VPS-NL.COM

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "VPS-NL.COM"

Transcriptie

1 VPS FIREALERT IS EEN INNOVATIEF BRANDVEILIGHEIDSSYSTEEM OM PERSONEEL, GOEDEREN EN GEBOUWEN TE BESCHERMEN. EEN SNELLE EN EFFECTIEVE OPLOSSING VOOR DE BRANDBEVEILIGING VAN BOUWPLAATSEN, HERONTWIKKELLOCATIES EN LEEGSTAAND VASTGOED. Het systeem is draadloos, mobiel inzetbaar, kostenefficiënt, effectief, praktisch en op elke locatie inzetbaar. VPS FireAlert heeft een EN54 certificaat, is CE gemarkeerd en voldoet aan alle belangrijke richtlijnen en wetgeving op het gebied van brandveiligheid. VPS-NL.COM

2 BRANDGEVAAR Elk jaar ontstaan er branden en onveilige situaties op bouwplaatsen, herontwikkellocaties en in leegstaand vastgoed. Hierdoor wordt vastgoed (vaak met historische waarde) beschadigd, gaan materialen verloren en nog erger: vallen er doden of gewonden. Voor een organisatie die te maken krijgt met een ernstige brand, kan de schade zeer hoog oplopen. Het gaat daarbij niet alleen om financiële schade, maar ook om projectvertraging en negatieve publiciteit. Op bouwterreinen zijn doorgaans veel risicofactoren voor brand aanwezig. Er liggen verpakkingsmaterialen, kabels, licht ontvlambare bouwmaterialen of zelfs gasflessen. Ook zijn er voertuigen aanwezig die gedurende de hele dag brandstof verbruiken en wordt er soms gebruik gemaakt van gevaarlijke bouwtechnieken. De brandveiligheids- en evacuatiemaatregelen op bouwplaatsen zijn doorgaans minimaal, onder meer door het hoge geluidsniveau op locatie en steeds veranderende vluchtroutes. Tijdens een bouwproces worden vaak geen permanente brandveiligheidsvoorzieningen aangebracht en is er een beperkte watervoorziening. Doel van VPS FireAlert is om het personeel op locatie in een vroeg stadium te waarschuwen voor mogelijk brandgevaar. Zo is er voldoende tijd om de locatie te verlaten, de nodige voorzieningen te treffen en hulpdiensten in te schakelen. VPS FireAlert helpt zo om de risico s als gevolg van brand tot een minimum te beperken.

3 VPS FIREALERT PRODUCTEN Basisstation Het basisstation zorgt voor een uitgebreide systeemrapportage en configuratie. Als een alarm geactiveerd wordt, is via het Basisstation direct waarneembaar welk toestel is getriggerd. De activiteiten van het gehele VPS FireAlert systeem zijn te monitoren via het Basisstation. Handmelder De handmelder is uitgerust met een brandmeldsirene, een stroboscoop (optioneel) en een handbrandmelder voor het activeren van het alarm. Draadloze rook- en hittemelders De draadloze rook- en hittemelders worden direct aangesloten op het VPS FireAlert systeem, zodat er een automatische melding wordt gegeven in het geval van brand. Voor een maximale werking in stoffige bouwomgevingen, bieden wij een stofdichte rookmelder. Koppelunit De koppelunit is een eenvoudige en kostenefficiënte manier om het VPS FireAlert systeem uit te breiden op grote, uitgestrekte locaties. Het apparaat fungeert als verlengstuk: zodra de koppelunit wordt verbonden met bestaande units, worden geografisch gescheiden delen van een terrein aan elkaar gekoppeld. App De app (voor Android) verstrekt volledige draadloze brandmeldinstallatierapportages en zorgt voor flexibele systeemconfiguratie. Hierdoor wordt het maken van brandveiligheidsrapportages erg eenvoudig. De app maakt het mogelijk om data te exporteren naar een PDF of Excel bestand. De app is te downloaden in de Google Play Store. Interface De interface maakt het mogelijk om externe apparaten op het VPS FireAlert systeem aan te sluiten. In het geval van brand kunnen zo veiligheidsmaatregelen worden getroffen in bijvoorbeeld liften, tourniquets en toegangscontrolesystemen.

4 DE VOORDELEN VAN VPS FIREALERT Een samenhangend systeem Als een VPS FireAlert unit wordt geactiveerd, wordt de gehele zone gewaarschuwd (volgens het veiligheidsplan) om mensen te evacueren. De bron van de brand is gemakkelijk te identificeren. Optionele GSM versie tot 6 gebruikers. De SMS melding is te configureren voor alarmactiveringen en systeemwaarschuwingen. Flexibel, praktisch en betrouwbaar De batterij heeft een levensduur van 3 jaar. Uitgebreide draadloze mogelijkheden en volledige dekking van de locatie. Mogelijkheid om het systeem uit te breiden met een onbeperkt aantal units in elke combinatie. Het systeem is tussentijds eenvoudig aan te passen. Real-time systeemmonitoring: elke eenheid monitort zichzelf (batterij, signaal, etc.). Anti-sabotage om te garanderen dat het systeem integer en betrouwbaar blijft. Transit-modus waarmee een unit veilig verplaatst en opgeslagen kan worden, zonder het risico op valse alarmactivering. Stille testfunctie die ervoor zorgt dat er geen onnodige evacuatie hoeft plaats te vinden tijdens een test. Rapportage in Excel of PDF. In het geval van een incident, kan het probleem direct worden gelokaliseerd en geïdentificeerd. Dit voorkomt vertragingen aan een project en minimaliseert het risico op materiële schade en letsel aan personeel. Mobiele en veelzijdige toepassingen: Om bouwplaatsen en personeel te beschermen tijdens bouwwerkzaamheden. Op gevaarlijke locaties, bijvoorbeeld werken met brandgevaarlijk materiaal In tijdelijke gebouwen, zoals containers en bouwketen. Overbrugging van levertijd van een eventueel permanent brandveiligheidssysteem. Bij plaatsen waar bedrading ongewenst of niet mogelijk is. Op locaties zonder stroomvoorziening. Overal waar een wijdverspreide dekking gewenst is en er grote groepen mensen zijn. Tijdbesparend en kostenefficiënt Geen bedrading nodig. Eenvoudig te installeren en te onderhouden, zonder specialisten. De units zijn opnieuw te gebruiken op toekomstige projecten. Eventuele bestaande, kostbare brandveiligheidsmaatregelen kunnen beperkt worden.

5 DE INZET VAN VPS FIREALERT De VPS FireAlert units kunnen direct worden ingezet. Installatie is snel en eenvoudig in een paar minuten zijn de units geïnstalleerd en zijn personeel en locatie beschermd tegen brandrisico s. De waarschuwingsunits worden in overeenstemming met uw brandveiligheidsplan geplaatst. Als de bouw vordert, kunnen meerdere waarschuwingsunits aan de locatie worden toegevoegd. Voor gemakkelijke identificatie van de units, kunnen deze genummerd worden. Hittemelders, (stofbestendige) rookmelders bieden bescherming tegen brand in gesloten ruimtes en in tijdelijke (woon)eenheden. De verschillende VPS FireAlert units vormen één netwerk. Op het moment dat er brand uitbreekt, kan elke unit een terreinbreed alarm activeren. Dit kan via één van de detectie-units of handmatig via de waarschuwingsunit. Het basisstation geeft aan welke unit geactiveerd is, zodat u het incident kunt lokaliseren. Het is tevens mogelijk om SMS waarschuwingen in te stellen en als u beschikt over de VPS FireAlert app, kunt u eenvoudig rapportages van (test-) activeringen exporteren naar Excel of PDF. Zodra het project is voltooid, kunt u de VPS FireAlert units hergebruiken op een andere locatie.

6 RICHTLIJNEN BRANDVEILIGHEID IN DE BOUWBRANCHE Het VPS FireAlert systeem is ontwikkeld met als specifiek doel het creëren van een brandbeveiligingssysteem dat in overeenstemming is met de steeds strenger wordende Europese richtlijnen op het gebied van brandveiligheid. Naleving Europese richtlijnen (CFPA E) De European Fire Protection Associations hebben besloten om gemeenschappelijke richtlijnen op te stellen, zodat verschillende Europese landen het onderwerp brandveiligheid op eenzelfde wijze interpreteren en om voorbeelden te geven van passende oplossingen, modellen en concepten. De Confederation of Fire Protection Associations in Europe (CFPA E) weerspiegelt best practices die door de leden van de CFPA E zijn voorgesteld. Europese richtlijn - CFPA21: 2012F brandpreventie op bouwplaatsen Toepasselijk voor: grote bouwplaatsen of locaties met overwegend brandbare materialen (meer dan 35% van de aanwezige elementen bestaat uit brandbare materialen, bijvoorbeeld hout) of hoge gebouwen (waar de hoogste verdieping boven het bereik van de brandweer is). In overeenstemming met de nationale wetgeving op het gebied van brandveiligheid dient de persoon die verantwoordelijk is voor de brandveiligheid en inspecties ervoor te zorgen dat er een brand-risicobeoordeling wordt uitgevoerd en beoordeeld. Zodra de bouw vordert dient deze ook bijgewerkt te worden. Dit document is een belangrijk onderdeel van het brandveiligheidsplan van de locatie. (4. Terrein-brandveiligheidsplan) Het plan moet details geven over in ieder geval:... Algemene locatie voorzorgsmaatregelen, branddetectie en alarmsystemen plaats voorzorgsmaatregelen en branddetectie en alarmsystemen... (4. Terreinbrandveiligheidsplan) Het brandveiligheidssysteem en bijbehorende toestellen op locatie wordt wekelijks getest (5. De rol van de brandveiligheidsverantwoordelijke) Op alle locaties dient een middel aangebracht te zijn om te waarschuwen voor brand. Handmatige apparaten kunnen gebruikt worden op voorwaarde dat: - Ze duidelijk hoorbaar zijn (boven achtergrondlawaai) - Zijn duidelijk identificeerbaar als brandalarm - Er zijn meerdere apparaten aanwezig, zodat ze te allen tijde toegankelijk zijn (7. Noodprocedures) Automatische branddetectiesystemen moeten geïnstalleerd zijn op tijdelijke locaties (wooneenheden of tijdelijke gebouwen) als: - Binnen 6 meter gebouwd of gerenoveerd wordt. - De locatie gebruikt wordt voor de opslag van brandbare vloeistoffen of gecomprimeerde gassen. - De locatie gebruikt wordt om was te drogen. - Er gekookt wordt in een locatie (inclusief het gebruik van broodroosters). (11. Tijdelijke bouw en tijdelijke huisvesting)

7 Europese richtlijn - CFPA26: 2010 F Brandveiligheid in tijdelijke gebouwen op bouwplaatsen Ruimtes in tijdelijke gebouwen waar mensen aanwezig zijn (vaker dan zo nu en dan ) en zich achter gesloten deuren bevinden, zodanig dat het nodig is om een gang te passeren om uit het gebouw te ontsnappen, dienen te worden voorzien van een brandalarm dat automatisch wordt geactiveerd door een rookmelder in de gang. Een toiletruimte moet ook worden uitgerust met een evacuatiealarm aangevuld met een brandalarmfunctie. (4. Brandveiligheidsvereisten voor evacuatie, 4.7 Evacuatiealarm) EU-richtlijn 92/57/EEG Veiligheids- en gezondheidseisen bij tijdelijke of mobiele bouwplaatsen Afhankelijk van de kenmerken van de locatie, de afmetingen, het gebruik van de aanwezige ruimtes, de aanwezige apparatuur, de eigenschappen van aanwezige stoffen en het maximale potentieel aantal aanwezigen, dienen er altijd voldoende geschikte brandbestrijdingsmiddelen en apparaten en waar nodig brandmelders en alarmsystemen te worden verstrekt. (4. Brandmelding en brandbestrijding) In het geval van gevaar, moet het mogelijk zijn voor personeel om snel, optimaal en veilig te evacueren. (3. Vluchtwegen en nooduitgangen) Niet-bindende richtlijn voor een goede uitvoering en begrip 92/57 / EEG Het aanwezig zijn van brandblussers op risicovolle plekken en in looproutes en training van personeel in het gebruik van brandblussers. Noodregelingen, inclusief eerste hulp: er zijn systemen aanwezig voor het snel identificeren van noodsituaties en de communicatie met een eerste hulp team. (4.1.3 Afsluitende voorbereidingen voor aanvang van bouwwerkzaamheden) Goedkeuring Het VPS FireAlert systeem voldoet aan de hoogste technologische standaarden. De VPS FireAlert producten worden extern gecertificeerd en goedgekeurd: De Construction Products Regulation De Construction Products Regulation ondersteund door EN54 luidt als volgt: Brandveiligheidsproducten moeten een CE markering hebben. Om een CE-markering te verkrijgen, moet een verklaring van prestaties worden overhandigd. Om een verklaring van prestatie te verkrijgen, moeten brandveiligheidsproducten getest worden door een erkende externe instantie. Deze instantie dient te worden betrokken bij de inspecties, testen en productiecontrole in de fabriek Europese normen voor brandveiligheidsproducten - EN54 EN54 is de geharmoniseerde norm voor ontwerp, de fabricage en prestatienormen die nodig zijn voor de bouw van brandveiligheidsproducten. Elk product binnen de VPS FireAlert productenreeks is extern getest, goedgekeurd en gecertificeerd volgens EN54 door een officiële instantie.

8 VPS-NL.COM

Levens redden met licht.

Levens redden met licht. Levens redden met licht www.lightsavereurope.com LIGHTSAVER ORIGINAL Losse stand alone unit Werkt met iedere standaard rookmelder Voor woningen voorzien van standaard rookmelders Maatwerk advies en installatie

Nadere informatie

Brandbeveiliging met Wi-Safe 2 technologie

Brandbeveiliging met Wi-Safe 2 technologie Brandbeveiliging met Wi-Safe 2 technologie Wi-Safe 2 producten van FireAngel Technische voorsprong Intelligente detectietechnologie FireAngel rook- en hittemelders zijn uitgerust met de nieuwste detectietechnologie

Nadere informatie

Emeris Log oplossing. Sleutel functies en voordelen

Emeris Log oplossing. Sleutel functies en voordelen Emeris Log oplossing Met de Emeris Log-oplossing kunt u de consumptie van een watermeter 24 uur per dag controleren. Het is eenvoudig te installeren en voorkomt dure IT-projecten. Het concept bestaat uit

Nadere informatie

Omdat er schakelkasten zijn waar absoluut niks mis mee mag gaan.

Omdat er schakelkasten zijn waar absoluut niks mis mee mag gaan. Omdat er schakelkasten zijn waar absoluut niks mis mee mag gaan. NOFIQ heeft een uniek en innovatief concept om branden in schakelkasten te voorkomen en hiermee de continuïteit van kritisch-efficiënte

Nadere informatie

3/06/2014. Rob Nachtergaele HSE-Advisor Unilin Stag. Onderluitenant Brandweer Pittem. 10/06/2014 Studiedag brand Prebes INHOUD:

3/06/2014. Rob Nachtergaele HSE-Advisor Unilin Stag. Onderluitenant Brandweer Pittem. 10/06/2014 Studiedag brand Prebes INHOUD: 1 10/06/2014 Studiedag brand Prebes Rob Nachtergaele HSE-Advisor Unilin Stag. Onderluitenant Brandweer Pittem INHOUD: 1. Nieuwe wetgeving -> belang van RA-brand 2. Welke methodieken zijn er beschikbaar?

Nadere informatie

Bescherm wat u aan het hart gaat

Bescherm wat u aan het hart gaat Bescherm wat u aan het hart gaat met betrouwbare beveiliging van DETEC www.detec.nl Zeker van de zaak BORG gecertificeerd alarmsysteem Gecertificeerd leveren, installeren en onderhouden brandmeldinstallatie

Nadere informatie

Mobiele App voor INTEGRA alarmsystemen Integra_control_qs_nl 06/16. Configuratie Quick start

Mobiele App voor INTEGRA alarmsystemen Integra_control_qs_nl 06/16. Configuratie Quick start INTEGRA CONTROL Mobiele App voor INTEGRA alarmsystemen Integra_control_qs_nl 06/16 Configuratie Quick start Het INTEGRA / INTEGRA Plus alarmsysteem kan ook worden bediend en geconfigureerd vanaf een mobiel

Nadere informatie

Brandmeldsystemen. De hoogwaardige techniek die wij toepassen is voor ons als een stille kracht.

Brandmeldsystemen. De hoogwaardige techniek die wij toepassen is voor ons als een stille kracht. Brandmeldsystemen De hoogwaardige techniek die wij toepassen is voor ons als een stille kracht. Bij Aqua+ is uw brandbeveiliging in vertrouwde handen Aqua+ is een erkend branddetectiebedrijf met ruim 30

Nadere informatie

Kiest u voor de alarmapp met drukker, dan maakt deze gebruik van uw simkaart in uw smartphone. Ook dan heeft u dus geen aparte sim-kaart nodig.

Kiest u voor de alarmapp met drukker, dan maakt deze gebruik van uw simkaart in uw smartphone. Ook dan heeft u dus geen aparte sim-kaart nodig. Meest gestelde vragen over Safetycare apparatuur Werking en gebruik 1. Moet ik de Safetycare apparatuur installeren? Safetycare werkt eenvoudig en zonder installatie. In de verpakking van de apparatuur

Nadere informatie

RF INTERLINKSTATION DS700RFF

RF INTERLINKSTATION DS700RFF RF INTERLINKSTATION DS700RFF BELANGRIJK: Lees deze handleiding voor installatie. Als u het alarmsysteem voor iemand anders installeert, laat dan een kopie achter voor de eindgebruiker. 0086-CPD-517190

Nadere informatie

Ei melders draadloos koppelbaar (RF)

Ei melders draadloos koppelbaar (RF) 19 Koppelen Het koppelen van rookmelders is facultatief (NEN 2555). In de praktijk worden rookmelders, in het kader van verhoogde veiligheid, bij voorkeur wel gekoppeld. Dit gebeurt standaard met een extra

Nadere informatie

Naast de Connected Home Hub lanceert D-Link ook een aantal sensoren waarmee

Naast de Connected Home Hub lanceert D-Link ook een aantal sensoren waarmee D-Link breidt mydlink Home Automation uit met Hub en nieuwe WiFi en Z-Wave apparatuur Je huis is veiliger dan ooit 10 JUNI 2015 SAMENVATTING D-Link breidt het assortiment Home Domotica oplossingen uit

Nadere informatie

Handleiding Rook- Hittemelder

Handleiding Rook- Hittemelder Totaal Alarm Een veilig gevoel voor THUIS EN FAMILIE. Handleiding Rook- Hittemelder Inhoud Aanmelden en montage.... 2 Batterijen vervangen.... 4 Instellingen rook- hittemelder WeBeHome.... 5 Pagina 1 van

Nadere informatie

Nieuw Hub OS Malevich: 11 nieuwe mogelijkheden

Nieuw Hub OS Malevich: 11 nieuwe mogelijkheden Pagina 1 Nieuw Hub OS Malevich: 11 nieuwe mogelijkheden Hub OS Malevich is een nieuwe stap in de historie van Ajax Systems. Dit volledig verbeterde operating system is nog betrouwbaarder en klaar voor

Nadere informatie

mypowerrouter.com the PowerRouter you re in charge beheren en monitoren op afstand

mypowerrouter.com the PowerRouter you re in charge beheren en monitoren op afstand mypowerrouter.com beheren en monitoren op afstand the PowerRouter you re in charge mypowerrouter.com De PowerRouter webportal monitort en beheert alle PowerRouter systemen die zijn verbonden met het internet.

Nadere informatie

Medaillon. Gebruiksaanwijzing GSM/ GPS/ GPRS. www.anabell.nl

Medaillon. Gebruiksaanwijzing GSM/ GPS/ GPRS. www.anabell.nl Medaillon GSM/ GPS/ GPRS Gebruiksaanwijzing www.anabell.nl 1 Voorbereiden voor gebruik Installatie micro SIM Kaart - Installeer de micro SIM kaart in het toestel. De SIM kaart is nodig voor het opzetten

Nadere informatie

BRANDVEILIGHEID BRANDPREVENTIE -RISICOANALYSE - ALGEMEEN

BRANDVEILIGHEID BRANDPREVENTIE -RISICOANALYSE - ALGEMEEN 1/5 BRANDVEILIGHEID BRANDPREVENTIE -RISICOANALYSE - ALGEMEEN DEEL A: Inventarisatie risicofactoren en bestaande preventiemaatregelen 1. Bedrijfsgegevens Naam : Adres : Telefoon: Fax: E-mail: 2. Algemene

Nadere informatie

VEILIGHEID IN EN ROND HET COMPLEX

VEILIGHEID IN EN ROND HET COMPLEX VEILIGHEID IN EN ROND HET COMPLEX Branden en explosies plaats in appartementsgebouwen 3 x prijs in Schiedam/Vlaardingen de afgelopen 3 maanden Wat kunt u er aan doen? VEILIGHEIDSPLAN BRAND VAN HAARENLAAN

Nadere informatie

NEDERLANDS. Veiligheidsvoorschriften Stel het product niet bloot aan water of vocht Verf niet over de rookmelder

NEDERLANDS. Veiligheidsvoorschriften Stel het product niet bloot aan water of vocht Verf niet over de rookmelder Inhoudsopgave Inleiding 23 Veiligheidsvoorschriften 23 Verpakkingsinhoud 23 Technische specificaties 24 Beschrijving van het product en gebruiksaanwijzing 24 Installatie-instructies 27 Onderhoud 29 Garantie

Nadere informatie

Galaxy Flex. Bescherm uw bezittingen

Galaxy Flex. Bescherm uw bezittingen Galaxy Flex Bescherm uw bezittingen Beveiliging die staat als een huis Bent u op zoek naar een beveiligingssysteem dat... Uiterst effectief en toch goed betaalbaar is? Zeer flexibel en toch eenvoudig in

Nadere informatie

Checklist Brandveilig gebruik horecabedrijven. Gegevens van u en uw horecabedrijf. Naam Horecabedrijf. Adres

Checklist Brandveilig gebruik horecabedrijven. Gegevens van u en uw horecabedrijf. Naam Horecabedrijf. Adres Checklist Brandveilig gebruik horecabedrijven. Gegevens van u en uw horecabedrijf. Naam Horecabedrijf Adres Postcode en plaats Soort bedrijf Restaurant / Café / anders nl.: Contactpersoon Functie Eigenaar/

Nadere informatie

Handleiding apparaataanmelding

Handleiding apparaataanmelding Handleiding apparaataanmelding 22-03-2015 2 De informatie in dit document kan zonder kennisgeving gewijzigd worden. De in dit document omschreven diensten worden geleverd in het kader van een licentieovereenkomst

Nadere informatie

Medaillon GSM/ GPS/ GPRS/ WiFi

Medaillon GSM/ GPS/ GPRS/ WiFi Medaillon GSM/ GPS/ GPRS/ WiFi Gebruiksaanwijzing Gebruiksaanwijzing: Controleer voor gebruik de inhoud van de verpakking. Het type Medaillon en de uitvoering ervan en check of de meegeleverde accessoires

Nadere informatie

1200 Serie Brandmeldcentrale van Bosch Beveiliging van het meest dierbare

1200 Serie Brandmeldcentrale van Bosch Beveiliging van het meest dierbare 1200 Serie Brandmeldcentrale van Bosch Beveiliging van het meest dierbare 2 1200 Serie Brandmeldcentrale Installatie van een veilig gevoel Volledige bescherming aangepast aan uw wensen De 1200 Serie Brandmeldcentrale

Nadere informatie

Hoe brandveilig is uw bedrijf?

Hoe brandveilig is uw bedrijf? EXPEDITIE BRANDVEILIGHEID Hoe brandveilig is uw bedrijf? Beantwoord de vragen en ontdek of er verbeterpunten zijn. Ontdek welke punten u en uw medewerkers helpen bij het verbeteren van de brandveiligheid

Nadere informatie

Voorbeeld INVENTARISATIE VOORZIENINGEN

Voorbeeld INVENTARISATIE VOORZIENINGEN Voorbeeld INVENTARISATIE VOORZIENINGEN VOORZIENINGEN Bestaande preventieve voorzieningen en maatregelen dienen in kaart te worden gebracht en te worden geanalyseerd. In een aantal gevallen, b.v. bij brandblusmiddelen,

Nadere informatie

Noodplan - Samenvatting. Buitencentrum de Stevert Stevert 18 5524 KD Steensel tel Accommodatie: 0497-514497 / tel Beheerder: 0497-512762

Noodplan - Samenvatting. Buitencentrum de Stevert Stevert 18 5524 KD Steensel tel Accommodatie: 0497-514497 / tel Beheerder: 0497-512762 Noodplan - Samenvatting Buitencentrum de Stevert Stevert 18 5524 KD Steensel tel Accommodatie: 0497-514497 / tel Beheerder: 0497-512762 1 Algemene informatie 1.1 Bezetting Aantal Er overnachten maximaal

Nadere informatie

Indien er in uw omgeving een medewerker of bezoeker onwel wordt belt u onmiddellijk het alarmnummer 113.

Indien er in uw omgeving een medewerker of bezoeker onwel wordt belt u onmiddellijk het alarmnummer 113. PROCEDURE MELDING Bestemd voor: alle medewerkers buiten kantooruren ALLE GEVALLEN Bel 0-112 en geef door wat er aan de hand is. Bij brand: verlaat het pand via een veilig vluchtweg. PROCEDURE MELDING Bestemd

Nadere informatie

2015 Multizijn V.O.F 1

2015 Multizijn V.O.F 1 Dank u voor de aanschaf van de gloednieuwe SJ5000 Camera. Lees deze handleiding aandachtig door voordat u de camera gaat gebruiken en wij hopen dat u snel vertrouwd zal zijn met de camera en u veel spannende

Nadere informatie

Galaxy Flex BEVEILIGING DIE PAST BIJ UW BEDRIJF EN LEVENSSTIJL. Bescherm uw bezittingen

Galaxy Flex BEVEILIGING DIE PAST BIJ UW BEDRIJF EN LEVENSSTIJL. Bescherm uw bezittingen Galaxy Flex BEVEILIGING DIE PAST BIJ UW BEDRIJF EN LEVENSSTIJL Bescherm uw bezittingen Beveiliging die staat als een huis Bent u op zoek naar een beveiligingssysteem dat... Uiterst effectief en toch goed

Nadere informatie

CPR. Construction Products Regulation

CPR. Construction Products Regulation CPR Construction Products Regulation Betere veiligheid en bescherming in gebouwen voor mensen en omgeving Construction product regulation(cpr) Wat is CPR? -eenduidige eisen die gesteld worden aan de essentiële

Nadere informatie

Beveiliging in eigen beheer. Beveiligingssystemen OPLOSSING VOOR BEVEILIGING IN EIGEN BEHEER EN BEWAKING OP AFSTAND.

Beveiliging in eigen beheer. Beveiligingssystemen OPLOSSING VOOR BEVEILIGING IN EIGEN BEHEER EN BEWAKING OP AFSTAND. Beveiliging in eigen beheer Beveiligingssystemen OPLOSSING VOOR BEVEILIGING IN EIGEN BEHEER EN BEWAKING OP AFSTAND total connect box TOTAL CONNECT BOX CONCEPT 1 Bij ontdekking van een inbraak maakt de

Nadere informatie

SiteLocator. RFID tag FLA. Kno-Tech R F I D t e c h n o l o g i e s. Bereik van verschillende typen antennes

SiteLocator. RFID tag FLA. Kno-Tech R F I D t e c h n o l o g i e s. Bereik van verschillende typen antennes RFID anti-diefstal systeem voor materialen, auto's, machines, enzovoort(s). RFID monitoring, het monitoren van patrouilles en looproutes van bewakers/beveiligingsmedewerkers. Eenvoudige bediening van het

Nadere informatie

In deze handleiding leest u over hoe u de SolarEdge omvormer kunt activeren, upgraden en configureren.

In deze handleiding leest u over hoe u de SolarEdge omvormer kunt activeren, upgraden en configureren. SolarEdge HD-Wave installatie In deze handleiding leest u over hoe u de SolarEdge omvormer kunt activeren, upgraden en configureren. De Solaredge omvormer heeft nu een ingebouwd wifi chip met een bereik

Nadere informatie

Tijdens elke activiteit een hoofdverantwoordelijke aanduiden en minstens 1 keer per jaar een evacuatie-oefening houden zijn de belangrijkste taken!

Tijdens elke activiteit een hoofdverantwoordelijke aanduiden en minstens 1 keer per jaar een evacuatie-oefening houden zijn de belangrijkste taken! Pagina 1 van 10 We raden met klem aan om dit document eenmaal per jaar te doorlopen met de hele leidingsploeg en de lokalenverantwoordelijken. Goede en duidelijke afspraken vooraf kunnen mensenlevens redden.

Nadere informatie

Wat iedere medewerker moet weten over brand

Wat iedere medewerker moet weten over brand Wat iedere medewerker moet weten over brand Inhoud Inleiding 3 Brandmelding 4 Wat te doen bij brand? 10 regels 5 Branddetectie en overige voorzieningen 7 Gebruiksaanwijzing kleine blusmiddelen 9 Brandpreventie

Nadere informatie

CERTIFICEREN IN GEBRUIK STELLEN SERVICE EN ONDERHOUD VERVANGINGSADVIES

CERTIFICEREN IN GEBRUIK STELLEN SERVICE EN ONDERHOUD VERVANGINGSADVIES CERTIFICEREN IN GEBRUIK STELLEN SERVICE EN ONDERHOUD VERVANGINGSADVIES Hefas Branddetectie BV biedt u een breed spectrum aan diensten en service om brandmeld-en ontruimingssystemen in gebruik te stellen,

Nadere informatie

BRANDPREVENTIE. op de arbeidsplaatsen.

BRANDPREVENTIE. op de arbeidsplaatsen. BRANDPREVENTIE op de arbeidsplaatsen. Overzicht Wat was het? KB 28/03/2014 : toepassingsgebied en definities Risicoanalyse: risicofactoren Risicoanalyse en preventiemaatregelen Specifieke preventiemaatregelen

Nadere informatie

NBN S21-100-1 en 2 Een nieuwe aanpak van branddetectie

NBN S21-100-1 en 2 Een nieuwe aanpak van branddetectie Brandveiligheid Technische regelgeving en normalisatie Bart Vanbever Lead Expert Fire Safety NBN S21-100-1 en 2 Een nieuwe aanpak van branddetectie Doel van deze presentatie Een handleiding voor: Toepassing

Nadere informatie

MobiDM App Handleiding voor Android

MobiDM App Handleiding voor Android MobiDM App Handleiding voor Android Deze handleiding beschrijft de installatie en gebruik van de MobiDM App voor Android. Version: x.x Pagina 1 Index 1. WELKOM IN MOBIDM... 2 1.1. INTRODUCTIE TOT DE INSTALLATIE...

Nadere informatie

www.kno-tech.com AlarmLocator

www.kno-tech.com AlarmLocator KnoTech biedt innovatieve oplossingen in productbeveiliging en RFID technologie voor: Detailhandel Industrie Bibliotheken/Mediatheken Periferie Logistiek AlarmLocator RFID antidiefstal systeem voor materialen,

Nadere informatie

Korte Checklist. 1. Organisatorische aspecten Zorg voor een brandveilige bedrijfsvoering!

Korte Checklist. 1. Organisatorische aspecten Zorg voor een brandveilige bedrijfsvoering! Korte Checklist 1. Organisatorische aspecten Zorg voor een brandveilige bedrijfsvoering! Er is een logboek aanwezig op het bedrijf / in de stallen. Hierin zijn o.a. certificaten (installaties, brandveiligheidsvoorzieningen)

Nadere informatie

SmartHome Huiscentrale

SmartHome Huiscentrale installatiehandleiding SmartHome Huiscentrale Vervanging voor Egardia Huiscentrale (model GATE-01) INSTALLATIEHANDLEIDING SMARTHOME HUISCENTRALE Website Egardia www.egardia.com Klantenservice Meer informatie

Nadere informatie

Module 9. Bedrijfshulpverlening Vraag Antwoord Mogelijke maatregelen Prioriteit Toelichting

Module 9. Bedrijfshulpverlening Vraag Antwoord Mogelijke maatregelen Prioriteit Toelichting Branche RI&E vereniging SZS (versie oktober 2008) 9.1 9.1 Is een actueel bedrijfshulpverleningsplan (bedrijfsnoodplan) aanwezig? Stel bedrijfshulpverleningsplan (bedrijfsnoodplan) op. Controleer minimaal

Nadere informatie

Voorbeeld selectief inleren Ei-melders (RF)

Voorbeeld selectief inleren Ei-melders (RF) Voorbeeld selectief inleren Ei-melders (RF) (1 verdieping met 4 appartementen en voorliggende gang) Uitleg situatie bovenstaand voorbeeld: Een appartementencomplex met 4 appartementen op rij met voorlangs

Nadere informatie

De GlobalGuard IP-zender-alarminstallatie van Friedland

De GlobalGuard IP-zender-alarminstallatie van Friedland De GlobalGuard IP-zender-alarminstallatie van Friedland Dag en nacht een veilig gevoel, overal, op ieder moment De IP-zender-alarminstallatie is gemakkelijk en snel te installeren, eenvoudig te bedienen

Nadere informatie

VERZEKERAARSVOORSCHRIFTEN VOOR DE INSTALLATIE VAN AUTOMATISCHE BRANDDETECTIESYSTEMEN

VERZEKERAARSVOORSCHRIFTEN VOOR DE INSTALLATIE VAN AUTOMATISCHE BRANDDETECTIESYSTEMEN Afdeling Brand en Zaakschadeverzekeringen van Assuralia de Meeûssquare 29-1000 BRUSSEL VERZEKERAARSVOORSCHRIFTEN VOOR DE INSTALLATIE VAN AUTOMATISCHE BRANDDETECTIESYSTEMEN 1 januari 2005 Technische studie

Nadere informatie

VDBS-BEVEILIGING VDBS-BEVEILIGING. Alarmsystemen - Branddetectie - Toegangscontrole - Werfbeveiliging

VDBS-BEVEILIGING VDBS-BEVEILIGING. Alarmsystemen - Branddetectie - Toegangscontrole - Werfbeveiliging VDBS-BEVEILIGING Alarmsystemen - Branddetectie - Toegangscontrole - Werfbeveiliging Camerabewaking - Videoparlofonie - Brandkasten - Brandblussers VDBS-BEVEILIGING Waarom kiezen voor VDBS-Beveiliging?

Nadere informatie

Overal uw huis onder controle

Overal uw huis onder controle Overal uw huis onder controle comfort energiebesparing personen alarm alarm camerabeveiliging www.e-domotica.com Bediening via: Basisstation Smartphone Tablet Voor wie: Voor iedereen Wanneer: Voor elke

Nadere informatie

PaxLock Pro Robuuste, alles in één, draadloze toegangscontrole oplossing

PaxLock Pro Robuuste, alles in één, draadloze toegangscontrole oplossing Beschikbare kleuren: Wit Zwart Interne en externe versie beschikbaar PaxLock Pro Robuuste, alles in één, draadloze toegangscontrole oplossing Verkrijgbaar in zwart of wit, met hoogglans afwerking, wat

Nadere informatie

GfS Nooduitgang beveiliging

GfS Nooduitgang beveiliging GfS Nooduitgang beveiliging GfS Nooduitgang beveiliging (1) Paniekbeslag heeft als functie om in geval van nood een veilige en doeltreffende vluchtweg te bieden. De Europese normering beschrijft dat deuren

Nadere informatie

Video deurbel 2 EKEN. 1. De basis Bevestigingssteun

Video deurbel 2 EKEN. 1. De basis Bevestigingssteun EKEN Video deurbel 2 1. De basis Bevestigingssteun 1. PIR Bewegingssensor 2. Infrarood LED 6x 3. Lichtsensor 4. 166 HD-camera 5. Microfoon 6. Drukknop 7. LED-indicator 8. Luidspreker 9. AC 8V-24V Voeding

Nadere informatie

AN0033-NL. Hoe voeg ik een brandalarm toe aan Paxton10. Overzicht. Een brandmeld apparaat creëren

AN0033-NL. Hoe voeg ik een brandalarm toe aan Paxton10. Overzicht. Een brandmeld apparaat creëren Hoe voeg ik een brandalarm toe aan Paxton10 Overzicht In Paxton10 kan de status van brandmelders eenvoudig worden gemonitord. Er kan een specifieke alarmconnector worden geïnstalleerd en worden ingebouwd

Nadere informatie

KEURMERK VEILIGE BOTENSTALLING SCHOUWINGRAPPORT

KEURMERK VEILIGE BOTENSTALLING SCHOUWINGRAPPORT Stichting VbV Postbus 21, 7300 AA, APELDOORN +31 55-527 05 05 FA: +31 55-522 67 66 Schouwinggegevens VbV referentie: KVB KEURMERK VEILIGE BOTENSTALLING SCHOUWINGRAPPORT Bedrijfsnaam: Aantal loodsen: Naam

Nadere informatie

GN Hearing-app - handleiding

GN Hearing-app - handleiding GN Hearing-app - handleiding Inleiding De apps is bedoeld om uw hoorervaring te verbeteren en te zorgen dat u nog meer profijt hebt van uw hoortoestellen. Geniet van onze innovatieve geluidstechnologie

Nadere informatie

EM8620 RFID-Tag. Downloaded from

EM8620 RFID-Tag. Downloaded from EM8620 RFID-Tag EM8620 - RFID-Tag 2 NEDERLANDS Inhoudsopgave 1.0 Introductie... 2 1.1 Inhoud van de verpakking... 2 2.0 Een nieuwe RFID-tag aanmelden... 2 3.0 RFID-tag... 2 4.0 Uitschakelen via de RFID-tag...

Nadere informatie

BHV/Ontruimingsplan Ouderenzorg Anders BEM1303136 gemeente Steenbergen

BHV/Ontruimingsplan Ouderenzorg Anders BEM1303136 gemeente Steenbergen BHV/Ontruimingsplan Ouderenzorg Anders BEM1303136 gemeente Steenbergen Naam :Ouderenzorg Anders Adres :Van Glymesstraat 30, 4651 LM Steenbergen Telefoon : 0167-567055 Directeur : Mw. A. Elferink Aantal

Nadere informatie

GN Hearing-app - handleiding

GN Hearing-app - handleiding GN Hearing-app - handleiding Inleiding Gefeliciteerd met het downloaden van uw app. De apps is bedoeld om uw hoorervaring te verbeteren en te zorgen dat u nog meer profijt hebt van uw hoortoestellen. Geniet

Nadere informatie

Easy Series voor woningbouwprojecten Beveiligingsoplossingen voor luxe woningen en appartementcomplexen

Easy Series voor woningbouwprojecten Beveiligingsoplossingen voor luxe woningen en appartementcomplexen Easy Series voor woningbouwprojecten Beveiligingsoplossingen voor luxe woningen en appartementcomplexen 2 Easy Series inbraakcentrale Betrouwbare beveiliging vereenvoudigd Toegevoegde waarde voor uw innovatieve

Nadere informatie

AL-2002W Indoor Air Quality Detector (Detector Luchtkwaliteit Binnenshuis) Snelstartgids

AL-2002W Indoor Air Quality Detector (Detector Luchtkwaliteit Binnenshuis) Snelstartgids AL-2002W Indoor Air Quality Detector (Detector Luchtkwaliteit Binnenshuis) Snelstartgids 07-2018 / v2.0 Inhoud I Veiligheidsinformatie... 3 II Productinformatie... 4 II-1 Inhoud van de verpakking... 4

Nadere informatie

a. Bijlage 1 tekeningen

a. Bijlage 1 tekeningen 1 Inhoudsopgave 1. Inhoudsopgave 2. Inleiding 3. Situatietekening (ligging van het gebouw) 4. Gebouw en organisatiegegevens 5. Alarmeringsprocedure 6. Stroomschema alarmering 7. Wijze van ontruiming 8.

Nadere informatie

Plena Public Address en gesproken woord ontruimingssysteem De snelste weg naar veiligheid

Plena Public Address en gesproken woord ontruimingssysteem De snelste weg naar veiligheid Plena Public Address en gesproken woord ontruimingssysteem De snelste weg naar veiligheid 2 Plena Public Address en gesproken woord ontruimingssysteem De snelste weg naar veiligheid Het Plena Public Address

Nadere informatie

Kies open installatie database wanneer u reeds een instellingen ODB bestand heeft gemaakt.

Kies open installatie database wanneer u reeds een instellingen ODB bestand heeft gemaakt. HANDLEIDING VERBINDING MAKEN MIDDELS DE JA-82T PC INTERFACE MODULE TUSSEN UW PC EN HET ALARMSYSTEEM. AANMAKEN VAN INSTELLINGENBESTAND ODB EN HET OPENEN VAN HET GEHEUGEN VAN HET ALARMSYSTEEM. MASTERSTAND

Nadere informatie

Ontruimingsalarmering. Professionele ontruimingsalarmering met gesproken woord VARIODYN D1

Ontruimingsalarmering. Professionele ontruimingsalarmering met gesproken woord VARIODYN D1 Ontruimingsalarmering Professionele ontruimingsalarmering met gesproken woord VARIODYN D1 Het toepassingsgebied van ontruimingsalarmeringssystemen omvat niet enkel gebouwen waar bezoekers in groten getale

Nadere informatie

Draadloos alarmsysteem. alarm assortiment

Draadloos alarmsysteem. alarm assortiment Draadloos alarmsysteem alarm assortiment Protexial io Draadloos alarmsysteem In Protexial io is het beste van de huidige alarmtechnologie samengebracht. Met Somfy biedt u een op maat gemaakt beveiligingssysteem

Nadere informatie

Perfect Places. Perfect Places

Perfect Places. Perfect Places 1 Doelgericht Waarom? Wat is aanvaardbaar? Competentie Het voorwerp van de analyse Het vakgebied De methode(s) Teamwerk Management Experten 2 3 4 5 6 Risicoanalyse en evaluatie van de behoeftes - Basisstudie

Nadere informatie

Wat iedere medewerker moet weten over brand

Wat iedere medewerker moet weten over brand Wat iedere medewerker moet weten over brand Inhoud Inleiding 3 Brandmelding 4 Wat te doen bij brand? 10 regels 5 Branddetectie en overige voorzieningen 7 Gebruiksaanwijzing kleine blusmiddelen 9 Brandpreventie

Nadere informatie

Beltone apps HANDLEIDING

Beltone apps HANDLEIDING Beltone apps HANDLEIDING Inleiding Gefeliciteerd met het downloaden van uw Beltone app. De Beltone apps zijn bedoeld om uw hoorervaring te verbeteren en te zorgen dat u nog meer profijt hebt van uw Beltone

Nadere informatie

Het draadloze alarmsysteem van Somfy zorgt voor uw gemoedsrust

Het draadloze alarmsysteem van Somfy zorgt voor uw gemoedsrust Het draadloze alarmsysteem van Somfy zorgt voor uw gemoedsrust Met het draadloze Protexial io alarm heeft u een hoogwaardige bescherming en het gemak van Home Motion by Somfy: Actieve veiligheid Het Somfy

Nadere informatie

ReSound apps - handleiding

ReSound apps - handleiding ReSound apps - handleiding Inleiding Gefeliciteerd met het downloaden van uw ReSound app. De ReSound apps zijn bedoeld om uw hoorervaring te verbeteren en te zorgen dat u nog meer profijt hebt van uw ReSound

Nadere informatie

Draadloos alarmsysteem

Draadloos alarmsysteem Draadloos alarmsysteem Het draadloze alarmsysteem van Somfy zorgt voor uw gemoedsrust Met het draadloze Protexial io alarm heeft u een hoogwaardige bescherming en het gemak van een op maat gemaakt systeem.

Nadere informatie

GPS Sniper ALARMMELDING & GPS-LOKALISATIE. Electric & electronic car accessories VIA SMS. Ref. Vos PRODUCT MADE IN EUROPE

GPS Sniper ALARMMELDING & GPS-LOKALISATIE. Electric & electronic car accessories VIA SMS. Ref. Vos PRODUCT MADE IN EUROPE Electric & electronic car accessories GPS Sniper Ref. Vos 06.028 ALARMMELDING & GPS-LOKALISATIE VIA SMS PRODUCT MADE IN EUROPE Gebruikershandleiding voor Android E27*10R-05*1266*00 versie 3.0 Inhoudstabel

Nadere informatie

motorcilinder Configuratiehandleiding Versie:2.0 Release:

motorcilinder Configuratiehandleiding Versie:2.0 Release: motorcilinder Configuratiehandleiding Versie:2.0 Release: 20160720 Inhoud Inleiding... 3 Configuratie app downloaden en installeren... 3 Koppelen... 4 Status... 7 Test... 8 Instellingen... 9 Geavanceerde

Nadere informatie

Servicebedrijf HR. Brandveiligheid II UMC St Radboud

Servicebedrijf HR. Brandveiligheid II UMC St Radboud Brandveiligheid Brandveiligheid II UMC St Radboud Inhoudsopgave 1. Inleiding 1 2. Bouwkundige Voorzieningen 3 3. Technische voorzieningen 5 3.1 Brandmeldinstallatie 5 3.2 Ontruimingsinstallatie 5 4. Elektronische

Nadere informatie

BouWatch: de standaard in tijdelijke beveiliging

BouWatch: de standaard in tijdelijke beveiliging BouWatch: de standaard in tijdelijke beveiliging Bouwplaatsbeveiliging en locatiebeveiliging is tegenwoordig een noodzaak. BouWatch biedt al sinds 2010, als één van de eersten in Nederland een totaalpakket

Nadere informatie

Waterleidingsprinkler. Het hoe, wat en waarom van de revolutionaire Waterleidingsprinkler

Waterleidingsprinkler. Het hoe, wat en waarom van de revolutionaire Waterleidingsprinkler Waterleidingsprinkler Het hoe, wat en waarom van de revolutionaire Waterleidingsprinkler We zien het maar al te vaak in de media een woning brand. In het ergste geval slachtoffers of voor het leven verminkte

Nadere informatie

Ontruimingsplan Molen Kyck over den Dyck. Instructie voor vrijwilligers

Ontruimingsplan Molen Kyck over den Dyck. Instructie voor vrijwilligers M o l e n K y c k o v e r d e n D y c k Datum: 16-04-2006 Pagina 1 van 19 w w w. m o l e n - d o r d r e c h t. n l Ontruimingsplan tijdens brand of andere calamiteiten Ontruimingsplan Molen Kyck over

Nadere informatie

Wie waakt als je slaapt? Rookmelders redden levens!

Wie waakt als je slaapt? Rookmelders redden levens! Wie waakt als je slaapt? Rookmelders redden levens! 1 Rookmelders laten je niet stikken! 2 Brand! Je moet er niet aan denken dat je op een nacht wakker schrikt omdat er brand is. De paniek die dan uitbreekt.

Nadere informatie

Handleiding. GSM/GPS/WiFi polshorloge

Handleiding. GSM/GPS/WiFi polshorloge Handleiding GSM/GPS/WiFi polshorloge 1 Product Beschrijving 1.1 Product Afbeelding Het AnaBell GSM/GPS Polshorloge is de nieuwste generatie van GSM telefonie gecombineerd met GPS technologie. Het is een

Nadere informatie

Brandmelding en Ontruimingsalarm Productbrochure

Brandmelding en Ontruimingsalarm Productbrochure Branddetectie, signalering en alarmering Brandmelding en Ontruimingsalarm Productbrochure Brandmelding en Ontruimingsalarm Een brandmeldinstallatie detecteert, lokaliseert en signaleert een beginnende

Nadere informatie

GPS Sniper ALARMMELDING & GPS-LOKALISATIE. Electric & electronic car accessories VIA SMS. Ref. Vos PRODUCT MADE IN EUROPE

GPS Sniper ALARMMELDING & GPS-LOKALISATIE. Electric & electronic car accessories VIA SMS. Ref. Vos PRODUCT MADE IN EUROPE Electric & electronic car accessories GPS Sniper Ref. Vos 06.028 ALARMMELDING & GPS-LOKALISATIE VIA SMS PRODUCT MADE IN EUROPE Gebruikershandleiding voor ios E27*10R-05*1266*00 versie 3.0 Inhoudstabel

Nadere informatie

De nieuwe generatie Toegangsbeheer.

De nieuwe generatie Toegangsbeheer. De nieuwe generatie Toegangsbeheer. Toekomstgericht Toegangsbeheer. Software eigenschappen. Simpel en visueel. Simpel betekent niet basis, het betekent dat het product correct werd ontworpen. Het systeem

Nadere informatie

De beste, mooiste en meest intelligente oplossing voor de automatisering en beveiliging van uw domein.

De beste, mooiste en meest intelligente oplossing voor de automatisering en beveiliging van uw domein. De beste, mooiste en meest intelligente oplossing voor de automatisering en beveiliging van uw domein. Fibaro is een complete en krachtige oplossing voor het monitoren, beheren en intelligent automatiseren

Nadere informatie

inhoud beveiliging - gemak - energiebesparend wat is net10? 4 net10 server 6 net10 controller 8 net10 desktoplezer 10 net10 lezers 12

inhoud beveiliging - gemak - energiebesparend wat is net10? 4 net10 server 6 net10 controller 8 net10 desktoplezer 10 net10 lezers 12 productcatalogus inhoud wat is net10? 4 net10 server 6 net10 controller 8 net10 desktoplezer 10 beveiliging - gemak - energiebesparend net10 lezers 12 net10 smartpoint 14 net10 connectors 16 beveiliging

Nadere informatie

Conventionele Brandmeldcentrale 500 Serie Zo eenvoudig als tellen tot drie

Conventionele Brandmeldcentrale 500 Serie Zo eenvoudig als tellen tot drie Conventionele Brandmeldcentrale 500 Serie Zo eenvoudig als tellen tot drie 2 Een brandmeldcentrale die eenvoudig is te installeren, configureren, te onderhouden en te gebruiken. LCD-scherm met statusindicatie

Nadere informatie

Fiche 8 (Analyse): Reglementering

Fiche 8 (Analyse): Reglementering Fiche 8 (Analyse): Reglementering 1. De reglementering inzake brand wordt beschreven in: Het ARAB (artikels 52 en 63bis) Codex over het welzijn op het werk wet van 1996 koninklijke besluiten van 1998 meer

Nadere informatie

9/12/15. Alarmsystemen. Met bedrading of draadloos? Een objec8eve kijk Luc De Ketelaere, senior inspector, ANPI

9/12/15. Alarmsystemen. Met bedrading of draadloos? Een objec8eve kijk Luc De Ketelaere, senior inspector, ANPI 9/12/15 Alarmsystemen. Met bedrading of draadloos? Een objec8eve kijk Luc De Ketelaere, senior inspector, ANPI 1 9/12/15 Alarmsysteem - Met bedrading of draadloos Agenda Mogelijke toepassingen Voordelen

Nadere informatie

Secret Service Europe. Gebruikershandleiding

Secret Service Europe. Gebruikershandleiding Secret Service Europe Gebruikershandleiding Be secure, feel safe, Clifford always with you Inhoudsopgave Blz. Secret Service Secret Service Algemeen Service provider Gefeliciteerd met de aanschaf van het

Nadere informatie

Livetap Productbrochure

Livetap Productbrochure Modificatie en uitbreiding van operationele sprinklersystemen Livetap Productbrochure Livetap Wat is Livetap? Livetap is een innovatie op het gebied van het aanpassen en uitbreiden van sprinklersystemen

Nadere informatie

SmartHome Huiscentrale

SmartHome Huiscentrale installatiehandleiding SmartHome Huiscentrale Vervanging voor WoonVeilig Huiscentrale (model WV-1716) INSTALLATIEHANDLEIDING SMARTHOME HUISCENTRALE Website WoonVeilig www.woonveilig.nl Klantenservice Meer

Nadere informatie

Bedrijfshulpverleningsplan

Bedrijfshulpverleningsplan Bedrijfshulpverleningsplan voor de openbare apotheek te Datum opmaak: bijlage 8 61 Inhoud 1 Basisgegevens Apotheek Arts Ziekenhuis met EHBO-post Aanwezige bedrijfshulpverleners 2 Informatie/instructie

Nadere informatie

Draadloze registratie en alarmering

Draadloze registratie en alarmering Draadloze registratie en alarmering www.re5al.nl Draadloze (temperatuur)registratie IceSpy Notion Pro is de opvolger van het succesvolle System5 en maakt gebruik van de nieuwste draadloze technieken. Niet

Nadere informatie

VLAANDEREN WALLONIE BRUSSEL. Keuring BOSEC of gelijkwaardig BOSEC of gelijkwaardig BOSEC of gelijkwaardig

VLAANDEREN WALLONIE BRUSSEL. Keuring BOSEC of gelijkwaardig BOSEC of gelijkwaardig BOSEC of gelijkwaardig WETGEVING De wetgeving over het gebruik van rookmelders is gewestelijke materie en verschilt bijgevolg in Vlaanderen, Wallonië en Brussel. Dit schema geeft een overzicht van de 3 gewesten: VLAANDEREN WALLONIE

Nadere informatie

BHV-procedures bij incidenten

BHV-procedures bij incidenten BHV-procedures bij incidenten Inclusief instructieblad met toelichting. Bij bedrijfshulpverlening voor ongevallen, brand en ontruiming is het belangrijk dat de BHV ers goede instructies en werkprocedures

Nadere informatie

De nieuwe regel voor branddetectie DTD S21-100. Inhoudelijke verschillen

De nieuwe regel voor branddetectie DTD S21-100. Inhoudelijke verschillen De nieuwe regel voor branddetectie DTD S21-100 Inhoudelijke verschillen Inleiding De DTD S21-100 bestaat uit 2 delen: DTD S21-100 deel 1: Technische regels DTD S21-100 deel 2: Kwalificaties en competenties

Nadere informatie

CleverLoop Security Systeem. Gebruikershandleiding

CleverLoop Security Systeem. Gebruikershandleiding CleverLoop Security Systeem Gebruikershandleiding 1 Inhoudsopgave Systeem vereisten 3 Setup Account 4 Network Connectie Schematisch 6 A - Alleen met behulp van router 7 B - Met behulp van de tweede router

Nadere informatie

Calamiteitenplan. Willem de Zwijger. Roermond

Calamiteitenplan. Willem de Zwijger. Roermond Calamiteitenplan Willem de Zwijger Roermond Cbs Willem de Zwijger Calamiteitenplan Algemene gegevens: Naam school: Cbs Willem de Zwijger Adres: Minister Beversstraat 7 6042 BL Roermond Telefoon: 0475-315665

Nadere informatie

InnoVfoam B.V. Enterprise in foam firefighting innovations

InnoVfoam B.V. Enterprise in foam firefighting innovations InnoVfoam B.V. Enterprise in foam firefighting innovations InnoVfoam B.V. Enterprise in foam firefighting innovations Vragen over schuimblussystemen? Behoefte aan advies over het ontwerpen van een installatie?

Nadere informatie

Paramaribo, 8 mei Betreft: Oproep systeem Offerte nr.: GB. Stichting Protestants Bejaardencentrum Huize Prinses Margriet

Paramaribo, 8 mei Betreft: Oproep systeem Offerte nr.: GB. Stichting Protestants Bejaardencentrum Huize Prinses Margriet Stichting Protestants Bejaardencentrum Huize Prinses Margiet T.a.v. mevrouw J. Abrahams Kerklaan #8 Telefoon: 497869/433870 E-mail: jennifer_2mei@hotmail.com Paramaribo, 8 mei 2014 Betreft: Oproep systeem

Nadere informatie