Jaarverslag 2018 Nederlandse Toer Fiets Unie

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Jaarverslag 2018 Nederlandse Toer Fiets Unie"

Transcriptie

1 Jaarverslag 2018 Nederlandse Toer Fiets Unie

2 Inhoud Faciliteren van passie We zorgen ervoor dat wielersporters met nog meer plezier op de fiets zitten. 02 Verbinden van wielersporters We binden zoveel mogelijk wielersporters aan de NTFU. Daarnaast verbinden we mensen met een gezamenlijke passie voor sportief fietsen. 03 Bedienen van de totale wielersport De NTFU maakt zich sterk voor vrije beoefening van de wielersport in de openbare ruimte 04 Breder kijken dan de wielersport Voor de enorme groep multisporters is het eenvoudiger om te profiteren van onze producten en diensten. 05 Zelfstandige organisatie De NTFU is een stabiele en toekomstbestendige organisatie. 06 Financiën Financieel jaaroverzicht 2018 Jaarverslag 2018 NTFU 2

3 Jaarverslag Jaarverslag 2018 NTFU 3 Ambitie 2020 Sportief fietsen moet vooral leuk zijn. De NTFU werkt vanuit een vraaggerichte aanpak waarbij de wensen en behoeften van de sporter centraal staan. De NTFU zorgt er met de juiste producten, diensten en informatievoorziening voor dat de wielersporters hun sport optimaal en met plezier kunnen beleven! 01 Faciliteren van passie Doelen Het aanbod van de NTFU en dat van de bij de NTFU aangesloten verenigingen/stichtingen wordt op een voor de wielersporter relevant moment aangeboden. + Alle NTFU toertochten staan garant voor kwaliteit. Zowel organisatorisch als in de beleving van de fietser. + Het aantal kwalitatief goede routes op fietssport.nl wordt verder uitgebreid.

4 01 Faciliteren van passie Jaarverslag 2018 NTFU 4 Online campagne Tijdens de Giro d Italia is er een online campagne uitgevoerd om het aanbod van de NTFU en de aangesloten verenigingen/stichtingen extra onder de aandacht te brengen bij wielersporters. De drie communicatieboodschappen gingen over het magazine, de toertochten en de verzekering. Op alle ingezette kanalen waaronder AD.nl en Eurosport bleek dat de informatie over toertochten zorgde voor een overweldigend aantal klikken en interacties. De resultaten van de campagne zijn positief. Zo heeft deze voor een groot bereik en awareness gezorgd onder een brede doelgroep. Daarnaast zijn er ruim klikken naar de website gerealiseerd en heeft de campagne er bovendien (in)direct toe geleid dat mensen een account hebben afgesloten op Fietssport. Betrouwbare content + 84% van de gebruikers vindt Fietssport een betrouwbare informatiebron. + Nieuwsbriefabonnees beoordelen de nieuwsbrief gemiddeld met een In totaal werden er 226 artikelen geplaatst op Fietssport. + De best gelezen artikelen zijn artikelen over toertochten.

5 01 Faciliteren van passie Jaarverslag 2018 NTFU 5 Routeplatform Routeplatform Bij de lancering van Fietssport.nl hebben we 500 routes kunnen plaatsen. We zien dat er een lichte groei is in het aantal routes op ons platform maar dat hier weinig vernieuwing van routes plaatsvindt. Verenigingen etaleren hun routekennis tijdens de toertochten die zij organiseren en tijdens hun clubritten. Online profileren zij zich hier nog niet zo mee. Met MTBroutes.nl hebben we in 2018 gesproken over hoe we meer en nieuwe mountainbikeroutes kunnen plaatsen. MTB onderhoudsgroepen melden ons steeds vaker dat zij hun route op Fietssport.nl willen plaatsen. Om wildgroei te voorkomen hebben we dat nog niet doorgevoerd. In 2019 gaan we dit mogelijk maken. Beoordeling tochten door deelnemers In 2018 is 56% van de tochten beoordeeld door deelnemers, dat staat gelijk aan 568 tochten. In totaal zijn er 4588 beoordelingen gegeven. 70% van de gebruikers van Fietssport leest de reviews van andere deelnemers. De reviews worden gebruikt om aanvullende informatie te krijgen of dienen als controlemiddel. Voor 40% van de gebruikers geven de reviews daadwerkelijk de doorslag om wel of niet deel te nemen.

6 01 Faciliteren van passie Jaarverslag 2018 NTFU evenementen 8 Gemiddeld aantal reviews per tocht 87 evenementen gecontroleerd 4588 reviews door deelnemers 568 evenementen beoordeeld 74 evenementen extra goed geregeld keurmerk ontvangen 4 Gemiddeld aantal sterren dat een tocht van deelnemers krijgt

7 Jaarverslag 2018 NTFU 7 02 Verbinden van wielersporters Ambitie 2020 De NTFU maakt het voor wielersporters mogelijk om op diverse manieren te profiteren van haar producten- en dienstenaanbod. Daarnaast stimuleert de NTFU verenigingen te vernieuwen en flexibel aanbod te creëren voor wielersporters. Doelen We versterken de relatie met onze leden en de bij ons aangesloten verenigingen/stichtingen. + We vergroten ons bereik onder de nog ongebonden wielersporter. + We weten met ons aanbod en met dat van de bij ons aangesloten verenigingen/stichtingen meer ongebonden wielersporters te binden.

8 02 Verbinden van wielersporters Jaarverslag 2018 NTFU 8 Bekendheid Fietssport enorm toegenomen In 2018 is er hard gewerkt aan de bekendheid van het platform. Niet voor niets, zo blijkt. Zowel het aantal bezoeken als het aantal fans op social media verdubbelde dit jaar. Het aantal bezoeken nam met 102% toe tot 1,24 miljoen, het aantal unieke bezoekers steeg met 78% tot ruim een half miljoen en zij bezochten samen 8,9 miljoen pagina s, een toename van 162%. Het aantal volgers op Twitter, Facebook en Instagram steeg tot boven de wielersporters verbonden aan de NTFU Eind 2018 zijn er wielersporters aan de NTFU verbonden ( leden / accounts.) Het aantal verenigingsleden daalde in 2018 licht (-0,8%). Wat opvalt is dat 62% van de verenigingsleden die hun lidmaatschap opzeggen wel blijven fietsen. Redenen van opzeggen zijn voornamelijk het niet meer mee kunnen met een groep (snelheid), trainingsmomenten komen niet meer gelegen of de cultuur binnen de vereniging was niet prettig. Het aantal individuele leden blijft toenemen en dit jaar nam ook het aantal basicaccounts, geholpen door de grotere bekendheid van het platform, sterk toe Aantal wielersporters Verenigingsondersteuning Uit de verenigingsmonitor van 2017 bleek dat 35% van de verenigingen niet goed weten welke ondersteuning de NTFU kan bieden. Op basis hiervan is er in 2018 vooral aandacht besteed aan het informeren van verenigingen over wat de NTFU kan bieden. Verder werd de gebruiksvriendelijkheid van NTFU. nl op basis van input van verenigingen verbeterd, gingen we vaker het land in om verenigingen te bezoeken, hebben we 360 verenigingen geholpen met het AVG-proof maken van hun vereniging en namen 94 verenigingen deel aan verschillende workshops / ondersteuningstrajecten. Verenigingsleden Individuele leden Basic-accounts (Fietssport)

9 Jaarverslag 2018 NTFU 9 Ambitie 2020 De wielersport kan nog altijd vrij beoefend worden door de vele wielersporters die ons land kent. Zij moeten de wielersport op een veilige manier kunnen beoefenen. Daarnaast moet er voldoende gelegenheid zijn om kwalitatief goede wielersportevenementen te organiseren. Daar profiteren onze leden van. Maar zij niet alleen. De hele Nederlandse wielersport wordt daar beter van. 03 Bedienen van de totale wielersport Doelen Intensiveren voorlichting en educatie ten aanzien van het gebruik van het terrein en omgang met andere recreanten. + Binnen meerdere provincies is er een provinciaal loket dat de verschillende vergunningaanvragen voor toertochten in behandeling neemt. + We versterken onze rol van belangenbehartiger. + Organisatoren van wielersportevenementen worden actief geadviseerd t.b.v. kwaliteitsverbetering. + We vergroten de inzet van opgeleide trainers en wegkapiteins binnen de wielersport. + De Holland Classic is een wielerevenement met meerwaarde voor zowel wielersporters als voor de bij de NTFU aangesloten organisatoren.

10 03 Bedienen van de totale wielersport Jaarverslag 2018 NTFU 10 Lokale partijen ondersteund Voor het organiseren van evenementen en/of het gebruik maken van de natuur is steeds vaker afstemming nodig op het gebied van veiligheid en toegankelijkheid. In 2018 hebben we verschillende lokale partijen/ vrijwilligers ondersteund bij o.a. het toegankelijk houden van (natuur) gebieden voor de sportieve fietser en het aanleggen van nieuwe routes. PWN Noord Hollands Duinreservaat In het Noord Hollands Duinreservaat is door terreinbeheerder PWN 8km aan paden afgesloten voor mountainbikers. De NTFU, MTB de Zeeleeuw en MTB- Noordwest zetten zich in voor duurzame maatregelen om er voor te zorgen dat mountainbikers en overige recreanten kunnen blijven genieten van het schitterende duingebied. Bikepark Rotterdam NTFU adviseerde Cariboo bij de planfase voor een bikepark in Rotterdam. Het bikepark is een combinatie tussen een technisch parcours en een MTB-route, dicht bij het centrum, waar kinderen gecontroleerd en veilig zelfstandig kunnen sporten. Uniek in Nederland. Aansprakelijkheid In 2018 adviseerde de NTFU diverse clubs op het gebied van aansprakelijkheid in relatie tot onderhoud op MTB-routes. Onder andere in het Rijk van Nijmegen en op de Sallandse- en Utrechtse Heuvelrug. Effect van mountainbikers op broedvogelpopulatie De NTFU financierde samen met Tracks & Trails, MTB NW en Stichting MTB UHR het onderzoek effect van mountainbikers op broedvogelpopulatie, uitgevoerd door SOVON (vogelbescherming). Het onderzoek toont aan dat het verstorende effect van mountainbikers op broedvogels niet groter is dan die van wandelaars. Nederlandse Mountainbike Summit De NTFU organiseerde op 29 september samen met IMBA Europe, Tracks & Trails en Specialized de tweede editie van de Nederlandse Mountainbike Summit. Doel: vrijwilligers door kennisuitwisseling ondersteunen bij het onderhouden van hun MTB-routes en bikeparks.

11 03 Bedienen van de totale wielersport Jaarverslag 2018 NTFU 11 Vergunningen aanvragen vereenvoudigen Eind 2017 heeft de NTFU een extra subsidie ( ) toegewezen gekregen uit het zogenaamde Innovatie- en Ontwikkelfonds van NOC*NSF. De toewijzing betreft een subsidie voor het realiseren van een online-tool (EVA) waarmee vergunningen voor (wielersport) evenementen eenvoudig en efficiënt kunnen worden aangevraagd en verstrekt hebben we gebruikt om oriënterende gesprekken met verschillende belanghebbenden te voeren om alle wensen, mogelijkheden en beperkingen in beeld te krijgen. Omdat de situatie momenteel erg complex is, is besloten de tool in 3 fases te ontwikkelen. Fase 1 Als eerste wordt het deel ontwikkeld waarop jij als tochtorganisator je route kunt uploaden. Vervolgens ontvang je de contactgegevens van de verschillende terreineigenaren. Fase 2 Vervolgens breiden we fase 1 uit, waardoor je direct de juiste formulieren per terreineigenaar ziet. Je kunt het ingevulde formulier dan ook meteen vanuit de online tool naar de terreineigenaar sturen. Fase 3 Tot slot willen we alle formulieren die er nu zijn terugschroeven tot één of enkele standaardformulier(en). Bij het uploaden van jullie route hoef je dan slechts één formulier in te vullen die automatisch verstuurd wordt naar alle terreineigenaren. Begin 2019 wordt gestart met het ontwikkelen van fase 1.

12 03 Bedienen van de totale wielersport Jaarverslag 2018 NTFU 12 Alliantie Samen Fietsen In de Alliantie Samen Fietsen werken de NTFU, ANWB, Fietsersbond, Fietsplatform, KNWU en Veiligheid NL samen om drukte en gevaarlijke situaties zoveel mogelijk te voorkomen. Dit met de focus op gedrag. In 2018 heeft Bureau shift vooronderzoek gedaan naar het gedrag en imago van wielrenners. Conclusie: het imago van wielrenners is het grootste probleem, we moeten een nieuw groepsgevoel creëren op het fietspad en sociaal fietsen neerzetten als de nieuwe norm. In oktober is een pop up fietscafé georganiseerd waarbij fietsers met elkaar in gesprek werden gebracht. Daarvan is een filmpje gemaakt. Het draagvlak voor een campagne sociaal fietsen was te klein bij de alliantie partners. Besloten is geen uitgebreide campagne uit te zetten, maar het filmpje en de boodschap in 2019 wel te delen via de kanalen van de partners. Daarnaast maakt Bureau Shift een opzet voor een pop up fietscafé dat door verenigingen gemakkelijk gebruikt kan worden om zelf een dergelijk café te organiseren. Daarmee kan de NTFU in het land de verschillende soorten fietsers met elkaar in gesprek brengen en daarmee het imago van de wielrenner verbeteren. Daarnaast blijven de partners van de Alliantie Samen Fietsen ook in 2019 samenwerken en iedere partner werkt aan zijn eigen projecten ter verbetering van het gedrag op het fietspad. 58 opleidingen voor wegkapiteins georganiseerd 521 wegkapiteins/ MTB-begeleiders opgeleid 962 deelnemers Start2Bike 8,6 Gemiddelde beoordeling Start2Bike programma door deelnemers

13 03 Bedienen van de totale wielersport Jaarverslag 2018 NTFU 13 Wieleracademie gestopt Afgelopen jaren vormden de KNWU en NTFU samen de Wieleracademie van waaruit de trainersopleidingen werden aangeboden. Na een gezamenlijke evaluatie dit jaar zijn we echter tot de conclusie gekomen dat de verschillen in visie en toekomstplannen te groot zijn. In overleg over de toekomst van de Wieleracademie kwamen diverse ideeën naar voren waaruit bleek dat beide organisaties andere plannen hebben op het vlak van het opleiden van trainers. De KNWU zet haar digitale transformatie door op het vlak van opleiden en ziet een toekomst in het modulair opbouwen van het aanbod door middel van verschillende modules voor meerdere doelgroepen. De NTFU kiest bewust voor praktijkgericht leren en zet in op meer leerdynamiek in de groepen door wielrenners bij wielrenners in te delen en mountainbikers bij mountainbikers.

14 03 Bedienen van de totale wielersport Holland Classic 2018 Laatste editie Holland Classic Jaarverslag 2018 NTFU 14 Voldoende aanbod van kwalitatief goede wielersportevenementen is een belangrijk speerpunt voor de NTFU. Eén van die evenementen was de afgelopen drie jaar onze eigen Holland Classic. Het concept (gecombineerd met andere evenementen zoals de worldcup BMX en het Framed Festival) sloeg goed aan en de routes werden goed gewaardeerd. Toch bleef het aantal deelnemers achter bij de doelstelling en waren daarmee de kosten van de Holland Classic hoog. Daarom heeft het hoofdbestuur besloten om niet door te gaan met de Holland Classic. Holland Classic in cijfers 502 mountainbikers 857 racefietsers 76% is het eens met de stelling dat de Holland Classic zich onderscheid t.o.v. andere toertochten 8,2 gemiddelde beoordeling NPS-score * * Wanneer de NPS hoog ligt of 100 is, zijn gebruikers/bezoekers erg loyaal en tevreden. Wanneer de NPS laag is of -100, zijn gebruikers/bezoekers niet loyaal en ontevreden.

15 Jaarverslag 2018 NTFU Breder kijken dan de wielersport Ambitie 2020 Voor de enorme groep multisporters moet het eenvoudiger zijn om te profiteren van onze producten en diensten. Hiervoor moeten verschillende sporten nader tot elkaar worden gebracht. We kijken daarmee breder dan de wielersport alleen. Voorwaarde is dat er een duidelijke link met de wielersport moet zijn. Doelen 2018 Op dit thema bleken er geen vragen vanuit individuele sporters en/ of verenigingen meer te zijn. Zaken omtrent dit thema zijn op lokaal niveau vaak al zeer goed geregeld, ondersteuning van de NTFU bleek hierbij niet noodzakelijk. Wij hebben wat betreft deze pijler dan ook een reactieve houding aangenomen en hebben ons gefocust op de andere pijlers uit het jaarplan.

16 Jaarverslag 2018 NTFU Zelfstandige organisatie Ambitie 2020 De NTFU verkent andere verdienmodellen om financieel gezond en onafhankelijk te blijven. Daarnaast kijken we kritisch naar de werkzaamheden en bepalen we of deze in de ingeslagen beleidsrichting passen, welke nieuwe werkzaamheden worden opgepakt en welke werkzaamheden prioriteit hebben. Doelen Fietssport.nl is een volwaardig alternatief verdienmodel dat naast de huidige lidmaatschapsstructuur bestaat. + Duidelijke rolverdeling tussen het NTFU- uniebureau, het hoofdbestuur en de vrijwilligers.

17 05 Zelfstandige organisatie Jaarverslag 2018 NTFU 17 Fietssport is verder doorontwikkeld In 2018 hebben we de tijd genomen om de bestaande functies te verbeteren. Met behulp van de input van gebruikers hebben we onder andere: + Het melden van schade en de Scan&go code toegankelijker gemaakt. + De voorheen zwarte kaart is nu wit waarbij water en bosrijk gebied duidelijk te onderscheiden zijn. + De filter op de Route-, Toertocht- en Clubpagina is aangepast. Je kunt nu zoeken op provincie én hij bevat een resetknop. Van juni 2016 tot 1 januari 2018 werden er 44 mensen via Fietssport.nl lid door een PLUS-account af te sluiten. Geen indrukwekkende cijfers. Uit ervaringen met het individueel lidmaatschap wisten we echter dat nieuwe lidmaatschapsvormen tijd nodig hebben. In 2018 werden dan ook 473 wielersporters lid via fietssport.nl. Ondersteuning clubs & onderhoudsgroepen De NTFU stuurde aan op grotere betrokkenheid van clubs en groepen bij het onderhouden van MTB-routes. Met succes: Nederland telt vrijwilligers die samen uren aan onderhoud op routes besteden. Taken zoals belangenbehartiging, contracten en verzekeringen zijn lastig uitvoerbaar door vrijwilligers. De NTFU zet zich in voor professionalisering van deze groepen door een modelcontract op te stellen, een onderhoudsrichtlijn te ontwikkelen én een verzekeringsproduct aan te bieden.

18 Jaarverslag 2018 NTFU Financiën

19 06 Financiën Jaarverslag 2018 NTFU 19 Financieel overzicht 2018 ALGEMEEN Doelstelling De NTFU stelt zich ten doel het bevorderen van de wielersport in de meest ruime zin van het woord. Bestuurssamenstelling Voorzitter: H. Jager, Secretaris: W. Noorman Leden: P. Wieringa, M. Rijnders. Directeur A. de Vries GRONDSLAGEN VOOR DE WAARDERING EN RESULTAATBEPALING ALGEMEEN De jaarrekening is opgemaakt op basis van historische kostprijs. De waardering van activa en passiva geschiedt, voor zover niet anders is vermeld, tegen nominale waarde. Winsten worden toegerekend aan de periode waarin ze zijn gerealiseerd. Verliezen worden verantwoord in het jaar waarin ze voorzienbaar zijn.. WAARDERINGSGRONDSLAGEN VOOR DE BALANS Materiële vaste activa De materiële vaste activa worden gewaardeerd op verkrijgingsprijs, verminderd met de cumulatieve afschrijvingen en indien van toepassing met bijzondere waardeverminderingen. De afschrijvingen worden gebaseerd op de geschatte economische levensduur en worden berekend op basis van een vast percentage van de verkrijgingsprijs, rekening houdend met een eventuele restwaarde. Er wordt afgeschreven vanaf het moment van ingebruikname. Op terreinen wordt niet afgeschreven. Op inventaris wordt 20%, op computers 33% en op vervoermiddelen 20% afgeschreven. Voorraden De voorraden grond- en hulpstoffen, alsmede de handelsvoorraden, worden gewaardeerd tegen verkrijgingsprijs dan wel lagere actuele waarde voor zover nodig onder aftrek van een voorziening voor incourantheid.. Vorderingen Voor zover nodig is op de vorderingen een voorziening wegens oninbaarheid in mindering gebracht.

20 06 Financiën Jaarverslag 2018 NTFU 20 Financieel overzicht 2018 Effecten De ter beurze genoteerde effecten worden gewaardeerd tegen de reële waarde. De gerealiseerde en niet-gerealiseerde waardeveranderingen van de ter beurze genoteerde effecten worden in de winst- en verliesrekening verantwoord. De niet ter beurze genoteerde effecten worden gewaardeerd tegen verkrijgingsprijs danwel lagere marktwaarde waarbij is uitgegaan van de individuele effecten. Liquide middelen De liquide middelen zijn gewaardeerd tegen de nominale waarde. Indien middelen niet ter vrije beschikking staan, dan wordt hiermee bij de waardering rekening gehouden. Schulden Schulden worden gewaardeerd tegen nominale waarde tenzij anders is bepaald. GRONDSLAGEN VOOR DE RESULTAATBEPALING Resultaatbepaling Het resultaat wordt bepaald als het verschil tussen de nettoopbrengsten en de kosten en andere lasten van het jaar, met gewaardeerd met inachtneming van hiervoor reeds vermelde waarderingsgrondslagen. Opbrengsten zijn verantwoord in het jaar waarop ze betrekking hebben. Verliezen welke hun oorsprong vinden in het boekjaar zijn in aanmerking genomen zodra deze voorzienbaar zijn. Opbrengsten De opbrengsten betreffen de jaarlijkse contributies van aangesloten leden, aan derden geleverde diensten en goederen en toegekende subsidies. Afschrijvingen De afschrijvingen op de materiële vaste activa zijn berekend door middel van vaste percentages van de verkrijgingswaarde, op basis van de verwachte economische levensduur. Boekwinsten en -verliezen bij verkoop van materiële vaste activa zijn begrepen onder de afschrijvingen. Financieel resultaat De rentebaten en -lasten betreffen de op de verslagperiode betrekking hebbende rente-opbrengsten en -kosten.

21 06 Financiën Jaarverslag 2018 NTFU 21 Balans Balans Activa Vaste activa Vlottende activa Vorderingen lange termijn 2 2 Vorderingen korte termijn Effecten Liquide middelen Totaal Activa Passiva Eigen vermogen Bestemmingsreserves Schulden lange termijn Schulden korte termijn Belastingdienst 1 0 Totaal Passiva TOTAAL Uit bovenstaand overzicht blijkt dat de NTFU ruimschoots aan haar korte termijn verplichtingen kan voldoen.

22 06 Financiën Jaarverslag 2018 NTFU 22 Balans Toelichting balans Vlottende activa De voorraden betreffen bondsartikelen, promotiemateriaal en kleding. Vorderingen korte termijn De vorderingen op korte termijn betreffen de nog te ontvangen subsidie en vorderingen op verenigingen en derden. Liquide middelen De liquide middelen bestaan uit kasgeld en verder al dan niet rentedragende tegoeden bij de Rabobank en de ING Bank. Bestemmingsreserve In het boekjaar 2018 is de bestemmingsreserve per saldo toegenomen. Passiva De vermogenspositie per ultimo 2018: Het boekjaar 2018 is afgesloten met een positief resultaat van waarvan wordt toegevoegd aan de algemene reserve en wordt aangemerkt als bestemmingsreserve. De algemene reserve is gestegen tot Schulden lange termijn De schulden op lange termijn betreffen de waarborgsommen, die door de leden van de NTFU zijn betaald. Schulden korte termijn De schulden korte termijn betreffen leveranciers en niet opgenomen vakantie personeel. Niet in de balans opgenomen verplichtingen De vereniging is een meerjarige huurverplichting aangegaan tot en met 31 december 2025 terzake van huur van kantoorruimte. De jaarlijkse huurlast (exclusief servicekosten) bedraagt ,-

23 06 Financiën Jaarverslag 2018 NTFU 23 Werkkapitaal Werkkapitaal Vorderingen korte termijn Effecten Liquide middelen Subtotaal vlottende activa Schulden korte termijn TOTAAL Uit bovenstaand overzicht blijkt dat de NTFU ruimschoots aan haar korte termijn verplichtingen kan voldoen.

24 06 Financiën Jaarverslag 2018 NTFU 24 Staat van baten en lasten 1 Resultaat 2017 Begroting 2018 Resultaat 2018 Kosten organisatie Personeel Huisvesting Bureau & organisatie Bestuur & commissies Regio s Totaal Kosten organisatie Opbrengsten organisatie Contributies Subsidies Overige opbrengsten Sponsoring Totaal Opbrengsten organisatie

25 06 Financiën Jaarverslag 2018 NTFU 25 Staat van baten en lasten 2 Resultaat 2017 Begroting 2018 Resultaat 2018 Kosten producten en diensten Verzekeringen Magazines Marketing en PR Verenigingsondersteuning en ledenservice Opleidingen Totaal Kosten producten en diensten Opbrengsten producten en diensten Verzekeringen Magazines Verenigingsondersteuning en ledenservice Opleidingen Totaal Opbrengsten producten en diensten Projecten Start2Bike Holland Classic Totaal Projecten TOTAAL

26 06 Financiën Jaarverslag 2018 NTFU 26 Staat van baten en lasten 3 Toelichting staat van baten en lasten + De toename van het aantal leden is meer dan begroot gebleken. + Door de stijgende ledenaantallen en stijgende afgenomen aanvullende fietsverzekeringen zijn de opbrengsten en kosten van Verzekeringen gestegen. + Kosten voor producten zijn gedaald door lagere omzet van de webshop en het afschaffen van de jaarlijkse ledenpas. + Opbrengsten en kosten VO en Ledenservice is gestegen doordat er meer subsidie vanuit het NOC*NSF is ontvangen. + Het saldo op Start2Bike is hoger dan begroot als gevolg van lagere advertentie- en promotiekosten. + Holland Classic heeft een lager negatief saldo dankzij kostenbesparende samenwerking met Papendal. + Opbrengsten Subsidies is groter dan begroot als gevolg van een hogere bijdrage van NOC*NSF. Subsidies NOC*NSF Ontvangen bijdragen Staat van Baten en Lasten Algemeen functioneren Subsidies Veilig Sport Klimaat (VSK) VO en Ledenservice Maatwerkbudget Innovatie en Ontwikkeling VO en Ledenservice Totaal

27 06 Financiën Jaarverslag 2018 NTFU 27 Kengetallen Realisatie Begroot Realisatie Aangesloten leden Aantal verenigingen Aantal stichtingen Totaal Aantal Leden Leden vereniging Individuele leden Totaal Realisatie Begroot Realisatie Aantal verzekeringen Aanvullende fietsverzekeringen Reisverzekeringen Aantal personeelsleden In FTE s 14,81 15,25 14,34 M-leden Aantal tochten Toertocht Mountainbiketocht 962 Pelotonstocht 50 Recreatieve tocht 194 Funclasse/Tijdrit 9 Totaal Sterrit

28 06 Financiën Jaarverslag 2018 NTFU 28 Controleverklaring van de onafhankelijke accountant Aan: Nederlandse Toer Fiets Unie A. Verklaring over de in het jaarverslag opgenomen jaarrekening 2018 Ons oordeel Wij hebben de jaarrekening 2018 van Nederlandse Toer Fiets Unie te Veenendaal gecontroleerd. Naar ons oordeel geeft de in dit jaarverslag opgenomen jaarrekening een getrouw beeld van de grootte en de samenstelling van het vermogen van Nederlandse Toer Fiets Unie per 31 december 2018 en van het resultaat over 2018 in overeenstemming met de in Nederland geldende RJk-Richtlijn C1 Kleine organisaties zonder winststreven. De jaarrekening bestaat uit: 1. de balans per 31 december 2018; 2. de winst- en verliesrekening over 2018; en 3. de toelichting met een overzicht van de gehanteerde grondslagen voor financiële verslaggeving en andere toelichtingen. De basis voor ons oordeel Wij hebben onze controle uitgevoerd volgens het Nederlands recht, waaronder ook de Nederlandse controlestandaarden vallen. Onze verantwoordelijkheden op grond hiervan zijn beschreven in de sectie Onze verantwoordelijkheden voor de controle van de jaarrekening. Wij zijn onafhankelijk van Nederlandse Toer Fiets Unie zoals vereist in de Verordening inzake de onafhankelijkheid van accountants bij assurance-opdrachten (ViO) en andere voor de opdracht relevante onafhankelijkheidsregels in Nederland. Verder hebben wij voldaan aan de Verordening gedrags- en beroepsregels accountants (VGBA). Wij vinden dat de door ons verkregen controle-informatie voldoende en geschikt is als basis voor ons oordeel. B. Verklaring over de in het jaarverslag opgenomen andere informatie Naast de jaarrekening en onze controleverklaring daarbij, omvat het jaarverslag andere informatie. Op grond van onderstaande werkzaamheden zijn wij van mening dat de andere informatie met de jaarrekening verenigbaar is en geen materiële afwijkingen bevat. Wij hebben de andere informatie gelezen en hebben op basis van onze kennis en ons begrip, verkregen vanuit de jaarrekeningcontrole of anderszins, overwogen of de andere informatie materiële afwijkingen bevat. Deze werkzaamheden hebben niet dezelfde diepgang als onze controlewerkzaamheden bij de jaarrekening. Het bestuur is verantwoordelijk voor het opstellen van de andere informatie. C. Beschrijving van verantwoordelijkheden met betrekking tot de jaarrekening Verantwoordelijkheden van het bestuur voor de jaarrekening Het bestuur is verantwoordelijk voor het opmaken en getrouw weergeven van de jaarrekening in overeenstemming met de in Nederland geldende RJk-Richtlijn C1 Kleine organisaties zonder winststreven. In dit kader is het bestuur verantwoordelijk voor een zodanige interne beheersing die het bestuur noodzakelijk acht om het opmaken van de jaarrekening mogelijk te maken zonder afwijkingen van materieel belang als gevolg van fouten of fraude. Bij het opmaken van de jaarrekening moet het bestuur afwegen of de vereniging in staat is om haar werkzaamheden in continuïteit voort te zetten. Op grond van genoemd verslaggevingsstelsel moet het bestuur de jaarrekening opmaken op basis van de continuïteitsveronderstelling, tenzij het bestuur het voornemen heeft om de vereniging te liquideren of de bedrijfsactiviteiten te beëindigen of als beëindiging het enige realistische alternatief is. Onze verantwoordelijkheden voor de controle van de jaarrekening Onze verantwoordelijkheid is het zodanig plannen en uitvoeren van een controleopdracht dat wij daarmee voldoende en geschikte controle-informatie verkrijgen voor het door ons af te geven oordeel. Onze controle is uitgevoerd met een hoge mate maar geen absolute mate van zekerheid waardoor het mogelijk is dat wij tijdens onze controle niet alle materiële fouten en fraude ontdekken. Afwijkingen kunnen ontstaan als gevolg van fraude of fouten en zijn materieel indien redelijkerwijs kan worden verwacht dat deze, afzonderlijk of gezamenlijk, van invloed kunnen zijn op de economische beslissingen die gebruikers op basis van deze jaarrekening nemen. De materialiteit beïnvloedt de aard, timing en omvang van onze controle werkzaamheden en de evaluatie van het effect van onderkende afwijkingen op ons oordeel. Wij hebben deze accountantscontrole professioneel kritisch uitgevoerd en hebben waar relevant professionele oordeelsvorming toegepast in overeenstemming met de Nederlandse controlestandaarden, ethische voorschriften en de onafhankelijkheidseisen. Onze controle bestond onder andere uit: het identificeren en inschatten van de risico s dat de jaarrekening afwijkingen van materieel belang bevat als gevolg van fouten of fraude, het in reactie op deze risico s bepalen en uitvoeren van controlewerkzaamheden en het verkrijgen van controleinformatie die voldoende en geschikt is als basis voor ons oordeel. Bij fraude is het risico dat een afwijking van materieel belang niet ontdekt wordt groter dan bij fouten. Bij fraude kan sprake zijn van samenspanning, valsheid in geschrifte, het opzettelijk nalaten transacties vast te leggen, het opzettelijk verkeerd voorstellen van zaken of het doorbreken van de interne beheersing; het verkrijgen van inzicht in de interne beheersing die relevant is voor de controle met als doel controlewerkzaamheden te selecteren die passend zijn in de omstandigheden. Deze werkzaamheden hebben niet als doel om een oordeel uit te spreken over de effectiviteit van de interne beheersing van de vereniging; het evalueren van de geschiktheid van de gebruikte grondslagen voor financiële verslaggeving en het evalueren van de redelijkheid van schattingen door het bestuur en de toelichtingen die daarover in de jaarrekening staan; het evalueren van de presentatie, structuur en inhoud van de jaarrekening en de daarin opgenomen toelichtingen; en het evalueren of de jaarrekening een getrouw beeld geeft van de onderliggende transacties en gebeurtenissen. Veenendaal, 10 april 2019 Elysee Accountants B.V. (was getekend) H. van Zijtveld AA

29 Jaarverslag 2018 NTFU 29 Met dank aan: Al het werk van de NTFU en dus ook de resultaten van dit jaarverslag zijn tot stand gekomen dankzij de inzet van het NTFUbestuur, de vele vrijwilligers in het land en de bureaumedewerkers in Veenendaal. Vrijwilligers bedankt!! + Cluster- en regioafgevaardigden + Bestuur NTFU + NTFU-instructeurs + Tuchtcommissie + NTFU-docenten + Kwaliteitsadviseurs + Commissie van beroep + Reglementencommissie + Klankbordgroep kwaliteitssysteem + Bestuur & vrijwilligers verenigingen + Bestuur & vrijwilligers stichtingen

30 Nederlandse Toer Fiets Unie Bezoekadres: Landjuweel PH Veenendaal Postadres: Postbus AH Veenendaal Telefoon:

Jaarplan 2019 Wielersportbond NTFU

Jaarplan 2019 Wielersportbond NTFU Jaarplan 2019 Wielersportbond NTFU De NTFU zet zich in voor de belangen van iedere wielersporter met oog voor de totale wielersport, verbindt en creëert de juiste randvoorwaarden zodat iedere Nederlander

Nadere informatie

CONTROLEVERKLARING VAN DE ONAFHANKELIJKE ACCOUNTANT Aan: het bestuur van Stichting FCB Dienstverlenen in Arbeidsmarktvraagstukken A. Verklaring over d

CONTROLEVERKLARING VAN DE ONAFHANKELIJKE ACCOUNTANT Aan: het bestuur van Stichting FCB Dienstverlenen in Arbeidsmarktvraagstukken A. Verklaring over d CONTROLEVERKLARING VAN DE ONAFHANKELIJKE ACCOUNTANT Aan: het bestuur van Stichting FCB Dienstverlenen in Arbeidsmarktvraagstukken A. Verklaring over de in het financieel jaarrapport opgenomen jaarrekening

Nadere informatie

CONTROLEVERKLARING VAN DE ONAFHANKELIJKE ACCOUNTANT Aan: het bestuur en raad van commissarissen van Stichting FC Eindhoven A. Verklaring over de in he

CONTROLEVERKLARING VAN DE ONAFHANKELIJKE ACCOUNTANT Aan: het bestuur en raad van commissarissen van Stichting FC Eindhoven A. Verklaring over de in he CONTROLEVERKLARING VAN DE ONAFHANKELIJKE ACCOUNTANT Aan: het bestuur en raad van commissarissen van Stichting FC Eindhoven A. Verklaring over de in het jaarverslag opgenomen jaarrekening 2017/2018 Ons

Nadere informatie

CONTROLEVERKLARING VAN DE ONAFHANKELIJKE ACCOUNTANT Aan: de Raad van Toezicht van Stichting Filmtheater t Hoogt A. Verklaring over de in het jaarverslag opgenomen jaarrekening 2017 Ons oordeel Wij hebben

Nadere informatie

CONTROLEVERKLARING VAN DE ONAFHANKELIJKE ACCOUNTANT Aan: het bestuur van Stichting Gooisch Natuurreservaat A. Verklaring over de in het jaarverslag opgenomen jaarrekening 2016 Ons oordeel Wij hebben de

Nadere informatie

JAARPLAN 2018 STRUCTUUR

JAARPLAN 2018 STRUCTUUR JAARPLAN 2018 JAARPLAN 2018 STRUCTUUR De ambities die de NTFU zichzelf heeft gesteld in het meerjarenbeleidplan 2017/2020 vormen de basis voor het Jaarplan 2018. We beschreven in het meerjarenplan 5 aandachtsgebieden

Nadere informatie

CONTROLEVERKLARING VAN DE ONAFHANKELIJKE ACCOUNTANT Aan: het bestuur van Stichting Steun Goois Natuurreservaat A. Verklaring over de jaarrekening 2017

CONTROLEVERKLARING VAN DE ONAFHANKELIJKE ACCOUNTANT Aan: het bestuur van Stichting Steun Goois Natuurreservaat A. Verklaring over de jaarrekening 2017 CONTROLEVERKLARING VAN DE ONAFHANKELIJKE ACCOUNTANT Aan: het bestuur van Stichting Steun Goois Natuurreservaat A. Verklaring over de jaarrekening 2017 Ons oordeel Wij hebben de jaarrekening 2017 van Stichting

Nadere informatie

T: +31 (0)30 284 98 00 E: utrecht@bdo.nl www.bdo.nl BDO Audit & Assurance B.V. Postbus 4053, 3502 HB Utrecht Van Deventerlaan 101, 3528 AG Utrecht Nederland Controleverklaring van de onafhankelijke accountant

Nadere informatie

CONTROLEVERKLARING VAN DE ONAFHANKELIJKE ACCOUNTANT Aan: het bestuur van Stichting Gooisch Natuurreservaat A. Verklaring over de in het jaarverslag op

CONTROLEVERKLARING VAN DE ONAFHANKELIJKE ACCOUNTANT Aan: het bestuur van Stichting Gooisch Natuurreservaat A. Verklaring over de in het jaarverslag op CONTROLEVERKLARING VAN DE ONAFHANKELIJKE ACCOUNTANT Aan: het bestuur van Stichting Gooisch Natuurreservaat A. Verklaring over de in het jaarverslag opgenomen jaarrekening 2017 B. Ons oordeel Wij hebben

Nadere informatie

CONTROLEVERKLARING VAN DE ONAFHANKELIJKE ACCOUNTANT Aan: de Gemeente Delft en de Raad van Commissarissen van Werkse! Verklaring over de jaarrekening 2016 Ons oordeel Wij hebben de jaarrekening 2016 van

Nadere informatie

JAN CONTROLEVERKLARING VAN DE ONAFHANKELIJKE ACCOUNTANT *136076* Aan: de aandeelhouder van Scotch Whisky International B.V. A. Verklaring over de in het jaarrapport opgenomen jaarrekening 2017 Ons oordeel

Nadere informatie

JAN. Aan: het bestuur van het Nederlands Instituut voor Volksontwikkeling en Natuurvriendenwerk (Vereniging NIVON) te Amsterdam

JAN. Aan: het bestuur van het Nederlands Instituut voor Volksontwikkeling en Natuurvriendenwerk (Vereniging NIVON) te Amsterdam CONTROLEVERKLARING VAN DE ONAFHANKELIJKE ACCOUNTANT Aan: het bestuur van het Nederlands Instituut voor Volksontwikkeling en Natuurvriendenwerk (Vereniging NIVON) te Amsterdam A. Verklaring over de in het

Nadere informatie

Ons oordeel Wij hebben de jaarrekening 2017 van Samenwerkingsstichting Kans & Kleur gecontroleerd.

Ons oordeel Wij hebben de jaarrekening 2017 van Samenwerkingsstichting Kans & Kleur gecontroleerd. Controleverklaring van de onafhankelijke accountant Aan: de Raad van Toezicht Samenwerkingsstichting Kans & Kleur A. Verklaring over de in het jaarverslag opgenomen jaarrekening 2017 Ons oordeel Wij hebben

Nadere informatie

Controleverklaring van de onafhankelijke accountant

Controleverklaring van de onafhankelijke accountant Overige gegevens Controleverklaring van de onafhankelijke accountant Aan: de Raad van Toezicht van De Nederlandse Hartstichting Verklaring over de in het jaarverslag opgenomen jaarrekening Wij vinden dat

Nadere informatie

Controleverklaring van de onafhankelijke accountant Aan de raad van toezicht van Vereniging voor Christelijk Voortgezet Onderwijs Paul Krugerweg 44 38

Controleverklaring van de onafhankelijke accountant Aan de raad van toezicht van Vereniging voor Christelijk Voortgezet Onderwijs Paul Krugerweg 44 38 Controleverklaring van de onafhankelijke accountant Aan de raad van toezicht van Vereniging voor Christelijk Voortgezet Onderwijs Paul Krugerweg 44 3851 ZJ ERMELO A. Verklaring over de in het jaarverslag

Nadere informatie

Jaarplan 2020 Nederlandse Toer Fiets Unie

Jaarplan 2020 Nederlandse Toer Fiets Unie Jaarplan 2020 Nederlandse Toer Fiets Unie De NTFU zet zich in voor de belangen van iedere wielersporter met oog voor de totale wielersport, verbindt en creëert de juiste randvoorwaarden zodat iedere Nederlander

Nadere informatie

CONTROLEVERKLARING VAN DE ONAFHANKELIJKE ACCOUNTANT Aan de Raad van Toezicht en het Bestuur van Stichting STBN A. Verklaring over de in het jaarversla

CONTROLEVERKLARING VAN DE ONAFHANKELIJKE ACCOUNTANT Aan de Raad van Toezicht en het Bestuur van Stichting STBN A. Verklaring over de in het jaarversla CONTROLEVERKLARING VAN DE ONAFHANKELIJKE ACCOUNTANT Aan de Raad van Toezicht en het Bestuur van Stichting STBN A. Verklaring over de in het jaarverslag opgenomen jaarrekening 2017 Ons oordeel Wij hebben

Nadere informatie

Jaarrekening Patijnenburg 2016

Jaarrekening Patijnenburg 2016 Jaarrekening Patijnenburg 2016 CONTROLEVERKLARING VAN DE ONAFHANKELIJKE ACCOUNTANT Aan: het bestuur van Stichting Patijnenburg Verklaring over de in het jaarverslag

Nadere informatie

Accountants Belastingadviseurs bezoekadres Van Elmptstraat 14 9723 ZL Groningen postbus Postbus 174 9700 AD Groningen telefoon 050-3166966 fax 050-3138180 e-mail groningen@jonglaan.nl internet www.jonglaan.nl

Nadere informatie

CONTROLEVERKLARING VAN DE ONAFHANKELIJKE ACCOUNTANT Aan: het bestuur van Stichting Fonds Collectieve Belangen voor de Handel in Bouwmaterialen A. Verklaring over de in het jaarverslag opgenomen jaarrekening

Nadere informatie

Accountants Belastingadviseurs adres Van Elmptstraat 14 9723 ZL Groningen telefoon 050-3166966 e-mail groningen@jonglaan.nl internet www.jonglaan.nl Controleverklaring van de onafhankelijke accountant

Nadere informatie

KPMG Audit. kpmg. Document waarop ons rapport 17X GRN d.d. 27 juni (mede) betrekking heeft. KPMG Accountants N.V.

KPMG Audit. kpmg. Document waarop ons rapport 17X GRN d.d. 27 juni (mede) betrekking heeft. KPMG Accountants N.V. Controleverklaring van de onafhankelijke accountant Aan: de Raad van Bestuur en de Raad van Commissarissen van Coöperatie Regionale Ambulancevoorziening Kennemerland U.A. Verklaring over de in de jaarstukken

Nadere informatie

A. Verklaring over de in het jaarverslag opgenomen jaarrekening 2017

A. Verklaring over de in het jaarverslag opgenomen jaarrekening 2017 VAN DE ONAFHANKELIJKE ACCOUNTANT Aan de Raad van Beheer van de Stichting voor Protestants Christelijk Onderwijs voor Meppel e.o. A. Verklaring over de in het jaarverslag opgenomen jaarrekening 2017 Ons

Nadere informatie

CONTROLEVERKLARING VAN DE ONAFHANKELIJKE ACCOUNTANT Aan: de Aandeelhouder, de Bestuurder en de Raad van Commissarissen van Patijnenburg B.V. Verklaring over de in het jaarverslag opgenomen jaarrekening

Nadere informatie

1a Leidinggevende topfunctionarissen met dienstbetrekking bedragen x 1 T.Keulen M.C. Spies Functiegegevens Voorzitter CvB Lid CvB Aanvang en einde fun

1a Leidinggevende topfunctionarissen met dienstbetrekking bedragen x 1 T.Keulen M.C. Spies Functiegegevens Voorzitter CvB Lid CvB Aanvang en einde fun 1a Leidinggevende topfunctionarissen met dienstbetrekking bedragen x 1 T.Keulen M.C. Spies Functiegegevens Voorzitter CvB Lid CvB Aanvang en einde functievervulling 2018 1/1-31/12 1/1-31/12 Omvang dienstverband

Nadere informatie

CONTROLEVERKLARING VAN DE ONAFHANKELIJKE ACCOUNTANT i

CONTROLEVERKLARING VAN DE ONAFHANKELIJKE ACCOUNTANT i CONTROLEVERKLARING VAN DE ONAFHANKELIJKE ACCOUNTANT i Aan: de aandeelhouders en de raad van commissarissen van... (naam entiteit(en)) A. Verklaring over de in het jaarverslag opgenomen jaarrekening 201X

Nadere informatie

Accountants Belastingadviseurs adres Van Elmptstraat 14 9723 ZL Groningen telefoon 050-3166966 e-mail groningen@jonglaan.nl internet www.jonglaan.nl Controleverklaring van de onafhankelijke accountant

Nadere informatie

Controleverklaring van de onafhankelijke accountant

Controleverklaring van de onafhankelijke accountant Controleverklaring van de onafhankelijke accountant Aan: het algemeen bestuur van Waterschap Vechtstromen A. Verklaring over de in de jaarstukken opgenomen jaarrekening 2017 Ons oordeel Wij hebben de jaarrekening

Nadere informatie

Controleverklaring van de onafhankelijke accountant

Controleverklaring van de onafhankelijke accountant Controleverklaring van de onafhankelijke accountant Aan: de gemeenteraad van de gemeente Utrecht A. Verklaring over de in de jaarstukken opgenomen jaarrekening 2017 Ons oordeel Wij hebben de jaarrekening

Nadere informatie

III Overige gegevens staedion overige gegevens 2018

III Overige gegevens staedion overige gegevens 2018 III Overige gegevens staedion overige gegevens 2018 181 Controleverklaring van de onafhankelijke accountant Aan: de Raad van Commissarissen en het bestuur van Stichting Staedion Verklaring over de in het

Nadere informatie

Stichting De Sociale Maatschap Grondslagen voor waardering en resultaatbepaling Verbonden partijen Per 1 januari 2016 heeft er een bestuurlijke fusie plaats gevonden tussen Stichting PuurZuid MaDi en Stichting

Nadere informatie

Controleprotocol verantwoording van subsidies vanaf ,- provincie Utrecht mei 2017

Controleprotocol verantwoording van subsidies vanaf ,- provincie Utrecht mei 2017 Controleprotocol verantwoording van subsidies vanaf 125.000,- provincie Utrecht mei 2017 Dit protocol vormt een uitwerking van artikel 23 lid 2, van de Algemene subsidieverordening provincie Utrecht (Asv).

Nadere informatie

Accountants BERK CONTROLEVERKLARING VAN DE ONAFHANKELIJKE ACCOUNTANT. A. Verklaring over de in de jaarstukken opgenomen jaarrekening 2017

Accountants BERK CONTROLEVERKLARING VAN DE ONAFHANKELIJKE ACCOUNTANT. A. Verklaring over de in de jaarstukken opgenomen jaarrekening 2017 Aan het bestuur van Recreatieschap Stichtse Groenlanden Baker Tilly Berk N.V. Papendorpseweg 99 Postbus 85007 3508 AA Utrecht T: +31 (0)30 258 70 00 F: +31 (0)30 254 45 77 E: utrecht@bakertillyberk.nl

Nadere informatie

8. Financiële situatie op balansdatum Solvabiliteit Per ultimo boekjaar 2018 bedroeg de solvabiliteit 55,8% (2017: 53,3%). De solvabiliteit komt hoger

8. Financiële situatie op balansdatum Solvabiliteit Per ultimo boekjaar 2018 bedroeg de solvabiliteit 55,8% (2017: 53,3%). De solvabiliteit komt hoger 8. Financiële situatie op balansdatum Solvabiliteit Per ultimo boekjaar 2018 bedroeg de solvabiliteit 55,8% (2017: 53,3%). De solvabiliteit komt hoger uit ten opzichte van 2017. Dit wordt grotendeels veroorzaakt

Nadere informatie

Ons oordeel Wij hebben de jaarrekening 2016 van Lavide Holding N.V. te Alkmaar gecontroleerd.

Ons oordeel Wij hebben de jaarrekening 2016 van Lavide Holding N.V. te Alkmaar gecontroleerd. Aan: de aandeelhouders en de Raad van Commissarissen van Lavide Holding N.V. Grant Thornton Accountants en Adviseurs B.V. De Passage 150 Postbus 71003 1008 BA Amsterdam T 088-676 90 00 F 088-676 90 10

Nadere informatie

Controleverklaring van de onafhankelijke accountant

Controleverklaring van de onafhankelijke accountant Controleverklaring van de onafhankelijke accountant Aan: de raad van bestuur en de raad van toezicht van Stichting Zorginstellingen Pieter van Foreest Verklaring over de jaarrekening 2016 Ons oordeel Naar

Nadere informatie

INT / 2435 A.van Genderen. Jaarstukken ODRU 2016 en accountantsverklaring

INT / 2435 A.van Genderen. Jaarstukken ODRU 2016 en accountantsverklaring Aan de raad van de Gemeente Bunnik Postbus 5 3980 CA Bunnik c^ regio Utrecht Bezoekadres: Archimedeslaan 6 3584 BA Utrecht Postadres: Postbus 13101 3507 LC Utrecht 088-022 50 00 info@odru.nl www.odru.nl

Nadere informatie

PricewaterhouseCoopers Accountants N.V. Uitsluitend voor identificatiedoeleinden PricewaterhouseCoopers Accountants N.V. Uitsluitend voor identificatiedoeleinden PricewaterhouseCoopers Accountants N.V.

Nadere informatie

Aan: de aandeelhouders en de Raad van Commissarissen van Lavide Holding N.V.

Aan: de aandeelhouders en de Raad van Commissarissen van Lavide Holding N.V. Aan: de aandeelhouders en de Raad van Commissarissen van Lavide Holding N.V. Grant Thornton Accountants en Adviseurs B.V. De Passage 150 Postbus 71003 1008 BA Amsterdam T 088-676 90 00 F 088-676 90 10

Nadere informatie

Van: Verzonden: Aan: Onderwerp: Bijlagen: Geachte Griffie,

Van: Verzonden: Aan: Onderwerp: Bijlagen: Geachte Griffie, Van: Verzonden: Aan: Onderwerp: Bijlagen: Nicolette Rigter woensdag 19 april 2017 12:02 Amersfoort, raadsgriffier; Baarn, raadsgriffier; Bunnik, raadsgriffier; Bunschoten, raadsgriffier;

Nadere informatie

Ons oordeel Wij hebben de jaarrekening 2016 van de gemeente IJsselstein te IJsselstein gecontroleerd.

Ons oordeel Wij hebben de jaarrekening 2016 van de gemeente IJsselstein te IJsselstein gecontroleerd. Aan de gemeenteraad van Gemeente IJsselstein Baker Tilly Berk N.V. Burgemeester Roelenweg 14-18 Postbus 508 8000 AM Zwolle T: +31 (0)38 425 86 00 F: +31 (0)38 425 86 99 E: zwolle@bakertillyberk.nl KvK:

Nadere informatie

Stichting Sensire. Mevrouw Koskamp, Aalten (82 jaar)

Stichting Sensire. Mevrouw Koskamp, Aalten (82 jaar) Stichting Sensire 1 Mevrouw Koskamp, Aalten (82 jaar) T: +31 (0)55 312 76 00 E: apeldoorn@bdo.nl www.bdo.nl BDO Audit & Assurance B.V. Postbus

Nadere informatie

STICHTING SENSIRE MEVROUW KOSKAMP, AALTEN (82 JAAR)

STICHTING SENSIRE MEVROUW KOSKAMP, AALTEN (82 JAAR) STICHTING SENSIRE 1 MEVROUW KOSKAMP, AALTEN (82 JAAR) T: +31 (0)55 312 76 00 E: apeldoorn@bdo.nl www.bdo.nl BDO Audit & Assurance B.V. Postbus

Nadere informatie

Controleverklaring van de onafhankelijke accountant. Verklaring over de in de jaarstukken opgenomen jaarrekening 2016

Controleverklaring van de onafhankelijke accountant. Verklaring over de in de jaarstukken opgenomen jaarrekening 2016 EY working woud Controleverklaring van de onafhankelijke accountant Aan: de raad van de gemeente Bronckhorst Verklaring over de in de jaarstukken opgenomen jaarrekening 2016 Ons oordeel met beperking Wij

Nadere informatie

Naar ons oordeel geven:

Naar ons oordeel geven: CONTROLEVERKTAR1NG VAN DE ONAFHANKELIJKE ACCOUNTANT Aan: Het bestuur van Vrij zinnige Partij Verklaring betreffende het financieel verslag en de overzichten Wij hebben het bijgaande door ons gewaarmerkte

Nadere informatie

Hierbij ontvangt u onze controleverklaring d.d. 30 november 2017 bij de jaarrekening 2016 van uw vennootschap.

Hierbij ontvangt u onze controleverklaring d.d. 30 november 2017 bij de jaarrekening 2016 van uw vennootschap. Amerikalaan 110 6199 AE Maastricht Airport Postbus 1864 6201 BW Maastricht Nederland Tel: 088 288 2888 Fax: 088 288 9901 www.deloitte.nl Aan de aandeelhouders van Ruelong B.V. Zanddonkweg 14 5144 NX WAALWIJK

Nadere informatie

FLYNTH advlseurs. accountants Meander 26'l Postbus 9221 6800 KB ARNHEM telefoon (088) 236 7261 e-mail Audit@Flynth.nl CONTROLEVERKLARING VAN DE ONAFHANKELIJKE ACCOUNTANT Aan de Raad van Toezicht van Sticht

Nadere informatie

JAAR REKE NING Stichting Vrienden Ymere

JAAR REKE NING Stichting Vrienden Ymere JAAR REKE NING 2017 Stichting Vrienden Ymere Inhoudsopgave 1. Jaarverslag 3 2. Balans per 31 december 2017 4 3. Resultatenrekening over 2017 5 4. Toelichting behorende tot de jaarrekening 2017 6 5. Overige

Nadere informatie

Jaarverslag 2017 Wielersportbond NTFU

Jaarverslag 2017 Wielersportbond NTFU Jaarverslag 2017 Wielersportbond NTFU Inhoud + + + + + + 01 Faciliteren van passie We zorgen ervoor dat wielersporters met nog meer plezier op de fiets zitten. 02 Verbinden van wielersporters We binden

Nadere informatie

CONTROLEVERKLARING VAN DE ONAFHANKELIJKE ACCOUNTANT. A. Verklaring over de in de jaarstukken opgenomen jaarrekening 2016

CONTROLEVERKLARING VAN DE ONAFHANKELIJKE ACCOUNTANT. A. Verklaring over de in de jaarstukken opgenomen jaarrekening 2016 Baker Tilly Berk N.V. Burgemeester Roeienweg 14-18 Postbus 508 8000 AM Zwolle T: +31(~384258600 F: +31 (0)38 425 86 99 E: zwolle@bakertillyberk.nl KvK: 24425560 www.bakertillyberk.nl CONTROLEVERKLARING

Nadere informatie

Bijlage 1: Model Bestuursverklaring subsidieverantwoording Den Haag

Bijlage 1: Model Bestuursverklaring subsidieverantwoording Den Haag Bijlage 1: Model Bestuursverklaring subsidieverantwoording Den Haag Het bestuur van ( INSTELLING) te (ZETEL INSTELLING) verstrekt deze bestuursverklaring bij de subsidieverantwoording over de periode.

Nadere informatie

NÅ$ Koenen en Co Controle BV is lid van Nexia International. veelzijdig. Controle

NÅ$ Koenen en Co Controle BV is lid van Nexia International. veelzijdig. Controle Controle Renier Nafzgerstraat 104 Postbus 1722 NL6201 BS Maastricht Aan: Algemeen Bestuur van de Gemeenschappelijke Regeling Het Gegevenshuis T+31(O)433219080 Emile Erensplein 55 F+31(0)433253646 6371

Nadere informatie

TE ARNHEM. Jaarrekening 2016

TE ARNHEM. Jaarrekening 2016 VERENIGING ARNHEMSE SPORT FEDERATIE TE ARNHEM Jaarrekening 2016 INHOUDSOPGAVE Pagina ACCOUNTANTSRAPPORT 1 Opdracht 3 2 Samenstellingsverklaring van de accountant 3 3 Algemeen 5 JAARREKENING 1 Balans per

Nadere informatie

Controleverklaring van de onafhankelijke accountant

Controleverklaring van de onafhankelijke accountant T: +31 (0)30 284 98 00 E: utrecht@bdo.nl www.bdo.nl BDO Audit & Assurance B.V. Postbus 4053, 3502 HB Utrecht Van Deventerlaan 101, 3528 AG Utrecht Nederland Controleverklaring van de onafhankelijke accountant

Nadere informatie

INHOUDSOPGAVE Pagina. 1 Opdracht 2 2 Accountantscontrole 2 3 Algemeen 3 4 Financiële positie 3

INHOUDSOPGAVE Pagina. 1 Opdracht 2 2 Accountantscontrole 2 3 Algemeen 3 4 Financiële positie 3 JAARSTUKKEN 2016 van Stichting Voedselbank Capelle aan den IJssel te Capelle aan den IJssel INHOUDSOPGAVE Pagina Accountantsverslag 1 Opdracht 2 2 Accountantscontrole 2 3 Algemeen 3 4 Financiële positie

Nadere informatie

DEEL II OVERIGE GEGEVENS

DEEL II OVERIGE GEGEVENS onderdeel van VCclf! AF DEEL II OVERIGE GEGEVENS 1.8 OVERIGE GEGEVENS onderdeel van G V e 3. f i AF 1.8.1 Vaststelling en goedkeuring jaarrekening De raad van bestuur van Stichting Espria heeft de jaarrekening

Nadere informatie

Wij hebben de gecontroleerd.

Wij hebben de gecontroleerd. Stichting Westerwijs Postbus 46 9363 ZÇ MARUM Datum 30 maart 2017 Beh drs. andeld door M. Bruinsma RA Kenmerk 8081/MB/CE/RvdB CONTROEVERKLAR NC VAN DE ONAFHANKEHTKE ACCOUNTANT Aan: de Raad van Toezicht

Nadere informatie

Controleverklaring van de onafhankelijke accountant

Controleverklaring van de onafhankelijke accountant Controleverklaring van de onafhankelijke accountant Aan: de algemene vergadering van Nederlandse Waterschapsbank N.V. Verklaring over de jaarrekening 2014 Ons oordeel Wij hebben de jaarrekening 2014 van

Nadere informatie

VERKORTE JAARREKENING 2016 Balans per 31 december 2016 Staat van baten en lasten over 2016

VERKORTE JAARREKENING 2016 Balans per 31 december 2016 Staat van baten en lasten over 2016 VERKORTE JAARREKENING 2016 Balans per 31 december 2016 Staat van baten en lasten over 2016 Toelichting op de Staat van baten en lasten over 2016 pag. 2 van het rapport 1 BALANS PER 31 DECEMBER 2016 (na

Nadere informatie

Inhoudsopgave. Jaarrekening. Balans per 31 december Staat van baten en lasten over Toelichting bij de jaarrekening 4

Inhoudsopgave. Jaarrekening. Balans per 31 december Staat van baten en lasten over Toelichting bij de jaarrekening 4 Inhoudsopgave Pagina Jaarrekening Balans per 31 december 2018 2 Staat van baten en lasten over 2018 3 Toelichting bij de jaarrekening 4 Pagina 1 Balans per 31 december 2018 (na resultaatbestemming) Activa

Nadere informatie

VERKORTE JAARREKENING Stichting Voedselbank Waalwijk Waalwijk Balans per 31 december 2015 Staat van baten en lasten over 2015

VERKORTE JAARREKENING Stichting Voedselbank Waalwijk Waalwijk Balans per 31 december 2015 Staat van baten en lasten over 2015 VERKORTE JAARREKENING 2015 Stichting Voedselbank Balans per 31 december 2015 Staat van baten en lasten over 2015 Toelichting op de Staat van baten en lasten over 2015 Stichting Voedselbank pag. 2 van het

Nadere informatie

Inhoudsopgave. Jaarrekening. Balans per 31 december Staat van baten en lasten over Toelichting bij de jaarrekening 4

Inhoudsopgave. Jaarrekening. Balans per 31 december Staat van baten en lasten over Toelichting bij de jaarrekening 4 Inhoudsopgave Pagina Jaarrekening Balans per 31 december 2017 2 Staat van baten en lasten over 2017 3 Toelichting bij de jaarrekening 4 Pagina 1 Balans per 31 december 2017 (na resultaatbestemming) Activa

Nadere informatie

Stichting de Vrienden van de Klup Twente

Stichting de Vrienden van de Klup Twente Twentelaan 5 7609 RE Almelo Postbus 206 7600 AE Almelo Tel. (0546) 81 13 61 Fax (0546) 81 06 11 E-mail almelo@eshuis.com Stichting de Vrienden van de Klup Twente gevestigd te Almelo Rapport inzake de Jaarrekening

Nadere informatie

JAARREKENING 2016 STICHTING HEEMSCHUT HULPFONDS AMSTERDAM

JAARREKENING 2016 STICHTING HEEMSCHUT HULPFONDS AMSTERDAM JAARREKENING 2016 STICHTING HEEMSCHUT HULPFONDS te AMSTERDAM INHOUD ALGEMEEN 1. Algemeen... 3 JAARREKENING 1. Balans per 31 december 2016... 4 2. Staat van baten en lasten over 2016... 6 3. Grondslagen

Nadere informatie

Materiële vaste activa (1) Inventaris Vorderingen (2) Overige vorderingen Overlopende activa

Materiële vaste activa (1) Inventaris Vorderingen (2) Overige vorderingen Overlopende activa JAARREKENING Balans per 31 december 2015 Winst-en-verliesrekening over 2015 Kasstroomoverzicht 2015 Grondslagen voor waardering en resultaatbepaling Toelichting op de balans per 31 december 2015 Toelichting

Nadere informatie

Stichting Kops Plateau Veemarktkade 8 5222 AE Nijmegen. Publicatierapport 2014. Handelsregister Kamer van Koophandel dossiernummer 853595082

Stichting Kops Plateau Veemarktkade 8 5222 AE Nijmegen. Publicatierapport 2014. Handelsregister Kamer van Koophandel dossiernummer 853595082 Stichting Kops Plateau Veemarktkade 8 5222 AE Nijmegen Publicatierapport 2014 Handelsregister Kamer van Koophandel dossiernummer 853595082 Vastgesteld door de Algemene Vergadering d.d. 30 juni 2015 Ondertekening

Nadere informatie

STICHTING HOOP VOOR ALBANIË TE MAASDIJK. Rapport inzake jaarstukken mei 2016

STICHTING HOOP VOOR ALBANIË TE MAASDIJK. Rapport inzake jaarstukken mei 2016 STICHTING HOOP VOOR ALBANIË TE MAASDIJK Rapport inzake jaarstukken 2015 12 mei 2016 INHOUDSOPGAVE Pagina JAARREKENING 1 Balans per 31 december 2015 4 2 Staat van baten en lasten over 2015 5 3 Grondslagen

Nadere informatie

Vaste activa Materiële vaste activa

Vaste activa Materiële vaste activa 1 BALANS PER 31 DECEMBER 2015 (voor winstbestemming) 31 december 2015 31 december 2014 ACTIVA Vaste activa Materiële vaste activa 375.365 504.356 Vlottende activa Voorraden 50.210 20.111 Vorderingen 105.994

Nadere informatie

Vaste activa Materiële vaste activa Financiële vaste activa Vorderingen Liquide middelen

Vaste activa Materiële vaste activa Financiële vaste activa Vorderingen Liquide middelen BALANS PER 31 DECEMBER 2016 (na resultaatbestemming) 31 december 2016 31 december 2015 ACTIVA Vaste activa Materiële vaste activa 10.623 13.669 Financiële vaste activa 155.276 - Vlottende activa 165.899

Nadere informatie

Verkort finacieel verslag OVER van STICHTING IMPAKT UTRECHT INHOUD. deel. Balans per 31 december Exploitatierekening over

Verkort finacieel verslag OVER van STICHTING IMPAKT UTRECHT INHOUD. deel. Balans per 31 december Exploitatierekening over Verkort finacieel verslag OVER 2016 van STICHTING IMPAKT UTRECHT INHOUD deel Balans per 31 december 2016 2 Exploitatierekening over 2016 3 Toelichting op de jaarrekening 4 1 Balans per 31 december 2016

Nadere informatie

Vaste activa Immateriële vaste activa Materiële vaste activa Vorderingen Liquide middelen

Vaste activa Immateriële vaste activa Materiële vaste activa Vorderingen Liquide middelen BALANS PER 31 DECEMBER 2016 (na resultaatbestemming) 31 december 2016 31 december 2015 ACTIVA Vaste activa Immateriële vaste activa - 1.375 Materiële vaste activa 121.931 176.592 Vlottende activa 121.931

Nadere informatie

Vaste activa Materiële vaste activa Vlottende activa Vorderingen Liquide middelen

Vaste activa Materiële vaste activa Vlottende activa Vorderingen Liquide middelen BALANS PER 31 DECEMBER 2016 (na resultaatbestemming) 31 december 2016 31 december 2015 ACTIVA Vaste activa Materiële vaste activa 405.393 280.653 Vlottende activa Vorderingen 77.575 80.469 Liquide middelen

Nadere informatie

Deloitte Accountants B.V. Flight Forum 1 5657 DA Eindhoven Postbus 376 5600 AJ Eindhoven Nederland Tel: 088 288 2888 Fax: 088 288 9839 www.deloitte.nl Controleverklaring van de onafhankelijke accountant

Nadere informatie

Stichting Noppes West-Friesland te Beverwijk. BALANS PER 31 DECEMBER 2017 (voor resultaatbestemming) 31 december december 2017 ACTIVA

Stichting Noppes West-Friesland te Beverwijk. BALANS PER 31 DECEMBER 2017 (voor resultaatbestemming) 31 december december 2017 ACTIVA BALANS PER 31 DECEMBER 2017 (voor resultaatbestemming) 31 december 2017 31 december 2016 ACTIVA Vaste activa Materiële vaste activa 164.001 121.931 Vlottende activa Vorderingen 190.648 67.466 Liquide middelen

Nadere informatie

JAARVERSLAG 2013 STICHTING DENTALCARE EVERYWHERE. Koetsierbaan 315 1315 ST ALMERE

JAARVERSLAG 2013 STICHTING DENTALCARE EVERYWHERE. Koetsierbaan 315 1315 ST ALMERE JAARVERSLAG 2013 STICHTING DENTALCARE EVERYWHERE Koetsierbaan 315 1315 ST ALMERE Haarlem, juni 2015 INHOUDSOPGAVE Pagina ACCOUNTANTSVERSLAG 1 Samenstellingsverklaring 2 JAARREKENING 1 Balans per 31 december

Nadere informatie

CONTROLEVERKLARING VAN DE ONAFHANKELIJKE ACCOUNTANT. A. Verklaring over de in de jaarstukken opgenomen jaarrekening 2016

CONTROLEVERKLARING VAN DE ONAFHANKELIJKE ACCOUNTANT. A. Verklaring over de in de jaarstukken opgenomen jaarrekening 2016 IPA-ACON ASSURANCE B.V. «I( < 1 «HOII Wilhelminapark 29 Postbus 6222 2001 HE Haarlem Telefoon 023-531 9539 Fax 023-5311700 info@ipa-acon.nl www.ipa-acon.nl CONTROLEVERKLARING VAN DE ONAFHANKELIJKE ACCOUNTANT

Nadere informatie

De Grote Voskuil Capital B.V. Haarlem. Tussentijds overzicht over de periode 1 januari 2016 t/m 30 juni 2016

De Grote Voskuil Capital B.V. Haarlem. Tussentijds overzicht over de periode 1 januari 2016 t/m 30 juni 2016 Haarlem Tussentijds overzicht over de periode 1 januari 2016 t/m 30 juni 2016 INHOUD Pagina ACCOUNTANTSVERSLAG 1 Opdracht 3 2 Samenstellingsverklaring van de accountant 3 TUSSENTIJDS OVERZICHT 1 Balans

Nadere informatie

STICHTING REVIVE TE BRUCHEM. Rapport inzake jaarstukken 2015

STICHTING REVIVE TE BRUCHEM. Rapport inzake jaarstukken 2015 STICHTING REVIVE TE BRUCHEM Rapport inzake jaarstukken 2015 INHOUDSOPGAVE Pagina ACCOUNTANTSVERSLAG 1 Balans per 31 december 2015 4 2 Winst-en-verliesrekening over 2015 5 3 Grondslagen voor waardering

Nadere informatie

Handelsregister Kamer van Koophandel te Plaats KvK, dossiernummer

Handelsregister Kamer van Koophandel te Plaats KvK, dossiernummer Publicatierapport 2015 Coöperatie Coöperatief Ondernemers Platform Veluwe U.A Handelsregister Kamer van Koophandel te Plaats KvK, dossiernummer 57197911 Vastgesteld door de Vergadering van de ledenraad

Nadere informatie

Stichting Kringloopcentrum Spullenhulp, SOEST inzake de jaarrekening 2013

Stichting Kringloopcentrum Spullenhulp, SOEST inzake de jaarrekening 2013 , SOEST inzake de jaarrekening 2013 INHOUDSOPGAVE Pagina JAARREKENING Balans per 31 december 2013 2 Winst- en verliesrekening over 2013 4 Grondslagen van waardering en resultaatbepaling 5 Toelichting op

Nadere informatie

Stichtingsvermogen (1) Vrije reserve Langlopende schulden (2) Kortlopende schulden

Stichtingsvermogen (1) Vrije reserve Langlopende schulden (2) Kortlopende schulden BALANS PER 31 DECEMBER 2017 (na resultaatbestemming) 31 december 2017 31 december 2016 ACTIVA Vaste activa Materiële vaste activa 367.046 405.393 Vlottende activa Vorderingen 116.538 77.575 Liquide middelen

Nadere informatie

CONTROLEVERKLARING VAN DE ONAFHANKELIJKE ACCOUNTANT Aan: de aandeelhouders van CTOUCH Holding B.V. A. Verklaring over de in het financieel verslag opgenomen jaarrekening 2017 Onze oordeelonthouding Wij

Nadere informatie

JAARREKENING 2017 STICHTING HEEMSCHUT HULPFONDS

JAARREKENING 2017 STICHTING HEEMSCHUT HULPFONDS JAARREKENING 2017 STICHTING HEEMSCHUT HULPFONDS te AMSTERDAM INHOUD ALGEMEEN 1. Algemeen... 3 JAARREKENING 1. Balans per 31 december 2017... 4 2. Staat van baten en lasten over 2017... 6 3. Grondslagen

Nadere informatie

1. Algemeen 1 2. Bestuur 1 3. Resultaat 1 4. Fiscale positie 2

1. Algemeen 1 2. Bestuur 1 3. Resultaat 1 4. Fiscale positie 2 Jaarrekening 2016 van : Samenwerkend U.A., Inhoudsopgave Pagina 1. Algemeen 1 2. Bestuur 1 3. Resultaat 1 4. Fiscale positie 2 Jaarrekening 2016 I: Balans per 31 december 2016 3 II: Winst- en verliesrekening

Nadere informatie

Vaste activa Materiële vaste activa

Vaste activa Materiële vaste activa BALANS PER 31 DECEMBER 2014 31 december 2014 31 december 2013 ACTIVA Vaste activa Materiële vaste activa 6.688 10.389 Vlottende activa Voorraden 5.001 7.256 Vorderingen 6.560 7.558 Liquide middelen 72.712

Nadere informatie

Vaste activa Materiële vaste activa Vlottende activa Vorderingen Liquide middelen

Vaste activa Materiële vaste activa Vlottende activa Vorderingen Liquide middelen BALANS PER 31 DECEMBER 2016 (na resultaatbestemming) 31 december 2016 31 december 2015 ACTIVA Vaste activa Materiële vaste activa 414.726 545.445 Vlottende activa Vorderingen 234.366 201.482 Liquide middelen

Nadere informatie

VOORBEELD JAARREKENING B.V. TE HOOFDDORP. Rapport inzake jaarstukken 2010

VOORBEELD JAARREKENING B.V. TE HOOFDDORP. Rapport inzake jaarstukken 2010 VOORBEELD JAARREKENING B.V. TE HOOFDDORP Rapport inzake jaarstukken 2010 INHOUDSOPGAVE Pagina RAPPORT 1 Opdracht 3 2 Samenstellingsrapport 3 3 Resultaat 4 4 Financiële positie 6 JAARREKENING 1 Balans per

Nadere informatie

De Grote Voskuil Capital B.V. Haarlem. Tussentijds overzicht over de periode 1 januari 2018 t/m 30 juni 2018

De Grote Voskuil Capital B.V. Haarlem. Tussentijds overzicht over de periode 1 januari 2018 t/m 30 juni 2018 Haarlem Tussentijds overzicht over de periode 1 januari 2018 t/m 30 juni 2018 INHOUD Pagina ACCOUNTANTSRAPPORT 1 Opdracht 3 2 Samenstellingsverklaring van de accountant 3 TUSSENTIJDS OVERZICHT 1 Balans

Nadere informatie

STICHTING KINDERKLEDINGBANK HAARLEM TE HAARLEM. Rapport inzake jaarstukken 2016

STICHTING KINDERKLEDINGBANK HAARLEM TE HAARLEM. Rapport inzake jaarstukken 2016 STICHTING KINDERKLEDINGBANK HAARLEM TE HAARLEM Rapport inzake jaarstukken 2016 INHOUDSOPGAVE Pagina ACCOUNTANTSRAPPORT 1 Ontbreken van de verklaring 2 2 Algemeen 3 JAARREKENING 1 Balans per 31 december

Nadere informatie

STICHTING MUSEUM VAN DE TWINTIGSTE EEUW KRENTENTUIN DG HOORN PUBLICATIERAPPORT 2015

STICHTING MUSEUM VAN DE TWINTIGSTE EEUW KRENTENTUIN DG HOORN PUBLICATIERAPPORT 2015 STICHTING MUSEUM VAN DE TWINTIGSTE EEUW KRENTENTUIN 24 1621 DG HOORN PUBLICATIERAPPORT 2015 Handelsregister Kamer van Koophandel Nederland, dossiernummer 41235850 Het RSIN-nummer is 801310830. INHOUDSOPGAVE

Nadere informatie

Vaste activa Materiële vaste activa Financiële vaste activa

Vaste activa Materiële vaste activa Financiële vaste activa BALANS PER 31 DECEMBER 2017 (na resultaatbestemming) 31 december 2017 31 december 2016 ACTIVA Vaste activa Materiële vaste activa 7.577 10.623 Financiële vaste activa 119.000 210.276 Vlottende activa 126.577

Nadere informatie

Jaarrekening 2018 Stichting Fokus

Jaarrekening 2018 Stichting Fokus 1/16 Inhoud Balans per 31 december 2018 Staat van baten en lasten over 2018 Grondslagen van waardering en resultaatbepaling Toelichting op de balans per 31 december 2018 Toelichting op de winst- en verliesrekening

Nadere informatie

Stichting Kringloopcentrum Spullenhulp, SOEST inzake de jaarrekening 2011

Stichting Kringloopcentrum Spullenhulp, SOEST inzake de jaarrekening 2011 , SOEST inzake de jaarrekening 2011 INHOUDSOPGAVE Pagina JAARREKENING Balans per 31 december 2011 2 Winst- en verliesrekening over 2011 4 Grondslagen van waardering en resultaatbepaling 5 Toelichting op

Nadere informatie

Inhoudsopgave. Jaarrekening. Balans per 31 december Staat van baten en lasten over Toelichting bij de jaarrekening 4

Inhoudsopgave. Jaarrekening. Balans per 31 december Staat van baten en lasten over Toelichting bij de jaarrekening 4 Inhoudsopgave Pagina Jaarrekening Balans per 31 december 2017 2 Staat van baten en lasten over 2017 3 Toelichting bij de jaarrekening 4 Pagina 1 Balans per 31 december 2017 (na resultaatbestemming) Activa

Nadere informatie

Stichting Present Utrecht Vliegend Hertlaan 4a 3526 KT UTRECHT JAARVERSLAG 2013. RAPPORT Inzake jaarverslag 2013 05-03-2014-1

Stichting Present Utrecht Vliegend Hertlaan 4a 3526 KT UTRECHT JAARVERSLAG 2013. RAPPORT Inzake jaarverslag 2013 05-03-2014-1 Stichting Present Utrecht Vliegend Hertlaan 4a 3526 KT JAARVERSLAG 2013 RAPPORT Inzake jaarverslag 2013 05-03-2014-1 Stichting Present Utrecht JAARVERSLAG 2013 INHOUD Paginanummer 1. Accountantsrapport

Nadere informatie

Rapport aan Stichting Hulpaktie Doboj Veenendaal inzake de jaarrekening over 2015

Rapport aan Stichting Hulpaktie Doboj Veenendaal inzake de jaarrekening over 2015 Rapport aan Stichting Hulpaktie Doboj Veenendaal inzake de jaarrekening over 2015 INHOUDSOPGAVE Pagina ACCOUNTANTSVERSLAG 1 Opdracht 2 2 Samenstellingsverklaring van de accountant 2 JAARREKENING 1 Balans

Nadere informatie

Stichting Voedselbank Naarden/Bussum/Hilversumse Meent Bussum. Jaarrapport drs. J.R. Cox RA BPLA Pagina 1 / 15

Stichting Voedselbank Naarden/Bussum/Hilversumse Meent Bussum. Jaarrapport drs. J.R. Cox RA BPLA Pagina 1 / 15 Stichting Voedselbank Naarden/Bussum/Hilversumse Meent Bussum Jaarrapport 2015 17-6-2016 Pagina 1 / 15 INHOUDSOPGAVE Pagina ACCOUNTANTSVERSLAG 1 Opdracht 3 2 Samenstellingsverklaring van de accountant

Nadere informatie

Stichting bevordering muziekimprovisatie Paradox te Tilburg. 1 BALANS PER 31 DECEMBER 2014 Na resultaatbestemming. 31 december 2013.

Stichting bevordering muziekimprovisatie Paradox te Tilburg. 1 BALANS PER 31 DECEMBER 2014 Na resultaatbestemming. 31 december 2013. Stichting bevordering muziekimprovisatie Paradox te Tilburg 1 BALANS PER 31 DECEMBER 2014 Na resultaatbestemming 31 december 2014 31 december 2013 ACTIVA Vaste activa Materiële vaste activa (1) Gebouwen

Nadere informatie

Controleprotocol subsidie Vervoersautoriteit MRDH - Openbaar Vervoer, concessie Bus -

Controleprotocol subsidie Vervoersautoriteit MRDH - Openbaar Vervoer, concessie Bus - Controleprotocol subsidie Vervoersautoriteit MRDH - Openbaar Vervoer, concessie Bus - 1. Inleiding 1.1 Dit protocol heeft betrekking op de controle van de door de subsidieontvanger af te leggen verantwoording

Nadere informatie