Vergadering college van burgemeester en wethouders Berkelland 1 maart 2016, week 8

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Vergadering college van burgemeester en wethouders Berkelland 1 maart 2016, week 8"

Transcriptie

1 BESLUITENLIJST Vergadering college van burgemeester en wethouders Berkelland 1 maart 2016, week 8 Aanwezig: Afwezig: burgemeester J.H.A. van Oostrum, wethouder M.H.H. van Haaren-Koopman wethouder J.B. Boer wethouder R.P. Hoytink-Roubos secretaris J. Harmsen wethouder J.A. Pot-Klumper 1 Besluitenlijsten 16 en 23 februari 2016 Vastgesteld. 2.a Ingekomen stukken Doorgenomen. 2.b Uitnodigingen Doorgenomen. 3 Portefeuillehouder M.H.H. van Haaren-Koopman Regionale samenwerking in het sociaal domein 1. Kennis te nemen van de voortgang van de regionale uitvoerings- en transformatieagenda Sociaal Domein 2. In te stemmen met het voorstel over de projectorganisatie regionale agenda Sociaal Domein 3. Een incidenteel bedrag van per jaar in 2016 en 2017 voor de kosten van een programmamanager en 3 projectleiders te beschikking te stellen. 4. Een bedrag van per jaar in 2016 en 2017 voor de organisatie en faciliteren van de uitvoering van de regionale agenda ter beschikking te stellen 5. Personele capaciteit ter beschikking te stellen ten behoeve van de project- en werkgroepen voor de regionale agenda Sociaal Domein 6. Het besluit openbaar te laten maken door de gemeente Winterswijk nadat alle colleges in de Achterhoek een besluit hebben genomen 4 Portefeuillehouder J.A. Pot-Klumper Subsidie dorpsböke Rekken Dorpsböke Rekken de mogelijkheid bieden om voor de periode de resterende subsidie van 3.903,89 voor inrichtingskosten in te zetten voor het optimaliseren van de dorpsböke.

2 5 Portefeuillehouder M.H.H. van Haaren-Koopman Verzoek om tegemoetkoming in schade Kastanjelaan 4 (Borculo) 1. Vaststellen tegemoetkoming in schade op 3.500,--; 2. Verhalen uit te keren tegemoetkoming van 3.500,-- op FrieslandCampina DOMO; 3. Uitbetalen wttelijke rente ( 22,82: uitbetaling op 1 maart 2016); 4. Terugbetalen van het recht voor in behandeling nemen van het verzoek ( 300,--). 6 Portefeuillehouder J.A. Pot-Klumper Regeling excessieve archeologische opgravingskosten 1. De regeling excessieve archeologische opgravingskosten definitief vaststellen. 2. De regeling bekend maken in Berkelbericht en op overheid.nl 7 Portefeuillehouder J.A. Pot-Klumper Schetsplan Huize de Kamp (Peppelendijk 8 en 10, Neede) 1. Starten van de inspraakprocedure (inspraaktermijn zes weken); 2. Starten van het vooroverleg; 3. De gemeenteraad hierover actief informeren. 8 Portefeuillehouder J.A. Pot-Klumper Villa Smits, Eibergen 1. De ingediende biedingen op Villa Smits verwerpen en de huidige verkoopprocedure beëindigen; 2. Villa Smits te koop aanbieden tegen een van tevoren bepaalde verkoopprijs en onder de voorwaarden zoals genoemd in het bidbook. 9 Portefeuillehouder J.A. Pot-Klumper Subsidie-aanvragen voor incidentele activiteiten Ingediende incidentele subsidieaanvragen afwijzen. De aanvragen komen niet voor subsidiëring in aanmerking. 10 Portefeuillehouder R.P. Hoytink-Roubos Burgerinitiatieven 2015/ Aanvraag burgerinitiatief voor Dahliatuin in Rekken T.b.v. het aanleggen van een dahliatuin, samen met de bevolking en schooljeugd 1.000,= beschikbaar stellen. 2. Aanvraag burgerinitiatief Gymnastiekvereniging DIO in Gelselaar voor aanleg van een jeu de boulesbaan (binnenbaan) in Sportzaal De Benneker.Een bedrag van 500,= beschikbaar stellen. 3. Aanvraag burgerinitiatief St. Gered Gereedschap Achterhoek voor een bijdrage voor het herinrichten van het magazijn van de werkplaats. Een bijdrage van 2.500,= beschikbaar stellen.

3 4. Aanvraag burgerinitiatief voor kweekkas in wijkmoestuin De Berg in Neede honoreren. Een bijdrage verstrekken van 4.808,=. 5. Aanvraag burgerinitiatief voor de aanleg van een fietscrossbaantje naast de school in Ruurlo honoreren. Maximaal 5000,= beschikbaar stellen, afhankelijk van eigen bijdrage en fondsenwerving. 6. Aanvraag Burgerinitiatief De St. Beheer Sportpark t Rikkelder voor multifunctionele voorzieningen van het clubgebouw van VV Ruurlo. Deze aanvraag afwijzen. Het initiatief past niet binnen het gemeentelijk beleid. 7. Aanvraag burgerinitiatief Harmonicagroep BRENN-taler Spatzen uit Eibergen voor de aanschaf van een partytent. Deze aanvraag afwijzen. 8.Bij de jaarrekening 2015 de raad voorstellen het niet besteedde bedrag van het budget van 2015 over te hevelen naar 2016 voor het honoreren van bovengenoemde burgerinitiatieven uit Portefeuillehouder J.H.A. van Oostrum Wijzigingen bij de directie 1. Gemeente Berkelland gaat op zoek naar een nieuwe gemeentesecretaris/algemeen directeur 2. Mevrouw Harmsen benoemen als gemeentesecretaris en mevrouw Wildeman als loco-gemeentesecretaris. 3. College kiest voor ondersteuning door een extern bureau (de omvang en wijze bepalen naar aanleiding van de presentaties/offertes). 4. Bij besluit 3a keuze maken voor drie bureaus waaraan we vragen offerte uit te brengen voor het begeleiden van het proces van werving en selectie. 5. Ondernemingsraad en gemeenteraad informeren door toesturen van dit voorstel/besluit. 12 Portefeuillehouder M.H.H. van Haaren-Koopman Voorstel buurtzorg overname activiteiten TSN 1. De bewindvoerders van TSN door middel van bijgevoegde brief (bijlage 3) meedelen dat het college bereid is een raamovereenkomst af te sluiten met de Stichting Familiehulp onder de volgende voorwaarden: - De raamovereenkomst geldt voor 2016 en 2017 (opzegging per is niet mogelijk) tegen verder dezelfde voorwaarden zoals die zijn opgenomen in de huidige raamovereenkomst met TSN; - De Stichting Familiehulp zich conformeert aan het ingezette traject Ondersteuning Thuis en bereid is hier afspraken over te maken en deze vast te leggen. - Er geen betaling door de gemeente Berkelland zal plaatsvinden van de gevraagde transitiebijdrage. Maar de gemeente Berkelland wel bereid is om een bedrag van euro beschikbaar te stellen voor opleiding, innovatie en transitie in het kader van Ondersteuning Thuis. Dat hiervoor in overleg met aanbieders objectieve criteria worden opgesteld en alle aanbieders waarmee een raamovereenkomst voor huishoudelijke hulp is aangegaan van deze regeling gebruik kunnen maken. - De Stichting Familiehulp bereid is om deel te nemen aan de HHT regeling voor Berkelland en bereid is de Overeenkomst Dienstenvouchers huishoudelijke hulp toelage 2016 te ondertekenen. Zoals dit onlangs ook door de overige aanbieders is gedaan. - Uiterlijk 2 maart 2016 de afspraken voortvloeiend uit de voorwaarden zoals hierboven beschreven, zijn vastgelegd en geaccordeerd.

4 2. Van het, op grond van het collegebesluit van 8 december 2015, totale beschikbare budget voor de HHT van euro een bedrag van beschikbaar te stellen voor opleiding, innovatie en transitie in het kader van Ondersteuning Thuis zoals bedoeld onder Portefeuillehouder J.A. Pot-Klumper Strategisch Meerjarenplan AGEM Kennisnemen van het Strategisch Meerjarenplan AGEM 2016; 2. Het Strategisch Meerjarenplan AGEM ter kennisgeving aan de gemeenteraad aanbieden. 14 Portefeuillehouder J.B. Boer Financiële verordening 1. De Financiële verordening gemeente Berkelland 2016 ter vaststelling aanbieden aan de raad. 2. De raad voorstellen de Financiële verordening gemeente Berkelland 2005 in te trekken. 15 Portefeuillehouder M.H.H. van Haaren-Koopman AB-vergadering GGD van 18 februari Akkoord gaan met de door de portefeuillehouder ingenomen standpunten in de AB-vergadering over de onderwerpen zoals onder toelichting gearceerd. 2. Kennis nemen van de uitkomst van het portefeuillehouder overleg Achterhoek van 21 januari 2016 over de Jeugdgezondheidszorg (JGZ) waarbij het centrale standpunt is dat er geen aanleiding of behoefte is om een wijziging aan te brengen in de JGZ 0-18 jaat zoals die nu is georganiseerd. 17 Portefeuillehouder J.H.A. van Oostrum Selectie locaties taakstelling Berkelland huisvesting vergunninghouders, eerste halfjaar 2016 Met inachtneming van de in het collegevoorstel van 5 januari 2016 aangegeven volgorde van voorkeur voor het huisvesten van vergunninghouders: 1. a. Woningen van ProWonen (sociale huur). b. Woningen van particulieren (sociale huur). c. Woningen van ProWonen (boven huurgrens). d. Woningen van beleggers/particulieren (boven huurgrens). e. Uitstel van te slopen gezinswoningen. f. Bedrijfswoningen op bedrijfsterreinen. g. Woningen bedoeld voor zorg (bijvoorbeeld groepswoningen). 2. Plaatsen van woonunits in samenwerking met ProWonen a. Maximaal 3 locaties per hoofdkern. b. Maximaal 3 woonunits per locatie. c. Maximaal 12 vluchtelingen per locatie. neemt het college de volgende besluiten: 1. In iedere kern Ruurlo, Eibergen, Borculo, Beltrum en Neede één locatie vaststellen voor het door wooncorporatie ProWonen plaatsen van 3 tijdelijke

5 woningen voor maximaal 12 bewoners per locatie voor maximaal 10 jaar. De locaties vaststellen volgens de tabel onder Argumentatie/onderbouwing onder 1. Op bladzijde 3 van dit voorstel; 2. ProWonen en gemeente gaan met aanwonenden die zich hebben aangemeld en gebruikers van aangrenzende percelen in gesprek over de beste plaatsing op de aangewezen locatie; 3. de tijdelijke locaties zijn uiterlijk 1 juli 2016 gereed voor bewoning; 4. inwoners en dorpsorganisaties mogen alternatieve locaties voor huisvesting van vergunninghouders aandragen. Alternatieve woonlocaties / woningen moeten op 1 juli 2016 bewoonbaar zijn voor dezelfde aantallen te huisvesten vergunning houdende gezinnen en alleenstaanden voor tenminste vijf jaar. Als aanvulling op de volgorde van voorkeur uit het collegebesluit van 05 januari 2016 leggen we een directe verbinding tussen de door een kern gerealiseerde alternatieve woonlocaties / woningen voor (tijdelijke) huisvesting en vermindering van het aantal tijdelijke woningen in deze kern; 5. n de kernen Ruurlo, Eibergen, Borculo, en Neede een voorlopige reservelocatie vaststellen voor het door wooncorporatie ProWonen plaatsen van 3 tijdelijke woningen voor maximaal 12 bewoners per locatie voor maximaal 10 jaar; 6. omvang en evaluatie van locaties voor tijdelijke woningbouw: a. maximaal 3 tijdelijke woningen voor vergunninghouders per locatie; b. maximaal 10 jaar; c. evaluatie na vijf jaar; d. maximaal 12 personen per locatie. Eventuele geboorten op locatie niet meegerekend; e. directe aanwonenden en gebruikers aangrenzende eigendommen die zich hebben aangemeld worden voor 15 maart 2016 betrokken bij de keuze van situering van de drie tijdelijke woningen op de locatie; 7. de gemeenteraad informeren over uw besluit.

Vergadering college van burgemeester en wethouders Berkelland 10 november 2015, week 46. Vaststelling subsidie algemeen maatschappelijk werk

Vergadering college van burgemeester en wethouders Berkelland 10 november 2015, week 46. Vaststelling subsidie algemeen maatschappelijk werk BESLUITENLIJST Vergadering college van burgemeester en wethouders Berkelland 10 november 2015, week 46 Aanwezig: Afwezig: burgemeester J.H.A. van Oostrum, wethouder M.H.H. van Haaren-Koopman wethouder

Nadere informatie

Vergadering college van burgemeester en wethouders Berkelland 10 mei 2016, week 19

Vergadering college van burgemeester en wethouders Berkelland 10 mei 2016, week 19 BESLUITENLIJST Vergadering college van burgemeester en wethouders Berkelland 10 mei 2016, week 19 Aanwezig: burgemeester J.H.A. van Oostrum, wethouder M.H.H. van Haaren-Koopman wethouder J.B. Boer wethouder

Nadere informatie

BESLUITENLIJST COLLEGEVERGADERING

BESLUITENLIJST COLLEGEVERGADERING BESLUITENLIJST COLLEGEVERGADERING Datum 11 december 2018, week 50 Aanwezig J.H.A. van Oostrum, burgemeester R.P. Hoytink-Roubos, wethouder G.J. Teselink, wethouder H.J. Bosman, wethouder M.H.H. van Haaren-Koopman,

Nadere informatie

Vergadering college van burgemeester en wethouders Berkelland 12 mei 2015, week 20

Vergadering college van burgemeester en wethouders Berkelland 12 mei 2015, week 20 BESLUITENLIJST Vergadering college van burgemeester en wethouders Berkelland 12 mei 2015, week 20 Aanwezig: burgemeester J.H.A. van Oostrum wethouder R.P. Hoytink-Roubos wethouder J.A. Pot-Klumper secretaris

Nadere informatie

BESLUITENLIJST COLLEGEVERGADERING

BESLUITENLIJST COLLEGEVERGADERING BESLUITENLIJST COLLEGEVERGADERING Datum 9 oktober 2018, week 41 Aanwezig Afwezig G.J. Teselink, wethouder H.J. Bosman, wethouder M.H.H. van Haaren-Koopman, wethouder M.N.J. Broers, gemeentesecretaris J.H.A.

Nadere informatie

BESLUITENLIJST COLLEGEVERGADERING

BESLUITENLIJST COLLEGEVERGADERING BESLUITENLIJST COLLEGEVERGADERING Datum 15 mei 2018, week 20 Aanwezig J.H.A. van Oostrum, burgemeester J.A. Pot-Klumper, wethouder R.P. Hoytink-Roubos, wethouder M.N.J. Broers, gemeentesecretaris M.H.H.

Nadere informatie

BESLUITENLIJST COLLEGEVERGADERING

BESLUITENLIJST COLLEGEVERGADERING BESLUITENLIJST COLLEGEVERGADERING Datum 14 mei 2019, week 20 Aanwezig J.H.A. van Oostrum, burgemeester G.J. Teselink, wethouder H.J. Bosman, wethouder M.H.H. van Haaren-Koopman, wethouder M. van der Neut,

Nadere informatie

BESLUITENLIJST COLLEGEVERGADERING

BESLUITENLIJST COLLEGEVERGADERING BESLUITENLIJST COLLEGEVERGADERING Datum 6 november 2018, week 45 Aanwezig J.H.A. van Oostrum, burgemeester R.P. Hoytink-Roubos, wethouder G.J. Teselink, wethouder H.J. Bosman, wethouder M.H.H. van Haaren-Koopman,

Nadere informatie

: Evaluatie starterslening met extra kredietaanvraag

: Evaluatie starterslening met extra kredietaanvraag Zaaknummer : 197715 Raadsvergadering : 19 september 2017 Onderwerp : Evaluatie starterslening met extra kredietaanvraag Collegevergadering : 15 augustus 2017 Portefeuillehouder : R.P. Hoytink-Roubos Steller

Nadere informatie

BESLUITENLIJST COLLEGEVERGADERING

BESLUITENLIJST COLLEGEVERGADERING BESLUITENLIJST COLLEGEVERGADERING Datum 11 september 2018, week 37 Aanwezig J.H.A. van Oostrum, burgemeester R.P. Hoytink-Roubos, wethouder G.J. Teselink, wethouder H.J. Bosman, wethouder M.H.H. van Haaren-Koopman,

Nadere informatie

BESLUITENLIJST COLLEGEVERGADERING

BESLUITENLIJST COLLEGEVERGADERING BESLUITENLIJST COLLEGEVERGADERING Datum 12 februari 2019, week 7 Aanwezig Afwezig J.H.A. van Oostrum, burgemeester G.J. Teselink, wethouder H.J. Bosman, wethouder M.H.H. van Haaren-Koopman, wethouder M.N.J.

Nadere informatie

: agendapunt : Onderwerp : Regio Achterhoek, Algemeen bestuur vergadering 160309

: agendapunt : Onderwerp : Regio Achterhoek, Algemeen bestuur vergadering 160309 Zaaknummer : 165124 Afd.hfd. Collegevergaderin g : agendapunt : Onderwerp : Regio Achterhoek, Algemeen bestuur vergadering 160309 Portefeuillehouder : M.H.H. van Haaren-Koopman Meer informatie bij : R.

Nadere informatie

Onderwerp : Bestemmingsplan Borculo, A.H. Zwartschool 2014

Onderwerp : Bestemmingsplan Borculo, A.H. Zwartschool 2014 Zaaknummer : 117548 Raadsvergaderin : 7 april 2015 Agendapunt : g Commissie : Ruimte Onderwerp : Bestemmingsplan Borculo, A.H. Zwartschool 2014 Collegevergadering : 24 februari 2015 Agendapunt : 8. Portefeuillehouder

Nadere informatie

Raadsvergadering : 15 oktober 2015 agendapunt : Commissie : Sociaal

Raadsvergadering : 15 oktober 2015 agendapunt : Commissie : Sociaal Zaaknummer : 150893 Raadsvergadering : 15 oktober 2015 agendapunt : Commissie : Sociaal Onderwerp : Evaluatie starterslening Collegevergadering : 8 september 2015 agendapunt : 15 Portefeuillehouder : R.P.

Nadere informatie

Onderwerp : Vergadering Algemeen Bestuur(AB) van de GGD en Portefeuillehoudersoverleg Volksgezondheid op 9 juli 2015.

Onderwerp : Vergadering Algemeen Bestuur(AB) van de GGD en Portefeuillehoudersoverleg Volksgezondheid op 9 juli 2015. Zaaknummer : 146870 Afd.hfd. Collegevergadering : agendapunt : Onderwerp : Vergadering Algemeen Bestuur(AB) van de GGD en Portefeuillehoudersoverleg Volksgezondheid op 9 juli 2015. Portefeuillehouder :

Nadere informatie

Punten van behandeling Beslissing Raad Commissie

Punten van behandeling Beslissing Raad Commissie BURGEMEESTER EN WETHOUDERS VAN CROMSTRIJEN AGENDA-BESLUITENLIJST van 16 juli 2013 Aanwezig Afwezig Aanvang : J.J. Luteijn, voorzitter H.J. Flieringa, wethouder A.J. Herweijer, wethouder P.R. Riedijk, wethouder

Nadere informatie

OPENBARE BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS VAN DE GEMEENTE DRECHTERLAND D.D. 5 DECEMBER 2017

OPENBARE BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS VAN DE GEMEENTE DRECHTERLAND D.D. 5 DECEMBER 2017 OPENBARE BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS VAN DE GEMEENTE DRECHTERLAND D.D. 5 DECEMBER 2017 Aanwezig: Afwezig: Burgemeester: M. Pijl; wethouders: D. te, G. en P. Kuiken;

Nadere informatie

Raadsvergadering : 9 februari 2016 agendapunt : Commissie : Bestuur en Ruimte. : Evaluatie proef welstandsvrije gebieden

Raadsvergadering : 9 februari 2016 agendapunt : Commissie : Bestuur en Ruimte. : Evaluatie proef welstandsvrije gebieden Zaaknummer : 145782 Raadsvergadering : 9 februari 2016 agendapunt : Commissie : Bestuur en Ruimte Onderwerp : Evaluatie proef welstandsvrije gebieden Collegevergadering : 12 januari 2016 agendapunt : 6

Nadere informatie

Besluitenlijst (openbaar) van de vergadering van het College van Burgemeester en Wethouders gehouden op 18/12/2018 AANWEZIG: AFWEZIG:

Besluitenlijst (openbaar) van de vergadering van het College van Burgemeester en Wethouders gehouden op 18/12/2018 AANWEZIG: AFWEZIG: Besluitenlijst (openbaar) van de vergadering van het College van Burgemeester en Wethouders gehouden op 18/12/2018 AANWEZIG: mr. P. de Baat MPM T.M.J.M. Evers W.J.A. Gerritsen W.G.H. O.G. van Leeuwen,

Nadere informatie

BESLUITENLIJST COLLEGEVERGADERING

BESLUITENLIJST COLLEGEVERGADERING BESLUITENLIJST COLLEGEVERGADERING Datum 18 december 2018, week 51 Aanwezig J.H.A. van Oostrum, burgemeester R.P. Hoytink-Roubos, wethouder G.J. Teselink, wethouder H.J. Bosman, wethouder M.H.H. van Haaren-Koopman,

Nadere informatie

OPENBARE BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS VAN DE GEMEENTE DRECHTERLAND D.D. 22 MEI 2018

OPENBARE BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS VAN DE GEMEENTE DRECHTERLAND D.D. 22 MEI 2018 OPENBARE BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS VAN DE GEMEENTE DRECHTERLAND D.D. 22 MEI 2018 Aanwezig: Burgemeester: M. Pijl; wethouders: D. te, G. Besseling en J. ; secretaris:

Nadere informatie

BESLUITENLIJST COLLEGEVERGADERING

BESLUITENLIJST COLLEGEVERGADERING BESLUITENLIJST COLLEGEVERGADERING Datum 8 januari 2019, week 2 Aanwezig J.H.A. van Oostrum, burgemeester R.P. Hoytink-Roubos, wethouder G.J. Teselink, wethouder H.J. Bosman, wethouder M.H.H. van Haaren-Koopman,

Nadere informatie

Ruurlo , Neede , Borculo september 2017 R.P. Hoytink-Roubos I. Rensink tel:

Ruurlo , Neede , Borculo september 2017 R.P. Hoytink-Roubos I. Rensink tel: Zaaknummer Raadsvergadering Ruurlo 196588, Neede 196589, Borculo 196590 17 oktober 2017 gemeente Berkelland Onderwerp Collegevergadering Portefeuillehouder Steller Vaststellen Structuurvisies Wonen 2017-2025

Nadere informatie

26 maart 2019 R.P. Hoytink-Roubos G.W. Janssen tel: :

26 maart 2019 R.P. Hoytink-Roubos G.W. Janssen tel: : Zaaknummer Raadsvergadering 167379 21 mei 2019 gemeente ~- Berkelland Onderwerp Collegevergadering Portefeuillehouder Steller Bestemmingsplan "Buitengebied, Schuppen Recreatie 2018" 26 maart 2019 R.P.

Nadere informatie

GEMEENTE ALBLASSERDAM NOTULEN. voor de vergadering van burgemeester en wethouders. van 4 mei 2009. nummer 18

GEMEENTE ALBLASSERDAM NOTULEN. voor de vergadering van burgemeester en wethouders. van 4 mei 2009. nummer 18 GEMEENTE ALBLASSERDAM NOTULEN voor de vergadering van burgemeester en wethouders van 4 mei 2009 nummer 18 L.M. Huizer, A.L. Cardon, S.J. Veerman, J.M. Dekker, A.B. Blase, burgemeester wethouder wethouder

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst

Openbare besluitenlijst Openbare besluitenlijst Van de vergadering van burgemeester en wethouders van Harderwijk op 26/01/2016 week 4. 1. projectbureau Waterfront Tonselsedreef 125 t/m 211 beslissing op verzoek tot handhaving

Nadere informatie

Openbare Besluitenlijst

Openbare Besluitenlijst VERGADERING : College van Burgemeester en Wethouders DATUM : 11-12-2018 TIJDSTIP : 09.30 uur Openbare Besluitenlijst Aanwezig zijn: L.M. Driessen-Jansen A.M. Beekhuizen W.N.A. Joosten J.J.F.M. Gardeniers

Nadere informatie

Van de vergadering van Burgemeester en Wethouders van de gemeente Zaltbommel d.d. 4 december 2018

Van de vergadering van Burgemeester en Wethouders van de gemeente Zaltbommel d.d. 4 december 2018 BESLUITENLIJST (41) Van de vergadering van Burgemeester en Wethouders van de gemeente Zaltbommel d.d. 4 december 2018 OPENBAAR AANWEZIG: Burgemeester : J.P. Rehwinkel Wethouder : G. van Leeuwen Wethouder

Nadere informatie

OPENBARE BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS VAN DE GEMEENTE STEDE BROEC D.D. 16 FEBRUARI 2016

OPENBARE BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS VAN DE GEMEENTE STEDE BROEC D.D. 16 FEBRUARI 2016 OPENBARE BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS VAN DE GEMEENTE STEDE BROEC D.D. 16 FEBRUARI 2016 Aanwezig: Afwezig: N. Slagter, locoburgemeester, B. Nootebos, H. Flierman en

Nadere informatie

Openbare Besluitenlijst Collegevergadering 20-10-2015 Aanwezig:

Openbare Besluitenlijst Collegevergadering 20-10-2015 Aanwezig: Openbare Besluitenlijst Collegevergadering 20-10-2015 Aanwezig: Akkermans, D.A.M. (Burgemeester) Custers, Mr. J.E.M. (Wethouder) Willems, J.W. (Wethouder) Bisscheroux, J.W.P.M. (Wethouder) Opreij, Drs.

Nadere informatie

Besluitenlijst (openbaar) van de vergadering van het College van Burgemeester en Wethouders gehouden op 06/12/2016

Besluitenlijst (openbaar) van de vergadering van het College van Burgemeester en Wethouders gehouden op 06/12/2016 Besluitenlijst (openbaar) van de vergadering van het College van Burgemeester en Wethouders gehouden op 06/12/2016 AANWEZIG: C.C. Leppink-Schuitema T.M.J.M. Evers mr. T.J.H.M. Loeff-Hageman mr. W.A.R.

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst

Openbare besluitenlijst Openbare besluitenlijst Van de vergadering van burgemeester en wethouders van Harderwijk op 07/10/2014 week 41. Nr. Afdeling 1. Inrichting Openbare Ruimte Beschikbaar stellen van krediet bouw -en woonrijpmaken

Nadere informatie

Besluitenlijst van de vergadering van het college van burgemeester en wethouders gehouden op. 27 juni 2017

Besluitenlijst van de vergadering van het college van burgemeester en wethouders gehouden op. 27 juni 2017 Besluitenlijst van de vergadering van het college van burgemeester en wethouders gehouden op 27 juni 2017 Aanwezig: Burgemeester Gemeentesecretaris drs. M.E. Smit T. De Rudder H. Erol mw. J.W.J. Dorenbos

Nadere informatie

Besluitenlijst (openbaar) van de vergadering van het College van Burgemeester en Wethouders gehouden op 07/11/2017

Besluitenlijst (openbaar) van de vergadering van het College van Burgemeester en Wethouders gehouden op 07/11/2017 Besluitenlijst (openbaar) van de vergadering van het College van Burgemeester en Wethouders gehouden op 07/11/2017 AANWEZIG: mr. P. de Baat MPM T.M.J.M. Evers mr. T.J.H.M. Loeff- mr. W.J.A. Gerritsen,

Nadere informatie

Openbaar. Notulen. 6 december 2016 nummer van de vergadering van burgemeester en wethouders

Openbaar. Notulen. 6 december 2016 nummer van de vergadering van burgemeester en wethouders 6 december 2016 nummer 1163139 Openbaar Notulen van de vergadering van burgemeester en wethouders Aanwezig: de burgemeester de secretaris de notulist drs. J. van Belzen mr. D. Vermaat L.P. van der Linden

Nadere informatie

GEMEENTE ALBLASSERDAM NOTULEN. voor de vergadering van burgemeester en wethouders. van 19 oktober 2010. nummer 40

GEMEENTE ALBLASSERDAM NOTULEN. voor de vergadering van burgemeester en wethouders. van 19 oktober 2010. nummer 40 GEMEENTE ALBLASSERDAM NOTULEN voor de vergadering van burgemeester en wethouders van 19 oktober 2010 nummer 40 A.B. Blase, A.L. Cardon, S.J. Veerman, A.M. van den Berg, burgemeester wethouder wethouder

Nadere informatie

BESLUITENLIJST COLLEGEVERGADERING

BESLUITENLIJST COLLEGEVERGADERING BESLUITENLIJST COLLEGEVERGADERING Datum 16 juli 2019, week 29 Aanwezig Afwezig J.H.A. van Oostrum, burgemeester G.J. Teselink, wethouder M.H.H. van Haaren-Koopman, wethouder M. van der Neut, wethouder

Nadere informatie

: agendapunt : Onderwerp : Vergadering Algemeen Bestuur Hameland

: agendapunt : Onderwerp : Vergadering Algemeen Bestuur Hameland Zaaknummer : Afd.hfd. Collegevergaderin g : agendapunt : Onderwerp : Vergadering Algemeen Bestuur Hameland Portefeuillehouder : J.B. Boer Meer informatie bij : Eric Gussekloo tel: : 0545-250 576 Openbaar

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst

Openbare besluitenlijst Openbare besluitenlijst Van de vergadering van burgemeester en wethouders van Harderwijk op 15/12/2015 week 51. 1. Domein Bestuur en Organisatie Informatievoorziening beleids- en begrotingscyclus 15.00770

Nadere informatie

BESLUITEN VAN HET COLLEGE VAN DE GEMEENTE LELYSTAD

BESLUITEN VAN HET COLLEGE VAN DE GEMEENTE LELYSTAD BESLUITEN VAN HET COLLEGE VAN DE GEMEENTE LELYSTAD Datum: 3 mei 2016 Aanwezig: burgemeester Horselenberg (voorzitter), wethouders Fackeldey, Sparreboom, Van den Heuvel en Van Wageningen alsmede loco-gemeentesecretaris

Nadere informatie

3. Bij geen zienswijzen de onder 1 genoemde ontwerp verklaring aanmerken als definitieve ve

3. Bij geen zienswijzen de onder 1 genoemde ontwerp verklaring aanmerken als definitieve ve gll,!l-? Zaaknummer 193785 Raadsvergadering 19 september 2017 Onderwerp Verklaring van geen bedenkingen Huiskesdijk 3 in Beltrum Collegevergadering Portefeuillehouder 15 augustus 2017 M.H.H. van Haaren-Koopman

Nadere informatie

B&W besluitenlijst vergadering d.d. 5 februari 2019

B&W besluitenlijst vergadering d.d. 5 februari 2019 B&W besluitenlijst vergadering d.d. 5 februari 2019 Onderwerp 1. Vaststelling van de noten en de rondvraag van de vergadering d.d. 29-01-2019; 2. bekrachtiging van de in dit verslag aangegeven besluiten.

Nadere informatie

BESLUITENLIJST COLLEGEVERGADERING

BESLUITENLIJST COLLEGEVERGADERING BESLUITENLIJST COLLEGEVERGADERING Datum 9 april 2019, week 15 Aanwezig J.H.A. van Oostrum, burgemeester G.J. Teselink, wethouder H.J. Bosman, wethouder R.P. Hoytink-Roubos, wethouder M.N.J. Broers, gemeentesecretaris

Nadere informatie

VERGADERING. de dato 10 FEBRUARI 2015. besluitenlijst

VERGADERING. de dato 10 FEBRUARI 2015. besluitenlijst VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS de dato 10 FEBRUARI 2015 besluitenlijst Portefeuillehouder: Burgemeester Organisatie-eenheid: SECR Besluitnummer: b2015.0135 Betreft: Jaarverslag Regio Alkmaar

Nadere informatie

OPENBARE BESLUITENLIJST

OPENBARE BESLUITENLIJST OPENBARE BESLUITENLIJST collegevergadering d.d. Aanwezig: Burgemeester A.R.B. van den Tillaar Wethouders J. de Jonge, S. Stroosnijder Gemeentesecretaris M. van Vliet Bestuurssecretaris R.W. Schiettekatte

Nadere informatie

Raadsvergadering : 17 mei 2016 agendapunt : 7. Commissie : Ruimte

Raadsvergadering : 17 mei 2016 agendapunt : 7. Commissie : Ruimte Zaaknummer : 163027 Raadsvergadering : 17 mei 2016 agendapunt : 7. Commissie : Ruimte Onderwerp : Verklaring van geen bedenkingen Borculoseweg 51 Eibergen (artikel 2.12, eerste lid, onder a, onder 3 o,

Nadere informatie

28 november Locoburgemeester A.P.M. van Swam;Gemeentesecretaris P.G. Arissen;Wethouder S.A.M. Bos;Wethouder A.H.M. de Vree;Wethouder T.P.M.

28 november Locoburgemeester A.P.M. van Swam;Gemeentesecretaris P.G. Arissen;Wethouder S.A.M. Bos;Wethouder A.H.M. de Vree;Wethouder T.P.M. LIJST VAN BESLUITEN VASTGESTELD DOOR HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS VAN WEST MAAS EN WAAL 28 november 2017 Status Openbaar Voorzitter Aanwezig Definitief Ja Locoburgemeester ;Gemeentesecretaris

Nadere informatie

VOORSTEL OPSCHRIFT AANHEF MOTIVERING VOORSTEL BIJKOMENDE INFO BIJ HET BESLUIT BIJLAGE DIE INTEGRAAL DEEL UITMAAKT VAN HET BESLUIT

VOORSTEL OPSCHRIFT AANHEF MOTIVERING VOORSTEL BIJKOMENDE INFO BIJ HET BESLUIT BIJLAGE DIE INTEGRAAL DEEL UITMAAKT VAN HET BESLUIT VOORSTEL OPSCHRIFT Vergadering van 6 oktober 2015 Besluit nummer: 2015_BW_00750 Onderwerp: Besluitenlijst openbaar - Beknopte samenvatting: Zie onderwerp Bevoegd portefeuillehouder: Carla Breuer HET COLLEGE

Nadere informatie

VASTGESTELD OPENBAAR VERSLAG VERGADERING BURGEMEESTER EN WETHOUDERS VAN STEENWIJKERLAND

VASTGESTELD OPENBAAR VERSLAG VERGADERING BURGEMEESTER EN WETHOUDERS VAN STEENWIJKERLAND VASTGESTELD OPENBAAR VERSLAG VERGADERING BURGEMEESTER EN WETHOUDERS VAN STEENWIJKERLAND d.d. 28 februari 2017 NUMMER : AANWEZIG: J.H. Bats, waarnemend burgemeester E. Dedden, wethouder J.W. Brus, wethouder

Nadere informatie

OPENBARE BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS VAN DE GEMEENTE DRECHTERLAND D.D. 22 AUGUSTUS 2017

OPENBARE BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS VAN DE GEMEENTE DRECHTERLAND D.D. 22 AUGUSTUS 2017 OPENBARE BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS VAN DE GEMEENTE DRECHTERLAND D.D. 22 AUGUSTUS 2017 Aanwezig: Afwezig: Burgemeester: M. Pijl; wethouder: D. te ; secretaris: A.

Nadere informatie

Raadsvergadering : 8 december 2015 agendapunt : Commissie : Sociaal

Raadsvergadering : 8 december 2015 agendapunt : Commissie : Sociaal Zaaknummer : Raadsvergadering : 8 december 2015 agendapunt : Commissie : Sociaal Onderwerp : Beleidsvisie Bibliotheek Oost- Achterhoek Collegevergadering : 10 november 2015 agendapunt : 32 Portefeuillehouder

Nadere informatie

OPENBARE BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS VAN DE GEMEENTE STEDE BROEC D.D. 18 DECEMBER 2018

OPENBARE BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS VAN DE GEMEENTE STEDE BROEC D.D. 18 DECEMBER 2018 OPENBARE BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS VAN DE GEMEENTE STEDE BROEC D.D. 18 DECEMBER 2018 Aanwezig: Afwezig: R. Wortelboer, burgemeester, L. Groot, N. Slagter en B. Nootebos,

Nadere informatie

Kennis te nemen van de agenda van de raadsvergadering van 15 februari 2019

Kennis te nemen van de agenda van de raadsvergadering van 15 februari 2019 Nummer. Voorstel Portefeuillehouder 1. Bm Vaststellen van de openbare besluitenlijst van 29 januari 2019 V De besluitenlijst vaststellen 2. Bm ---- Uitnodigingen V Ter bespreking lijst van uitnodigingen

Nadere informatie

V Kennis te nemen van de agenda opinie commissie Omgeving. 4. Ma Aangaan Huurovereenkomst inzake huur schilderijen kunstenaar C.

V Kennis te nemen van de agenda opinie commissie Omgeving. 4. Ma Aangaan Huurovereenkomst inzake huur schilderijen kunstenaar C. Nummer. oorstel Portefeuillehouder 1. Bm aststellen van de openbare besluitenlijst van 12 februari 2019 De besluitenlijst vaststellen 2. Bm ---- Uitnodigingen Ter bespreking lijst van uitnodigingen B De

Nadere informatie

BESLUITENLIJST (26) OPENBAAR. Van de vergadering van Burgemeester en Wethouders van de gemeente Zaltbommel d.d. 14 juli 2015

BESLUITENLIJST (26) OPENBAAR. Van de vergadering van Burgemeester en Wethouders van de gemeente Zaltbommel d.d. 14 juli 2015 BESLUITENLIJST (26) Van de vergadering van Burgemeester en Wethouders van de gemeente Zaltbommel d.d. 14 juli 2015 OPENBAAR AANWEZIG: Burgemeester : A. van den Bosch Wethouder : C.A.H. Zondag Wethouder

Nadere informatie

In te stemmen met het Ontwikkelkader verblijfsrecreatie en dit ter vaststelling voor te leggen aan de gemeenteraad.

In te stemmen met het Ontwikkelkader verblijfsrecreatie en dit ter vaststelling voor te leggen aan de gemeenteraad. Publicatie notulen van de vergadering van het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Goeree-Overflakkee d.d. 15 januari 2019 aanvangstijd: 09:00 uur Aanwezig Mevrouw A. Grootenboer-Dubbelman

Nadere informatie

Besluitenlijst vergadering college van B&W Pagina - 1 -

Besluitenlijst vergadering college van B&W Pagina - 1 - CONCEPT OPENBARE BESLUITENLIJST vergadering college van burgemeester en wethouders d.d. 27 maart 2018 burgemeester,, secretaris, Besluitenlijst vergadering college van B&W Pagina - 1 - 1.1 Openbare besluitenlijst

Nadere informatie

BESLUITEN VAN HET COLLEGE VAN DE GEMEENTE LELYSTAD

BESLUITEN VAN HET COLLEGE VAN DE GEMEENTE LELYSTAD BESLUITEN VAN HET COLLEGE VAN DE GEMEENTE LELYSTAD Datum: 6 december 2016 Aanwezig: burgemeester Adema (voorzitter), wethouders Fackeldey, Sparreboom, Rentenaar, Van den Heuvel en Van Wageningen alsmede

Nadere informatie

Besluitenlijst (openbaar) voor de vergadering van het College van Burgemeester en Wethouders gehouden op 14 januari 2014.

Besluitenlijst (openbaar) voor de vergadering van het College van Burgemeester en Wethouders gehouden op 14 januari 2014. Besluitenlijst (openbaar) voor de vergadering van het College van Burgemeester en Wethouders gehouden op 14 januari 2014. AANWEZIG: C.C. Leppink-Schuitema T.M.J.M. Evers F.S.A. Wissink mr. W.A.R. Visser

Nadere informatie

Vergadering burgemeester en wethouders - d.d. 24 januari 2017

Vergadering burgemeester en wethouders - d.d. 24 januari 2017 Vergadering burgemeester en wethouders - d.d. 24 januari 2017 Aanwezig: Afwezig: - T. van der Veen locoburgemeester - R. Munniksma burgemeester - J. Borg wethouders - L. Veenstra wethouder - F.J.G. Wiertz

Nadere informatie

Raadsvergadering : 3 december 2013 Agendapunt : Commissie : Sociaal. Onderwerp : Transities sociaal domein: start pilots in 2014

Raadsvergadering : 3 december 2013 Agendapunt : Commissie : Sociaal. Onderwerp : Transities sociaal domein: start pilots in 2014 Raadsvergadering : 3 december 2013 Agendapunt : Commissie : Sociaal Onderwerp : Transities sociaal domein: start pilots in 2014 Collegevergadering : 29 oktober 2013 Agendapunt : 19 Portefeuillehouder :

Nadere informatie

Agenda / besluitenlijst B&W openbare agenda

Agenda / besluitenlijst B&W openbare agenda Agenda / besluitenlijst B&W openbare agenda Datum : 29 januari 2019 Aanwezig : Dhr. G. Boonzaaijer Dhr J. Lange Dhr. R. Jorg tot 14.00 uur Dhr. J.E. Waaldijk Mevr. J.C. Broekhuis Loco burgemeester Loco

Nadere informatie

Besluitenlijst van de vergadering van het college van Burgemeester en Wethouders van de gemeente Opmeer d.d. 24-05-2016 week 21 VASTGESTELD

Besluitenlijst van de vergadering van het college van Burgemeester en Wethouders van de gemeente Opmeer d.d. 24-05-2016 week 21 VASTGESTELD Aanwezig: ) E. Deutekom-Muntjewerff (voorzitter), H. Stoker en R.A.H.P. Heijtink Secretaris: M.A.S. Winder Afwezig: G.J.A.M. Nijpels Volgnr: 001 Poststuk: 16.0005823 PZI Omschrijving: Besluitenlijst B&W

Nadere informatie

BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS D.D. 22 MEI 2018

BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS D.D. 22 MEI 2018 BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS D.D. 22 MEI 2018 Aanwezig: Afwezig: Wnd. burgemeester Van Vliet-, de wethouders Luyckx en Struijlaart, secretaris Schadé en locosecretaris

Nadere informatie

Besluitenlijst college B&W Grave

Besluitenlijst college B&W Grave Vergadering: Aanwezig: Burgemeester A.M.H. Roolvink, wethouders A.M. Henisch-Hulsman, H.A.W.M. Daandels,, secretaris J.J.L. Heerkens 2. ADV/G/16/01427 Z/G/15/25151 Secretaris A.M.H. Roolvink Vaststellen

Nadere informatie

Besluitenlijst Burgemeester en wethouders van 28 januari 2014. Aanwezig:

Besluitenlijst Burgemeester en wethouders van 28 januari 2014. Aanwezig: Besluitenlijst Burgemeester en wethouders van 28 januari 2014 Aanwezig: Burgemeester, Secretaris, Wethouder, Wethouder, Wethouder, de heer J.R.A. Boertjens de heer H. Siegersma mevrouw A. Wachter de heer

Nadere informatie

Raadsvergadering : 8 december 2015 agendapunt : Commissie : Bestuur en Ruimte. Onderwerp : Verordening kwijtschelding gemeentelijke belastingen 2016

Raadsvergadering : 8 december 2015 agendapunt : Commissie : Bestuur en Ruimte. Onderwerp : Verordening kwijtschelding gemeentelijke belastingen 2016 Zaaknummer : 156182 Raadsvergadering : 8 december 2015 agendapunt : Commissie : Bestuur en Ruimte Onderwerp : Verordening kwijtschelding gemeentelijke belastingen 2016 Collegevergadering : 10 november

Nadere informatie

Het bouwen van een dakkapel op het voordakvlak op het perceel Koningin Wilhelminastraat 23 in Piershil

Het bouwen van een dakkapel op het voordakvlak op het perceel Koningin Wilhelminastraat 23 in Piershil Vergadering van het college van Burgemeester en Wethouders gehouden in het gemeentehuis te Piershil Datum: 29 november 2016 Nummer: 2016 / 48-A (openbaar) Aanwezig: S. Stoop, burgemeester; P. Boogaard,

Nadere informatie

Besluitenlijst van het College van B&W

Besluitenlijst van het College van B&W enlijst van het College van B&W Datum: 25 november 2014 Aanvang: 9:00 uur Vergaderlocatie: Commissiekamer Voorzitter: J.J. Luteijn Secretaris: G.P. Boluijt Aanwezig: B. Boelhouwers, G.P. Boluijt, H.J.

Nadere informatie

Besluitenlijst B&W vergadering

Besluitenlijst B&W vergadering Besluitenlijst van de B&W-vergadering d.d. 20 mei 2014 Aanwezig: De heer A.H.M. Verhoeven (burgemeester) De heer P.H.G. Verlinden (wethouder) De heer P.J.M. Vogels (wethouder) De heer R.G.M. Thomassen

Nadere informatie

Nr. Onderwerp Het college heeft besloten:

Nr. Onderwerp Het college heeft besloten: Besluitenlijst van de vergadering van burgemeester en wethouders datum: 23 september 2014 Aanvang: 9.00 uur Aanwezig: Mw. Mr. De Boer-Beerta Mw. Cuijpers Dhr. den Teuling Dhr. Verheijden Dhr. Wolfhagen

Nadere informatie

B&W-vergadering d.d. 1 oktober 2013 Besluitenlijst van de agendastukken

B&W-vergadering d.d. 1 oktober 2013 Besluitenlijst van de agendastukken B&W-vergadering d.d. 1 oktober 2013 Besluitenlijst van de agendastukken Nr. Voorstel, advies en beslissing Afdoening 1. Besluitenlijst van de bespreekstukken van 24 september 2013. Vastgesteld. 2. Besluitenlijst

Nadere informatie

Agenda / besluitenlijst B&W openbare agenda

Agenda / besluitenlijst B&W openbare agenda Agenda / besluitenlijst B&W openbare agenda Datum : 19 mei 2015 10.00 15.00 uur Aanwezig : Dhr. G.F. Naafs Dhr. J.J.W. van Dongen (D66) Dhr. H. Veldhuizen (CDA) Dhr. J.A. Nijhof (GroenLinks/PvdA) Dhr.

Nadere informatie

Onderwerp : Krediet waardering recht van opstal verenigingsaccommodatie FC Eibergen

Onderwerp : Krediet waardering recht van opstal verenigingsaccommodatie FC Eibergen Zaaknummer : 79955 Raadsvergaderin : 20 januari 2015 Agendapunt : g Commissie : 8 januari 2015 Onderwerp : Krediet waardering recht van opstal verenigingsaccommodatie FC Eibergen Collegevergadering : 9

Nadere informatie

college van burgemeester en wethouders

college van burgemeester en wethouders GEMEENTE BREDA * B E S L U I T E N L I J S T * voor de vergadering van het college van burgemeester en wethouders op 07-12-2010 Aanwezig: Burgemeester Van der Velden Wethouder Arbouw Wethouder Meeuwis

Nadere informatie

Raadsvergadering : 8 december 2015 agendapunt : Commissie : Bestuur en Ruimte. : Verordening Starterslening Berkelland wijzigen

Raadsvergadering : 8 december 2015 agendapunt : Commissie : Bestuur en Ruimte. : Verordening Starterslening Berkelland wijzigen Zaaknummer : 155761 Raadsvergadering : 8 december 2015 agendapunt : Commissie : Bestuur en Ruimte Onderwerp : Verordening Starterslening Berkelland wijzigen Collegevergadering : 10 november2015 agendapunt

Nadere informatie

Vergadering burgemeester en wethouders - d.d. 6 december 2016

Vergadering burgemeester en wethouders - d.d. 6 december 2016 Vergadering burgemeester en wethouders - d.d. 6 december 2016 Aanwezig: - R. Munniksma burgemeester Afwezig: - T. van der Veen - J. Borg wethouders - L. Veenstra wethouder - P. Woldendorp loco-secretaris

Nadere informatie

Notulen van de vergadering van het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Goeree-Overflakkee d.d. 6 juni 2017 aanvangstijd: 09:00 uur

Notulen van de vergadering van het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Goeree-Overflakkee d.d. 6 juni 2017 aanvangstijd: 09:00 uur Notulen van de vergadering van het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Goeree-Overflakkee d.d. 6 juni 2017 aanvangstijd: 09:00 uur Aanwezig Mevrouw A. De heer W.M. van Esch De heer P.

Nadere informatie

BESLUIT OPSCHRIFT. Vergadering van 11 maart Onderwerp Besluitenlijst openbaar B&W 4 maart Besluitvormend

BESLUIT OPSCHRIFT. Vergadering van 11 maart Onderwerp Besluitenlijst openbaar B&W 4 maart Besluitvormend BESLUIT OPSCHRIFT Vergadering van 11 maart 2014 nummer: 2014_BW_00147 Onderwerp enlijst openbaar B&W 4 maart 2014 - vormend Beknopte samenvatting Zie onderwerp Bevoegd portefeuillehouder: Anne Lize van

Nadere informatie

BESLUITENLIJST COLLEGEVERGADERING

BESLUITENLIJST COLLEGEVERGADERING BESLUITENLIJST COLLEGEVERGADERING Datum 30 juli 2019, week 31 Aanwezig Afwezig M.H.H. van Haaren-Koopman, wethouder H.J. Bosman, wethouder M. van der Neut, wethouder R. Speck, loco-gemeentesecretaris J.H.A.

Nadere informatie

Notulen van de vergadering van het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Goeree-Overflakkee d.d. 29 januari 2019 aanvangstijd: 09:00

Notulen van de vergadering van het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Goeree-Overflakkee d.d. 29 januari 2019 aanvangstijd: 09:00 Notulen van de vergadering van het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Goeree-Overflakkee d.d. 29 januari 2019 aanvangstijd: 09:00 Aanwezig Mevrouw A. Grootenboer-Dubbelman De heer W.M.

Nadere informatie

Raadsvergadering : 8 maart 2016 agendapunt : Commissie : - Onderwerp : Bestemmingsplan Rekken, Lindevoort 2015

Raadsvergadering : 8 maart 2016 agendapunt : Commissie : - Onderwerp : Bestemmingsplan Rekken, Lindevoort 2015 Zaaknummer : 155359 Raadsvergadering : 8 maart 2016 agendapunt : Commissie : - Onderwerp : Bestemmingsplan Rekken, Lindevoort 2015 Collegevergadering : 9 februari 2016 agendapunt : 9 Portefeuillehouder

Nadere informatie

BESLUITEN VAN HET COLLEGE VAN DE GEMEENTE LELYSTAD

BESLUITEN VAN HET COLLEGE VAN DE GEMEENTE LELYSTAD BESLUITEN VAN HET COLLEGE VAN DE GEMEENTE LELYSTAD Datum: 19 mei 2015 Aanwezig: wethouders Fackeldey (plv voorzitter), Sparreboom, Rentenaar, Van den Heuvel en Van Wageningen alsmede gemeentesecretaris

Nadere informatie

Voorstel tot vaststellen besluitenlijst voorgaande week.

Voorstel tot vaststellen besluitenlijst voorgaande week. Besluitenlijst van de vergadering van burgemeester en wethouders. Dinsdag 7 maart 2017 om 9.30 uur in de kamer van de burgemeester, gemeentehuis te Neerijnen Aanwezig: Nr. Burgerparticipatie Burgemeester

Nadere informatie

Onderwerp : Verlenging gemeentelijke garantstelling voor lening t Timpke

Onderwerp : Verlenging gemeentelijke garantstelling voor lening t Timpke Zaaknummer : 52945 Raadsvergaderin : 20 januari 2015 Agendapunt : g Commissie : Bestuur/Sociaal Onderwerp : Verlenging gemeentelijke garantstelling voor lening t Timpke Collegevergadering : 9 december

Nadere informatie

OPENBARE BESLUITENLIJST Vergadering van Burgemeester en Wethouders van Gemeente Enschede van 27 maart 2018

OPENBARE BESLUITENLIJST Vergadering van Burgemeester en Wethouders van Gemeente Enschede van 27 maart 2018 OPENBARE BESLUITENLIJST Vergadering van Burgemeester en Wethouders van Gemeente Enschede van 27 maart 2018 Aanwezig: Afwezig: G.O. van Veldhuizen, burgemeester K. Nickolson (H), gemeentesecretaris E.A.

Nadere informatie

BESLUITENLIJST. Gemeente Assen OPENBARE BESPREEKSTUKKEN. Vergadering van burgemeester en wethouders d.d. 7 mei 2019

BESLUITENLIJST. Gemeente Assen OPENBARE BESPREEKSTUKKEN. Vergadering van burgemeester en wethouders d.d. 7 mei 2019 BESLUITENLIJST Vergadering van burgemeester en wethouders d.d. 7 mei 2019 Aanwezig: Afwezig: H. Vlieg-Kempe J. Booij-Venekamp, C.T. Dekker en L.B. Leemrijse T. Dijkstra M.L.J. Out - loco- burgemeester

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst van de vergadering van burgemeester en wethouders van de gemeente Uden

Openbare besluitenlijst van de vergadering van burgemeester en wethouders van de gemeente Uden Openbare besluitenlijst van de vergadering van burgemeester en wethouders van de gemeente Uden Vergadering van het College van burgemeester en wethouders op dinsdag 20 december 2016 om 9.00 uur. Aanwezig:

Nadere informatie

voor de vergadering van het college van Heusden d.d. 5 december 2006

voor de vergadering van het college van Heusden d.d. 5 december 2006 Nr.: 48 Besluitenlijst voor de vergadering van het college van Heusden d.d. 5 december 2006 Aanwezig: de wethouders: de secretaris: B.M. Groen, burgemeester-loco Ing. A.A.G. van Mierlo M. Buijs Dr. M.G.M.

Nadere informatie

Notulen collegevergadering Aanwezig:

Notulen collegevergadering Aanwezig: Notulen collegevergadering 15-01-2019 Aanwezig: Akkermans, D.A.M. (Burgemeester) Custers, Mr. J.E.M. (Wethouder) Dreessen, W.H.J. (Wethouder) Jacobs, Drs. G.J.M. (Wethouder) Piatek, C.A.C.N. (Wethouder)

Nadere informatie

van de vergadering van het college van Heusden d.d. 29 augustus 2006

van de vergadering van het college van Heusden d.d. 29 augustus 2006 Nr.: 34 Besluitenlijst van de vergadering van het college van Heusden d.d. 29 augustus 2006 Aanwezig: Afwezig: de burgemeester: drs. H.P.T.M. Willems de wethouder: de secretaris: B.M. Groen A.A.G. van

Nadere informatie

003 Het realiseren van een volkstuin aan de Middenweg 2 DickL1 Voorstel/Besluit:

003 Het realiseren van een volkstuin aan de Middenweg 2 DickL1 Voorstel/Besluit: Besluitenlijst: B&W-vergadering Datum: 09/01/2018 Aanwezig: Burgemeester Loco-gemeentesecretaris Afwezig: Secretaris A.B. Blase G.E. Oude Kotte V.C.M. Stam-de Nijs L.H.M. Dickhoff H.J. Leemhuis A.S. Meijer

Nadere informatie

Punten van behandeling Beslissing Raad Commissie

Punten van behandeling Beslissing Raad Commissie BURGEMEESTER EN WETHOUDERS VAN CROMSTRIJEN AGENDA-BESLUITENLIJST van 19 maart 2013 Aanwezig Aanvang : J.J. Luteijn, voorzitter H.J. Flieringa, wethouder B. Boelhouwers, wethouder P.R. Riedijk, wethouder

Nadere informatie

BESLUITENLIJST VORIGE COLLEGEVERGADERING

BESLUITENLIJST VORIGE COLLEGEVERGADERING OPENBARE BESLUITENLIJST COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 2 APRIL 2019 Samenstelling Aanwezig: mevrouw Annemieke Vermeulen, Burgemeester de heer Harry Matser, Wethouder; de heer Mathijs ten Broeke,

Nadere informatie

BESLUITENLIJST (14) OPENBAAR. Van de vergadering van Burgemeester en Wethouders van de gemeente Zaltbommel d.d. 18 april 2017

BESLUITENLIJST (14) OPENBAAR. Van de vergadering van Burgemeester en Wethouders van de gemeente Zaltbommel d.d. 18 april 2017 BESLUITENLIJST (14) Van de vergadering van Burgemeester en Wethouders van de gemeente Zaltbommel d.d. 18 april 2017 OPENBAAR AANWEZIG: Burgemeester : A.C. Bragt (loco) Wethouder : C.A.H. Zondag Wethouder

Nadere informatie

college van burgemeester en wethouders

college van burgemeester en wethouders GEMEENTE BREDA * B E S L U I T E N L I J S T * voor de vergadering van het college van burgemeester en wethouders op 26-10-2010 Aanwezig: Afwezig: Wethouder Arbouw Wethouder Bergkamp Wethouder Boelema

Nadere informatie

OPENBARE BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS VAN DE GEMEENTE DRECHTERLAND D.D. 13 MAART 2018

OPENBARE BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS VAN DE GEMEENTE DRECHTERLAND D.D. 13 MAART 2018 OPENBARE BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS VAN DE GEMEENTE DRECHTERLAND D.D. 13 MAART 2018 Aanwezig: Burgemeester: M. Pijl; wethouders: D. te, G. en P. ; secretaris: A.J.

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst

Openbare besluitenlijst Openbare besluitenlijst Van de vergadering van burgemeester en wethouders van Harderwijk op 08/08/2017 week 32. 1. Domein Samenleving Subsidie Stichting Podia Harderwijk tbv Catharinakapel en Estrado 17.00455

Nadere informatie

Besluitenlijst (openbaar) voor de vergadering van het College van Burgemeester en Wethouders gehouden op 20 mei 2014.

Besluitenlijst (openbaar) voor de vergadering van het College van Burgemeester en Wethouders gehouden op 20 mei 2014. Besluitenlijst (openbaar) voor de vergadering van het College van Burgemeester en Wethouders gehouden op 20 mei 2014. AANWEZIG: C.C. Leppink-Schuitema M.J.J. Wagener mr. T.J.H.M. Loeff-Hageman mr. W.A.R.

Nadere informatie

Verslag dagelijks bestuur van 28 april 2014

Verslag dagelijks bestuur van 28 april 2014 DATUM 28 april 2014 PLAATS Enschede TIJDSTIP 14:30 uur VOORZITTER Dhr. J.H. Coes, plv. SECRETARIS dhr H.M. Bolhaar, plv PAGINA 1 De heren J.H. Coes, drs.mr. R.G. Welten, P. van Zwanenburg, drs. J. Bron,

Nadere informatie