FEATURE: CASTLES & GARDENS

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "FEATURE: CASTLES & GARDENS"

Transcriptie

1 FEATURE: CASTLES & GARDENS

2 Pagina 2 van 7 PRESS FEATURE Castles & Gardens Rondom Amsterdam liggen cultuur en recreatie voor het oprapen: prachtige dorpjes, vestingstadjes en kastelen om te bezoeken, en heerlijke natuurgebieden om in te wandelen, te fietsen, te varen en te zwemmen. Amstelland - Ongerept Nederlands landschap onder de rook van Amsterdam Wie Amsterdam zegt, denkt meestal niet direct aan ruisend riet, boerderijen en polderlandschap. Toch is het achterland van Amsterdam rustig, groen en ongerept. Als je vanuit de Amsterdamse binnenstad de rivier de Amstel in zuidelijke richting volgt, ontvouwt zich al snel een lieflijk landschap. Voor je het weet fiets je langs grazende koeien, landhuizen en historische dorpjes. En het leuke is: langs de rivier barst het van de gezellige restaurants en cafés met zonnige terrassen. De Amstel De rivier de Amstel (naar Aeme-stelle, een oud-nederlands woord voor waterachtig gebied ) loopt van Ouderkerk aan de Amstel via Amstelveen naar Amsterdam, waar hij midden in de binnenstad uitkomt bij het Muntplein. De oudste nederzetting aan de Amstel is Ouderkerk aan de Amstel, dat dateert uit de 12de eeuw. Pas door de aanleg van een dam in de monding van de rivier ontstond het vissersdorpje Amstelredam, dat later zou uitgroeien tot de machtige handelshaven Amsterdam. Buitenverblijven In de 17de en 18de eeuw stonden er langs de Amstel ten zuiden van de stad veel buitenverblijven van rijke Amsterdammers. Het ene riante buitenhuis na het andere werd gebouwd door handelaren die in de Gouden Eeuw hun slag hadden geslagen en nu met familie en gevolg van de rust kwamen genieten. Enkele prachtige buitenplaatsen zijn bewaard gebleven, waaronder Oostermeer en Wester-Amstel.

3 Pagina 3 van 7 Ouderkerk aan de Amstel Zo n acht kilometer ten zuiden van Amsterdam ligt het pittoreske Ouderkerk aan de Amstel. Het dorp staat bekend om de bijzondere diaconiehuisjes, verschillende kerken en de historische Portugees- Israëlische begraafplaats Beth Haim uit Met wijngaard De Amsteltuin doet het gebied een beetje Bourgondisch aan. Het hele jaar door kun je een bezoek brengen aan deze grote wijngaard. Er zijn vaak proeverijen, exposities en workshops. Ronde Hoep Net buiten Ouderkerk ligt het grootste onbebouwde gebied van de Randstad: polder de Ronde Hoep. Bijzonder hieraan is dat alleen de rand is bebouwd, de polder zelf is gereserveerd voor landbouw en weidevogels. Over de 17 kilometer lange ringdijk loopt een weg die zowel voor auto's als fietsers toegankelijk is. Dit rondje Ronde Hoep is enorm geliefd bij wandelaars, joggers en fietsers. Ook de beroemde schilder Rembrandt was fan van dit buitengebied Ouderkerk aan de Amstel en omgeving komen regelmatig in zijn schilderijen voor. Amstelveen Amstelveen is na Amsterdam de grootste stad aan de Amstel. Liefhebbers van moderne kunst moeten beslist een uitstapje maken naar het Cobra Museum in het stadshart van Amstelveen, waar ook een winkelcentrum te vinden is. Voor oer-hollandse nostalgie ga je naar de 150 jaar oude boerderij Clara Maria, waar nog op ambachtelijke wijze heerlijke Goudse kazen en houten klompen gemaakt worden. Ook op de Rembrandthoeve, gelegen aan de Amstel net onder Amsterdam, kun je het kazen en klompen maken nog live ervaren. Uithoorn Ongeveer 20 kilometer ten zuiden van Amsterdam ligt Uithoorn met pal aan het water de Thamerkerk uit Ook het in 2000 grondig gerenoveerde Fort aan de Drecht, onderdeel van de Stelling van Amsterdam, is hier te zien. Fiets-, wandel- en vaarroutes In Amstelland zijn verschillende wandel- en fietsroutes uitgezet. Maar een boottocht of rondvaart over de Amstel maken kan natuurlijk ook. Bij de VVV-vestigingen zijn de mooiste routes verkrijgbaar. Speciaal voor wandelaars en fietsers varen in de periode april t/m september verschillende pontjes over de Amstel. Ook is het mogelijk om de Amstel af te varen met een georganiseerde boottocht of zelf met een huurboot.

4 Pagina 4 van 7 Recreëren bij de veenplassen onder Amsterdam - Zwemmen, varen, surfen en ontspannen aan het water Net onder Amsterdam ligt een populair watersportgebied, dat bestaat uit een groot aantal veenplassen: o.a. de Ankeveense Plassen, de Westeinder Plassen, de Loosdrechtse Plassen en de Vinkeveense Plassen. Deze plassen zijn sinds de Gouden Eeuw ontstaan door turfwinning. De natuur hier vormt een mooi decor voor een bijzonder dagje uit. Het gebied heeft een uniek karakter en is van internationale betekenis. Op en rond de plassen vind je een schat aan flora en fauna met allerlei vogels, vissen en zeldzame planten. Je kunt er wandelen en fietsen, maar ook zwemmen, varen en duiken. En als het s winters stevig vriest, wordt er hier fanatiek geschaatst. Er zijn fiets-, wandel-, kano- en vaarroutes beschikbaar. Rondom de plassen liggen tal van watersportbedrijven, van botenbouwers en - reparateurs tot botenverhuurders, scheepsmakelaars, zeilmakerijen, rondvaartbedrijven en zeil- en waterskischolen. Ook ontbreekt natuurlijk de horeca niet. Fortress Stretch - Charmante vestingsteden met stoere forten De geschiedenis komt tot leven in Weesp, Muiden en Naarden. Ten zuidoosten van Amsterdam, op slechts een paar kilometer van de stadsgrenzen, liggen deze gezellige vestingsteden met een rijke historie en groene stadswallen. Stelling van Amsterdam Weesp, Muiden en Naarden zijn allen onderdeel van De Stelling van Amsterdam. Deze stelling, uitgeroepen tot werelderfgoed, werd aangelegd tussen 1880 en In geval van oorlog zouden hiermee grote delen van het gebied rond Amsterdam onder water gezet kunnen worden, om de vijand tegen te houden. Elk jaar in september is het Stellingmaand en zijn er bijzondere activiteiten rondom de Stelling. De forten zijn dan vaker of langer open voor het publiek. Over de gehele lengte is de stelling 135 kilometer lang, met 45 forten. In het gebied Fortress Stretch, dat zich van Muiden tot aan Naarden en Weesp uitstrekt, vind je tal van deze historische forten. Muiderslot in Muiden Het vestingstadje Muiden ligt aan het IJmeer. Het is overzichtelijk, rustig en groen, en heeft een schilderachtige haven met gezellige cafés en restaurants. Ook staat hier het Muiderslot: een kasteel met een ophaalbrug, vijf torens, kantelen en schietgaten. Dit slot is een middeleeuwse waterburcht aan de rivier de Vecht, rond 1280 gebouwd door Floris V, graaf van Holland. Op het Muiderslot is van alles te

5 Pagina 5 van 7 beleven. Je kunt het kasteel op eigen gelegenheid of met een van de tours ontdekken. In de Gouden Eeuw beleefde het Muiderslot de grootste bloeitijd dankzij de beroemde bewoner van het kasteel: schrijver en dichter P.C. Hooft. De door hem stijlvol heringerichte vertrekken zijn te bezichtigen met een rondleiding. Een ander fort in Muiden is het Muizenfort, dat gebouwd werd in de tweede helft van de 19de eeuw ter versterking van de Stelling van Amsterdam. Sluip door de kazematten van dit fort: een mooi beginpunt van een historische wandeling. Forteiland Pampus Vanuit Muiden kun je bij het Muiderslot de veer naar forteiland Pampus nemen. Dit eiland in het IJsselmeer voor de kust van Muiden werd gebouwd aan het eind van de 19de eeuw, als vestingwerk. Dwaal door de gangen met een plattegrond, voel de wind in je haren en geniet van het uitzicht op Amsterdam en de boten op het IJmeer. Het forteiland is geopend van april tot en met oktober. In juli en augustus is het ook bereikbaar vanuit Amsterdam-IJburg, met de extra veerdienst de Sailboat. Naarden Naarden was ooit een moderne militaire verdedigingspost en is nu nog steeds een van de best bewaarde Europese vestingsteden. Uniek is de stervorm met zes bastions, de dubbele omwalling en de dubbele grachtengordel. Er zijn in deze stad veel mooie oude gebouwen, zoals Het Arsenaal. Dit was oorspronkelijk een opslagplaats voor wapens, nu is het de thuisbasis van de Nederlandse interieurontwerper Jan de Bouvrie én een toprestaurant. Combineer historie met modern design en het goede leven. Weesp Een statig stadhuis, windmolens, forten en de rivier de Vecht sieren de vestingstad Weesp. Het stadhuis staat op de Werelderfgoedlijst. Bezoek in Weesp het 17de-eeuwse fort Ossenmarkt of het ronde fort Uitermeer aan het water. Je vindt er ook verschillende windmolens, waaronder de unieke stellingmolen t Haantje.

6 Pagina 6 van 7 Historische kastelen langs de Vecht De kronkelige rivier de Vecht tussen Amsterdam en Utrecht is een prachtig decor voor een tochtje met de boot of op de fiets. Vanaf de oever of het water heb je vrij zicht op de imposante kastelen, landhuizen en bijbehorende theehuizen. De rivier de Vecht was begin 17de-eeuw de belangrijkste verbinding tussen Amsterdam en Utrecht. Welgestelde Amsterdammers deden er slechts vijf tot zeven uur over om hun buitenhuis te bereiken. Het middeleeuwse kasteel Slot Zuylen in Oud-Zuilen werd in 1752 verbouwd tot landhuis in Franse stijl. Stop hier even om het slot te bezichtigen en kennis te maken met haar bekendste bewoner: de 18deeeuwse verlichte en rebelse schrijfster Belle van Zuylen. Ook in de omgeving van Breukelen zijn prachtige kastelen te vinden. Kasteel Nijenrode is het meest imposant met een poortgebouw en ophaalbrug, omringd door water. Hier stond al een kasteel in Het werd herbouwd in 1632 na een verwoesting. Tegenwoordig wemelt het er van de studenten; het is de enige particuliere universiteit van Nederland. Hier proef je nog de sfeer van het adellijke en voorname studentenleven uit vroeger tijden. Loop ook eens door het fraaie park met rosarium, oude linden, een hertenkamp en fazanterie. Het is niet mogelijk om Nijenrode van binnen te bekijken, maar een blik op de buitenkant spreekt boekdelen. Fietsen en varen Neem de fiets voor bijvoorbeeld de Buitenplaatsroute van 36 kilometer. Volg simpelweg de ANWB-borden aan de kant van de weg. Een vaartocht is iets minder actief, maar zeker zo adembenemend mooi. Verschillende rederijen bieden boottochten aan, in klassieke salonboten of onder het genot een high tea. In veel gevallen beginnen de tochten in de vestingstadjes Muiden of Weesp. Je kunt ook zelf een bootje huren zodat je kunt aanleggen waar je wilt. Aan een gezellig terras bijvoorbeeld. Of in de havens van lieflijke plaatsjes als Muiden, Weesp, Loenen, Vreeland en Breukelen voor een romantische wandeling of culinaire break. Amsterdam, januari 2015

7 Pagina 7 van 7 Noot voor de redactie: De informatie is vrij beschikbaar voor gebruik en referentie met bronvermelding: Bovenstaande informatie is onder voorbehoud en Amsterdam Marketing accepteert geen verantwoordelijkheid voor onjuistheden in de gepubliceerde informatie. Publieksinformatie: T. +31 (0) Amsterdam Marketing Press Office pressoffice@iamsterdam.com Foto s en teksten: Telefoon: +31(0) Over Amsterdam Marketing Amsterdam Marketing is de citymarketingorganisatie van Metropool Amsterdam, actief op het gebied van promotie, informatie, onderzoek en dienstverlening. De ambitie is om deze regio op de kaart te zetten als één van de vijf meest aantrekkelijke metropolen van Europa voor bewoners, bezoekers en bedrijven. Onder het motto I amsterdam profileert Amsterdam Marketing de Metropool Amsterdam als internationale woon- en werkmetropool, aantrekkelijke reisbestemming en proeftuin voor innovaties.

Haarlem: sfeervolle stad vol kunst, winkels en terrasjes

Haarlem: sfeervolle stad vol kunst, winkels en terrasjes FEATURE: HAARLEM Pagina 2 van 5 PRESS FEATURE Haarlem: sfeervolle stad vol kunst, winkels en terrasjes Haarlem is al eeuwenlang een stad van kunstenaars. Combineer een dag vol cultuur met een wandeling

Nadere informatie

New Land: uit de zee herrezen provincie

New Land: uit de zee herrezen provincie FEATURE: NEW-LAND Pagina 2 van 5 PRESS FEATURE New Land: uit de zee herrezen provincie Unieke natuur, architectuur en geschiedenis in de grootste polder ter wereld. Het verhaal van Nederlands nieuwe land

Nadere informatie

FEATURE: FIETSEN IN AMSTERDAM

FEATURE: FIETSEN IN AMSTERDAM FEATURE: FIETSEN IN AMSTERDAM Pagina 2 van 5 PRESS FEATURE Amsterdam, fietsstad nummer 1 Echte Amsterdammers fietsen. Zij verheffen het fietsen zelfs tot kunst door met volgeladen fietskratten, kinderzitjes

Nadere informatie

FEATURE: SPANJE IN AMSTERDAM

FEATURE: SPANJE IN AMSTERDAM FEATURE: SPANJE IN AMSTERDAM Pagina 2 van 5 PRESS FEATURE Spanje in Amsterdam Amsterdam heeft eeuwenoude banden met Spanje. De relatie begon minder vredig, met de Tachtigjarige Oorlog (1568-1648) tussen

Nadere informatie

WAAR GAAN WE NAARTOE?

WAAR GAAN WE NAARTOE? WAAR GAAN WE NAARTOE? De familie Janssens wil op uitstap. Maar vader, moeder en de kinderen hebben hun eigen wensen! Kan je de familie helpen? Bekijk de brochures. Welke uitstap is goed voor iedereen?

Nadere informatie

Vecht in zicht. Fantastisch wonen aan de Vecht. balkon van het Penthouse

Vecht in zicht. Fantastisch wonen aan de Vecht. balkon van het Penthouse Vecht in zicht Fantastisch wonen aan de Vecht Wonen aan de Vecht met eigen aanlegsteiger Fraai uitzicht over de omgeving vanaf het balkon van het Penthouse Uitzicht vanaf het balkon van de masterbedroom

Nadere informatie

IJsselmeer 7 dagen. individuele fietsreis vanaf 515 Rondje IJsselmeer met de Afsluitdijk

IJsselmeer 7 dagen. individuele fietsreis vanaf 515 Rondje IJsselmeer met de Afsluitdijk IJsselmeer 7 dagen individuele fietsreis vanaf 515 Rondje IJsselmeer met de Afsluitdijk Nederlands meest bijzondere en populaire fietstocht is de 400 km tellende tour rond het IJsselmeer, een rondje "Hollands

Nadere informatie

De Vecht fortenfietsroute

De Vecht fortenfietsroute De Vecht fortenfietsroute Fietsen langs de Bezienswaardigheden Forten Fietsknooppunt Fietsknooppunten op deze route 44 45 49 48 47 47 37 38 39 1 41 42 44 pagina 1 / 5 Omschrijving De Vecht fortenfietsroute

Nadere informatie

Amsterdam: een wereldstad op menselijk formaat - Geen stad heeft zo veel bezienswaardigheden per vierkante kilometer

Amsterdam: een wereldstad op menselijk formaat - Geen stad heeft zo veel bezienswaardigheden per vierkante kilometer FEATURE: AMSTERDAM Pagina 2 van 5 PRESS FEATURE Amsterdam: een wereldstad op menselijk formaat - Geen stad heeft zo veel bezienswaardigheden per vierkante kilometer Wat maakt Amsterdam zo geliefd bij bezoekers

Nadere informatie

Route.nl - Meer dan 1900 gratis fietsroutes

Route.nl - Meer dan 1900 gratis fietsroutes 1 van 7 Nederland Noord-Holland Wijdemeren 48.4 (ongeveer 2:49 u.) Fietsroute 115577 1km 2015 Falkplan BV 2 van 7 Nederland Noord-Holland Wijdemeren 48.4 (ongeveer 2:49 u.) Fietsroute 115577 Falk-VVV fietskaarten,

Nadere informatie

Heeft u al na gedacht over de volgende vakantie?

Heeft u al na gedacht over de volgende vakantie? Heeft u al na gedacht over de volgende vakantie? Dat is het! Het is zomer en u kunt gaan genieten van een welverdiende vakantie. Nu heeft u voldoende tijd om uw vakantie voor 2017 te organiseren zonder

Nadere informatie

Harmelen NIEUW IN DE VERHUUR - 4 APPARTEMENTEN. Appartementencomplex Oude Rijnstaete

Harmelen NIEUW IN DE VERHUUR - 4 APPARTEMENTEN. Appartementencomplex Oude Rijnstaete NIEUW IN DE VERHUUR - 4 APPARTEMENTEN Appartementencomplex Oude Rijnstaete Harmelen Op een van de mooiste locaties van Harmelen zijn net 4 prachtige en volledig gerenoveerde appartementen opgeleverd en

Nadere informatie

Ooit geweten dat Nederland zoveel forten* had? We zullen op onze tocht er bijna 20 tegenkomen, al dan niet verdekt opgesteld.

Ooit geweten dat Nederland zoveel forten* had? We zullen op onze tocht er bijna 20 tegenkomen, al dan niet verdekt opgesteld. Fortentocht 2 augustus 2015 De Fortentocht start bij v.d. Valk Hotel de witte Bergen in Eemnes, gelegen aan het knooppunt Eemnes (A1/A27). Verzamelen vanaf 9.30, vertrek vanaf 10.00. Ooit geweten dat Nederland

Nadere informatie

Pagina 2 van 6 PRESS FEATURE. Bloemen

Pagina 2 van 6 PRESS FEATURE. Bloemen FEATURE: BLOEMEN Pagina 2 van 6 PRESS FEATURE Bloemen Wie aan Nederland denkt, denkt aan tulpen. Wist je dat een bezoekje aan de Keukenhof in Zuid-Holland heel goed te combineren valt met een trip naar

Nadere informatie

Op algemene aanvraag plannen wij een toeristische vakantie naar Noord Holland en verblijven er nog eens in het uniek gelegen strandhotel Het Hoge Duin

Op algemene aanvraag plannen wij een toeristische vakantie naar Noord Holland en verblijven er nog eens in het uniek gelegen strandhotel Het Hoge Duin Op algemene aanvraag plannen wij een toeristische vakantie naar Noord Holland en verblijven er nog eens in het uniek gelegen strandhotel Het Hoge Duin Het is een volledig nieuw programma maar we zullen

Nadere informatie

BRANDBOOK Oude Hollandse Waterlinie versie

BRANDBOOK Oude Hollandse Waterlinie versie BRANDBOOK Oude Hollandse Waterlinie versie 1-2019 PROPOSITIE De Oude Hollandse Waterlinie loopt van Muiden tot aan Gorinchem en was bijna 350 jaar geleden onze redding in de oorlog tegen een Franse legermacht

Nadere informatie

GPS wandeling over landgoed Rhijnauwen, lengte ongeveer 4 kilometer.

GPS wandeling over landgoed Rhijnauwen, lengte ongeveer 4 kilometer. GPS wandeling over landgoed Rhijnauwen, lengte ongeveer 4 kilometer. 1. Start bij de Veldkeuken, Koningslaan 1, 3981 HD Bunnik Coördinaten: N 52.04.052 E 005.10.224 De Veldkeuken: Puur, ambachtelijk &

Nadere informatie

Vraag 1a. Wat is de hoofdstad van Gelderland? ... Vraag 1b. Wat is de grootste stad in Gelderland? Vraag 1c. Wat is de Veluwe?

Vraag 1a. Wat is de hoofdstad van Gelderland? ... Vraag 1b. Wat is de grootste stad in Gelderland? Vraag 1c. Wat is de Veluwe? Naam: _ GELDERLAND BOS EN WATER Gelderland is een provincie in Midden-Nederland en is de grootste provincie van Nederland. Arnhem is de hoofdstad van de provincie. Nijmegen is de grootste stad. Gelderland

Nadere informatie

Hoe kan ik profiteren van de aantrekkingskracht van Amsterdam? Boudewijn Bokdam

Hoe kan ik profiteren van de aantrekkingskracht van Amsterdam? Boudewijn Bokdam Hoe kan ik profiteren van de aantrekkingskracht van Amsterdam? Boudewijn Bokdam Programma 15.00-16.00 Workshop 16.00-16.30 Pauze 16.30-17.30 Themabijeenkomst 17.30-18.30 Borrel 2 Amsterdam Bezoeken, Holland

Nadere informatie

Dag van het Kasteel 2012

Dag van het Kasteel 2012 Dag van het Kasteel 2012 wandelen rond Zeeuwse kastelen en buitenplaatsen Schouwen-Duiveland Slot Moermond, Renesse Zuid-Beveland De Hellenburg, Baarland Walcheren Westhove, Oostkapelle Zeeuws-Vlaanderen

Nadere informatie

Naam: Waar woon jij? Vraag 1b. Waarom wonen veel mensen in Kenia in een hut? Vraag 1a. In wat voor soort huis woon jij?

Naam: Waar woon jij? Vraag 1b. Waarom wonen veel mensen in Kenia in een hut? Vraag 1a. In wat voor soort huis woon jij? Naam: Waar woon jij? Wonen over de hele wereld Heb jij wel eens in een tent gewoond? Waarschijnlijk niet. In de vakantie is het leuk. Maar voor altijd? Toch zijn er mensen op de wereld die altijd in een

Nadere informatie

Zakelijke ontvangsten 2016

Zakelijke ontvangsten 2016 Zakelijke ontvangsten 2016 Ontvang uw gasten eens in deze historische locatie, die al eeuwen tot verbeelding spreekt en u zeker zal inspireren. Kasteel Ammersoyen is één van de best bewaarde kastelen in

Nadere informatie

Epen in de Geulvallei

Epen in de Geulvallei Epen in de Geulvallei Welkom in de Geulvallei In de Geulvallei, net buiten het schilderachtige dorp Epen, ligt een opmerkelijk stiltegebied. Dit zachtglooiende landschap is een lust voor het oog: hellingbossen,

Nadere informatie

Vestingstad Hulst. De omwalling en de poorten

Vestingstad Hulst. De omwalling en de poorten WSV Zelden Rust ( Aktivia nr 261) organiseert: Zaterdag mei 20?? Omloop Vestingstad Hulst Start: Reynaertcollege Gildenstraat 1 Hulst ( Zeeuws-Vlaanderen) Afstanden: 7,15,21 en 28 km. Starturen: 07.30

Nadere informatie

Dongen s Gravenmoer Klein-Dongen Vaart. Wandel mee in Dongen en s Gravenmoer! MET KALENDER 2015!

Dongen s Gravenmoer Klein-Dongen Vaart. Wandel mee in Dongen en s Gravenmoer! MET KALENDER 2015! Dongen s Gravenmoer Klein-Dongen Vaart Wandel mee in Dongen en s Gravenmoer! MET KALENDER 2015! 1 Laat je rondleiden in Dongen en s Gravenmoer! In de gemeente Dongen kun je heerlijk wandelen. Zelf of onder

Nadere informatie

Lesaanbod Museum Amstelland

Lesaanbod Museum Amstelland Lesaanbod Museum Amstelland Museum Amstelland beschikt over een schat aan informatie en voorwerpen op het gebied van erfgoed, geschiedenis en aardrijkskunde. De thema s die bijvoorbeeld in het museum behandeld

Nadere informatie

14 Comfortabele nieuwe woningen in Gouderak

14 Comfortabele nieuwe woningen in Gouderak 14 Comfortabele nieuwe woningen in Gouderak NieuwStaringh Comfortabel & uniek wonen in Gouderak NieuwStaringh, de ideale kans wanneer u op zoek bent naar een nieuwe woning in Gouderak 14 Nieuwe woningen

Nadere informatie

Te koop: 19 koopwoningen aan 't Veldje. 't Veldje: thuiskomen in hartje Eijsden

Te koop: 19 koopwoningen aan 't Veldje. 't Veldje: thuiskomen in hartje Eijsden Te koop: 19 koopwoningen aan 't Veldje 't Veldje: thuiskomen in hartje Eijsden In Eijsden weet iedereen waar t Veldje ligt. Een toplocatie vlakbij het centrum met al haar voorzieningen. De komende tijd

Nadere informatie

Main radweg Van Bamberg naar Aschaffenburg

Main radweg Van Bamberg naar Aschaffenburg Main radweg Van Bamberg naar Aschaffenburg Main-Radweg Actief genieten op de fietsroute langs de Main Algemeen: 7 dagen waarvan ook 7 dagen fietsen. Lengte volledige fietstocht: ongeveer 340km Overnachtingen:

Nadere informatie

Grondplan Alden Biesen

Grondplan Alden Biesen Grondplan Alden Biesen Vind makkelijk je weg in Landcommanderij Alden Biesen en ontdek op de plattegrond van het domein wat er allemaal te zien is. Bezoek de schitterende historische gebouwen en prachtige

Nadere informatie

Camping Caravaning. Pointe de Kerbihan. Bretagne Sud. Bretagne Sud. In LA TRINITE vanaf pasen tot de herfstzon

Camping Caravaning. Pointe de Kerbihan. Bretagne Sud. Bretagne Sud. In LA TRINITE vanaf pasen tot de herfstzon Bretagne www.camping-de-la-baie.fr Camping Caravaning La Trinité sur Mer Rivière de Crac h...de schoonheld van haar stranden, haar stranden van fijn zand, het milde klimaat, haar gastvrijheid, haar gastronomie,

Nadere informatie

CRANBERRYFARM DE HOEVE

CRANBERRYFARM DE HOEVE CRANBERRYFARM DE HOEVE In het zuidoosten van Friesland stroomt de rivier de Linde (Lende). Voor mensen die van rust en ruimte, en een afwisselende omgeving houden is dit gebied een ware verrassing. Ook

Nadere informatie

BRANDBOOK Oude Hollandse Waterlinie versie

BRANDBOOK Oude Hollandse Waterlinie versie BRANDBOOK Oude Hollandse Waterlinie versie 1-2019 PROPOSITIE De Oude Hollandse Waterlinie loopt van Muiden tot aan Gorinchem en was bijna 350 jaar geleden onze redding in de oorlog tegen een Franse legermacht

Nadere informatie

S C.F.

S C.F. Ref. 1567 Lionard Luxury Real Estate Via dei Banchi, 6 - ang. Piazza S. Maria Novella 50123 Firenze Italia Tel. +39 055 0548100 Fax. +39 055 0548150 Lake Iseo Oud kasteel te koop op Lake Iseo BESCHRIJVING

Nadere informatie

FEATURE: WATER IN AMSTERDAM

FEATURE: WATER IN AMSTERDAM FEATURE: WATER IN AMSTERDAM Pagina 2 van 7 PRESS FEATURE Water in Amsterdam Amsterdam en het water zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Al in de middeleeuwen was Amsterdam een grachtenstad, met als

Nadere informatie

Opdracht Hier volgen twee voorbeelden van buitenhuizen die vandaag de dag worden aangeboden. Bekijk ze goed en lees de beschrijvingen op de volgende

Opdracht Hier volgen twee voorbeelden van buitenhuizen die vandaag de dag worden aangeboden. Bekijk ze goed en lees de beschrijvingen op de volgende Buitenplaatsen Opdracht Hier volgen twee voorbeelden van buitenhuizen die vandaag de dag worden aangeboden. Bekijk ze goed en lees de beschrijvingen op de volgende dia s. Wat valt je op? Kijk en lees.

Nadere informatie

Briefing Corporate Story

Briefing Corporate Story Briefing Corporate Story Naam: Marijke van den Berg Studentnummer: 498682 Klas: AD2a Docent: Luuk Pleijsier Deadline: 24-01-2014 Bedrijf/ vereniging: Natuurmonumenten Naardermeer Contactpersoon: Gradus

Nadere informatie

Huizen. Kindvriendelijke wijk. Uitgebouwde hoekwoning met garage. Jaren 30. Zonnige achtertuin met privacy. Prettige lichtinval

Huizen. Kindvriendelijke wijk. Uitgebouwde hoekwoning met garage. Jaren 30. Zonnige achtertuin met privacy. Prettige lichtinval Huizen vanhendriks Karperstraat 121, 6833 EB Arnhem Uitgebouwde hoekwoning met garage Jaren 30 Zonnige achtertuin met privacy Kindvriendelijke wijk Prettige lichtinval H49 H49 Kenmerken Soort Type Kamers

Nadere informatie

Driehuizen. Beeldkwaliteitsplan Schermer 26 augustus 2005. concept en inhoud: la4sale - Amsterdam

Driehuizen. Beeldkwaliteitsplan Schermer 26 augustus 2005. concept en inhoud: la4sale - Amsterdam Driehuizen Beeldkwaliteitsplan Schermer 26 augustus 2005 concept en inhoud: la4sale - Amsterdam romantische hollandse parel Driehuizerweg prachtig kappenspel achter de Schermerringvaart bebouwing dicht

Nadere informatie

IJsselmeer sportief, 6 dagen

IJsselmeer sportief, 6 dagen IJsselmeer sportief, 6 dagen individuele fietsreis vanaf 485 Rondje om het IJsselmeer Nederlands meest bijzondere en populaire fietstocht is de 400 km tellende tour rond het IJsselmeer. Eén van de mooiste

Nadere informatie

DagjeWeg.NL Stedengids Baarn

DagjeWeg.NL Stedengids Baarn www.dagjeweg.nl 13 leuke uitstapjes in Baarn! DagjeWeg.NL Stedengids Baarn www.dagjeweg.nl www.luxevakantiehuizen.nl 02-10-2017 Bekijk ze allemaal vanaf pagina 2 >> Pagina 1 van 5 - DagjeWeg.NL Stedengids

Nadere informatie

Kessenich. voluit Limburgen Zomerse Zondagen 2011 In het snoer van Maasdorpjes. Maaseik. Stokkem. Leut. Oud-Rekem IEDERE ZONDAG IN JULI EN AUGUSTUS

Kessenich. voluit Limburgen Zomerse Zondagen 2011 In het snoer van Maasdorpjes. Maaseik. Stokkem. Leut. Oud-Rekem IEDERE ZONDAG IN JULI EN AUGUSTUS voluit Limburgen Zomerse Zondagen 2011 In het snoer van Maasdorpjes Kessenich Maaseik Stokkem Leut Oud-Rekem IEDERE ZONDAG IN JULI EN AUGUSTUS V.U.: W. Orlandini, Herckenrodeplein 4, 3600 Genk D/2011/1504/42

Nadere informatie

3 exclusieve driekapwoningen type c

3 exclusieve driekapwoningen type c 3 exclusieve driekapwoningen type c De 3 drie-onder-een-kapwoningen aan de Van de Broekelaan liggen in feite midden tussen de reeds bestaande bouw. Qua uitstraling passen deze woningen dus perfect in het

Nadere informatie

Maarssen/Tienhoven Maarsseveensevaart 13-A

Maarssen/Tienhoven Maarsseveensevaart 13-A Maarssen/Tienhoven Maarsseveensevaart 13-A Informatie: ERA Ritter Makelaardij Telefoon: 0346-585030 Nassaustraat 14 Fax : 0346-585040 3601 BG Maarssen E-mail : ritter@era.nl www.eraritter.nl Betreft :

Nadere informatie

www.creuse-nature.com

www.creuse-nature.com www.creuse-nature.com Creuse Nature ligt midden in Frankrijk, slechts op één dagje rijden vanuit Nederland. Op het terrein van 19 ha vindt u 100 ruime plaatsen, op 3 sterren niveau volgens het nieuwe classement,

Nadere informatie

Welkom op de Engelenburg. Eerbeekseweg 6 6971 LB Brummen Telefoon 0575-569999 Telefax 0575-569992 www.engelenburg.com info@engelenburg.

Welkom op de Engelenburg. Eerbeekseweg 6 6971 LB Brummen Telefoon 0575-569999 Telefax 0575-569992 www.engelenburg.com info@engelenburg. Welkom op de Engelenburg Eerbeekseweg 6 6971 LB Brummen Telefax 0575-569992 info@engelenburg.com Proef de geschiedenis Culinair genieten Dineren onder de sterren in het 19e eeuwse serre restaurant. Genieten

Nadere informatie

Route.nl - Meer dan 1900 gratis fietsroutes

Route.nl - Meer dan 1900 gratis fietsroutes 1 van 6 Nederland Noord-Holland Wijdemeren 47.8 (ongeveer 2:46 u.) Fietsroute 181403 1km 2015 Falkplan BV 2 van 6 Nederland Noord-Holland Wijdemeren 47.8 (ongeveer 2:46 u.) Fietsroute 181403 Falk-VVV fietskaarten,

Nadere informatie

Het Brielse Meer zoekt ondernemers met sprankelende ideeën. Ga jij de uitdaging aan?

Het Brielse Meer zoekt ondernemers met sprankelende ideeën. Ga jij de uitdaging aan? Het Brielse Meer zoekt ondernemers met sprankelende ideeën Ga jij de uitdaging aan? Nieuw elan voor het Brielse Meer Het Brielse Meer is een rustig recreatiegebied op het eiland Voorne-Putten. Met schoon,

Nadere informatie

Meerstad. Meer water, meer natuur, meer vrijheid.

Meerstad. Meer water, meer natuur, meer vrijheid. Meerstad. Meer water, meer natuur, meer vrijheid. Natuur, wonen & meer Meerstad staat voor de opvatting over hoe mensen vandaag de dag willen wonen, leven én recreëren: vrij en ongebonden in de ruimtelijkheid

Nadere informatie

7th International Table Tennis Team Championships of Veteran Clubs/Groups

7th International Table Tennis Team Championships of Veteran Clubs/Groups 7th International Table Tennis Team Championships of Veteran Clubs/Groups van 15-18 augustus 2019 Hilversum / Nederland georganiseerd door OTC en IVTTS PAGE 1 Uitnodiging Index pagina : 2 Toernooi Brochure

Nadere informatie

S C.F.

S C.F. Ref. 1488 Lionard Luxury Real Estate Via dei Banchi, 6 - ang. Piazza S. Maria Novella 50123 Firenze Italia Tel. +39 055 0548100 Fax. +39 055 0548150 Cuneo Luxe villa bij Cuneo te koop BESCHRIJVING In Piëmonte

Nadere informatie

Hoekstra & van Eck. Huizen van. Vloerverwarming op begane grond. Perfect afgewerkte notariswoning. Heerlijke veranda met avondzon

Hoekstra & van Eck. Huizen van. Vloerverwarming op begane grond. Perfect afgewerkte notariswoning. Heerlijke veranda met avondzon Huizen van Hoekstra & van Eck Kerkepad 4, 1619 AD Andijk Perfect afgewerkte notariswoning Maar liefst 730 m² eigen grond Heerlijke veranda met avondzon Vloerverwarming op begane grond Plaatje van een badkamer

Nadere informatie

TE KOOP. Oud-Loosdrechtsedijk 19 te Loosdrecht.

TE KOOP. Oud-Loosdrechtsedijk 19 te Loosdrecht. TE KOOP Oud-Loosdrechtsedijk 19 te Loosdrecht www.idmakelaars.nl Loosdrecht, harmonieus verdeeld in Oud- en Nieuw-Loosdrecht, gelegen temidden van de Gooi- en Vechtstreek, is een sfeervol en levendig

Nadere informatie

FACILITEITEN. Voor uitleg over al onze plannen kunt u terecht in ons informatiecenter.

FACILITEITEN. Voor uitleg over al onze plannen kunt u terecht in ons informatiecenter. MARKERMEERZICHT V VOORWOORD Creëer uw eigen Marina Marken-gevoel op Marina Resort Poort van Amsterdam! Met kabbelend water van het Markermeer voor de deur, de jachthaven binnen uw zichtveld en vooral een

Nadere informatie

DNA Kust 7 kernwaarden

DNA Kust 7 kernwaarden DNA Kust 7 kernwaarden Ontmoeten De Kust is de plek om samen te komen met familie en vrienden. Het is de plaats voor toevallige en geplande ontmoetingen en samen te genieten aan Zee. Veelzijdig Een divers

Nadere informatie

Dagtochten 2011. Dagtocht 6. Drenthe / Groningen

Dagtochten 2011. Dagtocht 6. Drenthe / Groningen Dagtochten 2011. Dagtocht 6. Drenthe / Groningen s Morgens brengen wij eerst een bezoek aan het gevangenismuseum in Veenhuizen. Hier worden wij ontvangen met koffie en koek en krijgen hier onder leiding

Nadere informatie

Stoommachinemuseum met op de achtergrond De Kleine Vliet (Bron:

Stoommachinemuseum met op de achtergrond De Kleine Vliet (Bron: Medemblik Medemblik Introductie De stad Medemblik maakt deel uit van de Noord-Hollandse gemeente met dezelfde naam. De gemeente Medemblik bestaat uit 15 kernen met in totaal 43.000 inwoners. Wervershoof

Nadere informatie

TE KOOP. Korteraarseweg 81 A 2461 GJ Ter Aar v.o.n.

TE KOOP. Korteraarseweg 81 A 2461 GJ Ter Aar v.o.n. TE KOOP Korteraarseweg 81 A 2461 GJ Ter Aar 159.000 v.o.n. KENMERKEN Prijs 159.000 v.o.n. Postcode 2461 GJ Ligging Buiten bebouwde kom Woningtype Vrijstaande woning Tuin Ja Woonruimte 200m² Perceeloppervlakte

Nadere informatie

Route.nl - Meer dan 1900 gratis fietsroutes

Route.nl - Meer dan 1900 gratis fietsroutes 1 van 7 Nederland Utrecht De Ronde Venen 49.7 (ongeveer 2:53 u.) Fietsroute 181296 1km 2015 Falkplan BV 2 van 7 Nederland Utrecht De Ronde Venen 49.7 (ongeveer 2:53 u.) Fietsroute 181296 Falk-VVV fietskaarten,

Nadere informatie

Horn HC Weesp. Vraagprijs ,- v.o.n.

Horn HC Weesp. Vraagprijs ,- v.o.n. Horn 789 1381 HC Weesp Vraagprijs 795.000,- v.o.n. Horn 789, 1381 HC Weesp Watervilla met eigen ligplaats op een droomlocatie! Deze watervilla bevindt zich op slechts 20 minuten autorijden van Amsterdam

Nadere informatie

FEATURE: TURKIJE IN AMSTERDAM

FEATURE: TURKIJE IN AMSTERDAM FEATURE: TURKIJE IN AMSTERDAM Pagina 2 van 5 PRESS FEATURE Turkije in Amsterdam Tussen Turkije en Amsterdam bestaan eeuwenoude banden. Al aan het eind van de 16de eeuw legde Amsterdam handelscontacten

Nadere informatie

B1 Hoofddorp pagina 1

B1 Hoofddorp pagina 1 B1 Hoofddorp pagina 1 Inhoud 1. Inleiding 2. Geschiedenis 3. Ontwikkeling 4. Bezienswaardigheden 1. Inleiding Hoofddorp is een stad in de provincie Noord-Holland en de hoofdplaats van de gemeente Haarlemmermeer.

Nadere informatie

Euverem. Kom en beleef Zuid-Limburg! Schitterend wandel- en fietsgebied in het dal van de Geul en de Gulp!

Euverem. Kom en beleef Zuid-Limburg! Schitterend wandel- en fietsgebied in het dal van de Geul en de Gulp! Euverem Kom en beleef Zuid-Limburg! Schitterend wandel- en fietsgebied in het dal van de Geul en de Gulp! Een ruim opgezet bungalowpark in een prachtige omgeving Net even buiten Gulpen in het Zuid-Limburgse

Nadere informatie

Draag bij aan een fraaie Vechtstreek! Steun het Landschapsfonds Vechtvallei

Draag bij aan een fraaie Vechtstreek! Steun het Landschapsfonds Vechtvallei Draag bij aan een fraaie Vechtstreek! Steun het Landschapsfonds Vechtvallei LANDSCHAPSFONDS VECHTVALLEI Draag bij aan een fraaie Vechtstreek! De Vechtstreek is een uniek gebied in de dicht bevolkte Randstad,

Nadere informatie

Zelfstandig, onafhankelijk & onderscheidend

Zelfstandig, onafhankelijk & onderscheidend Welkom aan boord! Beleef en ervaar een luxe rondvaart met Salonboot Rondvaart Den Haag & Delft aan boord van het Varend Monument "Oriënt". De Salonboot is overdekt en verwarmd, waardoor u het hele jaar

Nadere informatie

1. CULTUURHISTORISCH HUYGENS HET WEEKEND VAN DE GROENE METROPOOL. wandelen, landgoederen, hightea, etc. vlietland

1. CULTUURHISTORISCH HUYGENS HET WEEKEND VAN DE GROENE METROPOOL. wandelen, landgoederen, hightea, etc. vlietland HET WEEKEND VAN DE GROENE METROPOOL (werktitel) Een slinger van 12 arrangementen 1. CULTUURHISTORISCH HUYGENS ALTIJD GOED wandelen, landgoederen, hightea, etc. vlietland Wandelen in de natuur Bijzondere

Nadere informatie

Camping recreatiecentrum Lauwersoog. LAUWERSOOG De Punt

Camping recreatiecentrum Lauwersoog. LAUWERSOOG De Punt Camping recreatiecentrum Lauwersoog LAUWERSOOG De Punt UITZICHT, WATER, RIET EN SCHELPEN Deze elementen zijn de basis van het nieuwe chaletpark De Punt, van Camping recreatiecentrum Lauwersoog. Wij bieden

Nadere informatie

De Koning makelaars presenteren: Modern tweekamer appartement in het centrum! Van Oudheusdenstraat 1 B, Woerden 900,- per maand excl.

De Koning makelaars presenteren: Modern tweekamer appartement in het centrum! Van Oudheusdenstraat 1 B, Woerden 900,- per maand excl. De Koning makelaars presenteren: Modern tweekamer appartement in het centrum! Van Oudheusdenstraat 1 B, Woerden 900,- per maand excl. g/w/e Modern tweekamer appartement in het centrum! Levendig en centraal

Nadere informatie

Ruime woning, veel daglicht Zonnige tuin op westen

Ruime woning, veel daglicht Zonnige tuin op westen Huizen vanhendriks Mahatma Gandhiweg 6, 6836 LH Arnhem Ruime woning, veel daglicht Rustige groene omgeving Vijf (slaap)kamers Zonnige tuin op westen Garage aanwezig H49 H49 Kenmerken Soort Type Kamers

Nadere informatie

6.1 MOLENROUTE LANGS VECHT, ANGSTEL EN GEIN Een fietsroute van A = 34 kilometer, B en C ieder 10 kilometer

6.1 MOLENROUTE LANGS VECHT, ANGSTEL EN GEIN Een fietsroute van A = 34 kilometer, B en C ieder 10 kilometer Utrecht 6.1 MOLENROUTE LANGS VECHT, ANGSTEL EN GEIN Een fietsroute van A = 34 kilometer, B en C ieder 10 kilometer Deze route is gebaseerd op de ANWB/VVV toeristenkaart, schaal 1:100.000 Route A: Deze

Nadere informatie

Snippentocht. Activiteiten (bouwsteen 4) De hele groep heeft zich prima vermaakt.

Snippentocht. Activiteiten (bouwsteen 4) De hele groep heeft zich prima vermaakt. De Biesbosch leent zich uitstekend om met een groep actief bezig te zijn. Gezellig een dagje weg met vrienden of familieleden. Peddelend met een kano of al varend met een fluisterboot door de kronkelende

Nadere informatie

COLMONT PANORAMACAMPING

COLMONT PANORAMACAMPING PANORAMACAMPING U B A C H S B E R G Z U I D - L I M B U R G van harte welkom Op een bijzondere plek, aan de rand van het fraaie dorpje Ubachsberg, gelegen tussen Heerlen en Valkenburg, midden in het prachtige

Nadere informatie

Trouwen in Maarssen. Deze combinatie van historische allure en de mogelijkheden van nu geldt ook voor de schitterende trouwlocaties

Trouwen in Maarssen. Deze combinatie van historische allure en de mogelijkheden van nu geldt ook voor de schitterende trouwlocaties Trouwen in Maarssen Trouwen in Maarssen Maarssen is een prachtige gemeente aan de rivier de Vecht. Hier wordt de charme van een rijke historie gecombineerd met het comfort van de moderne tijd. De oude

Nadere informatie

Zuiddijk 61 a LV Oude-Tonge TE KOOP K.K.

Zuiddijk 61 a LV Oude-Tonge TE KOOP K.K. Zuiddijk 61 a62 3255 LV Oude-Tonge TE KOOP 99.500 K.K. Zuiddijk 61 a62 3255 LV Oude-Tonge Inleiding VRIJSTAANDE RECREATIEWONING met grote, rondom de woning gelegen tuin met 2 eigen parkeerplaatsen, gelegen

Nadere informatie

Fietsen rondom Chiang Mai Zaterdagmiddag 16 november 13:00 uur - 17:30 uur

Fietsen rondom Chiang Mai Zaterdagmiddag 16 november 13:00 uur - 17:30 uur Fietsen rondom Chiang Mai Zaterdagmiddag 16 november 13:00 uur - 17:30 uur Tijdens deze tour maakt u kennis met de facetten van het rijke culturele en culinaire leven in Chiang Mai. U fietst door nostalgische

Nadere informatie

Wij zorgen voor het decor, de ervaring creëert u zelf...

Wij zorgen voor het decor, de ervaring creëert u zelf... Wij zorgen voor het decor, de ervaring creëert u zelf... IN DE NATUUR Kamperen in de Dordogne: dat staat garant voor vakanties in de natuur met het gezin. Hier kunt u genieten van de kleine maar charmante

Nadere informatie

Renovatieproject DE BATELLERIE

Renovatieproject DE BATELLERIE Renovatieproject DE BATELLERIE 2000 Antwerpen, Falconplein 14 1. de Stad Antwerpen Antwerpen wordt wel eens de beste kleine grootstad van Noord-Europa genoemd en is met de combinatie van één van Europa

Nadere informatie

Drie aardkundige monumenten

Drie aardkundige monumenten 10 Drie aardkundige monumenten Aardkundige monumenten geven iets weer van de ontstaansgeschiedenis van ons landschap. Een geschiedenis die ons honderden, duizenden of zelfs miljoenen jaren terugvoert in

Nadere informatie

Bezoekersenquête boerenmarkten in Den Haag, Delft en Schiedam

Bezoekersenquête boerenmarkten in Den Haag, Delft en Schiedam Bezoekersenquête boerenmarkten in Den Haag, Delft en Schiedam Martijn Epskamp Centrum voor Onderzoek en Statistiek (COS) januari 2010 In opdracht van ds+v (gemeente Rotterdam) en provincie Zuid-Holland

Nadere informatie

Jonge Stedenbouwkundigen

Jonge Stedenbouwkundigen herontwerp de stad Amsterdam Lesmateriaal VO Museum Het Grachtenhuis Lesmateriaal VO herontwerp de stad Amsterdam Lesmateriaal ter voorbereiding of verwerking van een bezoek aan museum Het Grachtenhuis

Nadere informatie

DOCENT. Thema: water DROOG NAAR DE OVERKANT. groep 3 en 4. Stadshagen

DOCENT. Thema: water DROOG NAAR DE OVERKANT. groep 3 en 4. Stadshagen In groep 1 en 2 hebben de leerlingen ontdekt dat er veel water in is en hebben ze onderzocht welke dieren in en bij het water leven. In groep 3 en 4 verdiepen de leerlingen hun kennis over het water in

Nadere informatie

LANDGOED VILSTEREN - GRANDTOUR

LANDGOED VILSTEREN - GRANDTOUR LANDGOED VILSTEREN - GRANDTOUR ROUTE 14 km Flinke wandeling op landgoed Vilsteren, met onderweg o.a. het graf van de kluizenaar, een fraai uitzichtpunt en een kijkje achter de schermen van het beleid en

Nadere informatie

Wandelnetwerk Noord-Holland LANGS HET MUIDERSLOT. Het Muiderslot pronkt al eeuwen aan de voormalige Zuiderzee. Tekst en foto s Joop Duijs

Wandelnetwerk Noord-Holland LANGS HET MUIDERSLOT. Het Muiderslot pronkt al eeuwen aan de voormalige Zuiderzee. Tekst en foto s Joop Duijs Wandelnetwerk Noord-Holland LANGS HET MUIDERSLOT Het Muiderslot pronkt al eeuwen aan de voormalige Zuiderzee. Tekst en foto s Joop Duijs Waarom ben ik hier nog nooit eerder geweest? vraag ik me verbaasd

Nadere informatie

Route 1. De plaatsen waar je o.a. doorheen komt: Alphen aan den Rijn. Oudewater

Route 1. De plaatsen waar je o.a. doorheen komt: Alphen aan den Rijn. Oudewater Route 1 Gouda Breukelen Waddinxveen Maarssen Alphen aan den Rijn Utrecht Langeraar Nieuwegein Uithoorn Ysselstein Mijdrecht Montfoort Wilnis Oudewater Deze route begint in. Via diverse wateren door en

Nadere informatie

Onyx Trio in Museum Gouda

Onyx Trio in Museum Gouda Onyx Trio in Museum Gouda Op de laatste dag van de tentoonstelling Uitgelezen, zondag 17 mei 2015, speelt het Onyx trio om 15.30 uur in de Gasthuiskapel van Museum Gouda. Zij spelen deze middag beroemde

Nadere informatie

De Worp. Wandelen. De Worp en omgeving; natte natuur en historie rondom Drimmelen

De Worp. Wandelen. De Worp en omgeving; natte natuur en historie rondom Drimmelen Wandelen De Worp en omgeving; natte natuur en historie rondom Drimmelen De Worp Staatsbosbeheer Regio Zuid Spoorlaan CH Tilburg T - www.staatsbosbeheer.nl Ongerepte natuur met een historische naam In de

Nadere informatie

GIMBORN PAD. Moersbergen. Von Gimborn Arboretum. Von Gimborn Arboretum. Moersbergen. Von Gimborn Arboretum. Moersbergen. Von Gimborn Arboretum

GIMBORN PAD. Moersbergen. Von Gimborn Arboretum. Von Gimborn Arboretum. Moersbergen. Von Gimborn Arboretum. Moersbergen. Von Gimborn Arboretum 1 Drie berg sest 5km raat weg 2 3 4 M oe rs be rg ste eg 6 7 Vo ss en ste in se 5 se la an Go oij erd ijk GIMBORN PAD Langbroekerwetering de-voetstap.nl Beschrijving wandeling Moersbergen - von Gimborn

Nadere informatie

Baltische Landen: parels aan de Oostzee

Baltische Landen: parels aan de Oostzee Baltische Landen: parels aan de Oostzee Alle drie Baltische Landen hebben zich na hun onafhankelijkheid vanaf 1991 in sneltreinvaart ontwikkeld. In het statige Vilnius, ooit de hoofdstad van het Pools-

Nadere informatie

voor vaartoeristen, fietsers en wandelaars Tekst:??????

voor vaartoeristen, fietsers en wandelaars Tekst:?????? Koning Willem Alexanderkanaal Een beleefroute voor vaartoeristen, fietsers en wandelaars Tekst:?????? Tekst: Bert Dijenborgh - Foto s: Dianne Dijenborgh 12 Drenthe MagazinE 1216-DM31_ ALEXANDERKANAAL.indd

Nadere informatie

Gastenverblijf Eenink

Gastenverblijf Eenink Gastenverblijf Eenink Bed & Breakfast Verhuur ruimte voor vergaderingen, bijeenkomsten en workshops Welkom Genieten in het groene hart van de Achterhoek, ook wel de parel van Gelderland genoemd, een veelzijdig

Nadere informatie

Outback Australië. Je kunt een auto huren of kopen. Dat kan op veel plaatsen.

Outback Australië. Je kunt een auto huren of kopen. Dat kan op veel plaatsen. Outback Australië Voor mij is Australië een heel bijzondere plek. Waarom? Dat zal ik uitleggen. Het begon al toen ik voor het eerst in Australië kwam. Ik stapte uit het vliegtuig. Meteen merkte ik dat

Nadere informatie

Holland 1000 jaar geleden. Meer weten? Klik hier

Holland 1000 jaar geleden. Meer weten? Klik hier Holland 1000 jaar geleden Meer weten? Klik hier de plaat Holland 1000 jaar geleden INHOUD Waar kijken we naar? Abdij van Egmond Huldtoneel Kerkje van Velsen Ridders over de Heerenweg Haarlem Rijnsburg

Nadere informatie

TUIN INSPIRATIE. De tuin van Rian Mol en Mark Klompmaker Buitenleven Tuin van het jaar Beeldentuinen Drenthe

TUIN INSPIRATIE. De tuin van Rian Mol en Mark Klompmaker Buitenleven Tuin van het jaar Beeldentuinen Drenthe TUIN INSPIRATIE De tuin van Rian Mol en Mark Klompmaker Buitenleven Tuin van het jaar Beeldentuinen Drenthe Inhouds opgave, aparte pdf Melle Wierper, GROENPARTNERS Melle Wierper is eigenaar van Groenpartners

Nadere informatie

Coevorden, vólop in beweging!

Coevorden, vólop in beweging! Coevorden, vólop in beweging! Tekst: Stiana Sibon - Foto s: Jan Sibon, Dianne Dijenborgh, Anneke Bloema Een unieke combinatie van een historische stad met een prachtig plattelandsgebied, dat is de gemeente

Nadere informatie

Danpaati River Lodge. Escape to the jungle and meet the amazing Maroon Culture. Activiteitenboekje

Danpaati River Lodge. Escape to the jungle and meet the amazing Maroon Culture. Activiteitenboekje Danpaati River Lodge Escape to the jungle and meet the amazing Maroon Culture Activiteitenboekje d Danpaati River Lodge is meer dan alleen uw droombestemming in het regenwoud van Suriname. Behalve genieten

Nadere informatie

Zakelijke ontvangsten 2015

Zakelijke ontvangsten 2015 Zakelijke ontvangsten 2015 Ontvang uw gasten eens in deze historische locatie, die al eeuwen tot verbeelding spreekt en u zeker zal inspireren. Kasteel Ammersoyen is één van de best bewaarde kastelen in

Nadere informatie

V.M.F. TOER 04-05 JULI RIEME

V.M.F. TOER 04-05 JULI RIEME V.M.F. TOER 04-05 JULI RIEME Café/zaal Forty-Eight, Kanaalstraat 84 9940 Ertvelde-Rieme 10 - VMF leden 7.5 - deelname rit drink Later op prijsuitedling VMF in maart van het volgend jaar (geboduurde badge

Nadere informatie

Promenadeplan Tolkamer: stijlvol wonen aan het water

Promenadeplan Tolkamer: stijlvol wonen aan het water 0316-52 89 65 Promenadeplan Tolkamer: stijlvol wonen aan het water makelaar bellen! of 0316-54 18 47 Promenadeplan Ik wil elke dag genieten van dit prachtige uitzicht 0316-52 89 65 Comfortabel wonen aan

Nadere informatie

Verkoop Schoolstraat 7 te Utrecht

Verkoop Schoolstraat 7 te Utrecht Verkoop Schoolstraat 7 te Utrecht Vraagprijs 699.000 k.k. Augustus 2010 Een introductie door Grifhorst Dijkstra makelaars Zelden komt er een herenhuis vrij met zoveel originele details en potentie als

Nadere informatie