Libanon. best bewaarde geheim van het Midden Oosten prachtige wandelingen in verrassende bergen gastvrije bevolking bezoek Byblos en Beiroet

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Libanon. best bewaarde geheim van het Midden Oosten prachtige wandelingen in verrassende bergen gastvrije bevolking bezoek Byblos en Beiroet"

Transcriptie

1 Cultuur, prachtige natuur, gastvrije bevolking, heeft het allemaal. Een week wandelen in het Maronitische (christelijke) gedeelte van waar de burgeroorlog in Syrië ver weg is. best bewaarde geheim van het Midden Oosten prachtige wandelingen in verrassende bergen gastvrije bevolking bezoek Byblos en Beiroet Byblos, zesdaagse trektocht Na aankomst `s nachts in Beiroet rijden we naar ons hotel voor een korte overnachting. Voor en na de trekking is er tijd voor de historische cultuur van. Voordat we de bergen in gaan bezoeken we de haven van Byblos, die al meer dan 5000 jaar in gebruik is. Rond 14 uur `s middags beginnen we onze zesdaagse trektocht onder begeleiding van een lokale gids. Na de afsluiting van onze trekking in de Qadisha vallei steken we, zo mogelijk afhankelijk van de sneeuwcondities, met de auto vlak langs de 3088 meter hoge Mount Lebanon (Qurnat as Sawdā ) de hoogste pas van over naar de Beka vallei en bezoeken de ruïnes van Baalbek in de Beka vallei. Mocht je liever niet naar de Beka vallei gaan dan reis je terug naar Beiroet. Reizen in De trektocht loopt, op 2 dorpjes na, geheel door christelijk gebied. Natuurlijk zijn de bewoners zich bewust van de burgeroorlog in Syrië maar in het dagelijks leven merk je daar als toerist niets van. Klik hier voor een korte video van deze reis.

2

3 Het gaat hier om een avontuurlijke reis. Er zijn diverse factoren die onderweg onze reisplannen kunnen beïnvloeden, hoe goed de reis ook is voorbereid. Onderstaande reisbeschrijving geeft de hoofdlijnen van de reis weer. De lokale gids kan zich genoodzaakt zien om tijdens de reis verschuivingen in het geplande programma aan te brengen. dag 1 Amsterdam - Beiroet Avondvlucht van Amsterdam naar Beiroet waar we rond 3 uur `s nachts landen. dag 2 Jounieh - bezoek Byblos - start trek Snaoubar - Ibri Na ons ontbijt is het ongeveer 20 minuten rijden naar Byblos. Onder leiding van een lokale gids bezoeken we de opgravingen in deze historische havenstad. De stad was gelegen op een rotsachtig uitsteeksel in zee rond een bron die het hele jaar door als watervoorziening kon dienen. De tempel van de stadsgodin Baälat Gubla (ook Baälat Gebel) is waarschijnlijk al rond 2800 v. Chr. gesticht en werd geleidelijk uitgebreid. Er zijn resten gevonden van een tempel die op fundamenten van voor 2800 v. Chr. stond en die aan de Egyptische godin Hathor was gewijd. De contacten met Egypte waren al vroeg van belang. Er zijn scherven van vazen van Menkaura, Unas en zowel Pepi I als Pepi II gevonden. Een inscriptie van Sneferu verklaart de Egyptische aanwezigheid: het cederhout van de. Het heiligdom is tot in de Romeinse tijd in gebruik gebleven. (bron Wikipedia) Het is 40 minuten rijden naar het startpunt van onze trektocht, Snaoubar. We dalen af naar de bron van Chouwan en het azuurblauwe meer. De dag eindigt met een flinke klim naar Ibri. Hier overnachten we bij lokale boeren. Looptijd 4 uur. dag 3 Ibri - Ehmej Via een ander pad dalen we weer af naar Hariqa en de rivier die we over een natuurlijke brug oversteken. Het is een lange en vaak warme klim naar de appelboomgaarden boven Frat en Bolhos. Door het bos dalen we daarna af naar Ehmej. Looptijd 8 uur. `s Avonds bezoeken we de hermitage van Saint Charbel en het bijbehorende klooster. dag 4 Ehmej - Douma Geleidelijk klimmen we van Ehmej door de weilanden naar het eerste pasje van vandaag. Kennelijk wordt hier veel op vogels gejaagd, de grond is bezaaid met lege hulzen, er liggen er misschien wel duizenden. Door een labyrint van rotsen komen we bij de Cedars of Jaj. Een tiental bomen vormt het restant van wat ooit beboste hellingen waren. De enorme bomen, het nationale symbool van, zijn nu beschermd. Langs Tartej en over een laatste pas komen we in Douma, een welhaast Frans aandoend dorp. Vanavond eten we op een terrasje langs de weg. Overnachting in hostal. Looptijd 7 uur.

4 dag 5 Douma - Wata Houb Een prachtige dag met een bijzonder hoogtepunt; het Baatara sinkhole. Ook vandaag beginnen we met een stijging over een half overwoekerd pad. Eenmaal boven is er een panoramisch uitzicht over de Mount Lebanon range en een diep uitgesneden vallei voor je. Over een goed pad dalen we af naar het Baatara sinkhole. Een kleine rivier heeft in de loop der eeuwen een enorm gat in het gesteente uitgesleten van minimaal 90 meter diep. Het is een soort openlucht grot, er zijn drie natuurlijke bruggen, een met het pad erover. Het gat of de kloof is meer dan 250 meter diep. We volgen de vallei stroomafwaarts door de appelboomgaarden, al stroomt de rivier hier onder de grond. De vallei versmalt tot een kloof waarin we afdalen en weer uitklimmen naar een kerk. Tot slot dalen we nog een keer af en klimmen uiteindelijk naar het klooster van Wata Houb waar we ook overnachten. Overnachting in het Wata Houb klooster. Looptijd 7 uur. dag 6 Houb - Hadath Vandaag volgen we een stukje de LMT over een landweggetje naar de eerste col van vandaag. Een diepe kloof scheidt ons van het Tannourine Cedar Reserve, een van de grotere cederboom parken. Door het park lopen verschillende wandelroutes en in het weekend kom je er zeker Libanezen tegen die genieten van de natuur. Door de bossen klimmen we naar de hoogvlakte voor Hadath. Vanaf ons terras van het guesthouse heb je mooi zicht op de Qadisha vallei met aan het einde de Mount Lebanon en de pas waar we overmorgen overheen rijden naar Baalbek. Overnachting in guesthouse. Looptijd 6 uur. dag 7 Hadath - Bcharreh Een culturele wandeldag door de Qadisha vallei. Onze laatste wandeldag beginnen we met een afdaling naar de bodem van de Kadisha vallei. In de kloof zijn in de loop der eeuwen een aantal kloosters en kerken in de rotswanden uitgehakt. Over smalle paden lopen we stroomopwaarts naar Bcharreh en bezoeken daar het Gibran museum met schilderijen en de tombe van Khalil Gibran (auteur van The Prophet ). Een transfer van 20 minuten brengt ons naar de ceders van Bcharreh waar we een wandeling maken van 3/4 uur langs de 1000 jaar oude bomen Overnachting in hotel La Cabane op 2080 meter hoogte. Looptijd 7 uur.

5 dag 8 facultatief: bezoek Baalbek - Beiroet Na het ontbijt rijden we over de hoogste pas van naar de Beka vallei en Baalbek, een must see. In het voorjaar is de pas gesloten, je rijdt dan eerst zuidwaarts en steekt daar een pas over. De stad werd oorspronkelijk gebouwd door de Feniciërs en stond in de hellenistische periode bekend als Heliopolis. De god Baäl was -zoals Helios- onder meer de god van de zon. De bloeiperiode van Baalbek begon in het jaar 15 v. Chr. toen de stad een Romeinse provinciehoofdstad werd onder keizer Augustus. Baalbek was tijdens de Romeinse periode een belangrijk religieus centrum. De tempel gewijd aan Jupiter trok vele duizenden bezoekers. Naast een tempel voor Jupiter werd ook een Bacchus- en een Venustempel gebouwd. De Romeinse gebouwen werden opgetrokken op oudere ruïnes. Er werden monolithische steunmuren gebouwd met stenen die naar schatting 400 ton wogen. In de hoogste, westelijke wal zijn drie stenen van meer dan 1000 ton gebruikt. Een vierde, nog grotere steen, genaamd Hajar el Gouble (zuidelijke steen) of Hajar el Hibla (steen van de zwangere vrouw) ligt ongebruikt in een steengroeve in de buurt van de stad en is nog steeds te bezichtigen. Deze grotere stenen, ook wel megalieten genaamd, zijn volgens meerdere bronnen van nog oudere oorsprong, wellicht wel twee keer zo oud. In 635 werd de stad door de Arabieren veroverd. De Omajjaden verwoestten de historische stad in 748. Een grote aardbeving richtte nog meer schade aan in (bron Wikipedia) Ook Baalbek staat op de Unesco Werelderfgoed lijst. We lunchen in Anjar, een dorpje waar veel Armeniërs wonen. Vlakbij bezoeken we de ruïnes van Anjar voordat we terugrijden over de bergen naar Beiroet. dag 9 Beiroet - Amsterdam In de middag worden we naar het vliegveld gebracht voor de terugvlucht naar Amsterdam. Mocht de middag vlucht niet beschikbaar zijn dan moeten we vroeg op en vliegen we in de nacht/vroege ochtend terug naar Amsterdam. Het is mogelijk de reis te verlengen met een dag sightseeing Beiroet. Je vliegt dan terug op dag 10. Mail of bel het kantoor voor meer informatie.

6 Data Heen Terug Prijs Ticket vanaf 06 okt okt onder voorbehoud op aanvraag Boeken Optie 06 apr apr op aanvraag Boeken Optie Bij de reissom inbegrepen * alle vervoer volgens reisschema * alle maaltijden tijdens de trek * homestay, hostal, klooster en hotelovernachtingen in meerpersoonskamers op basis van logies en ontbijt * Engelssprekende lokale gids * bagagevervoer Niet bij de reissom inbegrepen * retourvlucht Amsterdam Beiroet (deze vlucht kan via ons geboekt worden) * persoonlijke uitgaven (souvenirs, frisdranken e.d.) * maaltijden buiten de trek * fooien * extra (taxi)kosten mochten die voor jou gemaakt moeten worden * reis- en annuleringsverzekering, vaccinaties * reserveringskosten 20,-- per factuur * bijdrage Calamiteitenfonds 2,50 * wijzigingskosten 35,-- * vervoer naar en van Schiphol Aantal deelnemers Minimum aantal deelnemers: 6 Maximum aantal deelnemers: 8 Deze reis wordt begeleid door een Engelssprekende lokale gids. De reis kan vanaf 4 personen gegarandeerd worden met een toeslag: - bij 4 personen 125,-- p.p. - bij 5 personen 50,-- p.p.

7 Klimaat Het klimaat in is mediterraan, dat betekent milde natte winters en warme droge zomers. Er is een vrij lange en warme zomer, een aangenaam voorjaar en najaar en een koele tot milde, doch natte winter. In de winter valt er in de bergen soms een flink pak sneeuw. De beste reistijd is in de lente (maart en april) en de herfst (september, oktober en november). Tijdsverschil Het is in 1 uur later dan in Nederland. Reisdocumenten Een visum is verkrijgbaar bij aankomst in Beiroet voor een verblijf van maximaal één maand. Het paspoort moet nog 6 maanden geldig zijn. Het paspoort mag geen visum van Israël bevatten. Geldzaken In wordt betaald met de Libanese pond (LBP). Ook de Amerikaanse dollar is gangbaar als betaalmiddel. Voor de actuele wisselkoers klik hier. (Oanda.com) Fooien Je kunt je gids aan het einde van trektocht een fooi geven al is het niet gebruikelijk. Elektriciteit De netspanning is 220 volt. Een wereldstekker is niet noodzakelijk. Bereikbaarheid Je kunt mobiel bellen in. Informeer, voor je eigen toestel, bij jouw provider of deze ook in bruikbaar is. Het internationale toegangsnummer voor is Vaccinaties Niet verplicht maar wel zeer aan te raden worden vaccinaties tegen DTP en Hepatitis A. Raadpleeg altijd de GGD of huisarts voor meer informatie omtrent jouw persoonlijke gezondheidssituatie.

8 Eten en drinken De Libanese keuken wordt algemeen erkend als de beste in het Midden-Oosten. De maaltijden worden gekenmerkt door het gebruik van de meest uiteenlopende lokaal geproduceerde en dus zeer verse groenten en met een overvloed aan verse kruiden (meestal koriander, peterselie en mint). Een maaltijd kent ook altijd een breed scala aan vers fruit, zoals meloen, appels, sinaasappels, mandarijnen, cactus fruit, druiven en vijgen, die allemaal lokaal worden geteeld. Specialiteiten zijn Kebbeh (lamsgehakt, vaak gerold in ballen en gebakken), Meze (kleine gerechten geserveerd als hors-d`oeuvres), Tabbouleh (salade gemaakt met gebroken tarwe, citroen, mint en tomaten), Mutabbal (dip gemaakt van gebakken aubergines en knoflook), Baklava (de Libanese versie van dit Midden-Oosten gebak met pistachenoten en rozenwater siroop). Het wordt afgeraden om kraanwater in te drinken. Bagage Tijdens de trektocht wordt de persoonlijke bagage vervoerd per auto. Om alles goed verpakt mee te nemen, kun je bijvoorbeeld gebruik maken van een plunjebaal. Handig is ook een klein hangslotje, om de plunjebaal af te sluiten. Uitrusting Schoeisel Wij raden lichte bergwandelschoenen aan met een stevige profielzool. Het is belangrijk dat je schoenen erg goed zitten, omdat je er elke dag uren op moet lopen. * Wanneer je nieuwe schoenen moet kopen, verdient het aanbeveling om tot 1 maat groter te kopen dan je werkelijke maat (pas ze met een paar extra sokken). * Je voeten hebben namelijk de neiging om op te zetten, als je wat langer op een dag loopt. Daar komt nog bij dat je bergaf niet met je tenen in de knel komt. * Als je nieuwe schoenen moet kopen, loop ze dan goed in. * Op sommige tochten moet je door kleine beekjes waden, over modderige paden en soms door sneeuw lopen, dus een redelijke mate van waterdichtheid is handig. * Een goede profielzool geeft je beter grip op de wat steilere paden. (Dag)rugzak Voor de spullen die je tijdens het lopen nodig hebt volstaat een dagrugzak. We adviseren een dagrugzak met een inhoud van ± 35 liter (of meer).

9 Paklijst ~ berg(wandel)schoenen ~ teva`s of andere sandalen of lichte gympen voor `s avonds; ook geschikt voor evt. het doorwaden van rivieren/beekjes ~ eventuele lakenzak ~ oordoppen* ~ warm, winddicht jack ~ regenkleding ~ lange broek ~ enkele t-shirts en overhemden met lange mouwen en met kraag tegen verbranding van je nek en armen ~ ondergoed ~ warme trui ~ handschoenen ~ sokken, afgestemd op je bergschoenen ~ dunne handdoek (snel droog), een washand, en voor vrouwen een omslagdoek ~ toiletartikelen ~ veldfles (inhoud minimaal 2 liter) ~ zakmes ~ hoofdlamp (nb gebruikte batterijen mee terug naar NL voor chemisch afval!!) ~ evt. wandelstok (telescopisch) ~ wasmiddel ~ toiletpapier ~ maandverband/tampons ~ zeep en/of desinfectiegel voor je handen ~ medicijnen (zie afzonderlijk lijstje) ~ iets voor op je hoofd tegen zon, stof en kou; zonnehoed/pet/sjaaltje en muts ~ zonnebril ~ plastic (vuilnis)zakken, o.a. om inhoud rugzak in te verpakken/droog te houden ~ evt. hangslotje om plunjezak af te sluiten ~ dagrugzakje moneybelt of halstasje met: ~ paspoort ~ inentingsboekje ~ ticket ~ geld, pinpas ~ verzekeringsbewijs + alarmnummers * altijd handig. N.B. Maak van alle belangrijke papieren kopieën, noteer de nummers, laat 1 exemplaar thuis en bewaar onderweg de kopieën apart van de originelen.

10 Lijst van persoonlijke medicijnen * Sterilon/betadine-iodium: wondontsmetting * Leukoplast/second skin: blaarpreventie * Hansaplast: bij wondjes * Paracetamol: pijnstiller * Zonnebrandolie/-crème: min. factor 30 * Lippenbescherming: zinkzalf, lipbalsem mét zonnefactor * Rekverband, knieband: bij knieproblemen * Arnica of SRL-gelei: bij kneuzingen, spierpijn * ORS: ter voorkoming van uitdroging bij diarree * Immodium : bij diarree voor `op moeilijke momenten` * Strepsils: bij schrale keel Verzekering stelt een adequate reisverzekering verplicht. Een annuleringsverzekering raden we sterk aan. Beide soorten verzekeringen kun je via afsluiten. Indien de reisverzekering wordt afgesloten via derden dan willen we graag voor vertrek de volgende gegevens van je ontvangen: verzekeringsmaatschappij, polisnummer, alarmnummer. Mocht zich tijdens de reis een probleem voordoen dan kunnen de reisleider en snel handelen. Categorie 3+ De wandelingen zijn aan de pittige kant, je maakt aardig wat hoogtemeters in. We lopen elke dag tussen de 5 en 8 uur afhankelijk van de routekeuze van de gids. Je draagt alleen je dagrugzak met water en dergelijke, je overige bagage wordt met de taxi naar de volgende overnachtingsplaats gebracht. De dagtemperaturen kunnen aardig oplopen, zoals valt te verwachten aan de kust van de Middellandse zee. Regen is niet uitgesloten. Na het einde van de burgeroorlog in 1990 is in een betrekkelijke rustige periode terechtgekomen. In Beiroet zijn bijna alle gebouwen in de oude glorie hersteld en ook nu verrijzen er nog nieuw wolkenkrabbers. `s Avonds flaneren de bewoners, Christenen en Moslims zij aan zij over de Corniche, de boulevard van de stad. De bevolking is zich uiteraard bewust van de burgeroorlog in Syrië, wandelend in de bergen merk je daar niets van. De vele vluchtelingen verblijven in het islamitische gedeelte van het land. De bewoners van Baalbek en de Beka vallei zijn voor het merendeel islamistisch.

Palestina. Wandelen door een rijke geschiedenis

Palestina. Wandelen door een rijke geschiedenis Ga op ontdekkingsreis in! Maak onder begeleiding van een lokale gids kennis met de geschiedenis, het Abraham pad, Jericho, Bethlehem en Jeruzalem. 5 dagen wandelen over het Abrahampad ontdek de rijke geschiedenis

Nadere informatie

Georgië Over verborgen paden

Georgië Over verborgen paden Deze wandelreis gaat naar de mooiste delen van Georgië - de Chevsoeretië en Tusheti provincies. Van alle regio`s van Georgië zijn dit de meest ongerepte. Ook nu komen er nog nauwelijks reizigers als gevolg

Nadere informatie

Ile de la Reunion individueel

Ile de la Reunion individueel Ten oosten van Madagaskar ligt, in de Indische Oceaan, het vulkanische eiland Réunion. Verrassend genoeg is de hoogste vulkaan, de Piton des Neiges, met zijn 3069 meter net boven de 3 kilometer. Zoals

Nadere informatie

Slovenië individueel. de mooiste stukken van Slovenië wandelingen met alleen een dagrugzak overnachtingen in hotel/guesthouses het meer van Bohinj

Slovenië individueel. de mooiste stukken van Slovenië wandelingen met alleen een dagrugzak overnachtingen in hotel/guesthouses het meer van Bohinj Je wandelt over bergruggen en door alpenweiden langzaam het land door van oost naar west. Deze korte wandelvakantie is een verzameling van de mooiste wandelingen van Slovenië, zonder technische passages.

Nadere informatie

Turkije Lycian Way individueel

Turkije Lycian Way individueel Een week wandelen langs de Lycian Way, de eerste lange afstandswandeling van Turkije aan de zuidkust, gemarkeerd door Kate Clow. Deze reis omvat het Phaselis - Kaap Gelidonia, deel van de route. prachtige

Nadere informatie

dag 1 en 2 Amsterdam - Hanoi

dag 1 en 2 Amsterdam - Hanoi In het noorden van, tegen de grens met China, maken we 2 geheel verschillende trektochten. Een naar de hoogste top in Ha Giang, de 2427 meter hoge Tay Con Linh en een in de omgeving van het kalkplateau

Nadere informatie

Turkije Cappadocië individueel

Turkije Cappadocië individueel Cappadocië is een sprookjesachtig gebied, dat bijna lijkt op een andere planeet met zijn geologische steenformaties, die uniek zijn in de wereld. In miljoenen jaren hebben wind, regen en vorst de vulkanische

Nadere informatie

Marokko Rozenvallei en Kasbahs

Marokko Rozenvallei en Kasbahs Deze wandeltocht voert je door de vruchtbare valleien aan de zuidkant van de Hoge Atlas. Langs kleine Berberdorpjes waar je verblijft in eenvoudige, gastvrije Berberhuizen. Het landschap tijdens deze relatief

Nadere informatie

Bosnië en Herzegovina Via Dinarica

Bosnië en Herzegovina Via Dinarica Dit prachtige land heeft haar deuren wijd opengezet voor iedereen die van de authentieke cultuur, andere smaken, de enorme diversiteit aan landschappen en gastvrijheid houdt. We beklimmen onder andere

Nadere informatie

Marokko Toubkal The Hard Way

Marokko Toubkal The Hard Way De wilde en majestueuze toppen van de Hoge Atlas liegen er niet om. Jebel Toubkal, het dak van de hele Maghreb bereikt een hoogte van 4167 meter, gevolgd door de Timesguida (4088 meter), de Ras-nOuanoukrim

Nadere informatie

Marokko Tafraoute individueel

Marokko Tafraoute individueel Het Anti-Atlas gebergte strekt zich uit ten zuidoosten van Agadir. Je vindt er zinsbegoochelende landschappen met vreemdsoortige rotsformaties in bruinrood graniet en groene palmentuinen. Middelpunt is

Nadere informatie

Armenië. prachtige berglandschappen wandelingen in Khosrov natuurpark beklim Mount Aragats bezoek aan het Tatev Klooster

Armenië. prachtige berglandschappen wandelingen in Khosrov natuurpark beklim Mount Aragats bezoek aan het Tatev Klooster is een prachtig bergachtig land. Deze 16-daagse wandelreis biedt een afwisseling van natuur, avontuur, cultuur en geschiedenis. We doorkruisen de fantastische wilde landschappen van de Geghama bergen met

Nadere informatie

Thema Sportief. Backpackcursus in Thailand, 30 dagen

Thema Sportief. Backpackcursus in Thailand, 30 dagen Thema Sportief Backpackcursus in Thailand, 30 dagen Reisschema Dag 1 Amsterdam - Bangkok Dag 2 aankomst Bangkok Dag 3 Bangkok Dag 4 Bangkok - Ratchaburi Dag 5 Ratchaburi - Bangkok Dag 6 Bangkok Dag 7 eigen

Nadere informatie

Libanon tot

Libanon tot 29.09. tot 07.10. is een dichtbevolkt en klein land. De hoofdstad Beiroet wordt ook wel het Monaco van het Midden- Oosten genoemd. Hier kan men winkelen, uitgaan en heerlijk eten. staat als land erg bekend

Nadere informatie

Marokko Atlantische kust individueel

Marokko Atlantische kust individueel Deze 8-daagse wandelvakantie loopt langs de kust tussen Agadir en Essaouira (spreek uit als: Essawira). Langs deze zuidelijke Atlantische kust is het vooral in onze wintermaanden -vanaf half oktober tot

Nadere informatie

Marokko Tafraoute. 6-daagse ontdekkingsreis met de hoogste top Timziguidiwine (2375 meter) op de grens met de Sahara de vruchtbare Sous vallei

Marokko Tafraoute. 6-daagse ontdekkingsreis met de hoogste top Timziguidiwine (2375 meter) op de grens met de Sahara de vruchtbare Sous vallei Het Anti-Atlas gebergte strekt zich uit ten zuidoosten van Agadir. Je vindt er zinsbegoochelende landschappen met vreemdsoortige rotsformaties in bruinrood graniet en groene palmentuinen. Middelpunt is

Nadere informatie

IJsland winterreis Landmannalaugar

IJsland winterreis Landmannalaugar Een sneeuwlaag van een meter hoog naast je terwijl je geniet van de warme bron: dit is ongetwijfeld een van de bijzonderste wintertochten die je kunt maken. genieten van de warme bron in de winter spectaculaire

Nadere informatie

Rusland Altai Adventure

Rusland Altai Adventure De mooie Altai trekking als Adventure wandelreis met bagagevervoer! De Altai is een weids gebergte op de grens waar Mongolië, China en Rusland tezamen komen. bagagevervoer door paarden werkelijk prachtig

Nadere informatie

Turkije Taurus Aladaglar NP

Turkije Taurus Aladaglar NP Aladaglar Nationaal Park heeft de hoogste bergen van het Centraal Taurus gebergte met de 3756 meter hoge Demirkazik als hoogste top. De naam "Ala-Daglar" is afkomstig van de roestige kleur van de heuvels

Nadere informatie

Informatie voor reizigers naar Nepal 2014 stichting-maya

Informatie voor reizigers naar Nepal 2014 stichting-maya Informatie voor reizigers naar Nepal 2014 stichting-maya www.mayafoundation.com Turkish Airlines en Etihad hebben op dit moment vluchten met korte overstaptijden De vlucht regelt ieder voor zich. Als

Nadere informatie

Rusland Altai. Ruslands mooiste bergen

Rusland Altai. Ruslands mooiste bergen Naast de Caucasus, de Oeral en de bergen van Centraal Azië kent Rusland nog een minder bekend gebergte, de Altai. Het is een weids gebergte op de grens waar Mongolië, China en Rusland tezamen komen. werkelijk

Nadere informatie

Finland winterreis Lapland

Finland winterreis Lapland Half februari en begin maart wanneer de dagen al wat langer worden ligt er in Fins Lapland op de 68e breedtegraad meer dan voldoende sneeuw voor een mooie sneeuwschoentocht. Urho Kekkonen NP 200 km boven

Nadere informatie

België - bergwandelen, vervolgcursus, 3 dagen Alles wat de gevorderde bergwandelaar moet weten, in de Ardennen, Outdoor School

België - bergwandelen, vervolgcursus, 3 dagen Alles wat de gevorderde bergwandelaar moet weten, in de Ardennen, Outdoor School Europa / België Code OS206 outdoor school Niveau België - bergwandelen, vervolgcursus, 3 dagen Alles wat de gevorderde bergwandelaar moet weten, in de Ardennen, Outdoor School Praktische weekendcursus

Nadere informatie

Tibet Lhasa, Everest BC en Kathmandu

Tibet Lhasa, Everest BC en Kathmandu De highlights van Tibet in een 7-daagse reis; bezoek Lhasa, het Everest Basecamp en overland terug naar Kathmandu. ultieme mountainflight over Himalaya bezoek de highlights van Lhasa ervaar het Everest

Nadere informatie

Thema Sportief. Paardrijden in Hongarije, 8 dagen

Thema Sportief. Paardrijden in Hongarije, 8 dagen Thema Sportief Paardrijden in Hongarije, 8 dagen Reisschema Dag 1 Amsterdam - Boedapest - Kiskunsag Dag 2 Kiskunsag nationaal park Dag 3 Kiskunsag nationaal park Dag 4 Kiskunsag nationaal park Dag 5 Kiskunsag

Nadere informatie

Finland winterreis Pallas

Finland winterreis Pallas Pallas, een prachtige sneeuwschoentocht in het hoge noorden van Finland door het Pallas Yllästunturi nationaal park. Bovenop de graat volgen we de route van zuid naar noord en beklimmen onderweg een aantal

Nadere informatie

Marokko Jebel Siroua individueel

Marokko Jebel Siroua individueel Jebel Siroua, een afgelegen bergmassief, indrukwekkend door zijn grillige rotsformaties, vulkanische pieken en weidse uitzichten. De wandeltocht leid je naar het hoogste punt van het massief; de top van

Nadere informatie

Fly & drive Andalusië

Fly & drive Andalusië Page 1 of 5 Fly & drive Andalusië In Spanje stichtten de Arabieren een rijk dat een hoge beschaving en een grote welvaart kende, waarbij de rest van Europa verbleekte. De belangrijkste gebeurtenissen in

Nadere informatie

BERGLEVEN EN WEVEN IN DE KARPATEN (OEKRAÏNE)

BERGLEVEN EN WEVEN IN DE KARPATEN (OEKRAÏNE) BERGLEVEN EN WEVEN IN DE KARPATEN (OEKRAÏNE) 8 DAGEN 9-16 juni 2019 1.099 EUR (exclusief vluchten) Highlights: Leren weven van een wollen deken in drie workshops, verblijf bij families in de (Oekraïense)

Nadere informatie

BEGELEIDE MEERDAAGSE TREKKING LANGS DE LAUGAVEGUR

BEGELEIDE MEERDAAGSE TREKKING LANGS DE LAUGAVEGUR BEGELEIDE MEERDAAGSE TREKKING LANGS DE LAUGAVEGUR Deze wandelreis in internationaal gezelschap focust volledig op de Laugavegur, de bekendste trekking van IJsland die in 7 dagen van het geothermisch gebied

Nadere informatie

Spaanse Pyreneeën op sneeuwschoenen Zaterdag 10 maart vrijdag 16 maart 2018

Spaanse Pyreneeën op sneeuwschoenen Zaterdag 10 maart vrijdag 16 maart 2018 Spaanse Pyreneeën op sneeuwschoenen Zaterdag 10 maart vrijdag 16 maart 2018 Encantats: 'betoverend', 'magisch' dit is het gevoel dat deze bergstreek in de Spaanse Pyreneeën bij ons oproept. Het Encantats

Nadere informatie

België - Cursus bergwandelen, 3 dagen Alles wat de beginnende bergwandelaar moet weten, in de Ardennen, Outdoor School

België - Cursus bergwandelen, 3 dagen Alles wat de beginnende bergwandelaar moet weten, in de Ardennen, Outdoor School Europa / België Code OS205 outdoor school Niveau België - Cursus bergwandelen, 3 dagen Alles wat de beginnende bergwandelaar moet weten, in de Ardennen, Outdoor School Praktische cursus over de voorbereiding

Nadere informatie

Almijara Andalusië 8 dagen hotel

Almijara Andalusië 8 dagen hotel Almijara Andalusië 8 dagen hotel singlereis wandelreis vanaf 889 De achtertuin van de Costa del Sol Het typisch Spaanse bergplaatsje Cómpeta (hoogte ca. 50 m.) ligt in de streek Axarquia in de zuidelijke

Nadere informatie

Banks Peninsula * verblijf, 3 dagen, verblijf in mooi appartement

Banks Peninsula * verblijf, 3 dagen, verblijf in mooi appartement Rondreizen / Oceanië / Nieuw-Zeeland Code 277330 P avontuur op maat Niveau Accommodatie Banks Peninsula * verblijf, 3 dagen, verblijf in mooi appartement Prachtige verlenging vanuit Christchurch op het

Nadere informatie

16 Daagse Reis, Beklimming Kilimanjaro met Safari verlenging

16 Daagse Reis, Beklimming Kilimanjaro met Safari verlenging 16 Daagse Reis, Beklimming Kilimanjaro met Safari verlenging We beklimmen de Kilimanjaro via de Marangu Route, dit is de oudste route en ook de enige route waar u verblijft in hutten. Er zijn verschillende

Nadere informatie

België - Weekendcursus Kaart en Kompas, 3 dagen De ideale voorbereiding om zelfstandig en vrij door de natuur te kunnen wandelen, Outdoor School

België - Weekendcursus Kaart en Kompas, 3 dagen De ideale voorbereiding om zelfstandig en vrij door de natuur te kunnen wandelen, Outdoor School Europa / België Code OS125 outdoor school Niveau België - Weekendcursus Kaart en Kompas, 3 dagen De ideale voorbereiding om zelfstandig en vrij door de natuur te kunnen wandelen, Outdoor School Wil je

Nadere informatie

Informatieboekje: NEIGHBOUR TOES

Informatieboekje: NEIGHBOUR TOES Informatieboekje: NEIGHBOUR TOES 1 WIE GAAN ER MEE Er gaan jongeren en begeleiders mee van t Volbert en daarnaast van 3 andere groepen uit andere landen. Alle begeleiders zijn er voor alle jongeren. Je

Nadere informatie

Natuur- en cultuurreis naar Georgië 2015

Natuur- en cultuurreis naar Georgië 2015 Programma 15-daagse reis Natuur- en cultuurreis naar Georgië 2015 Dag 1 Dag 2 Dag 3 Dag 4 Dag 5 Dag 6 Dag 7 Dag 8 Vlucht Amsterdam Tbilisi, transfer; overnachting bij particulieren. s Ochtends een stadsexcursie

Nadere informatie

Natuur- en cultuurreis naar Georgië 2011

Natuur- en cultuurreis naar Georgië 2011 Programma 15-daagse reis Natuur- en cultuurreis naar Georgië 2011 Dag 1 Dag 2 Dag 3 Dag 4 Dag 5 Dag 6 Dag 7 Dag 8 Dag 9 Vlucht Amsterdam Tbilisi, transfer; overnachting bij particulieren. s Middags stadsexcursie

Nadere informatie

ERVAAR REIZEN ERVAAR JONGERENREIZEN. Meikoel 3 I 6001 EE Weert I Limburg Nederland 0495-45 66 15 I Contact@ErvaarReizen.nl

ERVAAR REIZEN ERVAAR JONGERENREIZEN. Meikoel 3 I 6001 EE Weert I Limburg Nederland 0495-45 66 15 I Contact@ErvaarReizen.nl Meikoel 3 I 6001 EE Weert I Limburg Nederland 0495-45 66 15 I Contact@ErvaarReizen.nl ERVAAR JONGERENREIZEN Rondreis The essence of Egypt van 10-02-2013 tot 17-02-2013 Hartelijk dank voor je belangstelling

Nadere informatie

Andalusië 8 dagen Meson Hadriano

Andalusië 8 dagen Meson Hadriano Andalusië 8 dagen Meson Hadriano individuele wandelreis vanaf 198 De natuur als achtertuin Het Zuid-Spaanse bergplaatsje Cómpeta bevindt zich in de streek Axarquia in de zuidelijke provincie Andalucia

Nadere informatie

Sierra de Gredos 8 dagen

Sierra de Gredos 8 dagen Sierra de Gredos 8 dagen singlereis wandelvakantie vanaf 895 Bienvenida in het Spaanse paradijs Ruim 100 kilometer westelijk van Madrid ligt de Sierra de Gredos, welke Nederlanders het Gredos-gebergte

Nadere informatie

Spanje - Tenerife * Teide-vulkaan, 3 dagen De hoogste top van Spanje in een maanlandschap, gezinstrektocht langs berghut en hotel

Spanje - Tenerife * Teide-vulkaan, 3 dagen De hoogste top van Spanje in een maanlandschap, gezinstrektocht langs berghut en hotel Europa / Spanje Code 371071 P avontuur op maat Niveau Accommodatie Spanje - Tenerife * Teide-vulkaan, 3 dagen De hoogste top van Spanje in een maanlandschap, gezinstrektocht langs berghut en hotel Een

Nadere informatie

Kruger National Park Safari

Kruger National Park Safari Kruger National Park Safari 4 dagen, accommodatiereis Deze reis is ook beschikbaar als kleine groepsreis (max 12 reizigers), zie voor de actuele prijzen de website. Maaltijden: Startpunt rondreis: Eindpunt

Nadere informatie

Kruger National Park Safari

Kruger National Park Safari Kruger National Park Safari 4 dagen, kampeerreis Deze reis is ook beschikbaar als kleine groepsreis (max 12 reizigers), zie voor de actuele prijzen de website. Maaltijden: Startpunt rondreis: Eindpunt

Nadere informatie

Basis Informatie: Langtang Trek (Centrale Himalayas)

Basis Informatie: Langtang Trek (Centrale Himalayas) Langtang Trek (Centrale Himalayas) Deze trektocht biedt u de mogelijkheid om pal in het midden tussen de toppen van de Himalayas te wandelen. Ze toont een uitzonderlijke diversiteit aan natuur en cultuur.

Nadere informatie

INSPIREREND ST. PETERSBURG (MET BEZOEK

INSPIREREND ST. PETERSBURG (MET BEZOEK INSPIREREND ST. PETERSBURG (MET BEZOEK AAN QUILTFESTIVAL) 8 DAGEN N.t.b. oktober 2019 (derde of vierde week van oktober. Bekend uiterlijk in mei.) 799 EUR (exclusief vluchten) Highlights: Quiltfestival

Nadere informatie

Mongolië Tavan Bogd. ervaar echte wildernis zie de hoogste toppen van Mongolië authentieke nomadische cultuur reis in een internationale groep

Mongolië Tavan Bogd. ervaar echte wildernis zie de hoogste toppen van Mongolië authentieke nomadische cultuur reis in een internationale groep "Tavan Bogd" betekent letterlijk "De Vijf Heiligen". Het is een reeks van sneeuw bedekte bergen, de hoogste in Mongolië, die behoren tot het Altai gebergte. Geografisch gezien het meest afgelegen deel

Nadere informatie

Programma Go-out wandel midweek Cochem 2 tot en met 6 november 2015

Programma Go-out wandel midweek Cochem 2 tot en met 6 november 2015 Programma Go-out wandel midweek Cochem 2 tot en met 6 november 2015 Cochem ligt midden in de vulkaan Eifel. Het landschap kenmerkt zich door heuvels, akkerlanden en kleine dorpjes. Dwars door Cochem stroomt

Nadere informatie

De steden van Andalusië (8 dagen) - groepsreis

De steden van Andalusië (8 dagen) - groepsreis Website: www.tejedatravel.com Email: info@tejedatravel.com De steden van Andalusië (8 dagen) - groepsreis Deze reis is samengesteld om de belangrijkste steden van Andalusië te ontdekken. U reist in een

Nadere informatie

ETHIOPIË... MAAR DAN ANDERS!

ETHIOPIË... MAAR DAN ANDERS! ETHIOPIË... MAAR DAN ANDERS! REISSCHEMA 9-daagse reis DAG 1 ADDIS ABEBA-JIMMA Je wordt opgehaald bij het hotel of de luchthaven door de Engelstalige chauffeur en vertrekt richting het zuidwesten. De rit

Nadere informatie

Het keizerlijke China

Het keizerlijke China CHINA Het keizerlijke China Kant-en-Klaar - 12 dagen / 10 nachten REF: 373 REISBESCHRIJVING - - - - Tunxi - - - Tongli - INTRODUCTIE consumptiemaatschappijen met bloeiende economieën. Gedurende eeuwen

Nadere informatie

Natuur- en cultuurreis naar Georgië

Natuur- en cultuurreis naar Georgië Programma 15-daagse reis Natuur- en cultuurreis naar Georgië Dag 1 Dag 2 Dag 3 Dag 4 Dag 5 Dag 6 Dag 7 Dag 8 Vlucht Amsterdam Tbilisi, transfer; overnachting bij particulieren. s Ochtends een stadsexcursie

Nadere informatie

Mallorca Tramuntana 7 dagen

Mallorca Tramuntana 7 dagen Mallorca Tramuntana 7 dagen individuele wandelreis vanaf 519 Wandelen over de pelgrimspaden van Mallorca Mallorca is het grootste eiland van de Balearen, in het Spaans Islas Balearas. De hoofdstad is Palma

Nadere informatie

Een huttentocht door Val di Sole, een populair deel van Trentino in de Dolomieten, vooral bekend om de gastvrijheid van de bewoners t.o.v.

Een huttentocht door Val di Sole, een populair deel van Trentino in de Dolomieten, vooral bekend om de gastvrijheid van de bewoners t.o.v. Een huttentocht door Val di Sole, een populair deel van Trentino in de Dolomieten, vooral bekend om de gastvrijheid van de bewoners t.o.v. de bergwandelaars. Tijdens de wandeldagen vormen de karakteristieke

Nadere informatie

Kaapverdië eiland Santo Antão individueel

Kaapverdië eiland Santo Antão individueel De Kaapverdische Eilanden is een eilandengroep van vulkanische oorsprong voor de westkust van Afrika. Je kunt hier werkelijk prachtig wandelen. Tijdens deze 15-daagse reis overnacht je voor het merendeel

Nadere informatie

Praktische informatie fotoreis Marokko

Praktische informatie fotoreis Marokko Fotoreis Marokko van 27 oktober 2012 t/m 4 november 2012 Leuk dat je de tijd neemt om naar de vrijblijvende informatiemiddag vandaag te komen. Ik hoop je enthousiast te kunnen maken voor de fotoreis naar

Nadere informatie

IJsland - Reykjavik, 4 dagen Stedentrip Reykjavik met Gullfoss, Geysir en Thingvellir, korte stopover op IJsland met Golden Circle excursie

IJsland - Reykjavik, 4 dagen Stedentrip Reykjavik met Gullfoss, Geysir en Thingvellir, korte stopover op IJsland met Golden Circle excursie Wandelreizen / Europa / IJsland Code 315030 LA individuele reis Niveau Accommodatie IJsland - Reykjavik, 4 dagen Stedentrip Reykjavik met Gullfoss, Geysir en Thingvellir, korte stopover op IJsland met

Nadere informatie

Zweden winterreis Abisko

Zweden winterreis Abisko Het berggebied tussen Abisko NP en Kebnekaise is ook in de winter aantrekkelijk voor het maken van een trekking. Eind februari, begin maart, is er weer voldoende daglicht, tijd voor een prachtige wintertrekking

Nadere informatie

Rheinsteig 7 dagen per trein

Rheinsteig 7 dagen per trein Rheinsteig 7 dagen per trein individuele wandelvakantie vanaf 559 Tussen Lorely en Koblenz Per ICE trein reist u snel en comfortabel naar Lorch. Op slechts korte afstand van de Nederlandse grens, door

Nadere informatie

Myanmar met Mandalay, Inle meer en Bagan

Myanmar met Mandalay, Inle meer en Bagan Myanmar met Mandalay, Inle meer en Bagan Voor meer informatie bel met 0297 331682 Myanmar, nu nog bekend onder de oude benaming Birma, ontwikkelt zich de afgelopen paar jaar razendsnel van een niet-toegankelijk

Nadere informatie

Incatrail Peru 4 dagen

Incatrail Peru 4 dagen Incatrail Peru 4 dagen Inhoudsopgave 1-Korte inleiding 2-Dag tot dag beschrijving 3-Details programma a.datum b.duur c.groepsgrootte d.paspoort e.vluchten f.prijs i.kosten inclusief ii.kosten exclusief

Nadere informatie

Andalusie 8 dagen Balcon de Compèta per vliegtuig

Andalusie 8 dagen Balcon de Compèta per vliegtuig Andalusie 8 dagen Balcon de Compèta per vliegtuig individuele wandelreis vanaf 70 De natuur als achtertuin Het Zuid-Spaanse bergplaatsje Cómpeta bevindt zich in de streek Axarquia in de zuidelijke provincie

Nadere informatie

The Chasing Dutchmen heeft alle tours van tevoren ingepland met het doel en stellige verwachting deze ook uit te voeren.

The Chasing Dutchmen heeft alle tours van tevoren ingepland met het doel en stellige verwachting deze ook uit te voeren. Algemene voorwaarden Boeking Op de website kun je zien op welke tours nog plaatsen beschikbaar zijn en uiteraard kun je hier ook je tour boeken. Na boeking ontvang je direct een bevestiging per e- mail.

Nadere informatie

Marokko Langs onbekende parels in Zuid-Marokko

Marokko Langs onbekende parels in Zuid-Marokko Combinatierondreis met trekking Individueel Marokko Langs onbekende parels in Zuid-Marokko Marrakech Cap Imsouane d Imerditsene Tafedna Sidi Ahmed Sayeh - Sidi Mbarek Essaouira - Aït Khyar Merzouga Tannamoste

Nadere informatie

Noorwegen winterreis Treriksrøysa

Noorwegen winterreis Treriksrøysa Het achterland van Tromsø in het hoge noorden van Noorwegen is een spectaculair berggebied dat relatief onbekend is. Op de grens tussen drie landen lopen we in een week op sneeuwschoenen door wisselende

Nadere informatie

Rusland Baikalmeer. Irkoetsk

Rusland Baikalmeer. Irkoetsk Het Baikal meer kun je alleen maar in superlatieven beschrijven, het diepste, het oudste en misschien wel het mooiste meer ter wereld. Het meer strekt zich uit over een afstand van 630 kilometer, is zo

Nadere informatie

Mongolië Altai. Altai

Mongolië Altai. Altai Het uitgestrekte bergmassief van de Altai bevindt zich in de grensgebieden van Rusland, Kazachstan, Mongolië en China. De Altai staat bekend om haar adembenemende schoonheid en zuivere lucht. In het meest

Nadere informatie

Loferer Steinberge 8 dagen

Loferer Steinberge 8 dagen Loferer Steinberge 8 dagen individuele wandelreis vanaf 398 Op de grens van Beieren en Salzburgerland Een bijzonder afwisselende tocht op de grens van Beieren en Salzburgerland door de Loferer Steinberge

Nadere informatie

14 daagse rondreis. Sri Lanka. Cultuur & meer

14 daagse rondreis. Sri Lanka. Cultuur & meer 14 daagse rondreis Sri Lanka Cultuur & meer Sri Lanka is al duizenden jaren een trekpleister voor handelaren, ontdekkingsreizigers en Boeddhistische monniken. Door het klimaat, de edelstenen en de unieke

Nadere informatie

Programma voor het na-larenstein weekend in. vakantiepark t Timmerholt Gagelmaat 1 in Westerbork.

Programma voor het na-larenstein weekend in. vakantiepark t Timmerholt Gagelmaat 1 in Westerbork. Programma voor het na-larenstein weekend in vakantiepark t Timmerholt Gagelmaat 1 in Westerbork. Wij, Maarten en Roland, hebben dit programma samengesteld op basis van een aantal bezienswaardigheden die

Nadere informatie

Marokko M`Goun 15 dagen

Marokko M`Goun 15 dagen De wandeltocht door het M Gounmassief in het centrale deel van de Hoge Atlas, voert je door één van de mooiste en nog minst betreden gedeelten van deze bergketen. Via Casablanca vliegen we naar Marrakech,

Nadere informatie

10 daagse Safari The Migration Special

10 daagse Safari The Migration Special 10 daagse Safari The Migration Special De Serengeti, het gebied waar zoveel natuurfilms worden gemaakt, is ongetwijfeld het beroemdste wildpark ter wereld en is op geen enkele manier te vergelijken met

Nadere informatie

singlereis wandelvakantie vanaf 1.054

singlereis wandelvakantie vanaf 1.054 Mallorca 8 dagen singlereis wandelvakantie vanaf 1.054 Wandelen op wandelparadijs Mallorca Mallorca is één van de populairste vakantiebestemmingen in de Middellandse Zee. Hier vindt u werkelijk alles voor

Nadere informatie

Outdoor Schoolreis. Zondag 25 september 2016 t/m Vrijdag 30 september Fürther Hütte. Jugendgästehaus Steigerhof.

Outdoor Schoolreis. Zondag 25 september 2016 t/m Vrijdag 30 september Fürther Hütte. Jugendgästehaus Steigerhof. Outdoor Schoolreis Zondag 25 september 2016 t/m Vrijdag 30 september 2016 Fürther Hütte & Jugendgästehaus Steigerhof Segbroek College Programma Segbroek College Rocks 'n Rivers Ledeboerstraat 68 B 5048

Nadere informatie

Programmaboekje Ardennen 2012

Programmaboekje Ardennen 2012 Programmaboekje Ardennen 2012 Voorwoord Jullie gaan met de school op werkweek naar de Belgische Ardennen. Deze werkweek wordt samen met de school georganiseerd door het buitensportbedrijf VenturiX. Het

Nadere informatie

Walking Coach 2007. Ter Wadding. Thema: Interpersoonlijke communicatie. in leidinggevende functies

Walking Coach 2007. Ter Wadding. Thema: Interpersoonlijke communicatie. in leidinggevende functies Walking Coach 2007 Ter Wadding Thema: Interpersoonlijke communicatie in leidinggevende functies Walking Coach 2007 1 Programma 1.1 Vrijdag 27 juli 2007 Kennismakingsdiner in Ter Wadding Voor deelnemers

Nadere informatie

16 Daagse Camp-Safari met Strandverlening op Zanzibar

16 Daagse Camp-Safari met Strandverlening op Zanzibar 16 Daagse Camp-Safari met Strandverlening op Zanzibar Een voordelige manier om de nationale parken in Tanzania te bezoeken is door tijdens de safari de nachten kamperend door te brengen. Tijdens de Safari

Nadere informatie

Geachte ouders/verzorgers van de leerlingen van het eerste leerjaar,

Geachte ouders/verzorgers van de leerlingen van het eerste leerjaar, September 2018 Betreft: informatie brugklaskamp Geachte ouders/verzorgers van de leerlingen van het eerste leerjaar, Zoals voor de vakantie is aangekondigd, organiseren wij aan het begin van het schooljaar

Nadere informatie

Atlantische Kust - Rabat * verblijf in Hotel Bouregreg, 3 dagen, stadsverblijf in goed hotel

Atlantische Kust - Rabat * verblijf in Hotel Bouregreg, 3 dagen, stadsverblijf in goed hotel Rondreizen / Afrika & Midden-Oosten / Marokko Code 258532 P avontuur op maat Niveau Accommodatie Atlantische Kust - Rabat * verblijf in Hotel Bouregreg, 3 dagen, stadsverblijf in goed hotel Rabat is sinds

Nadere informatie

Package 1. MamboViewPoint Basic 4 dagen - 3 nachten

Package 1. MamboViewPoint Basic 4 dagen - 3 nachten Package 1. MamboViewPoint Basic 4 dagen - 3 nachten Je wordt opgehaald met de taxi in Mombo of Lushoto. Kijk je ogen uit tijdens deze prachtige en af en toe hobbelige rit. Eenmaal aangekomen bij MamboViewPoint

Nadere informatie

Jongeren reis Senegal juli 2018

Jongeren reis Senegal juli 2018 Jongeren reis Senegal juli 2018 Praktische informatie Datum: Zaterdag 14 juli zondag 29 juli (datum kan, in overleg met de deelnemers, nog een beetje verschoven worden, afhankelijk van de vluchtprijzen.)

Nadere informatie

NEPAL KATHMANDU VALLEI. Periode: 2012 en 2013 Leeftijd: 18+

NEPAL KATHMANDU VALLEI. Periode: 2012 en 2013 Leeftijd: 18+ NEPAL KATHMANDU VALLEI Periode: 2012 en 2013 Leeftijd: 18+ Children of the Universe Nepal Doel van het project In de heuvels rondom Kathmandu staat een weeshuis. In dit weeshuis wonen op dit moment 20

Nadere informatie

JAGOTRAVEL WANDELSPORTREIZEN DRIEDAAGSE VAASSAN MARSSI FINLAND

JAGOTRAVEL WANDELSPORTREIZEN DRIEDAAGSE VAASSAN MARSSI FINLAND JAGOTRAVEL WANDELSPORTREIZEN DRIEDAAGSE VAASSAN MARSSI FINLAND In het land van de middernachtzon en de 1001 meren wordt al sinds 1988 een wandeldriedaagse georganiseerd. Vanaf 1998 is deze tocht onderdeel

Nadere informatie

Thailand. Kookreis in Thailand, 15 dagen

Thailand. Kookreis in Thailand, 15 dagen Thailand Kookreis in Thailand, 15 dagen Reisschema Dag 1 Amsterdam - Bangkok Dag 2 aankomst Bangkok Dag 3 Bangkok, kookcursus Dag 4 Bangkok, kookcursus Dag 5 Bangkok - Ampawa Dag 6 Ampawa - Khao Yai NP

Nadere informatie

Op culinaire ontdekkingstocht naar de Baskische kust Donderdag 8 oktober t/m zondag 11 oktober 2015

Op culinaire ontdekkingstocht naar de Baskische kust Donderdag 8 oktober t/m zondag 11 oktober 2015 Gastronomie & Architectuur Op culinaire ontdekkingstocht naar de Baskische kust Donderdag 8 oktober t/m zondag 11 oktober 2015 Aan de Noordkust van Spanje liggen de goudgele stranden en groene heuvels

Nadere informatie

Nepal Pharpu Help de wederopbouw van het dorp en bouw mee aan een school

Nepal Pharpu Help de wederopbouw van het dorp en bouw mee aan een school NEPAL PHARPU Nepal Pharpu Help de wederopbouw van het dorp en bouw mee aan een school Periode: 10 31 augustus 2017 Deelnemers: max. 8 internationale deelnemers Leeftijd: 21 30 jaar De eerste dag van de

Nadere informatie

Dag één: Dag 1: Aankomst Athene en bustransfer naar Stoupa

Dag één: Dag 1: Aankomst Athene en bustransfer naar Stoupa Dag één: Dag 1: Aankomst Athene en bustransfer naar Stoupa Aankomst op luchthaven Athene Griekenland waar u door mij zult worden opgevangen. Na het inladen van de bagage (en de eventueel meegenomen fietsen)

Nadere informatie

Egypte met Nijl cruise

Egypte met Nijl cruise Egypte met Nijl cruise Klassieke 8 daagse Egypte reis langs levensader Nijl op individuele basis. Cairo, Aswan, Luxor, alle culturele hoogtepunten met privé gids en 3 daagse comfortabele cruise op basis

Nadere informatie

TEXTIELREIS MAROKKO, 8 DAGEN

TEXTIELREIS MAROKKO, 8 DAGEN TEXTIELREIS MAROKKO, 8 DAGEN 22 29 September 2019 899 EUR (exclusief vluchten) Highlights: Cultuur, natuur, Marrakesh, winkelen, vrouwenorganisaties, weef- en borduurworkshops met lokale vrouwen, kookworkshop,

Nadere informatie

Californië. 11 februari - 22 februari

Californië. 11 februari - 22 februari Californië 11 februari - 22 februari 12-daagse rondreis Californië Californië is een van de belangrijkste landbouwgebieden van Amerika. Door het gunstige klimaat worden hier veel verschillende gewassen

Nadere informatie

Tadzjikistan. uiterst geslaagde pilotreis in 2017 het ongerepte Pamir gebergte Tibetaanse aandoende landschappen langs de Wakhan corridor

Tadzjikistan. uiterst geslaagde pilotreis in 2017 het ongerepte Pamir gebergte Tibetaanse aandoende landschappen langs de Wakhan corridor Wandelen in het best bewaarde geheim van Centraal Azië; het ongerepte Pamir gebergte. Tibetaanse landschappen met sporen van sneeuwluipaarden, hoge passen, prachtige kampeerplekken aan meren en een bezoek

Nadere informatie

!!! Reisprogramma: Natuur en strand extensie, Thailand. Dag 1, Krabie

!!! Reisprogramma: Natuur en strand extensie, Thailand. Dag 1, Krabie Reisprogramma: Natuur en strand extensie, Thailand Dag 1, Krabie Krabi, in Zuid Thailand, aan de kust van de Andamanse Zee vlakbij het Than Bok Khorani National park is bekend om zijn karst rots formaties

Nadere informatie

Leerlingeninformatie. Ardennenweek

Leerlingeninformatie. Ardennenweek Leerlingeninformatie Ardennenweek 2016-2017 Juli 2016 Checklist Taak Opmerkingen Paklijst gecontroleerd Paspoort en zorgpas gekopieerd en ingeleverd bij mentor Lunchpakket heenreis Avondeten voor de eerste

Nadere informatie

Schotland West Highland Way 8 dagen

Schotland West Highland Way 8 dagen Schotland West Highland Way 8 dagen individuele wandelreis vanaf 719 Wandelen over de West Highland Way Wie Schotland zegt, zal denken aan kastelen, whisky, onuitspreekbare plaatsnamen en onverstaanbare

Nadere informatie

Atlantische Kust * Casablanca * overnachting in hotel Diwan, 2 dagen, overnachting in goed stadshotel

Atlantische Kust * Casablanca * overnachting in hotel Diwan, 2 dagen, overnachting in goed stadshotel Rondreizen / Afrika & Midden-Oosten / Marokko Code 258519 P avontuur op maat Niveau Accommodatie Atlantische Kust * Casablanca * overnachting in hotel Diwan, 2 dagen, overnachting in goed stadshotel Casablanca,

Nadere informatie

Tailor Made Travel Presenteert met de reismadammen naar Griekenland Van 2 tot 9 oktober 2016 rondreis door de Peloponnesos

Tailor Made Travel Presenteert met de reismadammen naar Griekenland Van 2 tot 9 oktober 2016 rondreis door de Peloponnesos Tailor Made Travel Presenteert met de reismadammen naar Griekenland Van 2 tot 9 oktober 2016 rondreis door de Peloponnesos Dag 1 zondag 2 oktober 2016 Eindhoven Athene Per taxibusje vanuit Genk / Houthalen

Nadere informatie