VERSLAG van de openbare vergadering van de commissie RUIMTE, gehouden op dinsdag 21 augustus 2012 in de raadzaal van het gemeentehuis.

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "VERSLAG van de openbare vergadering van de commissie RUIMTE, gehouden op dinsdag 21 augustus 2012 in de raadzaal van het gemeentehuis."

Transcriptie

1 COMMISSIE RUIMTE VERSLAG van de openbare vergadering van de commissie RUIMTE, gehouden op dinsdag 21 augustus 2012 in de raadzaal van het gemeentehuis Aanwezig zijn: De voorzitter De leden De genodigden De griffier De notulist M.J.H. Vankan J.G. Leenders, P.M. Rijkers, F.G.A. Hurkmans, J.M. Jacobs, J.G. Janssen, F.M.P. Spiertz, M.A.T.M. van den Boomen, R.T. Schleedoorn, H.L.M. Span, P.M.H. Berkers Lemmen, A.W. van Egmond, J. Bazuin de wethouders J.H.J. van Bussel en J.C.M. Huijsmans M.B.W. van Erp-Sonnemans S.M. Leppink Agenda 1. Vaststellen agenda 2. Verslag van de openbare vergaderingen d.d. 30 mei en 12 juni Ingekomen stukken, gericht aan de raad 4. Vaststelling bestemmingsplan Heusden Behelp Informatief overleg met de bestuurder over lopende belangrijke processen en projecten 6. Stukken ter kennisneming aan de commissie 7. Rondvraag De voorzitter opent de vergadering. Hij deelt mee dat wethouder Martens vanwege afwezigheid wordt vervangen door wethouder Huijsmans. Verder deelt hij mee dat geen spreekrecht is aangevraagd en dat de omvraag begint bij de fractie Leefbaar Asten.

2 -2- Agendanummer 1 Vaststellen agenda De agenda wordt ongewijzigd vastgesteld.

3 -3- Agendanummer 2 Verslag van de openbare vergaderingen van 30 mei en 12 juni 2012 De fractie Leefbaar Asten stelt voor om het verslag van de vergadering van de commissie Ruimte van 30 mei als volgt te wijzigen. Pagina 9, agendanummer 8, Bedrijfsplan Prinsenmeer: Toevoegen: e. zij stemt in met uitbreiding van de speelpleziermogelijkheden op de waterplas. Voorts bij l. zij stemt in met het gebruik van de parkeerplaats voor het rangeren van caravans te vervangen door zij stemt in met het gebruik van de parkeerplaats als locatie waar wisseling van caravans kan plaatsvinden, mits nadrukkelijk vooraf duidelijke afspraken worden gemaakt over de tijdsduur en oppervlakte parkeerplaats, en dat deze caravans aan het zicht onttrokken worden. Voorts bij m. dit laat zij over aan de provincie te vervangen door De provincie is bevoegd gezag. Het lijkt de fractie dan ook handig dat dit verzoek daar wordt ingediend.. Voorts bij m. Alles samenvattend stelt zij voor om de gemeente een beheersverordening vast te laten stellen om leges te kunnen heffen te vervangen door Samengevat stelt zij voor om naast het traject opstellen bestemmingsplan door de Oostappengroep, dat op onderdelen beduidend concreter moet worden ingevuld, een beheersverordening door de gemeente te laten vaststellen zodat we in ieder geval de mogelijkheid behouden om ook na juli 2013 leges te kunnen heffen. Het verslag wordt met medeneming van deze wijziging vastgesteld.

4 -4- Agendanummer 3 Ingekomen stukken gericht aan de raad Voor kennisgeving aannemen: a. Brief d.d. 9 mei 2012, Heemkundekring De Vonder te Asten-Someren: ontwikkeling locatie Koningsplein ; b. Brief d.d. 19 juni 2012, Wecycle te Zoetermeer: Benckmark afgifte elektrische apparaten (e-waste); c. Brief d.d. 17 juli 2012, Raad van State te Den Haag: Bp Ommel Komgebied (procesinformatie); d. Brief d.d. 18 juli 2012, Raad van State te Den Haag: Bp Heusden komgebied (procesinformatie); e. Brief d.d. 18 juli 2012, SRE Milieudienst te Eindhoven: Jaarverslag welstandscommissie Punt a. De fractie Leefbaar Asten wil weten of de brief van De Vonder uit 2009 is beantwoord. Wat betreft expositie en opslag heeft zij vernomen dat dit bij De Stulp zou kunnen. De fractie CDA merkt op dat zij voorstander is van het verfraaien van het centrum. De tijd dringt, het is de vraag of initiatieven van De Vonder haalbaar zijn. Wethouder Huijsmans zegt dat de brief uit 2009 niet in formele zin is beantwoord, maar er is wel regelmatig contact met de heemkundekring over allerlei zaken. Zoals in de commissie besproken kiest het college voor een ontwikkeling volgens de centrumvisie. De Rijksdienst heeft positief gereageerd op een omgevingsvergunning voor de activiteit sloop voor Koningsplein 12 en 14. De insteek blijft om nummer 16 mee te laten lopen in het traject van nummer 12 en 14, onder andere uit financiële overwegingen. Het pand begint zulke gebreken te vertonen dat er weinig andere opties zijn dan sloop. Hij verwacht dat als de nodige reacties tijdig worden ontvangen, en verder niets tegen zit, dat er dan voor eind 2012 kan worden overgegaan tot sloop. De fractie PGA/PvdA wil weten of er dan een nieuwe open plek ontstaat in het centrum van Asten. De fractie CDA wil weten wat deze ontwikkelingen voor de kosten betekenen. Wethouder Huijsmans zegt dat er nog geen nieuwe ontwikkelingsinitiatieven zijn. Dat is ook niet reëel om te verwachten als nummer 16 niet wordt gesloopt. Indien dit ook wordt gesloopt zijn er ondanks de crisis wel mogelijkheden. Nu zullen er eerst overeenkomsten worden ondertekend voordat er wordt overgegaan tot sloop. Voor nummer 16 geldt dat er een overeenkomst moet zijn voordat de sloopvergunning wordt aangevraagd. Hij geeft aan te reageren op de brief van De Vonder om onnodige correspondentie te voorkomen. Punt b. De fractie Leefbaar Asten zegt dat we in de gemeente Asten lager scoren dan het landelijke gemiddelde. Zij wil weten, zoals al eerder gevraagd, of er actie wordt ondernomen om beter te scoren. De fractie CDA informeert of de meetmethoden gelijk zijn, en doet de aanbeveling gebruik te maken van het aanbod. Wethouder Huijsmans geeft aan de vraag door te geleiden naar wethouder Martens.

5 -5- Agendanummer 4 Vaststelling bestemmingsplan Heusden Behelp De fractie Leefbaar Asten stemt in met de reactie op de wensen en bedenkingen. Er ligt geen zienswijze op het plan, dus stemt zij hiermee in. De fractie PGA/PvdA zegt dat eerder gestelde vragen zijn beantwoord en de overeenkomst is ondertekend. Zij gaat dus akkoord met voorliggend stuk. De fractie CDA heeft gezien dat de benodigde stukken zijn ondertekend. Wat haar betreft is voorliggend plan gereed voor doorgeleiding naar de gemeenteraad. De fractie Algemeen Belang stemt in met voorliggend plan. De fractie VVD zegt dat alle vragen zijn beantwoord en zij instemt met voorliggend plan. De fractie D66-HvA zegt dat de vragen naar tevredenheid zijn beantwoord. Ten aanzien van de criteria, sanering en kwaliteitsverbetering, wil zij weten hoeveel initiatieven er liggen ten aanzien van sanering. Verder wil zij weten welke criteria er aan de bedragen van de anterieure overeenkomst ten grondslag liggen. Wethouder Huijsmans zegt dat de gemeente Asten ,= ontvangt per verleende titel. Het is moeilijk om exacte aantallen, van initiatieven die er wel zijn maar nog niet doorzetten, te noemen en ter inzage te leggen. Vermoedelijk zijn het er een stuk of tien. Hij zegt dat er naast de kosten in de anterieure overeenkomst meer kosten voor rekening van de ontwikkelaar komen. Tweede termijn De fractie CDA zegt dat zij niet het verband ziet tussen de vraag van de fractie D66- HvA en dit agendapunt. De fractie D66-HvA zegt dat zij instemt met voorliggend stuk. Wethouder Van Bussel zegt dat er wel een lijst bestaat met namen van personen die willen ontwikkelen. Een aantal van die initiatieven lopen al lang en zullen dat nog blijven doen en een aantal gaan wat sneller. Dit heeft ook te maken met ontwikkelingen op de woningmarkt. De vraag wordt doorgeleid naar wethouder Martens. De voorzitter concludeert dat de commissie unaniem positief adviseert en instemt met doorgeleiding van het stuk naar de raad.

6 -6- Agendanummer 5 Informatief overleg met de bestuurder over lopende belangrijke processen en projecten a. leegstand centrum; b. SRE-aangelegenheden algemeen Punt a. Wethouder Huijsmans zegt dat er vorige week contact is geweest met WoCom over Bartholomeus. Er is toegezegd dat er in september meer duidelijkheid komt, dit zullen we moeten afwachten. Ten aanzien van de lege plek in de Emmastraat zegt hij dat aan de betrokkenen van de naastgelegen panden een dringend verzoek is gedaan om iets aan de zijgevels te doen. Ook moeten de eigenaren het vrijgekomen terrein beter afschermen. Op ondergrond De Wit is men volop bezig, en in de Prins Bernhardstraat achter café Friends komt ook beweging. Punt b. Hierover zijn geen mededelingen.

7 -7- Agendanummer 6 Stukken ter kennisneming aan de commissie a. Planning bedrijventerreinen SRE-regio en gemeente Asten; b. Uitbreiding bedrijfsgebouw t Hoogvelt 8 (Gebroeders Van Eijk); c. Memo inzake reclamebord Marialaan; d. Lijst van toezeggingen en dynamische termijnkalender. Punt a. De fractie D66-HvA vindt het rapport duidelijk. Het aanbod is groter dan de vraag. Zij vindt het goed dat de gemeenten Someren en Asten zo te werk gaan en wil dat dit wordt voortgezet. De fractie PGA/PvdA doet de suggestie om een optie tot koop vast te leggen. Wethouder Van Bussel zegt dat het SRE inmiddels onderschrijft wat voor Asten wordt gevraagd. De provincie moet nog een besluit nemen, maar hij verwacht geen belemmering voor de ontwikkeling van De Stegen. De vraag is drie maal zo groot dan wat er netto overblijft. Binnen de bestemmingsplanprocedure volgt er een risicoanalyse, de voorbereidingen hiervoor zijn gaande. Daarnaast wordt eind 2012 een structuurvisie vastgesteld. Punt b. De fractie Leefbaar Asten wil weten waarom dit plan nu pas aan de orde is en hoe het zich verhoudt tot de plannen van Elofer. Zij wil dat er een goede afscherming komt en dat pallets niet te hoog worden opgestapeld zodat wordt voorkomen dat ze boven de omheining uitkomen. De fractie PGA/PvdA zegt dat het voorstel en de aanpak niet duidelijk zijn ten aanzien van de structuurvisie, dat is immers geen plan waaraan getoetst moet worden. Zij informeert naar de huidige bestemming. Zij zet vraagtekens bij de grondslag van de bevoegdheid van het college op grond van de Wabo en vraagt in dat verband aandacht voor het risico van een schadeclaim. De fractie CDA sluit zich aan bij de voorgaande fracties. Verder wil zij weten hoe de afstemming is met de aanwonenden. Zij benadrukt het belang van een groene omheining, met name aan de zijde van de Laarbroek. De fractie VVD is blij dat er twee bedrijven zijn die willen uitbreiden. Zij wil dat de gemeente haar bijdrage levert aan realisatie van de plannen. Deze hebben een positieve bijdrage aan de werkgelegenheid. Zij wil op de hoogte gehouden worden over de afloop. De fractie D66 stelt vast dat het college een afwijking wil toestaan en informeert of dit nog terugkomt in de raad. Wethouder Van Bussel zegt dat ook het college blij is dat er bedrijven zijn die nu kunnen uitbreiden. In 2011 is pas op de plaats gemaakt. Met de huidige voorgelegde plannen als uitgangspunt kan de synergie tussen beide bedrijven worden behouden en kunnen zij zich in Asten blijven vestigen. De terreinen zullen goed worden afgeschermd en landschappelijk ingepast, dit wordt ook in een overeenkomst vastgelegd. Hoewel de structuurvisie nog niet gereed is dient hiermee bij uitbreidingsplannen wel al rekening gehouden te worden. De huidige bestemming van de locatie is bedrijventerrein. Hij zal ambtelijk aandacht vragen voor de gemaakte opmerkingen met betrekking tot de Wabo. Tenslotte geeft hij aan dat eind 2012 de structuurvisie in de raad aan de orde komt. Punt c. De fractie Leefbaar Asten heeft naar aanleiding van het memo ambtelijk aanvullende informatie ingewonnen. Zij vraagt of de provincie er op geattendeerd kan worden dat er bij de Wolfsberg/Heesakkerweg nog grotere borden staan. Wellicht kan meteen worden geïnformeerd wat de stand van zaken is ten aanzien van handhaving reclame langs de A67. De fractie CDA is tevreden met de beantwoording.

8 -8- Wethouder Van Bussel zegt dat reeds is geconstateerd dat er een groot doorkijkreclamebord staat. Indien dit de verantwoordelijkheid van de provincie blijkt te zijn, dan zal het daar uiteindelijk worden neergelegd. Als er na een paar weken geen zichtbaar resultaat is, dan zal men hier nog eens achteraan gaan. De fractie PGA/PvdA zegt dat ook welstand en het bestemmingsplan mogelijkheden bieden. Punt d. De fractie Leefbaar Asten zegt dat de aangekondigde informatie ten aanzien van de stand van zaken opslag groenafval Prinsenmeer, de Tussenevaluatie Idop en het Burgemeester Ploegmakerspark ontbreekt. De fractie CDA zegt dat de evaluatie van de Welstandsnota al is afgehandeld, zij zien graag het vervolg aangeduid op de dynamische termijnkalender. Wethouder Van Bussel zegt dat een handhaver bij Prinsenmeer is gaan kijken. Er is geconstateerd dat takken zijn versnipperd. Een deel zand en takken, bedoeld voor uitbreiding van de groenborder tussen de parkeerplaats en de A67, ligt er nog. De groenopslag is overgeheveld naar het park zelf. Wethouder Huijsmans zegt ten aanzien van Idop dat de voorbereidingen in volle gang zijn. De evaluatie volgt nog. De commissie adviseert om punten die gereed zijn van de dynamische termijnkalender af te voeren.

9 -9- Agendanummer 7 Rondvraag De fractie Leefbaar Asten informeert naar de stand van zaken ten aanzien van manege Heiligers; zij wil weten of er al overleg is geweest over overdracht van het hertenkamp. Verder wil zij weten wat de stand van zaken is ten aanzien van de UMTSmast bij de Heesakkerweg en wat de rol is van de gemeente bij de uitbreiding van het roofvogelcentrum. Wethouder Huijsmans zegt dat zaken ten aanzien van de manege inclusief het hertenkamp lopend zijn. De vraag ten aanzien van de UMTS-mast wordt schriftelijk beantwoord. Hij zegt dat het college een principebesluit rondom het roofvogelcentrum heeft genomen. Hij weet niet of er nog een bestemmingsplanwijziging nodig is en zal de commissie hierover informeren. De fractie PGA/PvdA heeft kennis genomen van de procedure in hoger beroep ten aanzien van de ontwikkeling Mercuriusstraat, zij vreest dat de ontwikkelaar kavels kan verkopen zonder borg te staan voor de aanleg van infrastructuur. Ten aanzien van de omgeving van Het Oude Vat geeft zij aan dat de buurt aangeeft dat er behoefte is om het anders aan te kleden. Er is veel afval van aanliggende horecabedrijven. Eventueel moet de eigenaar er op worden aangesproken dat hij het anders inricht. Tenslotte vraagt zij of er een stimulerende aanpak van hardnekkige veroorzakers van stankoverlast zou kunnen worden ingezet. Wethouder Huijsmans zegt dat het college van burgemeester en wethouders niet ontevreden is over de uitspraak ten aanzien van de situatie bij de Mercuriusstraat. Nu moet worden afgewacht. Ondertussen is de bestemmingsplanprocedure stopgezet, ook in afwachting van een reactie van de ontwikkelaar. Er was al een planschaderisicoanalyse gemaakt. Hij zegt dat er actie is ondernomen naar aanleiding van de situatie bij Het Oude Vat. Op dit moment kan het college hier niet veel aan doen. Eventueel wel na verlenen van de omgevingsvergunning. De voorzitter zegt dat de vraag ten aanzien van stankoverlast wordt doorgeleid naar wethouder Martens. De fractie CDA zegt dat er bij verhogingen op de weg veel ongelukken met fietsers plaatsvinden. Het middel lijkt erger dan de kwaal. Vooral ouderen en jongeren hebben er last van en er zijn ook ongelukken gebeurd waarbij de gevolgen levenslang worden meegedragen. Zij stelt voor om dit aan te passen. Eventueel door de verhoging te vervangen door ribbels of verlagingen. De fractie Leefbaar Asten zegt dat dit probleem ook bij VVN en ambtelijk bekend is. Wethouder Huijsmans zegt dat de vraag wordt doorgespeeld naar wethouder Martens. Wellicht dat het opnieuw onder de aandacht komt of dat dit wordt meegenomen in regulier onderhoud. De fractie Algemeen Belang zegt dat aanwijsborden naar de parkeerplaats in de Burgemeester Wijnenstraat erg hoog hangen. Wethouder Van Bussel gaat na of er een betere oplossing mogelijk is.

10 -10- Sluiting Niets meer aan de orde zijnde sluit de voorzitter de vergadering. Voor verslag, de griffier mr. M.B.W. van Erp-Sonnemans dict: SL typ : NO08 coll:

COMMISSIE ALGEMENE ZAKEN en CONTROL

COMMISSIE ALGEMENE ZAKEN en CONTROL COMMISSIE ALGEMENE ZAKEN en CONTROL VERSLAG van de openbare vergadering van de commissie ALGEMENE ZAKEN en CONTROL, gehouden op donderdag 1 december 2011 in de raadzaal van het gemeentehuis. - - - - -

Nadere informatie

COMMISSIE ALGEMENE ZAKEN en CONTROL

COMMISSIE ALGEMENE ZAKEN en CONTROL COMMISSIE ALGEMENE ZAKEN en CONTROL VERSLAG van de openbare vergadering van de commissie ALGEMENE ZAKEN en CONTROL, gehouden op 25 april 2013 in de raadzaal van het gemeentehuis. - - - - - Aanwezig zijn:

Nadere informatie

COMMISSIE ALGEMENE ZAKEN en CONTROL

COMMISSIE ALGEMENE ZAKEN en CONTROL COMMISSIE ALGEMENE ZAKEN en CONTROL VERSLAG van de openbare vergadering van de commissie ALGEMENE ZAKEN en CONTROL, gehouden op 28 maart 2013 in de raadzaal van het gemeentehuis. - - - - - Aanwezig zijn:

Nadere informatie

COMMISSIE ALGEMENE ZAKEN en CONTROL

COMMISSIE ALGEMENE ZAKEN en CONTROL COMMISSIE ALGEMENE ZAKEN en CONTROL VERSLAG van de openbare vergadering van de commissie ALGEMENE ZAKEN en CONTROL, gehouden op 15 mei 2014 in de raadzaal van het gemeentehuis. - - - - - Aanwezig zijn:

Nadere informatie

COMMISSIE ALGEMENE ZAKEN en CONTROL

COMMISSIE ALGEMENE ZAKEN en CONTROL COMMISSIE ALGEMENE ZAKEN en CONTROL VERSLAG van de openbare vergadering van de commissie ALGEMENE ZAKEN en CONTROL, gehouden op 29 augustus 2013 in de raadzaal van het gemeentehuis. - - - - - Aanwezig

Nadere informatie

VERSLAG van de openbare vergadering van de commissie RUIMTE, gehouden op dinsdag 12 april 2011 in de raadzaal van het gemeentehuis.

VERSLAG van de openbare vergadering van de commissie RUIMTE, gehouden op dinsdag 12 april 2011 in de raadzaal van het gemeentehuis. COMMISSIE RUIMTE VERSLAG van de openbare vergadering van de commissie RUIMTE, gehouden op dinsdag 12 april 2011 in de raadzaal van het gemeentehuis. - - - - - Aanwezig zijn: De voorzitter De leden De genodigden

Nadere informatie

COMMISSIE ALGEMENE ZAKEN en CONTROL

COMMISSIE ALGEMENE ZAKEN en CONTROL COMMISSIE ALGEMENE ZAKEN en CONTROL VERSLAG van de openbare vergadering van de commissie ALGEMENE ZAKEN en CONTROL, gehouden op 28 oktober 2013 in de raadzaal van het gemeentehuis. - - - - - Aanwezig zijn:

Nadere informatie

COMMISSIE ALGEMENE ZAKEN en CONTROL

COMMISSIE ALGEMENE ZAKEN en CONTROL COMMISSIE ALGEMENE ZAKEN en CONTROL VERSLAG van de openbare vergadering van de commissie ALGEMENE ZAKEN en CONTROL, gehouden op donderdag 31 mei 2012 in de raadzaal van het gemeentehuis. - - - - - Aanwezig

Nadere informatie

Vastgesteld 3 november 2015

Vastgesteld 3 november 2015 Vastgesteld 3 november 2015 GEMEENTERAAD VERSLAG van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Asten gehouden op dinsdag 6 oktober 2015 in de raadzaal van het gemeentehuis. Aanwezig: De voorzitter

Nadere informatie

VERSLAG van de openbare vergadering van de commissie RUIMTE, gehouden op 10 maart 2015 in de raadzaal van het gemeentehuis.

VERSLAG van de openbare vergadering van de commissie RUIMTE, gehouden op 10 maart 2015 in de raadzaal van het gemeentehuis. COMMISSIE RUIMTE VERSLAG van de openbare vergadering van de commissie RUIMTE, gehouden op 10 maart 2015 in de raadzaal van het gemeentehuis. - - - - - Aanwezig zijn: De voorzitter De leden De genodigden

Nadere informatie

VERSLAG van de openbare vergadering van de commissie RUIMTE, gehouden op 13 mei in de raadzaal van het gemeentehuis.

VERSLAG van de openbare vergadering van de commissie RUIMTE, gehouden op 13 mei in de raadzaal van het gemeentehuis. COMMISSIE RUIMTE VERSLAG van de openbare vergadering van de commissie RUIMTE, gehouden op 13 mei 2014 2014 in de raadzaal van het gemeentehuis. - - - - - Aanwezig zijn: De voorzitter De leden De genodigden

Nadere informatie

CONCEPT. van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Asten, gehouden op 7 juli 2014, om uur in de raadzaal van het gemeentehuis.

CONCEPT. van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Asten, gehouden op 7 juli 2014, om uur in de raadzaal van het gemeentehuis. VERSLAG van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Asten, gehouden op 7 juli 2014, om 20.00 uur in de raadzaal van het gemeentehuis. - - - - - Aanwezig zijn: De voorzitter burgemeester H.G.

Nadere informatie

CONCEPT. van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Asten, gehouden op 5 maart 2013, om uur in de raadzaal van het gemeentehuis.

CONCEPT. van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Asten, gehouden op 5 maart 2013, om uur in de raadzaal van het gemeentehuis. VERSLAG van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Asten, gehouden op 5 maart 2013, om 20.00 uur in de raadzaal van het gemeentehuis. - - - - - Aanwezig zijn: De voorzitter De leden De genodigden

Nadere informatie

CONCEPT. VERSLAG van de openbare vergadering van de commissie RUIMTE, gehouden op dinsdag 15 januari 2013 in de raadzaal van het gemeentehuis.

CONCEPT. VERSLAG van de openbare vergadering van de commissie RUIMTE, gehouden op dinsdag 15 januari 2013 in de raadzaal van het gemeentehuis. CONCEPT COMMISSIE RUIMTE VERSLAG van de openbare vergadering van de commissie RUIMTE, gehouden op dinsdag 15 januari 2013 in de raadzaal van het gemeentehuis. - - - - - Aanwezig zijn: De voorzitter De

Nadere informatie

COMMISSIE ALGEMENE ZAKEN en CONTROL

COMMISSIE ALGEMENE ZAKEN en CONTROL COMMISSIE ALGEMENE ZAKEN en CONTROL VERSLAG van de openbare vergadering van de commissie ALGEMENE ZAKEN en CONTROL, gehouden op donderdag 17 januari 2013 in de raadzaal van het gemeentehuis. - - - - -

Nadere informatie

CONCEPT. VERSLAG van de openbare vergadering van de commissie RUIMTE, gehouden op woensdag 30 mei 2012 in de raadzaal van het gemeentehuis.

CONCEPT. VERSLAG van de openbare vergadering van de commissie RUIMTE, gehouden op woensdag 30 mei 2012 in de raadzaal van het gemeentehuis. CONCEPT COMMISSIE RUIMTE VERSLAG van de openbare vergadering van de commissie RUIMTE, gehouden op woensdag 30 mei 2012 in de raadzaal van het gemeentehuis. - - - - - Aanwezig zijn: De plv. voorzitter De

Nadere informatie

van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Asten, gehouden op dinsdag 3 april 2012, om uur in de raadzaal van het gemeentehuis.

van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Asten, gehouden op dinsdag 3 april 2012, om uur in de raadzaal van het gemeentehuis. VERSLAG van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Asten, gehouden op dinsdag 3 april 2012, om 20.00 uur in de raadzaal van het gemeentehuis. - - - - - Aanwezig zijn: De voorzitter De leden

Nadere informatie

CONCEPT. VERSLAG van de openbare vergadering van de commissie RUIMTE, gehouden op dinsdag 17 mei 2011 in de raadzaal van het gemeentehuis.

CONCEPT. VERSLAG van de openbare vergadering van de commissie RUIMTE, gehouden op dinsdag 17 mei 2011 in de raadzaal van het gemeentehuis. CONCEPT COMMISSIE RUIMTE VERSLAG van de openbare vergadering van de commissie RUIMTE, gehouden op dinsdag 17 mei 2011 in de raadzaal van het gemeentehuis. - - - - - Aanwezig zijn: De voorzitter De leden

Nadere informatie

VERSLAG van de openbare vergadering van de commissie BURGERS, gehouden op 13 januari 2014 in de raadzaal van het gemeentehuis.

VERSLAG van de openbare vergadering van de commissie BURGERS, gehouden op 13 januari 2014 in de raadzaal van het gemeentehuis. COMMISSIE BURGERS VERSLAG van de openbare vergadering van de commissie BURGERS, gehouden op 13 januari 2014 in de raadzaal van het gemeentehuis. - - - - - Aanwezig zijn: De voorzitter De leden De genodigden

Nadere informatie

COMMISSIE ALGEMENE ZAKEN en CONTROL

COMMISSIE ALGEMENE ZAKEN en CONTROL COMMISSIE ALGEMENE ZAKEN en CONTROL VERSLAG van de openbare vergadering van de commissie ALGEMENE ZAKEN en CONTROL, gehouden op 14 mei 2009 in de raadzaal van het gemeentehuis. - - - - - Aanwezig zijn:

Nadere informatie

COMMISSIE ALGEMENE ZAKEN en CONTROL

COMMISSIE ALGEMENE ZAKEN en CONTROL COMMISSIE ALGEMENE ZAKEN en CONTROL VERSLAG van de openbare vergadering van de commissie ALGEMENE ZAKEN en CONTROL, gehouden op 29 november 2012 in de raadzaal van het gemeentehuis. - - - - - Aanwezig

Nadere informatie

van de openbare vergadering van de commissie Burgers gehouden op 14 september 2015 in de raadzaal van het gemeentehuis

van de openbare vergadering van de commissie Burgers gehouden op 14 september 2015 in de raadzaal van het gemeentehuis Vastgesteld 12 oktober 2015 COMMISSIE BURGERS VERSLAG van de openbare vergadering van de commissie Burgers gehouden op 14 september 2015 in de raadzaal van het gemeentehuis Aanwezig: De voorzitter De leden

Nadere informatie

COMMISSIE ALGEMENE ZAKEN en CONTROL

COMMISSIE ALGEMENE ZAKEN en CONTROL COMMISSIE ALGEMENE ZAKEN en CONTROL VERSLAG van de openbare vergadering van de commissie ALGEMENE ZAKEN en CONTROL, gehouden op donderdag 14 april 2011 in de raadzaal van het gemeentehuis. - - - - - Aanwezig

Nadere informatie

van de openbare vergadering van de commissie Ruimte gehouden op dinsdag 13 oktober 2015 in de raadzaal van het gemeentehuis

van de openbare vergadering van de commissie Ruimte gehouden op dinsdag 13 oktober 2015 in de raadzaal van het gemeentehuis Vastgesteld 17 november 2015 COMMISSIE RUIMTE VERSLAG van de openbare vergadering van de commissie Ruimte gehouden op dinsdag 13 oktober 2015 in de raadzaal van het gemeentehuis Aanwezig: De voorzitter

Nadere informatie

VERSLAG van de openbare vergadering van de commissie RUIMTE, gehouden op dinsdag 12 oktober 2010 in de raadzaal van het gemeentehuis.

VERSLAG van de openbare vergadering van de commissie RUIMTE, gehouden op dinsdag 12 oktober 2010 in de raadzaal van het gemeentehuis. COMMISSIE RUIMTE VERSLAG van de openbare vergadering van de commissie RUIMTE, gehouden op dinsdag 12 oktober 2010 in de raadzaal van het gemeentehuis. - - - - - Aanwezig zijn: De voorzitter De leden De

Nadere informatie

CONCEPT. VERSLAG van de openbare vergadering van de commissie RUIMTE, gehouden op dinsdag 23 oktober 2012 in de raadzaal van het gemeentehuis.

CONCEPT. VERSLAG van de openbare vergadering van de commissie RUIMTE, gehouden op dinsdag 23 oktober 2012 in de raadzaal van het gemeentehuis. CONCEPT COMMISSIE RUIMTE VERSLAG van de openbare vergadering van de commissie RUIMTE, gehouden op dinsdag 23 oktober 2012 in de raadzaal van het gemeentehuis. - - - - - Aanwezig zijn: De voorzitter De

Nadere informatie

CONCEPT. VERSLAG van de openbare vergadering van de commissie RUIMTE, gehouden op dinsdag 18 september 2012 in de raadzaal van het gemeentehuis.

CONCEPT. VERSLAG van de openbare vergadering van de commissie RUIMTE, gehouden op dinsdag 18 september 2012 in de raadzaal van het gemeentehuis. CONCEPT COMMISSIE RUIMTE VERSLAG van de openbare vergadering van de commissie RUIMTE, gehouden op dinsdag 18 september 2012 in de raadzaal van het gemeentehuis. - - - - - Aanwezig zijn: De plv. voorzitter

Nadere informatie

CONCEPT. VERSLAG van de openbare vergadering van de commissie RUIMTE, gehouden op 29 oktober 2013 in de raadzaal van het gemeentehuis.

CONCEPT. VERSLAG van de openbare vergadering van de commissie RUIMTE, gehouden op 29 oktober 2013 in de raadzaal van het gemeentehuis. CONCEPT COMMISSIE RUIMTE VERSLAG van de openbare vergadering van de commissie RUIMTE, gehouden op 29 oktober 2013 in de raadzaal van het gemeentehuis. - - - - - Aanwezig zijn: De voorzitter De leden De

Nadere informatie

CONCEPT. VERSLAG van de openbare vergadering van de commissie RUIMTE, gehouden op 18 februari 2014 in de raadzaal van het gemeentehuis.

CONCEPT. VERSLAG van de openbare vergadering van de commissie RUIMTE, gehouden op 18 februari 2014 in de raadzaal van het gemeentehuis. CONCEPT COMMISSIE RUIMTE VERSLAG van de openbare vergadering van de commissie RUIMTE, gehouden op 18 februari 2014 in de raadzaal van het gemeentehuis. - - - - - Aanwezig zijn: De voorzitter De leden De

Nadere informatie

COMMISSIE ALGEMENE ZAKEN en CONTROL

COMMISSIE ALGEMENE ZAKEN en CONTROL COMMISSIE ALGEMENE ZAKEN en CONTROL VERSLAG van de openbare vergadering van de commissie ALGEMENE ZAKEN en CONTROL, gehouden op 25 november 2010 in de raadzaal van het gemeentehuis. - - - - - Aanwezig

Nadere informatie

CONCEPT. VERSLAG van de openbare vergadering van de commissie RUIMTE, gehouden op dinsdag 27 september 2011 in de raadzaal van het gemeentehuis.

CONCEPT. VERSLAG van de openbare vergadering van de commissie RUIMTE, gehouden op dinsdag 27 september 2011 in de raadzaal van het gemeentehuis. CONCEPT COMMISSIE RUIMTE VERSLAG van de openbare vergadering van de commissie RUIMTE, gehouden op dinsdag 27 september 2011 in de raadzaal van het gemeentehuis. - - - - - Aanwezig zijn: De voorzitter De

Nadere informatie

VERSLAG van de openbare vergadering van de commissie RUIMTE, gehouden op 13 oktober 2009 in de raadzaal van het gemeentehuis.

VERSLAG van de openbare vergadering van de commissie RUIMTE, gehouden op 13 oktober 2009 in de raadzaal van het gemeentehuis. COMMISSIE RUIMTE VERSLAG van de openbare vergadering van de commissie RUIMTE, gehouden op 13 oktober 2009 in de raadzaal van het gemeentehuis. - - - - - Aanwezig zijn: De voorzitter De leden De genodigden

Nadere informatie

COMMISSIE ALGEMENE ZAKEN en CONTROL

COMMISSIE ALGEMENE ZAKEN en CONTROL COMMISSIE ALGEMENE ZAKEN en CONTROL VERSLAG van de openbare vergadering van de commissie ALGEMENE ZAKEN en CONTROL, gehouden op 20 februari 2014 in de raadzaal van het gemeentehuis. - - - - - Aanwezig

Nadere informatie

VERSLAG van de openbare vergadering van de commissie RUIMTE, gehouden op dinsdag 29 november 2011 in de raadzaal van het gemeentehuis.

VERSLAG van de openbare vergadering van de commissie RUIMTE, gehouden op dinsdag 29 november 2011 in de raadzaal van het gemeentehuis. COMMISSIE RUIMTE VERSLAG van de openbare vergadering van de commissie RUIMTE, gehouden op dinsdag 29 november 2011 in de raadzaal van het gemeentehuis. - - - - - Aanwezig zijn: De voorzitter De leden De

Nadere informatie

CONCEPT. VERSLAG van de openbare vergadering van de commissie RUIMTE, gehouden op 26 maart 2013 in de raadzaal van het gemeentehuis.

CONCEPT. VERSLAG van de openbare vergadering van de commissie RUIMTE, gehouden op 26 maart 2013 in de raadzaal van het gemeentehuis. CONCEPT COMMISSIE RUIMTE VERSLAG van de openbare vergadering van de commissie RUIMTE, gehouden op 26 maart 2013 in de raadzaal van het gemeentehuis. - - - - - Aanwezig zijn: De voorzitter De leden De genodigden

Nadere informatie

COMMISSIE ALGEMENE ZAKEN en CONTROL

COMMISSIE ALGEMENE ZAKEN en CONTROL COMMISSIE ALGEMENE ZAKEN en CONTROL VERSLAG van de openbare vergadering van de commissie ALGEMENE ZAKEN en CONTROL, gehouden op 1 september 2011 om 20.00 uur in de raadzaal van het gemeentehuis. - - -

Nadere informatie

CONCEPT. van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Asten, gehouden op 20 maart 2012, om uur in de raadzaal van het gemeentehuis.

CONCEPT. van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Asten, gehouden op 20 maart 2012, om uur in de raadzaal van het gemeentehuis. VERSLAG van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Asten, gehouden op 20 maart 2012, om 20.30 uur in de raadzaal van het gemeentehuis. - - - - - Aanwezig zijn: De voorzitter De leden De genodigden

Nadere informatie

Vastgesteld 17 september 2015

Vastgesteld 17 september 2015 Vastgesteld 17 september 2015 COMMISSIE ALGEMENE ZAKEN en CONTROL VERSLAG van de openbare vergadering van de commissie Algemene Zaken en Control gehouden op donderdag 18 juni 2015 in de raadzaal van het

Nadere informatie

CONCEPT. VERSLAG van de openbare vergadering van de commissie BURGERS, gehouden op maandag 31 oktober 2011 in de raadzaal van het gemeentehuis.

CONCEPT. VERSLAG van de openbare vergadering van de commissie BURGERS, gehouden op maandag 31 oktober 2011 in de raadzaal van het gemeentehuis. COMMISSIE BURGERS VERSLAG van de openbare vergadering van de commissie BURGERS, gehouden op maandag 31 oktober 2011 in de raadzaal van het gemeentehuis. - - - - - Aanwezig zijn: De voorzitter De leden

Nadere informatie

CONCEPT. VERSLAG van de openbare vergadering van de commissie RUIMTE, gehouden op 29 november 2012 in de raadzaal van het gemeentehuis.

CONCEPT. VERSLAG van de openbare vergadering van de commissie RUIMTE, gehouden op 29 november 2012 in de raadzaal van het gemeentehuis. CONCEPT COMMISSIE RUIMTE VERSLAG van de openbare vergadering van de commissie RUIMTE, gehouden op 29 november 2012 in de raadzaal van het gemeentehuis. - - - - - Aanwezig zijn: De voorzitter De leden De

Nadere informatie

VERSLAG van de openbare vergadering van de commissie RUIMTE, gehouden op dinsdag 12 juni 2012 om uur in de raadzaal van het gemeentehuis.

VERSLAG van de openbare vergadering van de commissie RUIMTE, gehouden op dinsdag 12 juni 2012 om uur in de raadzaal van het gemeentehuis. COMMISSIE RUIMTE VERSLAG van de openbare vergadering van de commissie RUIMTE, gehouden op dinsdag 12 juni 2012 om 20.00 uur in de raadzaal van het gemeentehuis. - - - - - Aanwezig zijn: De plv. voorzitter

Nadere informatie

VERSLAG van de openbare vergadering van de commissie RUIMTE, gehouden op 13 januari 2015 in de raadzaal van het gemeentehuis.

VERSLAG van de openbare vergadering van de commissie RUIMTE, gehouden op 13 januari 2015 in de raadzaal van het gemeentehuis. COMMISSIE RUIMTE VERSLAG van de openbare vergadering van de commissie RUIMTE, gehouden op 13 januari 2015 in de raadzaal van het gemeentehuis. - - - - - Aanwezig zijn: De voorzitter De leden De genodigden

Nadere informatie

CONCEPT. van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Asten gehouden op dinsdag 2 februari 2016 in de raadzaal van het gemeentehuis.

CONCEPT. van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Asten gehouden op dinsdag 2 februari 2016 in de raadzaal van het gemeentehuis. CONCEPT GEMEENTERAAD VERSLAG van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Asten gehouden op dinsdag 2 februari 2016 in de raadzaal van het gemeentehuis. Aanwezig: De voorzitter De leden per

Nadere informatie

CONCEPT

CONCEPT VERSLAG van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Asten, gehouden op 22 november 2011, om 20.00 uur in de raadzaal van het gemeentehuis. - - - - - Aanwezig zijn: De voorzitter De leden De

Nadere informatie

CONCEPT. VERSLAG van de openbare vergadering van de commissie RUIMTE, gehouden op dinsdag 24 april 2012 in de raadzaal van het gemeentehuis.

CONCEPT. VERSLAG van de openbare vergadering van de commissie RUIMTE, gehouden op dinsdag 24 april 2012 in de raadzaal van het gemeentehuis. CONCEPT COMMISSIE RUIMTE VERSLAG van de openbare vergadering van de commissie RUIMTE, gehouden op dinsdag 24 april 2012 in de raadzaal van het gemeentehuis. - - - - - Aanwezig zijn: De voorzitter De leden

Nadere informatie

van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Asten, gehouden op 17 september 2013, om uur in de raadzaal van het gemeentehuis.

van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Asten, gehouden op 17 september 2013, om uur in de raadzaal van het gemeentehuis. VERSLAG van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Asten, gehouden op 17 september 2013, om 20.00 uur in de raadzaal van het gemeentehuis. - - - - - Aanwezig zijn: De voorzitter De leden De

Nadere informatie

VERSLAG van de openbare vergadering van de commissie BURGERS, gehouden op 6 september 2010 in de raadzaal van het gemeentehuis.

VERSLAG van de openbare vergadering van de commissie BURGERS, gehouden op 6 september 2010 in de raadzaal van het gemeentehuis. COMMISSIE BURGERS VERSLAG van de openbare vergadering van de commissie BURGERS, gehouden op 6 september 2010 in de raadzaal van het gemeentehuis. - - - - - Aanwezig zijn: De voorzitter De leden De genodigden

Nadere informatie

COMMISSIE ALGEMENE ZAKEN en CONTROL

COMMISSIE ALGEMENE ZAKEN en CONTROL COMMISSIE ALGEMENE ZAKEN en CONTROL VERSLAG van de openbare vergadering van de commissie ALGEMENE ZAKEN en CONTROL, gehouden op 13 juni 2013 in de raadzaal van het gemeentehuis. - - - - - Aanwezig zijn:

Nadere informatie

CONCEPT

CONCEPT VERSLAG van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Asten, gehouden op dinsdag 28 februari 2012, om 20.00 uur in de raadzaal van het gemeentehuis. - - - - - Aanwezig zijn: De voorzitter De

Nadere informatie

Van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Asten, gehouden op maandag 5 juli 2010, om uur in de raadzaal van het gemeentehuis.

Van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Asten, gehouden op maandag 5 juli 2010, om uur in de raadzaal van het gemeentehuis. VERSLAG Van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Asten, gehouden op maandag 5 juli 2010, om 20.00 uur in de raadzaal van het gemeentehuis. - - - - - Aanwezig zijn: De voorzitter De leden

Nadere informatie

COMMISSIE ALGEMENE ZAKEN en CONTROL

COMMISSIE ALGEMENE ZAKEN en CONTROL COMMISSIE ALGEMENE ZAKEN en CONTROL VERSLAG van de openbare vergadering van de commissie ALGEMENE ZAKEN en CONTROL, gehouden op 27 november 2014 in de raadzaal van het gemeentehuis. - - - - - Aanwezig

Nadere informatie

COMMISSIE ALGEMENE ZAKEN en CONTROL

COMMISSIE ALGEMENE ZAKEN en CONTROL COMMISSIE ALGEMENE ZAKEN en CONTROL VERSLAG van de openbare vergadering van de commissie ALGEMENE ZAKEN en CONTROL, gehouden op 15 januari 2009 in de raadzaal van het gemeentehuis. - - - - - Aanwezig zijn:

Nadere informatie

VERSLAG van de openbare vergadering van de commissie BURGERS, gehouden op maandag 16 mei 2011 in de raadzaal van het gemeentehuis.

VERSLAG van de openbare vergadering van de commissie BURGERS, gehouden op maandag 16 mei 2011 in de raadzaal van het gemeentehuis. VERSLAG van de openbare vergadering van de commissie BURGERS, gehouden op maandag 16 mei 2011 in de raadzaal van het gemeentehuis. - - - - - Aanwezig zijn: De voorzitter De leden De genodigden De griffier

Nadere informatie

CONCEPT

CONCEPT VERSLAG van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Asten, gehouden op dinsdag 23 september 2014, om 20.00 uur in de raadzaal van het gemeentehuis. - - - - - Aanwezig zijn: De voorzitter burgemeester

Nadere informatie

CONCEPT P.P.M. Bakens, H.L.M. Span, M.J.H. Vankan, J.G. Janssen, allen afwezig in verband met vakantie

CONCEPT P.P.M. Bakens, H.L.M. Span, M.J.H. Vankan, J.G. Janssen, allen afwezig in verband met vakantie VERSLAG Van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Asten, gehouden op maandag 6 juni 2011, om 20.00 uur in de raadzaal van het gemeentehuis. - - - - - Aanwezig zijn: De voorzitter De leden

Nadere informatie

VERSLAG Algemene Raadscommissie van 1 december 2009 Vastgesteld 12 januari Agendapunt 1: Opening. Collegeleden: Mesu, Plomp

VERSLAG Algemene Raadscommissie van 1 december 2009 Vastgesteld 12 januari Agendapunt 1: Opening. Collegeleden: Mesu, Plomp VERSLAG Algemene Raadscommissie van 1 december 2009 Vastgesteld 12 januari 2009 Agendapunt 1: Opening Agendapunt 2: Algemeen Spreekrecht Spreekrecht Er is geen gebruik gemaakt van het Algemeen Spreekrecht.

Nadere informatie

COMMISSIE ALGEMENE ZAKEN en CONTROL

COMMISSIE ALGEMENE ZAKEN en CONTROL COMMISSIE ALGEMENE ZAKEN en CONTROL VERSLAG van de openbare vergadering van de commissie ALGEMENE ZAKEN en CONTROL, gehouden op 18 februari 2009 in de raadzaal van het gemeentehuis. - - - - - Aanwezig

Nadere informatie

CONCEPT

CONCEPT CONCEPT COMMISSIE RUIMTE VERSLAG Van de openbare vergadering van de commissie RUIMTE, gehouden op dinsdag 30 augustus 2011 om 20.00 uur in de raadzaal van het gemeentehuis. - - - - - Aanwezig zijn: De

Nadere informatie

CONCEPT. van de openbare vergadering van de commissie Ruimte gehouden op dinsdag 12 januari 2016 in de raadzaal van het gemeentehuis

CONCEPT. van de openbare vergadering van de commissie Ruimte gehouden op dinsdag 12 januari 2016 in de raadzaal van het gemeentehuis CONCEPT COMMISSIE RUIMTE VERSLAG van de openbare vergadering van de commissie Ruimte gehouden op dinsdag 12 januari 2016 in de raadzaal van het gemeentehuis Aanwezig: De voorzitter De leden De genodigden

Nadere informatie

van de openbare vergadering van de commissie Ruimte gehouden op dinsdag 17 november 2015 in de raadzaal van het gemeentehuis

van de openbare vergadering van de commissie Ruimte gehouden op dinsdag 17 november 2015 in de raadzaal van het gemeentehuis Vastgesteld 12 januari 2016 COMMISSIE RUIMTE VERSLAG van de openbare vergadering van de commissie Ruimte gehouden op dinsdag 17 november 2015 in de raadzaal van het gemeentehuis Aanwezig: De voorzitter

Nadere informatie

Op onderstaande luchtfoto is de locatie aangeduid met een rode omcirkeling.

Op onderstaande luchtfoto is de locatie aangeduid met een rode omcirkeling. Raadsvoorstel no. R2015.0011 Agendapunt no. 13 Onderwerp Verklaring van geen bedenkingen Stierop 3 Uitgeest, 14 april 2015 Aan de gemeenteraad Aanleiding Op 2 juli 2014 is er een aanvraag omgevingsvergunning

Nadere informatie

van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Asten, gehouden op 17 december 2013, om uur in de raadzaal van het gemeentehuis.

van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Asten, gehouden op 17 december 2013, om uur in de raadzaal van het gemeentehuis. VERSLAG van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Asten, gehouden op 17 december 2013, om 20.00 uur in de raadzaal van het gemeentehuis. - - - - - Aanwezig zijn: De voorzitter burgemeester

Nadere informatie

COMMISSIE ALGEMENE ZAKEN en CONTROL

COMMISSIE ALGEMENE ZAKEN en CONTROL COMMISSIE ALGEMENE ZAKEN en CONTROL VERSLAG van de openbare vergadering van de commissie ALGEMENE ZAKEN en CONTROL, gehouden op 9 september 2010 in de raadzaal van het gemeentehuis. - - - - - Aanwezig

Nadere informatie

COMMISSIE ALGEMENE ZAKEN en CONTROL

COMMISSIE ALGEMENE ZAKEN en CONTROL COMMISSIE ALGEMENE ZAKEN en CONTROL VERSLAG van de openbare vergadering van de commissie ALGEMENE ZAKEN en CONTROL, gehouden op donderdag 17 juni 2010 in de raadzaal van het gemeentehuis. Aanwezig zijn:

Nadere informatie

COMMISSIE ALGEMENE ZAKEN en CONTROL

COMMISSIE ALGEMENE ZAKEN en CONTROL COMMISSIE ALGEMENE ZAKEN en CONTROL VERSLAG van de openbare vergadering van de commissie ALGEMENE ZAKEN en CONTROL, gehouden op 15 januari 2015 in de raadzaal van het gemeentehuis. - - - - - Aanwezig zijn:

Nadere informatie

gezien het voorstel van het college van burgemeester en wethouders van 24 oktober 2017 met zaaknummer ;

gezien het voorstel van het college van burgemeester en wethouders van 24 oktober 2017 met zaaknummer ; Gemeente! RAADSBESLUIT Onderwerp: Vaststelling bestemmingsplan 'Ommel Recreatiepark Prinsenmeer 2017' lasten Dagtekening: Agendanummer: 12 december 2017 17.12.11 De raad van de gemeente Asten; gezien het

Nadere informatie

RAADSVOORSTEL NR april Onderwerp: Vaststellen bestemmingsplan Parallelweg 3 Bunnik. Aan de raad,

RAADSVOORSTEL NR april Onderwerp: Vaststellen bestemmingsplan Parallelweg 3 Bunnik. Aan de raad, RAADSVOORSTEL NR. 19-45 Raadsvergadering Zaaknummer 18 april 2019 653643 Onderwerp: Vaststellen bestemmingsplan Parallelweg 3 Bunnik Aan de raad, Onderwerp Vaststellen bestemmingsplan Parallelweg 3, Bunnik.

Nadere informatie

CONCEPT. VERSLAG van de openbare vergadering van de commissie RUIMTE, gehouden op 24 maart 2009 in de raadzaal van het gemeentehuis.

CONCEPT. VERSLAG van de openbare vergadering van de commissie RUIMTE, gehouden op 24 maart 2009 in de raadzaal van het gemeentehuis. CONCEPT COMMISSIE RUIMTE VERSLAG van de openbare vergadering van de commissie RUIMTE, gehouden op 24 maart 2009 in de raadzaal van het gemeentehuis. - - - - - Aanwezig zijn: De voorzitter De leden De genodigden

Nadere informatie

Gemeente Boekel AB/ Z/

Gemeente Boekel AB/ Z/ Nota van Zienswijzen behorende bij bestemmingsplan Burgt 15 d.d. 29 maart 2012 Gemeente Boekel Ontwerpbesluit d.d. 13 september 2011 Ontwerp bestemmingsplan d.d. 14 september 2011 Ter visie van 21 september

Nadere informatie

gemeente Eindhoven Betreft openbare vergadering van 10 december 2014, locatie commissiekamer Stadhuis, aanvang 16.30 uur, einde 19.15 uur.

gemeente Eindhoven Betreft openbare vergadering van 10 december 2014, locatie commissiekamer Stadhuis, aanvang 16.30 uur, einde 19.15 uur. gemeente Eindhoven Concept Griffie gemeenteraad Commissiesecretariaat Behandeld door M. Honing Telefoon (040) 238 24 88 Verzenddatum 9 januari 20143 Verslagcommissie Financiën en Bestuur (cie FB) Betreft

Nadere informatie

3. Spreekrecht burgers Er zijn geen burgers die gebruik willen maken van het spreekrecht.

3. Spreekrecht burgers Er zijn geen burgers die gebruik willen maken van het spreekrecht. Notulen Commissie : Wonen & Werken Vergadering : 6 maart 2012 om 20.00 uur d.d. Voorzitter : dhr. A. Steenbergen Griffier : dhr. M. Bourdrez Aanwezige : dhr. L. van Capel (PvdA), dhr. J. Dam (VVD), dhr.

Nadere informatie

Van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Asten, gehouden op 3 november 2009, om 20.00 uur in de raadzaal van het gemeentehuis.

Van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Asten, gehouden op 3 november 2009, om 20.00 uur in de raadzaal van het gemeentehuis. VERSLAG Van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Asten, gehouden op 3 november 2009, om 20.00 uur in de raadzaal van het gemeentehuis. - - - - - Aanwezig zijn: De voorzitter De leden De

Nadere informatie

Vastgesteld 16 juni van de openbare vergadering van de commissie Ruimte van 19 mei 2015

Vastgesteld 16 juni van de openbare vergadering van de commissie Ruimte van 19 mei 2015 Vastgesteld 16 juni 2015 COMMISSIE RUIMTE VERSLAG van de openbare vergadering van de commissie Ruimte van 19 mei 2015 Aanwezig: De voorzitter P.W.J.M. van de Ven-Schriks De leden F.G.A. Hurkmans, P.P.M.

Nadere informatie

TITEL Ontwerpverklaring van geen bedenkingen voor bouw woningen aan de Stavestraat en de Valkestraat

TITEL Ontwerpverklaring van geen bedenkingen voor bouw woningen aan de Stavestraat en de Valkestraat RAADSVOORSTEL Van Aan Portefeuillehouder Burgemeester en Wethouders Gemeenteraad Wethouder P. van den Berg Reg.nr. Datum 4410142 8 april2014 B&W-vergadering De Ronde Agenda Het Besluit Vastgesteld besluit

Nadere informatie

CONCEPT

CONCEPT VERSLAG Van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Asten, gehouden op dinsdag 30 maart 2010, om 20.00 uur in de raadzaal van het gemeentehuis. - - - - - Aanwezig zijn: De voorzitter De leden

Nadere informatie

COMMISSIE ALGEMENE ZAKEN en CONTROL

COMMISSIE ALGEMENE ZAKEN en CONTROL COMMISSIE ALGEMENE ZAKEN en CONTROL VERSLAG van de openbare vergadering van de commissie ALGEMENE ZAKEN en CONTROL, gehouden op donderdag 16 juni 2011 om 20.00 uur in de raadzaal van het gemeentehuis.

Nadere informatie

- C O N C E P T - M.M. van der Wyck-Helmer (VVD)

- C O N C E P T - M.M. van der Wyck-Helmer (VVD) - C O N C E P T - KORT VERSLAG VAN DE EXTRA OPENBARE VERGADERING VAN DE COMMISSIE SOCIALE INFRASTRUCTUUR, GEHOUDEN OP WOENSDAG 24 MAART 2010 OM 19.30 UUR IN DE RAADZAAL VAN HET GEMEENTEHUIS IN ZEVENBERGEN

Nadere informatie

CONCEPT

CONCEPT VERSLAG van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Asten, gehouden op dinsdag 3 februari 2015, om 20.00 uur in de raadzaal van het gemeentehuis. - - - - - Aanwezig zijn: De voorzitter burgemeester

Nadere informatie

onderwerp: Vaststellen ontwerpbestemmingsplan Wonen Rijssen, Enterstraat 124

onderwerp: Vaststellen ontwerpbestemmingsplan Wonen Rijssen, Enterstraat 124 g e m e e n t e Rijssen-Holtei\i Rijssen, 17 november 2016 Voorstel van het college aan de raad raadsvergadering: 22 december 2016 agendanummer: 14 opgemaakt door: Wonen en Ondernemen - Economie en Veiligheid

Nadere informatie

Burgemeester en Wethouders 16 september 2015. Steller Documentnummer Afdeling. S.L. Strauss 15I0006740 Ruimte

Burgemeester en Wethouders 16 september 2015. Steller Documentnummer Afdeling. S.L. Strauss 15I0006740 Ruimte Burgemeester en Wethouders Steller Documentnummer Afdeling 15I0006740 Ruimte Doorkiesnummer Communicatie Portefeuillehouder 036 5229423 Nee W.P. van der Es Kabinet Brief bijgevoegd Te volgen procedure

Nadere informatie

CONCEPT

CONCEPT VERSLAG van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Asten, gehouden op dinsdag 4 december 2012, om 19.00 uur in de raadzaal van het gemeentehuis. - - - - - Aanwezig zijn: De voorzitter De leden

Nadere informatie

CONCEPT-NOTULEN COMMISSIE SENIORENCONVENT. Datum vergadering : 10 juni 2004

CONCEPT-NOTULEN COMMISSIE SENIORENCONVENT. Datum vergadering : 10 juni 2004 CONCEPT-NOTULEN COMMISSIE SENIORENCONVENT Datum vergadering : 10 juni 2004 Tijdstip : 19.00 uur Aanwezig voorzitter : mevr. J.A. Ie/de heer J.M. Janssen notulist : mevr. W. van de Laar leden : de heer

Nadere informatie

Raadsvoorstel. Agendapunt nr.:

Raadsvoorstel. Agendapunt nr.: Agendapunt nr.: Raadsvoorstel Onderwerp: Gewijzigd vaststellen van het bestemmingsplan Buitengebied 2009, herziening Kattenbos 6 te Reusel Datum besluit B&W: 5 februari 2019 Vergaderdatum: 12 maart 2019

Nadere informatie

NOTA ZIENSWIJZE(N) BESTEMMINGSPLAN HAREN DORP WEST

NOTA ZIENSWIJZE(N) BESTEMMINGSPLAN HAREN DORP WEST NOTA ZIENSWIJZE(N) BESTEMMINGSPLAN HAREN DORP WEST REACTIENOTA ZIENSWIJZE(N) ONTWERPBESTEMMINGSPLAN HAREN DORP WEST 1. INLEIDING 2. SAMENVATTING ZIENSWIJZEN + REACTIE 3. VOORSTEL 4. AMBTSHALVE WIJZIGINGEN

Nadere informatie

CONCEPT. VERSLAG van de openbare vergadering van de commissie RUIMTE, gehouden op dinsdag 13 januari 2009 in de raadzaal van het gemeentehuis.

CONCEPT. VERSLAG van de openbare vergadering van de commissie RUIMTE, gehouden op dinsdag 13 januari 2009 in de raadzaal van het gemeentehuis. CONCEPT COMMISSIE RUIMTE VERSLAG van de openbare vergadering van de commissie RUIMTE, gehouden op dinsdag 13 januari 2009 in de raadzaal van het gemeentehuis. - - - - - Aanwezig zijn: De voorzitter De

Nadere informatie

RAADSVOORSTEL. Welstandsbeleid 1 11 maart WIII

RAADSVOORSTEL. Welstandsbeleid 1 11 maart WIII RAADSVOORSTEL Onderwerp: Bijlage(n): Vergadering de dato: Agendanummer: p.h.: Welstandsbeleid 1 11 maart 2014 14.03.10 WIII de raad van de gemeente Asten Samenvatting Op 24 april 2012 is het huidige welstandsbeleid

Nadere informatie

CONCEPT. VERSLAG van de openbare vergadering van de commissie RUIMTE, gehouden op 7 september 2010 in de raadzaal van het gemeentehuis.

CONCEPT. VERSLAG van de openbare vergadering van de commissie RUIMTE, gehouden op 7 september 2010 in de raadzaal van het gemeentehuis. CONCEPT COMMISSIE RUIMTE VERSLAG van de openbare vergadering van de commissie RUIMTE, gehouden op 7 september 2010 in de raadzaal van het gemeentehuis. - - - - - Aanwezig zijn: De voorzitter De leden De

Nadere informatie

U ontvangt hierbij het ontwerpbesluit tot het verlenen van de door u gevraagde omgevingsvergunning.

U ontvangt hierbij het ontwerpbesluit tot het verlenen van de door u gevraagde omgevingsvergunning. Combinatie A4 Burgerveen - Leiden t.a.v. mevrouw P. Bakker Postbus 4019 2301 RA Leiden Bezoekadres Postadres Telefoon Contact Website Gemeente Leiden Stadsbouwhuis Langegracht 72 Postbus 9100 2300 PC Leiden

Nadere informatie

CONCEPT. VERSLAG van de openbare vergadering van de commissie BURGERS, gehouden op maandag 12 maart 2012 in de raadzaal van het gemeentehuis.

CONCEPT. VERSLAG van de openbare vergadering van de commissie BURGERS, gehouden op maandag 12 maart 2012 in de raadzaal van het gemeentehuis. COMMISSIE BURGERS VERSLAG van de openbare vergadering van de commissie BURGERS, gehouden op maandag 12 maart 2012 in de raadzaal van het gemeentehuis. - - - - - Aanwezig zijn: De voorzitter De leden De

Nadere informatie

Reactienota Zienswijzen Ontwerp Beheersverordening Formerum aan Zee Gemeente Terschelling 12 augustus 2014 INHOUDSOPGAVE 1 Inleiding... 3 2 Zienswijzen... 4 Bijlage 1. Kopie zienswijzen Reactienota zienswijzen

Nadere informatie

Voorstelnummer: Houten, 13 mei 2014

Voorstelnummer: Houten, 13 mei 2014 Raadsvoorstel Voorstelnummer: 2014-041 Houten, 13 mei 2014 Onderwerp: Het herontwikkelen van Het Gebouw door middel van de bouw van 10 levensloopbestendige woningen aan de Jonkheer Ramweg 40 in Schalkwijk.

Nadere informatie

ONTWERP Omgevingsvergunning (uitgebreide procedure)

ONTWERP Omgevingsvergunning (uitgebreide procedure) ONTWERP Omgevingsvergunning (uitgebreide procedure) Burgemeester en wethouders van de gemeente Leiden gezien het verzoek ingediend door: Combinatie A4 Burgerveen - Leiden adres: Postbus 4019 postcode en

Nadere informatie

U ontvangt hierbij het ontwerpbesluit tot het verlenen van de door u gevraagde omgevingsvergunning.

U ontvangt hierbij het ontwerpbesluit tot het verlenen van de door u gevraagde omgevingsvergunning. E.N. Elstgeest Bakhuis Roozenboomstraat 5 2313 RC Leiden Bezoekadres Postadres Telefoon Contact Website Gemeente Leiden Stadsbouwhuis Langegracht 72 Postbus 9100 2300 PC Leiden 14 071 www.leiden.nl/contactformulierbars

Nadere informatie

CONCEPT

CONCEPT VERSLAG van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Asten, gehouden op maandag 3 november 2014, om 20.00 uur in de raadzaal van het gemeentehuis. - - - - - Aanwezig zijn: De voorzitter burgemeester

Nadere informatie

Onderwerp Aanpassing welstandsnota ten behoeve van de ontwikkeling van de Ronerborg-locatie te Roden, inspraak

Onderwerp Aanpassing welstandsnota ten behoeve van de ontwikkeling van de Ronerborg-locatie te Roden, inspraak Aan de gemeenteraad Agendapunt Documentnr.: RV15.0786 Roden, 2016 Onderwerp Aanpassing welstandsnota ten behoeve van de ontwikkeling van de Ronerborg-locatie te Roden, inspraak Onderdeel programmabegroting:

Nadere informatie

CONCEPT

CONCEPT VERSLAG van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Asten, gehouden op dinsdag 13 november 2012, om 20.00 uur in de raadzaal van het gemeentehuis. - - - - - Aanwezig zijn: De voorzitter De

Nadere informatie

VERSLAG van de openbare vergadering van de commissie BURGERS, gehouden op dinsdag 29 mei 2012 in de raadzaal van het gemeentehuis.

VERSLAG van de openbare vergadering van de commissie BURGERS, gehouden op dinsdag 29 mei 2012 in de raadzaal van het gemeentehuis. COMMISSIE BURGERS VERSLAG van de openbare vergadering van de commissie BURGERS, gehouden op dinsdag 29 mei 2012 in de raadzaal van het gemeentehuis. - - - - - Aanwezig zijn: De voorzitter De leden De genodigden

Nadere informatie

LIJST VAN TOEZEGGINGEN RAAD EN COMMISSIES t/m raad 26 februari 2019 tbv COMMISSIES MAART 2019

LIJST VAN TOEZEGGINGEN RAAD EN COMMISSIES t/m raad 26 februari 2019 tbv COMMISSIES MAART 2019 GEMEENTERAAD 12-02- 19 Cie Ruimte Vragen (woningbehoefte Ommel in de woningbouwmonitor c.q. projectenagenda, nul-op-demeterwoningen bp Loverbosch, info project klokkengieterij) worden schriftelijk beantwoord

Nadere informatie

VERSLAG van de openbare vergadering van de commissie RUIMTE, gehouden op 10 februari 2015 in de raadzaal van het gemeentehuis.

VERSLAG van de openbare vergadering van de commissie RUIMTE, gehouden op 10 februari 2015 in de raadzaal van het gemeentehuis. COMMISSIE RUIMTE VERSLAG van de openbare vergadering van de commissie RUIMTE, gehouden op 10 februari 2015 in de raadzaal van het gemeentehuis. - - - - - Aanwezig zijn: De voorzitter De leden De genodigden

Nadere informatie