Schooljaar

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Schooljaar 2015-2016"

Transcriptie

1 Schooljaar FEBRUARI maandag dinsdag woensdag donderdag vrijdag zaterdag zondag Carnavalsviering 6 7 ouderinformatie avond Rythovius College vakantie vakantie vakantie Hoofdluiscontrole uur leerling-raad uur: Ouderavond gr 1/ uur: vergadering SR informatie avond Pius X College Informatie avond TTO Pius X College Pius X meeloop les TTO uur: Ouderavond gr 1/ Groep 8: schoolsportdag Pius X Groep 3/4 Voorstelling Toeac 9.30 uur D n Tref

2 Nieuwe leerlingen In januari zijn ingestroomd in de kleuterklassen: Ties Louwers - 1/2B Luke Waterschoot - 1/2A We wensen deze jongens een mooie en leerzame tijd op onze school! DEFINITIEF VAKANTIEROOSTER KEMPENKIND T/M herfstvakantie 24/10 t/m 28/10 Sinterklaas 06/12 kerstvakantie 26/12 t/m 06/01 carnavalsvakantie 27/02 t/m 03/03 2 e paasdag 17/04 meivakantie 24/04 t/m 05/05 hemelvaart 25/05 t/m 26/05 2 e pinksterdag 05/06 zomervakantie 17/07 t/m 25/08 Te zijner tijd brengen wij u op de hoogte van de studiedagen in deze periode. Deze zijn nog niet definitief vastgelegd.

3 Groepen 4/5 en 8: Snappet: Inzet tablets In het onderwijs speelt momenteel een veelvoud aan ontwikkelingen. Eén belangrijke ontwikkeling is die op het gebied van ICT. Daarom gaan de leerlingen van groep 4/5 en 8 vanaf dinsdag 16 februari de leerstof van taal, spelling en rekenen op een tablet verwerken. Deze tablets worden door school beschikbaar gesteld. De verwachting is dat in de loop van 2016 ook andere groepen op deze manier gaan werken. De ouders van de betreffende kinderen zijn middels een brief hiervan op de hoogte gesteld. Groep 7 Entreetoets In de periode april-juni is de afgelopen jaren in groep 7 de Entreetoets afgenomen. De Entreetoets is onderdeel van het Cito Volgsysteem primair onderwijs. Deze Entreetoets geeft een totaalbeeld van de leerlingen en geeft tevens informatie voor het schooladvies. De directie heeft in overleg met IB en het team besloten om de Entreetoets van groep 7 met ingang van het schooljaar niet meer af te nemen om de volgende redenen: Via het cito leerlingvolgsysteem (LVS) worden de leerlingen op basisschool de Vest door toetsing gedurende hun hele schoolloopbaan van groep 1 tot en met groep 8 intensief gevolgd. Met de LVS-toetsen hebben we voldoende betrouwbare informatie in handen over de vorderingen van alle leerlingen op meerdere vakgebieden en de groep als geheel. Dit is, naast de methode gebonden toetsen, een zeer betrouwbaar middel gebleken dat een duidelijk beeld geeft van de ontwikkeling van een leerling over meerdere jaren op meerdere vakgebieden. Het schooladvies van de basisschool wordt gebaseerd op het leerlingvolgsysteem (LVS), de sociaal emotionele ontwikkeling, de werkhouding en de motivatie en inzet van uw kind. De Entree- (en de Eindtoets) van Cito is minder van belang bij het bepalen van het advies voor het Voortgezet Onderwijs. De Entreetoets hebben we hiervoor niet meer nodig. De entreetoets wordt in een periode van een aantal weken afgenomen en kost veel afnametijd. Dit heeft invloed op de lestijd van leerlingen in groep 7. Deze tijd kan nu effectiever worden besteed. Wij hopen u hiermee voldoende te hebben geïnformeerd. Voor vragen kunt u terecht bij de intern begeleider of de directie. Met vriendelijke groet, Lizenka Warmoeskerken, Intern begeleider

4 Groep 8 Keuze eindtoets Vanaf 2015 zijn alle leerlingen uit het reguliere basisonderwijs verplicht om een eindtoets te maken. Met de eindtoets kan uw kind laten zien wat hij/zij in acht jaar op de basisschool geleerd heeft op het gebied van taal en rekenen. De afnamedatum van de eindtoets is verschoven van februari naar april/mei. Op deze manier heeft uw kind langer onderwijs gehad en meer kennis opgedaan. Er zijn drie verschillende eindtoetsen in gebruik. Basisschool De Vest heeft gekozen voor Route 8. Dit is een digitale, adaptieve toets die het taal- en rekenniveau van uw kind meet. Digitaal wil zeggen: de toets wordt via internet afgenomen, leerlingen krijgen allemaal een eigen inlogcode (uiteraard werkt uw kind in een beveiligde omgeving). Adaptief wil zeggen: Aan de hand van de door uw kind gegeven antwoorden past de toets de vragen aan naar het niveau van het kind. Ieder kind maakt dus een toets die meer bij zijn/ haar capaciteiten past. Zo krijgen ze nooit te veel te moeilijke of juist te makkelijke vragen, maar worden wel altijd uitgedaagd. Dit werkt voor uw kind prettig en zo min mogelijk belastend. De afname van Route 8 duurt geen drie dagen, zoals we gewend zijn van de eindtoets van Cito, maar maximaal 1 ochtend en wordt afgenomen in één dagdeel. De toets biedt ondersteuningsmogelijkheden voor kinderen met de diagnose dyslexie.

5 De leerkracht geeft het schooladvies vóór 1 maart Dit advies is leidend voor de plaatsing van uw kind in het voortgezet onderwijs. Dit betekent dat de middelbare school uw kind toelaat op basis van het schooladvies. De uitslag van de eindtoets is slechts een tweede objectief gegeven. Voor verdere informatie over de opzet en de achtergronden van de toets verwijzen wij naar de site van route 8 nl. Met vriendelijke groet, Lizenka Warmoeskerken Intern begeleider Terugblik activiteiten afgelopen maand Groepen 1 en 2 - Voorstelling Ondersteboven We zijn op donderdag 21 januari naar d n Tref geweest. We bezochten daar de voorstelling Ondersteboven. De voorstelling begon erg leuk. De kinderen keken nieuwsgierig naar de mevrouw op het podium, maar na enige tijd werd het moeilijk om stil te blijven zitten. De kinderen wilden graag meedoen. Op het einde van de voorstelling mocht dit gelukkig ook. Groep 7 - Gemeentelijke voorleeswedstrijd Op donderdag 28 januari heeft Maud van Loon uit groep 7 deelgenomen aan de gemeentelijke voorleeswedstrijd.

6 Activiteiten komende maand Groepen 1 en 2: USB stick Leerlingen van groep 1/2 mogen een USB stick meebrengen, zodat we hun foto s daar op kunnen zetten. Groepen 1 en 2: OUDERGESPREKKEN Op maandag 15 en donderdag 18 februari vinden de oudergesprekken plaats n.a.v. de methode Kijk en CITO. Indien u voorkeur heeft voor een van deze dagen en/of een bepaalde tijd, dan kunt u dat vóór woensdag 3 februari mailen naar kvdlooij@kempenkind.nl Inschrijven is op beide dagen mogelijk vanaf uur. We houden bij de indeling rekening met broertjes/zusjes. Leerkrachten groepen 1/2A en 1/2B Groepen 1 en 2 project Rode draad: Kikker en een bijzondere dag Na de carnavalsvakantie gaan we beginnen met een nieuw thema nl. Kikker en een bijzondere dag Op maandag 15 februari openen we het thema. Dit project komt vanuit de bibliotheek en is een rode draad project. Het project stimuleert de leesbevordering van kinderen.

7 Groep 3-4 Voorstelling Toeac Op maandag 29 februari gaan de groepen 3 en 4 naar een voorstelling van Toeac, in den Tref Hapert. De voorstelling begint om uur Het muziekstuk De Schilderijententoonstelling van de Russische componist Moessorgsky is over de hele wereld bekend. Via Toeac is er nu een uitvoering op het Russische instrument bij uitstek: de bayan ofwel accordeon! Het accordeon duo Toeac maakte een bewerking van dit fantastische werk Een muzikaal museum waarin de Russische en Nederlandse wereld door de accordeons van Toeac worden verbonden. De leerlingen worden door de muziek meegevoerd langs schilderijen met dansende kuikentjes, een wilde heks, een hut op kippenpoten en de zonsondergang in New York. CARNAVAL alle groepen Vrijdagmorgen 5 februari vieren we met alle kinderen carnaval op school. Alle kinderen komen die dag, op de normale tijd, verkleed naar school. Het programma zal tot uur, in de eigen klas, aangepast zijn. Na de pauze begint om uur de High Loon s Got Talent Show in (de speelzaal). Behalve in de speelzaal kunnen kinderen ook in de kleuterlokalen terecht voor activiteiten. Uit de aangemelde optredens wordt door de groepsleerkracht één artiest of artiestengroep uitgekozen die mag optreden in de High Loon s Got Talent Show. De kinderen die ook zijn aangemeld maar helaas niet in aanmerking komen voor een finaleplaats kunnen na overleg met de leerkracht optreden in de eigen groep. Er hoeft die dag geen fruit meegenomen te worden. Een persoonlijke uitnodiging met daarop het volledige programma voor alle kinderen volgt in de week voor carnaval.

8 De carnavalsochtend eindigt om uur. Voor de kinderen van groep 1 t/m 4 begint dan de voorjaarsvakantie. De kinderen van groep 5 t/m 8 komen s-middags wederom verkleed naar school waar we van uur tot uur een aangepast programma aanbieden. Om uur begint ook voor hen de voorjaarsvakantie. Werkgroep carnaval: Maddie Verhiel en Kees de Laat Mededelingen partners Brede School - overig Nieuws van Nummereen We kijken terug op een hele gezellige kerstvakantie. Van een sok maakten we een Olaf (uit de film Frozen), leerden de djembé bespelen tijdens een muzikale workshop, de sportcoach kwam voor leuke bewegingsactiviteiten en we bakten en kookten erop los! De kinderen beoordeelden het activiteitenprogramma met een mooie 8,8. Met carnaval voor de deur verheugen we ons op de carnavalsvakantie! Benieuwd hoe het programma op de Clup er dan uitziet? Bekijk het hier: In week 4 starten de Nationale Voorleesdagen. Ook op de Clup besteden we daaraan aandacht. Zo maken we de mooiste boekenleggers en doen we een boekenspeurtocht! Weten wat we nog meer doen de komende weken? Neem gerust eens een kijkje op de weekprogramma s die hangen bij de Clupruimte!

9 GGD Brabant-Zuidoost informatieavond bedplassen GGD Brabant-Zuidoost organiseert op dinsdag 2 februari een informatieavond voor ouders van kinderen in de basisschoolleeftijd die regelmatig in bed plassen. Bedplassen is een onbewust verkeerd aangeleerde gewoonte, die u samen met uw kind kunt veranderen. De GGD Brabant- Zuidoost organiseert in samenwerking met gastsprekers van gespecialiseerde ziekenhuispoli s een aantal informatieavonden over bedplassen. Op deze avond krijgt u achtergrondinformatie over dit probleem. Ook bespreken zij uitgebreid de verschillende manieren en praktische tips om het bedplassen aan te pakken. U bent van harte welkom op dinsdag 2 februari in het Maxima Medisch Centrum in Veldhoven. Vanaf uur is de inloop en om uur start de avond, die tot ongeveer uur duurt. De kosten voor deze avond, inclusief het informatiemateriaal, zijn 3 euro. Aanmelden Wilt u de informatieavond bijwonen? U kunt zich aanmelden via de website van de GGD Brabant-Zuidoost Hier vindt u ook meer informatie over bedplassen en de datum en locatie van de andere informatieavonden. Voor vragen kunt u terecht bij de sector Jeugdgezondheidszorg van de GGD Brabant-Zuidoost via telefoonnummer

FEBRUARI 2016. Verjaardagen

FEBRUARI 2016. Verjaardagen FEBRUARI 2016 Verjaardagen 02-02 Zowie Thiels 1/2 05-02 Milou van der Aalst 8 06-02 Ferre Vandepoel 8 06-02 Fien Vandepoel 8 09-02 Nico van Hout 1/2 09-02 Sam Lueb 1/2 09-02 Jeroen Venmans 8 11-02 Saartje

Nadere informatie

Nieuwsbrief 06 november 2017 Nr. 3

Nieuwsbrief 06 november 2017 Nr. 3 Nieuwsbrief 06 november 2017 Nr. 3 Studiedag woensdag 6 december Op woensdag 6 december a.s. hebben de kinderen vrij. De leerkrachten hebben dan een studiedag. Methodetoetsen in ParnasSys Wij vinden het

Nadere informatie

Stakingsdag op vrijdag 15 maart 2019

Stakingsdag op vrijdag 15 maart 2019 Stakingsdag op vrijdag 15 maart 2019 Het nieuwe rapport Rapportmap Carnaval 2019 Koningsspelen 12 april 2019, helpt u mee? Informatieavond bedplassen door GGD Vraag van de GMR Rondleiding Vragen van het

Nadere informatie

JUFFROUW GEMMA NEEMT AFSCHEID

JUFFROUW GEMMA NEEMT AFSCHEID H O F N I E U W S AGENDA Groep(en) Activiteit Woe 4 t/m vr. 15 oktober 1 t/m 8 Kinderboekenweek met als thema Gruwelijk eng Ma 16 t/m vr 20 oktober 1 t/m 8 Herfstvakantie, alle leerlingen vrij Do 26 oktober

Nadere informatie

PAULUSPRAAT 5. Februari 2017

PAULUSPRAAT 5. Februari 2017 PAULUSPRAAT 5 Februari 2017 Inhoudsopgave - Van de directie - Eindtoets groep 8 - FC Utrecht komt naar de Paulusschool - Opening vreedzame school - Namens de OR: Dikke boekenactie - Kinderyoga op de Paulusschool

Nadere informatie

Augustus Dinsdag 1. Woensdag 2. Donderdag 3. Vrijdag 4. Zaterdag 5 / Zondag 6. Maandag Dinsdag 8. Woensdag 9. Donderdag 10.

Augustus Dinsdag 1. Woensdag 2. Donderdag 3. Vrijdag 4. Zaterdag 5 / Zondag 6. Maandag Dinsdag 8. Woensdag 9. Donderdag 10. Dinsdag 1 Augustus 2017 Woensdag 2 Donderdag 3 Vrijdag 4 Zaterdag 5 / Zondag 6 Maandag 7 32 Dinsdag 8 Woensdag 9 Donderdag 10 Vrijdag 11 Zaterdag 12 / Zondag 13 Maandag 14 33 Dinsdag 15 Woensdag 16 Donderdag

Nadere informatie

Nieuwsbrief 2 november 2016 Nr 3

Nieuwsbrief 2 november 2016 Nr 3 Nieuwsbrief 2 november 2016 Nr 3 Sinterklaas Ieder jaar brengt de Sint weer op spectaculaire wijze een bezoek aan onze school. Op maandagochtend 5 december zal hij wederom een bezoek brengen aan de gehele

Nadere informatie

Augustus 2014. Aantekeningen. ma di wo do vr za zo. Meerssenstraat 1b 5045 JB Tilburg. Telefoon: 013-5710843. E-mail: bs.de.sporckt@xpectprimair.

Augustus 2014. Aantekeningen. ma di wo do vr za zo. Meerssenstraat 1b 5045 JB Tilburg. Telefoon: 013-5710843. E-mail: bs.de.sporckt@xpectprimair. kalender schooljaar 2014-2015 Augustus 2014 28 29 30 31 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 Eerste schooldag Op 25 augustus start het nieuwe schooljaar om

Nadere informatie

13 juni 2014. www.tkoggeschip.nl

13 juni 2014. www.tkoggeschip.nl 13 juni 2014 Abraham Kuyperplein 2 Amsterdam tel.: 5061980 www.tkoggeschip.nl BIJLAGE In de bijlage vindt u uitleg over de nieuwe normering van de CITO toetsen. Ook is er nieuws van de Peuterschool (een

Nadere informatie

Het Vijfblaadje. Kalender maand oktober. Wie zijn er jarig? School informatie

Het Vijfblaadje. Kalender maand oktober. Wie zijn er jarig? School informatie 11 oktober - nummer 7 Het Vijfblaadje Kalender maand oktober 12 oktober Kijkavond van 18.30 19.30 uur 13 oktober Afsluiting Kinderboekenweek 16 t/m 20 oktober Herfstvakantie 27 oktober Koffie uurtje ouders

Nadere informatie

Het Kleppoortje. Het tweewekelijks informatieblad van basisschool De Klepper Luyksgestel / Facebook Basisschooldeklepper

Het Kleppoortje. Het tweewekelijks informatieblad van basisschool De Klepper Luyksgestel  / Facebook Basisschooldeklepper Carnaval vrijdag 24 februari Op vrijdag 24 februari vieren we met alle kinderen carnaval, o.a. met een optocht. De inschrijfformulieren voor de optocht zijn deze week uitgedeeld in de klassen. Wij hopen

Nadere informatie

Nummer oktober 2016

Nummer oktober 2016 2016-2017 Nummer 03 18 oktober 2016 In dit nummer: - Urenberekening / studiedagen - Klassenouders - Voorstellen: Boyd Wijnen - Tienercentrum De Belleman - Contactpersoon hoofdluis controle - De Hofnar

Nadere informatie

29 oktober 2018 nummer 4. Voorwoord Beste ouders/verzorgers,

29 oktober 2018 nummer 4. Voorwoord Beste ouders/verzorgers, 29 oktober 2018 nummer 4 Voorwoord Beste ouders/verzorgers, Zoals u van ons gewend bent leest u in het Otternieuws het laatste nieuws van de school. Vanaf vandaag zullen wij het Otternieuws niet meer via

Nadere informatie

Schooljaar Maandag 25 februari 2019

Schooljaar Maandag 25 februari 2019 INFOOTJE NR.12 Schooljaar 2018-2019 Maandag 25 februari 2019 Agenda Vrijdag 1 maart Carnavalsviering 12:00 uur start de voorjaarsvakantie Maandag 11 maart 08:30 uur einde voorjaarsvakantie Woensdag 13

Nadere informatie

Belangrijke data. Jarigen. Welkom op school. 13 oktober nummer 4. Van 13 oktober tot en met 3 november

Belangrijke data. Jarigen. Welkom op school. 13 oktober nummer 4. Van 13 oktober tot en met 3 november 13 oktober 2017 - nummer 4 Belangrijke data Maandag 16 oktober tot en met vrijdag 20 oktober: Herfstvakantie Maandag 23 oktober Kleuters thema: Herfst Vrijdag 3 november Nieuwsbrief 5 Jarigen Van 13 oktober

Nadere informatie

Nieuwsflits Nobelhorst

Nieuwsflits Nobelhorst Nieuwsflits Nobelhorst www.bsnobelhorst.nl nobelhorst@skohulst.nl Februari 2019 Via deze Nieuwsflits informeren we u graag weer over wat er leeft in ons kindcentrum (op school en de kinderopvang). Deze

Nadere informatie

Nieuwsbrief. nr. 6 28 januari 2011. kopij: postvak " nieuwsbrief" teamkamer. 9.00-11.30 uur Open huis voor nieuwe ouders 19.30 uur Informatieavond

Nieuwsbrief. nr. 6 28 januari 2011. kopij: postvak  nieuwsbrief teamkamer. 9.00-11.30 uur Open huis voor nieuwe ouders 19.30 uur Informatieavond Nieuwsbrief nr. 6 28 januari 2011 kopij: postvak " nieuwsbrief" teamkamer Maandag 31 januari 9.00-11.30 uur Open huis voor nieuwe ouders 19.30 uur Informatieavond 1 tot en met 3 februari Cito toets groep

Nadere informatie

Augustus Aantekeningen. ma di wo do vr za zo. Meerssenstraat 1b 5045 JB Tilburg. Telefoon:

Augustus Aantekeningen. ma di wo do vr za zo. Meerssenstraat 1b 5045 JB Tilburg. Telefoon: kalender schooljaar 2015-2016 Augustus 2015 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 1 2 3 4 5 5 Eerste schooldag Op 31 augustus start het nieuwe schooljaar om 8.30

Nadere informatie

KALENDER SCHOOLJAAR

KALENDER SCHOOLJAAR KALENDER SCHOOLJAAR 2017-2018 Versie augustus 2017 1 augustus 2017 1 dinsdag 2 woensdag 3 donderdag 4 vrijdag 5 zaterdag 6 zondag 7 maandag 8 dinsdag 9 woensdag 10 donderdag 11 vrijdag 12 zaterdag 13 zondag

Nadere informatie

Jaarkalender openbare basisschool de Wijzer Schooljaar

Jaarkalender openbare basisschool de Wijzer Schooljaar Jaarkalender openbare basisschool de Wijzer Schooljaar 2018-2019 dag datum Kinderen en ouders Week 33 Maandag 13-08 Zomervakantie Dinsdag 14-08 Zomervakantie Woensdag 15-08 Zomervakantie Donderdag 16-08

Nadere informatie

INFO De Toverlaars. Agenda. Wist u dat? SCHOOLJAAR 2016-2017

INFO De Toverlaars. Agenda. Wist u dat? SCHOOLJAAR 2016-2017 INFO De Toverlaars Slagveld 55 4871 ND Etten-Leur tel. 076 5040287 info@toverlaars.nl www.toverlaars.nl Februari 2016 Agenda FEBRUARI 1. 8:45-10:30 Open Inloop 2. Oudergesprekken groepen 3 t/m 7 3. Oudergesprekken

Nadere informatie

Informatie van ons Kindcentrum

Informatie van ons Kindcentrum WEEKBRIEF 10 30 oktober 2018 MET DEZE WEEK Informatie vanuit ons Kindcentrum - Ouderbijdrage - Open schoolweek - Uitreiking vignet gezonde school - Privacy en bezwaar formulier - Weer een BOUW! lezer geslaagd

Nadere informatie

Het volgende Stapsteennieuws verschijnt op 26 januari. Kopij graag inleveren uiterlijk 23 januari. AGENDA, VERGADERINGEN EN EVENEMENTEN:

Het volgende Stapsteennieuws verschijnt op 26 januari. Kopij graag inleveren uiterlijk 23 januari. AGENDA, VERGADERINGEN EN EVENEMENTEN: STAPSTEENNIEUWS Schooljaar 2016/2017 12-01-2017 Nr 8. Locatie De Muzenberg Basisschool De Stapsteen Kijkakkers 1A2 6026 ER Maarheeze 0495-599264 infodestapsteen@skozok.nl www.bsdestapsteen.nl Het volgende

Nadere informatie

Nieuwsbrief. 11 december 2015

Nieuwsbrief. 11 december 2015 Nieuwsbrief 11 december 2015 Oranjestraat 28, 7681 DN Vroomshoop, tel: 0546-642137 Van de directie Beste ouders, Nog één weekje en dan is het kerstvakantie. In school is het gezellig met kerstbomen en

Nadere informatie

augustus 2017 Aantekeningen ma di wo do vr za zo Meerssenstraat 1b 5045 JB Tilburg Telefoon:

augustus 2017 Aantekeningen ma di wo do vr za zo Meerssenstraat 1b 5045 JB Tilburg Telefoon: kalender schooljaar 2017-2018 augustus 2017 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 Eerste schooldag Op 28 augustus start het nieuwe schooljaar om 8.30 uur.

Nadere informatie

Procesgang PO-VO. Leidend in deze is de BOVO procedure. 1. De totstandkoming van het basisschooladvies;

Procesgang PO-VO. Leidend in deze is de BOVO procedure. 1. De totstandkoming van het basisschooladvies; Procesgang PO-VO Leidend in deze is de BOVO procedure 1. De totstandkoming van het basisschooladvies; 2 e rapport groep 6: Bij het tweede rapport van groep 6, worden de Cito grafieken voor ouders, vanuit

Nadere informatie

Nummer 5, 1 februari 2016 Schooljaar 2015-2016

Nummer 5, 1 februari 2016 Schooljaar 2015-2016 Nummer 5, 1 februari 2016 Schooljaar 2015-2016 Agenda 1 februari MR vergadering 5 t/m 14 februari Carnavalsvakantie (let op: vrijdag 5 februari zijn dus alle kinderen vrij!) 26 februari Open podium en

Nadere informatie

Week Dag Datum Activiteit

Week Dag Datum Activiteit September 35 Vrijdag 1 Zaterdag 2 36 Zondag 3 Maandag 4 Start: Feestelijke opening schooljaar met schoolband* Dinsdag 5 Woensdag 6 Donderdag 7 Vrijdag 8 Zaterdag 9 37 Zondag 10 Maandag 11 STUDIEDAG, kinderen

Nadere informatie

Ouderinfo. 14e jaargang nr. 13 4 maart 2016 www.obspassepartout.nl

Ouderinfo. 14e jaargang nr. 13 4 maart 2016 www.obspassepartout.nl Van de directie Afgelopen maand zijn er vooral intern veel besprekingen geweest. Het CITO-overleg met alle leerjaren, waarin we gekeken hebben naar de opbrengsten en welke accenten er gelegd moeten worden

Nadere informatie

Procesgang PO-VO. Leidend in deze is de BOVO procedure. 1. De totstandkoming van het basisschooladvies;

Procesgang PO-VO. Leidend in deze is de BOVO procedure. 1. De totstandkoming van het basisschooladvies; Procesgang PO-VO Leidend in deze is de BOVO procedure 1. De totstandkoming van het basisschooladvies; 2 e rapport groep 6: Bij het tweede rapport van groep 6, worden de Cito grafieken voor ouders, vanuit

Nadere informatie

Jaarkalender openbare basisschool de Wijzer Schooljaar

Jaarkalender openbare basisschool de Wijzer Schooljaar Jaarkalender openbare basisschool de Wijzer Schooljaar 2016-2017 dag datum Kinderen en ouders Week 34 Maandag 22-08 Zomervakantie Dinsdag 23-08 Zomervakantie Woensdag 24-08 Zomervakantie Donderdag 25-08

Nadere informatie

Informatieblad van openbare basisschool De Wissel - vrijdag 6 februari 2014

Informatieblad van openbare basisschool De Wissel - vrijdag 6 februari 2014 Informatieblad van openbare basisschool De Wissel - vrijdag 6 februari 2014 De Hoop 3 1911 KX Uitgeest 0251-880707 info@dewisseluitgeest.nl www.dewisseluitgeest.nl Agenda 10 februari Wisselmiddag techniek

Nadere informatie

In dit lokaal, is ruimte voor ieders verhaal! verantwoordelijkheid & zingeving. Agenda:

In dit lokaal, is ruimte voor ieders verhaal! verantwoordelijkheid & zingeving. Agenda: Schooljaar 2014-2015 Nr. 35 Ouderavond schooltijden Een aantal weken geleden bent u geïnformeerd over de wijziging van schooljaar schooltijden 2010-2011 vanaf het nieuwe schooljaar, met daarin de aankondiging

Nadere informatie

AUGUSTUS week MA DI WO DO VR ZA ZO. 1 week Zomervakantie Zomervakantie Zomervakantie Zomervakantie Zomervakantie

AUGUSTUS week MA DI WO DO VR ZA ZO. 1 week Zomervakantie Zomervakantie Zomervakantie Zomervakantie Zomervakantie 1 week 31 2 3 4 5 6 Zomervakantie Zomervakantie Zomervakantie Zomervakantie Zomervakantie 8 week 32 9 10 11 12 13 Zomervakantie Zomervakantie Zomervakantie Zomervakantie Zomervakantie 15 week 33 16 17

Nadere informatie

Augustus Maandag 1 Augustus

Augustus Maandag 1 Augustus Augustus Maandag 1 Augustus Dinsdag 2 Augustus Woensdag 3 Augustus Donderdag 4 Augustus Vrijdag 5 Augustus Zaterdag 6 Augustus Zondag 7 Augustus Maandag 8 Augustus Dinsdag 9 Augustus Woensdag 10 Augustus

Nadere informatie

Protocol schooladvies groep 8

Protocol schooladvies groep 8 Protocol schooladvies groep 8 Augustus 2017 PROCEDURE SCHOOLADVIES OBS HOUTRUST INLEIDING De overstap van het basisonderwijs naar het voortgezet onderwijs (VO) is een belangrijke stap. Tenslotte willen

Nadere informatie

Belangrijke data. Activiteiten. Nr. 6 maandag 17 oktober

Belangrijke data. Activiteiten. Nr. 6 maandag 17 oktober Nr. 6 maandag 17 oktober Belangrijke data Maandag 17 oktober: Start Leefstijlthema 2 Praten en luisteren (zie hieronder) Dinsdag 18 oktober: 8.40-10.00 uur op locatie Elegaststraat => Koffieochtend voor

Nadere informatie

SPORCKTKALENDER

SPORCKTKALENDER SPORCKTKALENDER 2018-2019 augustus 2018 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 Sporcktinfo 1 16 17 18 19 20 Eerste schooldag 21 22 23 24 25 26 27 28 29 Sporcktinfo 2 30 31 Op 20 augustus start het nieuwe

Nadere informatie

Kindgericht Kleinschalig Kwaliteit. Informatiekalender

Kindgericht Kleinschalig Kwaliteit. Informatiekalender Kindgericht Kleinschalig Kwaliteit Informatiekalender 2016-2017 Vakanties en schoolvieringen in 2015-2016 Studiedagen team Herfstvakantie 27 september middag, 6 december hele dag, 16 maart middag, 13 april

Nadere informatie

Basisschool. De Weerijs. Kalender

Basisschool. De Weerijs. Kalender Basisschool De Weerijs Kalender 2018-2019 De Weerijs Met trots stellen we basisschool De Weerijs aan u voor. Het is een school in de binnenstad van Breda. Alle kinderen zijn welkom bij ons. Ons gebouw

Nadere informatie

AUGUSTUS 2018 SCHOOLKALENDER DE POORTE. Basisschool De Poorte Berglaan VH Woensdrecht. Telefoon:

AUGUSTUS 2018 SCHOOLKALENDER DE POORTE. Basisschool De Poorte Berglaan VH Woensdrecht. Telefoon: SCHOOLKALENDER DE POORTE AUGUSTUS 2018 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 Eerste schooldag Hoofdluiscontrole 27 28 29 30 31 19.30 uur MRvergadering informatieavond Inloopochtend

Nadere informatie

Augustus Toelichting. ma di wo do vr za zo. Trianova verschijnt. Informatieavond alle groepen

Augustus Toelichting. ma di wo do vr za zo. Trianova verschijnt. Informatieavond alle groepen Augustus 2010 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 Informatieavond voor alle groepen 30 31 20 augustus 26 augustus Op deze datum nodigen wij u uit voor een informatieavond

Nadere informatie

Hallo (Nummer 15, 25-01-2015)

Hallo (Nummer 15, 25-01-2015) Hallo (Nummer 15, 25-01-2015) Beste ouders en leerlingen, In deze Hallo vindt u informatie over: Wat er zoal speelt in de groepen Wat er verder zoal speelt op school Oproep van de werkgroep Carnaval Studiemiddag

Nadere informatie

Jaarkalender Schooljaar

Jaarkalender Schooljaar September 2017 Jaarkalender Schooljaar 2017-2018 Maandag 28 Dinsdag 29 Woensdag 30 Donderdag 31 Vrijdag 1 Startbijeenkomst team 09.00 uur Zaterdag 2 Maandag 4 Start schooljaar Start gouden weken Dinsdag

Nadere informatie

KALENDER SCHOOLJAAR Versie juli 2016

KALENDER SCHOOLJAAR Versie juli 2016 / KALENDER SCHOOLJAAR 2016-2017 Versie juli 2016 1 September 2016 1 donderdag 2 vrijdag 3 zaterdag 4 zondag 5 maandag 1 ste schooldag. Start nieuwe schooljaar 6 dinsdag 7 woensdag 8 donderdag 9 vrijdag

Nadere informatie

Jaarkalender openbare basisschool de Wijzer Schooljaar

Jaarkalender openbare basisschool de Wijzer Schooljaar Jaarkalender openbare basisschool de Wijzer Schooljaar 2017-2018 dag datum Kinderen en ouders Week 34 Maandag 21-08 Zomervakantie Dinsdag 22-08 Zomervakantie Woensdag 23-08 Zomervakantie Donderdag 24-08

Nadere informatie

basisschool De Weerijs kalender

basisschool De Weerijs kalender basisschool De Weerijs kalender 2017-2018 De Weerijs Met trots stellen we basisschool De Weerijs aan u voor. Het is een school in de binnenstad van Breda. Alle kinderen zijn welkom bij ons. Ons gebouw

Nadere informatie

VOORWOORD. Hartelijk welkom in onze Talententuin! Beste ouders/verzorgers,

VOORWOORD. Hartelijk welkom in onze Talententuin! Beste ouders/verzorgers, KALENDER 0-00 VOORWOORD Hartelijk welkom in onze entuin! Beste ouders/verzorgers, Hierbij ontvangt U de schoolkalender 0-00 van entuin Maastricht. In de entuin Maastricht werkt het SBO en het SO (JRK IvOO)

Nadere informatie

Kindgericht Kleinschalig Kwaliteit. Informatiekalender

Kindgericht Kleinschalig Kwaliteit. Informatiekalender Kindgericht Kleinschalig Kwaliteit Informatiekalender 2017-2018 Vakanties en schoolvieringen in 2017-2018 Studiedagen team 11 september, 6 december, 8 februari middag, 27 maart middag, 17 mei middag, 8

Nadere informatie

Nieuwsbrief Schooljaar Nummer 15

Nieuwsbrief Schooljaar Nummer 15 Nieuwsbrief Schooljaar 2018-2019 Nummer 15 Belangrijke data: Vrijdag 12 april Koningsspelen Zondag 14 april Unicefloop Maandag 15 en dinsdag 16 april IEP toets groep 7 (oordopjes/headset mee!) Dinsdag

Nadere informatie

Het volgende Spionneke verschijnt op donderdag 17 november 2016

Het volgende Spionneke verschijnt op donderdag 17 november 2016 Kopij voor de eerstvolgende uitgave tot uiterlijk woensdag 16 november in te dienen bij Stans Peters, e-mail : speters@skozok.nl of bij infodepionier@skozok.nl. Het volgende Spionneke verschijnt op donderdag

Nadere informatie

4. De zorg voor kinderen.

4. De zorg voor kinderen. 4. De zorg voor kinderen. 4.1 De opvang van nieuwe leerlingen in de school. Wanneer uw kind de leeftijd van 4 jaar heeft bereikt, kan het groep 1 van onze school bezoeken. Tevoren ontvangt u een uitnodiging

Nadere informatie

D 1.35 Beleidsnotitie Eindtoets en schooladvies VO. STATUS: Vaststelling DB Besluit College van Bestuur

D 1.35 Beleidsnotitie Eindtoets en schooladvies VO. STATUS: Vaststelling DB Besluit College van Bestuur D 1.35 Beleidsnotitie Eindtoets en schooladvies VO STATUS: Vaststelling DB Besluit College van Bestuur Evaluatie 10-04-2017 Versie: 1 10-04-2017 19-04-2017 Jaarlijks, 04-2018 5 blz. Samenvatting; In dit

Nadere informatie

Niet vergeten. Nieuwe eindtoets. 4 februari 2015, jaargang 5 nummer 11

Niet vergeten. Nieuwe eindtoets. 4 februari 2015, jaargang 5 nummer 11 4 februari 2015, jaargang 5 nummer 11 Niet vergeten donderdag 5 februari Studiedag, alle kinderen vrij vrijdag 6 februari rapport mee naar huis, groep 3 t/m 8 dinsdag 10 februari rapportgesprekken groep

Nadere informatie

Augustus 2015 week Maandag Dinsdag Woensdag Donderdag Vrijdag Zaterdag Zondag 31 1

Augustus 2015 week Maandag Dinsdag Woensdag Donderdag Vrijdag Zaterdag Zondag 31 1 Augustus 2015 31 1 2 32 3 4 5 6 7 8 9 33 10 11 12 13 14 15 16 34 17 18 19 20 21 22 23 Eerste schooldag 2015/2016 35 24 25 26 27 28 28 30 Start HVO (bovenbouw) September 2015 36 31 1 2 3 4 5 6 Informatie

Nadere informatie

maandkalender 3 Groep 1-2 Voorstelling Trollenjong Groep 3 en 4 Krijttekenwedstrijd Sint Joris gilde 5 Groep 7 Entree toets

maandkalender 3 Groep 1-2 Voorstelling Trollenjong Groep 3 en 4 Krijttekenwedstrijd Sint Joris gilde 5 Groep 7 Entree toets Hofplein 1, 5531 EV Bladel. 0497 360058 info@mariaschoolbladel.nl Info juni 2015 maandag dinsdag woensdag donderdag vrijdag zaterdag 6 zondag 7 maandag 8 maandkalender 1 Groep 7 Entree toets 2 Groep 7

Nadere informatie

Brede school De Achtbaan Meeslaan 23 4005 VP TIEL T: 0344 61 24 10 E: directie@achtbaanschool.nl www.achtbaanschool.nl

Brede school De Achtbaan Meeslaan 23 4005 VP TIEL T: 0344 61 24 10 E: directie@achtbaanschool.nl www.achtbaanschool.nl Brede school De Achtbaan Meeslaan 00 VP TIEL T: 0 0 E: directie@achtbaanschool.nl Behorende tot Stichting Katholieke Onderwijsbelangen Rivierenland augustus 0 maandag dinsdag woensdag donderdag vrijdag

Nadere informatie

Schooljaar Maandag 09 oktober 2017

Schooljaar Maandag 09 oktober 2017 INFOOTJE NR. 3 Schooljaar 2017-2018 Maandag 09 oktober 2017 Agenda Vrijdag 13 oktober BRUILOFT juf Yvonne & Rick 14.45 uur start Herfstvakantie Zondag 15 oktober Einde Kinderboekenweek Maandag 23 oktober

Nadere informatie

Beleid uitstroom leerlingen groep 8

Beleid uitstroom leerlingen groep 8 Beleid uitstroom leerlingen groep 8 Oktober 2014 Marion Kersten Inhoud Inleiding... 3 Het adviseringstraject... 4 Bepalen (pre)-advies.... 5 Het kind... 5 De methodegebonden toetsen... 6 De methode-onafhankelijke

Nadere informatie

HUISWERK AGENDA GROEP 7-8

HUISWERK AGENDA GROEP 7-8 Dag Datum Augustus Zaterdag 1 Zondag 2 Maandag 3 Dinsdag 4 Woensdag 5 Donderdag 6 Vrijdag 7 Zaterdag 8 Zondag 9 Maandag 10 Dinsdag 11 Woensdag 12 Donderdag 13 Vrijdag 14 Zaterdag 15 Zondag 16 Maandag 17

Nadere informatie

Nieuwschooljaarbijeenkomst

Nieuwschooljaarbijeenkomst Agenda: -13-10 afsluiting Kinderboekenweek - 16- tot 20-10 herfstvakantie - 25-10 Luizencontrole - 01-11 Nieuwsbrief 5 In deze nieuwsbrief: - Nieuwschooljaarbijeenkomst - Afscheid juf Lisette - Opening

Nadere informatie

Schoolreisje gr. 1-2 CJG inloopspreekuur Singelloop Breda teamkamer

Schoolreisje gr. 1-2 CJG inloopspreekuur Singelloop Breda teamkamer week 39 week 38 week 37 week 36 week 35 September 2016 Maandag Dinsdag Woensdag Donderdag Vrijdag Zaterdag Zondag 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 Eerste schooldag deze week hoofdluiscontrole 12 13 14 15 16 17

Nadere informatie

Schooljaar 2014-2015 juni 2015

Schooljaar 2014-2015 juni 2015 Schooljaar 2014-2015 juni 2015 maandag dinsdag woensdag donderdag vrijdag zaterdag zondag 1 2 Schoolreizen gr.1 t/m 7. Voorlichting gr 8 tabak-alcoholdrugs 8 9 Voorlichting gr 8 tabak-alcoholdrugs 15 Schoolkamp

Nadere informatie

Informatie van ons Kindcentrum

Informatie van ons Kindcentrum WEEKBRIEF 32 7 mei 2019 MET DEZE WEEK Informatie vanuit ons Kindcentrum - Workshop Cupcakes - Avondvierdaagse 2019 - Verkeersveiligheid rondom het Kindcentrum. Vrijwilligers gezocht! - Giga Kangoeroedag

Nadere informatie

Zondag Maandag Dinsdag Woensdag Donderdag Vrijdag Zaterdag

Zondag Maandag Dinsdag Woensdag Donderdag Vrijdag Zaterdag Augustus 2018 Zondag Maandag Dinsdag Woensdag Donderdag Vrijdag Zaterdag 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 Controle Hoofdluis Zwemmen groep 8 1 34 26 27 28 29 30 31 Zwemmen

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Uit de groepen. Gelukkig nieuwjaar! 11 januari Beste leerlingen, ouders en verzorgers,

Nieuwsbrief. Uit de groepen. Gelukkig nieuwjaar! 11 januari Beste leerlingen, ouders en verzorgers, ] Nieuwsbrief 11 januari 2019 Beste leerlingen, ouders en verzorgers, Gelukkig nieuwjaar! Allereerst wensen wij alle leerlingen en ouders een heel gelukkig en leerzaam nieuwjaar. Wij hopen dat iedereen

Nadere informatie

Tweewekelijks bulletin van de Wilhelminaschool Nr. 5 1 november 2018 Informatie en nieuws over en van school

Tweewekelijks bulletin van de Wilhelminaschool Nr. 5 1 november 2018 Informatie en nieuws over en van school Tweewekelijks bulletin van de Wilhelminaschool Nr. 5 1 november 2018 bulletin@wilhelminaschool.nl Informatie en nieuws over en van school Nieuwe leerlingen Team In groep 1i zijn na de vakantie gestart:

Nadere informatie

Procedure schooladvies VO Basisschool St. Dionysius

Procedure schooladvies VO Basisschool St. Dionysius Procedure schooladvies VO Basisschool St. Dionysius 2016-2017 Inhoudsopgave - Procedure schooladvies VO basisschool St. Dionysius 1. Doel van de procedure... 2 2. Hoe komt het schooladvies tot stand?...

Nadere informatie

Kalender schooljaar Eerste dag van de week

Kalender schooljaar Eerste dag van de week Kalender schooljaar 2018-2019 Eerste dag van de week augustus 2018 dinsdag woensdag donderdag vrijdag 30 31 01 02 03 04 05 06 07 08 11 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31

Nadere informatie

Na"lang"wachten "veel"geduld"oefenen "drukte"en"overlast is"het"eindelijk"zover:"ons"nieuwe" tweede"schoolgebouw"in"de"wijk"vrouwenpolder"is"klaar!

Nalangwachten veelgeduldoefenen drukteenoverlast isheteindelijkzover:onsnieuwe tweedeschoolgebouwindewijkvrouwenpolderisklaar! Welkom Nalangwachten veelgeduldoefenen drukteenoverlast isheteindelijkzover:onsnieuwe tweedeschoolgebouwindewijkvrouwenpolderisklaar Opmaandag1septemberstondenheelveelnieuwsgierigeoudersenkinderenbijdedeurvandeHof

Nadere informatie

AUGUSTUS 2017 SCHOOLKALENDER DE POORTE. Basisschool De Poorte Berglaan VH Woensdrecht. Telefoon:

AUGUSTUS 2017 SCHOOLKALENDER DE POORTE. Basisschool De Poorte Berglaan VH Woensdrecht. Telefoon: SCHOOLKALENDER DE POORTE AUGUSTUS 2017 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 Eerste schooldag Hoofdluiscontrole SCHOOLKALENDER DE POORTE SEPTEMBER 2017 1 2

Nadere informatie

Agenda. Nieuwsbrief nummer 6, 25 januari 2016. 26 januari Start Nationale voorleesdagen. 27 januari Open Dag

Agenda. Nieuwsbrief nummer 6, 25 januari 2016. 26 januari Start Nationale voorleesdagen. 27 januari Open Dag Nieuwsbrief nummer 6, 25 januari 2016 Agenda 26 januari Start Nationale voorleesdagen 27 januari Open Dag 28 januari Studiedag leerlingen groepen 1 t/m 4 vrij Filmavond groepen 5 t/m 8 29 januari Plandag

Nadere informatie

Kick off studenten. Informatiea vond. OR vergadering. Groep 4 en 7. Groep. Informatieavond. Groep 3 en 6 Prinsjesdag. Sporcktinfo

Kick off studenten. Informatiea vond. OR vergadering. Groep 4 en 7. Groep. Informatieavond. Groep 3 en 6 Prinsjesdag. Sporcktinfo kalender schooljaar 2016-2017 September 2016 30 31 2 1 2 3 4 Tilburg Ten Miles 5 6 7 8 9 10 11 Eerste schooldag Kick off studenten 12 13 14 15 16 17 18 Informatieavond Groep 1-2 en 5 19 20 21 22 23 24

Nadere informatie

Obs. De Wynbrekker, Menso Poppiusstraat 46, 8536 VA Oosterzee, , Kalender

Obs. De Wynbrekker, Menso Poppiusstraat 46, 8536 VA Oosterzee, ,  Kalender Obs. De Wynbrekker,,, 0514-541242,, www.obsdewynbrekker.nl, Kalender 2016-2017 A U G U S T U S 2 0 1 6 1 Vakantie 2 3 4 5 6 7 8 Vakantie 9 10 11 12 13 14 15 Vakantie 22 Vakantie 16 17 18 19 20 21 23 24

Nadere informatie

Bijlagen BPV gids BOL / BBL (Z.W.) KOK

Bijlagen BPV gids BOL / BBL (Z.W.) KOK Bijlagen BPV gids BOL / BBL (Z.W.) KOK Inhoudsopgave - Urenboekje - Jaaragenda (periode 1) - Technieken kok - Technieken ZWkok - Technieken voorbeeld Urenboekje studenten Bakkerij & Horeca Leerjaar 2016-2017

Nadere informatie

Nieuwsbrief nr. 19 -. -. -. -. -. -. -. -. -. -. -. -. -. -. -. -. -. -. -

Nieuwsbrief nr. 19 -. -. -. -. -. -. -. -. -. -. -. -. -. -. -. -. -. -. - Alexander Gogelweg 65 4384 EV Vlissingen 0118-465261 louisedecolignyschool@onzewijs.nl Website: www.louisedecolignyschool-onzewijs.nl Nieuwsbrief nr. 19 12 e jaargang Vrijdag 19 juni 2015 Bedankavond hulpouders

Nadere informatie

maandag dinsdag woensdag donderdag vrijdag vakantie vakantie vakantie vakantie vakantie maandag dinsdag woensdag donderdag vrijdag

maandag dinsdag woensdag donderdag vrijdag vakantie vakantie vakantie vakantie vakantie maandag dinsdag woensdag donderdag vrijdag A U G U S T U S 2015 definitief 3 4 5 6 7 vakantie vakantie vakantie vakantie vakantie 10 11 12 13 14 vakantie vakantie vakantie vakantie vakantie 17 18 19 20 21 Eerste schooldag OPA H00fdluiscontr. 24

Nadere informatie

Informatie Groep 8. Bs D e Peppel Wilhelminaplantsoen 1A 4271 AX Dussen

Informatie Groep 8. Bs D e Peppel Wilhelminaplantsoen 1A 4271 AX Dussen Informatie Groep 8 Bs D e Peppel Wilhelminaplantsoen 1A 4271 AX Dussen Inhoudsopgave 1. Inleiding 2. Groep 8 informatie 3. Extra dit jaar 4. Huiswerk 5. Centrale eindtoets (cito) 6. Voortgezet onderwijs

Nadere informatie

Nummer 2, 21 oktober 2015 Schooljaar 2015-2016

Nummer 2, 21 oktober 2015 Schooljaar 2015-2016 Nummer 2, 21 oktober 2015 Schooljaar 2015-2016 Agenda 23 okt. Open podium 24 okt. t/m 1 nov Herfstvakantie 5 nov. VO markt voor leerlingen en ouders groep 7 en 8 13 nov. Ontdek Museum ter afsluiting van

Nadere informatie

augustus 2014 MAANDAG DINSDAG WOENSDAG DONDERDAG VRIJDAG ZATERDAG ZONDAG Zomervakantie

augustus 2014 MAANDAG DINSDAG WOENSDAG DONDERDAG VRIJDAG ZATERDAG ZONDAG Zomervakantie augustus 2014 28 29 30 31 1 2 3 Zomervakantie 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 week 1 25 26 27 28 29 30 31 Eerste schooldag Hoofdluiscontrole week 2 1 2 3 4 5 6 7 september 2014

Nadere informatie

Augustus Zondag Maandag Dinsdag Woensdag Donderdag Vrijdag Zaterdag. KBS De Toermalijn Postbus 175

Augustus Zondag Maandag Dinsdag Woensdag Donderdag Vrijdag Zaterdag. KBS De Toermalijn Postbus 175 Augustus 2015 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 1e schooldag 30 31 September 2015 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 infoavond ouders/verzorgers 13 14 15 16 17 18 19 schoolreis

Nadere informatie

Info 3 7 september 2016

Info 3 7 september 2016 Wat je aandacht geeft, groeit! Info 3 7 september 2016 Trefwoord Het komende thema van onze godsdienstmethode is In beweging. Kinderen bewegen graag en veel. Bewegen is gezond én leerzaam; onderzoek wijst

Nadere informatie

Protocol schooladvies groep 8

Protocol schooladvies groep 8 Protocol schooladvies groep 8 Augustus 2016 PROCEDURE SCHOOLADVIES GROEP 8 INLEIDING De overstap van het basisonderwijs naar het voortgezet onderwijs (VO) is een belangrijke stap. Tenslotte willen we graag

Nadere informatie

informatieavond 5 en 6 informatieavond 7 en 8 aug September 31 aug 1 sept 2 sept 3 sept 4 sept 36

informatieavond 5 en 6 informatieavond 7 en 8 aug September 31 aug 1 sept 2 sept 3 sept 4 sept 36 ### Maandag Dinsdag Woensdag Augustus Donderdag Vrijdag Zaterdag Zondag 27 jul 28 jul 29 jul 30 jul 31 jul 1 31 Zomervakantie Zomervakantie Zomervakantie Zomervakantie Zomervakantie aug 2 aug 3 aug 4 aug

Nadere informatie

Nieuwsbrief juni 2017 Nummer 10 Schooljaar 16-17

Nieuwsbrief juni 2017 Nummer 10 Schooljaar 16-17 1 Nieuwsbrief juni 2017 Nummer 10 Schooljaar 16-17 Maandag Dinsdag Woensdag Donderdag Vrijdag Zaterdag Zondag 19 20 21 22 23 24 25 Infoavond groep 7 en 8 Schoolfotograaf. Spelletjesmiddag 13.00 u.- 14.30u.

Nadere informatie

EINDADVISERING LEERLINGEN GROEP 8 SCHOOLJAAR

EINDADVISERING LEERLINGEN GROEP 8 SCHOOLJAAR EINDADVISERING LEERLINGEN GROEP 8 SCHOOLJAAR 2017-2018 Volgens de wet centrale eindtoets Primair Onderwijs is het basisschooladvies leidend bij de toelating van basisschoolverlaters tot het vo. De po-school

Nadere informatie

Privacy. Agenda. 10 dec. 2015

Privacy. Agenda. 10 dec. 2015 Agenda 10 dec. MR-vergadering 10 dec. Kerstviering ouderen door gr 1-8 11 dec. Kerstknutselen gr 5 t/m 8 15 dec. Kerstmusical gr. 4 voor hele school 15 dec. 18.30 uur Kerstmusical gr. 4 ouders 16 dec.

Nadere informatie

AUGUSTUS 2018 SCHOOLKALENDER DE STAPPEN. Basisschool De Stappen Bloemenlaan AD Hoogerheide. Telefoon:

AUGUSTUS 2018 SCHOOLKALENDER DE STAPPEN. Basisschool De Stappen Bloemenlaan AD Hoogerheide. Telefoon: AUGUSTUS 2018 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 Eerste schooldag we openen gezamenlijk op het Hoofdluiscontrole informatieavond groep 3 19.30 uur schoolplein om 8.30

Nadere informatie

Procedure Schooladvies Sint Jozefbasisschool

Procedure Schooladvies Sint Jozefbasisschool Procedure schooladvies Doel van de procedure: Leerkrachten, ouders en leerlingen beschikken over zorgvuldige en uitgebreide informatie over het traject dat gevolgd wordt op de om tot een goed advies te

Nadere informatie

Schoolkalender

Schoolkalender Schoolkalender 2017-2018 Op bladzijde 1 en 2 staat ook informatie over de klassenverdeling / groepsbezetting, schoolvakanties en lesvrije dagen, schooltijden, lessen bewegingsonderwijs en informatievoorziening.

Nadere informatie

25 februari nr. 9. Voorwoord. Beste ouders/verzorgers,

25 februari nr. 9. Voorwoord. Beste ouders/verzorgers, 25 februari nr. 9 Voorwoord Beste ouders/verzorgers, Carnaval komt er alweer aan en wij zijn er helemaal klaar voor. De komende week hebben we een heleboel leuke dagen gepland op school met als afsluiting

Nadere informatie

Jaarplanning Schooljaar ouder(s)-verzorger(s)

Jaarplanning Schooljaar ouder(s)-verzorger(s) Jaarplanning Schooljaar 2017-2018 ouder(s)-verzorger(s) Augustus 2017 31 Dinsdag 1 Woensdag 3 Donderdag 3 Vrijdag 4 32 Maandag 7 Dinsdag 8 Woensdag 9 Donderdag 10 Vrijdag 11 33 Maandag 14 Dinsdag 15 Woensdag

Nadere informatie

INFOBRIEF 10, november 2018.

INFOBRIEF 10, november 2018. INFOBRIEF 10, november 2018. AGENDA komende schoolweken Dinsdag 13 en donderdag 15 november: Oudergesprekken groep 8 Maandag 19 november: Schoolfinale voorleeswedstrijd Donderdag 6 december: Ochtend schoolvrij,

Nadere informatie

HUISWERK AGENDA GROEP 8

HUISWERK AGENDA GROEP 8 Dag Datum Augustus Zaterdag 1 Zondag 2 Maandag 3 Dinsdag 4 Woensdag 5 Donderdag 6 Vrijdag 7 Zaterdag 8 Zondag 9 Maandag 10 Dinsdag 11 Woensdag 12 Donderdag 13 Vrijdag 14 Zaterdag 15 Zondag 16 Maandag 17

Nadere informatie

augustus /september wo 3 29 vr 5 30 za 6 31 zo 7

augustus /september wo 3 29 vr 5 30 za 6 31 zo 7 Iedere dag meenemen: (voorgesneden) fruit, boterhammen en tweemaal iets te drinken. augustus /september 2014 Week 35 Week 36 25 Eerste schooldag (8.25 uur) ma Informatieavond groep 1-2 1 Informatieavond

Nadere informatie

Nieuwsbrief. De ouderavondplanning via SafeSchool staat open vanaf: Tijdstip: 0.00 uur (in de nacht van dinsdag op woensdag)

Nieuwsbrief. De ouderavondplanning via SafeSchool staat open vanaf: Tijdstip: 0.00 uur (in de nacht van dinsdag op woensdag) Februari 2016 Jaargang 6, nr. 4 Nieuwsbrief In dit nummer: Oudergesprekken groep 3 tot en met 8: Oudergesprekken 1 Voorlopige en definitieve schooladviezen. 2 Even voorstellen 3 Creatief denken Thuissoftware

Nadere informatie

AUGUSTUS 2019 SCHOOLKALENDER DE STAPPEN. Basisschool De Stappen Bloemenlaan AD Hoogerheide. Telefoon:

AUGUSTUS 2019 SCHOOLKALENDER DE STAPPEN. Basisschool De Stappen Bloemenlaan AD Hoogerheide. Telefoon: AUGUSTUS 2019 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 Eerste schooldag informatieavond Hoofdluiscontrole we openen gezamenlijk op het schoolplein om 8.30 uur groep 3 19.30 uur

Nadere informatie

04 t/m 08 maart Carnavalsvakantie 20 maart Info-avond groepen 7 Entreetoets uur 21 maart Nieuwsbrief 14

04 t/m 08 maart Carnavalsvakantie 20 maart Info-avond groepen 7 Entreetoets uur 21 maart Nieuwsbrief 14 Nieuwsbrief 13 28 februari 2019 Belangrijke data: 04 t/m 08 maart Carnavalsvakantie 20 maart Info-avond groepen 7 Entreetoets 19.30-20.30 uur 21 maart Nieuwsbrief 14 Algemene informatie Social media en

Nadere informatie

7/8 6/7 1/2 1/2 6/7 6/7 4/5 6/7 4/5 4/5 1/2 7/8

7/8 6/7 1/2 1/2 6/7 6/7 4/5 6/7 4/5 4/5 1/2 7/8 9 APRIL 2015 De Rossenberg NIEUWSFLITS 10 Schooljaar 2014-2015 Jarigen Alle jarigen alvast gefeliciteerd! Fijne dag! 09-04 Lucas van 't Klooster 10-04 Marely Smit 10-04 Nienke van Daatselaar 11-04 Olivia

Nadere informatie