BESLUITENLIJST COLLEGEVERGADERING

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "BESLUITENLIJST COLLEGEVERGADERING"

Transcriptie

1 BESLUITENLIJST COLLEGEVERGADERING Datum 16 juli 2019, week 29 Aanwezig Afwezig J.H.A. van Oostrum, burgemeester G.J. Teselink, wethouder M.H.H. van Haaren-Koopman, wethouder M. van der Neut, wethouder S. van der Zwaag, loco-gemeentesecretaris H.J. Bosman, wethouder M.N.J. Broers, gemeentesecretaris Nummer 1 enlijsten 9 juli 2019 Vastgesteld. 3 Openbaarmaking eerder genomen besluiten 3.a Subsidie paasvuur (248187) Portefeuillehouder J.H.A. van Oostrum Aan de Stichting Paasvuurbouwers Dijkhoek geen financiële bijdrage verlenen voor het versnipperen van het paasvuur. De Stichting Paasvuurbouwers Dijkhoek heeft gevraagd om een financiële bijdrage voor het versnipperen van het paasvuur. Door het stookverbod in Berkelland mochten zij het paasvuur niet aansteken. De bijdrage verlenen we niet. Redenen hiervoor zijn: - Er is sprake van overmacht. De kans op een natuurbrand was bijzonder groot. Wij konden onvoldoende de inzet van met name de brandweer garanderen. - De organisatie van een paasvuur heeft een eigen verantwoordelijkheid voor het financiële beleid. - Het is onvermijdelijk dat evenementen soms door weersomstandigheden geheel of gedeeltelijk niet doorgaan. Dat is nu door de droogte, maar het kan ook zijn dan door (langdurige) regenval. Dat zijn zaken waar de organisatoren rekening mee moeten houden. - Het verzoek past niet binnen onze bestaande subsidieregelingen. Wij doen volgend jaar wel een kleine tegemoetkoming aan paasvuurorganisatoren. Volgend jaar brengen wij geen leges in rekening voor een aan het paasvuur verbonden evenement. 3.b Resultaten haalbaarheidsonderzoek toekomstige huisvesting VMBO Staring College in Berkelland (212498) 1. Kennisnemen van de resultaten van het haalbaarheidsonderzoek van ICS Adviseurs van

2 Pagina 2/4 2. Het ruimtelijke en functionele Programma van Eisen als volgt vaststellen: - op maximaal m2 Bruto Vloer Oppervlakte (BVO) voor de onderwijsvoorziening; - op maximaal 530 m2 BVO voor de gymzaal en - voor de perceelgrootte op maximaal m2. 3. Kiezen voor nieuwbouw. 4. Kiezen voor nadere uitwerking van de 2 scenario s: - nieuwbouw op de huidige onderwijslocatie aan de Beukenlaan ( = scenario 1B); - nieuwbouw bij de sportvelden sportpark De Wildbaan (= scenario 3). 5. De scenario s nader uitwerken op o.a.: - mogelijkheden cofinanciering door Staring / derden; - vergelijk financiële effecten duurzaamheidsnorm ENG en BENG; - bestemmingsplanwijziging, milieuaspecten, geluidshinder, bodemonderzoek, verkeerssituatie / ontsluiting, herinrichting vrijkomende locatie e.d.; - mogelijkheden samenwerking onderwijs, binnen- en buitensport. 6. Voor de Perspectiefnota 2020 een voorlopige investering opnemen van circa 16, voor de realisatie van vervangende nieuwbouw van het Staring College. Het Staring College wil haar activiteiten op de locatie Herenlaan (Leo stichting) samenvoegen met haar activiteiten op de locatie Beukenlaan in Borculo. Doel hiervan is het vmbo-onderwijs in Berkelland krachtig en toekomstbestendig in te richten, waarmee wordt ingespeeld op het dalende leerlingaantal door de demografische ontwikkeling. Het college kiest voor een nadere uitwerking van 2 scenario s. Dat zijn: - nieuwbouw op de huidige locatie aan de Beukenlaan; - nieuwbouw op locatie sportpark De wildbaan. De verwachting is dat uiterlijk in het voorjaar van 2020 een definitief besluit kan worden genomen over de locatie en financiële middelen. 3.c Start inspraakprocedure omgevingsvergunning Bergweg 9 Neede (211248) 1. De inspraakprocedure starten voor het verlenen van een grote buitenplanse afwijking (art. 2.12, eerste lid, onder a, onder 3o Wabo) voor het geheel vernieuwen van het achterhuis en vervangen van de bijgebouwen. 2. Na afronding van de inspraakprocedure de aangevraagde omgevingsvergunning als ontwerpbesluit ter inzage leggen om vervolgens over te gaan tot het verlenen van de afwijking van het bestemmingsplan, mits er tijdens de terinzagelegging geen reacties of zienswijzen worden ingediend. De nieuwe eigenaar van de Bergweg 9 wil het erf herinrichten door de bestaande gebouwen gedeeltelijk te vervangen en gedeeltelijk te verbeteren. Het achterhuis van het hoofdgebouw wordt herbouwd en een deel van de bijgebouwen vernieuwd. Daarbij neemt de oppervlakte van de bijgebouwen af. Een ander onderdeel van de nieuwe erfinrichting is het rooien van 6 bomen, waarvan er 4 op de bomenlijst staan. De herbouw van het achterhuis en de vernieuwing van de schuren passen niet in het bestemmingsplan. Voor de nieuwe inhoud van de woning en het totaal aan bijgebouwen is een grote buitenplanse afwijking nodig.

3 Pagina 3/4 3.d Bestemmingsplan Buitengebied, De Brille 1 Borculo 2018 (220169) 1. Instemmen met het Verslag van de terinzagelegging van het ontwerpbestemmingsplan Buitengebied, De Brille 1 Borculo De raad voorstellen om in zijn vergadering van 17 september 2019 het bestemmingsplan Buitengebied, De Brille 1 Borculo 2018 ongewijzigd vast te stellen. 3. Dit besluit op de gebruikelijke manier bekendmaken en indieners op de hoogte stellen. Het college stelt de gemeenteraad voor om het bestemmingsplan Buitengebied, De Brille 1 Borculo 2018" vast te stellen. Daarmee wordt een bouwvlak opgenomen om de ten behoeve van het oefencrossterrein bebouwing op te richten. 4 College on Tour (242528) Portefeuillehouder H.J. Bosman Instemmen met een nieuwe College on Tour in Het college van burgemeester en wethouders maken in de periode weer een tour langs de 4 grote kernen om met bewoners, (maatschappelijke) partners en betrokken ambtenaren in gesprek te gaan over wat er leeft in de kern en welke plannen er zijn. 5 Activeren kredieten Watertakenplan (251470) Portefeuillehouder H.J. Bosman Kredieten uit het Gemeentelijk RioleringsPlan en het Watertakenplan beschikbaar stellen voor: 1. Renovatie van rioolgemalen voor een bedrag van (uit investeringslijst 2019) 2. Renovatie van drukrioolunits voor een bedrag van (uit investeringslijst 2014) 3. Klein onderhoud en relinen van riolen voor een bedrag van (uit investeringslijsten 2018 en 2019) 4. Renovatie van IBA s (individuele behandeling van afvalwater) voor een bedrag van (uit investeringslijsten 2018 en 2019) 5. Uitvoeren van diverse rioolmaatregelen uit Basisrioleringsplannen (BRP s) voor een bedrag van (uit investeringslijsten 2018 en 2019) 6. Opstellen van een regenwaterstructuurplan voor de kern Ruurlo (en andere grote kernen in Berkelland) voor een bedrag van (uit investeringslijst 2019) De gemeenteraad heeft op basis van het Gemeentelijk RioleringsPlan en het Watertakenplan kredieten vastgesteld in de begrotingen van 2014, 2018 en Voordat we met de werkzaamheden kunnen beginnen moeten de kredieten worden geactiveerd. In het 3e kwartaal van 2019 beginnen de voorbereidingen en in het 4e kwartaal van 2019 volgen de aanbestedingen. De uitvoering is gepland in 2020.

4 Pagina 4/4 6 Inzet van Eurobudget Menzis (251487) Portefeuillehouder G.J. Teselink 1. De Sportfederatie Berkelland een incidentele subsidie verlenen ter hoogte van ,- voor de uitvoering van het plan Sport Werkt Extra. 2. De middelen uit het Eurobudget van Menzis ter hoogte van ,- beschikbaar stellen als dekking voor deze subsidieverstrekking. Gemeenten die een collectieve zorgverzekering hebben bij Menzis, kunnen aanspraak maken op het Eurobudget van Menzis. Vanuit dit budget kan de gemeente projecten met betrekking tot preventie, schuldenproblematiek, leefstijlinterventies of participatie starten of ondersteunen. De Sportfederatie Berkelland is gevraagd een projectplan te schrijven voor de inzet van deze gelden. Dit heeft geresulteerd in het plan Sport Werkt Extra dat zich richt op mensen met een grote afstand tot de arbeidsmarkt en/ of mensen met een minimum inkomen die niet sportief actief zijn. 9 Vergadering Algemeen Bestuur Regio Achterhoek 17 juli 2019 (253731) Portefeuillehouder J.H.A. van Oostrum Ten aanzien van agendapunt 3: instemmen met het verslag; Ten aanzien van agendapunt 6: kennis nemen van lobby gerelateerde zaken en activiteiten; Ten aanzien van agendapunt 7: 1. instemmen met de jaarstukken 2018; 2. instemmen met het voorstel voor resultaatbestemming; 3. het accountantsverslag voor kennisgeving aannemen; Ten aanzien van agendapunt 8: instemmen met het vaststellen van de programmabegroting 2020 en meerjarenraming ; Ten aanzien van agendapunt 9: Instemmen met het controleprotocol; Ten aanzien van agendapunt 10: 1. Kennisnemen van de bestuurs- en budgetrapportage januari tot en met april Instemmen met het wijzigingsvoorstel voor de bestemmingsreserve onderhoud huisvesting 3. Instemmen met de 1e (budgettair neutrale) verzamelwijziging Ten aanzien van agendapunt 12: 1. Kennisnemen van het feit dat de thematafel en Achterhoek Board akkoord zijn met het project Achterhoekse bedrijven en -parken op weg naar circulair toekomstbestendig ondernemen 2. De provincie verzoeken de gevraagde middelen uit de gebiedsopgave beschikbaar te stellen.

5 Pagina 5/4 3. Akkoord gaan met de gevraagde financiering vanuit de middelen uit de Regio Deal en kennis nemen van het risico dat gelopen wordt. 4. Vaststellen van de toetsingscriteria voor subsidiabele kosten. Aldus vastgesteld in de vergadering van burgemeester en wethouders van 23 juli 2019, de loco-secretaris, de burgemeester, R. Speck. drs. J.H.A. van Oostrum.

BESLUITENLIJST COLLEGEVERGADERING

BESLUITENLIJST COLLEGEVERGADERING BESLUITENLIJST COLLEGEVERGADERING Datum 12 februari 2019, week 7 Aanwezig Afwezig J.H.A. van Oostrum, burgemeester G.J. Teselink, wethouder H.J. Bosman, wethouder M.H.H. van Haaren-Koopman, wethouder M.N.J.

Nadere informatie

BESLUITENLIJST COLLEGEVERGADERING

BESLUITENLIJST COLLEGEVERGADERING BESLUITENLIJST COLLEGEVERGADERING Datum 9 oktober 2018, week 41 Aanwezig Afwezig G.J. Teselink, wethouder H.J. Bosman, wethouder M.H.H. van Haaren-Koopman, wethouder M.N.J. Broers, gemeentesecretaris J.H.A.

Nadere informatie

BESLUITENLIJST COLLEGEVERGADERING

BESLUITENLIJST COLLEGEVERGADERING BESLUITENLIJST COLLEGEVERGADERING Datum 9 april 2019, week 15 Aanwezig J.H.A. van Oostrum, burgemeester G.J. Teselink, wethouder H.J. Bosman, wethouder R.P. Hoytink-Roubos, wethouder M.N.J. Broers, gemeentesecretaris

Nadere informatie

BESLUITENLIJST COLLEGEVERGADERING

BESLUITENLIJST COLLEGEVERGADERING BESLUITENLIJST COLLEGEVERGADERING Datum 11 september 2018, week 37 Aanwezig J.H.A. van Oostrum, burgemeester R.P. Hoytink-Roubos, wethouder G.J. Teselink, wethouder H.J. Bosman, wethouder M.H.H. van Haaren-Koopman,

Nadere informatie

BESLUITENLIJST COLLEGEVERGADERING

BESLUITENLIJST COLLEGEVERGADERING BESLUITENLIJST COLLEGEVERGADERING Datum 8 januari 2019, week 2 Aanwezig J.H.A. van Oostrum, burgemeester R.P. Hoytink-Roubos, wethouder G.J. Teselink, wethouder H.J. Bosman, wethouder M.H.H. van Haaren-Koopman,

Nadere informatie

BESLUITENLIJST COLLEGEVERGADERING

BESLUITENLIJST COLLEGEVERGADERING BESLUITENLIJST COLLEGEVERGADERING Datum 11 december 2018, week 50 Aanwezig J.H.A. van Oostrum, burgemeester R.P. Hoytink-Roubos, wethouder G.J. Teselink, wethouder H.J. Bosman, wethouder M.H.H. van Haaren-Koopman,

Nadere informatie

BESLUITENLIJST COLLEGEVERGADERING

BESLUITENLIJST COLLEGEVERGADERING BESLUITENLIJST COLLEGEVERGADERING Datum 6 november 2018, week 45 Aanwezig J.H.A. van Oostrum, burgemeester R.P. Hoytink-Roubos, wethouder G.J. Teselink, wethouder H.J. Bosman, wethouder M.H.H. van Haaren-Koopman,

Nadere informatie

BESLUITENLIJST COLLEGEVERGADERING

BESLUITENLIJST COLLEGEVERGADERING BESLUITENLIJST COLLEGEVERGADERING Datum 18 december 2018, week 51 Aanwezig J.H.A. van Oostrum, burgemeester R.P. Hoytink-Roubos, wethouder G.J. Teselink, wethouder H.J. Bosman, wethouder M.H.H. van Haaren-Koopman,

Nadere informatie

BESLUITENLIJST COLLEGEVERGADERING

BESLUITENLIJST COLLEGEVERGADERING BESLUITENLIJST COLLEGEVERGADERING Datum 14 mei 2019, week 20 Aanwezig J.H.A. van Oostrum, burgemeester G.J. Teselink, wethouder H.J. Bosman, wethouder M.H.H. van Haaren-Koopman, wethouder M. van der Neut,

Nadere informatie

Raadsvergadering : 17 mei 2016 agendapunt : 7. Commissie : Ruimte

Raadsvergadering : 17 mei 2016 agendapunt : 7. Commissie : Ruimte Zaaknummer : 163027 Raadsvergadering : 17 mei 2016 agendapunt : 7. Commissie : Ruimte Onderwerp : Verklaring van geen bedenkingen Borculoseweg 51 Eibergen (artikel 2.12, eerste lid, onder a, onder 3 o,

Nadere informatie

Onderwerp : Bestemmingsplan Borculo, A.H. Zwartschool 2014

Onderwerp : Bestemmingsplan Borculo, A.H. Zwartschool 2014 Zaaknummer : 117548 Raadsvergaderin : 7 april 2015 Agendapunt : g Commissie : Ruimte Onderwerp : Bestemmingsplan Borculo, A.H. Zwartschool 2014 Collegevergadering : 24 februari 2015 Agendapunt : 8. Portefeuillehouder

Nadere informatie

BESLUITENLIJST COLLEGEVERGADERING

BESLUITENLIJST COLLEGEVERGADERING BESLUITENLIJST COLLEGEVERGADERING Datum 15 mei 2018, week 20 Aanwezig J.H.A. van Oostrum, burgemeester J.A. Pot-Klumper, wethouder R.P. Hoytink-Roubos, wethouder M.N.J. Broers, gemeentesecretaris M.H.H.

Nadere informatie

3. Bij geen zienswijzen de onder 1 genoemde ontwerp verklaring aanmerken als definitieve ve

3. Bij geen zienswijzen de onder 1 genoemde ontwerp verklaring aanmerken als definitieve ve gll,!l-? Zaaknummer 193785 Raadsvergadering 19 september 2017 Onderwerp Verklaring van geen bedenkingen Huiskesdijk 3 in Beltrum Collegevergadering Portefeuillehouder 15 augustus 2017 M.H.H. van Haaren-Koopman

Nadere informatie

Onderwerp Bestemmingsplan Neede, Plan Hondelink Commissie Bestuurlijk Domein. Commissie Ruimtelijk Domein

Onderwerp Bestemmingsplan Neede, Plan Hondelink Commissie Bestuurlijk Domein. Commissie Ruimtelijk Domein Raad VOORBLAD Onderwerp Bestemmingsplan Neede, Plan Hondelink 29. Agendering Commissie Bestuurlijk Domein x Gemeenteraad x Commissie Ruimtelijk Domein Lijst ingekomen stukken Commissie Sociaal en Economisch

Nadere informatie

Vergadering college van burgemeester en wethouders Berkelland 10 november 2015, week 46. Vaststelling subsidie algemeen maatschappelijk werk

Vergadering college van burgemeester en wethouders Berkelland 10 november 2015, week 46. Vaststelling subsidie algemeen maatschappelijk werk BESLUITENLIJST Vergadering college van burgemeester en wethouders Berkelland 10 november 2015, week 46 Aanwezig: Afwezig: burgemeester J.H.A. van Oostrum, wethouder M.H.H. van Haaren-Koopman wethouder

Nadere informatie

ONTWERP- UITGEBREIDE PROCEDURE OMGEVINGSVERGUNNING met gedeeltelijke verlening en gedeeltelijke weigering

ONTWERP- UITGEBREIDE PROCEDURE OMGEVINGSVERGUNNING met gedeeltelijke verlening en gedeeltelijke weigering Project Locatie ONTWERP- UITGEBREIDE PROCEDURE OMGEVINGSVERGUNNING met gedeeltelijke verlening en gedeeltelijke weigering Nummer : OU 2017011 Verzonden : : bouwen van een vleesvarkensstal en een berging/bijgebouw

Nadere informatie

Besluitenlijst College van Burgemeester en Wethouders

Besluitenlijst College van Burgemeester en Wethouders enlijst College van Burgemeester en Wethouders Datum 03-07-2018 Tijd 9:00-13:00 3.a.1 OND: enlijst Collegevergadering (OPENBAAR) d.d. 25 juni 2018 De besluitenlijst 25 juni 2018 (openbare besluiten) vast

Nadere informatie

Vergadering college van burgemeester en wethouders Berkelland 10 mei 2016, week 19

Vergadering college van burgemeester en wethouders Berkelland 10 mei 2016, week 19 BESLUITENLIJST Vergadering college van burgemeester en wethouders Berkelland 10 mei 2016, week 19 Aanwezig: burgemeester J.H.A. van Oostrum, wethouder M.H.H. van Haaren-Koopman wethouder J.B. Boer wethouder

Nadere informatie

Onderwerp Bestemmingsplan Borculo, uitbreiding park gemeentehuis Commissie Bestuurlijk Domein. Commissie Ruimtelijk Domein

Onderwerp Bestemmingsplan Borculo, uitbreiding park gemeentehuis Commissie Bestuurlijk Domein. Commissie Ruimtelijk Domein Raad VOORBLAD Onderwerp Bestemmingsplan Borculo, uitbreiding park gemeentehuis 21. Agendering Commissie Bestuurlijk Domein x Gemeenteraad x Commissie Ruimtelijk Domein Lijst ingekomen stukken Commissie

Nadere informatie

Onderwerp Afgeven van een (ontwerp)verklaring van geen bedenkingen voor de nieuwbouw van Burgumerheide Nieuw Toutenburg.

Onderwerp Afgeven van een (ontwerp)verklaring van geen bedenkingen voor de nieuwbouw van Burgumerheide Nieuw Toutenburg. Raadsvoorstel Vergadering : 10 april 2014 Agendapunt : 6 Status : Besluitvormend Programma : (10) Ruimtelijke Ordening Portefeuillehouder : G.H. Schippers Behandelend ambt. : Johan Kok E-mail : jkok@t-diel.nl

Nadere informatie

ONTWERP UITGEBREIDE PROCEDURE OMGEVINGSVERGUNNING

ONTWERP UITGEBREIDE PROCEDURE OMGEVINGSVERGUNNING Project Locatie Nummer : AB 2016295 Verzonden : ONTWERP UITGEBREIDE PROCEDURE OMGEVINGSVERGUNNING : uitbreiden van de stal met een werktuigenberging : Past. C. M. van Everdingenstraat 61 in Rietmolen (kadastrale

Nadere informatie

Vergadering van 21 juli 2015. 1. Besluitenlijst B&W-vergadering d.d. 21 juli 2015

Vergadering van 21 juli 2015. 1. Besluitenlijst B&W-vergadering d.d. 21 juli 2015 enlijst B&W-vergadering d.d. 21 juli 2015 Aanwezig: Afwezig: Burgemeester drs. J.W. Brenninkmeijer Wethouder Ir. J.H.M. van Dijk Wethouder P.J. Van Liempd Secretaris drs. J.W.F. Compagne Wethouder A.C.P.

Nadere informatie

Vaststellingsbesluit. bestemmingsplan "Kleine Kernen Zuid 2010" (vastgesteld) 113

Vaststellingsbesluit. bestemmingsplan Kleine Kernen Zuid 2010 (vastgesteld) 113 Vaststellingsbesluit bestemmingsplan "Kleine Kernen Zuid 2010" (vastgesteld) 113 bestemmingsplan "Kleine Kernen Zuid 2010" (vastgesteld) 114 Voorstel voor de Raad Datum raadsvergadering : 29 maart 2012

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst B&W- vergadering d.d. 8 mei 2012

Openbare besluitenlijst B&W- vergadering d.d. 8 mei 2012 Burgemeester Röell 12CV000171 Benoeming tot buitengewoon ambtenaar burgerlijke stand (trouwambtenaar) De heer A.R. Stolk benoemen tot buitengewoon ambtenaar van de burgerlijke stand voor de periode als

Nadere informatie

Doorkiesnummer : (0495) Agendapunt: 7 ONDERWERP VOORSTEL COLLEGE

Doorkiesnummer : (0495) Agendapunt: 7 ONDERWERP VOORSTEL COLLEGE Beeren, Marjo RB S1 RAD: RAD151103 dinsdag 3 november 2015 BW: BW150915 voorstel gemeenteraad Vergadering van de gemeenteraad van 3 november 2015 Portefeuillehouder : A.F. van Eersel Behandelend ambtenaar

Nadere informatie

BESLUITENLIJST (35) OPENBAAR. Van de vergadering van Burgemeester en Wethouders van de gemeente Zaltbommel d.d. 23 oktober 2018

BESLUITENLIJST (35) OPENBAAR. Van de vergadering van Burgemeester en Wethouders van de gemeente Zaltbommel d.d. 23 oktober 2018 BESLUITENLIJST (35) Van de vergadering van Burgemeester en Wethouders van de gemeente Zaltbommel d.d. 23 oktober 2018 OPENBAAR AANWEZIG: Burgemeester : J.P. Rehwinkel Wethouder : G. van Leeuwen Wethouder

Nadere informatie

( ) advies aan AgC over vervolgbehandeling ( ) informatievergaring (x) besluitvorming. ( ) besloten, met als reden:..

( ) advies aan AgC over vervolgbehandeling ( ) informatievergaring (x) besluitvorming. ( ) besloten, met als reden:.. behandeling in PMC d.d. 26 februari 2013 Onderwerp Kredietaanvraag Brede school SOM Gemeenteraad 1 Agendanr. 6.1 Soort behandeling doel behandeling inspreekmogelijkheid openbaar/besloten (x) beeldvorming

Nadere informatie

Raadsvergadering : 15 oktober 2013 Agendapunt : Commissie : Sociaal. : Multifunctioneel gemeenschapshuis 't Haarhoes

Raadsvergadering : 15 oktober 2013 Agendapunt : Commissie : Sociaal. : Multifunctioneel gemeenschapshuis 't Haarhoes Raadsvergadering : 15 oktober 2013 Agendapunt : Commissie : Sociaal Onderwerp : Multifunctioneel gemeenschapshuis 't Haarhoes Collegevergadering : 17 september 2013 Agendapunt : 13 Portefeuillehouder :

Nadere informatie

BESLUITENLIJST (9) OPENBAAR. Van de vergadering van Burgemeester en Wethouders van de gemeente Zaltbommel d.d. 14 maart 2017 AANWEZIG:

BESLUITENLIJST (9) OPENBAAR. Van de vergadering van Burgemeester en Wethouders van de gemeente Zaltbommel d.d. 14 maart 2017 AANWEZIG: BESLUITENLIJST (9) Van de vergadering van Burgemeester en s van de gemeente Zaltbommel d.d. 14 maart 2017 OPENBAAR AANWEZIG: Secretaris : C.A.H. Zondag : A.C. Bragt : S.H. Buwalda : H.J. Looijen : L.H.

Nadere informatie

ONTWERP UITGEBREIDE OMGEVINGSVERGUNNING

ONTWERP UITGEBREIDE OMGEVINGSVERGUNNING ONTWERP UITGEBREIDE OMGEVINGSVERGUNNING Project Locatie Nummer : OU 2018023 Verzonden : : Het realiseren van een zonnepark, voor de duur van 30 jaar. : Munsterjansdijk tussen de Achterste Russchemorsdijk

Nadere informatie

OPENBARE BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS VAN DE GEMEENTE DRECHTERLAND D.D. 14 MEI 2019

OPENBARE BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS VAN DE GEMEENTE DRECHTERLAND D.D. 14 MEI 2019 OPENBARE BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS VAN DE GEMEENTE DRECHTERLAND D.D. 14 MEI 2019 Aanwezig: Burgemeester: M. ; wethouders: D. te Grotenhuis, G. en J. ; secretaris

Nadere informatie

Ad van der Heijden raad mei 2012

Ad van der Heijden raad mei 2012 Agendapunt commissie: 5 steller telefoonnummer email Ad van der Heijden 040-2083 633 adh@valkenswaard.nl agendapunt kenmerk datum raadsvergadering onderwerp Kunstgrasveld voetbalvereniging rkvv Dommelen.

Nadere informatie

VERGADERING BURGEMEESTER EN WETHOUDERS. de dato 24 MAART 2015. besluitenlijst

VERGADERING BURGEMEESTER EN WETHOUDERS. de dato 24 MAART 2015. besluitenlijst VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS de dato 24 MAART 2015 besluitenlijst Aanwezig: Burgemeester mw. W.J.A. Verklei), Secretaris P. Schouten, Burgemeester SECR int 15.1103 Betreft: Besluitenlijst

Nadere informatie

Commissie Bestuurlijk Domein. Commissie Ruimtelijk Domein. Commissie Sociaal en Economisch. Informerende Commissie. Bespreken.

Commissie Bestuurlijk Domein. Commissie Ruimtelijk Domein. Commissie Sociaal en Economisch. Informerende Commissie. Bespreken. Raad VOORBLAD Onderwerp IJsbaan Ruurlo Agendering Commissie Bestuurlijk Domein x Gemeenteraad x Commissie Ruimtelijk Domein Lijst ingekomen stukken Commissie Sociaal en Economisch Domein Informerende Commissie

Nadere informatie

Onderwerp : Uitgangspuntennotitie bestemmingsplan "Buitengebied Berkelland 2016"

Onderwerp : Uitgangspuntennotitie bestemmingsplan Buitengebied Berkelland 2016 Zaaknummer : 126519 Raadsvergaderin : 12 januari 2016 agendapunt : g Commissie : Bestuur en Ruimte Onderwerp : Uitgangspuntennotitie bestemmingsplan "Buitengebied Berkelland 2016" Collegevergadering :

Nadere informatie

Aanwezig mr. J.H.C. van Zanen, burgemeester, Afwezig. 1 Verslag van de vergadering d.d. 29 januari 2013 Vaststellen. Akkoord. Hamerstukken openbaar.

Aanwezig mr. J.H.C. van Zanen, burgemeester, Afwezig. 1 Verslag van de vergadering d.d. 29 januari 2013 Vaststellen. Akkoord. Hamerstukken openbaar. ADVIEZEN AAN B & W Vergadering van burgemeester en wethouders 5 februari 2013, week 6 Aanwezig mr. J.H.C. van Zanen, burgemeester, drs. J.P.W. Groot, mr. J.A. Koops- Scheele, J.E. Levie en H.J.W. Raat,

Nadere informatie

Op onderstaande luchtfoto is de locatie aangeduid met een rode omcirkeling.

Op onderstaande luchtfoto is de locatie aangeduid met een rode omcirkeling. Raadsvoorstel no. R2015.0011 Agendapunt no. 13 Onderwerp Verklaring van geen bedenkingen Stierop 3 Uitgeest, 14 april 2015 Aan de gemeenteraad Aanleiding Op 2 juli 2014 is er een aanvraag omgevingsvergunning

Nadere informatie

AAN DE RAAD. De voorgestelde bouwmassa past in het straatbeeld en is niet in strijd met een goede ruimtelijke ordening.

AAN DE RAAD. De voorgestelde bouwmassa past in het straatbeeld en is niet in strijd met een goede ruimtelijke ordening. Raadsvoorstel AGENDAPUNT NO. 7. Voorstel tot afgifte van een verklaring van geen bedenkingen voor de bouw van vier rijtjeswoningen aan de Mechteldshof in Dinxperlo AAN DE RAAD Samenvatting 7.Er is een

Nadere informatie

Onderwerp Vaststellen bestemmingsplan "Kom Andel - Zwembad Middenweg 2012". Volgnr

Onderwerp Vaststellen bestemmingsplan Kom Andel - Zwembad Middenweg 2012. Volgnr Onderwerp Vaststellen bestemmingsplan "Kom Andel - Zwembad Middenweg 2012". Volgnr. 2012-080 Portefeuillehouder wethouder R. Bergsma Ambtenaar Jan van Soest Afdeling Ruimte Datum voorstel Opiniërende raad

Nadere informatie

Raadsvoorstel 2016./ ontwerp t.b.v. terinzagelegging

Raadsvoorstel 2016./ ontwerp t.b.v. terinzagelegging Raadsvoorstel 2016./ ontwerp t.b.v. terinzagelegging Vaststellen bestemmingsplan Zwanenburg De Kom Noordwestzijde en vaststellen Portefeuillehouder Adam Elzakalai Steller D. Ong Collegevergadering 30 augustus

Nadere informatie

Vergadering college van burgemeester en wethouders Berkelland 1 maart 2016, week 8

Vergadering college van burgemeester en wethouders Berkelland 1 maart 2016, week 8 BESLUITENLIJST Vergadering college van burgemeester en wethouders Berkelland 1 maart 2016, week 8 Aanwezig: Afwezig: burgemeester J.H.A. van Oostrum, wethouder M.H.H. van Haaren-Koopman wethouder J.B.

Nadere informatie

Agenda / besluitenlijst B&W openbare agenda

Agenda / besluitenlijst B&W openbare agenda Agenda / besluitenlijst B&W openbare agenda Datum : 26 mei 2015 10.00 15.00 uur Aanwezig : Dhr. G.F. Naafs Dhr. D. van der Sleen Dhr. J.J.W. van Dongen (D66) Dhr. H. Veldhuizen (CDA) Dhr. J.A. Nijhof (GroenLinks/PvdA)

Nadere informatie

ONTWERP OMGEVINGSVERGUNNING met uitgebreide procedure

ONTWERP OMGEVINGSVERGUNNING met uitgebreide procedure Project Locatie Nummer : AB 2019083 Verzonden : ONTWERP OMGEVINGSVERGUNNING met uitgebreide procedure : het uitbreiden van de bestaande boerderij en bouw van een schuur : Barchemseweg 73 in Ruurlo (kadastrale

Nadere informatie

Raadsvoorstel. Onderwerp Ongewijzigd vaststellen bestemmingsplan Ronde Akkers. Aan de gemeenteraad,

Raadsvoorstel. Onderwerp Ongewijzigd vaststellen bestemmingsplan Ronde Akkers. Aan de gemeenteraad, Raadsvoorstel Agendapunt: Zaaknummer: 2017-013931 Onderwerp Ongewijzigd vaststellen bestemmingsplan Ronde Akkers Datum voorstel Datum raadsvergadering Aan de gemeenteraad, Voorstel Eén woning mogelijk

Nadere informatie

Omgevingsvergunning Oude Broekstraat 12a, Klarenbeek Planfase vastgesteld

Omgevingsvergunning Oude Broekstraat 12a, Klarenbeek Planfase vastgesteld Behoort bij besluit van Burgemeester en Wethouders van de gemeente VOORST d.d. 27 december 2016 Nr. Z-HZ_WABO-2016-0976 Mij bekend, De Secretaris Omgevingsvergunning Oude Broekstraat 12a, Klarenbeek Planfase

Nadere informatie

Ruurlo , Neede , Borculo september 2017 R.P. Hoytink-Roubos I. Rensink tel:

Ruurlo , Neede , Borculo september 2017 R.P. Hoytink-Roubos I. Rensink tel: Zaaknummer Raadsvergadering Ruurlo 196588, Neede 196589, Borculo 196590 17 oktober 2017 gemeente Berkelland Onderwerp Collegevergadering Portefeuillehouder Steller Vaststellen Structuurvisies Wonen 2017-2025

Nadere informatie

Openbaar. Besluitenlijst van de vergadering van burgemeester en wethouders d.d. 19 september (Week 38)

Openbaar. Besluitenlijst van de vergadering van burgemeester en wethouders d.d. 19 september (Week 38) Openbaar Besluitenlijst van de vergadering van burgemeester en wethouders d.d. 19 september 2017. (Week 38) Aanwezig: drs. J.T.H.M. Penninx, burgemeester, A.B. Lagerweij, H.J. Pinkster, H. van der Sleen,

Nadere informatie

Uw raad ontving over dit bestemmingsplan eerder een raadsinformatiebrief onder nummer

Uw raad ontving over dit bestemmingsplan eerder een raadsinformatiebrief onder nummer Besluitvormende nota Raad/14-00124 Datum voorstel: 7 oktober 2014 Agendapunt: Vergadering: 28 oktober 2014 Portefeuillehouder: Dhr. B.H.M. Brands Behandelend ambtenaar: Onderwerp: Mevr. K.W. Ammerdorffer

Nadere informatie

voor de vergadering van het college van Heusden d.d. 5 december 2006

voor de vergadering van het college van Heusden d.d. 5 december 2006 Nr.: 48 Besluitenlijst voor de vergadering van het college van Heusden d.d. 5 december 2006 Aanwezig: de wethouders: de secretaris: B.M. Groen, burgemeester-loco Ing. A.A.G. van Mierlo M. Buijs Dr. M.G.M.

Nadere informatie

Raadsvoorstel. 1. Samenvatting. 2. Voorstel. Agenda nr. 10

Raadsvoorstel. 1. Samenvatting. 2. Voorstel. Agenda nr. 10 Raadsvoorstel Agenda nr. 10 Onderwerp: Vaststellen bestemmingsplan Buitengebied Someren, 2e partiële herziening, bedrijfswoningen Vlasakkers Soort: Besluitvormend Opsteller: W.J.H.M. van Soerland Portefeuillehouder:

Nadere informatie

1.4 - Onderwerp : Brainstormen met Theo Riet op verzoek van de secretaris. Besluit Verschoven naar volgende week.

1.4 - Onderwerp : Brainstormen met Theo Riet op verzoek van de secretaris. Besluit Verschoven naar volgende week. Aanwezig: Burgemeester Secretaris : R.J.H. van der Riet : mr. F.L. Romkema : L.M.B.C. Wagenaar-Kroon : D. te Grotenhuis : J.C.N. Wagenaar BURGEMEESTER 1.1 Onderwerp : Openbare besluitenlijst B&W-vergadering

Nadere informatie

Raadsvoorstel. Leefomgeving. Beleid en regie E. Bressers P. Visser

Raadsvoorstel. Leefomgeving. Beleid en regie E. Bressers P. Visser Titel Vaststelling bestemmingsplan Noordeinde 41-43 Nummer 13/68 Datum 30 oktober 2013 Programma Fase Leefomgeving Onderwerp Vaststelling bestemmingsplan Noordeinde 41-43 Gemeentehuis Bezoekadres Kerkbuurt

Nadere informatie

Eenmalige bijdrage in het projectplan voor de aanpassing van de multifunctionele accommodatie De Zunnekamp in Geesteren.

Eenmalige bijdrage in het projectplan voor de aanpassing van de multifunctionele accommodatie De Zunnekamp in Geesteren. Raad VOORBLAD Onderwerp Eenmalige bijdrage in het projectplan voor de aanpassing van de multifunctionele accommodatie De Zunnekamp in Geesteren Agendering Commissie Bestuur Gemeenteraad Commissie Ruimte

Nadere informatie

GEMEENTE OLDEBROEK. Samenvatting

GEMEENTE OLDEBROEK. Samenvatting GEMEENTE OLDEBROEK Voorstel van het college aan de raad Raadsvergadering d.d. 7 juli 2016 Agendapunt 07-03 Onderwerp: Vaststelling bestemmingsplan 'Buitengebied, de Soppeweg 3 en 3A. Portefeuillehouder:

Nadere informatie

Ambtelijke bijstand: Janke Bolt 1

Ambtelijke bijstand: Janke Bolt 1 Raadsvoorstel Onderwerp Ongewijzigd vaststellen bestemmingsplan "Zandeind 29a" (Riel) Datum voorstel Datum raadsvergadering Bijlagen Ter inzage XX-XX-XXXX XX-XX-XXXX 1. Vast te stellen bestemmingsplan

Nadere informatie

VOORSTEL AAN DE GEMEENTERAAD

VOORSTEL AAN DE GEMEENTERAAD VOORSTEL AAN DE GEMEENTERAAD Onderwerp: Registratienummer: 00533567 Op voorstel B&W d.d.: 23 december 2014 Datum vergadering: 10 maart 2015 Portefeuillehouder: Helm Verhees Rol gemeenteraad: Verklaring

Nadere informatie

OPENBARE BESLUITENLIJST COLLEGE 14 JANUARI 2014

OPENBARE BESLUITENLIJST COLLEGE 14 JANUARI 2014 OPENBARE BESLUITENLIJST COLLEGE 14 JANUARI 2014 : 140101 Staf Corsanummer : 2013.00047 : Besluitenlijst met notulen van de collegevergadering van 6 januari 2014. Samenvatting : : De besluitenlijst met

Nadere informatie

TITEL Ontwerpverklaring van geen bedenkingen voor bouw woningen aan de Stavestraat en de Valkestraat

TITEL Ontwerpverklaring van geen bedenkingen voor bouw woningen aan de Stavestraat en de Valkestraat RAADSVOORSTEL Van Aan Portefeuillehouder Burgemeester en Wethouders Gemeenteraad Wethouder P. van den Berg Reg.nr. Datum 4410142 8 april2014 B&W-vergadering De Ronde Agenda Het Besluit Vastgesteld besluit

Nadere informatie

BBV - Besluitenlijst - Openbaar

BBV - Besluitenlijst - Openbaar BBV - Besluitenlijst - Openbaar Begin vergadering (Vergadering) (Dag) 8-12-2015 Portefeuillehouders (Zaak) Agendanummer Zaaknummer (Zaak) Voorstel (Zaak) Onderbouwing voorstel (Zaak) Resultaat vergadering

Nadere informatie

OPENBARE BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS VAN DE GEMEENTE STEDE BROEC D.D. 16 MEI 2017

OPENBARE BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS VAN DE GEMEENTE STEDE BROEC D.D. 16 MEI 2017 OPENBARE BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS VAN DE GEMEENTE STEDE BROEC D.D. 16 MEI 2017 Aanwezig: Afwezig: W. van Beek, burgemeester, N. Slagter, B. Nootebos, J. Munnik en

Nadere informatie

Notitie Beoordeling zienswijzen aanvraag omgevingsvergunning Hupselse dwarsweg nabij voormalig nummer 2 in Eibergen

Notitie Beoordeling zienswijzen aanvraag omgevingsvergunning Hupselse dwarsweg nabij voormalig nummer 2 in Eibergen Notitie Beoordeling zienswijzen aanvraag omgevingsvergunning Hupselse dwarsweg nabij voormalig nummer 2 in Eibergen De zienswijzen zijn gericht tegen het ontwerpbesluit weigering omgevingsvergunning en

Nadere informatie

Openbaar. Besluitenlijst van de vergadering van burgemeester en wethouders d.d. 22 maart 2011

Openbaar. Besluitenlijst van de vergadering van burgemeester en wethouders d.d. 22 maart 2011 Openbaar Besluitenlijst van de vergadering van burgemeester en wethouders d.d. 22 maart 2011 Aanwezig: W. Meulman, burgemeester D.T. Prinsse, J. Janssen, R.C.J. de Vent, wethouders A. van der Wilt, loco-secretaris.

Nadere informatie

C. Evers raad00510

C. Evers raad00510 Agendapunt commissie: steller telefoonnummer email C. Evers 3678 cev@valkenswaard.nl agendapunt kenmerk datum raadsvergadering onderwerp 13raad00510 Omgevingsvergunning Nieuwe Waalreseweg 38-140 (Ginneve).

Nadere informatie

Onderwerp : Verlenging gemeentelijke garantstelling voor lening t Timpke

Onderwerp : Verlenging gemeentelijke garantstelling voor lening t Timpke Zaaknummer : 52945 Raadsvergaderin : 20 januari 2015 Agendapunt : g Commissie : Bestuur/Sociaal Onderwerp : Verlenging gemeentelijke garantstelling voor lening t Timpke Collegevergadering : 9 december

Nadere informatie

Doelstelling van onderhavig plan is het juridisch-planologisch mogelijk maken van de bouw van maximaal één woning op voornoemde locatie.

Doelstelling van onderhavig plan is het juridisch-planologisch mogelijk maken van de bouw van maximaal één woning op voornoemde locatie. Raadsvoorstel Zaaknummer: 2017-008843 gemeente Onderwerp Ongewijzigd vaststellen bestemmingsplan "Zandeind 29a" (Riel) Datum voorstel Datum raadsvergadering Bijlagen 20-06-2017 30-01-2018 Ter inzage 1.

Nadere informatie

BESLUITENLIJST (32) OPENBAAR. Van de vergadering van Burgemeester en Wethouders van de gemeente Zaltbommel d.d. 26 september 2017

BESLUITENLIJST (32) OPENBAAR. Van de vergadering van Burgemeester en Wethouders van de gemeente Zaltbommel d.d. 26 september 2017 BESLUITENLIJST (32) Van de vergadering van Burgemeester en Wethouders van de gemeente Zaltbommel d.d. 26 september 2017 OPENBAAR AANWEZIG: Burgemeester : J.P. Rehwinkel Wethouder : C.A.H. Zondag Wethouder

Nadere informatie

VASTE AGENDAPUNTEN Omschrijving Beslissing Griffie Eig/afd. 1. Opening

VASTE AGENDAPUNTEN Omschrijving Beslissing Griffie Eig/afd. 1. Opening 18ini01372 Besluitenlijst vergadering burgemeester en wethouders Aanwezig : De heren Van Dijk, Kuster, Van de Wardt, Sluiter en Hengeveld Secretaris : Mevrouw Verstappen Datum: : 15 mei 2018 (week 20)

Nadere informatie

Collegevoorstel RUIMTELIJKE ONTWIKKELING. Ja, zonder beperkingen Veelzijdige stad in het groen

Collegevoorstel RUIMTELIJKE ONTWIKKELING. Ja, zonder beperkingen Veelzijdige stad in het groen Collegevoorstel RUIMTELIJKE ONTWIKKELING Reg.nr. 2012/3128 B&W d.d. 15-5-2012 Openbaar Programma Ja, zonder beperkingen Veelzijdige stad in het groen DT d.d. OR d.d. B&W d.d. OR d.d. Raad Raadsdocumenten

Nadere informatie

OPENBARE BESLUITENLIJST

OPENBARE BESLUITENLIJST VERGADERING College van Burgemeester en s DATUM 3 November 2015 TIJDSTIP 9:30 uur Aanwezig zijn: L.M. Driessen-Jansen Burgemeester H. Romeijn Gemeentesecretaris M.H. van der Eng C.J.M.W. Wassenaar J.J.F.M.

Nadere informatie

VASTGESTELD OPENBAAR VERSLAG VERGADERING BURGEMEESTER EN WETHOUDERS VAN STEENWIJKERLAND

VASTGESTELD OPENBAAR VERSLAG VERGADERING BURGEMEESTER EN WETHOUDERS VAN STEENWIJKERLAND VASTGESTELD OPENBAAR VERSLAG VERGADERING BURGEMEESTER EN WETHOUDERS VAN STEENWIJKERLAND d.d. 30 maart 2010 NUMMER :13 AANWEZIG: L.V. Elfers, burgemeester P.A. van der, wethouder H.J. Boxum, wethouder L.F.

Nadere informatie

NR. GEMEENTEBESTUUR UITGEEST. Nota / advies van: Dirk-Jan Wassenaar Behandelende afdeling: Middelen en Algemene Projecten Datum: 01-11-2011

NR. GEMEENTEBESTUUR UITGEEST. Nota / advies van: Dirk-Jan Wassenaar Behandelende afdeling: Middelen en Algemene Projecten Datum: 01-11-2011 GEMEENTEBESTUUR UITGEEST Nota / advies van: Dirk-Jan Wassenaar Behandelende afdeling: Middelen en Algemene Projecten Datum: 01-11-2011 NR. TITEL: Bestemmingsreserve gemeentelijke gebouwen KORTE PROBLEEMSTELLING/ONDERWERP:

Nadere informatie

Agenda / besluitenlijst B&W openbare agenda

Agenda / besluitenlijst B&W openbare agenda Agenda / besluitenlijst B&W openbare agenda Datum : 29 januari 2019 Aanwezig : Dhr. G. Boonzaaijer Dhr J. Lange Dhr. R. Jorg tot 14.00 uur Dhr. J.E. Waaldijk Mevr. J.C. Broekhuis Loco burgemeester Loco

Nadere informatie

J. Seton, burgemeester; F.A.J. Buijtelaar, wethouder; J.F.A. Alberts, wethouder; A. Trip, wethouder; A. Souverein, wethouder; P. Post, secretaris.

J. Seton, burgemeester; F.A.J. Buijtelaar, wethouder; J.F.A. Alberts, wethouder; A. Trip, wethouder; A. Souverein, wethouder; P. Post, secretaris. enlijst B&W vergadering d.d. 09-05-2017 (nr. 19). Aanwezig: J. Seton, burgemeester; F.A.J. Buijtelaar, wethouder; J.F.A. Alberts, wethouder; A. Trip, wethouder; A. Souverein, wethouder; P. Post, secretaris.

Nadere informatie

Onderwerp : Vergadering Algemeen Bestuur(AB) van de GGD en Portefeuillehoudersoverleg Volksgezondheid op 9 juli 2015.

Onderwerp : Vergadering Algemeen Bestuur(AB) van de GGD en Portefeuillehoudersoverleg Volksgezondheid op 9 juli 2015. Zaaknummer : 146870 Afd.hfd. Collegevergadering : agendapunt : Onderwerp : Vergadering Algemeen Bestuur(AB) van de GGD en Portefeuillehoudersoverleg Volksgezondheid op 9 juli 2015. Portefeuillehouder :

Nadere informatie

portefeuillehouder M. Bosman openbaar geheim 01/10/

portefeuillehouder M. Bosman openbaar geheim 01/10/ ÏÏH Zuidpias Raadsvoorstel 1 I Vaststellen bestemmingsplannen "Groot Swanla' raadsvergadering 29 oktober 2013 portefeuillehouder M. Bosman behandelend ambtenaar L. Fassotte-Bams Datum bijlagen openbaar

Nadere informatie

Commissie Bestuurlijk Domein. Commissie Ruimtelijk Domein. Commissie Sociaal en Economisch Domein. Informerende Commissie. Bespreken.

Commissie Bestuurlijk Domein. Commissie Ruimtelijk Domein. Commissie Sociaal en Economisch Domein. Informerende Commissie. Bespreken. Raad VOORBLAD Onderwerp IJsbaan Ruurlo Agendering Commissie Bestuurlijk Domein Gemeenteraad Commissie Ruimtelijk Domein Lijst ingekomen stukken Commissie Sociaal en Economisch Domein Informerende Commissie

Nadere informatie

Openbaar. Openbare en niet openbare akkoordlijst week 39; 19 september t/m 25 september 2018: geen besluiten.

Openbaar. Openbare en niet openbare akkoordlijst week 39; 19 september t/m 25 september 2018: geen besluiten. Openbaar Besluitenlijst van de vergadering van burgemeester en wethouders d.d. 25 september 2018. (Week 39) Aanwezig: drs. J.T.H.M. Penninx, burgemeester, A.B. Lagerweij, H.J. Pinkster, H. van der Sleen,

Nadere informatie

Vergadering college van burgemeester en wethouders Berkelland 12 mei 2015, week 20

Vergadering college van burgemeester en wethouders Berkelland 12 mei 2015, week 20 BESLUITENLIJST Vergadering college van burgemeester en wethouders Berkelland 12 mei 2015, week 20 Aanwezig: burgemeester J.H.A. van Oostrum wethouder R.P. Hoytink-Roubos wethouder J.A. Pot-Klumper secretaris

Nadere informatie

LEEUWARDEN BEWEGINGSCENTRUM RENGERSLAAN

LEEUWARDEN BEWEGINGSCENTRUM RENGERSLAAN BESTEMMINGSPLAN LEEUWARDEN BEWEGINGSCENTRUM RENGERSLAAN Bijlagen bij toelichting bijlage 1 bijlage 2 raadsbrief & ontwerp-besluit publicatietekst Blad 2 vaststelling bestemmingsplan Leeuwarden - bewegingscentrum

Nadere informatie

Besluitenlijst d.d. d.d. d.d. [X]Akkoordstukken [ ]Openbaar -- [ ]Besloten --

Besluitenlijst d.d. d.d. d.d. [X]Akkoordstukken [ ]Openbaar -- [ ]Besloten -- Nota voor burgemeester en wethouders Onderwerp intrekken bestemmingsplan Sportpark Diepenveen 1- Notagegevens Notanummer 2016-000592 Datum 11-04-2016 Programma: 05 Ruimtelijke ontwikkeling Portefeuillehouder

Nadere informatie

Raadsvergadering : 9 februari 2016 agendapunt : Commissie : Bestuur en Ruimte. : Evaluatie proef welstandsvrije gebieden

Raadsvergadering : 9 februari 2016 agendapunt : Commissie : Bestuur en Ruimte. : Evaluatie proef welstandsvrije gebieden Zaaknummer : 145782 Raadsvergadering : 9 februari 2016 agendapunt : Commissie : Bestuur en Ruimte Onderwerp : Evaluatie proef welstandsvrije gebieden Collegevergadering : 12 januari 2016 agendapunt : 6

Nadere informatie

VASTE AGENDAPUNTEN Omschrijving Beslissing Griffie Eig/afd. 1. Opening. Besluit: Akkoord

VASTE AGENDAPUNTEN Omschrijving Beslissing Griffie Eig/afd. 1. Opening. Besluit: Akkoord 18ini02871 OPENBAAR Besluitenlijst vergadering burgemeester en wethouders Aanwezig : De heren Van Dijk, Kuster en Van de Wardt en dames Kock en Ankersmit Secretaris : De heer Hoeffnagel Afwezig : Mevrouw

Nadere informatie

Onderwerp Bestemmingsplan "Neede, De Berg 2010" Commissie Bestuurlijk Domein. Commissie Ruimtelijk Domein. Commissie Sociaal en Economisch Domein

Onderwerp Bestemmingsplan Neede, De Berg 2010 Commissie Bestuurlijk Domein. Commissie Ruimtelijk Domein. Commissie Sociaal en Economisch Domein Raad VOORBLAD Onderwerp Bestemmingsplan "Neede, De Berg 21" Agendering Commissie Bestuurlijk Domein x Gemeenteraad x Commissie Ruimtelijk Domein Lijst ingekomen stukken Commissie Sociaal en Economisch

Nadere informatie

Raadsvoorstel. Bouwplan Stationsstraat 6b te Oostzaan. Leefomgeving. Beleid en regie E. Bressers C. Stevens

Raadsvoorstel. Bouwplan Stationsstraat 6b te Oostzaan. Leefomgeving. Beleid en regie E. Bressers C. Stevens Titel Nummer 11/55 Bouwplan Stationsstraat 6b te Oostzaan Datum 11 juli 2011 Programma Fase Onderwerp Leefomgeving Weigeren verklaring van geen bedenkingen verbouwen bedrijfsopslagruimte tot woning op

Nadere informatie

BESLUITENLIJST van de vergadering van het college van B&W d.d. 23 mei 2017

BESLUITENLIJST van de vergadering van het college van B&W d.d. 23 mei 2017 Nr. e170018513 Casenr. 17e0003009 BESLUITENLIJST van de vergadering van het college van B&W d.d. 23 mei 2017 Aanwezig: De heer A.A.J. Baars, burgemeester De heer mr. J. van den Bosch, wethouder De heer

Nadere informatie

Openbaar. Besluitenlijst van de vergadering van burgemeester en wethouders d.d. 19 april (Week 16)

Openbaar. Besluitenlijst van de vergadering van burgemeester en wethouders d.d. 19 april (Week 16) Openbaar Besluitenlijst van de vergadering van burgemeester en wethouders d.d. 19 april 2016. (Week 16) Aanwezig: drs. J.T.H.M. Penninx, burgemeester, A.B. Lagerweij, H.J. Pinkster, H. van der Sleen, W.I.J.M.

Nadere informatie

AAN DE RAAD. U wordt voorgesteld om onder voorwaarden een voorlopige verklaring van geen bedenkingen af te geven.

AAN DE RAAD. U wordt voorgesteld om onder voorwaarden een voorlopige verklaring van geen bedenkingen af te geven. Raadsvoorstel AGENDAPUNT NO. Voorstel tot het geven van een voorlopige verklaring van geen bedenkingen voor een extra woning Legtersdijk 5 in Aalten AAN DE RAAD Samenvatting In 2008 verwierf Roderlo een

Nadere informatie

RAADSVOORSTEL. Raadsvergadering. Onderwerp Vaststelling bestemmingsplan Werkhovenseweg 16. Aan de raad,

RAADSVOORSTEL. Raadsvergadering. Onderwerp Vaststelling bestemmingsplan Werkhovenseweg 16. Aan de raad, RAADSVOORSTEL Raadsvergadering Nummer 27-10-2016 16-063 Onderwerp Vaststelling bestemmingsplan Werkhovenseweg 16 Aan de raad, Onderwerp Vaststelling bestemmingsplan Werkhovenseweg 16 Gevraagde beslissing

Nadere informatie

GEMEENTE LOSSER. Vergadering Burgemeester en Wethouders Besluitenlijst week 46. O ( )

GEMEENTE LOSSER. Vergadering Burgemeester en Wethouders Besluitenlijst week 46. O ( ) GEMEENTE LOSSER Vergadering Burgemeester en Wethouders Besluitenlijst week 46. O (13-11-2018) 1 BCO Uitnodigingenlijst Doorgenomen en afspraken gemaakt. Team SOC werkt verder af. 2 DV Verslag BW week 45.O

Nadere informatie

Vaststelling bestemmingsplan Buitengebied Hof van Twente, herziening Enterweg 13

Vaststelling bestemmingsplan Buitengebied Hof van Twente, herziening Enterweg 13 Aan de raad, Onderwerp: Vaststelling bestemmingsplan Buitengebied Hof van Twente, herziening Enterweg 13 Voorstel: Het bestemmingsplan Buitengebied Hof vantwente, herziening Enterweg 13 overeenkomstig

Nadere informatie

Besluitenlijst B&W vergadering A

Besluitenlijst B&W vergadering A Datum 29-05-2018 Tijd 10:00-13:00 enlijst B&W vergadering A Locatie Voorzitter Aanwezig Kamer burgemeester L.W.C.M. van der Meijs Burgemeester Van der Meijs wethouder Mulder wethouder Bollen gemeentesecretaris

Nadere informatie

BESLUITENLIJST van de vergadering van het college van 26 augustus 2014

BESLUITENLIJST van de vergadering van het college van 26 augustus 2014 Nr. 14046972 Casenr. 2014-10529 BESLUITENLIJST van de vergadering van het college van 26 augustus 2014 Aanwezig: De heer mr. J. van den Bosch, loco-burgemeester De heer J. van Eijsden, wethouder Mevrouw

Nadere informatie

B&W besluitenlijst. De heer A. Totté. Week / / /

B&W besluitenlijst. De heer A. Totté. Week / / / B&W besluitenlijst Afwezig met kennisgeving: Week: 32 Datum: 7 augustus 2018 Aanwezig: De heer J.P. Hageman De heer S. ter Wal Mevrouw D. van De heer R. Ruissen De heer G. Depaus De heer J.F. Mulder De

Nadere informatie

Raadsvoorstel ongewijzigd vaststellen bestemmingsplan "Dorpstraat 59"(Riel)

Raadsvoorstel ongewijzigd vaststellen bestemmingsplan Dorpstraat 59(Riel) Raadsvoorstel ongewijzigd vaststellen bestemmingsplan "Dorpstraat 59"(Riel) Agendapunt: Zaaknummer: 2018-008690 Onderwerp Fout! Bladwijzer niet gedefinieerd. Datum voorstel Datum raadsvergadering Aan de

Nadere informatie

OPENBARE BESLUITENLIJST B&W-VERGADERING d.d. dinsdag 21 augustus 2018

OPENBARE BESLUITENLIJST B&W-VERGADERING d.d. dinsdag 21 augustus 2018 PRESENTIELIJST B&W-VERGADERING d.d. dinsdag 21 augustus 2018 gemeentesecretaris K. Radstake wethouder J. Verwoort wethouder F. Bal wethouder S. Dinjens wethouder M. Steijn Afwezig: Burgemeester F.C. Dales

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst

Openbare besluitenlijst Openbare besluitenlijst Van de vergadering van burgemeester en wethouders van Harderwijk op 26/01/2016 week 4. 1. projectbureau Waterfront Tonselsedreef 125 t/m 211 beslissing op verzoek tot handhaving

Nadere informatie

Raadsvoorstel. Status: Besluitvormend. Agendapunt: 10. Aankoop kantoorpand Rabobank te Nieuwleusen. Datum: 2 september 2014.

Raadsvoorstel. Status: Besluitvormend. Agendapunt: 10. Aankoop kantoorpand Rabobank te Nieuwleusen. Datum: 2 september 2014. Raadsvoorstel Status: Besluitvormend Agendapunt: 10 Onderwerp: Aankoop kantoorpand Rabobank te Nieuwleusen Datum: 2 september 2014 Portefeuillehouder: Decosnummer: 235 Informant: P. la Roi E. p.laroi@dalfsen.nl

Nadere informatie

Besluitenlijst Bespreekstukken B&W vergadering (behorende tot agendapunt 8) Datum: 6 maart 2018

Besluitenlijst Bespreekstukken B&W vergadering (behorende tot agendapunt 8) Datum: 6 maart 2018 Aanwezig: de heren T.J. van der Zwan, S. Siebenga, J.C.F. Broekhuizen, J.R. Zoetendal, mevrouw J. van der Laan en dhr. J. van Leeuwestijn (secretaris). Agendapunt Onderwerp Advies Beslissing 1 Besluitenlijst

Nadere informatie

Ruimtelijke onderbouwing

Ruimtelijke onderbouwing Ruimtelijke onderbouwing Buitengebied, Wiersseweg 82 Ruurlo (2017) Behoort bij besluit van burgemeester en wethouders van Berkelland datum: zaaknr: nr: 16-11-2017 191274 AB2017094 Artikel 2.12, eerste

Nadere informatie

GEMEENTE ONDERBANKEN

GEMEENTE ONDERBANKEN RAADSVOORSTEL GEMEENTE ONDERBANKEN Onderwerp: Brede Maatschappelijke Voorziening Merkelbeek Gemeentebladnummer : 2012/96 Behandelend ambtenaar : SENDEN, TIM Agendapunt : Portefeuille : FYSIEK DOMEIN EN

Nadere informatie