebolder. De avond gaat alleen door bij voldoende aanmeldingen! TWEEDE KAMER ADOPTIELID EVERT JAN SLOOTWEG Evert Jan Slootweg heeft afgelopen periode twee keer een bezoek gebracht aan ASVZ. Op vrijdagochtend 18 januari jl. bracht hij een bezoek aan locatie Merwebolder. Allereerst ging Evert Jan in gesprek met Wim Kos, voorzitter raad van bestuur ASVZ. Allerlei uiteenlopende en actuele onderwerpen werden in een ontspannen sfeer besproken. Na dit gesprek werd Evert Jan rondgeleid op dagbestedingsgroepen voor oudere cliënten door teamleidster Joke Stravers. Ze brachten o.a. een bezoek aan de Klippersoos. Daar lieten de cliënten de tovertafel zien. Terug in het hoofdgebouw, bezochten zij de dagbestedingsgroepen rondom de CO-ruimte. Evert Jan ging uitgebreid in gesprek met de cliënten. Het was weer een waardevol werkbezoek!

12 Evert Jan en Nico Koorn bij de tovertafel. Evert Jan bij de ledenvergadering Tijdens de ledenvergadering d.d. 30 maart jl. was Evert Jan aanwezig op de locatie Lingebolder. Hij lichtte de actuele zaken toe vanuit de politiek en beantwoordde vragen van ouders/verwanten. Op vrijdag 6 september a.s. zal Evert Jan wederom een werkbezoek brengen aan ASVZ. Het programma hiervoor is nog niet bekend. GROEPSVERTEGENWOORDIGERS OVV GROEPSVERTEGENWOORDIGERS In overleg met teamleiding en sector contactpersoon is er een nieuwe groepsvertegenwoordiger voor Spinnershoek 11 aangesteld. De groepsvertegenwoordiger voor de woongroepen aan de Haarweg te Gorinchem is helaas gestopt. GROEPSVERTEGENWOORDIGERSOVERLEGGEN 2019 De afgelopen periode zijn er twee overleggen geweest. Tijdens het overleg op 18 februari jl. werd het concept beleids-werkplan Blik op de toekomst besproken. Door inbreng van de groepsvertegenwoordigers is het concept op sommige punten aangepast om het tijdens de ledenvergadering te kunnen presenteren aan de leden. Tijdens het overleg op 21 mei jl. gingen de groepsvertegenwoordigers uitgebreid in gesprek met hun sector contactpersoon over het reilen en zeilen op de woongroepen. De aanwezigheid van een aantal sectormanagers en teamleiders was een goede aanvulling op deze gesprekken. Het blijkt dat de signaalfunctie van de groepsvertegenwoordigers op de woongroepen heel erg belangrijk is; Voor het bestuur zijn zij de ogen en oren op de werkvloer! In een fijne sfeer werd de avond op informele wijze afgesloten met een hapje en een drankje.

13 WELKOM IN DE WINKEL! Op het terrein van de Merwebolder zijn een aantal winkels te vinden met producten die deels gemaakt zijn door cliënten en worden (mede) verkocht door cliënten van ASVZ. Welke winkels zijn dit? ASVZ to go: Voor kleine boodschapjes en originele cadeauartikelen! Koek & Cake: Voor de lekkerste koekjes, cake en taart én een koffiecorner! Kringloopwinkel: Voor koopjes en inname van spullen! Stapels Goed: Voor mooie, gebruikte kleding en zelfgemaakt textiel! Openingstijden Maandag t/m vrijdag Elke eerste zaterdag van de maand: uur uur Zaterdag Op zaterdag is het extra gezellig in de winkelstraat! Er wordt dan elke keer een speciale seizoensaanbieding verkocht en er is een optreden in de muziektent. Natuurlijk kunt u ook even langs de Bolderhoeve! Alle cliënten zijn met hun familie en verwanten van harte welkom in de winkels! RECREATIEKALENDER Merwebolder: Zaterdag 15 juni 2019: Bolderbraderie van uur Zaterdag 22 juni 2019: Buddyrun Donderdag 27 juni 2019: Bolderdisco om uur Woensdag 3 juli 2019: Bingo van uur Woensdag 10 juli 2019: Optreden Crescendo in de muziektent om uur Zaterdag 13 juli 2019: Muziekavond in de Ark met Lucky Stars om uur Dinsdag 16 juli 2019: Filmavond in de Ark om uur Zaterdag 20 juli 2019: Viswedstrijd op het terrein Merwebolder van uur

14 Donderdag 25 juli 2019: Bolderdisco om uur Zaterdag 3 augustus 2019: Snoezel/beleving EVMB in de Ark om uur Dinsdag 13 augustus 2019: Filmavond in de Ark Zondag 25 augustus 2019: Openlucht kerkdienst Zaterdag 31 augustus 2019: Familiedag van uur. Dinsdag 3 t/m vrijdag 6 september 2019: Diner voor twee op Feestterrein Merwebolder Zaterdag 7 september 2019: Reünie ASVZ Maandag 9 september 2019 (bij voldoende animo): Bus uitstapje naar Scheveningen en Sealife. Vertrek: uur Lingebolder: Vrijdag 5 juli 2019: BBQ en kampeernacht (aanmelden via de woning) Aanvang: uur Zaterdag 6 juli 2019: Sportclinic van uur Zaterdag 20 juli 2019: Pannenkoekenfeest om uur Zaterdag 27 juli 2019: Fietstocht om uur Woensdag 14 augustus 2019: Bingo in restaurant om uur Zaterdag 31 augustus 2019: Tour de Lingebolder om uur (Elke woning maakt eten, zodat we bij elkaar langs lopen) Maandag 2 september 2019: Diner voor twee voor de locatie Lingebolder op het feestterrein van de Merwebolder.

15 Zaterdag 7 september 2019: Truckersrun om uur Zaterdag 14 september 2019: Rally Lionsclub om uur Zaterdag 28 september 2019: Muziekfestival van uur. Elke woensdag: Soos in het restaurant Elke zaterdag: Patat eten in het restaurant Meer info bij Angelique Hoffman telefoon : of ahoffman@asvz.nl AGENDA OVV Zaterdag 15 juni 2019: Aanwezig met kraam tijdens Bolderbraderie Maandag 24 juni 2019: uur: overleg dagelijks bestuur uur: overleg met de raad van bestuur Maandag 1 juli van uur: Kick off Begeleiding à la Carte bij het ministerie van VWS in den Haag Maandag 26 augustus 2019 om uur: Overleg dagelijks bestuur Zaterdag 31 augustus 2019: Aanwezig met kraam tijdens Familiedag Merwebolder Donderdag 5 september 2019 om uur: Bestuursvergadering met sector contactpersonen Vrijdag 6 september 2019 van uur: Werkbezoek Tweede Kamer adoptielid Evert Jan Slootweg Lesmodule ouderparticipatie Voor de maanden juni t/m september staan er (nog) geen lessen gepland.

16 ALGEMENE INFORMATIE Bestuur: Nico Koorn voorzitter Marthy Wachtberger - secretaris Nico van Delft - penningmeester Marjo de Bot bestuurslid Diane Raymakers - slapend bestuurslid Sector contactpersonen: Jennie Stam: sector Peter van Hofwegen en Annet Hanegraaf Letty Dolleman: sector Peter van Hofwegen en Annet Hanegraaf Richard van Vlaardingen (per 1 juli 2019): sector Yildiz Sletterink Marjo de Bot: sector Lingebolder Willy Groenemeijer: sector Miranda van Someren / Theo Geerts / Monique Oversier / Bas Borsje vacature, sector intensieve zorg, waarnemend Willy Groenemeijer Redactielid AanZet: Jennie Stam Lesmodule ouderparticipatie: Jennie Stam Cobi Haag Marjo de Bot Redactie OVV-Nieuws: Nico Koorn Marthy Wachtberger Linda de Rooij-de Jong Secretariaat ouder-verwantenvereniging: Linda de Rooij-de Jong aanwezig: maandag, dinsdag en donderdag Telefoonnummer: ovv@asvz.nl Website OVV Op deze website leest u meer over onze activiteiten, ouderparticipatie, structuur en werking van de vereniging, onze ANBI erkenning, en hoe u met ons in contact komt. Ook leest u hier de laatste nieuwtjes.

17 Aan- of afmelden OVV-Nieuws U kunt zich aan- of afmelden door een mail te sturen naar ovv@asvz.nl Graag uw adres vermelden! is een uitgave van: OUDER-VERWANTENVERENIGING MERWEBOLDER/LINGEBOLDER Postbus AC SLIEDRECHT! Tel ovv@asvz.nl website:

OVV - NIEUWSFLITS FEBRUARI 2019

OVV - NIEUWSFLITS FEBRUARI 2019 OVV - NIEUWSFLITS FEBRUARI 2019 VAN HET BESTUUR Door middel van de nieuwsflits willen wij ouders, verwanten, bezoekvrijwilligers en andere belangstellenden informeren over allerlei actuele zaken. Deze

Nadere informatie

OVV-NIEUWS November 2018

OVV-NIEUWS November 2018 INHOUD: - VOORZITTER WIM VAN KEULEN STOPT - VAN HET BESTUUR - VAN DE PENNINGMEESTER - UITLEG NACHTDIENST VOOR OUDERS/VERWANTEN - INFORMATIEAVOND ERFRECHT - LANCERING PROGRAMMA VOLWAARDIG LEVEN - TWEEDE

Nadere informatie

OVV - NIEUWSFLITS augustus 2018

OVV - NIEUWSFLITS augustus 2018 OVV - NIEUWSFLITS augustus 2018 VAN HET BESTUUR Door middel van de nieuwsflits willen wij ouders, verwanten en bezoekvrijwilligers informeren over allerlei actuele zaken die voor hen van belang kunnen

Nadere informatie

JAARVERSLAG 2014 van ouder-/verwantenvereniging Merwebolder/Lingebolder

JAARVERSLAG 2014 van ouder-/verwantenvereniging Merwebolder/Lingebolder JAARVERSLAG 2014 van ouder-/verwantenvereniging Merwebolder/Lingebolder Sliedrecht, maart 2015 Ouder-/verwantenvereniging Merwebolder/ Lingebolder Bezoekadres : Touwbaan 1 Postadres : Postbus 121 3360

Nadere informatie

JAARVERSLAG 2015 van ouder-/verwantenvereniging Merwebolder/Lingebolder

JAARVERSLAG 2015 van ouder-/verwantenvereniging Merwebolder/Lingebolder JAARVERSLAG 2015 van ouder-/verwantenvereniging Merwebolder/Lingebolder Sliedrecht, maart 2016 Ouder-/verwantenvereniging Merwebolder/ Lingebolder Bezoekadres : Touwbaan 1 Postadres : Postbus 121 3360

Nadere informatie

NIEUWSBULLETIN INHOUD VAN HET BESTUUR

NIEUWSBULLETIN INHOUD VAN HET BESTUUR INHOUD NIEUWSBULLETIN Van het bestuur Ouders voor Ouders Van de penningmeester Overdracht muziektent Ledenvergadering 2018 Nieuw Tweede Kamer adoptielid Nieuwe leden Groepsvertegenwoordigers OVV In gesprek

Nadere informatie

JAARVERSLAG 2013 van ouder-/verwantenvereniging Merwebolder/Lingebolder

JAARVERSLAG 2013 van ouder-/verwantenvereniging Merwebolder/Lingebolder JAARVERSLAG 2013 van ouder-/verwantenvereniging Merwebolder/Lingebolder Sliedrecht, maart 2014 Ouder-/verwantenvereniging Merwebolder/ Lingebolder Bezoekadres : Touwbaan 1 Postadres : Postbus 121 3360

Nadere informatie

NIEUWSBULLETIN INHOUD VAN HET BESTUUR

NIEUWSBULLETIN INHOUD VAN HET BESTUUR INHOUD NIEUWSBULLETIN Van het bestuur Ouders voor ouders Ledenvergadering Van de penningmeester Donaties Even voorstellen: Diane Raijmakers Nieuwe leden Groepsvertegenwoordigers OVV In gesprek met Riens

Nadere informatie

NIEUWSBULLETIN INHOUD VAN HET BESTUUR LEDENVERGADERING 2017

NIEUWSBULLETIN INHOUD VAN HET BESTUUR LEDENVERGADERING 2017 INHOUD NIEUWSBULLETIN LEDENVERGADERING 2017 Van het bestuur 40-jarig bestaan OVV Jubileumcadeaus Debatbijeenkomst 11 april 2017 Van de penningmeester Rabobank Clubkas campagne Nieuwe leden Samenwerking

Nadere informatie

NIEUWSBULLETIN INHOUD VAN HET BESTUUR

NIEUWSBULLETIN INHOUD VAN HET BESTUUR INHOUD NIEUWSBULLETIN Van het bestuur Ledenvergadering 2017 Werkzaamheden terrein Merwebolder Verkoop cadeaus en ASVZ to Go Jubileumcadeaus Donaties OVV Nieuwe leden Groepsvertegenwoordigers In gesprek

Nadere informatie

Nieuwsbrief CliëntAanZet

Nieuwsbrief CliëntAanZet Nummer 3 Regio Waardenlanden Maart 2016 Van de redactie Hallo, Hier weer een nieuwe nieuwsbrief CliëntAanZet. In deze nieuwsbrief natuurlijk weer kort nieuws. Ook vertellen we weer iets over het nieuwe

Nadere informatie

Nieuwsbrief CliëntAanZet

Nieuwsbrief CliëntAanZet Nummer 1 Regio Waardenlanden Februari 2017 Van de redactie Hallo, Hier weer een nieuwe nieuwsbrief CliëntAanZet. Jaarplan 2017 Kort nieuws In deze nieuwsbrief natuurlijk weer kort nieuws. Het nieuwe jaarplan

Nadere informatie

NIEUWSBULLETIN INHOUD VAN HET BESTUUR

NIEUWSBULLETIN INHOUD VAN HET BESTUUR INHOUD NIEUWSBULLETIN Van het bestuur 40-jarig bestaan OVV Impressie thema-avond wettelijke vertegenwoordiging Van de penningmeester Aanvraag woongroepen Even voorstellen: Nico Koorn Nieuwe leden Groepsvertegenwoordigers

Nadere informatie

OVV. met JAARREKENING 2018 SLIEDRECHT. ouder-verwantenverenïging Merwebolder / Lingebolder

OVV. met JAARREKENING 2018 SLIEDRECHT. ouder-verwantenverenïging Merwebolder / Lingebolder OVV ouder-verwantenverenïging Merwebolder / Lingebolder SLIEDRECHT JAARREKENING 2018 met VERGELIJK 2017 OVV ouder-verwantenvereniging Merwebolder/ Lingebolder Inhoud 1 Jaarrekening Balans per 31 december

Nadere informatie

Nieuwsbrief CliëntAanZet Regio Waardenlanden

Nieuwsbrief CliëntAanZet Regio Waardenlanden Nummer 5 Juni 2015 Van de redactie Hallo, Hier weer een nieuwe nieuwsbrief CliëntAanZet. Heb je een leuk idee voor deze nieuwsbrief? Of wil je misschien zelf iets schrijven? Stuur een bericht naar: Cliëntzeggenschap,

Nadere informatie

Recreatiekalender Lingebolder

Recreatiekalender Lingebolder Ma 1 Di 2 Wo 3 Do 4 Recreatiekalender Lingebolder Januari 2018 Vr 5 Club LVB 19:30 uur Za 6 Nieuwjaarsbal met de Buren in restaurant de Gezelligheid. Zo 7 18:00-20:00 uur Ma 8 Di 9 Wo 10 Soosavond 19.00-20.30

Nadere informatie

Nieuwsbrief CliëntAanZet

Nieuwsbrief CliëntAanZet Nummer 8 Regio Waardenlanden December 2016 Van de redactie Prettige feestdagen allemaal!!!! Hallo, Hier weer een nieuwe nieuwsbrief CliëntAanZet. De laatste alweer van dit jaar. In deze nieuwsbrief natuurlijk

Nadere informatie

Nieuwsbrief CliëntAanZet

Nieuwsbrief CliëntAanZet Nummer 3 April 2014 Van de redactie Hallo, Hier weer een nieuwe nieuwsbrief CliëntAanZet. Heb je een leuk idee voor deze nieuwsbrief? Of wil je misschien zelf iets schrijven? Stuur een bericht naar: Cliëntzeggenschap,

Nadere informatie

Afdeling Harderwijk-Hierden

Afdeling Harderwijk-Hierden Afdeling Harderwijk-Hierden Nieuwsbrief Januari 2014 Van de bestuurstafel Na de hernieuwde start op de ledenvergadering van september 2013 zet het bestuur zich met enthousiasme in om de afdeling Harderwijk-Hierden

Nadere informatie

NIEUWSBULLETIN INHOUD VAN HET BESTUUR

NIEUWSBULLETIN INHOUD VAN HET BESTUUR INHOUD NIEUWSBULLETIN Van het bestuur Ledenvergadering 2 april 2016 Zorg pakken we samen aan uitslag enquête ledenvergadering Aanvraag woongroepen Nieuwe leden Beamers voor Touwbaan 3 (NF) Werkbezoek Mona

Nadere informatie

Nieuwsbrief CliëntAanZet

Nieuwsbrief CliëntAanZet Nummer 7 Regio Waardenlanden Oktober 2016 Van de redactie Hallo, Hier weer een nieuwe nieuwsbrief CliëntAanZet. In deze nieuwsbrief natuurlijk weer kort nieuws met daarin een oproep voor Superhelpers.

Nadere informatie

Nieuwsbrief CliëntAanZet

Nieuwsbrief CliëntAanZet Nummer 9 November 2015 Van de redactie Hallo, Hier weer een nieuwe nieuwsbrief CliëntAanZet. Heb je een leuk idee voor deze nieuwsbrief? Of wil je misschien zelf iets schrijven? Stuur een bericht naar:

Nadere informatie

Nieuwsbrief voor relaties september Uw laatste nieuwsbrief van ons? Herbevestig uw voorkeuren!

Nieuwsbrief voor relaties september Uw laatste nieuwsbrief van ons? Herbevestig uw voorkeuren! Ivonne Smit Leergeld 's-hertogenbosch Van: St. Leergeld 's-hertogenbosch namens St. Leergeld 's-hertogenbosch

Nadere informatie

Nieuwsbrief CliëntAanZet

Nieuwsbrief CliëntAanZet Nummer 4 Mei 2014 Van de redactie Kort nieuws Hallo, Hier weer een nieuwe nieuwsbrief CliëntAanZet. Heb je een leuk idee voor deze nieuwsbrief? Of wil je misschien zelf iets schrijven? Stuur een bericht

Nadere informatie

Recreatiekalender Merwebolder

Recreatiekalender Merwebolder Januari 2017 Ma 2 Di 3 Wo 4 Do 5 Nieuwjaarsbal 19:00 uur Vr 6 Za 7 Zo 8 Ma 9 Di 10 Wo 11 Do 12 Vr 13 Za 14 Zo 15 Ma 16 Di 17 Wo 18 Do 19 Vr 20 Filmavond 19:00 uur Za 21 Zo 22 Receptie 40 jaar OVV in de

Nadere informatie

Nieuwsbrief Vrienden van Elisabeth

Nieuwsbrief Vrienden van Elisabeth Nieuwsbrief Vrienden van Elisabeth Beste vrienden en vriendinnen, EDITIE 7, november 2012 De koude dagen staan weer voor de deur. Maar de heeft genoeg positieve energie om er de winter mee door te komen!

Nadere informatie

In verband met onze teamdag is vandaag, donderdag 8 november, onze hele afdeling gesloten. Er is ook niemand bij de servicebalie.

In verband met onze teamdag is vandaag, donderdag 8 november, onze hele afdeling gesloten. Er is ook niemand bij de servicebalie. Nieuwsbrief Vrije Tijd week 45 8 november 2018 Nieuws Agenda 9 nov. : optreden Door Dik en Dun Zeist 10 nov. : Optreden Golden Oldies 15 nov. : Afscheid Sjaak van de gym 17 nov. : workshop adventskrans(

Nadere informatie

In verband met een vakantie en weinig nieuws komt er volgende week geen nieuwsbrief.

In verband met een vakantie en weinig nieuws komt er volgende week geen nieuwsbrief. Nieuwsbrief Vrije Tijd week 46/47 15 november 2018 Nieuws Agenda 15 nov. : Afscheid Sjaak van de gym 17 nov. : workshop adventskrans ( nieuw) 24 nov. : De Hongerige Klant (nieuw) 25 nov. : Voetbal FCU

Nadere informatie

Ouder-/ Verwantenvereniging Merwebolder / Lingebolder Sliedrecht

Ouder-/ Verwantenvereniging Merwebolder / Lingebolder Sliedrecht Ouder-/ Verwantenvereniging Sliedrecht JAARREKENING 2015 ouder-verwantenveren ig ing Z L~---..:~!!!...~~~ J Zorg- en dienstverlening Inhoud 1 Jaarrekening Balans per 31 december 2015 en 2014 2 Baten en

Nadere informatie

Bijlage 1: Deelname Innovatie-impuls

Bijlage 1: Deelname Innovatie-impuls Bijlage 1: Deelname Innovatie-impuls Achtergrond Volwaardig Leven Op 1 oktober 2018 is het programma Volwaardig Leven gelanceerd. Met dit programma willen we een extra stap zetten richting meer passende

Nadere informatie

Activiteitenfolder december 2015

Activiteitenfolder december 2015 ntmoetingscentrum de plek waar je thuis bent Activiteitenfolder december 2015 Aangepaste openingstijden Prinsenhof: 11 december: Gesloten tot 11.30 uur 24 december: Gesloten vanaf 14.00 uur Gesloten: 25,

Nadere informatie

Informatie van het Odensehuis

Informatie van het Odensehuis Deze informatie is bedoeld voor iedereen die regelmatig bij het Odensehuis komt. Dit zijn alle mensen die het Odensehuis bezoeken, deelnemen aan activiteiten of op andere wijze betrokken zijn: wekelijkse

Nadere informatie

Agenda Het Korennieuws Juli Zaterdag 26 Augustus Vossenjacht Dinsdag 29 Augustus Vergadering Spooktocht

Agenda Het Korennieuws Juli Zaterdag 26 Augustus Vossenjacht Dinsdag 29 Augustus Vergadering Spooktocht Agenda 2017 Het Korennieuws Juli 2017 Zaterdag 26 Augustus 14.00 Vossenjacht Dinsdag 29 Augustus 20.30 Vergadering Spooktocht Zondag 03 September 07.30 Vissen Zondag 17 September 13.30 Fietstocht BBQ Zaterdag

Nadere informatie

Vrijwilligers Wij zijn heel blij met onze vrijwilligers, gezamenlijk wordt er telkens weer een mooie activiteit neergezet!

Vrijwilligers Wij zijn heel blij met onze vrijwilligers, gezamenlijk wordt er telkens weer een mooie activiteit neergezet! JAARVERSLAG 2018 Voor u ligt het jaarverslag van de Stichting Coalitie Erbij Woudenberg. Zoals u onderstaand kunt lezen hebben wij ook dit jaar, behalve de bijeenkomsten van Samen op Zondag, diverse activiteiten

Nadere informatie

Nieuwsbrief CliëntAanZet

Nieuwsbrief CliëntAanZet Nummer 3 Regio Waardenlanden April 2017 Van de redactie Hallo, Hier weer een nieuwe nieuwsbrief CliëntAanZet. In deze nieuwsbrief natuurlijk weer kort nieuws. Kort nieuws 8 medewerkers van ASVZ Ondersteuning

Nadere informatie

OVV. szorg- en dienstverlening. Ouder-/ Verwanten vereniging Merwebolder / Lingebolder Sliedrecht JAARREK ENING 2015

OVV. szorg- en dienstverlening. Ouder-/ Verwanten vereniging Merwebolder / Lingebolder Sliedrecht JAARREK ENING 2015 Merwebolder / Lingebolder V i szorg- en dienstverlening van A tot Z r^ 1 I1* r i» Ouder-/ Verwanten vereniging Merwebolder / Lingebolder Sliedrecht JAARREK ENING 2015 Inhoud 1 Jaarrekening Balans per 31

Nadere informatie

Nieuwsbrief CliëntAanZet

Nieuwsbrief CliëntAanZet Nummer 10 December 2015 Van de redactie Hallo, Hier weer een nieuwe nieuwsbrief CliëntAanZet. De laatste alweer van dit jaar. In deze nieuwsbrief natuurlijk weer kort nieuws. Ook vertellen we hoe het verder

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF. Als het om geld gaat... Mei / Juni In je agenda :

NIEUWSBRIEF. Als het om geld gaat... Mei / Juni In je agenda : Als het om geld gaat... De Noordrand hield in maart in het Rundgraafpark een alternatieve spellenmiddag. We begonnen uiteraard met een kop koffie en iets lekkers erbij. Daarna werd de bedoeling van de

Nadere informatie

Zorg- en dienstverlening van A tot Z. 5 stappenplan. Van Zeggenschap tot Medezeggenschap

Zorg- en dienstverlening van A tot Z. 5 stappenplan. Van Zeggenschap tot Medezeggenschap Zorg- en dienstverlening van A tot Z 5 stappenplan Van Zeggenschap tot Medezeggenschap Zeggenschap Cliënten hebben zeggenschap over hun leven door wensen kenbaar te maken. Zij maken zelf keuzes en bepalen

Nadere informatie

ASVZ staat midden in de maatschappij. Samen met cliënten, mantelzorgers en vrijwilligers geven we vorm aan onze zorg. Hoe we dat doen, staat in deze

ASVZ staat midden in de maatschappij. Samen met cliënten, mantelzorgers en vrijwilligers geven we vorm aan onze zorg. Hoe we dat doen, staat in deze Onze kijk op zorg ASVZ staat midden in de maatschappij. Samen met cliënten, mantelzorgers en vrijwilligers geven we vorm aan onze zorg. Hoe we dat doen, staat in deze zorgvisie. Onze zorgvisie is een weerslag

Nadere informatie

Wijkraad Duiven-West bestaat 10 jaar! Wijkfeest zaterdag 9 september D I G I T A L E J A A R G A N G 3 NR. 7 JUNI 2 E K W A R T A A L

Wijkraad Duiven-West bestaat 10 jaar! Wijkfeest zaterdag 9 september D I G I T A L E J A A R G A N G 3 NR. 7 JUNI 2 E K W A R T A A L D I G I T A L E J A A R G A N G 3 NR. 7 JUNI 2 E K W A R T A A L 2 0 1 7 Wijkraad Duiven-West bestaat 10 jaar! Op 25 mei 2007 is de Wijkraad Duiven-West opgericht. Dit betekent dat de wijkraad 10 jaar

Nadere informatie

Nieuwsbrief CliëntAanZet

Nieuwsbrief CliëntAanZet Nummer 4 April 2015 Van de redactie Hallo, Hier weer een nieuwe nieuwsbrief CliëntAanZet. Heb je een leuk idee voor deze nieuwsbrief? Of wil je misschien zelf iets schrijven? Stuur een bericht naar: Cliëntzeggenschap,

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF. Activiteit Oliebollen en spelletjes. Mrt / Apr In je agenda :

NIEUWSBRIEF. Activiteit Oliebollen en spelletjes. Mrt / Apr In je agenda : Mrt / Apr 2018 Activiteit Oliebollen en spelletjes Het was de eerste keer dat we in 2018 elkaar weer ontmoeten en we de mogelijkheid hadden elkaar de beste wensen over te brengen. Traditiegetrouw had de

Nadere informatie

Onvergetelijk Zeeuws Museum

Onvergetelijk Zeeuws Museum Onvergetelijk Zeeuws Museum Overzicht van activiteiten die het Zeeuws Museum de komende maanden biedt voor mensen met dementie, naasten, zorgverleners en geïnteresseerden: Rondleidingen Onvergetelijk Zeeuws

Nadere informatie

Waar staan wij voor?

Waar staan wij voor? Almere, juni 2015 De Stichting Vrienden van Archipel bestaat alweer bijna een jaar. In 2014 zijn we begonnen met het werven van donateurs en sponsors en gelukkig kunnen wij u melden dat we op de goede

Nadere informatie

Beste leden en ouders,

Beste leden en ouders, Beste leden en ouders, Middels de korte nieuwsflitsen willen wij als bestuur jullie regelmatig op de hoogte brengen van wat er speelt in onze vereniging. Belangrijke en soms ook minder belangrijke, maar

Nadere informatie

NOVEMBER Dienstverlening en ondersteuning aan mensen met een beperking

NOVEMBER Dienstverlening en ondersteuning aan mensen met een beperking NOVEMBER 2018 Dienstverlening en ondersteuning aan mensen met een beperking Zo blijf je op de hoogte Over deze nieuwsbrief Dit is een nieuwsbrief voor cliënten van Syndion. Nieuwsbrief Cliënt Er staat

Nadere informatie

jaargang 18 nummer 5 oktober 2015 Uitnodiging

jaargang 18 nummer 5 oktober 2015 Uitnodiging Secr. Gerard Thijssen Rozenbloemstraat 34, 4921 KG Made Tel: 0162-683323 Mail: heemkundemadedrimmelen@gmail.com NIEUWSBRIEF jaargang 18 nummer 5 oktober 2015. Uitnodiging Op dinsdag 20 oktober organiseert

Nadere informatie

Nieuwsbrief CliëntAanZet

Nieuwsbrief CliëntAanZet Nummer 7 September 2015 Van de redactie Hallo, Hier weer een nieuwe nieuwsbrief CliëntAanZet. Heb je een leuk idee voor deze nieuwsbrief? Of wil je misschien zelf iets schrijven? Stuur een bericht naar:

Nadere informatie

ACTIVITEITENKALENDER MEI 2012

ACTIVITEITENKALENDER MEI 2012 ACTIVITEITENKALENDER MEI 2012 Uitgelicht Donderdag 3 mei 19.30-21.30 uur Filmavond Vrijdag 4 mei 11.00-13.00 uur Brunch Vrijdag 4 mei 19.00-20.30 uur Dodenherdenking Donderdag 10 mei 12.30-15.30 uur Uitstapje

Nadere informatie

Beleidsplan TOV Auteur: Wendy Verkerk Klein

Beleidsplan TOV Auteur: Wendy Verkerk Klein Beleidsplan TOV 2017 Auteur: Wendy Verkerk Klein Voorwoord Voor u ligt het nieuwe beleidsplan voor 2017 van stichting jij bent TOV! TOV eten en TOV boeken zijn onlosmakelijk verbonden met de stichting.

Nadere informatie

Nieuwsbrief Vrije Tijd. Nieuws. Agenda. Mededelingen

Nieuwsbrief Vrije Tijd. Nieuws. Agenda. Mededelingen Nieuwsbrief Vrije Tijd week 44 1 november 2018 Nieuws Agenda 3 nov. : Lunch in Zeist 6 nov. : Glamourgirls Zeist 9 nov. : optreden Door Dik en Dun Zeist 10 nov. : Optreden Golden Oldies 15 nov. : Afscheid

Nadere informatie

NIEUWSFLITS NOVEMBER & DECEMBER 2016

NIEUWSFLITS NOVEMBER & DECEMBER 2016 NIEUWSFLITS NOVEMBER & DECEMBER 2016 JUZT Don Boscohuis Kloosterstraat 1 4701 KH Roosendaal tel. 0165 535326 06 51 82 22 60 donboscoroosendaal@juzt.nl ALLE BELANGRIJKE INFO IN NOVEMBER EN DECEMBER. Datum

Nadere informatie

Cliënten. Een uitgave van Careander Contact. THEMANUMMER: Hoera voor de vrijwilliger

Cliënten. Een uitgave van Careander Contact. THEMANUMMER: Hoera voor de vrijwilliger Een uitgave van Careander - 3 2018 Cliënten Contact THEMANUMMER: Hoera voor de vrijwilliger VAN DE BESTUURDER: Vrijwilligers Op 7 december is het Nationale vrijwilligersdag. Dan bedanken we alle vrijwilligers

Nadere informatie

ons Onder Vers koken als thuis Inhoud: Elk facet telt WoonZorgcentra Haaglanden 2 Berichten 3 Op de koffie bij Gerard Haasnoot

ons Onder Vers koken als thuis Inhoud: Elk facet telt WoonZorgcentra Haaglanden 2 Berichten 3 Op de koffie bij Gerard Haasnoot De digitale versie vindt u op www.wzh.nl/transvaal Onder nr 2 - maart/april 2014 ons magazine voor cliënten van WZH Transvaal 2 Inhoud: 2 Berichten 3 Op de koffie bij Gerard Haasnoot 4 Puzzel 5 Nieuwbouwrubriek

Nadere informatie

Nieuwsbrief 1 23 augustus 2018

Nieuwsbrief 1 23 augustus 2018 Nieuwsbrief 1 23 augustus 2018 Belangrijke data 28-08 Intakegesprekken 29-08 Intakegesprekken 30-08 Intakegesprekken 30-08 Algemene Ledenvergadering Oudervereniging (ALV) 20.00u 05-09 Infoavond groep 5

Nadere informatie

Nieuwsbrief BC Shuttlewoude 2013 nummer 3

Nieuwsbrief BC Shuttlewoude 2013 nummer 3 Nieuwsbrief BC Shuttlewoude 2013 nummer 3 Mededelingen van het Bestuur Nieuwe trainer herhaalde oproep Na lang zoeken is het ons eindelijk gelukt om een nieuwe trainer te vinden. Voor het seizoen 2013/2014

Nadere informatie

Het Tooropje Februari

Het Tooropje Februari Het Tooropje Februari 2017 www.chtoorop.nl Mededelingen Vrijwillige bijdrage In het verleden hebben we er vaker op gewezen hoe belangrijk de vrijwillige bijdrage is. Met de vrijwillige bijdrage kunnen

Nadere informatie

Vrijdag 14 september is er Smashsoos. Smash treedt het eerste uur op. Daarna is er gewone soos.

Vrijdag 14 september is er Smashsoos. Smash treedt het eerste uur op. Daarna is er gewone soos. Nieuwsbrief Vrije Tijd week 37 13 september 2018 Nieuws Agenda 15 sept : workshop Strandschilderij(vol) 16 sept : voetbal FC Utrecht- Emmen 28 sept : band Alleen maar Hollands 29 sept. : De Hongerige Klant

Nadere informatie

Werkplan Osteoporose Vereniging 2017

Werkplan Osteoporose Vereniging 2017 AAN: VAN: Algemene Leden Vergadering (ALV) Bestuur ONDERWERP: Werkplan 2017 (behorende bij begroting 2016) Datum: 9 juni 2016 Agendapunt: 11 Vastgesteld door bestuur d.d. 8 april 2015 Werkplan Osteoporose

Nadere informatie

Rabobank Coöperatie Weken

Rabobank Coöperatie Weken Rabobank Coöperatie Weken Veel gestelde vragen Als coöperatie beseffen wij als geen ander het maatschappelijk belang van verenigingen en stichtingen. Daarom nemen wij graag een aandeel in het verenigings-

Nadere informatie

Ouder-/ Verwantenvereniging Merwebolder / Lingebolder Sliedrecht

Ouder-/ Verwantenvereniging Merwebolder / Lingebolder Sliedrecht Ouder-/ Verwantenvereniging Sliedrecht JAARREKENING 2014 ouder-verwantenvereniqlnq Z Zorg- en dienstverlening... Inhoud Jaarrekening Balans per 3 1 december 2014 Baten en Lasten over 2014 Toelichting op

Nadere informatie

In dit nummer: Nieuwsbrief TC Groot Driene. Van de voorzitter. Beste medetennissers,

In dit nummer: Nieuwsbrief TC Groot Driene. Van de voorzitter. Beste medetennissers, Nieuwsbrief TC Groot Driene Jaargang 2017 Nummer 09 november Van de voorzitter. Beste medetennissers, We kijken al weer vooruit naar het nieuwe jaar. De nieuwjaarsreceptie is op 14 januari 2018 van 15:00

Nadere informatie

Nieuwsbrief over kwaliteit

Nieuwsbrief over kwaliteit Nieuwsbrief over kwaliteit april 2013 Abrona heeft in 2012 extra geld gekregen van de regering. Geld om de zorg te verbeteren. Geld om de begeleiding van cliënten te verbeteren. Dit heet kwaliteit. Abrona

Nadere informatie

Werkdagen Vrije tijd Op de maandag is Vrije tijd gesloten, de Leenderij is op deze dag wel open.

Werkdagen Vrije tijd Op de maandag is Vrije tijd gesloten, de Leenderij is op deze dag wel open. Nieuwsbrief Vrije Tijd week 14 03 april 2018 Nieuws Agenda 6 apr : Disco in Zeist 7 apr : Truckersdag (LET OP) 11,18 apr : Vogelgeluiden luisteren 21 apr : Vroege Vogelwandeling 21 apr : Visproefavond

Nadere informatie

BESTUURSVERGADERING VNG AFDELING GELDERLAND

BESTUURSVERGADERING VNG AFDELING GELDERLAND BESTUURSVERGADERING VNG AFDELING GELDERLAND Plaats: Gemeentehuis Apeldoorn. Marktplein1, 7311 LG Tijdstip: 10.00 tot 12.30 uur, vrijdag 20-01-2017 Agenda voor de Bestuursvergadering van 20-01-2017 1. Opening

Nadere informatie

Welkom op de informatieavond

Welkom op de informatieavond Welkom op de informatieavond Rabo Clubkas Campagne Rabobank Centraal Twente Opening Maatschappelijke bijdrage Sponsoring Rabofonds NIEUW: Rabo Clubkas Campagne 2 Steun vanuit de Rabobank Voorheen: donaties

Nadere informatie

In deze activiteitenagenda staan de activiteiten beschreven die zowel op locatie De Kooimeer als locatie De Nieuwpoort worden aangeboden.

In deze activiteitenagenda staan de activiteiten beschreven die zowel op locatie De Kooimeer als locatie De Nieuwpoort worden aangeboden. Januari 2016 Altijd wat te doen: In deze activiteitenagenda staan de activiteiten beschreven die zowel op locatie De Kooimeer als locatie De Nieuwpoort worden aangeboden. Voor wie graag actief bezig is,

Nadere informatie

info Kalender: Agenda Woordje vooraf februari 2018 Schoolkrant OBS DeSpringplank Jaargang 4 Editie 4 Donderdagmiddag 8 februari Carnaval op school!

info Kalender: Agenda Woordje vooraf februari 2018 Schoolkrant OBS DeSpringplank Jaargang 4 Editie 4 Donderdagmiddag 8 februari Carnaval op school! Schoolkrant OBS DeSpringplank Jaargang 4 Editie 4 februari 2018 info Kalender: Agenda Donderdagmiddag 8 februari Carnaval op school! Vrijdag 9 februari Studiedag, alle kinderen zijn vrij 12 februari t/m

Nadere informatie

Nieuw Bestuur: Een nieuwe redactie. Ismes Huis Brede Haven TL Den Bosch

Nieuw Bestuur: Een nieuwe redactie. Ismes Huis Brede Haven TL Den Bosch Nieuwsbrief september 2016 Een nieuwe redactie In deze Nieuwsbrief Voorwoord Huub Bijeenkomst samen is leuker Meetingslijst Meer info over hulp op internet en meetings Ontspanning met Geert Gloudemans

Nadere informatie

Het Theeblaadje Juni 2015

Het Theeblaadje Juni 2015 Het Theeblaadje Juni 2015 Het Theehuis is een wijklocatie van zorgorganisatie Het Spectrum. Het is een gezellig ontmoetingscentrum voor 55-plussers waar diverse activiteiten plaatsvinden. Het Theehuis

Nadere informatie

Welkom op de informatieavond

Welkom op de informatieavond Welkom op de informatieavond Rabo Clubkas Campagne Rabobank Noord en West Twente Even voorstellen NAAM Rabobank Noord en West Twente Functie 2 Wat gaan we vanavond doen? Waarom de Rabo Clubkas Campagne?

Nadere informatie

Nu de zomer weer voorbij is en inmiddels al enkele vergaderingen zijn geweest binnen onze afdeling staan de volgende activiteiten gepland:

Nu de zomer weer voorbij is en inmiddels al enkele vergaderingen zijn geweest binnen onze afdeling staan de volgende activiteiten gepland: Voorzitter: Secretaris: Willy Beldman Willy Baltes Larenseweg 67 Eekelscharen 2 tel. 0548 366952 tel. 0548 366095 September 2013. Beste leden, Nu de zomer weer voorbij is en inmiddels al enkele vergaderingen

Nadere informatie

Coalitie Erbij Woudenberg

Coalitie Erbij Woudenberg Jaarverslag 2017 Coalitie Erbij Woudenberg Inhoud Voorwoord Jaarverslag 2017 Bijlage: financieel overzicht Voorwoord Coalitie Erbij Woudenberg: 2017 In vogelvlucht In de laatste maand van het jaar kijk

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF. Gebruik van het dossier We zien dat er een aantal mentoren al gebruik maken van Het Dossier. Complimenten daarvoor.

NIEUWSBRIEF. Gebruik van het dossier We zien dat er een aantal mentoren al gebruik maken van Het Dossier. Complimenten daarvoor. NIEUWSBRIEF December Mentorschap Midden-en Noordoost Brabant 2015 Editie 2 Jaargang 1 Hierbij ontvangt u de nieuwe nieuwsbrief van het Mentorschap Midden -en Noordoost brabant. Hiermee houden wij u op

Nadere informatie

Jan Thijs Seinenhof Diever. Verenigingsleven en recreatieve activiteiten

Jan Thijs Seinenhof Diever. Verenigingsleven en recreatieve activiteiten Jan Thijs Seinenhof Diever Verenigingsleven en recreatieve activiteiten 1 2 Geachte meneer, mevrouw, In deze uitgave van Jan Thijs Seinenhof staat beschreven welke mogelijkheden wij bieden voor vrijetijdsbesteding

Nadere informatie

Beleidsplan TOV Auteur: Wendy Verkerk Klein

Beleidsplan TOV Auteur: Wendy Verkerk Klein Beleidsplan TOV 2018 Auteur: Wendy Verkerk Klein Voorwoord Voor u ligt het nieuwe beleidsplan voor 2018 van stichting jij bent TOV! TOV eten en TOV boeken zijn onlosmakelijk verbonden met de stichting.

Nadere informatie

Inhoudsopgave Algemeen: resultaten tevredenheidsonderzoek SO Pasen SO: WK aangepast baanwielrennen VSO: Pasen VSO: Wooninitiatief Villande

Inhoudsopgave Algemeen: resultaten tevredenheidsonderzoek SO Pasen SO: WK aangepast baanwielrennen VSO: Pasen VSO: Wooninitiatief Villande Pagina 1 van 6 Inhoudsopgave Algemeen: resultaten tevredenheidsonderzoek SO Pasen SO: WK aangepast baanwielrennen VSO: Pasen VSO: Wooninitiatief Villande Bijlage Info avond mantelzorgconsulenten Stichting

Nadere informatie

December In dit nummer: Van het Vriendenbestuur Van het Stichtingsbestuur Tips

December In dit nummer: Van het Vriendenbestuur Van het Stichtingsbestuur Tips Nieuwsbrief voor de Vrienden van het Beeldenpark Drechtoevers vrienden.beeldenpark@gmail.com December 2017 In dit nummer: Van het Vriendenbestuur Van het Stichtingsbestuur Tips Van het Vriendenbestuur

Nadere informatie

Vereniging Post - Actieven Belastingdienst Leiden

Vereniging Post - Actieven Belastingdienst Leiden Vereniging Post - Actieven Belastingdienst Leiden Cameliadal 6 2317 HK Leiden : 071-5212938 «hr_mv» «Voorl» «Voorv» «Naam» «Adres» «Postcode» «woonplaats» Leiden, februari 2010 Nieuwsbrief 2010-1 Beste

Nadere informatie

De metamorfose van het Ismes huis.

De metamorfose van het Ismes huis. Nieuwsbrief Oktober 2016 In deze Nieuwsbrief Voorwoord Stefan Metamorfose van het Ismes + Fotos Sociale vaardigheidstraing / Theater middagen Film avond Vrijwilliger aan het woord Ismes Huis Brede Haven

Nadere informatie

OBS De Wiekslag. Maandbrief start Schooljaar september 2017

OBS De Wiekslag. Maandbrief start Schooljaar september 2017 OBS De Wiekslag OBS De Wiekslag Veurste Rou 4 9697 RZ BLIJHAM T: 0597-562070 E: obsdewiekslag@sooog.nl W: www.obs-dewiekslag.nl Maandbrief start 17-18 Schooljaar 2016 2017 4 september 2017 Datum: Activiteit:

Nadere informatie

Mantelzorg & mantelzorgondersteuning

Mantelzorg & mantelzorgondersteuning Welzijn Ouderen Thuisadministratie Mantelzorg & mantelzorgondersteuning Voor iedereen in Amsterdam-Noord. Dus ook voor u! Doras Maatschappelijke dienstverlening Amsterdam-Noord Zorgt u voor een naaste

Nadere informatie

Nieuwsbrief Wijkkamer de Dommer En omgeving 30 september 2016

Nieuwsbrief Wijkkamer de Dommer En omgeving 30 september 2016 Nieuwsbrief Wijkkamer de Dommer En omgeving 30 september 2016 Wijkkamer.de.Dommer@ribw-nr.nl Dommer van Poldersveldtweg 73 Nijmegen Mail ons als je een bijdrage hebt! Nieuwe kunst in Wijkkamer de Dommer!

Nadere informatie

Stichting BIED EEN DIER EEN NIEUWE KANS JAARVERSLAG 2011

Stichting BIED EEN DIER EEN NIEUWE KANS JAARVERSLAG 2011 Stichting JAARVERSLAG 2011 dd 13-02-2013 INHOUDSOPGAVE Voorwoord... 3 Inleiding... 4 Doel van de stichting... 4 Werkwijze... 4 Locatie... 4 Bestuursverslag... 5 Bestuursvergaderingen... 5 Financieel verslag...

Nadere informatie

Agenda 2017 Het Korennieuws April 2017

Agenda 2017 Het Korennieuws April 2017 Agenda 2017 Het Korennieuws April 2017 Vrijdag 31 Maart 18:30 Filmavond Maandag 17 April 10:30 Paaseieren zoeken Donderdag 20 April 20:00 Kaarten Maandag 24 April 20:30 Kienen Maandag 15 Mei 20:30 Kienen

Nadere informatie

Jaarplan ASVZ 2017 Samen Sterker

Jaarplan ASVZ 2017 Samen Sterker jaarplan ASVZ 2017 eenvoudige versie Jaarplan ASVZ 2017 Samen Sterker Jaarplan ASVZ Dit is het jaarplan van ASVZ. Hierin schrijft ASVZ op wat we in 2017 gaan doen en wat beter of anders kan in de zorg.

Nadere informatie

Nieuwsbrief mei 2016. Agenda

Nieuwsbrief mei 2016. Agenda Nieuwsbrief mei 2016 Agenda Dinsdag 10 mei Groep 7-8 fietstocht naar Goes voor een verkeersproject Dinsdag 10 mei Bezoek van een Imker in groep 5/6 Dinsdag 10 mei 19:30 uur MR vergadering Woensdag 11 mei

Nadere informatie

In de maand september staan er weer allerlei leuke activiteiten op het programma.

In de maand september staan er weer allerlei leuke activiteiten op het programma. Beste heer of mevrouw, Voor u ligt de 1 e uitgave van de activiteitenkrant. De komende 2 maanden (september en oktober) zal er een exemplaar bij u in de bus komen te liggen. Het is voor ons een proef en

Nadere informatie

Concept Huishoudelijk reglement VELON (12 november 2010)

Concept Huishoudelijk reglement VELON (12 november 2010) Concept Huishoudelijk reglement VELON (12 november 2010) Artikel 1 Het bestuur 1.1 De vereniging kent een bestuur en een dagelijks bestuur. 1.2 Leden van het bestuur dienen lid van de vereniging te zijn.

Nadere informatie

Nieuwsbrief Vrije Tijd

Nieuwsbrief Vrije Tijd Nieuwsbrief Vrije Tijd week 14 7 april 2017 Nieuws Agenda 9 april: FC Utrecht- Twente 22 april: Vogelwandeling Zeist. 23 april: FC Utrecht- Roda JC. 27 april: Koningsdag. 28 april: optreden van Doornvogels

Nadere informatie

Baarlo. Ontmoeten Verbinden Informeren. Activiteiten 2 e kwartaal 2017.

Baarlo. Ontmoeten Verbinden Informeren. Activiteiten 2 e kwartaal 2017. Baarlo Ontmoeten Verbinden Informeren. Activiteiten 2 e kwartaal 2017. 1 2 Open Inloop. Tijdens de open inloop kunt u vrijblijvend binnenlopen. Het is een ruimte voor alle mensen uit Baarlo. Een gemeenschapsruimte,

Nadere informatie

Zilveren Kruis Zorgkantoor Geestelijke gezondheidszorg

Zilveren Kruis Zorgkantoor Geestelijke gezondheidszorg Zilveren Kruis Zorgkantoor Geestelijke gezondheidszorg Toelichting bij de praatplaat over het zorginkoopbeleid Wlz 2017 Uitleg Het is belangrijk dat cliënten en hun vertegenwoordigers weten wanneer en

Nadere informatie

Nieuwsbrief OBS De Weidevogel

Nieuwsbrief OBS De Weidevogel Nieuwsbrief OBS De Weidevogel Nr.09, mei 2018 AVG - privacy wetgeving De AVG is van kracht, ook voor Innoord en haar scholen Per 25 mei 2018 is er nieuwe privacy-wetgeving van kracht geworden, de Algemene

Nadere informatie

DE KRUISVERENIGING ZEVENBERGEN/LANGEWEG JAARREKENING 2018

DE KRUISVERENIGING ZEVENBERGEN/LANGEWEG JAARREKENING 2018 DE KRUISVERENIGING ZEVENBERGEN/LANGEWEG JAARREKENING 2018 L. van Wijngaarden (Penningmeester) Opgemaakt: januari 2019 De Kruisvereniging Zevenbergen/Langeweg Opgericht 6 november 1978 Ontstaan uit een

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Voor alle genoemde data geldt: Deo Volente Nummer: 103

Nieuwsbrief. Voor alle genoemde data geldt: Deo Volente Nummer: 103 Voor alle genoemde data geldt: Deo Volente Nummer: 103 Bezoek schoolbestuur Op dinsdag 3 oktober hoopt een delegatie van het schoolbestuur bij ons op school aanwezig te zijn. Ze hopen verschillende lessen

Nadere informatie

JAARVERSLAG 2017 Stichting Unie Van Vrijwilligers afdeling Ede. Opgericht: 6 november 1953 Stichtingsdatum: 22 november 1957

JAARVERSLAG 2017 Stichting Unie Van Vrijwilligers afdeling Ede. Opgericht: 6 november 1953 Stichtingsdatum: 22 november 1957 JAARVERSLAG 2017 Stichting Unie Van Vrijwilligers afdeling Ede. Opgericht: 6 november 1953 Stichtingsdatum: 22 november 1957 Doelstelling: Het bevorderen en verlenen van maatschappelijke hulp door vrijwilligers,

Nadere informatie

Nieuwsbrief BC Shuttlewoude 2015 nummer 1

Nieuwsbrief BC Shuttlewoude 2015 nummer 1 Nieuwsbrief BC Shuttlewoude 2015 nummer 1 Mededelingen van het Bestuur 6 Strippenkaart Het bestuur heeft besloten de 6 strippenkaart te introduceren, met name voor oud leden die nog een keer willen spelen

Nadere informatie

Interne vrijdagavond-competitie

Interne vrijdagavond-competitie Interne vrijdagavond-competitie Op 23 september begint TVN s gezellige interne vrijdagavond- competitie. Iedereen vanaf 16 jaar mag meedoen!! Geef je op met of zonder partner! Je speelt één dubbelpartij

Nadere informatie

Nieuwsbrief CliëntAanZet

Nieuwsbrief CliëntAanZet Nummer 1 Regio Waardenlanden Januari 2016 Van de redactie Hallo, Een nieuw jaar en ook weer een nieuwe nieuwsbrief CliëntAanZet. In deze nieuwsbrief natuurlijk weer kort nieuws. Wil je weten wat er allemaal

Nadere informatie